Jó estét!
Várom a Házon kivül adását,mondjuk eléggé álmos vagyok,de erőt veszek magamon és megnézem!Talán még tanulhatok is belőle!Aztán majd reggel meg nem tudok felkelni!(mondjuk van aki gondoskodik róla,hogy ne vigyem túlzásba az alvást
)Pedig reggel időben indulnom kell,mert én viszem suliba a Rebit,mert apa dolgozik!(talán ezért is érek rá ilyenkor
)
Leírom mi volt a bizottságnál,hanem baj!
(pontosabban átmásolom,mert 2x nem akarom ugyan azt leírni)
Akkor a bizottsági sztori:
Nagyon szimpatikus"néni"nél voltunk.Egyből azzal kezdte,hogy jár e a gyerek oviba.Mondom járt,sőt 3 évig bölcsibe is,de most a helyi ovi helyhiány miatt visszautasított.Erre ő-minden vizsgálat előtt-ilyen nincs,törvény írja elő az 5 évesek óvodai felvételét!Szóval így kezdtük!Aztán én elmondtam hogyan fejlődött eddig,majd elkezdett Zsoltival foglalkozni,ekkor már én nem voltam benn.1.5 órát bírta a gyerek,azt mondta szépen csinálta a feladatokat,de már elfáradt így nem jutott mindenre idő!A hivatalos véleményt postán kapom majd meg,de azt mondta úgy kezdi,hogy az óvodai felvétel indokolt!
Szóbeli értékelés:Komplex probléma van.Zsolti elmaradása kb.2 év.Több tipusvizsgálatot csinált.A szakkifejezéseket nem tudom.Van olyan vizsg.eredmény ahol 3éves szinten van Zsolti,van olyan ahol"csak"fél éves az elmaradása!Mindenképpen fejlesztésre szorul,de ő nem tudja megmondani mennyire speciális foglalkozásra van szükség,ezért tovább küld minket a Tanulásképességet vizsgáló bizottsághoz.A logopédus továbbra is kell,de nem elég!Megkérdeztem,hogy ez már az értelmi fogyatékosság felé hajlik e.Azt mondta,hogy kicsi még a gyerek,korai megmondani,de határon van.Viszont fejleszthető,utasításokat megérti és végre is hajtja.Tehát nem biztos.De ehhez sok más vizsgálat is kell és idő!A másik bizottságnál gondolom ezt fogják vizsgálni,hogy elég e neki a norm.ovi plusz a foglalkozások,vagy speciális ovira van szükség!De szerintem amíg fejleszthető nem lesz gond!
Hát ennyi,majd ha meg lesz az írásos szakvélemény leírom,pontosan mit állapított meg!
Erre pont ma hív fel az ovi vezetője,hogy elkezdtem e már vmit intézni.Meg szemrehányást tett nekem,mert mertem szólni a védőnőnek és az orvosnak,hogy nem vették fel a gyereket.Erre én:Miért felvette?Csak annyit mondtam a védőnőnek,hogy helyhiány miatt nem vették fel.Erre nem mondott semmit.Viszont közölte,hogy ezt a gyereket már rég fejleszteni kellett volna.Mondtam neki volt is fejlesztve,járt logopédushoz!
Apám,letagadja,hogy én ezt mondtam neki,mert nem vittem papírt erről.Viszont nincs is hivatalos papírom,mert amit adtak,azt úgy könyörögtem ki tőlük,és azon csak az van,hogy milyen stádiumban volt a gyerek fejlődése amikor hozzájuk került.
És még azzal jön,hogy ő segítő szándékkal jött felém!
Hát kérdem én,akkor miért nem mondja a szemebe,hogy azért nem veszi fel a gyereket,mert fél attól,hogy norm.oviba nem fejleszthető és,hogy fogyatékos a gyerek!
A telefon beszélgetés vége is az volt,ha ő írásba kapja,hogy vegye fel a gyereket akkor visszatérünk rá! .evi:
Döbbenet!És akkor még én nem vagyok korrekt!Mert ha az elején a szemembe mondja az aggájait-amit megjegyzem most sem tett-akkor én is azt mondom várjuk meg mit mond a bizottság!De ő csak helyhiányra hivatkozott!
Ja,és állítólag a jegyző is tud rólunk,mégse csinál semmit.Most függetlenül mi lesz a papíron addíg fel kel vennie,amíg nem írják le,hogy norm.oviba nem képezhető,hisz 5 éves és a jogszabály előírja,hogy óvodaköteles legalább napi 4 órában a szülő(!!)kötelessége oviba járatni gyermekét!Na erre sem lép semmit a jegyző!Ráadásul még hivatalos papírt sem kaptam az elutasításról,pedig kellett volna,mert én felvételre,pontosabban átvételre jelentkeztem,és ez nem történt meg,tehát egy elutasító határozatot kellett volna kapnom.(Azzal lehet a jegyzőnél fellebbezni!)
Szóval kiakadtam egy kicsit!Hát ezek után nem tudom mi lesz,de biztos,ujjal fognak ránk mutogatni az óvodában!
Na jó hosszúra sikeredett,bocsi!
Pusz
Timi