Új privát üzeneted érkezett!

Móni!

Köszi a felajánlást élnék is vele, de most kicsit komplikáltabb a dolog. Ugyanis a belvárosban lesz órám fél háromig és azért kell apa, hogy a gyerekkel kijöjjenek elém és onnan menjünk a talira...

Vanda!
Nagyon édes Bálint! Olyan nagyfiú!!!

Napirenddel én is egyetértek, persze azt is csak mértékkel, figyelve a gyerek igényeit. Na ez most elég hülyén hangzott. Pl. 7-kor kelés aztán 10-12-ig alvás stb.. Na mi van ha az én gyerekem fél 9-kor kell? Oké eltolom másfél órával, de mi van ha már 2 óra után elfárad. Na meg persze attól is függ, hogy mit csinál a drága de. babakocsiban ül, vagy rohangál. mert nem ugyanaz a kettő. Így szerintem nem lehet ráhúzni egy sablont egy napra.

Na most már dugulok.

Ma lesz a házonkívülben az otthonszülés! Szerintem érdemes megnézni, vagy felvenni. (mert elég későn van)

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Jó estét!

Várom a Házon kivül adását,mondjuk eléggé álmos vagyok,de erőt veszek magamon és megnézem!Talán még tanulhatok is belőle!Aztán majd reggel meg nem tudok felkelni!(mondjuk van aki gondoskodik róla,hogy ne vigyem túlzásba az alvást :lol: )Pedig reggel időben indulnom kell,mert én viszem suliba a Rebit,mert apa dolgozik!(talán ezért is érek rá ilyenkor :wink: :wink: :lol: )

Leírom mi volt a bizottságnál,hanem baj! :roll: (pontosabban átmásolom,mert 2x nem akarom ugyan azt leírni)

Akkor a bizottsági sztori:
Nagyon szimpatikus"néni"nél voltunk.Egyből azzal kezdte,hogy jár e a gyerek oviba.Mondom járt,sőt 3 évig bölcsibe is,de most a helyi ovi helyhiány miatt visszautasított.Erre ő-minden vizsgálat előtt-ilyen nincs,törvény írja elő az 5 évesek óvodai felvételét!Szóval így kezdtük!Aztán én elmondtam hogyan fejlődött eddig,majd elkezdett Zsoltival foglalkozni,ekkor már én nem voltam benn.1.5 órát bírta a gyerek,azt mondta szépen csinálta a feladatokat,de már elfáradt így nem jutott mindenre idő!A hivatalos véleményt postán kapom majd meg,de azt mondta úgy kezdi,hogy az óvodai felvétel indokolt!
Szóbeli értékelés:Komplex probléma van.Zsolti elmaradása kb.2 év.Több tipusvizsgálatot csinált.A szakkifejezéseket nem tudom.Van olyan vizsg.eredmény ahol 3éves szinten van Zsolti,van olyan ahol"csak"fél éves az elmaradása!Mindenképpen fejlesztésre szorul,de ő nem tudja megmondani mennyire speciális foglalkozásra van szükség,ezért tovább küld minket a Tanulásképességet vizsgáló bizottsághoz.A logopédus továbbra is kell,de nem elég!Megkérdeztem,hogy ez már az értelmi fogyatékosság felé hajlik e.Azt mondta,hogy kicsi még a gyerek,korai megmondani,de határon van.Viszont fejleszthető,utasításokat megérti és végre is hajtja.Tehát nem biztos.De ehhez sok más vizsgálat is kell és idő!A másik bizottságnál gondolom ezt fogják vizsgálni,hogy elég e neki a norm.ovi plusz a foglalkozások,vagy speciális ovira van szükség!De szerintem amíg fejleszthető nem lesz gond!
Hát ennyi,majd ha meg lesz az írásos szakvélemény leírom,pontosan mit állapított meg!

Erre pont ma hív fel az ovi vezetője,hogy elkezdtem e már vmit intézni.Meg szemrehányást tett nekem,mert mertem szólni a védőnőnek és az orvosnak,hogy nem vették fel a gyereket.Erre én:Miért felvette?Csak annyit mondtam a védőnőnek,hogy helyhiány miatt nem vették fel.Erre nem mondott semmit.Viszont közölte,hogy ezt a gyereket már rég fejleszteni kellett volna.Mondtam neki volt is fejlesztve,járt logopédushoz!
Apám,letagadja,hogy én ezt mondtam neki,mert nem vittem papírt erről.Viszont nincs is hivatalos papírom,mert amit adtak,azt úgy könyörögtem ki tőlük,és azon csak az van,hogy milyen stádiumban volt a gyerek fejlődése amikor hozzájuk került.
És még azzal jön,hogy ő segítő szándékkal jött felém!
Hát kérdem én,akkor miért nem mondja a szemebe,hogy azért nem veszi fel a gyereket,mert fél attól,hogy norm.oviba nem fejleszthető és,hogy fogyatékos a gyerek!
A telefon beszélgetés vége is az volt,ha ő írásba kapja,hogy vegye fel a gyereket akkor visszatérünk rá! .evi: :shock: Döbbenet!És akkor még én nem vagyok korrekt!Mert ha az elején a szemembe mondja az aggájait-amit megjegyzem most sem tett-akkor én is azt mondom várjuk meg mit mond a bizottság!De ő csak helyhiányra hivatkozott!
Ja,és állítólag a jegyző is tud rólunk,mégse csinál semmit.Most függetlenül mi lesz a papíron addíg fel kel vennie,amíg nem írják le,hogy norm.oviba nem képezhető,hisz 5 éves és a jogszabály előírja,hogy óvodaköteles legalább napi 4 órában a szülő(!!)kötelessége oviba járatni gyermekét!Na erre sem lép semmit a jegyző!Ráadásul még hivatalos papírt sem kaptam az elutasításról,pedig kellett volna,mert én felvételre,pontosabban átvételre jelentkeztem,és ez nem történt meg,tehát egy elutasító határozatot kellett volna kapnom.(Azzal lehet a jegyzőnél fellebbezni!)
Szóval kiakadtam egy kicsit!Hát ezek után nem tudom mi lesz,de biztos,ujjal fognak ránk mutogatni az óvodában!

Na jó hosszúra sikeredett,bocsi!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Koszi a hozzaszolasokat!!

Vanda!
Nem semmi idomokat rejteget Balint a rucik alatt :shock: :wink:
Nagyon cuki!

A cicin elalvasok vegul is neha valtoznak, van, h este eves utan meg setalok Lujzival egy kicsit, o meg nez ki a fejebol, de szinte alszik, ugy teszem le, es elalszik egyedul. Nappal is sokszor van, h elkezd asitozni, meg dorzsoli a szemet, megprobalom letenni, de akkor elkezd sirni. Jatszunk meg egy kicsit, megint asit, leteszem, elkezd nyugolodni, ha ilyenkor hagyom, akkor behergeli magat. Ekkor adom a cicit, es szinte ket mp utan alszik is, de olyan edesen odabujik hozzam, es atolel, h nem birom ettol megfosztani egyikonket sem...
En ugy ertekelem, h tulfarad, es csak cicin nyugszik meg, meg nem jottem ra, hogy vegyem ra, h idoben elaludjon, mert neha ez is megesik, ilyenkor a leveleket nezi az ablakon at, beszel nekik, es elalszik :)

Napirendunk nekunk is van, csak nem olyan drakoi, mint a suttogos, Lujzi alakitotta ki, es nagyon pontosan mukodik, 5 evessel, de. 3-5 ora alvassal (persze evessel megszakitva), du. kb 1 ora alvassal. Vagyis tegnapig mukodott, amikor megkisereltem leszoktatni a cicin elalvasrol... Meg a mai napunk is kaotikus volt, kb 0 alvassal, pedig mar nem zargattam szegenyt...
Remelem, hamarosan visszaall, mert mind2en zombik vagyunk...

Egyebkent en is arra a konkluziora jutottam, h ha ennyire sokat jelent Lujzinak, es igy megnyugszik, nem zargatom, amugy is olyan baba, aki ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, gyakran kizokkentik a kimozdulasok is, igy amugy sem viszem olyan helyre,ahol gondot okozna a cicis altatas...
Ha nagyobb lesz, es muszaj (ezt igy irjak?? :oops: ) lesz valtoztani, majd megtesszuk!

Mano!
Koszi, tokre megnyugtattal!!!

Sara!
Megnezem a konyveket, koszi!

Vanda!
Azon gondolkozom, h irtad, hogy adsz le tejcsit. Igy nyilvan boven van mit ennie Balintnak. Hogy hogy nem kakil?? :shock:

Megyek, mert osszeesek, jo ejt mindenkinek!

Kép
boga

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Timi
Van megoldás az ovis programra?????????
Most mi lesz?????
Mit mondtak a Házonkívül adásában?

Volna egy kérdésem:
Katánk 9 kg úgy lassan 2-3 hónapja. Nem gyarapszik semmit. gyanakodjak valami rendellenességre, ételallergiára??????????
Dokink nem hallgat meg ilyen nyafogásokkal.
Egyébként élénk, örökmozgó, 3. pár cipőjét motorozza szét, nagyon sok mindent megért,összetett utasításokat megért,végrehajt.
:shock:

Kép
anid

Sziasztok,

Dina
Szerintem ne aggódj, mert gondolom iszonyat sokat mozog Kata és ezért nincs ideje hízni. Emlékszel, amikor kicsik voltak akkor azt mondtuk, hogy vagy kilóban nő a gyerek, vagy centiben, minden egyszerre nem megy. Most meg szerintem az a helyzet áll fent, hogy nem kilóban nő, hanem iszonyatosan fejlődik a mozgása és az agya is :D
Gergő sem hízik, de én nem is bánom, bár ő már 12 kg.

Timi
Kíváncsi vagyok mi lesz a vége ennek az ovis mizériának, még jó, hogy nem Budapesten laktok, mert itt még több hivatalnál kellene futnod a köröket, gondolom egy kisvárosban/faluban ez egyszerűbb.
Zsoltinál mikor kezdődött az, hogy kicsit lemaradt a többiektől? Veszprémben ő járt oviba?

Vanda
Ezt már korábban is akartam írni, hogy nagyon-nagyon rendes lány vagy, hogy adsz le tejet :D :D :D Ez másoknak kincs :D :D Én tudom, mert mi is sokat kaptunk itt, egy babanetes anyukától, akinek mindig hálás leszek ezért. :D :P

Boga, Manó
Nekünk nagyon bejött a Suettogó, én nagyon sokmindent tanultam belőle. No persze nem kell mindent szó szerint venni, csak jó sok ötletet ellesni belőle és nekünk ez kíválóan működik, az evés, az alvás, nincs altadtás és a napirendük mindig áll.
Terhességem vége felé kezdtem olvasni, akkor én is azt gondoltam, hogy nem leszek ilyen órapontossággal működőr anyuka, mert én sem vagyok az, de azóta rájöttem, hogy ez nagy biztonságot, kiszámíthatóságot ad a gyereknek, amyszer kéi neki naEggyon fontos, és így jó ritmusa van a mindennapjainak.

Boga
Korábban kérdezted, hogy én Hollandiában lakom-e. Mi nem, csak nyaralni voltunk ott, de Panzejék ott laktak, csak már hazaköltöztek.
Amikor kérdezted akkor is válaszoltam, csak elszállt a levelem és nem volt kedvem újra írni :roll:

Panzej
Te kaptál mailt a taliról, ugye végre megismerhetünk téged is.

Alziza
Nagyon tetszett a szülinapi torta, megírnád mégegyszer hol csináltattad, ha lesz Gergőnek a névnapja, azt hiszem én is ilyet fogok venni.

Hétvégén megyünk házassági évfordulózni :P :D

Jó hétvégét nektek is,

Gabi

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Móni!
Kár! :( Pedig jó lett volna!

Anid!
Zalán 3 hónapig 8 kg volt!Egy dekát sem hízott!
Most 8,5 kg!Ez sem valami sok!Viszont mivel nem valami magas (72cm)ezért olyan kis husinak tűnik!
Nekem azt mondja a doki,hogy semmi gáz! :roll: Azért a másik kettő hízott minden hónapban valamennyit!

Gabi!
A Vanilin cukrászdában rendeltem a tortát!Mi mindíg ott szoktuk!
XIII.kerületben van!De azt hiszem máshol is van üzletük!A neten megtudod nézni!www.vanilin.hu

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Dina,
nem tudom mi lesz!Meg kell várnom a szakvéleményt,aztán azt leviszem az oviba.Hogy mi lesz a megoldás azt sem tudom,hisz eddig is fel kellett volna vennie,hisz járt már norm.oviba,és nem volt gond vele!
A Házonkivülben nem volt semmi érdekes,legalábbis számomra nem mondott újat.Meg rövid is volt a téma.Azt eddig is tudtam mik a kompetenciáim,meg azt is,hogy nem csinálhatom azt,amiről meg van a papírom!Többek között ezért is harcol a Bábaszövetség,hogy egy élettani szülésnél,ne álljon ott az orvos ölbe tett kézzel.Ezt egy kicsit lesarkítva írtam,de a lényeg szerintem érthető!

Gabi,
Zsoltika járt oviba Veszprémben,norm.csoportba és semmi gond nem volt vele.Az óvonők sem panaszkodtak,pedig már akkor tudtuk,hogy el van maradva a beszéde.bölcsibe is járt 3 évig,és logopédushoz is.Sajnos nem volt lehetőségem fejlesztő pedagógushoz is vinni,mert a Nev.Tanácsadóban nem adtak időpontot ilyen irányú vizsgálatra,pedig kellett volna!
Zsoltinak már a mozgásfejlődése is elmaradt az életkorától,de akkor sem törődött senki vele.Sőt akkor is akadályba ütköztem,amikor 2 évesen láttam,hogy a beszéde sem úgy alakul,ahogy kéne.Azt mondták,még beindulhat,nincs elkésve a gyerek,és 3 éves kor előtt nem is foglalkoznak vele,holott tudták,hogy a mozgása sem úgy alault,ahogy kellett volna.És mind tudjuk a mozgásfejlődés összefügg a beszédfejlődéssel!
Szóval elég siralmas út áll mögöttünk,de talán még lehet annyira fejleszteni,hogy el tudja kezdeni norm.iskolában a tanulást!Ez majd idővel döl el,és a Tanulásképpeség vizsgáló bizottság ad erről véleményt,vmint a további fejlesztésekről.
Sajnos én éppen az ellenkezőét mondom,hogy kár,hogy itt lakunk,mert Pesten sokkal több speciális ovi van,ahol komplex fejlesztéssel foglalkoznak.Sajnos én nem tudom kifizetni az alapítványi ovit,és kocsi nélkül Pestre sem igen tudom hordani nap,mint nap.Mert ha dolgozni fogok,akkor hogyan oldjuk meg?Induljak el a gyerekkel 5-kor,hogy én 7-re beérjek?És akkor még a többiek apára maradnak,ő vinné őket szintén busszal suliba,bölcsibe.Szóval Pest jobb ilyen esetben,ha van egy "sérült"gyereked!De én már nem tudom mi lenne jobb!Lehet,ha otthonmaradunk,és jár tovább oviba meg logopédushoz,és kierőszakolnám a fejlesztő pedagógust a számára!nem tudom! :cry: :cry:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Timi, drukkolok, h rendezödjön a helyzet az oviban. Ez az ovonö....... :evil: Botrany!
saara

Gyerekek!

Akkor megyünk ma felvonulni???

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Tejleadás csak a jövő héttől lesz konkrétan, mert későn jött meg a széklet eredmény. De lesz!

Igen, valóban sokat eszik Bálint, evésenként 120 és 180 között, de ennek ellenére nincs ennyi ideig kaki, pedig 6x eszik egy nap. Nem izgulok rajta, persze az 5. nap után már minden evés közben duruzsolok neki, hogy nem legyen ilyen irigy és adja oda a kakiját nekem. Kaka-verseket is költök, nagyon mókásak....nekem. :lol:

Boga, jól csinálod a dolgokat, biztos, hogy úgy kell csinálni, ahogyan Te érzed. Lujzinak boldog hófordulót!

A köhögés már alábbhagyott, de még mindig tiszta cuccos az orra. Szivom neki, de még mindig utálja. Sterimár, szivás, Nasivin. Igy kibirja a következő etetésig.

Ja, és a legjobb, hogy csütörtökn voltam lánybúcsúzni és csak hajnali fél kettőkor mentem haza. Az esti rutint Apa csinálta, nagyon jól. A buli szuper volt, táncoltam, jó volt nagyon. Amikor hazajöttem, azonnal letusoltam meg hajat mostam, különben a gyerkem az éjszakai szoptatás alatt tuti rászokott volna a cigire. És nem volt lelkiismeret fordalásom, mert mindent előkészitettem és biztam Apában.

Szóval, akkor vonulunk?

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Tegnap este 2350gr-mal császárral megszületett Tücsi(mtm)kislánya Mira,Zsófia!Mindketten jól vannak!
Ezúton kívánok nekik sok boldogságot,egészséget és sok tejcsit!

Tücsinek hétfőn kellett bemennie a klinikára(37 hetesen),mert a leletek alapján súlyra kisebb volt a babája,így szorosabb megfigyelést javasoltak neki.Az orvosi gárda tegnap délután úgy döntött,hogy nem várnak még egy hetet,bár a leletei(CTG,flow)jók voltak.(gondolom nem akarták megvárni,hogy rossz legyen bármelyik)Mivel faros volt,ezért lett császár.Most próbálkozik az első felkeléssel!A baba jól van,10/10 Apgart kapott!

Sára,
köszi! :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Tücsi!
Ez egy jó,hír a mai napra! :lol: :lol:
GRATULÁLOK!

Kép
Vendég

Tücsinek nagy-nagy gratula, Mirának pedig sok-sok tejcsit és jó egészséget kívánok!
Móni

Kép
Kép
huncut

Tücsinek gratulálok és jó egészséget kivánok az egést családnak!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Tücsinek, Miranak és az egész csaladnak nagy gratula! Jo egészséget kivanunk! :D :D :D

Timi, végül hol is szült Tücsi?

Precious, mi voltunk ma vonulni, NAGYON jo volt! :D Az idö is csudaszép volt.
Ezek szerint ti nem?
saara

Sára,
a klinikán(II.) :wink:
timiban

Sziasztok!

Tucsi
En is gratulalok :D !!!! Remelem, minden rendben!

Gabek!
Hogy vezetted be, h ne legyen altatas?? Jol jonne 1-2 jo tipp... :?

Vanda!
Kicsit irigy vagyok a leanybucsura... Tok jo, h el tudsz szakadni egy jot bulizni... En meg nem jutottam el idaig... Pedig penteken lesz az eskuvom... a bulin illene lazitanom...

Jo ejt mindenkinek!

Kép
boga

Sziasztok!

Hatalmas gratula Mira babanak es szuleinek! Isten eltesse az uj kisleanyt sokaig!

Sari Neked is szivbol gratulalok! Nalunk nagyon bejott ez a kombinacio! Fiu utan nehez elkepzelni, hogy egy kislany milyen lehet, es tenyleg teljesen mas, ezert is lehet annyira imadni!

Lanyok, mikor es hol lesz tali? Semmirol sem tudok! Kinek kell ezert mailt kuldeni? Irjatok meg legyszi, hatha el tudok menni!

Tovabbi szep napot!

Anita (Panzej)

Kép
Kép
panzej

Panzej, köszi! :) Nem akarom nagyon beleélni magam, majd ha megszületett :wink:
Par napja mondta egy anyuka a jatszon, h az ö fia is kislany volt a 30. hétig...

A tali időpontja szept. 26. szerda, 15 óra, a budaörsi játszóházban.

Jöttök?????? :D

Mi remélem tudunk menni, most szegény Vincus megint asztmas, tegnap ota tart, bar javuloban van. Az éjszaka elég rémes volt, Apaval az erkélyen aludtak függöagyban, jol bebugyolalva :shock: :)
Ezt javasoltak az ügyeleten és tényleg rengeteget segitett rajta a friss levegö. Mas dokik eddig miért nem mondtak??Talan azért, mert meleg volt. Ennek legalabb nem lehetnek sulyos mellékhatasai :lol:
A lényeg, h egyelöre megusztuk a korhazat... :?

Megyek, mert büzlik itt vki mellettem :wink:

Szép napot mindenkinek!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy akinek kislánya van annak volt e lehetősége arra, hogy a kórházba fülbevalót kapjon. Ha van akkor pisztolyos vagy tűvel szúrják?
Én valószínűleg itt fogok szülni, a másik kettőt a MÁV-ba szültem csak azt most felújítják.
Még az lenne a kérdésem, hogy hány ágyasak a szobák és, hogy tartozik hozzá fürdő? A látogatók bemehetnek a szobába?

Előre is köszi

Ági

Kép
[/url]
ági2

Sziasztok!

Remélem,még emlékeztek rám :) ! Jó régen nem néztem erre.
Látom, zajlanak az események és új babák is vannak!
Jó egészséget mindenkinek!

Remélem, nem haragszotok meg, de csak az elmúlt 4 napot bírtam végigolvasni, mert még írni is akarok.

Timi! Végigolvastam a Zsoltival kapcsolatos problémákat. Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehézségeitek vannak.
Anyukám óvónő, az ötödik kerületi (Kossuth téri) óvodában dolgozik.
Ha gondolod, megkérdezem tőle, ismer-e olyan ovit, ahol Zsoltit szívesen fogadnák és fejleszteni is tudnák őt.

Emellett az egyik barátnőm idén diplomázott a Pécsi Tudományegyetemen fejlesztőpedagógiából.
Biztos nem utasítana el, ha kérdés lenne felé.

Beszéltetek arról, hogy nem híznak a kölkök!
:) Csatlakozunk ide mi is. Boti december ! óta 12 kg, egy deka nem ment rá. Én is persze megijedtem, hogy mi lehet a baj. A doktor néni azt mondta, hogy ha eszik rendesen, akkor semmi gond nincs, mert csak lemozogja a kilócskákat. Állítólag ha most ilyen vékony alkat, valószínűleg az is marad majd.

Sára!
Szegény Vince, nagyon sajnálom, hogy ilyen kicsi manó és ilyen gondja van. Jó, hogy a levelgő jót tett neki. Nem lenne esetleg valami homeos megoldás a dologra? / Bár gondolom, ez nektek is eszetekbe jutott/. A férjem, Kristóf mondta miután eljöttünk a térről, hogy ő most látta először Vincét, de nagyon tetszett neki, jópofa kisfiúnak találta.

Mi jól vagyunk, Boti nagyon nagy fiú lett. Nagyon szépen beszél, be nem áll a szája. Olyan édes, mert sokszor mondókázik vagy gyerekdalokat idézget és most már lehet vele beszélgetni!
Jelenleg a szobatisztaságra szoktatás rögös útját járjuk.
Nem megy könnyen, mert nem szól, csak ha már bepisilt vagy bekakilt.
Egész nap kis alsónadrág van rajta, pelust csak alváshoz kap, illetve, ha elmegyünk itthonról.
Előbb-utóbb csak rászokik a bilire, csak kicsit fárasztó, hogy néha 3 óra leforgása alatt négyszer kell átöltöztetni és felmosni a szobában.

Sok puszi mindenkinek és cserkész becsületszavamra lelkesen fogom látogatni az oldalt.

Kinga
kgk

Agi2!

Udv kozottunk!
En aprilisban szultem a klinikan (kislanyt :) ) es erdeklodtem a fulbelovesrol, mert azt hallottam, h olyan pici korban meg nem faj. Van lehetoseg a klinikan belovetni, ha jol emlekszem, lovik, nem szurjak, bar mi letettunk rola, mert azt mondtak, h ugyanugy faj nekik, csak elfelejtik hamar.
Igy en nem akartam ezzel is traktalni szegenyt.

A kortermek 5 agyasak, mindegyikhez van kulon furdo. A latogatok nem mehetnek be, ki kell tolni a babat a folyosora egy uvegajtohoz, meg neked is ki kell menned a latogatokhoz.

Van egyagyas szoba is, de az fizetos 8-10e Ft, es egy emelettel feljebb van, mint a gyerekagy es a csecsemo osztaly.

Ha van meg kerdesed, ne habozz!

Udv,
boga

Kép
boga

Boga
Köszi szépen a gyors választ. Örülök neki, hogy a látogatók nem jöhetnek be a MÁV-ban is így volt, legalább lehet nyugodtan szoptatni meg fejni.
Én a kislányomnak már a kórházba tetettem fülbevalót, biztos fájt neki de akkor még olyan kis gyengék hogy csak nyávogott egyet mint valami kismacska. Sajnos később sem jobb, gondolom mindig fáj.

Különben megvoltál elégedve a kórházzal?

Ági

Kép
[/url]
ági2

Szia Sára!

De igen voltunk, csak nem felvonulni, hanem a Margit szigeten szolidaritottunk. Apának focimeccse volt és nem volt időnk messzire menni. De mi is nagyon jól éreztük magunkat. Mindjárt teszek fel egy képet is.

BOGA!

Nocsak-nocsak! Én imádtam ez esküvőmet, az egyik legjobb napom volt. Minden szuper volt! Nektek is csak hasonlókat tudok kivánni. TÁNCOLJ SOKAT! :)

Talival kapcsolatban, mi sajnos még mindig náthásak vagyunk és a kicsi most már köhög is. Ha holnapig nem javul, akkor sajnos nem tudunk menni, mert nem akarunk megfertőzni senkit sem.

Vanda

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Vanda!
Remelem, Lujzi jo kislany lesz, es alszik szepen, akkor bizti en is mulatok majd :wink:

Azt gondoltam, h lazabb leszek, de olyan anya lettem, aki nem tud elszakadni a babajatol... Egyelore nem csak Lujzi hiszi azt h egyek vagyunk (ha egyaltalan azt hiszi), hanem en is...Talan idovel normalizalodik a helyzet!

Hali!
boga

Kép
boga

Sziasztok!

Tücsi!
Nagyon sok örömet és boldogságot kívánok nektek!

Boga!
Mulass jól, mert én is azt mondom (annak ellenére, hogy elváltam)
mint Vanda, hogy isteni volt az esküvőm napja. Érezd nagyon jól magad, mert ez a nap csak kettőtökről (hármatokról) szól.
Tali.
Bocsánat, hogy még csak most reagálok rá. Nagy csatatér volt itthon a fűtés felújítás miatt és nem is voltunk itthon egy darabig. Anyukáméknél melegedtünk a gyerkőccel. :)
Sajnos nem tudunk menni, mert a múltheti segítségem jó kis virnyákot adott át. Anita 4 nap alatt kiheverte (cebion és nasivin orrcsepp), de én nagyon göthös vagyok. Már az arcom, fülem és a fejem is fáj az orrfolyás mellett. Gyógyszert nem szedek, a szoptatás miatt, maradnak a gyógyteák.

Az alvásunk kezd rendeződni most, hogy kibújt a 7. fogacska.
Most magam miatt nem tudok aludni éjjel.

Ha időközben valakinek születés illetve névnapja volt, akkor utólag is sok boldogságot kívánok, és köszönöm szépen Anita nevében a szülinapi köszöntéseket.

Ági2.
Tavaly aug.-ban még szúrták a fület. Akkor csak egy csecsemős csinálta 2000 Ft.-ért. Ha jól emlékszem az Ica nővér. Lányok javítsatok ki, ha nem így hívják az idősebb nagyon aranyos csecsemőst.

Anid:
Akkor jöhet a következő?
Írhatnék bármi sajnálkozást, de szerintem tele a padlásotok már vele. Én inkább azt kívánom, hogy a következőnél már a babóka/kák is úgy gondolja, hogy meg kell születnie, méghozzá hozzátok.

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok Lyányok!

Sajnos nem tudunk menni a várva várt talira, Boti is meg én is betegek vagyunk. Taknyosság, hapcisság.
Nagyon szomorú vagyok miatta, mert már nagyon szerettem volna Veletek találkozni.
Igyekszem dobni képet Botiról, nehogy már teljes feledésbe menjünk. :)

Jó mulatást délután!

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe

Kép

Magunkról pár szót:
Boti már kezd mondatokban beszélni, minden nap élvezettel hallgatjuk az új szavait, szófordulatait. Olyan édesen hangsúlyoz meg zabáljuk!
A színeket már ismeri és mondja, mutatja. Az utcán is mindent minősít kicsi-nagy pl kutya, szőke-barna néni, egyre több kocsitípust felismer amit így kommunikál : pirosz kombi audi :) vagy zsáká trabant. :) és mindezt csillogó szemekkel kitörő lelkesedéssel. Saját kis ujjain mondja és mutogatja az "elment vadászni......" című mondókát.

A nyáron 2 hétig teljesen szobatiszta volt nappal. Olyan boldog voltam! Aztán jöttek az utazgatások, mentünk jobbra balra szegény gyerek tanácstalan volt a pelenkában és én ahelyett, hogy levettem volna és elvittem volna pisilni azt mondtam neki, hogy nyugodtan bele a pelusba. Óriási hiba volt! Már tudom. Azóta sem hajlanó újra bilizni! Nemhogy nem érdeli de tüntetleg fel is kiált és elszalad, hogy Nem! Fogalmam sincs mit csináljak vele, de én már úgy unom pelusozni és tudom, hogy érett rá.....
Méretei 13,5 kg és 92 cm.

Ne haragudjatok, hogy ennyire ritkán jövök!

Nos, röviden ennyi rólunk.

Sok puszi:

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok!

Educi,Joe nagyon sajnálom,hogy nem jöttök ma! :cry: Educi szerettelek volna megismerni.Joe,veled meg sokat dumcsizni.

Sajnos Dóráék sem tudnak jönni.:cry:Apa láthatási nap van ma náluk!

Remélem mi ott leszünk.Prücsökkel megyünk,már nagyon várom!!!!Kicsit kimozdulok a négy fal közül!

Kinga,
ti eljöttök a talira?Jól eltüntetek!
Nagyon köszönöm a felajánlott segítséget.Megvárom a szakvéleményt,aztán lehet,hogy visszatérünk rá.A barátnőd biztos tudna segíteni,mert már 3 évesen is fejlesztő pedagógusra lett volna szüksége ZSoltinak,csak vhogy nem kerültünk ilyen emberhez!:evil:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Joe,
milyen nagy lett Boti!Nagyon pasis lett!És milyen ügyes!Hanna messze se beszél így!Remélem azért hamarasan tudunk talizni!Esetleg egyszer összefuthatnánk vhol!

Pusz
timiban

Sziasztok!

Sajnos mi sem tudunk menni a talira, pedig úgy vártam, nagyon szerettem volna talizni veletek. Úgy sajnálom, hogy nem mehetünk, de nem szeretnénk megfertőzni senkit. :cry: Ricsivel mindketten betegek vagyunk. Megfázás, köhögés, taknyosság. :(

Tücsi
Gratulálok! Kívánok nektek jó egészséget, sok boldogságot és nagyon sok tejcsit! :D :D

Sára
Remélem nem haragszol, hogy csak most és csak így, de nem írok túl sűrűn mostanában. GRATULÁLOK A POCILAKÓDHOZ! :D :D
Vincének jobbulást!

Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást kívánok!

Többieknek pedig jó bulizást!

Puszi. Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Sajnos mi sem tudunk menni a talira, mert Bálint baba még mindig szörcsög és mára már csúnyán köhög is. Majd legközelebb! AKi ott lesz, annak kivánok nagyon jó szórakozást!!!

És itt az igért kép a szombati "felvonulásról".
Kép

Kép

Kép
precious
Budapest

Boga
Ti jöttök ma a talira, mert akkor ott szívesen elmondom a mi altatásunkat.

Készülünk a délutánra:

Gabek&Gergő

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Timi!
Nagyon szívesen, tényleg szólj, ha a szakvélemény megjött és eldőlt, hogy milyen irányba mentek tovább.

Sajnos a talira nem tudtunk menni - amint nyilván észrevettétek :), mert minket is elkapott az oly népszerű köhögős tüsszögős feneség.

Edina!
Mi most a Boiron oscillococcinum névre hallgató homeopátiás szerét esszük, ez szuper influenzaszerű megbetegedésekre! Megnéztem a tájékoztatót, lehet szedni terhesség és szoptatás időszakában. Recept nélkül kapható a patikában.
Jobbulást kívánok!

Vanda!
Nagyon aranyos a képetek, szépen mosolyog a babátok!
Én sajnos lemaradtam az előzményekről: milyen felvonulás volt a szóban forgó esemény?

Sára!
Hogy vagytok? Vincus helyrejött már?

Kinga

Joe!
De jó, hogy te is megérkeztél ide! Gratulálok a nagyfiadhoz, szép egészséges gyerkőc. Botim le van maradva méreteit tekintve, ő csak 12 kg és 88 cm.
Szerencsére a többi dologban nagyon ügyes már. Így például a beszéde neki is nagon szépen alakul. Most már néha vadidegenek is megértik, mit mond és ezt én a szép artikulációnak tudom be! :)
kgk

Bocsánat, Zsófi, hogy letördeltelek, véletlenül volt, gyorsan olvastam végig az előnézetet!
kgk

Sziasztok,

mi megyünk ma, csak biztos, hogy háromra nem fogunk odaérni, mert Bálint még mindig nem alszik, és alvás nélkül nem viszem el, viszont ha most elalszik, akkor fél négy előtt nem kel fel. Tehát olyan négy körül vagyunk várhatóak.

Sajnálom, akik nem jönnek :(

Lilla

lilló

Sziasztok!

Mi nem biztos, hogy megyünk, mert

1/ most raktam le Vincét, ha nagyon belehuz az alvasba kb 6-ra érünk oda, igy nem sok értelme van az egésznek.
2/ Két napja ugy érzem magam, mint a mosott ****. Talan az éjszakai kelések miatt, nem tudom. Ugy érzem magam, mint egy 130 kilos dagadék, mozdulni is alig birok, faj a derekam pedig nem is olyan nagy a hasam, nem értem...
3/ V sem szazas még, nem fertöz, de nem tesz jot neki a meleg. NEm tudom mennyire van agyonfütve most a jatszo, lehet felhivlak majd titeket, h mi a helyzet.

Ma reggel elmentem cukorterhelésre (fuj :|), a Janosban eddig 1-ig volt labor csak közben megvaltozott a "nyitvatartas". Kiderült, h csak 10-ig van vérvétel. :evil: (9 utan értem oda, jol végigalltam a sort...) azt hittem megetettem a növérkét a hülye monitorjaval :twisted:. Az idöpontot a beutalon persze még nem valtoztattak meg :twisted:
Z is feleslegesen vett ki fél napot, hurra. Olyan pipa voltam!! Grrrrr! :x

Joe, hat nem csodalom, hogy nem akarod mar pelenkazni Botit, nem kevés kilo! :shock:
Jol megnött ö is! Benézhetnél gyakrabban!

Vanda, jo ez a kép :wink:!

Na sziasztok, megyek én is aludni hatha elmulik a nyomisag.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Gabek!
Hat nem mentunk...csak most jutottam gep ele... Sorry!

Vanda!
Cuki a kep :wink:

Sara!
Hogy hogy a Janosba mentel laborba? Nem a Szt Imreben fogsz szulni? Nem lehet konnyu pocakkal es pici gyerekkel! Egyelore nem is tudom elkepzelni, hogy lehet vegigcsinalni. Pedig annyian megcsinaltatok mar!
Ugyanakkor megiscsak jo a kis korkulonbseg, nem? Akkor jokat tudnak jatszani :)

Holnap megszallja a lakast a portugal familia. Par napig zajlani fog nalunk az elet :D
Nem beszelve a penteki eskuvorol... Remelem, Lujzi nem keszul ki nagyon...

Kepzeljetek, a heten tobbszor mentunk jobbra-balra, es a lany teljesen kikeszult. Egyik este, bar dorzsolte a szemet es asitozott, tagra nyilt szemekkel csapkodta kezet-labat es ordibalt. Nem sirt, csak orditozott, mint aki sokkot kapott. Vszleg ez is tortent. Pedig csak setalni mentunk vele, de mivel nem birja elviselni a b.kocsit, kenguruban vittuk. Erre este kikeszult.

Ma meg en beugrottam a varosba 2 orara, furdetesre ertem haza, de az apja ugy nem birt vele, h megfurdette. Amikor hazaertem, keservesen sirt, de mar hallottam a hangjan, h regota tarthat, mert mar faradt volt. Minden bizonnyal en hianyoztam neki, mert egybol megnyugodott. De fel11-ig nem aludt el, ettol is kiborult...

Csak az en lanyom ennyire erzekeny??? :shock:

Jo ejt mindenkinek!

Kép
boga

Sziasztok!

Köszönjük a kedves fogadtatást! :)

Timi!
Persze, bármikor nagyon szivesen. :)
Jövő hétre remélem meggyógyulunk. Szerintem e-mailben beszéljük meg inkább a talit mert azt sűrűbben tudom nézni.

Hol vannak a talis lányok? Élménybeszámoló? Képek? :)

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy találkoztunk tegnap. Jól sikerült a találkozó, tündériek a "babák", na jó, inkább kiscsajok és kissrácok. :)
Köszönöm mindenkinek, aki eljött, és nagyon sajnálom azokat, akik nem tudtak ott lenni (majd legközelebb :wink: ).

Panzej: örülök, hogy Benneteket is megismerhettelek élőben!

Csináltam képeket, majd felrakom az oldalra (lehet mostmár - ahogy Huncut Móninak mondtam - csinálok egy saját oldalt a taliknak), és küldök az elérhetőségükről mailt, de egy képet feltétlenül meg akarok osztani Veletek itt is, mert ez a kedvenc:

Kata, Berregő és Bí:
Kép Kölesgolyó klub :)

Joe, Kinga: Jó, hogy visszatértetek az oldalra. Úgy hiányoztatok!!! Jó hallani rólatok. Boti (Joe-é) nagyon nagy fiú lett. Kinga, a te Botidról egy képet esetleg?

Jobbulást a kis és nagy betegeknek!

Lilla

lilló

Szia Kinga!

Szeptember 22-e autómentes világnap (Európa-nap?) volt és mi sem mentünk kocsival sehova sem. Persze nem csak azért, mert nincsen kocsink....
Sáráék felvonultak, mi meg csak a Margitszigeten nyomtunk egy kört.

Szupi a kép a taliról, mintha tesók lennének, de én az anyukákról is várom ám képeket...

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Segítségre ill. tanácsra lenne szükségem, remélem tudtok segíteni :wink:
Az orvosom Dr. Takács György, szülésznőnek pedig Margitot kértem fel.
Az érdekelne, hogy hogyan is működik ez a hálapénz dolog, mikor és mennyit adjak Nekik?
Válaszotok előre is köszönöm!
Dorka
didoka*

Sziasztok!

De édesek a gyerkőcők!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó nektek hogy tudtok talizni!

Megszeretném kérdezni, hogy tudja-e valaki hogy tavaly január óta a terhes pathológia szobái kicsit javultak-e (mondjuk elektromosság terén), - telefon feltöltés szempontjából! Mert sajna hétfőtől bérelek ismét majd 1 ágyat minimum 1 hétre, de szerintem már végleg.
Ja még azt szeretném kérdezni, hogy ti terhesség alatt ha bekerültetek rövidebb-hosszabb időre (szülés előtt) a kórházba akkor adtatok pénzt a dokinak, vagy szerintetek ilyenkor már elég ha csak a szülés után adok neki! Mert én eddig úgy gondoltam hogy már így a végén majd csak utána adok neki ahogy terveztem is!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Nagyon jó volt a szerdai tali, Sanyika nagyon élvezte! Persze a végére jól elfáradt, de szerencsére nem aludt el a kocsiban és itthon "jó időben" le tudtuk tenni aludni.
Lillának köszönjük szépen a szervezést!!! :D

Erika! Nekem a patológiáról nincsenek tapasztalataim, de én tuti nem adnék pénzt az ottlét alatt, majd csak a végén, annak akit érdemesnek tartanék rá. Sajnálom, hogy be kell feküdnöd, remélem nem lesz komoly gond és gyönyörű babának adsz életet!

Dorka! Ez a hálapénz dolog nagyon egyedi, mindenkinek a jóérzésén és a pénztárcáján múlik. Nálunk a szülésznő és a nővérke többet segített, mint az orvos, a nővérke rendesen meg is lepődött, hogy adtunk neki borítékot, pedig állítom ő érdemelte meg a legjobban, ő foglalkozott velem a legtöbbet (még a műszak végén is ott maradt). Állítólag a magánrendelési díj tízszerese a szülés általában a dokinak, de én ezt egy kicsit sokalltam.

Többiek merre jártok? Ebben a rossz időben nem nagyon lehet levegőzni...

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok

Huncut
én csak a dokimra gondoltam (anyagilag), mert tavaly is mikor Ákossal voltam bent a végén 3 hetet, igaz hogy hozattam be ezt azt az ápolónőknek - de nem adtam oda, azon ok miatt amit te is írtál, hogy nem éreztem azt hogy OK, de valszeg a dokimnak is majd csak a szülés után adom oda azt amit gondoltam, + az érzéstelenítő dokinak!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Vegre mukodik az internet nalunk!
Nagyon jol ereztuk magunkat a talin, koszonet Lillonak! Orulok, hogy megismerhettelek Titeket eloben is, kicsit vicces volt latni az arcokat es kapcsolni oket a "fedonevekhez" :wink: . Hazaerve az en csemeteim is hullottak az agyba, eleg vicces volt.
En is csinaltam kepeket, de fogalmam sincs egyelore hova toltsem es mikor. Lillo, a Te kepeidet hol nezhetnem meg?

Tobbiek, hol vagytok?

Sziasztok,

Anita

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Elmesélném neketek mekkora egy ÁLLAT vagyok!
Megnéztem a kardiológiai papírját Zalcsinak és felírtam magamnak,hogy szept.28-án (azaz ma)kell Őt vinni!
Összepakoltam,készülődtünk,gondoltam elrendezem a papírjait!És akkor vettem észre,hogy az egyik tavalyi időpontot néztem!Azért nem tűnt fel mert arra emlékeztem,hogy szeptemberben kell menni,csakhogy most 10-én kellett volna! :evil:
Hogy lehetek ekkora hülye?????????
Felhívtam a klinikát,elmondtam mi van,azt mondja az asszisztens,hogy beszél a dokival!Hallom,hogy mondja neki,hogy elfelejtettem elmenni!NEM!Nem felejtettem el,csak annyira hülye vagyok,hogy más papírt néztem!Nem felejtettem el,mert készültem rá és már napok óta sz@rul alszok,hogy mit fognak mondani!
És most valószínűleg azt gondolják rólam(joggal9,hogy egy szar anya vagyok,mert egy ilyen időpontot nem szabad elnézni!
Tudom én is és nem értem,hogy történhetett!????Eddig mindíg ott voltam időben,csakhát ugye arra úgysem emlékszik a doktornő!Ég a bőr a képemen és a sírás kerülget!
Most okt.12-re kaptunk időpontot!
Vendég

Alziza, ne aggodj, ilyesmi elofordul. En vagyok ra az elo pelda, velem ilyenek sorozatosan elofordulnak.. Emiatt ne bukjal ki. Ugyis olyan ocska nap van ma.
Miert kell Zalannak a kardiologiara mennie?
A

Kép
Kép
panzej

Anita!

Persze,persze az ember elfelejt dolgokat meg időpontokat,na de egy ilyet?
Ráadásul ez mostanában egyre többször előfordul!Mármint,hogy felejtek!(Idén pl. a házassági évfordulónkat is!)Lehet,hogy már orvosi eset vagyok! :shock:

Zalcsi majdnem 4 héttel előbb született!Ilyenkor előfordulhat,hogy a botallo vezeték nyitva marad!(Ez az a vezeték,ami a méhen belül nyitva van és utána záródik!)Ez 1-2 héten belül összenő jó esetben!Zalcsinak nem nőtt össze!Az utolsó vizsgálat februárban volt,akkor sem volt még összenőve és azt mondták már elég kicsi is rá az esély!
Azért is vártam már nagyon,hogy most mi van???Erre ?Ennyi eszem van!!!
Most az elkövetkező két hétben tiszta ideg leszek!
Hát sajna már nem tudom vissza csinálni! :(
Vendég

sziasztok!
Most vagyok itt először,tavaj januárban szültem a lányomat a II-es klinikán,és a fiamat pedig jövő februárban fogom ha minden jól megy. :lol:
Van esetleg valaki aki olyan "flúgos" kismama mint én,hogy mindent megálmodik a babával kapcsolatban,cagy csak én vagyok "ilyen"?

jujuka
jujuka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?