Új privát üzeneted érkezett!

Csak egy rövid újság, mert vár a vasalás. Képzeljétek Hanna saját magának szívja sz orrát. Azt vettem észre, hogy zúg a porszívó és amikor bementem a szobájába kacagva szívta az orrát meg a tentebabájét is persze.KépKép

Tikk
tikk

SZiasztok!

Tikk! Innen már csak egy kis lépés, hogy a szobáját is kiporszívózza ... KépKépKép

Most sincs idõm többet írni, csak bejelentkezem: jól vagyunk és nagyon örülök, hogy hétfõn házhoz jöttök! KépKépKép Ma éjjel megint jósolgattam rendesen - de azért még szerintem nem jött el az idõ...

Márti++
márti

Sziasztok!

Edit! Köszönjük a gyógyikat és a biztatást! Kép
Lacika is sokat hisztizik, és õ is imádja a kaját (és minden mást) ledobálni az etetõszékérõl. Mondjuk õ toporzékol, ha dühös, és nem harap, de szerintem mind a kettõ belefér az õ korukra jellemzõ hisztizésbe. Biztosan hamar kinövik, kitartás! Kép

Zsuzsi! Miért nem bízod a ruha választást arra, aki viselni fogja? Kép Én is "kényes kis dög" voltam Anyám szerint. Õ azt csinálta, hogy az idõjárásnak éppen megfelelõ ruháim közül azt vettem fel, amit én akartam. Amikor a fõkedvenc már piszkos volt, akkor szépen sorba felvettem úgyis szinte mindent. Néhány rossz tapasztalat után már vásárláskor is magával vitt, és megkérdezte, tetszik-e a cucc. Nem mondom, hogy könnyû egy magamfajtával, de végül is miért ne dönthetne legalább ilyen apróságokban a gyerek?
Nagyon tetszett a Süsüt éneklõs sztorid! Ha ott lettem volna a réten, biztosan azonnal csatlakozok! Kép

Bogancsi! Hiába kínoztam ráadásul, mert mire a gépet lekapcsoltam, már sírt is. Kép Naná, hogy megint velem aludt. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Restancámat pótlom, még benne vagyok a 8 napban:
Hanga BOLDOG NÉVNAPOT!!! Kép Kép Kép

és akkor dolgozok elõre is egy kicsit:
LUCA (Borcsáé) NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLETÉSNAPOT!

Visszaolvasni még mindig nem tudtam mindent, csak a frissen írtakat olvastam:
Vili köszöni a dícséreteket Kép tényleg nagyon ügyi már! Ma reggel óta azt is mondja, hogy "mama-ma"

GOrsi a lámpát is mondja Vili, igaz "ámpá"-nak és néha még keveri az apával is Kép

Ja és tök jól esett, hogy ennyire örültetek nekem, ezek után tuti nem fogom azt gondolni, hogy nem is hiányzom senkinek, ha nem tudok jönni és nem hiányoltok!

Tikk!
Nem semmi Hanna, tényleg hamarosna a szobát is kitakarítja!

BMárti!
Gyógypuszik Lacikának. Sajnálom, hogy nem voltam talin legalább arra a 30 percre találkozhattunk volna.

Zsuzsa!
Dédirõl köszi az érdeklõdést (õ nem a gödöllõi) sajna semmi jó nincs, állítólag a folyamat irreverzibilis Kép

Lányok!
Edit! BSzilvi! és akinek egyév körüli babója van, ill. aki emlékszik, hogy ekkor tájt hogy is voltak a dolgok leírjátok nekem (jöhet mailbe is), hogy a ti babótok, mit és mennyit eszik (evett)! Elõre is köszönöm!

Rebi!
Csenge az autót is ennyire rosszul viseli? Vili is kezdi rosszul tûrni az utazást én azt hittem , hogy amiatt, hogy nem szeret sokáig bekötve lenni, de lehet hogy õ is a levegõtlenséget utálja? Õ az autót sem szereti hosszan.

Más: Ti a "nem szabad" dolgokat, hogyan tanítjátok a gyereknek? Azonkívül, hogy elviszitek onnan, elterelitek arról a figyelmét és mondjátok, hogy nem szabad. Nálunk erre Vili már rögtön mondja, hogy "dádá" Azt látom Vilin, hogy érti de még mindig nem tartja be és nem tudom, hogy hogyan tovább. A "dádá"-t megmutattam neki, hogy picit rácsaptam a kezére, írtó jó játéknak tartotta Kép azóta ütöget negem és akkor is mondja, hogy "dádá" Kép
Én nem tudom minden nem szabad dologtól mentsíteni a lakást és azt nem is tartom megoldásnak, mert szerintem nem abból tanul. Ti hogy csináljátok?

Tudom ezer dologra és sokaknak nem reagáltam, de azt hiszem lemerült bennem az elem mára.

Jó éjt mindenkinek!

Norci
norci

Sziasztok!

Tikk, Bogancsi, Zsuzsi
Köszönöm a hozzászólást, megnyugtató volt.Kép

Norci
Én továbbra is rászólok Petire mint eddig. Szerintem sem jó, ha minden nemszabad dolgot eltüntetünk, mert akkor semmi érdekes nem marad a srácoknak.Kép Egyébként úgy veszem észre, mintha kezdene Peti néha szót fogadni. Igaz, próbálom a "nem szabad kinyitni a tv szekrényt" helyett azt mondani, hogy "csukd be a szekrényt" (nyilván akkor, ha már kinyitotta).Ilyenkor mindig szívesen teljesíti a kérésemet, igaz, mindjárt utána újra megpróbálja kinyitni.Kép De azért rögzül benne, hogy azt becsukjuk. Nekem sokszor inkább az a problémám, hogy napi ezerszer el kell mondanom és néha már nagyon unom a banánt és ráhagyom. Ezzel persze azt látja, hogy néha azért el tudja érni a célját. Szóval a lényeg szerintem, hogy következetes próbálj lenni. Majd csak megtanulja.Kép

Zsuzsi
A Süsühöz nagy bátorság kellett, de nagyon jó ötlet volt!Kép

Tikk
Hanna szuperügyes.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Kicsit szét vagyok esve, elég felületesen olvastam az elmúlt napokat, bocsi!Kép

Laura! Szegény kutyi!Kép Én is imádom a bobtaileket!!! Nekem is pusztult el kutyusom, három napig sirattam, nagyon rossz volt és még most is nagyon hiányzik, pedig már 3 éve volt!KépKépKép

Márti! Örülök, hogy jól vagytok, remélem hétfõn összejön a pocak vizit, Laura, jó lenne, ha Ti is jönnétek! Persze remélem mi is eljutunk, mert Réka is benáthásodott, bár ma már sokkal jobban volt, mint tegnap!

Tikk! Hanna nagyon ügyes!Kép Nálunk mindig nagy ordítás az orrszívás, bár valahol tudja, hogy jó az neki! Ha sokáig náthás, akkor a végére már egészen beletörõdik a sorsába és le sem kell fogni!

Képzeljétek, most hívott anyukám, meghalt a zongoratanárnõm!KépKépKép Talán 45 éves lehetett, mellrákja volt.Kép 13 évig zongoráztam és rengeteg dolgon átsegített, gondolhatjátok ennyi év alatt milyen jó kapcsolatom volt vele. Aztán õ is, meg én is elkerültünk Bonyhádról, azóta talán csak 1-2szer találkoztunk. Sok nehéz idõszakon segített át, többször is abba akartam hagyni az egészet, aztán valahogy mindig meggyõzött! A végén már azt is megengedte, hogy a kicsiknek órát tartsak! Nem folytatom...KépKépKép

Zafi
zafi

SZiasztok!

Még mindig egyben Kép Bár ma is nagyon jósolgattam/gatok: derékfájás, hátfájás, lábfájás, hasfájás, hányás Kép De szerintem még marad KépKépKép

Én is kérdéssel jöttem! Biztosan sokan irígyelnének (idegenek), hogy ilyen gondjaim vannak - de remélem, ti tudtok vmi jó választ is adni! Kép SZóval: a fõ kérdés, hogy mennyi és milyen játékra (magukra a tárgyakra gondolok) van szüksége egy gyereknek? A helyzet az, hogy mielõtt Ármin megszületett, már kaptunk ezt-azt (plüssállat, építõ, csörgõ, néznivaló, stb), pluszba nekünk magunknak is volt gyerekkorból-kamaszkorból megmaradt ezer ilyen-olyan játékunk. Mi Andrással nem vettünk még ekkor neki semmit. Aztán, mikor megszületett, még egyre több játéka lett - részben kapja ajándékba másoktól, részben immár mi is vettünk/veszünk neki, mert nem feltétlenül olyanokat kapunk, amiket hasznosnak, esztétikusnak, stb. találunk, viszont látunk olyan jópofa, nekünk tetszõ, szerintünk értelmes játékokat, amiket más nem vesz neki - szóval, ilyeneket kap tõlünk. Én magam is sokallom kissé, amennyi játéka Árminnak másfél éves korára összegyûlt - ugyanakkor anyósom megjegyzéseit hallgatni még inkább unom Kép Õ már Ármin születése elõtt is mindig azt hajtogatta, hogy túl sok játéka, ruhája, mindene van "a kisgyereknek", azóta is minden egyes eljövetelekor elmondja. És ezzel az indokkal sosem vesz/hoz neki semmit. EZ önmagában nem baj, de mindig elmondja, hogy mi mindent venne "ennek a kisgyereknek" - most pld. xilofont - de addig nem vesz, míg ennyi játéka van. NOs, a xilofont én is jónak találom, elúõbb-utóbb fog is kapni - de nem nagyon szeretném emiatt kidobálni a többi játékát. Mert azzal meg gondban vagyok, hogy mi alapján selejtezhetek Ármin holmijai közt? Kidobhatom-e (elajándékozhatom-e másnak) azokat a játékokat, amik nekem nem tetszenek? És amiket többnyire általunk egyébként kedvelt emberektõl kap, akiket nem szeretnék megsérteni? Kidobhatom-e pld a rózsaszín szõrmenyulat, anyósom eleddig elsõ és utolsó Árminnask adott játékát, ami visszataszítóan ronda (még a sógornõmé volt kiskorában és anyósom úgy adta át húsvéti ajándékként Árminnak, hogy most találta meg, ki akarta dobni, de a "kisfiúnak" még jó lesz - ettõl a dumától már eleve egekbe szökik a vérnyomásom) - szóval, a nyúl egy gusztustalan roncs - ugyanakkor lehet, hogy a sógornõmnek kedves emlék és szívesen elvinné, valamint mostanra sajnos Ármin is szívesen puszilgatja (fene az ízlésé KépKép). Mert a nagy játékselejtezést ilyesmivel kezdeném... És hogy mondjam meg a hozzánk látogatóknak, hogy ne hozzanak már mindig vmi játékot Árminnak, mert tényleg nincs rá szükség? Ráadásul egy idõ után egyáltalán nem fogja ajándéknak, örömnek tekinteni, ha kap vmit, hiszen folyton kap. A szüleimnak már szóltam ezért - úgy csinálnak, mint akik nem értik Kép Õk legalább többnyire ízléses dolgokat vesznek, de nagyon helytelennek tartom, hogy Ármin hetente újabb dolgokkal gyarapszik. Akkor miért lenne neki ünnep, ha kiemelt alkalmakkor kap vmit? - SZóval, nemn tudom, mennyire érthetõ a dilemma (egyébként azt látom, hogy nekünk, felnõtteknek is túl sok tárgyunk gyûlik össze, hogy "túl gazdagok" vagyunk - nem csak mi, hanem az egész ország, mindenki a 15-30 évvel ezelõttihez képest és mintha nem tudnánk értelmesen élni ezzel) Mit gondoltok ezekrõl a dolgokról? Hogy kezelitek (ha van hasonló problémátok egyáltalán)?

Norci! Mi igyekeztünk eltenni a valóban veszélyes dolgokat (konnektorok bedugva, olló, kés, vegyszer, stb nincs elöl) - de a többire rendületlenül monmdjuk, hogy nem szabad, ne bántsd, ne piszkáld etc... És mondjuk, hogy szomorúak, dühösek, csalódottak vagyuink, ha mégis hozzányúl (és tényleg, úgyhogy az arcunkról is ezt tudja leolvasni) - és egyre több dologról tudja, hogy nem szabad hozzányúlnia, ha elveszi és rászólunk, visszateszi a helyére ... szóval, egyre együttmûködõbb! Kép Egyáltalán nem csapunk viszont semmijére, léegfeljebb elhozzuk onnan õt vagy a tárgyat elvesszük (és hosszan elviseljük, ha hisztizik miatta) - szerintem a csapkodás semmit nem ér! Akkorát úgysem csapnál, hogy fájjon, így természetes, hogy játéknak veszi - de nyilván nincs visszatartó ereje. Szertintem egyébként a nagyobb ütésnek sem lenne és csak azt tanulja meg belõle, hogy szabad mást megütni, ha olyat tesz, ami neki nem tetszik.

Márti+Ármin+Kép
márti

Zafi! KépKépKép REmélem, ezután a rossz periódus után hamarosan egy nagyon szép és boldog idõszak köszönt rátok és elkerülnek végre a bajok! Kép

Gorsi! Kép Mi is alkalmazzuk a (ha már kinyitotta, elvette) "csukd be! tedd vissza! - de ügyesen visszatetted-eket, szerintem is nagyon jól beválik! De a ráhagyással sajnos mi is úgy vagyunk, mint te: a napi tízezredik rászólás helyett már sokszor én is inkább elfordulok, csak ne kelljen megint odamenni, szólni, elvenni, magyarázni... Kép

Látom, az elõbb nem köszöntem el, úfghogy akkor most azt is bepótolom: jóéjt mindenkinek! KépKépKép

Márti++
márti

Márti! Köszi!Kép Egy pocaklakó sokat lendítene a bioritmusomon!Kép Mindjárt teszünk is érte valamit!Kép
Egyébként a játékfelhalmozódással mi is így vagyunk! Nem tudom, mit kéne csinálni, mert amikor már rászánom magam, hogy néhány dolgot elpakolok, tuti, hogy akkor jut eszébe elõvenni a rég nem használt akármi!Kép

Jóéjt,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Márti: pont mostanában errõl a témáról beszélgettünk a férjemmel, hogy a nagyszülõk elrontják az egész nevelésünket a sok felesleges ajándékkal, plusz nem is tartjuk õket jónak, hasznosnak, csak kacatnak. Múltkor megmondtam az anyósomnak, hogy mostantól bármit is vennének Dórinak velünk egyeztessenek, mert mi tudjuk, hogy mi hasznos a gyereknek és mi nem. Pl. az állandó ajnározás és ajándékozás (pici dolgokra kell gondolni, de mégis kap valamit) szerintem teljesen elferdíti a gyerek jellemét. azt hiszi, hogy az egész világnak körülötte kell forognia, mindenkinek csodálnia kell õt és az õ utasításait kell követni. Na én ilyen gyereket nem szeretnék! Megegyeztünk a férjemmel, hogy legközelebb szólunk az anyósomnak, hogy ne csak az ajándékozással hagyjanak fel, hanem az ez eddigi bánásmóddal is, mert ezzel nekünk és a gyereknek tesznek rosszat. Ha nem értik meg, nem érdekel! Nem akarom, hogy a megszenvedett nevelésünket egy pillanat alatt lerombolják elkényeztetéssel. Én pl. azt fogom javasolni az anyósomnak, hogy ha valamivel meg akarja lepni a gyereket, akkor pl. süssön neki valami finomat vagy játékosat, vagy vegyen neki virágot (Dóri imádja a virágokat). Ha nagyobb dologra gondolnak, azt velünk beszéljék meg.
Nekem herótom van a sok plüssállattól, általában cserélgetem õket, hogy Dóri ne unja meg õket, de így is van pár kedvenc, õket gyakrabban mosom. A többi a sarokban van. Egy könyvben azt olvastam, hogy válogassuk szét a gyerek játékait, és ezeket hetente váltogassuk, vagy a gyerek válasszon, melyik típus kell neki. A feleslegeseket egy idõre el lehet rakni, de eljön újból majd az idejük nekik is! Csak azt dobd ki, ami szerinted is haszontalan vagy ronda. De ne is kidobd, hanem pl. könyvtárba vagy ruti butikban is láttam, hogy szívesen veszik az ilyen adományokat Kép
Szóval az ismerõsöknek meg azt mondom, ha ajándékozni akarnak álljanak inkább össze és egy komolyabb és értelmesebbet játékot vegyenek. Vagy KÖNYVET! Annak mindig örülünk. Nem hiszem, hogy ezért meg fognak sértõdni! Könyv, dalos/mese kazetta, ezeknek már én is örülök. A többi kacat, most már visszautasítom ezeket.

Zafi: és most van zongorád? szoktál még játszani? jó hallani, hogy vannak/voltak még igazi jó tanárok, akikre lehet/ett számítani. Nagyon sajnálom, hogy ilyen alattomos betegségben kellett meghalnia és ilyen fiatalon Kép

Aki Júlia, Rita vagy Eszter: Boldog Névnapot! Kép

Dóri is ma nagyon hisztis volt, ma nem volt energiám kizökkenteni, így hagytam, hogy hisztizzen, apja teljesen kikészült, de végül mi gyõztünk és Dorka rájött, hogy nem megy semmire a hisztivel, legalábbis nálunk. Vannak ilyen napok is. Azt hiszem jót tenne egy kistesó a lánynak. Kép

BMárti: és milyen nagylány lettél? Állandóan butikokba jársz? Kép Én attól félek, hogy borzasztó hiú és válogatós ember lesz a lányomból, nem egészen másfél évesen õ diktál, hogy mit vegyen fel. Ez nem túlzás? Vagy már ennyire erõs az egyénisége? Ma pl. cipõt akart hordani és nem szandált, emiatt 10 percig hagytam sírni. És képzeljétek! Imádja a vörös hajú fiúkat!!!!! Szemez velük, mosolyog rájuk... Tuti, hogy vörös lesz a vejem Kép

Márti: hétfõn az orczy kertben hol és mikor lesz a tali? mindenképpen ott szeretnénk lenni Kép

na befejezm.
üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok,

GOrsi, MÁrti,
mi is így csinálunk sok nemszabad dologgalKépKép. Hangának is van egy csomó játéka, sok kacat is van benne, de biztos, ha nekiállnék selejtezni, akkor a legeslegócskábbat választaná kedvencévé...úgyhogy most egy csomó cucc be van zacskózva, és el van ásva egy sarokba a fotelágy mögé....

Mi sem vesszük el az összes nemszabad dolgot (nyilván kést, hypót nem tárolunk a lakás közepén), de ha minden tiltott dolog el van rakva, akkor hogy tanulja meg, hogy az nemszabad dolog?

Norci,
köszi a névnapitKép.

Fürdés: nekünk kb. két héttel ezelõtt volt egy pár nap, amikor nem akart Hanga fürdeni. Egyszerûen úgy kellett beleimádkozni a vízbe. MOst meg úgy kell kiimádkozni belõleKép. Van, hogy áll, de imádja az iszonyú mennyiségû fürdõhabotKép.

Most nem írok többet, megyek aludni, mert mindjárt elalszom...

Jó éjt!

Szila
Szila

LUCA!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK:

Kép

Solya, Sára és Máté
solya

Sziasztok

Köszönjük a gyógyikat! Kép
Ránk fér a fiúk már jól vannak de Napocska nem akarja bevenni a gyógyszereit.
Ha megpróbálom neki adni kanállal, ki se nyitja a száját csak mondja, hogy NEM, ha meg megpróbálom a torkán lecsorgatni visszaköpi fújja csak úgy habzik a száján ki, sõt még öklendezik is. Elkeserítõ. Semmilyen gyógyszert nem hajlandó megenni, akár antibiotikum, akár lázcsillapító akár más, tök mindegy milyen íze van. Ráadásul a sok váladéktól amit lenyel, hasmenése is van, úgy hogy ha megint nagyon lázas lenne, nem tudom mit tegyek, hiszen nem veszi be a kanalast és kúpot meg kikakilja. Már a popója is vörös, pedig állandóan figyelem.
A nagyoknál nem volt ilyen gondom.
Ma már szóltam az orvosnak hogy adjon neki inkább szurit mert ez nem állapot.
Ja, az italába sem tudom belekeverni mert észre veszi és inkább egész nap nem iszik semmit, mint tegnap. Nagyon sokat aludt ma, szinte egész délõtt, az orvos szerint mert keveset iszik, és bátyadt, leesik a vérnyomása ilyenkor mint a felnõtteknek ha nagyon meleg van.
Most kapott sprayt olyant mint az aszmások szoktak csak ez nem légzéskönnyítõt hanem antibiotikumot tartalmaz, ha így javul nem kell neki szurit kapni.
Én már nem is attól félek, hogy megbetegedett, mert arra van elméletileg megoldás a gyógyszer ugyebár, hanem hogy nem hajlandó bevenni azt.

Zsuzsi
Tetszett a Süsüs sztorid, én azt hiszem csak akkor mertem volna ha nem vagyok egyedül, mert ki tudja mit lépnek rá. KépKépKép
Napsugár egyenlõre még felveszi amit rá adok nincs vele gond csak kimehessen, de fel vagyok készülve a válogatós korszakára kiváncsi vagyok hogy lesz nála! Most már azért látszik, hogy mennyire más hogy õ kislány a fiúk után, egész más.

Gorsi
Napocska sem játszik egyedül csak ritkán. Vagy utánnam jön míg házi melózok, vagy játszani kell vele, mert arra allergiás ha le akarok ülni a gép elé, esetleg csak úgy tévézni, hiszen közben játszhatunk is!
Sõt most hogy beteg, folyton rajtam lóg, szó szerint, senkit nem fogad el maga körül az apját sem.
A következetesség a legjobb nevelési elv Kép, csak az a gond hogy én még mindíg tanulom, szerintem sohasem fogom, tudni elsajátítani!Kép
Egyszerûen mert ember vagyok, és ha jobb a hangulatom, nyugis vagyok, akkor biztosan több dolgot elnézek nekik, míg ha ideges vagyok valamiért, akkor türelmetlenségemben hamarabb ugrok bármiért.

Norci
Szerintem amíg gyerek a gyerek /tehát amíg élek, mert nekem mindíg az marad/ rengetegszer mondok el dolgokat mint egy magnó állandóan hogy mit szabad és mit nem, ez nem csak ilyen picikre vonatkozik, nagyobbakra is!
Akárcsak Márti írta, minden olyan dolog el van rakva ami nagyon veszélyes a többit meg szajkózom folyamatosan. Szerintem nem kell a kezükre ütni mert csak azt tanulja meg ebbõl, hogy ha valakivel gondja van így kell megoldania.

Zafi
Sajnálom, hogy nem jöttek össze a dolgait, mostantól már biztosan jobb dolgok jönnek, ha lefelé megy a szekér akkor egyszer felfelé is kell hogy menjen!

Zsuzsa
Remélem ti már tényleg jobban vagytok!
Csütörtökön Márkék meg Visegrádon voltak osztálykirándulni, egész nap, képzelheted!

Tikk
Ügyes Hanna, hogy magát gyógyítja KépKép, Napocs bezzeg ha bekapcsolom a pórszívót már menekül a hangját sem állja.

Márti
Metrós ügy KépKép, ilyen sajna a magyar társadalom, hiába van néhány normális ember ha a többség közömbös néhány bunkó rendesen lehúzza az átlagot.
Nálunk is az a szüleim véleménye, hogy túl sok a gyerekeim játéka és egy halom felesleges dolog van körülöttük. Ez az egyik fõ konfriktus forrás köztünk de én úgy gondom, hogy az nem baj ha adok nekik választási lehetõséget arra hogy eldöntsék mivel szeretnének játszanni.
Egyébként a tesóm is így van vele, hogy bõven elég amivel a lánya otthon játszhat aztán csodálkoznak, hogy ha nálunk vannak a gyerek miért veti bele magát a jó dolgokba.
Persze Ármin még azért jóval kisebb de amikor Márk volt kicsi akkor is mondig ezt hallgattam, és nekem is nagyon rosszul esik.
Úgy hidaltam át ezt a dolgot hogy tõlük nem játékot kérek, ha valami alkalom van, hanem vagy ruhanemüt vagy könyvet vagy bármi mást amit õk is jónak találnak. Most pl. Márkot névnapjára õk fizették be az úszásra, és ennek örültek, hogy milyen frappáns ajándékot adtak, a fiam meg már elég értelmes ahhoz hogy ehhez is kedvesen bólogasson.
Ha egy felnõtt ember nem látja be, hogy egy gyereknek mi is okoz igazán örömet nem lehet rajta segíteni, már nem növi ki.
Másrészt én is úgy gondom, hogy nem kell minden héten meglepni valamivel fõleg mert még olyan kicsi hogy úgy sem értékeli, egy idõ után meg elvezsti a varázsát ahogyan te is írtad.Hozhatnak helyette mondjuk gyümölcsöt ha nagyon akarnak valamivel kedveskedni, vagy ilyesmit...
A szilofon nem játék hangszer KépKép tehát megvehetÕ KépKép !
Ha úgy gondolod sok olyan játékod van amit kiselejteznél de még valakinek örömet okozhat esetleg oda adhatod olyanoknak akiknek nincs pénzük a gyerekeiknek játékot venni. Biztosan vannak a környezetetekben is ilyen családok nem hiszem hogy ha kedvesen oda adod nekik vissza utasítják.
Én már többször adtam el nem fogyott édességet MIkulásról vagy Nyusziról, persze nem hónapokkal az ünnep után, hanem még akkor, amit a gyerekek kaptak de nem szerették olyanoknak akikrõl tudom, hogy nem vehetik meg és nagyon örültek neki. A játékkol is így vagyok, pl. az óvodájukba, minden évben vittek egy-egy játékot, mert az ovinak is kevés a pénze hogy mindíg újítson, de használt még jó állapotban lévõket szívesen elfogadnak.
Az ajándékozóknak meg nem kell az orrára kötni hová lett a játék.
Lehet, hogy most nem tartotok normálisnak de még ha kidobok is pl. egy kisautót a szemétbe mert mondjuk eltörött egy része és már nem jó, akkor se teszem bele a háztartási mocskok köszé minden ilyesmit: szakadt, tehát már át nem adható ruhát, hiányos, vagy általam már javíthatatlannak ítélt játékot, külön csomagolok és úgy teszem ki, mert sajnos biztos vagyok benne hogy van aki kiválogatja és még így is hasznos lehet sõt örömet okozhat egyeseknek.

Jó éjt: Dzsili
dzsili

Edit
Még neked akartam írni, hogy miért baj ha áll a vízben?
Napocs is úgy szeret játszani sok vízban fürdik valamelyikõnkel, ha nem akar leülni egyenlõre más nem így mosdatod meg, egyszer ezzel is fel hagy!
A hajmosás olyan visítással jár, régebben semmi gondja nem volt vele mostanában utálja ez van majd csak kinövi.
Ügyes már a kis mendegélõd! KépKépKép

Zsuzsi
Az jó ötlet ha megbeszélitekmi is legyen az ajándék mi is úgy szoktuk így nem lesz egyforma meg én mégis csak jobban tudom mire is lenne szüksége õk meg válogathatnak az öteletekbõl.
Az én szüleim folyton nevelik a srácaimat, én úgy szeretném ha olyan kényeztetõs nagyik lennének majd én szigorkodok bõven elég az is!
A gyerekek úgy is megtanulják idõvel hogy kihez hogyan idomuljanak hidd el, ha a nagyszülõk kényeztetik is õket és többmindent megengednek is nekik akkor is tudni fognak otthon veletek szemben úgy viselkedni ahogyan ti szeretnétek.

Pusssz: Dzsili
dzsili

Borcsa

Lucának
Nagyon Boldog Elsõ Születésnapot Kívánunk!

Kép

Napsugár és Dzsili
dzsili

Jó reggelt mindenkinek! Kép

Képzeljétek, Lackó még alszik, én meg már nem! Ez nem fordult elõ velünk, mióta megszületett! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Kicsi Luca! (Aki már nem is olyan kicsi.Kép)
Nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!KépKépKép

Hangának utólag is boldog névnapot!KépKép

Sokat akartam még írni, pl játék és nem szabad ügyben, de most mennem kell pakolászni, mert megyünk gyereknapozni a lányokkal. Már nagyon be vannak sózva....
Este jövök, ha túlélem a mai napot....

Puszi
Andi

Andi
andi3

Borcsa! Lucának nagyon boldog egyévest! KépKépKépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Zafi!
Zongoratanárnõ Kép Reméelm tényleg jobb periódus következik. Drukk a pocaklakóhoz ! Kép

Dzsili!
Gyógyulgassatok. Nem akarlak elkeseríteni de én kiskoroban nem vettem be semmiféle gyógyszert a végén kúpok és szurik jöttek, és ez odáig fajult hogy még 8-10 éves koromba is szurkáltak, mert akkor ha betuszkolták a gyógyszereket azonnal kihánytam, talán addigra pszichés volt. Szóval mindneképpen beszélj Napocs fejével, szorítok Kép

Köszönöm a "nem szabados" hozzászólást mindenkinek! A rácsapással én is úgy vagyok, mint it, csak a "dá-dá"-nak akartam értlemet keríteni játékosan, beláttam hogy nem megy. Ha "rosszalkodik", és mondja hozzá, hogy "dá-dá", akkor elég nehéz cslódott szomorú képet vágnom, de majd igyekszem.

Értelmetlen ajándékok ügyben: én úgy szoktam ez ellen védekezni, hogy pofátlanul írok karácsonyi, szülinapi , stb. listát még saját magunkra is, ugyanúgy ahogy azt kérték az esküvönk elõtt (Vili szülinapjára most pont nem írtam), így nem veszik meg ketten ugyanazt és nem gyûlik össze sok felesleges kacat, hanem csupa olyan dolog amire valóban szükségünk van és örülünk neki. Arra is szoktam ügyelni, hogy kisebb értékû dolgok is legynek benne, hogy anyagilag se kerüljön emiatt zavarba senki. (Fõleg férjem családja miatt találtam ki, én nem bírom a csecsebecse értlemetlen ronda gyertyatartó stb, jellegú dolgokat és elõtte gyakran kaptunk ilyenket is. Az én családom meg mindig rákérdez úgyis)

Játék: Vilinek is sok van bár mi alig vettünk neki, javarészt örökölte. Én azt csináltam, hogy bezsákoltam nagyrészét és kivittem anyósomékhoz (ott elfér) és fokozatosan egy-egy darabot hozok el onnan (ha ott játszik vele és látom, hogy tetszik neki) Úgy gondoltam, ha midnent itthon tartok egyszerre akkor semmi öröme nem lesz benne, így viszont nagyon örül az új dolgoknak. Azt a módszert is alkalmazom, hogy gyakran elpakolok bizonyos játékokat és cserélgetem az elõl lévõkkel.
Látom, hogy Vili most már kezdi kinõni a csörgõs játékokat csak az úgymond fejlesztõ játékokkal szeret játszani, mint toronyépítõ, duplo (szétszedi, ha én építek), zöldséges fajáték (Márti mint nektek is van), "montessori" torony (tuti nem jól írtam a nevét, biztos ismeritek különbözõ méretõ karikákat egy rúdra kell felfûzni, formabedobálós játék, még ha nem is sikerül neki egyedül beletalálni. Eznekívül szereti Vili a könyveket és még a nagyon valóságos dolgokat, mint a porszívó, mûanyag salátás tálak, salátás kanál, stb és én ezekkel is hagyom játszani. Ettõl függetlenül van millió plüss állata is, de két-háromnál abból nincs több egyszerre elõl, de még a hintaszék, a babytaxi sincs mindennap elõl. (Még jó hogy van járókánk, abban tartom Kép)

Márti!
A kiseljtezett játékok ügyében, szerintem is ne kidobd õket, hanem ajándékozd bölcsinek, ovinak, gyerekotthonnak. ÉN régebben szerveztem ilyen akciókat, hogy pl. "Játékgyûjtés a Fóti Gyerekváros javára" már nem foglalkozom vele, de biztos van millió ilyen kezdeményezés.

Ami a felhalmozást illeti, hát egy szociológusnak nem kell elmagyarázni, hogy fogyasztói társadalom. Amikor kiköltöztünk az elõzõ lakásból és cosmagoltam, arra gondoltam,h ogy jé nem is kellett volna nagyobb lakást venni, simán elfértünk volna csak selejtezni kellett volna meg kidobni a szemetet. Kép (Bár mi még egész jók vagyunk én nagyon ritkán veszek felslegesen dolgokat)

Szép napot!
Norci
norci

SZiasztok!

KÖszi a játékos hozzászólásokat Kép (jöhet még!) Nekem is az jutott eszembe, hogy viszünk a nagyikhoz belõle, hadd legyen ott is (bár, eddig nem nagyon szerették "õrizgetni" a mi holmijainkat - de most nem fogom megkérdezni õket Kép) A kidobást természetesen nem úgy értettem, hogy kuka, csak hogy kerüljön el végleg a mi felségterületünkrõl és ne zsákokban foglalja a helyet itthon!
A fogyasztói társadalom elméletérõl, persze, sokat olvastam - csak más tudni meg más naponta harcolni ellene! Eleve a lakás, ahol lakunk (mint láttátok, elég nagy) jó negyedszázados lomtár! Rengeteg holmi van benne, ami nem a miénk, így nem dobálhatjuk ki (sõt, mivel a lakás fele sem a miénk, bár csak mi lakunk itt, még azt sem mondhatjuk, hogy vigyék el a dolgaikat - hiszen az így is nagyon jó, hogy egyedül használjuk a lakást) "Örököltünk" rengeteg tárgyat (szekrények, konyhai ez+az, vászonlepedõk tömkelege, stb, stb), amiket utálunk, mert rondák, uakkor az azért elég nagy luxusnak tûnik, hogy kidolbáljuk (elajándékozzuk) és vegyünk helyette másikat sok pénzért, csak azért, mert csúfak. De persze, idõnként beszerzünk nekünk tetszõ dolgokat is - viszont így meg nagyon telik a lakás ... amiket mi veszünk magunknak, azzal nincs baj Kép, mi megválogatjuk többnyire, hogy mi kell és az milyen legyen, hanem az ajándékba kapott dolgokkalKép

...na, közban beszélgettünk errõl egy hosszút Andrással is és arra jutottunk, hogy "lomtalanítunk" egy kicsit! KépKépKép Kilistázziuk a felesleges dolgokat, megkérdezzük a családban, hogy kell-e vkinek. Ha kell és elviszi egy héten belül, vigye, ha nem, kitesszük Kép És a játékokat is szétválogatjuk: kerüljön a nagyszülõkhöz is belõle és megmondjuk nekik, hogy csak velünk egyeztetve vegyenek vmit, azt is csak jeles napokkor Kép Hú, most nagyon bizakodó lettem, remélem, menni fog a gyakorlatban is! Kép

Ármin a ma reggeli szopi után/ közben megszopiztatta kb. 6 plüssállatát, a kiürült italosüvegét, a takarót, egy ceruzaelemet, a mozdonyát, végül a saját zoknis lábát is KépKépKép

Holnap kimegyünk Anyukámhoz Valkóra állatokat nézni meg cseresznyézni (meg persze anyukámat látogatni) - drukkoljatok, hogy ki- és visszajussunk egyben! KépMost pedig András elment a piacra egyedül Kép, hogy cseresznyét hozzon nekem! KépKépKép Szerinetek, ha megszületik a baba, ehetek cseresznyét? Egész évben arra vágyom, hogy legyen végre - de félek, hogy a kisbabának a szopihoz nem épp a cserkó hiányzik Kép

Ja, Orczy kert: szerintem a játszótér mellett a fûben legyünk! A játszótér végtelenül poros Kép - ugyanakkor szerintem kihagyhatatlan, legalábbis Ármin bárhonnan odatalál Kép DE szívesen felajánlok egy hazamenetel elõtti lábmosást nálunk - feltéve, ha nagyjából egyszerre távozunk!Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Elõször is Lucának boldog szülinapot KépKépKép

Márti: játékok: nálunk érdekes helyzet van, mert mint ruhát, játékot se nagyon örököltünk. Illetve egy kisfiútól kaptunk néhány dolgot, de még akkor, mikor Balu nagyon kicsi volt. Meg sok baráttõl is zömében akkor kaptunk játékokat. Szóval sípolós kockánk, meg könyvünk, csörgõnk van ezer, de nagyobbaknak való játék alig. Azért vannak, de sokkal kevesebb. Kevéssé is szaporodnak, mert csak alkalmakra veszünk Balunak játékot, kivéve egy-egy kisautót, de tényleg ennyi. Most húsvétra kapott rengeteg homokozó játékot, amivel nem tudom, mit fogunk kezdeni Kép Szerencsére plüss állatot csak kettõt kaptunk, mert én azokat szívbaj nélkül hajítom ki, illetve leviszem a szomszédos bölcsibe, mert utálom õket. Porfogók csak, kicsiknek nem is jók, mert nem tudja rágcsálni õket... A "kedvenc" egy rettenetes papagáj, amit Balu a dédijétõl kapott. Utálom, de nincs szivem kihajítani a lakásból. Viszont szerencsére van egy ügyes kezû barátnõm, aki csinált nagyon helyes kacsát flanelból Kép Én általában mindenkinek még az alkalom vagy látogatás elõtt el kezdem csepegtetni, hogy minek örülne Balu. Könyvet bármilyen mennyiségben szivesen fogadunk, de zenélõ retteneteket nem tûrök meg Kép Így szerencsére még elférünk a lakásban Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Megint kissé megkésve fogok reagálni.
Egyetlen aktuális és legfontosabb teendõm, köszönteni Borcsa Lucáját:
NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK LUCA!

Solya!
Neked szerettem volna még írni a hajvágással kapcsolatban. Én is géppel vágtam Peti haját és nem csak elõl. Rövidebbre szerettem volna, de nem viselte túl jól. Legközelebb megpróbálom valami játékkal elterelni a figyelmét.

BMárti!
Mindig elfelejtem, pedig már régóta szeretnék gratulálni neked a sikeres fogyókúrádhoz és a kitartásodhoz, hogy elviseled a doktornõtöket!
Hogy van Lacika?

Szila!
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánok Hangának!
Ha jól emlékszem Hangának jöttek késõn a fogacskái, te milyen állagú ételeket adtál neki egy éves kora körül? Peti a kifli belén kívül nem hajlandó darabos kaját a szájába venni. Te hogyan adtál Hangának darabosat vagy megvártad amíg lett több foga? Ez a kérdés természetesen másnak is szól, csak most sajnos nem emlékszem, hogy kinek a babája fogzott késõn.

Nyuszimanó!
Örülök, hogy Doncinak nem lett komolyabb baja! Ismét lehetsz felhõtlenül boldog! Nagyon jó volt olvasni! (mármint amikor a boldogságodat írtad!) Nem rossz az a kinti min.!

Zsuzsi!
Szerintem is nagyon ötletes és bátor voltál a Süsüvel, inkább büszke lehetsz magadra, hogy így feltaláltad magad!(bocsi, ez kicsit magyartalanra sikeredett)

Márti, Laura!
Remélem mi is eljutunk hétfõn a pocakvizites talira az Orczy-kertbe.

Minden kis betegnek gyors gyógyulást kívánok!

Képzeljétek mostanában megint nem igazán akart enni, ezért amikor vittem a popija miatt a doktornõhöz megmérettem a súlyát is, hogy nem fogyott-e. Hát nem kissé lepett meg, amikor kiderült, hogy nem egész két hét alatt 30 dkg-ot hízott és így már 9800 gramm!
Nem teljesen értem, elvileg nem ilyenkor „kellene” már nagyon lelassulnia a gyarapodásnak, vagy kisfiam csak most pótolja be az eddigi lemaradását? De azért persze nagyon örülök a súlyának, így már egész „emberes”.

Megyek ebédet fõzök törpikémnek!
Délután meg megyünk mert lesz a cégünknek valami szabadtéri bulija Óbudán és kivisszük rá Petit.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Borcsa! Lucának boldog elsõ szülinapot!KépKépKép Hihetetlen, hogy már õ is 1 éves!Kép

Zsuzsi! Nagy bánatomra nincs zongorám, csak anyuéknál, de mikor ott vagyunk, nem nagyon van már idõm játszani rajta, nagyon el is felejtettem mindent!Kép De majd szeretnék venni... egyszer... ha nagy házunk lesz...

Zafi
zafi

Sziasztok

Napocskám egyre rosszabbul van, már megint 39 fölött van a láza és most már hány is nem csak hasmenése van!
Volt az orvos adott neki mind a két lábijába szurit /szegénykém nagyon ordított/ most alszik, de tiszta vörös a feje meg a keze, remélem csak a láztól de még mindíg nagyon forró, pedig elvileg lázcsillapítót is kapott.
Most nagyon magam alatt vagyok, itt a szép idõ mindenki felhõtlenül szaladgál õ meg olyan elesett és bágyadt, remélem már rosszabbul nem lesz mert a következõ a kórház!
KépKépKépKépKépKép

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

A legfontosabbal kezdem:
BORCSA! Boldog születésnapot! Kép

Norci! Lacika is irtó jó játéknak tartja a nemszabad dolgokat, és azt, hogy megszerzi / csinálja amit nem szabad, akkor odarohanok, megszidom, és elvonszolom. Kép Én is egyszer próbáltam a kezére csapni (visszaesõ konektorozásért), de azt is viccesnek tartotta. Utána egy darabig néhány perces kiságyfogsággal büntettem a szemmel láthatóan szándékos csibészkedéseket, de mostmár az se mûködik. Gyakorlatilag tehetetlen vagyok a témában. Kép A fürdõszobai és konyhai rosszcsontkodásokat néha kicsukással büntetem, az bejön valamennyire.

Márti! Lacikának is jó sok játéka van, ugyanakkor szinte csak azokkal a dolgokkal játszik, ami nem az õ játéka. Kép Mondjuk azért õ nem kap minden héten valamit, azt én is túlzásnak tartanám. Ugyanakkor szerintem kár lenne azzal megbántanod bárkit, aki örömmel, szeretettel vett ajándékot ad Árminnak, hogy rászólsz, ne tegye. Pláne azért ne, hogy akkor majd anyósod is venne. Egy frászt venne, vagy ha mégis, abban se hiszem, hogy lenne köszönet. Fel nem foghatom egyébként az ilyen dumákat, hogy gyereknek nevezze a saját unokáját, meg hogy ezt vennék, meg azt. Én egyébként azt szoktam csinálni, hogy Lacika játékait dobozokban tartom, és nem mindig van minden elõvéve. Egyrészt azért, mert ha minden elõl van, akkor szétszórja az összeset a nappaliban, utána meg lépni se tud tõlük. Játszani viszont nem játszik velük. nem is marad hozzá elég helye. Kép Viszont ha csak néhány játéka van elõl, akkor azokkal azért néha játszik egy-egy kicsit. Kép Ráadásul amikor elõkerül egy-egy eltett doboz, annak nagyon tud örülni. Kép Ja, és ha a helyedben lennék, ártatlan arccal, teljesen véletlenül Kép elveszíteném azt a förtelmes nyulat. Kép
Az igazán veszélyes dolgokat én is elraktam, átrendeztem, de mindent sajnos nem lehet. A bedugott konektort Lacika különösen érdekesnek találta, ezért Laci az összeset speckó bababiztosra cserélte, de még így is lel a hideg, ha Lacika konektorozik. Ma pl. kihúzta a porszívót, és amikor megszidtam, visszadugta. Közben rájött, hogy ezzel valami érdekes varázslatot tud csinálni, hogy csönd lesz, azután meg újra zúgás, és utána egyfolytában ezt akarta játszani. Én meg hiába szerettem volna porszívózni. Kép

Zsuzsi! Szerintem nem lenne szabad ilyen keménynek lenned az Anyósodékkal. Az, hogy a nagyszülõk kényeztetik az unokájukat, teljesen normális, és ettõl még nem fog elferdülni egy gyerek jelleme se. Nagyon hamar megtanulják, hogy mást szabad a Nagyinál, és mást szabad otthon, és azt tökéletesen tudják kezelni. Ezért kár megsértened és megaláznod az Anyósodat, lekacatozni a szeretettel adott ajándékait. Nem vitatom az igazadat, hogy felesleges mindig ajándékot kapni a gyerekeknek, és hogy lehetne értelmeseket is venni, ha már kap. De hidd el, hogy Anyósod csak jót akar, még akkor is, ha éppen nem egyezik a véleményetek arról, hogy mi a jó Dórinak. Bocs a kirohanásért, de érzelmileg erõsen érintett, és elfogult vagyok a kérdésben. KépKép De tényleg, áruld el légyszives, miért fáj neked annyira, ha Dóri kap valami olyat, ami neked nem tetszik? Még ha sok olyasmit kap is. Lacika is kapott Anyósomtól pl. olyan fa építõjátékot, ami az õ korában még életveszélyes. Nagy ügy, eltettem.
Az, hogy én milyen lettem, nehéz kérdés. Kép Talán Anyukám tudna válaszolni, de õ ugye elfogult. Kép Hiú biztos, hogy nem vagyok. Bár ennek ellentmondani látszik most ez az akupunktúrás fogyókúra, de akkor is tuti, hogy számos jellemhibám között nem szerepel a hiúság. A ruhaválasztás nem arról szól még ilyen idõs korban, hogy jaj, melyik áll jobban. Sokkal inkább arról, hogy melyik tetszik nekem. Én is sokkal inkább lettem makacs, öntörvényû, önfejû, konok, meg ilyenek, de hiú nem. Máig igaz rám, hogy ha valamirõl megvan a saját véleményem, akkor attól csak meggyõzéssel, észérvekkel lehet eltántorítani. Az erõs egyéniség azt hiszem, jó megfogalmazás. Kép

Dzsili! Én is mindig becsomagolva dobom ki azokat a ruhákat is, amit már szégyellnék pl. a Máltai Szeretetszolgálatnak odaadni. Kép Napocskának óriási gyógyokat küldünk, reméljük azt "beveszi". KépKépKépKépKépKépKép

BSzilvi! Köszi a gratulát és az érdeklõdést. Kép Lacika jobban van, már abban a stádiumban tart, hogy nem folyik, hanem állandóan be van dugulva az orra. KépKép Csak azért tudok örülni neki, mert tudom, hogy ez már a javulás jele. Kép Szerencsére láza csak egy fél éjszaka volt, utána még egy kis hõemelkedés, azóta semmi. Majdcsak helyre jön, mire az Apja hazaér. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Borcsa!
Lucának nagyon boldog szülinapot kívánok!
Csak most vettem észre, hogy egy napon születtünk(persze én egy kicsit régebbenKép)

Pussz
Szilvi + Zsanka
sztigris

Borcsa!
Nagyon boldog 1. szülinapozást kívánunk Lucának!!!!

Dzsili!
JajKépKépKép Szurkolok nektek, hogy reggelre már jobban legyen Napocska, azért remélem, hogy nem kell a kórház!!!!!! Bizots az injekciók hatnak majd! Mit mondott a doki, még mindig a torokgyuszi miatt lázas?

Márti!
Érdekes a játék-téma, amit felvetettél. Mi szerintem elég szerencsés helyzetben vagyunk több okból is. Elõször is nem találkozunk olyan gyakran a nagyikkal ahhoz, hogy rengeteg ajándékjáték gyûljön össze, másrészt meg eddig hihetetlen jó játékokat, ajándékokat kapott Donci, fõleg anyósoméktól, apósoméktólKép
Mondjuk mostanában elég sûrûn találkozunk velük, nem bírják ki sokáig Donci nélkül, tehát most kezdtek gyûlni a játékok. (Ja itt jegyzem meg, 3 hét múlva jön anyósomKépKép 2 hétreKép)
Viszont eddig tényleg csak minõségi dolgokat vettek Doncinak, és ennek nagyon örülök. Mondjuk mi megmondtuk, hogy ruhát ne vegyenek, így viszont mi nem nagyon veszünk játékot Doncinak.
Bevallom, mi is eléggé szelektálunk, nem veszünk meg ócska bóvli árut. Egész egyszerûen azért, mert azt vettem észre, hogy azokkal max. 1-2 napig játszott Donci. Viszont a múltkor vettünk egy nagyon igényes, piszok drágaKép vasútállomást-pályával (Fischer Price Little People sorozatból), és be kell látnom, hogy hihetetlen jól tettük, hogy megvettük. Már 2 hónapja játszik vele Donci, és még mindig ez az elsõ játék, amihez hozzányúl, és jó fél-1 óráig tuti elvan vele, építi, rakosgatja. MegérteKép

Érdekes, amit felvetettél, hogy mennyi mindent halmozunk fel, és mennyi olyan dolgunk van, amire egyáltalán nincs szükségünk. Hú de jót beszélgethetnénk errõlKép Én itt kint tanultam meg, hogy nem a mennyiség számít, hanem a minõség. Otthon mindig megvettem a 20. blúzt, nadrágot a ruti-butikokban, kínai piacon stb. Na ná, hiszen olcsó volt, ill. nem nagyon tudtam volna más, értelmesebb dologra elkölteni a pénzem. Érdekes lenne bekukkantani egy otthoni meg egy itteni lakásba, otthon rengeteg szekrény, tárolódolog van a lakásokban, itt csak a hálószobákban van szekrény. Elõször ledöbbentem, de be kellett látnom, hogy elég. Itt az emberek évente szelektálnak, viszik a bolhapiacra eladni a dolgokat (itt úgy mûködik, hogy van egy kis asztalod, fülkéd, ahová pl. egy hétre kirakhatod az eladandó dolgaidat. A hét végén kifizeted a bérleti díjat és megkapod a pénzt.) AMit meg nem tudsz eladni, leadhatod olyan helyen, ahol ingyen átveszik, és potom pénzért árusítják. Nem túlzok, szuper ágyakat, bútorokat 1000-2000 ft-ért, csak mert megúnta valaki a színét.
Summa summarum az, hogy mennyi mindent gyûjtünk össze, halmozunk fel valahol összefügg az anyagi helyzetünkkel. Szerintem sokkal inkább azoknak van rengeteg cuccuk, akik nem engedhetik meg, hogy megszabaduljanak valamitõl, mert pl. arra gondolnak, hú, jó lesz ez még valamikor valamire, tehát akiknek nem olyan jó az anyagi helyzetük. Szerintetek?

Márti! Mi is most jutottunk el oda, hogy igen, selejtezni kell, és van értelme, és nem csak azért, hogy több hely legyen, hanem mert jobban is néz ki a lakás, ha nincs benne annyi mindenKép

Hú de kiítam magamból, amit akartam, bocs a regényért.

Norci!
De ügyi már Vili, szinte uazokat mondja, mint Donci, pedig mennyivel fiatalabb. Nálunk is az ámpa a tuti befutó az apával együtt. Viszont az apát kb napi 200-szor kell meghallgatnom, és sokszor 10-es bontásban. Mit ne mondjak, kezdek irigy lenni.

Puszi, megyek vacsizni:
Nyuszimanóék (23.hétKép)
nyuszimano

Sziasztok!

Szilvi (Sztigiris)!
akkor neked is Boldog Szülinapot!

Nyuszimanó!
Hú te is már a 23. hétben vagy Kép én meg azért vagyok írigy. Amúgy arra sosem szabad írigynek lenni, hogy a másik gyereke mit hogyan csinál elõbb, mint a mienk, mert úgy is a saját porontyunk a legtökéletesebb.
Én ezzel a drága játék kérdéssel nem értek egyet. Én azt vettem észre, hogy Vili azokkal is csak ideig-óráig van el, a valóságos dolgok sokkal jobban érdeklik, a gatyi mûanyagtálak, amit én is használok pl. fagyasztáshoz, vagy egy üres flakon, stb. sokkal izgalmasabb számára.
Kicsit ambivalens érzéseim vannak azzal kapcsolatban amit arrókl írtál, hogy a finenk, hogyan védekeznek a felhalmozás ellen, oké nem halmoznak fel selejteznek eddig tetszik. De ha a bútor megunják és szinte kidobják, akkor õk is fogyasztanak jócskán. Szerintem pazarlás, Vitya szerint csak jólét.

Abban biztos igazad van, hogy a szegényebb emberek jobban felhalmoznak, nem csak azért mert kevésbé dobnak ki dolgokat, hanem annyi pénzük meg nincs, hogy hosszútávra takarékoskodjanak, akkor nem is törekednek rá, így inkább fogyasztanak
.
BMárti!
Ne vedd kioktatásnak, mert nem annak szánom, barátilag írom neked, meg mert szeretek "pszichológizálni" A kiságy vagy járóka fogság mit bûntetés a lehetõ legrosszabb, amit tehetsz a gyerekkel, ill. magaddal, mert ha azt bûntetésként és a szeparáció eszközeként használod, akkor a "rendeltetésszerû" használatuknál is félni fog tõle, és utálni fog ott aludni, vagy a járókában játszani, mert azt is bûntetésként éli meg a gyerek.

Vili mai alakítása: Tescoban ült a bevásárló kocsiban, apa félretolta a kocsit (a péksüteményekhez), hogy ne akadályozza a forgalmat és elfordult zacskót tépni, mire odanézett Vili egy brióst falatozott Kép Tuti éheztetem ezt a kölököt Kép szegénykém "csak" 10 kiló! Kép

Ma voltunk a budaörsi reptéren (mi imádjuk) rálátni a hegyekre ahol felnõttem és tök jó nézni a repülõket Kép Vili minen repülõnél mondta, hogy "hú-bú-brrr" Kép
Holnap meg elemgyünk a vadasparkba!
Bogancsi. ha jössz addig, pontosan hogy is kell oda menni? Budaörs felõl mennénk autóval.

Jó éj mindenkinek!

Norci
norci

Sziasztok!

Luca,
boldog szülinapot!KépKép

(Dzsili, szuper a kép!Kép)

BMárti,
látod, milyen aranyos kisfiad van?KépKép

Andi,
kösziKép!

Márti,
és a ceruzaelem hogy fejlõdik az anyatejtõlKép? Édes lehetett ÁrminKép. Ja, megnéztem, cseresznyét ehetsz nyugodtan szoptatás alatt, csak nagy mennyiséget nem. De hogy mi számít nagy mennyiségnek? Én még pocakosan (kb. 8 hó) megettem vagy egy kiló meggyet, hááát nem mondom, hogy túl jól éreztem magam utána...Kép Megvan még neked a szoptatós anyukák étrendje táblázat? Ha kell, szívesen átküldöm.

BSzilvi,
igen, Hanga elsõ fogai 11 hónaposan bukkantak felKép. Nálunk az volt/van, hogy az üveges kaják fogynak jobban (bár mostanában néha eszik felnõtt kaját is). Én adtam neki a darabosat nyugodtan. Az ínyével szét tudta nyomni, az üveges kaják meg amúgy is puhák. Ha te fõzöl, akkor durván át lehet törni és kész. Még a darabok is masszírozhatják az ínyét.

Dzsili,
nem küldött el titeket a doki laborvizsgálatra? Meg kórházi gyerekgyógyászatra? A sógornõméknél is az volt, hogy múlt hét szombaton elkezdett belázasodni, de nagyon: tartósan 38 fölött volt, hétfõn az itthoni dokinéni azt mondta nincs semmi, csak a foga (én mondtam, hogy attól tuti, nem lehet ennyire lázas...), anyós meg mondta, vigyék el a gyereket a Rókusba a gyerekgyógyászatra, és ott elküldték õket mindenhová (röntgen, fül-orr-gégészet) és a végén kiderült, hogy fel kell szúrni a fülét...Meg a vérképe sem volt túl jó...
Ezernyi gyógypuszit küldünk Napocsnak, és hamar gyógyuljon is meg: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép!

Pusz és jó éjt!

Szila
Szila

Sziasztok!
Csak a legfontosabbakat gyorsan!
Köszönjük a sok-sok jókívánságot!

Szilvi! Boldog szülinapot Neked is!

Napocskának sok-sok gyógyKépKépKépKép

Hív az ágyikó! Nyafimentes jó éjt!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Megkövetek mindenkit, akit annak idején leszóltam a laborvizsgám miatt, hogy hiába minden, úgysem lesz meg! Most néztem meg, és megvan a 40%, ami kell ahozz, hogy érvényes legyen a vizsga!KépKépKép
Csak az a gáz, hogy annyira biztosra vettem, hogy ez nem lehet meg - nem is írtam annyit, amennyi a minimumhoz kell - hogy olyan félgõzzel tanulgattam! Most aztán benne vagyok a slamasztikában!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Csak annyit szeretnék irni,hogy LUCANAK nagyon boldog elsô szülinapot kivanok!

Apa itthon van egy par napotKép kényszerpihenôn,mert a parnere lerobbant.Kép
Szoval most nem szamitogépezéssel töltjük az estéinket!KépKép

Betegeknek jobbulast kivanok!

Edit
edith16

Sziasztok!

Edit: "Szoval most nem szamitogépezéssel töltjük az estéinket!" - júúúúúj, de izgisen hangzott ez Kép ! ezen muszáj volt mosolyognom!Kép

Zafi: én mondtam!-gratulálok a laborvizsgádhoz! Hidd el a többi is könnyedén meglesz, én mindkét fajta vizsgára (irásbeli, szóbeli) 1 napot tanultam, és ennek ellenére meglett, neked is így lesz!Kép Hajrá!

Borcsa: Boldog szülinapot Lucának!!!!Kép Hogy ünnepeltétek? Mit kapott a kisasszony? Rékától is kapott valamit? Hogy megy a járás?

Norci: Mi voltunk a budaörsi repülõtéren, de mi vasárnap voltunk! Éppen szereltek egy Cessna-t, és a srác beültette Dórit a vezetõfülékbe, jól megijedt a lány Kép De nagyon tetszett neki is a sok propelleres nagy játék és a motor hangja. Ti hol mentetek be? Mi a fõépületbõl, de egy lélek sem volt, így nem tudtuk, hogy egyáltalán be lehet-e menni. Érdekes, hogy ilyen lazán vannak ott a dolgok...

BMárti: lehet, hogy igazad van anyós ügyben, de a férjem szerint, muszáj megértettni a szüleivel, hogy a gyereket agyon kényeztetik és ennek nem lesz jó vége. Az anyósomék ajándékait természetesen csak magunk között kacatozzuk le, nekik mindig illedelmesen megköszönjük, csak mostanában kezdem mondogatni, hogy ha lehet, ajándékozás elõtt egyeztessenek velünk. Az az igazság, hogy valami természetellenest érzek mikor Dórit ajnározzák. Az édesanyámnak sok hibája van, de ebben a dologban (a férjemmel egyetértve) tökéletesen viselkedik Dórival. Õ is ad neki ajándékot, de sosem értékeset, hanem érdekeset pl. egy fa termését, kavicsot, sütit, egy szép szalvétát. Szóval, amit egy ilyen pici gyerek értékelni tud. Az anyósomék pedig csak plüss állatkákat ismernek és kész... Anyósom nem hagyja a gyereket járni, állandóan ölbe veszi, hagyja, hogy villanykapcsolóval játszon, keksszel eteti, és Dorka minden utasítására ugrik. Szerintem ez hülyeség! és rosszul hat Dórira, mert már tõlem is ezt várja el, amire persze én fityiszt mutatok Kép és ekkor jön a nagy hiszti...
Remélem nem értettél félre, nem téged akartalak mindenféle negatív jelzõkkel illetni, hanem a leendõ lányomat. Akkor valószínûleg csak egy erõs egyéniségû nõszemély lesz a lányom? És hagyjam, akkor, hogy õ mondja meg, hogy mit veszik fel? Mert én ebbõl is az anyósomat érzem, mert õ erre szoktatta rá, és tõlem is azt várja Dóri, hogy úgy ugrálok neki, ahogy õ fütyül, tehát azt a ruhát adom, ami neki megfelel...

Szila: és most hány foga van Hangának?

Szilvi: boldog szülinapot neked is! és te mit kaptál?Kép

Dzsili: hogy van Napsugár????? Nagyon rémisztõ, amit írtál. Én is inkább elvinném egy laborvizsgálatra. Vigyázzatok magatokra! Gyógyulj meg Napsi!!!KépKépKép

Bszilvi: hát a süsüs visszadalolás, így elmondva tök poénos, de ott egy kisebb társasággal voltunk és kissé égõ volt, hogy nem tudok uralkodni magamon és, hogy nem hagytam, hogy a férfiak odamenjenek szólni. Mindig megígérem, hogy befogom az arcocskámat, de sosincs így Kép Ja és ilyenkor mindig nagyon elpirulok, nagyon égõ :0
Dóri is most hízott egy nagyobbat, pedig rá sem volt ez jellemzõ, mi is 9,8 körül lehetünk. Én Dorkának kicsi darabos fözit adtam, de sok lével, hogy könnyen le tudja nyelni pl. tökfõzeléket, brokkolit, sonkát pici darabban, kenyeret is csipegetve, alma pürézve, rizst bõ lével, párolt zöldségeket, amiket könnyen szét tud nyomni a kezével. De végülis nagyobb babáktól leste el, hogyan is lehet darabos kaját kevés foggal megenni. Kép

Márti: mikor lesztek az Orczy kertben? Nekünk menni kéne oltásra kb. 11-re, és ha nem késik a dokinéni, akkor 12-1/2 1-re odaérünk az Orczy kertbe, de lehet, hogy még elõbb! Jaj, már nagyon várom a talit!

na befejezem, nagyon sokat írtam.
üdv: zsuzsiék
zsu26

Norci!
Nem, nem rátok vagyok irigy Vili miatt, hanem apára, hogy õt ennyiszer hívja DonciKép
A jólétrõl: azért itt se mindenkire igaz ám, amit írtam. Az idõsebb generáció itt is "szegény", de a fiataloknak már jobban megy. Ja és persze nem a vadi új bútorok kiselejtezésérõl van szó, azt persze kemény pénzért adják tovább, de akkor is még használható bútorokról van szó. Sok, ideiglenesen itt dolgozó magyar pl. ott vesz bútorokat.

Még a fegyelmezésrõl akartam írni, hogy eleinte én is a dádát alkalmaztam, de nálunk se jött be, játéknak hitte Donci. Azóta szigorún rászólok, és kicsit erõsebben fogom meg a csuklóját és elhúzom onnan, amit nem szabad, ja és elmondom, miért nem szabad.... És én is úgy csinálom, hogy utána visszacsináltatom vele, amit csinált, persze néha segíteni kell...
Puszi: NYuszimnaóék
nyuszimano

Sziasztok!

Minden gyerkõcnek boldog gyereknapot kívánunk!Kép

Luca! Nagyon sok boldog szülinapot! Nõjjél nagyra!KépKép

Mi most terveztük kimenni a babarétre, de késõbb indulunk, mert Hanna bealudt.Kép

Zafi! Gratulálok!

Akkor holnap tali? Márti! Egyben vagy még?Kép

Szép napot mindnekinek!

Tikk
tikk

Sziasztok

Borcsa, Zsuzsi,BMárti,
Köszönjük a gyógyikat jöhetne még belõle, nagyon ránk fér!
Nos most nem tudom, jobban van e már szegénykém, mert ugyan tegnap 16-órától aludt ma reggel 8-ig, alig tudtam felkelteni 21- órakor hogy igyon már valamit, amit nem akart de lagalább szopizott, viszont ma már háromszor hányt!
Most nem lázas és nem megy a hasa, de mindent kihány jóformán.
A doikt nem érem el kikapcsolta a telefonját, tehát nem elérhetõ, vagy elutazott vagy kitudja.
Kapott tegnap Sumetrolimot de hár ha egyszer nem eszi meg ???
Ma meg inni nem nagyon akar,enne dehát a kekszet és sós vízben fõtt répát is kihányta....
Ma jobb kedve volt,de olyan kis nyenge alig áll a lábán.

Szila
Köszi a kedves sorokat, nem a füle a ludas azt mindíg megnézetem csak egy ici picit volt rózsaszín, nem is piros neki, a torka volt begyulladva, ami valószínûleg lehúzódott a gyomrára, már mint a fertõzés. Napocskának a gyomorszája elég gyenge amikor kicsi volt is ezért volt állandó refluxa, és most is ha beteg mindjárt hasmenése van, szerintem ezért is hány,de bórzasztó azért.
Azt mondta a az orvos ha holnapig is ilyen rosz lesz a helyzet le kell oltani a kakiját és megvizsgáltatni milyen bacilus okozza, de hát azóta nincs széklet problémája.Most hány....

Nyuszimanó
Neked is köszi a gyógyikat.
Az biztos hogy ha nem kell azon gondolkodnia az embernek, hogy másnap mit eszik a család, vagy mibõl fizesse ki a rezsit, akkor könnyen szelektál, de különben sosem lehet tudni mit hoz a holnap.
Én úgy gondolom, hogy rengeteg méreg drága játék van ami semmire való, többhöz volt szerencsék, pedig elég volt össze gyüjtögetni az árát aztán kiderült hogy sem a korának nem felel meg, sem a minõsége nem megfelelõ, tehát nálam az ára tutira nem szempont, már mint ilyen téren.
Viszont sok hasznos holmink van ami jóformán semmibe nem kerül, mégis nagyokat lehet vele játszani.Itt vagyok példánal okáért én! Kép
Vannak persze kivételek a Legó mindíg jó befektetés és ráadásul kisebb pénzû emberek is megtehetik, hogy olcsóbb készletekbõl rakják ösze a sajátjukat.
Nekünk is ezért van a fiuknak sok, mert én/apjuk véleménye ellenére/ egy idõben mindenkitõl pénztárca mérettõl függõen minden alkalomra azt kértem nekik, persze nincs szét osztva így kettõjüknek már össze gyült annyi hogy építhessenek belõle.

Nevelésrõl:
Ez is érdekes dolog én komolyan nem tudom, hogyan is kellene úgy gyereket nevelni hogy azzal ne ártsak nekik, szerintem sehogy!
Többen írtuk, hogy ne csapj rá a kezére, popsijára hiszen nem érti, rendben. Késõbbiekben szinte mindenhol el csattan egy pofon mert a szülõ is gyarló lény és tehetetlenségében amikor már nem tud mit csinálni üt, gusztustalan de ez van.
Ha rákiáltsz megijed, ha jól leszidod a következõkben amikor ugyebár már nagyobb, akkor azt lelki terrornak hívják. Igen borzalmas ha egy tizenéves azt vágja a fejedhez hogy inkább ütnéd meg mint hogy leórdítsd a fejét!
Ha becsukod valahová az sem jó megoldás mert olyan szorongásokat vált ki belõle ami talán sosem oldódik fel.
Tehát? Mi marad???????
Na ja a nyugodt hangú probléma megoldás, a helyzet együttes elemzése, és a közben kialakult szorongások oldása. Ezt jól megfogalmaztam de ilyen csak a mesében van.
Szerintetek?

Próbáltam kicserélni a profil képemet tegnap, megkisérlem ma is.

Minden gyerkõcnek boldog gyereknapot kívánok!

Kép

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Norci! Nem veszem kioktatásnak, csak egy kicsit hülyének nézésnek Kép, amit írtál. Természetesen tudom, hogy ez a kiságyfogság éppen úgy nem jó megoldás, mint a kezére csapás, vagy az elfordulás, mikor már ötezerszer rászólt valaki hiába a csemetéjére, hogy nem szabad. Sajnos vannak azonban olyan esetek, amikor az ember lánya már egyszerûen tehetetlen, és ha nem tud jó megoldást, pillanatnyilag beéri a rosszal is, ha mûködik. Pl. kíváncsi lennék, te mit csinálnál Vilivel, ha pelenkázás közben eszébe jutna, hogy a világon a legjobb játék szétrugdosni a cicijeidet. Már a kakis popsi megtörlése is izgalmas feladat így, viszont a tiszta pelenka ráadása számomra megoldhatatlan. Szabadon engedhetném pucéran, de ez meg a rugdosás jutalmazása lenne, ami megint csak nem jó megoldás. Próbálkoztam az ilyen esetekre bugyi pelenkát is tartani itthon, de amikor Lackó bevadul, akkor azt is képtelenség ráadni. Ilyenkor fordult elõ, hogy betettem a kiságyába, és otthagytam 2-3 percre. Addig persze üvöltött, de utána olyan ügyes és együttmûködõ lett, hogy öröm volt pelenkázni és öltöztetni. Egyébként én azt figyeltem meg, hogy pontosan tudja a különbséget a bünti és az alvás-idõ között, bár el kell ismernem, tényleg utálja a kiságyat. Amióta velem alszik, ki vagyunk virulva mindkettem. Kép

Szila! Nem tudom pontosan, mire írtad, de szerintem is nagyon aranyos kisfiam van! Kép

Zafi! Nem értelek. Akkor most megvan a 40%, ami a vizsga érvényességéhez kell, vagy nem írtál eleget? Magyarázd el légyszi alaposabban, nagyon leromlottak a szellemi képességeim az éhezéstõl. Kép

Edit! De jó naktek, hogy a párod kicsit veletek tud lenni! Kép Élvezzétek ki alaposan! Kép

Zsuzsi! Ajaj, szóval más anyós-zûrök is vannak a háttérben ajándék ügyben. Kép Az tényleg gáz. Bocs, én nem akartam beledumálni, csak szíven ütött az a kemény hangnem, ahogy azt írtad, hogy ha nem értik meg, az téged nem érdekel, és hogy visszautasítod a kacatokat. Hangsúlyozom, nem az igazadat vitatom. Szerintem se kell egy gyereknek minden találkozáskor ajándékot kapnia a nagyszüleitõl, és az se kell, hogy az egész világ õ körülötte forogjon. Nem tudom, mennyit találkozik Dóri az Anyósodékkal, de ha nem napi rendszerességgel, akkor nem hiszem, hogy félre tudnák õt nevelni. Te vagy az Anyukája, és veled is van többet, mindenképpen az általad képviselt értékrendet fogja a magáénak tekinteni.
A játék ügy azért fájó pont nekem, mert pontosan ez történt nálunk a családban egy olyan Nagymamával, akit én nagyon-nagyon szeretek. Õ is imádja az unokáját, és ezt állandó ajándékozásban (is) élte ki. Egyszerûen nem tudott úgy végigmenni a piacon, hogy meg ne lásson valami kis játékot vagy ruhácskát, aminek biztosan örülne az õ kicsi szeme fénye, és már vitte is haza boldogan. Gyakorlatilag szinte naponta, és tényleg kis kacatokat. Azután a Menye, aki egy felvilágosult, modern gondolkozású, értelmes nõ, és akit én szintén szeretek, hozzád hasonlóan beelegelt. Leültette a Nagymamát, és szép türelmesen elmagyarázta neki, hogy ezzel nem tesz jót az Unokájának, és legyen szives ne csinálja. A Nagymama nem nyitott vitát az ügyben, viszont másnap megint meglátott jártában keltében valamit, amit nem tudott otthagyni... Amikor a Menye meglátta az újabb kacatot, teljesen felháborodott, magából kikelve tiltakozott, és nagyon csúnyán összevesztek. Azóta is tartják a haragot, alig járnak a Nagyszülõkhöz, és mindenki vérig van sértve. A Nagymamának fáj, hogy így visszautasították a szeretetének megnyilvánulását, és hogy kioktatták, mint egy szaros kölköt, a menyét meg nem érdekli, ha nem értik meg... Kép Igyekeztem pártatlanul leírni a történetet, minden résztvevõt õszintén szeretek, és látom sajnos mindkettõjük részigazságát. Csak azt kérdezem csendben, megérte? Kép
Ruha ügyben én hagynám, hogy a normális határokon belül maga választhasson Dóri, és büszke lennék rá, hogy ilyen kicsi, és máris önálló ízlése van, és olyan fejlett a komunikációs képessége, hogy az értésedre is tudja adni. Lacikának még azt is gondot jelent tudtomra adnia, ha éhes, a te lányod meg már a ruhák között válogat! Kép A határokat meg könnyû megszabni, ha a szezonálisan éppen nem aktuális dolgokat elteszed a szeme elõl. Pl. amikor jó az idõ, és szandált kell felhúzni, eltünhet a félcipõ a szekrényben már öltözés elõtt, és nem hiszem, hogy keresni fogja. Én szörnyû voltam, képes voltam hisztizni azért, hogy decemberben fürdõruhában mehessek ovodába. Kép Anyám meg türelmes volt, és végül kötöttünk egy olyan kompromisszumot, hogy a fürdõruhára veszem a pulóverem. Kép Jó, ez extrém eset volt, de azért általában ha pl. pólót akart rám adni, akkor elém tette a pólóimat, hogy "melyik pólót szeretnéd felvenni kislányom?", és tuti nem mentem a szekrényhez, hogy inget akarok felvenni. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Dzsili!

További gyógy-helyek Napocskának: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nevelés ügyben eretnek leszek: szerintem azt nem is lehet! Én azt hiszem, hogy a megfoganás pillanatában már Valaki, aki a pocakunkba költözik. Nem fehér lap, amit majd mi okosan teleírunk a saját szánk íze szerint. Persze, hat rá a környezet, és az, amilyenek mi vagyunk, de sokkal inkább a személyes példa, mint az úgy nevezett nevelés.
A kedvenc idézetem a témában: "Senki sem várt embert, hanem csak babát. Valamennyien meg fognak lepõdni." (Faith Hines-Pam Brown)
Mondjuk azt azért nem hiszem, hogy 2-3 perc a kiságyban, miközben tudja, hogy a közelében vagyok, egy életre szóló szorongásokat okozna. Ugyanakkor az is súlyos személyig torzuláshoz vezet, ha mindent megengedünk, ráhagyunk. Ez tényleg patthelyzet. Kép A nyugodt hangú problémamegoldás, és a helyzet együttes elemzése számomra kicsit nehéznek tûnik egy 17 hónapos megátalkodott kölökkel... Kép Tényleg nem marad már, csak a viharos megõszülés. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Egy kis szülinapi beszámoló

Egész békés reggeli után, leküzdve az ifjabb nemzedék folyamatos szabotázsakcióit, már dél körül kiindultunk a Margitszigetre. Tengtünk-lengtünk, Réka és Luca lelkesen hempergett a fûben. Egész az állatsimogatóig eljutottunk, ahol Luca ismerkedhetett õzikékkel, nyuszikkal, pónilovakkal. És a friss fûillatnak köszönhetõen az érdeklõdés kölcsönös volt Kép.
Aztán hazajöttünk. Itthon ünnepi estebéd: baracklé+gyümölcsös csirke (már pénteken elkészült), rizs (a kinai büfébõl, hogy gyorsabban kész legyen). Lucának fõleg a meggy tetszett, Rékának semmiKép.
Röpke mosogatás után következett a TORTA, pontosan 19:20-kor, mivel Luca akkor születettKép. Az egyszerûség kedvéért kettõ. A nagyoknak gesztenyés, Lucának barackos-meggyes rizs. Apa videózott, Luca elõször megfogni, aztán lefejelni Kép próbálta a gyertyát. Aztán kézzel-kanállal nekiesett, és végül még evett is belõleKépKép.
Utolsó felvonásként jött az ajándékátadás. Luca kapott xilofont, egy plüss krokodilt és egy baby roll névre hallgató felfújható hordót a belsejében három csörgõlabdával. Ez utóbbi nagyon tetszett neki, meg Rékának is. Aztán mire fürdettük, úgy kifáradt, hogy csak hosszas hisztike után sikerült elaltatni.
Fotók hagyományos masikával készültek, igyekszem hamar elõhivatni, beszkennelni, és párat feltenni.

Mindenk babónak boldog gyereknapot!!!

Napocskának sok-sok további gyógyKépKépKépKépKépKépKépKépKép!

Borcsa és az egy éves Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

BMárti!
Jaj, azért ez se volt szándékom. Kicsit féreértettelek, azt hittem, hogy konektorozás és ilyne jellegû nem szabad dolog után jött a kiságy, bocsánatodért esedezem.
És ilyenkor pucéron tetted be Lacikát az ágyba?
Én a pelenkázásos akciók ellen vagy úgy védekezek, hogy ha itthon van apa, akkor õ is besegít és fogja Vili lábát Kép (mióta megtalálta a fütyijét, újabban a kezét is), ha egyedül vagyok akkor Vili kezébe adok valami érdekeset, amit tuti biztos nem fog eldobni. Eddig mûködik Kép

Zsuzsi!
Mi is a fõbejáraton mentünk be a reptérre. Egyszer már õsszel kint voltunk, akkor fedeztük fel, hogy be lehet menni. Én gyerekkoromba rengeteget jártam oda, mindig kimetünk biciklivel (akkor még nem Tesco meg ilyenek voltak és simán lehetett biciklizni arra, ma már nem mernék), gyakran volt valami esemény repülõ nap meg ilyesmi.
Az íjász bemutatót honnan tudtátok, hogy lesz? Mi is nagyon szívesen megyünk ilyen helyekre, Vitya régen íjászott.

Ma gyereknap alkalmából voltunk a Vadasparkban, tök jó volt, megnéztük a "vau-vau" vaddisznót, "vau-vau" õzikét, stb.-t. Viszont a murvás terepen elég nehéz volt tolni a babakocsit.

Zsuzsi! Ha Budaörs felõl megyünk Budakeszire akkor ott van az út jobb oldalán a vitorlázó reptér is, most ott nem álltunk meg, de az is elég látványos, legközelebb arra kirándulunk. ÉS ahogy onnan szállnak fel a gépek azt pont látni szüleimnél a konyhabalakból Kép

Nevelés, és idézetek, nekem a kedvencem ezzel kapcsolatban: "A legtöbb kisgyerek okos. A legtöbb felnõtt ostoba. Ezt teszi a nevelés" Móra Ferenc (ha jól emlékszem)

Dzsili!
További gyógyok.

Márti!
Tali holnap, nem tudom. Vili még taknyos és hazafelé szegénykém ma is hisztizett, mert ugye a Vadasparkban nem tudtam leszívni a nóziját, de úgy megnéznélek. Gondoltam ma rád, nekem tavaly ilyenkor már elment a nyákdugó.

Norci
norci

Sziasztok!

Remélem már elmegy az írásom!

Zsuzsi!Kép Köszi a bíztatást, nekem lesz 4 napom anyuéknál, amikor összekaphatom magam. Remélem elég lesz!

BMárti! Elég zagyván fogalmaztam. Szóval 40% kell, hogy érvényes legyen a vizsga. A teszten ez 20 jó választ jelent, minden válasz 1 pont. MIvel én csak 16 választ írtam, nem hittem volna, hogy sikerülhet. De 22 pontot kaptam végül! Azt hiszem mégiscsak vannak csodák!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Mi ez a nagy csend?

Márti. Lányok!
Lesz ma tali?

Írt éjjel Edit,hogy a Sanyi partnere nem dolgozhat, ezért elõbb jönnek haza és már holnap indulnak is. Mivel ezt hajnali ¼ 1-kor írta, ezért nem tudom, hogy ez most holnapra vagy mára vonatkozik, de a lényeg, hogy jönnek!

Szila,Zsuzsi!
Köszönöm a válaszokat!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Lesz tali! KépKépKépKép Mi Andivakl 10perc múlva ott vagyunk Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

... jól lemaradtam...

kisLucának NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT! KépKépKépKépKép

sztigris Szilvi
Neked is NAGYON BOLDOG, bár nem 1. SZÜLINAPOT KépKépKépKép

Dzsili
Remélem, Napocs már jobban van .. szörnyû volt olvasni is, milyen rosszul volt Kép sok-sok-sok-sok-sok gyógyKép-t küldünk neki! Neked meg sok-sok erõt az ápoláshoz!

... a talit sajna ma kihagyjuk... nem tudom, így hogy fogom kibírni az egész hetet. Tegnap fent voltunk gyereknapozni a Várban... az tõlünk nincs messze, babakocsival voltunk, és ugyanolyan hiszti volt, mint múltkor... úgyhogy a babakocsi nem javít a dolgon KépKépKépKép .. úgy látszik mi melegben házifogságra vagyunk ítélve... Kép

... én sem vagyok vmi fényesen... merõ szolidaritásból növesztem a bölcsességfogam, és most tör át... grrrfftrth .. méghogy a fogzás nem fáj ... de most legalább tudom, hogy tõlem örökölte KépKépKépKépKép ... egyikünk sem aludt túl jól (ez egy nagyon finom megfogalmazás ám!), egész nap egyedül leszek, úgyhogy nem sok jót várok a mai napra ... Kép Csengus kb. 2 percet képes eltölteni úgy, hogy nem rajtam csimpaszkodik...

.. na megyek, mert ezt már órák óta írom ...

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a szülinapi jókívánságokat!Kép
Az tényleg igaz, hogy nem az elsõt ünnepeltem mint LucaKép, de csak néhány év(tizedKép) van köztünk!

A szombati családi összeröffenés nagyon jól sikerült. Apu, anyu, nõvérem és én voltunk az ünnepeltek(mivel 1 hónapon belül vannak a szülinapjaink)! Kaptunk egy tortát, amire mindenkinek a szülinapjának megfelelõ számgyertya volt elhelyezve és egyszerre fújtuk el!Kép Persze érdekes lett volna mindezt az évmennyiséget vékony gyertyákkal kirakni, összesen 154 gyertya kellett volna!Kép Az egész bulit kint a kertben tartottuk(persze napernyõvel!), ami nagyon hangulatos volt leszámítva a szomszéd telekrõl egy-egy fuvallattal átjövõ disznószagot!Kép A lényeg, hogy naggggyon jól éreztük magunkat.

Rebi!
Kitartást a fogzáshoz, Csengus is átvészelte valahogy!Kép

Menta,Tiduj!
Hol vagytok? Mi van veletek? Régen nem írtatok ide.

Ahogy látom a taliról lemaradtunkKép, de majd legközelebb

Pussz
Szilvi + Zsani
sztigris

Sziasztok!

Ezt az üzit tegnap este írtam, de nem engedte a babanet elküldeni vmiért...még reggel, sem. De most már látom, hogy megy:

Na, talán másodjára sikerül:

BMárti,
arra írtam, hogy milyen aranyos a fiad, hogy tovább aludt, mint te.Kép

Zsuzsi,
hat (Kép) foga van Hangának (alul 4, felül 2).

Norci, Zsuzsi,
hogy is van ez a reptér-dolog? Akárki mehet repülõteret nézni?

Dzsili,
gyógyok Napocsnak: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Képzeljétek, du. letettem Hangát aludni, egy nyekergés után csönd lett, miután kijöttem, gondoltam eljátszogat az egerével...pár perc múlva hallom egész közelrõl a hangját. Kinyitom a háló ajtaját, erre az én gyerekem ott kolbászol kezében az ágyráccsalKép, amit kiszereltKép.

Szila
Szila

Sziasztok!

Új képet akartam rakni a profilomba, erre nemhogy feltöltõdött volna a kép, de a régi sem látszik.KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Szila
szila

Sziasztok!

Akik voltatok talin, már tudtok róla, de azért elújságolom a többieknek is: lehet, hogy korábban lesz baba, mint várjuk...
Ma voltunk ugyanis UH-n és NST-n. Romolához hasonlóan ez a baba is kisebb, mint "kellene" lennie. Az orvos nagyon aggodalmaskodik, ugyanis nem érti, hogy miért rendelkezik egy 38 hetes baba 35 hetesnek megfelelõ paraméterekkel, hiszen minden "kézzel fogható" dolog rendben van körülöttünk: tökéletes szívhang, a méglepény sem öreg még, elegendõ magzatvíz, stb. Elõször azt javasolta, hogy csütörtökön feküdjek be a kórházba, és talán már a szülést is megindítja. Ez majd'két héttel lenne a kiírás elõtt. Nekem sikerült kiharcolnom, hogy adjunk a babának még egy hetet, de szerintem jövõ héten biztos, hogy be akar fektetni a kórházba... Kép
Nem tudom, mit tegyek... azt szeretném, ha a baba akkor születne meg, amikor õ szeretne, de a felelõsség a dokié...
Ja, a talin sem mondtam még, hogy hajnalban voltak fájásaim, meg délután is. Szóval lehet, hogy szegény babókám lesz olyan intelligens, hogy inkább megszületik elõbb magától, minthogy itt tipródjunk, vizsgálatot vizsgálatra halmozva. Kép
Mit ne mondjak, izgulok rendesen...

Zafi: a zongoratanárnõdhöz fogadd õszinte részvétemet... Kép

Szila: mi a keresztneved?
Zafi, és neked?

Borcsa: Lucának ezúton is kívánok boldog elsõ szülinapot! Jót mosolyogtam a gyertyás történeten! Kép Kép Kép

Romolának teljesen felborult a napja, most ébred fel (!).

Mennem kell, sziasztok: Lauráék
p_laura

Laura!

Ne idegeskedj sokat! Nehogy azért akarjon kibújni ToncsikaKép
Drukkolunk nagyon!

Szila! Ez vicces lehetett.Kép

Rebi! Úúúgy hiányoztatok ma.Kép

Hanna az elõbb aludt el, elég sokáig tartott mire elsorolt mindenkit.Kép Jéki(Réka), Bau, Cucasz (Luca)Kép

cory! Hogy sikerült a digitális vizsga?

pussz

Tikk
tikk

Laura!
Drukkolok én is nagyon Kép A dokid azért szeretné indítani a szülést, mert pici a baba? Ilyenkor még nem hogyni szokták, hogy növekedjen? Végül is õ az orvos, és Romival is jó kezekben voltál, nem? Szóval tényleg ne idegeskedj! Az indítástól meg ne félj! és sok-sok Kép Kép Kép

Szila!
Ágyrács Kép
Reptér: igen bárki bemehet.

Dzsili!
Jobban van Napocska?

Márti!
Te hogy vagy?

Cory! Menta! Ágci! Danimama! Lina! és akik mostanában nem írtok még mi újság veletek?

Tikk!
Nagyon ügyi Hanna a felsorolással Kép. Kik voltak még a talin és egyáltalán milyen volt?

Jó éjt:
Norci
norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?