Sziasztok!
Hányszor fogadtam meg, hogy írok?? Aztán mindig közbe jött valami. Munka, gyerekek...
Nos, lányok alszanak. Lili sose aludt, nem volt alvásigénye az ovi után, de ma közölte, hogy fáradt és lefekszik aludni. Még ilyeeeet!
Nagyon örültem neki. Persze az volt a feltétel, hogy az új rózsaszínű balettcipőjében és a fekete tornadresszben meg fehér harisnyában alszik csak, amit ma kapott a holnap kezdődő jazz-ballet-ra és felpróbáltuk. Le se akarja venni. Nagyon élvezi és úgy produkálta magát. A mi kis balerinánk.
Szóval minden Ok Lilivel. Nagyon jól viseli az óvódát. Napról napra jobban élvezi, minden nap élménynel mesél róla, és az óvónénik is minden nap csak jókat mondanak róla. Szeret nagyon gyerekek közt lenni, sokszor ő a társaság középpontja, mesél és mesél, állítólag azokat a meséket amiket itthon hall tőlem. Kedvence a Bartos Erika Peti és Anna c. könyve. De rólunk is szokott mesélni a gyerekeknek. Főleg Kittiről.
Szerencsére csak jókat.
Úgyhogy büszkék vagyunk rá. Nagyon ügyes.
Amilyen jó az óvódában, olyan rossz itthon.
Hát végül is valahol rossznak is kell lennie. Így inkább itthon.
Bár nem olyan vészes, kezelhető.
Kittike: Ő egy kis tündér szűkebb értelemben.
Tündérke, de rossz.
Mindent megcsinál, mindent levesz, mindent elér amit nem szabad. Ha a konyhapolcról le akar szedni valamit, akkor a maga okos kis fejével odaviszi a kisszékét a pulthoz, majd odatolja a nagyszékét, és a kisszékről a nagyszékre, majd onnan a pultra mászik. Ott felállva eléri a konyhai polcokat.
Mármint a fűszeres tartómat.
Állandóan mosogatni és főzöcskézni akar a konyhámban. Könyörgöm még csak most múlt egy éves!
Evés nálunk is hasonló mint nálatok. Magyarul nem akar enni.
Ugyanis teljesen egyedül akar enni, ami nem is gond, ha nem levest vagy híg ételt eszünk, mert az mindenhova jut csak a szájába nem. Így kidolgoztam egy stratégiát. Az ő kezében is van kanál természetesen, de nem ez a lényeg, hanem hogy folyamatosan beszélek hozzá, sóhajokkal, felkiáltásokkal mesélek
, így annyira érdekli a mese, hogy automatikusan tátja a száját a következő falatért.
Így nagyjából megy az evés. Amúgy a levesen kívűl mindent gyönyörűen eszik önállóan, persze azért én minden étkezés után takarítok.
Rengeteget kezdett beszélni. Nagyon ügyesen utánoz. De amit mindig mond es mindenre válaszol az a NEM!
És közben a hatás kedvéért még rázza is a fejecskéjét. Sokat mozgunk délelöttönként. Szerdán zenebölcsöde és babaklub, hétfőn és péneteken anyukák torna van, ahol a gyerekekre vigyáz egy dadus, és ők játszank. Nagyon szereti. Szerencsére Kitti is olyan mint Lili. Nagyon gyerekközpontú.
Ezt elküldöm még mielőtt eltűnne.
Sziasztok Rita