Új privát üzeneted érkezett!

Csajok, Szabó a dokim és a Surányi meg a Kersztes az ügyeletes főnök vagy mi...
És ebből kellene választani vagy mi, de ez asszem csak htvégén van így... no szerintem én csütörtökön majd azt kérem tőle, hogy vkinek FIXEN adjon át és ne úgy, hogyha ekkor szülök akkor ez, ha akkor akkor az... No majd jelentkezem...
DE most málnalevél tea, séta, torna, apuka és gyömbér... azért még van 4 napom szülni (hétvégét most nem tudom, hogy van -e még vagy sem)
Vmi bábakoktélról is hallottam, de az túlzás... (baracklé, ricinus és pálesz)... no azt azért nem... de ha tudtok még vmit... most jöhetnek a tippek!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Verna!
Én is örültem, hogy találkoztunk! Tényleg tök arik voltak a csajok együtt, ahogy "beszélgettek"! :lol:
Az meg, hogy Lolo mennyivel kisebb a vele egyidős babáknál ne érdekeljen! A lényeg az, hogy egészséges, ennél fontosabb nincs! :wink:

Jutta!
Nem semmi, hogy Szabó így itthagy! Ezt valószínüleg már tudhatta azért korábban is. Mivel nem egy sos-ben kivett szabiról van szó... :evil: Én tuti tisztára bepipultam volna rá, hogy számítok rá, és a végén hagy cserben. És ez már nem az első ilyen húzása... Lásd: én esetem... Egyre inkább nem vagyok biztos benne. Ugyanakkor meg teljesen hullámzó a hozzáállása. Van amikor tök kedves. Szóval nem értem én őt!!! De azért nagyon szorítok, hogy a 4 nap alatt megszülessen Dorka! :wink: :lol:

Pilla!
Jobbulást Laurának! Tudom min mentek most keresztül... Sajnos. :cry:

Kép
Kép
giga1

Jutta:
ne idegesítsd magad, lehet, hogy így kell ennek lennie. Figyu, amikor elvállalt, nem mondta, hogy akkor pont nem lesz? Mert nekem az előző dokim dikert szólt, hogy szülésem előtt két héttel szabin lesz, tehát ha korábban szülök, akkor nem tudja vállalni, de bemutatja nekem a párját, akivel szoktak párban lenni szabi alatt. Ezt azért mondta el, hogy én el tudjam dönteni, hogy vállalom-e. De most nem azért, ha ilyen, akkor lehet, hogy tényleg jobban jársz másik orvossal. Miért nem kéred meg az Erdélyit, vagy a Szentágothait, állítólag ők rendesek. Megbeszéled velük, hogy jártál, biztos segítenének!!! Meg az Andi azt mondta, hogy a Fábián is rendes. Én biztos, hogy a te helyedben lépnék, nem várnám meg, hogy lesz a doki vagy nem. Hiszen még szeretnétek babát és legközelebb is az lenne a dokid, akit most választasz.
Giga:
Én most állnék át másik dokira a helyedben. Ebben az emberben én nem bíznék meg. Nem azért, lehet, hogy rendes a maga módján, de az eddigi tapasztalatok nem azt mutatják. :(
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hűű, Jutta ezt én sem értem miért nem mondta. Azért 1 hét sok idő, én csak hosszú hétvégét gondoltam. Ilyenkor már hiába mennél másik dokihoz, szerintem nem vállalnak csak ajánlásra. Szóval Surányi szerintem jó választás, a Kereszteshez semmiképp se menj. Vagyis bárki, csak ő ne. Eddig csak rosszat hallottam róla.
A bábakoktélt az uncsitesóm felesége délben itta meg, és hajnal 3-ra kint volt a baba. Extra gyorsító dolog lehet.
Viszont ami pozitív dolog, hogy megúszod a hálapénzt. :wink:

KépKép
tüccs

Jutta, megkérdezzem neked a koktél pontos receptjét??

KépKép
tüccs

Szerintem nem egyszerű a doki váltás.
Nekem legalábbis nem volt az, én pl több mint 10 évig jártam Miskolcon a nődokimhoz, állítólag az egyik legjobb itt. De miután nem laktunk akkor itt, így kerestem meg Surányit, jelenleg számomra ő legjobb és ha tehetem majd a kistesónál is hozzá fogok járni és valahogy meg megpróbáljuk elintézni, hogy újra Kistarcsán szülhessek. Nehezen szántam rá magam a váltásra, de szerencsére sokkal jobbat kaptam.
Viszont az utolsó napokban lévő kismamának egyéb sem hiányzik, minthogy a dokija lelépjen és egy idegen dokival kelljen szülnie.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tüccs, és mi van ha attól nem indul be? Úgy tudom, hogy abban van 1 dl barackpálinka...
Nekem is ajálngatták, de én nem bízok ilyenben, főleg, hogy alkoholos szerintem az sem az anyának sem a babának nem tesz jót.
Mi 8 napot húztunk rá és tuti, hogy nem volt elszámolva.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

köszönjük szépen!
Tiop, megadnád a számod? szerintem mint három gyermeket világrahozó, sokat tudnál mondani. Hívna a rádiós nő, vele már tudnál beszélni.
sziasztok, megyek pakolni, most mindkettő szundikál :-)
pöttyök már múlnak, szemére kaptunk cseppet, dokinéni szerint kis záródás lehet, reméljük elmúlik.

Kép
Kép
kispraga77

Jutta: akkor szerintem nem kérdés, ha ez a választék! :) Surányi!!!! :) Keresztessel nekem is rossz a tapasztalatom, egyszer csinált ultrahangot, de elég volt...

Az alkohollal meg szerintem nem az a baj, hogy alkohol, mert pl. koraszülés ellen is adják, de hát éppen ez az, én úgy tudom, hogy pont LEÁLLÍTJA a szülést és nem beindítja...
Vendég

Pimpoka!
Nem tudom mi történik, ha nem indul be tőle. Nekem is vadnak tűnik ez a koktél, de ha Jutta bevállalja, nekem csak 1 telefon az egész. Persze semmi esetre sem rábeszélni szeretném, a legegészségesebb ha a babó dönti el mikor szeretne kibújni.

KépKép
tüccs

Jutta sajnálom, hogy ilyen sz.r helyzetbe hozott a dokid, de ha választanod kell akkor a Surányit mondom én is, én a helyedben meggondolnám azt amit Tiop mondott, egy-két nap ide vagy oda szerintem most már mindeggy :oops: és akkor a dokiddal szülsz akiben végig megbíztál és tudod milyen, hogy fog veled/veletek viselkedni, de ez a te döntésed, szurkolok, hogy jól alakuljon a dolog és Dorka még a héten ki akarjon jönni :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Na azért ez a bábakoktél recept érdekel, már 2 félét hallottam, most várom, hogy ez ugyanaz -e?
Az egyik alkeszos, a másik nem, no a másiikat ma iszom majd rendesen (pont most vettem meg mindent hozzá!)

Ja és csütörtökön akkor tudni fogom, hogy inkább Surányi!

Nem tudom, mikor jött ez a szabi, azért lehet, hogy amikor elvállalt még nem tudta... de azért jó lett volna előre tudni róla, meg mondjuk pár hete szólhatott volna, hogy ő kiket szokott ajánlani és akkor kérdezhettelek volna Titeket...

Szerintem most mindenki dobjon egy privit a saját orvosáról, ill. ha van olyan akit semmiképpen ne válasszak szerinte és akkor csütörtökig jegyzetelek, hogy ha mond vkit Szabó akkor tudjak rá reagálni! Most ez komoly kérés!! készítek egy táblázatot róla és azzal vonulok be a kórházba! :lol:
Mond 2-3 nevet és választok és még aznap felhívom a dokit!!

Jutta

KépKép
jutta

Piroska!
Igazad van, és el fogok gondolkozni ezen a dolgon!

Kép
Kép
giga1

Jutta most megyek szülőire, de este mindenképp küldök privit a dokimról.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Giga!
Szerintem is érdemes elgondolkodnod azon,hogy nem-e akarsz másik orvoshoz járni!az én dokim már el sem válalt olyan kismamát akinek a tályban volt esedékes a szülés amikor ő szabira megy!De már hallodtam egy barátnőmtől aki nálla szült,hogy megindúlt neki a szülés egy-két héttel hamarabb(de Erdélyi leutazott a Balatonra) és hazajött miadta!Telefon és ő repesztett százzal hazafelé! :D :wink:

Jutta!
Én csak annyit mondok,hogy három gyerkőcöt szűltem Erdélyinél!Szerintem nem kell ennél több fényezés!Nyugott szivvel ajánlom! :wink:

Teszek pár új képet fel!
A két rosszcsont!
Kép
Anett így néz ki ovi után!
Kép
Zsani a kosárban!
Kép
SHREK bébi!(csak megkostólta!Hisztizett érte) :oops:
Kép
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Na ez lemaradt! :oops:
Pancsi!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
most nem azért, de szerintem így kell hozzáállni egy beteghez. Még azt megértem, ha valakire első perctől rábízza, de akkor az első perctől van így és meg van beszélve, egy ugyanolyan megbízható orvost választ párnak, aki olyan, mint ő és akkor rendben. De az, hogy hazajött Balatonról, akkor meg különösen, ez az Erdélyi egy tuti doki!!!
Elmondanám, hogy az apósom tüdőgyógyász, de volt, mikor családi programra indult (ez már a sokadik ilyen eset, nagyon ritkán volt, hogy elindultak és végig is csináltak egy családi programot), és felhívta a szomszédja (nem a betege, hanem a szomszédja), hogy nézze már meg, gyanús neki a felesége, apósom elment, otthagyott csapot-papot és megnézte, azonnal mentőt hívott, intézkedett és kiderült, hogy agyvérzése volt a nénikének, az mentette meg az életét, hogy azonnal lépett az apósom. Most erre mit mondjak? Azzal nem értek egyet, hogy sokat dolgozik, de abból már sikerült leadnia, mert éjjel-nappal dolgozott (az élete a betegek, meg a munkája), de az, hogy valakit meg kell menteni, az teljesen más dolog. És igenis jó érzés, hogy látja, hogy szegény nénike újra tanul menni, már egész jól halad, meg neki köszönheti az életét. Erre esküdött fel, most nem azért!
Na, mindegy!
Tiop, az Erdélyi egy tuti doki ezek szerint és nem felejtette el, hogy mi a dolga egy orvosnak!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként egy szülész-nógyőgyász tervezze meg a szabadságát! Ez nem olyan képtelenség szerintem. Ha van valakinek lelkiismerete, akkor azt teszi. Nekem ez a véleményem.
De most akkor nektek is elmesélem, milyen sztorit hallottam: az egyik anyukánál beindult a szülés, reggel 8-tól vajúdott, mire 10 órakor megszólalt a dokija, hogy neki most el kell menni a barátja anyukájának a temetésére. Az anyuka még szülhet nála gyereket, de a barátja anyukáját csak ma temetik. Nem azért, nem vagyok én szívtelen, hát megértem én, hogy ez nagy veszteség, de most tehet erről az a szegény anyuka, aki a gyereke és saját életét rábízta erre az emberre? Nem azzal fogja gyászolni a barátja anyukáját, hogy ott van a temetésen, lélekben el tud köszönni tőle máskor is, nem?
Szóval nem tudom, de szerintem ez nem hozzáállás.
És az sem az, amit a Gigával csinált a doki... Ilyenkor én elgondolkodom, hogy mennyire lehet neki fontos egy csecsemő élete? Mert ha nem fontos, akkor nem biztos, hogy én nála szeretnék szülni. Lehet, hogy futószalagon mennek ott a szülések, de minden egyes elem a futószalagon egy élet és ezt egy orvosnak nem árt felelősséggel kezelni. Nem tudom, ezen mindig kiakadok!!
Na, mindegy!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Kicsit elmaradtam, a kezembe került az Afrikai szeretők című könyv, és minden kevés szabad percemben azt olvastam (idő közben a folytatását is :wink: ), így nem jutottam a babanethez :D

Becsi, jó újra hallani felőletek, gyönyörűek a gyerkőceid!!Mint mindig :wink: Szonja mekkorát nőtt. Nem semmi, hogy így beszél már.

Marci is nagyon édes a képeken, Lelle is. Zsani, meg Anett is, nem hagytam ki senkit? Minden gyerkőc gyönyörű!!Czakocza, a tieid, mintha indigóval készültek volna :lol

Piroska, Jutta, kitartást így az utolsó időre. Jutta, mindjárt írok privit.

Anita, hogy vagytok? Rég meséltél.

Verna, Nircee, Pilla, a zenebölcsibe bárki mehet? Van korhatár? Mikor lesz legközelebb?Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, tuti Sárának is tetszene, nagyon szereti a zenét, énekeket, mondókákat.

Szantre, most látom, hogy csak egy vonatmegállóra laktok tőlünk :lol: Jó lehetett a kirándulásotok. Én még nem mertem vonatra szállni Sárával. Nélküle vonattal megyek Pestre, ha be kell mennem.

A tömegközlekedést gyerekestül én sem szeretem, nem is nagyon merek elindulni, így akkor megyünk valahová, ha apának nem kell a kocsi, vagy ha hárman megyünk.

Betegeknek jobbulást, Sára is betaknyosodott tegnap délutánra. Hurrá. Tiop, a Nasivin orrcseppet lehet recept nélkül kapni? Én eddig mindig csak sterimart+ orrszívót használtam, de így ahogy írtad hatásosabb, és gondolom gyorsabb a gyógyulás.

Szép estét mindenkinek:
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

A Nasivint lehet recept nélkül kapni. A gyermek verzióból két féle kiszerelés van. Az egyik ilyen gumis cseppentős, a másik adagolós. Nekünk az adagolós vált be, mert az egy nyomásra egy cseppet cseppent, viszont a gumisnál a fene sem tudja.
Szerintem a zenebölcsibe bárki jöhet. Volt is ott 1 éves forma kisgyerek. Szerintem még az én Sárám is élvezné. :lol:
Vendég

Csajok ISTENIEK vagytok!!
Kapom itt is, priviben is az információkat!
NAGYON JÓFEJEK VAGYTOK!!

Köszi! Kezdek megnyugodni! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Azt szeretném kérdezni, hogy hogy kezdődnek a szülési fájdalmak? Egyből erős fájdalmakkal, vagy kevésbé erősekkel és fokozatosan erősödik? Most egy kicst görcsölök, de gondolom, azért, mert ma kicsit lefárasztottam magam. Csak azért kérdezem, mert nem pontosan tudom, mit kell éreznem, amikor majd eljön az ideje? Meg mikor kell bemenni? Mert mi van, ha nekem nem lesz valahány perces fájdalmam, hanem folyamatos lesz és nem fogom tudni, hogy ez most hány perces?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta,
örülök, hogy megnyugszol! Nagyon erősen együttérzek veled!!!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Giga,
én is csatlakozom azokhoz, akik szerint váltanod kellene!

Jutta,
hát, így a végén tényleg nem fog már átvenni "csak úgy" senki, akármilyen rendes doki is. Csak ajánlásra. Ezerszer Surányi!!! Egyébként a beindításon én is elgondolkodnék, tényleg nem múlik már semmi ezen a pár napon, ha a doki benne van. Komolyan!!!

Alkohol,
tényleg koraszülés ellen is adják, mert görcsoldó hatású, nekem is kellett innom. DE: NEM PÁLINKÁT, HANEM VÖRÖSBORT!!!! Abból is max. napi 1/2 decit!!! Annyira alkoholt adnak koraszülés ellen, hogy régen, mikor nem volt magnéziumos infúzió, akkor alkoholos infúziót adtak a kismamának! Nem tudom, a pálesznek milyen hatása van a szülésre. :?: :?: :?: Azért ha egyszer, főleg a végén iszik az ember egy kis alkoholt, attól még nem lesz a babának semmi baja, csak az a gáz, ha ebből rendszert csinál!

Pilla,
JOBBULÁST LAJÁNAK!!!!!!!!! Sajnállak Benneteket, de főleg a pici Lányt!!!! :cry: :cry: :cry:

Kispraga,
BOLDOG SZÜLINAPOT NÁNDINAK!!!! Én is csak most vettem észre... :oops: :oops: :oops:

Milyen volt ülve szülni? Ki a dokid? Komolyan ott hasalt előtted???? Az én dokim is azt mondta, hogy olyan pózban szülök, ahogy csak akarok, de azért mikor oda került a sor, nem is kérdeztek, csak felfektettek az ágyra, aztán hagyományosan szültem, pedig ülve szerettem volna!!!! De én akkor nem voltam tiltakozós hangulatomban, örültem, hogy élek! :lol: Mondjuk nem is tudtam volna elképzelni a dokim, ahogy ott hasal... Egyszerűen nem az a fajta... :lol: :lol: :lol:

Tiop,
Jaj, milyen édesek a Lánykáid!!!!!! És mennyire megható a kép, ahol fürödtök!!!

Piroska,
persze, senki nem azt mondja, hogy nem lehet BKV-val közlekedni, de abban mindenki egyetért, hogy NAGYON NEHÉZ!!! A szükség nagy úr, és ha muszáj menni, akkor muszáj. De ettől még nem lesz könnyebb! Én nagyon szerencsés vagyok, hogy kocsival tudok menni mindenhova, de tudom, hogy nem mindenki van ezzel így. De erről már olyan, de olyan sokan írtak!!! (nem itt, hanem általában).
És nem csak BKV-zni nehéz, hanem úgy egyáltalán a városban közlekedni (járdán parkoló autók, lépcsők, nem szintben lévő járdák, bunkó emberek stb...) Ezt addig észre sem veszi az ember, míg nincs babakocsija. Itt Csömörön is kész akadálypálya eljutni A-ból B-be, mert a járdák szűkek, vagy hol vannak, hol nincsenek. Nagyon kevés helyen lehet akadálytalanul menni. Ha meg kimész az útra, akkor a bunkó autósok beszólnak, hogy húzzál már a járdára! Menne ott végig ő!!! Szóval ezt én el sem kezdem, mert én be sem megyek egyedül a belvárosba, max. a férjemmel, ha nagyon muszáj. Ha mindenképpen tömegközlekednek kellene, talán a kengurut próbálnám.
Nagyon szomorú, de ugyanez van a kerekesszékesekkel is. Nem hiába nem látni belőlük túl sokat az utcán! Nem akarok külföldi példákat hozni, de Amerikában - azon túl, hogy minden ténylegesen akadálymentesített, nem csak látszólag (pl. nem 45 fokos a rámpa emelkedése) - pl. a kilátóknál lévő távcsőből is van egy lejjebb szerelve, hogy a kerekesszékben ülők is használhassák. No comment.... Hol vagyunk mi ettől?????? Fényévekre. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Ichtus,
nem tudom, mert mi csak most voltunk először, de szerintem ennek nincs korhatára! Minden korosztály más érdekességet talál benne, úgyhogy én nagyon örülnék, ha jönnétek!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nekem a Szentágotai Dr. volt az orvosom amikor Marci a pocakomban volt!Már pár napja túlhordásban voltam,kérlelt a doki hogy csak pénteken ne jöjjön rám a szülés,mert hivatalos ügye van!Hát persze hogy pénteken fél 12-kor mentem le a szülőszobába 5perces fájásokkal! :oops: Felhívták és bejött hozzám! :!: :!:

Piroska!
Nézzed az időt,hogy rendszeres-e!Én úgy tudom hogy 5perces fájásokkal már indulhatsz is be!
Nekem a derekam kezdett el fájni 5percenként!Aztán ahogy telt az idő egyre erősebb lett és húzódótt előre a hasamba!
Remélem tudtam segíteni! :?

Anita!
Örülök hogy találkoztunk! :D
Jó nagyok már a gyerkőcök! :o
Viki még mindíg zabálni való! :wink: :lol:

Tüccs!
Mikora tervezitek a kistesót????

Gratulálok a sok csodaszép babához!!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
ancsa81

Piroska, ha elfolyik a magzatvíz akkor ne várj, menjetek minél hamarabb, fájásoknál nekem a dokim azt mondta, hogy 5 percesekkel inuljunk. Nem hiszem, hogy folyamatosan egyben fáj, vagyis nem tudom, nekem 7 percesekkel kezdődött és 4 óra alatt kint is volt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát lányok, itt jól elbizonytalanítotok Szabóval kapcsolatban. Tény, hogy Giga és most Jutta is jogosan csalódott benne. Persze nem tudhatjuk a szabadsága kivételének valódi okát és hogy mikor is döntötte el.
Viszont amit én köszönhetek neki, az 4 éve az endo-s laparoszkópom, ami után a szülőszobák előtti étkezőben beszélgetett velem a hogyan-továbbról. Személyesen kért nekem időpontot a sote-ra Fülöp dokihoz. Mindezt úgy, hogy a műtétkor látott először és akkor pedig másodszor. Szüléskor pedig annyit segített, hogy ha nem lett volna én még mindig vajúdok.
Ettől függetlenül azért elgondolkodtató a viselkedése némely esetben és ha velem történt volna hasonló, én is csalódott lennék.

Azért Jutta ne izgulj, csak légy határozott csütörtökön. A Flórban tudod, csak jó dokik vannak. :wink:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pilla, mikor Szonja orra be volt dugulva én fújtam a levegőbe mentolos, vagy eukaliptuszos sprét, az légzéskönnyítő, és tisztítja a légutakat. Próbáljátok ki! Én utáltam olyankor abban a levegőben aludni, de neki jó volt.

Tiop, hát kössz az érdeklődést. Nincs semmi. Szonja rohan, fut, lépcsőzni próbál, az én hajam égnek áll. Folyton táncol, és énekel. És mindent utánoz. Mozdulatokat, grimaszokat. Bármelyik testrészét megmutogatja, hajától a fogáig.. :lol: JAh, és még előszeretettel mutogatja a "gyagyást" is. :oops: Ezenkívül fürdéskor kéri a tusfürdőt, és ezerrel keni a hasát lábát, mosdik. NAgyon édes :)
Az a baj, hogy ilyenkor annyira el vagyunk foglalva vele, hogy elfeljtünk fotózni, de nagyon kéne...

Verna, a koszmós sampont minden nap használtátok, vagy ritkábban, de rendszeresen?

thenus

Ancsa!
Ezt nem hiszem el!! Ez telepátia!! Pont ma jutottál eszembe, gondoltam is hogy írok privit! :)
Kistesót tervezzük, mégpedig a Forgácsba mennénk majd valamikor novemberben. Úgy tudom fél év a várólista még mindig. :(
És Ti ?????

KépKép
tüccs

Én már napok óta gondolok rád! :wink: Volt egy sejtésem hogy talán egy időben megyünk! :roll:
Most várom mikit és utána telefonálok időpontért!Nagyon szeretném ha novemberben megint mehetnék beültetésre!
Sajnos nem tudom hogy most mennyi a váró idő!De talán mintha most nem lenne! :?

Kép
Kép
ancsa81

Pimpoka:
azt tudom, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor menni kell, de reménykedem benne, hogy nem onnan fogom észrevenni.
Ancsa:
És mindenkinek vannak valahány perces fájásai? Bár hallottam olyat, hogy fájt, fájt, aztán egyszer csak egy percesek jöttek. De most már nem fáj annyira, mondtam, hogy csak kimerültem, de akkor nagyon fájt. Csak azt nem tudom, hogy erősek az elején is már a fájások, vagy fokozatosan erősödnek? Vagy mennyire erős az elején, nagyon?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ancsa:
nekem is Szentágothai a dokim, remélem, én is jól fogok vele járni! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Piroska!
Valószinű,hogy tágúl kifelé a méhszájad!Nyugi!!!Ez még nem az igazi fájás!Azt nem fogod tőllünk megkérdezni,hogy az-e!Először is az olyan rendszerességgel jön,hogy eltéveszteni nem tudod!Nekem Rolinál(első baba)először 20 percenként jöttek enyhe mensis görcsökhöz hasonló ami ugye nem múlt el,csak sűrűsödött!aztán jött 10 percenként,(ami már nem hasonlított a mensis görcshöz)na ilyenkor hívtam a dokimat,és mondta,hogy akkor készűlődhetünk szépen lassan a korházban bent talizunk!Mire beértünk addigra 5 perces fájások voltak!Egyre erőssebb,egyre sűrübb,éa amikor már beszélni sem tudsz csak a fájásra koncentrálsz akkor már nincsen sok hátra(ha szépen tágúlsz)!Maga a fájdalom amit érzel az olyan,hogy elkezdődik az alhasadban,majd folytatódik a derekadnál,és kisugároz az egész lábadba!egyre erőssebben!Ha a magzatvíz elfolyik akkor sem kell kapkodni,szépen nyugodtan indúljatok el,nem fog kipottyanni a babó ne félj!Azért megkell küzdeni érte! :lol: :lol: :wink: :wink: Remélem tudtam segíteni!Nekem is így kezdődött Anettnál,ahogy neked!CSütörtök,péntek voltak 20 perces fájások aztán elmúlt!szombaton kerti partyn voltunk(de ott már éreztem,hogy másnap megyünk szülni),fájt a derekam és sehogy sem tudtam már űlni!Éjjel sem tudtam már aludni!Reggelre pedig a nyákdugó is kilöködött!Ja egyépként 95%-ban a vajjudás kezdetekor távozik a nyákdugó!Én pl mindegyik gyerkőcnél egyből mentem WC-re nagydolgot végezni!a hormonok egyből beindúlnak meglátod!Olyan még nem volt,hogy nevegye észre a saját vajjudását egy nő! :lol: :wink:
NYUGI!

pILLA!
Remélem már jobban vagytok!

Henus!
Mintha Zsaniról írtál volna!Szerintem tök jól ellenének eggyütt a csajok!Szétszednék az egész házat! :lol: :lol: :lol: Összekellene őket ereszteni egyszer! :D :!: :!: Képeket kérek!!!!!!!!!!!

Köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat!Nagyon jól esik!Zsani hála az égnek nem náthás,én már nem is tudom,hogy mi volt ez nálla!Kicsit néha olyan mintha orrhangból gagyarászna,meg mint amikor megvan fázva valaki úgy veszi a levegőt,de nem állandóan!Éjszaka semmi baja,alszik szépen!Tegnap adtam neki 2x orrcseppett azóta az orrhang és a dáthás légzés is megszünt!Értitek mire gondolok a légzéssel kapcsolatban!Ja és adtam neki Cvitamint is már(azt kapja minden nap)!Lehet,hogy csak alakulóban volt valami aztán én közbe léptem??????? :roll: :roll: :oops: :oops: :? :?

PIROSKA,JUTTA!
KITARTÁS!
sZIASZTOK!Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Piroska nekem is a derekam fájt előszőr csak gyengén 10-15 percenként, aztán egyre sűrűbben és erősebben jöttek, Dettinél pedig így visszagondolva csendes vajúdásom volt, mert csak egy kis derékfájásom volt aztán rögtön tolófájásaim lettek a végét pedig már ismeritek :wink: 5 perces fájásokkal tessék elindulni a kórházba.

Megy a drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ezerrel :wink: :wink: :wink: :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Na mi volt Piroska? Egyben még?
Nekem semmi... még egy kósza jósló se erre a hidegfrontra...
Kisasszonynak túl jó dolga van... Pedig gyümbért ittam, sőt igazi gyömbér teát is, meg sétáltam vagy 3 órát, előzőnap Apuka ...
Hááát nem tudom, mit tehetnék én, most kapáljak? :lol: :lol:

Igazatok van, csütrörtökön megoldódik a dolog, amúgy igazából nem tudom én ezt a Szabót, most is rndes volt, de kicsit korábban is szólhatott volna, hogy ne legyen ez a kapkodás (mármint én annak érzem). Lehet, hogy csütörtökön teljeen megnyugtat, ha meglesz ki a helyettese és ilyenek...

Jutta

KépKép
jutta

Piroska! Meg kell hogy cáfoljam az előttem szólókat....

Nekem nem voltak rendszeres fájásaim... Azt hiszem erre mondták a kórházban hogy fájásgyengeség, pedig én nem igazán éreztem azokat a fájásokat gyengének. Szóval reggel 5kor fájásra ébredtem, és délelőtt már olyan erősek is voltak, hogy a könnyem kicsordult. Délre családi ebédre mentünk volna, de mondtam a páromnak, hogy menjünk be a kórházba előtte, mert nekem ez nagyon fáj. Rátettek a nst-re és rögtön 80-as erősségűt mutatott ki, és 2 ujjnyira ki voltam tágulva. Fél 7ig néztük az időt a fájások között, de nem rendszereződtek, viszont ekkor ment el a magzatvíz. Na ekkor kb. 10szer erősebbek lettek a fájások, de itt már nem néztük az időt közöttük. Egyszerűen már nem volt lelkierőm hozzá, meghát kádba ültem utána...
Szóval nem csak rendszeres fájások jelezhetik a vajúdást....

Még mindig nagyon szép mindegyik gyerkőc! :D :wink:

Tiop! Azt hiszem te linkeltél be fotórendelésről egy oldalt. Jó minőségben csinálják? Te rendeltél már innen?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Ja, és Juttának akrtam írni, hogy engem Erdélyi a 35. héten vállalt el... Kórházbezárások miatt váltottam. Szóval szerintem neki nyugodtan szólhatsz!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!
Hát hajnal négy körül sikerült elaludnom rendesen. Addig is aludtam, de felébredtem időnként, mert fájt a hasam, derekam, kész voltam. Aztán hajnal négyre sikerült végre elaludnom rendesen. Reggel hatkor meg már kelni kellett, mert a macskák nem bírtak magukkal, olyankor éhesek és addig vinnyognak, amíg fel nem kelek :), aztán felmostam, na attól megint kikészült a derekam, lefeküdtem, és hét előtt már anyu hívott, hogy mi van velem? :) Vigyázzak, mert front van :). Na, mindegy, azért most már megvagyok, de érzem egy kicsit, hogy fájdogál a derekam, a hasam, már nem vagyok olyan jól el, mint eddig. Nem vészes, csak olyan nem is tudom, milyen. Tompán fájdogál, meg néha egy icipicit erősebben, nem tudom elmondani. Egyébként ma megyünk NST-re, majd meglátjuk. Nem tudom, mit csináljak, nem cipelném magammal a kórházi cuccot busszal. Szerintetek az jó, ha a barátnőm elhozza utánunk kocsival? Ott lakik Kistarcsán, eljönne a kulcsért és elhozná a cuccomat, ha netán befektetnének. Jó az, nem?
Jutta:
ne csinálj szerintem semmit, mert az nem túl jó, ha úgy indul be a szülés, hogy a magzatvíz elfolyik, mert akkor szabadon van a kis babó és mindenféle fertőzésnek ki van téve, hiszen minden baktérium meg ilyenek ott vannak, ami nekünk nem gond, de neki lehet. Ne akard, hogy úgy szülessen, hogy van valami fertőzése. Persze, hogy az esetek nagy százalékában nem úgy születik, de ne a tied legyen a kivétel. Amúgy meg ki tudja, hátha Isten is úgy akarja, hogy válassz másik dokit? Miért nem kérdezed meg az Erdélyit? Mindenki olyan jókat mond róla. Én a te helyedben azt tenném, nem bíznám magam arra, aki cserbenhagyott. Miért nem lépsz már? Ne a kapáláson járjon az eszed, ne legyen az egész egy horror! És ráadásul gondolj bele, mi van, ha valami utókezelés kell vagy valami adódik, itt hagy úgy, hogy másnak kell ellátni téged utólag. Jutta, ne csináld, most komolyan! Merj már lépni!!! Ez így nem biztonságos!!!!! Kérlek, gondolkodj!!!! Vagy beszélj a Surányival akár, de akkor is legyen egy konkrét dokid és CSAK Ő!!!! Jutta, bármi történhet, nem hagyhat itt a dokid!
Tüccs:
Bocsáss meg nekem, hogy ezt írom a Szabóról, de azért itt elég kevés kismama van ahhoz, hogy egyből kettő csalódjon a dokidban. Nem ellened szólok, lehet, hogy veled rendes volt, de most gondolj bele a Jutta helyzetébe, neki most pont a bizonytalanság nem hiányzik. Ne haragudj! Elhiszem, hogy neked ez rosszul esik, de nem ellened szül, csak egyszerűen én most nagyon átélem, mit érezhet Jutta, egy napra vagyunk kiírva, tudom, milyen ez a végén, érzem én is, hogy milyen jó, hogy a dokim megnyugtat, mindent megbeszél velem, mindent elmond, mi a következő lépés meg ilyenek. Ez most annyira fontos! Ugye nem sértelek meg???
Tiop:
biztos észre fogom venni, csak tudod, már meséltek olyat, hogy a 10 perces fájások után valakinek egyből egy perces volt és épphogy eljutott a szülőszobáig. Azért kérdezem, mert téves riasztásra nem szeretnék bemenni, szegény nővérem kétszer ment be, én nem szeretnék, csak ha már biztos.
Angyalkrisz:
köszi neked is! Hát gondoltam én, hogy nem minden szülés olyan, ahogy a nagykönyvbe meg van írva. Na, mindegy, ma úgyis megyünk dokihoz. :)
Timi:
Köszi! :) Hát én is drukkban vagyok, ne tudd meg! :) De azért tegnap is tanultam egy kis közgázt, ma is fogok, egy órácskát. :) Többet úgysem bírok, mert álmos vagyok. Meg különben is készülődni kell, menni kell a doki bácsihoz :).
Szép napot kívánok nektek! :)
Jutta:
vigyázz magadra!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

"nem ellened szól", bocsi :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, Sáránál nem voltak fájásaim csak 2 napig tompán fájt a derekam. Aztán elmentem NST-re és megemlítettem a dokimnak, hogy fájdogál, adjon már rá valamit, ha tud. Erre megvizsgált és azt mondta, hogy 3 újjnyira már nem nagyon szoktak semmit adni. :lol:
Lauránál viszont fájásokkal kezdődött a dolog. Teljesen rendszeres időközökben, egyre sűrűbben. Szépen irogattam egy lapra és amikor már nagyon sűrűn jöttek elmentem egy NST-re. Aztán zavartak is a szülőszobába...
A cuccaidat szerintem ne cipeld magaddal, elég, ha a barátnőd utánad viszi. Lehet, hogy még nem is lesz rá szükség.
Drukkolok!
Vendég

Pilla:
köszi! :) Hát akkor majd kiderül!
Na, mindegy, majd ha hazajövök, akkor közgázozok! Most nem fog úgysem menni! Hát akkor irány a doki!
Jutta:
izgulok érted!!!!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Dehogy sértesz meg! Teljesen jogos, amit írtok ezért is írtam énis hogy bizonytalan lettem. Na mindegy is. Szerintem sok már nem lehet hátra nektek sem!!! :lol: Nálam a gyenge de rendszeres fájások jelezték a szülést. Mindenképpen mérd az időt, akármit is érzel és látni fogod, hogy rendszeres-e vagy sem. Drukkolok!!

Most útra kelünk, nagymama-piac-dm jó kis túra lesz.

KépKép
tüccs

Boldog Hófordulót Dórinak! :)
És jó vásárlást! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus, köszi a tippet. Én hülye, volt itthon Sambucus nigra 9Ch ami jó az orrdugulásra is. Persze ez már ma reggel jutott eszembe. Na mindegy...
A mai éjzsakánk már jól telt, Laura végig szunyált és reggel 3/4 8-kor kelt. Egyébként tegnap, a rossz éjszaka ellenére, csak 2x1/2 órát aludt nap közben és pörgött, mint a veszedelem. Honnan van ennyi energiája?
Dórinak Boldog hófordulót!
Vendég

Sziasztok,

hmm, sajnos valóban nem kapunk szocpolt, úgyhogy buktunk 2.4 millát, kicsit rossz a kedvem most, de hát valahogy csak lesz.
Viszont két hét múlva indulnak a tervek, tervek engedélyezetése...stb.

Kérdésem az lenne, hogy milyen ruhát kell egy őszi keresztelőre a babákra adni? Mert hát úgy gondotlam, hogy a ruhácska harigatyóval elég kevés. Vannak valami "szabályok"? Református keresztelés lesz. Azért vagyok ilyen béna, mert én is csak most leszek keresztelve és nem tudom, mit kell majd ráadni.

Meg még pár kép, aztán folytatódhat a teregetés.....brühüüüü, ha megszáradt vasalni kell....

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

sziasztok!

piroska drukk! :D

a fájásoknál szerintem az a lényeg, hogy rendszeres legyen és minél tovább tartson ki, Dorkánál annak idején Tasi azt mondta, hogy 30-40 perces fájásokat már vegyek komolyan, hiába, hogy szinte alig fájt és nem jött csak 20-30 percenként, engem szépen kinyitott...
becsi
Iklad

bocsi 30-40 másodperc!!!
becsi
Iklad

Sziasztok!

Jutta, Piroska!

HAJRÁÁÁ!!!
Tökre izgulok értetek! :lol:

Sajna nekünk is be kell ma menni a kh-ba, mert Lilinek szerintem ki kell mosni a fülét. Nagyon tele van zsírral, én meg nem merem fülpucolóval, meg parafinolajjal kitakarítani neki... :oops: Állandóan kaparja a fülét, úgyhogy már sebes szegénykémnek. :cry:
Remélem jól fogja viselni!

Dóri!
Boldog hófordulót!

Kép
Kép
giga1

Pimpoka: miért nem kaptatok szocpolt?! A tulajdonrészetek miatt? Nem tudjátok újra igényelni, ha eladjátok a lakást?! (Nekem annakidején azt mondta a hitelügyintéző, hogy az igénylés időpontjában számít, hogy van-e min. 50%-os tulajdonrészem, tehát akkor kell igényelni szocpolt, mikor épp eladtam, de még nem vettem... ;) ).

Ichtus: jönnél ide zenebölcsibe?! :o Ha van kedved, persze, pont van hely a csoportunkban, mondta is aki tartja, hogy szóljunk ismerősöknek! És nagyobbak is vannak, sőt, mi vagyunk a legkisebbek! :)

Thenus: amíg kellett, minden nap használtuk a Babé sampont, szerintem egy flakonnal elhasználtunk, de utána már nem is jött vissza a koszmó! (Mondjuk Lolonak akkor még nagyon kevés haja volt, hamar megszáradt - nem mintha most olyan sok lenne... ;) - de most már nem mosom minden nap. Azért szerintem ha koszmó lenne, most is mosnám minden nap, de szerencsére a sampon tényleg elmulasztotta.)

Piroska: többedik gyereknél már bármi lehet, de az első nem szokott csak úgy kipottyanni, hiszen ki kell tágulni a méhszájnak (hacsak nincs eleve nyitva, de nálad ugye nem volt legutóbb). Fájások: nekem ugyan oxytocin csinált fájásokat, de abszolút fokozatos volt az erősödés.

Jutta: én ha lehet, az indítást kihagynám... persze ha orvosilag indokolt, akkor menjen, de ne azért, mert a doki szabira megy... Csak a saját példámból kiindulva is azt mondom, hogy sokkal fájdalmasabb a vajúdás és nagyobb a császár esélye is. Fájdalomban nincs összehasonlítási alapom ugyan, de többekkel beszélgettem erről, és mindenkitől azt hallottam, hogy az oxytocin erősebb fájásokat csinál, a babának se tesz jót (márminthogy a túl erős fájások, Lolonak attól esett le a szívhangja).
Szóval jobb ezt a természetre bízni!!! Nálam a vérnyomás miatt nem volt más lehetőség, de csak a doki kedvéért ne vállald be (szerintem)!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?