Új privát üzeneted érkezett!

Krisztikém! Mindent nagyon jól tudsz...
kanga_mama

Úgyhogy Dotti, nem én viszem a bölcsibe, hanem az anyukája, de már kaptam jelzéseket, hogy lehet, hogy többször vigyázznom kellene rá. No hát állok elébe, hiszen szívest-örömest teszem. Olyan jól elvagyok a kiscsajjal, hogy csuda... Imádjuk egymást! :lol:

Lányok, egyre jobban fáj a csuklóm... még ez is. Még a végén mehetek a sebészetre. Diadella, nincs valami gyógymódod???
kanga_mama

[b]Kanga-mama!

Bocs ezt tényleg nem tudtam és nem néztem utána. Nagyon cuki csaj! De tök jó páros vagytok! Én is imádom a keresztlányomat és ikertestvérét.Na ők is rajtam csüngenek.Most 4 évesek,ha hallanátok milyen dumát vágnak le!!! Majd én is küldök róluk képet,feltéve ha nem bénázom el.Amúgy ti is a gólyahírhez adtátok be a papírokat? Kérdés: A gólyahírhez telefonon jelentkeztetek be,vagy e-mailen,esetleg írásban kérvényeztétek az örökbefogadási szándékotokat?
Kanga mama! Már régen vártok a ti babátokra? A kezedre én is tudok jó krémet aánlaní:Rictofit sportkrém gyógynövényekből áll és nagyon jó!!

[/b]
dotti

Dotti, semmi baj.
Richtofittel én már bekentem... no de ennyi idő alatt bizti nem segít. Édesek lehetnek a keresztlányodék, a képeket szívesen fogadjuk, ugye lányok?
A Gólyahírhez telefonon kell jelentkezni, és akkor Gabika elküldi a papírokat, mi a 271. helyen állunk jelenleg. Az Alfa Szövetségnél a 143. helyen vagyunk és a TEGYESZ-nél pedig a 33. helyen. Mi már 1 éve várunk, igen... mármint a TEGYESZ-nél. A Gólyahírnél május óta, Ugyanis hozzájuk csak a tanfolyam elvégzése után lehet jelentkezni. Az Alfához pedig a jogerő kézhezvétele után lehet jelentkezni, náluk június vége óta várunk. A TEGYESZ-nél pedig úgy van, hogy a bejelentkezésed napján felkerülsz a listára és azóta vársz. Nos, amint a vonalzómat is láthatod, mi már 1 éve jelentkeztünk, akkor indítottuk a procedúrát, de mivel tavaly nov. 4-én eltörtem a lábamat két helyen, így az őszi tanfolyásról lecsúsztunk, várnunk kellett áprilisig, amig tanfolyamra tudtunk menni. Előbb még az Ágacskához sem tudtunk volna menni, mert a lábtörésem nem gyógyult... január 2-án vették le a gipszet és utána még 6 hétig 2 mankóval közlekedhettem csak. Addigra meg már itt volt a TEGYESZ-es tanfolyás. De igazából nem bántuk meg. :lol: Nagyon jó volt, jó volt a csapat. :lol:
kanga_mama

Lányok köszönöm mindenkinek,Igen érthető volt amit leírtatok!
Most megnéztem mégegyszer a könyvet..hogy nehogy én olvassak félre valamit...de nem!! Ezt írja amit leírtam. Akinek van könyv nézze meg ha van kedve..167. oldal.

Kata, nem vagyok gyógyszerész...de majdnem. Gyógyszerellátási szakasszisztens vagyok... ha ez mond valamit...de tulajdonképpen majdnem mindegy! :)
Nagyon szeretem a szakmámat és szeretek segíteni.
Ez a képzés érettségi után csak 3 év..míg a gyógyszerészet 5 év.

Kangamama!! Amanda tündéri csecsemő volt!! Most is nagyon szép kislány!!
Kíváncsi vagyok, hogy miylen lesz a beszoktatás első napja..majd mesélsz nekünk holnap este ugye?

A kezedre mindenképp jó volna valami kenőcs..ami van otthon, valami diclofenac hatóanyag tartalmú / Voltaren, Diclofenac, Flameril, Flector/ vagy valami más, erősebb pl ketoprofenos / Fastum gél, Ketospray, Algoflex gél/.
De nagyon jó pl a gyógynövényes készítmények közül az aminoerg. Ez van oldatban is és gélben is. Én nagyon szeretem, mert jó. A Richtofit is jó egyébként, de egy kenéstől nem fog elmúlni! :wink:

Ezen kívül ha nagyon fáj, kéne valami fájdalomcsillapító gyogyi is..Algoflex, Voltaren dolo vagy hasonlóak!
Szegénykém, csak már így is tele vagy gyógyszerekkel!

Dotti!!
Köszi, hogy leírtad, hogy mi volt nálatok! Örülök, hogy ilyen simán ment minden.
Sajnos mi még ott sem tartunk, hogy beadtuk volna a TEGYESZ-hez a papírt...én még a férjem puhításán dolgozon, aki nem nagyon akar örökbebabát! :( :(
Akkor Te is megjártad a "hadak útját"..sok sikert nektek Dotti!!

Kriszti!!
Jó, hogy így már előre tudjátok a neveket. Ezt már rá is lehet írni a jelentkezési lapra? És mi van ha közbe megtetszik nagyon egy másik név?
Vendég

Kangamama!

Ne félj ,nem léptem le örökre,csak hagyok egy kicsit másokat is szóhoz jutni!!!

De amúgy nagyon cuki vagy,hogy hiányolsz!!!! :lol: :lol: :lol:

Nagyon jó kis csapat vagyunk!!!Tartsunk össze mindig!!!!

Puszi nektek!!!!Kriszti Kép

Mindannyiunk kisbabucija rátalál a családjára,addig is keresgél minket a földkerekségben!!!!De mindig közelebb,és közelebb jön hozzánk!!!!
kkriszi

Én is nagyon jónak tartom ezt a fórumot..és őszintén mondom, hogy jó érzés ide tartozni!
Köszi csajok!! :wink:
Vendég

Diadella!!

Láttad???Egyszerre írtunk az előbb!!!!

A neveket szerintem meg lehet változtatni,hisz ott leszel,amikor megszületik a pici,de 3 év alatt még úgyis beszélsz Gabikával,és ott meg tudod mondani neki,hogy változtassa meg a nevet!!!De ha még nem biztos a név,nem kötelező ráírni a papírra!!!

A könyvben pedig akkor csak a babatörténeteket olvasgasd,mert ezek szerint nem tudják,hogy mi hogy van!!!

Puszi!!!!Kriszti Kép
kkriszi

Csajszik!!!!

Itt a fórumon mindenki erőt kap a várakozás során!!!!Jó ide jönni közétek!!!Így ismeretlenül is kibeszéljük gondunkat-bajunkat!!!

Mindenkit meghallgatunk,éa mindenkinek próbálunk segíteni,ha valami bántja!!!
Ugye csajok?????

Töltsétek kellemesen az estét!!!!
Kép

Jó éjszakát,és szép álmokat mindenkinek!!!!

Puszi:Kriszti
kkriszi

Bocsi csajok de most mennem kell,majd holnap is jelentkezem! Sziasztok!Szép álmokat!
Dotti :lol:
dotti

Diadella, köszi, egy tündér vagy, hogy ennyi mindent javasoltál. Diclofenac van itthon, majd mindjárt megkeresem. Sőt egyszer ezzel kenem másszor meg a Richtofittel. Előbb-utóbb csak meggyógyul.
Hát persze, hogy mesélek majd. Dél körül hívom a mamáékat, akkor már én is többet tudok, addigra már otthon is lesznek. 9-11-ig lesznek bent.

Kriszti, megnyugodtam, hogy nem dugulsz el... :lol: :lol: :lol: És igen, azért vagyunk itt, hogy könnyítsünk egymáson és magunkon.

Dotti, holnap is várunk!!!

Most én is megyek, mert baromi fáradt vagyok, meg aztán nem ártana pihentetni a mancsomat!

Puszi Nektek!

Jó éjt! :lol: :lol:
kanga_mama

Sziasztok!

Rkata: :lol: :P Imádom a cuki kis mosolyát a lánykádnak! :lol:

Emike: Nagyon szépek a lányaid! :lol: Jó ez az ilyen volt és lett képsorozat. :lol:

Kanga-mama: :lol: :P Huncut kiscsaj! :lol:

Diadella: Meg van már a macsek?

Dotti: Üdv itt! Ügyes kis csapat verődött össze! :lol: Hajrá mindenkinek! :lol:

KépKép
ancsúr

Jó reggelt lányok!!!

Még gyorsan munka előtt benéztem!Bízom benne,hogy mire visszajövök,akkorra megint lesz mit olvasnom!!!

Diadella!Cicusod jelentkezett már??

Nagyon szép napot mindenkinek!!Ma megint gyönyörű időt jósolnak!!!

Puszi mindenkinek:Kriszti Kép
kkriszi

Sziasztok Lányok!Látom jó kis csapat gyült össze!!Dotti!A ti történetetek,pont olyan mint a miénk!Mi is 15 éves házasok vagyunk,mi 5 lombikon vagyunk túl,2 éve.Azaz 4 éve várjuk a csodát!Mi tavaly ősszel kezdtük intézni az örökbe fogadást,novemberben jelentkezttünk a Gólyahírnél,augusztus végén 209-es volt a sorszámunk.270-essel kezdtük.Ennyi dióhéjban.Kanga-mama!Gyógyulgassál!Köszi hogy bejelőltél az iwiwen.Szép családod van!KKriszti!Mi is megyünk a talira!Nekünk is van nevünk,ha lány lessz, Nóra lessz.Apa csak Nonónak becézgeti mármost.Akkor ragaszkodott a lányhoz,nekem viszont mindegy volt .Most már neki is!!(ugye,a bizonyos férfi logoka!!!) :lol:
Vendég

Kkriszti!Te milyen gyönyörűségeket tudsz idevarázsolni!!Máris jobban indul a napunk! Diadella!A mi cicusunkat bezárták annak idelyén,mikor még sokan csak nyaralni jártak errefelé,asztán szegénykém 1 hét után úgy örült,végig rohangálta az egész házat vagy 40-szer. :roll: [/img]
Vendég

Sziasztok csajszik!

Kriszti! Igen láttam, tegnap este elég telepatikusan írtuk a hsz-t! :)
Nagyon szép és megható ez a kép amit betettél ide..komolyan mondom sokat jelent!!

Kangamama! Várjuk a beszámolót Amanda első napjáról a bölcsiben! Kis drága..kíváncsi vagyok mit szólt a gyerekekhez és egyáltalán az egészhez!
Hogy vagy? Kezed? Kenegesd szorgalmasan!

Enci!! igen..az a bizonyos férfi logika! :lol:

Dotti!! Gyere ma is közénk!!

Sajnos a macskuszom még nem jött haza. Tegnap végigjártuk mégegyszer a környéket és az összes szomszédot megkérdeztük, hogy mikor látták utoljára!
Nagyon várom haza!!

Ma is itthon vagyok, mert szabadnapos vagyok! Szépen süt a napocska.
Nem sokára jönnek bekötni hozzánk a netet..na most is van, hiszen ha nem lenne nem lennék itt :lol: :lol: , de másikat köttetünk be, ami gyorsabb és olcsóbb!!
Vendég

Na már megint van kérdésem!!
Lehet olyat csinálni, hogy valaki aki még csak fontolgatja az örökbefogadást, de még nem szánta el magát, tehát nem indította el a papírokat, elmenjen egy tanfolyamra?
Mert én most ilyet hallottam.
Vendég

SZiasztok lányok!

Csak gyorsan egy pár kép:

Diadella: A mi csoportunkban is volt olyan, aki még nem indította el a procedúrát és úgy jött tanfolyamra. Ott is szintén a férj viszakozott, de úgy gondolom, nagyon jó volt neki, hogy eljött. Mindent meg tudott kérdezni, ami érdekelte és amitől tartott egy kicsit.

Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek!

obea
obea

És még gyorsan a szobáról:

Kép

Kép

Kép
obea

Diadella

2007-08-22 14:22
P. Kata!
Az Ágacska Alapítvány szokott rendezni olyan egynapos tanfolyamot, amit kifejezetten olyan pároknak tartanak, akik még bizonytalanok, vagy az egyik fél még nem igazán akarja, a másik meg már igen. Esetleg próbáljátok meg őket. Van honlapjuk, ott meg tudod nézni. Hátha arra el tudnád cipelni a férjed. :)

Szerintem ezt pont neked irták a Gólyahíresen , tehát létezik :):):):):)

Naninga
naninga

Diadella: lehet, bizony! Nem kérik számon, hogy beadtad-e a jelentkezést.

Obea: Gréti még mindig gyönyörűséges (és ez valószínűleg már így is marad :lol: :lol: ).
rkata

Köszi lányok. Asszem rosszul tettem fel a kérdést egy picit. Szal, igazából arra vagyok kíváncsi, hogy ha mi elmennénk a férjemmel iylen tanfolyamra...akkor az már számíthat e annak a tanfolyamnak, amkit az öf elindításakor kell elvégezni, vagy akkor ujabb tanfolyam kell?
Asszem a találkozó után ez lesz a következő merényletem a férjem ellen! :oops: :oops:

Obea! Jajjj de édes a Gréti kislányod!!!

Naninga! Látod erre már nem is emlékszem, ez már egy hónapja volt ahogy látom..de nagyon köszönöm neked, hogy kikerested! :oops: :oops:
Vendég

Obea! Édes, gyönyörű, aranyos, csodaszép lett ez a kislány és már milyen nagy!!
Szép a babaszobátok is.

Diadella! Akkor a beszámoló: reggel elmentek, nem akart lemenni az anyja karjából, "anya, tarts", aztán végül mégis csak feloldódott, de egy óra múlva haza kellett jönni, na ez az, ami nem akaródzott igazából... játszott a játékokkal... beszélgetett, dumcsizott... viszont hazajönni nem akaródzott... Na, majd holnap is lesz nap! :lol:
Az utolsó kérdésedre nem tudok válaszolni, de ha felhívnád az Ágacskásokat, biztosan tudják a megfelelő választ... vagy valaki itt a fórumon...
Mi van a cicával? Még mindig semmi?
kanga_mama

Igen Kangamama, ha itt nem kapok majd választ, akkor fel is fogom hívni őket, mert nagyon rajta vagyok az ügyön!

A cicámról semmi hír...:(

ezt már az új netről írom ám! Észreveszitek hogy gyorsabb lett?
Na jó csak poén volt.
Egy fél órája volt itt a pasi bekötni...nagyon szeretem az ilyen dolgokat ám, mert ugye tőlem kérdezte hogy melyik telefonzsinór honnan jön és hova megy!! Hát mit tudom én! :oops: :oops: Nekem egy a lényeg! Legyen netem! :)
Vendég

Kangamama! Akkor végül is mondhatjuk, hogy egész jól sikerült Amandának az első beszoktatós nap! Ez jó!!
Vendég

Diadella: sehol nincs meghatározva, hogy milyen sorrendben kell a kötelező lépéseket megtenni. Kaptok egy tanúsítványt, ezt kell majd a Tegyesznél lévő aktátokhoz csatolni, de hogy mikor végzitek el a tanfolyamot, jelentkezés előtt, vagy után, csak Rajtatok múlik, lényeg, hogy feltétele az alkalmasságinak. De tényleg hívd fel az Ágacskát, hogy biztosra menj. :)
rkata

Kata! Próbáltam hívni őket, de nem sikerül, most írtam nekik egy e-mailt. Kíváncsian várom a válaszukat.
Tulajdonképpen ez így nagyon jó lenne, mert akkor befűzném a férjem egy tanfolyamra...bár az is igaz, hogy most lesz egy okt elején, de az időben amugy sem lenne jó nekem.
A következő nem tudom, hogy mikor lesz.
A másik nagy kérdés pedig az, hogy ha meg van a tanúsítvány, akkor az mégis meddig érvényes! Hogy ha az én különleges férfilogikával bíró párocskám csak egy év mulva gondolja meg magát/ amit őszintén remélek, hogy nem így lesz/, akkor is érvényes lesz e még....de ezeket mind megkérdeztem az e -mailbe!
Vendég

Az oklevélnek nincs elévülési ideje, nem kell x idő múlva újra elvégezni (főleg nem egy év után...), de én is kíváncsi vagyok a válaszra. :) Ja, vizsgázni sem kell. :)
rkata

Kata! Ez egyre biztatóbb!!

Ne haragudjatok, de ezt muszáj..

A nő bemegy a konyhába és látja a férjét, amint egy légycsapóval a kezében kergeti a legyeket.
- Mennyit ütöttél már le? -kérdezi a nő
- Három férfit és két nőt-válaszol a férj
- Honnan tudod megállapítani a legyek nemét?
- Ez egyszerű. Három a sörösüvegeken, kettő pedig a telefonon ült.
Vendég

Sziasztok csajok!

Újra,itt vagyok! :P :P :P Nagyon jó a kis csapat!

Diadella!Na nálunk is a férjem először hezitált!!!Én fondorlatosan mondogattam az öribefogadást aztán hagytam,hagy elmélkedjen rajta!Nálam bejött!Egy este filmnézés kellős közepén közölte,hogy minnél hamarabb szerezzük meg a TEGYEZ címét és indítsuk el örifogit. :P :P :P Most már ő is az aggódó "apukák"táborát"erősíti.Persze sok kérdés vetődik fel egy ilyen döntés előtt!!!Szerintem a férfiakban van egyfajta szégyenérzet is mit fog szólni hozzá a tágabb környezetük stb. Kell nekik egy kis emésztési idő. De nagyon jól gondoltad ezt a tanfolyamot!!!Hidd el a többieket meghallgatva meg lesz neki is hozzá a kedve! :P :P :P
Mi a jövőhén már elkezdjük,ha gondolod megoszthatom veled élményeimet!!!

Kanga mama!Örülök,hogy Amanda jól vette az első napot! Nem hinném,hogy a későbbiekben gond lenne vele.Az első napok döntő jelentőségüek.Köszönöm a hasznos információt.Talán nekünk is több helyre be kellene adni majd a határozatot :?: :!: Sok sikert és kitartást kívánok nektek a pici babátokhoz!!!! :P Neked is azért elég sok minden összejött az utóbbi időben :!: :!: :!: A kezed gyógyul már :?: Remélem igen :!: :!:

Kriszti!Gyönyörüvé varázsolod napjainkat!Belőled árad a jókedv,kedvesség,szeretet :!: :P Boldog lesz az a babóca akinek az édesanyja leszel :!: :P :P :P

Enci!Igen,hasonló cipőben evezünk!Mindannyiunk szenvedését feledteti majd pici babáink!Szép nevet választottatok a kislányotoknak!Akkor ti kislányt szeretnétek öribefogadni:?: Már nekünk is van nevünk ha kisfiú lesz szeretnénk Péter nevet adni neki,ha kislány lesz ,na abból van választékunk:Katinka, Anna, Eszter.

Obea!Gyönyörű Gréti! Azok az édes kacalyok,tündéri :!: :!: :!: Mennyi idős Gréti?Imádnivaló!!!
nagyon szép a gyerekszobátok!!! Gréti már a legelején külön babaszobába volt?

Lányok ti hogyan tervezitek???

Dotti
dotti

Diadella!

Még valami nekünk azt mondta az ügyintézönk és a pszichológusnő is megerősítette a tanfolyam kölcsönös beszélgetések szintérén zajlik!!!Jól mondom csajok :?:

Dotti
dotti

Lányok, az örökbefogadói felkészítő tanfolyam (az Ágacskásról tudok nyilatkozni, mivel mi azon vettünk részt) tényleg nem tanfolyam, inkább beszélgetés jellegű volt. El sem tudtuk képzelni, milyen lesz, de a második alkalmat már kifejezetten vártuk, olyan jól éreztük magunkat. Körben ültünk, nem úgy, mint az iskolában :), volt kávé, tea, abszolút laza, kötetlen volt az egész. Nagyon hamar feloldódik ám az ember, amikor látja, hogy a többiek is hasonló cipőben járnak, hasonló kételyekkel, kérdésekkel, dilemmával... Voltak témák, amiket kisebb csoportokban dolgoztunk fel, aztán megbeszéltük, volt, amiről mindenki egyénileg mondhatta el a véleményét, közben persze folyamatosan lehetett kérdezni, amitől aztán újabb témák kerülhettek terítékre. Nekünk nagyon jó volt, hogy voltak közöttünk olyanok, akik már fogadtak örökbe, "muszájból" járták a tanfolyamot (a köv. öf-hoz), és rengeteg gyakorlati tapasztalatot osztottak meg velünk. (Eleinte -joggal - értetlenkedtek, hogy miért kell nekik résztvenni, de végül ők is jól érezték magukat. :) )
Szóval no para, élvezni fogjátok! :)
rkata

Dotti! És mennyi ideig tartott a Te párodnak, amíg kimondta ezt a számomra is oly nagyon várt bűvös mondatot?

Pár perce visszahívtak az Ágacskától, mert ugye látták, hogy kerestem őket.
A hölgy /aki egyébként nagyon kedves volt!/ azt mondta, hogy sajnos nem tud nekem segíteni, egy másik számot kellene felhívnom / azóta már próbáltam, de most meg azt nem veszik fel/, és ott majd kapok választ.
Annyit mondott, hogy ez megyétől is függhet...mert van ahol a Tegyesz nagyon együttműködő, de bizony van ahol elöbb be kell jelentkezni a Tegyeszhez és csak aztán lehet tanfolyamot végezni.
Mostmár tényleg nagyon kíváncsi vagyok!
Az e-mailre még nem jött meg a válasz!
Ja és még valami!
Ahogy arról beszéltem a nővel telefonon, alig bírtam beszélni..a könnyeimmel kellett küszködnöm.
Engem még mindig nagyon meghat ez az egész! Mármint jó értelemben..tehát nagyon nehéz erről beszélni.

Kata, én is valami ilyesmire gondoltam a tanfolyam menetét illetően..hát az én páromnak ez nagyon jó lenne azt hiszem!!
Vendég

Rkata!

Köszi ,hogy ezt elmondtad.Kicsit azért izgulok!Olyan ez mint az első nap az iskolában!!Még lenne egy kérdésen lehet,hogy bután hangzik:Jegyzeteltetek vagy mindenki bízott a saját szivacsállományában?
dotti

Diadella!

Kb.2-3hét. Amúgy együtt érzek veled!Ha én egy babakocsit tologató anyukát látok én is csak folytogatom vissza sírásomat!Annyira fáj a valóság!Aztán ilyenkor gyorsan a jövőre gondolok és a remény ottmarad :!: :!: :!: És valahol minket is vár egy csöppség!!!Fel a fejjel!
dotti

Igen Dotti! Valahol vár ránk!! Egyszer mi is boldog kis család leszünk!!!
Vendég

Kitti és Gergő 1 hónaposak:
Kép
Kitti és Gergő 4 évesek
Kép
Kitti a gyönyörű keresztlányunk,Gergő "fogadott" keresztszülei vagyunk(kikövetelte,hogy inkább mi legyünk már)!!!Imádom Őket!!!!!!!!!!!!
dotti

Sziasztok Csajszik!!!

Nemrég értem haza az oviból!!!
Örülök,hogy írtatok ma is elég sokat,így nem hagyjuk kihalni ezt a jó kis fórumot!!!

Diadella!!!Sajnálom a cicusodat,hogy még nem került elő!De még van remény,hisz mint írtam,a mi Lucikánk fél évig volt távol tőlünk,mire hazakeveredett!!! :lol: :lol: :lol:

Enci!!!A Gólyahíres fórumon egy kicsit gondolkodóba ejtettél,hogy Te vagy-e az Encike is,vagy csak az Enci!
De mostmár rájöttem,hogy Enci,és Encike néven is szerepelsz a Gólyahíres fórumon!
Tudod miből jöttem rá???
Hát a Nóra névből,hisz ez már nem lehetett véletlen!!
Mert Encikének is ,és Encinek is Nóra lesz a babucija neve!!! :lol: :lol: :lol:
Szóval nagyon örülök,hogy ilyen sokan fogunk menni a talira a fórumról!!!
Egyébként nagyon szép név a Nórika,nekem a Dórika is nagyon tetszik!

Obea!!!De jó,hogy Te is visszatértél a fórumra!!
A kislányod nagyon tündéri kiscsajszi!!!Nagyon sokat nőtt,mióta nem láttam a fényképét!!
Kis mosolygós,látszik rajta,hogy nagyon boldog kislány!!! :P :P :P
A babaszobátok is nagyon szép!Gondolom,hogy nagyon szereti Grétike is ezt a gyönyörű babaszobát!!!

Kangamama!!!Remélem,hogy már kezd gyógyulgatni a kezed,és már nem fáj annyira!!
A kis Amandának milyen volt a mai napja a bölcsiben???

Dotti!!!
Akkor Ti is megjártátok a hadak útját,mire az örökbefogadás rögös,de egyben szép útjára tértetek!
Ez az út egy kicsit hosszú,de biztos,hogy megéri,mert itt mindenkinek meg fog születni a babucija!!Kinek előbb,kinek később,de a lényeg,hogy mi is leszünk igazi ANYUCIK!!!!

A tanfolyamot mi az Ágacskánál végeztük el,és nagyon-nagyon szuper volt!Eleve már az is,hogy ott találkoztunk először olyan párokkal,akik hasonló cipőben járnak mint mi!!
Sokat beszélgettünk,és sok kérdésre kaptunk választ a három nap alatt!!!
Azóta is tartjuk a tanfolyamtársakkal a kapcsolatot!!!Egyszóval,nagyon hasznos ez a tanfolyam,mert itt nyíltan lehet beszélgetni az örökbefogadás nehézségeiről,és persze az örömeiről is!!!

Mert öröm az van,és lesz,hisz babánk fog születni,ami sajnos sokunknak nem adatott meg!!!De örökbefogadással ez a vágyunk is teljesülni fog!!!ÉDESANYUCI,és a Drága Párunk,pedig ÉDESAPUCI lesz!!!! :P :P :P

Ez a legcsodálatosabb dolog az életben,hogy mi is szülők leszünk!Nekünk is fogják majd mondani,hogy "Anyuci,én Téged nagyon szejetjek!!!!"
Erre mi azt fogjuk felelni(könnyes szemekkel),hogy "Kicsikém,én is nagyon-nagyon szeretlek Téged!Te vagy a világon a legeslegnagyobb ajándék az életünkben!!!
Mert a gyermekünk ajándék lesz az élettől,akit mindannyian annyira,de annyira várunk!!!
De ami késik,az nem múlik!!!
Hiába kell sokat várni a mi Drága gyermekünkre,annál nagyobb szeretettel fogjuk Őt fogadni!!Hisz Ő nekünk születik,mégha nem is a méhünkben fogant meg!!

Ő,a szívünkben,és a gondolatunkban fogant meg!!!Hisz mikor beszélünk róla,ugyanolyan mintha Ő itt lenne velünk,mert a szívűnkben érezzük jelenlétét!!!
Ő már köztünk van,hisz a nap minden percében gondolunk rá!!!

Na,mostmár abbahagyom,mert még megunjátok a sok fecsegéseimet,de jó volt ezeket a gondolatokat leírni!!!

Puszi minenkinek:Kriszti

Kép
kkriszi

Kriszti! Dehogy ununk meg!! Tiszta libabőr lettem az írásodtól! Hihetetlen vagy csajszi! Mindig úgy meg tudok hatódni!

Dotti!! Egyszerűen csodálatosan az iker keresztgyerkőceid! Nagyon szépek!!

Nemsokára én is próbálok felvarázsolni képet a kerifiamról!
Vendég

Jelzem,hogy nálunk a Tegyeszes jelentkezés után mehettünk el az Ágacskás tanfolyamra!!

Itt az Ágacskánál nem kellett jegyzetelni,mert olyan hétköznapi nyelven mondták el az örökbefogadással kapcsolatos válaszokat,hogy mindent meg lehetett érteni!!Egyébként a tanfolyamotvezető is örökbefogadó szülő,és a harmadik napon sikerült talizni a kislányával is!!!
Aki teheti,annak nagyon ajánlom az Ágacskásokat,mert nagyon-nagyon megéri,mégha fizetni kell is érte!!!!
kkriszi

Na, akkor inkább meghagyom a friss élményeseknek a tájékoztatást, nehogy dezinformáljak bárkit is. :)
rkata

Dotti!!!

Milyen cukik az ikrek!!!Ngayon édesek!!!Kicsinek,és nagynak is!
Milyen lehet ikreket nevelni???
Biztos jó dolog,nem?
kkriszi

Kriszti!

Nagyon szépen fogalmaztad meg azokat a gondolatokat amelyek bennünk is ott lapulnak!Te is óvónő vagy? Mert én is!!!Igaz én 2 éve nem dolgozom ,mert létszám leépítés volt az ovinkban. A polgármesterúr pedig testületi ülésen azt mondta:ha én lombikra járok és fontosabb,hát akkor neveljem a kölyköm!!!Jó mi? Ez az intelligencia!A szülők megpróbáltak értem harcolni,de sajnos már késő volt!Az a legborzasztóbb, hogy szeretem a szakmámat és világéletemben óvónő szerettem volna lenni :!: :!: :!: Ráadásul a gyerekek és a szülők is imádtak.Sokat tettem le az asztalra(mivel fafun dolgoztam)! :( Fájó volt,hogy olyan munkatárak maradtak,akik csak bejártak piknikelni.Nagy árat fizettem a lombikkal :cry: De azóta még nem találok óvónői munkát,mivel itt is létszámleépítés van!A férjem áprilisban korkedvezményes nyugdíjba vonult(körletfelügyelő volt),így most másodállasban bizt.őrként dolgozik.Én pedig még kb.4 hónapot adok magamnak és ha addig nem jön össze valamilyen munka,akkor terveim között szerepel egy családi napközi beindítása!

Köszönöm lányok a dícséreteket,ők lombikos kisbabákként születtek!Nagyon-nagyon imádom őket.Van még egy 1,5 éves kereszfiúnk,majd őt is megpróbálni feltenni! :P Persze még keresztgyerekeinkből nincs hiány mert van még két legényünk:19 és 17 évesek. Van kin gyakorolnunk!Az ikrekkel nem volt könnyű dolguk az öcséméknek.Születésükkor 4 felnőttet készítettek ki a sírásukkal 2 hétig.De most már sokkal könnyebb,együtt szépen eljátszanak.Bár rájuk kell figyelni mert képesek egymást bátorítani:Gergőnek mondta a sógnőm nem szabad! Kitti odament Gergőhöz és így bíztatta:nem baj Gergőke,majd én megengedem! hát ennyit velősen. de szóljatok rám ne beszéljek lyukat a hasatokba!Sziasztok[/img]
dotti

Sziasztok csajok! Én elköszönök,majd holnap jelenkezem.Legyen édes az álmotok!!!

Kép [/img]
dotti

Na teszek fel pár képet..lehet, hogy meg is unjátok!

Dominik a csavargó cicám, aki még mindig nem került elő
ilyen volt...
6 hetesen
Kép

itt is ott van ám a váza mögött :)
Kép

6 hónaposan
Kép

1 évesen
Kép

5 évesen
Kép

7 évesen
Kép

Na aztán a keresztfiunk, Martin!!

Kép

Kép

itt 6 hónaposan, velem
Kép

Kép

szintén velem
Kép

5 évesen
Kép

idén, 6 évesen
Kép

bocsi, hogy sok lett!!
Vendég

Dotti! Szép álmokat! Nem semmi a történeted, ami az óvodát illeti! Nagyon sajnálom!!
Remlem hamar kitalálsz valamit!!
Vendég

Lányok!! Megérkezett a válasz az Ágacskától!
A levél lényegét bemásolom ide nektek..legalább tiszta lesz mindenkinek!

Sajnos az örökbefogadói felkészítőt szabályozó kormányrendelet azt írja elő, hogy az örökbefogadásra jelentkezőknek a TEGYESZ-nél kell először jelentkezniük, majd miután ott túlvannak a pszichológiai beszélgetésen, akkor következhet a tanfolyam. Ehhez főleg a fővárosban ragaszkodnak nagyon erősen, az első években sok problémánk is adódott ebből, hisz fogadtunk olyan párokat is, mint pl. Önök, akik épp a tanfolyamtól várták volna a segítséget a döntéshez. Mivel a tanfolyam rendje ilyen szigorú, ezért tavaly a kollégáimmal az alapítványnál kitaláltuk, hogy szervezünk egy napos un. Orientációs napot, kifejezetten olyan pároknak, akik még vacilálnak, nem döntöttek véglegesen. Ez tehát aféle mini tanfolyam lenne, átbeszélnénk a legkritikusabb pontokat, félelmeket, aggályokat, várható problémákat. Ennek még nincs kitűzve a konkrét időpontja, de nagy valószínűség szerint december első szombatján tartanánk majd. Ha ez megfelelne az elképzeléseiknek, akkor szeretettel várjuk Önöket. Természetesen ez nem „számítható be” később a tanfolyamba, azt ugyanúgy el kell majd végezni, de szerintem ez nem jelent majd problémát, ha az örökbefogadás mellett döntenek.
Vendég

Dotti!!
Én sajna nem óvónő vagyok,bár hasonló munkát végzek.Dajka néni vagyok,és most kiscsoportom van!
Mindig is szerettem a gyerekeket,ezért annak idején védőnő szerettem volna lenni.De volt egy bibi!Én nem mertem volna szurit beadni egy pici babának.
Azután arra gondoltam,hogy bölcsödébe szeretnék lenni bölcsődés néni.De miután a környékünkön annak idején vonták össze a bölcsödéket,így ez megint kudarcba fulladt.
Mondták,hogy legyek óvónéni,de 14 évesen még ezeket a gyerekeket túl idősnek tartottam magamhoz,mert én a pincuri babákat imádtam!
Nem volt mit tenni,valahova menni kellett továbbtanulni,így közgazdaságiba mentem,és könyvelő,statisztikus,és tervező lettem.
Későbbiekben megüresedett a dajka állás a helyi oviban,így sikerült bekerülnöm,és már 9-dik éve itt vagyok!!!!

Nagyon imádom őket,és ők is viszonozzák ezt!!!Szeretek velük lenni!Két évente váltjuk a csoportokat.Tavaly,és azelőtt nagyokkal voltam,most pedig a pincúrokkal vagyok!!
Röviden ennyi a pályafutásomról!!!!

Borzalmas lehetett amikor a lombik miatt elbocsájtottak!Elvileg a lombik alatt senkit nem lehetne elküldeni!Ezt olvastam valahol!
Ez felháborító!!! :cry:

Arról senki nem tehet,hogy természetes úton nem lehet gyermeke,és ezért orvosi kezelésekre jár!!!
Nagyon sajnállak,hogy ilyen polgármestert fogtál ki!!!

Most már megyek aludni,mert holnap várnak rám a gyerkőcök az oviban!!! Kép

"Jó éjt gyerekek,búcsúzik a Füles mára,Bújjatok Ti is be hamar a jó puha ágyba....."

Szép álmokat!!!Jóéjt puszi mindenkinek:Kriszti
kkriszi

Diadella!!!

Azért írtam az előbb neked,hogy nálunk is be kellett jelentkezni a Tegyesznél,mert nekünk is ezt mondták az Ágacskánál!Nekünk kellett engedélyt kérni a Tegyeszes ügyintézőnktől,hogy a pszichológiai vizsgálat előtt elmehessünk a tanfolyamra.Mi a tanfolyamon először csak igazolást kaptunk,és mikor meglett a pszichológiai vizsgálat,akkor kértük az Ágacskától a tanusítványt!!!

De ha van kedvetek,akkor menjetek el arra a beszélgetésre amit az Ágacskások mondanak!!Biztos segít egy kicsit a döntésben!!!

Aranyos volt Dominik,és nagyon cuki volt a kerifiad is.Nagyon édesek vagytok kettesben!!! :P :P :P

Most már valóban megyek csicsizni,vár az ágyikó!!!
Jó éjt!!!

Kriszti
kkriszi

Kriszti! Nekem van kedvem persze! A többit meg majd meglátjuk!
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?