Új privát üzeneted érkezett!

És Kriszti, jól tudod... :lol: :lol: Mármint azt, hogy mit jelöltünk be.

Diadella, nekem is voltak hullámosaim is és nimfám is volt. Ők sem ettek mást... ne aggódj!
kanga_mama

Na, Lánykák! Megyek csucskálni, mert mindjárt kelnem kell (5-kor csörög...) és még meg sem fürödtem. Jó éjszakát nektek! És persze mindenkinek! Kisbabáknak, nagy babáknak, anyukáknak, apukáknak, kismamáknak, kispapáknak, nagymamáknak, nagypapáknak... :lol:
kanga_mama

Neked is jó éjt kangamama!
Én holnap délutános vagyok..így nem kell korán kelnem.
Vendég

Figyusztok!!
Az MSN-en vírus terjeng.Az imerőseitek nevében ír egy üzit angolul, és mellékel egy pic.... nevű zip file-t.
Meg ne nyissátok!!!!!!!!!!!!!!!!! Én is kaptam egy ilyet szerencsére nem nyitottam meg..és akinek a nevében kaptam..ő nem is küldte el..sőt, ő is kapott egy ilyet...ő viszont megnyitotta..így járt!
Hozzátok is elérhet!!
Ezért szóltam!!
Vendég

Kangamama!

Nagyon jó éjszakát kívánok nektek!!!! :lol: :lol: :lol:
Álmodjatok a pároddal együtt a leendő gyereketekről,aki majd bearanyozza az életeteket!!!
Puszi!!! :lol: :lol: :lol:

Diadella!

Hidd el az alagútnak mindig van vége,de van amelyik rövidebb,és van amelyik hosszabb!!
A Tietek biztos egy kicsit hosszabb,de az a lényeg,hogy a Ti alagutatoknak is van vége!!!!

Az alagút végén pedig vár rátok egy kis élet,akivel még boldogabbak lesztek!!!Ő csak akkor fog nektek megszületni,amikor majd igazán akarjátok Őt!!!!Addig pedig fentről néz benneteket!!!Álmodban mindig gondolj Rá,mert Ő már tudja,hogy hozzátok fog lejönni a felhők közül!!!! Kép

Egyébként nekünk is hullámos papagájaink vannak!!!Egyik Gyuri,a másik pedig Dóri!!!
Nagyon sokat kell utánuk takarítani,főleg amikor próbálgatják a szárnycsapkodásaikat!!!
A mienk is csak papagájeledelt eszik meg,de azt is szeretik mostanában pocsékolni!!!Tegnap töltöttem tele az etetőjüket,és mára pedig megint kiengedték az összest a kalitka aljába!!!
A mienk sem eszik meg mást ,esetleg petrezselyem levelet,vagy más hasonló zöld növényt!
Almába,répába bele csipegetnek egy kicsit,de a végén addig piszkálják,amíg kiesik a kalitkából!!!
De mindezek ellenére nagyon aranyosak is tudnak lenni!!!

Mostmár én is befejezem,mert reggel várnak a gyerkőcök az oviban!!!!

Kép

Puszi:Kriszti
kkriszi

Kép
Vendég

Sziasztok! :D

Kicsit bekukkantok. Sajnos rég volt időm jönni.Néha olvasgatlak titeget, vagy legalább végigpörgetem az oldalt,hogy láthassam csodaszép csemetéiteket.

Szeptembertől sikerült itt Vácon munkát találnom. Kiscsoportos vagyok. :P Szuper kis csapatba kerültem,már első nap tudtam, jól döntöttem. Nehéz volt 10 év után váltani, de olyan jó, hogy kicsi fiamtól csak 3 perc választ el. Nem izgulok egész nap,na jó persze:), de ez csak egészséges féltés. Amíg majd 20 km-re voltam napközben tőle, görcsben volt a gyomrom és 70-el száguldottam felé. :oops:

Nagyon nagy már Miklós és büszkén dicsekszem:) Már csak alváshoz van pelusunk. A bölcsiben is csak alváshoz adják rá.
Annyira ügyes!! Verseket mond, fűz,fest,rajzol, épít.....hihetetlen. Minden nap előáll valami új tudománnyal. Persze az ördögszarvaink is megvannak :twisted: és olyankor jön a NEM, NEM, NEM. :?

Múlt héten megkapta első gumicsizmáját (tavasszal még nagyon pici volt a lába, nem kaptam rá), nyáron v ettünk esernyőt.
Sajnos a fényképezőgépet nem vittem ki. :( Annyira édes volt. Kék esernyő, kék esőkabét, kék csizma és szaladgált az utcán egyik pocsojából a másikba. A következő pocsolyahódítást lefényképezem és hozom majd a képet.

Addig is egy madárszeretgetős Kép

Ölel mindenkit Süni

Kép
renóca

Szia Renóca!

De jó, hogy jelentkeztél! Hogy megnőtt Miklóska! Mi is éppen most vettünk esőkabátot és gumicsizmát. Kedvenc szavaink a NEMen kívül, az autó, tessék, kérsz, leesett, pisi, pisil, szisz (cica), puszi, kukucs.

A várakozóknak kitartást kívánok, meglátjátok egyszer ti is hasonlókról fogtok beszámolni.
Vendég

Szia, Sünireni! :)

De jó, hogy írtál!!! Örülök, hogy minden szépen alakul Nálatok! Miklóska és kész pasi már, hihetetlen...

Óvónéni, adjál tanácsot, kérlek! :)
A beszoktatás nagyon gázos Csengével, minden nap félórás alkudozás, hiszti, sírás, kiabálás, elbújás itthon, nagy nehezen elindulunk (néha némi erőszakkal :oops: ), kocsivan kell mennünk a sarkon lévő oviig (!!!), különben sose érnénk oda, aztán az öltözőben krokodilkönnyes zokogás (Vince persze velünk), borzasztó... :cry: :cry: Délben meg, mintha mi sem történt volna, vigyorgó képpel vár minket és minden a legnagyobb rendben. Másnap reggel meg minden elölről...

Meddig fog ez tartani???

Jó volna látni Benneteket, és Vác annyira közel van... :) Imádunk a Főtéren, meg a Dunaparton sétálni testületileg. :) :)

Kép

Puszi,
Kata
rkata

Renóca! Nagyon szép a kisfiad!!

deva!
Köszönjük, a várakozók nevében!

Kata! jajj szegénykém..nekem is biztos megszakadna a szívem. Kemény dolgok ezek..de azért remélem egyszer én is/mi is átélhetjük ezt! A szőke kis tündér...istenem..de gyönyörűűűű!!!! :wink:

Amúgy Vácot én is nagyon szeretem..számomra megmagyarázhatatlan érzés fűz oda...szal valamiért szeretem.
Pedig ott tanultam vezetni és akkor nagyon úúúútáltam a sok jobb kezes utca miatt! :)
Vendég

[quote="diadella"]P írta:diadellaedig ott tanultam vezetni és akkor nagyon úúúútáltam a sok jobb kezes utca miatt! :)

Én is ott tanultam (tavaly), de én nem utáltam :), Pestet sokkal inkább, nem is merek még mindig beljebb menni a Váci úti Tesconál... :oops: :oops: :D
rkata

Sziasztok Lányok!!! Diadella!Nemolvastad aszt a könyvet,a férfiak a marsról,a nők a jupiterről jöttek!Ha jól emlékszem ilyesmi volt a címe.Az biztos hogy a férfiak a marsról,mert aszt megjegyeztem.Ugyanis elég sokszor szoktam alkalmazni eszt a szó használatot,mikor a hites uram kacifántos gondolat menetét próbálom megérteni.És mikor megbeszéljük hogy kb 1 éve eszt magyarázom csak egyszerűbben,akkor jön a mondás!!!Bele az arcába!!! RKata Én meg vácot születtem,és énis nagyon szeretem a március 15 teret!!Hát még CSengét nézni rajta!Gondolom majd meg szakad a szíved mikor krokodil könnyekel sír!Nálunk minap egy kislányt hoztak fülljukasztásra,és nagyon sírt.Nemis bírtam ki kellet menjek az üzletből!Mindenkinek további szépnapot,megyek főzök a páromnak egy finom körtével töltött,backhonbe csomagolt pulykát.Csak még körtét kell szednem!!Nincs mosolygás!!A pulykát vettem,nem én lőttem!!
Vendég

Sünireni, de nagy már Miklóska és micsoda stram kislegény. Ugye jól emlékszem, hogy ő nem újszülöttként került hozzátok? Nem haragszol, hogy ilyent kérdezek? :lol:

Rkata, Csenge már megint nagyon csini és gyönyörű. Jaj, ez az elválás ilyen nehéz? Mi lesz az Amandával? Hétfőn megy először bölcsibe... :roll:

Erika... miért nem te lőtted a pulykát? Nincs puffkád? Már folyik is a nyálam és irigylem apát, hogy ilyen vacsit kap... Jaj, füllyukasztás... ne is mond. Alig volt a keresztlányom 1 hónapos, gyerünk fület lyukasztani. Én a jó keresztanya kiválasztottam a boltban a megfelelő fülbevalót, amit a mai napig hord. Olyan boltot választottam, ahol mindjárt lyukasztanak is. Bár ne tettem volna, képzeljétek a csöpp kis füleit úgy lyukasztották ki, hogy majd 1 centi eltérés volt a két lyuk magassága között. A gyerek ordított, jól megkínoztuk tök feleslegesen. Másnap az apja kiszedte a füléből a próbafülbevalót és hagyták benőni a lyukat, úgyhogy jó féléves volt, amikor végre egy orvos kilyukasztotta a fülét és végre a helyére került a jó drága fülbevaló. No, hát ennyi a történet... Ebből is lehet tanulni. :oops:
kanga_mama

Szia Kanga-mama!Ez a kislány akit írtam,csak 4 éves volt,és mi mint kozmetikusok,érzéstelenítővel,mindennel ellátva,(után alkoholizáló)folyadékkal ellátjuk.De inkább meglepődött,mert annyira mondták neki ilyen széplessz,olyan széplessz,és a gyerekeknél a szépséghez a jóságot kötik :oops: Neki meg inkább csipett,zsibadt,és meglepődött az érzésen.A mamája kb 1 órát meccsezett vele mire betudtuk lőni a másik fülét is.Én akkor megfogadtam, ha nekem lányom lessz,még törpe korába kilövetem,vagy ha majd nagylessz,megcsinálja saját magának!Borzaztó volt hallani,kis szájával mondta:Anya mennyünk haza,nekem ez nagyon fáj.Hiddel anyukám nemakarok széplenni.Szertsz te ígyis,ugye,apa is,mama ia papa is ovó néni is.....
Vendég

[quote="rkata"] írta:rkata
[quote="diadella"]P írta:diadellaedig ott tanultam vezetni és akkor nagyon úúúútáltam a sok jobb kezes utca miatt! :)

Én is ott tanultam (tavaly), de én nem utáltam :), Pestet sokkal inkább, nem is merek még mindig beljebb menni a Váci úti Tesconál... :oops: :oops: :D

Pesten én sem szeretek vezetni. A belvárosba pedig semmi pénzért nem mennék be kocsival! :)
Vendég

Erika!! Nem, nem olvastam azt a könyvet! De lehet benne valami! :)
Nagyon jól hangzik a pulykás vacsi!! nyam-nyam :)

Kangamama! Szegény kis Amanda..hogy lehetett így elnézni a dolgot, hogy nem szimmetriába volt a luk?? Nem semmi!
Vendég

A nők nem a Vénuszról jönnek???? :lol:

Kép
kajla

Vagy agyamra ment az olajban sütés? :lol:

Kép
kajla

Sziasztok!

Kanga mama
:wink: de haragszom :P
13 hónapos volt a nagylegény, amikor hazajött :D 2006.május 3. -2 nappal a hazaérkezés előtt
Kép Kép 2007.július vége
Hétfőn mérték a bölcsiben 12kg és 91cm. Most hízási periódusban van :lol: , szóval kezdhetek gyűjteni a következő garnitúra ruhára, pedig múlt hónapban nőttük ki a 86-ost. Olyan hamar nagy lesz :( :D

RKata
Sajnos, vagy szerencsére ez gyakori és természetes valahol.
Sajnos, mert nehéz nézni, ahogy sír a kicsi.
Szerencsére, mert jó neki otthon.
És természetes, mert elég okosak már ahhoz, hogy megpróbáljanak hatni ránk.
Lehet, hogy amint kilépsz a kapun Csengéd már játszik és fél óra múlva a többiekkel kacag.
Szerintem az jó, hogy most kiadja magából, sokkal rosszabb lenne ha három évig lenne feszült, zárkózott, gátlásos.
Általában két-három hétnél nem tartanak tovább ezek a nagy sírások. Az ennyire síró gyerkőcökből lesz a legjobb ovis :P , ők azok akiket úgy kell majd kirángatni a kapun, mert nem akarnak hazamenni :lol:, jövőre majd ez okoz gondot. :wink:

Fontos, hogy Ti magabiztosak legyetek, ne tartson sokáig a búcsúzkodás és egyszer se gyengüljetek el. Az elején minden nap menjen oviba, mert ha egyszer eléri, hogy otthon maradhat, nehéz lenne utána. Tudom nehéz, de türelem. Ilyenkor a mi színészi képességeinkre is szükség van, hogy ne sírjuk el magunkat.
Nehezebb egy kicsit azoknak a gyerekeknek, akik tudják, hogy anya otthon van a tesóval, de egy öt-hat évest beszoktatni még nehezebb, nem is beszélve arról mennyire nehezen tanul meg alkalmazkodni és beilleszkedni egy jól összeszokott társaságba.

Ha megnyugtat az én fiacskám ugyanezt csinálta a bölcsiben 2 hétig, most már vissza se néz, szalad be az ajtón. Rúgott, csípett, harapot, ütött. Ő bent sírt én kinn. Én egész nap idegeskedtem, ő fél óra múlva játszott, eleinte zárkózottan, mára ő az egyik fő gézengúz, hiszen lassan kiöregszik :wink: A párom amikor először vitte szépen, hosszan el akart búcsúzni, jót akart én pedig nem láttam el használati utasítással :roll: és akkora hiszti volt, hogy le kellett fejteni a karjából Mimit.
Mondtam is, mintha a hóhért akasztanák. Nagyon megviselt engem az elválás, pedig tudtam tapasztalatból, hogy életkorukból adódóan vágynak már a társakra. És volt olyan csemetém, aki minden reggel sírt -még középsőben is, amíg az anyuka ki nem lépett a kapun. Ez volt a reggeli szertartás, e nélkül nem lett volna kerek a napja.

Sok türelmet kívánok, remélem hamar jössz jó hírekkel.
Mesél Csenge? Mit szeret az oviban? Ha ti úgy érzitek jó helyen van (remélem így van) erősítsétek benne. Van akinél már maga a jel is ösztönző, hogy várja őt, a kis gazdáját. Kedves játék-baba-pelus....viszi? Nagyon fontos, hogy ott legyen vele valami darabka ami biztos pont régóta a kis életében. (Bár találkoztam olyan gyerkőccel, aki nem igényelte)
Türelem Anyuka, jó ovis lesz Csenge :P
Jó lenne találkozni, szombaton lesz autómentes nap és a felújított Főtér egy éves évfordulója, Mimivel délelőtt kinn leszünk (ha jó idő lesz- mert most gyógyultunk meg a náthából).
Vagy ha délelőttös vagyok egy délután akár, jó lenne :P Most vagyok délelőttös. Jövő hét du., majd de. és így tovább.

Jó éjt mindenkinek
Süni

Kép
renóca

Diadella
Köszi :P
Hol álltok a sorban?

Kanga-mama
Ti?

Többiek?

Réce
Olvastalak múltkor. Drukkolok Nektek, februárra otthon lesz a csemete :D

Kép
renóca

RKata és ovi előtt állók :wink:

Két nagyon jó cikk, tőlem okosabbaktól.

http://www.babanet.hu/ovodak/index.php?tema=beszoktatas
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=364

Kép
renóca

Renóca!! Hát sajnos mi sehol nem állunk a sorban! :(
Én még a férjem "győzködésénél" tartok..nem sok sikerrel..annyit sikerült elérnem nála, hogy eljön velem a talira, ami okt. 13-án lesz..ez is valami egyenlőre.
Vendég

Diadella, ez van! Képzelheted, sírtunk mind a négyen a gyerekkel együtt, keresztszülők és szülők, az a hülye liba meg csak nézett, hogy most mi a bajunk, na de azért kiosztottam ám. Mondtam neki, hogy ne találkozzunk egy darabig sehol a városban, mert legszívesebben nekimennék... :oops:

Reni, köszi, hogy válaszoltál. Nagyon aranyos a kicsi fiad. Tudod azért kérdeztem, mert jelenleg - és itt mindjárt válaszolok a kérdésedre is - a TEGYESZ-nél 33. helyen vagyunk és állítólag ez nagyon jó hely a mi viszonylatunkban és nagyon reménykedem, hogy hamarosan babához jutunk. Mivel 0-3 év között jelöltük meg, így azt gondolom, hogy nagyobb esélyünk lenne egy nagyobbacska babóra. Na, nem mintha nem örülnék egy csecsemőnek, de jelenleg ezt látom reálisnak. Gabikáéknál a 274. körüli sorszám a mienk, szerintem 2-vel már csökkent. Az Alfánál pedig a 143. helyen tanyázunk. Szóval nem reménytelen. Van egy nagyon aranyos kolleganőm, aki egyben a barátosném is és hát bizony ő azt mondja, hogy szerinte Karácsonyra már anyuka leszek. Mondtam neki, hogy a főboszorkány címre eséllyel pályázik, ha így gondolja. Bár szerintem jó lesz az jövő Karácsonyra is.
Miklóska is ilyen kis minimanó? Amanda keresztlányom is. Október 5-én lesz 2 éves és alig 10 kiló éppen, kis picurka. Jaj, jut eszembe azt is megszerettem volna kérdezni, hogy a kisfiadnak a nevét ti adtátok, vagy maradt az eredeti? A férjemmel ezen tanakodunk, hogy mit csináljunk, ha nagyobbacska babát kapunk, megtartsuk-e a nevét. Végül is a vezetéknevünkhöz szerintem majdnem minden passzol: Antal... NEM? Mi a véleményed? :lol:
kanga_mama

Szép jó reggelt !

Renóca! Ez elképesztő! Ő Miklóska, picikén akit az öledbe fogsz? ha igen és Te vagy a képen vele...akkor hihetetlen, hogy mennyire hasonlít rád!!!
Nagyon édes kisfiú!!
Vendég

Diadella, te is ilyen hajnali bagoly vagy? Én 5-kor kelek és 6-ra járok dolgozni. Egy előnye van... "szabad" a délután. Idézőjelben, mert vagy szabad, vagy nem. Többnyire vagy nem. :? Na, de remélem, hogy nemsokára a napnak többi szakával sem én fogok rendelkezni.

Lányok, én megbolondultam, vagy mi van velem? Minden éjjel álmodom egy babával... és visszatérő álmaim vannak. De még mindig nincs arca. :roll:
kanga_mama

Sziasztok Csajok!A pulyka mind elfogyott!!Tegnap halat kellet sütnöm,pedig 2 napra készült.Hát nemcsodálkozom hogy a hites Uram,120 kg. Na jó meg egy kicsi,nempublikus asztmondja. :lol: Kajla!Lehet hogy a nők a Vénuszról.Eszt a könyvet kb 15 évvel ezelött olvastam mikor összeházasodtunk,és nemértettem a férfi logikát!(Ha van olyan)! :D Kanga-mama!Biztos azért álmodsz ilyeneket,mer közeleg a babátok!És ha a TEGYESZ-nél ilyen jól álltok,bármi megtörténhet!!!Drukolok nektek!Mi csak ujszülöttre adtuk be a kérelmet,mert az én álmom meg egy olyan kis magzati pózos baba!!Aszt a testet nemhagynám ki soha.De nemvagyunk egyformák,habár már nekem is megfordult a fejemben,hogy nagyobbacskát is tudnék imádni.De a pszichológus aszt mondta, neadjuk fel az állmainkat,mert hátha idösebb korunkba hibáztatnánk magunkat.RenócaMiklóska szerintem is nagyon hasonlít rád!!
Vendég

Erika, férfilogika? Hol hallottál te ilyent... ki van zárva. Egyébként az én hites uram +20 kiló.
Gondolod, hogy közeleg??? Hát jó lenne. Hogy egészen őszinte legyek, amikor belevágtunk, én már akkor mondtam a férjemnek, hogy én eltudnék képzelni egy keresztlányunk korú babót is... tök jó lenne, ha együtt játszhatnának. :lol:
kanga_mama

Kangamama! Én váltva dolgozom...hol délelöttös vagyok, hol délutános. Ma délelöttös voltam és reggel indulás elött bekapcsoltam a gépet!
Amúgy nagyon tudok ám aludni! Ha délutános vagyok, ritkán kelek fel 8-nál elöbb! Minek? Nem igaz?
Majd ha lesz kiért...akkor felkelek! :)

Az nem baj ha ilyet álmodsz..sztem is közeleg a Ti időtök...jajj de izgi!!!
Egy valamit áruljatok el nekem legyetek szivesen..mert már majdnem mindent értek az öf-fel kapcs-ban.
A TEGYESZ-nél is van lista? Vagy hogy van ez? :roll:

Jajj ma betolt egy csajszi a patikába egy ikerbabakocsiba két gyönyörű pici ikerlányt! Teljesen el voltam olvadva tőlük! Amúgy is mostanában minden babát megnézek...gyönyörködöm bennük és persze álmodozom!! :wink:
Vendég

Diadella, egyem a kis szívedet, olyan aranyos vagy...
Igen, a TEGYESZ-nél is van lista, arra a jelentkezés napján automatikusan felkerülsz és mire vége a tanfolyásnak és a jogerős határozat megérkezik az a sorszám fog élni, amit azon a napon kaptatok, amikor jelentkeztetek. Ezért volt nálunk is a tanfolyamon nagy csodálkozás a többiek részéről, mert ugye mi tavaly szeptember 21-én jelentkeztünk - holnap lesz egy éve és mellesleg apa születésnapja - és idén áprilisban kerültünk a tanfolyamra a lábtörésem miatt és akik velünk jártak, +20-30-al magasabb számot kaptak, mint a mienk volt. Érted? Vagy nagyon zavaros?
kanga_mama

Diadella, nincs kedved skypolni vagy msn-ezni?
kanga_mama

Ahha! Szóval a Tegyesz lista automatikus. Értem.

Dehogynem, én szívesen MSN-ezek..láttam, kangamama hogy felvettél partnerednek...ha itt vagyok a gépnél akkor be fogok jelentkezni és azt Te látni fogod..ha van kedved írj majd!

Kriszti! te is! Téged is visszaigazoltalak MSN-en! :wink:
Vendég

Sziasztok lányok!!!

Diadella!
Köszi,hogy visszaigazoltál msn-en!!Ha látjuk egymást akkor dumcsizunk,akár többen is körbeszélgetésbe,ha van kedvetek!!!

Kangamama!
Szeretnék nektek gratulálni a holnapi egy éves jelentkezési évfordulótokhoz!!!
Reménykedjünk benne,hogy már nem kell sokáig várni a gyerkőcötök megérkezéséig!!!

Renóca!
Nagyon örülök,hogy Te is felbukkantál újra itt a babaneten!!!
Már nagyon régen írtál,pedig olyan jó volt olvasni régebben az írásaidat!!!
A kisfiad pedig nagyon gyönyörű gyerkőc!!!

Azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek mikor lehet elkezdeni vásárolgatni a picinek???
Mert van aki nagyon ellene van,van aki nem annak,hogy előre bevásároljunk a babának!!!
Megírnátok,hogy erről mi a véleményetek???

Puszi mindenkinek:Kriszti Kép
kkriszi

Sziasztok!

Jó régen jártam erre sajnos. Örülök, hogy még mindig él és virul a topic. :D
16 hónapos csemetém mellett nemhogy babanetezni, de szinte semmire nincs időm. Grétám elég aktív kislány, főleg amióta megy (már 6 hónapja). Reggel felkel és estig meg sem áll... Megkezdődött a pakolászós korszak is egy pár hónapja, úgyhogy már lassan kezd fejtörést okozni, hogy mit hova rakjak nem túl nagy méretű lakásunkba :roll:
Természesen az igazi lányos hisztizés korszaka is beköszöntött...
Reméltem, hogy egy kicsit később fog, de drágaságom másképp gondolta. Múlt hét pénteken volt, hogy először földhöz vágta magát... Kicsit váratlanul ért... :shock: És természetesen vendégségben voltunk, gondolhatjátok. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen, de amíg nem volt gyermekem és láttam egy hisztiző gyereket, rögtön levontam a következtetést: Milyen szülei lehetnek ennek a gyereknek??? Aztán... most meg... rájöttem, hogy olyanok, mint mi :lol: Vagyis olyanok, akik igyekszenek mindent megtenni a kismanókért, de rájöttem, hogy számolni kell a saját akaratukkal és azzal, hogy ők különálló apró kis lények. És NAGYON szeretik hangsúlyozni, hogy más véleményen vannak, mint a szüleik... :lol:
Azért mi töretlenül próbálkozunk... Most éppen a nemreagálokahisztire korszak van, és talán működik...
Egyébként manócska nagyon gyorsan nő... Még csak most volt naggggyon picike... És már olyan nagy...
Mondja, hogy: Ana(ez volnék én, és a nap 80%-ban ezt hallgatom, mivel, ha akar valamit, mindig nekem szól, és MINDIG akar valamit...), Ata(ez apa), inni, picő(cipőmániás a kincsem)mammammamma (ez a hami) és hihetetlen, hogy miket megért. Már nem nagyon lehet előtte akármit mondani, úgyhogy kezdjük megtanulni a férjemmel a kódolt beszédet...

Bocsi, hogy ilyen sokat írtam, de most van egy kis időm :oops:

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, úgyhogy most és itt mindenkit puszilok!

Ildikó: Mi van veletek? Kijöttetek már a kórházból?

Kkriszi: Olyan jó babás képeket teszel fel mindig... Hol találod őket? Most gyűjts össze jó sokat, mert az apróság mellett már nem lesz egyszerű :lol:

Diadella: Én is együttérzek veled, de én is csak azt tudom mondani, amit a többiek. Kitartás és türelem.Bár én nem voltam ilyen helyzetben, de én is nagyon vágyakoztam gyermek után...
Sok erőt!
És még annyit neked, hogy a környezettanulmánynál nem hiszem, hogy probléma lesz, hogy nincs saját lakásotok. Nekünk sincs, anyósoméknál lakunk egy tetőtérben kialakított kis lakásban. Abszolút nem volt nekik probléma. Ők leginkább azt nézik, hogy jó helyre kerül-e a baba.

Most búcsúzom, igyekszem gyakrabban benézni (bár estére hulla fáradt vagyok, ugyanis a gyerek nem 8 órás, hanem 24 órás meló! DE MINDENT MEGÉR!!!!!!!!!! :D :D :D

Sziasztok!
obea

Szia Obea!!!

Nagyon örülök,hogy Te is visszatértél hozzánk!!!!
Jó,hogy a régiek kezdenek visszatérni erre a fórumra,és így sokkal színesebb,változatosabb a fórum!!!

Láthatnánk képet a Te ügyes,és okos nagylányodról????
Biztos már nagyon aranyos lehet!!!

A babás képeket a neten keresgettem!!!Nagyon tündéri képek,és nekem ezek egy kis biztatást,és erőt adnak,hogy a végén minket is ilyen gyönyörű gyerkőc fog várni,hogy hazavihessük Őt!!!

Bár mi még nagyon a várakozás elején vagyunk,hisz még csak július 2-án jelentkeztünk a Gólyahírhez,de már 34-et csökkent azóta a sorszámunk!!! :lol: :lol: :lol:

Puszilok mindenkit!!!Kriszti Kép
kkriszi

kkriszti, mi nem vásárolgattunk nagyon előre, nem is tudom miért. Meg Melinda előbb is jött pár hónappal, mint ahogy számítottunk rá :D, szóval mikor megszólalt a telefon még semmink sem volt. De hogy babonából nem vásárol valaki semmit az tőlem nagyon távol áll. Ugyan miért kéne ragaszkodni egy babonához? Az örökbefogadás ráadásul biztos hogy sikerül, nem úgy mint egy terhesség. Szóval szerintem, ha kedved van vásárolj nyugodtan, csak arra érdemes ügyelni, hogy ne sok csilivili fölösleges dolgot vegyél, hanem olyasmit amire tényleg szükség lesz.

Kép
Kép
emike

Emike!!!

Nagyon köszönöm,hogy leírtad a véleményed!!!Én sem vagyok babonás,csak sokan mondták,hogy majd az utolsó hetekben kellene vásárolni!!Ezeket az ismerőseim mondták,és ezért kezdtem el egy kicsit megtorpanni ez ügyben!!!
Mondjuk az biztos,hogy még nagyon sok időnk van még,de olyan jól eső érzés,hogy a babánknak vesszük már ezeket a dolgokat!!!

Lányok!!!Várom a többiek véleményét is,hogy Ti esetleg mit csináltatok,illetve mit csinálnátok a várakozási idő alatt???

Vásárolni,vagy nem???
Szerintem,miért ne,hisz az örökbefogadással biztosan ott vár majd a kis babucink!!!Nem???
kkriszi

Na, annyi mindent szeretnék írni, hogy lehet, hogy ínhüvelygyuszit kapok a végére! :)

Kriszti! A vásárlás /szerintem/ mindenkinek a saját vágyaitól függ!
Ha Te úgy érzed jobban magad, hogy vegyél valamit a babucinak, akkor vedd meg azt nyugodt szívvel. Biztos vagyok benne, hogy reálisan szemléled a dolgokat és nem felesleges cuccokat vennél, hanem tényleg olyat amire tutira szükség lesz 1, 2 esetleg 3 év mulva is.
És igen...az örökbefogadás BIZTOS!! Én nem szeretek babonából semmit sem csinálni, és nem csinálni...de az öf-nél sztem pláne nem kell ilyentől tartani!!
De lehet, hogy ezt más másképp látja..ez csak az én véleményem volt!!
/egyébként pedig olyan jó ilyen dolgokról beszélni/

Leírok egy kis történetet...tényleg csak kis dolog..de én akkora örömet okoztam vele, hogy az viszont nagy dolog volt!
Amikor a hugicám megtette a nagy bejelentést, miszerint babát vár /ennek már jópár éve/...november volt. Még alig 4 hetes terhes volt!
Az egész család nagyon boldog volt, mert az első kisbaba érkezett a családba./ azóta se érkezett több/. Szóval november volt és aztán jött a december / ki hitte volna mi:?? :lol: :lol: /
..na de komolyra fordítva a szót, december 6. ugyebár MIKULÁS!
A mi családunkban mindig nagyon szépen meg vannak tartva ezek az ünnepek a mai napig..hiába vagyok én 33 éves a hugom pedig 29..a mai napig kapunk anyuéktól csokimikulást :) és mi is meg szoktuk lepni őket egy kis aprósággal.
Szóval vettem mindenkinek csokimikulást és a hugomnak meg a férjének csináltam 1-1 kis mikulás csomagot. Tettem bele csokit, narancsot..nem nagy dolgokat, és vettem egy icike-picike pár zoknicskát a leendő babájuknak / ekkor hugom még csak kb 2 hónapos terhes volt/ és az egyik pár zoknit a hugom mikicsomijába tettem, a másikat pedig a sogoroméba.
Amikor kibontották, könnyekig hatódtak!
Én ilyen vagyok! Boldoggá tesz ha azoknak az embereknek akiket szeretek örömet okozhatok...

Obea! Gréta egy kis tündér lehet, olyan jó volt olvasni a soraidat!
Azt hiszem..vagyis nem hiszem hanem tudom, hogy ez a két szó amit a Te kis Grétád is sokat mondogat..nevezetesen, hogy
"Ana" és "Ata"...ezért a 2 szóért érdemes élni..érdemes küzdeni, harcolni..és várni, és türelmesnek lenni / mégha baromi nehéz is néha/.
Köszi amit leírtál a körny. tan-nal kapcsolatban..ez így már megnyugtató nekem!
Vendég

Na az elöbb kicst félreérthető volt egy mondatom..ezért bocsi..a lényege az lett volna, hogy nem hiszek a babonákban!!!
Kicsit túlbonyolítottam! :)
Vendég

Oké csajok, akkor majd figyellek titeket az MSN-en, ha meg nem halok addigra. Olyan beteg vagyok, hogy elmondani sem tudom. Na, persze, Amandának a bölcsi lefújva... ő is beteg. Már megint... vagy meg sem gyógyult? Na, de mindenesetre a tüszös mandula nem játék, és a dokinéni lefújta a bölcsit, úgyhogy piano... szegény gyerek. Baromi beteg tud lenni, ráadásul az egész család beteg körülötte, úgyhogy nagyon klasz. :cry:

Obea, drága, szia! Én is látni szeretném Grétit, tényleg régen mutattál már róla képet. Na, lécci-lécci. :lol:

Én a vásárlással úgy vagyok, hogy nem tudom, hogy mit és mekkorát. Ugyanis fogalmam sincs, hogy mekkora babót kapunk. Kiságyat vegyek, vagy leesés gátlós gyerekágyat? Ekkora gyereknek ugye már a baby-hordozó nem kell. És a pelus? Az sem mindegy mekkora. A ruhácskákról nem is beszélve. Na, szóval még várok. Ha nagyobb lesz, a barátkozási idő alatt úgyis lesz időm, nem igaz? Legalább is remélem. Egyébként meg teljesen mindegy, mert az Amandától sok minden megvan és meg is kapjuk. Babakocsit, neki már lassan nem kell, de lehet, hogy nekünk sem fog kelleni? Tényleg, szerintetek meddig tűri meg egy gyerek a babakocsiban való ücsörgést? Én szeretném, ha sokáig, mert a derekam nem nagyon bírja a cipelést, hajolást. :roll:

Emike, hogy értetted azt, hogy Melinda korábban érkezett pár hónappal?
kanga_mama

Kriszti! Köszi a gratulát! :lol:
kanga_mama

Matiba Matinak boldog névnapot!

És minden Máténak boldog névnapot!
kanga_mama

Sziasztok!

Először is köszi,hogy gondoltatok ránk,Laura szépen rendbejött,minden oké vele. :lol:
Amúgy hihetetlen a kiscsaj, minden napra jut egy új mutatvány.

Kangamama: Gratula kedves földim!!! :D :D :D

Obea:Jó hogy itt vagy! :D

Kkriszi: Vásárlásról- nekünk nagyjából semmink sem volt,mikor megszólalt a telefon és így utólag nagyon örülök,hogy nem vettünk előre semmit,mert egyrészt két és fél óra alatt megvolt mniden(pénzt azért tettünk félre) másrészt úgy vásárolni,hogy már tudtuk,kinek,szuper érzés volt. DE: A várakozási idő alatt voltak olyan időszakok,amikor megőrültem volna,ha egy-egy apróságot nem vehetek,amit megláttam, ruhácskát,törölközőt, ilyesmit. Szóval ha könnyebb így,nyugodtan vásárolgass(nekem segített sötét napjaimon :D )
Van,akinek úgy könnyebb,ha a babaszoba berendezve várja a kislakóját,én nem tudtam volna évekig a kiságyat nézni,nem vagyunk egyformák. Szóval,csak úgy tégy,ahogy neked a legjobb!!!

:lol: :lol: :lol:

Matiba:Matinak boldog névnapot! :lol: :lol:

Kép
csöpke

Csöpke! Köszike.
Én meg Laurának gratulálok, nagyon ügyi. Csak így tovább szépségem! :lol:
kanga_mama

Sziasztok!

Szerdán kaptuk meg a 2 hós szurikát. Igen ám, már a 2 hósat. Így repül az idő. :)) Viki nagyon sokat nevetgél és beszél. :)) Hát ezt nem csodálom, aki engem ismer... :)) De közben olyan higgadt mint az apja, :)) rák ő is, nem hiába. :)) Sokat el van úgy is, ha fekszik az ágyban, bár a társaság akkor is fontos, de ha úgy dönt, hogy azonnal vegyük fel, hangot is ad neki. :)) Nos, ilyenkor az se mindegy, hogy állunk, vagy ülünk. :)) Nagyon okos. :)) Már olyan jó kis tokája és hurkája van, hogy nem győzöm pusszantani minden porcikáját. de az egész család így van vele. Azért megnyugtatok mindenkit, nem kopik a gyerek. :)) Októberi talin mi is ott leszünk mint bemutatkozók :)) Kíváncsi vagyok Viki, hogy fog bemutatkozni. Milyen napja lesz. :)) Tényleg nap függő, mert pl, tegnap szinte az egész napot átaludta, pedig nem szokta már. De főleg a mamijával akkorákat szokott horpasztani a nagy ágyban, hogy már lesem őket mikor ébrednek már fel. :)) De máskor le nem csukja a szemét, következés képpen fáradt és mondja a magáét panaszosan, no ilyenkor jól össze kell kapni magunkat, mire bealtatjuk. :)) Az éjszakák egyre szabadabbak. :)) Már reggel 7-ig fél 8-ig is képes aludni. :)) Sokan mondják azt se tudom mi az ha gyerek van a háznál. :)) Tudjuk mi azt, hatalmas boldogság! :)) A fürdést nagyon imádja, már olyanokat vigyorog, még akkor is ha apa fürdeti. :)) Ő még most kezdte, de Viki bíztatja mindig egy nagy vigyorral, hogy jól csinálja. :))

Kajla: Nagyon nagy lány már Regi! És még mindig olyan gyönyörű a szeme, és a mosolya! :lol:

Petanya: Édes kis cicukád van! Gratula az anyakönyvhöz! Én is úgy, de úgy várom már! :lol:

Renóca: Olyan édes ez a madárszeretgetős kép! :lol: :P Nagyon jó képű kisfiú Miklóska! Vakargatod már róla a csajokat?

Rkata: Csengénél az plüss kutya? :lol: Haláli kis csajotok van! :lol:

Mera: Hogy vagytok? Látom neked se sok az időd. Mi is inkább a szabadban vagyunk, amíg jó az idő. Majd minden nap lesétálunk anyuhoz, ő kb 4 km-re lakik tőlünk, így meg van a napi sétánk. Aztán még itthon is szoktunk sétálni. :lol: Így a fürdés után én már alszom is. :lol: :P

Obea: Egy tündér! :lol: :P

Diadella: Úgy látom puhul már a párod. Kitartás! És az októberi talin találkozunk. :))

Kicsi Zsófiák: Utólag is nagyon sok boldogságot kívánok! És Napsi neked is!

Mikor itthon vagyunk ritka hogy van időm gépezni, ha leülnék akkor ébred éppen Viki. :lol: Este meg apáé a terep, enyém meg az ágyikó. :P :lol: De olyan jó érzés úgy lefeküdni, hogy este azért még jó éjt puszikát nyomunk a kislányunk arcára, és megpuszilgatjuk a kis buksiját. Ilyenkor Viki el szokott engedni álmában egy széles mosolyot, és mi apával röpködve megyünk az ágyikóba. :lol: :P

Puszilok mindenkit, és kívánom minél hamarabb éljétek át ezt a csodát!

KépKép
ancsúr

Sziasztok!!

Jajj szegény kis Amanda. Sztem nem gyógyult ki teljesen a multkoriból. Jobbulást a kis csöppségnek!
Én is beteg vagyok...tegnap elött kezdődött, de az aspirin segített. Meg a sok gyümi+c vitamin. Tegnapra a nátha elmúlt viszont a torkom kezdett el fájni..na akkor jött a mézes cukorka. Mindig először a kisebb dolgokat próbálom ki..nem kell egyből az antibiotikum. /ez csak az én magán véleményem!/
Most is fáj a torkom, meg néha benáthásodom...fura amugy.. az az érzésem, hogy az allergiám szórakozik..a nátha mellett..és a kettő együtt frankó páros! :)

Kangamama, ha bírod az aspirint /nem vagy szalicilsav érzékeny, nem szedsz véralvadásgátlót/, akkor nagyon ajánlom, pláne pezsgőtabi, vagy granula formájában, ilyenkor úgyis kell a sok folyadék!
Gyógyulj meg Te is hamar!!
Remélem nem vetted belekotyogásnak..ha sok vagyok időnként csajok...lőjjetek le!! :) :) :)

Kriszti!!
Te csajszi, amióta feldobtad ezt a "ki mikor vásárol" témát, teljesen fel vagyok dobódva...elképzeltem ugyanis, ahogy be van rendezve a babasarkunk..de szép is lenne, istenem!
Nem vagyok komplett, nemhogy jogerős határozatunk nincs...még csak be sem adtuk az öf-et..sőt!! de hisz tudjátok!
Viszont ábrándozni jó, és ez most olyan jól esik!Na nem szándékozom még kiságyat vásárolni, viszont az jutott eszembe, hogy én is állandóan a babaruhácskák közt ácsorgok az áruházakban... mit szólna a párom, hogyha a legközelebbi vásárlásnál vennék valami kisbaba rucit.
De lehet, hogy csak felzaklatnám vele mégjobban, nem? :roll: :roll: :roll:

Ancsúr! De jó olvasni téged! Nagyon sok ilyen szép évet kívánok nektek!!

Csöpke! Picit olvasgattam itt a fórumon vissza...és láttam, hogy Te is endós vagy? Sorstárs. Te, hogy tartod sakkban ?

Puszi mindenkinek és Szép Napot!!
Vendég

Kangamama! Gratulálok az egy éves évfordulótokhoz!!
Vendég

Diadella:Igazándiból igyekeztem nem foglalkozni az endoval,nekem nincsenek különösebb tüneteim,"csak" a meddőség. De tavaly ősszel -micsoda szerencse!- a nőgyógyászom ajánlott egy kezelést, most indult Harkányban és nőgyógyászati problémákat kezelenk iszappakolással,gyógyvízzel stb. Na,én megcsináltam egy kúrát(három hét) és nagyon örülök,hogy volt ez a lehetőség,mert úgy tűnik,javult az állapotom. Most megint megyek majd, amellett,hogy használ, hihetetlenül készségesek,kedvesek(aki megjárta már a meddőségi kezelések,lombik útját,némely orvos hozzáállását,annak igencsak sokat jelent a tisztességes bánásmód :) )
Nem utolsó szempont,hogy ha van beutalód,akkor a Tb finanszírozza a nagy részét.
Szóval tudom,hogy messze laktok,de talán közelebb is van hasonló lehetőség,szerintem mindenképp nézz utána.Tudod,én már elfogadtam,hogy nem szülhetek,de az hogy fájdalmaim legyenek,ne adj Isten, megint operálni kelljen(már háromszor vágták a hasam),azt nem tudnám feldolgozni.

Kanga: Jövő szombat,Öf találkozó,Pécs? Mik a terveitek? :lol:

Kép
csöpke

Csöpke! Köszi. Jól hangzik ez a Harkány. Igazából nekem is "csak" havonta 2x okoz problémát az endó, a peteérésnél /úgy fáj, mint a mensi/ és mensikor.
Na meg persze megpecsételte az életemet, mert nem lehetek terhes...engem még "csak" 2x műtöttek, mind a 2x endó miatt, az egyiket sikerült laparoszkoppal, a másiknál viszont teljesen végigvágtak...ekkora vágást én még nem is láttam...de azóta egyébként mintha kevesebb problémám lenne az endóval.
Nekem ha eszembe jut iszom az aloe verát..ennyi.
Ja és kaptam 6 hónapig GNRH szurit...legrosszabb rémálmaimban se jöjjön elő az az időszak. Te kaptál ilyen terror-horror kezelést?
Aztán jött a harmadik lombik...merthogy a dokim szerint ha a GNRH miatt le van állva a petefészek működés, akkor ha arra stimulálnak rá egyből, nagyobb az esélye, hogy sikerül.
Persze az a lombik sem sikerült.
Igazából még van két TB által finanszírozott lombikra lehetőségem...de ahhoz, hogy érdemes legyen egy lombikba belevágni, ahhoz megint meg kellene műteni..és ezt én már nem bírom.

Mostanában soxor eszembe jut, hogy van még a Kaáliban 2 db lefagyasztott kis embriócskánk...mi lenne ha legalább azt megpróbálnám...de annyi minden szól ellene, /az egyik a műtét/ hogy mindig arra a következtetésre jutok, hogy nem.
Már én is elfogadtam, hogy nem szülhetek.
Vendég

Diadella, neked is köszönöm. A nem szülésbe sajnos az ember egy idő után kénytelen beletörődni. Ezen én már régen túl vagyok.

Csöpke, tervem? Elárulom: MEGYEK! Én biztosan ott leszek! A párom nem valószínű, de én MEGYEK! Ott a helyem! Jöttök? :lol:
kanga_mama

Diadella, most voltam a dokinál. Sajnos muszály az antibiotikum. Be vannak gyulladva a nyirokmirigyeim is, torkom is, mandulám már nincs, úgyhogy... ez van! Semicillin-kúra, nincs mese, meg a többi, Calcimust, C-vitamin, torokfertőtlenítő, Rubophen...
És ami szomorú 38 fokos lázzal dolgoznom kell! Jó mi? Alig élek, úgy szédülök, mint a ló. Ömlik rólam a víz, fájnak az izmaim, közben meg majd megfagyok. :cry:
kanga_mama

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?