Sziasztok!
Tüccs,
DÓRINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!!!!
Piroska, (de ez Juttára is vonatkozik részben)
Jaj, de izgi!!!!!!! Szeintem is már a finisben vagy!!!!
Drukkolok ezerrel!!!!!!!!!! Minden szupi lesz, meglátod!!!
Egyébként akkor sincs tragédia, ha elfolyik a magzatvíz!!! A baba nem kap azonnal fertőzést! A legnagyobb veszély nem is a fertőzés, ha azonnal (de NEM KAPKODVA és határozottan NEM TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL!!!!) elindulsz a kórházba, csak megvan, hogy ilyenkor hány órán belül meg kell születnie a fertőzésveszély miatt, de az nem 1-2 óra, én 12 órát tudok, de Tiop 10 órát írt, lehet, hogy Ő tudja jól. És így legalább egyértelmű, hogy néhány órán belül baba lesz.
A nagyobb veszély ilyenkor az lehet, hogy ha a baba még nem ékelődött be (ha beékelődött, akkor semmi gond!), akkor a magzatburok elrepedésével hirtelen leesik, a köldökzsinór előreesik, és ez a szülésnél fulladáshoz vezethet, mert a baba elszoríthatja. Emiatt vannak olyan nézetek, (persze sokan ezt is cáfolják), hogy ilyen esetben le kell feküdni néhány percig, hogy a baba lassan ékelődhessen be, és utána is már az ideális a fekve kórházba szállítás. Nekem mondjuk már az 5. hónaptól be volt ékelődve Marci feje, így nem volt gond, de még így is végig feküdtem a hátsó ülésen, míg a kórházba értünk. Biztos, ami biztos. A fene se tudja, mi a helyes, de olvastam egy fórumon erről, és volt egy anyuka, aki írta, hogy ő bizony még lezuhanyozott, megcsinálta a szendvicseket, összepakolta a maradék kórházi cuccát, miután elfolyt a magzatvize, és a végén sürgősségi császár lett, mert előreesett a köldökzsinór és oxigénhiányos lett a baba. Persze nem kell parázni, ez extrém helyzet, csak figyelj oda, ha mégis így indulna meg a szülés, hogy onnan már ne ugrálj, hívd a kocsis ismerősöd, majd feküdj addig le, míg megérkezik! Az én dokim is azt mondta, hogy ha a magzatvíz elfolyik, akkor már nincs időhúzás, mindent dobjak el a kezemből és irány a kórház!
Az aranyszabály minden esetben: NEM SZABAD PÁNIKBA ESNI, ÉS AKKOR MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN FOG MENNI!!!!!!!!!!! Itt a fórumon is ahányan vagyunk, annyiféleképpen vajúdtunk/szültünk, és mind itt vagyunk szép és egészséges babákkal!!!!
Verna,
az rendben, hogy kézzel-lábbal tiltakozni akarsz az oxytocin ellen, ha minden jól megy, de honnan fogod tudni, hogy minden jól megy? Úgy értem, nekem nem szóltak, hanem egyszercsak ott termettek, szúrták a tűt és már nyomatták is az oxytocint (nekem már a kitolási szakban adták, tehát nem a fájásokat kellett vele erősíteni), és akkor mondták, hogy úgy ítélték meg, hogy ez még kellhet, mert kezdtem elfáradni. Mit mondhattam volna??? Hogy húzzák ki???? No meg megmondom őszintén - és a többiek cáfoljanak meg - a vajúdás végén / a kitoláskor már nincs az ember tiltakozós hangulatban. Semmilyen hangulatban nincs, olyan az egész, mintha mindent egy dobozból hallana. Csak sodródik és 1000%-ban befele figyel, fel sem fogja sokszor, hogy mi történik. Persze, ha az elején automatikusan adnák az oxytocint, az más, de ha minden jól megy, akkor ebben a kórházban nem adnak rutinból.
Levi, Lelle, nagyon édesek!!!!!
Giga,
nálunk Apa a félősebb, nem hogy dobálni, de még a feje főlé emelni sem meri Marcit, és rám is rámszól, ha ezt csinálom, pedig Marci nagyon élvezi. Feldobni még nem mertem, mert félek, hogy nem kapom el.