Sziasztok!
Túl vagyok az első sulis napon,felemelő volt
!
Gyerekek anyuméknál,szl teljes a kényelem
!De azért semmi kirúgás a hámból,ha megvacsiztam és lefürödtem,belevetem magam Mérei egyik szociometria könyvébe
...hát normális vagyok?
A tegnap estén pocsék volt,Villő ugyanis volt olyan drága és este 9 körül lenyelt egy vasgolyót
.... (aki tudja,mi a geomagnetics,tudja milyen...borsószemnél vmivel nagyobb).Csak arra figyeltem fel,hogy köhécsel kettőt,mire ugrottam,már lent volt
.
Felhívtam az ügyeletet,a dokinéni sem ijedt meg túlzottan,eleninte azt akarta bemagyarázni,hogy tuti nem nyelte le,az olyan nagy.De mondom,amikor a gyerek is azt mondja????
Végül azt mondta,viygem be a balesetire,legalább megnyugszom(hát így egyedül,két gyerekkel fél 10-kor :eil:!)...
Gondoltam,inkább felhívom őket,mert ha csak annyit mondanak,hogy várjam meg,míg kijön a másik felén,hát....
Végül barátnőm felhívta a gyerekosztályt(kórházban dolgozik) és azt mondta neki az ügyis doki,ha nem légútba ment(márpedig nem volt fulladás,nehézlégzés stb),akkor semmi gond,ott jó helyen vankb 2 nap alatt ki kell jönnhie.Szl most várunk
...
Persze ha gondolom,vigyem be,meg tudják röntgenezni...
Hát elég nehéz így dönteni,pláne alvás előtt,hiszen álmunkban annyi minden történhet.Végül anyummal megbeszéltük,ha félrement volna,köhögne stb8hiszen egy morzsa is mit tud művelni),így maradt az,hogy miután elaludt,magam mellé tettem...
Hát mit mondjak,nem tudtam tőle aludni!!!! Úgy horkolt(picit taknyos),meg dobálta magát,hogy eszméletlen!Így másfél óra szenvedés után úgy döntöttem,megy a helyére...
A golyó még enm jött ki
....
Szilcsi
Örülök,hogy jól vagy,nagyon vigyázz magatokra!!!!Aztán néha kérünk helyzetjelentést!!!!
Kriszti
Szuper,hogy megint tudsz jelentkezni!!!Tessék bepótolni az elmúlt heteket mesélés szempontjából
:)!!!
Livi
Örülök,hogy egyetértünk
...nem vagyok minden téren radikális...
Csak a gyereket verem
!
Robcsi
Na ja,lebuktam,de még nem járt erre a gyámügy
!
Na ne hülyéskedj,az X mennyiségű kakis pelus is történés ám!
!Pláne egy kismamának....
Móni
Látom,Ti is jól vagytok
.Megy az ovi,suli stb
!.Hát nem lesz könnyű dolgod neked sem
.
Tontica
Nanananana,csak nem szülés ez már?
Hajrá,hajrá!!!!
Ohhh,na igen,én is megkérdeztem volna a pasit,hogy ugyan mondja el,mennyit verte a gyerekeit anno(már ha van neki...)?
Dacia,jaj,régen volt azunk is még gyerekkoromban...persze nem ilyen,mint most
!
Környezetszennyezés...hát ebben van azért vmi...
Persze akkor is idegesítő,ha az emberre rárontanak
...
Elhiszem,hogy már ki vagy borulva!!!!Azért nem lehet semmi két iylen manót cipelni segítség nélkül stb...de készülj fel,mert szülés után sem hiszem,hogy sétagalopp lesz!!!nagyon drukkolok és sok-sok kitartást kívánok majd
!
Képezljétek,ma volt egy klinikai pszichológussal mentálhigiéniai óránk.
Valahogy kilyukadtunk oda,hogy miért cserélődnek fel/illetve mosódnak el a férfi-női szerepek.Tök érdekeseket mondott!
Pl hogy tk a férfiak becsaptak minket nőket,hogy valahol nekik köszönhető ez az egész,hiszen ők kezdték el degradálni a női munkákat(mint háztartás vezetés,gyerekgondozás stb...).Mert ugye hogy az nem munka stb.És akkor ugye hogyan bizonyítson a nő,mint hogy férfi munkákat vállal (mindegy mi,pl menedzser stb...).
Igenis vannak férfias és nőies munkák és vannak olyan dolgok,amiket pl egy férfi nem tud megcsinálni és olyan férfimunkák,amiben egy nő sosem lesz olyan jó,mint egy ffi....
ÉS ez nem valami hímsovinizmus,hanem a kőkemény tények.
Ráadásul egy nő tudja a legnagyobbat veszíteni ezen,hiszen esetlegesen az emancipáció jegyében a legnagyobb misztériumot, a szülést kihagyja az életéből.Amihez egy ffi soha hozzá nem férhet,soha meg nem tapasztalhatja(mindezt egy ffi szájából hallani!!!de komolnya!).
Tehát miután problémák adódtak a nekem között,sajnos nem a jó irányba terelődtek a folyamatok,miszerint fel kellett volna magasztalni a női munkákat,hanem pont az ellenkezőjét sikerült csinálni,az maradt ott,ahol volt és a nők próbálkoztak máshogy érvényt szerezni...
Húúú,sokmindenről beszélt,jó példákat állítva,és nagyon összetett dologról,de nagyon érdekes volt.
Bocs,hogy ilyen hosszú lettem
....