Új privát üzeneted érkezett!

Melinda!
Hát, a jövő hétre nem oldódik meg a problémád :roll: :lol: , de ne aggódj, biztosan nem leszel egyedül ezzel.

Én nem láttam a Freit (meg legtöbb esetben mást sem), de olvasni is szomorú ilyen dolgokról, hogy kicsi gyerekekből akarnak felnőttet csinálni. Én inkább kitolnám a gyerekkort, azt a szaladgálós részét, hiszen felnőttek még rengeteg ideig lesznek (reméljük).

Regi,Icus!
Én is felmentem 1x a teszveszre, de most egyre jobban érdekel a dolog. Csak azt mondjátok meg, oké, megvesztek valamit, de érte kell menni, vagy hogy jut el Hozzátok? Na most ha nem ébred még Luku, meg is nézem (Pöri egyelőre játszik a kiságyban alvás helyett, és most éppen kiabál: gyere be,gyere be :evil: :D )

Emesém tegnap látott 1 galambot himbálózni a villanydróton: "csibu, jujj, leesik" mondta. Mondom Neki, ne félj, kapaszkodik rendesen. Mire Ő: "Kapaszkodj, rendesen!"
Ma reggel porszivózzuk az asztalt, Apánál felkiált feddőleg: "Apuciii, móóózsa sok!"

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésért, olvastalak Titeket rendszeresen, de írni :roll:
az az igazság, hogy én is rászoktam egy új "szenvedélybetegségre", Icushoz hasonlóan: Tesz-Vesz :lol: :lol: :lol: vettem már két kismamafelsőt, két gyönyörűséges overált és egy hálózsákot /egyelőre/ nevenincs
kislánykámnak (már biztos, hogy lány :) :) :) ) és nagyon élvezem a dolgot...a cuccok jó minőségűek, és elképesztően olcsón lehet hozzájutni :)

Judit!

Boldog Szülinapot kívánok a kisfiadnak!!! :) :) :)

Mandula!

Emese hihetetlenül gyorsan fejlődik, imádnivalóak amikor ülnek nádszálegyenes derékkal...szinte most született ez a Picilány, és már majdnem egy éves!!! :shock:

Icus!

Anna képeiben is szeretek gyönyörködni nagyon...csodaszép kislányod van, és annyira kiegyensúlyozott, boldog minden képen :) :) :)
nagyon szép sapit vettél Neki :)
a légzésfigyelő engem is érdekelt volna :wink:

nálunk a lánynév még nem eldöntött, Patriknak semmi nem tetszik, :roll:
Melissának sincs ötlete, felvetődött a Korina név, Melissa már elkezdte Korinak szólítani a tesót, de rájöttünk, hogy a vezetéknevünkhöz ( Müller) mégsem igazán jó :roll:
valószínüleg most is "M" betűvel kezdődő név mellett döntünk, most éppen a Melani v. Mirella az esélyes...

én is örülök, hogy tanácsokat adsz ovi ügyben, bár nekem a barátnőm is óvónő, de mindig örömmel olvasom a soraidat :)

FerMelinda!

Olyan jók a képek Benjiről, és tényleg nagyon sok szép helyen jártok, jól megtelnek a családi albumok :) :) :)

Regina!

Azt hiszem, még nem is reagáltam az általad feltett fotókra, nagyon tetszettek!!!
Évi is nagyon nagyot nőtt, hogy tetszik Neki az iskola?

Bea!

Kyra és Marcell is tüneményesek, nagyon szépek a képek, azt hiszem nekünk egyforma a fényképezőnk, ( Canon EOS 350D),
esetleg adhatnál tanácsot, hogy kicsinyíthetnék, mert azóta nem tudok képet feltölteni, mióta ez a gép van :wink:

Kyra tényleg törékeny kislány, de ha azt mondták, hogy várjatok a lovaglással, akkor tényleg ráértek, ezt bármikor el lehet kezdeni, és most úgyis jön a rossz idő, mi is már csak heti 1x járunk...Melissát beírattam az oviba néptáncra és tornára, így meglesz majd a kellő mennyiségű mozgás...sajnos a táncot nem akarta folytatni, de úgy tervezem, hogy majd a Szabolcska úti tánctagozatos iskolába íratom (nem tudom, most mi a neve :oops: )
de nagyon jókat hallottam róla, és nekünk innen Vámosszabadiról talán az lenne a legjobban megközelíthető intézmény...

Timi!

Hát igen, nekünk már nem lesz Marcink :wink:
ha így kellett lennie, hát legyen, legalább van ki örökölje Melissa gyönyörű ruháit :)
és ha megnézem a Te szépséges lányaidat :) ...bár Marcikád meg igazi férfias jelenség, Őt is boldogan elfogadnám :) :)
de nálunk marad a mérleg: két fiú-két lány, a mostani Párom ezek szerint tényleg tipikus lányos apuka :lol: (egyik barátnőm mondta rá még régebben, mikor Melissa született)

Melcsikém!

Remélem a vérzésprobléma rendeződik, és teljesülhet az álmod...
Luku és Emese szépen összenőttek, nagyon jó olvasni Róluk a kis szösszeneteket :) :) :)

na, megyek, mert teleírom az oldalt a végén :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melcsi!

Én utalni szoktam a pénzt ( általában így kérik, + posta ktsg.)
és pár nap múlva jön a csomag ajánlottan :) :) :)

én ezeket a kincseket szereztem: Kép Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melcsi

Én ezt szereztem legutóbb Évinek, de a valóságban sokkal jobban néz ki:
Kép

A pénzt többnyire utalni kell, a csomagot pedig postán küldik, ahogy Sheila írta. A csomag díja súlytól és mérettől függ, ezt sokat fel is tüntetik, pl. hogy 317, vagy 420 Ft az adott termék posta ktsg-e. A pénzt én interneten keresztül utalom, úgy nagyon gyors. S ha az eladó is gyors, akkor nagyon hamar lebonyolódik a vásárlás. Pl. akár 3-4 nap is lehet.
És nekem is az a tapasztalatom, hogy jó minőségűek a rucik, nekem a legtöbb a valóságban jobban néz ki mint a képen.
Viszont kiemelném megint, hogy nagyon rá lehet kattanni és akkor minimum időt rabló, de költeni is lehet jócskán, ha az ember belemerül (jaj, ez is mennyire megéri, meg ez is, ez is... stb. gondolom ismerős).

Sheila
Aranyos, jópofa rucikat találtál!
És látom mostanra megbarátkoztál a gondolattal, hogy kislány lesz a pici. Gondolom trónörököst szerettél volna a párodnak....
Neked viszont két fiú - két lány, ez azért - lássuk be: nagyon praktikus megoldás a sorstól.
regina3

Melcsi
Én két esetben a személyes átvételt is igénybe vettem, mert annyira közel lakott az eladó (10 perc kocsival) és így utalgatni sem kellett, személyesen rendeztük a vásárlást.
regina3

Regina!

Gyönyörű mellénykét vettél Évinek... :)
tud ez a valóságban még jobban kinézni?? :lol: :lol: :lol:

egyébként minden szavaddal egyetértek :)
nekem csak az utalás a megoldás, mivel az eladók többsége Bp-i,
én meg ugye... :roll:
az utalást én is neten intézem.

bizony, rá lehet kattanni, szerintem az ember szinte megszédül attól, hogy milyen jól vásárolt, mennyire megéri ez a jó kis cucc...és ez így is van :lol: :lol: :lol:

sőt, én tegnap fedeztem fel egy jó kis turkálót Győrben , angol gyerekruhák vannak(Bea lehet, hogy ismeri ), illetve egy régi ismerősöm látott meg a boltból (ott dolgozik), és behívott, hogy nézzem meg, milyen gyönyörű babarucik vannak...gondoltam megnézem, mit vesztehetek...

...hát, olyan szép dolgokat vettem a picinek: 2db plüss rugit, egy kispulcsit (Next), két nadrágot és egy halványlila Next "ünneplő rucit" kb. 9 hónaposra...a ruhák többsége szinte új, 690Ft/db áron :) :) :)

küzdöttem a kísértéssel, hogy ma is visszamegyek :lol: (mindennap vannak újabb cuccok) de okosabb előbb átnézni, hogy milyen ruhái vannak a babának, és mi kell még ( Melissáról is maradt, és a barátnőm kislányáról is kaptam, úgyhogy nem kell sok) nem akarok besokallni, mert olyan hamar kinövi, és csak vérzik a szívem, hogy ezt sem hordta meg azt sem...és nekem Ő lesz az utolsó babám...

utána majd eladok mindent én is a Tesz-Veszen :lol: :lol: :lol:

igen, tényleg a Sors kegyeltjének érzem magam, és nagyon boldog vagyok :)

Timi!

Hozzád még lenne egy kérdésem: látom Ti is használtok Marcika cipeléséhez kengurut...én is tervezem, hogy veszek, mert pl. a bevásárlásokat és Melissa oviba vitelét-hazahozását azzal tudnám legkényelmesebben bonyolítani, hogy ne kelljen a hordozót cipelni...szóval Ti hány hónapos kortól használjátok??
Marcika szeret benne?

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Csak gondoltam,hogy unalmas hetem lesz. Felváltva betegek a gyerekek. Marcell kezdte,most Kyra folytatta,már a férjem is beteg. :(

Köszönöm a gyerekek nevében a dícséreteket,és a biztatást állás ügyben.

Melcsi!
Igen,megalázónak is érzem ezt a helyzetet. És nagyon elegem is van már.

Fanny!
Marcell nem csak rosszcsontnak néz ki,hanem az is,nagyon is :lol:

Judit!
Kisfiadnak utólagosan is boldog szülinapot!
Hogy sikerült az ünneplés?

Mandula!
Az a lényeg,hogy még időben rájött a fiad,hogy tanulni kell mese nincs.
Milyen jó,hogy segítenek Neked a nagyok. Dani nem viszi ezt nálunk túlzásba. Régebben többet segített,de mostanában igen elvan magával foglalva :roll:
Az alvással kapcsolatban nagyon együttérzek Veled. Még sajnos nálunk sem tökéletes ez a dolog. Pár hete vettünk Marcellnek heverőt,azóta újra nehézkes az alvás. Főleg a délutáni alvással van gond,általában egyedül nem is alszik el. Este is változott a lefekvés módja. Eddig csak Kyrának meséltem, Marcellt nem érdekelte,őt csak beraktam a kiságyba és szépen csendben elaludt. Mióta heverője van már nem ilyen egyszerű. Oda kell ülni mellé és nem mese van,hanem éneklés, mondókázás. Ezt nagyon szereti. Igaz nem lehet akármit,csak amit ő szeret. És elég kevés az :roll: De legalább már érdekli,ez is haladás. Utána ott marad az ágyában és szépen elalszik.
Viszont ha éjjel felébred,már nem akar a helyén maradni. És mivel nem akarom,hogy mindenki felébredjen,én is odarakom közénk.Aztán egy idő után vissza tudom őt rakni a saját ágyába.

Regina!
Általában én fotózom őket,nagyon jó a gépem,könnyű vele jó képeket csinálni. Rengeteg fotó készül róluk,nem mind ilyen jól sikerül ám. Néha jó pillanatokat tudok elkapni.
Béreltük az üzletet,csak ez az egy volt,és valóban fotólabor volt.
Sajnálom a barátotokat,és valóban mindenhol érezni a spórolást.
Ezért keresnek a legtöbb helyre 20 éves lányokat,mert azoknak kevesebb pénz is elég. Nekem már mondták azt is,hogy nem is hívnak be,mert nem tudnának megfizetni. Ez azért elszomorító. :(

Icus!
Az óvodai munkára nem gondolhatok,mivel annak idején képesítés nélküliként dolgoztam,közben próbáltam évekig bejutni ide Győrbe a főiskolára,de sajna nem sikerült. Akkoriban nem lehetett még bárhova jelentkezni,csak ahova területileg tartoztam.
Marcell nem fél a porszívótól,sőt imádja,rá szokott ülni,és élvezi ahogy fujja a haját a kiáramló levegő.
sajnos nálunk is az a helyzet,hogy ittbent nem kedvelt viselet a cipő. Én általában csatos szandált adok a lábára,azt nem tudja levetni :wink:

Melinda!
Én is kiakadtam a Frei dosszién. Szegény gyerekektől elveszik a gyerekkorukat. Felnőtt dolgokat kényszerítenek rájuk.
Egy fotós barátunk már többször kérdezte, hogy nem akarom-e fotóztani a kicsiket,mert érdemes lenne foglalkozni velük. De én nagyon ellene vagyok az ilyennek. Ekkora gyerekeknek nem való.

Sheila!
A férjem töltött le egy nagyon jó programot,evvel szoktam képeket szerkeszteni,kicsinyíteni /XnView/
De lehet kicsinyíteni a Paint-tel is,asszem ezt már egyszer Icus is említette.
Nagyon szépek a rucik amiket vettél.
Ismerem azt a helyet amit említettél,de még bent nem voltam,ritkán járok azon a részen,és mindig rohanok :roll:
A tesóm egy babaüzletben dologozik újabban ott vásárolok,meg a C&A-ban és H&M-ben. A Tescoban is vannak klassz rucik,nem rossz ez a Cherokee márka.
A Balettiskoláról én viszont hallottam kevésbé jókat is.

Na befejezem,kicsit sok lesz belőlem.

Bea
beátab

Bea

Marcell nem csak rosszcsontnak néz ki,hanem az is,nagyon is
Ez a mondat tetszik! :lol:

Korábban kérdezted a jazzbalettet. Két tanévet járt végig a lányom, de csak heti 1 alkalommal volt foglalkozás, amit nagyon keveselltünk.
Most egy másik helyre járunk, ha van időd, nézd meg a honlapot, a galéria résznél nagyon sok fotó van.

http://www.ancseszfitness.hu/fitszinhaz.html

Különösebb tervünk nincs ezzel, a lényeg, hogy sokat mozoghasson a gyermekünk és szeresse, amit csinál és persze fejlődjön is ezen a téren. Pl. jobban menjen a spárga, ne veszítsen a halékonyságából, szép legyen a tartása, formásak az izmai-idomai.

Iskoláról
Többen kérdeztétek. Igen, tetszik a kislánynak, nagyon is. Hogy mást ne mondjak: míg sok elsős az anyja nyakában csimpaszkodik reggel és nehezen válik el, Évi ad egy puszit és beszalad, majd laza mozdulattal visszaint és eltűnik a gyereksokaságban. És már a másik, párhuzamos osztályban is van "barátnője".
Ádi pedig négyes-ötösöket hoz egyelőre. Remélem, így is marad. És vasárnap olyat mondott, hogy nem hittem a fülemnek. "De jó, hogy holnap suli". Úgyhogy ezt még kétszer megismételtettem vele, mert azt hittem, rosszul hallok. Az azért kiderült, hogy a lelkesedés nem annyira a tanulásnak szólt, mint inkább a közösségnek. De ez már fél siker. Ha jól érzi magát, akkor a tanulás is jobban megy.
regina3

Sziasztok!

Hát nem csak én kattantam a teszveszre :lol: ez némileg vígasztal... csak ne emésztene ennyi időt...
Én is dicsekszem kicsit a szerzeményeimmel:

Kép

Kép

Melinda
A Teszveszen könnyű vásárolni, de eladni nem annyira, legalábbis ruhafélét, mert az rengeteg van, gyerekruhából kb. 20 ezer (!) aukció fut egyszerre :shock: ekkora kínálat mellett nem könnyű ráakadni a vevőnek épp a te termékedre. De azért meg lehet próbálni, lehet az is hogy gyorsan elviszik, de ha nem, csak pár kattintás és újra indul az aukció, akár hónapokon át, míg el nem viszik. Próba szerencse. Az sem mindegy milyen árat kérsz, a nagyon olcsót viszik leginkább, vagy a drágábbat akkor ha nagyon jó, márkás. Ruhafélét még nem nagyon tudtam eladni. Sokan 1-ft-os kikiáltási áron hirdetnek - ez taktika - az ilyet több ezren megnézik, ez a lényege, s ha sokaknak tetszik, fellicitálják az árat, de ha nem, akkor akár annyiért kel el.
Játékot is érdemes eladni, főleg a készségfejlesztőket keresik, persze minél olcsóbban...

Regi
Nagyon szép a kis mellény!
De jó hogy Évi így szereti a sulit! A fiadnak is könnyebb, ha a szívesen megy be, még ha csak a társaság miatt, akkor is.
Most ugyan nem aktuális, de lesz még évzáró, eszembe jutott egy ajándékötlet a tanároknak: Egy albumba minden gyerek ír pár sort a tanárának, mit szeretett benne, mire emlékszik szívesen, esetleg mit nem... Nálunk ovisok diktáltak megdöbbentően aranyos és megható dolgokat, érdekes a gyerek szemüvegén keresztül látni egy pedagógusnak saját magát. És iskolások már nagyon jól meg tudják fogalmazni, akár a negatív élményt is, diplomatikusan. Nagyon személyes ajándék.

Bea, Melcsi
A lakásban egész nap cipőben? Az olyan kényelmetlen...
Valójában nem sok időt tölt Anna a kövön, csak ha kijön a konyhába. Többnyire a szobában vagyunk ott parketta van.
Porszívó hagját szeretik??? :shock: Ezt hogy értétek el?

Melcsi, amiket én eladtam azért mindenki házhoz jött, így nem kell postaköltséget fizetni. Te döntesz, legtöbben felajánlják a személyes átvételt is.

Sheila
Látom a különleges hangzású nevekhez vonzódtok :lol:
Nem is gondoltam hogy kéne a légzésfigyelő... azt rögtön elvitték, ilyesmit könnyű eladni, nincs belőle akkora túlkínálat mint a gyerekruhából.

Teszek fel pár képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Olvasok ám én is! Csak a héten olyan szarul voltam ( ma is korán reggel óta fáj a fejem). Erre a tesz-veszes dologra egy időben én is rákattantam,de egy idő után rájöttem, hogy ami tényleg jó és megéri az árát, az másnak is tetszik, így felverik az árát, meg hát én is a személyes átvétel híve vagyok ( ami azért egy külön herce-hurca) mert ha hozzáadom a postaköltséget, akkor már a legtöbb dolog nem éri meg. De tegnap kedvet kaptam tőletek és egy csomót licitáltam én is.( pl: 9 db kis bodyt 3Ft-ért, kiváncsi leszek mennyin fog megállni a vége)
Valami lehet a levegőben, mert az én gyerekem is teljesen jól el van a sulival ( még csak 5-ket hozott), valamelyik nap mutatta az angol füzetét, 12 éve jár suliba, de még ilyen szép füzetet nem láttam nála.
Most meg bevezették,hogy minden pénteken gyakorlati nap van, valahová Budára kell mennie egy "business centerbe", ahol állati elegáns étterem van, ott van a konyhán és képzeljétel el, engedik őt teljesen komoly munkákat is végezni ( igaz múlt pénteken,mikor vége volt a főzős feladatoknak 8(!!!) ajtót kellett lemosnia.)De olyan lelkesen megy, és ez a lényeg!

Sheila!

Mekkora már a pocakod? "Nekünk" már hatalmas! Jövő héten mennek a gyerekek újra dokihoz, olyan kiváncsi vagyok mekkorára saccolja. Olyan furcsa belegondolni, hogy már csak 7 hét van hátra. Mondtam is a K.-nek, hogy most már azért szépen mindent rendezzen el, mert azért az koránt sem biztos, hogy kihúzza a 40 hetet. Lassan már minden meg van, csak még baldachintartó vasat nem vettek, így a baldachin hiányzik még, de egyébként lassan minden rendben van.
Írtad a kislány neveket, amin gondolkoztok. Kimondtátok hangosan? Mert szerintem a M. Mirella szinte kimondhatatlan, viszont a M. Melani nagyon szép hangzású, én biztos azt választanám.

Bea!

Remélem hamarosan fogsz munkát találni! Nagyon rossz lehet a bizonytalanság.

Na, egyenlőre nem írok többet, akit nem említettem név szerint azokat is üdvözlöm, jó hétvégét! Éva
fanny01

Sziasztok!

Először is: Paga jól van, csak mostanában sok a dolga, de majd jön :) :) !

Icus! Én inkább Vaterázni szoktam, de a Tesz-Veszen is vettem már dolgokat! Nagyon szép az az együttes amit vettél! Anna pedig minden képen nagyon aranyos! Az első helyezett ahol a két babával fut :lol: :lol: ! Benti cipőt én is a nyári szandált gondoltam.... vagy csak akkor ráadni ha kimentek a szobából. Nekünk is ez lesz a probléma, mert a szobában padlószőnyeg van, a konyha-étkező az meg köves :roll: .

Melinda! Elfelejtettem írni, hogy nekem a nagyok vegyescsoportba jártak, és nekem nagyon tetszett. Semmiben nem volt elmaradva, vagy előrehaladva egyik gyerek sem. És nagyon jól tudtak együtt játszani is! Igaz az óvónőn is sok múlik, a mieink nagyon jók voltak! Köszi a könyvtippet, szólok is tesómnak, hogy hozzon egyet!

Bea! Ha már Marcellt is érdekli a mese az jó :) ! Lehet, hogy kezd megkomolyodni? (na jó ez csak vicc)

Sheila! Látom elkapott a vásárlási láz :wink: ! Nekem is jobban tetszik a Melani. Kengurút sztem olyan 3 hós kortól jó használni, bár mostmár vannak nagyon jók amit elvileg újszülött kortól lehet.... Mese nem szerette.

Melcsi! Mikor szeretnétek a következő babát? Én úgy irigyellek, hogy ilyen bátor vagy! Bár sztem nincs is testhezállóbb dolog neked mint ez... :lol: !

Fanny! Jobbulást! Látod hogy rohan az idő! Minjárt nagymama leszel :) !

Regi! Nagyon szép a mellény! De jó, hogy így teszik Évinek a suli! És ahogy írod, Ádinál fél siker, de ha még a jegyei is jók...

Sajnos lehet, hogy Alex lelkesedése CSAK a közösségnek szólt :? . Tegnap hozott egy egyest németből és egy kettest matekból :( . Úgy elkeseredtem...... Pedig az az igazság, hogy Alex nagyon jóeszű, intelligens emberke, és tényleg csak egy-két órát kéne tanulnia és odafigyelnie. Nem is tudom mit csináljak..... Nem akarom számonkérni mindíg mint egy kisiskolást, de úgy látszik nála szükség van erre :? .
Kittikémmel meg a középiskola választáson törjük a fejünket. Sajnos fogalma sincs mit akar... Valami művészeti iskola lenne a jó, csakhát a mai világban megélni mondjuk a kirakatrendezésből.... háááát....
Úgy látszik (kopp-kopp) Mese tudomásul vette, hogy éjszaka aludni kell és a kiságyban! Már négy fogacskája van, és ha jól látom a felső mellett is elindult. Ha feltöltődik az aksink akkor majd rakok képet, hogy mostanában hogy játszik. A játékos kosárból szépen sorban mindent kiszed egyenként, megvizsgálja őket és lerakja :lol: !

Na, elég belőlem :lol:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

ICUS
Azon a képen Annácska tényleg fut, vagy inkább a két babával egyensúlyoz lépés közben??? Mindenesetre nagyon jó a kép. Az utolsón látszik, hogy mindketten nagyon jókedvűek vagytok!!! (gondolom közös szabadtéri játék volt)
regina3

Sziasztok!

Bea!

Ma érdeklődtem a balettsuliról, és Melissa óvónénije is bizony elvette a kedvemet :(
nem szeretném a kislányomat ilyen extra követelményeknek kitenni, bár a Gráciában ügyes volt nagyon, szerintem az oktató nem jött be neki :roll:
úgyhogy valószínüleg a bácsai suliba viszem majd, azt mondják az olyan családias, és közel is van...a Picit úgyis oda viszem majd oviba, ahova Melissa jár (Nagybácsai) így nem kell sokat utazni reggelente, ez bizony fontos szempont :)

sportnak meg marad a lovaglás (imádja), bár épp tegnap tudtuk meg, hogy megszűnik a ladaméri lovarda (6 hónap után) :( :( :(
pedig szerettünk oda járni, most kereshetünk másik helyet...vagy vehetünk saját lovat :lol:

Icus!

Anna nagyon édes a képeken, nekem is a két babás tetszik a legjobban :) :) :)
gyönyörű rucikat vettél :)

különleges nevek: hát igen, ehhez a nem éppen magyaros hangzású vezetéknévhez nem könnyű találni :roll:
bezzeg akinek olyan szép hangzású magyar neve van, mint Nektek, válogathat a szebbnél-szebb magyar nevek közül :) /irigy-irigy/

Fanny!

Bizony, az én pocakom sem kicsi :wink: , remélem, még szülés előtt megmutathatom Nektek :D
és egyre nehezebben bírom a "gyűrödést", ha túlhajtom magam, bizony keményedik a pocak, úgyhogy vissza kell fognom magam...
szerintem mi sem maradunk egyben a 40. hétig, eddig még egyszer sem sikerült :lol:

és Nektek is jó esélyetek van erre :wink:
7 hét!!! az már gyorsan elrepül, bár a kismamának erről más lesz majd a véleménye :) :)
nagyon várom már a babátokat, utána hamarosan itt az én időm is :)

mi kedden voltunk orvosnál, a babám már fejvégű ( 1 hete még faros volt :shock: ), viszont a terheléses vércukrom magas lett (8,5), így diétáznom kell mostantól ( nem is árt :oops: )

a névvel kapcsolatban köszönöm a tanácsot, teljesen igazad van, M. Melani dallamosabb, és jobban is tetszik, valószínű maradunk ennél :) :) :)

Mandula!

Ne bánkódj Alex miatt, még nagyon év eleje van, nem lesz gond, meglátod...Patriknak is volt ilyen időszaka :roll:

kenguru tanácsot köszi, én még életemben nem használtam, hiába negyedik gyerek lesz, de most nem lesz más választásom, mert a babakocsi v. hordozó nem minden esetben lesz praktikus...

remélem az én lányom jobban kedveli majd, mint Mese :)

Melcsit én is irigylem a bátorságáért, én most azon fohászkodom, hogy most az egyszer utoljára még éljem túl a szülést :shock:

de Melcsit az Isten is erre teremtette :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok lányok!

Elösször is köszönöm szépen a jókivánságokat a kisfiam nevében. Annyi sok témát hoztatok fel csak egy párhoz szólnék hozzá.

Holnap lessz tortánk, de még mindig alig eszik, szegénykémnek megint jön két foga egyszerre. Az normális, hogy egy egyévesnek 8 foga van?
Majd meglátjátok, hogy a kisfiam nagyon illik ebbe a csapatba. Mindeggyikőtöknek nagyon szép gyerekei vannak. Nekünk nem kell szépségszalonba járatnunk a gyerekeinket mert gyárilag ilyenek. A divatról meg annyit, hogy megválaszoltátok, a tesz-veszen vett gyerekruhákban is lehetnek csinosak a gyerekeitek. Én a nagyobb áruházakban szoktam vásárolni a legszükségesebb dolgokat, ki lehet fogni jo kis akciokat. Nagyon sok ruhát kaptunk ismerősöktől, mert a harmadik után mindent eladtam. Ki gondolt negyedikre?

Regina
A lányom három éve táncol, egy héten kétszer, két orát. Teljesen más a tartása azoknak a lányoknak akik táncolnak. Imádja.

Szücsi
A cipőről nekem az a véleményem, hogy kell hogy jól fogja a bokáját, könnyebb a járás benne. Az lehet szandika is. Az én kisfiam is szereti, ha porszivózok. Van amikor arra alszik el. A betonkeverő hangjára meg táncol.

Bea
Ez a munkadolgott a nők szúrták el. Tüntettek az eggyenjoguságér nem volt elég nekik a gyereknevelés és a háztartás. Ők még pénzt is akartak keresni. Szerintem az lenne a legjobb, ha minden nő dönthetne, hogy család vagy munka. Mondjuk valakinek sikerül mind a kettő, mert annyit keres, hogy még bébisitert is tud fogadni, viszont nem találkozik a gyerekével. Szerintem a családos férfiakat kéne jobban megfizetni és a nőnek nemkéne alamizsnáért kuncsorogni a munkaadójának. Nekem az a véleményem, hogy a hivatásos anyaság a legszebb munkahely, bár 24órás de akkor nem a napközi neveli és nem kallodnak el a gyerekek. Több munkahely lenne az országban, ha minden nő dönthetne, hogy mit szeretne. Két év múlva nekem is ilyen problémáim lesznek, aztán mehetek robotnak/Melcsi mondta/ valamelyik áruházba.

A hétvégén jelentkezem a képeimmel!
Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Fanny
Én is jártam már úgy nemegyszer, hogy jó cuccok ára nagyon fölment a végére, ezért most már a Teszveszen szinte csak a záródó aukciókat nézem, mert ott már szinte kizárt, hogy valaki fölém licitáljon. Ha zárás előtt pár perccel valami jó áron van, az valószínű már úgy is marad. Így kevesebb idő ezek átböngészése is mint ha a teljes kínálatot nézném végig. A postaköltség pedig úgy éri meg leginkább ha több dolgot veszel egy helyről, én lehetőleg így intézem, annál licitálok akinél több dolog is megtetszik. De volt már olyan is hogy a postaköltség nagyobb volt mint a vételár :roll: , összességében így is megérte.

Sheila
Ha már az alliterációknál tartunk: M. Melinda? Szerintem olyan szép, dallamos...
Hamar befordult a baba ( ha jól tudom a 30. hét végéig "kell"), egyszer mintha aggódtál volna emiatt, vagy rosszul emlékszem?
Hordozókendőn nem gondolkodtál? Abban újszülöttkortól is lehet a babát vinni, ellentétben a kenguruval ami megterheli a gerincet, nem szabad bedőlni a gyártóknak akik már pici kortól ajánlják... legalább 4 hónapos korig jó várni vele. A hordozókendő ebből a szempontból praktikusabb, én is szerettem míg Anna könnyebb volt, de már nem hsználjuk, nagyon nehéz a derekamnak... majd felteszem a Teszveszre :wink:

Mandula
Épp most hallottam valami animációs film rajzoló szakképzésről. Ilyesmi biztos tetszene Kittinek, emlékszem, gyönyörűen rajzol! És szerintem ez érdekes munka, én ha tudnék rajzolni, imádnám.

Regina
Anna nem fut még, vagy lassan lépeget, meg-megáll és keresi az egyensúlyt, vagy viszi a lendülete, de ez nem igazi futás bár a képen valóban annak tűnik.
Ugye te magyar tanár vagy? Már régen akartam kérdezni: nyelvtanilag helyes az amikor a személyes- vagy vonatkozó névmásokat ( ??? ) nagybetűvel írják? pl. " vettem Neki egy cipőt"... vagy " szállást tudunk Önöknek biztosítani" stb. Tudom hogy ezzel a tiszteletet szokás kifejezni de nekem olyan furcsa, mintha a helyesírásban ezt nem így kéne, de már nem is tudom :oops:

Judit
Alig várjuk hogy meglássuk :D , biztos hogy a kisfiad is beleillik a szép babák csapatába :D
Egész nap cipőben/szandiban lenni... hát nem is tudom... meg fogok kérdezni egy ortopéd orvost, szerinte ez szükséges-e. Mert egy dolog a kényelem, a másik meg, hogy a járni tanuló babának fontos-e ez, vagy jobb zokniban...

Mit táncol a lányod? Jazz balett, vagy más?

Én is be fogom adni Annát táncra, a saját elfojtott vágyaim kiéléseként :lol: :oops: remélem szeret majd táncolni, én mindig szerettem volna :P Kisebb korában néptáncra, később esetleg társastáncra. Bár én járhattam volna! Most ha meghall egy jó zenét, már riszálja magát, olyan édes :D

Képzeljétek, a TV-ben szerepeltünk :lol: na nem mi voltunk a főszereplők... a mondókásklubban, ahová járunk, forgatott a helyi kábeltévé. Épp ma adták le adásba, pár képkockán mi is rajta vagyunk. Nem is tudtuk hogy forgatás lesz, sajnos épp aznap elkéstünk a foglalkozásról :oops:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Tesz-vesz! Uristen, minek ajánlottátok :?: :shock: :D Nem lehet lekattanni róla! Regisztráltam, sőt licitáltam is 1 halom bábra, remélem sikerül megvennem! De még annyi jó dolog van, csak hát ez nem 2 kisgyerekes nőnek való elfoglaltság!!!
Judit!
A nőkkel kapcsolatban minden szavaddal egyetértek, én is azt szoktam mondani, hogy nem én vittem a transzparenst!!!
Remélem hamarosan tullesztek minden fájdalmas dolgon!
Sheila!
Igen, igaza van Fannynak, a Mirella kevésbé hangzik jól, de a Melani az igen, és szivből ajánlhatnáma Melindát is! :D
Mikor ott ültem a folyosón a Luku császármetszése előtt, bizony én is azt kértem a Jóistentől, hogy csak most még 1x ne haljak bele! Mikor viszont vége lett és tuléltem, rögtön arra gondoltam, kérnék még 1 lehetőséget! :D Mostmár kezd egyre többet foglalkoztatni a dolog, Lukuval beállt az életünk, ugy tünik Ő is jól beilleszkedett közénk, már csak a doki javaslatára várunk (ebben a bizonytalan vérzéses helyzetben még nem tértem ki az uj babára). De épp tegnap éjjel mondtam az uramnak, mi lenne, ha okt, 14-én, a keresztelőn azt mondanánk a családnak: van egy bejelentenivalónk... :lol: Megnézném a "pofákat" :lol: :lol: :lol: Csak hogy a hagyományt folytassuk...
Tényleg, tényleg szeretnék még 1x ott ülni a folyosón... És aztán többet nem... Megigérem, sőt, valszeg elköttetem magam. Csak még egy babát kérek, nálunk azt hiszem jó helye lesz.
Icus!
Mi az hogy Annácska épp hogy lépeget? Hiszen fut! :D Még a babahajak is repülnek! Tündéri!
Regina!
Azt szeretném kérdezni, hogy a számládról bátran utalsz a neten? Még sosem történt visszaélés? Jó, tudom, hogy biztonsági kódok, meg miegyéb is van, de olyan sok lenyulást lehet hallani.
Gratulálok Évikéhez, milyen ügyes kiscsaj, pedig olyan kis szendének, csöndesnek látszik, ezek szerint megtalálta a helyét a suliban. És Ádámodra is büszke lehetsz!
Bea!
Jobbulást Nektek! És remélem, hogy hamar sikerül az álláskeresés.
Fanny!
Nagyon jó volt!!! Sajnálom hogy olyan gyorsan elmentetek, sajnos az este nálunk hamar eljön, és nem tür halasztást egyelőre. Ráadásul, mire Dezső visszajött, Luku el is aludt, éhesen és koszosan :D De tulélte, mert hamar felébredt. Viszont ittmaradt a bortartó! Ugyhogy... Megint el kell jönnötök! :wink: :D

melcsi1967

Sziasztok!

Tegnap még akartam írni, hogy megnéztem a neten a Frei-t. Hát, igazság szerint a kicsikkel való kozmetika, manikűr stb. brrr.... :shock:
De azt azért meg kell mondanom, hogy Kitti már tavaly sem ment el szempillaspirál nélkül suliba :? . Pedig mennit beszéltem..... Az idén meg már az utcára sem megy ki :? ... Pedig én sosem sminkeltem magam, most sem. És ugye a pláza-járó-mániáról már írtam... :evil: :? !

Sheila! A hordozókendőről én is sokat hallottam, hogy nagyon jó! Sajnos mi kaptunk két kengurut, és nem akartam még azt is venni.

Melcsi! Én nagyon sokszor utalok vételárat és még sosem volt semmi baj. (mint írtam én inkább Vaterázok)

Judit! Én is egyetértek azzal amit a nőkkel kapcsolatban írtál! Nálunk úgy is működik! Emesének is jön már az 5. és a 6. foga is.

Na és egy pár kép:

Emese játszik :lol:

Kép
Kép

Kép

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Icus!

Ez tényleg jól hangzi, majd utánanézek, de valszeg Pesten lesz csak ilyen :( ! Mi meg semmiképpen nem akarjuk másik városba engedni! Pedig biztos tetszene neki...

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Icus!

Alliteráció: igen, nekem is eszembe jutott a Melinda név, gyönyörűnek tartom, de nem sokban különbözik kiejtve a Melisszától :wink:
így azt hiszem, marad a Melani, bár kétségtelenül a vezetéknevünkkel a Melinda sokkal szebb csengésű...hát még egy darabig marad "névtelen" ez a kislány, az is lehet, hogy csak a szülőszobán dől el végleg a névkérdés :lol: :lol:

hordozókendő: én attól tartok, hogy nagyon béna vagyok hozzá, nem tudnám normálisan megkötni :roll:
sajnos nekem a kézügyességem a nullával egyenlő :oops:

de ha meg tudsz győzni az ellenkezőjéről, még az is lehet, hogy megvenném a Tiéteket :wink:

igazatok van a kenguruval kapcsolatban, nem is tenném bele a Picurkát 4 hónapos kora előtt, féltem nagyon a kis gerincét...addigra meg úgyis tavasz lesz, meleg téli overálban úgysem cipelhetem a kenguruban...

igen, valóban aggódtam, a farfekvés miatt, mert eddig egyik gyerkőcöm sem volt így, aztán múlt szombaton volt egy nagy bukfenc :D (eszméletlen érzés volt) akkor fordulhatott meg, mert a keddi Uh szerint már fejvégű volt...nagyon szófogadó gyermek, remélem szülés ügyben is lehet Vele majd egyezkedni :) :)

Melcsikém!

Fogsz Te még ott ülni, ne aggódj...én biztos vagyok benne.
és tiszta szívemből kívánom, hogy teljesüljön a vágyad :)

én most így a hatodik hónap végén pingvinként kacsázva (és még három hónap :shock: ) úgy érzem, hogy nem biztos, hogy még egyszer vállalkoznék rá...de nagyon élvezem ezt az állapotot, nem sürgetem az időt, de tényleg!!!
ezt a várandósságot élvezem a legjobban :) :) :)

nagyon virgonc ez a kislány a pocakomban, és ez olyan jóóóó!! :)

egyébként szerintem abszolút veszélytelen a neten utalni, én már számtalanszor megtettem...tavaly a szállásunkat Párizsban is így fizettem ki, előre. :wink:

Mandula!

Mese nagyon édesen játszik...az a kis komoly pofija, ahogy felfedezi a dolgokat...zabálnivaló!!! :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Mandulácska!
Lasan kicsi lesz az a kosár a játékoknak! :wink: :D Édes kis fogacskás, szerintem már élvezi, hogy fényképezitek! :D
Sheila!
Látod, minden rosszban van valami jó! Igaz, hogy én 2 nőt is kitennék sulyban, de igy a terhesség még a 9.hónapban se kottyant meg! :wink: Sazbályosan érezhető volt, ahogy bukfencezett? Én még sose vettem észre, pedig Luku meg minden UH-n más pózban volt ugy kb a 34-35.hétig.

melcsi1967

Kép Robika szülinapja! Kép Kép Kép
Vendég

Judit!
Milyen szép szőke legénykéd van, gratulálok a kis szülinaposnak! Nagyon komoly a fiatalember, és a torta gyönyörü! Izlett Neki?

Emesém tovább finomitja nyelvtani tudását. kiskorás a karján, integet, "buliba" mondja. Elmegy a tükörhöz, megnézegeti magát benne, majd visszajön: "buliból" Ezt napok óta gyakorolja.
Ma odahozta a Zsókucit, kezembe adja: "hozzád" mondja. Elveszi, "hozzám" Adtuk-vettük vagy husszor a babát ezzel a kisérőszöveggel :D
Luku hangosan nevetgél, ha vetkőztetem akkor nagyon (csikis), de csak ugy egyébként is, ha Emese bohóckodik előtte, vagy valami érdekeset csinálok (pl. csettintek éneklés közben).
Tegnap vendégek voltak, emiatt az esti szertartás nem a szokásos volt. Azt gondoltam, lefektetem Lukut, majd Emese később fürdik, mert nagyon jól játszott a vendég 4 éves kislánnyal. Mikor meglátta a kezemben a törülközőbe tekert Lukut, otthagyott csapot-papot, futott utánam a hálóba, felugrott a pelenkázóra, és azt mondta: ágyba, Emese! Egyértelmü volt, tehát koszosan feküdt le (másképp nem tudtam volna egyszerre lefekteni Őket), ugyhogy a fürdésen kivül minden a szokásos rend szerint zajlott, a játék tovább nem érdekelte. Ebből azt veszem ki, hogy szereti ezt az esti együttlétet Lukuval, gondolom elaludni is szeret azzal a tudattal, hogy a másik kiságyban is szendergés van
:D

melcsi1967

Melcsi!
Ez a buli dolog nagyon ismerős. Látszik, hogy Emese is rendelkezik nagy testvérrel. Benji nemrég az utcán skandálta, miközben nagyokat lépett: „Megyek bulizni, megyek bulizni!!” Mindenesetre a járókelőknek nagyon tetszett.

Judit!
Nagyon szép kisfiad van és milyen elegáns abban a matrózruhában! Tényleg mennyire szőke! Ha jól látom a nővére pedig barna. Kérünk szépen a többiekről is fényképet!

Sheila!
Gratulálok a kislányhoz! Nagyon szép dolgokat vásároltál már neki.

A többiek is nagyon szép holmikat vettek, én persze továbbra is csak irigykedem.

A fotók a gyerekekről szuperek, nagyon jó gyönyörködni bennük.

Elnézést, de nincs időm többet írni. A harmadik beadandómnak fogok neki. Kettő már készen van!!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Judit!

Én is pont ezt akaratm írni, hogy micsoda kis szőke herceg! És a többi gyerek??? A kép sarkában a kislány is nagyon helyes!( Lehet ám sok-sok képet beszúrni!)

Melinda!

Én meg nem csak a szép rucikra vagyok "irigy", hanem a szép babákra is!
Nagyon ügyes vagy, hogy ennyire szorgalmasan gyártod a beadandókat ( én mindig az utolsó pillanatra hagytam) Én is most beszélgettem az igazgatóhelyettessel és lehet, hogy elmegyek valamilyen EU-s pályázatíró továbbképzésre.

Most is úgy jártam a tesz-veszen, hogy mindig felül licitálnak, sőt, nem csak felüllicitálnak, hanem, mintha be lenne állítva egy elérendő összeg, mert sose elég az általam beírt összeg, pedig, ha megnézem alul, hogy kik licitáltak én vagyok legfelül.Szóval azt nem tudjátok hogy van, hogy beírom a következő összeget és rögötn azt jelzi, hogy rám licitáltak és kevés az összeg. De az nem lehet, olyan mintha automatikusan küldené az üzenetet. Nem tudom értitek-e hogy mondom. És ez nagyon bosszantó. Persze mikor simán felül licitálnak az is bosszantó, mert két babaágyba való (vadiúj) gumislepedőt licitáltam, egy tulajdonostól, és az egyiket megnyertem a másikat (25 Ft-tal magsabb áron) elvitték. Bosszant, mert most bumlizhatok egy lepedőért valahová a városba.
Na. mindegy.

Voltunk pénteken Melcsiéknél babanézőben! Hát az valami csoda, ami ott van!!! Pörike tüneményes, vele rendesen lehet már játszani, Lukács meg maga a megtestesült nyugalom! Én még ilyen békés kisbabát még nem is láttam. Fel lehet venni, nem fél az idegenektől, sőt mosolyog mindenkire!
Melcsi, hát ő meg tényleg maga a megtestesült ANYA.
El ne higgyétek ám hogy hamar eljöttünk, én lepődtem meg, hogy hogy elrepült az idő.

Kicsit visszatérve arra amiről beszélgettetek, hogy a nők otthoni kiteljesedése, a tűzhely melegítésa, hát azért ez nem ilyen egyértelmű dolog, mert ( most az anyagi részét ne is vegyük számításba) pl. ha nekem valaki azt mondaná, hogy mától csak otthoni feladataim vannak, hát - nyugodtan kövezzetek meg - én biztos egy hónap múltán rituális öngyilkosságot követnék el.Nekem szükségem van arra, hogy emberek legyenek körülöttem, jönni-menni, nyüzsögni, szervezkedni, feladatokat megoldani. Én például még egy hétnél tovább - egyhuzamban - nem voltam szabadságon! Persze néha nagyon jó, hogy megtehetem, hogy itthon maradok, csak úgy, de én konkrétan megbolondulnék a négy fal között.
Na, mindegy. Most is megint van min törnöm a fejem. Melcsi ígértem a férjednek az alternatív energiákról honlapokat. Egy párat felírok, ezek terveznek, kiviteleznek és elméleti leírások is találhatók az oldalaikon, de ha felmentek az www.internettudakozó.hu alternativ energiák oldalaira ott eszméletlen mennyiségű anyag van.

www.geosolar.hu
www.gaiasolar.com
www.biner.hu
www.hidro-gedrilling.hu
www.gazdasagosenergia.hu

Sziasztok Éva

Most jut eszembe! Icus, szerintem, ha pl egy tájékoztató füzetben az van, hogy ..tájékoztatjuk Önt/Önöket, akkor nagy betű, mert valahogy mégis csak személyesen hozzám akarnak szólni,de ha csak a szövegben általában írom, hogy pl: sokat gondolok rátok, vagy, üdvüzöllek titeket, akkor az kisbetű. Legalábbis én így érzem, de majd biztos jönnek nálam sokkal okosabbak és elmondják, hogy hogy is van ez!
Szerintem a 7-8 lépés önállóan, már járásnak minősül!!!
fanny01

Sziasztok!

Sheila! Azért picit én is írigy vagyok rád.... Olyan jó tervezgetni meg vásárolgatni meg álmodozni, hogy milyen is lesz.... És aztán amikor a karjaidban tartod akkor úgy érzed, hogy igen pont ŐT akartam :lol: :lol: !

Judit! Tényleg nagyon szép a kisfiad! És a tortája is :lol: ! Ha engedik a nagyok akkor rakj fel róluk is!

Melcsi! A bulit sem lehet elég korán elkezdeni :lol: !

Melinda! Nagyon írigyellek, hogy ilyen szorgalmas vagy!! Én most gondolkodom, hogy valami iskolát nekem is el kellene végezni, nem tudom mit fogok kezdeni ha lejár a gyes. (kereskedelmim és érettségim van) Igaz a férjem szerint semmi értelme elmennem 60 e ft-ért dolgozni, sajnos ebben a régióban meg alkalmazottként nem nagyon kapnék többet....

Fanny! Persze nem vagyunk egyformák...., azért én sem szeretek a négy fal között, de szívesen vagyok anya és htb :lol: .
A vaterán úgy van (sztem a Tesz-Vesz-en is), hogy beállítassz egy autómata licitet, a legmagasabb összeget amennyit szánsz az árura. És ha valaki licitál a Te összeged alatt akkor mindíg kiírja, hogy már van magasabb licit. Én is szoktam ezt használni.

Tegnap voltunk Egerben és Bogácson ahol pont belecsöppentünk egy bográcsfesztiválba. Sajnos csak egy kép amin bogrács van.
A többi képen viszont tökből és dinnyéből "faragott" csodák vannak!

Kép

Kép
Kép
Kép

És egy gyönyörű kenyér:

Kép

És Kitti :lol:
Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Judit

Ügyi vagy hogy tettél fel képeket. Ugye hogy nem is olyan bonyolult? Segített valaki?
Nagyon helyes a kis "tengerész" :lol: . A tortát rendeltétek? Nagyon szép. Olyan kép nincs ahol belenyúl kézzel? Az én lányom úgy meg volt szeppenve a szülinapján az őt körülálló rokonságtól, hogy nem mert a tortához nyúlni.

Mandula
Nagyon édes Mese ahogy játszik :D Te meg pakolhatsz utána :lol: Hajlandó segíteni?
Nagyon érdekesek a dinnye szobrok, még sosem láttam ilyet.

Melcsi
Tényleg nem tud futni Anna, csak úgy látszik, néhe meglódul ha viszi a lendülete de ilyenkor a végén el kell kapni :D Ügyesebb amikor óvatosan lépked, abban több a kontroll. De a kép nekem is tetszik :D
Kérdezted, csak nem válaszoltam: babakocsija nincs még, de a bébitaxit szokta tologatni a háttámlánál fogva:

Kép

Lombikbébi találkozón voltunk szombaton. 15 éves évfordulója volt az intézetnek, ezalatt 10000 pár fordult meg ott és ebből 3200 gyerek született. Vagyis kb minden harmadiknak sikerült... úgy érzem, tényleg szerencsések vagyunk, hogy 40 évesen ebbe a 30%-ba tartozhatunk...
Voltak gyerekprogramok és volt sok játék. Közülük egy fonott babakocsi tetszett Annának, bár eleinte ő maga akart beleülni, aztán belenyugodott hogy csak tolni lehet. De a babát kihajította belőle :shock: , hogy ne legyen konkurrencia :lol:

Kép

Kép

Kép

Melinda
Te aztán szorgalmas vagy! Én általában az utolsó pillanatra hagytam mindig az ilyesmit, noha tudom hogy jobb lenne időben megcsinálni de képtelen vagyok erőt venni magamon míg nem storít az idő... :oops:

Fanny
Annyit fűznék hozzá a Mandula által leírtakhoz, hogy a Teszveszen ha valaki beírja a maximális árat amit hajlandó kifizetni az áruért, az nem fog látszani mások számára, amíg az aktuális ár annál alacsonyabb. A licitlépcső szabályozza, hogy a beírt összegből mennyit mutasson meg, mint legmagasabb licit, és ha valaki annál többet ír be, akkor amíg a másik által megadott maximális licit összege megengedi, addig automatikusan a rendszer túllicitálja az árat, de mindig csak annyival amennyi a licitlépcső... nem tudom érthető-e. Pl. ha 100 ft az aktuális ár de valaki 300-at licitál, az ő neve mellett a 110 ft fog megjelenni, mert ebben az értékben (azt hiszem) 10 ft a licitlépcső összege. Ha a másik beír 150-et, akkor 160-at fog mutatni, mint legmagasabb licit, ha beír 200-at akkor 210-et mutat... stb. Mindezt automatikusan a rendszer végzi, míg el nem éri a licit a 300 ft-ot. Magasabb összegeknél magasabb a licitlépcső is, egyébként ezek le vannak írva a Segítség menüpontban.

Sheila
A hordozókendőt nagyon pici korban mi nem használtuk, nekem nem nagyon állt kézre kötözgetni. De mikor már kicsit nagyobb lett Anna és nem kellett fekvő pozíció hanem az ún. keresztezett ülő pózban lehetett hordani, az már jó volt mert ahhoz előre meg lehetett kötni a kendőt, csak bele kellett bújni a megfelelő módon és nem kellett mindig kötözgetni.

Anna ma 15 lépést megtett egyben, nem lendületből vetődve, hanem szép kontrollált mozgással :lol: :lol: :lol:
Esténként azt játsszuk, hogy az állatokat, babákat a kanapéról egyenként áthozatjuk vele a szoba tulsó végébe :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Örülök, hogy végre láthattátok a kisfiamat. Az apukájának 2 órájába teltt mire lekicsinyitette. Nem vagyunk nagy számitógépesek. Netünk is csak két honapja van. A szőkesége valószinű maradandó lessz, mert az apukája is szőke. A többiek mind barnák, de csak a kicsi a kakukktojás, neki más az apukája. A torta kakaos volt és nagyon izlett neki. Az a másik telefonnal lett fényképezve, ahogy adogatom a falatkákat a szájába. A legtöbb kép el volt mosódva, nagyon nehéz egy örökmozgót fényképezni. Még tapsolt is a tortának. A tortát nem rendeltük csak simán egy áruházba vettük. Amikor rendeltem, mindig sirógörcsöt kaptam amikor megláttam a művüket. Igy amit látok azt kapom.
Fanny
Azt irtam, hogy minden nő dönthetne mit szeretne:otthon maradni, dolgozni vagy mindkettő. Szerintem sok függ attól is, hogy mekkorák a gyerekek, kertes házban vagy lakótelepen élsz e. Minden ember más, mások az igényeik, más a munkájuk. Ha nem kényszerből megy be valaki a munkahelyére akkor más a munkájához való hozzáállása is.
Mandula
Ha nem irtad volna, hogy dinnyéből vannak, rá nem jöttem volna. Nagyon szép szobrok!
Szücsi
Nagyon ügyes a kislányod, 15lépés nemsemmi. Nagyon szerencsés vagy, hogy a kis angyalkátok titeket választott.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Icus!

Köszi, így már teljesen érthető a kicitálós dolog. ( a súgókat nem nagyon van türelmem elolvasni). Anna képeiben nekem annyira te vagy benne ( szerintem most a te, kis t)pedig, ha jól megnézem akkor igazából mások a vonásaitok, mégis teljesen téged látlak!

Judit!

Nálunk a torta beszerzés történetisége: amikor fiatalok voltunk én csináltam otthon, mert álmunkban sem jutott eszünkbe, hogy cukrászdában rendeljünk ( egyébként mai napig verhetetlenek az otthoni tortáim, mostanában már marcipán rózscsokrot is csináltam) aztán, ahogy "öregedtünk", úgy ívelt felfelé az anyagi helyzetünk, elkezdtünk cukrászdákba rendelni a tortákat, idővel rájöttünk, hogy nem mindig van arányban az ár-érték, ( ráadásul az utóbbi években úgy megugrottak az árak, lehet,hogy én kicsinyes vagyok, de én nem adok ki egy tortáért 6-7-8 ezer forintot) így az utóbbi években mi is a nagy áruházak tortáit részesítettük előnyben, annyival nem rosszabbak, mint amennyivel olcsóbbak. ( rendeltünk mi a környék legmenőbb cukijából olyan tortát, hogy nem fogyott el, pedig ez nálunk nagy szó, aztán egyszer, talán az anyukám 85. szülinapjára akartam egy különleges tortát rendelni, hófehér marcipánból, rózsaszín rózsákkal, hát ha láttatok még rondát: piszkos szürke volt a marcipán rózsák nélkül, na akkor eldurrant az agyam, visszakértem az előleget és elrohantam egy nagy áruházba venni egy tortát.)
De mostanában már nem csinálunk nagy ügyet a tortából ( mindenki túlsúlyos).
Ez is olyan, mint a karácsony, kisgyerekkel az igazi!!!

Mandula!

Tényleg nagyon különlegesek a szobrok! És Emese is, nekem most az utolsó kép a befutó!

Melcsi!

Még az jutott eszembe, hogy amiket megadtam honlapokat, azok legtöbbje a földfűtéshez kapcsolódik, a napenergiával kapcsolatban találtok rengeteg honlapot, az már egy sokkal jobban elterjedt technika, de mi igazából a fűtés kiváltásán kutakodtunk és ez a földfűtés a legköltséghatékonyabb.

Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok lányok!

Tudja valamelyikőtök hogy hol lehet kapni olyan gyerekszéket aminek ceruza lábai vannak?

Köszike
Vendég

Judit!

Esetleg kérdezd meg a Kikában. Mintha ott láttam volna.

Melinda
fermel

Judit!
Van a Teszveszen, kattints a linkre:

http://www.teszvesz.hu/item246678835_uj ... sztal.html

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Judit!

Jaj, bocsi, most látom hogy nem is asztalt keresel hanem széket...
Milyen felületes vagyok ma :oops:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Húú milyen sokat írtatok hétvégén...

Judit
Tényleg nagyon szőke a kisfiad! Ezt a színt mondják tejfölszőkének azt hiszem.
A női munkáról nekem is az a véleményem, hogy ne anyagi kényszer legyen, hanem lehetőség. Tehát dolgozhasson aki akar, de lehessen főállású anya, akinek ahhoz van inkább kedve. De manapság a legtöbb nő azért kénytelen 8-10 órában robotolni, mert kell az a plusz pénz a családi kasszába. Ráadásul teljes állású munkára annyit fizetnek, ami szinte 4 órásra is kevés. Úgyhogy szerintem olyan családtámogatás kellene, hogy egy keresetből is megéljen egy 4-5 fős család és kellenének részmunkaidős helyek, ahol 4-6 órában dolgozhat, aki szükségét érzi, hogy kimozduljon és/vagy plusz pénzt keressen.
Egyébként sokszor eszembe jut, hogy az elmúlt 100-110 évet leszámítva alapvető felállás volt, hogy a férfi a családot tartja el , a nő pedig neveli a gyerekeket és rendben tartja a háztartást, és összetartja a családot. Ez nem kis feladat, az eredmény pedig nem lebecsülendő. Igazából az a 100 év nagyon törpényi az emberiség létezéséhez mérten, de megnézhetjük, hogy hova jutottunk általa....

Melcsi
A netes átutalgatás miatt eleinte én is aggódtam egy kicsit, de egyrészt az én külön számlámon nincsenek nagy összegek (a milliárdokat a közös számlán tartjuk :lol: :lol: ) másrészt tényleg elég biztonságosnak tűnik: első körben felhasználó név és jelszó kell, második körben pedig egy ideiglenes kód, amit belépés után 1-2 perccel a rendszer küld e-mailben és sms-ben. Ez a kód 5 percig él. Ez elég ahhoz, hogy megnézzem az egyenleget és esetleg megejtsek egy utalást.

Icus
Tesz-vesz licittel kapcsolatban jó, amit írtál (záródó aukciók). Én eddig kicsit fordítva csináltam, az újakat néztem meg és ami tetszett, ott ráklikkeltem az aukció megfigyelése gombra és aztán vártam, gondolkodtam és sokszor meggondoltam magam. De csak a vége előtt igyekszem én is licitálni. Az automatikus licit eléggé bosszant én még nem használtam, de lehet, hogy praktikus....
A nyelvtani kérdésedhez annyit, hogy erre nincs szigorú szabály, csak ajánlás. Vagyis magánlevélben a személyt helyettesítő névmást írhatod kicsivel vagy naggyal is, de naggyal illendőbb (de nem kötelező). Hivatalos levélben viszont szokás (ajánlott) naggyal írni a személyes névmást, sőt adott esetben a köznevet is (barátom, úr, hölgy, kolléga - Tisztelt Nagy Úr! Kedves Barátom!)
Egyébként pontosítok: csak papírforma szerint vagyok magyar tanár, tehát ez volt az egyik szakom a tanárképzőn, de nem tanítottam, mert a másik két tárgyból nagyon sok volt az órám + fakultációban idegen nyelvet is oktattam (friss volt a nyelvvizsgám). De kicsit sajnálom, mert időközben nagyon megkopott a tudásom és most már nagyon keserves lenne beleszokni. (A férjem szerint elég lenne egy tanévet végigvinni és utána könnyedén menne. De egyelőre se kedvem, se energiám egy ilyen kezdő évhez.)

Mandula
Nagyon jó helyen jártatok! Én sem gondoltam volna, hogy azok az alkotások tökből készültek.... :?

Kellemes hetet mindenkinek!!!
regina3

Fanny!
Köszi a tippeket, remélem 1x meg is nézi (nem foglalkozik a nettel). Remélem jól éreztétek Magatokat. Lehetne folytatni?
Elpirultam a sok dicsérettől :oops: Én nagyon élvezem ezt a helyzetet, biztos attól ilyen minden a gyerekekkel is. Bár, mindegyik szivesen mosolygott, nem volt probléma egyiknél sem ha idegent láttak, gondolom a kiegyensulyozottságuk megvolt az ilyen változásokhoz is.
Mandulácska!
Tök szépek a tökök! :D Tökfesztivál volt Bogácson?
Icus!
A leányka nagyon büszke a teljesitményére, ez jól látszik a tolós képen. Egy-két nap mulva már meg se tudod számolni a lépéseket! BMC-s talivolt, ugye?
Én is szivesen elmennék, ha a Kaáli szervezne ilyet.
Judit!
Ne tudd meg, hogy hány napig kinlódtam én is a kicsinyitéssel, itt keseregtem kb 4 napon keresztül (és remélem sejtitek, hogy a "3 kattintós kicsinyitőprogramos cucc" még mindig nem megy). De épp ma csináltam pár képet, ugyhogy be is mutatom a tudományomat később.

Én arra jöttem rá a teszvesszel kapcs., hogy lehet hogy célszerübb ha az elején nem licitál az ember (nem veri fel az árat), hanem a végefelé. Mit gondoltok? Bábokra licitáltam, és már 1000 Ft-tal többnél tartunk mint először, és még van 8 nap! El is határoztam, hogy csak az utolsó órákban fogom ujra mglicitálni.
Jut eszembe, Icus, ha nem sikerül megszerezni a bábokat, tudsz-e esetleg készitőt? Gondolom az oviban Ti is használtok. A fejemben már kész van pár La Fontaine mese bábozása.

melcsi1967

Na aképeket megint nem engedi feltölteni :evil: igy Emese mai mondásaiból irok még.
Kint vagyunk, nyuzza a kutyát, Freddy beugrik a bokor alá. "Freddy elment, buliba" pár pillanat mulva helyesbit: "kutyabuliba" Máté "Cindával buliba" (Cinda a barátnője), "Emese apával" jár buliba :D
Hajtogatom a zoknikat, minden pár összeillesztésénél megdicsér: "ügyes vagy!".
Mondom Neki: édes kicsi lányom, Ő félvállról vissza: "nagy"

melcsi1967

Kép
Na ennyit engedett ugy tünik

melcsi1967

Sziasztok!

Fanny!
Nemcsak a tortánál jó, hogy van kisgyerek a háznál. Mások az ünnepek is jön a nyuszi, a télapó, meg a Jézuska is.

Melcsi!
Evvel azt akartad mondani, hogy a két óra az jó a képek kicsinyitésére. Ezt muszáj elmondanom a férjemnek, hogy milyen zseni. Ari a tappancsos képed.

Fermer
Köszi a tippet a székre. Nem is kérdezitek, de igen már csak festeni kell a gyerekszobákat. Holnap megyünk beszerzőkörútra szőnyeg, lámpák stb.

Szücsi
Köszi a cimet, egy kicsit arrébb meg is találtam. Legalább tudok valami hasonlitási árat. Végre kiélhetem magam a gyerekszoba berendezésével, eddig velünk aludt.

Végre vége lessz a kosznak ami egész nyáron volt. Nektek is sürübben irhatok, hogy befejeződött az épitkezés.

Sziasztok
Vendég

Judit!
Igen, megdicsérheted az uradat! :D
Nagyon igazad van, ujra van gazdag,meleg,fészek tartalma az ünnepeknek! Egész más már nagy gyerekkel az ilyesmi (is)
Fanny!
Akartam irni (csak megint zsinat van), hogy az autó Emese szerint:
ovónéni hozta (Éva nénit akart mondani :lol: ); nekemmmm;világit;zenél;virágok (vannak rajta); látod, Luku?;látja,nevet :D

melcsi1967

Melcsi
Szerintem is érdemes a végén licitálni ( pl a záródó aukciókra) és azért nem jó automatikus licitet sem beállítani, mert felveri az árat.
Bábokat készen szoktunk venni ( pl. Fakopáncs játékboltban, vagy ahol épp ráakadunk valami szépre) illetve soka saját gyártmány. Van bábszabásmintám kesztyűbábhoz és ujjbábokhoz is, ha érdekel.

Judit
Nagy az örömöd gondolom, hogy vége a felfordulásnak, nekünk is volt benne részünk majd 3 éven át... tudom milyen rossz.
Most már a fincsi rész jön :D majd szívesen megnéznénk képet a szépen berendezett gyerekszobáról is, ha megmutatod.
A kicsinyítésbe bele fogtok jönni, egyszer kell rájönni, aztán már megy gyorsan.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Regina
köszi a nyelvtani kisegítést :D
Ha kedved lesz tanítani, biztos hamar visszarázódsz. Általánosban tanítanál vagy középiskolában?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Képzeld, megtudtam, hogy uj belépő nem licitálhat a 24 órán belüliekre, csak ha már aktiválta a fiókját! Bosszantó!

melcsi1967

Judit
A múltkor kérdezted a fogzást. Nálunk Ádámnak 8 foga volt 1 évesen. A kisebbnek viszont 12 (!!!) Ezt nem tudom, hogyan csinálta, de könnyen és gyorsan ment, bár a nyála mindig ömlött.
A fogváltásnál viszont pont fordítva vagyunk. Lassan és nehezen megy. 7,5 évesen még csak 6 csontfoga van, hónapok óta nincs változás, illetve most lifeg az egyik telfog 3 hete, de nem siet kiesni.
regina3

Szia Regina!

Köszi hogy elmondtad, hogy ez normális. Lehet hogy azért nem eszik rendesen mert fáj neki? Már nem beteg ez már nem ürügy neki.

Szia
Vendég

Judit
Szerintem igen. Mi egyébként Dentinox ecsetelőt használtunk mindkét gyereknél és nagyon bevált. Ha jól emlékszem gyógynövény kivonatot tartalmaz.

Lányok!
A barátnőmtől kaptam egy körlevelet. Megosztom veletek. Szerintem működhet, én hiszek az ilyesmiben. Ha fontosnak tartjátok Ti is, akkor széles körben terjesszétek.

NE VEGYETEK DANONE TERMÉKET!

Leállt hazánkban a Pilóta-keksz gyártás. Ezek az utolsó Albert és Pilóta-kekszek, továbbá vaníliás karikák, amelyek a győri üzem gyártósorain készülnek. Szombaton a délutános műszak távozásával Győrben megszűnik a patinás, kontinens szerte jól ismert termékek előállítása. Közel száz dolgozó kénytelen új munkát keresni.

Csak az a 40 ember marad, aki a Negro-gyártósoron dolgozik majd, de azt nem tudni, meddig. A csoportos leépítés miatt kitelepült a helyszínre a munkaügyi központ, amely a többségében 50 év körüli dolgozóknak próbál most segíteni az állásszerzésben.

A Danone nevű multi a közeljövőben be akarja zárni a Győri Keksz gyárat, így egy sor jól menő magyar terméktől szabadítaná meg a piacot. Ez persze nem az első eset: a francia gyártó azért vette meg a Győrit, hogy mielőbb kivonja a forgalomból, hogy tönkretegye, mert a miénk.

Ezt 2001-ben a daNOne elnevezésű civil bojkott akadályozta meg, egyszerűen azzal, hogy nem vettünk danone terméket valamivel több, mint két hónapig. Nem állt mögötte semmilyen párt, semmilyen nagybefolyású szervezet, ezt mi csináltuk, közönséges emberek, akiknek volt egy csöpp eszük.

Akkor sikerrel jártunk. Nem szervezett minket senki, mi szerveztük egymást.

Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy NE VEGYEN DANONE TERMÉKET!

Ha valaki azt hinné, ez őt nem érinti, az egyszercsak végignézheti, hogyan teszik majd tönkre a Sopronit, a Szofit, a Bocicsokit, a Tokaji aszút, és még sorolhatnám. Mert ha a multik rájönnek, hogy itt mindent szabad, felvásárolják a teljes hazai piacot, és tönkretesznek mindent.

A Danone joghurtokból, ásványvízből meg tejtermékekből él, amit mi veszünk meg, semmi másból. Ha nem tudja őket eladni, belepusztul.

Barátaim! Sokan vagyunk, csak tőlünk függ, hogy engedjük-e, hogy ezt tegyék.

Müller Gyula

Sláger Rádió Zrt.

1011 Budapest, Fő u. 14-18.

Tel.: 06-1-888-3030
regina3

Sziasztok!

Melcsi!

Örülök, hogy tetszett nekik az autó!

Judit!

A gyerekszobára én is kiváncsi vagyok. Nálunk is megvarrta a K. a baldachint, nagyon szép lett!

Melinda!

Hogy döntöttetek a kerítés ügyében? Önző módon arra gondoltam, hogy ha az a pasi csinálja, akit én ajánlottam, akkor őt meg tudnám kérni, hogy hozza el a hintát.

Sziasztok Éva
fanny01

Fanny!
Tegnap este Máté hazajött, és közölte, ha levesszük a fekete dobozt, akkor még gurulni is fog :lol: :lol: :lol: Sajnos nem jöttem rá magamtól, ha zenél, akkor vajon miért nem gurul? :oops: :lol:
Légyszi tegyél fel képet a babaszobáról!
Judit!
Rendezkedés? Ez már a jó része az épitkezésnek!
Melinda!
Te nagyon szorgalmas vagy!
Regina!
Én csatlakoznék ehhez a mozgalomhoz! Amugy is utálom ezt a francia multit, az összes többivel együtt! Bár eddig Emesének adtam gyümölcsjoghurtot, de majd keresek más hasonló terméket.
A nőkkel kapcsolatban: ugy lenne a tisztességes, ahogy volt a 100 évvel ezelőtti időkig! Szerintem egy asszonynak elég feladat a gyerek, család, már ha azt rendesen ellátja és nem gyes-beteg! És akkoriban a válás is csak kivételes esetekben volt ismeretes, pedig a legtöbb házasság nem is szerelemből köttetett!

Ma vagyok 40 éves! Ezt kaptam: Kép

melcsi1967

Az uram hozzáfüzte, hogy ennyi (40) gyertya a világon nincs, ezért konyakosmeggy került a tortára :lol:

melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Ezek mennek nálunk :D

melcsi1967

Melcsi!
Szívből gratulálok! Nagyon egyedi tortád volt. Koncert megvolt már?
Fotók a gyerekekről szuperek. Ugye, hogy ha születik egy pici, akkor hirtelen a másik kicsi milyen nagy lesz?

Fanny!
Az anyagot már megvettük, végül csak 6nm kellett. A férjemet mindennap nyaggatom, hogy döntsük már el, hogy kivel csináltatjuk meg a falat. Ha az általad ajánlott vállalkozóval, akkor feltétlenül jelzem neked. Kérdés, hogy ilyen kis munkára hajlandó-e eljönni.

Regina!
Ez tényleg borzasztó. Majd odafigyelek én is a vásárlásokra.

Mandula!
Nagyon érdekes alkotások készültek dinnyéből. Hihetetlen, hogy milyen ügyes emberek vannak.

Icus!
Látom Anna nagyon jól érezte magát a lombiktalálkozón. A képek alapján már igazán ügyesen közlekedik. Látod, kár volt izgulni. Benjihez képest nagyon is hamar elindult a kicsi lány. Egyébként éppen tegnap állapítottam meg, hogy valóban semmi jelentősége nincs annak, hogy mikor indul el egy gyerek. Tegnap már sokadik alkalommal tapasztaltam a játszótéren, hogy Benji a kortársai között kifejezetten ügyesnek és bátornak számít.

Végül három friss fotó. Benji ma szabadtéri koncertet adott.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda

Kép Kép Kép
fermel

Melcsi!
Mindegyik képetek nagyon jó, de nekem az utolsó a befutó!! Jól látom, még mindig a Kesztyűmese a kedvenc?

Melinda
fermel

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?