Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na nem kapálok nyugi!! Meg semmi extrát nem csinálok...
És Piroska csütörtökig várok, akkor beszélek a dokival és vagy átad valakinek rendesen, vagy hívon Erdélyit vagy Surányit, de már nem agyalok ezen. ja és jön a párom is!! Mondtam neki, hogy jobb ha ott van, úgyhogy úgyintézzük, hogy bejöjjön ő is! :lol:

Mintha én is keményedgetnék, de fájni nem fáj és csak 1-1 jön... ritkán...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Giga,
Levit tegnap vittem orvoshoz,mert folyton piszkáta,vakargatta a fülét.
Ott megvizsgálták és kiderült,hogy be van gyulladva a jobb füle.
Szerencsére semmi komoly,kaptunk fülcseppet,remélhetőleg pár nap és elmúlik.
Lilinek jobbulást kívánunk!

Jutta,Piroska,
Szorítunk Nektek mi is Levivel!:)

Becsi,
Nagyon jók a képek,jó hogy írtál magatokról.:)

Levit tegnap lemérték,megmérték:
75,5 cm hosszú, 9300 gramm és a fejkörfogata 46,5 cm.:)
Tényleg jó sokat nőtt egy év alatt!:)

Mennem kell,mert még sok a dolgom.

Szép napot Mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

Kép ez lemaradt :)

Kép
mano83

Sziasztok!

Kisprága: boldog szülinapot Nándinak!!!!!

Verna: Nem emlékszel véletlen hányadik oldalon van a térkép a Fóti cipősről????? Sajna nincs időm vissza keresni, mert a manó megnyúz!!!!!!!

Jutta, Piroska: Kitartás már mindjárt babáztok ti is.

Kép
tami2900

Laura már pici kora óta folyamatosan piszkálgatja a fülét. Volt olyan is, hogy véresre vakarta, mint Lili. Mostanában már kevesebbszer csinálja, de emiatt még nem mertem a fülbevalót berakatni Neki.
Megnézettük orvossal is, de semmi gubanc nincs a fülével, úgyhogy azt mondták csak egy rossz szokás, majd kinövi. :shock:
Vendég

Tami: 177. oldal, de itt van:

http://www.terkepcentrum.hu/index.asp?g ... &tid=32610

Van az az út, ami Csomád felé megy (Dózsa György út), arról balra le kell kanyarodni a Móricz Zsigmond útra (elég egyértelmű, mert ott van kanyarodósáv. A Móriczon el kell menni a Csaba vagy a Hargita utcáig, elkanyarodni balra, és ott lesz a Móriczcal párhuzamosan a Kinizsi utca. A 38-as szám, ki is van írva, hogy Fargo Bt., meg hogy cipőkészítő, vagy ilyesmi. A csengőre is ki van írva, hogy cipő.
Vendég

Sziasztok!
Piroska!
szerintem te ma vagy holnap lebabázól!De mindenféleképpen a héten meglessz a babód!Én így érzem!Ne kérdezd miért,de ahogy olvastam a soraidat valamiféle melegség fogott el! :D :wink: Hajrá,kitartás!az első babónál nemfog az olyan könnyen menni!Legalábbis nekem nem volt olyan gyors! :wink: A cuccodat simán utánnad vihetik! :) :wink: Annyira izgulok csajok!Tiszta lázban vagyok! :oops: :lol: :lol:

Verna!
Nem csak az oxitocin az ami elindítja a szülést!a sógornőmnek elég volt csak az,hogy megvizsgálta (Erdélyinél szűlt ő is)NST volt bent és nem engedte haza!Mondta a sógornőm neki,hogy fájdogált a dereka+hasa a napokban,erre megvizsgálta és már 2 újnyira nyitva volt!Szóval fel a szülőszobára és csak a burkot repesztette meg!Oxitocint a legvégső esetben adják,amikor már régóta vajjudott a kismama!(én úgy tudom)De lehet,hogy rosszúl tudom) :oops: :? :roll: eleve adtól,hogy a burkot megrepesztik,már jobban beindúl a szülés!

Jutta!
Esetleg a melledet is maszírozhatod!(bimbót)Bocsi,de ez így van!A szopizást is azért kell abbahagyni !Vagy egyél egy kis fűszeres kajcsit!Pl roston dolgot!Borsosat stb.....!Ja és még annyit akartam mondani,hogy engem mikor elválalt Zsolt(Erdélyi)Zsanival akkor megbeszéltük,hogy mivan olyankor ha esetleg ő pont szabira menne!(mert akkorra voltam kiírva szabi előtt 1 héttel)azért válalt csak el,mert a harmadik babával voltam nálla!Mondta,hogy a harmadik úgy is hamarabb jön,főleg,hogy nekem mindegyik gyerkőc 1 héttel jött hamarabb!Szóbakerűlt (vagyis én hoztam szóba)a megindítás is!Mondta,hogy mególdjuk,ne izgúljak! :wink:

Pimpo!
Sajnálom,hogy nem kaptatok szocpolt!

Pilla!
Örülök,hogy jobban vagytok!Akartam még tegnap mondani,hogy sót is párologtathatsz a szobában!Az a köhögésre is nagyon jó,és tisztítja a légutakat is! :wink:

Szép napot mindenkinek!
Pocakosok!
CSAK SEMMI PÁNIK!!!!!!!!!MINDEN RENDBEN LESSZ!

Kép
Kép
Kép
tiop

tUDTAM,HOGY KIMARAD VALAMI!
Tüccs!
DÓRINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!
Kép

pIMPO!
Édesek a képek!Látom neked is szeret belemászni mindenbe a kis huncutka! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: nekem nulláról indították, teljesen zárt méhszájnál. Arra jó az oxytocin, egyébként csak gyorsítja a szülést. Márpedig ha még nem tágult ki a méhszáj, burkot repeszteni se tudnak... Szóval ilyen esetekben, amikor még nem indult meg a szülés, de valamiért indítani kell, akkor bizony oxytocin... és be tudja indítani, ezt tapasztalatból mondom! :) (Más kérdés, hogy a gyerek még nem áll készen ilyenkor a szülésre...)
Vendég

Nem akartam okoskodni,én oxitocint akkor kaptam amikor fájásgyengeségem volt!Szóval kitolásnál megszüntek a fájások!Na meg kaptam vajjúdás közben is!
Juttának,ha fájdogál a hasa+dereka akkor valószínű,hogy beindúlt valami,és a méhszáj is elkezdett kitágúlni!Három gyereket szűltem,kettőnél burkot repesztettek,úgy hogy 2 újnyira voltam tágúlva!Nem egyből a burokrepesztéssel kezdenek!Vannak kupok,Zsalék amik elkezdik kitágítani a méhszájat!Aztán ha már elkezd kitágúlni akkor jöhet a burokrepesztés,és ha az sem segít akkor jön az oxitocin! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

SZERINTEM!NEM VAGYOK ÓRVOS,DE ÍGY A LOGIKUS!

Kép
Kép
Kép
tiop

BOCSI:oxytocin

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, persze, az is igaz, amit te írsz, de ott egy már magától beindult szülésről van szó, akkor már tudnak burkot repeszteni. És igen, a végén szokták oxytocinnal segíteni a fájásokat.
De ha még nem indul be a szülés, akkor a zselé se sokat ér, meg a tágítás se, viszont lépni kell... na, akkor jön az infúzió. És amikor már az infúziótól kellőképpen kitágul a méhszáj, akkor jöhet a burokrepesztés is. (Már csak azért sem lehet burokrepesztéssel indítani, mert onnantól kezdve a gyereket semmi sem védi, tehát x időn belül kint kell lennie, márpedig az infúziós szülésindítás sem percek alatt történik, már órákig, vagy akár napokig is eltarthat így is.)
És hidd el, hogy velem így történt, 0 fájásnál, zárt méhszájnál indítottak szülést oxytocinnal, és csak 4-5 óra múlva repesztettek burkot...
Vendég

És hangsúlyozom: nálam a 190-es vérnyomás indokolta a szülésindítást, nem hobbiból csinálta a doki!!! ;)
Vendég

Még azt hozzáteszem,hogy teljesen felesleges ezen itt agyalni,hiszen úgyis a doki fogja eldönteni,hogy milegyen!Persze,hogy a természetes szülés a legjobb! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszönjük a köszöntéseket!! :D

Hát kimentem a piacra (csajszit a nagymaminál hagytam) , erre nem volt piac. Vagyis volt 2 árus összesen. :evil: Mindegy, ami kellett megvettem, csak szeretek ilyenkor válogatni, meg az öreg néniktől vásárolni.

Nekem is volt burokrepesztés, akkor már 8 órája vajúdtam. Na, utána aztán elszabadult a "pokol", hihetetlenül felerősítette a fájásokat szinte azon-nyomban.

Piroska ha még otthon vagy, a táskát hagyd otthon!! Ilyenkor már nemjó cipekedni. Fogadd el a segítséged és hozasd be ha kell. :wink:
Akartam már kérdezni, hogy nem adnátok meg a tel-számotokat valakinek priviben, és egy sms-ben tudnánk érdeklődni mizujs. Jutta ez Rád is vonatkozik!! :roll: Persze nem tolakodni szeretnék, csak úgy izgulunk, mintha mi mennénk szülni. 8)
Ha gondoljátok én szívesen megadom a számomat.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Mindkét csajszim alszik, hurrá!!!!!!!!! :D

Piroska, ne aggódj, nem fogod eltéveszteni, ha már ott tartasz a fájásokkal... Azt nem lehet összekeverni a jóslókkal. Annak idején Bogival én se tudtam még, milyen is lesz, és baromira idegeskedtem a jóslók miatt, mert azok is tudnak fájni, de érdekes módon már a legelső igazi fájásnál tudtam, hogy ez már az! A nők be vannak erre programozva megfelelően, nyugi, bízz az ösztöneidben!

Jutta, én a helyedben még véletlenül se akarnám az indítást, pláne nem a terminus előtt! Az oxytocin baromi brutál tud lenni, hidd el, a "sima" szülési fájdalmakat akár megezerszerezi (ez személyes tapasztalat!!!)! Ha lehet, akkor a szülés során is hagyd ki, mondjad a dokinak, hogy nem akarod, mert iszonyúan ki lehet tőle fáradni, és a baba is nagyon meg tudja sínyleni: sokszor az indokolatlanul, "csak azért mert évtizedek óta így szoktuk" módra adott oxytocin miatt lesz császár a szülésből (lásd Bogikám születését)! Nem riogatlak, de ezt is vedd kérlek figyelembe!

Lányok, milyen kortól lehet babaúszásra menni? Gondolkodunk rajta a párommal, hogy a két csajt egyszerre kellene vinni. Bogit piciként azért nem vittem, mert rendesen víziszonya volt a gyereknek, amit csak kábé 14 hónaposan nőtt ki - azóta viszont átváltott "vizimanó" üzemmódra. :wink: :lol: Roni viszont nagyon szeret pancsizni a kiskádban, ezért is gondolkodunk a dolgon. Meg nem lenne rossz családi programnak sem.

Üdv mindenkinek!
andibab

Persze teljesen igazad van!!!Ha muszály akkor muszály!Zsaninál nekem éjjel megrepett a burok ,fájásom egy szálse!Éppenhogy jelentkezett egy-kettő!Hítam a dokit éjjel 2-kor telefon kicsöngött de nem vette fel(gondolom műtött,vagy szűlt)nem is hívtam többet mert fájásaim nem voltak(ő hívott vissza,hogy mi a helyzet?)mindegy!Reggel bementünk a korházba gyenge fájásokkal,a mérő éppenhogy kimutatta!Folyamatosan ellenőriztek,a magzatvíz folyamatosan szivárgott!2 újnyira voltam össz vissz kitágúlva!A burkot
nemigen kellett repeszteni,mert magától megrepett,csak egy kicsit rásegítettek!Aztán úgy dél felé mondták,hogy bekötik az infúziót és kapok egy kis "inditót"Fél 1-re olyan erős fájásaim lettek,hogy a falat kapartam!Fél 3-ra lett meg Zsani,iszonyat kínok allatt!Egyszer kaptam egy kis fájdalomcsillapítót(ami fél óráig volt hatásos)Többet nem kértem!Felesleges,csak lassítja a vajjúdást!Szóval én is infúzióval szűltem,tudom mijen érzés! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Helyesbítek!
Nem az volt iszonyatos kín,ahogy kijött,hanem a vajjúdás! :wink:
Andibabnak igaza van!!!Tényleg nagyon letud fárasztani az tény!!!Ja és az errőssége is 100%-os,én már csak tudom!!! :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja, még valami:

Pimpoka, a református és az evangélikus keresztelőkön nem szoktak felhajtást csinálni a keresztelőruha körül, az inkább a katolikusoknál (és inkább a görögkat esetén) szokás a tapasztalatom szerint. Ha egy normális "ünneplő" ruhácskát adsz a picire, és mondjuk egy olyan fehér blúzocskát, aminek mondjuk fodros gallérja van, amit kívülre hajtasz a pulcsin, az már tökéletesen rendben lesz! Én egy majdnem 9 hós kiscsajszira :wink: adnék egy "ünneplős", mondjuk bordó, vagy rózsaszín nadrág-pulcsi együttest egy fehér blúzzal, vagy ingecskével alatta (de body-ban is láttam már olyan tündéri fehéret, aminek kimondottan nagyobb fehér fodros, vagy hímzett, vagy csipkés gallérja van, Bogi is ilyesmiben jött egy barátunk babájának a keresztelőjére). A lényeg, hogy kényelmes és meleg legyen, valamint ne érezd magad "hülyén" (bocs!) miatta, hogy esetleg vásári majmot csinálsz a lánykádból... Ami neked tetszik, biztos jó lesz!

Mellékelek egy képet, ami akkor készült Bogiról, hátha ad ötletet:

Kép

Üdv!
andibab

Neeem, azt hogy nulláról indítsák terminus előtt azt nem... ha van 1-2 ujjnyi nyílás az más, ilyenkor megpitiszkálják és attól fél napon belül "magától" beindul... asszem... ez más, mert akkor a fájástól indulnak be tulajdonképpen a dolgok... asszem apukázásnak is hasonló hatása van, csak az természetesebb... plusz a sperma lazítja a méhszájat talán...

(szóljatok ha butaságot mondok)

Na Piroska szerintem neked 1-2 napon belül meglesz!

Jutta

KépKép
jutta

fáradt vagyok, sok a "mondjuk".... bocsesz.... :oops: :oops: :oops:
andibab

Ja és :

Boldog hófordulót Dórinak!!

Azt hiszem az elmúlt 2 napban nem voltam túl figyelmes... elnézést!
:oops: :oops: :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Beszéltem a szülésznőmmel, akit Ti ajánlottatok!
(Ezer köszönet és hála!!!)

Egy angyal, megnyugtatott és mondta, hogyan irányítsam én a dolgokat (mármint a kinek adjon át témát)... és hogy nyugodjak meg nem fogja a doki megindítani a szülést, csak ha már tényleg csak rásegíteni kell és akkor is megbeszéli velem a dolgot!

Ja és elvileg szerdán már van a doki... no holnap minden kiderül!
De sokkal nyugodtabb vagyok, mert újra azt érzem, hogy nem a fejem felett zajlanak az események és van aki segít! :lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Így Dorkát se sürgetem, és nem frusztrálom magam ezzel a szülés témával!

Jutta

KépKép
jutta

Andibab: akkor Te is megerősítetted az általam írtakat...

Tiop: sajnos nem mindig lehet a dokikra hagyatkozni teljesen, jó, itt azért általában normálisak, de emlékezz vissza, mennyi botrány volt abból más kórházakban, hogy a dokik csak azért indítottak meg szüléseket, hogy az ügyeleti idejükre essen... :shock:
Szóval nem árt, ha az anyukák is tisztában vannak a lehetőségeikkel és azzal, hogy mivel járnak az egyes opciók.
Normál lefolyású szülésnél egyébként sem oxytocinra, sem burokrepesztésre nincs szükség, én biztos, hogy kézzel-lábbal tiltakozni fogok a következő gyerkőcnél ezek ellen, ha egyébként minden rendben zajlik majd...
(Persze itt is van, amikor indokolt, ez nem vitás!)

Ja, és Piroska, még a csomagra akartam írni: én már bent feküdtem a kórházban, de még így sem kellett átvinnem a szülőszobára, csak a legszükségesebbeket. Ha megindul a szülés, csak egy papucsra lesz szükséged, törülközőre, vízre, szőlőcukor, csoki... más most nem jut eszembe.
Minden más bőven ráér, vihetik utánad, akár szülés után is, amikor már a végleges helyedre kerülsz - a szülőszobában úgysincs veled a csomag, hanem beteszed egy szekrénybe.
Vendég

Verna!
Nos én sem arra gondoltam,hogy mindenféleképpen indítsa be a szülést!De ha ő úgy látja,hogy tényleg csak "rákel segíteni egy kicsit"akkor meg miért ne,ha van rá lehetőség????Indok:Az anyuka is megnyukszik,hogy annál fog szűlni akit betervezett! :wink: Persze én is ellene vagyok annak,hogy "ügyelek akkor miért ne"!!!!!!Nállam pl:muszály volt az infúzió,mert álltalában 10 órát várnak azután miután a burok megreped(magzatvíz elfolyik)utánna megkell,hogy szülessen a baba!Nállam ez éjjel 2-kor kezdődött és kissebb nagyobb mennyiségben távozott a magzatvíz!12-kor kötötték be az infúziót,ha rá 1 órára semmi mozgás akkorcsászár lett volna belőle! :? Szerencsére nállam beindúlt a gépezet! :lol: :lol:

Már nem tudom,hogy ki kérdezte a képelőhívást!!
Mi most rendeltünk tőlük,én sem tudom,hogy milyen a minőség!

Piroska!
Csak nem????????????????????

Kép
Kép
Kép
tiop

*(akkor császár)

Kép
Kép
Kép
tiop

Még annyit,hogy nem akartam ekkora port kavarni avval,hogy felvetettem a szülésmegindítás tényét!!!!!!!! :shock: :shock: :oops: :oops: :( :( :( :(

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Megjártuk a fülészetet!
Ahogy Levinek, nekünk sem csináltak semmit. Azt mondták, hogy egy nagggyon enyhe gyulladás van a fülében, és kaptunk egy fülcseppet. Remélem jobb lesz tőle neki. :wink:

Oxytocin:
Mivel nekem is indított szülésem volt én is kaptam, de csak a legvégén, amikor már sok-sok ideje vajjudtam. Az indítás maga méhszájérlelő zselével történt. Igaz az első nem ért semmit, de a második megtette a hatását. Már akkor éreztem, amikor a vizsgálóból a szobámba mentem. :shock: Már itt 5 perces fájásaim voltak, és mégis 14 óra volt innentől számítva. Szuriban kaptam meg az oxytocint, és csak a kitolási szakasz előtt, amikor már nagggyon szenvedtem!

Tüccs!
Remélem a csajok megadták neked a számukat, és írnak sms-t. Jó ötlet volt tőled!!! Kíváncsian várjuk majd a fejleményeket. Én is teljesen be vagyok sózva, hogy mi lesz a két kismamánkkal, és mikor kapjuk már az örömteli híreket. :wink: :lol:

Megyek, mert a csaj már megint a pelenkákat pakolja... :twisted:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Ti aztán tudtok termelni :lol:

Dórinak Boldog hófordulót!

Andi: tudtommal 3 hónapos kortól lehet vinni a picúrt babaúszásra. Miután megkapta az oltások nagyrészét. Mi most kezdtük el, kicsit későn, mert Lili már nagyon akaratos. A búvárreflexe még megvan, a vizet is nagyon szereti, csak a többieket nem, meg azt, hogy nem mindig az van amit ő akar.

hm itthon is, mennem kell...

Kép
murphyke

Sziasztok!
Na, voltunk dokinál!
Tiop:
még nem :)
Szóval az volt, hogy azt mondta a doki, hogy 1 cm-re nyitva vagyok. Hazafelé és azóta is görcsölgetek, most már egy kicsit jobb, hogy egy kicsit feküdtem, de amikor jöttünk haza, akkor kész voltam. Zsibbadt a lábam, szét voltam esve, görcsölt a hasam, a derekam, mindenem. Most csak aprócska görcseim vannak, de lehet, hogy igazatok van, ez már nem fog elmúlni, úgy néz ki. Éjszaka óta fájdogál, de nem múlik el. Hát ezek szerint most már addig fogok görcsölgetni, amíg ki nem jön. Egyébként azt mondta a doki, hogy ha nem indulna el vasárnapig a szülés, akkor vasárnap be kell mennem NST-re és utána kedden, majd szerdán be kell feküdnöm. Valahogy úgy érzem, az már nem fog bekövetkezni, de majd kiderül.
Jutta:
örülök, hogy döntöttél, most már végül is megvárhatod a csütörtököt, az nem oszt, nem szoroz, de utána ne bízd magad a véletlenre.
Csomag:
be lehet zárni a szekrénykénket? Mert nem szeretném, hogy valamink eltűnjön. Mit tudtok erről?
Pimpoka:
miért nem kaptok szocpol-t? Egyébként szerintem bármiben lehet keresztelni, valami kis csinoska ruhácskát ráadsz és kész, nem kell akkora feneket keríteni neki.
Becsi:
nem tudom, mert még nincs szerintem rendszer a fájásokban, egyszerűen csak fáj időnként, de megmondom őszintén olyan gyagya dolog, amikor az embernek fáj mindene, akkor az órát nézni. Hát nem tudom, ahogy magamat ismerem, én le fogok feküdni és fetrengeni fogok, szenvedni, de az órát én tuti nem fogom nézni. Ha görcsölök, akkor nincs erre idegrendszerem.
Andi:
remélem, érezni fogom, de amint írtam, nem fogok órát nézegetni, hacsak a férjem nem fogja azt tenni. Nekem már semmihez nincs türelmem, kicsit szét vagyok esve. De biztos, hogy történik valami, mert amikor menszeszkor szokott görcsölni, akkor is érzem azt a recsegést, vagy hogy is mondjam és most is éreztem párszor, tehát szerintem az előjelek megvannak. Amúgy ma egész nap görcsölgettem, nem nagyon akarja abbahagyni...
Még ráadásul a lábam is tiszta görcs, az a legutálatosabb az egészben...
Na, nem panaszkodom tovább, csak azért keltem fel, hogy elmondjam, mi volt, mert gondoltam, hogy kíváncsian várjátok :):):)
Tüccs:
írom a privit.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ez az Piroska!
Csak így tovább! Ha mást nem, holnap-holnapután tuti a babád már a kezedben lesz. De reméljük holnap! :lol:

Teszek fel egy képet.
Így dobálta tegnap Apóca Lilit. :lol:

Kép

Kép
Kép
giga1

Wáááá... Az én párom is pont így dobálja Laját. Engem meg a frász kerülget közben. :lol:
Piroska, kezd izgalmas lenni a dolog. Nemsokára már a szüléstörténetedet írod nekünk.
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért! Elsősorban azokhoz fordulnék, akik Erdélyinél szültek vagy fognak szülni! Természetesen akinek van hasonló tapasztalata, illetve ötlete azt is szívesen veszem! :lol:
Hosszú keresgélés után találtam rá Erdélyire, és a Kistarcsai kórházra. Viszont az utolsó vizsgálatkor vettem észre, hogy a doki magánrendelőjében az van kiírva, hogy a szülés 2008.jan.1-től 80.000,-Ft !!!!!!!!!!!!!! Én június óta járok hozzá, és március elején esetleg február végén fogok vagyis terveztem nála szülni, de ezek után már bízonytalan vagyok. A 60 ezret még reálisnak tartottam, de az új összeget egy kicsit sokkalom. Sajnos már csak kifelé vettem ezt észre, és nem tudtam rákérdezni, hogy ez most akkor a régi "betegeire" is vonatkozik, vagy csak az újabbakra! Szerintetek? Azóta csak ez jár a fejembe, de emiatt nem akarom felhívni, hogy rákérdezzek!
Véleményem szerint, egy terhesség gondozás elején megadott árakat pofátlanság közben emelni, hiszen az ember ezt is figyelembe veszi, amikor dokit választ, és valahogy ez nem vall Erdélyire, nem ilyennek ismertem!
Egyébként mi van, ha mégis vonatkozik rám is a dolog, de én nem adok csak 60 ezret? Visszarakja a gyerekemet?

Bocsika, hogy ilyen hosszúra sikerült a hozzászólásom! Remélem valaki tud nekem segíteni, mert sokára lesz, amikor újra megyek hozzá és lehetőségem lesz rákérdezni!

Köszönöm
Vendég

Giga,
jajj, kiver a víz!!! Nem fél, hogy elejti? Gondolom, Lili meg élvezi :D

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Phédra:
szerintem rád nem vonatkozik, de én rákérdeznék nyugodt lélekkel. Én az én dokimat is megkérdeztem nemrég, hogy ennyiben állapodtunk meg, ez ugye nem változott? Nem kell szívbajosnak lenni!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Piroska!
Na ez már valami!holnap tutira mész szülni!Szerintem!De legkésöbb pénteken!Na jó nem vagyok jósnő,de ez már nem semmi!!!!!!!! :lol: :lol: :wink: :wink: Közel a babó!!HAJRÁ!!!!!! :wink: :wink:

Giga!
Jaj,apa is szokta dobálni Zsanit,de én nézni sem bírom! :? :oops: :oops: :lol:

Phédra!
Nyugodtan kérdezz rá!Mond meg neki,hogy most vedted észre az áremelkedést,és kérdezz rá bátran,hogy akkor most veled mi a helyzet!!!!!Nem fogja leharapni a fejed!Nem abból a tipusból való Zsolt! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

--
becsi
Iklad

--
becsi
Iklad

Tiop:
lehet, nem tudom, de tudod, mit nem értek? Mintha hallottam volna valami olyasmit, hogy szülés előtt már a babó nem nagyon mozog. Mert ha ez így van, akkor nem nagyon fogok megszülni mostanában, mert ez a gyerök egyfolytában nyomatja a charlestont :).

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Volna egy fürcsis kérdésem. Eddig Márkot a babaszobában fürdettük kiskádban, de már annyira pacsál, csapkodja a vizet, hogy úszik a szoba, mire végzünk. Úgyhogy eldöntöttük, hogy levisszüka fürdőbe a nagykádba, de az sarokkád, és egyszerűen nem érem el benne a gyerkőcöt, meg nem is tudom rendesen tartani (meg fürdetni is egyszerre). Gondoltunk arra is, hogy beletesszük a kiskádat a nagykádba, de úgy még messzebb van a gyerek, és nem érem el..
Láttam olyan biztonsági babafürdető cuccot (ha jól láttam valamelyik képen, Marcinak is van ilyen), mit gondoltok? És hajlok rá, de elég drága, meg a Brendon nem is nagyon esik útba, úgyhogy jól meggondolom, hogy megvegyem-e. Szóval Ti hogy oldjátok meg a fürdést a nagykádban?
(Tiop, nagyon szép az a kádas kép, ahol Zsanival vagy!)

Tüccs, kérdezted, hogy bírom Márkot a hordozókendőben. Hát nehezen, de a kendővel még mindig egyszerűbb közlekedni, mint babakocsival. Márk már 8300 gramm, úgyhogy a kb. 15 kilós babakocsival nem tudom felrakni a buszra, vonatra.. De inkább nem is ragozom tovább a 'közlekedés babakocsival' témát.
Dórinak boldog hófordulót!

Giga, úgy látszik minden gyerek imádja ezt a dobálós játékot. Tök jó lett a fotó!

Jutta, Piroska - szorítunk nektek!
Piroska, tényleg azt írja a szakirodalom, hogy a vége felé kevesebbet mozog a pici, mert nem nagyon fér el, de az én bébikém is 'alig fért a bőrömbe' :wink: Folyton helyezkedett, kinyomta a kezét-lábát, vagy épp a hátát domborította ki. Elképesztően tudott kinézni a hasam. Le is videóztuk annó, amint épp alakot vált a hasam :lol:
Jutta, nekem is Szentágotai volt a dokim, maximálisan elégedett voltam vele, de gondolom már Piroska is ajánlotta.

Bocs, hogy nem írok mindnenkinek, de alig tudom számon tartani az összes témát.. :oops:
:lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska, megcáfolom ezt a baba nem mozog dolgot, mert Nekem Laura még aznap napközben is ficánkolt ezerrel. :lol:
Phédra, szerintem is nyugodtan kérdezz rá legközelebb, de én úgy gondolom, hogy csak az "új" kismamikra vonatkoznak az árak.

Képzeljétek végre előremozdulás van hitel ügyben. Úgy néz ki jövőhéten elmehetünk szerződni, lesz egy utunk a Földhivatalba és utána utalják a pénzt. Számításaim szerint 2 hét. De... Nehogy minden kerek legyen, a Szocpolt nem kaptuk meg... Ezen már nem idegesítem magam. Ez van...
Vendég

Sziasztok!

Tüccs,
DÓRINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!!!!

Piroska, (de ez Juttára is vonatkozik részben)
Jaj, de izgi!!!!!!! Szeintem is már a finisben vagy!!!! :lol: :lol: :lol:
Drukkolok ezerrel!!!!!!!!!! Minden szupi lesz, meglátod!!!
Egyébként akkor sincs tragédia, ha elfolyik a magzatvíz!!! A baba nem kap azonnal fertőzést! A legnagyobb veszély nem is a fertőzés, ha azonnal (de NEM KAPKODVA és határozottan NEM TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL!!!!) elindulsz a kórházba, csak megvan, hogy ilyenkor hány órán belül meg kell születnie a fertőzésveszély miatt, de az nem 1-2 óra, én 12 órát tudok, de Tiop 10 órát írt, lehet, hogy Ő tudja jól. És így legalább egyértelmű, hogy néhány órán belül baba lesz. :lol: :lol: :lol: A nagyobb veszély ilyenkor az lehet, hogy ha a baba még nem ékelődött be (ha beékelődött, akkor semmi gond!), akkor a magzatburok elrepedésével hirtelen leesik, a köldökzsinór előreesik, és ez a szülésnél fulladáshoz vezethet, mert a baba elszoríthatja. Emiatt vannak olyan nézetek, (persze sokan ezt is cáfolják), hogy ilyen esetben le kell feküdni néhány percig, hogy a baba lassan ékelődhessen be, és utána is már az ideális a fekve kórházba szállítás. Nekem mondjuk már az 5. hónaptól be volt ékelődve Marci feje, így nem volt gond, de még így is végig feküdtem a hátsó ülésen, míg a kórházba értünk. Biztos, ami biztos. A fene se tudja, mi a helyes, de olvastam egy fórumon erről, és volt egy anyuka, aki írta, hogy ő bizony még lezuhanyozott, megcsinálta a szendvicseket, összepakolta a maradék kórházi cuccát, miután elfolyt a magzatvize, és a végén sürgősségi császár lett, mert előreesett a köldökzsinór és oxigénhiányos lett a baba. Persze nem kell parázni, ez extrém helyzet, csak figyelj oda, ha mégis így indulna meg a szülés, hogy onnan már ne ugrálj, hívd a kocsis ismerősöd, majd feküdj addig le, míg megérkezik! Az én dokim is azt mondta, hogy ha a magzatvíz elfolyik, akkor már nincs időhúzás, mindent dobjak el a kezemből és irány a kórház!
Az aranyszabály minden esetben: NEM SZABAD PÁNIKBA ESNI, ÉS AKKOR MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN FOG MENNI!!!!!!!!!!! Itt a fórumon is ahányan vagyunk, annyiféleképpen vajúdtunk/szültünk, és mind itt vagyunk szép és egészséges babákkal!!!! :lol: :wink:

Verna,
az rendben, hogy kézzel-lábbal tiltakozni akarsz az oxytocin ellen, ha minden jól megy, de honnan fogod tudni, hogy minden jól megy? Úgy értem, nekem nem szóltak, hanem egyszercsak ott termettek, szúrták a tűt és már nyomatták is az oxytocint (nekem már a kitolási szakban adták, tehát nem a fájásokat kellett vele erősíteni), és akkor mondták, hogy úgy ítélték meg, hogy ez még kellhet, mert kezdtem elfáradni. Mit mondhattam volna??? Hogy húzzák ki???? No meg megmondom őszintén - és a többiek cáfoljanak meg - a vajúdás végén / a kitoláskor már nincs az ember tiltakozós hangulatban. Semmilyen hangulatban nincs, olyan az egész, mintha mindent egy dobozból hallana. Csak sodródik és 1000%-ban befele figyel, fel sem fogja sokszor, hogy mi történik. Persze, ha az elején automatikusan adnák az oxytocint, az más, de ha minden jól megy, akkor ebben a kórházban nem adnak rutinból.

Levi, Lelle, nagyon édesek!!!!!

Giga,
nálunk Apa a félősebb, nem hogy dobálni, de még a feje főlé emelni sem meri Marcit, és rám is rámszól, ha ezt csinálom, pedig Marci nagyon élvezi. Feldobni még nem mertem, mert félek, hogy nem kapom el.

Kép
Kép
nircee

Pilla, Pimpoka,
mi ez a sok szocpol elutasítás?????

Szantre,
nekem most 8300g Marci!!! :lol: :lol: :lol:
Igen, nekünk van fürdetőkeretünk, én egy ismerősömtől kaptam szerencsére. Már egy ideje én is gondolkoztam rajta, de tényleg elég drága (az OK Baby olcsóbb, az "csak" 7000 Ft, van egy másik, az 11000), és féltem, hogy megveszem, aztán Marci ordít majd benne. Hát nem. IMÁDJA!!!!! Az első perctől kezdve, mert nyugodtan tud benne pancsizni, gumis a belső fele, ezért nem csúszkál semerre, és nekem sem kell állandóan tartanom. Jó sokat fürdik így minden nap, imád pancsolni, nagyon édes benne! Van, hogy hirtelen hátravágja magát a nagy játékban, és olyankor tök jó, hogy nem kapok infarktust, hogy belecsúszik a vízbe. :lol: :lol: :lol: Úgyhogy nekem csak jó tapasztalataim vannak vele, így utólag simán megvettem volna!!! Az OK Baby bőven elég (a drágábban több játék van), mert úgyis vesz az ember fürdősjátékokat, plusz 4000-et nem ér az a 2 tekerős dolog. Szerintem. Persze az jobban néz ki. :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Jutta, Piroska, mindjárt babáztok! Olyan jó nektek!!!Gondolom, teljesen izgalomban vagytok már.
Piroska, szerintem is jelent valamit, ha nem szűnnek a görcsök :wink: nekem úgy volt, hogy délután háromkor ment el a nyákdugó, és kb onnantól éreztem enyhe görcsöket, egész délután fájogattam, de nem volt vészes, még délután segítettem a férjemnek és az apósomnak ajtót mázolni a garázsban, hogy azzal is teljen az idő. Az óta is viccelődnek, ha valamit festek, hogy mi van, jön a következő unoka? Nyolckor felhívtam a szülésznőmet, akkor 10 percesek voltak a fájások, mondta, még ráérünk, 11re értünk be a kórházba, akkor már 5 percesek voltak, és reggel 6:43kor született meg a leányzó. Nem siette el a dolgot, de én hosszabb vajúdásra készültem lelkileg, így kellemesen csalódtam :lol: Nem is tudom, miért írtam ezt le neked, csak úgy nosztalgiáztam egy kicsit. Aki már unja, attól bocsánatot kérek.

Giga, jól elkaptad a pillanatot :D Bár én nem engedtem, hogy bárki is dobálja.

Kati, Levinél azok a szemek...nincs rá szó :lol:
hogy vagytok amúgy? mesélj Leviről egy kicsit!

Verna, igen, lehet, hogy elmennénk a zenebölcsibe egyik alkalommal. Szó, ami szó, igazán kedvet csináltatok hozzá, mikor meséltetek róla. :D mikor lesz legközelebb?

szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Pilla, miért nem kaptátok meg? Melyik bank is? Erste? Pont a múlt héten voltunk náluk fecsegni. Kivilágosodott előttünk az összeházasodósdi. :D Akkor kell, ha második gyerekre is fel akarjuk venni előre a szocpolt... :evil:

Szantre, mi Szonját kb 1 éves kora óta fürdetjük a nagy kádban. Legtöbbször valamelyikünk vele fürdik, és így lényegesen egyszerűbb, mint hajolgatni utána. Szerintem amíg fogni kell a kicsiben fürdessétek, a fürdőszobában. mi is ott fürdettünk. Akkor pocskoololhat kedvére. :wink:

Jól kiveséztétek az oxitocynos témát. Nekem mondjuk nem sokat segített. Továbbra sem tágultam, és a fájások sem tartottak elég soká. Szóval mindannyian mások vagyunk... szerencsére :wink:

Tiop, Zsani hogy alszik mostanság? Mármint éjjel. Nappal Szonja már csak egyszer, ezzel nincs is semmi gáz...de éjjel!!!! :shock: Tamás ma azt mondta ez már orvosi eset. Éjféltől kb. folyamatosan nyöszörgött, rugdosott, cicizett, nyúzta a cicimet, sírt, fészkelődött. De nem túlzok, nem volt összefüggő 2 óra amit átaludtam volna. És az az igazság, hogy ez nem csakegyszeri eset, igen sokszor előfordul. :(

thenus

Nircee, bizony ha a magzatvíz elfolyik onnantól 12 óra. Na nekem még vártunkl plusz négyet, és császár lett. :(

thenus

Mi azért nem kaptuk meg, mert túl "drága" a házunk. Budapesten 17,5 millió, vidéken 16,5 millió az értékhatár ami felett nem veheted fel a szocpolt. A mi házunk építési költsége 17,5 milló (mellékesen a központi értékbecslő ezt sem fogadta el, mert szerinte nem lehet ennyiből felépíteni) így mi nem kaphatjuk meg. Semelyik banknál... Az Erste fiókvezetője mesélte, hogy volt akinek csak 1.000 Ft-al haladta meg az összeget és nem fogadták el neki. Az meg már csak hab a tortán, hogy a legtöbb családnál akik megkapják a szocpolt az APEH, furamód, vagyonosodási vizsgálatot csinál. No comment... :shock:
Vendég

[quote]. írta:.. a vajúdás végén / a kitoláskor már nincs az ember tiltakozós hangulatban. Semmilyen hangulatban nincs, olyan az egész, mintha mindent egy dobozból hallana. Csak sodródik és 1000%-ban befele figyel, fel sem fogja sokszor, hogy mi történik.

Nircee, ezt tök jól leírtd, én is így éreztem. Még mostanában is előfordult, hogy a párommal beszélgettünk a szülésről, és olyan dolgokat mesélt, amire egyáltalán nem emlékeztem (például, hogy miket mondott a doki meg a szülésznő). Nekem az időérzékem is teljesen elveszett - bár azt hiszem ez érthető - utólag mesélte a párom, mi mikor történt, mikor ért oda a doki, mennyi ideig tartott, míg elértem a kádtól a szülőágyig..
A tiltakozással kapcsolatban.. nekem nem adták oda Márkot miután világrajött, hanem a csecsemős az apukája kezébe nyomta, és leültették őket, míg engem a doki összefoltozott. És bár annyira szerettem volna végre látni, megfogni, el se jutott az agyamig, hogy esetleg csak annyit kéne határozottan kimondanom, hogy adják oda a kisfiamat!! Utólag annyira bánom, persze nem múlik rajta semmi, nem ettől leszek jó vagy rossz anya, de a következő babánál tuti hogy észnél leszek :evil: . Remélem :roll:

Na, most jól rámtörtek az emlékek... :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?