Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi!
Nem tudom miért, de elküldte a hsz-t, pedig én nem kattintottam rá. (Lehet, hogy ott állt az egér és nagyon érzékeny a touch pad....?)

Szóval az őssejt levétellel kapcsolatban. Vetetett le már közületek valaki és ha igen, akkor melyik cégnél?

Kép
Kép
tina82

Na sikerült visszaolvasgatnom, több felvonásban.

Maci
Fúú látom lakáskát is néztek, szorítok. Hogy álltok?

Jó sok tejcit kívántatok, no az van dögivel. Most már muszáj fejnem szopi előtt, mert be sem tudja kapni a cicim olyan kemény :) 80 ml simán lejön :shock:

Syry
Hehe elképzeltem, ahogy az összes női dolgozó lerohanja Mátét :) Hát igen ez már csak ilyen.
Mi is megakartuk nézni a kiállítást, de ezek szerint már nem jutunk el. Milyen volt? Meddig is tart?

Uniqe
Na mit szólt a család?

Tina
Gratulálok a kispasihoz!
Nagyon szép a poci :)

Márti
Igen nagyon jó élmény volt a szülés :) és már jöhet is a következő.
Ja szerintem tök jó :) Nekem a péntek 13.-a mindig szerencsés volt. :)
Nagyon aranyos vagy, szerintem az lesz a legnagyobb segítség, ha majd időnként össze tudunk futni és nem leszek egyedül :) Amúgy is jó lenne már találkozni, főleg, hogy itt laktok tök közel.
Hogy bírja kisfiad az ovit? És milyen az ovi itt Miklóson. Melyikbe írattátok?

Anikó
Ne viccelj, szerintem senki nem lóg ki és miért is kellene azoknak nem jelentkeznie többé, akik már nem szeretnének babát. Különben is sosem tudhatod :) Mi van ha mégis meggondolod magad :)
Nagyon cuki Ágoston.

Pankaa
Ez a sapka :) nekünk is kell, nagyon édes :) Na persze a lányod is.

Annácska
Tüneményesek a gyerkőcök :) Hát kitartás a fősulihoz, az első időszak tényleg ilyen álomkóros volt nekem is.

Juca
Kitartás. Mi volt a dokinál??

Én is hallottam ezt az esetet, hogy a baba meghalt, nekem az a véleményem, hogy, ha a kórházban vannak a dokik látták volna rögtön, hogy nem fér ki és biztosan meg lehetett volna menteni.

Kacsa
Ja a múltkor még azt felejtettem el írni, hogy az István kórházba saját hálóinget kellett vinni, szóval azért nem végig ebben a tréning gatyóban voltam, de legalább a saját cuccomban.
Szupi lett az új hajad.

Angie
Még a végén összejön a két gyerkőc. :) Vagy mi előre összeadjuk őket, Sziszkó is csinos pasi :).

Ági
De szép a pocak!

Pupy
Drága, így fogsz szülni te is :)
Naggyoon édes a malacka :)
Az én névnapom dec. 2 Melinda (na tessék, most elárultam :))

Brill
Nagyon klasszak lettek a talis képek Angie-vel. És nekem a 3. kép tetszik a legjobban :) Annyira édesek.

Heni
Hát kívánom, hogy így legyen. Nagyon szépen alakul a babaszobátok :) Na meg a pocak is.

Andy
Danika nagyon édes, ahogy így bealudt, nekem is csak így sikerült ma de. Lilit megnyugtatnom.

Évi
Jajj, de jó!! Akkor én már előre drukkolok a novemberért!
Ja igen mi ugyanott szültünk. Te melyik szobában voltál??

Eszter
Melyik céggel próbálkoztatok net ügyben?? Nekünk csak 7700 Ft a net/hó.
Nyugodtan hívj, ha zavarsz úgysem veszem fel a telefont :).
Na azt én is elképzeltem, ahogy csüngsz a tetőablak párkányán. Lényeg a lényeg a talira megyünk, ha minden igaz :) Az első 4 hetet kell mindenképpen relatív nyugiban töltenünk, de utánna nyugodtan átszaladhatsz babázni, ha van kedved.

Ami a projektet illeti, hidd el nagyon át tudom érezni mit érzel. Most leírjam u.azt mint Pupy-nak. Tudom, hogy szinte lehetetlennek tűnik, de el kell engedni a fájdalmat. Azt nem kívánom, hogy úgy sikerüljön, mint nekem. Jött még nagyobb fájdalom, ami elvonta a figyelmem magamról.

Jajj Istenem Tündi borzasztóan szorítok nektek, küldök egy kis + energiát, hátha az segít.

Timi
Nagyon jók a képek, szép helyen voltatok :)

A férjem már előjegyezte nekünk a tali időpontot, a 13. naggyoooon jóó :) szóval, ha minden jól megy ott leszünk, a férjemmel.

Rám meg ma asszem rámtört a baby blues, a francba, pedig úgy gondoltam engem elkerül majd. Nem olyan vészes, csak mindenen bőgök. Pl, hogy el kell pakolnom a kismami ruháimat és már nincs pocakom, és rám tört, hogy úgy hiányzik, pedig milyen hülyeség, mert hát ott szuszog a kis drága a kiságyban.
Aztán meg, hogy mi lesz jöv. héten egyedül, hogy a babakocsival alig lehet közlekedni az ajtón ki be, meg a boltokba ki be, meg ilyenek.
Meg babóka sír, mert fáj a poci....na szóval érdekes állapot.

Amúgy tej annyi, hogy szinte szétdurranak a cicik, minden szoptatás előtt kb 80 ml-t le kell fejni, hogy egyáltalán be tudja kapni, de még utánna is van mit kifejni. Igyekszem a mellgyulladást elkerülni.

Volt már nálunk a védőnéni, aki egy tünemény és tegnap elmentünk a gyerekorvoshoz, ez volt az első sétánk :)
És tegnap leesett a köldökcsonk és ma vagyunk 1 hetesek! :) Úgy megy az idő.

Azért a férjem nagyon rendi, mert fel lett készítve erre az időszakra és egyáltalán nem tart hülyének :) sőt próbál gőzerővel vígasztalni és rögtön jobb kedvem lesz tőle. Elég röhejes, amikor egyszerre bőgök és röhögök.

Picike délelőtt állati jókat alszik van, hogy 4 órát is egyben este meg csak 2-2 órákat hajlandó 2 szopi közben. Végül mellettünk landolt az ágyban estére erre az első 1-2 hónapra, mert a védőnéni szerint ilyenkor még nem jegyzi meg a dolgot és nem fifikázik, csak a mami közelségére vágyik. Én meg nem tudtam aludni mikor a kiságyban volt, mert minden pisszenésre ugrottam és állandóan azt lestem lélegzik e még.

Tegnap előtt megörökítettünk egy fürcsit:
http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... 7Xa8wCR6q8

KépKép
KépKép
fleur

Tina!

Én beszéltem egy gyerekorvossal, aki beszélt egy ezzel foglalkozó dokival és azt mondta, hogy felesleges pénzkidobás, mert
1. a levett minta kb. 13-14 éves koráig használható fel, mivel testsúlyhoz kötött a visszaadandó mennyiség
2. örökletes betegségnél az őssejt is beteg
3. a saját őssejtjét csak ő használhatja fel
4. külföldön végeznek idegen őssejttel is őssejt terápiát, tehát, ha baj van, akkor ugyanúgy adott a lehetőség

Szóval abban maradtunk, hogy ha nagyon-nagyon nagy baj van és csak az őssejt segíthet, akkor ahhoz később is hozzá lehet jutni. Annak pedig, hogy pont olyan betegsége legyen, hogy vissza kaphassa a sajátját, kicsi az esélye.

Úgyhogy mi nem vetettük le. Pedig én sokat gondolkoztam rajta. De a fenti érvek és a több száz e Ft meggyőzött. No, nem mintha nem érné meg az a pár száz e Ft baj esetén, de perpill szülés körül volt más helye is a lóvénak.

Én egyébként azt mondom, hogyha éppen nem tud az ember hova elkölteni 400 e Ft-ot, akkor vetesse le, hisz sosem tudni ... De nagyonkorlátozott ma még a felhasználhatóság.

Igazán az lenne a jó, ha Mo-on lenne egy közös őssejt bank és oda bárki beadhatná és szükség szerint bárki kaphatna is.

kacsa14

Timi!

Én nem szülnék itthon, mert
-zavarna, hogyha nincs tisztaság, rend miegymás
-zavarna szülés után az első pont, és mindennél jobban zavarna, ha az anyám jönne takarítani
-zavarna, hogy Kingát nem tudom hova rakni
-zavarna, hogy a szomszédok mit hallanak
-zavarna, hogy a kádba nehezen tudok belépni (kilépni méginkább)
-és igen valahol zavarna, hogy az ágyunkban jön világra egy gyerek, ahová nekem más élményeim kötődnek.

Mondjuk biztosan nagyon szép, izgi, jó meg minden, DE én nem.

A születésház meg olyan csuka fogta róka, akkor már vannak bababarát kórházak, mint István. Én még mindig azt mondom, hogy a bababarátság nálam azt jelenti, hogy nem öntenek belém pusztán rutinból 3 liter oxitocint, nem tágítanak kézzel, és az orvosomon kívül nem vizsgál meg 600 ember, és ezzel kifújt . Én egy ilyen érteélemben véve igénytelen csaj vagyok, felőlem, ha biztonságban vagyok a Zagyva partján is szülnék. :-) Én egyébként nem értem, hogy a születésházat miért nem csinálták olyanra, hogy van ott minden, ami kell, de lenne egy SOS császárműtő (-> igen tény kellene behívós anesztes stb., de úgy már azért korrekt lenne) Egyébként gyanítom valamerre erre fognak elmozdulni. Legalábbis remélem.

tjuca

Fleur gratulálok a pici manodhoz nagyon szépen fürdik :)

Kép
e.andrea

Sziasztok! :D

Panka :D

Köszi aranyos vagy, en is nagyon varom mar, hogy lassam! :D

Timi :D

Köszike! :D Igen, mostmar valoszinü, hogy David lesz a neve. :D

Angie :D

Persze, az biztos mas lesz majd. Nagyon edes a kepeken Szilard! :D

Fleur :D

Lilla egy tünemeny, nagyon meghatoak a fotok es a születes törtenete is. :D Most töltöm le a fürdetest is. :P

Macika :D

Hamarosan lathatod a picurkadat az uh-on! :D Valoban meggondolando a hazvasarlas ilyen feltetelek mellett. :roll:

Pupy :D

Köszönöm, nagyon ari vagy! :D Megertelek teljesen, es tiszta szivemböl kivanom, hogy minel elöbb kilabalj ebböl a hangulatbol!

Kép
Kép
jucmuc

Tündi!
Nagyon szorítok, hogy Rolika mielőbb meggyógyuljon!

Timika!
Köszi az infót Tündiről.
Nagyon jók a képek, gondolom nagyon jól éreztétek magatokat , csak rossz lehet a klíma váltás :D

Tina!
talinak én is örülök. :D

Fleur!
Nagyon jó a videó!!!Emléxek a mi elős fürcsinkre.Kis nosztalgia.
Örülök, hogy sok a tejcsi!

Holnap este elutazunk anyáékhoz 1 7re, de majd igyekszem jönni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Fleur!

A képek arra utalnak, hogy gyönyörű és boldog szülésed lehetett! Rengeteget számítanak a körülmények, jó helyen szültél!
Csabim imádja az ovit, csak fáradt, délben hazahozom, de délután nem alszik már (5 éves), így este kell hamar ágyba dugni, hogy kipihenje magát, de reggel így is kelteni kell. A " Napraforgó" oviba jár, ami a Városháza mellett van. jó óvóda, csak kicsik a csoportszobák, viszont családias a légkör, környezetvédő ovi, rengeteget vannak levegőn, sétálnak a Duna-parton, minden nap esznek friss gyümölcsöt- zöldséget. Na, eleget fényeztem, elfogult vagyok, mert "civilben" én is ott dolgozom óvónőként, úgyhogy, ha esetleg oda akarnád majd iratni a kis hecegnőt, megoldjuk :wink: ! Én majd -terveim szerint kb. 4év múlva megyek vissza dolgozni, ha a még csupán tervben lévő Négyeske 3 éves lesz.
Tényleg jó lenne találkozni, de alkalmazkodom hozzátok, majd ha már mocorogtok, szólj, nekem a délelőttjeim szabadabbak!

Márti
borossné becz márta

Fluer!

Nagyon édi a fürcsis videó! De miért nem a kádban fürdetitek?

A fejéssel azért vigyázz, mert tudod, a keresletre termelődik és ha még ráfejsz, azzal csak erősíted a keresletet és ha már így is túlkínálat van! Szóval csak óvatosan!

---

Timcsához kora este bement Apa és csak azt hallom, hogy nevet nagyon és integet, hogy menjek oda. Hát a csajszi hason feküdt, emelgette a kobakját, miközben alig látszott ki a takaró alól. Aztán, ahogy látta, hogy mi nevetünk elkezdett ő is vigyorogni! :)

kacsa14

Virág!
Jó volt végignézni a fürcsis videót. Nagyon édes a kislányod, és már hogy bámulászik, nézelődik körbe! Kicsit felidéztem azt az időszakot, amikor mégy ilyen pici, és még ettől kisebb volt Szilárd. Annyira jó volt!
A barátnőm mind a 4 gyerekét a mosdóban fürdette sokáig. Igaz, neki egy kicsit nagyobb a kagyló, de valamiért azt szerette használni jobban. Ti milyen okból fürdetitek a mosdóban?
Majd holnap megmutatot Szilárdnak a videót, és majd jól meglesi a kislányodat fürcsi közben :wink:
A tejjel valóban vigyázz, mert nem fog igy beállni a kereslet-kinálat dolog. Mit csinálsz a maradék tejjel? Gondolom, lefagyasztod. Az még jól jöhet. Egyébként hadd szivja csak le Lilla a kemény ciciből is. Megedződik hamar. Kicsit dolgozik vele, aztán belejön.

Jó éjt MINDENKINEK!
Vendég

Szép jó estét!

Pupy
Az avatart tegnap éjjel is próbáltam mókolni, de nem jött össze. :? De ennek is eljön az ideje. :D

ÉVi
Az én embörömet is Attilának hívják. :)
El se hiszem, hogy ilyen simán ment minden. Szeretnék novemberben drukkolni és gratulálni. :)

Eszter
Sajnálom, hogy ennyire nehézkesen mennek a kivizsgálások. :( Az eddigieknek milyen eredményei vannak?
Köszi a jókívánságokat, én is szeretném már, ha "előrébb" kerülnél a tábliban. :)
A mobilnettel óvatosan, a szomszédomék jól megszívták vele. A gépük már túl régi hozzá, az "ingyenes próbahónap"-ról annyit, hogy 40.000 HUFot kell fizetniük, ha vissza akarják adni. Csak ezt elfelejtették megemlíteni. :?

Kacsa
Majd Timcsa átrendezi a hajad saját ízlésének megfelelően. :D

Panka
Emili milyen ügyes! Ha nem vigyáztok, nemsokára szaladni fog. :)
Jó utat!

Heni
Köszi. Remélem, a tiéd is ilyen lesz nemsokára. :)

Timika
Köszi a híreket Tündiről. Roli babának mielőbbi gyógyulást!
Nagyon jók a képek!

Tina
A férjed alkotásától nagyon megéheztem... Hogy is készül?

Fleur
Még mindig keresgélünk. Ha apa időben hazaérne, akkor lenne egy ház, amit szeretnék megnézni.

Jucmuc
Már annyira várom, hogy láthassam!
Kaptam válasz, két külön udvar van, el is van kerítve, csak egy bejárat van. Ha úgy vesszük, ez annyira nem vészes.
Nem örülnék, ha jönne a hiszti, hogy a kocsival tönkretesszük a füvét, a kutya kikaparja a virágait stb. stb. stb.
Remélem, holnap apa hazaér és meg tudjuk vitatni. Meg sajna semmi egyéb épület nincs, mint pl. garázs, de ez legyen a legkisebb gond. :)
Vendég

Ja, fáziskiesésem van. :D
Október 13-a nem jó. :( Apa is melózik, meg nekem is van programom. :(
De majd a következőn... :D
Vendég

Nem fértem a nadrágomban és csináltam új vonalzót. Ha nem stimmelnek az adatok, akkor majd átírom őket.

Péntek éjszakára nem jövök melózni. Szerda reggel jövök a friss hírekkel! Mindenkinek jó hétvégét!
Vendég

Most csak így egyben válaszolok. :)

Többen kérdeztétek a fejést. Azért fejem le, mert a védőnőm ezt tanácsolta, hogy ne gyulladjon be a mellem, de csak az első két hónapban, addigra beáll a kereslet-kínálat.

Ami a fürcsit illeti, háát az úgy volt, hogy apa akkor ezt javasolta, ez tűnt gyorsabbnak, de ezen kívül csak még egyszer fürdettük a csapban, mert nem tűnt túl biztonságosnak. Féltünk, hogy beleüti a szélébe a fejét, annyit kapálódzik :).
Viszont a másik módi elég körülményes. :D
Vettünk egy állványt, ami egyben pelusozó is.
Na most
1) erre aztán minden féle rá van pakolva, ami a pelusozáshoz és köldökápoláshoz kell
2)Mi frankón lemértük, hogy pont befér majd az ajtón , erre kiderült, hogy a katalógusban csak a pelenkázó rész adatai voltak megadva, nem a láb szélessége, szóval pont nem fér be :)
Így aztán remek procedúra lett a fürcsi.
Pelenkázó lepakol, kád kipakol, összecsuk (közben azzal szórakozunk, hogy az alsó kosárból ne potyogjon ki minden :)), aztán becipel kinyit, és megtölt vízzel :lol:
Ja és ezek után alig lehet megmozdulni a fürdőben :) na de majd kialakul a rutin.

Ja és tegnap elmentünk egyet kocsikázni apával. Kicsi manó nagyon élvezte. Úgy bealudt, mint a sicc.
Mellesleg, tegnap volt egy hatalmas alvása: 12-4 ig :shock:
Hogy hajnalban miért nem tud ilyen hosszút aludni :)??!!

Márti
Igen a délelőttök nagyon jók szerintem nekünk is. Még pár hét és megyünk :)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur
én is megnéztem a fürdetős videjót. hát tényleg biztonságosabb kiskádban fürdetni, meg szerintem higénikusabb is, azt csak ő használja. Ez az állványos kád ezek szerint nagyon körülményes. A kádat nem tudod egyszerűen a mosógép tetejére tenni? Úgy láttam a képen elég nagy. (mi most is így fürdetjük Mátét.)

Fejés témához nem tudok hozzászólni. (nekem csak pár csöpp jött ki fejéskor, így egy idő után feladtam a próbálkozást.) És csak hajnalban volt kemény, hogy alig lehetett elviselni, de rácuppant Máté és szépen kiszívta. Lilla is egyre erősebb lesz és majd a kemény ciciből is be fog tudni tankolni.

Kacsa
érdekes volt, amit az őssejtről írtál. ezeket persze sehol nem reklámozzák. nem is tudtam, hogy csak 13-14 éves korig felhasználható. Meg hogy más nem kapja. Nekem azt mondta a védőnő, akár testvérnek is jó. Ezek szerint nem. :evil: Mi se vetettünk le, egyszerűen nem volt rá pénzmagunk.
Timcsa kakija visszaállt. teljesen úgy nézett ki a fekete pöttyökkel, mintha mákot evett volna. :roll: Hajad nagyon csini lett. :D

Maci
jó a vonalzód!

Évi
november pikk-pakk itt lesz. :D már mindjárt vége a szeptembernek.

Eszter
sajnálom, hogy lassan őrölnek a malmok. Nem lehet kicsit rájuk hatni, hogy gyorsabban történjenek a dolgok?!
Új otthonotokat belaktátok már?? :lol:

Mindenkinek jó hétvégét!
Ma már nem valószínű, hogy jövök.

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Én úgy tudom, hogy a magyar tv-ek szerint a saját köldökvéredet csak Te használhatod fel. A kor megkötés pedig amiatt van, hogy a szüléskor levett x dl vér korlátozott mennyiség, viszont terápiánál megint szükség van y mennyiségre, ami a testtömegtől függ és kb. egy tini gyerek olyan súlyú, amihez még max. elég a vér.

Meg még nagyon gyerekcipellőben jár ez az egés zköldökvéresdi. Lehet, hogy mire odajutunk, hogy viszonylag enyhébb betegségeket is lehet vele gyógyítani, akkorra már az őssejt nyerésének is lesz más módja.

Amúgy felnőttből is lehet nyerni őssejtet, csak kicsit koplikáltabb, macerásabb és hosszadalmasabb dolog.

Fleur!

A fürcsi állványotok akkor valóban jó bonyesz! Igen, sokx használatban derül ki, hogy dok okosnak tűnő dolog mennyire használhatatlan!

Fejéshez még picit visszatérve. Én továbbra is azt javasolnám, hogyha fejsz is, akkor éppen addig, amíg kijön a nagyja tej, tehát nagyon ne fejj még rá, mert arra végképp termelődik. A kereslet-kínálat pedig szerintem rendeződik hamarabb is és utána bekerülsz egy ördögi körbe, hogy fejhetsz mindig folyamatosan, mert túlkínálat lesz és Lillának nem fog annyi kelleni. A fagyitej pedig jó dolog, de bevallom őszintén Timcsa nem eszi meg ... Barátnőmnek is tele a fagyója vele, de az 1 éves lánya már szintén nem él vele. Na, de nem akarok okoskodni, csináld úgy, ahogy érzed + ahogy tanácsolta az, akinek a szavára igazán adsz! A többi meg tényleg csak tanács, amit vayg megfogad az ember vagy nem, max. leszűr belőle dolgokat.

Örülök, hogy jól sikerült a séta! :)

---

Megyek függönyt vasalni! 5,5 hós korára meg is varródott végre T. függönye! Mondtam is Apjuknak, hogy az iskolaszereket már 5 évesen elkezdjük összegyűjteni! :lol:

kacsa14

Sziasztok!

Tündi: nagyon sajnálom a rossz híreket!! Mielőbbi gyógyulást Rolikának!! Nektek pedig továbbra is kitartást!!

Évi: köszi a dícséreteket! Örülök, hogy ennyire pozitív volt a Kaális látogatás! Tudom a HSG nem kellemes, de nekem is utána érkezett a csodabébikém!! :lol:

Fleur: csodaszép Lilla bébi!

Maci: szépek a vonalzók!! :lol:

Heni

Kép
Kép
csheni26

Szisztok!

Tina:
örülök, hogy jó sikerült a kajcsi

Fleur:
Nagyon aranyos a videó, tündéri picilány Lilla és milyen szép rózsaszín a bőr, tényleg egy igazi hercegnő és mekkor szemekkel nézelődik, mosolyog aranyosan
Én is közel lakok hozzád, bár nem olyan közel mint Eszter vagy Márti, de egyszer nem zavarnék én is szívesen átmennék hozzátok egyet babázni (remélem nem tűnök pofátlannak pofátlannak, főleg, hogy még nem is találkoztunk)

Andre:
Sajnálom, de mi történt pontosan?

Jucmuc:
David szép név, nekem is tetszik

Panka:
Jó pihenést anyudéknál

Maci:
Jó a vonalzód
Kiváncsi leszek mikorra leszel pontosan kiírva, mert a vonalzódob látom, hogy május 21., én május 20-án születtem

Most egyenlőre ennyi

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Tegnap voltam dokinál 25/26 cn kell mennem laborba (Margit kh. menopausa labor :shock: ) A terh. cukorvizsgálatot és egyebeket a házidokitól kell kérnem.

Mivel tegnap le akarta venni a rákszűrést a doki, meg megnézni a petefészkeimet, de mondta hogy 4 cn, erre egy kicsit: Kép Kép. Hát valóban, ha ezt 16 évesen első látogatásomkor játszom el, akkor oké, na de így... :twisted: Viszont nem harapta ketté a fejem. Legközelebb már itthon kell hagynom piri nénjét. Ja és most így nem kért egy petákot sem, úhgyhogy anyagilag jó kör volt! :wink:

tjuca

Sziasztok!

Eszter!

Tök jó, hogy tudtál jönni egy kicsit. Sajna tényleg a legtöbb idő azzal megy el, amíg vizsgálatokra várunk :evil: De már beköltöztetek, mindjárt jön az a baba :) Meg akarta várni, hogy tuti oda érkezzen :)

Szheni!

A vizsgálatok fizetősek, de nem tudom, hogy most mennyibe kerülnek,a régiekre meg már nem emlékszem. Elfogadják a máshol készült eredményeket is, nem kell ott megcsináltatnod, szerencsére. Lehet, hogy gyorsabb is lenne, ha már friss rákszűrés eredménnyel mennétek legközelebb, azzal legalább nem kellene foglalkozni, nem?

Timi!

Köszi a híreket Tündiékről! Most már tényleg ideje lenne, ha jóra fordulnának körülöttük a dolgok :( Ha beszélsz vele, mondd meg neki lécci, hogy puszilom!
Nagyon szép helyen voltatok nyaralni, irigykedek rendesen :)

Tina!

Mi sem vetettünk le köldökzsinór-vért. Szerintem Unique tud neked segíteni, mert ők éltek a lehetőséggel. Ha jól tudom.

Fleur!

103-as szobában voltam, a 3-as ágyon. Én voltam kis háromperhármas. A kiskönyvembe is így írták be :)
A bőgőrohamok szépen elmúlnak majd. Ezért mondom én mindig, hogy nem a szülés a nagy feladat, hanem ami utána jön...
Olyan jó volt nézni a fürcsit, milyen kis picike Lilla. Pedig nem is kicsi, csak hát a nagy cula lányom után furcsa egy ilyen kis csomag :)

Maci!

Köszi :) Nem lenne nálam boldogabb ember a Földön, ha novemberben gratulálhatnál :) De az embernek nem lehet kétszer egymás után ekkora szerencséje, hogy megint elsőre sikerüljön...

Csheni!

Hát, a HSG nem éppen kellemes, az igaz, de nem hiszem, hogy úgy járok, mint Te... Az elsőnél se jött be, azóta semmi nem változott :roll: Pedig de szép is lenne!

Juca!

Drukkolok a vérvételhez! Tényleg jó kör volt :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Syry!
Máténak nagyon Boldog Névnapot kívánok!!!

Fleur!
Úgy örülök,h. ilyen gyakran tudsz jönni a Picúr mellett is. :lol: És jó,h. ennyi tejcsid van. :lol: Milyenek az éjszakák? Húúú a fürcsi vidiót megnéztem 3* is, annyira szuper. :D Köszi a malacka dicist!! Úgy örülök neki,h. jöttök a talira, szerintem szuper lesz a mostani.

Kacsa!
Szuper az új aláírásotok!

Panka!
Sikerült kiszednek a szóközöket az aláírásodnál? Érezzétek jól magatokat anyudéknál. :)

Maci!
Jó lett az új vonalzód. És várlak a hírekkel. :lol:

Juca!
Legalább elindult valami. Amúgy akkor most mi a helyzet a Margittal?? Én azért remélem,h. minden eredményed normális lesz.

Évi!
Dehogynem lehet ekkora szerencséd és lesz is. :wink:

Anyukám sajnos nincs túl jól. :cry: Tegnap megkapta a 3/1-es adagját,amitől már a kórházban rosszul lett és hányt. Azóta (tegnap dél) folyamatosan hány szegény. :( Tegnap este 1 mondatot bírtunk beszélni, ma pedig 3-at és utána félretette a telót én meg sírva hallgattam,h. hányt. Annyira sajnálom, úgy szeretnék segíteni és mellette lenni…… úgy el vagyok keseredve.

Pusz!
Vendég

Pupyka draga!

Borzalmasan sajnalom, hogy ilyen dolgokat kell atelnetek! Nagyon szeretnek segiteni de tudom nem lehet. :(

Evi!

Orülök nagyon, hogy minden jol alakult a Kaaliban. Mar csak a konzultacion valo reszvetel is mennyire belelkesiti a embert igaz? :D Hamarosan kezdhettek az a lenyeg! Ha jol emlekszem a spermiogramm az 12. ezer forint volt. A rakszüres 2000 körül.
Ki is akadtam, mert a "sima" nödokimnal 5-6 ezret szoktam fizetni erte...

Sz.Heni!

Köszönöm szepen! :D Hamarosan Te is kezdesz, de jo! :D

Tündi!

Nagyon sajnalom, hogy Rolikanak rosszabbodott az allpota, remelem mostanra mar jobban van!

Macika!

Akkor majd Apaval jol megtargyaljatok ezt a temet! :D

Fleur!

Edes a kis Lilla a fürcsis videon! :D Szerintem tudta, hogy filmezi Apa ezert nem hangoskodott. :wink:

Brill, Angie!

Nagyon jok a kepek Rolatok! :D Ki a harmadik kisfiu közepen?

Kép
Kép
jucmuc

Eszter!

Üdv a szigetszentmiklósi lakosok között! Örülök, hogy beköltöztetek az új otthonotokba! Pontosan merre laktok?

Márti
borossné becz márta

Fleur!

Most néztem meg a fürdős videót, hát tündéri ez a kislány! Milyen élénk a tekintete! Nagyon okos ez a szempár! Tudod, nekem 3 fiam van, úgyhogy kinyitom ám a szemem egy szép kislány láttán!
Ugye azért pihensz sokat?
Férjed vagy valaki tud segíteni a háztertásban? Nagyszülők látták már Lillát?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Angie!
Nárciszékat elhívod a talira?

Pupy!
És te Zsúkát?
Aláírás nem megy,mindig hosszúnak találja :evil:
Sajnálom anyukád szenvedéseit, de remélhetőleg meglesz a hatása a gyógyszereknek, és javulni fog az állapota!

Fleur!
Mi1000 ft-ért vettünk egy műanyag kiskádat, és a mosógépre raktuk.3 hós koráig fürdött benne, utánna végigért benne, és midig koppant :D
Azóta a nagykádban fürdik, ami mondjuk csak az övé, mert mi zuhanytálcásban zuhanyzunk. :wink:

Nemsoká indulunk, jó 7végét Mindenkinek!

Puszi.

Kép
pankaa

Pupy!

Köszi! Bár az érdem a Tiéd! Tőled lopikáltam az ötletet! Akartam még más tök jó dolgokat feltenni, de HTML hivatkozásos nem tudok ide feltenni! Pedig találtam olyan tuti "Jó hétvégés" képet, hogy mind a 10 ujjunkat megnyalnánk utána!

Nagyon sajnálom Anyukádat! Szörnyű érzés, amikor szenved a szerettünk és nem tudunk rajta segíteni!

---

Megyek mert Timcsából előtört Bömbilla! Du. is szabotálta a babakocsizást!

Ja, képzeljétek! Bébiszitter lettem! 1 hétre örökbefogadtuk Pankáék halát! :) Már a nyáron is etettem, de akkor feljártam hozzá, de most ő jött le hozzánk vendégségbe! Mire visszajönnek, majd betanítom 1-2 trükkre, pl. pitizni + visszahozni az eldobott botot. ... :lol:

kacsa14

Sziasztok!

Fleur!
Olyan szuper, hogy ilyen pozitív kisugárzású mami vagy! Ez a Lillácska sokkal érettebb babának tűnt, mint valójában. Nem egy egyhetes baba benyomását kelti. Úgy figyelt ide-oda, mint egy rutinos fürdőbajnok.
Én se akarok bepofátlankodni, de azért igen :)

Juca
Magánban voltál, vagy kórházban? Nem vagyok rutinos dokihoz járó. Még mindig húzom a ki-legyen-a-dokim sztorit.

Maci
De jó, Titaaaa! Nagyon irigyellek a kiírás időpontja miatt. Bár határon leszel (mondjuk annyira nem számít).
Szerintem ne kapkodjátok el a házat. Én kicsit óvatosabb vagyok ilyen rendezetlen helyzetekkel. Sok sikert hozzá!

Kacsa
Annyira édes Timcsa, ahogy a kerek szemeivel megszeppenten néz. Elolvadok. Én is holnap fogok csinosodni, bár most kezd a fazon igazán beállni, ahogy nő. De mostanában annyira jár az agyam egy kleopátrás fazonon. A hosszú-rövid nálam mindig váltakozik néhány évente. De azért a hosszú a nyerő.

Köldökzsinór téma: pro és kontra is vannak érvek, de az az egy anyuka a millióból veri a fejét a falba, aki végül mégsem élt vele és később szükség lett volna rá. Ez csak az érzelmi része.
Még előttem sem tiszta (rokon szakma), hogy mit is érnek el vele, hol áll a tudomány jelenleg. Nem akarok itt okoskodni, de hallottam már kételyeket az ily módon levett őssejtek felhasználhatóságáról.
(Olyasmit hallottam, hogy korábban EDTA-t adtak hozzá, ami hazavágja. De csak fél füllel.)

Angie, Brill!
Gyönyörű szépek a fiúk!

Lehet kérdésem vonalzóval kapcsolatban? Tickerfactoryn valahogy elmentitek a vonalzót? Vagy ciklusonként újat csináltok? Mert most pl. észrevettem, hogy elrontottam (am/pm) és javítani kéne.

lilia

Kép
lilia

Sziasztok!

Évi!
Örülök, h minden ilyen pozitív volt a Kaáliban!!! :D
A tesóteszt is az lesz!!! :wink:
Mi is megjártuk csütörtökön Erikkel és Apával! :D Szmatona doki édes volt :wink: , talákoztunk a doktornővel is meg a sok csajjal... :D Picit féltem, hogy a babára várónak rossz érzés lesz amikor belibbenünk a bébivel..., de délután mentünk így nem volt senki a váróban. Mindenki velünk foglalkozott... :lol: :lol: :lol:

Eszter!
Nagyon rossz padlón lenni... kitartás még egy picit!!!
Már "úton" vagytok!!! Még, ha lassú is a dolog...

CsHeni!
Nagyon szép a pocakod!!! A szobácska nem különben!!! :D

Pupy!
Szegény anyukád... :(

Timi!
Nagyon jók a nyaralós képek! :D
Köszi, hogy megosztottad Tündiékről az infót! Valami újabb hír Róluk?

Fleur!
Hát mi tagadás, szép lányotok van! :D
Jó a videó, az ereimben viszont picit meghűlt a vér... de már Te is írtad, h beverheti a fejecskéjét a mosdó szélébe...
Nagyon szupi, hogy sok tejcid van!

JMaci!
Jók a vonalzóid! :wink:

Juca!
Inzulint is nézess!!!...

Jucmuc!
A harmadik gyerkőc a képen kislány :wink: . Anyukájával egy szobában voltunk a kórházban.... Összejárunk így hármasban Angie-ékel. Sziszkó a rangidős! (2 nappal :D ), aztán jön Regi... és 12 óra lemaradással Erik...
Hogy vagytok? Babaszoba?

Panka, Kacsa!
Nagyon ésesek a csajok! (figyelnem kell, mert nagyon kevés lány születik mostanában... :lol: )

Ennyi... :(

Puszó Mindenkinek!
Brill Kép

Kép
brill

Jó reggelt!

Pupy: nagyon nagyon sajnálom a rossz híreket anyukádról!! Továbbra is kitartást, sok erőt és a legjobbakat Nektek!! Tudod, ha szeretél beszélgetni....

Heni

Kép
Kép
csheni26

Pupy!
Nagyon rossz lehet most neked. Sokat gondolok Rád, és továbbra is nagyon bizom benne, hogy anyukád meg fog erődödni, és ez a kezelés segit neki legyűrni ezt a kórt. Sajnos ez ezzel jár. Nagynéném (aki mellesleg a pótanyukám, vagy nővérem) is végigcsinálta. Az összes haja elhullt, és végig gyengélkedett, de nem adta fel, és jelenleg tünetmentes. Sok kitartást kivánok elsősorban neked, hogy erősiteni tudd anyukádat.

CsHeni!
De jó lenne, ha el tudnál jönni a talira. Annyira szeretnék veled találkozni. Komolyan!

Lilia!
Szerintem a vonalzót mindig újra kell csinálnod, mert a program nem tudja, hogy neked mikor jön meg. Ő meg autómatukusan el kezd újraszámolni, ha neked esetleg később jön is meg.
Köszi a gyerkőcdicsit :)

Anikó!
Szupi volt! Nagyon köszi :D :D

Eszter!
Szegénykém! Olyan rossz, hogy nem tudok nektek Pupyval segiteni, pedig minden vágyam, hogy legközelebb felétek repüljön a gólya. Valahogy még tartsatok ki egy kicsit, mert én érzem, hogy útban van az áldás felétek.
Tök jó, hogy tudtok sokat beszélni egymással. Ez olyan szupi, hogy igy egymásra találtatok.

Maci!
Vónalzóik elsőoszályuak! Pihengess!!

Timi!
Úgy látom, nagyon jól éreztétek magatokat a nyaralásban. Kristóf már mekkora! Hát igen, repül az idő, és szerencsére, mi meg elfelejtjük, hogy mi is öregszünk :D

Judit!
Tényleg! Babaszoba hogy halad! Remélem, hamarosan majd egymás gyerekeit is tarthatjuk a karunkban. Akkor a Davide marad a végleges választás?
Ja, és igen, a képen az a kisfiú valóban egy kislány. Nagyon kis tündérke.

SzHeni!
Már tényleg nem sok van hátra!

Évi!
Akkor még akár lehet spontán is ebben a hónapban? Én nem hagynám ki!

Panka!
Neked már igy áll Emili? Csodaszép kislány! Fokacskák készülődnek?
Majd mondom Nárcisznak a talit. Hátha el tudnak jönni, bár nekik képtelenség mozogni, ha a férje nem ér rá. De hátha mégis.

Futok, készitek egy kis pempőt az én 'Angyalkámnak'
:wink:
Vendég

Ja, tud nekem valaki segiteni, hogy miért nem tölti fel a képet nekem a babafalva vonalzóra? A méret stimmel, a kiterjesztés jpg kell, hogy legyen. Az enyém jpeg. Az nem ugyanaz? (Maci?)
Vendég

Angie!
A jpeg, meg a jpg nem ugyanaz, nekem is csak a jpg-t engedi a bnet.
Fogacska még nincs.És nektek?

Itt szép az idő, itt van a dédi Emilinél, úgyhogy van most pesztra! :wink:

Kép
pankaa

Panka!
Köszi. Hát nekem JPEGként tudja csak elmenteni a gépen. Zárójelben ott van mögötte, hogy jpg, jpeg és még valami. Néztem, hogy valahogy át tudom-e konvertálni jpg-be, de nem megy. Te meg tudod csinálni. Esetleg átküldeném neked mailben, ha nem gond.
Vendég

Angie!
Úgy tudod átnevezni, hogy amikor elmeted aképet, akkor ugye ott a kép neve, és utánna a fájlformátum:jpeg, jpg, stb.Csak simán kitörlöd a jpegből az e betűt, és kész.Nekem legalábbis így műxik, nem tudom a te géped hogy van beállítva, én is csak a miénkhez értek. :oops: :D

Kép
pankaa

Syry
Az az igazság, hogy azért kellett álványos kád, mert rossz a hátam és ezt az emelgetést nem biztos, hogy bírná. Szóval inkább szenvedek :), de
nem szeretnék megint a műtőasztalon kikötni.
Így nem kell a vízzel teli kádat emelgetnem, leereszteni is le lehet belőle.

Kacsa
Nem bonyesz, csak a fürdő kicsi :) Amúgy tök jó volt részünkről az elgondolás :) csak hát azt nem vettük számításba, hogy a láb még szélesebb :)
Nem baj, mindent megoldunk :)

Igen igen, na a fejést én is így csinálom. Ma pl. csak beálltam a zuhi alá és kézzel kimaszírozgattam egy kicsit, hogy ne legyen olyan kemény.
Meg hát az az igazság, hogy magától is folyik, amikor a lányom sírni kezd, etetés idő van, vagy csak eccerűen ránézek :)
A múltkor cumizás közben kiköpte és totál szembe sprickolta-anya nem volt elég gyors-látnod kellett volna azt a meglepett fejet.

Grat. a függönyhöz!

Szeretném látni, ahogy hal koma lohol vissza lógó nyelvvel a bottal :) megteszed, hogy lefilmezed :)???

SzHeni
Merre lax? Persze szívesen látlak, csak a 4-6 hetet kell kivárni. :)

Juca
Csuriban a vérvételhez!!

Évi
Én is 3maska voltam csak a 107-ben :). Hát nagyon is remélem ezek a bőgő rohamok elmúlnak, ami pedig a szülés utáni részt illeti, háát valahogy éreztem,
hogy ez nehezebb lesz, mivel 20 évig és még tovább felelőséggel tartozunk egy másik emberért :).
A szülés meg csak pár óra volt. Mondtam is tegnap hajnalban 2 ordítás közben a férjemnek, hogy amíg a pocakban hordoztam mégis könyebb volt egy
picit :)

Pupy
Fúú az éjszakák...hát változatosak. Azért 2-2,5 órát minimum átalszik egyben, csak nem mindig ugyanolyan hangulatban van ébredéskor. Az a legnehezebb része
a dolognak az, hogy nem mindig akar szopi után el is aludni. Ilyenkor 1-1,5 óra ébrenlét mielőtt visszaalszik. A leggázabb meg az, amikor a kakilás nem
akar neki összejönni és sikít. Hát akkor én is vele tudnék sírni.

Anyukádért nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen a kezelés után. Sajnos a terápiát rosszul szokták tűrni az emberek, de arra gondoljatok, hogy
megéri, mert meg fog gyógyulni tőle.

Jucmuc
Haha, dehogynem hangoskodott, csak az nincs rajta a videón :)
Bár napról napra jobban viseli az esti fürcsi procedúrát.

Márti
:) na akkor már le is csapod a fiaidnak. :) Vigyázz, mert már Sziszkó baba is sorban áll már :)
A férjem segít, a héten velünk volt itthon. Hát a jövő hét már harcosabb lesz. Sajna anyuék Egerben, anyósom pedig Kecskeméten. Szóval eléggé
magunkra vagyunk utalva.
Naná, hogy a nagyszülők már látták. Születése más napján már mindenki a kórházban volt :) Teljesen odáig vannak. :)

Lilia
:) látom már nálunk lesz a következő babanetes tali :)
Sajna ciklusonként újat kell csinálni. Legalábbis én így vettem észre.

Brill
Ja apa keze azért volt a fejénél, mert erre hamar rádöbbentünk mi is. Tudod nem volt még elég tapasztalatunk és egy paneles ismerősünktől kaptuk
a mosdós tippet. Nekik is kicsi a fürdőjük, és ők így oldották meg. Na nekünk nem jött be.

Na tegnap előtt óta művel érdekes dolgokat a kis drága. Este-délután felé szopi közben rájön a sírhatnék és nem tudjuk megvigasztalni. Még a cicit is kiköpi.
Amúgy inkább ilyen éles sikoly jellegű a sírása. Nektek csináltak ilyet a bébik? És ilyenkor nagyon feszeng. Ez lenne a pocak fájás??
Ja és ti, hogy ciciztettek. Egy szoptatásnál csak 1 mellből, vagy 1 szoptatáson belül is váltott mell??

Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de hát most tanulunk....

Pusza

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Ismét itt… :)

Kezdem a rossz hírrel: beszéltem ma [color=red]Tündivel
és Rolika sajnos sokkal rosszabbul van :cry: :cry: :cry: Megtükrözték vmelyik nap és kiderült, hogy nem hangszálgyulladása van, hanem egyszerűen a hörgői nem tudnak annyi levegőt/oxigént (remélem nem írok nagy hülyeséget) előállítani, hogy a baba hangot tudjon kiadni :shock: :shock: :cry: :cry: Ráadásul ismét egész nap szüksége van Rolinak az oxigén búrára, már az is szóba került, hogy lehet, hogy vissza kell tenni lélegeztetőgépre, de ez eddig szerencsére elmaradt. Ma van a 4. napja, hogy újra kapja Roli azt a steroidot, amit először is kapott, reméljük segíteni fog. Gondolhatjátok, hogy kivannak szegény Tündiék :cry: :cry: :cry: Annyit mondott még a telefonba, hogy jövő héten fognak egy időpontot kérni a főorvostól és leülnek megbeszélni a hogyan továbbot, mert ez így nem mehet tovább…
Egyébként még mindig nem jó a számítógépük, ezért nem jelentkezik.

Kacsa :) De édi lehetett Timcsa!!! :D Mallorcán voltunk, a „szobros” kép a fővárosban, Palman készült. A végén teszek fel mégegy „szobrot”. Szóval pontosan nem tudom, hogy működött, mert csak lefényképezni álltam meg őket, de sztem ha adtak nekik pénzt, akkor tettek kisebb mozdulatokat, aztán visszaálltak az eredeti pózba.

Pupykám! Anyukádnak jobbulást kívánok, remélem hamarosan már csak múlt időben fogtok beszélni erről a rémálomról :cry :cry: :cry:
Nem kaptam emilt tőled.

Tina :) Magallufon voltunk, Palmától kb. 14km-re. Talán El Arenalt tudod, hol van, na, ez pont az öböl másik fele, szemben van vele.
Őssejt levétel: ha jól emlékszem, Unique-ék vetettek le. Mi is nagyon sokáig gondolkoztunk rajta, de apa nagyon ódzkodott tőle, azt mondta, olyan érzése van, mintha eleve arra készülnénk, hogy vmi baja lesz :shock: :shock:, aztán nem forszíroztam nagyon a dolgot. Különben én is azt hallottam, hogy a levehető mennyiség csak kb. 20 vagy 40 kg-ig használható fel. Nem emlékszem pontosan és nem akarok hülyeséget írni.

Fleur :) Nagyon édes a fürcsis video :D :D :D Hm, közös ágy: mi is így kezdtük :lol: :lol: :wink: Fejés: sztem csak a legminimálisabbat fejd le, ha nem akarsz sokat lefagyasztani vagy anyatejgyűtőbe adni, különben nem fog beállni a kereslet-kínálat.

Juca :) Most már én sem szülnék itthon, de ennek a komplikációtól való félelem az oka. Tisztaság: ja, hát nem kórházi, viszont utána a bábák, akikkel együtt szülnél, kitakarítanak. Kingát így is úgy is rá kell majd bíznod valakire, gondolom Kofa a 2. szülésnél is ott szeretne lenni, nem? Ágy: nem feltétlenül ott szülnek, sokan pl. állva szülnek, vagy széken.
Születésház: annak meg pont az a lényege, hogy nincs műtő, ezt az a dr. Bálint Sándor írta, aki a Szt. Imrében dolgozik, ő szeretett volna a kh-zal szemben létrehozni egyet, de nem engedték. Meg amíg egy anesztest előkerítenének, hát nem tudom :roll: :roll:
Bababarátság: igen, nagyjából egyetértünk, bár én ennél többet várok. Pl. tegnap szült itt egy lány császárral du. 3-kor, a férje látta a gyereket kb. fél másodpercre, még egy képet sem tudott róla csinálni, és tegnap 21:30-ig fel sem vitték neki a babát. Utána meg itt nem hurcolásszák a babákat, úgyhogy gondolom jó esetben reggel látta csak. Hát ez minden, csak nem bababarát.
Van még Margit kh???? :shock: Vagy csak a szülészetet zárták be?

Jucmuc  Nagyon szép nevet választottatok!!! :D

A szobros képen kívül teszek fel még Kristófról egy képet, ez most az aktuális kedvenc, ismerősök csinálták a héten.[/color]
Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Apa tett fel újabb képeket:

http://gikan.extra.hu/

Jó nézegetést :)

Pusza nektek!

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!
Nagyon édes a kiscsaj, és te is jól nézel ki!
Bár én nem sokáig szoptattam, de azt mondta a védőnő, hogy egy evésnél 1 cicu, csak ha nem elég neki, akkor a másikat, mert ha váltogatod, akkor mindig csak a híg, vizes részét kapja meg.Remélem nem mondtam hülyeséget. :roll:

Tündi/Timika!
Nagyon sajnálom szegény Rolikát! :cry: Remélem hamar javulni fog az állapota, mostmár tényleg kiderítik mi a baj, és sikeresen kezelik!
Timika!Légyszi add át neki ezt az üzit, köszi.

Timika!
Nagyon jó ez a szobor kép. :wink: És Kristóf huncut nagyfiú, tiszta apja. :wink: :D

Kép
pankaa

Fleur!

Előre is bocs, ha túl sokat okostojáskodom, de az én első fiacskámnál voltak hasonló gondok, azért írok hasfájás ügyben:
Ha kakigond van, fektesd hanyatt, nyomd fel a pocijához jól a lábát és végezz vele körkörös mozdulatokat a pocak bal-és jobb oldalán is. Így megszabadul a felesleges gázoktól és máris jobban érzi magát!
Babynos kenőcs babapocira nagyon jó! Sokaknak beválik.
A késő délutáni-esti sírás hasfájás gyanus, bár hallottam már erről olyan elméletet is, hogy mivel ilyenkor még kicsik, fejlődőben van az idegrendszerük és délutánra már elfáradnak a babák!
Szóval, ha hasfájásra gyanakszol babahordozókendőben, esetleg kengurúban kösd föl Lillát a hasadra, magaddal szembefordítva, mert, ha melegíted a pociját, az csillapítja a hasfájást.
Csak 1 ciciből szoptass igény szerint, de ha lehet, másfél óránál gyakrabbn ne tedd mellre, mert akkor mindig csak a hígabb előtejhez jut hozzá, ami nem csillapít éhséget, viszont meghajthatja és hasmenést meg ezzel járó görcsöket okozhat ( nálunk ez volt, Csabi még fogyott is emiatt!).
Ugyanezért fontos, hogy 1 mellből szoptass, hogy jól kiszívja a hátsó tejet, ez laktat igazán. Persze, ha még kéri, nyugodtan kaphat a másik ciciből is, de akkor abból érdemes 10-20ml-t lefejni előtte, hogy ne a cukrosat kapja. Ha így szoptatsz, a köv. alkalommal mindig azt a melledet kínáld előszőr, amelyikből előzőleg másodszor szopott!
Egyébként ki a védőnőd? Mi már a 4.-nél tartunk!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok :)
Fleur :)
Gyönyörű pici Lillátok van :) Nagyon sok boldogságot nektek :)
Köszi a gratulációt :)
Gyönyörű élmény volt a szülésed :) Köszi, hogy megosztottad velünk :)
Klassz, hogy ilyen sok tejed van :)
Álomkór nagyon rajtam van, főleg napközben :) Tegnap majdnem elaludtam előadás közben :D

Syry :)
Szerintem régen raktam már föl képet Annamariról :) A pelenkás kép nekem is tetszik :) Olyan jól leültek egymás mellé, hogy muszáj volt lefotóznom őket :)
Hogy mindig mosolygós lennék? Hát nem is tudom, próbálom az élet szebbik oldalát meglátni. A nehézségek persze engem sem kerülnek el, de kell a kitartás. Őszintén mondva, mindig tiszteltem azokat, akik gyerek mellett diplomáztak, de most muszáj volt nekem is belevágni. Még nem biztos, hogy elsőre sikerülni fog (nagyon kemény tantárgyak vannak), de igyekezni fogok, még a lelkesedésem néha apad is :)
Gyakorlatilag egy éve próbálkozunk a kistesóval, A nyáron néztem LH tesztet és negatív volt. Akkor kicsit megzuhantam és gyorsan beadtam a főiskolára a jelentkezést :) Láss csodát, amikor már feladtam, akkor jelentkezett a Pocaklakó :D

Angie :)
Sziszkó nagyon helyes pasi :D Aszta, tényleg egy dszigoló :D Reszkessetek csajok :D

Évi :)
Nagyon köszi
Remélem is, hogy lesz elég energiám, bár ahogy szombaton lepusztultam idegileg, hát.... majd meglátjuk :D
Örülök, hogy haladtok a Kaaliban :) Az előjelekre figyelni kell :D

Drága Pupy :)
Ne mondj ilyet! Nem követtél el semmit az életedben!!!
Hidd el én is pontosan tudom mit élsz át. Ha láttál volna nyáron... őrjöngtem a 15. negatív LH teszt láttán. Szívem szerint megölelnélek, hogy jól kisírhassad magad a vállamon :(
Anyudnak jobbulást :) Remélem hamar elrepül ez a 1,5 hónap :)
Lehet, hogy nem rajtunk múlik, de bíznunk akkor is kell benne :) Jövő vasárnap megyünk dokihoz :) Már nagyon várom :)
Ja még egy, saját számításaim alapján ma vagyok 5 hét 2 napos, pont mint Maci :)

Kacsa :)
Nagyon tuti lett a hajad :D

Sz.Heni :)
De jó :) Nem egész egy hónap és már indulnak is a szurik :D
Drukkolok :)

Ági :)
Nagyon csini pocakod van :D
Drukk, hogy minden rendben legyen a szíveddel :)

Juca :)
Sajnálom, hogy te is rossz passzban vagy most :( Megértem a fájdalmadat és bízom benne, hogy hamarosan jó kedvű leszel újra :)

Brill :)
Köszi :)
Nagyon szupik a képek :) Mennyit nőttek a gyerkőcök :shock:

Heni :)
Nagyon szép lett a babaszoba :D A pocid is nagyon helyes :)

Eszter :)
Sajnos nem egyszerű átvergődni a bürokrácián, de ha egy jó dokid van az csodákra képes :) Nekem csak egy telefonomba került, hogy elfogyott a cérna és már lépett is :) Drukkolok, hogy a depiből gyorsan kilábalj te is :)

Timi :)
Nagyon jók a nyaralós képek :D

Tündi :)
Sajnálom, hogy Roli állapota romlott :( Jobbulást neki!
Remélem a steroidok segítenek neki! Kitartás neked!

Rólunk:
Hétfőn Annamari hazafelé kétszer is összehányta a kocsit :( Eleinte azt hittem csak elcsapta a gyomrát, de kedd reggel már én is rosszul voltam :( Egész délelőtt a wc-n ültem és semmire se voltam alkalmas. Még a gyerekeket megetetni is nehezemre esett. Estére jól be is lázasodtam :( Remélem Manócskának ettől nem lesz semmi baja :roll:
Most már minden rendben, jól vagyunk :)

Szép álmokat :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Hazajöttünk!
A szülinap és a szüret is jól sikerült, de utána Dani ismét belázasodott! 38-39,1 C volt a hője, és alig akart enni, ment a hasa, tehát teljes egészében a fogzás tüneteit produkálta!
Nem hiszem el! Most bújt ki a 12. is, és azt hittem lesz egy kis szünet, de nem....
Én sem vagyok túl jól.... Nem tudom mi okozza, de egyenlőre nem is akarok találgatni (enyenlőre csak annyit, hogy a vonalzóm nem jót mutat! Piri még sehol!)

Tali: Mint korábban írtam a 13.-a nekem nem jó, mert osztálytalim lesz, de ígére a következőre igyekszünk elmenni!!!

Fleur!
Szupi a pancsis videó!!!

Maci!
Jó a vonalzód! Ha mégis én is...... Nem sokkal vagy elöttem! :wink:

Babós képek is nagyon aranyosak!
Bocs, hogy nem írok külön mindenkinek, de mivel tegnap jöttünk haza, ezer dolgom van és itt van Dani is aki a fogzás miatt megint "lázong"! Így a nap nagy részét inkább vele töltöm, szerencsére kajánk van, főznöm sem kell......

Pussz mindenkinek!!

Andy
Azért majd dobok pár kéte a hétvégéről!

Kép
oriandy

Bátyám, a felesége és Bálintka:
Kép

Kép

Dani taposta a szőlőt....
Kép

Kép
oriandy

Márti! Fleur!

Én is ugyanezeket írtam volna. Valamint, hogy próbáld meg kihúzni a 2,5 -3 órát. Este pedig ki kell bírni. A kengurut használtuk, mint életmentő eszközt. A gerince nem ment tönkre, viszont nem lett csípőficamos. :twisted: És a mi idegeink sem mentek (annyira) taccsra.

tjuca

Sziasztok!

Évi, Juca:
Nagyon drukkolok ám nektek

Pupy:
Nagyon sajnálom anyudat, sok erőt és kitartást nektek

Jucmuc:
Már nagyom várom én is

Fleur:
Én a 22. kerületben lakok

Tündi/Timi:
Sajnálom Rolikát

Anna:
Köszi a drukkokat
Én meg jobulást kívánok neked és a gyerekeknek
szalai heni

Sziasztok!

Ebédem előtt jövök picit. Malackám már ebédelt, bár nem sokat. Reggel belakmározott 250 ml táppal és úgy döntött, hogy mára elég is volt a jó evésből, 50 ml pépet evett, a maradékot felhígitottam picit, abból evett még 50 ml-t.

Tegnap voltunk az Állatkertben, majd a végére rakok fel pár fotót.

Fleur!

Nagyon tünemény Lilla!

Szemencpriccelés nálunk is volt! :lol:

Vanda tanítgatása jól halad, de még azért ráfér néhány lecke! Úgyhogy a videóra még picit várnod kell! addig is itt van Ő, személyesen! (Fotón sokkal szebbek a színei, mint élőben! :roll: )

Kép

Én reggel, mikor még durranós cici volt, addig 2-ből etetettem, utána 2-ből. Végülis a lényeg az, hogy az 1.-t jól űrítse ki. Csak utána jöjjön a 2. Én, ha 2-ből evett, utána mindig azzal folytattam köv. etetésnél, amiből 2.-jára evett. Azt onnan is lehet látni, hogy nem szívja ki rendesen, hogy ha sok előtejet eszik, akkor a tejcukor miatt zöld lesz a kaki. (Legaslábbis, ha jól tudom.)

Timi!/Tündi!/Roli!

Jobbulást! És sok puszi és erő Nekik!!!

Szép helyen jártatok! Nagyon tutuik a "szobrok"!!!

Annácska!

Köszi!

Te pedig vigyázz Magadra!

---

Na és akkor pár fotó:

Csini kantáros farmer sortban: :-)

Kép

Anya, Timcsa és a háttérben egy cicamica :-)

Kép

Zsiráf koma:

Kép

Vettünk szombaton egy új szőnyeget is (a bordó már Timcsa plédje):

Kép

Tökfej :lol:

Kép

És végül - nem röhögni!- egy kényszerzubbonyos Timcsa etetés:

Kép

Tudom, gyerekkínzásnak látszik, de abszolút nem hisztizett. Jobban tűri, mint mikor lefogom a kezét. :)

kacsa14

Sziasztok!

Lányok az jutott eszembe, hogy ugye okt. 13-án lenne a tali, de úgy tudom, de nem biztos, hogy az most munkanap lesz mert a 22-e hétfőt kell ledolgozni. Ki tud valami biztosat a ledolgozásokkal kapcsolatban?
Az érdekelne, hogy az október 22-ét (hétfőt)
november 2-át (pénteket)
december 24-t és 31-ét (mert ezek hivatalosan munkanapok)
Fontos lenne tudni, de főnőköm ezzel kapcsolatban nem áll a helyzet magaslatán. Köszi előre is a segítséget.

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Heni!

2007-ben hat alkalommal tér el a munkarend a szokásostól: március 15, május 1. október 23., november 1., karácsony és szilveszter körül. Márciusban 10-én, szombaton dolgozzuk le a 16-ai pénteki pihenőt, míg a május 1. előtti hétfőt április 21-én, szombaton. Az október 23. előtti hétfő helyett az október 20-ai szombat lesz munkanap. A november 1. utáni pénteki pihenőnapot október 27-én, szombaton dolgozzuk le. Karácsonykor december 24., hétfő helyett 22-én, szombatot jelölték meg munkanapként. A hétfőre eső szilvesztert 2007-ben pihenőnapnak nevezték meg, de helyette 29-én, szombaton kell dolgoznunk.

kacsa14

Kacsa:
köszi a segítséget

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Nincs mit!

Bár most nézem, hogy jó bénán csinálták meg. A 23-i hosszú 4 napos hétvégée helyett lesz 3 napos. Meg kari előtti szombat munkanap. No comment, gondolom, aki hozta ezt a rendeletet, az nem főz a családjára ünnepi vacsit karikor ...

kacsa14

Kacsa:
hát igen, azért 22-én dolgozni húzos lesz, de ez van, sajna nincs szabim, meg amúgy is a kolleganőm meg szabira akkor én a két ünnep között leszek szabin (minden évben megegyezünk)
amúgy könyvelő vagyok (társasházakat könyvelünk, vannak kolleganők akik a kezelés részét látják el) szoval nem állhat le a meló

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?