Sziasztok!
Kanga mama
de haragszom
13 hónapos volt a nagylegény, amikor hazajött
2006.május 3. -2 nappal a hazaérkezés előtt
2007.július vége
Hétfőn mérték a bölcsiben 12kg és 91cm. Most hízási periódusban van
, szóval kezdhetek gyűjteni a következő garnitúra ruhára, pedig múlt hónapban nőttük ki a 86-ost. Olyan hamar nagy lesz
RKata
Sajnos, vagy szerencsére ez gyakori és természetes valahol.
Sajnos, mert nehéz nézni, ahogy sír a kicsi.
Szerencsére, mert jó neki otthon.
És természetes, mert elég okosak már ahhoz, hogy megpróbáljanak hatni ránk.
Lehet, hogy amint kilépsz a kapun Csengéd már játszik és fél óra múlva a többiekkel kacag.
Szerintem az jó, hogy most kiadja magából, sokkal rosszabb lenne ha három évig lenne feszült, zárkózott, gátlásos.
Általában két-három hétnél nem tartanak tovább ezek a nagy sírások. Az ennyire síró gyerkőcökből lesz a legjobb ovis
, ők azok akiket úgy kell majd kirángatni a kapun, mert nem akarnak hazamenni
, jövőre majd ez okoz gondot.
Fontos, hogy Ti magabiztosak legyetek, ne tartson sokáig a búcsúzkodás és egyszer se gyengüljetek el. Az elején minden nap menjen oviba, mert ha egyszer eléri, hogy otthon maradhat, nehéz lenne utána. Tudom nehéz, de türelem. Ilyenkor a mi színészi képességeinkre is szükség van, hogy ne sírjuk el magunkat.
Nehezebb egy kicsit azoknak a gyerekeknek, akik tudják, hogy anya otthon van a tesóval, de egy öt-hat évest beszoktatni még nehezebb, nem is beszélve arról mennyire nehezen tanul meg alkalmazkodni és beilleszkedni egy jól összeszokott társaságba.
Ha megnyugtat az én fiacskám ugyanezt csinálta a bölcsiben 2 hétig, most már vissza se néz, szalad be az ajtón. Rúgott, csípett, harapot, ütött. Ő bent sírt én kinn. Én egész nap idegeskedtem, ő fél óra múlva játszott, eleinte zárkózottan, mára ő az egyik fő gézengúz, hiszen lassan kiöregszik
A párom amikor először vitte szépen, hosszan el akart búcsúzni, jót akart én pedig nem láttam el használati utasítással
és akkora hiszti volt, hogy le kellett fejteni a karjából Mimit.
Mondtam is, mintha a hóhért akasztanák. Nagyon megviselt engem az elválás, pedig tudtam tapasztalatból, hogy életkorukból adódóan vágynak már a társakra. És volt olyan csemetém, aki minden reggel sírt -még középsőben is, amíg az anyuka ki nem lépett a kapun. Ez volt a reggeli szertartás, e nélkül nem lett volna kerek a napja.
Sok türelmet kívánok, remélem hamar jössz jó hírekkel.
Mesél Csenge? Mit szeret az oviban? Ha ti úgy érzitek jó helyen van (remélem így van) erősítsétek benne. Van akinél már maga a jel is ösztönző, hogy várja őt, a kis gazdáját. Kedves játék-baba-pelus....viszi? Nagyon fontos, hogy ott legyen vele valami darabka ami biztos pont régóta a kis életében. (Bár találkoztam olyan gyerkőccel, aki nem igényelte)
Türelem Anyuka, jó ovis lesz Csenge
Jó lenne találkozni, szombaton lesz autómentes nap és a felújított Főtér egy éves évfordulója, Mimivel délelőtt kinn leszünk (ha jó idő lesz- mert most gyógyultunk meg a náthából).
Vagy ha délelőttös vagyok egy délután akár, jó lenne
Most vagyok délelőttös. Jövő hét du., majd de. és így tovább.
Jó éjt mindenkinek
Süni