Új privát üzeneted érkezett!

Én is rendeltem egy ilyen játékasztal, de még mindig nem jött meg. Ma rátelefonálok a nőre, hogy mi van, mert tegnapra ígérték. Ha még mindig nincs azt hiszem becserélem egy járássegítőre.
Vendég

Pilla: hol rendelted? És milyen? Szerintem amúgy jó a játékasztal, Lolonak egyelőre tetszik nagyon. Meg ez olyan, hogy ha megfordítod a lapját, akkor ilyen legós alap lesz, és vannak hozzá belenyomkodható figurák... remélem, értehető volt... ;)
Vendég

Sziasztok!

A múltkor jutott nekem is eszembe, hogy elfelejtettem gratulálni Marcinak a fogacskához. Hát most megteszem: gratulálok az első fogacskádhoz, Marci :lol:

Verna, jók a cipők nagyon, szerintem a téli cipőt mi is nála fogjuk megvenni, az ára is nagyon baráti. Ja, és gratulálok Lolonak az első szavához! :lol: Sára is ennyi idősen mondta ki az első szavát, azt, hogy : APA
Nem semmi lehetett a tegnapi napotok. Nem irigyeltelek, mikor olvastam.
Egyébként milyen az a játékasztal?Lehet, hogy maradi vagyok, de még nem hallottam róla. :roll: Nem mutatnád meg?

Jutta, Piroska, kitartást nektek!!Piroska, jobbulást! Lányok, nem tennétek fel pocakos képet magatokról? Már úgy sem sokáig lesztek így :lol:

Körömvágás: én megkértem a csecsemőst, hogy vágja le Sára körmét, mert már az első nap össze-vissza karmolta magát, de azt mondta, hogy az első napon nem lehet. Így mikor 2 napos volt, ismét megkértem egyiküket, és fürdés után levágta. Otthon én vagy két hétig nem mertem vágni, anyukám vágta le, aztán összeszedtem a bátorságomat :D De az óta is csak akkor vágom, ha alszik. Különben képtelenség lenne. Egyszer vágtam eddig ébren a körmét, akkor is több menetben, mert a kisasszony nem tud megülni a fenekén két percnél hosszabb ideig :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

a www.jatszvelem.hu-n rendeltem és ma ki is szállítják. Csak FP termékekkel foglalkoznak.
Vendég

Örülök, hogy tetszik nektek a fóti cipi! :) Remélem, tudtok vásárolni tőlük kedvetekre valót! :)

Ichtus: a mi játékasztalunk ilyen:

Kép

Megfordítva:

Kép

Azt már Lolo is mondogatja, hogy "ABA", meg "AJA", gondolom, ezek vagyunk mi. :) De a "CICA" az annyira tiszta, érthető volt, hogy csak lestünk - főleg, hogy előtte még csak hasonlót sem mondott! :)
Vendég

Verna!
Tök jó ez a játékasztal! Ez arra van kitalálva, hogy a gyerkőc körbe tudja járogatni, ezzel is segítve a járást?

Piroska!
Nem igen hiszem, hogy az apróságok elpakolását másra bíznám, mert akkor tuti fix, hogy a felét nem találnám meg. De ezt az egészet kb. 2 hétre lebontva gondoltam én. Nem úgy, hogy 2 napra besűrítek mindent. Majd szépen lassan fokozatosan! :D A költözésnél meg biztosan nem fogok emelni semmit, mert nem is akarok itthon lenni. Ha maradnék tutira nem tudnám megállni, inkább elejét veszem a dolgoknak, és elhúzok itthonról. :lol: :wink:

Marcinak gratulálunk az első fogacskához! Tök édi lehet vele! :lol:

Kép
Kép
giga1

Giga: hát, egyelőre arra jó, hogy ha feláll, van mivel lekötni magát (és a játékok "rögzítve" vannak, nem tudja eldobálni! ;) ).

Frissítettem a blogot egy nagy rakás képpel (is), ha valakit érdekel. :)
Vendég

Verna, megnéztem a blogodat. Tényleg milyen jó az a játszótér, és Loló milyen ügyes, eleven kiscsaj. Nagyon édes ahogy a homokozóban játszik.

Giga, Lili miket tud már? Emlékszem még a kórházas zűrök előtt beraktál egy képet, hogy felállt. Lépeget is már azóta? És tudjátok már, fiú lesz-e vagy lány a Kistesó? Döntöttél már a kórházzal kapcsolatban, maradsz a Flórban?

Henus, úgy emlékszem te írtad, hogy Szonja is későn fordult át, és inkább az üléssel próbálkozott. Kissé aggódok Márk miatt - tudom, hogy minden gyerek más -, de a dokinéni is meg a védőnő is néztek nagy szemekkel, hogy ez a gyerek nem forog, viszont szinte egyedül ül. Azt már nem is mertem említeni nekik, hogy ha kapaszkodik a vállamba-kezembe, akkor állni is tud. Sőt, ha ül és emelném fel a kezét, már rögtön emeli a popsiját és nyújtja a lábát - meg se tudnám akadályozni, hogy felálljon. Igazából csak pár biztató szót szeretnék hallani, most kell aggódnom, vagy nem???

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee:
Gratula Marcinak a fogához! :)
Szantre:
szerintem minden gyerek máskor áll fel, máskor fordul és máskor ül. A te gyerekednél így megy, ez jó :).
Ma voltunk dokinál, jövő héten megyünk újra, ha nem szülünk jövő héten, akkor utána hétfőtől kétnaponta CTG, jajj...
Remélem, hogy elindul időben a szülés, ez a drága csak nem akar itt telelni :). Ma egy kicsit jobb a bokám, nem álltam annyit, mint tegnap. Komolyan mondom, itthon egyfolytában teszek-veszek, ez szörnyűűűű . Na, mindegy!
Most fogok nekiállni tanulni.
Egyébként remélem, hogy nem szólom el magam, de most már jobban vagyok, talán így marad, legalábbis nagyon jó lenne :).
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

szantre: nekünk az ideggyógyász azt mondta, hogy állni ne engedjem, amíg nem áll fel magától, mert görbe lesz a lába... nem tudom, igaz-e. Néha-néha "állt" így az ölemben tartva, nagyon keveset... viszont az ülést is tiltják, mondjuk én kitámasztva sosem ültettem Lolot, de amikor már megült magától egyenesen (felülni még nem tudott), akkor már ültettem, és a mai napig csodájára jár mindenki, hogy milyen ügyesen tud ülni.
A forgás meg nem igazán tud kimaradni, a későbbiek szempontjából nagyon fontos (addig nem fog tudni mászni, felülni, stb., amíg nem tanul meg forgolódni). Úgyhogy el fog jönni annak is hamar az ideje, de szerintem akkor tudod segíteni, ha tényleg hagyod, hogy ő végezzen mindent egyedül, tehát ha nem ülteted és nem hagyod állni, akkor nagyon hamar rájön, hogy neki magától kell megtanulnia ezeket: ahhoz pedig forogni is kell tudni! ;)
Emlékszem, Nircee írt egy sztorit, hogy egy babát nem ültettek pár napig, és ettől megtanult mászni. Ugye, jól emlékszem?
Vendég

Köszi mindenkinek a segítséget!

Verna!

Hogy érted azt, hogy cukros vizet adnak a babának? Mikor? Bocsi de én elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Szóval ha a 24 órában velem lehet a babám, akkor mondhatom, hogy nem szeretném, mert tudom szoptatni, ugye? (gondolom ha nincs tejem akkor kell valamit adni neki)
tabati

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!!!! :lol:

Verna,
igen, én írtam, hogy egy ismerős ismerősének nem akart mászni a babája, de már ült, erre a dokinénije mondta, hogy próbálja meg néhány napig nem ültetni, és 3 nap múlva a gyerek mászott. Én kivártam, és későn bár, de elkezdtett járni Marci, de szinte ugyanakkor egyben fel is ült magától, és fel is állt, rá néhány napra meg kapaszkodva elindult. Mostanra már állásból le is tud ülni, úgyhogy már nem koppan a fejecskéje. :lol: Szóval ő hirtelen ugrott egyet a fejlődésben. Tényleg nem egyformán fejlődnek, úgyhogy nem kell aggódni, amíg a dokik sem aggódnak.
Olvastam a blogodat, Lolo cukibb, mint valaha!!! :lol: Marci itt ült az ölemben, és nagyokat vigyorgott Lolócskára! Úgyhogy még nem hunyt ki a szerelem! 8) Egyébként a Rókamanguszták udvarháza nekem is a kedvencem, a legtutibb műsor! :wink:
Lehet, hogy a téli cipellőt mi is Fóton vesszük, nagyon jól néznek ki!
Nekem is kell ilyen játékasztal!!!!

Tabati,
ha jól szopó babád van, akkor nem teáztatják, de ha pl. besárgul, mint nekem (vagy nincs elég tejcsi) és ott kell kék fény alatt hagyni, akkor teáztatják. Marcit egyszer teáztatták (de csak egyszer az 5 nap alatt!), én meg, mivel nem ébresztettek, hogy éhes, olyan jót tudtam aludni!!! Nem haragudtam, mondjuk megkérdezhették volna előtte, hogy mit szólok hozzá, de hát Marcinak nem volt ellene kifogása, ettől még nem dőlt össze a világ!

Jaj, és gratula Lolo szavaihoz! Nem semmi a Kiscsaj! Marci még leragadt a "heö", "áj", "ö", "a" "aaaaaa", "krrrr"-nál. Pedig folyton szajkózom neki, hogy APA, de lepereg róla. :lol:

Kép
Kép
nircee

Nálunk az első "tudatos szó" a baba volt. Kizárólag emberekre alkalmazza (felnőttekre is) és a játékbabáira. Innen tudom, hogy tudatosan használja.
Gratula Flórának! Tényleg jó az a játszótér. Hol is van?
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek ma voltunk első napot bölcsibe, ugyan 2 órát, beszoktatás címén.
Szerencsére nem volt semmi probléma, nem igazán zavartatta magát a lányka, ment játszani, néha megnézte ott vagyok -e de nem ült a "szoknyám" szélén :D

Holnap megyek a cipőshöz. Olyan 2 felé lehet már menni? És milyen színű cipőke volt, lányosabb??
Nekünk is kicsi kell még 17-18-as.

A munkával kapcsolatosan heti 2 napot járok, ez így elviselhető, és mégsincs egész 7en bölcsibe a kicsilányka.

Látom a szocpólról volt szó. Mi felvettük az OTP- nék 2003-ba hitelt + a 2 gyerekre a szocpolt. Mit tudtok ha jön a 3. gyerek arra is fel lehet venni utólag? Esetleg a hitelből le lehet írni a 3. gyerkőcre járó összeget?

Én azt ajánlom nagyon olvassátok el a kisbetűs részeket, mert nem mindegy, hogy 1 évig változatlan a törlesztési díj (forint alapú hitelnél) vagy 5 évig változatlan.
Mi még forint alapút vettünk fel kezdtük 2004 május:51800, majd 2005 május 5800 2006 május 62500 majd 2007 május 61000 (lement, nem tudtam elhinni :D ) forint a törlesztő részlet, magyarán évenként változik. Így jobb ha 5 évig garantált a fizető részlet.

Egyébként a "beválalt" gyereknél egy sztori: (Velünk esett meg) a lakhatásitól számított 3 éven belül kell megszületni a 2. babának (ez már lehet hogy változott 2003-ba ez volt az érvényes jogszabály) 2003 december 3-án kaptuk meg a lakhatásit.
A Lidike 2006.11.27-én született meg (jó kiszámoltuk :D ) még a korházba voltunk december 5-én hívta a férjemet az OTP-ből a csaj, hogy nem teljesítettük a szocpolhoz a feltételeket, és megtrehelik a számlánkat, kamatostúl, erre a férjem közli Vele, de teljesítettük, csak még nincsennek kész a papirok, (mert papír világban élünk) és nem tudott a jegyző igazolást adni. Nem semmi 2 nappal a határidő után, felháborító :(
És még nekünk kell rohangálni a földhivatalba, államkincstárhoz hogy a bejegyzéseket levegyék a tulajdon lapról :( ugyan még mindig nem intéztük el...

Na jó éjszakát mindenkinek
Cipő ügyben várnám a választ.
Dorka2

Kép
Kép
dorka2

Dorka:
ha méltányolható a lakásigény, úgy tudom, le lehet számítani a harmadik gyerekre is a szocpolt a hitel tőkerészéből. Kérdezzetek rá. Csak az a lényeg, hogy megfelelő méretű lakás kell hozzá.
Itt a link, olvasd el:
https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/onlin ... 100.jsp#06
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok! Hát nekünk már megelőlegezett szocpol se jár, olyan vénecske a férjem! :) Mondjuk nem is igazán esélyes, hogy építkeznénk, vagy új építésűbe mennénk, de ki tudja...

Dorka: cipő - sajnos mi elhoztuk az egyetlen 17-es méretűt, az is uniszex volt. A 18-as cipőik belső hossza 11,5 cm. A 17-es cipőé 11 cm, de az 18-asból van kialakítva (a bélését és a betétet úgy alakítják, hogy kisebb lábra is jó legyen, a talp és a felsőrész ugyanaz).

Pilla: a babát Lolo is mondogatja, de szerintem nála az nem tudatos... illetve a liberós zacsin lévő babának szokta mondani néha. :)
Most szólok, hogy ha pénteken esik az eső, sajnos mi se tudunk menni zeneházba, mert nem lesz kész a kocsim. Ha jó idő lesz, eltolom babakocsiban...

Nircee: azért olvastam, hogy Marcika más csajok fenekét fogdossa, úgyhogy ilyen csapodár pasikkal mi nem foglalkozunk, akármilyen jóképű lett is. ;)

Tabati: amíg nem lövell be a tej (3-5. nap), addig folyamatosan cicin van a baba, és bizony nem biztos, hogy jóllakik előtejjel... nálam az volt, hogy egész este, valami 3 órán át folyamatosan szoptattam, de még mindig sírt, na akkor elvitték megteáztatni. (Szóltak előtte.) Én nem bántam, mert attól elaludt, aztán mikor hajnalban mentem volna érte, még mindig aludt édesdeden, mondta a csecsemős, hogy feküdjek vissza nyugodtan, majd hozza, ha megéhezik - és hozta is! :)
Aztán amikor már kezdett beindult a tejem, de még kevéske volt (akkor kezdték el mérni Lolo szopizásait, mert a 4. napon még mindig fogyott, és azt mondták, ha továbbra is fogy, akkor tápszerezni kell), szóval amikor elkezdett jól szopizni, de még mindig éhes volt 1 óra szopi után, akkor én kértem neki teát.
Úgyhogy összesen 2x kapott, de csak amikor tényleg szükség volt rá. Szerintem inkább kapjon, minthogy éhezzen, úgyis a szoptatás az elsődleges, és attól még nem lesz cumizavaros, meg ilyenek - Lolo amúgy sem olvasta a szakirodalmat, mert ő cumizott, cumisüvegezett első perctől, mégsem volt gondunk a szopival. :)

Most megint úgy érzem, hogy nem kell neki a tejcsi... de legutóbb is, amikor kijelentettem, hogy itt a szopi vége, akkor pár nap után megjött a kedve... azért a reggelit szerintem most már kiváltom, csak olyan egyszerű rögtön ébredés után cicit dugni a szájába, nem kell reggelivel pepecselni... néha még vissza is alszunk picit...
De ennek a jó világnak vége, mert ha csak ímmel-ámmal szopizik reggelire, nem bírja ki ebédig... illetve kibírja, de akkor felzabálja a teljes kajakészletet! :)
Vendég

Ha esik az eső mi sem tudunk babakocsival menni, így autóznunk kell. Elmegyünk értetek, csak priviben írd meg a címet. Legalább nem érzem magam hülyének, hogy arra a pár háznyi távolságra kocsiba ültem. :shock: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nálunk is az a baj, hogy a Kristóf folyamatosan állni akar, de az ülés az kimaradt (pedig nem szabadna), de ahogy megtud kapaszkodni bennem feláll. Hát mit csináljak????
De egyedül nem áll fel. csak valamelyik családtagon áll fel. nekem is mondták, hogy meggörbül a lába, de nem tudok vele mit csinálni.

Kép
tami2900

Ja, és Kristóf még abszolút nem próbálkozik a beszéddel, csak sikongat, de azt mondta a doktornénink, hogy nem kell aggódni a fiúk mindig lustábbak, mint a lányok!!!

Verna: Grtulálok Loló első szavaihoz, annyira ügyes.

Kép
tami2900

Nálunk ami kimaradt, az a kúszás és a gurulás (utóbbival megpróbálkozott vagy kétszer-háromszor, de úgy tűnik, nem jött be neki... ;) ).
Mondjuk ezek annyira nem is fontosak, tudtommal. :) Minden mást a "megfelelő" sorrendben csinált.

Tami: Lolo is úgy kezdte, hogy rajtunk állt fel, ma is ez a kedvence. Kristóf, ha feláll, támaszkodva megtartja magát? Mert az a lényeg, akkor már tud "egyedül" állni. Mondjuk nálunk egy héten belül már bárhol felállt, ha talált egy kis kapaszkodót vagy támasztékot...

Pilla: köszi a felajánlást, akkor lehet, hogy élek vele! :) Majd hordozóban viszem, azt egyszerűbb betenni a kocsiba. Még nem nőtte ki teljesen, bevásárláshoz pl. azt használjuk (rá tudjuk tenni a bevásárlókocsira).
Ja, arra meg nem válaszoltam, hol a játszótér: ahol a Coop közért van, annak az utcának a legeslegvégén, a patak partján. (Nincs közel hozzátok, de tényleg nagyon jó kis játszótér! :) )

Most felébredt Lolo, áll a kiságyban és dumál. Mondogattam neki, hogy cica, de csak annyit mond, hogy "ci". Az is valami! :)
Vendég

Sziasztok!

Verna,
mi a pontos neve a Fisher Price asztalotoknak? Kerestem mindenhol a neten, de nem találtam. Annyira tetszik, esetleg vennék is egyet, ha használtan nem találok. Vagy nem itthon vették?
Hol van pontosan a zenebölcsi? Lehet, hogy holnap tudnék menni, ha nem esik, mert Anyu szabin van, ide tud jönni. És mennyi 1 alkalom? Még nem 100%, de úgy néz ki, mehetünk.

Kép
Kép
nircee

Nircee: szerintem ez a fajta már nincsen, csak a zenélős fajta, amit pl. ott lehet kapni, ahol Pilla is rendelte.
Én a babaszobán találtam, akkor épp kettőt is hirdettek.
A zenebölcsi címe:
Vadkerti Zs.u.23.
1 alkalom: 800 Ft, vagy 6 alkalmas bérlet: 4000 Ft.
Mi egy alkalom után rögtön bérletet vettünk. :)
Vendég

Sziasztok!

Lili egyszerre állt fel és ült nagyon kicsi eltéréssel. Miután felállt utána szinte rögtön elkezdett normálisan ülni, előtte csak félig, támaszkodva a kezén. mostmár ő is föláll ha talál egy kicsike ki kapaszkodót. Délelőtt éppen a fa etetőszéket fejelte le a szájával, mert táncolt állva, ami ugye azzal jár, hogy rázza a fejét ezerrel és rugózik :lol:

Számomra a beszéd még csak érthetetlen gagyarászás, újjabban morgássá változott, de azért szövegel is mellette ezerrel. Nagyon vigyorog ha babát lát képen (főleg saját magát szereti nézegetni a képernyővédőn) de mondani nem mond rá semmit, hiába mondogatom, hogy baba :shock: pedig a férjem pont ma reggel, olvasta, hogy két szótagot már mondhat.

Verna: gratula Lolónak!

Lili nem nagyon akarja megenni a főztömet, nagyon hozzászokott a bébiételhez, míg nem volt konyhánk :x csomószor mondon neki, hogy jó akkor nem főzök, kész passz. De nem hatja meg a dolog.

szép napot!

murphyke

Kép
murphyke

Verna,
köszi!

Majd megnézem akkor az Árkádban, meg majd a dunakeszi Kenguru Goldban is, hátha van. Melyik az a zenélős? Biztos én vagyok a béna, de nem találom. Az, amelyiket le lehet teríteni az asztalra?

Kép
Kép
nircee

Nircee: itt van új játékasztal:
http://jatszvelem.hu/index.php?lap=97

Használtat most én se találok, egyetlen lelőhelyemen sem... úgy tűnik, az utolsót én vettem meg... :oops:
Vendég

Murphyke, ne add fel, Lelle nekem sem akarta mostanság megenni a főztömet, de vettem natúr vaga-mixet és egy csípetet rakok a főzelékeibe, így megeszi, meg már teszek bele neki egy kis sót és szőlőcukrot, amelyik étel kívánja. Próbáld ki esetleg, ha krumplival sűrítesz a rizst, én most felváltva adom neki, így jobban megeszi.
Boldog hófordulót Lilinek!!!

Verna, Lelle már nagyon utálta a hordozóját, fix ülése van a kocsiban már, de vásárolni mi is vittük a hordozót, amiben folyton feszengett és nem akart benne maradni. Majd váltottunk sport kocsira, de így a hugomnak jönnie kellett velem, de neki már megkezdődött az egyetem, így egyszercsak fogtam Lellét és beleraktam a bevásárlókocsi ülőkéjébe. Hát, alig tudtam kiszedni, mert nem akart kijönni, terpesztette a lábát, hogy ki ne tudjam onnan szedni. Van a kocsiban mindíg egy kispléd, azt teszem a hátához és feneke alá.
Féltem először, hogy milyen lesz, meg még kicsi hozzá, de nagyon élvezi, így van kis sírás, ha ki kell szedni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee: kevertem, ez nem zenélős, az is így néz ki. Szerintem ez is tök jó, ami itt van, és nem is drága. :) (Ugyanilyet használtan 6000-ért láttam...)
Vendég

Amit belinkeltél az zenélős. Mi is azt rendeltük meg és zenél. :lol:
Vendég

Pimpoka: Lolo a nagy gyerekülésben is feszeng, mostanában már nem szeret sokat utazni - hát még szép, mikor helyette mozogni is lehetne...
Én attól félnék, hogy a bevásárlókocsiból kimászik. :) Nyilván nem hagyom egyedül, de ha válogatok valamit, akkor elfordulok tőle, nem nézek rá... de lehet, hogy kipróbáljuk lassan...
Igaz, mostanában a férjem vásárol egyedül...

Na, most már megyek tényleg takarítani! :)
Vendég

Ja... Az elem nem tartozéka, de 3 ceruza elem kell bele.
Vendég

Sziasztok!

Verna!
Én úgy tudom nincs korhatára a szocpolnak!! Lehet, hogy én tudom rosszul, de érdemes lenne utánanézni. :wink:

Úgy néz ki mi megfáztunk vagy elkaptunk valamit. Bár nemigen járunk tömegbe... Szóval folyik kicsit az orrunk és láthatóan rossz Dóri közérzete. Láza még nem volt, csak 37.9-ig ment fel neki a hője. Lehet, hogy holnap reggel dokinéninél kezdünk, csak félek, hogy ott végképp elkap valamit. :?
Még sosem voltunk betegek, kicsit aggódom. :(

KépKép
tüccs

Tüccs:
a megelőlegezett szocpol határa 40 év.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na én totál kész vagyok...
Múlt héten azért nem tudtam csinálni semmit, mert Laura elhúzkodott mindent a polcokról és pakolt lefele. Ezért percenként rohangásztam, hogy elhozzam onnan. Hétvégén lepakoltuk a polcokat. Azóta feléjük sem néz. Viszont most kitalált egy újabb dolgot amivel lefoglal engem és mellékesen halálra idegesít. Ugyebár eddig is tologatott mindent. Székeket, dobozokat, bébitaxit. De... Rájött, hogy ezekre bizony Ő fel is tud mászni és onnan vagy még magasabbra mászni, vagy lepakolni akármit is simán sikerül. Úgyhogy most ezért rohangálok percenként. Felmászott a polcra, a dohányzóasztalra, a nagyszékre. Már sík ideg vagyok tőle... :evil:
Vendég

Pilla:
részvétem! És mi lenne, ha hagynál csapot-papot és elkezdenél vele játszani egy kicsit? Lehet, hogy azért csinálja, hogy felhívja magára a figyelmet. Nem tudom, csak találgatok!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lilinek boldog hófordulót!

Megvan az afp-m. Minden rendben van vele. A picurit is megnéztük, és odabent is minden okés. :D

Szantre!
Igen, azóta már el is indult a csajszi, de még csak kapaszkodva. Viszont, ha én megfogom a kezét, hogy akkor most lépegethet ahova akar, akkor leül. :D Úgy nem hajlandó egy lépést se tenni. A járókát már oda-vissza körbemászta. Közben édesen gagyarászik, pápát integet, és közben azt mondja, hogy "tátátá". Mindent ledobál, kidobál ami a keze ügyébe kerül. Aztán amikor visszaadom neki újrakezdi, és nevet azon, hogy ő most anyát tornáztatja... :twisted: A kis ördögfajzat... :lol:
Nem tudjuk még, hogy fiú vagy lány. Maradok a Flórban, mivel nincs megszabva, hogy hova kell mennie a kismamának.
Egyébként szerintem is jó ötlet lehet, az, hogy egy pár napig nem segítesz neki, hátha magától is rájön a dolgokra Márk!

Teszek fel pár képet Liliről.
Kép

Kipakoltam a pelenkákat. De ha egyszer anya rossz helyre teszi... magára vessen :!: :wink:

Kép

Ügyesen állok már, igaz?!

Kép

Anya gonoszkodott velem, kobold-kópé füleket csinált nekem. :lol:

Kép

Anyukámék imádnak, mert minden reggel így várom őket a kiságyamban. :D

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Játszottunk is, meg mesét is olvastam Neki, beraktam gyerekzenét és táncoltunk. De ebédet is kellett főznöm, Mosógépet berakni, kiteregtni, stb.
Most végre bealudt. Elfáradt a nagy rosszalkodásba. :lol:
Vendég

Én eddig a pillanatig játszottam ma Lellével, még nem mosogattam, nem főztem, nem takarítottam, nem vásároltunk...stb, de Őnagysága még a délelőtti alvást is kihagyta, ennek következtében még inkább hangot adott a dolgoknak...
Úgyhogy Pilla megértelek, hogy sík ideg vagy, már én is az voltam kicsit, pedig az én türelmem határtalan, de mondtam Lellének, ha kettőig nem alszik el, akkor ma nem kap körtét. Nagyon izgatta....
De szerencsére most bevágta a szunyát, úgyhogy most rohanok mosogatok, pakolok, ha felkelt irány a séta, bevásárlás, főzés, hmm kafa kis nap, estére pedig marad a vasalás. Én még mindíg elég ramatyul vagyok, a megfázásnak köszönhetően pedig elég fáradt is, éjszaka is kiköltöztem a nappaliba, mert Lelle nem többször is felriadt a köhögéstől.
Általában én a csapot-papot hagyásnak két napig is iszom a levét, amíg utól érem magam.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pilla, akkor megint tévedtem, de én láttam olyan FP zenélő asztalt is, amin csak nyomogatni való gombok vannak, és semmi tekergetni, forgatni való, meg nyitható ablakok - Lolonak az a kedvence. :) Meg a duda!!! :)
A felmászás nem lehet kellemes... Vegyetek neki bordásfalat. ;) Bár arra tuti nem mászna...

Piroska: én 35-ről tudtam, ezek szerint változott, de mindegy, mert a férjem fél év múlva 40 lesz, addig meg úgysem esélyes, hogy költöznénk - meg mondom, amúgy sem esélyes az új építésű...

Az meg lehetetlen, hogy a nap 24 órájában játsszanak egy gyerekkel (kivéve persze az alvásidőt), hiszen a lakást (legalább minimális szinten) rendben kell tartani, főzni, mosni, stb... Meg kell tanulnia elfoglalni magát! Én is játszom Loloval, szerintem elég sokat, de nem állandóan, és ha nem foglalkozom vele "teljes odaadással", akkor jön a hiszti...

Bár most egyelőre bevált az asztalka ebből a szempontból, odatettem a kisszoba ajtajába, ahonnan jól lát engem, ha a konyhában tevékenykedek, fel lett szerelve az ajtórács, és akár 15-20 percig is képes eljátszani egyedül... kíváncsi vagyok, meddig köti le a játékasztal... :roll:
Vendég

Laurát nagyon jól leköti az asztal, mert azt is lehet tologatni. Még jó, hogy nem rendeltem járássegítőt Neki. Erre a célra tökéletesen megfelel a 2000 Ft-os műanyag bébitaxi is. :lol:
Az meg hab a tortán, hogy mindenhova próbál bemászni, aminek az a következménye, hogy beszorul és visít, mint az újévi kismalac. :lol:
Vendég

Sziasztok!
Verna!
Gratulálok,nagyon ügyesek vagytok! :D

Piroska!
Remélem már jobban vagy,és nem okozott nagy gondot a nátha!Vagy allergia? :roll:

Nircee!
Még én sem gratuláltam Marcika fogacskájához!Gratulálok,aranyos lahat a kismanó! :wink: :D

Pilla!
Nyugi eggyütt érzek veled,mert Zsani is mindenhova felmászik!Nem győzök utánna ugrani!a fűrdőbe a zuhanykabin van veszéjben+WC,a gyerekszobába, felmászik Roli íróasztalára és pakol mindent,nappaliba pedig fel a kanapéra és onnan fel az ablakpárkányra!Az ideg szétvet állandóan,.de nem tudom mindég megakadájozni!A gyerekszobát,és a fűrdőajtót becsukom,így oda nem tud (még)bemenni,de a nappali szabad terület!Onnan a konyhába is bejut,és mászik fel az ebédlőasztalra!Mindent kipakol a szekrényekből.......szóval olyan pontosan mint egy gyerek! :lol: :lol: Előbb utóbb ezt is elhadják,és majd jön más amiért izgúlhatunk!De inkább ilyenek legyenek,mint kis mulyák!Nem??? :lol: :lol: :wink: Ja és nagyon szeret kukázni!Mindent kidob,úgyhogy odakell figyelnem rendesen!

Kesztyű!
Korházban nekem eszembe sem jutott,ráadni eggyik gyerkőcre sem!Mondjuk nekem nem karmolták össze magukat!Télen az más,persze,hogy kell rájuk kintre!A körömvágás,meg felsem merűlt bennem a korházban!Kb:2 hetes korában vágtam le neki,direkt nekik való kisollóval!

kérdés!
Csajok,ti milyen Internetes szolgáltatónál vagytok???????????
Mert mi a Fiber Net-nél és már nagyon unom a dolgaikat! :twisted: :twisted: Hól van net,hol nincsen!Már két hete folyamatosan este 6-7 felé elmegy és reggel 9 felé visszajön4Persze állandóan bejelentjük,de sza.........nak rá!Nyáron volt,hogy 2 hétig nem volt semmi,és fel sem vették a telefont!Azóta is folyamatosan van,hogy fél egy napra kimarad a net!Na mindegy,csak kíváncsi vagyok,hogy ki milyen szolgáltatónál van,és,hogy milyen! :oops: :? :shock:

Jutta??????????????
Sziasztok!Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga: tündéri a csajszika, és jó húsban is van, ahogy így elnézem... ;)

Bár most szerintem Lolo is elkezd hízni, mert elképesztő étvágya lett, egy nagy üveg bébiétel után simán bevág még desszertnek egy egész banánt, körtét, krémtúrót (;)), vagy amit adok neki. :) Ebédnél is, vacsoránál is...

Egyébként én is portörléssel töltöttem a délelőtt nagy részét, de a kisasszony folyamatosan azt hitte, hogy a színes portörlő az valami érdekes játék, lelkesen integetett neki, aztán meg volt sértődve, hogy nem adtam a kezébe... Elpakoltam a játékait, hogy tudjak porszívózni, erre szépen, módszeresen szétpakolta az összeset. Mondjuk most nem tudok porszívózni, mert elaludt... Különben is, a porszívózásból nem lehet őt kihagyni, az a legjobb szórakozás! :)
Vendég

Tiop, köszi az együttérzést! :lol:
Mi az Invitel-nél vagyunk és jó. Eddig semmi gondunk nem volt vele. Talán kétszer szünetelt az internet, de akkor is előre küldtek róla tájékoztatást.
Vendég

Tiop: én Invitelnél vagyok, és semmi gond velük, tényleg.... nyáron volt, hogy akadozott a net, de utólag kiderült, hogy a modemünk elég régi volt már, túlmelegedett és leállt, bejelentettem, és szó nélkül kicserélték! Sőt, utána még kétszer felhívtak, hogy megkérdezzék, használt-e a csere és minden rendben van-e...

(Apukáméknál a Fibernetnél van kábeltévéjük, és őket is jól megsz*vatták, csomagot váltottak, előre kifizették fél évre, de ennek ellenére kiszámlázták nekik újra, mégpedig duplán (!), aztán mikor nem fizették be, akkor jöttek, hogy kikapcsolják... szóval elég érdekes egy társaság...)
Vendég

Tiop, amíg Gödöllőn laktunk két szolgálatatóval is volt dolgunk, az egyik a Fiber Net volt, de velük az tuti, hogy soha többet, a szolgáltásuk szar volt, a telefont soha nem vették fel, ha bementem személyesen az ügyfélszolgálaton úgy bántak velem, mint egy gyagyással, aztán amikor leállítottam, hogy mégiscsak az előfizetőkből élnek, akkor harag volt... és volt olyan is, hogy Gödöllőn belül költöztünk, bementem megkérdeztem, hogy az új címre mikor kötik át, majd mikor átköltöztünk, közölték, hogy oda nem tudják bekötni... így több mint egy fél évet fizettünk a levegőbe, mert a hűségnyilatkozatot nem lehetett felbontani.
Majd az új címen lett Invitel, az jó volt, csak hazaköltöztünk Miskolcra, így megint egy fél évig potyára fizettünk a hűségnyilatkozat miatt.
Miskolcon UPC-nk van, ez eddig a legjobb, de volt olyan hónap, hogy három előfizetést fizettünk egyszerre, és majdnem 50000 volt, mert a Fiber Net még a felmondás után is küldte a számlát.
Szóval én rühellem a Fiber Netet. De Pesten a barátainknál már vagy 5 éve remekül működik.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Murphyke, Lilinek Boldog Hófordulót!
Giga, örülök, hogy minden rendben van az AFP-vel. Vérezgetsz még? Vagy az már teljesen elmúlt? Lili tényleg nagyon ügyesen ácsorog. És milyen kis mosolygós! :D
Vendég

Tiop:
allergia is meg nátha is :(.
Az egyik ismerősöm kistarcsai és ő is a Fibernettel szenved :(.

Tényleg mi lehet Juttával? Lehet, hogy már szül???

Verna:
megváltozott a korhatár, de ha csak fél év, akkor nektek tényleg mindegy :(.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta nagyon eltűnt. Mi lehet Vele? Csak nem?
Vendég

Giga, csak most látom a képeket, aranyos nagyon Lili!!!

Tiop, elfelejtettem írni, hogy várom a képeket!

Verna, Lolónak jó huzata van! Lelle még mindíg nem eszik meg egy egész üveg kaját, desszertet meg nem is kap utána.
Nincs a krémtúróban E412, szinte minden túrón, joghurton láttam.
Meg még azt is akartam itt okoskodni, hogy azt olvastam, hogy kb. egy éves korig nem ajánlatos egy fél banánnál többet adni, mert a magas kálium tartalma miatt szapora szívverést okoz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: megmondom őszintén, én nem szoktam nézni az E-ket, mert szinte naponta derül ki valamiről, hogy káros, de tényleg... :( Már a tejről is megállapították, hogy rákkeltő, meg még mennyi mindenről... egyik héten azt mondják, hogy a margarin jobb, mint a vaj, a másik héten meg azt, hogy csak margarint ne, a vaj sokkal jobb... ezért én már nem vagyok hajlandó ilyenekkel még csak foglalkozni sem. Lehet, hogy felelőtlennek tűnhetek emiatt, de nem tudom (és nem is akarom) búra alatt tartani a gyerekemet, és figyelni, hogy melyik héten mit találnak ki az "okosok"...
Valószínűleg úgyis egész életében ilyeneket fog enni a gyerekem, szóval azon már szerintem semmi nem múlik... (joghurtot is eszek, akkor ezek szerint abban is van...)

Banánról én még ilyet nem hallottam, de Lolo már réges-régen megeszik uzsonnára egy egész banánt (plusz egy fél almát, barackot, túróval vagy joghurttal), és a bébiételek mennyiségét összehasonlítva a saját készítésűvel, szerintem azokban is van bőven... de tényleg nem hallottam még erről...
Vendég

joghurtot is eszik - elírtam, bocs...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?