Új privát üzeneted érkezett!

Nem nézitek a Freit? Annyira felháborít. Kicsi 5-6 éves gyerekeket visznek a szüleik kozmiba, masszír, pedikűr, smink, stb... Szegény kislány meg ott sírdogál. :evil: :evil: Hú de felkötném az anyját az első fára!!!! :evil: :evil:

Ha nem tudja hová tenni a pénzét adja asz etiópoknak!!!! :evil: :evil: :evil:

thenus

Piroska!!
Ez már tényleg a finis!! A szekrény zárható, de oda nemigen mászkál idegen, csak a szülő mamik férjei. Vizet mindenképp vigyél sokat és inni se felejts el!! Sokat segít!!

Szantre!
Mi kiskádban fürdetünk ami állványon áll. Dóri is pacsál ezerrel, és néha úszik a fürdőszoba is velünk együtt. Ez az állvány nem talán 2ezer forint , szóval megéri ha nem akartok hajlongani a nagykádban.

Andi!
3 hónaposan lehet vinni már a picit babaúszásra. Mi imádjuk, próbáljátok ki mindenképpen!

Hűű, lányok 80ezer egy szülés, azért ez nem semmi. Vannak a dokik között is oltári különbségek a pénz terén. :shock:

KépKép
tüccs

Nircee!
Én is így éreztem magam, pont mint te. Olyan gyorsan elvitték Dórit, hogy alig volt pár mp-et a hasamon. Én elég rosszul is voltam, még a fejemet se tudtam felemelni, mert rögtön jött az ájulás. Ezt egy picit sajnálom, más már a szülőágyról megy pisilni én meg még másnap is csak szédelegtem. Így aztán sokminden kimaradt a születés pillanataiból. :(

A Frei is költhetné a pénzt valami értelmesebb témára, mint ami most megy. :evil:

KépKép
tüccs

Henus, Én is épp ezen háborogtam itt. Szegény kislány ott sír és azt sem tudja mi történik vele, és mi a francnak kell ezt végigcsinálnia. Szép kis anya az ilyen... :evil:
Vendég

Mit szóltok a Pneumococcus elleni oltás reklámjához? Engem felháborított. Egyszerűen baromi morbidnak találom, hogy odarakták azt a babát a vonatsínekre... :evil:
Vendég

Pilla: mit lehet építeni 16,5 millióból? Max. lakást... Jó fejek... :shock:

Piroska: igen, a szülőszobában zárhatók a szekrények! De tényleg nem megy be oda idegen! ;)

Nircee: én úgy gondoltam, hogy ELŐRE megbeszélem a dokimmal, hogy ha nem muszáj, akkor ne avatkozzon be a természet rendjébe. Persze ha kell, akkor kell, Lolonál is úgy voltam vele, hogy már szinte kértem, hogy indítson meg hogy császározzon, ha ő nem mondta volna ki 5 percen belül, akkor mondom én! :)
Azt tudom, hogy a végén már nincs erő tiltakozni... ;)

Tarifa: hát Surányi tól-ig összeget szokott mondani, azt sem úgy, hogy ennyit kér, hanem hogy ennyit "szoktak adni"... szóval szerintem nem gáz, ha valaki kevesebbet ad...

Frei: na ezért nem viszem Lolot modellkedni, bár nagyon sokan biztatnak, mert imádja, ha fotózzák, de úgy vagyok vele, hogy most még ok, de ha nagyobb lesz, félek, hogy több kára lenne mint haszna...

Ichtus: péntek fél 10. Gyere! :)

Giga: tök jó a kép!!! :)

Na megyek, mert bűzlik a gyerekem!!!!! :roll:
Vendég

A "hálapénz" általában a vizsgálati díj 10× szokott lenni, meg annyi amennyit az ember ad.
Emlékszem anno, amikor én kérdeztem itt a fórumon, hogy mennyit illik és utána én úgy döntöttem, hogy inkább a dokitól akarom hallani, akkor többen is fujjogtak, hogy ilyen dokihoz aztán soha, meg, hogy nem is lenne a dokija ha megmondaná, erre tessék, vannak akik, táblán hirdetik, hogy mennyi az annyi.

Pilla, jó nagy köcsögség ez!!!
Mi szocpolt azért nem kapunk, mert az szüleim házának az 50%a az én nevemen van, a férjemnek a nevén pedig a nagyija lakásának az 50%a, az átíratás azért gáz, vagy ajándékozás, mert mindkettő után illetéket és adót is kell fizetni.

Oxytocin ügyben hála égnek nem tudok nyilatkozni, olyan szerencsém volt, hogy egy cseppet sem kaptam, semmiből, fájdalomcsillapítót sem. A kitolásnál pedig én még a dokival is beszélgettem, mert mondta, hogy hová nyomjak én meg közöltem vele, hogy akkor hagyjon koncentrálni vagy tegye oda a kézét és oda fogok nyomni, közben a férjem meg veszettül kérlelt, hogy csukjam be szemem, hogy nehogy az erek elpattanjanak, mert egyik isemrősünk feleségénél ez volt. Tök fura, mindenre emlékszem, csak arra nem, amikor először 3 perces fájásokkal ültem be a vízbe és fájásszünetben "elaludtam" és akkor motyogtam dolgokat.

Mi össze-vissza fürdetünk, hol állványon kiskáddal (úszik a szoba), hol dázsában, hol apával fürdik Lelle, nekem mindegyik jó, apa fürdet mindíg :P .

Húúú Piroska!!! Ez már szülés lesz a javából! Drukkolunk!!!

Andibab köszi a tanácsot, én is így gondoltam, hogy nem cicomáznám túl, szerintem varrok neki egy édi gatyót, ha még lesz időm-energiám akkor egy felsőkét is.
Tegyél képeket a lányokról!!!

Én még szeretnék kérdezni, már itt gondolkodok egy ideje, hogy hogyan is kérdezzem, vagy hogy ne legyen gáz, de ezt másképp nem tudom, bocsi ha esetleg gusztustalan lennék vagy ilyesmi. Szerintetek normális az, hogy a menstruációm első két napján daracosan jön a cucc???

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
és barna színű? mármint a menszeszed.
Szocpol:
igen, csak akkor kaphatsz, ha csak egy lakás van a neveden :(. Ez azért van, hogy annak adják, aki igazán rá van szorulva, de a ti esetetek sajnos pont nem olyan, ahol nem jönne jól :(.
Pilla: nálatok meg szintén az a helyzet. De hány gyerekre ez a méltányolható lakástámogatás? Nem lehet, hogy több gyerekre már jó lenne???
Tüccs, Verna:
csak figyelmeztettek, hogy vigyázzak a cuccaimra. Ha nem lesz alapítványi szoba azért nem tudom, nem biztos, hogy be merem vinni a mellszívót. Szerintetek?
Katica:
köszönöm, hogy leírtad, szerintem sem normális, hogy nem maradnak abba az enyhe görcsölések. Most sokkal enyhébb, de azért valahogy olyan alapszinten vannak görcseim.
Nircee:
hát én azért imádkozom, hogy ne folyjon el a magzatvizem, de ha elfolyna, akkor majd lefekszem. Azért egy zuhanyra még lesz időm, nem?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee:
nem tömegközlekedéssel megyek be szülni, már az megoldott. Képzeljétek, ma busszal mentünk a dokihoz, és senki nem adta át a helyet. Végül is nem hossző az út, 10 perc, csak kicsit kanyargós. Ezt csak mint érdekesség írtam le.
Kérdeztem még egy hónapja a dokit, hogy hogy menjek be: taxival vagy mentővel? Mondta, hogy a taxis nem jön ki, max. ha kijön mentőt hív, hívjak mentőt. És kérdem én, hogy és a mentő kijön? Mire ő: háááát, nem tudom. Nincs valaki, aki behozza?
Na, mindegy, megbeszéltem ismerősökkel, a barátnőm a lelkemre kötötte, hogy semmit ne csináljak, hívjam és repül. Azóta minden rendelés alkalmával megkérdezi a doki, hogy a kocsi rendben van? :):)
Aranyos, nem?
Amúgy megbeszéltem a barátnőmmel, hogy ő fog most már mindhárom alkalommal elvinni (ha kell annyiszor), mert nem jó az, hogy állva megyek a buszon. Azért megéreztem, fájt a lábam, mire hazaértem. Meg kivoltam nagyon. Bár hazafelé ültem mondjuk, de a dokinál is vártam majdnem három órát, szóval sok volt, na...
Jó éjszakát mindenkinek!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

hosszú, bocsi :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Henus!
Zsani is csak egyszer alszik naponta,úgy 12-től 2-ig!Megtalálta az arany középutat! :lol: Éjszakánk egyre jobbak,este leteszem 9-10 között,de legtöbször 9-kor már alszik,és 2 negyed 3-om felé nyöszörög-cici és alszik tovább!aztán 2-3 óra múlva újra nyüszi-cici,majd reggel 7 -ig (van,hogy fél8-ig)alszik!Nekünk is volt töbször olyan mint nállatok!Tuti,hogy újra élik a napjukat,de nállunk akkor szokott még ilyen lenni amikor jön a foga!(töri át az ínyét,mert rendszerint másnapra kint a fogacska!)elmúlik ez is nyugi,titi,hogy nem beteges dolog!De ha nagyon idegesít,vagy fárasztó lenne,akkor beszélj a dokival! :wink: :D tuti nincsen semmi gond! :wink:

Pilla!
Örülök,hogy megmozdúlt az ügyötök,de a szocpólnak már nem!ez nagyon szemét dolog!
Gyógyulgattok már????? :wink:

Nircee!
Nagyon jól leírtad,hogy a kitolási szaknál már csakis a babára koncentrál az ember,na meg próbálja azt csinálni amit a doki mond!Én is visszaemlékszem arra az időszakra,hát semmire sem emlékszem csak arra,hogy mindenki hozzám beszél,biztat de ezek a hangok mind a távolból jöttek!(de mégis hallodtam őket,viszont válaszólni már nem tudtam,csak esetleg bólogatni vagy a fejemet rázni) :wink:

Szantre!
Mi is amíg picike volt a fürdőben kádálvánnyal fürdettünk,majd 1 éves korától(de lehet,hogy nem töltötte be az 1 évet még)a nagykádban fűrdik legtöször a tesókkal! :wink:
Köszi a dícséretet! :)

Pilla
még neked akartam írni,hogy én is felháborodtam a reklámon!Mondtam is apának,hogy nézd már milyen gusztustalan,felháborító dolog ez!Kinek jutott ez az eszébe!Tisztára kirázott a hideg is tölle! :twisted: :twisted: :twisted:

Magán doki+pénz!
Én úgy vagyok vele,hogy ha szeretném megkapni azt a biztonságot amiről eddig beszéltünk itt,akkor kifizetem azt az összeget amit éppen kér az az órvos akit én kiszemeltem magamnak!Ha nem tetszik az ár akkor vagy belenyukszom,!-vagy keresek olyat aki kevesebbet kér-de nem biztos,hogy ott lessz a szülésen?????????Nem kötelező azt az összeget kifizetni de akkor szerintem nem is garantált az ott léte a dokinak!Felháborító,de a mai világban ez már nem meglepő!Egyépként van 80.000 Ft-nál jóval drágább szülés!Na most nem fényezni akartam Erdélyit!!!!!Mindenki maga dönti el,hogy mit szeretne!!biztosat-bizonytalant??? :wink:

Kozmetika!
Na hát én nem láttam,de jobb is!Én úgy feltudok háborodni az ilyeneken!Ennél már csak az volt felháborítóbb,sőt borzasztó,amikor az Oroszok 2-4 hónapos babát úszni tanították a jeges vízben!Úgy,hogy lábuknál fogva beledobták,belenyomták stb.!Nem is úszni tanították,hanem valami beavatás volt!Fene tudja már!Én láttam és rosszúl lettem!Már rég volt kb 8 éve!Roli akkor volt kicsi! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Sziasztok!szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
azért tudod, amikor én elkezdtem a babát várni, akkor ki voltam akadva, hogy mennyi pénzbe fog kerülni. És szépen lassan belenyugodtam. De tudod, én attól még úgy vagyok vele, hogy szerintem ez nem korrekt. Mert valahol ha belegondolsz, az orvosokat is az adófizetők fizetik, tehát mi, így mi kétszer fizetünk. Persze, kénytelenek vagyunk a biztonságunk miatt, de akkor sem korrekt dolog ez valahol. Hiszen azt a pénzt a babóra költhetnénk. És aki tüdőgyógyász, mint az apósom, vagy olyan szakmája van? Az is életeket ment és mégsem kap plussz pénzeket. Az apósom volt, hogy ő adott pénzt a betegnek, hogy ki tudja váltani a gyógyszerét. Cserébe dolgozott három munkahelyen :(. Na, mindegy!
Kozmetika:
nem tudom, nem láttam, hogy mi volt, de ha kis gyerekeket neveltek arra, hogy sminkelve érezzék magukat jól, akkor a következő generáció pedofiljainak nevelgetik őket. Valahogy ez olyan morbid, nem? Egy kisgyerek ne akarjon sminkelni. Jó, én is lenyúltam anya rúzsát, meg felvettem a magas sarkú cipőjét, ki ne tett volna ilyet? :) De akkor sem volt természetes állapot számomra a smink. De mondom, nem láttam a műsort, nem pontosan tudom, miről volt szó. Elmesélhetitek, ha lesz időtök. Csak a vonatsines dolgot ne, nem tudom, mi az, de biztos, hogy egy hétig nem aludnék miatta.
Egyébként szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop köszi az érdeklődést, Laura mintha nem is lett volna beteg. Szerencsére gyorsan meggyógyult.

A 80.000 Ft-ot én is egy kicsit soknak találom, főleg ha a szülésznőd is fogadott és Neki is kell még adni pénzt. De... Úgy vagyok vele, mint Tiop, kifizetem, mert azt az orvost választottam, megbízom benne és ha kell a Balcsiról is feljön miattam. Hívhatom éjszaka, vasárnap, sosincs kikapcsolva a mobilja. Ráadásul én ezt sokkal fair-ebb dolognak tartom, mint azt, hogy dugok a zsebébe amennyit gondolok. Így tudom, hogy mire számítsak és nem érzem magam zavarban.
Vendég

Amúgy pont ezt a fajta hozzáállást használják ki a doki, mert úgy vannak vele, hogy bármennyit kérnek, mi kifizetjük a kényelmünk, biztonságunk érdekében.
Nem szép dolog ez, de ilyen a világ...
Végül így még mindig olcsóbban megússzuk, mint a Telki klinikán, ahol egy alap szülés másfél millió... :shock:
Vendég

Pilla:
tudom én, csak mondom, hogy szerintem ez nem helyes. Inkább fizetnék meg annyira az orvosokat, hogy ne kelljen ilyenhez folyamodniuk. Egyébként szerintem is a 60 még rendben, de a 80 szerintem is egy kicsit sok. Hát ez van...
Amúgy képzeljétek el, még mindig kicsit trutyis vagyok. Néha érzem, hogy ott cseszteti a torkom vagy az orrom és olyan nehezen tudom kifújni, mert akkor jön ki csak, ha előredőlök, nem olyan egyszerű ez. Bár lehet, hogy az allergiám is benne van, mert kicsit véreset fújok néha, azt meg akkor szoktam. Na, nem baj, ma megittam egy Calcium Sandoz-t C-vitaminnal, az egy kicsit helyretesz.
Tanulás: Fél óra alatt két oldalt haladtam közgázból :(. Nem nagy teljesítmény :(. Na, mindegy, majd csak meglesz ez valahogy. Hiába iszom kávét, nem vagyok olyan, mint előtte. Bár régen ha álmos voltam, akkor egy kicsit járkáltam könyvvel a kezemben, de most ez se nagyon megy, mert akkor a lábam dagad be.
Most egy kicsit tudok itt ülni a gép előtt, mert a macskák lenyugodtak, de képzeljétek el, hogy most ki vannak tiltva a kisszobából és itt van a net meg a két számítógép, amikor ide be merek jönni, kint akkora vinnyogás van, hogy kénytelen vagyok kimenni hozzájuk. Akkor azonnal lenyugszanak. :) Hihetetlen, mennyire ragaszkodóak tudnak lenni ezek a kis állatok. :) Na, kimegyek, majd még időnként visszanézek hozzátok!
Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ezzel a "megfizethetnék az orvosokat" dologban én nem nagyon hiszek. Valahogy Nekünk Magyaroknak (vagy lehet, hogy ez általános vonatkozik minden népcsopotra?) semmi sem elég. Szerintem, ha többet kapnának a dokik akkor sem változna semmi. Mintha kódolva lenne bennük ez a hálapénz.
Vendég

ezzel=ebben
Vendég

Magánklinika:
hát az számunkra megfizethetetlen. Én nem is tudom elképzelni, hogy valaha is meg fogok tudni fizetni egy magánklinikai rendelést. Allergiavizsgálaton voltam magánklinikán, legomboltak rólam 30.000 ft-ot és nem mondtak semmit. Hát mit ne mondjak, nem is megyek oda többé. Nincs rá pénzem, meg a semmit az állami orvosi rendelőkben is megkapom, ha szerencsém van, akkor kedvesek is lesznek velem. Hála Istennek, az utóbbi időben nagyon kedves orvosokkal és ápolókkal találkoztam, tehát nincs okom panaszra.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla:
igazad van valamilyen szinten. De én azt vettem észre, hogy egy jobb cégnél, ahol az embereket megfizetik és jól is bánnak velük, ott féltik az állásukat. Ha megnézed, a Raiffeisen-nél én eddig csak olyat hallottam, aki szeret ott dolgozni, tudom, hogy megvannak fizetve és úgy is bánnak az ügyfelekkel, hogy nincs ok panaszra. Persze, biztos, hogy ott is vannak kivételek, de az általános az az, amit leírtam. Én ezért reménykedem benne, hogy ez még lehet jó is.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok! Hát én az alapítványi szobák hiánya miatt elkezdtem érdeklődni a Shöpft-Merey iránt, ami ugye magánkórház lett. Nem is olyan iszonyú drága, mittudomén, 150.000 Ft egy szülés - szerintem annyit már itt is ki kell fizetni alapítványi szobástul, orvosostul, szülésznőstül, DE: ugyanúgy tartja a markát az orvos, ugyanúgy elvárja, hogy járj magánrendelésre, és semmivel sem jobbak a körülmények, mint Tarcsán az alapítványi szobában! 2-3 ágyas szobák, nem is különösebben felszereltek: ennyi pénzért Tarcsán családi szobába megyek, ami viszont tényleg szuper!
Úgyhogy maradok Tarcsán, és sűrűn imádkozom, hogy legyen szabad szoba...

Sajnos a szülés pénzbe kerül, én azt mondom, hogy még ki is fizetem szívesen... csak ezzel hiába kapom meg a jó orvosi ellátást, ha amúgy a kórházi ellátás meg olyan, amilyen... Lehet hiperszuper szülőszoba, aranyos személyzet - azért csak egy lepukkant kórház, vacak kaja, tömeg, stb. stb...

Aki most szúr engem, a szomszédom, kint volt Amerikában, most szült a menye. Ő is bent volt a szülésnél, sőt, a császárnál is! De nem is ez a lényeg, hanem hogy alap (!) biztosításból egy ágyas, tévés, zuhanyzós, klímás szobába került a nő, a kaját étlapról választhatta, és hiperszuper kiszolgálásban volt része... Ilyenkor azért nem bánnám, ha bevezetnék a több biztosítós rendszert, és az tényleg működne!!! (Én attól félek, hogy nem fog...)

Piroska: hát szerintem ne vigyél be mellszívót, az első napokban úgyse használnád szerintem (az előtej nagyon kevés, azon még nem nagyon van mit fejni), aztán úgyis látod, hogy kell-e... A 6 ágyasba én nem vinnék értéket, bár szinte mindig van ott valaki, aki figyel, de azért jobb az óvatosság... nekem olyan szobatársaim voltak, hogy én se mertem értéket hagyni a szobában (főleg a gyerekemet nem, amikor a szellemi fogyatékos csajszi elkezdte furcsán méregetni - na, akkor már szabályosan féltem!)
Hozzáteszem, akik ellopnák a mellszívódat, szerintem azt se tudják, hogy az micsoda... de azért jobb az óvatosság!

(Ismételten megjegyzem, én a legrosszabbkor a legrosszabb 6 ágyasban voltam, Pimpoka és Tami ugyanakkor volt a másik 6 ágyasban és ők nem szenvedtek ennyire!)
Vendég

Persze Neked is igazad van, bár én ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltam. A volt apósom egy szennyvízszállító cégnél dolgozott. A cég vezetője pont úgy gondolkodott, mint Te. A háromszorosát fizette a munkásainak, mint amit máshol kaptak volna, mert így majd féltik az állásukat. Nem jött be a dolog... Így is "csaltak".
Az orvosokra lefordítva ez szerintem olyan, hogy aki lelkiismeretes az 100.000 is az, aki meg nem, annak bármennyit fizetsz szarik az egészre. Csak tudnám akkor minek lett orvos...
Vendég

Na... nem fárasztalak tovább Titeket. Megyek főzni. :lol: :oops:
Vendég

Pimpoka!
A darabos miatt én elmennék dokihoz! Nem megijeszteni szeretnélek de szerintem nem normális.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Piroska: nekem este 11-kor folyt el a magzatvíz és reggel fél9-re lett meg Lili. Nem kell félni attól sem ha elfolyik. Még én is lezuhanyoztam, összeszedtem a férjem (mert reszketett mint a kocsonya :lol: ) aztán szép lassan elindultunk, kb 1-re értünk a kh-ba, mivel nekünk csak az út volt majd 1 óra (még szerencse, h éjjel volt és nem volt forgalom). Szóval nem gáz az sem ha elfolyik, legalább akkor tudod, hogy tényleg ki fog jönni hamarosan. Én sem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, így utólag nem is baj, de akkor nem bántam volna :) ja nekem is 12 órát mondott a szülésznő, gyorsan kétségbe is estem, hogy akkor én megpusztulok ha annyi ideig vajúdnom kell :shock:

Igaz sok a 80e, de ez a magánrendelőjében van, és ugyebár nem kötelező magánrendelésre járni. Az meg szerintem is korrekt, hogy a magánrendelőjében ki van írva, hogy mennyi az annyi. És hozzám is a Balcsiról jött péntek éjjel. Viszont arra én is rákérdeznék, hogy akkor rám vonatkozik-e az áremelés vagy nem.

Frei dossziéhoz nem fűzök véleményt, az emberi butaság határtalan sajnos :( és köztudott, hogy az amerikaiak élen járnak ebben.

mennem kell, lányom hisztis mert korán kelt.

Kép
murphyke

Piroska, tőlem megkérdezték, hogy van-e olyan értékem, amit inkább elzáratnék, mert van széfjük vagy zárható örzőjük, elteszik neked.
A szülőszobára vigyél sok vizet(ne buborékosat), mert a 2 órás megfigyeléskor pisilned kell, úgy engednek át a csecsemősre, wc papírt, törcsit, tusfürdőt, papucsot, zenét, fényképezőgépet+férj, ettől több nem jut eszembe. A borotválást célszerűbb otthon csinálni, nem tudom, hogy a kórházban, hogy csinálják, de biztos nem úgy, mint ha otthon csinálnád.
Egyébként meg azt hittem, hogy ma már nem is jelentkezel.

A férjem mondogatja néha, kár, hogy informatikus lett, ha mégegyszer választhatna szülész-nőgyógyász vagy cukrász lenne.

Pilla, az a reklám nagyon gáz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Nem tudom már, hogy ki ajánlotta, de megvettem a homeos bogyót: Sambucus Nigra. Remélem be fog válni!

Piroska, Jutta!
Vigyetek még meleg zoknit is a szülőszobára, mert a szülés után ki lesztek merülve, és jól fog jönni a melegség a lábatokon. :wink:

Ejha!
Ennyi szocpol elutasítást... Remélem mi megkapjuk. A mi lakásunk értéke 16,4 milla. Piroska tudsz erre mondani valamit? Két gyerekre vesszük fel, és 60m2-es a kecó.

Lányok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lassan szeretnék sport babakocsit venni Lilinek, mert ez baromira nehéz, és nagy pocakkal nem igazán fogom tudni emelgetni. Hozzáteszem, hogy most sem emelgetem, csak ha a boltba lépcsőn lehet felmenni, vagy valami hasonló szitu. Itthon külön hozom fel az emeletre a gyereket, és utána a babakocsit. Szóval a kérdésem az lenne, hogy mit vegyek figyelembe majd a sportkocsi vásárlásakor?
Köszi a segítséget!

Én nem láttam a reklámot...

Pont tegnap gondolkoztam el azon, hogy átmegyek az Erdélyihez. Fel is hívtam a barátnőmet, hogy neki mennyi volt a szülés (ugyanaznap szült mint én), azt mondta 60. Én valamiért 80-ra emlékeztem, és meg is könnyebbültem. De így hogy most mégis 80, nem hinném, hogy átmegyek hozzá. Nekem igenis számít, hogy mennyit kér el egy orvos a szülésért. Főleg most a költözködés után nem fogunk a pénzben fürdeni... Szóval nem tudom, hogy mi legyen... Pedig úgy tetszett, hogy mindenki aki nála szült álomszülésről beszélt. Szerettem volna én is átélni, de így nem hiszem, hogy lesz belőle valami. :(

Kép
Kép
giga1

Pilla:
Hát igen, igaz, hogy én amikor otthagytam az OTP-t, akkor elmentem az ELTE-re fele annyi pénzért és ugyanúgy elláttam a munkámat, mint az OTP-ben. De az is igaz, hogy ezt látva a főnökasszonyom kiudvarolt neked egy másfélszer akkora fizetést, tehát a végén már nem volt olyan kevés a fizetésem. Tehát tényleg sokat számít az ember hozzáállása.
Amellett meg kinek mi a sok? Mert nekem havi 80-100 e. ft. is elég, csak nyugodt állásom legyen, ne csesztessenek. Ugyan a versenyszférában több pénzt lehet keresni, de én nem rajongok a versenyszféráért. Inkább beérem kevesebbel. Így is meg tudunk venni mindent, amit szeretnénk, csak nem azonnal. És ha valamire nagyon kell a pénz, akkor elvállalunk plussz munkákat, de amikor már megvan, akkor leadjuk. Nem mindegy...
A férjecském máshol kétszer-háromszor annyit keresne, de én inkább választom a kevesebb pénzt, mert nekem többet ér, hogy sokat van otthon. Itthon is sokszor dolgozik, de akkor is, legalább itthon van. Bár ezt már írtam, bocsi...
Pimpoka:
hogy érted, hogy két órás megfigyelés? meg átengednek a csecsemősre? Az mit jelent? A borotválást én amúgy is szoktam, mert én viszketek, ha nem borotválom le :oops: . De mostanában már nem nagyon férek az alsó fertályamhoz :), a lábam is csak messziről látom, elég nehezen is megy a szőrtelenítés. :(
Verna:
jajj, már most féltem ezt a kis babót! Ott nem hagyom senkinek, ha már végre a karomban lehet és minden rendben!
Murphyke:
nem tudom, mi a jó, csak azt, hogy úgy lesz, ahogy lennie kell. Most már innen csak kifele vezet az út, hogy az meg milyen úton, azt csak akkor fogom megtudni, amikor megtörténik :).
Ja, Pilla:
nem fárasztasz! :):)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga:
Szocpol:
Azt írja, hogy vidéken, ha négyen költöztök (ugye felveszitek a születendő babóra is?), és a ház 2,5 szobás, akkor 16 és fél millás ház esetén megkapjátok. Csak legyen meg a 2,5 szoba és legyen benne a babó is.
Itt a link:
https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/onlin ... 100.jsp#06

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Köszi!
Akkor remélem így is lesz, és megkapjuk!!! :wink:

Kép
Kép
giga1

Na igen... Mi is 2 és fél szobára szerettük volna felvenni 2 gyermek mellett a 2,4 milliót. Valahogy mégsem sikerült. 1 szobának a 12 négyzetméter feletti számít, alatta csak fél szoba. De... A nappali is beleszámít. Főleg, ha együtt van a konyhával (amerikai konyha). Sőt, a ház alapterületét is számolják, és pluszban az építési költséget. Így utólag szinte betarthatatlan...
Vendég

Pilla:
nálatok mintha a ház értéke lett volna több, nem? Amúgy hány nm a tietek?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ezt még tegnap akartam írni, hogy ez a vidék-Budapest különbség is elég gáz, hiszen Budapest környéke semmivel sem olcsóbb, mint maga Budapest, sőt!!! Egy alföldi kis faluban 16,5 millióért palotát veszel... az utcánkban egy 90 nöl-es telken lévő, 60 nm-es felújított vályogházat hirdetnek ennyiért... A mi 100 éves házunk is közel ennyit ér telekkel együtt - és ebből a pénzből ugye újat kéne venni vagy építeni! Tehát nem reális, még ha rászorulóknak szánják, akkor sem!!!

Piroska: mondom, én nagyon vacak helyre kerültem, ne aggódj! A gyereket meg úgysem hagyhatod ott, nem is engedik, ha valami dolgod van, betolod a babaszobába, ott vigyáznak rá! :)

Borotválás: én már a végén egyáltalán nem tudtam megoldani a nagy pocakomtól, úgyhogy a szülésznőre maradt a feladat... ha otthon csináljátok, akkor legyen TELJES borotválás, mert más "fazon" kell a szüléshez és más a császárhoz, úgyhogy engem kétszer borotváltak!

Csajok, most már kíváncsi lennék, hogy ha sokalljátok a 80 ezret, akkor más dokik mennyért vállalnak szülést?! Én januárban még kevesebbet fizettem, de abból kiindulva, hogy ugye a magánrendelés 10x-ese a szokás, gyanítom, most már Surányinak is ennyi a tarifája... (mert januárban árat emelt a magánrendelésen).
Ennél kevesebbért is lehet szülni?! ;) Egyébként nem is szülés a gáz szerintem, hanem hogy még egyszer ennyit kifizetünk a magánrendeléseken...

Hú, Lolo megint nagyon nyűgösen aludt el, de már pillanatokon belül kint van a felső két fogacskája, tuti, hogy az kínozza! Már pár napja minden elalvásnál nyöszörög, és éjszaka is elég sokszor.
Vendég

Nem... Nálunk az építési költséget találták soknak (ahoz képest is, hogy el sem fogadták a költségvetést, amit az építési vállalkozó beadott).
Vendég

Verna:
a Pest melletti települések valóban nem olcsóbbak, sőőőt, néha drágábbak.
Az én dokim kicsit kevesebbet kér, de az tény, hogy a magánrendelésekre kifizet az ember mégegyszer annyit. Amúgy a Kútvölgyibe a szülést nem beszéltem meg, de a rendelés 10.000 ft volt alkalmanként és mivel csináltak rákszűrést is, egy rendelésen otthagytunk 13.000 ft-ot. Na, ahhoz képest az itteni dokik nagyon olcsók. De szerintem az nagggyon sok.
Giga:
a zoknira már figyelmeztettek, tehát már bent van a csomagban :). De akkor is köszi! :)
Vizet még nem raktam be, de azt útközben is lehet venni meg a büfében is van, nem?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla:
az a gond, hogy az építkezés olyan extra dolog olyan sok változóval, hogy én sajnos nem igazán értek ehhez... :(
Sajnálom nagyon, hogy nem kaptátok meg!!! Nem tudom, de azért érdemes lenne a jövőben nem szem elől téveszteni a dolgot, hátha még változik a törvény úgy, hogy utólag megkapjátok.
Amúgy én a ti helyetekben megpróbálnám más banknál is, vagy az már megvolt?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: "csőrös" vizet vigyél, az a legpraktikusabb - arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül császározni kell, utána az őrzőben másból nem is nagyon lehet inni. :)

Igen, tényleg lényegesen drágább orvosok is vannak, ez tény!
Vendég

sziasztok

pedig azt hittem babára jövök.... :lol:

Hát én örültem neki, hogy a Surányinál nincs szabott ár...10 éve mikor megkérdeztem mit kér a szülésért, azt mondta amit gondolok...igaz még nem volt magánrendelője...hát én ehhez tartottam magam mind háromnál, ... főleg hogy a többszörösét kifizettem előtte mire Dorka és Szonja összejött...fél óra alatt ott volt a csajok születésénél és egyik gyereket sem rakta vissza :D

Itt a szomszédba is építkeznek 5 fél szobásat , 17,5 a költségvetésük és úgy tudom megy nekik a szocpol...pedig azért iklad nem csömör...

henus írtam :wink:
becsi
Iklad

Sziasztok!

Bogi beöltözött az apja pólójába, és közölte velem, hogy ő most egy királylány, táncol az ágy tetején és énekel(get) hozzá. Olyan édes és egyben idióta! Mondjárt szétszakadok a nevetéstől, de persze visszatartom, mert nem akarom megbántani a kicsi lelkét. :lol:
andibab

Becsi:
ez aranyos volt :). Hát szerintem nehezebb lett volna neki visszatenni, mint kiszedni :).
Amúgy öt szobásnál akkor lehet szocpolt kapni, ha legalább három gyerek van. Hány gyerek van ott? És elég magas a lakásár ebben az esetben, tehát a 17,5 lazán belefér.
Amúgy nem tudom, tudjátok-e, ki az a Toldi doktor, egy fiatal, nagyon szerény, nagggyon szimpatikus emberke. Én még soha nem váltottam vele két szót, de a férjemmel megbeszéltük, hogy eddig ő a legszimpatikusabb az orvosok közt a Flórban ( ne értsétek félre, emberileg gondoltam, remélem, ez nem is kérdés!), és állítólag az egyik kismama nála szült, ő volt az ügyeletes, neki nem volt választott orvosa, már nem tudom, miért, de állítólag nagyon rendes volt, nem akart pénzt elfogadni, és nagyon segítőkész volt. El tudom képzelni róla, mert ahogy láttam, eddig mindenkivel nagyon előzékeny volt és udvarias. De nem tudom, hogy ő lehet-e fogadott orvos.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi:
a Bogi egyébként is nagy fazon, látszik rajta. El tudom képzelni, ahogy mondod, mit művel :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska

2 gyerek van és állítólag később akarnak majd 3.-at...

Szültek itt csajok Toldi dokinál, ők is meg voltak vele elégedve.

megyek megkelt a pogim.... :P
becsi
Iklad

Piroska, szülés után ott kell maradnod megfigyelésen a szülészeten, Lelle 04:16ra született és fél 7kor toltak csak át, amennyiben nem várakoznak a szülőszobára.
Éjszaka nincs büfé, ha akkor szülsz. Az én férjem is rohangált még folyadékért nekem, kiengedték a szülészetről, de nem szívesen.

A borotválást nálunk apa oldotta meg.

Giga, nekem van egy eladó, ha érdekel. Írj privit.

Lelle lassan két órája alszik....

Ja, még azt akartam írni, hogy Miskolcon vannak olyan "sztár" orvosok, akik 100.000, 120.000 ezret kérnek a szülésért, annyit vannak jelen, hogy a kitoláskor bemennek vagy oda sem érnek, hát köszi szépen.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Becsi,
akkor valóban jár nekik a szocpol, ha a harmadikra is felveszik. Ugyanis öt szobás lakás esetén három gyereknél vidéken 27 milla a maximum lakásérték.
Pilla:
nem tudnátok megelőlegeztetni még egy gyereket és a tervet átmódosítani? Három szoba esetén a lakás értéke 18 és fél milla lehet.
Pimpóka:
köszi, igazad van! Ma vetetek a férjemmel vizet, mert elfogyott.
Amúgy én is hallottam olyan orvosról, aki nem ért oda, mire a gyerek kipottyant! De a pénzt állítólag megkapta! Nem tudom, valahogy ez nekem olyan kínai!!!
Toldi:
nem tudom, ki szült nála, de nagyon rendes embernek néz ki.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: én úgy tudom, hogy a 3. gyereket nem lehet megelőlegezni, csak akkor számít, ha már megvan... vagy ez is változott???? :shock:
Vendég

Verna:
azt hiszem, ha már megvan egy vagy kettő, akkor lehet. Mindjárt megnézem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Utólagos lakásépítési kedvezmény

Ha új lakásuk építéséhez / vásárlásához lakáskölcsönt vesznek igénybe, de gyermekük a költözést követően (még a törlesztési időszak alatt) születik meg, a kedvezmény utólag is megilleti Önöket, ha a hitelszerződés aláírásakor megfeleltek az akkor érvényben volt feltételeknek. Ebben az esetben a gyermek megszületésekor a kedvezményt a bank jóváírja hiteltartozásuk csökkentésére, vagy ha a 12/2001. (I.31.) Korm. rendeletben meghatározott határidőn belül igénylik a kedvezményt, akkor az Ön választása szerint az építési költség/vételár megfizetésére is felhasználható.

Lehet, hogy ezt a lehetőséget okoskodták ki valahogy. Nem tudom, hogy ez lehetséges-e, de előfordulhat, ez nem 100%.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vagy még az a lehetőség lehet, hogy nem öt szobás lakást mutattak be a banknak, és akkor lehet négy szobásra igényelni, ott meg a max. 22.500.000. Akkor is beleférnek.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok!
Na akkor most mondok nektek valamit Erdélyiről!
Én már több mint 10 éve ismerem!anyu nálla szülte az öcsémet!(akkor még nem volt magán doki,de nagyon rendes volt már akkor)Nem kért semmit a szülésért,anyu adott neki egy összeget de azt sem akarta elfogadni!aztán rá két évre terhes lettem én Rolival,akkor már volt neki magánrendelője!1500Ft volt egy allkalom! :!: :!: :!: 15.000Ft volt a szülés! :!: :!: :!: Nem a Flórban szültünk hanem ő akkor még az Uzsoki utcai korházban is dolgozott!Már nincsen ott,velem szült ott utoljára!2002-ben Anett születése volt 30.000 Ft a magánrendelés pedig havonta 3000Ft!Zsaninál 2006-ban magánrendelés 6000Ft szülés 60.000Ft!Nem vagyunk eleresztve pénzel,most se és akkor se!Minden hónapban félre tettem egy kis pénzt!Így összekuporgattam 9 hónap allatt az összeget!Ja és bent a korházban Zsolt már nem kér egy fillért sem! :!: anettnál pedig építkeztünk is!Nem volt könnyű,de megspóroltuk!Ja és nem élünk 100,000-ből! :!: :!: :!: Senkit nem akartam megbántani!Tény és való,hogy az orvosokat mi rontottuk el!De ahogy Pilla is írta ez így korrekt ahogy Erdélyi csinálja!Kiírja és ha tetszik akkor elfogadod,ha nem akkor ..........! :wink:

Piroska!
Borotválkozást azt ők elintézik!Nállam nem volt semmi gond e téren!Szépen megcsinálják nyugi! :lol: A lányok már minden lehetséges dolgot elmondtak,hogy mit vigyél be!Ja szülés után jól jön egy kis ropogtatni való is!Nekem nagyon jól esett a Koktél Kraker(így kell írni?) :oops: Ja és amíg megfigyelés allatt vagy a rostos gyümilé jobban fog esni mint a sima ásványvíz!

Jutta????????????? :shock: :!: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

sziasztok!
Na akkor most mondok nektek valamit Erdélyiről!
Én már több mint 10 éve ismerem!anyu nálla szülte az öcsémet!(akkor még nem volt magán doki,de nagyon rendes volt már akkor)Nem kért semmit a szülésért,anyu adott neki egy összeget de azt sem akarta elfogadni!aztán rá két évre terhes lettem én Rolival,akkor már volt neki magánrendelője!1500Ft volt egy allkalom! :!: :!: :!: 15.000Ft volt a szülés! :!: :!: :!: Nem a Flórban szültünk hanem ő akkor még az Uzsoki utcai korházban is dolgozott!Már nincsen ott,velem szült ott utoljára!2002-ben Anett születése volt 30.000 Ft a magánrendelés pedig havonta 3000Ft!Zsaninál 2006-ban magánrendelés 6000Ft szülés 60.000Ft!Nem vagyunk eleresztve pénzel,most se és akkor se!Minden hónapban félre tettem egy kis pénzt!Így összekuporgattam 9 hónap allatt az összeget!Ja és bent a korházban Zsolt már nem kér egy fillért sem! :!: anettnál pedig építkeztünk is!Nem volt könnyű,de megspóroltuk!Ja és nem élünk 100,000-ből! :!: :!: :!: Senkit nem akartam megbántani!Tény és való,hogy az orvosokat mi rontottuk el!De ahogy Pilla is írta ez így korrekt ahogy Erdélyi csinálja!Kiírja és ha tetszik akkor elfogadod,ha nem akkor ..........! :wink:

Piroska!
Borotválkozást azt ők elintézik!Nállam nem volt semmi gond e téren!Szépen megcsinálják nyugi! :lol: A lányok már minden lehetséges dolgot elmondtak,hogy mit vigyél be!Ja szülés után jól jön egy kis ropogtatni való is!Nekem nagyon jól esett a Koktél Kraker(így kell írni?) :oops: Ja és amíg megfigyelés allatt vagy a rostos gyümilé jobban fog esni mint a sima ásványvíz!

Jutta????????????? :shock: :!: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Jaj csajok,bocsesz!Nem az én hibám!szar.................ik a babanet,itt nállunk!Most engedett csak be,de most mennem kell! :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?