Új privát üzeneted érkezett!

Monee> mikor és hogy lehet felvenni a cuccokat? én sajna 9-18-ig dolgozom , nekem nagyon nem esik útba, így hétköznap nem tudnám felvenni. de szombaton meg tudnám oldani.
meg hogy kell továbbküldeni nektek? abba a felfújt borcsiba?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Szia Czinkeb!

Lona annak idején úgy csinálta hogy elment megvette a teszteket és bubi fóliás boritékban kipostázta mindenkinek.
A tesztek értékét és a postaköltséget mindenki a csomi megkapása után utalta neki (azért akkor mert minden csominál más volt a postaköltség). Nem tudom biztosan, de akkor ez működött rendesen, remélem Lonának minden pénz bejött. Bár nem mondta hogy nem.
Elküldöm priviben a telcsiszámot, felhívod őket hogy nyitva vannak-e szombaton?

De ahogy látom most a helyzetet, kicsit várnunk kéne, mert nem vagyunk meg. Az 50 darabot mindegyik túllépte, de a 100at még nem érte el. Próbálok bótolni a pécsi topikon. Esetleg Te-Ti is ajánlhatjátok! :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

hát sajna nincsenek nyitva szombaton. 9-16ig vannak, de az iroda 8tól van és előre össze tudják készíteni a csomagot.

ha nincs más pesti v közeli, aki el tudná vállalni, akkor bevállalom.

aranyos volt a néni. de honnan tudta, h LH és terhességi teszt kell? :shock: nem is mondtam semmit, csak érdeklődtem a nyitvatartásról.
sóhajtoztam , h nem jó az időpont, és többen is rendelünk , erre meg mondta, h akkor még lehet menni 8-ra, csak előre kell szólni.... :shock:
biztos már a hangom is babavágyós???? :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

ja, és akkor én is kérnék 15 LH-t és 10 HCG!
ez a HCG a legérzékenyebb , amiről már írtatok?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

sziasztok lanyok,
en is PCOS-es vagyok korabban mar jartam itt de most nem talalok vmit: azt keresem h milyen teat mikor kell inni h bealljon a ciklus. tudnatok esetleg segiteni?
köszi!
luludi

Czinkeb!

Köszi!

Még 20-20 van mindegyikből amit el kéne boltolni.
Ha ez megvan, akkor jövő hét vége felé el tudnád hozni, ha addig nem kerül más aki elmenne érte.

Hümmm... babavárós hang. :lol:
Szerintem nem szaggatják az ajtókat tömegesen akik nem túl nagy mennyiségben Hcg, meg LH tesztet szeretnének venni és emlékezett rá hogy hívtam. :)

Aham ez a 10es már nagyon jó. :wink:
A boltba 25-öst lehet kapni, az ha jól számolom 2-3 nappal később mutatja ki csak ha van babó és azt nekünk naggyon de naggyon sok idő. :D

Monee

Monee

monee85

Szasztok!
Ma a belgyógyon fél 9-től 13.20-ig ültem..... Azért, hogy azt mondják meg, amit eddig is tudtam, hogy ha felkúszik esetleg a cukkerom 7,5 fölé tartósan, akkor jelentkezzek az inzulinért..... Pffffffffffff És ne merjek metformint szedni, mert ártok a gyerekemnek. Ja, meg azt is megtudtam, hogy milyen rengeteg pénzem van, hogy az Istenhegyire járok...... A jóhúhaidesnénikéjét a banyának. Tudtam én, hogy nem fog jól elsülni, de nem is megyek többet, az fix.... :evil:

No. Más.... Hajni, Czinke, és az újak! Fent van a törim a honlapon. Lehet "tanulni" türelmet..... Hihihihihihihihihihihihi
Vendég

Szia Luludi!

Kecskeruta teára gondolsz? Bár jobb, mint a semmi, de attól nem fog feltétlenül beállni a ciklusod! Voltál már rendes endokrin kivizsgáláson?

Kép
mamint

mamint most írtam püt!

Kép

Kép
rejo

Mona, ezt a "miért járok az Istenhegyibe, biztos sok pénzem van" dumát már én is megkaptam. Nem jó érzés, főleg olyantól, aki a füle botját se mozgatja a gyógyításom érdekében.

Kép
mamint

Monee : nem babavárós (bár az lenne a fantasztikus!!! :lol: , hanem babaváGYós.
a néni rögtön LH és terhességi teszteket ajánlott és én ezen csodálkoztam . jós ő v honnan tudja, h ezért mennék. sajna 2 pasi munkatársam is mellettem ült , így nem mondtam , h mi kell, csak hümmögtem, amikor ő mondta.
de ezek szerint azt hitte , h én érdeklődtem már korábban. na mindegy.

majd akkor még ,,beszélünk ,, róla!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Lyutka! :( Én is reménykedtem csendben azért...... Sajnálom!

Vicky! Amit érzel, midannyian átéreztük, hol jobban, hol kevésbé, hol bevallottuk, hol nem. Én a 3 és fél év alatt sok babásodót aszisztáltam végig, és sokat örültem, de sokat keseregtem is, hogy valyon mivel érdemeltem ki, hogy én még sem...... Aztán mégis csak!

Rambóka! Meg van a görbém, fel is teszem. Erőlködött, erőlködött, aztán nem csinált semmit, a Norcoluttól felszökött, de közben peteértem is egyet, de nem 14 napos lett a luteális fázis, eléggé összekavarodtam. A következőben fogant Borsóka! :)
No, itt a görbe HAJNI!!!
Kép
Vendég

Szia Luludi!

Rég jártál erre! Mi minden történt veled azóta?

rambóka

Mamint!
Mondtam is neki, hogy én próbálkoztam ám it akörnyéken is, sőt itt is voltam, és elhajtottak, mondván a metformin sarlatánság és nagyon veszélyes! Egyébként szerinte az inzulin eredményeimre nem lett volna indokolt a met..... Grrrrrrrrrrrrrrrrr Isten az atyám, hogy nem megyek hozzá többet. Tudom, hogy a körzetim jót akart, mikor elküldött hozzá, de legközelebb lebészelem majd róla, az fix!
Vendég

Mona!

Elolvastam a sztoridat.
Ha hazamegyek elolvasom mégegyszer és fix hogy bőgni fogok utána. Most nem lehet, a takarító nő itt járkál mögöttem és még haza is kell mennem. :)
Én ugyan nem kísérhettem végig ezt az utat, de nagyon örülök neki hogy sikerült!

Monee

Monee

monee85

Pogikám Drága!
Tényleg enned (nyomd le a ropit..kedvemért!) kellene! Ó...csak mihamarabb gyógyulj meg! Hogy te legyél a zebratársam :wink: Ja, és köszike az áthelyezést...kerestem is a nevem a kék részen :oopsz: Ígérd meg hogy 8 hónapig ebben a szekcióban maradok! :wink:

Rejo Édes!
Neked is mielőbbi gyógyulást! :) Szépen javulnak az eredményeid :) Grat!

Vicky!
Nyugi kislány...türelem. Mindegy mikor jön a babó..te ugyanúgy fogsz neki örülni! ( sajnos azt az érzést én is ismerem, milyen amikor más épp bejelenti :(....én olyankor picinek, szerencsétlennek érzem magam)

Ja és igen...tessék csatlakozni ZEBRATÁRSAK!

Bettica!
PÉ...wow...:wink:

Lara!
Köszi hogy reagáltál :) Szóval 5. héten mit láttatok??

Csipi!
Ezek az anyagiak sehol sem egyszerűek....hú én nem is mondanám már mibe fájt a bébi projekt :) ( hm...egy-két autó ára)

Luludi!
Én ugy tudom a ciklus első fele cickafark aztán palástfű :) Mi a helyzet veled?

Utálom ezt az időt!
Tegnap óta majd szétesik a fejem ettől a fronttól! :(

Pussz!

Gina
Vendég

Szolgálati közlemény a MMEC háza tájáról.

Kezdem először a nem túl jó hírrel: okt.1-től a laborvizsgálatok ára nem egészen 10%-kal nő. Terheléses vizsgálat 5200-ra, 6 db-os hormonsor 12 ezerre.

Aztán: megváltozik a diétás tanácsadás szisztémája Zentai Andinál. Elsőként az érdeklődők általános oktatáson vehetnek részt, ami 75 percig tart és lehet csoportos fix időpontokban (kedd 16 és 18.15kor) vagy teljesen egyéni, de ez utóbbi drágább. Ezt követően lehet menni egyéni tanácsadásra és kontrollra, ahol az általános oktatáson elhangzottak kivesézése, egyénre szabása, finomítása stb. történik, ez 30 perc és 3.000 Ft.

Végül az igazán jó hír. 2 hét múlva elkezdődik az ultrahangos rendelés. Elindul a kardiológia is, bár felteszem, titeket nem ez érdekel elsősorban, hanem a nődoki és a cikluskövetés. Itt lesz erre lehetőség, Mészáros dr-nál lesz mód cikluskövetésre, mert heti kétszer, hétfőn és csütörtökön 15-19h között fogadja a betegeket. Egy hüvelyi UH (kifejezetten cikluskövetéshez, ami 5-10 perc) 5.900 Ft. (Ha valakinek a terminált együttlét miatt plusz időpontra van szüksége, akkor még mindig vannak tartalék lehetőségek Mészáros dr-nál.) Terhességi UH-t is csinál.
Sajnos Arnold dr. kikerült a képből, de azt hiszem Monácska babája bizonyítja, hogy Mészárost sem kell félteni a kihívástól. :wink:
Vendég

Monácska: megkönnyeztem a történeted!!! :roll:
imádom a happyendeket!!! :lol:

az én forgatókönyvem is happyendel végződik, remélem a rendező (a sors , a fentiek) is úgy akarja majd!!! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Ginuska!
Most a párom műhelyéből írok. Úgy emlékszek, h akkor 5mm-es petezsák és hozzá 2,5mm -es szikhólyag volt látható! :D
-mindjárt visszanézem, h akkor mit írtam a pontosság miatt!!!

Kép
lara26

Pogi, Rejo: Mielőbbi gyógyulást nektek!

Monácska: Igazán megható a történeted, sőt nem csak megható, hanem reménytkeltő, akárcsak a többi. :)

Luludi: Én ittam cickafarkfű teát, kecskerutát, meg szedtem vitex agnus-t is. Nekem sajna nem jött be, nem hozott mensit, de remélem neked látványosan segíteni fog ;)
Kivizsgáláson már túl vagy?

Tücsi: Megkérdezhetem, hogy milyen vizsgálat az, amiért ennyit kell fizetni SZTKban? És akkor miért is fizetjük a TB-t?

Hihetetlen, hogy milyen állapotok uralkodnak az eü-ben. Nem is merek belegondolni, mert csak felhúzom magam...

No, pussza mindenkinek!

Kép

Kép
bettica

megtaláltam:
5. heti UH eredményem: egy 5mm-es petezsák + 2 mm-es szikhólyag.

Kép
lara26

Sziasztok!

Bettica!
Ez van a beutalón:
szisztémás autoimmun megbetegedés szűrése (ez részletezve van hogy mit takar),
lisztérzékenység (nyah ezt pl nem értem hogy jön ide, de biztos van benne valami logika)
pajzsmirigy autoantitestek szűrése, (szintén részletezve)
phospholipid szindróma szűrése (ez is részletezve)

Annyit tudok, hogy vérből nézik majd, más semmit! :roll: Jövőhét hétfőn megyek utánna majd megírom, hogy mi lett!
Puszi!
Vendég

magyar egészségügy = spártai egészségügy: aki beteg -> Tajgetosz :twisted:

de legszívesebben a szőke macával kezdeném a dobálósdit :twisted:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Lara!
Szerinted jövő hét pénteken nálam is lenne ilyen?? ( az 5+6 lenne)

Gina
Vendég

Bocsánat, nem szeretnék politikai vitát szítani, de azt ti nem szeretnétek, hogy amit TB járulék címen befizettek most a nagy feneketlen bendőbe, ami abszolút nincs kontrollálva, ahelyett azt az összeget egyéni számlán kezelnék nektek magánbiztosítók, és ott költöd el, abban az intézményben, ahol jónak látod? példának okáért abból fizeted a hormonos vérvételedet, és nem külön, a havi kosztpénzedből...

Mert azért a gyerekeinknek már ezt a világot készítjük elő... a szőke maca nekem sem szimpi, de mikor az állami eü rendszer elrohadt és hatalmas adósságok keletkeztek a kasszájában, az nem most volt.

Gina, közel 6 hetesen már szép nagy petezsákod lesz, szikhólyaggal!

:D
Vendég

Gina
Hivatalosan is nagy gratula!!!!!!

(Nekem 6 hét 6 naposan color-doplerrel lehetett látni egy kis pulzálást is.De alapból nem nézték volna,csak vérezgettem azért)

KépKép

KépKép
okr

Norka!

Egyetértek!

rambóka

Sziasztok!

CSak egy gyors bekukk!

Monácska basszus, mintha az én történetem lenne. Ne tudd meg, úgy bőgtem mint a záporeső Apa meg csak nézett, hogy mi bajom, aztán mikor elolvasta megértette.

Monee: sajnos a nyitvatartás miatt én senem tudok elmenni a tesztekért innen Budaörsről, mert cikiség ide vagy oda, hiába vagyok minden másnap 2ig a melóhelyen, Apa 4 ig dolizik és én meg nem megyek egyedül kocsival Pestre, főleg nem Zuglóba. Szal BOCSESZ!!!!!!!

Kézzeljétek: nekem ma má megin 36,6 lett. Kezdek begolyózni, de tényleg. Megfogadtam már a múlt hónapban, hogy hőmérő kivág a francba, de aztán rájöttem hogy ez az egyetlen esélyem arra, hogy megtudjam van e egyáltalán pé-m.

hajni...
Budaörs

apple: A dokim endokrinológusnak is tanult annál a dokinál, akihez én is járok és ők most a merckformint részesítik előnyben, amit én nem is bánok, csak gondoltam segíthet a lapar.

Köszönöm mindenkinek a biztatásokat, ma már jobban vagyok. Bár a barátnőm most jelentette be, hogy ő is terhes. Valahogy ez nem úgy érintett. Talán azért, mert ők már vagy 4 éve próbálkoznak és már készültek a lombikra. És most spontán összejött!! Azt hiszem a kollégáméknál azért éreztem magam szarul, mert szerintem ő nem érdemli meg a gyereket. Állandóan félrekavar. A barátnője megkínlódott érte (lapar endometriózis miatt). Mindegy, nem ítélkezem.

Hajrá babák!!!!
vicky79
Budapest III. kerület

Kincs!

Neked akartam már írni, h. szerintem ezen nincs semmi furcsa, h. tőled nem merik megkérdezni!

Aki tudja, h. gondotok volt a babázással, az valószínűleg éppen azért!
Én is így voltam, h. nem mertem megkérdezni a házban lakó csajt (akivel annó egyidős terhesek voltunk, csak neki 20 hetesen megszűnt a baba szívhangja :cry: ), h. vajon sikerült-e az 5. lombikjuk.
Egyszerűen nem szerettem volna bántani, ha mégsem.

Aki meg nem tudja, de látja, h. gömbölyödsz, az nem meri, mert hátha csak híztál! :lol:
Én jártam így annó, h. régi ismerős sráccal találkoztam koraterhesen és láttam, h. tipródik, h. megkérdezze-e, folyton a pocimat nézte. Inkább megmondtam. Látszott rajta, h. megkönnyebbült, h. nem égett be egy esetlegesen hülye kérdéssel!

Az is természetes, h. anyósod nem bírta magába folytani! Gondolom, milyen boldog és büszke lehet most! :D :D :D

Nyugi! Attól még a baba a tiétek! :D

rambóka

Lányok, még nem olvastam vissza, anyira ideges vagyok, hogy ezt le kell írnom nektek!

Azaz hazafelé csak mosolyogni tudtam a ma történteken:

Házidokim rendre adott beutalót a belgyógyászatra, amire rá is írta, hogy inzulin terhelésre kér beutalót, kontroll címén.
A rendelőintézetben közölték velem, hogy időpontot kell kérni, menjek fel, beszéljem meg mikor jöhetek.
Felmentem, az asszisztensnő a folyosón trécselgetett. Majd volt szíves egy másik elvenni a beutalómat. Elkerekedett a szeme, hogy milyen hülyeséget kér a házidokim, azt ő is írhat. Felvilágosítottam, hogy nem, már több, mint egy éve nem írhat beutalót inzulinra.
Rákérdezett a másik asszisztensnőnél, az nekem adott igazat. Ezt elintéztük. Utána keresgélt a számítógépben, meg talált, hogy tavaly valóban volt egy inzulin terhelésem. Már minden úgy tűnt sínen van, amikor átvitte a doktornőhöz a beutalót, és a sokkoló eredményemet. A dokinő jön, hogy ezt én hogy gondoltam. Mert ő nem látja indokoltnak ezt a vizsgálatot. Mert az inzulin mindig változik. És úgy se mutatna kis semmit ez a vérvétel, mert csak úgy nem változik. Mondtam neki, hogy szedek meforalt. Ekkor sem állt el a véleményétől. (Milyen szívesen lobogtattam volna pl. Zsizsik eredményét!!!!) Ráadásul képben van annyira, hogy rákérdezett: Policisztás ovárium szindróma. (megjegyzem vagy 3 másik beteg állt a szobában, ennyit a beteg jogaimról). És hogy a metformint nem szabadna szednem, mert...blalabala, innen ismeritek, mit mondhatott.
Azt mondta, menjek oda vissza beutalóért, ahol felírták. Erre, mivel veszteni valóm már nem volt, próbálkoztam azzal, hogy ott kb 3 hónapos előjegyzési sor van. HÁt őt az nem érdekli. Nem férek bele a keretébe, sajnálja. Na persze, erről fúj a szél! Nem leszek hálapénzes betege, minek vesztegesse rám az időt.

Még az a szerencse, hogy időpontmegbeszéléskor kiderült, mert ha várok 2 hetet, kifizetem a vizitdíjat, na akkor tényleg megütött volna a guta!

Szóval Csipi, ez nem jött össze. :(
Legalábbis nekem nem! Ennyire korlátolt nővel régóta nem találkoztam! tudja mi az a PCOS, tud a metformin alkalmazásáról, s nem! Nem értem!

Kép
mamint

Mamint!

Szerintem nem tud az a nő semmit, csak már nem te vagy az első PCO-s, aki inzulint szeretne nézetni metformin feliratás céljából! :evil:
De ő hős és ellenáll, nehogy te káros diab gyógyszert szedj a nőgyógyászati problémádra! :evil: :evil: :evil:

Sajnálom, h. nem jártál sikerrel! :cry:

rambóka

Rambóka, a betegek korát elnézve nem tartom valószínűnek, hogy tömegesen próbálkoztak nála. Lehet, hogy olvasta valamilyen szaklapban, vagy fiatalabb kollégáitól hallotta, hogy pfúj ez a Tűű doktor és kollégái milyen felelőtlenek.... De végülis mindegy. Eddig az dühített, hogy miért nem hallottak a belgyógyászok, nőyógyászok a pcos új kezelési lehetőségéről. Most inkább az, hogy aki halott, az miért utasítja el csípőből? Ha orvos lennék, és kételkednék, akkor is utána járnék minden új "sarlatán" megoldásnak. Csakhogy tudjam mit utasítok el.

Amúgy van még egy lehetőségem: Van nekem Tűűtől beutalóm, csak lejárt, azaz áprilisban kaptam, nincs rajta időpont, de naplószám se. Nem tudjátok, hogy hogy lehetne érvényesíteni? Ha a MM-be, bemegyek, ott el tudják intézni? Vagy a Sz. Imrében? Ááá, munka mellett minden olyan bonyolult!
Nődoki felírhat inzulin terhelést? Vagy már ő sem?

Egyébként azon gondolkodtam, hogy a belgyógyásznő mikor tarthatja indokoltnak az inzulin vizsgálatot? Mert ha először mentem volna oda, akkor is biztos lerázott volna azzal, hogy nem indokolt! Legalábbis tavaly ugyanitt egy másik nő akart elhajtani! Akkor sikerült kiharcolnom.

Kép
mamint

Hadd súgjak, Mamint. Sajna a Szt imrében sem szívesen fogadnak már beutalós betegeket vérvételre. No nem azért, mert nem csinálnak inzulinvizsgálatot, hanem mert nincs rá keret. Csak nagyon indokolt esetben végzik el, és nem is akárki betegeinek.... :( Szóval ez zsákutca. Április óta majdnem félév eltelt, a széljárás is változott.

A mai helyzetben már teljesen reménytelen TB alapon kérni ezt a vizsgálatot. Marad a fizetős megoldás, vagy a csoda. A MM-ben úgyis azt fogják felajánlnai hogy ötezresért végeztesd el náluk.

Egyébként meg tényleg igaz az is, hogy a hagyományos diab gondolkozásban az amúgy sem olcsó inzulinmérés tök felesleges. A cukorbetegeknél a cukrot, hbA1c-t kell nézni, és a közgondolkodás is leragadt ott, hogy az IR = csökkent glükóztolerancia. Szóval ez egy nagyon rázós terep.

Én csak azt nem értem, hogy mostanában mindenfelől kapom a híreket, hogy a metformin sarlatánság, pl dr.Szendei leállítttatja a metformint amit Tűű írt fel, a Kaáliban a Kovács dr-k teljesen elpártoltak tőle... mi folyik itt?! Jó, Szendei nem okoz meglepetést, a Kovácsok meg sosem voltak e téren a helyzet magaslatán, de akkor is fura.
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztató szavakat! Új hónap, új remények :-))))!

Norka, a nőgyógyászommal is beszélgettem erről, hogy miért nem vesznek le inzulint az egri kórházban, és miért 4 hónap! alatt van meg az eredmény, ő is az anyagiakkal magyarázta. Egyetértek azzal, hogy legyen egyéni számlám, és én dönthessem el, hogy hol szeretném elvégeztetni a műtétet, vizsgálatot.
lyutka

Sziasztok!

Ginuska!
Még szép!!!!! Sőt!!! Ez az adat nekem az 5+0. héten volt!!! :D

Kép
lara26

Norka ez engem is idegesít! :lol: ki mást, ha nem engem? :wink:

meg kellene hallgatni a dokikat, nőgyógyikat, hogy miért. miért utasítják el a metet. milyen cikkre, tudományos véleményre, esetleg tapasztalatra építenek? meg kéne azért hallgatni a véleményüket, lehet már attól tökre megnyugodnék, ha hallanám hogy hülyeséget mondanak. ha meg nem, el lehetne gondolkozni.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Érdekes amiket írtok!

Norka, nagyon egyetértek Veled, valami változik. Én csak pár hónapja kutakodom a PCO-inzulin-stb témában. Pár kérdést már feltettem P.GY-nek is a pcos.hu-n is és meglepve tapasztaltam, hogy valahogy ő sem olyan készséges és támogató az inzulin-vizsgálatok elvégzésével kapcsolatban (nem ad egyértelmű válaszokat).
Lehet hogy le vagyok maradva pár fejezettel, de azt olvastam ki legutóbbi válaszaiból, hogy az 5 pontos terheléses vizsgálatot nem tartja célszerűnek (legfeljebb a két pontost), és mostanában olvastam pár kérdésre adott válaszát ahol a beteg önszorgalomból elvégeztette a vizsgálatot majd kérdést tett fel az eredményről és hát finoman szólva elhajtotta a kérdezőt és érdemi választ nem adott neki.
MIntha nem hinné el hogy nem foglalkoznak az emberrel rendesen még akár képzett endokrinológusok sem...beutalót szerezni hozzájuk puszta saját megfigyelések alapján feltételezett PCO gyanújával pedig képtelenség...magánintézethez pedig nem mindenkinek van módja fordulni.
Nem nagyon értem hogy valamiféle továbbképzéseken miért nem propagálják az eddigi eredményeket PCO és metformin ügyében hogy szélesedhessen a tájékozottság szakorvosi körökben, és elérhetnék végre a gyógyszergyártónál is, hogy a metet engedélyeztessék enyhe IR-re és PCO-ra is...valaki nagyon akadályozza a folyamatot...

egyébként mért félnek annyira a mettől? Annyi vélhető mellékhatása van? Én még sajnos nem jutottam el a gyógyszerig, de kíváncsi vagyok mi az ok...mit ír a használati utasítás???

Alábbi dolog elég hosszú lett akit nem érdekel kérem ugorja át...és bocsi érte :)
A TB-ről: nem az egybiztosítós rendszerrel van a probléma, hanem annak működtetőivel!!! Lehet egyetlen központi biztosítót is jól működtetni...a rendszert cserélgethetjük kedvünkre de a rendszert működtető emberkék maradnak, így javulást kár várni...

Persze jó a magánbiztosító, csak éppen piszok drága, mert többet fog saját magára költeni, mint az indokolt lenne, mert olyan kiadásai lesznek, ami egy központi TB esetén nincs: pl marketing, PR, puccos irodák országszerte ...hogy a profitról ne is beszéljek stb ők a profitra hajtanak nem a betegek ellátására...és a verseny pedig hamis, hiszen nem minden ügyfélért fognak hajtani, hanem a JÓ ügyfelekért, értsd aki jól keres és egészséges...vagyis sokat fizet be de nem kerül sokba. Vajon melyik piaci szemléletű biztosító fog harcolni a több krónikus betegségben szenvedő kisnyugdíjasért, akinek a havi kezelése (cinikusan fogalmazva életben tartása) többszöröse a befizetéseinek...és profit szempontjából ráadásul nem is hatékony életben tartani mert hasznot már nemigen hoz
szóval ha kicsit a dolog mélyére eredetére nézünk, annak idején sem üzleti szempontok szerint jött létre a TB, hanem a szolidarítás elve alapján, és sehol se volt benne a profitérdekeltség...cégek hozták létre a dolgozóiknak, mintegy plusz szolgáltatásként, cserébe a cég felé mutatott lojalitásért, becsületes munkáért..a biztosító nem külön cég volt, hanem egy vagyontömeg szükség esetére...
most is ez, csak a vagyontömeget valaki valahol eltüntette ...és attól hogy jön számtalan magáncég a saját vagyontömegével, ami nem a betegeké (!!!)...attól a becsületes dolgozó által eddig befizetett vagyontömeg nem kerül elő...sajnos ez van...rendszercsere ide vagy oda, ami eltünt nem kerül elő. Ugyanez igaz a nyugdíjakra is.
Gondoljunk egy szimpla biztosítóra...biztos mindenki találkozott már ilyen helyzettel...mikor bizony sok küzdelembe került mire bebizonyította, hogy pl lakásában keletkezett kár tőle függetlenül alakult ki és igenis joga van a kártérítésre...vagy életbiztosításnál bizony alaposan megvizsgálják az embert, érdemes-e biztosítani, vagy neadj'isten halálán van és az tök ráfizetés a cégnek..(vagy emlékeztek az árvízre pár éve? hirtelen kiderült hogy az nem tartozik a biztosított káresemények körébe...hát persze mert akkor egy csomó károsultnak kellett volna fizetni...és az nem éri meg)...egészségpénztárnál szerintem ugyanez lenne/lesz a hozzáállás...
persze a betegek és az őket kezelő orvosok hozzáállásán is van mit változtatni...pl ha mindenki képes lenne egészségét értékként felfogni és törekedni a megőrzésre...és még lehet kutatni az okokat...

Jaj ne haragudjatok a hosszú tb fejtegetés miatt...de ha már felmerült remélem nem baj hogy leírtam...
szerintem a biztosító változása nem fogja a helyzetet javítani...ugyanúgy nem lesz több pénz a kezelésekre...sőt...a magáncég jobban megnézi mire indokolt költeni és mire nem, na és persze hogy mennyit költhetsz majd...

üdv
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok,
tényleg nem akartam politizálni, v célozgatni!!! :oops: :oops:
bocsánat!!! :oops: :oops:
:
egyszerűen csak dühít és egyben elkeserít, h szerencsére egészséges vagyok - leszámítva a gyönyörű cisztás petefészkeimet és a borzasztó hormonjaimat, és nem jön a baba - hiába fizetem a tb-t .
a várólista baromi hosszú. szerintem nem normális, h több mint 2 hónapot kelljen várni egy vizsgálatra, az eredmény is tök sokára legyen és órákat töltsön el az ember a kórházakban. és ráadásul vannak dokik , akik még zsebbe is elvárják a kis borcsit (tisztelet a kivételnek).
a mhelyemen nem tehetem meg, h fél napokat (jó esetben !) hiányozzak!! de ugyanakkor sajnos a magándokikra is úgy kell spórolnom!
szóval mégegyszer bocsi, tényleg nem volt idevaló az egész, csak dühös és egyben elkeseredett vagyok!! :oops: :oops:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok lányok!

Kérdésem van.
A progi mérésre a vérvételt a nőgyogyi írhatja ki?
Nem tom már ki írta (elfelejtettem megköszönni! :oops:) hogy a 21. napon kell menni. Én úgy érzem hogy a saját magam megnyugtatása végett el kéne mennem megnézetni. És a 21. nap vészesen közeleg. :D

Tényleg, erre a vizsgálatra is kell fizetni vagy ezt még azért finanszírozza a TB?
Jah, most látom... 17. nap van, esély sincs rá hogy a 21. napig oda jussak... Van egyéb alternatív lehetőség ebben az ügyben? Házidoki felírja, stb.

Danaaia!

Érdekes amiket írsz. Eddig még nem gondolkoztam el ezen a dolgon. Tudom, nem jó hozzáállás a strucc politika, de a politikai pro-kontra fröcsögéstől már el is megy mindentől a kedvem aminek köze van a politikához. :(

Hajni!

Természetesen senkitől nem várom el hogy átcsámpázzon Budapesten a tesztekért ha ez neki gond. Csak egyszerűen említést tettem róla hogy nem lenne rossz ha valaki el tudná hozni, megspórolnánk egy csomó postaköltséget. :wink:

Nekem is szórakozik a ciklusom... Ma 36,7 lett a hőm, ez egy nem biztos PÉre volt jó a fertynek. :(

Czinkeb!

Bocs, véletlen elszólás volt. :D
De azért jól hangzott, nem? :lol:

Jah és a mai hír.
A kolléganőm (akit egyébként kedvelek) 8 hetes babás. Első hónapos próbálkozás és megint bele a százas körbe. Az első kislányánál is így voltak. Baromi mázlisták azt hiszem... :)

Üdv:
Monee

Monee

monee85

Monee> felhívtam őket, és el tudják intézni, h 8-ra odamehetek a cuccért. mondtam, h ha másnak nem jó , elhozom! :wink:
csak még annyi, h milyen bubis borcsi kell? a4es, v jó a kisebb (ez szerintem a5-ös), van mindkettő a cégnél is szerencsére! :wink:
meg majd pontosan egyeztetünk előtte mindent, de OK lesz!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Csajok!

Egyes hormonokat csak szakorvos (tehát endokrinológus, nőgyógyász) írhat ki, de pl. TSH-t egész biztosan kiírhat a körzeti is!
Inzulint csak diabetológus írhat ki, nőgyógyász nem!
A progit nem tudom, h. körzeti írhat-e ki, szakorvos biztosan!

Monee!

Szerintem kérdezz rá a körzetidnél, hátha!
Egyébként a 21. nap a normál nőkre vonatkozik! Nálunk PCO-soknál inkább a "PÉ utáni 7. napot követően" a szabály, mert nem mindenkinek van szabályos 28-30 napos ciklusa!
Tehát úgy számolj, h. a hőmérő által jelzett PÉ-től legalább 7 nap teljen el a vérvételig (ha több, az nem baj!).

Danaaia!

Az a baj, h. neked is igazad van! :cry:
Sajnos erre mifelénk nem működik a japán modell (értsd alatta azt, h. évekig jártak külföldre japán küldöttségek gyárlátogatásokra, mosolyogtak, bólogattak, fényképeztek, aztán hazamentek és a tapasztalatokból leszűrték, h. mi az ami működik, mi az ami nem és megcsinálták otthon a javított verziót.
Mi a külföldön bevált és jól működő dolgokat is tudjuk úgy magyarosítani, h. sz.r legyen.
Sajnos nagy az esély rá, h. az általad említett negatívumok fognak előtérbe kerülni.
De hátha mégsem!

rambóka

Megvan a cukorterheléses eredményem!
Éhesen:4,3 :D
cukorral terhelten(120 perces):6,2 :D

Kép
lara26

Dannaia
Biztosító ügyben egyetértünk!
Én tartok tőle,nagyon nehéz lesz ezután betegnek lenni.(pedig eddig sem volt könnyű)

Czinkeb
A várakozási lista biztosító ide,vagy oda rövidebb tuti nem lesz.

KépKép

KépKép
okr

Norka, igen, valószínűleg úgy látszik marad a magánút. Egyrészről örülök is, hogy nem maradt más megoldás, mert úgy hallottam, MM-ben jól vesznek vért, és fekhetek! Pl. a körzeti vérvételes helyen ez elképzelhetetlen lenne. Csak hát idegesít ez a TB dolog. És az, hogy nem tudom, mit tartanak elég indoknak egy inzulin vizsgálatra. Elég elszomorító, hogy 2007-ben ott tartunk, hogy egy olyan vizsgálatot, ami a népesség potenciális cukorbetegeinek szűrését segíti, állami úton nem lehet elvégeztetni! Olyan ez, mintha nem végeznének rákszűrést arra hivatkozással, hogy az drága.

Az, hogy miért nem hajandók a pcos új irányaival foglalkozni, rejtély. Hallani talán már a legtöbb orvos hallott a metformin és pcos kapcsolatáról. Valószínűleg nem veszik a fáradtságot, hogy személyesen meggyőződjenek az eredményekről, és a rossz híre csak szájról szájra terjed, mindenki, mint egy papagáj mondogatja, hogy sarlatánság! Tűűről hallottam már, olyan pletykát, hogy ezt az egészet csak azért csinálja, hogy elszipkázza a betegeket a nőgyógyászoktól, és csak a pénzre megy. Mi ez, ha nem (szakmai) féltékenység?

Dana, alapvetően egyetértek a TB gondolataiddal. Úgy gondolom a szolidaritás nem rossz dolog. Ezért én nem tartom feltétlen rossznak a közös kaszát. DE! Csak az átláthatóság megvalósulásával együtt! Reformokra mindenképpen szükség lenne! A biztosítós rendszerrel a probléma, hogy egy súlyos beteg, esetleg már rákon átesett embert nem biztos, hogy elvállal a biztosító. Mert nem éri meg. Más részt, hacsak az USÁra gondolunk, ott sem igazán baráti a helyzet, rengetegen maradnak ellátás nélkül, mert vagy nincs pénzük biztosításra, vagy nem vállalja őket senki. Vannak területei az életnek, ahová a magánszférát nem szabadna korlátlanul beengedni! Mert a pénznek legtöbb esetben nem egyeznek a céljai a beteg emberével. :(
A kettő kombinációja talán egy járható út lenne.

Monee, igen, nődoki.

Kép
mamint

Lara! szuper!

Rambóka, egyik tanárom mondta, hogy a magyar küldöttség kimegy, látja a jó dolgokat, és itthon megvalósítja átdolgozás, átgondolás nélkül. Ami Svájcban jól működik, nem biztos, hogy nálunk is beválik.

Kép
mamint

Lányok!

A biztosító, meg a versenyszemlélet az egy másik téma. (hogy dögöljön meg az, aki nagyon beteg és szegény ).

Bár, nem tudom, vannak mindenféle feldolgozott filmek arról, hogy az USA-ban mennyire nem látják el a jövedelem nélkülieket, meg nem finanszírozzák meg nekik a kezeléseket, aztán a valóságban mégsem ezt hallom vissza. Nem akarok ítélkezni, mert hiányosak az ismereteim. De van olyan ismerősöm, aki kiment turista vízummal, elkezdett összevissza szerencspróbáló módon dolgozni, és mégis rendesen ellátták, amikor kórházba került. Sokkal rendesebben, mint itthon tették volna. Az anyagiakat nem tudom, hogyan rendezte, de nem emlékszem olyanra, hogy évekre eladósodott volna, hanem van ott is valamilyen alap.
De érdekelne, ha valakinek bővebb infója van erről.

A másik meg az, hogy annak idején a Közgázon hosszasan tanultuk, hogy miért nem működött a kommunizmusban az állami tervgazdaság. Miért nem lehetett a nagy állami kézben levő trösztöket hatékonyan működtetni. Az egy alapvető dolog, hogy az állam nem jó gazda. Ez olyan, mintha a kosztpénzedet a gyerekeidre bíznád. Nos, amikor ezt a szörnyű nevű teljesítményvolumenkorlátot bevezették a kórházakban, pontosan az jutott eszembe: ilyen a kommunizmusban volt. Mert már nem tudnak mit kitalálni a kiadások kontrollálása végett. Aztán az infarktusos betegek isszák meg a levét stb. Higgyétek el, hogy ez a modell nem működőképes. Csak mindenki kérje be az Ügyfélkapu kódját, és nézze meg, hogy az ő fejére mit számoltak el az elmúlt minimum 20 évben az egészségügyben. Garantáltan meg fogtok lepődni.

Azzal, hogy a metformin egyenlő a sarlatánsággal, nem tudok mit kezdeni. Erős a gyanúm, hogy azok az orvosok nem is értik, mi az az inzulinrezisztencia. Olyanok mondják ezt, akik felvesznek 120 kilós nőket hormonos stimulációra, lombikhoz. Egyetlen épkézláb érvet nem hallok vissza, pedig fülelek.
Vendég

Sziasztok :lol:

Gondoltam megirom.hogy felhivtam a dokimat és azt mondta,hogy hétfőn menjek hozzá 9cn tüszőnézző uh-ra.
Annyira izgulok.
(nem tudom,emlékeztek e rám)

Megszertném kérdezni,hogy ihatja egy PCO-s a málnalevél teát.
Ill a cickafark teát.
Mert én iszom a málnalevél teát,a ciklus 1 napjától.
csak most elbizonytalanodtam,nehogy árcsak magamnak vele :oops:

Kép

Kép
edinka

Sziasztok! Hú megint micsoda eszmecsere! " napja el akarom mesélni nektek a sztorimat, de annyira el voltam havazva. De ebbe a jó kis eü-s témába, jó orvosok közé pont beillik.

Szóval: Emlékeztek Duphastont szeretttem volna íratni a házidokimmal(kb. 74. cn :evil: ), és erősen tartottam tőle, hogy nem fog, mert eleinte metet se akart, mondván "Erre írjam fel ezt???" No comment. Sejtettem, hogy fogalma sincs a Pco-ról, de most.... Egyébként doki enyhén pénzéhes, óvatosan tettem a cetlibe egy ezrest(nem többet!), amire fel volt írva a varázsszó(Duphaston). Ettől a csekély összegtől, szerencsétlen azt se tudta mit írjon fel, " A másikból van még? Nem baj, írok azt is!"(met)Én meg nagy örömködve különösebben nem is törődtem a recepttel, láttam ráírva, hogy Duphaston, és ez volt a lényeg!Délutáni rendelés volt, másnap anyukámat kértem meg, hogy váltsa ki a receptet, neki meg ugye főleg fogalma sem volt, hogy miről van szó.Szóval most jön a "POÉN": Először akkor ültem le egy pillanatra, amikor közölte anyukám, hogy 14.000!!!!!!!!!!!forintot fizetett, aztán meg akkor, mikor beállított 9!!!!!!!!!!doboz Duphastonnal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Te jó ég! Ez a doki szerintem életében nem hallott erről a gyógyszerről, azt hitte(szerintem), hogy ugyanúgy szedem, mint a metet........
És a gyógyszertárban se szóltak állítólag semmit!!!!!!!!!!!!!!!

Na mit szóltok? Én már kínomban csak röhögök, de most van 9x20 Duphastonom, meg 4 doboz 120db-os metem!!!!Persze 500mg-os, és szerintem tuti, hogy október 30-án már 850-eset írnak! JA! És remélem, a ciklusom is rendeződik előbb-utóbb, ennyi duphaston nélkül is :D
Várom a reakciókat!
És ha van ötletetek, mit csináljak enyi bogyóval(főleg Duphaston), szóljatok! 2012-ig jó. :lol:

Ennyi voltam.

POGI!!! Hogy vagy??? Remélem, jobban, úgy eltűntél, ha jól láttam, bár elég felületesen futottam át :oops:

Puszi mindenkinek! Zazzy
zazzy

2 napja :)
zazzy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?