Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A legideálisabb az lenne, ha azonnal lenne tejcsi, és akkor nem kellene cukros vízhez nyúlni. De ha ez nem jön össze, akkor szerintem mindenhol a cukros vízzel itatják a babákat. Catwoman, ilyen szép baba mellett én sem lennék itt sűrűn :)
Tegnap nem tudom milyen front lehetett, de a kicsi nem hagyta, hogy elaludjak este. Mintha toporzékolt volna odabent. De nagyon cseles, mert csak akkor kezdte el, amikor már félálomban voltam. Miután felébresztett, elcsitult. Ma csendesebb, bár még nem jött el az éjjel... Remélem mindenki jól érzi magát! Töltődjetek fel még az utolsó napsugarakból, ki tudja mikor lesz ilyen szép idő újra! Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!Tegnap Dani is mocorgósabb volt,mint ma,ma lustizik szinte egész nap.Az is igaz,hogy tegnap többet mozogtam én is,ma szinte egész nap feküdtem.Mi lehet Roxiival?Remélem minden rendben van Vele.Azt mondják,hogy 4 nap múlva indul be rendesen a tejcsi.Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!
Itt vagyok!!! Minden rendben van, ablakot mostam takaritottam stb... most meg 62 es ruhakat mosom....

KépKép
roxii

sziasztok! szerintem, ha pohárból adják a cukros vizet, az nem zavarja meg a szopit, úgyhogy engem ez nem fog aggasztani (bár megnézném, hogy lehet egy újszülöttet pohárból megitatni???)

Kép
samu2007

Szia Roxii!
Rádtört a fészekrakó ösztön? :) Nálunk most újítják kívülről a házat, így az ablakpucolás nálam elmarad.
Mushuka, úgy látom, nem csak neked lett nagy pocakod, a gép mindenkiről ezt feltételezi :)
Samu, ezt én is olvastam, meg hallottam, hogy ha pohárból itatják a babát, akkor az nem befolyásolja a szoptatást. Szerintem ügyesek ők, ki tudják kortyolni pohárból is!
Szép hetet! Puszi

Kép
soja

Sziasztok!

A tejem nekem a 3. napon indult be - szerencsére elég sok van azóta is-, éppen aznap jöttünk haza a kórházból. Örültem is neki, legalább itthon nem kellett már ezen aggódni.
A kisbabák nagyon ügyesen itták a pohárból a vizet, én sem gondoltam volna.
Mivel sok a tejem, lefejtem, és próbáltam Gergőnek cumisüvegből is adni. Nem fogadta el - ez nem is baj-, utána nem is erőltettem. A védőnő javasolta a poharat vagy a kiskanalat. A kiskanál bejött, ügyesen megeszi róla, a poharat még nem próbáltam.

Mushuka, Soja, Roxii!
Kitartás, már nincs sok hátra, és hamarosan a kezetekben foghatjátok a kisbabátokat! :) Ezek az utolsó hetek a legszebbek; várakozás, készülődés, stb. Pihenjetek sokat, amennyit csak tudtok, mert utána nem lesz rá sok idő. (Bár a pocakomtól az utolsó napokban már nem sokat tudtam aludni...)
Vigyázzatok Magatokra!

Üdv
Catwoman

U.i.: Tudjátok, hogy lehet a vonalzó melletti képet megváltoztatni? Van már újabb is, kicserélném. :roll:

Kép
catwoman

Catwoman!
Lehet, hogy tényleg nincs sok hátra. Ma voltam ctg-n a védőnőnél. A normális átlag 20-30 fájás helyett nálam 80-at mutatott a gép végig. Kicsit megijesztett, mert azt mondta, hogy ilyet az produkál, akinek 1-2 hete van a szülésig. De nekem még van 4 hetem :wink:
Tudtok erről valamit?
Az alvásról már tényleg nem a pihenés jut eszembe! Meggondolom még azt is, hogy megforduljak-e, mert annyira nehézkes :)
A képet valahogy a profilon keresztül tudod megváltoztatni, de pontosan nem tudom hogyan.
Puszi! Soja

Kép
soja

Sziasztok!Bizonyezek az utolsó hetek.Soja!Nem kell aggódnod,lehet,hogy ez csak pillanatnyi dolog volt.Nekem pl nem mutatott ma fájást,és a doki is azt mondta,hogy Danika még nem akar kijönni.Pénteken viszont mutatott fájásokat a gép.Ma voltunk 4d-n,hááát,Dani becsült súja 3487gramm.2 hete 2700-at mértek,és még nekem is van időm.Mind a 4d-n,mind a dokinál minden ok volt,annyi csak,hogy az én bal vesém üregrendszere kicsit tágabb.Nem tudom,hogy mit jelent,most lemegyek a körzetimhez,meg majd a saját dokim megmondja,hogy mi legyen.Szóval,szerintem ne aggódj,nem lesz semmi baj.Mikor mész legközelebb ctg-re?Puszi

Kép
mushuka

Samu, szigorúan pohárból itatnak, nekem elsőre nem sikerült, akkor adtak kiskanalat. Csak akkor adnak, ha a baba már nagyon éhes. Az újszülötteknek könnyen leesik a vércukor szintje, ezért kellhet. Cumisüveggel, táppal nem találkoztam a Pétrfyben, szerencsére. Viszont a szopiban nem nagyon segítenek maguktól, de ha vkinek problémája van, és kér segítséget, akkor igen. Ez nagyon fontos: szóljatok, ha vmi nem ok teljesen, az első időszak nagyon meghatározó! És tegyétek minél többször mellre a babákat (még akkor is, ha nincs, vagy még kevés a tej), mert attól termelődik majd a sok tejci!
Nagyon jó segítség a Guoth-Gumberger szerzőpáros "Szoptatás" c. könyve (könyvesboltban is van, és a Kismama magazinból is meg lehet rendelni). Nekem a kórházban Kiss Eleonóra segített, ő egy neonatológus orvos, aki szoptatási tanácsadó is. Elolvastam minden fontosat előre, de még így is jól jött a gyakorlati segítség.
És ami még fontos: nagyon kell akarni, meg kitartónak kell lenni, mert az első pár hét nem mindig könnyű a szoptatásban!
Vigyetek Garmastan kenőcsöt, az nagyon jó a kisebesedett mellbimbóra.
Remélem segítettem vmicskét! :)
B.
bukcsi

Sziasztok!
Bukcsi, köszi a sok jótanácsot! Az akarással biztosan nem lesz gond :)
Mushuka, megpróbálok nem izgulni. Pénteken megyek megint, de most a Péterfybe. Kíváncsi vagyok, ott mit mutat majd a gép. Danikád belehúzott az utolsó hónapban :) Már most is szép súlya van, kész emberke!
Jó éjt mindenkinek! Soja

Kép
soja

Szép jó reggelt!Jól aludtatok?Én nem igazán.A bal vesém miatt,a doki azt mondta,hogy a jobb oldalon aludjak.Dani viszont a jobb oldalamon fekszik,miatta a bal oldalamon kéne aludnom.Szóval,shogy se jó,így minden fordulásnál fent voltam elzsibbadtam,stb...Soja,kiváncsi leszek a pénteki nst-re,nem csütörtökön mész 4d-re?Szerintem Kisbogár is szép súlyban lehet,ahogy elnéztem a pocakodat. :D Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Én sem aludtam valami csodásan, de nálam ez már 1-2 hete így megy. Én nem tudok egy oldalon feküdni, mert Bogárka egyik oldalról a másikra csusszan, így folyton változtatni kell. A tegnapi nst-n is folyamatosan húzogatni kellett a hasamon a műszert, hogy a szívhangot hallani lehessen. A körzeti dokid mit mondott a veséddel kapcsolatban?
Igen, csütörtökön megyek a 4d-re, már megint olyan kíváncsi vagyok :) Ha a pocakméretből indulunk ki, akkor már tényleg szép nagy lehet ő is! Majd megírom mi volt!
Szép napot nektek! Puszi

Kép
soja

Szia Soja!Konkrétan semmit nem mondott,majd szülés után kontroll kell,meg,hogy le kell fogynom.Ez a mániája.Mondjuk nem a súlyom miatt tágult ki a vesém üregrendszere.Mindegy.Egy oldalon lehetetlenség aludni szerintem.Nekem az nst-k alkalmával,mindig máshol volt a szívhang.Hiába kérdezték,hogy hol szokott lenni,ha a azt mondtam,hogy bal,persze,hogy a jobb oldalon volt,és fordítva.Majd írd meg,hogy mi volt 4d-n,addig is vigyázz Magatokra,puszi.

Kép
mushuka

Sziasztok!

Soja!
A szülés megindulásának napján de. 11-kor voltam ctg-n. Akkor kevés fájást jelzett a gép (kb. 25 volt). A doki haza is küldött, nem éreztem semmi különöset. Aznap este 10 után elfolyt a magzatvizem, és rohantunk vissza a kórházba. Az igaz, hogy fájásaim nem voltak, oxitocinnal kellett előcsalogatni őket.

Az is benne van a pakliban, hogy kiírt időpont előtt 1-2 héttel indul meg a szülés, hiszen napra pontosan azért nem tudják megállapítani; +/- 2 hét még teljesen normális.

Mushuka!
Ahogy látom, szép nagy babád lesz!

Puszi Mindenkinek

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Ahogy látom ezek szerint a fájások száma önmagában még nem jelent semmit. Végülis nem ijedtem igazán meg, hiszen már nagyon várom, és nagyjából már minden készen van az érkezésére. Csak jó lenne, ha még tényleg kihúzna 1-2 hetet, mert úgy halottam, hogy a 37. hét előtt született babákat (függetlenül a fejlettségétől, súlyától) automatikusan koraszülöttnek tekintik. Én úgy érzem, hogy hamarabb jön majd mint a kiírt idő, de még nem most. Nagyon sokat mozog még mindig, és a hasam sincs lentebb mint eddig. Na de majd holnap bekukkantunk hozzá a 4d-n :)
Roxii, egyben vagy még? Régen jelentkeztél!
Vigyázzatok magatokra, lányok! Puszi

Kép
soja

Szia!!!!
Itt vagyok soja, én is voltam nst-n, nálam többször felment 86 ig :-))) azaz van már méhtevékenység :-)))
meglátjuk a kis hercegnőnk hogyan szeretné!!!
Nálatok mizu???

KépKép
roxii

Sziasztok!Az teljesen normális,hogy van méhtevékenység,az még nem jelenti,hogy jön a baba.A végén még együtt szülünk mindháman.Tegnap este Kia doki nem tutda bemérni Danit,at mondta,hogy furcsán fekszik,de a flow az jó volt.Nst-n aludt,aztán egy szülésznő felrázta szegényt.De minden ok volt.Ne izguljatok,nem siatnek annyira a gyerekek,tudják,hogy ott bent a legjobb.1-2 hetet tényleg simán tévedhetnek.Nekem már egy kicsit lejjebb van a pocakom.Kiváncsi leszek vasárnap.hogy mit mond a dokim.Soja!Kiváncsi vagyok a mai 4d-re!Írjál majd.puszi

Kép
mushuka

Üdvözlök mindenkit!

Csilla vagyok, második babánkat várjuk és a Péterfyben fogok szülni. Első gyermekemet az Újpesti szülőotthonban szültem (jobban mondva császárral szedték ki) amit sajnos bezártak azóta. A doki akihez jártam most a Péterfyben dolgozik dr Győri Attila, nem tudom hallottatok-e róla. Nem nagyon bíztat hogy a második gyerkőc természetes úton megszületik, és szeretném tudni, hogy a Péterfyben császár után velem maradhat-e a baba?
Újpesten elvitték épp hogy megmutatták igaz itt elég sokat kellett mozdulatlanul feküdnöm az gerincérzéstelenítés után és őrzőben voltam. másnap dél körül kaptam meg a babát és már velem is marad. Ami nekem tetszett, de ahogy olvasom itt nem szorgalmazzátok, éjszakára elvitték a babákat így tudtunk pihenni. A csecsemősnövérek nagyon rendesek voltak és itt is cukrosvizet kaptak a babák ha már nagyon éheztek. Elég nehezen indult be a tejtermelésem, de hamar rájött a dolgokra és azóta is szopizott kb. két napja kezdtem el az elválasztát pedig már 19 hónapos lesz holnap. Gondoltam kell egy kis pihi a tesó előtt.
Szóval izgulok a császár miatt az új kórház miatt és az új körülmények miatt.

Minden kismamának kitartást a szülésig, már igazán nem sok van hátra! Akik pedig már megszültek gratulálok a babához.

Üdv Csilla

Csilla
boroscsilla

Sziasztok!
Voltunk ma a 4d-n, és minden rendben van. Az orvos szerint nem fog hamarabb megszületni a jelenlegi állapotok alapján. Viszont már most nagy baba a mi kis Bogárkánk: 54 cm hosszú, és 3100 gramm. Az orvos szerint, ha kivárja az időt, akkor 3800-3900 gr. körül születik. De ma szégyenlős volt nagyon. Mármint azt tisztán látni lehetett, hogy kislány, de az arcát nem mutogatta. Pedig lépcsőztem, gugoltam, de nem. Az orvos nyomta be egy kicsit a hasam, és akkor egy pillanatra odafordult.
Szia Csilla! Én sajnos a császárról nem tudok semmit, mármint, hogy veled maradhat-e utána a baba. De azt hiszem, hogy ennek is jó lesz utánajárni /ha ilyen nagy babát várok/ Te mikorra várod a babát?
Mushuka, tényleg jó, hogy 4 szülőszoba van, mert lehet, hogy mi hárman tényleg egyszerre használjuk majd :lol:
Mindenki vigyázzon magára! Puszi!

Kép
soja

Szia Soja!Hú,tényleg nagy a baba(apja lánya).Nekem cm nem mondtak soha,de a combcsontja legutobb 78mm volt.Lehet,hogy ti sem visztek 56-os rucit neki?Danó lustizott ma,de úgy hallottam ,hogy a szülés közeledtéhez egyre kevesebbet mozognak.Én ahogy elnéztem a császárosokat,műtét után nem adják oda a babát,viszont 6 óra múlva fel kell kelni,és akkor odaviszik.Éjszakára elviszik,hiszen még nem emelhetsz a műtét miatt.Ha viszont sír,beviszik az anyukához.Szerintetek,ha a mama lustizik,akkor jogos,hogy a baba is lustább?Komolyan,már ebbe golyózok bele,miközben a vizsgálatok mindent rendben találnak.Mentek még 4d-re?Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok Mamák,
Az újaknak mondom ha még nem tudjátok, hogy jövő kedden (okt 2.-án) 1730kor indul szülésfelkészítő tanfolyam, a tematika ugyanaz mint a tavalyi csak most nem hétfőnként hanem keddenként lesz a program.
Eslő előadás: terhesgondozás, ultrahang vizsgálatok
Jó pihenést hétvégére mindenkinek! dka
dka

Szia Mushuka!
Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem! Semmi gond nincs, csak kicsit feltorlódtak a teendők. Végre teljesen kész a babaszoba. Ma végre már minden a helyére került, így nem marad apára semmi, ha esetleg beindulna a szülés. Kisbogár tényleg elég hosszú, még szerencse, hogy nem vettünk sok 56-os ruhát. Pénteken voltam nst-n, és kérdeztem a szülésznőt a múltkori 80-as eredményről. Azt mondta, hogy mivel végig a 80-as csíkon jelezett a gép, ezért valószínűleg nem volt rendesen beállítva.
Szerintem minden baba más, ne aggódj, semmi gond nincs Danikával. Majd szeretnéd még, hogy ilyen csendes legyen, ha már megszületett :) Nekem mondjuk folyton kinyomja valamijét a hasamon, oldalamon. Viszont pár napja délutánonként már használhatatlan vagyok. Alig bírok menni, fáj a hasam alja, és emiatt persze nyűgös is vagyok. Remélem ez sem jelent semmi rosszat.
Vigyázzatok magatokra! Puszi: soja

Kép
soja

Szia Soja!Szerintem nem fog hamarább jönni Kisbogár,az meg,hogy kevesebbet bírsz,teljesen normális.Én is így vagyok ezzel,egy kis séta,és megfájdul a derekam,és tompán érzem az alhasamat.Dani a hétvégén eléggé aktív volt,ő is dugdos vmit kifelé.Drága nagyim most érezte először a dédunokája mozgását.Én ma voltam bent,mert Rácz doki ügyel,aztán megnézett,kicsi fiam itthon szambázott,bezzeg az nst alatt aludt,így 2szer fel kellett rázni.Aztán volt egy olyan mozgása amit csak a szülésznő látott a gépen,én nem éreztem.Minden ok volt,itthon viszont valami barna bigyó jött ki,hívtam a dokit,de csak a vizsgálattól volt.Eddig úgy néz ki,hogy nem akar elöbb kijönni,bár már elöl van a méhszájam.Csüt.megyek 2-re legközelebb a kórházba.Szóval,ne legyél nyűgös,ezek a tünetek teljesen normáisak,bár tudom,hogy már nehéz időszak ez nekünk,mivel türelemetlenebbek vagyunk,és nagyon kiváncsiak. :D Vigyázzatok Magatokra,puszi.

Kép
mushuka

Szia Soja!

Én majd jövő májusában fogok szülni, még csak 7 hetes vagyok!
Picurka még. szerencsére semmi gondom nincs azon kívül hogy állandóan éhes vagyok. Ez így volt az első gyerkőcnél is.

Az utolsó hónap volt a legrosszabb vele, már sehogy sem volt jó, aludni sem tudtam, feküdni és ülni és kényelmetlen volt, már alig vártam hogy kibújjon.
Az ultrahangos súlymérések miatt ne izguljatok, nekem 4 kg porontyot jósoltak és 3500 g lett belőle 50 cm el.
A kórházban maga volt a megtestesült angyalka, na viszont mikor haza jöttünk!

Mushuka!
Köszönöm az infót. az újpestiben is 6 órát kellett feküdni, de nem hozták be a babákat ha sírtak, adtak nekik pótlást.
Na majd minden időben kiderült.
Pihenjetek sokat, utána kicsit zűrösebb lesz!

Üdv

Csilla
boroscsilla

Sziasztok!
Most már jobban érzem magam, szerintem kicsit elfáradhattam a hétvégén, és ezért is fájt annyira itt-ott. Az alvás persze ugyanolyan "jól" megy :)
Mushuka, a türelmetlenség biztosan még rá is tesz egy lapáttal, de már tényleg olyan kevés idő van hátra. Neked meg még annyi sem, mint nekem. Kezd izgalmassá válni a dolog. Ha felkelek éjszaka, és kimegyek elintézni a dolgomat, akkor a férjem is már azonnal kérdezi, hogy nincs-e gond. Aztán amikor megnyugtatom, hogy még ne készüljön, akkor visszazuhan az ágyba :)
Csilla, a tanácsodat megfogadom, pihenek! Amennyire a kicsi mellett lehetséges, te is pihenj!
Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Elnézést hogy így betörök, de információt szeretnék kapni ha lehet! jövőre tervezzük a kistestvért és valószínűleg itt szülném meg! (Kyra a Schöpfibe született, de mint tudjuk ott most már nem születhet csak vagyonokért az meg sajnos nekünk nincsen... :? )
Szeretnék olyan infókat ha tudtok ebbe nekem segíteni, hogy milyen a személyzet, a dokik, a csecsemősök, a szobák, a tisztaság! Van e külön fizetős szoba, és ha van akkor mennyiért és mit takar!
Császár az hogy néz ki, 6 vagy 12 esetleg 24 órást adnak-e, utána mennyivel kaphatom meg a babát...stb!
Szóval amit csak tudtok...olvasgattam hátrébb de jó lenne friss infó!
Köszönök előre is minden hozzászólást :)
És látom már mindenki a végén jár, nagyon könnyű és szép szülést, sok tejcit és egészséges gyönyörű babókat kívánok mindenkinek!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!Soja,lehet,hogy tényleg a türelmetlenség az oka,de próbálj meg nyugodt maradni.Én nem tudom miért,de nem vagyok türelmetlen,bár én is várom,és kiváncsi vsgyok,hogy milyen Dani az életben.Ez teljesen természetes,de a természet fogja eldönteni,hogy mikor érkezik.Vasárnap a vizsgálat után szerintem a nyákdugó távozott,de nem biztos.Görcsöm azóta sincs,de már érezhetően gyengébben ficánkol,szegény,nem csodálom,szinte már nincs helye.Szóval kiváncsi vagyok,hogy holnap mit mond a doki.Az éjszakai alvások....én olyan hülyeségeket álmodom,hogy inkább felkelek már hajnalban,meg persze a forgások,amik alatt nagyokat nyögök a párom szerint,amire persze felriad Ő is.Mikor mész nst-re?Akíra!Én csak a vérnyomim miatt feküdtem bent,szóval egyenlőre a látottakat tudom írni.A dokik,jók,legelábbis a sajátom,és akinek 1 hétre átadott.De szakmailag mindegyik jó.A szülésznők szintén nagyon jók.A csecsemősökről,majd,ha hazajöttünk.A császár,ahogy én láttam,EDÁ-val,szülés után 6 órán át pihizel,addig a baba nincs veled,majd fel kell kelni,beviszik a babát,de szopi után elviszik,mert nem emelhetsz aznap,amikor csinálják a császárt.Másnap már többet van veled a baba.A wc tisztasága....hát,én megláttam és az alapítványi szoba mellett döntöttem.Van 1 és 2 ágyas,előre nem lehet lefoglalni,ha akkor van,akkor mehetsz.2 ágyas napi 5ezer,1 ágyas napi 7ezer.Egyébként szerintem a wc más kórházakban ahogy hallottam,még rosszabb,szóval ki lehet bírni.

Kép
mushuka

Sziasztok!
Akira, én sem tudok többet mondani, mint Mushuka. Majd a szülés után :) Ahogy én hallottam egyedül a csecsemősnővérekre panaszkodtak korábban. Nem tudom, hogy most hogy megy ez. A dokikra, szülésznőkre még nem hallottam panaszt. A tisztasággal tényleg van némi gond, de az alapítványi szobát mindenki dícséri.
Mushuka, én sem idegeskedek, ez a jó fajta türelmetlenség... Nst-re majd szombaton megyek, de még nem tudom, hogy pontosan mikorra. Neked egy héten egyszer kell csak menned így a vége felé?
Nem tudom, hogy csinálom, hogy nekem is kiírja ezt a pocakos dolgot a vonalzó alá. Nem értem, pedig nem is állítottam rajta semmit... :shock:

Kép
soja

Soja!A vnalzóval én sem csináltam semmit,magától írta ki.A héten eddig csak csütörtököt mondott a doki,aztán szerintem attól függ,hogy mit talál.Szombaton bent lesz a doki,azért mész akkor,vagy más nézi meg az nst-t?Tegnap megmutattuk a 4d-s képeket a párom szüleinek,és azt mondták,hogy Miki pont így nézett ki amikor megszületett.Milyen fura a természet...Kiváncsi leszek a természetére...PusziRoxiival mi újság vajon?Megint eltünt.

Kép
mushuka

Sziasztok!
Pont délelőtt beszéltem már sojával, minden rendben van kedden voltam nst -n meg megvizsgált az orvosom egy ujjnyira vagyok nyitva, várom én is az előrelépéseket!
Szülésznőm mondta, hogy jövö hétre biztos lesz már valami!!!!
Nagyon várom!!!
Ti hogy vagytok?
puuszi, roxi

KépKép
roxii

Sziasztok!

Én idén július 17-én szültem császárral. EDAval érzéstelenítettek. 6 órát kellett feküdni, mert az EDA annyi idő alatt megy ki a lábadból, tehát ha akarnál sem tudnál előbb felkelni. De utána lábra állítanak. Mivel Marci 18.42 kor született, így elvitték és másnap reggel hozták. De onnantól egész nap velem volt, azaz nem vitték el. Csak estére. Viszot az első este senkinél nincs ott a baba, a hüvelyi úton szültektől is elviszik.

Ha császárra kerülne valakinél a sor (jaj, nehogy majd drukkolok), jó tanács, hogy amint felállítják, onnantól a lehető legtöbbet mozogjon. nagyon fáj (legalábbis nekem), de megéri, gyorsabban regenerálódsz.

Alapítványi szobában voltam, két ágyasban. Megvoltam vele elégedve, nagyon.

A csecsemősökkel én sem voltam megelégedve, igaz, ha kérdezel készségesen válaszolnak és segítenek, de maguktól nem jutna eszükbe. :?

A kaja nagyon rossz, olyan kórházi, és hát nem szoptatós kismamáknak való. Rám édesanyám főzött.

Ha segíthetek kérdezzetek bátran! :wink:

Boros csilla, nincs nagyobb vágyam, minthogy a következő babámat természetes úton hozzam a világra.

Zsú

kispiskóta

Sziasztok!
Mushuka, nem tudtam, hogy a doki éppen aznap rendel. A szülésznővel beszéltem meg, hogy akkor megyek. A 4d-s képeken én az öcsém orrát fedezem fel Kisbogáron :) A természetét remélem nem tőle örökli :lol:
Gondolom a nagyszülők ott is odáig vannak meg vissza a kisunokáért. Ő lesz az első unoka? Nálunk úgy van, hogy a férjem családjában a második unoka, nálunk viszont az első. Biztosan nem fogják elkényeztetni. Bár ahhoz elég messze lakunk egymástól...
Kispiskóta, a császár után otthon azonnal tudtál mindent csinálni? Vagy kellett idő lábadozni? Nekem nem lesz segítségem, csak a férjem, ezért érdekelne. Köszi!

Kép
soja

Sziasztok!Nem tudom,hogy szombaton bent lesz-e a dokiazért kérdeztem,hogy más fogja megnézni az nst-det?Párom családjában Dani már a 3.unoka lesz,a 2 hugának már van van gyereke,1 fiú,1 lány eddig az arány,és most jön Dani.A lányzó 6 éves,most ment suliba,ahol mindenkinek mondja,hogy érkezik a kistesója.Vett is neki egy édes 62-es rugit a spórolt pénzéből.A mi részünkről az első unoka lesz,sőt dédunoka.Nagyim is várja már.Teljesül élete vágya,mert már nálunk fiút akart,de 2 lány lett,így most a dédunokában megkapja.Ráadásul ha Dani is úgy akarja,és jövő hét szombaton érkezik,névnapi ajándék is lesz,mert 15-én van anyukám,nagymamám,és a párom anyujának a névnapja.Idén Ő lesz az ajándékunk. :D Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, nagyon aranyosak vagytok!

Kispiskóta hozzád akkor még néhány kérdés! A szülés alatt (császár alatt) benn lehetett a férjed? Mert van ahol benn lehet ha beöltözik a fejednél! És én ilyet keresnék! Ha lehet! :roll:
Vagy ha nem akkor mikor kaphatja meg a babát? Odaadják neki? Vagy elviszik akkor is ha ő még megfogná meg ilyenek? Mert az ok, hogy én nem vagyok képes 6 órán keresztül ellátni, ez így van, de a férjem azért csak megfoghatja! Vagy nem? :roll:
Szóval engem minden ami császár érdekel! Ja, és olvastam, hogy nagyon jó itt a császár, valami új módszert használnak! Mit tudsz erről mondani?

KépKép
KépKép
akíra

Szia Mushuka!
Danika szerintem nagyon szuper ajándék lesz! 20-án a nagymamám, 21-én az én névnapom lesz, így nálunk is ajándék lesz, még ha nem is azon a napon születik. A férjem nővérének lánya is 6 éves, de ő még nem megy suliba. Viszont ő is várja a "testvérét", gyűjti neki a játékait. Az én családomban négy nagyszülő várja a dédunokát, az elsőt. Már most mondják, hogy el fogják kényeztetni, de szerintem ez természetes, már a fényképektől el vannak ájulva :)
Jó éjt nektek! Soja

Kép
soja

Szia Akira!

A lányok előttem már sokmindent elmondtak a szobákról, dokikról, szülésznőkről és a szülészetről. Én alapítványi 2ágyas szobában voltam - ajánlom Neked is a fürdő és a WC közelsége miatt, megéri.

A csecsemős nővérekről nekem sem volt túl jó véleményem. Voltak köztük kedvesek, és kevésbé kedvesek is. Amikor valami kérdésem volt, akkor válaszoltak rá; de az első gyermekes tapasztalatlan anyukáknak (amilyen én is voltam) sok infóra és tanácsra van szükségük, amiket maguktól ők tényleg nem mondanak. A pelenkázást, köldökápolást szépen megmutatták, de olyan gyorsan csinálták, hogy amikor először álltam neki egyedül, nagyon bénának éreztem magam.

Amit hiányoltam: a fürdetéssel kapcsolatos teendőkről egyáltalán nem esett szó. Este mindig elvitték a babákat megfürdetni, és utána értük kellett menni, az anyukák nem voltak ott a fürdésnél. Igaz, benn én sem kérdeztem rá a fürdetés részleteire, annyi minden más is volt. Itthon szembesültem a ténnyel, hogy fogalmam sincs, hogy is kezdjek neki a fürdetésnek.
Hazaérkezésünk másnapján aztán a védőnővel együtt megfürdettük Gergőt, és utána már egyedül is ment.
Nem tudom, ez más kórházakban hogy megy, de szerintem legalább egyszer a kórházban hasznos lenne egy közös fürdetés az újdonsült anyukával.

Üdv Mindenkinek
Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!Szóval,névnapi babák lesznek a mieink.Nálunk 3-om nagymama,és 1 nagypapa,és persze a dédi várják a picit nagyon.Most nézem a vonalzómat! :D Akíra!Császárnál is bent lehet az apuka,vagy más hozzátartozó.1 db,viszont,ha jól tudom,utána elviszik megfigyelni a babát.Azt,hogy a szülőszobán a kezébe adják-e?Lehet,mert amikor mentem nst-re volt,hogy becsomagolva apuci fogta a babát,de ezt nem merem tutira mondani. :D

Kép
mushuka

Sziasztok!

akíra, párom bent lehetett a csaszi alatt, de azt tudni kell, hogy protekciósok voltunk, eredetileg fogalmam sincs, hogy bent lehet-e. Akkor rögtön odaadták neki, mert a melegedőben nem volt hely, annyi babuci született aznap. ás apukáknak is odaadták, de utána elviszik. Marcit is elvitték, igaz visszahozták a szobára megmutatni pár percre.

Új módszer: Nem tudom, mi az új, mert ez volt az első császárom volt. Bikinivonalban vágtak és gyönyörű a heg, ha annak lehet mondani, mert csak egy hajszál vékony csíkot lehet látni, ami folyamatosan húzodik még összébb. Ha lehet ilyet mondani, gyönyörűen dolgoznak!

Összesen 30 perc volt kb, ebből az első 5-ben megvolt Marci, és utána röpült a idő.

EDA, semmi mellékhatása nem volt nálam. Egyedül a remegés jött elő, de nem volt kellemetlen, olyan, mintha fáznál, egy kicsit talán muris.

Szoptatás nekem sajna nem ment elsőre, nem volt erőm hozzá (előtte 12 órát vajúdtam).

Soja, ha a férjed otthon lesz az tök jó. Én elég nehézkesen mozogtam vagy két hétig. Igazából csak a szopik voltak gázosak, mert ülve nem tudtam a műtét miatt, de míg lefeküdtem az ágyra addig csillagokat láttam. Tehát két hét regenerálódás kellett, de utána újra a régi voltam. Ezért is írtam, hogy miután felállítanak, minél többet kell mozogni.

Hú, de irigyellek benneteket. Már nagyon vártam a végét (5 nap túlhordásban voltunk), de olyan csodálatos időszak az ember életében! Élvezzétek ki minden pillanatát! :D

kispiskóta

Sziasztok!
Jó lenne természetes úton szülni, de előfordul, hogy ez valami miatt mégsem jön szóba. Jobb, ha az ember előre érdeklődik. Szerintem így is lesz egy csomó minden, amit nem kérdeztem, pedig fontos lenne (még sima szülésnél is). Na de pozitívan álljunk a dolgokhoz, biztosan menni fog minden - legalábbis idővel :)
Jó, hogy van ez az oldal, mert hiába kérdezgeti az ember a védőnőt, szülésznőt, orvost, azért másabb egy olyan tanácsa, aki ő maga is átélte ezeket a dolgokat (mégpedig a Péterfyben és nem túl régen)
Szóval köszi a tanácsokat mindenkinek, egyszer talán majd mi is tudunk okosakat mondani az utánunk következőknek :)
Soja

Kép
soja

Sziasztok Lányok!
Pont kedden voltam szülőszobán, és épp akkor hoztak ki a mütőből egy császáros kisfiút!
Nos megkérdeztem, a módi az, hogy rendbenrakják stb.. majd elviszik felöltöztetni és odaviszik annak aki bennt tartozkodott veled a szülőszobán!!!
Egy ideig ott lehet veletek, aztán elviszik!!!
Remélem tudtam segíteni!
Mindenkivel minden ok?puszi, roxi

sziasztok!!!

KépKép
roxii

Sziasztok!
Új vagyok ebben a topicban, de Mushuka iszíves nvitálására benéztem hozzátok.
Pár szó gyorsan magunkról. A 39l hetünkben, szeptember 14-én a Péterfyben császárral születtek meg ikerbabáink. Előtte azonban már sajna 3 hetet töltöttem a kórházban, mert egy nagyon elővigyázatos doki karmai közé kerültem gyanútlanul egy nst alkalmával és ő úgy döntött, hogy jóslófájásaim miatt már haza sem enged szülésig. :shock: No ezen kórházas idő alatt ismerkedtem meg Mushukával, aki becsábított ide...
A csaszi után sajna nem igazán jött meg a tejcsi, úgyhogy tápszeren élünk a bébikkel. Persze igyekszem fejni, de alig valamicske jön össze a nap folyamán, amit megosztva a két gyerkőc között az esti tápszer előételeként fogyaszthatnak el. Amúgy jól vannak, a kezdeti súlycsökkenést szépen behozták, a múlt hét végén elérték születési súlyukat. Egyébként rendesek, bár ha hasfájás van, vagy egyszerre tör rájuk az éhség, akkor előfordul, hogy egyszerre sírnak. Ha ez akkor van, amikor egyedül vagyok itthon, na az egy érdekes dolog, mert felváltva próbálom őket vígasztalni.
Mushuka!
REmélem jól vagyítok, Danika pedig lassan kifele készülődik. Mi már nem szándékozunk többé menni a kórházba. Azon hét szerdáján, amikor hazamehettünk, akkor kellett visszamenni az anyagcserés vérvételre, melynek eredményéről, ha valami gáz van postán értesítenek. Remélem nem kapunk semmit és többé nem kell a kórház tájékára mennünk...
Amúgy képzeld, a szülés után olyan lepukkant lettem, mint a várandósság alatt soha. Fájt a derekam, dagadt a bokám és elborított a csalánkiütés. Na ez utóbbi valami iszonyatos volt. Csak rázókeverékkel lehetett csillapítani valamelyest az őrült viszketést. Borzalmas volt. De szerencsére már túl vagyok rajta. Próbáltam hívni ezügyben a dokimat, de tudod, a tiéddel egyszerre mentek szabizni, így nem tudtam, mi a csuda ez, de a védőnéni felhomályosított, hogy ez bizony egyeseknél előfordul. No én az egyesekhez tartoztam...
Na mennem kell, igyekszem majd jelentkezni.
Vigyázzatok magatokra!

Puszi Mindnekinek
Gica
(A vonalzómat még nem aktualizáltam, félrevezető...)

Kép
gica1

Akíra!
A csaszi alatt is benn lehet valaki veled. Nálunk Apuka volt benn, ott ült a fejemnél, úgyhogy ha nem akart nem látta, hogy éppen szétszednek... A gyerekeket nem rögtön adták oda, hanem elvitték, gyorsan rendbetették őket és visszahozták, hogy megnézhessem, miközben még varrogattak összefele. Nálunk az volt, hogy amikor kivették a babákat, elvitték rendberakni őket, Apa is ment utánuk, hogy csinálhasson pár képet róluk. Arra azért készüljön fel a párod, hogy kap majd egy szép zöld műtösruhát...

Kép
gica1

Sziasztok Lányok,

Gica, gratulálok az ikrekhez! :)
Akira,
Annyit szeretnék hozzáfűzni az előttem szólókhoz, hogy a császár és a szoptatás bármilyen komplikációja merő egybeesés. Ugyanis a méhlepény leválása miatt indul be a tejelválasztás. Maximum a fájdalom miatt nehézkes kezdetben megfelelő poziciót találni.

Kvázi, nem a császártól nem tud valaki szoptatni.

A mi kislányunk 1 éves és még mindig szopizik (is). Szóval ne féljetek a császártól. Nem szeretném népszerűsíteni, mert ostobaság lenne, de egy kicsit sem bánom, h így alakult a mi születéstörténetünk.

Misgav Ladach-féle módszernek nevezett és a Joel-Cohen-féle hasmegnyitással párosított császárt végeznek a Péterfy-ben. Ezt a módszert Krasznai és Zacher doktorok "hozták be az országba" és 97 óta alkalmazzák. Sokan miattuk jönnek szülni ebbe a kórházba.
Előnyei: a műtét ideje lényegesen lerövidül, hamarabb fel lehet kelni, enni és hazamenni mint egy hagyományos műtéti eljárásnál.
Ja és a legfontosabb, hogy sokkal kíméletesebb és kevésbé fáj. Nem vágnak minden szövetet, csak ujjal széthúzzák.
rolex

Szia Gica1!Jaj,de örülök Neked,és persze annak,is,hogy a picik jól vannak.Szegénykém.Ez valami allergiás reakció volt Nálad?A viszketésre a szúnyogoktól kaptál egy kis előzetest(na jó,kicsit próbáltam viccelni,bár gondolom milyen pocsék lehetett :D :( ).Mi tegnap voltunk nst-n,Danika olyat csinált amit még soha.Jobb oldalon volt a szívhang-egy darabig.Majd egyszer csak eltünt.Hívtuk a szülésznőt-Danika megfordult,a bal oldalra került a szívhang...Persze ezek után elaludt,hiába túlóráztam,semmi.Majd,mikor végeztünk,beindult-persze már csak finoman,nincs sok helye,de egész du,és este mocorgott,egszen addig amig fent voltam.Már most kezdi az engedetlenséget a Drága.A hasam lejjebb van már,ma a buksija 94mm volt.Éjszaka néha fizikai fájdalom átfordulni,és napközben olyan vagyok,mint egy mormota. :) Szóval így vagyunk,jövő hét kedden megyünk legközelebb,kiváncsi vagyok.Örülök,hogy jól vagytok,puszild meg helyettem is Zsuskát,és Gergőt,édesek lehetnek.Vigyázz Magatokra,ha van pár fölös perced,szívesen látunk a topicban.Kiváncsi vagyok a fejlődésetekre.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Mushuka!
Én is megyek kedden a péterfybe, reggel kb fel 10 körül:-)))

KépKép
roxii

Sziasztok!
Gica1! Mushuka már mesélt rólad, így nem is vagy annyira ismeretlen :) Ha van időd a két picúr mellett, akkor írj, mi újság veletek. Közülünk (tudomásom szerint) senki nem vár ikreket, így ez még különlegesebb nekünk.
Remélem a többi kismama is jól van, vigyázzatok magatokra! Puszi:soja

Kép
soja

Sziasztok!Roxii!Én sajna délután 3-om körül megyek-tényleg,mikor is?Meg kell néznem,de az tuti,hogy délután.Már Ti is a finishben vagytok Sojával.Azért mosolyognék,ha 3-an egyszerre lennénk bent a kórházban :D Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok! Ma voltam nst-n, minden oké. Az egyetlen gond, hogy vizesedik a lábam. Mondjuk eddig is előfordult már, de pár napja már ébredéskor is pufi. A vérnyomásom még jó, és fehérje sincs a pisiben, így a szülésznő szerint nincs gond, de azért figyelnem kell még jobban. Remélem ti jól vagytok! Mushuka, hogy érzed magad? Nem érzel még semmi változást, ami arra mutatna, hogy itt az idő nemsokára? Kíváncsi vagyok lesz-e nálam valami előjele. Jó hétvégét mindenkinek! Puszi: soja

Kép
soja

Szia Soja!Örülök,hogy minden rendben,a vizesedés az utolsó időszakban normális.Nekem az elejétől van,bár én amúgy is hajlamos vagyok rá,minden menses elött vizesedett a lábam+még az álló munka is.Amig jó a vérnyomid,és nincs fehérje a pisiben nincs gáz.Mi köszönjük jól vagyunk(nyugdíjas pingvinként mozgunk),semmi jelét nem érzem annak,hogy Danika ki akarna jönni.Én is vizesedek,néha tompán fáj a derekam és az alhasam,de más tünet nincs.Nem is biztos,hogy a kiírt időben megérkezik,bár szeretnénk.Az meg 13.a,jövő hét szombat.Majd kedden megyek dokihoz,gondolom megvizsgál,aztán meglátjuk.Puszi,vigyázz Magatokra:Mushuka

Kép
mushuka

Igen, a csaszi és a szoptatás közt tényleg nincs összefüggés, nálunk is harmadik napon beindult a tej és működött másfél évig a szopi (akkor is csak a tesóprojekt miatt hagytuk abba).

Soxerencsét, csajok, a lehető legjobb kezekben lesztek, semmi félnivalótok nincs! Egészséges, szép, jól szopizó és alvó babákat kívánok nektek!

Kép
Kép
pannati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?