Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na mindjárt visszaolvaok, de most bőgök! :shock:
Csak Silka szülését olvastam végig! :lol: :lol:
Mostantól az összes lagzin is bőgni fogunk, vagy még visszaáll a hormonháztartásunk a "normálisra"? :shock: :shock:

Silka, amúgy jobbulást!! Emlékszem nővérem is beteg volt az egyik pici mellett, de ezek a pöttömök olyan strammok, hogy nem kapta el a lánya! Lizi is biztos átvészeli! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

No visszaolvastam! :lol:

Adalékok: én is középutas leszek... nem fogom azzal tömni a gyereket, jobb a gyümi, meg a normális kaja, de ki tudja miről mi derül ki később... a guargumis cuccot csak azért írtam, mert így már nem kell külön figyelni, hanem csak úgy mint a többi E-s cuccot...
De a bio sem jobb... én nem igen hiszek benne...
Pl a házi tej az nagyon gáááz!! sokkal veszélyesebb mint az pasztörizált! Forralva talán nem, de egy csomó ember nem forralva issza... jó mondjuk gondolom piciknek csaknem adja senki úgy oda...

Andi, sikerült már a hasfájásra vmit kitalálni? Az Espumisan tényleg jó volt nekem, én tuti kipróbálnám a gyereknél is... mert elég nagyfokú puffadást orvosolt nálam a mensik előtt...
A teákat én se értem, úgyanaz az édeskömény + kamilla tea hogy lehet egyik gyártónál újszülötteknek is jó máshol meg 4 hós kortól... a granulátumot értem, hogy más, de a rendes főzős tea, hasonló összetétellel? :shock:

Verna, Lolo nagyon ügyes! Kis úszóbajnok!

Giga, annyira jó amikor el kezd mocorogni a baba!! Nekem onnatól vált igazán "valóságossá" az hogy ő van! Onnatól kezdve rossul eset, ha a párom azt mondta, hogy babánk lesz, mert mondtam, hogy nekünk pocaklakón VAN, él - mozog - meg van keze-lába... :lol: :lol: :lol:
Lilinek jobbulást! Szegénykém kis nyüszi lehet!

Tényleg lányok én még orrszívót nem vettem... azért mert a porszívós nem tetszik (egyszerűen kiakadok a gondolattól...) de a kézire azt mondják, hogy nem ér semmit. Van vmi LIVING LAB-es márkájú elektromos cucc, arról tudtok valamit?

Pimpoka, Lellének nem semmi pocója van! Azért vicces, mi fogyni akarunk a gyerekinket meg hízlalni... én pont arra gondoltam, hogy szülés után jó lenne, ha az én és a gyerek együttes súlya állandó lenne, akkor én szép lassan fogyogatnék! :wink:

Tiop, nekünk T-Kábel van és nincs vele gond... TV, vezetékes telefon és internet egyben és nem túl drága így.
Mondjuk NAGYON nem tetszik, hogy a nagy szabad vereny azt jelenti, hogy itt Veresen nincs T-COM... ez szivatás! Ezzel rendesen hátrányos helyzetűnek érzem magam, mert anyunak (Debrecen) és anyósomnak (Pécs) lenne olyan csomag, amiben ha mindhárman T-COM-osok lennénk, akkor ingyen beszélhetnénk... amíg Pesten laktunk anyunak volt ilyen csomagja... :twisted: :twisted:

Környezetvédelem: hááát, azt hogy a zöldek SEM Bp-et elkerülő utakat SEM Bp-en átmenő forgalmat nem akarnak az vicces...
Mondjuk végigondolták ezt? Jó az M0-s jó lenne, ha minél optimálisabb utvonalon, meg fákkal körülvéve építenék, ez ok... de a szélsősége?

Pl két Balaton melletti település miatt sikerült megépítenünk szerintem a környező országok legdrágább autópálya szakaszát, pedig a horvátoknál mondjuk néhány helyet is át kellett furni...
Valahol a közérdeknek azért előnyben kellene lenni, de ez a (szerintem) félreértelmezett demokrácia nem erre halad...
Szerintem Ny-Európában sem tudja pár ember leállítani évekre
egy autópálya építését...

A játékasztalok NAGYON jóók!!

Fűtés: nálunk be van kapcsolva 20 fokra, de mostanság nem indul be... csak pár napja ment, akkor is este, ha a lakás hőmérséklete 20 fok alá esett.
Így szerintem nem kerül sokba, és én már nem kapcsolgatom a kazánt... tényleg, ha a kisbaba lesz itthon akkor hány foknak kell lenni?

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, meg ne vedd azt az orrszívót! Nem ér semmit. A barátnőmék vettek egyet, szivogatták is a gyerek orrát, de kb. a harmadik alkalom után rájöttek, hogy csak a töredékét szippantja ki a cuccnak. Így aztán visszatértek a porszívósra.
Amúgy én sem akartam porszívóst, kérdeztem is itt a lányoktól, hogy mit ajánlanak, de mind azt mondták, hogy az a legjobb. Megvettük és nem bántam meg. Pillanatok alatt kiszívja a gyerek orrát.
Vendég

Sziasztok!
Silka!
Elolvastam a szüléstörténetedet,és nagyon tetszett!a végén rendesen elsírtam magam!Én már megedződtem,de csajszi te megbőgettél rendesen!Csodálatosan írtad le,hogy mi történt veletek,szinte ott voltam a szülőszobán újra én is!!!GRATULÁLOK MÉGEGYSZER!!!!!Ja és végig azon izgúltam,hogy tágúlj rendesen!!! :lol: :wink: Annyira megfogott az egész,hogy alig találok szavakat! :wink: Jobbulást neked!

Jutta!
Én már a Rolinál is az orszívóporszívót használtam,és hidd el,hogy nem veszélyes!Nagyon jó szerkezet,áldom azt aki kitalálta!Ennél hatásosabbat nem találtam!Teljesen kitisztítja az orrot! :wink: Gyerekeknek nappal 20-21 fok kell,hogy legyen,de fürdéshez kicsit magasabb kell,hogy legyen kb:24-25 fok!
Kitartás!T-Kábel nincsen nálunk!

Piroska!
Készülődik a babóca kifelé!!!!!!!!!Már nincsen sok hátra!!!!!!! :wink: :D

A játékasztalok nagyon jók!Én Zsaninak ezt szeretném megvenni karácsonyra!Tanuló kutyust a FP-tól!
http://www.jatektoys.hu/index.php?menu=1&shopid=31[/url]Itt megtaláljátok!
http://www.jatektoys.hu/imageview2.php?id=245Ő az!
Szép hétvégét mindenkinek!Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Én most nem olvasok semmi meghatót, mert tényleg nem olyan most a hormonháztartásom :).
Jutta:
szerintem utána elmúlik ez a sírós időszak, de érzékenyebbek leszünk, mert megtapasztalunk nagyon sokmindent a baba mellett. :)
Én orrszívó porszívót vettem, nekünk a porszívó erőssége állítható, így nem olyan gáz, ráadásul azt hallottam én is, hogy az a legjobb. Én úgy tudom, hogy azt egy magyar ember találta fel. Dehát ez nem is lepne meg, hiszen a magyarok nagyon találékonyak (a kényszer nagy úr :)).
Tiop:
Hát igen, készül az a babó, de azért jól érzi még bent magát, azt látom :), igaz, hogy kicsi neki a ház és az oldalát néha kirúgná, de azért még elvan ő ott :). Nem szállt még le, jól fent van, nem siet.
Silka:
látod, így vagyunk mi összerakva, ha megszületik a babónk, azért még kívánjunk újat szülni :). A természet megoldja, hogy meglegyenek a folyamatok. Érdekes, az embernek mindig az nem jó, ami van, a nagy has nehéz, de ha már nincs, hiányzik. :) Ez van... Ilyenek vagyunk :).
Fűtés:
képzeljétek el, hogy nálunk iszonyatosan süt a nap és mivel hőszigetelt, hatalmas ablakaink vannak, úgy működik a melegházhatás, hogy csak na! :) Én most egy kis nyári ruhácskában vagyok itthon, mert nagyon meleg van és még nem kell fűteni, Hála Istennek! :)
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, még egy kérdés:
Ismeritek a TV Ntework-ot vagy a DigiTv-t? Mert nekünk most kellene lassan dönteni, hogy melyikre álljunk át. Nincs róla infótok, hogy melyik a megbízhatóbb?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Két napig visszaolvastam csak. :D

Verna, Nircee, Pilla majd mondjatok már néhány infót, hogy a zenebölcsiben konkrétan miket csináltok! Nálunk is van zenekuckó (egyik kolléganőm csinálja), kíváncsi vagyok.
A másik amire járni szeretnénk, a baba-mama torna. Ezt csak kipróbáljuk, mert tartok tőle, hogy Szonja még kicsi hozzá.

Silka, nagyon szép a történeted. A doktornővel, nem beszéltétek meg előre, hogy ha ezen a hétvégén szülsz, ő nem tud bejönni? Vagy ez váratlanul történt? Furcsa ez tőle. :shock:

Jutta, nagyobb babóknak valóban jó az a hőmérséklet amit Tiop leírt, de szerintem az újszülöttnek több kell. Ő azért akkor jön ki a 36 fokból, én egy darabig tartottam itthon a 27-28 fokot, és fokozatosan mentünk lejjebb. Így is mindig hideg volt Szonja.

Kaja: Pilla igazad van, az oviban sem minden bio. Én a miénkről tudok csak érdemben nyilatkozni, nekünk saját konyhánk van. Törekednek a jó minőségre, de ugye, pénz beszél, kutya ugat. :wink: Itt mondjuk szerencsés, hogy sokaknak van őstermelői igazolványa, és az ovi sok esetben tőlük vásárol. Ismerjük az embert akitől van, tudjuk, hogy nem műtrágyázta agyon, stb... De a legtöbb helyen sajna nagyon nem fajin a kaja. Az meg, hogy a középiskolából van kiszállítás (már nem tudom ki írta) szerintem nagyon nem helyes, mert az óvodásétkeztetésnek is vannak szigorú szabályai. Dehát gondolom, az önkormányzatnak ez éri meg, és ezt kell szeretni. :evil:

Giga, láttam megemlítetted, hogy LIlinek annyira folyik az orra, hogy van olyan, hogy le is nyeli. Ne ijedj meg, az nem baj. Baj akkor van, ha se ki se be, és ott lerakódik mondjuk az arcüregben és akkor jönnek a szövődmények.

Piroska, pocakfájás nem feltétlenül a telítettségtől van, hanem rendeteg mindentől. Nincs úgy kialakulva a bélflóra, bélbaktériumok vannak kialakulóban, stb, és ezért nehéz az emésztés. De majd ezt te is tapasztalni fogod. :wink:

Andi, annak idején itt említettem néhányszor, hogy én adtam Szonjának míg picurka volt, a Lactobakt nevű port, amit anyatejben, teában kell feloldani, és kúra szerűen adni. Nem tudom továbbra sem, hogy kapható e gyógyszertárban, kérdezd meg! NAgyon hatásos volt.

Képzeljétek! Pénteken volt nálam a védőnő. ( egy év alatt másodszor) Na most is azért jött, mert én nem megyek már havonta, és hozott nekem egy cserepes virágot. Az anyatej világnapja alkalmából ad az önkormányzat azoknak az anyukáknak, akik hosszú ideig szoptatnak. :shock: :D Meg is örültem neki. :lol:

thenus

Meggyőztetek! Akkor porszívóhoz kapcsolódó orrszívó lesz. Eddig is mindenki ezt ajánlotta, csak én hezitáltam, na ezért nem lett belőle eddig semmi...
2 porszívónk van, az egyik giganehéz és a garázsban tároljuk, a 2 hetenkénti nagyporszívózáskor kerül elő, meg egy régi pici, na szerintem ennek kisebb a teljesítménye ezt most nem igen használjuk, csak nem dobtuk ki, na ezt felköltöztetem az emeletre, hogy ezzel orrszívó-porszívózzak, ha kell... remélem nem kell majd sűrűn...
(ja és van egy seprűszerű morzsaporszívós, amit imádok! Ez a konyhában áll a sarokban mindig tettrekészen... )

Piroska, nővéremtől férje megkérdezte még a szülőszobán az első gyerek szültése után pár percel - 20 órás vajúdás, meg amit akarsz - hogy jönne e máskor is. Gondolkodás nélkül igent mondott! :wink:
Na ezért nem félek én a szüléstől, közben fáj, de utána úgyis elfelejted, vagyis nem elfelejted, de eltörpül a baba megléte mellett az egész! Előtte meg tök felesleges félni, attól nem lesz jobb... (na majd szülés után is ekkora legyen a szám :lol: )

Jutta

KépKép
jutta

Thenus, a cserepesvirág tök aranyos dolog! :D

Jutta

KépKép
jutta

Tőlem is megkérdezte a férjem 2 kétperces fájás között, hogy akarok-e még gyereket! :) Azonnal igent mondtam. :) (Úgy volt vele, hogy ha most igent mondok, akkor tuti, hogy akarok.)

Hőmérséklet: nekünk kifejezetten 21 fokot javasoltak a védőnők újszülöttnek is, meg a szakirodalom is ezt írja (lévén a bölcsőhalál egyik fő oka a túlfűtött lakás és a túlöltöztetés). Fürdéshez természetesen melegebb kell.

Orrszívó: Nekünk van LivingLab, de csak utazáskor használom, nem olyan hatékony, mint a porszívós... de a semminél jobb.

Zeneház: egy egyébként zeneiskolában tanító anyuka tartja otthon, náluk; vannak mondókák, dalok, néhány hangszeres kísérettel (gitár, furulya, szintetizátor), vagy magnóról, amit ismerünk, azt énekeljük mi is. :) Közben a gyerekek kapnak mindenféle csörgőket, dobokat, amin ők is zenélhetnek; a legtöbb éneket, mondókát eljátsszuk játékállatkákkal is, van mindenféle plüss, meg bábok, meg ilyenek... aztán van, amikor mozgással kísérjük, sétálunk, szaladgálunk körbe-körbe a babákkal és mondókázunk, énekelünk (ezt pl. Lolo nagyon élvezte).
Szerintem nagyon érdekes és tartalmas, mi is tanulunk egy csomót (vagy csak felidézzük a régen tanultakat), a gyerekeknek meg nagyon tetszenek az eszközök... úgy vettem észre, hogy a hangszeres zene érdekli őket különösen, azt rendszerint tátott szájjal figyelik, mikor a Mónika furulyázik vagy gitározik...

Na megyek, mert még főzni kell, aztán jönnek vendégek, utána mi megyünk vendégségbe... hú, utol kell érnem magam. :)
Vendég

Nircee, naponta kb. 1-1 1/2 órára biztos, hogy lefoglalja a játékasztal a lányt. Persze nem egyben hanem részletekben. Olyan 10-15 percet eljátszik vele csendben. Az 1 órán kívül pedig egy fél órát tuti, hogy tologatja. Nálunk is a legnagyobb kedvenc az üres tusfürdős doboz, kinőtt cipő, stb.
Tiop, én már megvettem Laurának ezt a FP kutyust, de még el van rakva, mert a szülinapjára szeretném odaadni. Kipróbáltam és legalább egy fél órát elnyomogattam. Nagyon jó játék.
Jutta, nálunk átlagosan 23 fok van a lakásban, éjszaka lemegy 20-ra. Persze ez nem a nyári időszakra értendő, mert akkor horror hőmérséklet uralkodik a tetőtérben. Szóval ebben éldegél a picurink mióta hazahoztus a kórházból
Viszont 14 éve amikor Sárám született nem nagyon voltunk anyagilag eleresztve. Konkrétan nem volt pénzünk a gáz számlára sem. Így aztán napközben 20 foknál nem volt több a lakásban, éjszaka pedig úgy 18 körül. Sára másfél éves koráig nem volt beteg és a mai napig kiráz tőle a hideg, hogy télen is képes egy szál polóban rohangálni a hóban.
Silka, olyan jó volt olvasni a szüllésedről. Köszi, hogy leírtad Nekünk.
Henus, a zeneház szuper. Bár Laura a második alkalommal inkább csak felfedezett és pakolászott, de a hangszeres kíséretet tényleg tátott szájjal figyelte.
Vendég

Jutta! Nekünk Living Lab van, én nagyon szeretem. Nekem nagyon bizarr, a porszívós megoldás, bár nem vonom kétségbe, hogy jó. A Living Lab előnye, hogy utazáshoz, usziba is tudom vinni. Nekem ez a megoldás szimpibb, ezért választottam.

Majd estefelé még jövök...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Orrszívás: mivel Bogi még mindig iszonyúan fél a porszívótól, nekem eszembe se jutott soha ez a megoldás, viszont már lassan 2 éves, és tök jól megvagyunk az 500 Ft-os mini kézi orrszívóval! Van egy elektromos "Pesztonka" márkájú is, talán ha 2-szer használtuk. Szerintem jó a készülék, és nem is drága. Amúgy meg ügyes anyuka kell csak a kézi orrszíváshoz! (ja, azért én is brutálisnak tartom a porszívóra "csatlakoztatni" a gyereket, de nem vonom kétségbe, hogy van, akinek ez válik be).
Szerencsére Roni viszont bírja a zajt - konkrétan a csendben nem bír aludni - és ha a füle mellett 20 cm-re megy a gép, akkor is vígan durmol. Már most látszik, mennyire más a két lány habitusa.

Silka, majdnem elbőgtem magam a történeteden, csak azért nem sírtam, mert anyuék itt vannak és nem értenék, mi bajom van... Olyan szépen írtad le!!!

A fűtésről meg annyit, hogy nálunk a férjem 25 fok alatt közli, hogy támadnak a pingvinek, és beöltözik 2 pulcsiba. Amikor ugyanis picibaba volt, anyósomék állandóan trópusi hőmérsékletet csináltak a lakásban, és a párom így képtelen tolerálni a hűvösebb időszakokat. Én meg nem bírom a meleget, szóval szépen vagyunk... :roll: :shock: De szerencsére meggyőztem, hogy nem kell a gyerekeket "megfőzni", mert tönkremegy a természetes hőközpontjuk, a megfelelően rétegezett öltözék sokat jelent, így sikerül a max 23 fokot biztosítanom a gyerekszobában. A hősugárzót csak a fürcsi idejére kapcsoljuk be a fürdőszobában és a szobában is.

Thenus, köszi a tippet, megkérdezem majd a dokinénit vagy a gyógyszerészt.

Na ennyi, mert mindkét csaj felébredt... jaj nekem... :wink:
andibab

Orrszívó:
a mi porszívónk nagyon halk a legkisebb fokozaton. Az meg szerintem nem lesz brutális. Na, mindegy, majd meglátjuk.
Jutta:
most nem érek rá a szüléssel foglalkozni, ezer dolgom van még. Nem tudom, miért, már hallottam, hogy az anyukák az utolsó héten begárgyulnak és mindent felforgatnak, de most úgy néz ki, rám is rámjött ez a gyagyaság. Az az érzésem, hogy annyi mindent kell még megcsinálni! Na, megyek is! :)
Sziasztok!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska!
Szerintem a jővőhéten lebabázól!!!!!!!! :lol: :lol: :wink: Nekünk is állítható a pórszívó szívóereje,de a legkisebb fokozaton szinte semmit nem szívott ki a gyerkőc orrából!Legalább felkel állítani a fokozatot töb mint középre!De ezt majd úgyis kitapasztalod! :wink:

Pilla!
Nekem is nagyon tetszik a kutyus,és már én is próbáltam!Tetszik rajta minden!A zene,mondóka stb....!Már tavaly megakartam venni neki,de úgy gondoltam,hogy túl picike még hozzá,így idén karácsonyra kapja meg!Egyépként mutattam már neki a képet,sőt ki is lehet próbálni itt a net-en!Nagyon tetszett neki,egyfojtában megakarta fogni,beszélt hozzá folyamatosan!szerintem jó választás lessz! :D

Jézus most nézem az előző hozzászólásomat!Mennyi szóismétlés egy mondatban!!!! :shock: :shock: :oops: :oops:
Gyerekeknek nappal 20-21 fok kell,hogy legyen,de fürdéshez kicsit magasabb kell,hogy legyen kb:24-25 fok! tiszta ciki!Na de ez van amikor egy gyerkőc a lábad előtt áll és fel akar mászni az öledbe! :lol:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Hello Lányok,

Jutta, nekem a mai kb a 3. sírásmentes napom, mióta megszültem. Sírtam én mindenen. Apa itthoni fogadtatásán (egész kégli feldíszítve), amikor Drágaságom aludt, amikor sírt meg úgy egyébként is.

Lányok, tök jó, hogy leírjátok a tapasztalatotokat a különböző játékokról. Mi legalább már majd tudjuk, miket vegyünk a gyerkőcöknek idővel :lol:

Piroska, nálunk TvNetwork van, folyamatosan akadozik a net szolgáltatás. Ma reggel panaszkodtunk nekik utoljára, de ráfogták a router-ünkre :roll: Szóval most nem tudom, hol is van a hiba.

Henus, a dokinővel még augusztusban egyeztettem. Beírta a naptárába az eredeti időpontot, de azt mondta, bármikor indulunk, azonnal csörögjek. Rögtön megmondta mikor lesz szabin (most van), azt mondta ezen kívül bármikor hívhatom. Már túltettem magam rajta, hogy ez így sikerült. Bent a kórházban 3 napig azon agyaltam, hogy ha kapok EDÁ-t, akkor talán jobban bírom és sikerül természetes úton megszülnöm a kis drágát. Pokolian frusztrált, hogy császár lett belőle, ezt mondogattam a dokimnak is. Ő viszont még a varratszedésen is vígasztalt, hogy nehogy már kevesebbnek érezzem magam emiatt. Nagyon rendes egy doki!

Hőmérséklet: nálunk olyan jó a hőszigetelés, hogy hónapok, mire lehül a kégli. Most is 24-27 fok között van a gyerekszobában. (este is) Mikor áthozom Lizit, nem győzök szellőztetni...

silka
silka

[quote]A írta:múgy meg ügyes anyuka kell csak a kézi orrszíváshoz!

Akkor itt elég sok ügyetlen anyuka van. :shock: :lol:
Vendég

Na akkor most se tudom, hogy milyen orrszívót vegyek! :lol:

Ja és Piroska: mostam-főztem-vasaltam-takarítottam... :lol:
Összeszedem mindjárt, hogy mlyen adminisztartív dolgokat tolok magam előtt hetek óta, szerintem holnap ill. hétfőn azzal is végzek!
Addig Dorka maradjon odabent, de utána sipirc kifelé! :lol: :wink:

Silka én "csak" heti 2-3 bőgést rendezek, főleg ha babás fotókat, sztorikat hallok, de néha csak úgy... asszem szülés után eltartok egy pzs gyárat egy ideig... :shock: :shock: :shock:

No az én párom ki van akadva, ha meleg van... így mivel a kórházban elvileg 25 fok van, itthon 23-mal kezdünk és onnan hűtjük lakást majd hetente-kéthetent fél fokkal 21-ig...
De nekünk nincs hősugárzónk!! Mit csinájak fürcsikor???

Jutta

KépKép
jutta

Silka, gyönyörű a szüléstörténeted! Az írásod alapján így is egy csoda volt számotokra Liza születése, és valóban az is! Az a lényeg, hogy jól van ő is és te is! Ha tiltakoztál volna a császár ellen, még akár baj is lehetett volna, úgyhogy minden úgy volt jó, ahogy! A következő baba attól még születhet hagyományos módon.. Ne rágódj azon, mi lett volna, ha, hiszen már veled van a kisbabád!
(Nekem is hiányzik a pocim, olyan jó volt érezni, ahogy mozog, helyezkedik, csuklik a Bébike.. de majd a következő pöttömmel újraélhetjük!)

Jutta, ha a fürdőben fogjátok fürdetni, akkor a melegvízzel be tudjátok melegíteni a helyiséget. Csak engedjétek meg a forró vizet, és a gőz felfűti. Ha a szobában lesz a fürcsi, akkor nem tudom.. :roll:

Mi is voltunk babaúszni, és Márk ma annyira aktív volt.. Legutóbb csak csüngött a kezünkben, és hagyta, hogy jobbra balra húzzuk a vízben, mozgassuk a lábát.. :roll: Most viszont járt a keze-lába, nevetgét, merült is. Nagyon élvezte :lol:

Hú, nem is tudom kinek akartam még írni.. majd ha még eszembe jut, jelentkezem.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Fürdésnél nálunk semmivel sincs melegebb, átlag 22 fok. Arra figyeljetek, hogy az ajtó mindig zárva legyen ha meztelen a pici. :wink:

KépKép
tüccs

2000 forint egy egyszerű hősugárzó, ami nyáron meg ventillátorként funkcionál, szerintem ennyit érdemes azért beruházni a fürdetéshez! ;) Többet is fogtok költeni, ennél sokkal-sokkal feleslegesebb dolgokra! ;)

Azért nem gondolom, hogy a gyereket külön szoktatni kellene a külső hőmérséklethez, mert eleve annyira más körülményekkel találkozik, amint megszületik, hogy nem hiszem, hogy pont a hőmérséklet izgatná... ;) Gondoljatok csak bele, meg kell tanulnia hirtelen ENNI... általában pár percen belül sikerülni szokott nekik! ;)

Silka: nagyon ismerősek voltak az érzések, amiket leírtál, én is úgy tudnám jellemezni, hogy mintha be lettem volna rúgva... ;) Azt viszont nem értem, miért tartott olyan sokáig, míg előkészültek a császárra? Igaz, nekem sürgősségi császár volt, mert ugye leesett a szívhang, de gyakorlatilag 5 perc alatt előkészítettek és 10 perccel azután, hogy kimondták a "varázsszót", hogy császár, már kint volt Lolo...

Orrszívás: én azért szeretem a porszívósat (jobban, mint a LivingLab-ot), mert sokkal gyorsabban leszippantja a trutyit - így kevesebbet is szenved a gyerek. Azt vettük észre, hogy nem az a gond, hogy szívjuk, mert az így is, úgy is kellemetlen neki, a kézivel is, nehogy azt higgyétek, hogy a porszívós az brutálisabb - sőt, azt mondom, hogy mivel gyorsabb, még kíméletesebb is! :)
Amit egy-egy nátha alkalmával kihoz, azzal a LivingLab egyáltalán nem boldogul - kézi pumpással is próbáltam már, de maximum a legelejét kihozza, a nagyja meg bent marad (a porszívósnak, az aztán tényleg mindent kihoz! ;) ).

A játékasztal nálunk a kisszobában van, és ez azért vált be, mert ugye nem egész nap van ott a csajszi, így aztán amikor ott vagyunk, akkor érdekes a dolog, leköti 15-20 percig.
Játékoknál a legjobb módszer, ha összepakolom őket, akkor azonnal érdekessé válnak és Lolo elkezd játszani velük! :)
Ma egyébként itt volt Lolo másodunokatesója, ő már elmúlt 1 éves, de ő is érdekesnek találta a játszóasztalt, sőt, egészen új funkciókat fedezett fel rajta, amikre mi nem is gondoltunk - úgyhogy reménykedem, hogy még sokáig érdekes lesz Lolonak is! :)
Vendég

Pilla,

nem úgy gondoltam hogy ügyetlen bárki is... az első 1-2 alkalomnál természetesen én is tökre bénáztam a kézi orrszívóval, de aztán nagyon belejöttem, és mostanra pár másodperc alatt lerendezzük a dolgot, akármekkora "adagról" is van szó!
Az egészet csak azért írtam, mert lehet, hogy van olyan béna népség, mint mi, hogy a gyerek retteg az erős zajoktól, és akkor pont elég trauma neki az elzáródott orra és a szülői matatás az orrmányán, nem kell még a porszívózúgás is szegényke lelkének. Vagyis csak azt akartam mondani, hogy kézivel is simán megoldható, csak gyakorlat kell hozzá...

Na, indul a fürcsi, két törpével igazi nagyüzem. Szerencse, hogy Ronit még nem érdekli, hogy ki fürdeti, Bogi viszont eléggé hisztisen áll a dolgokhoz, van, hogy "félidőben" közli, hogy mégis anya kell, apa mehet, és akkor én meg dobjak el mindent a kezemből, hogy mehessek fürdetni - de ha épp Picur van a kezemben, mert kajálunk??? Persze Bogit ez csöppet sem érdekli... :roll: :shock:
andibab

Silka:
nekünk csak a TV kell, de gondolom, az mindegy, nem?
Jutta:
én már a nagyját a babaruháknak kimostam és kivasaltam, ki is készültem tőle, de már kész van. A többi később lesz csak jó, azt majd később fogom megcsinálni. Most még tanulok, amíg lehet. Megkaptam a hanganyagot a közgáz óráról, most azzal leszek elfoglalva, úgyhogy most tényleg várhat a picur addig, míg elkészülök :). Te hogy érzed, el fog indulni, vagy túlhordod?
Fürdés:
na, az a hatalmas szerencse, hogy a fürdőben van törölközőszárító és olyan jó meleget csinál percek alatt, hogy nem kell ettől félni. De tényleg a meleg víztől is jól bemelegszik a fürdő. A hősugárzó nem olyan nagyon jó a fürdőszobába, csak ha a fürdés előtt sokkal kapcsolod be, hogy legyen ideje átmelegíteni a helységet. Akkor már inkább a meleg víz, mert az hamarabb átmelegíti a fürdőszobát. Vagy olyan fajta hősugárzót kell venni, ami a fürdőszobába való, mert bírja a párás környezetet és akkor elindítod és közben is mehet, akkor talán jó lesz a hőmérséklet. De nem tudom, hogy az nem drágább??
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Az én gyerekemet sajna izgatta a hőmérséklet, nagyon nem esett neki jól a "hideg". És én ezt meg is értem, nem ehhez szokott. De majd mindenki meglátja a sajátján. Az enyém folyton meg volt fagyva, így magasabb hőmérsékletre álltunk rá. Akkor is ha a szakirodalom 21 fokot írt. :D Sokmindent ír a szakirodalom amit mi itt sorban letojunk, ez miért lenne kivétel? :wink:
Vannak babók akik enni is nehezebben tanulnak, vannak itt is egy-ketten akik küzdöttek, szopival, vagy üveggel, ha jól emlékszem. :wink:

thenus

Jaj Szantre, neked elfelejtettem válaszolni a múltkor forgás ügyben.
Nekem 7 hónapos korában fordult meg Szonja, és rá 2 hétre vezetgetve járt. Azóta folyamatosan ment, nem maradt meg fekve egyáltalán. Ülni is kb innentől ül stabilan, de azt is korán kezdte. (4hó)
A forgás idegesített, de mikor épp eldöntöttem, hogy megnézetem, megfordult. Minden laikus a hasaltatást javasolta, de ordított, és onnan vissza tudott fordulni. Én nem aggódtam annnyira. Aztán csak ment, ment, nem mászott, csak 11 hónaposan. Ja és nem görbe a lába egyáltalán. Köszöni jól van. :wink:

thenus

sziasztok

élünk...

ma talán tudok kicsit olvasgatni /bár 3 hónapot úgy sem tudok :roll:....aztán jelentkezem.

Addig is üdv az újaknak és gratula az új babókhoz :D

Remélem mindenkinek jól telt a nyár..... :wink:
becsi
Iklad

Sziasztok!
Egy gyors beköszönés,aztán húzok főzni!
Kép

Jaj csajok olyan hülyeséget állmodtam,még mindég a hatása allatt vagyok!Leírni is szörnyű,mégha csak állom volt is!Roli,Balázs,Öcsi-nagyobbik tesóm,mama,meghaltak!annyira szar volt ,egész éjjel bőgtem!az egészben pedig az volt az érdekes,hogy amikor felkeltem Zsanihoz utánna folytatódott az állmom egészen reggelig! Nagyon rossz volt,éreztem azt a szörnyű fájdalmat,azt az ürességet!Jaj,mégegyszer nem szeretném átélni! a lényeg az,hogy csak állom volt az egész!

Bocsi,hogy leírtam,de muszály volt kibeszélnem magamból!
Látom nagy port kavart a hőmérséklet és az orszívózás is!Hát én csak annyit tudok mondani,hogy majd mindenki rájön magátol,hogy neki és a babónak mi lessz a legjobb!SZERINTEM!

bECSI!

Jó,hogy jelentkeztél!Mi volt veletek a nyáron?????

Sziasztok!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Hát lehetetlen visszaolvasnom, főleg, hogy nem látok a takonytól.

:shock:

Nagyon pörög a topic.....látom finiselő kismamik is vannak, feltünt, hogy Piroska ma még nem jelentkezett :wink: , úgy látom egyébként ő most a leglelkesebb írogató :lol:

Az új babák is nagyon édesek, a többiek szépen nőnek.... :lol:

Jó sok témát boncolgattatok, most csak az orrszíváshoz írnék...mi 7 évig pesztonkáztunk, és elszörnyedve gondoltam azokra akik porszívóznak...aztán jött egy karácsony amikor Dorka nagy beteg lett, a doki azt mondta ha nem ürül rendesen kórház lesz...jól beijedtünk, rohantunk a gyógyszertátba orrszívóért...2 nap alatt rendbejött...azóta csak azzal...össze sem hasonlítható a gyógyulási idő....ha nagyon beteg még most is kéri, hogy inkább szívjuk.
Ehhez hozzá tartozik, hogy a 2 nagy nálunk állandóan beteg volt...most kezdenek már talán erősödni, de az orrszívással látványos a változás egyébként is...

Mi jól, szerencsére ez a mostani nyavaja is csak engem vett le a lábamról...többieken csak átment.

Nyár mozgalmas volt, bent szinte nem is voltunk...Szonja szinte mindent mond, érdekes mert a nagyok ilyenkor még csak az alap szavakat és az első szótagokat, ő pedig már néha összefűzi a szavakat mondatokká...a viszláttól az egészségedre mindent mond magától....
Nagy zabás, ha rajta múlva egész nap enne...
Összeköltözött Dorkával, tetszik neki.

Nagyok suli, ovi, egyenlőre lelkesek.

Majd keresek képet, és megpróbálok most már jobban figyelni....

Ja van egy járássegítőnk eladó, ha valakit érdekel........csak kerülgetjük.

Sziasztok
becsi
Iklad

Becsi, jó hogy jelentkeztél!! Hát tényleg mozgalmas lehet az élet 3 gyerkőc mellett, bár ezt Tiop is szokta ecsetelni... 8)

Lányok én mára ki se látok a takonyból. Nem tudom mi ez, de próbálom nem átragasztani a csajszira.

Lenne kb. 20 db Kismama magazinom , szívesen elajándékoznám valakinek, akit érdekel. Elsősorban még pocakosra gondoltam, de bárkinek szívesen.. Szóljatok ha tudtok vkit.

KépKép
tüccs

Kép

Kép

Kép

Nekem most vitték el papírgyűjtésre 10 év Kismama termését...már nem hoz lázba az olvasása 8)
becsi
Iklad

Sziasztok!

Én is már lassan egy hete csak olvaslak titeket. Annyira szép idő van napközben, hogy kint tevékenykedek a kertben meg az udvaron :) tudjátok fűnyírás, a konyhakert rendbe tétele stb.

Orrszívó
nekünk is van kézi is meg pórszívós is, mind a kettő nagyon bevált nálunk, de az igaz ha nagyon takonypócos a gyerek akkor a pórszívós a jobb :wink:

Jutta, Piroska helyzet :?: ma még nem jelentkeztetek, vagy csak nem láttam :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Helyzet (ez aranyos): most jöttünk haza kajálásból (fóti csárda barátokkal) asszem, most emésztek egy ideig!

Kaja OK volt és sok, de annyira frenetikusnak nem mondanám... Tudtok Veresgyház - Gödöllő - Fót - Mogyoród környéken olyan igazán nagyon jó helyet?? (nem mostanság aktuális, de azért begyüjtöm az infókat)

No de NAGYON jó volt még egyszer (utoljára?) kimozdulni szülés előtt! Bár ha kisasszony ennyire jól érzi magát, akkor jövőhét szombaton még egy lagzi is kinéz... Majd meglátjuk! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Giga gratula a pocaklakóhoz :lol: , csak néztem, hogy már félidős leszel :D

Piroska szerintem megszült.... :P
becsi
Iklad

Hello Lányok,

Verna, az enyém nem sürgősségi császár volt, ezért készültek elő normál tempóval.
Piroska, a TV-vel nincs gond. :lol:
Tiop, tudod mit szoktak ilyenkor mondani, ugye? Ha valaki haláláról álmodsz, akkor az illető nagyon hosszú életű lesz :lol: (Egyébként tudom milyen sz.r érzés, én is álmodtam már ilyet)
Lányok, a mi porszívónk 1400 W-os és nem állítható rajta az erősség. Erre is rádughatom az orrszívót?

silka
silka

Nekünk fali hősugárzó van a fürdőszobában, és teljesen bevált (jó, ez drágább, mint a hordozható, de fönt van, és pont rá van irányítva a kádra. Egyébként az elején még nem is olyan vészes, amikor pár perc alatt lecsapatod a gyereket, de Lolo már nagyon szeret a kádban ücsörögve hosszasan játszani, ahhoz meg azért kell a meleg. :)

Henus: bocs, de nem igazán értem: az első pár hétben még nem alakul ki a gyerek hőháztartása, tehát se nem fázik, se nincs melege. Aztán meg azt szokja meg, amihez szoktatva van. :) Ezt most nem kötözködésből írom, csak nem értem, miért gondoltad, hogy fázott?! (Anyukám állandóan takargatta Lolot az első hetekben, meg följebb vetette volna a fűtést, mondván, hogy hideg a keze - de gondolom azt tudjátok Ti is, hogy nem a kezét kell nézni, hanem a tarkóját, illetve a hasát. A kéz és láb hidegsége semmit nem jelent...)
A "szakirodalomra" meg azért figyeltem oda a szokásosnál is jobban, mert a bölcsőhalál fő kockázataként a túlfütött lakást jelölte meg... úgyhogy én tényleg szigorúan tartottam a 21 (max. 23 fokot), még úgy is, hogy én néha fáztam - mert engem ugye anyukám 100 fokban tartott annakidején és még jól be is takargatott! :)

Giga: kedden ruhavásár, tudod! :)

Én ma vettem Lolonak egy bélelt cipőt, használt ugyan, de csak kocsicipőnek használták, a talpa teljesen érintetlen. És amúgy nagyon édi! :) Ma bejártuk az Árkádot meg az Ikeát, kinéztünk pár dolgot - bár pénzünk most nincs, tekintve, hogy tegnap rendeltünk új bútort a kisszobába... de azért álmodozni lehet! :)
Vendég

Nircee, Pilla: küldöm a képeket! Sajnos kicsit sok lett a piros szem, de lehet retusálni...
Vendég

Sziasztok!
Becsi, Timi:
Nem, dehogy, nem babáztunk le :). Egyszerűen csak lemostuk a könyvespolcot, a könyveket is letakarítottam, meg selejteztünk egy kicsit, mert annyi könyvem volt, hogy már a fűtőtesten tároltuk. De az nemsokára ugye kelleni fog :). Tehát takarítottunk egész délelőtt és ez annyira kikészített, hogy megebédeltem, utána aludtam egy fél órácskát utána ettem egy órát :):). Hihetetlen mennyiséget tömtem magamba, nagyon éhes voltam. Sütöttem sajtos pogácsát, nagyon finom lett és azt tömködtem magamba, megettem kettőt, aztán a mazsolás krémtúrót, aztán almát meg szőlőt. Szóval kész vagyok. Most meg nem bírok vacsizni, de muszáj lesz, különben éjjel fogok éhezni. Aztán nekiálltam varrni, mert miért ne, meg itt voltak anyósomék, elhozták a babakocsit, amit kaptunk egyik ismerőstől, nekik már nem kell. Nagyon tuti kis kocsi, csak még nem tudjuk, hogy működik :). Holnap lemosom, aztán már csak ez hiányzott :).
Szóval egész aktívan telt el a mai nap is, úgyhogy nem volt időm idenézni sem :).
De még nem szültem meg :). Az az igazság, hogy annyira nem is sietek vele, kezdek hozzászokni ehhez az állapothoz :).
Na, jó, megyek! :)
Jó éjszakát mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska akkor majd ezután szülsz :wink:

silka nekünk központiporszívó van, fogalmam sincs hány W, de maga az orrszívó csökkenti a szívóerőt....magunkon kipróbáltuk nem fájt :lol:
becsi
Iklad

Sziasztok!

Becsi,
ÜDV ISMÉT!!!!!! Jó, hogy megint csatlakoztál hozzánk!!!! :wink: :lol: A gyerekeid édesek, hihetetlen, hogy repül az idő!!! :shock:

Orrszívóhoz nem tudok hozzászólni, nekünk szerencsére - lekopogom - nem kellett használni, csak egyszer. de akkor elég voltaz elektromos. De van mindkettő.

Piroska,
ez nem a fészekrakó ösztön???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A hőmérsékletben nem foglalnék állást, mert nem olvastam erről semmit. Nálunk sosem volt túl meleg, mert a tetőtér felett nincs bedeszkázva a padlás, csak egy gipszkarton réteg van felettünk, a termosztát meg lent van, ahol mindig sokkal melegebb van. Ha meg 25 fokra vesszük fel, akkor nem bírjuk fizetni a számlát. :? Nyáron meg pont fordítva van, fent meg lehet őrülni a melegtől, lent meg elég kellemes az idő. :roll: Szóval nálunk fent (ahol a gyerekszoba, a fürdő és a hálószobánk van) elég hideg van mostanság, de Marcit ez egyáltalán nem zavarja. A fürdőszoba meg simán bemelegszik a meleg víztől! :wink:

Szilka,
nagyon megható volt a történeted!!! Köszönjük!

Tiop,
jaj, szoktam én is ilyeneket álmodni, és tudom, milyen rossz!!!!! Szegénykém!!!!!! Én napokig a hatása alatt szoktam állni!!!! Juj, kivert a víz is.... :cry:

Képzeljétek, Marcika már elkezdett pá-pá-zni, de úgy, hogy kérdeztem Tőle, hogy hol a Nagyi, erre odanézett Anyura, és integetett neki!!! És mindezt 3x megismételtük, és mindháromszor ugyanezt csinálta!!!! Jaj, olyan zabálnivaló volt! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,

oh, olyan szép idő volt ma, úgyhogy mi útra is keltünk kisvonatozni. Gyerekkoromban nagyon szerettem, olyan évszak nem volt, hogy ne mentünk volna, de ha jól belegondolok, talán már vagy 10 éve nem kisvonatoztam. Így, szülőként pedig teljesen más volt!!! Azt már mindketten elfelejtettük, hogy mekkora is a kisvonat belűről, de sikerült felküzdeni a mi babakocsinkat is a másik 10-en kívül. Az oda úton Lelle elaludt, mert az a délelőtti alvásidejébe esett, majd végállomáson kipattant a szeme. Kirándultunk egy jó nagyot, még jó, hogy kafa kis terep kocsink van. Hazafelé már kicsit nyűgösködött Lelle, mert inkább kúszott-mászott-ácsorgott volna, minthogy folyton az ölemben üljön. Aztán ahogy visszaértünk, inkább még elmentünk Mályiba és ott megint sütögettünk, csak lusták voltunk felmászni az utazó ágyért, de lett is böjtje, mert Lelle így nagyon nehezen volt el, a talaj pedig nedves volt és nem tettem le még plédre sem. De a jó levegőn aludt azért egy nagyot. Itthon alig várta már, hogy bekerüljön a járókájába, fürcsiztünk, a vacsi kimaradt, mert nem kérte, és el is aludt.

Nircee, hát a 18 fok azért szerintem elég alacsony hőfok, még ha több réteg van rajtad akkor is.
Amikor Lelle januárban megszületett nálunk állandóan 25 fok volt, fürdéskor melegebb. Hát én bevallom, nem tudtam hány fok kell, nekem a 25 pont jó volt. De túlöltöztetve nem volt és a tarkója nem izzadt. De most 23 fok van, éjjel lemegy 20-21re nem panoszkodik, alszik, mint a bunda.

Becsi, szépek a gyerekek! Szonja mekkora nagy már!!!

Az porszívós orrszívó nem a porszívó erejével szív, el van szűkítve, nem szívhat úgy, próbáljátok ki a kezeteken, vagy arcotokon. Nekem van pesztonka, eleinte azt használtam, mert nem mertem a porszívósat, nem akartam, hogy Lelle orrában 1400 W dolgozzon, de beláttam, hogy butaság, és sokkal több cuccot hozott ki.
Jah, nekem van a porszívósból kétféle, az egyik valami pisze nevezetű én azt nem szeretem, nem is használtam, a szívókája nagyon szűk és nem is tudom, azt hogy kellene tisztítani, van egy másik, aminek két cserélhető feje van, műanyag, azokon nagyobb a nyílás és hosszabb a fejrésze, ahhoz van nekem kis tisztító kefe is. Most, hogy annyira taknyos vagyok/voltam, én is kipróbáltam, érdekes volt, de végre kaptam levegőt. Természetesen lehet sterilizálni, elektromosban szoktam, semmi baja.

Nah, szép estét Mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

teszek fel pár képet:

Kép egyedül álltam pár másodpercig!

Kép Hello kutya!

Kép Kavicsok

Kép Egy kicsit koszos lettem

Kép már le is tudok ülni!

Kép Felnőttül hintázom

Kép Zsákbamarci

Kép
Kép
nircee

Marci és Lelle is tüneményesek!!! :D

Vajon pár év múlva is megmutatjuk majd gyerkőceinket egymásnak??? :roll:

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Tüccs,Becsi!
jobbulást nektek!

Becsi!
Nagyon szépek vagytok!Gratula a cserfességhez! :wink: :D

Pimpo!
Nagyon édesek vagytok ti is!Zsani ahogy meglátta Lellét,hogy eszi a kukacot elkezdett járni a szája! :lol: :wink:

Nircee!

Marcika is nagyon tüneményes,és ügyes!Nekem a kutyás kép tetszik a legjobban!Ott olyan kis édes,ahogy lebuksizta! :wink: :D

Tüccs!
Szerintem ,ha megmaradunk itt akkor tuti,hogy mutogatni fogjuk őket egymásnak! :D :wink:

Csajok használjátok ki ezt a lehetőséget!Itt van ez a link,még aszem 7 napig 9 Ft-ért hívnak elő képet!Nézzétek meg!

http://www.bestbyte.hu/
Jó éjt mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja és köszönöm a vígasztalást mindenkitől!Jó tudni,hogy vagytok és bármikor írhatok nektek!Köszönöm!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Piroska ezt hívják fészekrakó ösztönnek :wink: emlékszem Detti előtt én pakolásztam ezerrel, szülés előtti napon még a virágokat is behoztam nem tudom milyen késztetésből, de jól tettem, mert másnap reggel lebabáztam negyed úton a kórházba menet :wink: :D szerintem pár nap és babáztok ti is :wink:

Tüccs szerintem tuti, max. "kiöregszünk " innen, de akkor nyitunk egy másik topicot, pl. Flóros gyerkőcők 2006-2007 vagy flóros gyerekek 1 év felett :wink: :wink: :wink:

Nircee zsákbamarci nagyon jó, megkell zabálni :lol: :lol:

Megyek, mert még fel kell öltözni aztán indulás az oviba.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Hát nem tudom, az az érzésem, hogy annyi mindennel el vagyok maradva! A babakocsinak a textil részét betettem a gépbe, egész jól kimosta. Nagyon örültem neki, mert nem sok kedvem lett volna most nekiállni kézzel kimosni. Most szárad :). Egész jó kis babakocsi, olyan terepjáró-szerű, mint a Pimpoka-é, csak négy kerekű. Most várom a mózeskosarat hozzá, mert az még nem érkezett meg. Egyelőre ennyi.
És ma közgáz! Jajj, de gáz! :) Na, nem baj, meglesz ez is :).
A vezetéselméletet egy kicsit pihentetem, nem tudom, tanultatok-e már vezetéselméletet, de kicsit kezdem unni az input, output, álapot rendszerjellemzőket, meg a kibernetikai rendszereket, a fekete doboz elméletet (bár az egész jó elmélet, tetszik, de akkor is :)).
Nem mintha a közgázt nem unnám majd meg, dehogynem! :). Csak remélem, az öt éves pénzügyes múltammal hamarabb túl leszek rajta. Fészekrakó ösztön :), na igen :).
Jutta:
Pesten olyan éttermet mondok, amit csak szeretnél, de Gödöllőn csak a Grassalkovits kastélyt ismerem. Fóton meg semmit. :(
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, porszívó:
a mi porszívónk 1800 W, de a legkisebb fokozat csak párszáz, tehát majd kipróbáljuk, mi lesz a jó neki. :)
Bár jó lenne, ha nem lenne rá szükség! :)
Csak legyen már kint és lássam, hogy minden rendben! Na! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Hát mi sajna még nem vagyunk jobban. Sőt most már én is beteg lettem. Lilinek meg egészen egyszerűen nem tudom leszívni az orrát. Úgyhogy ma elmegyünk a dokinénihez délután.
Olyan pipa vagyok emiatt, hogy csak na! Szegénykémet annyira sajnálom, hogy szenved minden egyes orrszívás alkalmával, és még sincs eredménye mert ugyanúgy szörcsög utána. Közben meg csak reménykedni tudok, hogy nem gyűlik neki össze az arcüregében, vagy a homloküregében. A hangja is tiszta rekedtes. De közben meg hála a jó égnek jó kedve van többnyire.

Becsi!
Köszi a gratulációt! :) Nagyon szépek a gyerkőcök! És már mekkorák... :wink:

Jutta!
Én Kistarcsán tudok egy nagggyon jó vendéglőt. A neve: Nosztalgia étterem. Nekünk ott volt az esküvőnk is, és néha-néha elmegyünk oda kajálni. Nagyon jól főznek, és szép hely. Ami pluszba még nagyon tetszett nekem, hogy a kerthelyiségből nyílik egy kis játszótér: csúszda, homokozó, kisasztal székekkel, hogy a gyerekek rajzolni is tudjanak... Ez nagyon jól jött a lagzinkon, mert a gyerkőcök is tök jól érezték magukat. :D Szóval merem ajánlani!

Marci meg Lelle nagyon édes! :lol:

Ja!
Képzeljétek! Tegnap este annyira dühöngtem a fűtés miatt, hogy a férjecském lement a kazánhoz és beindította. Mondtam neki, hogy lesz.rom, hogy nincs meg az az egy aláírás ami még kéne, indítsa be, mert így sosem fogunk meggyógyulni. És megtörtént a csoda. Melegben aludt Lili. Woooow!
Már nagyon utálok itt lakni. Ilyen egy sóher bandát ami itt lakik... Nincs rá szó!

Na nem mérgelődök tovább, szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Verna!
Köszi a figyelmeztetést! Megyek holnap a ruhavásárra. Ti mikor mentek?
Esetleg jön még valaki? Összefuthatnánk! :wink: :?:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tiop: Kristófnak, van ilyen tanuló kutyusa, imádja, bár igazából egyenlőre csak rágja, meg hallgatja ha én megnyomom.

Mi az Auchanban vettük, márciusban, akcióban volt.

Képzeljétek, Kristóf felállt a kiságyban, aztán a járókában és mostmár mindenhol, nem is akar már leülni, vagy feküdni, mindig csak állni, csak állni.......

Mostmár felfedezte a bébikomp előnyeit is úgyhogy megy vele minden felé, újabban a telefonzsinórok tetszenek neki, úgyhogy azt rendszeresen kirángatja a falból.

Kép
tami2900

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?