Új privát üzeneted érkezett!

hellóka monee! hajráááááááááá

én is akarok tesztecskét, látom lemaradtam róla a francba........

hajni...
Budaörs

Torta majd hétvégén lesz. Gesztenyetorta főzött krémmel és rendes piskótával.
Feladtam az elveimet tej és tojás ügyben, mert kiderült, h. a bolti tejpépben tejpor van (pedig 4 hónapos kortól ajánlják!!!), tehát tudtomon kívül eddig is adtam tejet a gyereknek.
Ma reggel kapott egy pici rántottát. Egyenlőre nem pöttyös. Remélem holnap sem lesz az!

Én ma teljesen kipurcantam, a takonykór mellé beszedtem vmi fosós vírust is, plusz a gyerek is eldöntötte, h. ő márpediglen ma nem alszik, pedig én a fél karomat odaadtam volna egy óra alvásért, de a kis szarosban nagyon friss volt a duracell!!!! :twisted:
Hálistennek délután 3-kor kipurcant, mert nem tudom én meddig bírtam volna!
Utána átjött anyu és pesztrálta egy kicsit, amíg a párom hazaért.

Bocs, ha off voltam!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Dera!
Ez egy nagyon jó hőgörbe. Az már megrepedt. :)

Mamint!
Nagyon együtt érzek veled. De tudom, hogy téged ez egy cseppet sem vigasztal.
Annyira szeretném ha végre rendbe jönnél.
És ott figyelne a kisbaba a pocakodban és kilenc hó múlva a karjaidban. Kép

Charlotte!
A párom is nagyon ügyesen masszírozza a talpam, de természetesen nem szakszerű. Vajon milyen lehet ha fáj??? :shock:
Azt tudom, hogy amikor a masszőrünk kezelésbe vette a vállam és hátam, azt hittem bepisálok. Összeszorított fogakkal tűrtem. Nagyon tűrtem. Egy hétig minden nap kezelésbe vett. Azóta csak hasonló erősségű masszázst tudok elviselni, minden más tapenyolásnak tűnik. :shock: A párom vasmarokkal próbál széttrancsírozni :lol: :lol: és mindig attól fél, hogy eltöri a csontomat. Mert ő véli érezni a csontokat is az izom alatt. :lol: :lol: De baromi jó. Én meg kéjesen nyögök nagyokat. Kb. mint egy ellő tehén. De eszméletlenül jó. :lol:

Zazzy!
Próbálj meg alkudozni a háziorvosoddal. Kiváncsi vagyok mit tudsz kihozni belőle. Kunyizz ki egy kis duphastont és próbáld meg megbeszélni vele a metet is.
De mindenképpen célszerű egy endokrinológussal egyeztetni.
De nagyon elképzelhető, hogy neked dózis emelés kell.

Rambóka!
Gesztenye torta. :lol: Elcsöppen az összes nyálam.
Vendég

Dera, MM-ben 4800 ft-ért. :)

Kavics, jól estett, amit írtál! :)

Kép
mamint

Figyelj csak mamint én is egyet akartam írni neked, NE OKOLD MAGADAT hogy nem bírod megállni, hogy ne egyél csokit. ez nem csak akarat kérdése. hanem hormonok. valami nincs rendben még benned.

mert én Diane alatt, míg szedtem, halálosan kívántam a csokit. ölni tudtam volna érte. akkor kizárt dolog, hogy meg bírtam volna állni, hogy ne egyek, akár csak egy napig is. hormonok.
szóval nem tehetsz róla, hogy kívánod. tudod mit próbálj meg? Próbáld meg becsapni a szervezetedet. ne csoki egyél, hanem valami egészségesebb édességet. pl. valami gyümölcsös piskótás sütit. vagy pudingot. vagy nem is tudom, Zandi nem tud ilyen esetkre tippeket adni? vagy ha már csoki, vegyél egy kis szelet diabetikus csokit, és azt edd meg bűntudat nélkül kaja után. vagy cerbóna szelet. vagy aszalt gyümölcs. vagy datolya. vagy gesztenye. mandula? Tudod a magokban EGY deka ch nincs!!!

és tudatosan ne tarts otthon csokit.

Monácska, Gina gratulálok.

na ma végül végérvényesen és visszavonhatatlnaul 1 cn. ez már tuti hogy mensi. Pogi az én cn-met nem muszáj írni a táblában, egy gonddal kevesebb neked.

Kép

Kép
rejo

Rejo!

Én is fájogatok! Amilyen a szerencsém, kiszúr velem és megjön holnap! :evil: :evil: :evil:

Mamint!

Szerintem nem vagy még az adagodnál!
Én éppen tegnap ettem csokit. Nem ízlett! :!: Pedig, ha vki Gombóc Artúr lelkülettel élt a met előtt az én voltam!!!!!!! :oops:
Soha el nem hittem volna, h. egy nap szépen visszacsomagolom a csokit a sztanioljába és másnap sem falom be! De megértem! Remélem így marad! :wink:

rambóka

Mamint, emlékszel, mit mondott nekem Tűű amikor arra panaszkodtam neki, hogy újra kívánom az édességet? Azt , hogy ez nagyon jó, mert a szervezet kezdi felismerni, hogy sok neki az inzulin! Tehát javulok... Ne legyél szerintem elkeseredve, lehet, Te is ilyen szépeket fogsz hallani 11-én!

Én is nagy agyalásban vagyok. Októberben telik le a 3 hónapom Tűűnél, vissza kellene mennem. De októberben hsg, novemberben remélem első inszem - azt hiszem, hogy azt megvárom és majd utána megyek csak vissza hozzá... Vagy ezért, vagy azért... annyira rossz, de nem tudok optimista lenni... lakik itt a szomszédban egy asztrológus, nagyon gondolkodom rajta hogy beszélek vele :oops:

Rejo :cry:

Kép

Kép
anyoooka

Anyoo, az a gond, hogy kb azóta tart ez a kibírhatatlan édesség kívánás, amióta áprilisban voltam Tűűnél. Nem emlkészem pontosan, hogy már előtte is, vagy azóta, amióta elkezdtem a 2000 gm-hoz hozzászokni.

Rejo, tudatosan nem tartok itthon csokit, de pl. a munkahelyen valakinek mindig névnapja van. ;) És mivel mindenki tudja, hogy szeretem a csokit, sokszor kapok csak úgy, indok nálkül is. Ha meg rámjön, megteszi a hülye fornetti is.
Amúgy biztos, hogy belső dolog, mert nem ismerek magamra, ha kívánom, nem bírom megállni. Lehet, hogy a stressz miatt kisebb az akaraterőm?

Rambóka, 2000 mg nem elég? 1500 mg-mal a mensim is szabályosabb volt, és a patijaim is eltűntek. Létezik az, hogy nekem a kevesebb a jobb? :shock:

Kezdek megőrülni. Tényleg megnyugvás lesz már 11-én beszélni Vele!

Most már abbahagyom a nyavajgást, égek, hogy az én nyűgömmel van tele a fél oldal. :oops:

Jó éjt!

Kép
mamint

Jó reggelt mindenkinek!

Rambóka Gergőnek Boldogságos 1.születésnapot!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Rambóka! :D

Boldog 1 szülinapot Gergő babának!!! :D

Mamint!
Könnyen lehet, hogy neked kevesebbre van szükséged!!!
Nem egyformák a szervezetek.
Először is miniatür nő vagy! Nem hiszem, hogy kellene neked akkora dózis, mint egy 60 kilo fölöttinek.
Ezt meg kell beszélni Tűűvel. És mi van akkor, ha visszacsökkented a dózist? Legfeljebb Tűűvel közösen még módosítotok rajta.

Igaz én sem vagyok egy szovjet tank (szovjet tank csak minimum 180 cm nő lehet tisztes testtömeggel), de a magam 65 kilójához és a 180 cm emelethez kellett a 3x850 mg. (pedig nem is volt súlyos az IRrem). A topikban lakó csajokhoz képest. És mégis kellett, mert a szervezetem a füle botját sem mozdította kevesebbre. (igaz nem sportoltam, diétáztam :oops: )

Hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy Tűű doki mit mond Neked!

Anyoka!
Képzeld a Kaális topikban olvastam, hogy a Mágusnak megtiltották, hogy új pácienseket fogadjon, akik eddig hozzá jártak és járnak azok mehetnek, de újak nem. Sőt megkértek mindenkit, hogy ne ajálják egyelőre senkinek a Mágust. Annyira leterhelt. :?
(Sóhajt!) mert nagyon sajnálom az összes olyan párt, aki hozzá szeretne bekerülni és nem lehet.

Kavics
15+0
Vendég

Gergő !!! Boldog születésnapot!!!!!!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jó rég olvasgatlak Titeket, kb nyár eleje óta, mert akkor döbbentem rá, hogy én is IR-es, illetve feltehetőleg PCO-s vagyok, számos tünetem erre mutat, számtalan nőgyógyászaim egyike sem ismerte fel...mindegy.
Mivel kisfiam még szopik, esélyem sincs hogy találnék dokit aki hinne nekem és kivizsgálna. Mikor áprilisban volt egy 68 napos ciklusom közepén 10 napos barnázással ráfogták a szoptatásra, pedig nekem ilyenem szopi alatt sose volt.
Kínomban elkezdtem kecskerutázni. Napi 4 csészével ittam. Már a köv. ciklus némileg rövidebb lett és volt benne PÉ!
Aztán 4 hónap után nagyon szépen beállt a dolog, a hőm is mint a nagykönyvben úgy görbült...
Na most aztán fenn is maradt a hő...és meg se jött...és a teszt két csíkos lett...Ne gratuláljatok légyszi mert amíg nem láttam UH-n és doki meg nem nyugtat én nem merek örülni...
Szóval kétségbe estem lehet-e tovább kecskerutázni. Csakegy volt olyan kedves hogy válaszolt a kétségbeesett e-mailemre, hogy lehet.
Bár időközben félelmemben abbahagytam.

Ha valakinek itt még van a teáról terhesség alatt tapasztalata örömmel veszem ha leírja. Köszönöm.
Mindenesetre most nagyon izgulok, várom hogy mehessek dokihoz és addig se történjen semmi baj.

Remélem befogadtok bár én nem vagyok a szokványos PCOs eset...de talán egyszer sikerül valami dokit rávennem hogy kivizsgáljon és kezeljen.
Addig is GI diéta és mozgás. Nem lesz könnyű mert imádom a sütiket, imádok sütni...erről le kell szoknom.

Alább látható 3 csemetém mind 5-5 hónapos closti és Choragon kúra valamint időzített szerelem gyümölcse :) Szerencsés voltam, hogy így hatottak a gyógyszerek...
Sose volt rendszeres mensim, se PÉ-m magától, csak rásegítéssel, de az alapokot soha senki se kereste. Most meg pláne nem akarja senki keresni rajtam kívül, hisz vannak gyerekeim, mi a fenét ugrálok...ez a hozzáállás.

Nagy puszi mindenkinek
Dana

Kép
danaaia

Rambóka!
Isten éltessen téged is sokáig!!!! És önfeledt, boldog gyermekkort kívánok a picúrnak is (aki lassan tényleg komoly férfi lesz)!!!

Csajok!
Jól látom, h a 3x850mg mefi nem valószínű, h elég? Vagy félreértettem amit a Kavics írt??
Mert én bőven 60kg felett vagyok.... :? :(
Én mondjuk csak okt. 30-án megyek Tűű dokihoz.... talán emelnem kéne addig???

babszika

Jaj és persze ennyire magammal vagyok elfoglalva...

szóval mindenkinek SZURKOLOK aki babáért küzd,
az anyukáknak nagy gratula,
babaváróknak is nagy szurk és boldog babavárást kívánok.

És most láttam szülinapos baba is van, neki és családjának pedig boldog első szülinapot kívánok.

Puszi
Dana

Kép
danaaia

Szia Dana!
Üdv itt is!!!!! :wink:

Akkor én nem gratulálok, de szeretnék :lol: :roll:

babszika

Sziasztok!

Kavicska, már engem is kérdezett Mágus hogy hogy kerültem hozzá, mert már nem nagyon lehet bejutni... Mákunk volt, hogy mi még belefértünk. De én is nagyon sajnálok mindenkit, aki már nem mehet hozzá :(

Dana, üdv közöttünk!

Pussz mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Dana üdv itt is, és scak halkan, de azért nagy gratula!!!!

Babszi, 3*850 elég neked is, ha nekem is elég volt, ha mégsem, akkor majd lehet emelni, bár nem tom T. doki engedi-e vagy szokta-e egyáltalán a többet ajánlani, de a 3*850-ek több esélyt kell adni mint pl 3*500-nak!!!Várj még és ne agyalj emelésen.
Vendég

Lányok, nem tudom, mi van - most fáj úgy a jobb petefészkem mint pé idején szokott... :shock: Teljesen kész leszek ha borul minden :roll: :?

Kép

Kép
anyoooka

Babszika!
3x850 az már maximális dózis (3x1000mg a maximális, de ezt kevesen szedik).
Szerintem 3x850mg fölé nem kell emelni, akkor szigorúan doki döntsön, hogy miért nincs reagálás.
Plusz a gyógyi mellé komoly diéta, sport.
És ha így sincs eredmény akkor avandia, vagy avandamet.
Vendég

Ok, Lafi!
Amúgy ma megyek a dokkerunkhoz. :roll:

Na, megyek, mert ledob a net!
Puszka!

babszika

Sziasztok. Korábban már kérdeztem tőletek, de krumplis pogin kívül senki nem vett észre, de azért nem vagyok sértődős, újra próbálkozom.
PCO-S vagyok, IR-t még nem vizsgáltak. Hol, mennyi idő alatt lehet ezt kivizsgáltatni és mennyibe kerül? Láttam, sokan jártok Tüű dr-hoz, mit lehet róla tudni?
Nekem már van 3 gyermekem, tudom, hogy nektek épp a teherbe esés a legfontosabb (nekem is az volt anno, de mennyire!), de azért örülnék ha válaszolnátok. Sajnos a PCO-val a gyermekvállalás után is foglalkozni kell ha a kicsiket szeretném nagynak is látni.
Köszi, ha észrevesztek! Eleonóra
eleonóra123

Mamint még egyszer mondom, nem akaraterő kérdése.

vagy csökkenteni vagy növelni kellene, de valamit változtatni kéne nálad, mert így nem vagy jól.

dana nyugodtan idd a kecskerutát terhesség alatt.

Kép

Kép
rejo

Eleonóra neked akartam még írni, mert ugyanígy szépen mindig tovasiklunk, ha valaki beír, hogy megműtöttek PCO-val, aztán szültem három gyereket, sziasztok.

örülök hogy nálad ílyen jól sült el a műtét. ha megnézed a PCOs.hu -t ott találsz a dokik között olyat, államiban, aki segít kivizsgálni a pco-t és ad gyógyit az IR-re. de sztem lassúság maradt, arról nem ők tehetnek. MMgyors, de meg kell fizetni.

Kép

Kép
rejo

Eleonóra! Éppen pár napja volt szó erről a kérdésekre nem válaszolásról, olvass kicsit vissza...
10 hét iszonyú sok, MMEC-ben és pl a Prodiánál egy-két hét alatt megvan minden eredmény. (ha tudsz beutalót szerezni, akkor a Prodiánál ingyen megcsinálják a vérvételt, beutalót viszont háziorvos nem ad csak szakorvos) Az árak azok, amiket fent olvastál. Tűű doktor is ott rendel. + Istenhegyi klinikán volt még, de az árak ugyanazok...
Vagy a Szt. Imre kórházban, de a várólista hozzá kb. ugyanolyan hosszú, állami intézmény - azt hiszem, ezzel mindent elmondtam :?

Kép

Kép
anyoooka

hülye hasmenés :evil:

Kép
krumplis pogácsa

Eleonóra, ne haragudj, ha nem válaszoltunk, de már egy oldallal előbb leírtam, tuk néhányan, miért "felejtődik" el egy-egy kérdés. Azóta megkaptad a választ.

Anyóm, hát mán csak nem borul!Vuduzlak egy nem borulásra, jó!?

Babszi, én tegnap voltam a kórházi rendelésén!

Pogi, valamelyik nap irigyeltem volna hasmenésed!
Vendég

ELCSERÉLNÉM OKTÓBER 2-AI 17.15-RE TÜÜ DOKIHOZ SZÓLÓ IDÔPONTOMAT, MIN. KÉT HÉTTEL KÉSÖBBIRE!! Ma délig várok, aztán lemondom az idôpontot a Mensmentisben...

Sajna elcsúszott a ciklusom (amióta szedem a metet ilyen nem volt...) és túl korai az idôpont. Ha újat kérek csak sokára kapok :cry:

Lona
lona1

Lafi jól beszél.

Nagy dózisnál türelemre van szükség!

Szóval még egy aprócska vélemény, aztán dolgom van. :lol:

Mindig arra gondolok, hogy teljesen fel voltam háborodva, amikor tavaly nyáron Petrányi azt írta nekem, hogy a 3x850mg met mellé tessék rendszeresen tornázni és diétázni.
Azt kérdeztem, hogy minek? Hiszen csak 20,06 a BMI-m.
Ugyan, ez rám nem érvényes, csak a túlsúlyosokra.
Aztán eltelt egy év.... Sok minden változott.

Amióta voltam Zandinál, átbeszéltük a diétát, kissé kiműveltem magam belőle, azóta rájöttem, hogy ennek óriási jelentősége van!!!

Függetlenül attól, hogy gyereket szeretnél, vagy már ott a pocakodban figyelni kell a szénhidrátokat, kell a testmozgás és kell az inzulin érzékenységet fokozó gyógyszer (kinek a met, kinek az Avandamet, vagy Avandia).

Én sosem szóltam bele a diéta körüli parázs vitákba, most sem szeretnék ezzel kapcsolatban vitát generálni, de amióta tudatosan táplálkozom jobban érzem magam. Nem folytam bele, mert nem értettem hozzá. De lehet tartani. Nem olyan ördöngős, mint ahogy sokan hiszik.

Lehet én könnyen beszélek, mert engem semmitől sem tiltott el a dietetikus. Bármit ehetek, de csak mértékkel. Napi hatszor eszem. :shock:

De gondoljuk végig.
Nem várhatjuk a megváltást a mettől (sem babaváráskor, sem terhesség alatt), ha közben kétpofára esszük a cukros ételeket. A met nem csodaszer! Hanem inkább katalizátor. Segít a folyamatokban.
De kell még mellé egy kis diéta (és felejtsétek el az éhezés fogalmát) és testmozgás (nem olimpiai felkészítőre gondolok).

A gondolataim tovább gyűrűznek....
Ha beállították a megfelelő dózist (ez több hónapot is igénybe vehet), kiegészítve diétával és testmozgással, emelett alakul a PÉ, de még mindig nem tökéletes. Még mindig nem jön össze a babó: El kell menni HSGre, kiskatona vizsgálatra is.

És az addigi eredmények függvényében mérlegelni. Spontán próbálkoztok tovább, vagy az eddigi kezelést folytatva felkerestek egy profi meddősi szakembert (nem átlagos nőgyógyászra gondolok, mert a nem gondolom komolyan, hogy egy PCOS nőt nem szakavatott ember stimuláljon (spontán PÉs inszem, clostys inszem, vagy akár hormonok) ) és bele kell vágni az inszembe.

Úgy gondolom bűn éveket várni arra, hogy a met majd elhozza a várvavárt spontán babát.

Most lehet, hogy úgy tűnik a met+diéta+testmozgás ellen beszélek. De nem!!! Erre mindenképpen szükség van. Mert a hormonháztartást rendbe kell szedni. Hogy a terhesség stabil legyen.

Vannak még gondolataim, talán azokat is le kellene írni, hogy még teljesebb legyen a mondanivalóm. De talán értitek mit akartam írni.
Kissé katonásnak tűnik végigolvasva. :shock:
De az utóbbi időben nagyon sokat töprengtem a dolgokon. Az eddig látottak és hallottakon.

A magam ügyén (ahogy a babáig eljutottunk) sokat gondolkodtam, milyen lépést mi követett.
Most hogy áldott állapotban vagyok mit kellene és hogy kellene csinálni, hogy ne legyen terhességi diab (tudjuk, hogy PCOSnél erre nagyobb a valószínűség), hogy a baba megkapja a megfelelő táplálékot, hogy lehetőleg 10 kg-nál többet ne hízzak, szedjem vagy sem a metet.
De letisztulni látszanak a dolgok. Legalább is bennem.
Lehet hogy bizonyos gondolatok tévesek és esetleg Tűű, vagy egy hasonló kaliberű doki bizonyos dolgokban nem értene velem egyet.
De én így látom és így érzem helyesnek a dolgokat.

Bocs, hogy ilyen sokat írtam. Nem akartam senkit sem megbántani.
Vitát sem szándékszom gerjeszteni.

Csak gondolatébresztés címén írtam.

Mennyi idő telt el azóta, hogy szedem a gyógyszert?
Mennyi időt adok még a szervezetemnek, hogy rendbejöjjön?
Megteszek e mindent annak érdekében hogy javuljak?
Mi az amin még lehet változtatni?
Meddig akarunk még spontánkodni?
Párom ki van e vizsgálva?
Stb stb...

Azt nem mondom, hogy türelem. Mert roppant hülye intelemnek tartom.
Csak foglaljátok el magatokat. És a munka nem minden!!!
Ápoljátok a lelketeket, a párotokét is. Szeressétek egymást!!!

És be fog köszönteni a várva várt baba!!!
Vendég

Ezt nem irigyelted volna lafikám :-( Pláne nem a babóval a pocidban. Már harmadik napja megy ez így, de mostanra lett belőle végképp elegem, folymatosan hasmegyek, és mindig iszonyúan begörcsöl a hasam előtte. Szerintem ez most nem a met, hanem egy sima gyomorrontás, bár fogalmam sincs mivel, semmi olyat nem ettem, amit ne én főztem volna, és az uramnak semmi baja, pedig ő a gyomorgyengébb.
Már kezdek teljesen kiszáradni, pedig annyit iszom mint egy bálna. :evil:
krumplis pogácsa

Aranykavics!
Ez az írásod nagyon jól sikerült!! Köszi! Most aztán lendületet adtál nekem!

Pogi!
Te szegény! Nálam az almaevés segít ilyenkor, egybôl megállítja adolgokat. Próbáltad már?
lona1

Sziasztok,

Charlott: köszi a talpmasszázs tapasztalataid beszámolóját! én még csak egyszer voltam , de nekem nagyon kellemes volt szerencsére. most várok 1 hetet, mert bekaptam vmi kis influenzát, addig nem akarom kezdeni, de belevágok!

Eleonóra:
üdv közöttünk!!!
én a SOTE endokrinológiára akartam bejelentkezni júli elején és csak szept végére, okt elejére lett volna már hely! így júli közepén eldöntöttem, h nekem az idő is fontos, rászánom a pénzt és megyek az MM-be. aug elejére kaptam volna is időpontot, de nyaralni mentem így, aug közepén szerdán mentem először, pénteken vérvétel és már köv héten szerdán leletmegbeszélés, utána diétás tanácsadás. sokaltam a pénzt rá , de megérte! már 1 hónapja szedem a metet!!! a SOTÉN meg csak most mennék először vizsgálatra, ki tudja mikor készülnének el a leletek, és mikor mehetnék vissza leletmegbeszélésre. mindenkinek magának kell eldöntenie, h mennyire sűrgős számára, és mennyit tud rászánni.

Lányok: írjátok itt a met emelést és csökkentést. nekem 3*500at mondtak, de kb 2 hete este nem csak 1/2 gyogyót veszek be hanem egy egészet. reggel - délben 500-500, este 1000. ez nagyon nagy hülyeség?? amikor kezdtem a legelején a metet kb. 2 -3 napig volt enyhe hányingerem, de semmi több, nagyon nagyon ritkán kis hasmas. ezért gondoltam, h önhatalmúlag emelek. hülyeséget csinálok?? :oops:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Sziasztok!

Gergő, neked nagyon boldog szülinapot kívánok! Anyuci adj helyettünk is egy nagy cuppanósat neki!
:lol:

Dana: Üdv nálunk! Mindenképpen utána kell járni majd a pcos tüneteidnek! A GI diéta és a mozgás biztosan jó kezdet lesz... Ha ezt be tudod tartani, akkor az már fél siker ;) Most egyenlőre úgy is a kicsi fontos, úgy hogy kíváncsian várjuk az uh eredményét. Mindenképpen számolj majd be nekünk erről, jó?

Eleonora: Mindenképpen keress a pcos.hu oldalon egy hozzád közel eső dokit és menj el hozzá. Ő tudni fogja, hogy mit érdemes vizsgálni még és beutalót is tud adni. Én most ajánlottam be az oldalra Petrányi dokit, ő a Klinikáknál rendel "SZTK"-ban. Addig ne nyugodj, amíg rendesen ki nem vizsgálnak...

Mamint: Mindenképpen a doki mondja meg szerintem, hogy kevés vagy sok a met. Lehet, hogy nálad is tényleg most kezdett el hatni úgy igazából a met, ezért vagy édesszájúbb. Mondjuk én lehet felhívnám, hogy hosszú a ciklusom, mi legyen a vizsgálatokkal... Egyébként a hődre nagyon kíváncsi lennék...
Én IR nélkül 3x850-et kaptam, pedig jelenleg is 61-62kg vagyok a 165 centimhez, szóval nem egy nagy darab lányka vagyok... Szerintem orvos függő, hogy kinek mennyit adnak, gondolom figyelembe veszik az IR mértékét és a BMI-t is...

20.cn
Lányok, drukkoljatok nekem, hogy most aztán második próbálkozásra ebben a ciklusban sikerüljön (vagy sikerült) tüszőrepit produkálnia a szervezetemnek. Eddig olyan jó látványos javulás volt, hogy alig vártam a mostani pét. És mint látjátok mindent megtettünk az utód érdekében is :oops:
Kép

No, pussza mindenkinek!!!

Kép

Kép
bettica

Aranykavics: ez szép volt!!!!! pláne a vége!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Aranykavics, nagyon jól összefoglaltad! Köszönet érte!

Kép

Kép
bettica

Kavicska, szívemből szóltál, kiegészíteném még, de már megtettem korábban a laparról alkotott véleményemmel.
Vendég

Sziasztok!

Szép jó reggelt,délelőttöt már inkább!

Rambóka:GERGŐNEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!
Kép

Hajni:a 10-es a legérzékenyebb teszt!

Monácska:örülök az örömödnek!Mármint az eredmények miatt!

Sziasztok

Kép

Kép
lecso

Rambóka!

Gergő babának és szüleinek sok ölelést küldök!
Nagy nap ez a mai!!!
Sok boldogságot nektek!

Képeket kérünk az ünnepről okés??? :oops:
Vendég

Jajj de érdekes, Eleonóra én mikor írtam neked, nem láttam még jogos reklamáló hsz-det.

nem is azért írtam, hogy tovasiklunk egy új beíró felett, :oops: :lol: hanem afelett is tovasilkunk mindig, ha valaki arról ír, hogy milyen sikeres volt nála a műtét!!!!! engem ez izgatott fel nagyon.és hogy a terhesség, vagy szülés, vagy a műtét külön-külön vagy együtt még utána két spontán babót is eredményezett. asszem itt mindenki erre vágyik. hogy a második meg a harmadik így jöjjön!!

babszika azért hogy gondolod ezt??? Önhatalmúlag nem lehet emelni a gyógyszert! beszéld majd meg az orvosoddal. mi beszélünk itt összevissza, de egyikünk sem endokrinológus, aki ezt tanulta 10 évig, majd 20 évig praktizált belőle.

lányok nem a kilóktól függ csak egy gyógyi adagolása. nézzetek meg engem. 80 kilo vagyok (de ne áruljátok el senkinek :wink: ) 178 centi és napi 250 miligramm met kiüt. attól is függ, a mája milyen gyorsan és hatékonyan bontja le valakinek a gyógyit, és milyen az emésztése.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok! Szed vki közületek 500 mg-os Adimetet? Megmaradt 45 szemem, én már 3*850 mg-ot szedek. Szívesen elküldöm postán valakinek. Nem szívesen dobnám a gyűjtőbe, mikor sokaknak gondot okoz hozzájutni.
De nagyon kérem, csak olyan kérje, akinek tényleg ezt kell szedni!!!
Írjatok priviben postacímet!
Üdv mindenkinek!
pandur

Köszönöm lányok/asszonyok hogy válaszoltatok.
Ahogy látom az állami szférában a helyzet változatlan, bár kicsit reménykedtem, hogy csak én kaptam ki egy csiga endokrinológust. Ez a 10 hét mondjuk 6-7 éve volt, ki se vártam, léptünk tovább egy meddőségi centrumba.
Tudom, hogy ma már nem divat a lapar, de nekem nem kínáltak fel másik lehetőséget. Azóta is úgy gondolom, hogy életem egyik legjobb döntése volt: ennek köszönhetem a spontán gyerekeimet. Kicsi gyerek mellett nehéz kezelésekre járkálni a kistesóért, ha hármat akarsz meg pláne. És mi hármat akartunk.
Aranykaviccsal nagyon egyetértek, határozottnak és céltudatosnak kell lenni. Nekem ez segített amikor kb. 1 éven át egy doki sem tudta megmondani mi a bajom (pedig vagy nyolcat elfogyasztottam). Ezt a bizonytalanságot volt a legnehezebb elviselni, amikor már volt diagnózis már volt merre indulni.
Ha látod, hogy az orvos nem segít (nem tud vagy nem akar) vagy bizonytalankodik, akkor keress másikat!
A diéta persze tényleg nehéz lehet, de bőven megéri a kisbabákért akik minden nap örömöt adnak és értelemet az életünknek. A mozgással meg legalább tehettek az eredményért, nemcsak otthon ültök és várjátok hogy hasson a gyógyszer.
Szerintem a pozitív hozzáállás is nagyon fontos, az első előtt nagyon kétségbe voltam esve, állandóan arra gondoltam hogy nekem soha nem lesz, a főnököm is piszkált minek akarok gyereket, ez itt nem szokás. Munkahelyváltás után 3 hónappal teherbe estem, (lapar és 4 inszemi után). Annyira boldog voltam, amikor meglett a fiam szinte lebegtem a boldogságtól és jött is 7 hónap múlva a spontán tesó! Aztán a másik is, a 2. nekifutásra sikerült. Talán mert már bíztam magamban, hogy megy ez, addig elképzelni sem tudtam hogy én is terhes lehetek. Már elhittem hogy a terhesség nem olyan vudu varázslat mint a meddőségi kezelések alatt tűnt.
Bocs a hosszúságért, talán volt valami értelme leírni, én mindenkinek ilyen pozitív élményeket és teszteket kívánok.
Eleonóra
eleonóra123

Eleonóra, nagyon szép a történeted!És igen, van, akinek bejön a lapar, ezért nem is szabad egyöntetűen ellene lenni!
(Végülis én a lapar utáni 4. hónapban lettem terhes, hogy a lapar miatt vagy a 4 hónapos met kúra miatt, nem tudom, de asszem mindkettő + a diéta + a sport)
Vendég

Sziasztok!

Gergőnek nagyon boldog 1 éves szülinapot! Hogy repül az idő!

Kavics, én is váom már, hogy mit mond!

Babszika, nem, Kavics csak hangosan gondolkodott :) Biztos számos tényező van, ami befolyásolja, hogy kinek mennyi met elég.
szerintem ne emled csak annyira , amennyit Tűű előírt. Ha az értékeiden nem látszik elég javulás, és ő ezt idokoltnak tartja, úgyis emelni fog!

Danaaia,üdv közöttünk! Gyönyörűek a gyerkőceid!

Czinkeb, kb egy hónapja szeded a metet, szerintem nem csináltál hülyeséget! De ha úgy érzed, lassíts, vegyél vissza egy picit az adagodból.

Bettica, ez egy másik Petrányi doki, ugye? Az "eredeti" Cipruson van. :)
És dukkok mennek!

Kavics,azt hiszem szépen összefogalaltad! Én egyetértek azzal, amit írtál.

Eleonóra, üdv neked is! Maximálisan ajánlani tudom az MM csapatát! És Tűű dokit!

Anyooo, nem volt már pé ebben a hónapban?

Puszi mindenkinek!

Kép
mamint

Petrányit írtam? Bakker. Neki is Pvel kezdődik a neve... Sorry, ma ilyen napom van ismét. Tehát Paragi doki.

Nem rég volt szó Petrányi dokiról és azért írtam valszeg automatikusan. Tiszta hülye vagyok.

Bocsánat

Kép

Kép
bettica

pandur, nekem kellene. én azt kezdem el megint szedni.
köszi, többit priviben.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Gergő legénynek nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Hát visszaolvastam, de már minden összekutyultam :oops: :(
Kérlek ne haragudjatok, hogy így nem tudok mindenkibnek személy szerint írni :oops:
De mindenkinek annál nagyobb ölelést küldök!!!!

Csipi
csipi78

Rambóka
Gergőnek nagyon boldog első szülinapot!!!!!

Kép
Mensi:nekem mindig asaját szülinapomon jön meg. :oops: Életem első mensije is akkor kopogtatott. :wink:

Rejo
Egy hete én is úgy kívánom a csokit,a sütit,meg mindent ami édes! :oops: :oops: (persze mellette a napi 1 kg őszibarack kihagyhatatlan :oops: )
1 cn :? ,na de legalább megjött,és hátha az új ciklusod jobb lesz!

Kavicska
A diéta meg a mozgás bizony fontos lenne. :wink: Kár ,hogy előbbihez gyenge,utóbbihoz lusta vagyok. :roll: :oops:

KépKép

KépKép
okr

Szia Okr!

ja az édeskívánós nem én vagyok!! csokit már 2 éve nem ettem. kivéve pécsen két napig, mikor nagyon behipóztam a mettől) édeset egyre kevésbé kívánom. ezt pár napja érzem. biztos a met.de csokiundorom lett valahogy két éve. na ez lehet, hogy pszichés! :wink: :lol:

Eleonóra nekem az tetszett a legjobban, hogy írod megtanultál bízni a testedben,hogy megy ez a teherbeesés. sztem ez nagyon fontos dolog.

még egy gondolat lányok. olvastam a napokban valamit egy patikás újságban. hogy életünk legtutibb diétáján na vajon mikor vagyunk?? és a diéta alatt a legoptimálisabb tápanyagfelvételt kell érteni!!! Hát amig szopizunk. és itt a kulcs. az én fejemben sokszor, mikor a diétáról beszélünk, vitatkozunk, a diéta szó összemosódik a fogyókúra fogalmával.és ezzel sztem nem vagyok egyedül. és a diéta szó összekapcsolódik az elvonás, megvonás fogalmával. és ezért beszélünk el néha egymás mellett.

ha a diéta mellett optimális tápanyagfelvételt értünk, akkor diétázzon mindenki! hajrá diéta!!! és az tényleg igaz, hogy egy normális egészséges étrendet nem nehéz tartani, sőt! az ésszerűség keretei között.

csak tisztázni kell a fogalmakat, ki mit ért diéta alatt.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Eleonóra!
Igen, nézd Verona példáját! :lol:
Annyira el van foglalva az első babával, hogy mire észbekapott 20-22 hetes kismama! :lol: :lol:

Még mindig nevethetnékem van, ha rágondolok!!! :lol: :lol:

Egyébként szívemből beszéltél. :D

Rejoka!
Azt hiszem nagyon jól összefoglaltad a diéta lényegét!

Kriszta drága!
Nemsokára kipottyan belőled a gyerek. :lol: Akarom mondani Dorottya hercegnő! :D

Lányok!
Már megint okoskodom! Üssetek agyon!

Szóval véleményem és emlékeim szerint azokra a laparokra "szoktunk" fújni, ami elhamarkodottan, meggondolatlanul, a doki szerint csak EGYETLEN PCOS kezelési lehetőségként merül fel. Csupán a policisztás petefészkek alapján! Semmi kivizsgálással!!!! És ígérgetéssel, hogy ez mindent megold! (mert a vastag kéreg nem engedi felszínre jutni a tüszőket :shock: :? :lol: )

Egy jól időzített lapar, megfelelő kezeléssel, jó szakember által elvégezve aranyat érhet. Akár mint diagnosztikai eljárás, akár terápiás értékkel.

Tudjátok: a cél szentesíti az eszközt! Kép

15+0
Vendég

Rambóka! Gergőnek nagyon boldog szülinapot!!!!!

Anyooka, Kavicska!okt 9-re vagyok bejelentkezve első konzultációra a Mágushoz, elképzelhető, hogy máshoz fogok kerülni? Szerintetek? Nagyon el lennék keseredve... :cry:
lyutka

Lyutka!
Nem tudom. Szerintem ha hozzá adták az időpontot, akkor még hozzá kerülsz.

Ezt a hírt tegnap-tegnapelőtt közölték a Kaális topikba.

Szerintem régóta mérlegelik, de csak mostantól léphetett érvénybe ez a döntés. :roll:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?