Új privát üzeneted érkezett!

Zazzy!

Basszus, ez nagyon kemény!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Bocs, de röhögnöm kell! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edinka!

Segíteni én sajna nem tudok, bár az UHval szerintem azért sok minden kiderül.
Egyébként meg örülök hogy írtál. Néha szoktam olvasgatni a Ti topikotokat (ismerem Tündit) és már épp fel akartam ajánlani hogy less ide át. Igaz, én elfelejtettem hogy jártál már nálunk... :oops:

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!
Semmi baj! Mondom, az első sokk(14.000)után én is röhögőgörcsöt kaptam. :lol:
zazzy

Zazzy!

Ne haragudj, de nekem is röhögnöm kell! :lol: :lol: :lol:
Szerintem nyugodtan menj vissza a gyógyszertárba, valószínűleg vissza fogják venni a bontatlan dobozokat, csak vidd vissza a számlával együtt. Mondd, h. a dokidra jellemző a pillanatnyi elmezavar, de te nem szeretnél hátralévő életedben Duphastonon élni! :twisted:
B verzió, h. elboltolod, csak az a kérdés, h. a TB nem fog-e a körmödre koppintani, ha a többhavi adag után legközelebb újabb adagot kérsz!
A gyógyszertárban kérdezz rá, h. ha visszaveszik, akkor a rendszerből is törlődik-e, h. te ennyi bogyót magadévá tettél!!!!!!
Ha nem, akkor hívd fel a területileg illetékes OEP-et, h. mi a teendő, de a "hálapénzről" egy szót se, mondd h. félreolvasta a gyógyszertáros, mert csúnyán ír a dokid!

rambóka

Sziasztok!

Azért voltam ilyen bőszen eltünve, mert nem müködött a net!!! Mindig akkor tojik be, amikor a párom legalább egy hétre elutazik.
Ma hazajött és az volt az első, hogy nekiesett és megcsinálta nekem. Hát nem egy tündérmaszat???

Zazzy!
Fetrengek!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Tessék, csak egy kicsit kell nyavalyogni, aztán jól megdonál téged a Jóisten Duphastonnal!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha kézzel írta, akkor lehet hogy elnézte a patikus.

De babásodáskor is jól jön a progipótlás Érdemes meggondolni mennyit tartasz meg. :)

Gina!
Gratulálok! Ott a kiscsajszi. :wink: Vagy kispöcsös??? :wink:

Norka!
Végre jelentkezel! :)
Gondolok ám gyakran rád. :D

Cupp Mindenkinek!

15+3
Vendég

Hi! :lol: :lol: :lol:
Velem is történt ilyen, de az komolyabb összeg volt!
Orvosom felírta a szokászos 1 havi stimus szurikat és az egyéb gyógyszereket. A szurikat kiváltottam Pécsen, mert ott mindig vannak BŐVEN készleten. Namost a gyógyszertárban átadtam a recepteket és csak vártam. A patikus nagy bőszen pakolta ki a szükséges szereket, végül a merional injekciókat (50 db-ot) :lol: :lol: :lol:
Akkor ez a szuri került 1448 FT- ba / db!! Gyors mondtam a gyógyszerésznek, h nekem 5! elég bőven!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
lara26

Örülök, hogy sikerült néhány kellemes percet szereznem :lol:
Tudtam, hogy kár lenne kihagyni!
Szerintem nem írta el a doki.... Ennyire hozzáértő! Ezer éve nem jártam hozzá, meg hála istennek máshova sem, PCOS-t leszámítva egészséges tipus vagyok,(kopp-kopp) kb. 10 éves korom óta összesen egyszer voltam 2 éve a jogsihoz szükséges papírért, akkor meg is lepődött, hogy élek még, azóta csak most májusban a met miatt. De mondom, gőze sem volt, hogy mi van, hogy ő policisztás petefészekre írja fel ezt?!Komolyan győzködni kellett. Ezért nem tápláltam hiú reményeket, erre tessék! :D
De úgy döntöttem,megtartom, mindegy, már kifizettük, és elvileg a férjem egészségpénztárán keresztül visszakapjuk(remélem).
Azért (rambóka szavaival élve) nem szeretnék hátralevő életemben ezen élni! :lol: Ki tudja, hátha ettől egy picit berezel a szervezetem, és hajlandó lesz működni!Díjaznám!!! :D

Jó éjt mindenkinek!
zazzy

Mi van Kavics, te is szétporszívóztad az internetkapcsolatot? :twisted:

rambóka

Zazzy, hatalmasat röhögtem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Norka, van egy amerikai ismerősöm, megkérem, írjon a TB rendszerükről! Amít írtam én sem személyes tapasztalat útján tudom, mi is sokat tanultunk róla az egyetemen, nálunk se favorizálták a régi rendszerű TB-t. Az újjal meg a fenntartásaimat már leírtam.

Zazzy! :lol: Kb, mint az én régi házidokim. Ő simán kiírta nekem az inzulint, csak nem csinálták meg a vizsgálatot. Viszont neki nem kell hálapénz.

Sajna nem jött össze az időpontcserém, így aki csak kontrollra szeretne menni OKTÓBER 11-én 17:40-re Tűű doktorhoz, szívesen átadom a helyem! Ha van november elejei időpontja, akkor akár cserélhetünk is!

Kavics, pár napja néztem, hogy már mindjárt félidős leszel!!!

Anyoo, Rejo, Pogi hogy vagytok?

Kép
mamint

Zsizsik?????

rambóka

Tudom, h. hülye kérdés itt, de nem kell vkinek 3 havi Diane? 2008.11.-kor jár le. Ma rendeztem a gyógyszerest és kezembe akadt. Vhogy megmaradt.

rambóka

Rambóka!
Még nekem is van vagy 2 valahol! De jól eltüntettem valahova, főleg azért, mert sokáig mérgelődtem, hogy nem kellett volna a met előtt 2 hónappal abbahagyni, akkor talán könnyebben megjött volna, ha az abbahagyás után rögtön kezdem a metet.
Ugye a jó öreg türelemhiány :oops: :oops: :oops:
zazzy

[quote="rambóka"]Csajok!

Inzulint csak diabetológus írhat ki, nőgyógyász nem!

Sziasztok!

Rambóka én ezt a mondatot megcáfolnám!Nekem a nőgyógyász írta a laborbeutalótra a vc illetve inzulin 0' és 120' is!

Kép

Kép
lecso

Rambóka:Vagy te kimondottan inzulinra gondoltál?Nem petig vérvizsgálatra! :oops:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Pogika, kérek szépen mától új ciklust!

Mamint, köszönöm, jól vagyok, most örömködöm, hogy reggelre megjött, rendesen, erősen, tinilányosan - és null barnával! :lol: :lol: :lol: Utoljára fogigátló abbahagyása után volt ilyen mensim! Mondjuk görcsölök is rendesen... :roll: :?

Rambóka, megkérdezem tesómat, ős is azt szedte!

Jó hétvégét, pussz mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Zazzy, nagyon jót nevettem a történetden :D
Mit csinálsz azzal a sok bogyóval? Végülis megtartod? Nehogy rád vagy a dokidra szálljon majd az OEP, mert ez már kishíján kereskedelmi mennyiség ;)

Kép

Kép
bettica

Jut eszembe: Nekem Patentex oval hüvelykúpom van. 2007.11 hóig jó, ha valaki védekezne, de nem szedhet hormont, akkor ajánlom neki. Ez egy 6db-os bontatlan doboz, ingyé átadom/postázom, ha kell valakinek....

Kép

Kép
bettica

Már kezdem lassan összeszedni magam, köszi az érdeklődést :-)
Nézzétek meg lécci a táblit, mert itt a nagy megszorultságomban sikerült totálisan összezavarni magam, lévén hogy még a tábliátírást is meg kellett szakítanom egyszer-kétszer sürgős sprintelhetnék miatt, és utána elfelejtettem, hogy kit írtam át már addig, és kit nem. :oops:

Kép
krumplis pogácsa

Zazzy, szerintem meg tartsd meg, mert ha babás leszel úgyis kellhet progiutánpótlás végett, ha meg nem, akkor is el tudod nyomni a neten. Bár rambókának igaza van, biztos visszavennék a gyógyszertárban. :-)
krumplis pogácsa

Sziasztok! :)

Azért kilenc doboz nem olyan sok.

Ha pl progipótláshoz szedi valaki, akkor 3x1-el szedve 1 hétre nem elég egy doboz (mert csak 20 tbl van benne, 21 kell).
Tehát legalább 4,5 doboz elfogy egy hónapban.
Tehát így számolva csak két hónapra elegendő gyógyszer.
3 havi adagot nyugisan fel lehet írni. :D

Zazzy!
Szerintem jól teszed ha megtartod. Nézd meg a szavatosságát és kalkuláld be, hogy addig teherbe kell esned!!! :lol: :lol:
Temészetesen én nem menszi meghozásra gondolok, hanem terhesség támogatásra!! :D

Lecso!
Tavaly februárban nekem is a nőgyógyász írta ki az öt pontos vc és inzulin vizsgálatot.
De azóta sok minden változott, de megmondom őszintén én nem tudom, hogy nőgyógyász kiírhatja e?
Nekem 2005, 2006 és ez évben is az összes laborhoz szükséges beutalómat a nőgyógyász írta ki.

Lányok!
Ez annyira tetszik nekem, hogy ebben a topikban fogamzásgátlással kapcsolatos gyógyszereket reklámoztok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Metformin és sarlatánság!!!

Erről csak egy röpke gondolat (látszik, hogy megcsinálta a párom a netet müködőképesre!!!) :shock: :lol:

Mamint!
Az inzulin vizsgálatot nem lehet/szabad szűrővizsgálatként tekinteni. Mert nem az!
Ezt diagnosztikus céllal kell megcsinálni! Célzottan, hogy segítse az orvos munkáját! (Norka javíts ki légyszíves, ha Tűű dokiék nem így látnák.)

És bizony nem kevés pénzbe kerülnek a vizsgálatok. A legtöbb labornak meg van határozva a kerete és nem akarják túllépni. Ezért jól mondja Norka, hogy vagy a csoda, vagy a magán.

Egy dolgot el tudok fogadni. Csak két pontos inzulin vizsgálat.

Engem csak egy dolog zavar, de nagyon. Mitől olcsóbb, ha a nőket össze vissza küldözgetik évekig, kivizsgálatlanül, vagy a ciklus nemistudomhányadik napján néznek hormonprofilt. Amiben eleve nem lát semmit a doki. Műtét, lombikok stb.
Baromi olcsó a TBnek. :shock:

És ez igazából a nők 7-15%-át érintő endokrin betegség, ami pechünkre "meddőséggel" társul. :?

Egy dolgot nem értek.
Még nem jött el a metformin ideje??? Vagy már lejárt a metformin ideje??? Mert nagy különbség.

Csak időnként eszembe jut az a doki, akivel komoly szócsatát vívtam, amikor vért akartam adni. Mai napig felfortyanok ha rá gondolok!!! :shock: :evil: (de ha majd a kisbabám egy éves lesz, elmegyek és adok vért! Megmondom neki, hogy MEGGYÓGYULTAM!!! :twisted: )

Rejoka!
Örülök, hogy javulsz! Hiába Tűű doki, Tűű doki! :D Esküszöm megnyugvás a PCOS lelkemnek, hogy vannak ilyen orvosok.

Szerintem addig nem lesz rend a PCOS háza táján, amíg nem foglalják protokollba, hogy mi a menete egy anovulációs ciklusú nő kivizsgálásnak. És ebben a PCOS re is részletesen kitérnek.

Talán a többbiztosító elhozza, hogy lesznek protokollok (azt hogy hiszek e ebben vagy sem, azt nem írom ide).
Csak ha kihyagják a protokollból az inzulint és a metformint??? :shock:
Annyira kíváncsi lennék Tűű doki véleményére, hogy a szakma krémje (endokrinológia és diab), hogyan látja ezt az egész PCOSt. A nőgyógyászokat nagyjából ismerjük. :roll:

Az én szülészem teljesen képben van, meg is engedte, hogy szedjem végig a gyógyit! Azt mondta, hogy nagyon pozitiv, ha engem így rendbe tett!!! :D

Bocs a hosszú eszmefuttatásért.
Javítsatok ki lányok, ha valamit rosszúl írtam. Nyugodtan.
Csak egyszerűen megőrülök attól a gondolattól, hogy olyan szépen és olcsón lehetne ezt a betegséget kezelni, a nőket megnyugtatni. Sok sok szenvedéstől megmenteni! Hogyha mindent célzottan csinálnának!

Abbahagyom!
Szidjatok össze! Reszelgetem a körmeimet....
Vendég

Sziasztok,

Zazzy: haláli, majd lefordultam a székről :lol: egyébként a sógornőmnek babásan is kellett szednie az elején, jól fog az még jönni! :wink:

Bettica: én is vettem egy ilyet (csak tablettát), amikor abbahagytam a fogigátlót. bár akkor még nem tudtam, h nekünk nem is kell védekeznünk, nem is tudtam a pcos-ról. azóta is ott lapul , felbontatlanul az éjjeli szekrényem fiókjában. :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Zazzy, tartsd meg, progipótló!!!

Az én nőgyógyim már írhat ki terheléses inzulint is!!!!CSak metet nem.CSak eredmény vagy 4 hét.... :twisted:

Nos elolvastalak titeket, tudnék mit hozzászüólni a tb témához, szóval akit ez a rész nem érdekel, ugorjon.

Én mint rendesen bejelentett, sokat fizető tb-tag, MAGÁNban vetetek, csináltatok meg mindent, ami nem ér rá, ami persze ráérős vizsgálat vagy tudom, hogy az eredménye gyorsan meglesz, mehet államiba, vagy akár műtét, lapar stb.
Mert hát vagyünk egy magas vérnyoásos, cukorbeteges kismamit, hetente egyszer pisiből fehérjevizsgálat, véről meg cukor.Na ennek az eredményét államiban 20, azaz húsz nap alatt kapom meg, magánban, MM-ben pedig 1, azaz egy nap alatt.
Nos ne mondjam, mit jelent, ha valami rossz eredmény jön ki és tegyük fel, 20 nappal később tudom meg, na akkor intézkedj, majdnem eltelt 1 hónap, a baba idősebb, én meg beteg....szóval marad a fizetős rendszer, ha azt akarom, hgy ha gond van, derüljön ki időben.

TB.
Na igen, fizetem, mert kell, ebből csináltatok egy-két vizsgálatot, műtétet, lapart, a gyógyszereket olcsóbban veszem oszt jó napot.
Nem is azzal van baj, hogy fizetem, mert a fenti szolgáltatásokat megkapom érte. Azonban ami engem igazán dühít, az az, hogy vannak olyan kedves állampolgárok, akik minimálbérért vannak bejelentve, de azért egy-két audi befigyel és hát ugye neki alig van járuléka. De kórházba a drágám azért jár!!!Hajjaj, nekik néha nagyobb a hanguk!!!És hát tegyük fel, műteni kell vagy valami drága dolgot kell elvéágezni rajta, jön a szolidaritási alap, amiben benne van az én pénzem is és hát megkapja, ami kell neki.
Persze, mert beteg, persze, mert szolidaritási alap, aminek az a lényege, hogy mindenki, vagyis mindenki fizet egy nagy kalapba, majd osztás jön.Persze, fizetem én, csak ne legyek beteg. De azért ott a kisördög, basszus, mennyi pénzt legombolnak tőlem havonta, és mégis magánba járok....ciki, de ez van.
Meg hát ott van a kisnyugdíjas, aki pl egy néni és egy percet sem dolgozott életében, nem fizetett járulékot, férje révén kap nyugdíjat, ami persze kveés, és hát kórházi ellátást, ami meg sok. Sajnálom őket, de anyum is 3 gyreket nevelt fel, és mégis dolgozot, ő nem volt háztrtásbeli, na ja, a nyugdíja is több lett. Tudom, itt már keveredik a nyugdíjas rendszer és a tb rendszer hibája, de asszem összekapcsolódik.
Szóval lesz többiztosító versennyel, ami persze a mai stratégia szerint egy felosztott rendszer lesz, megyékre felsoztva. Igen, ők profitérdekeltek, nekik a kisnyugdíjas nem jó, nekik én kellek, aki bár most sokat költ vérvéttelre, de aztán évekig megint semmit, mert egészsgées vagyok (ami persze örömteli).
A rendszer ami eddig volt , nem jó, DE a z újban talná lesz ráció, hisz nem az eredeti elképzeléssel jön létre, nem versenyalalpú lesz, hanem Te és Én döntöm el, melyik biztosítóhoz menjek, melyik ér többet, melyik ad tbbet, melyiknek kell kevesebbet fizetnem.Itt ők versengenek érted, értem, meg a pénzünkért, azért hogy hozzájuk menjünk és lesz mögöttük egy állami szolidaritási alap is, pont azért, hogy azok, kik kisnyugdíjasok, és persze "rossz" betegek, legyenek kezelve, mint eddig, ez fel,enő rendszerben lesz ó, nem most. Én bizakodok, mást nem tehetek. Végülis, a magánynugdíjpénztás is ezért van, versengenek a pénzedérrt, jobbnál jobb feltétellel beléphetsz bárhova, te már onnan kapod a nyugdíjat , na ja miután elmúltál 65, míg a mai időseket mi tartjuk el, mi és a még dolgozó szüleink.
Talán valami ilyesmi lesz a többiztosítós rendszer, én íg értelmezem.

Am imég fontos, az emberek félinfókat tudnak, rossz a kommunikáció, lehet, hogy én is rosszul értelmezem,de ez már nem a mi hinbánk, innentől politika.....és az más fórumokra való.
Vendég

Kavicska!

Nekem 2007.májusban írta a beutalót!Lehet tényleg változott azóta már.

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép

Kép
lecso

Elolvasgattam amiket a tb-ről írtatok, és nem akarok nagyon beleszólni, akik régebben ismertek tudjátok, hogy ez a téme nekem olyan mint bikának a vörös posztó, és azt is tudom hogy mindig franciaországot reklámozom, de csak azért mert itt egyszerűen jól csinálják és kész.
De ne aggódjatok nem fogom leírni, hogy itt mi van, meg a véleményemet sem, akit érdekel annak elmondhatom, csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy mamint véleményével értek egyet, a kettő kombinációja az igazán működőképes.

Itt azt szeretem, hogy van tb is, de az csak a beavatkozás egy részét fizeti mindenkinek, a maradékot meg az ember vagy zsebből fizeti, vagy magánbiztosító fizeti neki, aminek fizetni kell ugyan a havi díját, de mivel a tb mindennek a 70%-át fizeti nem olyan vészes, mintha az egészet magának kellene.

Ha a beteg kifizeti akkor egy nem feltétlenül indokolt vizsgálatot is megkaphat a kórházban, vagy a magánszektroban is.

Aztán az is nagyon jó, hogy az állami szektor mellett oroszlánrészt foglal el a magánszektor is, viszont azt a rendszert is úgy csinálták meg, hogy ne szállhassanak el az árakkal, tehát még egy átlagpolgár is igénybe veheti a magánszektort, ugyanis az kétlépcsős.
Az egyes szektorban dolgozó magánorvosok csak annyit kérhetnek egy vizsgálatért, amennyibe a tb-nek is kerül hivatalosan, egy centtel sem többet, viszont ha a doki ebben dolgozik, akkor lesz nyugdíja és van táppénz. A bevételből ő leadóz, a maradék az övé. (egyébként ennek a szektornak a tiszta jövedelme így is körülbelül annyira jön ki mint egy kórházi orvos fizetése, alig valamivel több, a megélhetésre viszont nagyon kényelmesen elég)

A kettes szektorban dolgozó doki annyit kérhet a vizsgálatért amennyit nem szégyenl, viszont nincs nyugdíj (csak magán), és táppénz sincs. Na azok a nagyon gazdag dokik, viszont az ő helyzetük meg mindig totál bizonytalan, mert úgy kell tartaniuk az árakat, hogy azért menjenek a betegek.

A rendszer úgy egészében itt deficites, de csak azért, mert a nyugdíjkothatár itt is olyan 64-65 év, viszont az örgeke élnek 80-90-100 éves korukig, többet élnek nyugdíjasként mint amennyit dolgoztak, ráadásul egy időben drasztikusan lecsökkentek a születések, és ezt egy kicsit későn ismerték fel, és még nem érték utol magukat. AMikor viszont felismerték, egyrészt bevezették a magányugdíjpénztárakat az államival kombinálva, és bevezették a családi adózást is, és ennek az az eredménye, hogy minden második bolt gyerekruha bolt, annyi a gyerkőc.

Ezekkel csak azt akartam mondani, hogy lehet gondolkodni ilyenben is, és lehet gondolkodni a tb teljes szétverésében, de akkor azt is figyelembe kell venni, hogy az USA-ban is 25 millió embernek nincs biztosítása, az egész rendszer sokkal többe kerül mint a kombinált, és sokkal roszabb az ellátás mint európában, pedig az USA gazdasági világhatalom.

Aztán lehetne tanulni mások példájából is, például a szlovákokéból, akik bevezették a magánbiztosító rendszert, aztán rájöttek, hogy olyan gazdasági rendszerben még annyira sem működik mint az USA-ban, most meg bajban vannak, csinálnák vissza az államit, vagy legalábbis a kombináltat, viszont a visszalakítás még többe kerül mint az első reform.

Folyton a holland példával jön a Szőke Veszedelem és tsai., merthogy az milyen okos meg minden, csak éppen arról felejtik el tájékoztatni a népet, hogy az a rendszer hollandiában is gyakorlatilag vadonatúj, az emberek egy cseppet sincsenek megelégedve vele, még a visszaváltoztatás is felmerült, pedig lássuk be, a holland gazdaság egy picit jobban áll mint a magyar.
A "semmiből" nem lehet "valamit" csinálni. rettenetesen elkéstek minden refommal, igazábol a magyar eü veszett fejsze nyele.
krumplis pogácsa

ahhoz képest, hogy nem is akartam hozzászólni, kicsit megint elszaladt velem a ló... :oops: :oops:
krumplis pogácsa

Sziasztok!

Szia Lafi,

jó hogy bizakodsz a TB változás miatt, de hidd el, szolidaritás nélkül akkor se lesz jobb ha piaci a biztosító.
Akkor is közös kalapba megy amit befizetsz. A magáncég nagy közös kalapjába és abból fizetmajd akinek kell az ügyfelek közül, és ha jól válogatja az ügyfeleket alig kell majd kifizetni. Ja és abból fizeti a reklámkampányait és a versenyt amely során szerzi a jó ügyfeleket. Ja és abból van NEKI a profit, tehát ezt mind nem a betegekre költi majd.

És ne legyenek illúzióink: ha megérjük a nyugdíjat akkor minket az akkor épp dolgozók járulékaiból fognak eltartani(sajnos egyre kevesebben mert alig születik gyerek, és egyre több a nyugdíjas), mert akkor a magánpénztárba Te már nem fizetsz be, hanem az ekkor éppen dolgozók járulékait forgatják be és abból csurran-csöppen a nyugdíjasnak.
Amit befizetünk az nem pihen a számlán a nyugdíjpénztárban sem, az megy ki rögtön :befektetik ide-oda amoda jó kis brókerek tanácsai szerint, ami vagy bejön vagy nem, ha nem akkor bukta...a többiből csöpög a már éppen nyugdíjasnak...
és egy ilyen magáncég sokkal könnyebben eltünik egy csőd segítségével mint a központi TB.
Igazad van a TB-csalókkal kapcsolatban: belőlük is kiveszett a szolidaritás és méltán bosszankodik aki meg becsülettel fizet.
De miért nem lépsz be már most magánpénztárba. Most is vannak, oda is lehet fizetni és akkor nem kell zsebből fizetni a magános kezeléseket.

A közös alap lényege nem csak az, hogy magamról gondoskodom, hanem tudom, ezzel segítem azt is akinek szüksége lesz rá. Ha ideális esetben mindenki vagy legalábbis a nagy többség ezt elfogadná és nem csalna, és az alapok kezelői is becsületesen kezelnék a vagyont, nem lenne semmi gond. A biztosítás fogalma az, hogy kockázatközösséget vállal aki belép: tehát megosztják azt a nagy kockázatot, amit egyedül nem tudnak vállalni ha bekövetkezik. Tehát a pénz oda megy majd, ahol a probléma beáll. Tehát a biztosított belép és fizet, hogy ha neki van baja neki is fizessenek, de ha másnak van, akkor annak. Ez a kockázatközösség és a szolidaritás nagyjából. Tehát nem csak saját magunkról szól. Az bankbetét lenne, nem biztosítás. De egy bankbetétbe sose tudnánk eleget befizetni egyedül ahhoz hogy minden eü kiadást fedezzen.

Szerintem ez úgy lenne jó, hogy legyen egy jól működő, rendbe tett közös alap, és aki jobban be akarja magát biztosítani (magánkezeléseket akar igénybe venni) lépjen be magánalapba is, erre most is van már mód.
Nem vagyok benne biztos hogy ez az egész nem a magánalapok lobbija, jól megkavartatják a politikusokkal az egészet, emiatt szerintem már most jól jártak, mert biztos sokan biztos ami biztos beléptek magánpénztárakba. És nekik már ez is megérte.
Régóta vannak magán eü pénztárak de sztem nem volt elég ügyfelük a jó profithoz...

bocsánat a fejtegetésért megint...és ígérem befogtam, de mindenképp hasznos hogy gondolkodunk a témában. Persze bárhogy lesz is, sajnos nem a mi véleményünk számít...

üdv
Dana

Kép
danaaia

"Amit befizetünk az nem pihen a számlán a nyugdíjpénztárban sem, az megy ki rögtön :befektetik ide-oda amoda jó kis brókerek tanácsai szerint, ami vagy bejön vagy nem, ha nem akkor bukta...a többiből csöpög a már éppen nyugdíjasnak...
és egy ilyen magáncég sokkal könnyebben eltünik egy csőd segítségével mint a központi TB. "

No ezt azért kétlem...

Biztosításmatek volt a mellékszakom és nem egészen ezt tanultuk... :oops:
Most felosztó-kirovó rendszer van, ez valóban így működik amit most leírsz (közös kalapba be, és az éppen befolyó pénzből az éppen aktuális kiadásokat fedezik, és te is így leszel majd eltartva). De a magánnyugdíj pénztárak tudtommal nem így működnek. A bankbetéted sem pihen a bankban, hanem hozzányúlnak a pénzhez, újra befektetik ide-oda amit leírsz, de attól még az egyéni számlát vezetik és működik, és kontrollálható, és majd pénzt látsz belőle, hozamostul.
És ha a "magáncég" csak úgy eltűnhet, akkor mire való a PSZÁF? Azért ez egy kicsit le van sarkosítva szerintem...

De javítsatok ki, ha tévedek. Nekem egyébként nincsen ilyen cizellált véleményem mindenről, eléggé feketén-fehéren gondolkozom, ezt beismerem.
Vendég

Sziasztok!
Most írok ide először -bocs, hogy félbeszakítom a tb-s gondolatmenetet.
Nálam még nem diagnosztizáltak pco-t, de IR-t annál inkább. 2 éve várjuk a teherbeesésem ,de nem sikerül, még csak halvány nyoma sem. Sose voltam terhes.
Már mindennel próbálkozom, most "rányomultam" az internetre, hogy "okosodjak". Állandó pattanásosságom , némi túlsúlyom és 2 napos menzeszem okán ,kedves diabetes háziorvosom megdumálására csináltattam egy terheléses vérvételt. ( a szuper híres nőgyógyászaim sose kértek ilyet)
Eredményem:
vércukor éhomi 5.4. ,30perc 8.8 , 60perc 8.1 , 120perc 6.2.
insulin éhomi 18.6 , 30perc 110, 60perc 155, 120perc 111.
Erre azonnal felírt a háziorvosom Adimet-et és diétára ítélt. ( megjegyzem már 2 hónapja ch. mentes diétázom, fogytam is, ezek után produkáltam ezt az eredményt) Végülis nagyon nem csodálkozom, mert a fél családom cukros, volt kitől örökölni.
Közben bejelentkeztem a Mensm-be, mert kész vagyok attól hogy a nőgyógyi nem diabetes, a diabetes nem néz hormont, szóval kellett keressek egy endokrinológust. ( korábban a sote endokrinologiára jártam, magas prolaktin miatt, arra szedem a bromot, de ott se néztek inzulint)
Másrészről tök hülyén érzem magam, hogy én irányítom a sorsom, mert összességében nem látja át senki.
Azt se értem, hogy lehet az, hogy a vércukrom szinte mindíg jó, viszont az inzulin baromira magas? Hogy lehet ez?
A diabetológus azt mondja álljak le egy kicsit a stimulálással ,a nőgyógy szerint viszont mehet közben az inszem. Jó mi? Akkor most mit csináljon az ember lánya,kinek higgyen?Bocs ,hogy így kiöntöttem magam, csak kivagyok!
szép napot mindenkinek!
nani72

Hali!

Nekem nagyon érdekes volt a fejtegetéseket elolvasni. Meg kell hogy állapítsam, mindenkinek igaza van! :)

Lafi, a minimálbéres audisok engem is bosszantanak! Sőt ismerek olyat is, aki életképes, erős ember, és nem dolgozik. Azt mondja, a munkanélküli segély jár neki! (Kb 20 éve nem dolgozik, maximum papíron, hogy utána megint kaphassa a segélyt!) Ezek mellé hozzájönnek a különböző szoc segélyek, mert papíron nagyon sajnálatra méltó...
Itt nem csak az egészségügy reformjára lenne szükség, hanem az emberek gondolkodásmódjának, hozzáálásának megváltoztatására! Anélkül bármilyen újítást bevezethetünk, azonban nem ér sokat. Kicsi vagyok ahhoz, hogy tudjam, hol is kéne elkezdeni az egészet, de mindenképpen az alapoknál. Mert az egész olyan ördögi körnek tűnik.

Kavics, az inzulin vizsgálatot nem tetetném általánossan kötelezővé, :) de ha mondjuk felmenőknél II. sz. diabétesz előfordulna, ráadásul megspékelve pcos tüneteivel, akkor első lenne, amit megcsináltatnék.

Rambóka, nekem van még 1 szem dianém! Na mit szólsz? Talán még azt is meg tudom mondani, melyik napra való! ;)
Évek óta gyűjtöm a régi, megmaradt gyógyszereket, de valahogy sose viszem be gyűjtőhelyre.

Kép
mamint

Szia Nani!

Hát IR-ed tényleg van!
MM-ben kértél hormon vizsgálatot is, vagy csak Tűű doktorhoz jelentkeztél be? Mert megérné előtte tudni, hogyan is állnak a hormonjaid. Nekem még az a fura, hogy anélkül stimuznak, hogy látták volna a hormon értékeidet! :shock:

Én az tanácsolom neked, először is nézessd meg, akár magánúton, a LH, FSH, prolaktin, progeszteron, ösztradiol hormonokat, utána kezdd el a metformint, adj neki 3 hónapot! 3 hónap múlva kontoroll. Akkor kiderül, hogyan is reagálsz a met-re. Szükséges-e egyáltalán a mesterséges segítség.

Egyébként van valami különleges oka az inszemeknek?

Kép
mamint

Szia Nani, én csak azt tudom ajánlani, amit eddig!!!!Nyugi!!!Minden rendben lesz!!!!!!!!Jó helyen vagy és jó kezekben leszel!A hormonmeghatározást meg tényleg csináltasd meg előtte, az fontos.
Vendég

sziasztok!
Köszönöm Lafi és mamint a hozzászólásaitokat!
Egy évvel ezelőttiek a hormonleleteim, szóval régiek, gondoltam ,hogy csináltatok újakat, mielőtt odajutok Tűű dokihoz, de azt mondta az aszisztense, hogy várjam meg mit kér a doktorúr, feleslegesen ne költsem a pénzem.
Van még 6 hetem, míg a Mensbe jutok . :?
De lehet, hogy fű alatt mégis megcsináltatom, nem akarok annyi hónapot veszíteni. Úgy utálom már a sok elveszett időt!
Tudom, hogy a babavárást nem sürgethetem, de jó lenne egy vérvétel hiánya miatt nem kihagyni egy hónapot. Úgy megy az idő.
A régi hormonleletemen nem volt magasabb az lh a fsh-nál, és a férfihormonom kifejezetten alacsony. A prolaktin gyogyi mellett ok.
Mamint, az inszemet azért kezdtük el, mert 6 hónap terminált együttlét nem hozott sikert. Semmi más ok nincs, hogy ne essek teherbe, cisztám sincs .Csak az ir. :(
nani72

Sziasztok!

Érdekes volt számomra, amit a TB-ről írtatok. A véleményemet a TB-ről nem írnám le mert Ti már megtettétek helyettem. :)

Nos, viszont ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok :oops: :roll:
Hogy műkszik a ciklusmonitorozás, hányszor kell menni.....? Merthogy én nagyon szeretnék egy olyat hogy a ciklusomban többször nézik a tüszőcskéim állapotát, gondolok itt arra, hogy van e érett és mekkora.... Az eddigi nőgyógyászaim nem jutottak el idáig, és bennem ez most fordult meg igazán, hogy ugyebár szerdán (23.cn) voltam uhun, ahol csak 1db 5,3mm-es tüszőt láttak. Namármost marha kivi lennék rá, hogy ez nő e egyáltalán és lesz e belőle esetleg akkora hogy megtermékenyüljön. De ezt ugyebár csak akkor tudom meg ha elmennék uhuhra, de ez itt nálunk a gazdag Budaörsön időpont alapján műkszik éshát még a vizitdíj minden egyes alkalommal, ráadásul nincs minden nap nőgyogyis uhu.
Láttam a mens oldalán hogy elindult ez a fajta "szolgáltatás" is és eléggé elgondolkoztam rajta.

hajni...
Budaörs

Szia nani!

Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor Tűűhöz már hormonlelettel mész, meg talán nem ártana egy hüvelyi uhu is. Ezzel tényleg időt spórolsz meg magadnak. Én júliusban voltam Tűűnél először és vittem neki laboreredményt, meg uhu képet, amiket a nőgyogyimmal csináltattam meg 600Ftból.(300dokinál járáskor+300vérvételnél) Ha gondolod rögtön előtúrom a papírt, hogy én mit nézettem meg.

hajni...
Budaörs

Nani egyetértek Hajnival, én már eredményekkel mennék.

Hajni, a ciklusmonitorizálás azt jelenti, hogy meghatározott npaokon nézik a tüszőid, a baj az, hogy amíg nincs biztos pé, azt nehét megállapítani, mikor érdemes elmenni. Én akkor jártam, amikor pét éreztem, és akkor ha volt tüsző, másnap is, harmadnap is.
Vendég

Lelló Lafi!

Igen ezt én is így gondoltam, ezért is mentem el szerdán uhura, mert pé-t éreztem, meg ugye tojcsi is volt (bár ez nálunk nem mérvadó) de sajna a doki csak akkor mondta hogy a domináns ekkorka mikor rákérdeztem hogy lehet e tudni a mértüket a kis folliizéknek. Meg nem is vagyok benne olyan biztos hogy meg tudta e állapítani hogy az tüsző vagy ciszta. Szal mikor rákérdeztem a méretre csak akkor mondta és akkor is csak a baloldalit. Bizonytalan vagyok, azért is mert fájdogál néha a pocim, mintha pé lenne pedig nincs az. Vagy a növekedést érezném???? Gáz volt szexnél is mert éreztem a bal oldalon fájást közben, amit nem tok hova tenni.

hajni...
Budaörs

de jóóóóóóóó Helló helyett Lelló :lol: :lol:

hajni...
Budaörs

jaj még valami eszembe jutott:
Azt hiszem hétfőn megejtem a vérvételt, mert nem lesz ebből 3.cn vagyis ha lesz akkor nem lesznek készen a leletek október 25ig. Szal azt akaorm kérdezni, hogy lesz benne egy éhgyomri cukker meg inzulin és akkor most hogy is legyen előtte a mettel? Bevegyem vasárnap este is meg hétfő reggel is vagy ne? Vagy most mit csináljak? Mert ugye ennek most az a lényege hogy a met mellett mennyi, vagy rosszul gondolom????

hajni...
Budaörs

na jó kis eszmecserét kavartam a kis megjegyzésemmel, bocsi :oops:

én is attól vagyok ki, amit Lafi is írt. ha bajom van és csak sokkal később tudom meg, h mennyire súlyos, és csak később tudom meg , h mi a kezelést, akkor már lehet késő.
egy aktuális pl: apósomnak kb júli óta fáj a dereka, de már annyira, h már 1 hónapja betegácsiban van. azt mondta a doki, h lumbágó. kapott fájdalomcsillapítót, és kapott beutalót vmi elektromos kezelésre 1 hónap múlvára!!! most kezdték el a kezelést neki, és csak rosszabbodott a dereka. erre most megröngenezték (most először!!!, amióta volt dokinál) és kiderült, h gerincsérve van!!!! szóval totál félre is kezelték, annak köszönhetően, h nem is röngenezték meg!! ha rögtön röngeneztek volna, akkor rögtön kiderült volna a bibi! ja és most septiben műtik is!!!
én ha államiba mentem volna a sotéra endo-ra, akkor még mindig nem jutottam volna be, csak okt-ben, több mint 2 hó várakozás után. most, h magánba tettem , kicsivel már több mint egy hónapja szedem a metet. igaz 35e-be került, amit sajnos nem tudok visszaigényelni az egpt-tól (mert ezt is fizetem!), mert az MM nincs velük kapcsban sajna. így összeszorított foggal, lemondva másról, meggyőzve a párom, h nekem ez kell, kifizettük a pénzt. :cry: és ez szomorít el és idegesít engem .

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Hajni, ha terhelésesre mész, aznap ne egyél metet!!!!!!!!!!Nem tudom, mit érzel....lh teszt???Bár nem megbízható, de hátha mutat valamit.........5.3 mm kicsike.... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Hajni:Ha hétfőn mész,akkor a vasárnap estit igen,de a hétfő reggelit ne vedd be.Legalább is nekem ezt mondta az endokrinológus.

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Pogi!

Erre mondtam én, h. nem vagyunk képesek a környező országok biztosítási rendszereinek előnyeit átvenni és hibáit kigyomlálni, hanem átveszünk vmit, ami lehet, h. itthon nem is műxik.
A szőke miniszterasszonyt lehet szídni (nem te szídtad, nem azért mondom!), de én szoktam nézni a délelőtti parlamenti közvetítéseket és messze értelmes érvelései vannak, miközben az ellenzék csak kötekszik, ahelyett, h. értelmes javaslatokkal állna elő, pedig az lenne a feladata!
De nem szeretnék politikai fórumot csinálni a topikból, úgyhogy részemről ennyi!

Nani!

Egyetértek a diabetológusoddal, álljatok le a stimuval egy kicsit!
Rakd rendbe az inzulinháztartásodat és lehet, h. stimu sem kell majd!
Tudom, h. türelmetlen vagy, vagyunk itt így egy páran! De ha fejen pörögsz, akkor sem lesz babád addig, amíg a körülmények nem lesznek ideálisak a számára! Ki lehet erőszakolni egy teherbeesést hormonokkal nagy nehezen, de sokkal jobbak a terhesség kihordásának feltételei, ha minden rendben van odabenn!!!!

Cisztád biztosan nincs? Vagy csak elfelejtettek szólni róla?

Miért érzed tök hülyének magad, mert te irányítod a sorsodat? Mert nem csőlátású dokikra bízod az életed, h. ők döntsenek a bőrödről????
Szerintem az a jó, h. végre a kezdebe vetted a dolgaidat! Csak így tovább!!!!!

A vércukrod azért jó, mert a ku..a magas inzulinod még képes kordában tartani. Ha majd kimerül a hasnyálmirigyed és nem lesz képes több inzulint termelni, akkor onnantól cukorbeteg leszel! Ne várd meg!!!!!

Hajni!

Jól gondolod. Ne hagyd abba!

rambóka

Lecsó!

Én szerdán voltam vérvételen és a nődokimnál visszadobta a laborkérő számítógépes program az inzulint. De lehet, h. ez az intézetektől is függ!

rambóka

Sziasztok!

Hát jó kis eszmecserét folytattatok a tb-ről. :D

Edinka :D
Én egy ideig ittam a cickafarkfüvet, ill. bogyóban szedtem. Nagyon szép görbéket csinált nekem csak azt felejtették el mondani, hogy ha babát szeretnék, akkor ugyan ne igyam már a ciklus második felében, mert vetélést okoz. A nem teljesen befejezett vetéléseknél is cickafarkfüvet használnak a vetélés befejezésére.

Szóval ciklus második felében szigorúan tilos a cickafarkfű!!!!!

Az MM-s áremelésektől nem vagyok elragadtatva.

Nani :D
Nagyon elgondolkodtattál!
Már egy ideje szeretnék elmenni inzulin-szűrésre, mert elég gyanúsak a jeleim, de sokan azt mondták, hogy felesleges, mert teljesen jók a cukor-eredményem. De a te eredményeid láttán nem kétséges, nincs összefüggés a kettő között (legalábbis kezdeti szakaszban).

Azt még megtudnátok mondani, hogy a Mens-ben mennyi időre adnak időpontot terheléses inzulin vizsgálatra?

"az élet utat tör magának"
dera

Ja igen, még valamit.

Szerintetek, ha a laboreredményeim jók, ettől függetlenül ihatom a kecskerutafüvet? Fog használni vagy esetleg ártani?

"az élet utat tör magának"
dera

Dera, kecskerutáról nincs inföm, de a terheléses időpontot kapsz gyorsan, sztem 1 héten belül.
Ja én még nem tartom magasnak az árakat, máshol 8000 ft a terheléses cukor és inzulin....
Vendég

Sziasztok :lol:

Köszönöm csajok a véleményeteket :wink:

Dera :lol:

Akkor nem iszom a cickát sem :cry:

Hétfőn 1-re megyek a nődokimhoz uh-ra.
Nagyon kiváncsi leszek,hogy mizus odabennt.

Szerintetek ezek a laborvizsgálatok ciklus függöek?
Mikor érdemes kérni a terheléses vérukrot ill a inzulint?
Ezeket megcsinálják gondolom TB alapon igaz? :roll:
Bocsi,ha hülyeséget irok de fogalmam nincs róla :oops:
Nem hinném hogy a vércukrommal vmi gond lenne,legalább is terhessen is tökéletes volt.

Tüszőnézzőre fogok a dokimhoz járni,ha látt majd domináns tüszőt akkor mit fog vele csinálni.
Mert ugye nálam volt tüszőérés csak nem repedt meg és abból alakultak a cisztál?? :roll:
VAgy nem???

NA,hétfőn már "okosabb leszek" egy kicsivel.

Hozzátenném hogy amikor a dokim ráirta a papiromra hogy pco gyanu azt mondta hogy gyógyszerrel nagyon szépen lehet kezelni.
Ő a metforminra gondolhatott??
Hisz,olyan sok helyen azt olvasom,hogy a nődoki nme irja fel a metet.
Akkor lehet nekem szerencsém van a dokimmal,ha beigazolodik a pco??

( annak örülnék a legeslegjobban ha hétfőn már nem láttna a dokim cisztákat)
Nem vagyok erős,hogy megküzdjek a pco-val
De jó lenne.

Kép

Kép
edinka

HAjni

Ciklusmonitorozás:

Nekem a dokim a 9cn-tól javasolja.
Innentől minden kétnaponta járnom kell :shock: :shock:
Hétfőn megyek először,utánna szerdán,és igy tovább.
CSak azt nem tudom,hogy hanyadik cn-ig fogja nézzni?????

Ugy hallottam,hogy 9cn-on már 8mm a tüsző?!
és 1 és 1.5 naponta duplázodik.

Kép

Kép
edinka

Lányok köszi a válaszokat! Nála ugye elég bonyolult a helyzet mert nem tudom mikor lehet a pé, csak később tudom meg a hőmből. Lh tesztet próbáltam múlt hóban, persze sikerült a pé után ellőnöm mert már csak halványka volt a második csík. Őszintén szólva nem nagyon szeretnék 2-3ezret kiadni 5 db tesztért amikor nem is tudom mikor lőjjem el. Az utcsó db-ot ellőttem valamelyik nap mert ovus fájdalmam volt, de persze semmi, mit az uhu is megerősített. Szerintem ennek a ciklusomnak is lőttek. Pedig már úgy de úgy örültem múlt hóban is hogy elméletileg volt pé-m, mert fennet volt a hőm mensiig. Lehet megint olyan soká érek???? De ez még akkor senem normális. Azt hiszem be fogok golyózni. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

hajni...
Budaörs

sziasztok!
Hajni, megköszönöm, ha megnézed a laborpapírodon miket vizsgáltattál ki .( prolaktin, fsh, lh, tsh biztos kell asszem)

Rambó, köszi a választ! Nálam még sose volt ciszta, mindíg jól stimulálódom,akár clostit, akár merionált kapok.Az endo-m is tankönyvi.

dera, csak ajánlani tudom a terheléses vérvizsgálatot! Nekem 2 évem ment el, hogy meg se nézték.Most derült ki. :(

edinka, úgy tudom tök mindegy melyik nap mész terheléses vizsgálatra. Ahova az én háziorvosom küldött, még a vizeletet is kérték volna, de pont aznap jött meg a mensim, így az elmaradt.
nani72

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?