Új privát üzeneted érkezett!

Verna: értem, nem tartalak felelőtlennek.

Na Lelle fel is kelt, jó nagyot mosogattam, paloltam... :)

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: köszi! :)

Én meg pakolnék, de nem akarom Lolot felébreszteni, pont a feje mellett tudnék csak pakolni... tegnap délután épp elaludt, mikor szólt a telefon, arra nem ébredt fel, de a beszélgetésre igen, úgyhogy még egyszer el kellett altatnom uzsonnáig, mert nem bírta volna ki... úgyhogy tegnap 4x aludt...
Vendég

Pilla!
Nincs már vérezgetés egyáltalán! Sőt a múltkori kicsit nyitott méhszáj is visszazáródott. :lol: :lol: :lol: Azt mondta a doki, hogy az a vérzés miatt lehetett.

Tényleg nagyon eltűnt Jutta! :wink: :lol:

Lili is simán benyom egy egész banánt.
Verna! Milyen joghurtot adsz Lolónak?
Én sem nézegetem állandóan, hogy miket adok a gyereknek. Bár ő a babakaján, tápszeren, tejpépen, és a gyülöcsökön kívűl még csak a biokölest eszi, meg egyszer adtam neki túrórudi túróját. A felét ette csak meg (sajnos nekem kellett a többit, meg a csokit róla :wink: ).

Kép
Kép
giga1

Giga: a túrórudival mi is így szoktunk járni (most már eszi a drágám), sőt, már az is előfordult, hogy egy kis csoki is belekerült véletlenül, Lolo nagy "bánatára"... ;)

Én natúr joghurtot adok, amit én keverek gyümölccsel. Tegnap pl. a magunknak készített meggylevest (amit eleve joghurttal készítek) kevertem el neki még több joghurttal. De friss gyümit is szoktam keverni bele. Na meg túróba is, az a kedvenc! :)
Vendég

Jelentem felmostam, bekapcsoltam újra a mosógépet, elpakolásztam és fel is ébredt Laura. Szerencsére közben befutott a nagyobbik lányis, úgyhogy még pihizhetek egy picit.
Ezeket az E betűket én sem nagyon szoktam figyelni, inkább csak úgy, hogy összehasonlítom ugyanazokat a termékeket más gyártóktól és amelyikben kevesebb az E azt veszem meg. Nagyon szép és jó ez a BIO dolog, meg az egészséges babakaják, de az oviban nem hiszem, hogy BIO ételt esznek a gyerekek, meg E mentes cuccokat. (Henus cáfold meg, ha mégis.) Így aztán szegény 3 éves akkor kapja meg jó nagy dózisban a "mérgeket", amikkel előtte nem is találkozott. Amúgy a túrórudi túrójában is van mindenféle vicik-vacak...
Vendég

Giga: egyébként akartam kérdezni, hogy most, hogy Lili leszokott a szopiról, adsz-e neki tápszert, de látom, hogy igen.
Én most ezen filózok, hogy ha Lolo esetleg abbahagyná a szopit, kell-e tápszerezni, vagy már felesleges, hiszen úgyis kap tejterméket, szinte minden nap (vagy sajtot, vagy túrót, joghurtot)...

Na, ennyi volt a szünetem, felébredt (jó sokat aludt :) ).
Vendég

Sziasztok!

Bogi épp Hamupipőkét néz, Roni meg az ölemben alszik iszonyúan kitekert pózban. Szegénykém nagyon szenved a pocija miatt, nem is tud rendesen feküdni. Az Infacol semmit sem ér neki. Tudtok valamit javasolni helyette??? (azért kérdem, mert Bogival nem volt másra szükségünk, neki jó volt az Infacol, ezért nem ismerek más szert pocakfájásra, az édesköményteához meg még kicsik vagyunk...) SOS!!!

Tényleg, Jutta hová lett???

Pilla, mi a pakolós korszakot még nem nőttük ki teljesen, Bogi ahogy növekszik, úgy talál egyre izgalmasabb felfedeznivalókat, egyre ügyesebben mászik fel mindenhová (erre is kiváló az emeleteságy... :evil: ) engem meg a frász kerülget! Ráadásul ha épp a picit etetem vagy pelenkázom, nem mindig tudom merre és mit garázdálkodik "őfelsége" a lakásban...

Ezt a banános okos okfejtést én is olvastam valahol, de szerintem max akkor okoz szapora szívverést a gyereknek a banán, ha hirtelen bezabálja... :wink: A felnőtteknek is szokott nehézséget é kényelmetlen érzést okozni egy jó nagy kajálás... :lol:

Ja, és hadd dicsekedjek az én okos ügyes nagylányommal: ma voltunk a dokinéninél és beadattuk a bárányhimlő elleni oltást Boginak, és olyan ügyesen viselkedett, hogy még csak meg se pisszent, csak nézte, hogy mit csinál a dokinéni. Aztán megköszönte :!: csak úgy, magától! A dokinéni meg majdnem leesett a székéről, úgy meglepődött! Ő már ugyanis várta a szokásos Bogi-hisztit a mellkashallgatózás és a toroknézegetés miatt, amik elmaradtak teljesen, még vigyorgott is a csajszi a vizsgálat közben. Aztán bezsebeltük a dicséreteket és az ügyes babáknak járó képes-rajzos papírt (valami eü termékreklámot).

Most várjuk haza Apát, és megyünk egy pár cuccot venni a csajoknak, ami ilyen hidegedő időben kellhet, pl melegebb sapeszt, stb.

Üdv mindenkinek!
andibab

Verna, én napi egy alkalomra azért adnék tápszert. Mondjuk reggeli kakaónak, vagy este a lefekvés előtt. Tudom, hogy most nagy a tápszerellenesség, de tele van mindenféle hasznos anyaggal. Laura egyébként még naponta kétszer iszik tápit. Reggel 120 ml kakaót Milupa 2-ből, és este 2 és 1/2 dl Humana Baby Fit 2-őt aminek banános ízesítése van.
Vendég

Andibab, Espumisan (remélem így írják) csepp.
Vendég

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok, csak Andi kérdése megütötte a szemem!!
Tehát még neeeeeeem...

Bár már nem bánnám!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Espumisanról mindig az jut eszembe, hogy én mens előtt pár napig pufffadtam és a felnőtteknek valót szedtem rá, nálam hatásos volt. Hogy a babáknak jó - e azt nem tudom!

Giga, nagyon jó hogy már nincs vérzésed és a méhszájad is visszazásrt!!! :-)
Azért maradj óvatos, de szerintem fellélegehetsz!!! :-D

Kajcsik, főleg E412. Csajok nem az E412-vel van gond, hanem a szennyeződésével és már kivonák azokat, amikkel gond volt!!

Többihez nem értek, ennek csak utánaolvastam!

Jutta

KépKép
jutta

Ja azért tüntem el, mert rájöttem, hogy egy csomó (nem babás) dolgot halogattam már egy ideje, és ezeket jó lenne letudni addigra mire megérkezik Dorka! :lol: :lol:

Kedvem nagyon nincs hozzá, meg az agyam se áll rá... de szerintem, ha itt lesz a kiscsaj mégkevésbé fog érdekelni!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Verna,
tudok holnap menni!!!!! Akkor 10-kor kezdődik, ugye? És meddig tart? Kell őket előtte hívni, vagy csak menjek oda?

FP asztal: megnéztem a linket, de én csak etetőszékeket meg biliket találtam!!! :oops: :oops: :oops: Hát most én teljesen ügyetlen vagyok?????

Adalékok:
én igyekszem odafigyelni, de én is azon vagyok, hogy kikerülni nem lehet. Én úgy döntöttem, hogy 1 éves koráig nem kap semmi ilyet Marci, majd szépen lassan egyre több "felnőtt" kaját fogok adni. Így oviig megszokja, de én még kicsinek tartom az adalékokhoz. Főleg, hogy vannak babák, akik 6-7 hónapos korukig tejen kívül nem kaptak semmit! És a LLL szerint (akiktől mellesleg már kiver a víz) 6 hónapos korig SEMMI MÁST nem tud megemészteni a baba, csak az anyatejet. Szerintem azért ez is túlzás, mert akkor már Bogi, Laura, Lolo, Levi és Marci sem élne, vagy legalábbis állandóan beteg lenne, és rossz lenne az emésztése... :roll: :? :evil: Most már kezd nagyon elegem lenni az ilyen szélsőségekből. Szerintem itt a fórumon mi mind jól csináljuk, az arányok esetleg másak, de mindenki ezt is, azt is ad a babáknak (persze amelyik baba jól szopik, nem kell tápszerezni, ez egyértemű!)

Giga,
Lili nagyon kis huncut! És milyen édesen pakolgat! :lol: :lol: :lol:
Gratula a méhszájhoz!!!! :wink:

Pilla,
együttérzésem...

Most mennem kell, majd még jövök!

Kép
Kép
nircee

Nircee, 1/2 10-re kell jönni, és csak úgy gyere, mert Verna már szólt múltkor, hogy jössz Te is.
A játékasztal a lap alján van.
Vendég

Pilla,
köszi! már alig várom!!!! :wink:

Kép
Kép
nircee

Köszönöm Lili, meg a saját nevemben is a gratulációkat! Igyekeztem a méhszáj tekintetében, és ügyik voltunk a babócával. :) Lili meg magától ilyen kis ügyi.

Verna!
Jó ez a natur joghurtos, meg túrós megoldás. Szerintem mi is kipróbáljuk. Ezzel is színesítve a napot.
Igen, még kap tápszert. Este lefekvés előtt 230-at iszik meg, aztán amikor még éjjel felkel (általában 1x), de akkor már csak 150 körül. Nem tudom, hogy meddig kell majd kapnia, de remélem nem túl sokáig, mert nem túl olcsó, és jó az étvágya... :wink:

Pilla!
Szerintem is igazad van az E-s dolgokkal. Tuti, hogy az oviban nem válogatnak nekik, kapnak ők mindent. De szerintem nem is kell túlzásba vinni. Természetesen a kóla nálunk nuku lesz mindig is! Inkább megveszem a drágább gyümölcsleveket. De az első a víz lesz. Ha ezt a példát látja a gyerek, akkor nem hiszem, hogy túl nagy gond lesz. A másik a csipsz, cukorka, meg hasonlók. Ezt sem szoktunk enni. Persze mi is eszünk "káros" dolgokat, de csak mértékkel.

Andibab!
Én sajna nem tudok neked segíteni hasfájás terén. Remélem a picurinál sem lesz ez gond. Szőrnyű lehet!!!
Nagyon büszke lehettél Bogira! Amikor olvastam, hogy megköszönte nagyot néztem!!! Nagyon ügyes lány. Megérdemelte az ajándékot a dokinénitől! :lol:

Jutta!
Pedig már azt hittük... :wink: :lol:
Tiszta izgi, hogy megint két pici baba fog közénk érkezni! Olyan jó érzés!!! :D

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Köszi a hozzászólásokat forgás ügyben. El is határoztuk, hogy szigorúan leállunk az ültetéssel és álltatással. Ma az apukája volt Márkkal, és azt mondta, egész jól viselte a picúr a tilalmat. Amúgy próbálkozik Márk valamivel, mikor hasra teszem, a fenekét felnyomja az égbe, a lábait össze-vissza tekeri, csak éppen az arcát belefúrja a járóka aljába.. aztán dühös lesz és jön a bömbölés :cry: Amúgy annyira aranyos.
De az üléssel nehéz leállni, mert mikor a pihenőszékben ülve etetem (félig hátradöntve), előredől és máris ül. És ezt teljesen egyedül csinálja! Remélem nem rontottuk el a gyereket.. :wink:

Andi, nekünk is az Espumisant ajánlotta a doktornéni, ha az Infacol nem válik be (de bevált, úgyhogy végül nem kellett kipróbálni). Sajnálom szegény Ronit, Márk is annyit szenvedett a pocija miatt. Remélem ez majd segít neki!!
Bogi nagyon édes lehetett, gondolom nagyon büszke voltál rá :lol: :lol:

Giga, Lili nagyon ügyes, épp jókor kezdte az önállósodást, így téged is kímél, mivel nem kell őt annyit cipelni. Gratula a jó eredményekhez, érzed már a Picurka mozgolódását?

Na, most ennyi, jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, a pocakfelnyomás az jó, abból még bármi lehet! :)

Nircee: remélem, láttad, hogy fél 10! :)

Andibab: miért vagytok fiatalok az édeskömény teához? Mecsek teát lehet már 2-3 hetes kortól. Lolo nem volt hasfájós, de mondjuk én itattam is vele majdnem minden nap a Mecsek teát - nem sokat, csak kis adagokat...

Jutta: ez jó hír az adalékkal kapcsolatban... ;) Én is úgy gondolom, hogy az unióban már olyan szigorúak az előírások, hogy ami tényleg káros, azt betiltják - néha még azt is, ami nem káros...
Amúgy meg lehet, hogy holnap kiderül valamiről, amit évek óta eszünk, hogy az a káros... nem lehet kikerülni, sajnos. :(
Nyilván én se tömöm a gyerekembe az adalékot, de mondjuk hetente egyszer kap valami károsat... a nagyon természetes dolgok se jönnek ám be, most anyukámra rájött, hogy majd ő csinál házi tejből túrót, azt adjam Lolonak... zsírszegényre akarta, de olyan lett, mint a kő, Lolo nem is ette meg... ;)

Pilla, Nircee, akkor holnap találkozunk! ;) Pilla, ha reggel esik, hívlak!

Ja, nem is dicsekedtem: Lolo ma átúszta keresztben a medencét! :) Többször is! Segítséggel persze - toltuk a tarkójánál, de nagyon ügyes volt, és kifejezetten élvezi a merülést, dugdossa magától is a fejét a víz alá! :) Van egy 20 hónapos nagy baba, aki egyedül is úszik, na, őt konkrétan tátott szájjal bámulja! Tök jó, most már kialakult egy viszonylag állandó társaság, akik rendszeresen járunk, már ismerjük nagyjából egymást szülők is, gyerekek is. És jó látni, hogy sokan jönnek apukástul, ez a családi program! :)
Vendég

Na, hülyeséget írtam, popófelnyomást akartam... nagyon este van már... :wink:
Vendég

Verna,
mondom, hogy nem ismerem a hasfájás ellni cuccok nagy részét, mert Boginak jó volt az Infacol. Mi az a Mecsek tea? Az édesköményteáról úgy tudom, hogy 2 hónapos kortól lehet adni. A szomszédasszony ajánlotta még a Gripe Water-t, de azt meg csak 1 hónapos kortól lehet. Mi meg csak holnap leszünk 3 hetesek. :?
Az Espumisanról is hallottam már valakitől, lehet, hogy holnap veszek is... Bár inkább adnék természetes dolgot, nem pedig gyógyszer-szerűséget a csöppcsajnak.

Ja, egyébként Roni szinte egyik napról a másikra "megemelte" a kajaadagját, eddig ettük a miniadagot (90 ml vízzel készült tápi), de ma már másodjára történt meg, hogy este a következő szintet is simán lehúzza (120 ml vízből) és néha úgy érzem, még mindig éhes marad, és csak a fáradtság miatt alszik el. Ma eddig összesen 670 ml-t evett. A védőnő már az 500 ml / nap adagra is azt mondta, hogy igen szép teljesítmény. Igaz, hogy voltunk méretzkedni, és már 4150 gr a súlyunk, vagyis a kórházból hazajövetkor mért 3940 gr-hoz híztunk rendesen! :D Szóval növögetünk...
andibab

A mecsek teának van egy csecsemőteája, amit azt hiszem 2 hetes kortól lehet adni, és édeskömény van benne.
Van még egy homeos szer is. A neve Chamomilla vulgaris. A hatása: ha a gyermek hasi fájdalmakra panaszkodik, bélgörcsök gyötrik és zöldes vagy felvert tojás színű hasmenése van. Ha a kisbaba hazatérése után hasi görcsökkel küzködik és éjszaka rendszerint sír, etetés után pedig állapota rosszabodik, akkor a legtöbb esetben a Chamomilla segíthet.
Vendég

sziasztok!

Andi, mi is Espumisant adtunk, igaz kicsit később kezdtük, sztem olyan 1 hónapos korában. Nem semmi, szép étvágya van a csajszinak :lol:

Csajok én annyira ideges vagyok, hogy azt el sem tudom mondani! Hívtam a sulit, hogy akkor milyen papír kell a tandíjmentességhez, erre kérdezik, hogy mikor szültem. Hát mondom januárban. Akkor nem jár a tandíjmentesség, hiába vettek föl tavaly. Nekem annyira elegem van ebből a szopatásból (bocsánat) amit az állam csinál velünk, hogy csak na! De úgy látom nem csak nekem, tegnap a tv-ben is volt róla szó. Tiszta gáz ez az egész, komolyan mondom.

megyek mert Lili nyűgös.

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!
Szegény kicsi Roni! Úgy sajnálom, meg téged is Andi, hogy látod, hogy fáj neki, de igazán nem tudod neki elmulasztani. Vagy ezek a szerek olyanok, hogy beadja az ember és rögtön jobb is lesz a picinek?
Erről a Mecsek teáról már én is hallottam, de fogalmam sem volt, hogy mikortól lehet adni... :oops:
Egyébként ügyesek vagytok, hogy ilyen gyorsan növekedtek! :D

Verna!
Gratula Lolonak, hogy ilyen ügyesen úszkál már!

Szantre!
Igen, már mozgolódik a picurka rendesen. Már simán érzem, nem csak úgy ha a kezem a hasamon van. Tegnap mikor uh-ozott a doki a hátacskáját ki is nyomta a hasam tetejére, és frankón éreztem, ahogy a vékony bőrőmre rányomja a doki az uh fejet. Más helyeken pedig tök puha volt a hasam. :D

Képzeljétek!
Lili nagyon betaknyosodott. Este egyáltalán nem kapott levegőt. Leszívtam az orrát, és hát iszonyat mennyiségű anyag jött ki. De még mindig szörcsögött utána. Nem tudtam már jobban leszívni, még az orrsprével sem. :( Szerintem itthon fázhatott meg, mert nálunk még mindig nincs fűtés, mert tömbfűtés van, és több lakónak bele kell egyeznie, hogy be lehessen indítani a kazánt. És hát mivel náluk nincs kicsi gyerek ezért ők felvesznek egy plusz kardigánt és kész. Szerintetek pipa vagyok??? :evil: :x
A sok prosztó paraszt ember. Már nagyon elegem van, és utálok itt lakni. Hála az új kecóban cirkós fűtés lesz. Ott akkor indítom be amikor akarom!!! :twisted:
Szegénykémnek néha úgy folyik az orra, hogy már lenyeli, ha nem vagyok elég gyors... :oops: :cry:

Kép
Kép
giga1

Murphyke:
én sajnos ezt már régebb óta tudom :(, mivel felhívtam az OM-et, nem tudtam, hogy kell intézni a dolgot és meg akartam kérdezni. Hát akkor tudtam meg, hogy sajna, fizetnem kell :(. Tehát a diákhitel sajnos el fog menni erre :(. Ráadásul 148.000 ft egy félév :(:(. Milyen jól jött volna ez a gyereknek. De legalább a diákhitel kamatát az állam átvállalja a kismamáknak, ennyi kedvezményt kapunk. Ez is valami...
Giga:
nem tudsz a sütővel befűteni egy kicsit? Én azt szoktam, ha nincs fűtés és hideg van. Hála Istennek nálunk van egy érzékelő a kazánon és ha lecsökken a hőmérséklet 15 fok alá, akkor átáll fűtésre. Úgyhogy nálunk már rég van fűtés.
Andi:
én azt hallottam, hogy azért lesz hasfájós a gyerek, mert többet eszik, mint ami belefér :), és feszíti a kis gyomrocskáját. Állítólag ha kaja után egyből büfizteted, akkor elég gusztustalan, mert jó adagot ki fog adni, de legalább nem lesz hasfájása.
Én ezt csak hallottam, ne rójatok meg, ha nem így van, csak azért írom, mert hátha ez segít. :)
Szép napot! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andibab, én is a Chamomilla-t akratam javasolni, vagy pedig a Herbária Babamosoly édeskömény teáját, ami újszülött kortól adható!

Ha szigorúak lennének az előírások az EU-ban, akkor mégis miért etették velünk a megannyi terméket ami a dioxinos guargumit tartalmazza. Pontosan az EU az, aki mindenféle kínai, indiai és egyéb mocskot beenged, mert olcsó és a szegény országok kapók erre.

Na mindegy, ne nyissunk erről vitát, mindenkinek más a nézete, én amíg tehetem, csakis természetes dolgokkal etetem a gyerekem, mert nyilván fog enni "E"-s és egyéb rossz dolgokat is egész életében, de amíg elfogadja azokat amiket én adok és lehetőleg tiszták, addig azt eszi.

Egyébként az óvodai kajáról meg annyit, hogy itt Miskolcon már csak alig van egy-két ovi, az is magán vagy alapítványi, aminek van saját konyhája. Amelyik ovinak nincs, középiskolából hordják ki. Na, de azért nem hinném, hogy 14-18 éveseknek és felnőttek részére főzött kaja, megfelelne egy 3-6 évesnek is.

Képzeljétek, Lellének kibújt az első fogacskája!!!

Meg egy kép, amíg lehajolok a fiókhoz és előveszek egy pizsit Lelle már vígan ácsorog a pelenkázón, sőt, nyomatja befelé a vigantolt.

Pocakos
Kép Bár úgy látszik, de higgyétek el, nem iszok sört...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat szolgáltatóval kapcsolatban!Hááát nem vagyunk elragattatva a Fibernet-től!annyira egy tetű szolgáltató,hogy már ................!De nincsen mit tenni,kikell várni még az 1 évet4Tavaly ijenkor írtunk alá egy 2 éves hűségnyilatkozatot!Még egy kérdésem lenne,hogy az Invitelhez muszály a telefon vonal????? :roll: :? :?: :?: :?: Előre is köszi a válaszokat!(tudom,hogy nem ide tartozik,de úgy gondolom,hogy vagyunk már olyan összeszokot csapat,hogy nem harapjátok le a fejemet ez miadt!) :oops: :oops:

Giga!
Nagyon édes a lánykád,ahogyan szépen elrendezte a pelusokat! :lol: :lol: Nagyon örülök neki,hogy kezd hejre rázódni nállad minden!Csak így tovább!a költözéshez,még én is akartam írni,hogy a dobozolás tényleg jó!Mi is úgy csináltuk!mindenre ráírtuk,hogy mit rejt! :wink: Sok sikert a költözködéshez,és vigyázz magatokra! :wink:

Túrorudi és társai!
Én nem nagyon figyelem az E....,mert ha állandóan azt figyelném akkor mit adnék a gyerekeknek??????? :shock: Na meg a vásárlásnál örülök,hogy betudok rendesen vásárólni,nemhogy még azt figyeljem milyen tartósítószer van ebbe ,meg abba! :( :? :oops: :oops: :shock:

Verna!
Nagyon jól csinálod a kajcsikat!finom lehet mind egytől eggyig!Én is csináltam már olyat,hogy a joghurtba tettem gyümit!sőt én is eszem úgy!Szerintem is nagyon fincsi,és ami finom az a gyerkőcök is megeszik!Édes lehet Flóra ahogy uszikál!Én is úgy elvinném a csajokat,de Anett nem akar,Zsanival meg nem indulok el egyedűl(HÉV+busz)!Írigyellek ez miadt titeket!Ja egyépként megnéztem ám a Blogodat!Nagyon tetszik!Jók a játszótéri képek !Na ezmiatt is írigyellek!nállunk nincsen olyan hely ahova kitudnám őket vinni!szörnyű!

Andibab!

az édeskömény teát én 2 hetes korától adtam Rolinak!(Hipp)Régen még nem volt ráírva,hogy hány hónapos kortól lehet adni a babának! :? :oops: :roll: Aztán amikor Anett megszületett akkor már rávolt írva,hogy 4 hónapos kortól lehet adni,de a gyógyszertáros csaj azt mondta,hogy nyugodtan lehet nekik adni 2 hetes koruktól !(kevesebb granulátommal) :wink:

Murphyke!
Utolag is BOLDOG HÓFORDULÓT LILIKÉNEK!

pIMPO!
Küldöm a képeket! :wink:

Szép napot mindenkinek!Jaj van egy sztorim a járdára felálló kocsisokkal!Érdekel valakit?????? :?:

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga!
Nekem azt mondták a gyógyszertárban,hogy nem elég maga az orspray kell hozzá valami orrcsepp is ami megszünteti a dugulást és az orrfolyást!a NASIVIN-nek van egy adagolós orrcspje amit 1 éves korig lehet használni,fekvő babákhoz is!kérdezz rá a gyógyszertárban,nekünk bejött,nagyon könnyű adagolni vele!
Jobbulást Lilinek! :(

Pimpo!
Jézusom,nehogy leessen!!!!!!! :lol: :wink: Persze tudom,hogy vigyázól rá,de én akkor is megijedtem!Én fogom az eggyik kezemmel amikor valamit előveszek!Egyépként Zsani is felállna! :wink: :D "Döbrögi",nagyon édes! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: :) én is fogom mindíg, ott vagyok mellette, csak kivágtam magam :lol: , Apa fényképezte egyébként, mert ő a fürdetős nálunk és én az öltöztető.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

pimpo!
Jólvan,gondoltam,hogy valami ilyesmi lehet! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Nagyon jó volt a Zeneház, csak mi hárman voltunk a babákkal! :)
Nircee, Pilla: majd elküldöm a képeket! :)

Pimpoka: nem semmi Lelle! :) A káros anyagokról meg pont azt írtam, hogy a legtöbb dologról csak utólag derül ki, hogy káros, tehát lehet, hogy amit éppen most adsz, abban a tudatban, hogy egészséges, arról 2 hét múlva, vagy két év múlva kiderül, hogy káros... :?

Piroska: gázsütővel, gáztűzhellyel fűteni nagyon nem ajánlatos, mert szén-monoxid termelődik. A villanysütő meg zabálja az áramot... akkor már inkább egy hősugárzó - nekünk a fürdőszobában az van, ha nem is fűtünk, de az esti fürdetéshez be kell fűteni...
A büfizés meg szerintem evidens, de a hasfájós babák attól még hasfájósak maradnak... az, meg hogy mi jön ki... hát a bukós babáknál minden, őket még evés közben is érdemes 5 percenként megbüfiztetni, mi így csináltuk, de még órák múlva is jött ki mindenféle.

Tiop: sajnos nem tudom, hogy kell-e telefonvonal, de talán nem, kedz elmenni arrafelé a dolog, hogy már nem kötelező... nekünk mondjuk van vezetékes telefonunk.

Andibab: a Mecsek tea édeskömény és kamilla, filteres. Teljesen természetes, és ennyi idősen már lehet használni, csak halványra kell főzni. :) Kis szőlőcukorral lehet édesíteni, ha nagyon nem issza meg (a cukor amúgy is jót tesz a kakinak is, ugyebár... ;) ).

Na megyünk ebédelni, mielőtt a csajom kiszedi az összes kakis pelust a szemetesből... :roll:
Vendég

Na, megvolt az ebéd: egy üveg brokkoli bárányhússal + reszeltem rá sajtot, meg egy fél körte desszertnek. :)

Még két gondolat ehhez az egészséges táplálkozás témakörhöz:

1. A távol-keleti áruk ellen ágálni teljesen felesleges, ugyanis ma már mindent Kínában gyártanak, még azt is, amiről azt gondolnánk, hogy nem... a legnagyobb cégek előszeretettel vonulnak Kínába, mert olcsó a munkaerő. Néhány amerikai cég kivétel, mert ők meg Dél-Amerikában gyártatnak...
2. Volt szerencsém egyszer interjút készíteni egy akadémikussal, aki környezetvédelmi szakember. Ő elmondta, hogy egyáltalán nem azok a fontos problémák, amiket a zöldek hangoztatnak... pl. tiltakoznak az autópályák ellen, mert azt állítják, hogy a nagyobb utak közelében magasabb a talajszennyezettség, de valójában a talaj ma már mindenhol szennyezett, csak ott nem mérik...
(Egyébként a legnagyobb veszélyt szerinte a kohósalakkal épített panelházak jelentik, de ez nem tartozik most ide...)
Vendég

Laurának mostanra sikerült kidőlnie. Még játszott egyet a dédinél, aztán ebéd, még egy kis játék és most végre alszik. Remélem megint lenyom egy 2 és 1/2 órás menetet. :oops: :D :wink:
Pimpoka, Lelle milyen büszke Magára! Ügyes kiscsajszi. Pont ilyen döbrögi pocakja van Laurának is. :lol:
Giga, Lilinek jobbulást! Ajánlom a homeos Sambucus Nigra-t. Barátnőm kislánya szedte és 2 nap alatt helyrejött a megfázásból.
Verna, köszi, hogy fényképeztél és várjuk a képeket. :wink:
Vendég

Rohanásban vagyok, csak annyit akartam írni mindenképpen, hgoy az ESpumisan az nem gyógyszer, teljesen természetes anyag!!!

Andi, nekünk nagyon bevált!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Verna!
Köszi az infót!Mindenféleképpen megvárjuk mostmár azt az 1 évet!Felbontani nem akarjuk a szerződést,mert nem szeretnénk ráfizetni semmit!Így is fizetünk a semmiért!Nem kis túlzással!Ide is betehetnél pár képet a mai napról!!!(ha pilla és Nircee nincs ellene) :wink: :D Érdekelne szerintem mindenkit! :P :wink:

Pilla!
Még nem is hallodtam erről a Sambucus Nigra-ról!ez valamiféle stirup???? :oops: :? :roll: :?:

Espumisan!
Azt mi is szedjük néha puffadás ellen,és már van direkt kicsiknek is kifejlesztve!a gyógyszertárben láttam!Babáknak szirup formában van,vagy cseppekben????Aszem inkább cseppekben,ha jól emlékszem! :roll:

Képzeljétek,ahogy játszottam Zsanival ,felfedeztem hátúl egy rágófogacskát!Mostmár tudom,hogy miért tömte mind a két öklét a szájába a héten!még most is tömi,tutira,hogy jön neki a többi is!Így már 7 db fogacskánk van!annyira örülök neki!Ami a legfontosabb,hogy most men szenvedtük meg annyira! :D :wink: :!:

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla!
STIRUP-SIRUP!!!!!!! :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna:
nekünk nem gázsütőnk van, de a légkeveréses pillanatok alatt fel szokta melegíteni a nappalit.
Szennyezettség:
hiába tiltakoznak az autópályák ellen, mert itt van az élő példa, hogy így meg a Csömöri úton meg a Kerepesin mennek a kamionok. Most a Csömöri úton lakók fulladnak meg. Ráadásul az autópályákat, ha jól tudom, úgy kell építeni, hogy a légszennyezés a lehető legkisebb legyen, fákat ületetnek meg ilyenek. Sajnos, a talaj mindenhol szennyezett, ez van... De nemcsak az autók miatt. A veszélyes hulladékok miatt is többek közt. Mindezt tudjuk és mégis nagyon kevesen dobják ki a ceruzaelemet, meg aksikat, meg stb.-t elkülönítve. Akkor meg sajnos nem lesz jobb a helyzet soha...
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna: Kristóf már megáll egyedül ha kapaszkodik, csak még nem mer egyedül felállni, csak ha mellette van valaki.

Murphyke: Én is januárban szültem és tandíjmentes vagyok a fősulin. Nem értem te miért nem??????

Kép
tami2900

Nircee, ez a mi játékasztalunk.

Kép Kép
Vendég

Tiop, nem szirup, hanem bogyó! :lol:
Vendég

Tami:
azért nem, mert csak az kap tandíjmentességet, aki már volt tandíjmentes. Tehát újat nem adnak, csak a régit nem vonják vissza. Te az előző félévben tandíjmentes voltál. Mi nem, csak most lettünk volna azok. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla, Nircee: tehetek be képeket? ;) Először elküldöm Nektek, persze! :)

Piroska: villanysütő ok, csak tényleg nagyon zabálja az áramot, sajnos - nekem is légkeveréses kombi tűzhelyem van, de a sütés iszonyúan pörgeti a villanyszámlát, azért írtam a hősugárzót...

Autópálya: hát itt most épül ugye ez a gyönyörűséges M0-s, amire szükség is van, DE az erdősávot még nem kezdték el telepíteni, márpedig mikorra nő az meg... laknak ott ismerőseink, pár 100 méterre tőle, úgyhogy látom, miben lesz részük. Szóval kell az autópálya, csak nem így... :(

Tami: jobb is, azért ilyenkor még fordulnak elő balesetek... ;)

Hú, Lolo is koppant egyet az előbb, kimászott utánam a szobából az előszobába, csak éppen van egy lépcsőfok... ide is akarunk rácsot, hát most nagyon sürgőssé vált...

Voltam cariozni, akupunktúrán, közben Apa elvitte sétálni Lolot, autóm is kész lett - szóval nagyon hatékonyak voltunk ma... :D
Vendég

Verna, részemről nyugodtan. Csak én ne legyek rajta... :lol: :oops:
Vendég

Fúúúú... Ezt az akupunktúrát akartam megkérdezni Tőled. Csinál másnak is? Pl. Nekem. Vagy csak Neked barátilag? Kipróbálnám szívesen, hátha segít rajtam.
Vendég

Pilla: akartam ám javasolni! :) Csinál, persze, természetgyógyász! :) Pont ma vittem a fitness-terem tulajának is a névjegyét, hogy vegye fel vele a kapcsolatot, mert ott is lenne rá kereslet! :)
Vendég

Képzeljétek el, annyira ugrál a babám, hogy az hihetetlen. Nem fér a bőrébe. Ráadásul lent nyom már rendesen. Éjszakánként szokott lenni amolyan menszeszhez hasonló fájdalmam, de nem tudom miért. Szerintetek miért pont éjszaka fáj? Fura...
Mondjuk, egy kicsit most is fáj, de nem vészes. Biztos, csinálja a helyet magának. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jujj, de jó! Akkor majd elérhetőséget kérek szépen. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Verna,
részemről is nyugodtan, de azért én is azt kérném, hogy inkább ne legyek rajta. :lol: Max. ha szuperül nézek ki! :lol: :lol: :lol:
Szupi volt a zenebölcsi, a bérlet hány alkalomra szól? Mindenképpen szeretnénk rendszeresen menni!!! :lol: :lol: :lol:
Gratula Loló medenceátúszásához!!!!!

Egészéges kaják:
ebben Vernának igaza van, hogy csomó dologról utólag derül ki, hogy káros. Akkor meg már úgyis mindegy. Erre a legjobb példa a marhahús: amikor kirobbant a kergemarhakór-mizéria, akkor megtudtuk azt is, hogy 20 év a lappangási idő. Köszi. Mit is ettem 20 éve??? És mit is fogunk még hallani???? Én valahol - mint majdnem mindenben, ha észrevettétek - ebben is a középút híve vagyok: adható végülis minden a gyereknek, de módjával!!! Gondolom, Verna sem állandóan krémtúróval tömi Lolót! Egyébként ma Marcika evett túrórudi-belet. Mert persze az én kedves Nagyszüleim mit hoznak a fogyókúrám kellős közepén??? Persze, hogy egy nagy csomag Rudit, ami a gyengém, és csak annyit tudtam elérni, hogy napi 1-et engedélyezek magamnak... Ez hátbatámadás!!!! :evil: Szóval, ha én eszem valamit, Marci is azonnal kér belőle, és hacsak nem megyek ki a szobából (de akkor nem látom, mit csinál), muszáj vagyok neki adni, mert mászik fel rám, és rángatja le rőlam a ruhámat. :lol: :lol: :lol:

Pimpoka,
ezt a pocakot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pilla,
szuper ez az asztal, végül nagy nehezen megtaláltam tegnap, de nem azon a linken, amit küldtetek, hanem egy almenüben. És szereti is Laja? És csak attól félek, hogy úgy járok vele, mint majdnem minden játékkal: Marci játszik velük 1-2x, majd többet semmi érdeklődést nem mutat irántuk. Neki inkább a vizespalack, a mindenféle megkötő, az újságok és hasonló tárgyak tetszenek. Szóval vennék én azonnal, ha tudnám, hogy leköti legalább hetekig, de nem fogja, ahhoz meg drága, hogy itt álljon és a helyet foglalja. :cry: :cry: :cry:

Babateák,
mi is Mecseket ittunk, bár Marci nem volt hasfájó, csak nagyon ritkán, ha túlette magát. A Gripe Water vált be leginkább, de az tényleg csak 1 hós kortól használható. A kamillával vigyázni kell, mert erős allergén, de aki nem érzékeny rá, annak nagyon jó nyugtató hatása van!

Fűtés,
nálunk sem megy, pedig cirkónk van, és még a fürdőszobában sem kapcsoljuk be. A férjem nem hajlandó beindítani, míg nincs 18 fok a házban, és most még 21 van. :cry: Én persze majd' megfagyok, tegnap este lefekvéskor szabályosan reszkettem, a kezeim is jéghidegek, de az a válasza, hogy öltözzek fel jobban, és Marcira is adjak melegebb ruhát... Van elég.... :evil: :evil: :evil: Persze mikor múltkor volt az a hirtelen nagy hideg, akkor magától gyújtott be. Erről nem is tudok vele vitázni ( már próbáltam), mert a rezsit ő fizeti. Marcit mondjuk láthatólag nem zavarja, hogy nincs túl meleg, ebben az apjára ütött.... Az is igaz, hogy én extrém fázós vagyok, kivéve, mikor terhes voltam, akkor úgy élveztem, hogy még télen is mindig melegem volt!!!! :lol:

Kép
Kép
nircee

Lelle napok óta azt csinálja, hogy leöltözteti magát. Leveszi nadrágjait, kilépeget belőle, a felsőkből a két kezét szedi ki, mert a fején a patentok miatt nem tudja áthúzni és a lábáról is lerugdossa a cipőt. Egyedül a harigatyát nem tudja. A pelenka is csak pillanatokig van rajta, ha eléri.
Csinálja ezt valaki más gyerkőce is? Nem hinném, hogy melege lenne, vagy, hogy nem tetszik neki, fogalmam sincs, hogy miért veszi le őket.

Nálunk már vagy 3 hete megy éjjel-nappal, napközben be sem kapcsol, mert besüt a nap, de sétából nagyon fincsi bejönni a fűtött lakásba.

Honap remélem szép idő lesz, mert megyünk Mályiba, ahol építkezni fogunk (Miskolctól kb. 5-10 perc), ott főzögetünk, sütögetünk majd.
Azt is remélem, hogy vasárnap is jó idő lesz, mert én bizony szeretnék kisvasutazni menni, az olyan jó, csak a nagy hőségben nem akartunk, utána meg már rossz idő volt, vagy nem értünk rá.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok Lányok,

végre volt egy kis időm visszaolvasni. Bár ezt sajnos annak köszönhetem, hogy valami fránya vírust elkaptam vagy jól megfáztam, így a 38 fokos lázammal feküdtem egész délután, nagymami volt/van szolgálatban :lol: Most azon rettegek, nehogy a kis drága elkapja tőlem. Bár délután beszereztem egy zöld műtős maszkot, azt rakom fel szopi közben.

Andi, hatalmas nagy gratula Ronihoz! Kicsit késve ugyan. :oops: Nem volt semmi, amin keresztülmentél a szülés alatt. Tényleg hatalmas nagy szerencse, hogy nem álltatok neki a sima szüléshez.

Köszönjük a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok. A Liza név az Erzsébetből származik, ezért egy időben van a névnapja, nov. 19-én.

Sajnos mi is kínlódunk a szopival. Elég későn indult be a tejci, és nem mondhatnám, hogy széjjel durranok tőle. Ráadásul Lizi nagyon kis lusta, úgyhogy szopizás alatt folyamatosan nyüstölöm, birizgálom, lemérem, de még így is bealszik egyfolytában. Sajnos tápszereznem kell, azóta meg teljesen meg van zavarodva és a cicit is úgy akarja szívni, mint a cumisüveget. Sajnos még azt a keveset sem szívja ki, ami benne van, próbálom fejegetni a bennmaradt 5-10 grammokat. Attól tartok, hogy pár hét és búcsút mondhatok a szopinak. Nagyon bánnám. :cry:

Andi, mi is espumisan-t nyomunk, nem mondhatnám, hogy 100 %-os az eredmény, de valamit javít a helyzeten.

Bár már jól lerágtátok a témát, azért 1 mondat erejéig én is hozzászólnék: 16 kg jött rám a terhesség alatt, amiből most szűk 6 van rajtam, de egyenlőre persze meg sem fordul a fejemben a fogyókúra. Ja, és sajnos nálunk is túró rudi raktár van a hűtőben, mióta hazajöttünk a kórházból. :roll: : (A nagyobb gond az, hogy mikor tavaly leszoktam a cigiről, felpattant 7 kg és így kezdtem a terhességet)

Jutta, Piroska kitartás, már nincs sok hátra! Hülyén hangzik, de nekem már hiányzik a nagy pocóm, meg a babám fickándozása. Pedig nagyon kínlódtam a végén a vizesedés miatt, meg most ugye itt szuszizik mellettem. És mégis... ...ki érti ezt????

silka
silka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára silka 2011.01.24 20:43-kor.
silka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?