Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként mielőtt lefeküdtem, akkor 10 percenként voltak ezek a fájdalmak, most meg mintha nem is lenne semmi. Na, ezért nem akarok nekiindulni. Aztán meg hazacuccolhatok :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Ne azt várd mikor fog erősen fájni. Az csak a legvégén lesz és akkor már régen kórházban kell lenned. Szóval én is csak azt mondom, mint a többiek, hogy MÉRD az időt. Nem órákig kell figyelni, csak fél óráig nézd, hányszor jelentkezik a fájdalom. Inkább korábban menjetek a kórházba, mint később. Legyen idő ott is mindenre. :wink:

KépKép
tüccs

Becsi:
köszi! Hát nem tudom, én is azt gondolom, hogy a szülési fájdalom ennél azért erősebb. Erős ez is, de nem annyira, mint ahogy én elképzelem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és megjártuk a dokinénit és beigazolódott a sejtésem. Csúnya ekcéma van Dóri lábhajlataiban. Kaptunk kenőcsöt és 1 hét múlva vissza kell menni, addig el kell hogy múljon.
Mért van az, hogy a gyerkőc örökli a rossz dolgokat a szülőktől ??? (én is ekcémás vagyok mind a mai napig)

KépKép
tüccs

Tüccs, sajnálom az ekcémát!
Ugye te írtad, hogy kértek sms-t ha van vmi? Ha igen add meg priviben lszi a számodat!

Piroska, te is kérd el vkinek a számát!! Ja és mi is cserélhetünk számot, hátha egyszerre leszünk bent, bár ha jól látom akkor nekem ehhez hajráznom kell, te lassan tényleg szülni fogsz!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
nekem megvan a Nircee száma, meg a Tüccs-é, de a tiedet is megadod? Én elküldöm neked priviben. Amúgy ne legyél olyan biztos, mert a frontok lehet, hogy mindkettőnket beindítanak. Én még nem vagyok indulásra kész, szerintem ez még nem az. De jó lenne egyszerre menni :):)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Akkor várom a priviket és küldöm neked az én számomat!!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
Küldök privit!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy nem hiszem, hogy mindenre tudok válaszolni.

Piroska,
SZERINTEM IS FIGYELD AZ IDŐT, mert ez már a kezdet!!!! A klasszikus szülési fájdalmakat már ne otthon várd meg, mert az késő, azok csak az utolsó 1/2 - 1 órában lesznek!!!!!! Egyszer olvastam, hogy nem is jó kifejezés erre a "fájás", mert nem is mindenkinek fáj eleinte, hanem - ahogy idegeny nyelveken mindenhol " méhösszehúzódás" lenne a helyes. Az meg nem mindig fáj, hanem amolyan keményedés, húzódás - ahogy a nevében van!!!!!! Eddig végig paráztál, most meg, hogy a célegyenesben vagy, nem veszed komolyan?????????? :roll: :lol: :lol: Hallgass ránk!!!! Ja, és rengeteg olyan történetet hallottam, hogy hazaküldték a kismamát, hogy nem lesz még semmi, és 1/2 óra múlva fordult is vissza, és akkor már bent fogták! Ezt nem lehet kiszámítani, de én is azon vagyok, hogy ezerszer inkább korábban, mint később érjen oda az ember!
Jaj, de izgi! Már úgy várom az sms-ed!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok Csajok!

Már olvaslak Benneteket jó rég óta (január), néha írtam is, de nem sokat, mert megoldjátok egymás közt is! De most olyan témákat dobtatok fel, amire muszáj nekem is reagálnom!
Először is a paraszolvencia kérdése: SZERINTEM, egy szülész-nőgyógyász azért választja ezt a HIVATÁST mert szereti, nem kötelező ezt tanulni az egyetemen. Na már most, ha már egyszer az lett, akkor tartsa ezt a KÖTELESSÉGÉNEK, onnantól kezdve, -főleg, ha anyagilag el van eresztve, (mivel általában a tarcsai kórházban praktizáló orvosoknak, van magánrendelője, amit marha sok anyagilag berendezni, de berendezte, volt miből), pofátlanság előre kialkudott pénzt kérnie, mivel nem a magánrendelőjében vezeti le a szülést, hanem államilag fenntartott intézményben, amit nem ő fizet, plusz még kap fizetést is érte. Úgyis fog kapni pénzt minden hozzájáró kismamitól, mert aki eleve magánrendelésre jár, az ezt előre betervezi. Én mind a két gyerekemet a Fábián dokinál szültem, császárral, az elsővel, még a kórházba jártam vizsgálatokra, és indított császár volt, túlhordás miatt, oxitocinnal, de csaszi lett belőle, ugyanúgy, mint Vernánál és Andibab-nál. A második gyereknél már a magánrendelőjébe jártam, (az a szülés magától indult meg, de mégis csaszi lett végül), de soha nem mondta meg, hogy mennyit kell fizetnem!!!! Nem turkált a pénztárcánkban, tudta Ő is, hogy fogok adni, annyit amennyit tudok. Ebből azóta sem volt köztünk gond, úgyanúgy kezelt azután is, nem nézett rám máshogy. SZERINTEM az a nem fair ha előre megmondja a tarifát, a magánrendelőjében megteheti, azt Ő tartja fenn! A másik pedig Piroska! Ezeket a fájásokat jósló fájásoknak nevezik, nincs még bennük rendszeresség, jönnek-mennek, de egy idő után viszont "átmennek" rendszeres szülési fájásba. Nekem derékban kezdődtek, mintha el akarnák vágni a derekam, derékból átmegy alhasba a görcs, eleinte menzesz szerű, majd egyre erősebb lesz ahogy halad előre az idő, egy fájásnál a burok is megrepedhet. Ja és a székelési inger is biztos jele a küszöbön álló szülésnek, mert a természet bölcs, megoldja előre, hogy a belek legyenek kiürülve, emiatt sokszor eltekinthetnek a beöntéstől is. Muszáj megfigyelnek a fájások sűrűségét, hiszen mikor mész a kórházba, megkérdezik, hogy hány perces fájásaid vannak, de úgyis ráérzel erre majd melátod.
Ne haragudjatok, nem okoskodni akartam, csak leírtam a véleményemet!
Sziasztok

Kép
Kép
lédi

Na, ügyesen elküldtem, pedig még nem akartam. :oops:

Frei,
A szülői hülyeség is korlátlan ám! De nehogy azt higgyétek, hogy ez csak a modellkedés terén van így! Ugyanez van az élsportolóknál és a zenészeknél. A gyerek 3-4 évesen még nemigen van döntési helyzetben, így szolgalelkűen végigszenvedi az utat, amit a szülő szánt neki... :? Az is igaz azonban, hogy ha meg arra várnának - pl. sportoló vagy zenész esetében - , hogy a gyerek maga döntsön, már rég kiörgedne, mielőtt egyáltalán elkezdené. Nem könnyű ez!

Tüccs,
igazad van Szabóval kapcsolatban! :wink:

Piroska, egyébként kérdezted, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor van-e még időd zuhanyozni. Bár szerintem Te fájásokkal fogsz kezdeni, sosem lehet tudni: 1. NEM, NINCS IDŐD, AZONNAL, DE NE KAPOKODVA INDULNI KELL!!!! 2. Semmi értelme, mert a magzatvíz nem egyszerre, hanem részletekben folyik ki majd belőled, úgyhogy mire beérsz, garantáltan teljesen elázol! 3. bent úgyis lesz borotválás+beöntés, utána úgyis zuhanyozol!

Borotválás,
hát, én borotváltam, de ott mégis kicsit "igazítottak" rajta. Úgyhogy kicsi az esély, hogy megúszod.
Nekem egyébként a beöntés ezerszer rosszabb volt, na nem fájt, hanem olyan megalázónak éreztem! Ez volt talán a legmegalázóbb rész számomra. :oops:

Hű, nem emlékszem másra! Bocsi! Most meg mennem kell!

Kép
Kép
nircee

Piroska,megy a drukk ezerrel! Izgulunk már nagyon... :lol:
Vendég

Lédi,
üdv köztünk! Emlékszem, hogy írtál néha! :lol: Ugyanaz a dokink. :lol: :lol: :lol:
A beöntéssel sajna az a baj, hogy ELVILEG nem kötelező, én is voltam sokat wc-n, mielőtt szültem, mondtam is, de mégis megcsinálták, "biztos, ami biztos" alapon. :? És hihetetlen, hogy annyi wc-zés után még mi mindenkijött! Bocs, de ez az igazság. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Nircee, ez a rögtön elindulásos dolog érdekes, mert nekem pl. azt mondta a szülésznőm, hogyha elfolyik a magzatvíz nyugodtan zuhanyozzak le, készüljek össze és kb. 1 - 1 1/2 órán belül érjünk be a kórházba. Nálunk erre nem volt szükség, mert egyik lányomnál sem folyt el, mindkettőnél burkot repesztettek.
Vendég

Csajok, szerintem is a beöltés a legmegalázóbb része, de engem is frusztrálna, ha közben jönnének dolgok, tehát ha választani kellene/lehetne is kérném...
Mondjuk ezért jó, ha van szülésznőd és ő csinálja, mégis jobb mint vki akivel magázódsz, akkor látod először és esetleg nem szimpi...
Akkor már inkább egy ismerős NŐvel intézzük el szülés előtt ezt a dolgot...

Jutta

KépKép
jutta

Én mindig arra gondolok, hogy ez a beöntés az illető személyzetnek kb. a 500-dik lehet. Akkor meg minek parázok??? Ez neki olyan rutin, mint nekünk a pelenkázás. 8) Utána pedig nyugodtabb az ember, hogy nem történhet nagy baj. :lol:

Lédi! Gyere gyakrabban! És igazad van a dokikkal kapcsolatban, csak sajnos az élet mást diktál.

KépKép
tüccs

Mert a beöntést nem a szülésznő csinálja? Egyébként engem is kiver a víz a gondolattól is.
Lédi:
hát most nincsenek fájások, csak úgy fájdogál és egyfolytában, nem időnként. Néha megerősödik egy kicsit, de már nem annyira. Én azt várom, hogy mikor lesz nagyon erős és akkor majd nézem az időt.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee!
Köszi, igen tudom, hogy Te is Fábiánhoz jársz! Igaz, sajnos akkor is szoktak beöntést adni, ha előtte már volt szerencséd egy napig a klotyó vendége lenni!!! :? Ez van! Én utáltam mikor beöntést kaptam, nekem fájt, olyan érzékeny volt már ott is a fájások miatt, furcsa volt! Sőt én hülye, első szülésem után, amikor kérdezték a második napon, hogy volt-e már székletem, bevallottam, hogy nem, ezek után persze, hogy kaptam, hát az maga volt a pokol, nagyon fájt a császáros bélbolygatás miatt, gondolom!
Második szülés után, már okos voltam, elintéztem egyedül is! :lol:

Kép
Kép
lédi

Tüccs! Oké, akkor megpróbálok többet hozzászólni, csak úgy éreztem, hogy már kilógok Közületek! Nekem már "nagyok" a skacok (12, 8,5).

Piroska!
Szülésznő csinálja a beöntést! Nem kell miatta szégyenkezned, igaza van Tüccs-nek, nekik ez napi rutin! Én inkább féltem tőle, mint szégyeltem.
Amúgy lehet, hogy Neked nem is lesznek erősebb fájásaid, lehet, hogy szép "csendesen" fogsz kitágulni, mondjuk ez a ritkább, de van ilyen!!!!!

Kép
Kép
lédi

Lédi:
egyébként a doki fizetéssel kapcsolatban egyetértek. Bár hallottam már olyan történeteket, hogy az valami hihetetlen. Volt, aki előre elkérte a pénzt és nem volt ott a szülésnél, volt, aki nem kérte el, de az apa fogta meg a kipottyanó gyereket (harmadik gyerek volt, könnyebben jött). Volt, aki amikor megkapta a borítékot, a kismama után szaladt és mondta, hogy majd ha megkapja a gyerekágyi segélyt, a hiányzó 20.000 ft-ot pótolja, legyen szíves! Volt, aki a második szülésnél (az első gyerek születésénél 40.000 ft-ot adott az anyuka, ez pár éve volt) azt mondta az anyukának, hogy nem gondolja komolyan, hogy még egyszer hajlandó elvállani ennyiért!!! Volt olyan sztori, hogy szülés után az apuka vitt egy hatalmas ajándékkosarat a dokinak, mire a doki felháborodva közölte, hogy ő nem ajándékkosárban állapodott meg az anyukával, hanem 80.000 ft-ban. Mire az apuka kiemelt egy borítékot, amiben volt 300.000 ft, leszámolta a 80-at, fogta az ajándékkosarat meg a többi pénzt és kiment. Szóval én annyi cifra történetet hallottam már, hogy azt mondom, inkább mondja meg, mennyit kér! DE ha a Fábián doki azt mondja, hogy nem mond árat, az a legkorrektebb. Mert valóban ők ezt állami intézményben csinálják és semmilyen befektetésük nincs ezzel kapcsolatban, ráadásul mi fizetjük őket, tehát kétszer fizetünk. De ez van, ha az ember biztonságban szeretné tudni a gyerekét, sajnos kénytelen ezt vállalni. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok,
nálunk szakad az eső, elég szomorú igy kinézni.
Piroska, Jutta már nagoyn a végén vagytok!!
Piroska, lehet még egy pár óra, de az is lehet hogy két-három napig is lesznek ezek "a már érzem, de még nem fáj annyira" , hidd el, tudni fogod, hogy na ezek már azok és készülődni kell!!
Beöntés, hát Lédinek igaza, elsőnél oylan hasmenés után mentem be a kórházba és hiába magyaráztam, hogy már minden kijött, mégis kaptam beöntést, és még ennek ellenére is jött minden a babával együtt.
Most a másodiknál nem volt semmi, a szülésznő meg mondta, hogy teljesen elsimult , már olyan jól ki vagyok tágulva, úgyhogy ő nem látja szükségét a beöntésnek, úgyhogy ha nem ragaszkodok hozzá ő nem adna, persze nem ragaszkodtam, és nem is jött más se, csak Bende!!! Én ebből úgy látom, hogy tudják ők mikor is kell adni.

Kép
Kép
kispraga77

Én nagyon izgultam a beöntés miatt, de az volt a legkevesebb. Nem éreztem megalázónak és nem zavart, hogy az akkor először látott szülésznő csinálja. Szerintem egy beöntésen sokmindent nem lehet elrontani, ha szimpi nő csinálja, ha nem. Kérdezték voltam-e wc-n, mondtam, hogy vagy háromszor, szülésznő mondta, akkor nem is kell, de én kértem, hogy legyen, mert nem akartam Lelle elé egy brióst tolni. Engem nem borotváltak, jó munkát végzett a férjem.
Viszont volt egy dolog, amikor a varratokat szedte ki a doki, én meg közöltem vele, hogy dehát én vérzek, ezen ő jót mosolygott, de nekem kicsit ciki volt, mert még soha nem jártam úgy nődokinál, hogy véreztem volna, erre mondta, hogy elég baj lenne, ha nem jönne semmi.

Még azt akartam mondani Juttának és Piroskának, hogy ha a doki felszívódó varratokat tesz kintre is, akkor is szedessétek ki, mert hamarabb gyógyul a gátseb.
Nekem a harmadik napon kiszedte és semmi, de semmi bajom nem volt utána vele. Viszont a barátnőmnek nem szedték ki és még jó sok hét után is küszködött vele, de itt a fórmon is vannak, akik így jártak.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nekem a jó meleg vizes beöntés indította meg az "igazi" fájásaimat. :shock:
Lédi, teljesen korrekt amit leírtál. Mellékesen van olyan orvos aki a kórházban "magánrendel". Üdv újra köztünk!
Vendég

Most, hogy Pimpoka írta a vérzést, jutott eszembe, hogy nekem is az volt a legkellemetlenebb amikor meg akart vizsgálni az orvosom úgy, hogy véreztem. Ugyebár én egy nappal korábban kerültem be, mert véreztem. Megvizsgált az ügyeletes doki és csak úgy, bugyi nélkül a lábam közé kellett szorítanom egy olyan vattabucit. Jött a saját dokim és mondta, hogy akkor csinál egy UH-ot és megvizsgál. Felfeküdtem az ágyra és a doki vette ki a lábaim közül a bucit. Azt hittem elsüllyedek szégyeneben. :oops: [/b]
Vendég

sziasztok

csak gyorsan...

elsőnél én is rettegtem beöntés ilyesmi...aztán mikor ott voltam már nem érdekelt...sőt szülés után már a szobában a szülésznőnek úgy kellett kinyomkodnia belőlem apisit és közben figyelte, hogy jön-e...hát nem érdekelt, csak segítsen....nem tudtam pisilni....

másik kettőnél nem volt beöntés idő hiányába...
becsi
Iklad

Piroska! Igen, hát én is ezt mondom! Én ezért felnézek/tem a dokimra! Nekem ez akkor nagyon jól esett! És képzeld a második babámnál a szülés után szabira ment, de minden kezelést Ő végzett a sebemen! Nagyon szépen dolgozik :lol: És emlékszem, -akkor még a csaszi után 7 napot kellett bent maradni-, hogy a varratszedésre farmerben és bőrkabátban jött be, de bejött, pedig a pénzt már előbb megkapta!
Picit irigykedem rátok most szülni készülő kismamik! Olyan érzéseket juttatok eszembe, hogy ihaj!
Emlékszem, mikor 1995-ben megszületett az első babám, második nap amikor átvittek a "rendes" gyerekágyas osztályra (a császáros örzőből, akkor még ez volt a szokás), szóval mikor átkisértek, és beléptem a szobába (négyágyas volt a csaszis szoba) három kismami volt ott a babájukkal, olyan, de olyan finom babaillat csapta meg az orromat, hogy most is mikor eszembe jut, kedvem lenne egy harmadik szülésre! Nagyon jó volt oda bemenni! Még akartam azt is írni, hogy mikor én szültem a gyerekeket, nem volt ám ilyen szép a kórház! Elavult volt, de az igaz, hogy a dokik akkor is jók voltak, csak nem voltak alapítványi szobák, csak "rendes" hatágyasak, kivétel a csaszi szoba, az négy ágyas volt, mint írtam, és a szülő szoba is nagyon lepusztult volt, régi vasvázas ágyak egy légtérben legalább hat, függönyökkel elválasztva, az apuka is csak lábújjon mehetett még akkor be. Közös fürdő- és wc. a folyosón. És a újszülött részleg ott volt, ahol most a szülőszoba, mert a szülőszoba a 4-en volt, és nem mehettek be az anyukák az újszülött részlegbe, csengetni kellett és akkor lehetett beadni vagy kikérni a babákat. Igaz akkor is volt már kis kocsi a babáknak meg rooming in, de pl. nem nézhettük meg a fürdetést sem, ezt most utólag,- hogy olvasom, hogy már meg lehet nézni-, nagyon sajnálom. Hát ez van, ez volt. Bocsánat, hogy így el kalandoztam, de ilyen érzések kerültek most felszínre avval, hogy olvastam, a Ti készülődéseteket.

Kép
Kép
lédi

Én még attól fostam, mert ahogy jártunka kórházba szülésfelkészítőre, az Ulicsák Éva minden egyes alkalommal elmondta, hogy csak a kórházi betétet használjuk, mert az a jó, mert ha jön a vizit vagy valamelyik doki és megakar vizsgálni csak hipp-hopp kikapják és megnézik milyen állagú, szagú. Nah, én mondtam is a férjemnek, hogy sisteregni fogok az égéstől, ha ez tényleg így van.
De nem is volt így, hozzám csak a saját dokim nyúlt viszont az igaz, hogy megszagolta.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Mit szagolt meg???, :shock: :shock: :shock:

Csajok ez nagyon gáz, még szülés után is vannak ilyen dolgok???

Ja azt nem is mondtam, hogy nekem nincs hálóingem csak pizsim, de ez a benyúl megnézi után lehet, hogy én gondolkoztam túl alternatívan, hogy minek nekem hálóing... :shock: :shock: :shock:

Jutta

KépKép
jutta

Nekem nem szagolta meg... :shock:
Jutta, én is vittem be pizsit, de a hálóing kényelmesebb volt, főleg abban az ezer fokban. Csak 2 ember nézett meg, a saját dokim és egy idős, talán főnővér. De ő is csak pikk-pakk elkapta a bucimat onnan és megkukkantott, hogy nem vérzett -e be a sebem. Ennyi...
Vendég

Jutta,
hát, a pizsi nem igazán praktikus ilyenkor, mert tényleg gáz, ha vizsgálatkor még le kell vetőzni, főleg egy nagyvizit alkalmával... Egyszerűbb fekve a hálóinget felhúzni. No meg mi van, ha - ne adj' Isten - császároznak? A pizsi dereka nem nem túl kellemes. Mindenképpen javaslom, hogy még most szerezz be legalább 1 hálóinget! Mondjuk én egy csomót elhasználtam bent, mert akármilyen sűrűn is zuhanyoztam, azért átvérzett a betét, főleg az első napokban. Akkor volt, hogy még lepedőt is cserélni kellett alattam.

Ját, igen, ezek a nem túl kellemes részei a szülésnek. De mikor ott van az ember, akkor annyira nem is érdekli, de tényleg vannak elsüllyedős pillanatok. Nálam nem szagoltak semmit! :shock: Én azt nem éltem volna túl! Még arra is mindig nagyon vigyázok, hogy frissen mosakodott és frissen fazonírozott legyek, ha megyek vizsgálatra, és még a vetkőzéskor is letörlöm magam egy intim kendővel. :oops: Úgy irtózom, mikor valami "szag" mégis van, pedig hát ez természetes, és mégis... Szerintem ez nálam már beteges. :oops:

Dokik hozzáállása:
Mikor én még csak terhesen ott feküdtem a kórházban, a dokim minden nap, hétközben és hétvégén (!) bejött megnézni, hogy hogy vagyok, akár dolgozott aznap, akár nem! Nálam is sokszor megesett, hogy farmerban jött, megkérdezte, hogy érzem magam, testileg-lelkileg. És minden más dokinak megtiltotta, hogy megvizsgáljanak, csak ő tehette meg! És ugyebár én nem néhány napig voltam bent! Aztán mikor hazaengedtek, utána 2 héttel kellett csak az első vizsgálatra mennem a rendelőjébe, és addig 2x is felhívott, hogy minden rendben van-e! Szóval ilyenek is vannak! Ezért írtam egyszer, hogy a jó doki akkor ismerszik meg, ha valami baj van, nem akkor, amikor minden rendben van, és csak jópofizni kell... Andibab is tudna erről mesélni! :cry: És az én gátsebemet is mindig a saját dokim kezelte le minden nap.

Kép
Kép
nircee

Naccempilla! köszönöm!

Nekem sem szagolta meg! :D

Kép
Kép
lédi

Nircee, neked lekezelték a gátsebed? Megnéztek vizitkor? Nekem soha, és engem soha.
Sáránál minden nap egyszer leöntöttek minket neomagnolos vízzel. Itt semmi. Kutya meg sem nézett. A saját dokim is csak bejött minden nap, megkérdezte, hogy vagyok, beszélgettünk és elment. Illetve az utolsó előtti nap megnézte a sebemet. :shock:
Vendég

Ja, még azt akartam írni, hogy a gátvarratot tényleg szedessétek ki (úgy tudom, ma már mindenkinek felszívódóval varrnak)!!! A barátnőmnek sem szedték ki, és 1,5 hét után sem tudott még se ülni, se feküdni, csak ha potyogtak a könnyei... Persze be is gyulladt neki. Mikor meg mondtam neki,hogy nekem kiszedték a felszívódót, még aznap felhívta a dokiját, aki másnap kiszedte, és azóta teljesen jól van. Nekem mondjuk nagyon fájt a varratszedés, de megérte, mert szinte azonnal megkönnyebbültem utána. És 1 hét múlva már olyan volt, mintha sosem vágtak volna. Azóta sem fájt egyszer sem, és érzékeny sem volt semmiféle frontra (hallottam ilyeneket, de ott valami más lehet a baj)

Kép
Kép
nircee

Pilla, igen elvitt a kezelőbe és lemosta. A vizitkor akkor nem néztek meg, de hallottam olyat, hogy valakit igen.

Kép
Kép
nircee

Na várjatok csak! A vizitkor a többi kismama előtt le kell tolni a bugyogót??? Vagy hogy is van ez???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!

Igen és egyben nem! Vizitkor mikor a sok orvos végigmegy a szobákban, megállnak mindenki ágyánál, az adott kismami orvosa elmondja a többi dokinak a tényállást és akkor ott megkérik, hogy tolja le csöppet a bugyiját és oda pillantanak. Van olyan eset is, hogy az osztályvezető fődoki nézi meg, és közben meg is tapogatja a hasát a kismaminak. De mindeközben feküdni kell, nem kell felállni és a többi kismama nem fog oda nézni, meg nem is látná. Úgyhogy nem kell ez miatt parázni, ez kb. egyszer történik meg és kb. 3 mp-ig tart.

Kép
Kép
lédi

Lédi:
jajj, mennyi kínlódást végigcsinálnak velünk... Na, mindegy!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nyugi! Engem pl. soha nem néztek meg. Bejöttek a dokik a szobába, az ügyeletes elmondta kinek a "betege" vagyok, mikor szültem, megkérdezték, hogy vagyunk, minden rendben van -e és kimentek. Slussz...
Vendég

Ja, de... Bocs... Néha megnyomogatták a hasamat. Ha épp nem szoptattam a vizitkor. :shock:
Vendég

Pilla,
hozzád a védőnő sem sűrűn jár, hozzánk pedig havonta! :lol: :lol: :lol: Pedig ugyanaz a védőnőnk! :shock: :roll: :lol:

Kép
Kép
nircee

Na igen... Úgy látszik valamiért taszítom az EÜ dolgozókat. :lol: Mondjuk én kifejezetten örülök neki, hogy nem zargattak, zargatnak. :lol:
Vendég

Sziasztok, csak egy gyors bekukk, utána megyek tornázni!
Szóval a szülésnél nincs helye a szégyenkezésnek, ott aztán van minden... amikor a doki könyékig turkál benned, és a fájásnál nem nyomhatsz, de olyan jól esik legalább egy kis pisit kiereszteni, akkor nem fog érdekelni, hogy szégyelld magad! :) Én legalábbis így voltam. Nekem is volt beöntésem, de a spinál hatására bizony jött még minden, amikor átvittek a csaszis őrzőbe, akár még kellemetlenül is érezhettem volna magam, mert le kellett takarítani, de nem érdekelt, hiszen én nem tehettem róla (teljesen el volt érzéstelenítve az alfelem...).
De azért így utólag azt mondom, jobb lett volna, ha tényleg kijön minden a beöntéssel...

Nekünk egy fiatal nőci nyomkodta meg a hasunkat minden nap, hogy mennyire húzódott össze a méhünk (mindenkin végigmentek a szobában).

Vatta: Emlékszem, mikor vetélés után kapartak, akkor is mondták, hogy tartsam benn a vattát, vagy ha le is cserélem, ne dobjam ki, mert lehet, hogy a doki meg akarja nézni, de nem mutatott érdeklődést iránta....

Na jó kis témák voltak, megyek tornázni! :)
Vendég

És akkor még ott van a varratszedés, amikor szól a doki, hogy na most akkor menjen az ember lánya...még ha van is idő vattát cserélni akkor azért 3-4 napon jön még minden féle kifelé....aztán muszáj neki vetkőzni.....volt olyan hogy úgy mentem varratszedésre, hogy még 3-4-en lézengtek a vizsgálóba.....

Nem próbáltam még , de betegségeknél, műtéteknél is vannak kellemetlen helyzetek, kiszolgáltatottság...itt legalább feledteti ezt a baba :wink:

Piroska, Jutta???

Fél óránként tessék jelezni! :P
becsi
Iklad

Becsi:
még egyben, jelentkezem! :)
Sőőt, már nem is görcsölök annyira. Na, mindegy, állítólag éjjel, akkor minden előfordulhat. A legtöbb esetben állítólag éjjel szokott elindulni a szülés. Hát azért szívesen aludtam volna inkább éjszaka, de akkor most bepótolom. :) Megyek pihizek.
Ha van valami, akkor küldök valakinek sms-t és akkor majd ő ír nektek, jó?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csajok!
Sikerült a vonalzóm! Annyira örülök! Végre!

Kép
Kép
lédi

Lédi:
ezzel én is megkínlódtam :).
Elszóltam magam, megint görcsölgetek. Na, megyek lefekszem, mert úgy elviselhetőbb.
Majd jelzem, mi van! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

No vagyok még!!

Ezek a turka, meg kukucska dolgok engem idegesítenek, majd megmondom a kedves dokiknak,hogy a vizsgálóban külön a saját dokim vagy az ügyeletes megnézheti az alvégeket, de amúgy menjenek isten hírével!!! Most komolyan... értem én, hogy ez nem szálloda, meghogy "beteg" vagyok, de nő vagyok és marhára nem akarom, hogy egy 6 ágyas kórteremben sok-sok doki egyszerre vegyen alulról szemügyre... asszem még a TB és EÜ finanszírozás rejtelmeiről, és persze az emberi méltóságról is kiosztom a lapokat, ha ilyen marhaságokat akarnak!!!

OK, szülés közben az ember lánya felejtse el, hogy nő és szemérmes, de minek kell ezt még fokozni is???

Na még mindig nagy a pofám, meglátjuk, hogy szülés után is az lesz -e?

Ja és vannak kósza fájásaim!! Persze csak néha, meg nem rendszeres és nem erős, tehát ne aggódjatok, ma tuti nem lesz még semmi, meg szerintem tényleg megvárjuk a dokit is, de legalább van már vmi (mostanában semmi jel nem volt)!! :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Piroska, ha szülni szeretnél akkor NE feküdj le, hanem amíg bírsz mászkálj, ugye jól mondom csajok?

Jutta

KépKép
jutta

Jól bizony. :lol:
Vendég

sZIASZTOK!
Na akkor a doki témát jól kiveséztük! :lol: :lol: :wink:

Piroska!
Jaj de izgulok,tök jó neked!Engem sem vizsgált meg más csak az én dokim!A hasamat nyomkodták meg és slussz passz!A dokim minden nap bejött megkérdezte,hogy mi a helyzet,hogy vagyunk megy-e a szopi stb....!Volt,hogy csak beugrott (civilbe volt,rohant valami értekezletre vagy mi :? ),hogy megnézze mivan velünk,és megbeszéljük a varratszedést stb.........!Beöntés nem gáz ,én is paráztam tölle,de egyáltalán nem olyan rossz ahogy elképzeled!Mikor már ott vagy nem is fogsz ilyeken agyalni! :wink: :D

Lédi!
Teljesen igazad van,de a mai világban sajnos már csak ezek mennek!Írtam,hogy 10 évvel ezelőtt Erdélyi sem kért pénzt(előre)!Na mindegy!Gyere minnél töbszőr,és szólj hozzá bármihez!!!! :wink: :D Mindenki véleménye számít!
:wink:

Jutta,Piroska!
Helyzet jelentés!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!:

Sziasztok!
Ja és Piroska!
MÉRNI AZ IDŐT!!!!!!!!!
jUTTA EZ RÁD IS VONATKOZIK,HA BEINDÚL A GÉPEZET!

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?