Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nemtudom,hogy nálunk megoldható-e,hogy itthon történjen az a bizonyos "mintavétel", de holnap tuti,hogy felhívom az urológiát és kisírom. Azért hazai pályán csak könyebb lehet. Pinkiné majd írj!
Jó éjszakát!
prücsök2

Sziasztok! Tanacstalan vagyok... a kisfiam 16 honapos elmult, szopizik. Szeretnenk kistesot, de nincs peteeresem, Clostilbegyt-et kell szednem. Ez azt jelenti, a doki szerint,hogy abba kell maradjon a szopizas, ami nem egyszeru. Olvastam, hogy lehet szedni szoptatas alatt is, de... Nos, volt mar valaki hasonlo helyzetben? ha igen, mit tett? Legyszi irjatok! :roll:
basa31

Hello mindenkinek!

Ma megkaptam a következő ciklusra a Clostys receptemet. :? Ebben a hónapban szerintem semmit nem csinált. A petefészkeim rendben vannak (eltekintve a cisztáktól, amik a mai UH-n is ott virítottak), a következő ciklusban is 2*1-et kell szednem és majd a végén menni megint UH-ra. A dokim azt mondta, hogy nem szereti állandóan nézegetni a betegeit, hogy azok ne érezzék magukat betegnek, ezért csak 1* UH-z ciklusonként, általában a 20-25 cn között. Hát neki legyen igaza. Hőmérőzök tovább és nézegetem a mikroszkópomat. Hajrá Babák!!!
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Basa,
én sem szedném szoptatás alatt...nem lehet még várni a kistesóval? Addig pedig kezdd el szépen elválasztani a fiad, szép lassan, már nem olyan kicsi, kb 2 éves korára ha elválasztod az éppen jó, tovább nem is nagyon kell szoptatni...aztán jöhet a closti.

Vicky,
PCO-ra nem vizsgáltak még ki? Ha PCO-s vagy nem biztos hogy lesz egyáltalán hatása a clostinak.
Nézd meg a pcos.hu oldalt, van azon egy teszt. Töltsd ki, ha PCO gyanús vagy, ne elégedj meg a clostival. Fordulj endokrinológushoz.

Üdv
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Na, túlestünk az andrológián, de nem a kórházban, hanem a Bolgárkerék utcában :) Úgy történt, hogy reggel 9-re mentünk egy pszichológus ismerősünkhöz. Beszélgettünk a baba projectről is és megkérdezte, hova megyünk andrológiára. Mondtuk, hogy az xy-hoz. Erre megkérdezte, hogy szeretnénk-e megismerni az asszisztensét, mert hogy a doki ott is rendel. Mondtuk hogy persze. Nagyon jó fej volt a csajszi, felajánlotta, hogy ha akarjuk, ott helyben (ha levettük) leadhatjuk a mintát, meg is nézi és akkor így holnap nem kell a kórházba mennünk, ha nincs gond. Így elvonultunk egy kis helységbe, viszonylag gyors sikeremnek köszöhetően :wink: :wink: :wink: :wink: , hamar meg is lett az anyag. :) Leadtuk és 20 perc múlva mondta is az eredményt.

Amivel nagyon elégedett volt!!!! :):):):):):):):):):):)

Íme:

Mennyiség: 3 ml
Spermiumszám: 25 millió/ ml
80% élénk
20% közepes.

Annyira boldog vagyok!!!! :):):):):):):):):)

Sőt, a Bolgárkerék utcában van egy nőgyógyi is, akihez a pszichológus barátunkkal közösen beprotezsáltak. Különösen szakterülete a duci, túlsúlyos nők teherbeesési gondjai és hát én ide tartozom. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

danaaia: diagnosztizált PCOS-es vagyok már egy pár éve és szedem a merckformint 2*850 mg-ot. Azt remélem, hogy a closty egy kicsit lendít a petefészkeimen. Remélem a két gyógyszer együtt hatni fog.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Nem szeretnék zavarni,csak lenne két kérdésem és remélem ti tudtok rá válaszolni,vagyis biztos vagyok benne.:)

1.Clostyt szedtem ebben a ciklusban a 3.naptól a 7.napig 2x1 szemet (ma 11.cn),életemben először.Mikor várható a pé?Akkor lesz amikor szokott?Vagy később-hamarabb?

2.Érdemes e clostys ciklusba hőt mérni?

Köszönöm szépen,ha válaszoltok.
Üdv.Reni

Kép
breni

Sziasztok!

Értem Vicky!
Akkor marad a türelem...talán ha most sem hat a closty akkor más gyógyszerekkel kéne próbálkozni legközelebb. De az is beszédes hogy ciszták látszanak...
na meg hogy pár éve szeded a metet...és nem hatott, merthogy ciszták látszanak...talán itt is váltani kéne, vannak kombinált készítmények ebben a témában amik hatékonyabbak...érdemes átnézned a PCOS fórumba, ott nagyon kiművelt csajszik vannak a témában...

breni!

Nem tudom milyenek egyébként a ciklusaid. De általában ha a 3. naptól szedted akkor elméletileg ha jól is reagász rá, akkor normális azaz 28 napos ciklust csinál (tehát pé kb 14. napon) de a dokidnak UH-val néznie kéne mikor lesz...nem fogja???

Hómérőzni szerintem érdemes clostinál is. Bár van aki szerint nem, mert bekavar, de saját tapasztalatom az hogy szépen látni a görbén a PÉ-t.

Üdv
Dana

Kép
danaaia

Dana!
Köszi hogy válaszoltál.
Eddig 30 naposak voltak a ciklusaim,január óta.Vezetem a hőmet 4 hónapja,eddig a 16-17 napon volt pém.Előző ciklusban a 13.napon,de ittam a málnalevél teát,biztos ettől lett hamarább.
Tegnap voltam UH-on,ott volt két 12-14 mm tüszőm,bal-jobb oldalt.Sajnos nem tudok menni többet mert a dokim tanulmányi úton van-lesz.:(

Kép
breni

danaaia: szoktam írni oda is. A merckformin valamicskét használ, csak ciklust nem produkál. De én úgy tudom, hogy a ciszták nem tünnek el. Még adok a clostynak esélyt. Ha ez nem segít, akkor mivel lehet próbálkozni szerinted?
vicky79
Budapest III. kerület

Jó estét Csajok!

Pinkiné, gratulálok Apa eredményeihez...
Reméljük jó dokid fogtok ki, és hamarosan lesz babátok is!

Sziasztok

Kép
szilvia80

Sziasztok!

Pinkiné: gratula a férjed eredményéhez (még 2 hónap closti aztán mehetünk mi is a férjecskémmel :roll: )

breni: én mértem a hőmet, és kb. 23 nap körül volt pé-m, de nekem 36 naposak a ciklusaim, szerintem is érdemer mérni, de ezt úgyis te döntöd el!

Az első clostis hónapom vége felé járok, de sajna piri már mutogatja magát :evil:

Mindenkinek mielőbbi babásodást kívánok!

[/img]
aminella

Sziasztok!

Tudnátok segíteni nekem??

Most Duphastont szedek a 10. naptól. És nem tudom, mikor hagyjam abba? Attól hogy nem hagyom abba, attól még meg fog jönni, ha nem vagyok babás, igaz?? Mert tuti hogy ez a hónap sem sikerült. Tanácstalan vagyok most...

Köszi előre is.

Sziasztok!!

Kép
szilvia80

Szilvi!
Azt hiszem amit szedsz ugyan olyan mint utrogesztán,mármint a hatása!
Ha többször is negativot tesztelsz akkor abba kell hagyni,én igy tudom,az utrónál is ugyan ez van!!!
De ha pozitiv akkor egyértelműen tovább kell szedni!
De miért irod le ezt a hónapot?
Biztos vagy benne,hogy nem sikerült!
Én azért drukkolok!
Vendég

Szia!

Hu, köszi a gyors választ! Képben vagyok!
Hát nem voltak túl nagy tüszőim, és azt sem tudom, megrepedtek-e, mert a dokim nem nézett meg uh-n a 14. nap után.
És ebben a hónapban nem is szurkált annyira a hasam, mint szokott + a cicim is úgy fáj, mint a mikor meg akar jönni ez a dög piri!
Ja, és a 26. nap reggel teszteltem egyet, persze egycsikosat!!!
Tehát esély =0.

Én is drukkolok neked!!! Valami jó kis terhes tünet nálad???

Jó éjt!
Szilvi

Kép
szilvia80

Szia!

Hu, köszi a gyors választ! Képben vagyok!
Hát nem voltak túl nagy tüszőim, és azt sem tudom, megrepedtek-e, mert a dokim nem nézett meg uh-n a 14. nap után.
És ebben a hónapban nem is szurkált annyira a hasam, mint szokott + a cicim is úgy fáj, mint a mikor meg akar jönni ez a dög piri!
Ja, és a 26. nap reggel teszteltem egyet, persze egycsikosat!!!
Tehát esély =0.

Én is drukkolok neked!!! Valami jó kis terhes tünet nálad???

Jó éjt!
Szilvi

Kép
szilvia80

Bocsi, kétszer ment el az üzi, mert sztrájkol a net!!! :evil:

Kép
szilvia80

Jelenleg a cicik kezdenek fájni,de nem reménykedek én sem,mi lassan 1 éve,hogy próbálkozunk!
Hihetetlen lenne ha sikerülne!
Nem hőmérőzök,nem koncentrálok semmire,csak 2-3 naponként szex és kész!
Már belefáradtam,hogy figyeljek mindenre!
Nem szabad feladni,mig piri nincs,kicsit azért én is reménykedek!
Drukkolok,hogy minnél hamarább babásodjál!!!!!!
JÓ ÉJT!!!!

Ezt nézd meg!

www.bioenergia.tag.hu

GYNEX nevű homeós csepp!!!!!!!!!!!!!

Egy csajnak 1,5 év után 2 havi adagtól most sikerült!!!!!!
Vendég

Néha én is kiakadok ettől a babanettől mikor ezt csinálja!
Vendég

Bocsi, csak ma néztem meg az oldalt.
Jó lehet ez a csepp! És azt néztem, hogy nem is vészes az ára. Főleg, ha ilyen hamar használ. Én úgy vettem ki, hogy be kell lépni, és csak úgy lehet rendelni.... Te nem tudsz véletlen valakit, aki forgalmazza? Hol hallottad, hogy egy csajnak meghozta az eredményt?? Lehet, hogy én is megpróbálnám...

Te mikor tesztelsz???

Még mindig nem értem, hogy ha nem hagyom abba a duphastont, akkor nem is betegszem meg? Csak ha már nem fogom szedni?? Vagyis a mensit hiába is várom most (persze jó lenne ha 9 hónapig nem is látogatna meg)???

Szia

Kép
szilvia80

Sziasztok

Én csak véletlenül jártam ezen a topicon, de sajnos tapasztalt vagyok a témában.

Kriszti, Szilvi én is szedtem a gynex nevű cseppet. Én kb. egy éve vettem 5900 ft.-ért egy drogériában. Szerintem érdemes lenne a lakhelyeteken szétnézni, biztos van arra is.

Tapasztalat: Igazából nem is tudom mit írjak, nekem a prolaktin szintem szokott magas lenni, és a használata közben jártam akupunktúrára is. Tény hogy valamelyik segített, de hogy melyik?! Utána a prolaktinom normál volt.
Most készülök újra elmenni vizsgálatra, és kiiratni Clostit.

Az eladó is nagyon ajánlotta. Szerintem érdemes kipróbálni.

Viszont lenne nekem is egy kérdésem. Régen már szedtem Clostit, de nem emlékszem UH-ra kötelezően menni kell ha valaki szedi?
Előre is köszi a válaszokat

Sziasztok
árnika

Szilvi!
Semmiképp ne hagyd abba,csak ha piri meglátogat!!!
De jobb lenne ha 9 hónapig más irányba menne!!!
A betegségre a mensit gondolod???
Nos nekem anno mikor utróztam egyesek nekem is azt mondták,ha nem vagyok terhes ne szedjem mert addig nem fog megjönni!!!!
Többen, többek között a doki is azt mondta,hogy megjön úgy is!!!
A cseppről a babaneten olvastam,de nem tudom melyik topikban!!!
Lakhelyeden ha van olyan drogéria vagy gyógyszertár ami homeopátiás bogyókat forgalmaznak,nézd meg ott!!!!
26-ik napon kellene már látszani a tesztnek ha pozitiv!!!
Akkor gondolom akkor ha nem jön meg!!!!!
Amúgy 28 nap átlagosan a ciklusom de szokott 30 napos is lenni!

Árnika!
Kösz,hogy irtál!
Én is clostyztam 4 hónapig és még semmi!!!!!!
Több praktikát kipróbáltunk szedtem sok féle bogyót teákat stb.!
Egy éve hogy próbálkozunk,de a múltkor a dokim azt mondta,hogy pici foltokat lát miómára utaló jelek!!!!
Lehet hogy az miatt nem sikerül!!!!
Egyébként a closty is segit van akinek elsőre van akinek 3 hó után,van aki abba hagyja és a következő ciklusban!!!
Végül is én is reménykedhetek,de én már többet nem szedek,mert hiztam tőle!!!!

Lányok drukkolok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szilvi azért irj ha van valami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kriszti!

Drukkolok neked, hogy ez legyen a te hónapod!! És mióma ügyben nem küld tovább a dokid??
Hát igen, sajnos azt hiszem én sem az vagyok, akinek az első closty "kúra" segít... Úgy tervezem, a következő hónapban nem szedek semmiféle hormon bogyókat. Kipróbálok egy talpmasszást, meg gyógynövényes cuccokat. Aztán ha közben nem lesz babó, akkor tovább megyek egy másik nőgyógyászhoz. A végső célom pedig az endokrinológus, de addig nem igazán szeretnénk eljutni.

Te kipróbálod esetleg ezt a cseppet?

Remélem megmondod majd a teszt eredményét.

Árnika!
Köszi a segítséget. Te meddig szedted a cseppet? Most már nem is kell? Amikor korábban szedted a clostyt, akkor nem sikerült a bébi, és most azért kezded megint?
Egyébként én úgy tudom, hogy nem kötelező a uh, de nagyon javasolt!!! És a dokidnak kellene javasolni, hogy bizonyos napokon megnéz uh-gal, hogy működik-e a bogyó. Most fogsz menni feliratni? Szerintem próbálj erőlködni, hogy hívjon vissza uh-ra.

Bocsi lányok, hogy ilyen hosszú voltam.
Na megyek, tisztába teszem a tengerimalackát!

Drukk mindenkinek!

Kép
szilvia80

Mindenféleképpen megirom mi a ciklus vég akkár negativ irányban akár pozitiv irányban!
Tudod túl sok csodát már nem reméllek semmilyen bogyótól vagy csepptől,még nem tudom hogy kipróbálom e!!!
Én már egy igazi csodába hiszek!!!!Ha a pozitiv tesztemet látnám,elsőnek!!!!
A doki azt mondta,hogy még nincs kialakulva a mióma,csak jelei vannak,még távoli dolog,én csak következtetek,hogy az is lehet akadály!!!!
Itt a babaneten olvastam róla,mivel neheziti a méhnyálkahártya megvastagodni!!!!

Árnika!
Én nem mindig voltam uh-on de ajánlott!!! 12-ik napon kellett mennem!!!!

Szilvi!
Én is drukkolok neked is és mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok

Köszi a válaszokat. Én mint írtam régen szedtem a clostit, még a kaáliba járásom elött, csak nem emlékeztem rá hogy mivel jár ennek a szedése. nekem nem volt akkor szerencsém vele, de ha jól emlékszemmég akkor szedtem mielött kiderült volna hogy apa katonáival baj van. Azóta ez a probléma megoldódott.

Én már kettő inszemen, és négy lombikon voltam. :cry: Siker nélkül. Az utolsó lombiknál, mivel nagyon kikészültem, akkor javasolta az orvosom a clostit.

A gynexet lombikozáskor hagytam abba , igaz az orvos szerint nyugodtan szedhettem volna. Nem akartam a sok gyógyszer mellé ,nehogy baj legyen.
Párhuzamosan szedtem az akupunktúrával, úgyhogy most nem tudom melyik volt jó. :roll:

na jó bő lére eresztettem, bocsi

jók legyetek
árnika

Sziasztok!

Hát most már tapasztalatból tudom, hogy hiába szeded a duphastotn, attól még jelentkezhet piri. Sajna nálam is ez volt. Most este. Szerintetek ezt a napot vegyem elsőnek, vagy mivel ilyen későn jelenkezett, csak a holnapi legyen 1. cn?

Nagyon furi, de nem is vagyok elkeseredve! Mintha egy picit meg is könnyebültem volna. Az utóbbi egy hétben már izgultam eleget, hogy mi lesz.
Holnap be is jelentkezek egy természetgyógyászhoz, aki csinál talpmasszázst. Állítólag az is segíthet!

Nálatok mizu???

Megy a drukk nektek továbbra is!

Kép
szilvia80

Drága Szilvi!
Szerintem vedd úgy,hogy holnap 1 cn,mert,ha este jött meg,hogy a fene vinné el,az nem számit 1 napnak!!!!!
Örülök,hogy igy fogod fel!!!!
Nagyon olyan érzésem van követlek én is napokon belül!!!!
Helyes, jelentkezzél be és folyt.köv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minnél előbbi babásodást!!!!
Azért néha kukkants be!!!!!!

JÓ ÉJT!!!!!
Vendég

Kriszti!

Köszi szépen az infót. Meg a biztatást is..

Miből gondolod, hogy nálad is látogat piri hamarosan? Érzel valamit? Mondjuk én nem éreztem semmit.
Szerintem ez is változó.
Nálatok a párodnál minden oké?

Köszi még 1x, és én még drukkolok neked, hogy ez a te hónapod legyen!

Lányok, hol vagytok???

Jó éjt.

Kép
szilvia80

Szilvi!
Már van 2 gyermekem,igaz 13 éves már a kisebbik,azóta bármi lehet vele is!!!!!
De nem hiszem,hogy mi elmennénk apa vizsgálatig!!!!!
Talán ha rendelnék olyan tesztet ami a férfi spermákat teszteli,hogy életképesek e!!!!
Ha érdekel itt van sokféle teszt!
www.babatervezok.otthona.com
Hogy miből érzem,hogy megfog jönni?
Olyan érzésem van,hogy mindjárt megjön érzés!!!
Már most fájdogál a hasam!!!!
Köszi nagyon aranyos vagy hogy drukkolsz,azért reménykedek!!!
Én is drukkolok,hogy a kövi hónap a tiéd legyen!!!!!!

JÓ ÉJT!!!!
Vendég

Szilvi!
A link nem jó!
Midjárt másolom a rendeset,mert fejből nem tudtam,de lehet neked is ismerős tele van vele a babanet!!!!
Vendég

Itt a jó link!!!!

www.babatervezok.otthona.net
Vendég

Megint én vagyok!
Sok jó linket másoltunk be a 3.gyermeket szeretnénk topikba,ha érdekel nézzél be!!!!!

JÓ ÉJT!!!!
Vendég

Sziasztok, jöttem pletykálkodni!!!!Jezsek kisbabát vár!!!!!!!!!!Kriszti, Monyó, Babszi, ti emlékezhettek rá!!!!!!
Vendég

Szia Lafi!
Persze,hogy emlékszem!!!!!
Mond meg neki,hogy szivből gratulálok!!!!
Látod a régi csapatból már csak én vagyok itt,mikor nagy ritkán ir valaki!!!!
Jól vagytok?????????
Sok sikert a szüléshez,igen csak közeledsz!!!!!!!!
Jó egészséget a mamának és a babának is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sok tejcsit majd!!!!!!
JÓ ÉJT!!!!
Vendég

Kriszti, megvagyunk, minden oké, a kukisunk kissé lusti, csak ha kaját kap, akkor mocorog, aztán megy vissza csicsikálni, remélem az élteben is ilyen lesz....
Sajna, a pcos mellé megkaptam a terhességi diabéteszt, toxémia-gyanút és magas vérnyomást.....evvan, küzdök amíg bírok, aztán majd lesz valahogy........diétázok (kivéve ma :oops: ) meg szedek vérnyomi csökkentőt...........

Kriszti, mindig figyelem, mi van veled......!!!!!!!!!Na meg Babszit és Monyót is nyomon követem állandóan!!!!!!!!!Nagyon szurkolok NEKTEK!!!!!!!!!
Vendég

Lafi!
Nem lessz semmi baj,a fontos,hogy a baba szépen mocorog és fejlődik!!!!
Gratulálok a kisfiúhoz!!!!
Köszi!
Én is szoritok,hogy minden rendbe legyen!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Megvagyok én is, nem tűntem el, olvaslak benneteket mindennap. :)

Jezsek, gratula nektek és boldog, kiegyensúlyozott pocakosodást.

Mi túlestünk múlt héten apa vizsgálatán - de szerintem írtam is - hála istennek mindent teljesen rendben találtak.
Múlt héten befejeztem a Clostyt is (3x1), de az e-vitamint (100 mg-os 3x2) még most is szedem. Closty alatt ittam a cickafark teát is (3x1 bögre) adagban, de elég nagyfokú tea undor alakult ki bennem így 2-3 napja egy korty nem ment le a torkomon. De majd most újra kezdem :)

A hőhullámok tisztességgel jelentkeznek, néha eléggé rosszul viselem. :( Dehát valamit, valamiért. :)
Holnap munka után indulunk hétvégézni, már alig várom :) Csak 4 nap kettesben. :):):)
Kirándulunk, sokat kexelünk, romantikázunk. Olyan jó lesz :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

sziasztok.

minden nap elolvaslak benneteket csak nem irok mert most jelenleg nem tortenik velem semmi extra.

jezseknek en is gratulalok. :lol:

en is elkezdtem inni a gynexet kb egy hete,ugy kaptam ajandekba,es hat ne vesszen mar karba.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Az első clostis hónapom végén vagyok, a 35. napon, még egyelőre semmi. Nálatok csúszik piri a clostitól?

A gynexet én is iszom, a nőgyógyászom ajánlotta, hogy szedjek mellé fehér fagyöngyöt is, szóval én egyszerre a kettővel próbálkozok:-) 3 hét után, 1 hét pihenővel!

MIndenkinek mielőbbi babásodást kívánok!
aminella

aminella,nem tesztelsz?

Kép
monyo83

monyo, még nem, de szerintem nem is lesz rá szükség :(
a piri tünetei megvannak! :twisted: Azért is gondoltam, hogy megkérdezlek benneteket, hogy nálatok van-e csúszás a clostitól?
Persze tudat alatt az ember reménykedik, hogy nem lesz piri, és ez a legrosszabb azt hiszem az egészben :roll:
aminella

Nézzetek be ide, hátha megoldást hoz!
www.eletkor.hu

Segítő beszélgetések gyermekre vágyóknak

A probléma kialakulásának szervi és lelki okai egyaránt lehetnek. Az orvostudomány ma már számos módszert ismer és alkalmaz eredményesen, azonban a fogamzási nehézségek oka nem mindig szervi eredetű. Az ezzel a problémával küzdő nők egy részénél jelen van valamely szorongásos állapot, amelynek kiváltó oka lehet a szüléstől, az anyaszereptől való félelem vagy egy korábbi trauma, de ilyen pszichés gát alakulhat ki a hosszabb ideje tartó eredménytelen próbálkozások miatt is.

Egy-egy találkozás alkalmával őszintén beszélhetnek érzéseikről, és ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy közös munkával térképezzük fel a kiváltó okokat, és válaszokat keressünk a felmerülő kérdésekre.

„A meddőség az egyik legszomorúbb dolog, ami sújthat egy gyermekre vágyó párt. Meddőségről akkor szoktunk beszélni, ha a nőnél egyévi védekezés nélküli nemi élet után sem következik be fogamzás, vagy a nő nem képes kihordani az ez idő alatt bekövetkezett terhességet. Sok pár sokadszori próbálkozás után jut el az e problémákra szakosodott szakorvoshoz, aki ilyenkor mindenféle fizikális és hormonális vizsgálatot végez.
Orvosi szempontból a meddőség a szervezet hibás működése, tehát valami rendellenesség áll a háttérben. A vizsgálatok során az esetek döntő többségében találnak is valamilyen szervi-hormonális eltérést, amely megmagyarázni látszik a meddőséget, ám ennek kezelése sokszor nem vezet el a kívánt terhességhez. A lineáris okság (ok-okozati) szemlélet lényege, hogy ha van okozat (a meddőség), akkor annak kell legyen oka is, s ezt előbb vagy utóbb meg lehet találni. Tehát újabb és újabb vizsgálatok és kezelések következnek, majd végső eszközként a mesterséges megtermékenyítések sorozata, de sokszor mind hiába. Végül a páciensnek elfogy a pénze vagy a hite - és a probléma nem oldódott meg. Az ilyen eseteket szokás aztán a tisztázatlan eredetű meddőség gyűjtőfogalma alá sorolni.
A közkeletű felfogás szerint ebbe az orvostudomány mai állása szerint bele kell törődni.
De vajon valóban nincs megoldás?

A meddőség új megközelítése

Egyre több vizsgálat jelzi, hogy sokszor a meddőség hátterében emocionális stressz és depresszió áll. Egyrészt -mint láttuk fentebb- a depressziónak komoly kockázata a meddőség (akinek depressziós tünetei voltak már életében, az kétszer valószínűbben válik meddővé), másrészt tapasztalatok szerint a meddő nők kb. egy évi sikertelen kezelés után nagy arányban válnak depressziósakká, ami így tovább rontja esélyüket a meddőségük kezelésében.
Több olyan vizsgálat ismert, amelyben mesterséges megtermékenyítési programban részt vett nőket vizsgáltak, s a vizsgálatoknak egybecsengő a végkövetkeztetése: a programban a depressziós nők sokkal kisebb arányban esnek teherbe, mint a nem depressziósok.

Logikusnak tűnhet, hogy ha sikerül a depressziót, szorongást pszichoterápiás módszerekkel csökkenteni, akkor javulnia kell a teherbeesési aránynak.
Hogy sokszor már a problémáról való egyetlen beszélgetés is hatásos lehet, példa erre az a vizsgálat, amelyben meddőséggel kezelt nőket osztottak két csoportra: az egyik csoporttal négyszemközti egyszeri beszélgetést folytatott egy pszichoterapeuta, a másik csoporttal nem történt beszélgetés. 18 hónappal később a meginterjúvolt csoport 60%-a teherbe esett, míg a másik csoportban ez az arány 10%-os volt.
Egy vizsgálatban legalább két éve sikertelenül próbálkozó meddő nőket osztottak három csoportba. Az egyik csoport 10 üléses aktív pszichoterápiában részesült, ahol pl. relaxációt tanultak, stb. A második csoport direkt pszichoterápiában nem részesült, csak rendszeresen összejöttek, és az aktuális problémákat, orvosi kezeléseket, a meddőség nehézségeit beszélték meg. A harmadik csoport semmilyen pszichoterápiában nem részesült. Mindenkit arra kértek, hogy rendszeresen jegyezze fel, milyen meddőség ellenes orvosi kezeléseken vesz részt. Egy éven át követték a nőket, és a pszichoterápiás és a beszélgetős csoportban 55 ill 54%-os arányban jött létre kihordható terhesség, míg a harmadik csoportban csak 20%- os volt ez az arány. Ami igazán meglepő volt, hogy a teherbeesések egyik csoportban sem mutattak semmiféle kapcsolatot azzal, hogy részesült-e meddőség elleni orvosi kezelésben a nő, vagy sem.
Ez a vizsgálat felveti azt a lehetőséget is, hogy a meddőség-elleni orvosi kezelések sikere sokszor olyan pszichés tényezőkön múlik, aminek sem a páciens sem az orvos nincsen tudatában.”

Zora
Kép
zora7

Sziasztok!

Jezseknek csodás pocakosodást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Lafikám!
Én is azért nem írok, mert mostanában csak a ház, no meg az esküvő foglal le. De 30-án megyek Tűű-höz, szóval majd jelentkezek ám :wink:

babszika

Babszika, hiányoltalak nagyon..............olvastam, jól haladtok!!!!!!!!Örülök neki!!!!!!!!!!
Na kivi vagyok, mit mond Tűű!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok! Erre jártam én is!
Jezsekre én is emlékszem és én is gratulálok üzenem!

Azért tűntem el, mert closty-nak egyenlőre vége, hétfőn megyek HSG-re, aztán valószínű inszem november-december körül! Apjuk is volt vizsgálaton és még megy is majd mégegyszer, mert nem lett tökéletes az eredmény!

További drukkok újaknak, régieknek egyaránt! :wink:

Kép
bettike
Eger

bettike: Drukkolok a hsg-hez...hogy hamar és zökkenőmentesen túl legyél rajta és hogy mindent rendben találjanak.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok

Csatlakozhatnék hozzátok?

Nekem 3 gyerekem van, ebből a középső és a kiscsi clostylbegit segítségével fogant. Nálam akkor az volt a gond, hogy a fogamzásgátló szedése után nem állt vissza rendesen a peteérés ezért kaptam clostylbegitet, amit a ciklus 5. napjától szedtem naponta 2x. A harmadik clostys hónapban sikerült a fogamzás.

Jelenleg szeretnénk egy negyedik babát. A helyzet ugyan úgy indult mint az előző terhességeknél, hogy a fogigátló után nem volt peteérés. Június végén hagytam abba, majd utána 44 napig nem jött meg, akkor kaptam norculutot, ami meghozta a menszeszt, és utána kezdtem el a clostylbegitet, akkor úgy tünt rendeződött a dolog, bár baba nem lett belőle. Mellette hőmérőzök is, most ebben a hónapban is szedtem a gyógyszert, nagyon furán alakult a hőm.
Most úgy beszéltük meg a dokimmal, hogy következő hónapban ha most nem sikerült akkor már középidőben mennem kell a 12-14 nap között uh-ra és megnézi hogy van e egyáltalán szüszőrérés. Ha nincs akkor küld további vizsgálatokra.
Ma a 27. napon tartok.

Belinkelem nektek a hőgörbémet, ha tudtok hozzá szólnátok?

http://ciklus.hu/images/diagramok/0e7c9 ... 01600_.png

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Gabi, sajna én nem nagyon konyítok a hőgörbékhez. Azt tudom itt a lányoktól, hogy ha a ciklus vége felé leesik a hőd, akkor val.szeg meg fog jönni az a fránya miki!!!! De drukkolok neked!!!

Kriszti, veled mizu?? Nagyon elhallgattál. Jó lenne, ha gratulálhatnánk!
Köszi szépen a linket, amit bemásoltál. Megnéztem, és lehet h rendelek is valamilyen homeos dolgot. Egyébként iszom a málnalevél teát a 14. napig. és kibírtam, h nem mentem el a nődokimhoz clostyért. Úgyhogy most majd spontánkodunk...

Na mindenkinek sok sikert a babásodáshoz!

Kép
szilvia80

Szilvi!
Te sem nagyon jelentkeztél!
De örülök,hogy irtál!
Hajrá spontán!
2 hónapja mi is spontánozunk,de eddig sikertelenül!!!
Hát én nem tudom,mikor sikerül már nekünk!!!!
Nem érzed reménytelennek???
Én most készülök dokihoz,lehet megiratom a clostyt,még egy neki futás clostyval!!!
Ártani nem árt csak hiztam tőle!!!!

Gabi üdv!
Én sem értek a hőgörbéhez!!!!
Igaz mértem sokáig,de 2 hónapja abba hagytam mert már fárasztott!!!!

Mielőbbi babásodást!!!!!

Irjatok!!!!
Vendég

Szia!

Látom, 3. napon vagy! Sajnálom! :(
De igen, sajna néha én is reménytelennek érzem a helyzetet. Pedig mi még nem olyan régóta próbálkozunk, csak hát sajna érzem, hogy vmi nincs rendben!

Gondolom, te is kipróbáltál már minden csodaszert... Olvastál a Gynevac szuri kúráról???

Ja, veszteni valód nincs, ha megpróbálod még egyszer a clostyt. Kitudja, hát ha....
Már nagyon várom, hogy végre elmúljon a piri, és szerethessük egymást apával...

Jó éjszakát!

Kép
szilvia80

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?