Új privát üzeneted érkezett!

bocs ez- választ- akart lenni... :oops:
steiff

Diadella, szerintem ki lehet kötni a jelentkezéskor, hogy csak újszölöttet szeretnél. Ebben az esetben nagyobb az esély, ha a nyílt örökbefogadást választod, mert a titkosnál ha jól tudom 6 hétig meggondolhatja magát az életetadó.

Steiff, megnéztem és arról tényleg jött jelzés, hogy olvastad, de válasz nem érkezett. :cry:

Kép
Kép
atan

Sziasztok!!!
Kép

Kriszti
kkriszi

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190956758.6062.gif[/img]

Szép jó reggelt mindenkinek![/

Nekem nagyon Sz......... éjszakám volt!1.30-ig kuvikkoltam,ugyanis sikresen elkaptam én is a terjengő vírust, egész éjszaka kapart a torkom!Ezért csak most bekukkantottam,megyek és veszek valami gyógyírt!!!!Most csak nézek ki a fejemből annyira fáradt vagyok!Pedig ma hosszú napom lesz mert készülünk az anyukámék holnapi szüretjére!!Sütök, főzök!!!!!

Diadella! Még gyorsan annyit leírok: azt hiszem lehet, de a TEGYEZ-nél nagyobb esélyed van ha picit kitolod az életkort 1,5-2 éveskorig.De valóban a nyílt örökbefogadás során lehetőséged van az újszülött kisbabára.pl:Gólyahírnél!

Én ahogy eleinte elzárkoztam a nyílt örökbefogitól most egyre inkább úgy érzem igenis megszeretném "ismerni" az örökbeadót?hogy nyugodt legyek semmi olyat nem tett ami a babucinak ártott volna!Szerintettek önző vagyok,ha így gondolkodom?
Egy kérdés nagyon foglalkoztat: amikor beszélgettem az ügyintézönkkel mi bejelöltük azt,hogy öribe fogadnánk enyhe allergiás vagy enyhe szívzörejes kisbabcát is! Szerintem azt gyerekkorban eléghamar kinövik!Bejelöltük azt is,hogy koraszülött babónak is örülnénk,na efelől aggályaim vannak!Szakemberként tudom, hogy a koraszülöttségnél fenn álhat a veszélye az értelmi sérülésnek!!!Na én ettől parázok!!

Kriszti hol vagy? Remélem minden oké???????????

Sziasztok,most már megyek a dolgomra!!! Szép,derűs napot kívánok!!Akik dolgoznak ma PÉNTEK VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/img]
dotti

Kriszti!Na ez a telepátia!De jó, hogy itt vagy!!!! :P :P :P
dotti

Diadella: Csak bíztatni tudlak, hogy a sok fájdalom után el fog jönni az öröm. És mindig benézek a cicusod végett, remélem kihancúrozta már magát és haza talál. Ki lehet kötni, hogy mit szeretnétek, sőtt írjátok is bele a 0-tól időt. De lehet azt is hogy csak azt írod, bár szerintem felesleges. Mi 0-tól 3 évig jelöltük a TEGYESZNÉL be, de nem kerültünk ott sorra, meg még egy darabig nem is kerülnénk a megyénkben, hisz az idén még nem adtak örökbe. Viszont itt pukizik mellettem a kis csodánk. :)))

Dotti: Nagyon édik a keresztjeid. :lol: Jobbulást!

Kajla: :P Nem is olyan régen, ugye? :lol:

Miklóskának hatalmas gratula! :lol: :lol: Nagy lépés egy kis ember életében. :lol:

Rkata: Megy az alkudozás az ovi előtt? :lol:

:roll: :roll:

Atan: :lol: Jó hogy jelentkezel!

Steiff: Azért nagyon jó, hogy nálatok így pörögnek az ügyintézések. Hogy a Tegyesznél ilyen gyorsan sorra kerültetek ennyiszer. Nálunk kb 5-6 év a várakozás és nem csak újszülöttre. :shock: Jó volt látni a tesókat.

Majd még írok, reklamáció van...
:lol: :P :lol:

KépKép
ancsúr

SziasztokLányok!obea!Gyönyörűek a lányok!steiff!Gratulálok ehez a szép nagy családhoz!Dotti!Mi is csak újszülöttet írtunk be,és bejelöltük a koraszülöttet is.Nekünk,Gabika is,és a TEGYESZ-es pszichológus is aszt mondta,lehrt nemet mondani,ha valamiért nemtudnánk vállalni a babót.Nekünk több ismerősünknek is volt kora szülése.de csak 1-2 hónappal,és nagyon szépen utólérték magukat a gyerekek.Meg ha valami nemstimmel,a születés utáni ABGAR érték úgyis nagyon alacsony.A pszichónéni mondta hogy 7 alatti ABGAR érték alatt ne válaljuk be a babákat,mert már szenvedtünk mi annyit,és jártunk kórházba annyit,lehet a mi lelkünk nembirná már ki egy sérült babát.Lehet kegyetlenségnek hangzik,és ellnézést kérek attól aki betud vállalni ilyen babát,de mindenki saját magatudja mit bír el a lelke.Gondolom Dotti te is erre gondoltál.Mi is annyira szeretnénk boldogok lenni mint Ancsúr a kis Vikikéjével.Ancsúr!Olyan jó olvasni a soraidat!Meg jött a meghívonk a Gólyahírtől!Sajna még nemléptük át a bűvös 200-ast,csak 207.-ek vagyunk :cry:
Vendég

Sziasztok!

Hú de pörög a topic,csak így tovább! :lol: :lol: :lol:

Diadella: A te egyik mondatodra szeretnék reagálni.Azt írtad, mi nem azt látjuk egymásban,hogy "szegénynek,csak örökbefogadott gyermeke lehet"(bocsánat,ha nem pontosan idéztem :oops: ).
Én úgy vettem észre,hogy mások sem(legalábbis a többség) úgy látják,sőt. Nálunk az a helyzet,hogy a körülöttünk lévők mind tudják,és senkin nem éreztem,hogy sajnált volna minket,hanem, és itt jön a SŐT, a legtöbb ember részéről érzek egyfajta elismerést,hogy végigcsináltuk. Amikor valaki azt mondja(mert volt ilyen),hogy mennyire tisztel minket ezért,akkor csak állok értetlenül,hogy miért is?Nekünk ez volt az utunk,Laura a mi kislányunk és ezért nem jár elismerés.
Szóval abszolút értem,amit írtál,de hidd el,nemcsak itt,hanem a "nemsorstársak" között is rengeteg szeretetet és biztatást fogsz kapni. :D :D :D :D

Remélem nem voltam túl zavaros,puszillak.

Mindenkinek szép napot! Nálunk zuhog az eső :(

Kép
csöpke

Szép napos jó reggelt...hozzá teszem nálunk is zuhog az eső!!!

Tegnap este már nem bírtam ki, a tegnapi topiktéma után és nagyon óvatosan /mintha tojáshéjon lépkednék :) /, megkérdeztem a páromat, hogy HA majd egyszer úgy gondolja. hogy...stb..a válasza az volt, hogy ő is újszülöttet szeretne. Ezzel azt hiszem megint megnyugodtam egy picit,mert én is... úgyhogy legalább ebben egyetértés van...ebből sztem egyenesen következik az, hogy a nyílt örökbefogadás felé fogunk elmenni..de én az elejétől kezdve így gondolom. Viszont ez nem jelenti azt, hogy a párom már tudná, hogy szeretné e az öribabát.../ugyanis ezt is megkérdeztem :oops: :oops: /..a válasza még mindig ugyanaz.."nem tudom". húúúúúhhhhh de nehéz ám!!

Csöpke!
Igen értem amit írsz. Most, hogy bele gondolok, körülöttem is vannak akik nem sajnálnak ez miatt..viszont talán akkor észlelhető ez az úgymond sajnálat, amikor valaki hirtelen megtudja , hogy nem lehet vérszerinti gyerekem, hisz ez egy egészséges nőnek természetes dolog..de az az igazság, hogy engem egyáltalán nem zavar ez a téma, mert nekem ugyanolyan lesz az öribabám mintha én szültem volna..én már most úgy szeretem azt a kicsit, pedig még hajjj de nagyon messze vagyunk attól, hogy itt legyen velünk! De én ettől az öribaba dologtól nem szomorú leszek ha rágondolok, hanem mérhetetlenül boldog /ahogy Ti is/..és ez olyan jó!!

Ancsúr ! Sajnos cicám még mindig nincs meg.
Minden nap végigjárjuk a környéket..hátha valahol meglátjuk.

Dotti drága!! Dehogyis vagy Te önző!! Én is azt gondoltam, hogy az vagyok az ujszülöttörökbefogadás miatt..de nem! Nem vagyunk önzőek!
Na szegénykém Te is beteg vagy! Kitől kaptad el? Kangamamától vagy tőlem? :lol: :lol: :wink: :wink:
Mielöbbi jobbulást neked!! Vegyél a patikába valami csodaszert..mert a legelején még el lehet kapni velük!!
Jó szüretelést!
Vendég

Lányok, remélem, nem szánjátok kioktatásnak (mint ahogy én sem :) ), de olyan rossz olvasni, amikor valakiben az merül fel, hogy ő "önző". Rosszul közelítitek meg! Az, hogy vannak igényeitek, elképzeléseitek, terveitek, vágyaitok, elvárásaitok a leendő gyermeketekkel, vagy az egész öf. procedúrával kapcsolatban, nem jelenti azt, hogy önzőek vagytok!! Az örökbefogadás egy teljesen más szituáció, mint egy babát természetes úton világra hozni, ahol nincs annyi alternatíva és döntéshelyzet, egy csomó dolog fel sem merül, nem kell rá készülni.
Remélem, a tanfolyamon ez mind nyilvánvalóvá válik majd. :)

Ancsúr: ma - legnagyobb megdöbbenésemre - Csenge reggel 7-kor közölte, hogy ő MOST AZONNAL szeretne elindulni az oviba. :) Kaptam az alkalmon, gyorsan felöltöztettem és apa fél 8-ra már benn is volt vele. :)
rkata

Látom, mialatt írtam a hsz-t, Diadella ugyanebben erősített meg. :)
rkata

Kata!! Ez aztán a jó hír!! A kis Csengének ezek szerint tetszik az óvi!! Örülök neki!!

Nagyon várom már a talit lányok!! Még 2 hét!!
Azt olvastam, hogy ha lesz rá igény, akkor levetítik a Gólyamesék c. filmet? Az nagyon jó lenne. Azt hiszem nekünk arra nagy szükségünk lenne!!

Kriszti!! Remélem minden ok veled!!
Vendég

Enci! Ne csüggedj!! Megy az lejjebb is!! Addig is majd mi itt leszünk és együtt könnyebb a várakozás..../mondom ezt én aki egyre türelmetlenebb férjecske bizonytalansága miatt!!/
Vendég

Dotti, lányok az azért benne van a pakliban, hogy az örökbeadók egy nem várt terhességet hordanak ki, sokan közülük nehéz szociális helyzetnen vannak. Nem feltétlenül várható el tőlük olyan szintű gondoskodás a magzatról, mint egy jó anyagi körülmények között élő házaspár rég várt babácskája esetén. Persze nem azt mondom, hogy minden mindegy, de nekem pl. eszembe sem jutott megkérdezni az életet adót a nagyobbik lányomnál, hogy pl. szedett-e vitamint, hogy táplálkozott, esetleg dohányzott-e a terhesség alatt. A kisebbik lányomnál meg egyáltalán semmit nem lehet tudni róla. Én már így is úgy érzem az örökbefogadók nagyon jó helyzetben vannak, hiszen ha úgy dönthetnek, akkor nem fordulhat elő velük az hogy pl. Down kóros vagy bármi más nyilvánvaló sérüléssel született babájuk legyen, míg a normál szülésnél erre nincs garancia. Sőt, ha akarják még a gyerek nemét is megválaszthatják. Én ezeket nagy ajándéknak tartom. Egy kicsit furcsának találom azt a kérdést, hogy enyhe allergiát, enyhe szívzörejt el tud-e fogadni az örökbefogadó pár. De ez csak az én véleményem, remélem nem bántok meg vele senkit. Egy élelmiszerallergiát vagy pl. pollenallergiát nem is újszülöttkorban szoktak felismerni. Az értelmi képességekről is csak nagyon nagy vonalakban lehet valamit is mondani pár naposan. Ezek a dolgok később derülnek ki az örökbebabáknál is és a vérszerintieknél is. És olyannak szeretjük őket, amilyenek. Pont a szívzörej az én egyik lánykámnál is előfordul, és átmenetileg élelmiszerallergia is volt mindkettőnél, de panaszra semmi okom velük kapcsolatban :-)

Kép
Kép
emike

Én úgy gondolom, hogy nagyon át kell gondolni az egészségügyre vonatkozó kérdéseket!
Őszinte leszek veletek (és megkövezhettek utána): mi nemsokkal Regi előtt megnézhettünk egy kisfiút (TEGYESZ), aki 2-es Apgárral született. Ez azt jelenti, hogy a születésekor valami nagy gáz volt. (ilyenkor nézik és pontozzák: arc, bőrszín, szív, reflex,izomtónus,légzés) Nekem majd megszakadt a szivem a döntésnél, de nemet mondtunk, mert nagyon féltem attól (mint később kiderült joggal), hogy nem lesz teljesen egészséges a baba. Én túl gyenge vagyok ahhoz, hogy egy sérült gyermeket neveljek és ezt akkor is tudtam. A kórházi neurológus lejött hozzánk beszélgetni, annyira ellenszenves volt, hogy elmondani nem tudom és kioktatott (jelzem én is eü.-ben dolgoztam), hoyg miért vagyunk megijedve, csak 3havonta kellene visszavinni neurológiai kontrollra, és mi baja lehet, esetleg asztma, diszlekszia, mozgáskordinációs-zavar? Így!!!! Egy orvos!!!!! Hát kérem, lehet, hogy őneki nem baj, ha a gyermeke ilyen gondokkal küzd, de nekem igen! Ott is hagytuk, alig köszöntem, lehet, hogy bukóság volt, de felmérgelt rendesen!!!
Szóval: a tanulság! Ne hagyjátok befolyásolni magatokat, bízzatok az ösztöneitekben, tudjátok, hol vannak a saját korlátaitok, mit mertek, tudtok elvállalni! ( roma, félroma baba, sérült baba, ikrek...)
Mert ez egy életre szól, Ti jelentitek majd a biztonságot, az egész világot annak a picinek!
Nekünk azt mondta a Tegyeszes hölgy, hogy nem kell a legjobb szülőnek lenni a világon, egyszerűen JÓ szülőnek kell lenni!

Az eleje akkor is nehéz lesz, biztosan megfordul majd a fejetekben, hogy jól csináljátok-e. Ez is természetes! Én a túlaggódós anyukák kategóriájába tartoztam, de mióta Regina betöltötte a kettőt, tudok lazítani! Nem vagyunk egyformák! (szerencsére! :D )

Legyetek jók!

Kép

Kép
kajla

Sziasztok!!!

Jóleső érzés,hogy hiányoltatok!!!

Most nagy a felhajtás az oviban,mert hónap vége van,és én szoktam elkönyvelni a gyerekek havi étkezését!!
Ráadásul,a ovikonyhán a szakácsunk,(aki a szomszédunk is) tegnap reggel összesett,és elvitte a mentő!42 éves!!!Állítólag lábon kihordott szívinfarktusa volt!!A felesége volt a konyhalány mellette,de mivel,hogy ő is ment a kórházba a férje után,így ott is kellett segíteni,így nagyon zsúfolt volt a napunk tegnap is,és ma is!!!

A témához gyorsan írok egy pár sort!
Mi is újszülött kisbabát szeretnénk!A kérelmünkre,amit a TEGYESZ-hez küldtünk, 0-tól 3-4 hónapos,egészséges kisbabát írtunk. :lol: :lol: :lol:

Nekünk az életünkből hiányozna akkor valami,ha nem pici baba korától nevelnék a mi kis Drága Kincsünket!!! :lol: :lol: :lol:

Na megyek,majd ha lesz időm,akkor este benézek!!!

Puszi nektek:Kriszti Kép
kkriszi

Sziasztok!

Hát most végeztem a készülődéssel!!!
Köszönöm a megértéseteket a pici aggodalmam miatt! :!:

Emike! Én nem az élelmiszer allergia vagy az enyhe szívrim.zav. miatt aggódom?hiszen az én keresztlányom is úgy születtett.Hál Istennek semmi baja nincs! :!: :P Az ikertesója pedig allergiás lett( már ki is nőtte)ezzel sincs semmi bajom!A koraszületéssel világra jött babák miatt izgultam, de most már a lányok felhívták a figyelmet az értékek nyomon követésére!Köszönöm a segítségeteket ez nekem teljesen új volt!!!Mi is mint Kajla is írta nem bírnám lelkileg elviselni ha sérült lenne a gyermekem!Iszonyú, hogy ezt így kimondtam,hisz ők is emberek akik tele vannak szertettel!!!Az ő szeretetük a legigazábbi szeretet ,semmi hamisság!!! De egyszerüén én beleroppannék?ha ezt bevállanánk!Ti még nem tudjátok mert nem beszéltem róla, mivel fájó róla beszélni!Volt egy keresztlányunk aki egészségesen született.2hetesen bekerült a kórházba tüdőgyulladással,8 hónapos koráig kb összesen 4 hetet volt otthon,megállapították,hogy nagyon nagyfokú asztmája van, a hörgői állandóan bevannak gyulladva.Az 1 éves szülinapját is a kórhába töltötte.Nagyban levolt maradva a vele egykorú gyerekektől.Aztán jött egy kis javulás otthon ráállították porlasztós injekcióra:(Pontosan nem tudom,hogy hívják ezt a kutyüt.Egyre több időt töltött otthon és behozta a lemaradását,sőt nagyon jó képességű kislány volt. éves volt amikor karácsonykor elkapott egy nagyon erős tüdőgyulládást. Egyenesen roham mentő vitte a kórházba.A férjem is ekkor 6 hete nyomta a kórházi ágyat mert egy rabtól elkapta a TBC-t(ugyanis nem figyelmeztették az őröket a veszélyre kb.még 6-an kapták el, hála a vezetésnek).És ekkor jött a rémisztő telefon Bellát elköltözött tölünk a mennybe! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Teljesen magamon kívül voltam!! Miért?Mit ártott ez a csöpség amiért távoznia kellett?Sajnos a gyulladás nagyfokba bekerült a véráramban,amikor kicsit jobban volt ezt mondta:Anya akkor én most megfogok hallni?A szervezete nem reagált kellőképpen a gyógyszerekre!Szörnyű.....szörnyű volt ott állni a pici koporsó mellett!!!Iszonyatos volt nézni a kiscsöppségem éveken át tartó szenvedését! Mai napig fájó erről beszélni!!!Összeroppannák, ha a gyerekem hónapokra kórházba lenne!!!Azt is tudom,hogy az örökbeadó biztos nemszed vitaminokat...de én úgy gondolom tisztában szeretnék lenni azzal(persze ha van rá lehetőség)hogy drogozott-e a terhesség alatt!Fontos,mert ha valami probléma adódna akkor esetlegesen tudnánk a magyarázatot a miértre!Kajla szívemből szóltál, szerintem is nagyon jól megkell gondolni mit tudunk bevállalni, hisz egy bébi nem olyan mint egy ruha aminek ha nem tetszik a színe kicseréltetem!Ezek fontos és életre szóló döntések!Bocsika ,hogy ilyen hosszúra nyúlt a hozzászólásom,de ezt a tisztán látásért írtam le!És ha nem gond többet nem szeretnék írni Bellusról, mert mai napig hiányzik a kicsi csacska lány! Köszönöm a megértéseteket! :!:

Egész nap esett az eső itt is,így holnap dagonyászni fogunk a sárba!!!Faintos lett a szüret!
dotti

Nagyon örülök az ovisok és remélem a bölcsisek is ilyen ügyesen veszik az anya nélküli állapotot!!! :P :P :P
dotti

Emika! Kajla! Mind a kettőtöknek igaza van...ezt mindenkinek magában kell letisztáznia!!
Vendég

Dotti! Jó dagonyászást!! :) :)
Mi egész hétvégén autoversenyen leszünk..az idén sajnos az utolsó!!
Vendég

Kép

[/img]Kívánom álmotok minnél hamarabb valósággá válljon!Jó éjszakát!!!
dotti

Dotti!!!

Ez szörnyű,ami a családotokban történt!!!Egy gyermek elvesztése a legfájdalmasabb érzések közé tartozik!!! :cry: :cry: :cry:
Borzalmas lehetett ezeket a dolgokat átélnetek!!! :cry: :cry:
Kép

Mi is szeretnénk tudni majd,hogy milyen káros szenvedélyei vannak az életet adónak!Főleg a DROG és az ALKOHOL érdekelnek!!

Most valahogy nem megy az írás,ezért most lelépek ,megyek aludni!!!

Jó éjt mindenkinek!Kriszti Kép
kkriszi

Ancsúr! Csak mellékesen jegyzem meg, hogy mi az első alkalmasságinkat 2003. decemberében kaptuk meg. Most a tegyesznél a 2003 év második felében jelentkezettek vannak soron... A lényeg mi nem vártunk rájuk, hanem kvázi a kezünkbe vettük a dolgokat és megkerestük a gyerekeinket (persze volt segítségünk). Minden babónk így került hozzánk. Gondolhatod mennyire csípnek bennünket a helyi tegyeszben, mentünk sorra újabb alkalmasságiért ,de a gyereket mi intéztük. Ha rájuk várunk talán már egy lenne, így meg négy van... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A legesleg elején azt mondta egy csecsemőotthonos ismerősünk arra készüljünk fel, hogy az örökbebabák mindegyike valamilyen hátránnyal indul az életben, hisz nem kívánt terhességből születnek, nyílván a vérszerinti anya nem is törődik annyit vele, mint egy normál terhességnél és persze ,ha intézetbe kerül az maga a negatívum, akármeddig is van ott. Persze tudom, hogy vannak olyan babák a nyílt öf-nál, akik gondozott terhességből születnek, de azért nem ez a jellemző.
A másik fontos dolog az volt, hogy fogadjuk el, ha nem tudjuk egyetemre adni a gyereket, csak mondjuk varrónő lesz belőle, pont az előbbiek miatt. Persze ez nekünk nem gond, de Norbiból ettől függetlenül államtitkárt fogok faragni... :twisted: :twisted: :twisted: (De ő tényleg átlagon felülien okos és nemcsak szerintem. :wink: )
Az egészségügyi dolgokkal azért is nagyon kell figyelni, mert (bár ez a titkos öf-ra jellemző) a tegyesznél szeretik eltussolni, ha gond van a gyerekkel. Sajnos több ismerősünknek is volt ezzel kapcsolatos rossz tapasztalata. Azt mondták, hogy teljesen egészséges a baba, aztán kiderült, hogy bizony vannak gondok, nem is kicsik. A vége persze ilyenkor egy fintor kíséretében elhangzó mondat:Persze mert ilyen válogatósak az öf-ók! :evil:
steiff

Sziasztok!

Obea: Reggel abbamaradt az írásom, nagyon szép kis lánykád van! :lol: És a kettős kép nagyon tetszett! :lol:

Dotti: nagyon sajnálom! Úgy látom mindenkinek meg van itt a keresztje. :roll:

Csak olvasom itt a sorokat, és közben már az előző témánál is arra gondoltam, hogy régen amikor még lombikoztam, mindig azt hittem olyan jó lenne csak egyszer eljutni a két csíkos tesztig, már ennek is nagyon örültem volna. Úgy éreztem, akkor is ha közben elveszítem a babámat, de legalább egyszer tudom azt hogy milyen érzés terhesnek lenni, és milyen a mennyekben járni a boldogságtól. Aztán ismertem meg jópár nőt, aki átélte, s a veszteséget is. S mikor már beadtuk a papirokat elkezdtem hálát adni az égnek, hogy egyszer se kellett megélnem azt, hogy elveszítem a gyermekem, akármilyen formályában is. És mégis megéltem a mennyei boldogságot! :lol: :P

Képzeljétek, ma voltunk babamasszázs tanfolyamon. :lol: :P Kisasszony még a bevezető résznél elaludt, mivel a hasára tettem a kezem és nyomtam neki egy puszikát, erre becsukta a szemét, hogy minden rendben, alszunk. :lol: A védőnő csak nevetett rajtunk, de azt mondta ne költsem fel, aztán a felénél felébredt a drága, és újra megcsinálták a gyakorlatsort a kedvünkért. :lol: Nagyon jó volt! :P

Szerintem is mindenkinek maga kell eldönteni, hogy milyen babót szeretne. Lehet, hogy válogatásnak tűnik egy kivülállónak, de azért ez szerintem mégis más dolog egy kicsit. Hisz itt nem csak mi fogadunk örökbe, a férjünk is, és valahol a család is. Sok esetben nem is olyan támogató a környezet, valahol igen. S mondhatjuk, hogy megszakítunk minden kapcsolatot azzal aki nem jól néz ránk, de még is csak élnünk kell az életünket, úgy ahogy azelőtt, csak sokkal boldogabban. Másrészt, azt is tudni kell az érzelmi korlátokon túl, hogy milyen anyagi korlátok vannak. Hülyén hangzik, de mondjuk egy súlyosan sérült gyerek nevelése, ha szeretnénk hogy fejlődjön és mért ne szeretnénk ma Magyarországon kétségbeejtő. S más dolog, ha később vélünk felfedezni a gyermekünkön bármilyen betegséget, hisz akkor már a gyermekünk, mindent megteszünk érte, mert ő az életünk értelme.
:lol:

Emike: Mi elfogadtunk volna allergiával, szívzörejjel és apró rendellenességgel babót, de súlyos beteget nem tudtunk volna nevelni. És azért írtam hogy nevelni, mert szeretni biztosan ugyanúgy tudtuk volna, de az nem elég már szerintem. :roll:

[url]És egy kis megnyugtatásként:[/url] A mi életet adónk dohányzott, de csak addig még ki nem derült, hogy babás-e, és a szülés után megint rágyújtott. Szedett terhességi vitamint, és rendszeresen járt orvoshoz. Ezért hálás vagyok neki, mert a kicsi gyöngyszememnek semmilyen kárt nem okozott. Vigyázott rá.
Szóval ilyen is van. :wink:

KépKép
ancsúr

Bocsi: formájában-helyesírási hiba-de égő :oops:

KépKép
ancsúr

Rkata: :lol: Használd ki a pillanatot! :lol: Ez nagyon tetszett. :lol: Én annyira nem várom, hogy megnőjön Viki. :lol: Vagyis hozzá tartozik és várom is, de annyira élvezem minden pillanatát, meg akarom minden percét jegyezni. :lol: Anyukám szokott nevetni, hogy kopik a gyerek annyit puszilgatom, de persze azért, mert ha én éppen nem nyomtam puszit neki, akkor gyorsan ad ő neki, no persze, ha apa éppen nincs itthon mert akkor hárman puszilgatjuk. A kis huncut meg tartja az arcát, no meg a tokáját. És ugyan ekkor, amikor olvasgatlak téged is az ovis kalandokkal, már az jár a fejembe, melyik iskolába is írassam majd? :lol: Tiszta gyagya vagyok. :lol:

KépKép
ancsúr

Sziasztok

Steiff, Ancsur, számomra meglepő, hogy ennyire eltérő országosan a várakozás. Mi pl. 2002 szept-ben jelentkeztünk (2003 jan-ban volt meg a határozat), és 2004 áprilisban jött a telefon. Még ismerősünk sem volt. :D Én egyébként (bár már többször leírtam ), nagyon meg vagyok elégedve a Bp-i TEGYESZ-el, és talán nem csak velük, hanem a fővárosi ügyintézőkkel (beleértve a csecsemőotthont is) akikkel kapcsolatba kerültünk. Szóval úgy gondolom, hogy hozzátok képest nekünk nagy mázlink volt. :lol:

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Ismét itt vagyok!Köszönöm,hogy ennyire megértőek vagytok!Nagyon jó veletek együtt várakozni a várva várt csodára :!: :P :P

Ma nagyon jó időt fogtunk ki a szüretre, pólóba lehetett szürizni.Kicsit dagonyásztunk,de nem volt annyira szörnyű.

Én is meglepődtem,hogy valahol ilyen sokat kell várni!
Steiff!Hát nem semmi milyen ügyesen sikerültek az örökbefogadások! Gondolom rengeteg utána járással járt, mire elintéztétek.Mesélnél róla bővebben nekünk?A gyerekek nem voltak féltékenyek egymásra? Bár szerintem ők az intibe megszokták,hogy többen vannak!Teljesen egyetértek veled amitt az öribabákról írtál!

Ancsúr!De jó,lehetett a babamasszás,manócád gondolom nagyon biztonságba érezte magát az öledbe azért csucsukált el! Milyen jó is anya ölében,karjaiban szunnyadozni!Akkor gondolom nyugodt kisbaba lehet,hiszen egy boldog családban nőhet fel! :P :P Azért jó dolog,hogy vannak olyan öribeadók,akik vigyáznak a csöppségre!Egyébként ne mondj ilyet, hogy gyagya vagy!Minden gondoskodó szülő már előre tervezi gyermeke számara a legkedvezőbb jövőt ovi, suli stb...Ez csak természetes,hogy te is a gyermekednek a legjobbat szeretnéd!

Rkata!Ha már témánál vagyunk, nagyon aranyosak az óvodás évek.Csodálatosak tudnak lenni,amikor mindent ők akarnak megcsinálni,megtapasztalni!Én nagyon szerettem az ovisaimat!A sok sztori közül most az egyik legkedvesebb emlékemet megosztom veletek:az egyik középső csop. kislány két hétig hiányzott az oviból,beteg lett. Majd két hét után az anyuka jött a lányáért és könnyes szemmel mesélte "Képzeld a lányom már napok óta rágta a fülemet ,hogy hozzam oviba. De mondtam neki betegen még nem mehetünk!De a lányom csak mondta anya nekem fontos,hogy menjünk, mert nekem,annyira hiányzik "Rita óvónéni"(A teljes nevem:Rozgonyiné Kolozsi Rita),Tudod anya úgy hiányzik mintha az anyukám lenne!" Hát nekem is könnyeket csalt a szemembe És Bettiket nagyon-nagyon megölelgettem és megpuszilgattam!!Hát ilyen és hasonló dolgokért,pillanatokért érdemes óvónéninek lenni.Az ő szeretetük a legőszintébb!!!!Várjuk az ovis történeteidet, ha tudsz rá időt szakítani!

Csajok nekem annyira hiányoznak a gyerekek!!!!!!!!!!!!!!!!!!El sem tudom magam képzelni,hogy ne gyerekközelbe legyek!!!!!Annyira kegyetlen a sors!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Diadella!Remélem jól sikerült a mai napotok!Ami a férjedet illeti,jó uton haladsz!!Nemsokára átrágja magát rajta,az már jó jel,hoyg azt mondta nem tudom. Ezek szerint már ott van a gondolataiban az öribefog, de még valami visszatartja,hogy rámondja az áment. Az én férjem is így volt kicsit tétovázott a többit meg már tudod!Szurkolok nektek!!!!!!!!!!!!A cicátok hazajött már?

Kangamama hol vagy? Mesélj nekünk bölcsis keridről!

Kriszti!Valóban nagyon nehézek voltak azok az évek!!!!És a legszörnyűbb az amikor ott állsz a kiságy mellett és minden erőddel segíteni szeretnél, de nem tudsz.Eközben angyali szemével kérve kér:segíts!Te pedig csak nézed és tehetetlen vagy!
Soha senki ne élje át ezeket a pillanatokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon szép képet tettél föl és megható az idézet!Köszi! :P :P :P

Nemsokára teszek fel képeket a legkisebbik keresztfiúnkról!!!
dotti

Keresztelő Bence a férjem és én:

Kép

Keresztelő Bence és én:

Kép

Bence 4 hónaposan:

Kép

Közös kép a kerikkel:

Kép

Keresztapuval:

Kép

Bence 5 hónaposan:
Kép

Nagy fiúként 1 évesen:

Kép
dotti

Én már megyek aludni vár az ágyikom és a férjem pihe puha karja!
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép [/img]
dotti

Sziasztok!

Reggel mentünk és most értünk haza a Hungaroingről..na nem a távolság miatt, mert kb 5 percre van tőlünk, hanem mert fantasztikus volt!
Csodálatos napunk volt!
És holnap folyt. köv. :)

Dotti!Nagyon szépek vagytok! Bence tündéri kisfiú!!!
Cicám sajna még mindig nincs meg..van egy olyan érzésem, hogy nem is lesz...nagyon rossz ezt így leírni..de nem tudok mit tenni...azért nagyon várom haza,minden nap!! Annyira hiányzik!!
:( :(
Gondoltam ma rád egyébként ahogy kint voltunk a ringen, mert csodálatod idő volt...pont jó kis szüreti idő!!!

Egyébként lányok!! Akinek van kedve holnap és itt lakik a közelben /vagytok egy páran/, az jöjjön ki a Hungaroringre !!!
Ha nem szeretitek az autoversenyt az sem baj, mert a férjeitek biztosan szeretik...és ezen kívül sok gyermekprogram is van ám..arcfestéstől kezdve..ugrálóvár..stb..stb..nagyon sok gyerek volt, még babakocsiba is toltak sok pici babát!!
És teljesen ingyenes!!!

Dotti! Hát én nem tudom..úgy érzem, hogy egy helyben toporgunk, pedig tenni kéne nagyon valamit, mert így is rengeteget kell várni a babánkra!! Nagyon bízom a taliban..ha az után se változik meg a véleménye..akkor megpróbálom rávenni arra a december eleji Ágacskás minitalira..hátha oda is elmegyünk...ha az után se..akkor...akkor, fogalmam sincs!!

Puszi mindenkinek!!
Vendég

Sziasztok Lányok!!!

Dotti!!!
Mi is gondoltunk rád ma,mert nagyon jó idő volt a szüretre!!!
Aranyos nagyon a keresztfiad!!! :lol: :lol: :lol:
Hány keresztgyerkőceitek vannak???Mert úgy fogalmaztál,hogy a legkisebb keresztfiad...

Mi ma délután apósoméknál voltunk bográcsolni!!
Ott volt az unokaöcsénk,Tibike is!!
Teszek képet rólunk,ami ma készült!!!

Itt én vagyok Tibikével! Kép

Itt pedig az én Drága férjecském,Zoli van Tibivel!!! Kép

Májusban volt egy éves a nagylegény!!!Eddig nagyon anyás volt,és csak ritkán lehetett elcsalni az anyukájától,de mára már szerencsére kezd mással is bátrabban barátkozni!!! :lol: :lol: :lol:

Most már megyek,mert engem is vár a pihe-puha ágyikó,és persze az én Drága férjecském!!!! :lol: :lol: :lol:

Jó éjszakát,szép álmokat!!!! Kép
kkriszi

Szép napot kívánok mindenkinek!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1191147094.1881.jpg[/img] [/img]
dotti

Sziasztok Lányok!

Dotti, itt vagyok... csak mindig van valami. Pénteken du. leültem, hogy írok nektek, erre alig leírtam, hogy sziasztok, megérkezett kericsajom.

Tegnap délelőtt lezajlott a TEGYESZ-es találkozó. Szerintem nagyon jól sikerült. Sokan voltak, a babák édesek voltak, főleg Csöpke Laurája. Kaptam tőle egy gyönyörűséges, barátságos, édes, kedves mosolyt. Sőt még tartogattam is... Lányok olyan, de olyan szép az a kislány... hihetetlen... szép, mint az anyukája. Csöpke köszönöm neked, hogy odaadtad Laurát!

Aztán miután Csöpkéék elmentek, összebarátkoztam egy kisfiúval, aki nemsokára 3 éves lesz és hát mit mondjak. Nagyon jót beszélgettem vele. Játszottunk, bohóckodtam neki. Ő az Csöpke, akik velem szemben ültek... az a kis barna hajú, fekete szemű bogárka, tudod, akinek a 8 éves nővére van. Nagyon édes kisgyerek. Mutattam neki az Amandát a telefonomban, erre ő: "Tetszik nekem..." Kis tündér.

Amandánk jól van... alig tegnap hazaértem, jöttek természetesen. Aztán azt mondta a keresztlányom: "Csúnya vagy!" Én: "Miért?" Válasz: "Hunci-bunci..." Na, ez az én szövegem. Ma is várom őket. A jövő héten pedig már egy kicsit ott is marad az anyukája nélkül a Bölcsiben. Elmesélte nekem, hogy: "Jártam a Bölcsibe..." Mondom: "Igen?" Ő: "Ettem banánt. Ittam gyümölcslevét." Egyszer úgyis megzabálom ezt a kis szarost.

Most megyek főzni, mert nemsokára nem lesz időm.

Puszi nektek!
kanga_mama

Ja, Kriszti, Dotti, nagyon szépek a kisfiúcskák! Aranyos kis manók! :lol:

Diadella, sajnálom a cicust, hogy még nem került elő. Milyen volt ma a Hungaroringen? :lol:
kanga_mama

Sziasztok!

Kangamama:Annyira jó volt végre személyesen is találkozni!!! :D :D :D
Remélem hamarosan megismételhetjük :lol: :lol:
Nagyon aranyos vagy,olyan jólesik ilyen szépeket hallani a picurkánkról. :lol: :lol: :lol:
A találkozón mi is jól éreztük magunkat, jó így összejönni és beszélgetni.

Puszi mindenkinek és szép hetet kívánok! :lol: :lol: :lol:

Kép
csöpke

Sziasztok lányok!

Gyönyörű időnk van ma :D Annyira szeretem ezeket a szép őszi napokat.

Steiff: Segítséget szeretnék kérni tőled és persze bárkitől, aki tud segíteni.
Mi is gondolkodunk Grétának egy tesókán, és amint a múltkor írtam, arra is gondoltunk, hogy nem lenne probléma, ha egy kicsit nagyobbacska lenne. Láttam, hogy írtad, hogy Ti mentetek utána a gyerekeknek. Én is gondoltam erre, de ez ilyenkor hogy működik? Megköszönném, ha írnál erről pár sort, akár priviben is, de hátha a többieket is érdekli. És még arról, hogy Te, mint gyakorló többgyermekes anyuka, mint gondolsz fontosnak elmondani egy nagyobb gyermek örökbefogadásánál. Előre is köszi.

További szép napot mindnekinek!

obea
obea

Sziasztok!

Kanga mama!Jaj de örülök, hogy itt vagy!Persze így elnézzük neked a távollétet!!!!Tök jó,hogy neked ilyen közel laknak Amandáék!Sajnos nekem a keresztlányomák kb.350 km-re laknak tőlünk ,bár a többiek 50km-en belül. Ugy hogy én amikor lemegyek az ikrekhez, minden két havonta akkor 1 hétre készülők, de gyakorlatilag 2 hétig vagyok!Mindig ki harcolják a +1 hetet!Bár Fergő szokta mondani maradjak örökre ott, Kitti pedig, hogy keresztapu tud magának főzni, vagy ha nem hát jöjjön ő is le!
Azért holap mesélj nekünk milyen volt a bölcsi???

Köszi lányok,hogy gondoltatok rám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Diadella!Sajnálom, hogy nincs meg a cicusod!! :cry: :cry: :cry: Csak te érzed,hogy egyhelyben toporogtok,a tali szerintem jó hatással lesz a férjedre!Sajnos a férfiak többnyire késő érőek!De fel a fejjel,sikerülni fog!!!!

Kriszti! Nagyon aranyos a kiscsákó!!!Jól áll a kezedbe Tibike és reméljük nem sokára majd a babócáddal ismerünk meg!!!!!!!!!!!!!
Összesen az angyalkámmal Bellussal 6 keresztgyerekünk van! :P

Steiff!Én is kíváncsi lennék,hogy jártátok ki az öribefogadást!Jó lenne ha beszélnél róla,persze ha van kedved!!!

Obea!Most vettem észre,hogy te és én földik vagyunk!Mi is Borsodiak vagyunk,Sátoraljaújhelyen lakunk!Ha van Grétiről fényképed megosztanád velünk?

Lányok akinek van kedve bővítené a mi kis fényképalbumunkat?! Gondolom ti is szerettek képeket nézegetni!!!Én imádok!! :P
dotti

Kedvenc képem Kittiről!Itt 2 éves volt.

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1191173527.0244.jpg[/img]

Az ikrek ellátogattak hozzánk az oviba 1évesen!
Kép

Kép [/img]
dotti

Holnap megyünk a tanfolyamra,mindketten nagyon izgatottan várjuk már!!!!!!Bocsi!Megyek csicsikálni!!Sziasztok!
Kép
dotti

Sziasztok Lányok!

Láttam, hogy feltűntek újra az "ilyenvolt-ilyenlett" képek, amit nagyon szeretek! :P Beszállok néhánnyal, nem baj? :oops:
Talán még az újak is emlékeznek Zituskámra:

Kép

Kép

Kép

KépKép
amneris

Bocsi, hogy egyszerre csak ennyire túltengek :oops: , de találtam még egy aranyos kis "sorozatot".
Tudom, milyen üdítően hathat a várakozás hétköznapjaira egy kis gyönyörködés, így most ezeket is megosztanám Veletek :D :

Kép

Kép

Kép

KépKép
amneris

Sziasztok!!!

Remélem mindenkienk ilyen fantasztikus hétvégéje volt mint nekünk!! Egy életre szóló élménnyel ismét gazdagabbak lettünk!!
Nagyon szuper volt a Hungaroring kangamama!!

Amneris!! Hát, hogy lenne már baj, hogy tettél fel képeket! Ez nekünk nem is hiszed, hogy mennyi erőt ad!! Nekem különösen!!
Gyönyörű a kislányod!!
Kérdezni szeretnék valamit tőled Amneris! Van egy ismerősünk, aki tudomásom szerint szintén az Operaházban ténykedik :wink: ..hobbija az autosport...régebben "szpíkerkedett" a Hungaroringen..mostanában ott már nem, de vidéki versenyeken szokott....Cs. Gábor.
Nem ismered véletlenül?

Dotti!! Ne izgulj!!! Bár már mi is ott tartanánk!! Nagyon sokat gondolok rád holnap...és légyszike majd számolj be a történtekről!!! Nyugggggi!!!! :wink: Gyönyörűek a babók!!!!

Amit Obea kérdezett, feldobott témát...arról én is szívesen olvasok ám itt...

Kangamama, Csöpke!! örülök, hogy jól sikerült a találkozó!!!
Amanda egy kis tündér tényleg!! Kíváncsi vagyok, hogy fogja érezni magát anya nélkül a bölcsibe!!
Vendég

Amneris!!!

Hát hogyne emlékeznénk,arra a gyönyörű,formás kis porcelán babucidra!!!! :lol: :lol: :lol: Olyan szép volt picinek,és a szépsége nagykorára sem csökkent,hanem egyre csak fokozódik!!!Hisz csodaszép kislány lett belőle!!! :lol: :lol: :lol:

Dotti!!!

Biztos szuper lesz a tanfolyam!!!Mi is nagyon jól éreztük magunkat a leendő anyucik,és apucik között!!! :lol: :lol: :lol:

Diadella!!!

Sajnálom a cicusodat,hogy nem került elő!!! :cry: :cry: :cry:
Mikor az én Zolikám nézte a Forma 1-et,akkor emlegettünk Titeket,hogy most Ti is autóversenyen vagytok!!!Remélem,hogy jól éreztétek magatokat!!!

Kangamama!!!

Biztos jó lehetett a Tegyeszes tali!!!Sokan gyűltetek össze???
Lehet,hogy jövőre már Te is büszkén viszed a gyerkőcödet a Tegyeszes talira!!!! :P :P :P

Csöpke!!!

Hogy telik az idő,már nem sokára 5 hónapos lesz a kislányotok!!!!
Biztos,hogy nagyon cuki lehet már!!!

Obea!!!

Milyen korú testvérkét szeretnétek a kislányotoknak???
Sok sikert nektek is,hogy minél hamarabb hazataláljon hozzátok a tesó!!!
Már újra a várakozók között vagytok???

Megyek mostmár aludni,mert holnap egy új hét elébe nézünk!!!

Jó éjszakát mindenkinek,és nagyon szép álmokat kívánok!!!! Kép

Kép

Puszi nektek:Kriszti
kkriszi

Kriszti!!
Hát sajna még nincs meg a cicám :( :(

Mi is néztük az F1-et reggel, utána mentünk át a ringre..és igen, nagyon jó volt!!

Holnap új hét vár rátok kedves várakozó, leendők anyucik...és egy héttel ismét közelebb kerültök a babátokhoz!! HAJRÁ!!

puszi mindenkinek!!!
Vendég

Diadella!

Milyen kicsi a világ! :P
Hát persze, hogy ismerem Gábort! Régebben még privát fellépésekre is hívott: el tudod képzelni, ahogy a színpadon átszellemülten szorongatja a kezemet, miközben - szövege szerint - azt kéri: "Legyen a feleségem" :P :P :P

Azóta persze van neki igazi, szuper kis felesége, és alig két hónappal idősebb Zizikénél a kislánya.

Szóval tényleg kicsi a világ! :D

KépKép
amneris

Amneris!! Hát tényleg kicsi a világ!
Most ahogy így belegondoltam, nem, nem tudom őt elképzelni így ahogy leírtad!! :) :)
Minden autoversenyen találkozunk vele..hallottam már szpíkerként...de énekelni és színpadon még nem láttam :)
Vendég

Amneris! Bejelöltelek az iwiwen, remélem nem gond! :wink:
Vendég

Dehogy gond! Megyek is, és még lefekvés előtt cselekszem! :P

Puszi!

KépKép
amneris

Sziasztok Lányok!Hahó!Reméllem Dottiéknak jól sikerül a tanfolyam!amneris!Annyira édes Zituska!Egyébként,a Gólyás fórumon végig bőgtem az" örökbefogadóknak",meg Zituska története,hozzá szólásodat!Annyira szívhez szóló volt.Úgy látszik nemcsak énekelni,de írni is nagyon jól tudsz!!! KKriszti!Nagyon édes a kislegény,tényleg jól áll a kezedbe.diadella!Sajnálom hogy nemjött haza a cicusod :cry: Aszt remélltem vakaki, aki hétvégén jár ki becsukta,és haza megy!Énis szomorú lennék, majd bele halnék, ha az én kis Gerzson cicám nemjönne haza.
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?