Iboly!
Hát ez a védõnõ akkor nem igazán kommunikatív. És ha tényleg kíváncsi valaki rá, egy olyan aki nem ért hozzá, hanem "csak" anyuka akkor is válaszolatlanul hagyja a kérdést? Oldja meg az anyuka?!
Tegnap majdnem összevesztem egy anyukával. Együtt szoktunk hétköznap sétálgatni. 5 hónapos a lánya. Már nem szoptat jó ideje, mert valószinû, hogy a babája helytelenül volt mellen ezért fájt neki a szopi, meg utált is szoptatni, ezért gyorsan elapasztotta a tejét és tápszerezte a 3 hónapos (vagy 2 volt..) kislányát. Most nem ez a lényeg.
Szóval valahogy szóba került a sokáig való szoptatás, akár 2 éves korig. A lány váltig állította, hogy a cicit mihamarabb el kell venni a gyerektõl, max 1 éves korában, mert késõbb már nem lehet. Egy megszokássá válik mint a !bagózás! és majd 6-7 évesen is cicizni fog. Hiába mondta,hogy a legtöbb gyerek érzi mikor nincs szüksége már rá és hogy általába 2-3 éves korban elhagyják a cicit ami ilyenkor már biztonságot és 'anyát' jelent számukra és ez teljesen normális. Akkor jött azzal, hogy persze és majd akor a 20-30!! évesen is mellen lesz... meg a hormonháztatrásnak 1 év kell mire rendbe jön, és neki ez sokat számít. De hát ki a fenét érdekel a hormonja, ha szoptat? Akkor úgyis megnõ egy bizonyos hormon szintje, de más változás nem lesz. Ja és õ nem akar több gyereket, mert inkább 100x szülne még mint 1x kihordaná és egyébként is ez az egy is sok. Persze a kislány egy mimózalelkû kis tünemény. Átalussza az éjszakát, egyedül alszik el...
Aztán a vége az lett, hogy közöltem vele, hogy neki nem fontos a szoptatás ezért hajtogatja a hormonokat, meg mindent... nekem meg igenis fontos hogy a gyerek sokáig szopjon. Meg jöt azzal, hogy mindenhol azt olvassa a lapokban, hogy akit nem választanak el 10-12 hónapos korában az még 6 évesen is szopik... Hol ovasta? Nem tudni, pedig kérdeztem, a válasz a -lapokban- volt! Jól felmérgesedtem rá, nem vitáztam inkább, mert minden másban értelmes, de ebben nagyon elborult nõszemély. Meg lehet vele röhögni is, csak ez a szoptatás dolog nagyon kiakasztó. A lánya ekcémás, allergiás. Tegnap (a szopis balhé elõtt) feltûnt nekem, hgoy most olyan gyönyörü a kislánya, mondtam is neki, hogy kozmetikushoz vitte vagy mit csinált vele?
Csak elmúltak a piros foltok az arcárüól, meg az ekcéma... Nah jó, nem is idegeskedem rajta, csak az a bosszantó, hogy amikor még szoptatott és panaszkodott, hogy fáj már akkor próbáltam neki segíteni (nem igazán hagyta, hiába mondtam, hogy felmegyek (1emelet), látszik is a fentibõl), mert tuti rosszul volt mellen a baba. Na mostmár tényleg eldugulok
sasha