Új privát üzeneted érkezett!

Detti

Sztem ne törődj vele, biztos enni fog Bernát egy idő után- viszont ha látja, hogy idegesít téged, ezzel fog "zsarolni", főleg, ha esetleg nem fogja megszeretni a bölcsibe járást hosszú távon. Tudom, mert én is ezt csináltam anyuval ovi kiscsopiban: utáltam ott lenni, ezért nem ettem direkt semmit, anyu totál kikészült. Még most is emlegeti. :roll:

Brigi

Az a baj, hogy így szegény Réka issza meg duplán a levét: Te se tudsz vele foglalkozni és még bántják is. Egy idő után ő fogja magát mostoha gyereknek érezni. Én megpróbálnám indirekt módon: elmagyaráznám Borókának, hogy ez nem jó módszer a figyelemfelkeltésre. És ha újra csinálná, büntibe küldeném és azért is Rékával foglalkoznék. Amikor viszont jól viselkedik, szeretgetném, találnék vmit, amiért megdícsérhetem, ilyenek, hogy érezze a figyelmet még akkor is, ha kevesebb időd marad rájuk. Persze ez is egy hosszú tanulási folyamatnak néz ki, nem olyannak ami rögtön megoldódik.

Amúgy meg mindig meséled, hogy milyen jól eljátszanak beszélgetnek együtt, tuti szeretni fogják egymást- attól még lehetnek féltékenyek is. De később majd össze is fognak ellenetek, ha nem tetszik a rendszer. :wink:

Sajnos nálunk is van ilyen: Dávid sztem direkt élvezi, hogy Nikit nyígatja: ha nyafog, röhögve fetreng rajta tovább, ha leszedem, újra kezdi. De ez sztem nem nekem szól, egyszerűen szadista a drága. :roll: Viszont simán ad neki a féltett nasijából, ha kér. Azért én már nagyon várom, hogy lássam annak a jeleit, hogy szeretik egymást...

Ma azt hittem, megzabálom Nikit, olyan aranyos dolgokat mondott:

Kértek krétát rajzolni kint a járdára. Aztán mondták, hogy a cica is rajzol, mire én: a cica nem tud rajzolni. Niki magától értetődően megjegyezte: mert a cicának nincs keze, azért nem tud rajzolni. :)

Utána meg láttok, hogy a cica vadászik. Én meséltem nekik, hogy képzeljétek, a cica megfogja és megeszi a bogarakat. Niki erre: elképzeltem, hogy a cica megeszi bogajakat. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Jelentem ma Bernát mindent megevett, még a tányért is kinyalta :lol:

(na jó, a gyümölcsre rá se nézett, de itthon sem ette meg az almát, körtét, szilvát, stb.)

Úgyhogy ennek tökre örülök, és még hiszti sem volt. Szerintem még nem fogták fel, hogy mi is az a bölcsi. A jövő héten már ott alszanak, szerintem az már nehezebb ügy lesz.

Lilla,

már nagyon várom, hogy beszéljenek a gyerekeim (bár Ambrus mostmár nagyon sok mindent mond)! Olyan édes dolgokat tudnak mondani, ráadásul az ő szájukból külön viccesen is hangzik minden.

Brigi,

Szerintem Lillának igaza van, lehet, hogy a bünti egy kicsit segítene megoldani a porblémát. Ha nálunk Bernát harap, akkor abban a pillanatban viszem fel a szobájába, és bezárom két percre. Amióta ezt a módszert alkalmazom (kétszer, talán háromszor), azóta jóval kevesebb a harapás. Sőt, nincs egyáltalán. Ordított persze, de nem érdekelt. Aztán amikor kiengedtem, akkor megszeretgettem, de mondtam neki, hogy nem szabad ilyet csinálni, stb.
Én úgy gondolom, hogy valamelyest megértette.

D.

KépKép
kiliman

Detti!

Bernát nagyon ügyes, csak így tovább, előbb utóbb beszokik...... (vagy nem) :D Én is várom, hogy beszéljenek, de még semmi......, anya,apa, a legtöbbször autó. Ezt már nagyon régóta mondják. meg a hama..., ha enni vagy inni kérnek.

Lilla!
Niki tündéri, olyan édeseket mondott. És milyen jó a logikája...., hogy nincs keze a cicának.

Cat!
Belemélyedtem a Bruder munkagépekbe és beleszerettem.... Annyira jók!!! Találtam olyat, amit 2 éven felülieknek ajánlanak, a nagyját pedig 3 éven felülinek. Nektek milyen van? Nekem a 3 éven felüliek sokkal jobban tetszenek, sokkal élethűbbek.

Brigi!
Nálunk is sokszor vannak ilyesmi verekedések, vagy csapkodások. Vendel csapkodja Gergőt. Illetve sokszor odakap, mint egy macska így szegény Gergőnek tiszta karmolás az arca. Nálam is bünti van, Cat ötlete alapján a kiságy. Mindig megkérdezem tőle, hogy szeretne e a kiságyba menni és akkor rázza a fejét és abbahagyja. A gond, hogy két perc múlva kezdi előröl. A türelmem meg véges, nem győzőm egy órán keresztül ezt mondogatni, úgyhogy ilyenkor figyelemelterelés jön, hogy pl. olvassunk, vagy építsünk valamit....stb. Csak néha olyan jó lenne, ha én nem kellenék hozzá és nyugodtan csinálhatnám a dolgomat.

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Mi az építöipari vonalat erösítjük Bruderben. :D Liebherr árokásónk van, és úthengerünk. Karácsonyra már kinéztem nekik egy MAN mixerkocsit és egy MAN billenös teherautót, mert arra rá tudnak kicsi autókat is pakolni. :D Persze mindez brutál áron van, de majd szétosztom a rokonság között, mert Lego nagy vonatkészletet kapnak majd tölünk, nagy Legosok.

Nem is kell még a fiúknak beszélniük, ne aggódj. Az Ö korukban az én fiaim is ennyit beszéltek, mint neked, mostmeg be nem áll a szájuk. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nem veszekednek a fiúk a két különböző gépeken? Úgy értem az egyik jóval látványosabb kinézetre.... vagy egy-egy van mindegyikből?
Nálunk az a baj, hogy pl. van 2 majdnem egyforma piros nagyon szuper Ferrarijuk, de az egyik cabrio, a másik zárt... Egyszerűen az első pillanatban mindkettőnek a zárt kellett, a cabriót eldobták. Csak tudnám miért..... :shock: Végül Gergő engedett és övé lett a cabrio. Szegényt úgy sajnálom, hogy mindig neki kell engednie. Most azon gondolkodom, hogy tök egyforma valamit veszek és akkor nincs min veszekedni.
Nagyon jókat néztél ki a fiúknak, azt kapják szülinapjukra?

Kata

Kép
kateduo

Megvagyok én is...nem tűntem el, csak egy kicsit dögrováson van a család. Sikerült hazahoznunk Alsópáhokról némi bacit. Bencus egyelőre csak náthás, de Luca és jómagam magas lázzal és mandulagyulladással küzdünk.

Na nem panaszkodom, mert szerencsére jön a hétvége.

Ahogy ígértem, néhány kép a hétvégéről:

Kép Ebbe a nézésbe vagyok szerelmes...

Kép Hé Lulli, jössz már?

Kép Nézzük a kisvakát...

Kép Bezártak!!!

Kép Végre egy hinta, amit nekünk találtak ki! Kép Az életem...

Ja, Kata, végül Siesta cipőt vettünk jó áron a Siesta outlet-ben. Még gondolkodom egy sportcipőn a kinti motoros élethez! Tényleg csajok és Kiliman, létezik magasszárú sportcipő ekkora méretben?

Na üdv, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Mindkettő gépünk elég látványos, mert jó nagyok. Ők nem vesznek össze rajt, cserélgetik. Na jó, nem mindig vesznek össze rajta. :D :wink: Nem szoktam nekik egyformát venni már.

A Brudereket csak karácsonyra kapják, mert a szülijükre már elég sok cucc van!

Vikóka :)
Nagyon édesek a pörcök, és a Kolping még mindig szuper! Bence nézése valóban döglesztő! :D :wink: Szülinapra készültök?

Cat
Kép
cateye

Cat!
Igen készülünk, illetve inkább pontosabban készülök. Ajándékkal már elég jól állok (már csak az egyik nagyszülőst kell beszereznem), de még visszavan a torta. Tudok ugyan sütni, de két okból sem vállalom be a szülinapi tortát: 1. sikerült így is elég húzós hétvégét összehozni akkora, nem hiányzik még egy szülinapi tortakészítés is, 2. úgysem tudok olyan szépet. Inkább főzéssel remekelek, azt jobban is szeretem.

Tényleg, aki rendelni szokott szülinapi tortát, az honnan rendeli??? Elsősorban a Pest és környékiek véleménye érdekel, talán érthető okokból. ;-)

Ja, és úgy örülök, mert ma sikerült kitalálni a szülinapi programot is. Még tavaly kitaláltuk a párommal, hogy a szülinap napja csak rólunk és a Lurkókról szól, azaz akkor csak négyesben vagyunk. Eredetileg a KOLIBRI SZÍNHÁZBA szerettük volna elvinni Őket a Todára (0-3 éveseknek szóló darab), de sajna elég furcsa időpontokban játszák, és ráadásul csak kétszer októberben, ami persze nekünk egyik sem jó. Úgyhogy megindult az ötletelés, hogy mit is csináljunk aznap. Eredmény: délelőtt Campona halnézés, aztán meg ebéd a Dzsungel étteremben. A délután otthon édes négyesben. Drukkolok, hogy olyan klassz legyen ez a nap, mint a tavalyi volt! Lehet, hogy egy kicsit önző dolog ez az édes négyes aznap, de nekünk bejött.

A másik dolog meg az lesz, hogy lesz egy szülinapi (tortás) party a nagyszülőkkel, nagynénikkel, és aztán (egy hét múlva) majd lesz egy egész nap a keresztszülőkkel (fürci Esztergomban, aztán palacsintaparty otthon). Valahogy én úgy érzem, hogy azzal adok a legtöbbet a Prütyóknak ha jó kis programokat kapnak, és mindezt tömegnyomor nélkül, nem túlzsúfolva.

Tényleg másnál, hogy zajlik egy szülinap?

Amúgy remélem mindenki élvezi a klassz napsütéses hétvégét! Mi ma délután rendberaktuk az egész kertet. Olyan jó volt kint lenni! És hát persze annyi szorgos kis kéz segített!

Na megyek dolgozom egy kicsit...
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Olyan jó, itt iszogatom a kávémat a gép előtt, vissza olvastalak benneteket, vasárnap van, már kezd a napocska elő bújni, és mindenki itthon van, együtt a család!!!!!!

Régen voltam, próbálok reagálni mindenkire, de ha nem megy, este bepótolom.

Nálunk:

Képzeljétek, a sors úgy hozta, hogy kettő délelőtt is voltunk ovisok a héten.
Először csak megbeszélni mentünk a kezdést, de annyira jól elvoltak, hogy maradtunk 2 órát.
Zsófi teljesen természetesen "beleolvadt" az oviba, mintha évek óta oda járna. Zsombikám az udvaron nem érezte jól magát, mindig engem hívott, nem mert elszakadni. De, az egyik óvonéni ezt látva, behívott bennünket a csoport szobába, ahol Zsombinak az új kis vonatot mutatta meg. Olyan jól elvoltak, hogy én ki is mehettem Zsófihoz.
Második délelőtt, csak a biztosításukat mentem be intézni. Akkor még a csoport szobában voltak. Zsófi újra teljes természeteséggel ment játszani, Zsombi ( extra nyűgös napja volt !!!!), is ment és nélkülem. 1/2 óra után kértem jöjjenek velem haza, de nem voltak hajlandóak. Erre az óvonénik egyhangúan, hogy maradjanak kicsit ott. Megkérdeztem őket, és OTT MARADTAK!!! Nélkülem, sírás nélkül 1 órát!
Büszke vagyok!!!
Kíváncsi leszek, ha élesben megy, akkor is ez lesz????

A buli is megvolt, istenien sikerült, meghitt volt, teljesen elérzékenyültem, nem bántam meg, hogy előbb volt. Annnyira jó volt, így együtt, hogy ez nekem mindent megért.

Tegnap meg itt volt a doktornéni nálunk, mert Zsombi manduláin van v.mi. Én azt hittem genny, de szerinte tuti nem, hétfőn megyünk leoltásra.
Igaz, se láza, se rossz kedve.Meg azt mondja nem fáj.
Bár, Kristóf tök nátha, nem tudom...Lehet valamit elkapott?

Ennyit rólunk, bocsi, hosszú lettem.

:oops:

Vikóka!

Nálunk is hasonlóan fog zajlani a szülinap. Mert ugye a nagy családi banzáj már megvolt, de a napjukon, megyünk v.hova, csak mi 5-en.
Én a Tropicáriumot szeretném, Lászlókám Pécsre akar az extrém parkba. Majd megegyezünk,a lényeg, hogy együtt leszünk.
Magas szárú sport cipőt láttam már, de az szinte már félig bakancs volt. Menjetek ki egy sport outletbe, ott bizti lesz.
Szerinted Bencus casanova nézésébe még hányan fognak beleszeretni????? :wink:
Jók a Páhoki képek, ha összejön ( Laci kap szabit), őszi szünetben mi is megyünk lazulni.

Brigi!

Tudod , szerintem megtudod, oldani a csajok közti dolgot, hiszen tudod az okát!!!
De, ez életkori dolog is!
Nálunk Zsombi kezdte ezt, most éppen Zsófi aki mindig kezdi. De, nagyon nehéz, és nagyon észnél kell lennem, mert volt olyan mikor nem láttam az egészet, és nem mertem "ítélkezni". Ez majd még jön....
Na, most jól megnyugtattalak, ugye?!
Zsombit úgy tudtam leállítani, ha először büntit kapott, utána megbeszéltük, és bocsánatot kellett kérnie. De, nem csináltam nagy dolgot belőle, csak gyorsan, határozottan elintéztem.
Azért mert dolgozol, ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert valahol értük is teszed.

Kata, Kilimanné !
:wink:

2 éves szülinapi ajándékok: a Zsombiét írom, mert Zsófi nem lényeges nálatok.
A szülinapja és névnapja valamint a karácsony közel volt, már nem tudod pontosan, de ezek voltak:
Wader parkoló ház, autópályával, autókkal. Tricikli, gyurma, Thomas, Lego duplo ( imádta!!!! ). Olyan kamion aminek mindkét felén kis autókat szállít, egyikben volt is, a másikat sajátból töltötte fel.
Mentős szett ( autó, helikopter). Irányítós markoló ( ez korai volt).
Társas játék, ő a hami kutyákat kapta, Zsófi a vicces fát. Szeretik a mai napig.
Kemény lapú könyv. Zsombi a járművek a farmon, Zsófi az állatok a farmon címűt.
Húú, hirtelen ennyi.

Cat!

Félek Zsombi a közösségben kapott már valamit össze. De, lehet ez csak az agyrémem. Te adtál valami erősítőt a fiúknak??? Nem emlékszem már.
Benti cipőtök milyen?

Lilla!

Niki zabálni való!!!! De, tudod, a képek alapján az a kis huncut arcán ezt is látom. Még majd miket fog mondani, hajaj... Dávis meg utána.

Most ennyi, így is regény lett, bocsi mindenkinek, de megyek, mert Apának mindjárt meccse lesz, mi meg megyünk vele...

A tortáink ilyenek voltak:

Kép

Kép

Szép vasárnapot:

Meme
szinta

Sziasztok :)

Beköltöztünk!!!! :)
Internet még nincs, de talán egy-két hét. Remélem! :roll:
Most bejárok dolgozni Artúrral, amíg nem lesz.

Lilla :)
Ha holnap be tudsz ugrani a Népstadionhoz, akkor hozok reggel sok szőlőt. A csajos tali most bizti nem fog összejönni.

Megyek is, mert most este nem tudok dolgozni, muszáj lesz napközben összakapnom magam. :roll:

Puszi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Innen rendeltük meg tegnap a tortákat. Tavaly is innen volt:
http://www.horvathcukraszda.hu/uzletek.php

Tavaly forma tortákat rendeltünk, ami nagyon szép és drága volt, de nem volt annyira finom. Idén hagyományos tortákat kapnak, és csak az általuk kért marcipánfigura lesz rajta, inkább az ízre megyünk. :lol:

2 részletben ünneplünk. A napjukon jönnek a nagyszülök testvérek, lesz tortavágás és hidegtálazás. A köv. napon jönnek a keresztszülök, és pizzát sütök, és akkor is lesz egy jelképes torta.

Hová jártok Esztergomba fürcsizni?

Brigi :)
Gratulálok az új kéróhoz! Legyen sok örömetek benne, igazán megérdemlitek.

Meme :)
Örülök, hogy jól sikerült az ünneplés. Ajándékok?

Nem hiszem, hogy ilyen hamar benyalt Zsombi valamit az oviba. Inkább Kristóftól kaphatta el szerintem. Ha nincs láza akkor biztos nem komoly. Nyirokcsomói duzzadtak?

A benti szandiink Táncsicsok, nekünk nagyon bejött az a márka.

Cat
Kép
cateye

Hát igen, borzasztó huncutok, de Zsófi főleg!! :wink:
Amúgy mostanában szétzabálom őket, annyira édes időszakuk van!
Sunnyognak, huncutkodnak, feszegetik a határokat, de mindezt olyan arckifejezésekkel, meg hangokkal, hogy fetrengek a röhögéstől. :lol:
És ahogy szeretgetik egymást! Mondom nekik, adjál puszit a tesónak, és mennek oda a másikhoz, dugják az arcukat, csücsörítik a szájukat, ölelik egymást! Néha megfogják egymás kezét, és olyankor megy a röhögés ezerrel. :lol:
Ha valamelyik nagyon sír, a másik viszi oda neki a kedvenc valamilyét, amitől megnyugszik.

Lilla,
nekünk a csüt. lenne jó, nálatok mikor van alvás?

Brigi,
nálunk ugyan még nincs ilyen gond, de ha lesz, tuti büntetni fogom. Már most sem hagyom, hogy piszkálják egymást, ha látom, hogy a másiknak nem tetszik, de a verekedést abszolut nem fogom hagyni!
Biztos nálatok is meg fog oldódni, hisz eddig is olyan ügyes voltál velük, ne gondold már, hogy te rontottál el valamit! Szerintem ez a legtöbb testvérnél így van, hátmég, hogy egyidősek...

Ja, és gratula a beköltözéshez!! :D

Detti,
emlegettünk titeket vasárnap. :) Kirándultunk a Mátrában, én eléggé kivoltam már az elején, valahogy nem esett jól a kaptató gyerekkel a hátamon, erre a kirándulás végén, mikor már visszafelé mentünk, Laci megszólal, hogy úgy elmenne egy jó erős túrára! Ő amúgy mindig ilyesmire vágyik. Mondtam neki, menjen el kilimannal, mi meg majd összejövünk a gyerkőcökkel. :D

Vikóka,
a fiad egyre jobban hasonlít rád!!
Valamikor régebben hívtalak telcsin kétszer, azt akartam kérdezni, hogy nektek van-e olyan nyakpárnája a gyerkőknek, aminek az eleje tépőzáras, s ha igen, hol vetted?

Kép
baba888

Sziasztok!

Brigi

Gratula a költözéshez! Lányok hogy érzik ott magukat? Megkapták rögötn a nagylány-ágyat vagy még kiságyban alszanak? (úgy volt ugye, hogy költözéskor kapják?)
Mikor kellene a Stadionnál lennem holnap?

Vikó

Nagyon szuperek a képek, olyan helyes mindkét gyerkőcöd! Lulli annyira lányos még rövidke hajjal is!!! Bence meg- igazi pasi!!!
Sajnálom a betegséget, mi is hasonló cipőben járunk. :(

Meme

Örök hála a Noddy-ért, már vagy 2 hónapja a a kedvenc nálunk! :D Örülök, hogy jól sikerült a buli. Most milyen ajándékokat kaptak? Amúgy engem érdekelne Zsófi 2 éves repertoárja is-éthető okokból. :wink: Ninics véletlenül egy csajos 92-es joggingalsód? Az az egy fajta ruha, amiből csak pasisat találtam. :roll:

Nálunk: hétvégére mi is megbetegedtünk, taknyuk-nyáluk egybefolyik. Niki rögtön olyan durva köhögéssel kezdte, hogy csak néztem. Alig tudott éjjel aludni szegény. Persze ma extra nyűgösek, én meg extra álmos, így elég nehezen viseljük egymást.

Ráadásul ma Dá közölte, hogy ő bugyit akar, autósat. Erre Niki se maradhatott ki, ő is bugyit vett fel. Mérleg délig: Dá 2 pisi, 1 fél kaka, Niki 1 irtó nagy pisi- mármint a bugyiba. :twisted: Azért ebédnél Dá már szólt és még oda is értünk idejében. Nem tudom, mi lesz még itt délután. :roll: De nem mertem nem rájuk adni a bugyit, ha már egyszer ők kérték. Elegem van!!!!

Ja, és ma belekezdtem az undorító káposztaleves-kúrába, mert már nem bírok tükörbe nézni. Csodás hetem lesz, én már látom.....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Baba

Egyszerre írtunk....
Sztem napoljuk el jövő hétig a talit, addigra kikúrálom őket remélhetőleg.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hali!

Lilla!

Nem tudom van-e joggingunk ilyen méretben, megnézem.
Nem lehet sok, mert nem igazán használunk. Bár, most az ovira vettem nekik " nike"-t. Made in Szabadka, de szerintem tűrhető.
2 éves ajándékok: Babakonyha, mikro, melegszendvics sütő, porszívó, baba ( chu-chu, ami beszél, pislog , remélem jól írtam a nevét).
Karira még jött hozzá a babakocsi, babahordozó, neki is gyurma szett, meg könyvek ill. gyerek puzzle. Imádja.

Baba!

Tegnap elfelejtettem, hogy tündérek a csajok. De, hogy még a diót is velük szedeted össze???!!!!!
A FLAVON KIDS a lekvár pontos neve, és ismerőstől szerzem be.
Neked sikerült már?
Csak a ptk jön rá nekem, mert diszkont áron adja.

Cat!

Igen, valószinű Kristóf hozta haza, mert ma doktornénink is megerősített ebben.
Be kellett mennei, mert rosszabodott a helyzet. Már Zsófi is taknyos, köhög.
Teljesen értetlenül állunk a dolgok előtt, mert láz nincs, de mostmár az összes többi tünet van, így nem úsztuk meg az anti bigyót, sajna.
Annyira csúnya az orr váladék és a köhögés, hogy tuti a lerakódás.
Biolámpázom őket, valószinű ezért a kevesebb tünet, ill. az, hogy nagyon jól viselik.
A tortákat mi is hagyományosban adtuk elő, ez az igazi íz.
Zsomboré Ferrero roche, Zsófié tejszínes gyümis volt. Isteniek voltak.
Ugye, az meg, hogy a jó öreg Thomas valamint Barbi hercegnő rajta volt, az külön csodának számított.

Ajándékok:

Kaptak egy csúszdát a nagyszülőktől, ami most bennt van, de kinnt is használható, valamint nyáron slagra is csatlakoztatható.
Valamint Zsombi a Thomas állomást, Thomassal és az iskola busszal ( nem ugrik be a neve), Zsófi pedig a egy póni ló fejet ( nem tudom hogy hívják), amit fésülni, mosni, szárítani, sminkelni lehet. Hozzá fodrász szett. Azóta ezzel alszik.
Nővéreméktől: Zsombi: Thomas gyurma szett, Thomas filctoll szett, Thomas füzet, Thomas könyv.Egy kisautó készlet.
Zsófi: gyurma szett, ami csillog- villog. ( valami új). Noddy könyv, Hajszett készlet, meg smink készlet ( ez nem kellett volna), valamint barbi hercegnő.
Öcsémék voltak akiktől egy pár nike cipőt kaptak, és Zsombi egy farm szettet, Zsófi pedig egy logikai játékot ( ez is egy puzzle szerűség, csak össze kell keresni 3-val)
Tőlünk a biciklis utánfutót, meg ruhákat, őszi bakancsot. Annyi mindent kaptak, hogy nem akartunk több játékot halmozni.

Brigi!

Huráááááááá !!!!!

:lol: :lol: :lol:

Jó munkát nektek!!!!

Meme
szinta

Ez tényleg nagyon "jól" hangzik. Remélem azért hamarosan meggyógyulnak a gyerkők. De holnap majd pihensz a suliban! :wink:
Én elméletben egész nap itt vagyok a Százados úton, úgyhogy a reggel, meg este kivételével bármikor jó! Most nem vagyok a lányokhoz kötve, a munkának meg mondhatom, hogy 10 perc szünet!

Nem is írtam, hogy Bobó szimulálál! Betegséget, vagy nem is tudom. Múltkor, mikor írtam, hogy reggel sokszor pisis, akkor az volt a gyanúm, hogy valahogy felfázott, mert panaszkodott, hogy csíp a "feneke" (de mutogatásra punci jött ki). Elmentünk a dokihoz, persze vizeletvizsgálat, és teljesen negatív eredmény. MInden mutató tökéletesen normális. Néhanapján meg mikor azt akarja, hogy babusgassam kitalálja, hogy "Jázas vadok!!! Kéjek dóccert" És ezt mártírhangon. Nagyon vicces, csak néha nem látom annak. :roll:

A bünti egyébként nem jött be a verekedésre, mert nálunk is az volt/van. Olyankor akkor mindent földhöz vág, rombol, ha bezártam volna (itt mondjuk nem volt hová), akkor tuti mindent tönkretesz, így is bánta egy két dolog. Ha a kis rombolást nem veszem fel, akkor keres egy nagyobbat és addig húzza, míg kénytelen vagyok beavatkozni, mert azért az ablakot, mondjuk nem törje már be. A múltkor azon kicsit meghökkent, hogy akkor most "Rékát meg kell szeretgetnem, mert ő bántotta", de nem nagyon. Tényleg hosszú munka lesz ezzel megküzdeni. Soron kívüli szeretgetést igyekszem, de valahogy nem ez érdekli sztem.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szasztok,

(k-né)

Először kezdem velünk:

Ma aludtak először bent a bölcsiben a fiúk. Én teljesen kész voltam, bőgtem is egy jót megint. Hallgatóztam. Bernát tök csöndben volt, könnyen lefeküdt. Ambrus "nem"ezett egy kicsit, de hamarabb elaludt, mint Bernát.
Bernát eszik (gyümölcsöt is!) mindent. Úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk. A gondozónéni is mondta, hogy nem is gondolta, hogy ilyen ügyesek lesznek.
Bernát 2, Ambrus 2,5 órát aludt, így elsőre! Kíváncsi leszek, hogy holnap mi lesz ezek után!

Vikóka,

A szülinapi programotok nagyon tetszik! Én sem szeretném, ha 11-én bárki is jöjjön hozzánk, én is csak négyesben akarom ünnepelni, tavaly is így volt (tavaly ugyanezen a napon 20 fok és napsütés volt). Azon a hétvégén tartjuk majd a baba-zsúrt is a barátokkal, és majd még lesz egy nap, amikor a rokonságot fogadjuk. Az ajándékok mennyisége megoldja majd a mikulást meg a névnapokat is :lol:
Tortát még nem tudom, hogy honnan rendelek, de lesz mindenképpen!
A képek pedig tök jók, sajnos az idén nem jutottunk el a kolpingba, talán majd jövőre.
Bár szívem szerint kipróbálnék másik ilyen jellegű szállodát is. Tényleg, tudtok ilyet? Ami hasonló szolgáltatásokkal van?

Brigi,

Gratulálok a költözéshez. Ha gondolod, az anyósom gyerek-pszichiáter, megkérdezhetem tőle, hogy mit ajánl a ti esetetekre.

Meme, Lilla

Mi is benyaltunk egy takonykórt. Mondjuk annyira még nem durva, még csak az átlátszó trutyi jön az orrukból néha. Tuti, hogy a bölcsiben szedték össze, mert én egy hete tök egészségesen vittem őket, ellenben az összes ott lévő kisgyerek tiszta takony volt :(

Baba,

Mi is kirándultunk egy kicsit a hétvégén. Budakeszin voltunk. Egyébként én mátrai (gyöngyösi) vagyok. Minden rokonom ott él, két-három hetente járunk oda, és a múltkor el is mentünk egy kisebb túrára a gyerkőcökkel.
Ti merre jártatok?
Egyébként az ötleted tök jó, nekem tetszik :lol: :lol: K. mindig túrázna, nekem meg gondok vannak a lábammal, a hosszú utakat nem igazán bírom. Úgyhogy megbeszélhetjük a találkát! K. nagyon sok túra-útvonalat ismer, csík bírja az urad a tempóját :lol:

Valaki kérdezte korábban az immunerősítést. Én megitattam velük 1-1 doboz gyerek-aolét, most szedik a béres-cseppet cebionnal, és három napja szednek egy olyan immunerősítőt, ami kimondottan a visszatérő légúti betegségek leküzdésére szolgál.
Ehhez képest most megint taknyosak. :roll: No, mindegy.

Detti

KépKép
kiliman

Először a válaszok:

Cat! Mi Esztergomban az Aquaszigetbe járunk. Ez mondjuk túlzás, de már voltunk párszor, bejött.
http://www.aquasziget.hu/
Ja, torta ügyben mi idén a formára szavaztunk! Az idei tortát innen tervezem rendelni. Beszéltem velük nagyon jó fejek voltak. Ismeri valaki őket?
http://www.mukicuki.hu/
Kérdés: Csajok! Ti mindig két tortát rendeltek, vagy volt már közös nagy is? Most dilemmázok, mert amit szeretnék, azt csak min 24 szeletesben lehet megcsinálni, és két ekkora torta soha nem fogyna el nálunk.

Detti!
Nem nagyon ismerek olyan szállodát, mint páhok. Ma már szinte minden szálloda gyerekbarátnak hirdeti magát, de van ahol ez nem jelent egyebet, mint egy IKEA-s cuccokkal berendezett sarkot. Persze ez nagyon tuti, de szerintem fontos a szálloda kialakítása és hozzáállása (utálom, ha mindig mentegetőznöm kell), meg az egyebek (pl. ne kelljen a fél háztartást magammal vinni, éttermi lehetőségek). Szóval én nem tudok pont ilyet, de mások talán igen.

Lilla!
Ma végre eljutottam a Gulliverbe. Elég jó a választék, és az árak is. Tényleg, azt tudtad, hogy a Régió nagykernek a Pólusban van a kiskere (Játékdzsungel a bolt neve). Én ott szoktam vásárolni. Már amikor játékot veszek, mert mi nem sokat vettünk nekik, mégis lassan én vihetnék be a közeli játékboltokba árufeltötés gyanánt.
;-)
Ja, Thomas őrültek figyelem! A Gulliver tele van mindenféle Thomasos cuccal! Még tusfürdőtartó is van! Engem meglepett.

Betegség:
Non plus ultra vasárnap reggelre Luca tele lett csalánkiütéssel. Allergiás az antibiotikumra, amit kapott. Amúgy ma volt itt a dokinéni (állati jó fej, mert mindig kijön). Luca torka már nem piros, kicsit náthás, Bencus még eléggé náthás. Szerencsére a kajálással, az alvással, és napközbeni hangulattal nincsen gond.
Amúgy a környékünkön minden család küzd valami nyavalyával...itt van az ósz, itt van újra...

Na megyek, dolgozom egy kicsit.
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Torta: Tavaly mi is a Horváthéktól rendeltünk figurásat. Nekünk ízlett (tűrós és csokis) sok marcipánnal. :) Idén még nem tudom.
Ha valakinek van kedve és ideje otthon is készíthet, ehhez segítséget itt talál http://www.mesetorta.hu/
Én a 2 tortára szavazok, szerintem mindenkinek jár saját torta ;) Az oviban is kettő lesz. Tavaly is 2 napig ünnepelték őket :lol:

Minden kis és nagybetegnek jobbulást! :) Mi is betegek vagyunk.

Eri
simones

Lekopogom, nálunk még nincs most betegség. :D

Immunerösítö: Tök mindegy mit adtok, a közösséget kezdök be fognak mindent nyalni, egyéni érzékenységtöl függöen. Mi csak gumimacit adtunk tavaly, de már nem adom, mert tele van színezékkel. Béres csepptöl feketét pisiltek, így csak Cebiont kezdek el adogatni nekik, amikor felüti a fejét valami kórság a bölcsibe.

2 tortára szavazok, az ikreknek kijár a kettö!

Jó ötletet adtál a fürdövel, el fogunk menni szülinapjuk alkalmából. Mondtam nekik és nagyon örültek. Az lesz a mi 4-es programunk. 8)

Detti :)
Én a zalakarosi Men-Dant hallottam, hogy szintén nagyon jó bababarát lett. Nem olyan teljeskörüen az mint a Kolping, szerintem még egy olyan színvonalú nincs Mo-on. Ausztriában van a Sonnentherme, az állítólag sokkal jobb is. Még nem voltunk, mert sosem lesz annyi pénzünk. :D Mi is nagy Kolping fan-ok vagyunk, szerintem szuper, minden tavasszal oda megyünk pár napra!

Eri :)
Jobbulást a fiúknak!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mindenkinek jobbulást!Hát ez az ősz!!! :cry: Mi is taknyosan,köhögősen.Nálunk egyedül a Dávid tartja a frontot,ő még bírja a bacik elleni küzdelmet!!!Természetesen apa a legnyűgösebb!Ma be is jelentette a kismártír,hogy akkor ő elmegy halálos betegen (is) pénzt kereseni! :wink: :roll:

Immunerősítő: mi nem járunk közösségbe (szerintem rajtunk kívül már nem sokan vannak így itt),de én nem is dok nekik semmit.Ha nagyon besűrüsödne a betegség-hullám,akkor majd gyerek aloét gondoltam.

Meme!
Olyan (vagy hasonló) csúszdánk nekünk is van!!!Kipróbáltuk a nyáron slagra kötve is!Hát az valami félelmetes!!! :lol: A gyerekek annyira élvezték,de eszméletlenül csúszott a víztől.Néha majd megállt a szívem,hogy összetörik rajta magukat.De egyszerűen imádták!

Brigi!
Nekem (mint fiús anyukának) azért ez elég ijesztőnek tűnik.Pedig az enyémek se angyalok,de a hangerő emelésre azért megszoktak hunyászkodni.Végső esetben egy pelenka-pacskolás is helyre rázza őket.Én megkérdeznék szakembert erről,hátha adna valami használható ötletet.

Foolyt.köv!Valamelyik felköhögte magát

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi!
Még egy mondta:Borokánál az agresszió kiterjed magára is?Bántja sját magát is ,ha nem reagálsz a viselkedésére?Vagy csak Rékát és a tárgyakat?Tegéd nem üt meg,ha le akarod állítani?

Detti!
Gratula a bölcsiseknek,ügyesek vagytok!

Cat!
Esztergomi fürdő tényleg jó,mi is voltunk (meg még tervezzük is az őszre).Nettkéékkel mi a helyzet?Tudsz róluk valamit?

Vikóka!
Nálunk eddig saját készítésű torták voltak!Ha megmarad az étel-allergiájuk,valszeg később se lesz másképp! :(

Lilla!
Hú,elég tömény ez így!Káposzta-leves...ÁÁÁÁ!Azzal ki tudnának üldözni a világból!Akkor inkább nem eszem!
Jól tetted,hogy bugyit adtál nekik,mégha macerás is így!

Meme!
Már akartam neked írni,totál ki vagyok akadva az 5. osztályra!!!!!Mindenhol ilyen hülyék a tanárok???Nálunk idén másból se áll a hétvége,mint tanulásból.Annyi leckét adnak,hogy csak győzzem leellenőrizni.A matek (nemcsak hétvégén) 3spirálfüzet-oldalnyi!!!!Most épp szöveges feladatok.Olyan tanárt kapott a Dávid!!!Semmit nem kell a füzetbe felírni: se óraszám,se dátum,se"házi feladat",se azt,hogy épp melyik feladatot oldják meg a tankönyvből.Egybefolynak a feladatok,az órái munkák a házival :evil: ÁÁÁ!Kész vagyok tőle!Ofőjét nem érdekli,ha a fiúk hosszú hajjal vagy a lányok kifestve mennek suliba!Töriből 3oldalas leckék vannak,amiből minden aláhúzva azaz tanulandó!Természetismeretből (ez a környezet) akkor is meg kell tanulni a leckét,ha épp nincs tanár és matek óra van helyette.Nem baj,a köv. anyag így is fel lett adva.Az angol tanár csak épp a nyelvtani szabályokat felejti el elmagyarázni,mert nem szólal meg órán magyarul.Énekből minden órára 2új éneket kell megtanulni.Irodalom+nyelvtan legalább 1-1 A4-es oldalnyi feladat,hozzávaló olvasnivaló és még irodalom plusz egy 3-4oldalas történet hangos olvasásra.Németről már ne is beszéljek!Ezen kívül még szám.techből meg tánc-drámából is van mindig olvasnivaló.
Szóval a nyakukba öntöttek egy csomó tanulnivaló+mindent magad intézz,dönts el.Le se sz@ják őket egész nap.Egyedül vannak és persze ezt kihasználva rosszak is.Olyanfokú önállóságot követelnek meg hirtelen,mintha 4éve erre készítenék fel őket.Pedig a Dávid nem elveszett gyerek,mert pl. a kajáját 2éve minden hónapban ő fizette be,egyedül jár másodikas kora óta haza stb. Totál kivagyok!!!
Ja és minden harmadik héten ők az ügyeletesek,ami azt jelenti,hogy 2gyerek az egész napot a folyosón tölti.Mondván,ha valaki jön az iskolába és segítségre van szüksége.... Illetve szünetben az ő feladatuk mindenkit leküldeni az udvarra! Na és persze ilyenkor aztán pótolhatnak ezerrel,mert semmi nem menti fel őket a tanulás alól.
Visszasírom azokat a nyugodt negyedikes napokat,amikor legalább hétvégén együtt lehetett a család!!!!

Na elég belőlem mára ennyi!
Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Köszi. :) Először én lettem náthás, elkaptam a suliban a gyerekektől. :(

Edit!
A tanároknak sem könnyű manapság. Amit a diákok megengednek maguknak :( Teljesen felesleges sokszor normálisan viselkedni velük :( Nagyon sokan ott is hagyták a tanári pályát, vagy azért, mert megyszűnt a munkahelye vagy elment pénzt keresni. Csoda ha még maradnak a pályán. Egyébként pedig már nagyon gondolkodom, hogy ebben a mai oktatáspolitikában nem akarok részt venni.
A matek leckéhez matek tanárként csak annyit, hogy a többségnek szüksége lenne a sok gyakorlásra. Nem elég, ha az órán figyelnek.
Kicsit furcsa, hogy ugyanaz a a suli, mégis más szabályok lennének.
Fellázadhatnátok, ugyanis nem kötelezhető a diák az ügyeletre, ha ő nem akarja. Ha kell megkérdezem a kollégámat, hogy pontosan milyen jogszabályokra is hivatkozott. Ebből nálunk idén lesz gond, mivel a legtöbben nem akarnak ügyelni és mi nem is kötelezhetjük őket. Amúgy én mindig is elleneztem az ügyeletet. Szerintem felnőttnek való ez a feladat, csak hát neki fizetni kellene érte. :(
Általános suliban szerintem a tanároknak a feladata a gyerekeket leküldeni az udvarra.

Eri
simones

Edit

Engem is megüt, ha olyanja van, Artúrt is, anyut is, de mindig csak olyanokat, akik fontosak. Idegeneket nem bánt. Sőt mindenkivel egy angyal. Ezért vagyok biztos benne, hogy velem van baj. Hogy nem tudok annyit és úgy foglalkozni vele, amennyit szeretne, és ezt használja arra, hogy valaki foglalkozzon vele. Ha kap egyet a fenekére, akkor bömböl, de legalább addig is ő volt a középpontban.
Mondjuk megértem, hogy frusztrált, mert Réka egy kifejezetten jó gyerek. Nehéz túltenni rajta "jóságban", úgyhogy a rosszasággal próbálkozik. Ráadásul Réka rá is erőszakolja a "rendet". Ha egyszer egy játékkal így kell játszani (mert anya így mutatta), akkor nincs mese. Ezt próbáljuk leállítani, de nehéz, mert nagyon önfejű. Meg sokszor igaza is van, csak éppen nem érné meg rajta veszekedni, de ő még kicsi, és nem érti meg. Például, ha letetetem vele a babát, hogy nem visszük a boltba, akkor ő szépen leteszi, de Bó mégis akarja vinni, elvileg nem érné meg nekem a vita, de Réka erőszakosan veszekszik Borkával, hogy otthon kell hagyni a babát. És persze igaza van, csak az egész nagyon bénán jön ki. És egy csomó ilyen van. :( :( :(

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Még nem tudtam mindent visszaolvasni, de immunerősítőként én a rendes natur Aloe gélt adom.
Várgesztesen volt egy nagyon szimpi anyuka, aki a velünk egy idős gyerekének és a 3 évesnek is ezt adta pici kora óta. A gyerek megúszta az egy év bölcsit betegség nélkül, csak a a vége felé lett egyszer beteg. Vagy nagyon jó az immunrendszere vagy az aloe. Ezt nem tudom, de mindenesetre amikor Gergő orra elkezdett folyni, beszartam, hogy már megint beteg ek lesznek, gyorsan elkezdtem adni az aloét és képzeljétek nem jött ki. Vendelnél is ugyanez volt. Most erre fogom, de aztán ki tudja, lehet, hogy amúgy sem lettek volna betegek... Viszont imádják. Remegnek érte!!!! :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Szasztok,

Ismeritek ezt az oldalt?

http://www.dvojcata.kat.cz/Kocarky.html

Nagyon jó kocsik vannak fent.

A bölcsiben minden okés, ma is aludtak a fiúk két órát, hiszti nem volt. Félek, nehogy majd két-három hét múlva kezdjék el majd az utánam való sírást.

Cat,

Ebben a Horváth cukrászdában mennyibe kerülnek a formatorták? Úgy kb., tól-ig?
A Vikóka által ajánlott mukicukit felhívtam, és rákérdeztem egy Thomasos tortára: 11.000 ft!!!! Szerintem elég durva ár... Főleg, hogy kettő kellene belőle.

Az Ausztriában lévő Sonnenthermét én is kipróbálnám. Bár sokkal nem drágább, mint Alsópáhok.

Viszont az esztergomi aquasziget tényleg nagyon jó, mi is voltunk már ott többször.

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)
A Horváthnál a tavalyi formatortáink 7.000 Ft-ba kerültek per darab. Egy hatalmas mozdony és egy MAN kamion volt. Én még ezért is szívtam a fogamat. A mostani tortájuk 4.000 Ft lesz per darab.

Sajnos nekünk drága a sonnentherme, mert üdülési csekkjeink vannak, ami csak itthon beváltható.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Eri!
Nekem nem kell elmesélni,min mennek keresztül a tanárok!A fél familia az: anyukám,nővérem,sógorom meg a felesége a férjem és az én uncsitesóim közt is akad jónéhány.Van ált iskolai,közép iskolai tanár és gyógyped. is.
DE!!!!Én szülő is vagyok egyben és azt látom,hogy nemhogy az maximumot,de az alapokat se kapja meg a gyerekem.Tudom,hogy kell a gyakorlás,hisz 33gyerekkel 45 percben nehéz hatékonyan dolgozni. Na de az azért felháborító,hogy most amikor a pontos,precíz munkát is meg kellene tanítaniuk,még el sem mondják,hogy hogyan KELLENE csinálni.Értem ez alatt,hogy az óra elején írjuk fel a dátumot és az óraszámot.Folytatva ezt azzal,hogy egy feladat megoldása ott kezdődik,hogy felírom melyik feladatot oldom meg a könyvből.Aztán meg azzal ér véget (ha szöveges),hogy választ adok írásban a feltett kérdesre.Mértékegységgel együtt!!!Hogy tudjuk,hogy babzsákról vagy krumpliról beszélünk-e.Legalábbis engem még így tanították (amúgy anyukám is matek tanár)
Arról már nem is beszéljünk,amikor egy ofő azért mondja azt a gyereknek,hogy nem érdekli,hogy kifesti-e a 11éves magát suliba,hogy ne kerüljön konfliktusba vele!!!
Tudod,már ebben az életkorban is van egy réteg,aki sz@ik a tanár fejére,na annak mindegy!De van egy pár olyan is (köztük a fiam is),akinek még szent,amit a tanár mond.De ha csak a flegmaságot meg a jópofizást látja attól a tanártól!Akkor azt hiszi,hogy ő is viselkedhet így.Ekkor kezdődnek az igazi gondok.
Én hiába mondom neki,hogy ha most megszokja,hogy ilyen trehány módon old meg egy matek feladatot,később nehéz lesz neki egy olyan tanárnál,aki precizen kéri.Mert ezt még a fiam se látja be!!!!
Viszont nekünk nincs pénzünk mindenféle magántanárra óránként 1.500ft-ért.Így amit összeszed a suliban,abból kell boldogulnia.Az pedig jelen körülmények között nem sok!

Folyt. köv

Kép

Kép
edit73

Eri!

Ügyelet: sajna a gyerekeknek jó buli a lógásra!!!De így 2havonta rákerül a sor.Én meg attól kapok gutaütést,hogy fogok egy egész napot bepótoltatni vel!Mert azért úgy tanulni,hogy közben a gárom pici itt rjacsúrozik!Hát elég nehéz.
És nem igazán értem,hogy mit tudna segíteni egy 11éves??!Mert ők a második emeleten vannak,ott ügyelnek.Ha meg oda már feljutott valaki,csak megtalálja a tanárit.Az meg hogy ki legyenek küldve a gyerekek a teremből,szerintem a hetes dolga.
Örülnék,ha meg tudnád keresni azt,hogy mire lehetne hivatkozni az ügyelet megtagadásánál.Sok szülőnek nem tetszett ez a dolog.Hátha!!!

Brigi!
Tudod,abból amit írtál,úgy érzem,hogy nem vagy elég következetes.Ha én kimondom,hogy valamit nem hiozhat,annak úgykell lenni.Nem azért,mert a tesó azt mondja vagy úgy akarja.Lehet,hogy ez is a gond.Talán ilyenkor úgy érzi,hogy megint az történt,amit Réka akrt (és nem te).Ez pedig tényleg frusztrálhatja őt.
Én mindenképp beszélnék gyerekpszichológussal!Akár neten is (vagy Detti anyósával),mielőtt nagyon eldurvul ez a dolog.
Amúgy nem te vagy a hibás,csak nálatok is úgy van,mint nálunk.Teljesen másképp kell bánni a két lánnyal.Nálunk Oli ilyen!Még ránézni se lehet úgy,mint a másik kettőre. Őket fegyelmezni kell,míg Olival egyezséget kötni.Muszály mindent megbeszélni vele türelmesen,mert egyébként nagyon dacos tud lenni.

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
:) Pedagógus félfamília ;) Akkor tisztában vagy vele, hogy milyen sokfélék a tanárok is. Nekem még van 2 évem, míg suliba mennek. Aztán csak reménykedhetek, hogy jó tanáraik lesznek.
A matek miatt ne aggódj. Nekem felsőben a 4 év alatt 5 matek tanárom volt. Némelyik nagyon lazára vette, és végül csak matek tanár lettem ;) Bár valószínűleg, ha fiú lettem volna, akor inkább valamilyen mérnök.
ügyelet: ennek így tényleg semmi értelme, hogy a második emeleten vannak. Ott minden emeleten 2 ügyeletes van? :roll: Nálunk összesen 2 a 2 portára, ill. még idén nem is láttam ügyeletest.
Megkérdezem a kollégámat.

Eri
simones

Sziasztok!

Bocs,hogy így betolakodtam közétek!
Erika vagyok a tatabányai topikból,Edit73 ismer engem :lol:
Csak egy ajándék ötletet szertenék nektek megmutatni,ami nekem nagyon tetszik és már rendletem is pár darabot belőlük :lol:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=225538

Sziasztok:Erika

cseriviola

Cat és Detti!
Elgondolkodtattatok (na ez egy hülye szó), még nem döntöttem torta ügyben (1 vagy 2, forma vagy íz). Holnap hívom Horváthékat.

Más: ismeri valaki a Playgo pizza gyurmát? Vélemény?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Lilla,
oké, jobbulást!!!

Meme,
hát persze, azért is vágnak olyan képet, mert unják a kényszermunkát :lol: :lol:
Nem sikerült még lekvárt szereznem.. :(

Detti,
Fallóskút környékén kirándultunk.
Enyim azt mondja bírni fogja!! Mármint a túrát. Amúgy mikor csak úgy magunkban megyünk, akkor is mindig előttem megy 50 méterrel.. :?

Vikóka,
utálsz? :(

Kép
baba888

Sziasztok!

Tortaügyben én is a mukicukit néztem ki, levelet írtam nekik még a múlt héten. 11.000,-/ torta..... nagyon húzós!!!!!!!!! Az a hülyeség, mondjuk az ikrek miatt, hogy jobb lenne 2 kisebb, mondjuk két 10-12 szeletes. Mi sem tudnánk mit kezdeni 48 szelet tortával..... lehet, hogy meg is kérdezem nem lehetne e esetleg kisebb formában.

Edit!
Nem irigyellek, elég húzós az a mennyiség tanulásból ahogy leírtad. Az 5. osztály mondjuk mindig egy teljes nagy változás a gyerekeknek minden szempontból, de ez azért nagyon durva!
Eri!
A tanárokat sem irigylem..., legalábbis az utóbbi években. ( egyik legjobb batátnőm is tanárnő)

Detti!
Tök ügyik vagytok a bölcsivel... Egyébként hallottam olyat, hogy van olyan aki nem sír az elején, csak pár hét múlva jön ki rajta. Persze ez nem általános, de volt rá példa. Ne aggódj, szerintem minden oké lesz, nagyon ügyik a fiúk.

Brigi!
Én is pszichologust ajánlanék, hátha tudd valami okos tanácsot, vagy esteleg itt a neten is van valami cikk...., nem tudom. Szegény Rékának is ez milyen rossz lehet....
Ja és gratula végre a várva várt költözéshez!!!!

Kata

Kép
kateduo

Ha már úgyis megy itt a rajzfilm csere-bere, nincs valakinek egy adag Elmó világa?
A csajok már a zenéjére is visítoznak a boldogságtól! :lol:

Kép
baba888

Baba!

Én még nem is hallottam róla...... :oops: :oops:

Brigi!
Tegnap el is felejtettem, tudod mi a legfélelmetesebb?? Hogy Borka betegséget szimulál, csak hogy foglalkozz vele. Ilyenről már hallottam másnál is, csak nem ilyen pici korban.

Kata

Kép
kateduo

Detti!

A múltkor elfelejtettem írni, hogy én sem kaptam cd-t a taliról, megvan még a címem vagy küldjem el újra priviben?

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!

Nehogymár 1 torta legyen!!!!!!! 2 db kell, ketten vannak, két kis külön emberke!!!! Persze a véső döntés a tiéd.......
Szólj, ha beszéltél horváthékkal, én írtam a mukinak, nem csinálnának e két kisebb autós tortát 12 szeletest...., most várom a válaszukat.

Kata

Kép
kateduo

Csatlakoznék Babához, én is keresek Elmo mesefilmet DVD-n. Nincs valakinek?

Muszáj két torta! Ennyi megilleti öket. :D

Az enyémek is szimulálnak betegséget, Samu a nagymestere. Itt fáj ott fáj, Anya ugye bekened és kérek epres gyógyszert is. :D Persze ilyenkor beijesztem a dokinövel, és már kutya baja. :D

Edit :)
Félelmetes, hogy amiket írsz Oliról az enyémre teljesen passzol. Még az sem mindegy hogy nézel rá, mert lehet elkezd hisztizni. Állandó alkudozás az életünk vele, rojtosra kell beszélni a számat neki. Nála nem müködik a rákiabálok dolog ami Samunál bejön.

Képzeljétek a bölcsi hatására elkezdödött a csúnya beszéd, agresszióval füszerezve. Kakaskodnak velünk, ha nem tetszik valami nekik, ránk csapnak és csúnyán beszélnek. Indult a "buta, csúnya, kakás vagy"-al, de ma már a "hülye, kibaszott vagy" megy, illetve a "szaros és kujva életbe". Teljesen tehetetlenek vagyunk vele, mert ha nem veszi észre az ember akkor szajkózzák bárhol, ha észreveszi, akkor meg azért, mert felhívjuk rá a figyelmüket, hogy ezzel tudnak bosszantani minket. :evil: :twisted: Sosem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz ez a gyereknevelés. Hogy lehet leszoktatni öket arról, hogy ránk csapjanak? Megfogom a kezét, de mégjobban feldühödnek, teljesen magukon kívül kerülnek. A verésnek egyáltalán nem vagyok a híve, mert akkor azt látják, hogyha tehetetlenek vagyunk akkor verekedni kell. :(

Cat
Kép
cateye

Kata,

Küldöm a CD-t neked is, Briginek is és Ritának is.

Tényleg, Rita, ti idejártok oviba 100 m-re tőlünk. Ha gondolod, megbeszélhetjük, és beugorhatsz a lemezért.

Torta-ügy: én teljesen tanácstalan vagyok a mennyiséget és a milyenséget illetően is. Tavaly egy tortájuk volt, de akkor még csak egy évesek voltak, azt sem tudták, hogy miről van szó. Mostmár szerintem inkább tisztában vannak a szülinappal, úgyhogy én is a két torta mellett teszem le a voksomat.
Viszont fogalmam sincs, hogy milyen legyen. Sajnálok két tortára kiadni több ezer forintot :( Lehet, hogy én vagyok a hülye... Ráadásul nem találtam még olyan cukrászdát, ami közel is van hozzánk, és készítenek formatortát.
Lehet, hogy az lesz, mint tavaly, hogy egy-egy kisebb torta, a tetején meg valami marcipán-figura.

Elmo mesében nincs ötletem, németül tudom, hogy megjelent, de magyarul nem tudok róla. Én Teletubbiesokat keresek... Van valakinek? Egy már van :D
Ja, és Noddy rajongók is vagyunk, de asszem abból egy kivételével már mind megvan :lol:

Bölcsi:
Asszem végérvényesen bölcsisek lettek a fiaim :shock:
Ami jó is, meg rossz is. Tök jó, mert van 7 (!!!) teljes órám, amikor azt csinálok, amit akarok, nyugodtan el tudok menni vásárolni, nem kell úgy próbálnom ruhát, hogy a fülke ajtaja tárva nyitva van, hogy lássam, hogy mit csinálnak a gyerekeim.
Még a takarítást is élvezem!

Rossz, mert ma reggel, amikor be kellett volna menniük a szobába, átkarolták a combomat, és nem akarták elengedni, és sírtak :cry: :cry:
Mondjuk ez kb. 2 percig tartott... Viszont úgy örültek nekem, amikor uzsi után (ma uzsiztak ott először) mentem értük!

szóval, el tudnék még viselni egy-két hónapot így itthon. De sajna, okt. 12-én kezdődik a munka (igaz, csak 6 órában).

Cat,

néha az én gyerekeim is ütnek. Állítólag ilyenkor az a jó módszer, hogy lefogod a kezét. Na, ez nálunk nem jött be, mert akkor még jobban ütnek. Nem tudom, hogy honnan vették, mert én sem verem őket...

Na, jó, megyünk vonatokat nézni a vasútállomásra

D.

KépKép
kiliman

Kata!
Tortaügy még folyamatban (Nem hittem volna, hogy ez nem egy egyszerű téma, ha az ember spec tortát szeretne).
Muki: a legkisebb torta, ahogy a függőleges formatortát megtudják csinálni 24 szelet. :-(
Holnap megyek a Horváth-ba, mert telefonon eléggé nehézkes volt velük egyeztetni. Külön van a formázó csaj, a díszítő és az értékesítő. Majd beszámolok, ha voltam.

Cat!
A fotóalbumotokban megnéztem a 2 éves szülinapi képeket. A srácok nagyot nőttek, a torták szupik!

Baba!
Igen UTÁLLAK, és mindennemű kapcsolatot meg akarok szakítani Veled. (Ugye ezt beszéltük meg ma telcsin, hogy ezt írom???)

Üdv, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Torta:hát???Azt hiszem,itt megint én vagyok a kivétel!!!Nálunk még most a 2éves szülinapjukon is csak egy volt.Mivel a nővérem ragaszkodott hozzá,hogy ő süt nekik tortát,én nem csináltam. Ő egy vonatot csinált 2kocsival.Így tulképpen 3torta volt. :wink:
Nálunk is az a gond,hogy sose fogyna el annyi torta!Főleg,hogy anyós is akar nekik sütni,ez nála is az ajándék része!Aztán meg én irtóra sajnálnék 15.000Ft-t kiadni 3totáért.Mindig arra gondolok,hogy abból mennyi játékot vehetnék nekik!Bizti eljön az az idő,amikor majd ők is igénylik a külön tortát,akkor meg is kapják.De szerintem 2évesen ennek még semmi jelentősége.

Folyt. köv.Megyek törit kikérdezni!

Ja a torta!
Kép

Kép

Kép
edit73

Cat!

Nálunk az Olivér jónéhány hétig "basszus"-ozott!A guta kerülgetett,mert minden második szava ez volt..Mindenhol mondta.Egyetlen egyszer sem szóltam rá,bár nagyon nehéz volt magam tűrtőztetni (igaz,nagyon figyeltünk rá,hogy nehogy valamelyikünk mégegyszer ilyet mondjon előtte).Aztán egyszercsak elmúlt.
Az ütés már nehezebb ügy!Szerintem beszéld meg velük,hogy milyen bünti jár,ha rátok vagy egymásra ütnek.Olyasmire gondolok,hogy 2perc a szobában.Ha valamelyik üt,akkor minden különösebb hajcihő nélkül alkalmazd az előre megbeszélt büntit.Szép,nyugodt hangon küld el büntibe!Meglásd 2hét múlva már ők fogják egymást küldeni!De sose csinálj belőle nagy ügyet,mert akkor rájönnek,hogy ezzel vissza lehet élni.Bizti nem lesz rövid menet,mert sajna a bölcsiben mindig megerősödik ez a rossz szokás (mind a káromkodás,mind a verekedés).De hosszú távon tuti megtérül a rá fordított energia!
Most már egyszer össze kellene engedni a 2fiút!!!Annyira kíváncsi lennék rájuk!Remélem,egy következő ikres talin tudunk találkozni!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Csajok,
a Vikóka csak viccel ám! Márminthogy nem is beszéltünk ma telcsin...
:P :P :P :P

Cat,
keresőben semmi, Minimax oldalon semmi, szerintem nincs dvd-n. Max., ha találunk valakit, aki vett fel részeket... :?

Kép
baba888

Sziasztok :)
Már majdnem egy hete kint vagyunk!! Tegnap ástam a kertben, helyet csináltam a földiepernek. Remélem ma kap anyukám a szomszédból palántát és jövőre már esetleg termés is lesz. De nagyon viccesen néz a tök gazos kertben egy néhány négyzetméteres felásott folt, ami kicsit távolabbról fel sem tűnik, mert elbújuk a nagy fűben.
A szomszéd néni annyira városinak néz, hogy amikor kérdeztem, hogy kaphatnék-e eperpalántát, akkor mondta, hogy persze, de akkor annak helyet kell csinálni! :) :) :)
Kész vagyunk a kislakás festésével is, úgyhogy mostantól éjszaka nem járunk a városban festékesen, mint a holdkórosok. :) Mostmár csak el kellene adnunk, mert ha nem, hát ..... :(

Ha olvasol még, hoztam be ma nektek szőlőt, remélem Robi el tud jönni érte. Holnapig még biztos semmi baja nem lesz, de frissen azért talán jobb szállítani.

Edit :)
Így leírva minden dolog olyan szörnyűnek hangzik, de én nem érzem ennyire súlyosnak az esetet. Mások sem, akik ismerik a lányokat. Borka egy ilyen típus. A végletekig manipulatív, és teljesen higgadtan számító a legtöbb esetben. Nem elveszti a fejét és agresszívan csapkod, hanem tudatosan. Megtalálta azt az eszközt, amivel a sakkban tud tartani minket, mi meg még nem találtuk meg az ellenszert. Más gyerek a földhöz csapkodja magát, ő meg a játékokat csapkodja. De például ő soha nem fog magánkívül üvölteni, mint Réka, ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, hanem kitalálja, hogy azt, akkor hogyan is lehetne mégis kiügyeskedni. Ha csak ő volna egyszerűen hagynám, hogy tönkretegye a játékokat és közben magyaráznám, hogy ezzel mostmár azért nem lehet játszani, mert elrontotta. Vagy kidobnám a kukába, amit eldobott, és szépen megbeszélnénk, hogy eldobni azt szoktuk, ami nem kell. De nem dobhatom ki a játékokat, mert közösek, sőt igazából azt sem szeretem, ha töntreteszi.
De amiket írtam kiragadott példák az egyébként normális életünkben. Sztem sokminden adódott össze, ami ilyen viselkedést váltott ki belőle. Dackorszak, sokat dolgozom, a férjem is sokat dolgozik, alig látják, kicsi volt a lakás, nem volt helyünk, hogy akárki félrevonuljon és mást csináljon, mint a másik, stb. Én nem hiszem, hogy két éves gyerekeket nagyon extrém esetek kivételével érdemes pszichológushoz vinni. Főleg, ha tudod, hogy mi az oka a viselkedésének. Egyszerűen meg kellene találnom azt a néhány fogást, amivel kezelhetővé válik ez a helyzet.
És mindehhez jön még az én alaptermészetem. Ahogy írtad különbözőképpen kell kezelni a két gyereket, mert teljesen mást igényelnek, viszont én egyféle vagyok, és Réka "kezelése" sokkal természetesebben jön, mint, amit talán Borkával kellene csinálni. A tudatos nevelés nem megy olyan flottul, mint az, ami magától jön.

A követekezetességgel kapcsolatban talán igazad van. Bár inkább azt mondanám, hogy a mi esetünkben még fokozottabban kellene ügyelni bármilyen felvetésre. Mert azért a baba "nem vitele" nem úgy zajlik, hogy én leszögezem, hogy márpedig babát nem viszünk, hanem:
Lassan elindulunk a boltba. Borka már a ház előtt áll és vár minket. Meglátom Rénél a babát és "A babát hagyjuk itt, jó?". Ha azt mondaná nem, akkor nincs semmi megyünk babával, mert nincs jelentősége. De ő rögtön leteszi, csakhogy tudja azt, amit én nem, hogy Bobónál is van baba. És már rohan is ki, hogy márpedig a babát nem lehet a boltba vinni!!!! :roll:
Ő meg egy okostojás típus. Múltkor a kocsiból láttak vonatot, Réka felkiáltott, hogy "vonat!!!" Kérdeztem: "Borka! Te is láttad a vonatot?" "igen" Réka: "Nem láthattad, mert eltakarták a fák!" :roll: És még számtalan ilyen példa lenne.
Az extrovertált és az introvertált gyerek tipikus példányai. A legtöbb ismerősünk szerint nagyszerűen fogják kiegészíteni egymást később, csak most még nehéz, hogy nem egyfelé "húznak".
De belőlünk talán elég ennyi!

Cat :)
Már akartam kérdezni, hogy Samu barátnője már óvodás lett, nem? Hogy viseli a lovag úr?

Szép napot nektek! Ne hagyjátok, hogy az idő lehangoljon!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szimulálás: Nekem az öcsém képes volt belázasodni (ténylegesen), ha nem akart óvodába menni. Anyu mondta az óvónéniknek, hogy nem beteg a gyerek, csak nem akart jönni. Néhányszor nem jött be, abbahagyta. :) Nálunk csak szöveg van szerencsére.
De múltkor anyu mondta neki, hogy inkább mondja azt nekem, hogy anya vegyél fel. Ez hatott. Csak aztán egész nap koslatott utánam, hogy vegyem fel. :) :) :) Volt egy Borkacipelős napom. Azóta nem volt "jázas". Viszont mindketten "köhögnek" teljes egyetértésben és kérnek "dóccert". Ízlik nekik az a fekete lötty (a lándzsás utifű kivonat). :shock:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi

Szóltam Robinak, hogy ha tud, menjen el a szőlőért, majd hív. Harisnyát nem küldtem el vele, mert este extrém idétlenek voltak a gyerekek, így totál kiment a fejemből mire Robi hazajött. Küldöm azt is majd!

Amúgy pszichóhoz nem csak akkor lehet vinni gyereket, ha az extrém eset- az inkább már pszichiáterhez való. Lehet sima nevelési tanácsot is kérni tőle, ha van olyan, amit egyedül nem tudsz kitalálni. Ez ilyennek tűnik. Lehet, hogy lenne pár használható ötlete. De esetleg a neten is kürölnézhetsz, cikkek, fórumok, van internetes tanácsadás is. Én már több dilemmámra kaptam ötletet.

Edit

Gázul hangzik a suli. Ez az ügyelet nálunk még csak 7-8-ban lehetett és csak a legjobb tanulók mehettek, akik képesek ovltak bepótolni. És csak a több nappal előre bejelentett dolgozatra kellett másnap készülniük, a többiből felmentésük volt. Ez nálunk tényleg egy jutalom volt, én szerettem. De nálatok így elég hülyeségnek hangzik. Amúgy nem igaz, hogy mindegy milyen meg hány matektanára van a gyereknek. Ha okos, szorgalmas aránylag, de nem ahhoz van különleges tehetsége- pl mint én, igenis el lehet cseszni a rossz tanárral. Nekünk alsóban volt olyan tanítónőnk aki alig konyított az oroszhoz és a matekhoz. A matek alapok eléggé hiányoztak később is, és ahányszor rossz tanárom volt, mindig 3-as voltam matekból, ha viszont jó, simán 5-ös. A nyelvnél teljesen mindegy volt, ahhoz van érzékem.

Torta: nálunk már tavaly is kettő volt és nagon jó volt így. Dá belemászott az övébe és nagyon élvezte, Niki meg előkelő hölgyhöz mélóan ette. Sztem nagyon zavarta volna, hogy Dá marcangolja, ha közös. Idén is 2 volt, 2 különböző ízű, marcipánfigurákkal a tetejükön. A formatortával nekem is az volt a bajom, hogy csupa olyanból lehetett volna csinálni, ami nem finom. De lehet, hogy amikor kicsit nagyobbak lesznek és jobban értékelik az ilyesmit, kapnak egyszer.

A Szamosnál is lehet formatortát rendelni és azok nem tűntek olyan nagynak.

Elmo világa=szezám utca?! vagy tök más?!! :oops: nincs minimaxunk....

DEtti

Nekünk is van egy teletubbink, játssz velünk, táncolj velünk a címe. Ha nektek más van, cserélhetünk. :wink: Noddy-ból hány van nektek?

Amit nagyon imádnak még: Frakk! Ha rövidebbet akarok, mondjuk amíg előkészítem az ebédjüket, ezt rakom be. Annyira cukik, ők is kiabálják az elején, hogy Fakk!!! mikor a kutya ugatja. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat és Detti!
Sikerült lezárni a tortaügyet. Ma voltam a Horvátcukiban. Nagyon jófejek voltak, segítőkészek és elég rugalmasak. Két torta 12.600 HUF. Húzós, de most bevállaltuk. (Majd teszek fel fotót ha eljutunk odáig!) Szerintem jövő évtől már az ízre utazunk. Detti, ha érdekel valami, akkor nyugodtan írj privit! Ja, van Thomas 15 szeletes és 6.000 HUF/db. A képen jól néz ki.

Baba!
Ne égess, mert nem talizok Veled!!!!;-) ;-) ;-)

Nem akarom elkiabálni, de úgy érzem meggyógyultunk! Remélem ez kitart a szülinapi hétvége végéig!!!!

Szép napot mindenkinek!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Lilla,

Nekünk is az a Teletubbies-unk van, ami nektek :(
Noddyból megvan:
- Noddy megmenti a karácsonyt
- Noddy tükorországban
- Noddy kalandjai játékországban
- Ne félj Noddy.

Nem tudom, hogy ezeken kívül van-e még. Nektek melyik van meg? Írjak valamit át?

Mérleg gyerekes anyukák,

Torta-ügyben semmi. Kettő lesz, de hogy milyen, fogalmam sincs. Még van mondjuk másfél hetem, hogy eldöntsem. Lehet, hogy garasos vagyok, de sajnálom a tizenvalahányezer forintot a két tortáért :( No mindegy, majd kiderül.

Cat,

Nincsen véletlenül két kinőtt télikabátotok? Ma elmentem az Árkádba, és a legolcsóbb, amit láttam, az 10e ft volt :cry:

A gyerkőcök tök jól bírják a bölcsit. Esznek, játszanak, alszanak. Reggelente van egy kis sírás Bernát részéről, de állítólag nagyon hamar, percek alatt megnyugszik.

Egyébként már egy kicsit várom a munkába járást. Végre felöltözhetek normálisan! A melegítő-naci megmarad hétvégére.
Meg talán újra meg fogok tudni írni egy hivatalos levelet, mert a múltkor segítséget kellett kérnem egy háromsoros levél megírásához :lol:

D.

KépKép
kiliman

Detti

Nekünk elvileg van még egy Noddy, Koboldok a levegőben; de vmiért nem viszi a számítógép. Majd még megpróbálom az asztalival is. Viszont nincs meg a Ne félj N és a Karácsonyos. Ezekért hálás lennék nagyon!!! Mjad most már tényleg összeszedem, hogy mik vannak meg és elküldöm priviben, akinek kell. Elég tetemes lista.....

Jó 7végét mindenkinek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?