Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Katicabogar,

kedden este megismetlik az m2-on a Gereb Agis musort, mert a heten muszaki hiba volt. Este 8 utan asszem az ablak c. musorban. Remlem nem felejtem el megnezni.
Igazad van abbn amit a korhazakrolirtal.

g.
gabomamo

A rókosi krt-i pelenkadiszkont drágább mint a cora vagy a tesco.Nadrágpelcsikben. A cserepes sori piacon van 200-ért textil pelus, na az nem jó.
A Micimackóban van valamilyen nem tudom a nevét, nagyobb mint az átlagos egy picivel. Az nagyon jó. A faktumban is van egy ami nagyon jó.
Nina
nina74

Sziasztok!

Katicabogár: Teljesen igazad van, azért én még sem szülnék otthon. De nam azért, mert a felelõsséget áthátítom a dokira. Ott nagypob biztonságban érzem magam. Ott is lehet barátságos környezetet biztosítani. Nem csak külsõségekkel, hanem egy jó szülésznõvel és egy izguló apukával. A többi már csak a babán és a mamán múlik. A doki csak külsõ személy, aki néha beleszól a dolgokba.
Én azért mentem a Vasasba, mert a dokim ott rendel. A 36. héttõl kell ctg-re menni.
Akkor lehet, hogy az én dokim is adhat majd a következõnél pecsétet!? Majd rákérdezek, mert a KÖzponti Terhesdiagnosztikán is dolgozik.

Erika: Ti is ezen a környéken laktok, de jó! Ki a védõnõd?

Gabi3
inecsg

Erika: Tök jó, hogy most ilyen jól vagy! A babának is jobb lehet így. KÖszi a pelenkás infot!

Nina, neked is! Mi a jó textilpelenka ismérve? Vastagabb, strapabíróbb, mint a nem jó? A hatgyerekes anyukával való összehozást köszi, egyelöre van még pár ember, akivel fel kell vennem a kapcsolatot ezügyben, úgyhogy most nem aktuális, de ha mégis szeretnék vele beszélni, szólok. Jó?

Gabi3: Nem is kell otthon szülni. Kép Nem gondolom, hogy csak otthon lehet jól szülni, egyáltalán nem.

Petra: Nem lehet annyira rossz a védönöd, ha a kislányod a második nevét öutána kapja! Kép

Gabomamo: Akkor megpróbálok tv-közelbe jutni kedden este, nálunk még nincsen itt a lakásban.

Zsófi: miért vagy ennyire ellene a kórházba való befekvésnek? És ilyenkor nagyon határozottan kijelented az orvosnak, hogy te márpedig nem maradsz ott? Mit reagálnak erre?

Sziasztok!
Katicabogár

Kati
katicabogár

Szuasztok,

igazabol nem az orvos pecsetje szamit, hanem a vedono ad 1 igazolast, hogy 4 alkalommal megjelentel a terhesgondozason. Ez szukseges az anyasagi segelyhez, nem a kiskonyv.

Zsofi,

en biztos befekudtem volna, ha a doki mondja.

gabomamo
gabomamo

Katicabogi: ez aranyosKép))) Anyum után kapja egyébként a kiscsajszi a második nevét. Õ Katalin, de a fél világ csak Katának szólítja. Olyan sokat köszönhetünk neki, hogy el se lehet mondani. Megpróbáltam megdumcsizni a pocimmal, hogy június 8-án szíveskedjen megszületni, mert akkor van anyum szülinapja. Micsoda ajándék lenne! Már azon vigyorogtunk a Janival (férj), hogy legalább akkor nem kell agyalni a szülinapi ajándékon, legfeljebb rakunk újszülöttre egy nagy masnitKép

Erika: szia!

Pelustéma: szerintem a Faktumban veszünk pelust, jó minõségû is, és gyakorlatilag mindent ott vettünk eddig: bútortól a tapétán át a kisebb hucimucikig... mindent. Nagyon kellemesen csalódtam abban az üzletben.

Puszilok mindenkit, ma este szétszedik a számítógépet (kicsit köhög ettõl a hidegtõl...), remélem azért holnapra összerakják. Ha tudok, azért még elõtte bekukucsozok hozzátok.

Petra
36+2
petra28

Gabó:Tehát, ha jó hiszemû a védõnõd, akkor nem is kell a körzeti nõdokihoz ellátogatni?!

Ma voltunk fodrásznál. Nem bírta ki a fodrásznõm, hogy ne vágjon a Fló hajából 3 mm-t. Teljesen más a figurája, kicsit kislányosabb lett.

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Petra! Igen emléxem, tényleg igy volt, hogy hol egyik van a rendelöben, hol a másik doki. a Kolosszárnak van magánrendelése? Te szoktál neki ott adni pénzt a Klinikán a vizsgálatok alkalmával? Én sosem adtam a Darunak, csak a magánrendelésén, bár lehet, hogy kellett volna(?), na mostmár tényleg mind1Kép

Képzeljétek találkoztam ma Zsófi anyujával Mesoval a JATE-n és ott volt Anna baba is. Olyan tündéri az a kislány és nagyon szép is. Meso is nagyon szimpatikus és jókedvü anyukaKép

Esténként szokott lenni a Duna TV-n megint a Sejtjeink cimü dokumentumfilm sorozat, ami a lombikos babák fogantatásáról szól. Már láttam, de olyan érdekes mégegyszer megnézni. Nekem nagyon teccik ez a sorozat. Asszem 20:00-tól 20:50-ig van.

GAbomano! Micsoda???80-86-os kombikat hord?Hány cm hosszú Simi?
Jázmin hogy viszonyul Simihez? Miket "játszik" vele? Adsz cumit Siminek?

Kármen! Én sem itélem el azt aki otthon szül. Ha valaki ott szeretne, akkor az neki biztos jobb, valószinü jobban érzi magát otthon, családi környezetben. Én azért szültem a klinikán, mert leszámitva egy két rossz dolgot, tökre szeretem a klinika feeling-jét, mondhatni szeretek ott lenniKép

Gabi3! Amig terhes vagy, addig a saját védönöd helyett választhatod az alternativ tanácsadást(Inci) 2000Ft-ért, viszont ha mexületik a baba, akkor ennek vége és a régi saját védönöd fog kijárni hozzád, illetve a babához. Tehát a terhesgondozást végzik csak az Inciék.
Hanga haját is meg kéne már igazitani, mert úgy néz ki mint Maugli, lóg mindenfelé a haja, és semmi fazonja nincs. Bár ha azt akarom, hogy megnöjjön, akkor muszáj elviselni ezt, amig meg nem nöö.
Bár Gabomano elintézné szerintemKép

Katica! Tehát szülés elött két héttel felmentek Bp-re, hogy bármikor be tudjatok menni a születésházba? Vagy befexel oda a 38.héttöl? Vagy rokonoknál lesztek addig?
Ez csak akkor lesz rossz, ha a kiirás után 1-2 héttel születik meg a baba(mint Hanga a 42.héten, mert rossz volt a kiirás napja).
A szülés után hány nappal engednek onnan ki?
Ja és azt meg lehet kérdezni, hogy ez mennyibe fog kerülni?

Szijasztok, Lara
lara

Lara: Te az Inciékhez jártál terhesgondozásra? Csak szólni kell nekik, és akkor oda jár az ember vérnyomást méretni meg vizeletet ellenöriztetni és amúgy meg a saját dokijához? Kiskönyvet adnak Inciék? És a végén pedig az igazolást, hogy 4-szer megjelent az ember?
Valószínüleg felmegyünk hamarabb Budapestre. Mivel most születésház nincs, a lakást, ahol vajúdni és szülni lehet, nem foglalhatjuk el, oda csak a vajúdó pár mehet hely hiányában. Magunknak kell a szállást elintézni. Szülés után is. Az tényleg cikis része a dolognak, hogy mi van, ha késöbb jön a baba. Nálad mikor derült ki, hogy rosszul számolták az idöpontot? Nem piszkáltak nagyon sokat a kiírt idöpont után, hogy most már be kell feküdni a Klinikára? Nem akarták megindítani elöbb a szülést? Miért bánod, hogy nem adtál pénzt a dokidnak?
Az otthonszülés anyagi része úgy megy, hogy fizetni az egyhetes tanfolyamért kellett 62500 Ft-ot (Ebben már az adó is benne van). Ezen mindenkinek részt kell venni, aki Ágiékkal szeretne szülni. Ezután semmiért nem kérnek pénzt. Annyiszor lehet elmenni a tanfolyamra párostul ahányszor az ember akar, lehet csak bizonyos napokra is. És annyiszor jönnek szülést kísérni, ahányszor szülünk. Vagyis ez amolyan "bérlet". Lehet részletekben is fizetni. Állítólag olyan is van, aki nem tud fizetni, akkor nem fizet. És Ágit lehet hívni telefonon, meg lehet hozzá menni, ha személyes konzultációra vágyik valaki.

Még él a kérdésem, hogy hány darab textilpelenkára van szükség szerintetek nem pelenkázási, hanem egyéb célokra.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Lara: Az nem baj hogy a saját védõnõm jön a babához, mert én szeretem, csak a Bácskait hogyan lehet elkerülni? Szerintem, ha azt akarod hogy megnõjjön Hangi haja akkor vágass belõle néhány milit, akkor jobban nõ és szebb is.

Flóra, fel-leszáll a mociról. Nagyon édi, csak a leszállás a gázos, a felszállás már kicsit jobb. Irányítani még nem tudja a mocit, úgy hogy ha valamibe beleütközik akkor nyifog és a mama ugrik.

Gabi3
inecsg

Lara,

vagd le a hajat, ha te nem akarod en elvallalom. Kép
igen akkorat hord, de tudod a Prince Oliver aranylag kicsi, meg Simonnak a dagadtsaga felveszi a hosszusagot. Kép

Volt ma a vedono. Jo, hogy emlegetteuk tegnap. LÉe sem irom milyen suttyosagokat mindott.
Azert majd megirom.

Katicabogar,

szerintem 10 darab pelus eleg. Bar mi igazabol nem is nagyon hasznaltuk Jazminnal. most jobban hasznalom. En bufihez nem is hasznalom.

Szerintem Lara nem Inciekhez jart v. igen?
Igen odamesz Incihez, mondod, hogy te oda szeretnel jarni, kiskonyvet perasze adnak igazolast is es nogyogyi nem lat.

Az en dokimat is barmikor fel lehetett hivni telefonon, igazan segitokesz volt. Vegulis az ar kb hasonlo. Igaz en a dokinak 30-at adtam szules utan, de kb 6-7x voltam nala masze rendelesen, annak darabja 5 ezer.

Agi csak a szulesnel van ott vagy ugyanugy vegigkiseri a terhesseget, mint a tobbi doki? Ez hogy van?

Ja es meg 1 kedes? A BCG oltast ki adja be? Ki csinlja a PKU es a galactosemia vizsgalatokat meg, amit minden ujszulottnel elvegeznek? Es az anyakonyvi kivonatot mi alapjan adjak? Ez most vegulis legalis dolog?

Mikorra vagy kiirva?

Most megint 1 csomo babo fog szuletni.Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Katicabogár! Nagyrészt igazad van, azonban én nem érzem még mindig úgy, hogy otthon is megvannak a körülmények ahhoz, ha komplikáció lenne. Igaz még nem szültem, de ugy hallottam, meg gondolom is, hogy olyankor sokszor nagyon számitanak a percek, ezért gondolom veszélyes az, hogy elindulnak a már megkezdödött szülés közben a kórházba. Ha még elötte, akkor van idö. Akikkel beszéltem ott a szülés közben derült ki, hogy gond van,pl. a baba szivhangja lelassult, villámgyors császár kellett. Nem értek igazán hozzá, nem is tudom hogy megy a szülés, de én félnék hogy az idö elszalad és a babára nézve nö a kockázat.
De persze minden családban a szülök döntik el, mit szeretnének. Amugy ha valaki nekem igenis meg tudja mutatni, hogy otthon minden mütéti felszerelés, inkubátor, stb. megvan, vagyis az esélyek ugyanazok, akkor sokkal jobb lenne otthon szülni!! Én sem rajongok a korházakért. És sajna csak kevés orvosban bizok meg. Kivánom, hogy a szülésed könnyü legyen és gond nélküli! Én utána nagy-nagy öröm, ahogy a többieknek is ezt kivánom!

Karmen
karmen

Sziasztok,
Remélem Katicabogár nem haragszol rám (kívánsz a búsbaKép ), hogy felhoztam ezt a ténmát. De tényleg engem is nagyon érdekel. Olvasgatom mindneneap mit írtok, és örülök, hogy normális hangnemben irogattok (nem úgy mint egyes topikokban), hát igen a szegedi csajok...KépKépKép

Pelus: 10 elég kb. Nekünk nagyon sok volt használatban, mert borzasztó bukós volt a bébi, ezért naponta 2-3 simán ment a szennyesbe (mellesleg, mikor rájöttünk, hogy a tejtõl, amit megiszok és utána hanyagoltam, drasztikusan léecsökkent a pelus fogyasztás-ezt csak azért írtam le, hgoy okuljatok, ne igyatok tejet, a hasfájás is elkerülhetõbb).

Klinika: de nyaggatnak. Mikor betöltöd a 40.-et, nálam még rendes is volt a doki, mert péntek lett volna, és csak kedden vag yhogy kellett mennem, de akkor befektetnek. És ott mindenféle hülye vizsgálatot csinálnak, hogy meginduljon a szülés. Naponta ctg, uh, mondjuk szerencsére én a méhszáj tágító tablettát megúsztam, bár nálunk tuti el volt számolva. Én még hétvéégn hazajöttem, még vasárnap a zord idõben megjártam anyósommal a piacot, és tök jól éreztem magam. Úgy szaladgáltam fel a patológiára, míg benn voltam, mint aki nem várandós, csak kicsit sörhasa van-azért olyan nagy.

Ahogy Gabó is írta, odamész Incihez stb. már el is kerülted a körzetit.

Lara,
minek adtál volna a dokinak még pénzt? A végén ott sem volt a szülésnél...Kép

Szerintem Hanga haját igazítasd meg, sokkal jobban fog állni, nõni, és ha mondod, hgoy növeszti Hanga Kép, akkor még olyan fazont is vág, hogy ha nõ, ne össze vissza nõjjön.Kép

Megyek fektetni a picit.
Ágci

Kép
Ágci

Szerintem Ágci,habár Én nem vagyok Katicabogár, Nam baj hogy felhoztad a témát.
Szerintem azért mert nem egyformán vélekedünk dolgokról, még nem kell meghúznia magát senkinek.
Én pl az otthonszülést Úgy képzélném, hogy az tényleg otthon legyen. Ha már el kell mennem "máshoz" az már nem otthon szülés. Nekem igy nem sokban különbözik a korházitól. Engem zavarna is ha valaki végig ott aktivkodna.
habár ugy hallottam Ági nagyon diszkréten meg tud húzódni ha ugy kivánja a helyzet.
Sokmindent irnék még, de mennem kell. Majd egy talin beszélgetünk.
Nina
nina74

Sziasztok,

pont ezen gondolkoztam en is: hogyha otthon szules, akkor otthon szules. Mivel kulonb 1 nem korhazi idegen hely? Hat nemtom.
Simonnal mar volt szulesznom is. (Jazminnal azert nem, mert nem is tudtam, hogy lehet fogadni). Felhomaly volt, a szuleszno nem zavart, nagyon diszkreten jott oda. A doki szinten. Kulonben vegig felhomaly volt. Engem semmi nem erdekelt, csak az, hogy legyek tul rajta. En nem erzem ugy, hogy a kornyezet szamitana. Nu mindegy.

Ez az Incis dolog azerrt erdekes, mert volt parszor, hogy ment oda vki hozza es eliranyitotta a korzeti vedonohoz. Nem ajanlja fel ezt az alternativ lehetoseget, csak ha vki tenyleg hatarozott es azt mondja, hogy oda akar jarni.
Jazminnal en is pont hozza mentem es mondta nem oda tartozom, elmondta hova es azt mondta, ha nem teccik, akkor viszamehetek hozza. De nem mondza, hogy eleve hozza is jarhatok. Na ennyi. Inkabb szajhagyomannyal terjed.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok,
Inciék: azt hiszem, ez azért van így, mert nagoyn fújank rájuk a többiek, ááá, csak pedagógus meg egészségügyis ne legyen az ember...

Közben az otthonszülésrõl: mikor terhes voltam olvasgattam róla, de aztán úgy véltem felfedezni, Szegeden nem igazán van meg erre a lehetõség. Pest túl messze volt az én szememben. Most már változott a helyzet, de akkor még kicsit úgy éreztem ki vagyok "rekesztve" a világból. Már bocs a szegediektõl, de itt akkor nem ismertem senkit, néhány hónapja laktam csak itt, család az ország másik felén stb.
Szóval nekem az a vélemyénem, nem egy rossz dolog, de én nem szülnék otthon. És sajnos ma a magyar egészségügy nincs felkészülve egy ilyen dologra. Azt hiszem túl hiúak vagy nem is tudom jó szóval kifejezni magam, azok a szakemberek, akiken múlik ennek a helyzetnek a megoldása, és így állóvízben totyogunk. Ha leülnének, eldöntenének kérdéseket, mikor mi merre meddig, mindenkinek jobb lenne, anyukáknak, babáknak, bábáknak, orvosoknak. igaz a terhesség nem betegség, és nem kell feltétlenül jelen lennie egy orvosnak a szülésnél, anélkül is világra jöhet a bébi, de mégis megnyugtató volt, hogy mikor elvitték, ó helyen volt. Azóta sokat gondolkodtam, olvasgattam a szules.hu oldalait, mi van az elsõ napokban, pl. egy olyan gáttal mint az enyém volt, a depivel, a napi 3-4 fürdéssel, amivel túl tudtam élni az egészet? Honnan lenne egy olyan segítõm, aki tudja, hogy kell szoptatni az elsõ napokban, mikor mit kell csinálni? Szóval ezernyi kérdés, aminél én sokkal kényelmesebb vagyok, minthogy megoldást keressek a saját bõrömön rá.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Megvan az államvizsgám! Kép És még nem szültem! Kép Most már csak 11én lesz az utolsó államvizsga, de addig nem hiszem, hogy kihúzom. Azért beszélek a kiscsajjal. Kép

Gigi!
Nagy-nagy gratula a csíkokhoz! Kép Kép Kép
Én úgy tudtam meg, hogy ki a körzeti nõdoki, hogy felhívtam a Vasas Szetn Péterben a terhesgondozót, vagy mit, és megkérdeztem. Egyékbént Lilivel én is Bácskaihoz tartoztam, nekem sosem mondott semmi durvát, pedig a védõnõ mindig ijesztgetett, mert a rendes dokim teleírta a kiskönyvemet. De egyébként én is csak rosszat hallottam róla. De a lényeg, hogy elmész 4szer, azt ki lehet bírni. Ha elkezd cseszegetni, én már biztos visszaválaszolnék neki. Persze Lilivel még nem mertem volna.

Petra!
Üdv itt! Akkor mostanában sok babó lesz.
Van egy barátnõm, nagyon-nagyon sovány, vékony testalkatú, és 4100 grammos 60 cm-s babát szült, teljesen rendesen. Igaz, ez Pesten volt, de én nem hallottam, hogy itt Szegeden simán császár lenne.
Mi 1 hétig voltunk bent a kórházban, pedig rendesen szültem. Csak Lilit kellett "felhízlalni".

Katicabogár!
Én textilpelusból sima cseh tetra pelenkát vettem, és nagyon bejött. Vettem magyart is, az nagyon rossz volt ehhez képest. És a Corában a legolcsóbb azóta is egy 10 db-os csomag. Lilivel vettem egy 10 dbos csomagot, aztán még egyet, mert állandóan mosni kellett. Egyébként azt hiszem, olyan 180-190 re jön ki darabja.
Én egyáltalán nem tudom kitapintani, hogy mije hol van. Vagyis érzem, hogy hol van, csak nem tudom, hogy mi micsoda. De ez a sok hájtól van. Kép

Zsófi!
Nagyon bátor vagy, hogy nem maradtál bent. És nem tudtad felhívni mobilon a dokidat? Én kedden voltam ctg-n, akkor is jött egy kismama, mert leforrázta magát, és neki is Siko volt a dokija, de õ beszélt vele telefonon.

Lara!
Igen, én is mondtam a dokimnak, hogy én beszéltem rá, hogy megforduljon, úgyhogy még arra is rábeszélem, hogy ne legyen túl nagy, hogy ki tudjam nyomni, és hogy bent maradjon még egy kicsit. Erre mosolygott egyet, és azt mondta, hogy lehet, hogy a megfordulásban az is szerepet játszott, hogy ilyenkor már általában megfordulnak. Kép

Erika!
De jó, hogy ilyen jól vagy! Kép

Az én védõnõm (aki egyébként a 6. azóta, hogy Lilivel terhes lettem), még egyszer sem volt nálunk. Hétfõn telefonált, hogy jönne, de gyorsan leszereltem, hogy kicsit mozgalmas a hetem, úgyhogy hagyjon engem most békén. Kép

Helyátadás: nekem eddig az volt a tapasztalatom, hogy akkor adták át a helyüket, ha Lilivel a kezemben nagy hassal álltam a villamoson. Kép Ma pl. jöttem haza a vizsgáról, és egy fiatalokkal teli buszon egy idõs bácsi adta át a helyét. Nem akartam elfogadni, de nem voltam valami jó állapotban, így leültem. Kép Azért nem mindig ilyen rossz a helyzet. Van amikor úgy is át akarják adni a helyet, hogy van még szabad hely. Kép Sõt, mostanában egyre többször. Kép

Mennyi felsõvárosi van itt! Másfél hét múlva már mi is azok leszünk.

Na, kicsit hosszú napom volt!
Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Gabó:És miket mondott a védõnõd?

Ildi: Nagy-nagy gratula az államvizsgádhoz!! És mikor fogsz akkor államvizsizni, ha nem 11-én? De jó ti is ideköltöztök? Mikorra is vagy kiírva ponotsan? Mekkora a babóca?

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,

elozmeny: Simonnak ekcemaja van. most foleg a nagy melegtol. FOLEG a hajlatokban es a tokaban. Erre vedono: adjak neki vizet, akkor nem hizik annyira es nem lesz tokas. Meg probaljak fozeleket adni 4 honapos kortol akkor sem fog annyira hizni, nem lesz tokas, nem lesz ekcema.
En csak bologattam, hogy persze-persze.
Pedig mindenhol azt irjak, hogy akcemas babaknal nagyon fontos a szopi.
Ne tobbet mar nem jon a lelkem, mert majd ugyis elkoltozunk, akkor meg minek.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabó:Neked milyen okos védõnõd van!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Gabómamó!
Az Infacol-t most mi is megpróbáltuk és ennek hatására tegnap csuda jó napunk volt Kép Aludt is Anna eleget és nem is sírt amikor fennt volt Kép

Ezek a védõnõk tényleg ilyen hülyék tudnak lenni?????????? A mi védõnõnk nem lenne hülye, de õ meg a környékünkre sem néz! Már kb. 1,5 hónapja a színét se láttam, nem mintha elõtte olyan sûrûn jött volna Kép Eddig Annát 2x látta! Azért ez kicsit durva! Ha elsõ gyerekes anyuka lennék, azért nem biztos hogy ilyen könnyen venném!

Írjátok már le mégegyszer, hogy hol lehet matracot kapni az ágyakba?

Na megyek
Legyetek jók!
Éva
vevike

Éva: A ruhagyár boltjában a Teréz utcában vagy a Feketesas utcában lehet kapni a matracot.
Akkor Anna megnyugodott már, biztos nagyon fájt a hasa.

Gabi3
inecsg

V. Éva: 60×20-as, 6cm vastag kókuszmatrac vászonhuzatban: Micimackó: 14.900 Ft (Nowetex vagy Nowotex vagy valami hasolnó márka, a huzat cippzáros)
Faktum: 12.900 Ft
Brendon:8.990 Ft, náluk van 12 cm vastag is, 15.990-ért. Ez is cippzáros huzattal, csak nem vászon, hanem frottír.
Ezeket az árakat a napokban kérdeztem meg telefonon.
Szivacsmatracot láttam a Tescoban is.

Gabomamo: Szerintem aki Budapesten, vagy a közelben lakik, annak Ági végigkíséri a várandósságát. Én nem akartam ezért is utazgatni. Abban teljesen igazatok van, hogy ez nem igazi otthon-szülés. Ez nagyon elbizonytalanított engem is. Az elég egyértelmü, hogy itthon, szaksegítség nélkül nem vágnánk bele, így maradt a segítséggel, de nem otthon. Nekem ebben az a lényeg, hogy nagyon bízom abban, hogy képes vagyok külsö irányítás nélkül, a saját testemre, annak a belsö parancsaira hallgatva világra hozni a babámat, és ö is képes így megszületni. Látva a szülöszobákat a Kórházban és a Klinikán, meg dokikról hallva és tapasztalva ezt-azt, úgy látom, hogy van egy csomó rutin, amit azért csinálnak úgy, mert már 10-15 éve úgy csinálják, soha nem láttak mást, és nekik így kényelmes. Például hogy könyörögni kell annak, aki szeretné, hogy a szülöágyat legalább félig ülö helyzetbe felemeljék, mert a dokinak kényelmesebb, ha kitoláskor fekszik a kismama (nem saját tapasztalat, örülnék, ha megcáfolnátok, akik már szültetek). Attól is tartok, hogy hiába beszélek meg elöre valamit az orvossal, mondjuk, hogy nem kérek oxitocint, a vajúdás alatt lehet, hogy nem fogok vele vitatkozni, ha azt mondja, hogy kellene. Aztán mivel ez meggyorsítja nem hagyja a saját ritmusukban történni a dolgokat, persze hogy kisiklik az egész folyamat és onnantól tényleg szükségesek lesznek más beavatkozások. És azóta meggyözödtem arról, hogy otthonszülést kísérök tudnak olyan dolgokat, hohy hogyan lehet/kell ilyenkor szelídebb módszerekkel segíteni, hogy továbblendüljön a vajúdás. Vagy a másik, amit sose értek, hogy miért kell olyan gyakran burkot repeszteni. Sose tudja a természet, vagy a nöi szervezet, hogy mikor van itt az ideje? Csak az orvos? Szóval, szerintem a vészhelyzetek bizonyos része ilyesmik miatt következik be. Ha minden a természet útján halad, akkor nemigen van olyan helyzet, amit ne lehetne annyi idövel elöbb sejteni, hogy még biztonságosan be lehessen érni a kórházba.
Azon is meglepödtem a Klinikán és a Kórházban, hogy azt mondták, rutinszerüen adnak tápszeres pótlást az újszülötteknek. Lehet, hogy ha nagyon határozott az ember, akkor el tudja ezt kerülni, azt nem tudom. De ha mondjuk kifog egy olyanfajta csecsemösnövért, mint a sokunk által "imádott" körzeti nögyógyász, aki esetleg megfenyegeti, hogy éhen fog halni a gyereke, akkor megintcsak van esély arra, hogy a friss anyuka megadja magát. Azt is olyan nehezen tudom elképzelni, hogy az éppen megszületett gyerekemet elvigyék mérni, mosdatni, meg nem tudom, még miért. Szerintem neki is az a legjobb, ha az elsö egy-két órát az én karjaimban tölti. És abban is biztos vagyok, hogy fogjuk tudni, hogyan kell ellátni a babánkat. Na jó, legfeljebb kicsit ügytlenül pelenkázzuk majd, de biztos bele fogunk jönni.
A BCG oltást és az elsö öt napban esedékas szüréseket vagy a gyerekorvos csinálja, vagy bemegyünk a Klinikára és ott megcsinálják. Állítólag ez nem volt még sohasem probléma.
Anyakönyvezni pedig egy igazolás alapján szokták az otthon születetteket. Ebböl volt már probléma, de azt hiszem, inkább Budapesten, és ott is elöbb-utóbb mindenkit anyakönyveztek.
A dolg legális, itt Szegeden is volt a "Születés napján" egy ügyvédnö, aki idézett valamilyen jogszabályt, miszerint minden anyának joga van ott szülni, ahol akar.
Valamikor július elsö felében fogunk szülni. A kiírás pontos idöpontját nem nagyon mondom senkinek.

Ágci: nem haragszom. Ha valaki átment volna durvába, azt hiszem, kiszálltam volna a vitából. Annak úgysincs értelme.

Ildianyu: Gratulálok az államvizsgádhoz! Miért kell többször is menned?

Mindenkinek nagyon köszönöm a pelenkákkal kapcsolatos információkat!

Sziasztok: Katicabogár

Kati
katicabogár

a kossuth radion gereb agi
gabomamo

Lara: én is a Koli (Koloszár) klinikai rendelésére járok, arról nem is tudok, hogy volna magánrendelése. Én nem fizetek neki, csak akkor, ha valamely folyamat befejezõdött. Õ így is lelkiismeretes, nagyon jó orvos - és az, hogy úton útfélen mindenkinek õt ajánlom én evvel járulok hozzá a szakmai és anyagi sikereihez. Szóval fogunk neki fizetni, ha megvan a kislányka. Anno 99-ben, amikor egy majd kétórás mûtét során kioperált belõlem egy másfél kilós (!!) cisztát, a mûtét végén szintén kapott borítékot.

Tényleg, lánykák, itt Szegeden mennyit "szokás" adni az orvosnak szülés után????

Ildi: óriási gratula az államvizsgádhoz, extra "le a kalappal", hogy mindezt pocisan! Mikorra is vagy kiírva?
petra28

Katicabogár!

Azt hogy kapsz-e oxitocint vagy nem azt tényleg az orvosod dönti el!
Mivel nekem az elsõ lányom császáros volt, így nagy volt az esélyem rá, hogy a második is az lesz, de a dokival úgy beszéltük meg, hogy mindenképpen sima szülésre készülünk, ám ha bármi közbejön akkor természetesen nem kockáztatunk! Én kedden este 10 körül mentem be a Klinikára, másnap azt mondta a doki(!), hogy bár nem tágulok eléggé (szinte semmit) nem ad semmiféle gyorsítót, mert nem vagyunk lemaradva semmirõl (péntekre voltam kiírva). Csütörtökön hajnalba ismét bejött és még a vizsgálat elõtt mondta, hogy megnézi most mennyit tágultam és ettõl teszi függõvé, hogy császár lesz-e. Hidd el akkor már azért fohászkodtam magamba, hogy bárcsak az lenne! Akkor már 5 cm-re ki voltam tágulva, azt mondta hogy ebbõl délelõtt baba lesz, megrepeszti a burkot (fél 6 múlt egy kicsivel)! 6 óra 12 perckor megszületett Anna!!! Volt gátmetszés, bár így is repedtem mindenütt, az összevarrás is tartott annyi ideig, mint maga a szülés Kép
Ezt azért írom le, mert úgy gondolom, nem minden megy rutinszerûen, dokija válogattja (persze függ a baba állapotától is), meg nem tudom meddig húzódott volna a szülés ha nem repeszti meg a burkot! Ezt a szülést nem biztos, hogy kibírtam volna otthonszüléssel!
Én igazán csodállak, hogy meg mered próbálni az otthon szülést, igaz az is hogy én már túl vagyok kettõn és ha netán lenne 3. babánk, akkor biztos hogy már nagyon félnék a szüléstõl Kép Kép Kép

Na legyetek jók!
Éva
vevike

Szaisztok,
Enikõ most hívott telefonon, Pampers popsitörlõ kendõ van 550,-ért, nála lehet megrendelni ma este 8-ig hívjátok, ha kell.
Ágci

Kép
Ágci

Szisaztok!

katicabogár: Szeretnék annyit hozzászólni, a klinikai rutinhoz, hogy nem minden rutin. Tényleg igaz, hogy doki függõ. Nekem pl. a régi szülõágy jutott, mert igen gázos volt a Flóra. Már mint nem pukizott, csak mivel kicsi volt nagyon kellett rá vigyázni, hogy gyorsan, de kevés megrázkódtatással jöjjön a világra. Burkot repesztettek, de az írtóra fájt, gátat is metszettek, szerencsére nem nagyot, és két óriási párnát dugtak a hátam mög,hogy azért mégse háton fekve szüljek. A doki bácsi az elsõ tolófájásnál segített a tenyerével, de nem a könyökével! Igaz minden rendben ment, szépen tágultam is. Igazából nem volt semmi rutin. Flórát elvitték gyorsan megfürdetni, meg ilyesmi, de utána visszahozták megmutatni. Mielõtt elvitték még meg is foghattam. Közsönöm ezt a szülésznõmnek. Ha nem lett volna kissúlyú biztos odateszik a hasamra és a fürcsi meg a méricskélés után is velünk lehetett volna. Az egyik szomszédunk a modern szülõágyon szült és azt mondta, hogy félig ülõhelyzetben adhatott életet a bébinek.

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Katicabogár! Nem Inciékhez jártam, ezt a terhestanácsadásos dolgot még Ágci és Gabomano mesélték. De asszem úgy van ahogy leirtad.
Óóó nem bánom én, hogy nem adtam pénzt a dokinak! DehogyisKép Amúgy sem jött be a szülésre.
Hogy el volt számolva az idöpont, azt már az elején tudtam. Okt.16-ra voltam kiirva, de tudtam, hogy Okt.23.-án fog megindulni a szülés. És igy is lett. Okt. 20.-án kellett befeküdni a klinikára, de nem akarták hamarabb meginditani a szülést, csak sok vizsgálatot végeztek el, hogy kideritsék, biztosan jó-e benn még a babának.
Ágis szülés: akkor mi történik, ha éppen Ági egy szülést vezet, és beindul egy másik is???
Én 15 textilpelust vettem és ennyi pont elég volt, se nem volt sok, se nem volt kevés. Ezt szoptatáshoz használtam, a fejecskéje alá és ha mentük a dokihoz vagy valahova akkor aláteriteni.
Nekem úgy indult a szülés, hogy megrepedt a magzatburok és elkezdett folyni a magzatviz. Vártuk, hogy hátha elkezdödnek az összehúzódások...végülis voltak összehúzódások, de én nem éreztem öket még 2-3 óra múlva se..igy kaptam oxitocint és szép lassan beindultak a fájások. Ha nem adtak volna oxitocint, akkor lehet, hogy még mindig ott feküdnék és várnánk, hogy mikor indul beKép Vagy a másik variáció, hogy nem 2-3 óra alatt zajlik le a dolog, hanem mondjuk 30 óra alatt tágultam volna ki. Szerintem nem mindegy, mert már igy is alig volt eröm a végére..mi lett volna, ha ezt pl.30 óráig kellett volna csinálni...Szóval nem biztos, hogy ez az oxitocin olyan rossz dolog ám!

Gabi3! Ahova én jártam tanácsadásra terhesen, ott egy olyan doki volt(ö pecsételt), hogy olyan koszos volt a körme, mintha most jött volna a kapálásból...szerencsére - mivel volt saját orvosom - nem akart megvizsgálni, de nem is engedtem volna neki. A Bácskai miért olyan rossz? Téged õ vizsgálgatott?

Gabomano! Elég durva a védönö.. Ugye azóta csak vizet kap Simi?

Ágci! Najó, akkor csak elviszem fodrászhoz, de úgy fog üvölteni, hogy csak na. Asszem az apukáját is elhivom, hogy könnyebben le tudjuk fogni.

Ejnyemár, mi a baj a klinikai szülöszobával? Olyan kellemes volt ott lenni a sok modern müszer között és tök aranyos babás képek vannak mindenhol. Én otthon nem érezném magam jól a szülés közben, mert át kéne rendezni a szobát hozzá, meg minden csupa vér meg mittomén még milyen lenne, az ágyra nejlont kellene teriteni, meg ilyenek...lehet, hogy végig azon gondolkodnék, hogy úristen, hogyan fogom én ezt majd kimosni???Kép

Ildianyu! jaaj,de ügyes vagy!!!
Arra biztosan rá tudod beszélni a dedet, hogy bent maradjon még egy kicsit, de hogy kezdjen fogyózni arra már nem biztosKép
Ti költözni fogtok másfél hét múlva? Nem is mondtad! Melyik utcába?

Védönö: Képzeljétek hozzánk még mindig "jár". Tegnap volt itt nálunk, pedig Hanga már 19 hónapos. Mondjuk inkább csak megnézte, hogy él-e még, és nincsenek-e rajta kék-zöld foltok és nem éheztetjük-e, de láttam, hogy megnyugodott, annak ellenére, hogy Hangi végig üvöltött...Kép

Képzeljétek délután 2 óta fúrnak itt a házban, de nagyon hangosan ám! Csörögnek a poharak...nemtom Hanga meddig alszik igy...azért elég pofátalnok, nem? Miért nem fúr mondjuk délután 5-tõl??

Szijasztok, Lara
lara

Ildi! Gratulálok és hanyas lett? De jó végre túl vagy rajta és nemsokára már a babád is meglesz.

Gabi3 (meg akit érdekel még). Nem tudom láttad-e a hirdetést, 2003.05.24,25 9-18 óráig nyitott nap, ahol meg lehet tekinteni egy könnyüszerkezetes technológiával épült házat. Cím: Algyö, Bartók u.7. (tel. 30-2192-951)

Karmen
karmen

Lara: Szerencsére nem vizsgált, mert hogy van fogadott dokim. Asszem nem is engedtem volna vagy mitudomén. Azért durva, hogy a körme alatt kosz volt. A Bácskai elég bumbi, nem túl udvarias és nem is gondol bele, hogy esetleg egy kismama kicsit érzékenyebb a kelleténél.

Karmen: Azt hiszem élünk a lehetõseggel, még nem tettünk le a könnyûszerkezetes házról. Köszi, hogy szóltál.

Valaki árulja már el, hogy hogyan kell normálisan megcsinálni azt a hülye zselatint a gyümölcstorta tetejére. Nekem szinte sohasem sikerül.

Zsófi:Mi a helyzet?

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat!

Katicabogár!
Azért kell többször mennem, mert 2 részbõl áll az államvizsga. Kép 11-én lesz a következõ, akkor lesz a szakdolgozat védése is.
Én sem mernék otthon szülni, de biztos azért is, mert nekem semmi problémám nem volt a Klinikán, és nagyon megbíztam az orvosomban. Én is attól félnék, hogy ha valami gubanc van, beérünk-e a kórházba. Kívánom, hogy Nálatok minden rendben legyen. Kép

Petra!
Elvileg júni 24-re vagyok kiírva, de így 3 cm-s méhszájjal ki tudja, mi lesz.

Karmen!
4-es lett. De még nem tudom, mennyi a szakdolgozat, meg hogy a másik államvizsga hanyas lesz! A célom most a kettes. Kép

Ildianyu
ildianyu

Ildi! Biztos meglesz. Drukkolok!

Gabi3! Mi nemsokára indulunk, kiváncsi vagyok majd mi lett a ti véleményetek.

Karmen
karmen

SZijasztok!

Ildianyu! 3cm a méhszáj? Akkor elég gyors lesz a szülés, nem nagyon kell már vajúdgatni...
Az egyik ismerösöm totál ki volt tágulva a huszonvalahanyadik héttöl és még túl is hordta a babát. Igaz végig fekvésre volt itélve, viszont a szülés fájdalommentes volt cserébe.

Hanga ma 19 hónapos.
Voltatok a hidi vásáron? Mi kimentünk ma délelött, de a vásáron nem tudtunk átmenni, inkább a múzeumparkban a játékoknál idöztünk. Illetve Hanga idözött.

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Gabi3: Nekem a Domonkosné Ani a védõnõm.A Lugas utcán meg a vasasba kellett járnom hozzá,2x volt nálunk,de ki van akadva,hogy az 5.-en lakunk mert fáj a lába vagy a dereka vagy valamije.Azért megpróbál feljönni ha megszületik a baba...

Petra:hétfõn megyek ctg.-re remélem nem azt a jó kis gépet fogom ki mint amelyiket Te is...

Ildianyu:Gratulálok Neked,nagyon ügyi vagy!Most már kíváncsi vagyok találkozunk e a klinikán,esetleg Zsófival is...Én már nagyon várom,azóta nem tudom az én méhszájam hogy áll.Nekem is szépen nyílogathatna,hogy gyorsabban menjenek a dolgok...Ja,de jó hogy felsõvárosra költöztök,melyik utcába?

Zsófi:Remélem jól vagytok!írtam mailt.

Puszi Mindenkinek!

Erika
Erika

Sziasztok,

voltunk ma a hidi vasarban. Nagyon klassz, csak borzaszto meleg volt. Talalkoztunk Gabiekkal is. Floci nagyon aranyos.Kép
Nezegettem a pici babakat, es lattam olyat aki termovelur takaroval volt betakarva, volt olyan akinek a kocsijan a labzsak rajta volt. Volt olyan aki hosszu tipegoben velurkardiganban volt. Igaz talan 2 honaposak lehettek, de szerintem ez azert tulzas. Bar lehet, ha elso gyermekes anyuka lennek en is elkovetnem ezt a hibat. Sim csak 1 rovid gatyoban es 1 poloban volt. Szegeny babucik. En is kerdeztema dokinenit, hogy ilyenkor is kell-e a plussz 1 reteg a babora, azt mondta nem es minel szellosebben kell oltoztetni.

Gabi,Karmen voltatok a hazat nezni? Milyen volt, szamoljatok be rola!

A hid alatti jaccoteren rengetegen voltak ma. Mennyi kisbaba van?

Gabi,

enmar ezer eve nem sutottem, de van kesz szines zselatinpor amire ra van irva mennyi viz kell es azzal nekem mindig sikerult. Akkora zacskoban van, mint a sutopor.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Látom nem vagyok egyedül abban a témában, hogy nem tudom, mire kapják egyes védõnõk a fizetésüket.
Gabomamo! A te védõnõdet is el lehetne küldeni plakátot ragasztani (talán ahhoz értene), akárcsak az enyimet.
A múltkori tanácsadáson hatalmas vigyorral a képemen mondtam a védõnéninek (akinek azért tudnia kéne min mentünk keresztül szopi témában), hogy Lotti még szopizik. Erre az volt a reakció, hogy nem baj, ne gondoljam azt, hogy baj. No comment.

Lara! Te Darunál szültél? Nem ment be? Érdekelne, ha túl hosszú írd meg légyszi magánba.

Katicabogár! Mi 12 pelust vettünk. Elég is.

Petra! A hálapénzrõl én megkérdeztem a szobatársaimat. Akkor (aug.) azt mondták, a síma 20, a császár 25. De mindenki maga dönti el, ad e és mennyit. Hallottam sokkal többrõl és kevesebbrõl is.
Én 1x voltam Daru magánrendelésén (júliusban, mert akkor szabin volt). Ott fizettem. Utána a szülés után. A 6 hetes kontrollon is magánba voltam. De csak azért mert nem akartam esetleg órákat várni rá. Egyébként ez a közös rendelés Koloszárral elég rossz megoldás szerintem.
Bár most csütin felhívtam a rendelõt, hogy kb. mikor nincsenek ezren Darunál, az volt a válasz, hogy a docens úr nagyon elfoglalt ma, ne is nagyon próbáljam keresni.
Na, én bementem 1/2 12 körül, és képzeljétek 1 ember volt csak elõttem. Rákszûrésen voltam nála (ugyanis szülés óta nem voltam). Tökre örültem, mert azt mondta, hogy nem is látszik a gátmetszésem (én nem így érzem néha). Nagyon kedves volt, érdeklõdött a csajszi felõl is.

Ildianyu! Gratu, és kitartás a köv. vizsgához is. Én anno félidõsen közig. szakvizsgáztam, próbáltam kidugni a nem létezõ pocakom, hátha meghatom õket, de szerencsére nem kellett, ment. Milyen diplomád lesz?

Lotti nagyon jól van, nõ még 2 foga!!!!! Ma taliztam egy 3 éve nem látott régi évfolyamtársammal. Nagyot sétáltunk a városban, Lottus élvezi, de nagyon, mindenhez van valami mondókája. És már 3/4 8 óta alszik.

Gabi3! Milyen az a fogkefe?

Sziasztok!

Melinda
melinda29

At az elobb elfelejtettem, a Szechenyi teren szoptattam ma delutam Simet.
g.
gabomamo

Sziasztok!

Karmen: Nekem teljesen kiesett ez a ház dolog, pedig érdekelne. Ide be kell jelentkezni? Vasárnap anyósomék jönnek, úgy hogy lehet, hogy kimarad, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre.

Ildi: Csak kibírod egy kicsit még?

Erika: Akkor te nem is a Debreceni utcába jársz?

Abó: Azóta sikerült megcsinálni azt a nyamvadt zselét. Vettem rendes zselatint és csak 2x melegítettem újra,mire rájöttem, hogy ha kihült, akkor már lehet rátenni a sütire. Egyébként én sem szoktam túl sûrûn sütögetni, fõleg mióta a Flóra megvan, de most ráizgultam. Tényleg dög meleg volt a vásáron. Én is néztem a babakocsisokat hátha találkozok valakivel. Szegény kölkök, biztos majd meg sültek. Flóra utána akkorát sétált. Elmentünk a Palánkba fagyizni, kapott egy tölcsért.A Széchenyi téren meg összeszedte az összes tobozt, meg jót elmatatott a fûben. Most fedezte fel, hogy van galamb is. Teljesen megrökönyödött, mikor elszállt. Azt a döbbent képet kellett volna látni. Jázi nagyon szép kislány, sokat ducisodott mióta nem láttam.

Melinda: Olyan az a fogkefe, hogy három részbõl áll. Az elsõ kefe nem is kefe, hanem rágóka, van rajta védõ korong, hogy ne tudja ledugni a torkán a kölök. A második hasonlít valamennyire a rendes keféhez, de ez ilyen mûanyag, hajlékony tüskékbõl áll, amivel már lehet valami fogmosást is mûvelni. A 3. pedig már egy igazi fogkefe. Ez mind 1500. A Corában és a neve Baby Nova.

Képzeljétek, Flóci negyed8-kor ágynak esett, teljesen bealudt a drágám és még most is horpaszt. Se vacsi, se fürcsi, se peluscsere...Pedig a tegnapi éjszakát végig aludta, 6-kor kelt leghamarabb. Utána természetesen nem aludt viszza.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Ja, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy szerintetek érdemes beoltatni magunkat kullancscsípés ellen?

Gabi3
inecsg

Gabomamo:
Ebbõl Én sem csinálok problémát, mert állandóan megyünk.
Ma a Tisza parton ebédelt, vanda, május elsején meg a ligetben. Mondjuk ott nagyon porul jártam, mert az eszementek elõtte festették le a padokat. Én meg csodáolkoztam hogy mindenki jobban szeret a fûben ûcsörögni?
Vanda olyanokat szokott csinálni,hogyha megkinálom cicivel,akkor nem kell neki.De kb 3 perc mulva meg éhen akar halni. Hogy miért csinálja még nemjöttem rá.

Ágci:
Szerinted egy olyan babát aki 9 hónapos, de 3 hónapos kora óta lefejve üvegbõl issza a tejet, vissza lehet még szoktatni a cicire?
Vagy ilyenkor már nem érdemes?

Ildianyu:
Gratulálok a vizsgádhoz, Igazán ügyes vagy.
(közben végignéztem a tüzijátékot)

lara:
Hanga igazi nagylányKép

Stahl judit csinált valami paradicsomos sütit a tv-ben valamelyik nap, mélyhûtött tésztából. Na gondoltam ez nekem való.
Gyors, egyszerû,.. meg miegymás. Tudjátok mi lett belõle?
Egy jó kis pizzaKép
Ennyire bénának azért nem gondoltam magamKép

Megyek mert leragad a szemem.
Jó éjt mindenkinek!
Nina
nina74

Sziasztok!

Nagyon el vagyok veszve mostanában, mivel itt a vizsgaidõszak.

Erika!
Nem kaptam meg a leveledet. A profilomban levõ címre küldted? Mert azt nem használom már, csak sajnos nem tudtam megváltoztatni. Ha még nem törölted ki a levelet, légyszi' külld el erre a címre: berenda@freemail.hu

Ildianyu!
Gratula az államvizsgádhoz!KépKépKép
Én sem tudtam hogy költöztök! Mikor, és hova? Mekkora lesz az új lakás?

Petra!
Mi 20 ezret adtunk a dokinak, és 10 ezret a választott szülésznõnek.

Lara!
Mi is voltunk kint a vásárban délután. Akkor már nem volt olyan meleg, és át tudtunk menni a hídon babakocsival.

Gabi3!
A kullancscsípés elleni védõoltásnak a beadás után 3 hónappal van hatása.

Katica!
Engem is érdekel az otthonszülés, de én nem vállaltam volna be a Pestre utazást. Ha ez nálunk olyan szinten mûködne, mint mondjuk Hollandiában, ahol a nõk nagyobbik része otthon szül, az országban nincsenek nagy távolságok, és a szülés közben a ház elõtt áll egy mentõautó, hogy ha bármi gond van pillanatok alatt beérjenek a kórházba. Ja, és ha beértek a kórházba, az otthon szülõ nõt nem úgy kezelik, mint egy kivert kutyát. Mert ugyebár a hagyományos kórházi szülés hívei az otthon szülõ nõket felelõtlennek stb. tartják.
A fekve szüléshez annyit, hogy ez orvosfüggõ. Én a nagyobbik fiamat a 2-es kórházban szültem, a kisebbiket a klinikán ugyanannál a dokinál, és mindkét alkalommal félig ülõ helyzetben volt az ágy.
Tápszert egyik gyerekem sem kapott sem a kórházban, sem a klinikán. Bálint végig mellettem volt, csak fürdetni vitték el.
Gátmetszés: Bálintnál próbáltuk elkerülni, ebben a szülésznõ is segített, de ennek ellenére egy kicsit kellett vágni. Még mindig jobb mintha repedt volna. Olyan minimális volt a vágás, hogy mikor szülés után 3 órával elfoglaltuk a szobánkat, a szobatársaim nem akarták elhinni hogy most szültem. Simán le tudtam ülni, semmi gond nem volt. (De az elsõnél azért nem ment ennyire simán!)

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Lara!
Én is ebben reménykedem. Lilivel is 4 cmrõl indultam, és nagyon gyors volt (mindenki szerint, szerintem nem nagyon). Remélem, most sem lesz lassabb. Kép

Erika!
A Retek utcába költözünk. Jövõ hét végén. Vagy az nem is felsõváros? Én ezt sosem tudom. De arra van, az tuti. Azért ne örülj, ha nyílik, mert van akinek nagyon gyorsan nyílik, és azért szülni még nem kellene, nem? Vagy Te már szeretnél? Én még 2 hetet és 4 napot akarok kibírni. Kép

Anita!
Kitartást a vizsgákhoz! Kép

Megyek, mert megint jósolgatok.

Ildianyu
ildianyu

ildianyu,

az asszem mar tarjan v. rosszul tudom?
g.
gabomamo

Sziasztok!

Ildianyu:A retek utca sincs messze tõlünk.pár perc gyalogosan.A játszótér környékére jöttök vagy feljebb?
Szivem szerint már szülnék,mert nagyon túl szeretnék már lenni rajta,de tudom hogy minél tovább marad bent annál jobb neki.
Végül igaza lesz Sikonak,hogy a 40. hét után meg majd úgy kell megindítani a szülést,tudod a kezdeti pánik,hogy a 28.-on kinyíltam...Pedig nem szeretnék átélni egy burokrepesztést...)

Gabi3: sajna nem a debrecenibe járok pedig elõszõr én is azt hittem,de aztán csalódnom kellett,s be kell járnom a vasasba!

Banita:Megpróbálom elõkeresni,mert a profilban lévõ címre küldtem.Remélem sikerül.

Puszi Mindenkinek!

Erika
Erika

Gabi,Gabomamo! Nem kell bejelentkezni, folyamatosan mennek az érdeklödök. Egy mindszenti pasi csinálja, a díjban benne van mindennek a munkadíja (csempézés, villanyszerelés, stb. de ezekhez neked kell megvenni az anyagot-kábelt nem, csak az aljzatokat). Az alapot neked kell kiásni, ásatni, de az alapozás már benne van. Ö vállalja a falakat, ajtót, ablakot (kivéve bejárati ajtó), a falak glettelve és 1 rétegben festve (véleménye szerint min. 3 réteg kell a jó takaráshoz).
Mondta még, hogy mint minden új háznál pár évig itt is lesznek kisebb repedések. ÉME engedély folyamatban. Amúgy nekünk tetszett. Névjegyet hoztam, ha valakit majd érdekel meg tudom irni, kit kell keresni.

Gabi3! Én 9 éve beoltattam magam, akkor sokat kirándultam még, azóta már csak 3 évente kell emlékeztetö oltás, ugy vagyok vele, megéri. Nem olyan drága, és na ezen múljon ha mégis megcsipne. Persze a Lyme kór ellen nem véd, de ma már azt is lehet gyógyitani, ha idöben orvoshoz megy az ember (tájfutók között elég gyakori). A zselatint nem hidegen kell rátenni, hanem amikor elkezd picit sürüsödni, darabos lenni. Utána már a sütin kell megkötnie. Ha túl korán teszed rá, akkor meg lefolyik és a tésztát is eláztatja.

Az otthon szülés engem is érdekelne, ha meglenne a kórházi háttér. De csak úgy. Igy teljes a véleményem.

Szülés. Tesom 1 éve normál szülésnél 15e adott, de a teljes összeggel a 9 hónap alatt ez 60 lett.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszönöm lánykák a sok hozzászólást a hálapénzzel kapcsolatban - azt hiszem, a 20ezer forint mellett maradunk. Választott szülésznõnk nincs, én annyira az orvosban bízom, hogy úgyis a legjobb szülésznõ fog szerintem mellette dolgozni.

Ildi: mi a hóbiárt basa utcában lakunk, az merõleges a retek utcára. A hóbiárt még felsõváros, de a retek utcával kezdõdik tarján.

Melinda: azt kell tudni a Daru-Koli rendelõrõl, hogy szinte soha nincsenek lent reggel tíz elõtt. Hiszen ha pl. abortusz, ciszta stb. mûtétet kell csinálni, a mûtétre reggel hétre mennek a betegek (lásd nálam is így volt a ciszta-mûtétemnél reggel nyolctól tízig mûtött). Ezért mi mindig olyan fél 11 körül megyünk be a rendelõ várójába, vagy kifogjuk a Koloszárt, vagy pechünk van és a Daru van bent. De eddig 20 percnél tovább nemigen kellett várakozni, olyankor õk is sietnek. Bár egyszer kifogtuk, hogy három órán keresztül ücsörögtünk ott, de az azért elég ritka - bejött sajna egy komplikált szülés, és hát ezzel számítani kell.

További jó hétvégét, sziasztok:

Petra&Viktória
36+5
petra28

SziasztoK!!!

Itt vagyok, készen van a gépünk.
Hogy bírják a pocisok ezt a meleget???

Mert én nagyon rosszul.
Sõt Bencúrka is, alig mozog. Csak csuklik, de azt sûrûn.
A kórházba azért nem feküdtem be, mert nem azt mondta a doki, hogy javasolja, hanem azt, hogyha gondolom benn maradhatok megfigyelésre.
De minek?
A szívhang jó, méhszáj oké, az orvosom nincs itthon, úgy voltam vele, ha gond van, 20 Perc alatt benn vagyok.

Ildianyu, én nem is próbáltam elérni a Sikót, mert a múltkor, mikor mentõ vitt be, akkor is szabin volt, és akkor nem bírtam elérni.

Zsófi(34+5)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Erika!
Kb. a Retek utca közepe, talán kicsit közelebb a J.A. sgt-hoz, de nem sokkal.
Ne félj a burokrepesztéstõl. Nekem volt Lilivel, semmit nem éreztem. Csak utána a fájások bedurvultak. Kép

Zsófi!
Most már én is rosszul tûröm a meleget, ki sem nagyon mozdulok, csak 4 után. De az is elég. De azért most kicsit izgulok, hogy ne legyen hidegfront, mert azt hiszem, nekem az nem jó.

Zsófi, Erika!
Nektek már minden kész a baba fogadására? És hogy álltok a kórházi csomaggal?

Ildianyu
ildianyu

Gabi! Azt még elfelejtettem megirni, hogy természetesen majd 1 év múlva, túl egy fütési szezonon visszamegyünk a házhoz, megkérdezni a tulajt. Ha van panasza akkor ö biztos nem rejti majd véka alá.

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?