Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogyó!
Pisil? :P :oops: :P Végül is pasi! :lol: :lol: :lol:
Enéh tegnap a punciját mosta meg! :lol: :lol: :lol:

Örülök hogy sikerült kimozdulni, és hogy jól éreztétek magatokat. Én már az idejét se tudom mikor ittam utoljára, de nem is hiányzik. Azt tudom, hogy nekem már 1 Bacardi Breezer is a fejembe száll.

Egy évnyi szabim se maradt bent! Mindent kivettem, mondván, ki tudja mi lesz majd, ha vissza akarok menni!
Csak másfél évet vesznek alapul, nekem 32 napom van, mert Sanya vette ki idén, és tavaly a gyerek után járó kettőt, mondván, én úgyis itthon vagyok.
Azt meg nem tudtuk, hogy 2005-re is jár a 2 nap, így az most az enyém lesz.
Én elvileg dec.29.-én kezdek, de a 32 nappal hivatalosan csak feb.13-tól fogok dolgozni, ami nem is baj, mert ugyebár beszoktatás, meg ezt-azt elkap a gyerek, amivel majd lehet otthon maradni, bár azt mondta a vezető a bölcsibe, hogy a sószoba áldásos hatásának köszönhetően, nagyon keveset betegek a gyerekek.

Edit!
Nem aggódok, annál azért több esze van alányomnak, minthogy éhen haljon. Ma már hajlandó volt főtt ételt is enni! Milánói volt az ebéd! :P

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Most van csak időm bekukkantani hozzátok,a párom hazajött és minden felborult,Mirát elvitte a nagymama hétvégére akkor meg nagytakaritást csináltam a 2 nap ki is nyultam,most meg a nővére vitte el,de ma pihenek csak este hozza vissza,gondoltam kicsit olvasgatlak benneteket,itt minden rendben a pocaklakóm már 2 centis csütörtökön voltam uh-n.

Ti szegények megint elmaradt a találkozó nagyon sajnlom. :(

Sancsi a Mira is szokta mosni fürdéskor a hasát és a puncikáját. :)

Bogyó,nagyon szép a kisfiad,gratulálok hozzá,még eddig nem láttam.

Jah és mindenkinek köszönöm a gratulációt a kis pocaklakó nevében is. :D Aranyosak vagytok.

Kicsit még visszaolvasok,mert már azt sem tudom kinél mit olvastam.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Edit!RATULÁLOK az uljabb kislányhoz,de jó nektek,hogy már biztosra tudjátok a nemét,én speciel fiut szeretnék másodiknak,de ha kislány lesz az sem baj csak ugyanojan egészséges legyen mint a Mira.

D Andrea:Köszönöm a gatulációt neked is,a gyermekeid nagyon nagyot nőltek és igazán büszke lehetsz rájuk!!!!Eleonóra azzal a csirkecombal nem semmi :lol:
Ami a diétát illeti eddig minden rendben nem hogy hiznék hanem fogyok nem kivánok semmilyen kaját.Érdekes mert a Mirával meg egy lovat is megettem volna ha lehetett volna. :P

puszilok mindenkit

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Ime pár kép a nyaralásból

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

hopp az utolsó kép már itthoni a Mira szobájában van a földön alszik még.a kis kuckójában apával

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!!!!

Húú, megint el vagyok maradva.

Edit nagyon gratulálok a második kislányhoz!! :lol: :lol: Bár azok az UH-képek elég zavarosak, meg Én aztán nem vagyok szakértő, de tuti kukinak vélném azt ami ott kidudorodik..... :lol: :lol: :lol: Név van már? Azért nem árt, ha egy fiú név is a tarsolyodban.

Kati nektek is gratulálok a második kisbabához!! :-)))))
Jók a képek!!!!

Edit kérdezted mit fogok dolgozni.
Hát az Ikea éttermében vagyok, amit rámbíznak, álltalában kasszás vagyok, de szoktam pultozni, hidegkonyházni, tálalni, kávézóban eladni...... A főnököm meg azt mondta rámbízná a kávézót! Szóval még konkrétat nem tudok, mindig ahova kell épp ember. Na meg persze, hogy el tudjak jönni hamar!! Nekem ez az első szempont!
Nekem is 32 szabim van, november 14-ig vagyok még itthon.
Még bő 1 hét és Gery is kezd a bölcsiben.

Amúgy megvagyunk, jól vagyunk.
András most vett ki szabit, 2 hétig itthon lesz, csináljuk a szobát! Gerynek a külön kis szobáját, nekünk meg egy kis nappalit.

És holnap bulizunk a párommal!!!!!
:lol: :lol: :lol:
Kééépzeljétek!!!! András csütörtök este hívott a melóhelyről, hogy nyert két jegyet a vasárnapi Sportarénában lévő THE BLACK EYED PEAS koncertre !!!!! :-))))))
Mivel ugye a Pepsi a fő támogató, így cégen belül sorsoltak jegyeket a dolgozóknak, és András is nyert! Ráadásul nem is tudta ezt, egy kollégája írta fel őt a sorsolásra.
Amúgy Én meg mikor megtudtam, hogy lesz ez a koncert, még mondtam is, hogy milyen szívesen elmennék rá. Szeretem a BEP-t! :-))
Erre András azért hívott, hogy próbáljam eladni pár ezerért a jegyeket, hátha tudok valakit akinek kellene. Egyből mondtam, hogy szó sem lehet róla, MEGYÜNK MI!!!!!!!
Szóval nagyon örülök, hisz ezer éve nem voltunk semmi hasonló bulin, ráadásul nem engedhettük volna meg, hogy elmenjünk egy ilyenre. Így nagyon örülök, annyira fel villanyozta az estémet! :-))) Úgy örülök neki, nagyon várom a vasárnap estét!!!!

Hőmérős cumi nekünk is van, de Gery sajna sosem vette be a szájába, akárhogy próbálkoztam. A miénk meg csak akkor mér pontos adatot, ha legalább pár percig rendesen a szájában van, hogy nem nyitja ki a száját. Elég finnyás a cumikkal, csak egy fajtát hajlandó elfogadni. Olyan mint Enéh, úgyhogy Sancsi lehet, hogy nálatok se vállna be. Mondjuk nem drága, egy próbát megér.
Viszont amikor szükség van rá, ha lázas a gyerek, akkor extra hisztis szokott lenni, legalább is nálunk igen, így még nehezebb egy új cumival próbálkozni.

Fürdésnél Gery is kukizik, mindig mondom neki, hogy azt is tisztán kell tartani. Ha Én huzigálom neki füri után, azt nem annyira csípi. Pedig muszáj, még mindig nincs teljesen kint a makkja a bőre alól. :?

Aranyos a kis Dávid, megint hogy megnőtt a haja! Hogy mit csinál??? Hát fürdik, és mosolyog! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Na most ennyi, mennem kell.

Szia mindenki, kellemes hétvégét!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bekukk, mert vendégségben vagyunk!
Még itt se bírom ki, hogy ne netezzek! :oops:

Örömhír!!!! Dávidnak 2 foga kijött alul!!! :mrgreen:
Mostmár nem fogatlan! :lol:

Kati28
Én nem éertem, miért akarsz Te diétázni!!! :roll: Nagyon csinos vagy!!! Jók a képek!

Puszi mindenkinek!

Este, ha tudok jövök még! Puszi!

bogyo75

Sziasztok!

Most csak 1 kérdés!

Ugyan "túró receptet" nem kaptam, de azért sikerült megcsinálni! :lol:
Most az érdekelne, hogy abból ami lecsöpög belőle, mit lehet csinálni?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Bogyó!Nem akarok diétázni,az előző terhességemmel kelett a vizesedés és a cukorbetegség miatt Andrea arról irt,hogy reméli nem járok ugy mint akkor.Viszont most nem megy a kaja le a torkomon.
GRATULA a fiad fogacskájaihoz!
Innentől majd jönnek sorban.Nem szenvedett a fogaival?
Mirámnak most is jön 2 szemfoga illetve az egyik már kint is van,de nagyon szenvedett velük,de Ő az összes fogával megszenvedett.Meg én is :cry: Egész éjjel dajkálnom kelett hiába kupoztam be és hiába kenegettem be neki a kis inyét.

Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Ujra Itt!!!

Sudi!
Örülök, hogy végre eltudtok menni, erre a koncetre!!! :lol:
Biztos nagyon jó buli lesz!

Képzeld ma kiprobáltam a hőmérős cumit, ( nem mintha lázas lenne, csak kiváncsi voltam)és hát nekünk is pénzkidobásnak bizonyult, ugyanis nem hajlandó bekapni!!! :roll:
Nembaj, annyi baj legyen! Marad a sima lázmérés!
Képzeld most aludtunk vagy 3 órát!!! :lol: Olyan jól esett :lol: Tegnap vendégségbe voltunk, ott aludtunk, és van ott egy 2 éves kisfiú, de már reggel 7-30-kor csinálta az ébresztést! :shock:
Hát mitmondjak nem aludtunk sokat! :roll:

Kati28
Nem vettük észre hogy jön a foga hál Istennek semmivel nem volt nyűgősebb!!! Sőt még a feneke sem lett piros!
Pont szerdán voltunk védőnőnél, meg orvosnál, és pont ott kérdezték, hogy még egy foga sincs kint Dávidnak??? És akkor még azt kellett mondanom, hogy nincs! :lol:

Edit
Az a torony amit Te csináltál, biztos nem tetszett a lánynak! :lol:
Úgy szeretem én is amikor betalálok egy új játékkal! Mi is most vettünk egy kis kormányozható, mindenféle hangot kiadó játékot Dávidnak, és nagyon tetszik neki!!! :lol: Most is azzal játszik!

Mára ennyi voltam!
Puszi mindenkinek! Holnap jövök!!

bogyo75

Sziasztok!

Tegnap és ma nagyon szép idő volt itt, sétálgattunk, meg levittük a hintát és Kriszta hintázott, ezenkívül ma egy kicsit takarítottunk. Tegnap pedig István zenélt, én meg lazsáltam. :oops: :oops: :oops:
Szóval így telt a hétvégénk.
Krisztának egy fokkal javult az evése és az alvása is, legalábbis az elmúlt éjjel csak egyszer ébresztett, de kálvária volt az elalvása. Ma du. pedig 3 csirkeszárnynak ette meg a középső részét. Annyira örültem neki, hoyg csak na! Mostanában van, hoyg egy falatot sem eszik akkor, amikor kellene.

Kati, nagyon aranyos Mirácska és te valóban tök jól nézel ki! :) Azért nem mutatnál egy közelebbit is a kis bájoskádról? :wink: Sportoltál ismét szülés után? Mármint arra gondolok, amit előtte űztél. (Ne haragudj, nem tudom pontosan mi volt az, talán karate?.)

Julcsi, jó, hoyg legalább pihentél. Nagyon édes Dávidka, és olyan kis rajtakaptak-kifejezés ül a pofiján! :D :D :D Szerintem is pisilt. :oops:
MOst még újabb "játékai" is vannak krisztának. A húgom hozott Mo-ról jópár keményfedelű könyvet, állatosat, járműveset meg mesealakosat; ebben mondókák is vannak. Ma egész nap hol egyiket, hol másikat bújta. És megnevezte az állatokat, és hoyg hogyan "beszél" mindegyik. Meg még van nekem egy olyan könyvem, amiben gesztenye meg különféle természetes anyagokból készült figurák vannak (pl. makk-kígyó, toboz-bagoly, ág-lovacska - gyönyörűek) és van ott hinta is, meg csúszda, és nagyon élvezi ezt is forgatni. Meg is nevez sok midnent benne. A bagolyt pl. nagyon tisztán kiejti. :)

Sancsi, bocsánat, tényleg elfelejtettem leírni a túró készítését. Ne haragudj. :oops: A lefolyó savót pl. nyugodtan fehasználhatod levessavanyításra, ha olyan levest (vagy más ételt) főzöl, amibe majd tejföl is jár. Én nem igazán használom fel, de pl. egészségesebb, mint az ecet.
És még valamivel nagy adósod vagyok, nagyon régről, de inkább nem is írom le, hoyg mi az. Elég, ha magam előtt szégyenlem magam. :roll: :oops: :oops:

Julcsi, még a Dávid fogaihoz is gratulálok!!!!!!!! :) Talán azt hitted, fogatlan marad? :wink: :wink: :wink:

Sudi, érezzétek jól magatokat a koncerten. Bár már biztos ott vagytok! :)

Na, puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta már másfél órája alszik, és az imént felsírt. Visszaadtam a cumiját, de éreztem, hoyg meleg. 37,8 volt a hője. :( :( :( Ezúttal vajon mi lehet, mert semmi sem utalt ma betegségre nála?! Egyelőre egy kiskanál Nurofent adtam, mert nem akartam fürdővel felébreszteni. És még a C-vitamin is kifogyott. Holnap megyek és veszek. És Oscillo...-t is.

Jó éjt! :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edit!

Most csak így köszönök, mert Te írtál csak utánam!

Nagyon sajnálom, hogy Kriszta megint beteg!!! :cry: Ez a leg rosszabb, amikor semmi ,más jel nincs csak a láz! Ezt még az orvosnak is nehéz kitalálni mi lehet a baj!!! :roll:
Hacsak a torka nem piros, mert attól lehet lázas, és az étvágytalanság is lehet emiatt! Fáj a torka, és inkább nem eszik, hogy ne kelljen lenyelni! :roll: Bocsi ha okoskodom!!! :shock:

Ma reggel nem indult a kocsink! :twisted: Gyuri vitte volna Ákit a suliba, és egyszerűen nem indult be! Valószínű nekünk is az aksi, mint Ritáéknak! :roll: Így gyalog sétáltak el, Érte pedig eljött a kollégája, és ha minden igaz behúzta a calibrát, és akkor beindult, de erről még nincs hírem!

Később még jövök, ha más is írt!
Puszika!

bogyo75

EDIT NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!! Kép

bogyo75

Julcsi, nagyon köszönöm a köszöntést. :)

38-ig ment fel ma a Kriszta láza, ma még semmi lázcsillapítót nem kapott. Vettem Oscillo-t, abból benyomott egy tubust, majd félóra múlva, evés után kapott C-vitamint. Hűtőfürdőztünk, eddig lement azzal pár vonalkát.

Kriszta most is kéri a kukokát (cukorka), mert így neveztem el a bogyókat és a C-vitamint! :roll: :oops:

Julcsi, remélem, sikerül kideríteni, hoyg mi meríti le nálatok is az aksit! :)
Gyere még! És többiek is írjatok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Kész a túróm! :lol:
Az íze inkább orda, mint túró, az állaga, meg nem is tudom! Egyáltalán nem túrós állagú, bár lehet ez a normális, nem az, amit a boltba lehet kapni!
Amúgy már értem, hogy miért olyan drága a túró! 3 l aludt tejből egy púpozott müzlistálnyi lett! :?

Edith!
Sejzem, hogy mi az, amit le se mersz írni!
Nekem is eszembe jutott nemrég, de gondoltam nem szólok! Gondolom van 1000 más dolgod is!

Influenzás Kriszta, hogy egy egész tubus O-t beadtál neki?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sejtem! :oops: :oops: :oops:

pedig átolvastam, mielőtt elküldtem :?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sancsi, eddig nem úgy néz ki, hoyg influenzás lenne, csak a láz van. legalábbis volt, mert adtam Nurofent neki,a mikor 38,5-re felment. Most alszik. Az Oszcillo...izét most kezdtük el mindketten, megelőzésre, immunerősítésre. Amit írtam. Egész ősszel/télen szándékomban áll adogatni neki.

Mennem kell...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Emlékeztek még ránk? Hát végre mi is tudunk jelentkezni! Sajnos nem rajtunk múlott, hanem a technikán!

Rengeteg minden történt velünk az utóbbi hetekben, hónapokban, nyilván veletek is! Az elmúlt náhány napot sikerült csak visszaolvasnom, de remélem hamarosan visszazökkenek a társaságba.

Július közepén költöztünk haza Magyarországra. Picit megkönnyeztem Madridot, mert Réka ott született és ezért ez a város nekem mindig kedves lesz. 2 hétig a szüleimnél laktunk, aztán amikor megérkeztek a holmiank Madridból beköltöztünk a házikónkba. Nagyon jó újra itthon! Hiányozott a család és a sok barát. Réka nagyon rugalmas, nagyon ügyesen alkalmazkodott az új környezethez és a sok ismerőshöz.
Réka nagyon nagylány már, teljesen ért mindent és elég sok szót utánoz és következetesen használ. Nagyon szeret a kertben és a játszótéren játszani, imád olvasni, mondókázni, motorozni, segíteni nekem....
Én is jól vagyok, már jó nagy a pocakom önmagamhoz képest. Nagyon erősen rugdal Kispocak. Még mi sem döntöttük el a nevet, de ezek a lehetőségek: Botond, Bálint, Hunor, Kolos, Vendel. Mindennap változik a véleményem. Nagyon fáradékony vagyok, és nagyon fájnak a csontjaim. Rékával ezek a panaszok később jelentkeztek. Kapok segítséget, de Rékával sokat mozgok és estére fáradt vagyok. Nemrég voltam UH-on és minden ok a babával, október 10-től már hetente járok CTG-re. A Baross-ban fogok szülni, nagyon szimpi a kórház és a dokim is. Sokat kell még tanulnom, mert sok minden más mint Madridban volt és minden újdonság számomra. Már igyekszünk várásolgatni, készülni a kistesóra, de még vannak hiányosságok. Réka simogatja a pocakom és ad puszit, de lehet ez nekem szól nem a tesónek, nem tudom biztosan érti-e mi történik. Egyébként nagyon szereti a kisbabákat, simogatja őket és tolni akarja a babakocsijukat.
Rögtön egy kérdés: Az anyakönyvezéshez a házassági anyakönyvi kivonatunk milyen régi lehet?

Remélem Ti mindannyian jól vagytok!

Edit: Jobbulást Krisztának! És gratulálok a kislányhoz!

Kati28: Gratulálok Nektek is a babához! Nagyon meglepett és nagyon örülök!

Hát egyelőre ennyi! Ha tudok, jövök majd gyakrabban!
Persze képek is vannak, de erre ténylég még nem volt időm, majd mindent szép lassan!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ma a Heim Pál kórházban keztük a napot!
Regina megevett 3 Renni Antacidumot! Még most sem tudom, hogy hogyan történhetett, mert a gyógyszereket gondosan elzárom, amit meg éppen szedünk, azt jó magasra rakom.
Igazából abban sem vagyok bisztos, hogy hármat evett, de 3 hiányzott a levélből, és nem tudom, hogy előtte hiányzott-e. Persze felhívtam a dr-nőt, aki azt mondta, hogy hívjam a kórházat. Rögtön be kellet vinni, ugyhogy, anyóst hívtam, aztán vonat meg metro. Benn is voltunk kb: 1 óra alatt. Én végigbőgtem az utat, ez is csak velem történhetett meg!
De azonnal megvizsgálták Regit, nem kellet semmit sem várni, és nem is csináltak vele semmit. Azt mondták, hogy sokat fog inni, és nem lesz semmi baja. Háát valóban sokat iszik, és nem is eszik semmit. De holnapra jobban lesz. Remélem.
A közérzete egész nap jó volt, leszámitva azt, hogy nagyon elfáradt, és mostanra nyűgös.
Hazafele meg apa jött értünk.

Edith! Boldog névnapot!

Mindenkitől elnézést kérek, hogy nem reagálok, de nagyon fáradt vagyok, és a gyomrom is fáj az idegtől, még mindig.

szirwen1

Sziasztok!

Szirwen:
Hú, de megijesztettél! Nagyon örülök, hogy az ijedtség volt nagyobb, mint a baj és remélem, hogy holnapra már teljesen jól lesz Regi! Te is próbálj megnyugodni és ne okold magad.

Edith:
Utólag én is boldog névnapot kívánok! Nem is tudtam, hogy ma Edith nap is van. :oops: Remélem, Kriszta is hamar jobban lesz. Alidánál szerencsére nem látok megfázásos tüneteket, pedig én még mindig köhögök.

Eszter:
Nagyon örülök, hogy újra jelentkeztél!! Nem tudnál az utolsó hetekre valami rendszeres segítséget találni? Szüleid messze laknak tôletek?

Én meg a testvéreimmel fürödtem be, akiknek azért számítottam a segítségükre és régebben ôk is ígérgettek mindenfélét, de most ajdnem teljesen elzárkóznak. Azt mondják, hogy nekem elvárásaim vannak feléjük és nekünk kell megoldani a problémát. Bocs, hogy ide leírtam, csak olyan szarul esik és kezdem már azt gondolni, hogy tényleg micsoda elvárásaim vannak pedig valahol ez olyan természetes lehetne, nem?

Most megyek is, megpróbálom Alidát ágyba dugni, mert holnap mennek Gyulával Almádiba, amíg én iskolában leszek. Érkezik a konyhabútor!
zsuzsi 81

Sziasztok!!

EDIT:BOLDOG NÉVNAPOT!!!Remélem Kriszta hamarosan láztalanul fog rohangálni,ha nem megfázás akkor ugyan mit kaphatott el a kis drága?
Közeli képet majd teszek fel Miráról.Én nem tudtam sajna visszamenni aikidozni,mert a Mira üvöltött itthon nélkülem párszor elmentem futni és akkor is végig üvöltött mig odavoltam,mostmár meglenne,de most meg a kistesó miatt nem mehetek,nemtudom lesz-e majd a 2 gyerektől valaha is időm visszamenni edzésre.

szirwen:Nagyon sajnálom,hogy a kislányod beszedte a Rennit,de hála Istennek nem lett semmi baja,gondolom,hogy teljesen kibuktál.
Irj holnap,hogy minden teljesen rendben van-e vele.

Etterke!De jó volt olvasni ennyi idő után,lám-lám ujra szülsz nagyon kevés időd van már.Képet tegyél fel a pocakodról légyszike.
Gondolom,hogy nehéz a pocakkal+ a nagylánnyal.
Szóval hazaköltöztetek Madridból,ez már végleges??
További jó pocakosodást!!

Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! Aranyosak vagytok! :)

Szilvi, nagyon megijesztettél azokkal a gyógyszerekkel! Jó, hoyg nem lett semmi baja Reginek!!!

Etterke, örülök, hoyg ismét jelentkeztél! Hiányoztál ám! Örülök, hyog jól vagytok, meghiszem, hoyg Réka sokat nőtt és fejlődött e két hónap alatt! :) Mutass képet róla is és magatokról is. És gyere mesélj, mi történt még veletek! :)

Zsuzsi, jó, hogy Alida megúszta a meghűlést! Remélhetőleg! :roll:
Sajnálom, hoyg a testvéreiddel nem épp olyan most a viszony, mint amilyennek ígérkezett! :(

Kriszta nincs jobban, bár délután lázmentes volt, de most lefekvés előtt újra felugrott a hője. Dokival nem beszéltem/nem vittem, mert nagyon nem tudna segíteni egyelőre. Nincs egyéb tünete a lázon kívül, max. meg tudná nézni a torkát. De én most már nagyon a fogára gyanakszom, mert szörnyen nyálzott egész nap, és a délutáni ébredés után visítva sírt. Bekentem foggéllel, már amennyire bele tudtam nyúlni a szájába és egykettőre megnyugodott.
Szóval, egyelőre még várok, de ha holnap du-ra sem lesz változás, akkor mégiscsak konzultálok orvossal!

Bocs', hoyg most ilyen kurta vagyok, de megyek, lefekszem, mert ki tudja, milyen lesza z éjszakánk!

Jó éjt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kati, még annyit akartam (de ezt már mióta akarom! ) írni, hogy nagyon jók az új vonalzóid! És nagyon várom a közeli képeket Miráról! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Etterke!
Üdv újra itt!
Nekem a Kolos tetszik mint név, csak kérdés, illik-e a vezeték névhez.
Házassági!
Ha abba a kerületbe házasodtatok, mint ahol szülni fogsz, akkor mindegy, amúgy vagy 1, vagy 3 hónapnál nem lehet régebbi. Ezt nem tudom biztosra, de a kórháza biztos megmondják.

Mindig elfelejtem!
Kati28!
Neked is hatalmas gratula a pocaklakódhoz!

Edit!

A Te dolgod, hogy kit, és mennyit szedtek, de az oscillococconium csak influenzára jó. Megelőzésre abból se kell napi 1 tubus.

A boiron honlapján ez van:

„Az influenza megelőzésére októbertől márciusig, hetente 1 dózistubus OSCILLOCOCCINUM-ot kell elszopogatni. Az influenzás tünetek kezdeti megjelenésekor 6 óránként kell megismételni a gyógyszer bevételét. A kialakult betegség kezelése során naponta kétszer 1 dózistubust javasolt elszopogatni.”

Általános immunerősítőnek ECHINACEA-t javasol.
Amúgy nem lehet, hogy ez a láz, a 3 napos láz? Enéhnél se volt semmi tünet, csak 3 nap múlva kipöttyösödött.

Nah! Mára ennyi, húzok aludni!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sancsi, pont ezt írtam tegnapelőtt (vagy mikor) hogy hetente egy tubust akarok adni/szedni. Te értetted félre. Az pedig, hoyg egyszerre az egy tubust vagy apránként, az meg teljesen mindegy.
Nem lehet 3 napos láz, mert az már volt Krisztának valamikor február-márciusban. Akkor lettek utána piros pöttyei.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

"Én ezen a héten szándékszom megvenni az első doboz Oscillicoccinumot, amit megelőzésképpen hetente adnék Krisztának és magamnak is." - ezt írtam múltkor, még az előző oldalon. :)

Az Echinaceát is ajánlotta a homeopata doki, de azt mondta, hogy lehet felváltva is az Oscillo-val, azaz néhány hétig az Oscillo, majd kb. ugyanannyi ideig az Echinacea.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

De jó hogy ilyen sokan irtatok!!!

Etterke!
Üdv ujra Magyarországon, és köztünk! :lol:
A gyerekek nagyon rugalmasak, Nekik ott van az otthon, ahol Anya, meg Apa! :lol: Várjuk nagyon a képeket rólatok!!!
A házassági 3 hónaposnál nem lehet régebbi!
Nagyon szép neveket választottál ki! Ezekszerint már 100% hogy fiú lesz??? :roll:

Szirwen
Szerencse, hogy nem lett nagyobb baj!!!

Zsuzsi!
Sajnos a testvérek már csak ilyenek! Én se jövök ki valami jól a nővéremmel!!! :cry:
Ha bármiben tudok segíteni, csak szólj! Ha áthozod Alidát, mert nincs aki vigyázzon Rá, Én szívesen vállalom! Olyan aranyos kislány, hogy biztos semmi gond nem lenne vele! :lol:

Edit!
Nyugtass meg hogy most tartottad a névnapod! Zsuzsi kérdése engem is elgondolkodtatott??? Lehet hogy a Te névnapod nem is most van???
Kriszta hogy van??? Szerintem is a foga lesz a bűnös!

Egy kérdés mindenkihez, aki jártas ebben a dologban!!!

Nem tudnátok valami olyan homeopátiás szert ajánlani, ami Ákin segítene, hogy ne legyen rosszul a kocsiban??? ( hány :oops: )

Sancsi
Az biztos, hogy nem a bolti túró a "normális". Ha csak megnézed a piacon, hogy az ott árult házi túró mennyivel másabb! Hát biztos meglepődnél!
Csodállak, hogy ilyennel volt energiád pepecselni! :lol:
Nekem nem lenne! :oops:

Cs. né Kati hol jársz???
Kicsiand miért tüntél el ilyen hirtelen???

Kép Ennyire élvezte Dávid Apával a táncikálást!!! :lol:

bogyo75

Sziasztok!

Edith!

Vasárnapi írásod! "És még a C-vitamin is kifogyott. Holnap megyek és veszek. És Oscillo...-t is."
Hétfő délelötti! "Vettem Oscillo-t, abból benyomott egy tubust"

Hát ha ezt félre lehet érteni, akkor tényleg hülye vagyok, de nekem ez úgy jött le, hogy egy délelőtt nyomtad be neki az egész tubust.

És ezt már én írtam:"A Te dolgod, hogy kit, és mennyit szedtek" A kit, az mit akart lenni.

Bogyó!
Nagyon édes Dávid! Enéh is imád táncolni!

Túrót csak úgy tudtam megcsinálni, hogy apja addig játszott Enéhvel, különben nem tudtam volna megcsinálni!
Most sajton gondolkozom, de az tényleg pepecs munka.

Hányásra!
COCCULINE
"megelőzésre az utazás előtti és az utazás napján 2-3x1 tabletta, akut esetben: tünetek jelentkezésekor óránként 2 tabletta", de azért kérdezd meg a gyógyszertárba, hogy ilyen pici gyereknek is lehet-e adni.

Amúgy ha bemész egy olyan gyógyszertárba, ahol árulnak homeos bogyókat, ott lehet kérni különböző kiadványokat, amibe szinte az összes benne van.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Szilvi: Hogy van Regina? Örülök, hogy nem származott komolyabb baja a dologból!

Edith: A többiekhez hasonlóan én is boldog névnapot kívánok! Hogy telt az éjszakátok? Remélem Krisztának lement már a láza!

Etterke: Jó, hogy jelentkeztél és hogy mindnyájan jól vagytok. Már két hónapod sincsen a szülésig! :o Olyan izgi! Tényleg jó lenne friss képeket látni rólatok! :) Nekem úgy rémlik, hogy 1 hónapnál nem lehet régebbi az a házassági anyakönyvi kivonat. :roll:

Julcsi: Milyen volt a McDonald's-os szülinap? Dávid nagyon édes a képen! :D

Sudi: Hogy éreztétek magatokat a koncerten? :wink:

Képezeljétek! Joci pénteken olyan nagyot aludt, hogy mire felébredt, a kaki vörösre -majdnem véresre- marta a popsiját. (Mielőtt lefektettem adtam rá tiszta pelust.) Tegnapra tudtam csak helyrehozni a bőrét többszöri Neogranormonos, majd Sudocremes kenegetéssel. Korábban feltűnt már, hogy sokszor egészen híg és különösen büdös a széklete és akkor támadt egy olyan gondolatom, hogy mi van, ha a tej okozza, mert nem tudja megemészteni. (A húgom laktóz-érzékeny és én is csak ritkán kívánom meg a tejet, de előfordul, hogy utána egy kicsit émelyeg a gyomrom.) Ezért szombat óta nem itattam vele és pl. a tegnapi széklete már normális szagú és állagú volt. Kicsit azért bizonytalan vagyok, mert mi van, ha csak a fogzás miatt kakálna hígabbat, de akkor sem értem, hogy miért volt sokszor olyan büdös.) Mit gondoltok? Meg kéne kérdeznem a védőnőt vagy a gyerekorvost.

Délután rákszűrésre megyek. Tavaly októberben voltam utóljára, de most úgy jött ki, hogy a gyógyszerem is fogytán van, így egyúttal azt is íratok.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi! :D Igen. Ezt nem értettd félre. Egy tubust egyszerre "nyomott be". A következőt jövő hétfőn kapja. Én sehol nem olvastam arról, és a gyógyszertárban, meg a doki se mondta, hogy ne lehetne egyszerre beadni neki. :roll: Ezt esetleg rosszul tudom?

Julcsi, a magyar naptárakban külön Edith név nincs, mert magyarul ezt nem így írják (a német származású nagyanyám adta így a nevemet), tehát nekem is szept. 16-án van a névnapom. :)
Hányásra, hányingerre nem tudom, mi lehet jó Ákinak!

Kati, sajnálom Joci popóját! :( HA nem hagy nyugodni a gondolat, hogy esetleg a tej miatt van, szerintem mindenképp konzultálj szakemberrel. :)
remélem, semmi rosszat nem talának majd nálad!

Sancsi, tudod, mire gondolok most? Vajon nem azért akadtál ki, hoyg egy egész tubust adtam, mert nem tudod, hoyg az Oscillo-nak a tubusai egészen minik? HA nem így van, bocsánat, de kezdtem gondolkodni (és megijedni is :oops: ), hoyg miért lenne gond az egész tubus. Mert ez legalább 4x-5x kisebb, mint pl. a Chamomillának a tubusa, és nagyon apró pici golyócskák vannak benne, kb. egy kiskanálnyi.

A Boiron honlapján ezt írja csak róla:
"Adagolás:
- Influenzás időszakban: hetente 1 adag, azaz 1 műanyag tartály tartalma." De sehol sem írja, hogy egyszerre-e vagy felosztva. :roll:
NA, mindegy, remélem, tisztáztuk a dolgokat. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kb így néznek ki egymás mellett:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!
Tisztában vagyok a méretekkel!
Igen az egyszerrén akadtam ki!
Én tuti hogy elosztanám 1 hétre a tubust. Ok, hogy gyógynövény, meg természetes anyagok, de ha nem beteg szerintem felesleges egyszerre beadni. Mintha egy egész rétnyi kamillát itatnál/etetnél meg vele egyszerre.
Gondolom, bár lehet rosszul, hogyha folyamatosan szedjük, akkor folyamatosan jelen van a szervezetbe, és ha szükség van rá, akkor a szervezet csak "előveszi", de ha egyszerre adjuk be, akkor lehet az 1 hét alatt simán kiürül, és ha mondjuk hét vége fele jönne a megfázás/influ, akkor nem "lenne mihez nyúlni".
Nem tudom, a szervezet ebből mennyit raktároz, bevallom, még nem olvasatam utána tüzetsebben.

Kati!
Örülök, hogy Joci jobban van.
Szerintem lehet a tejtől bűzös a széklete, de ez csak az én egyéni magán véleményem.
Nálunk még a kamillás fürdő is nagyon sokat szokott segíteni a felmaródott popsin.

Én már rég letettem a tej bevezétéséről. Enéh egy ideig itta, úgy hogy tápszerrel keverve, de mostanában már úgy se. Inkább maradok a tápszernél, bár már azt se nagyon igényli.
Érdekes, mert minden más tejterméket megeszik, de a tej az nem kell neki.

Nah! Húzok a dolgomra!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Szerencsére a gyógyszertől nem lett Reginek semmi komoly baja! DE!
Összeszedtünk menet közben v.mi kórságot, mert mindketten tiszta nátha vagyunk, megspékelve azzal, hogy szegény Regi, még hány is. Egész éjjel nem aludtunk, én most sem tudok, eddig azért mert szaladt a lakás, és ha netán orvost kell hívni, akkor ne a koszba jöjjön. Most meg már lassan kel a Regi, így nincs értelme lefeküdni. Szerncsére azért ő legalább alszik.

Megyek, mert hallom, hogy nyöszörög!

szirwen1

Na, sziasztok!
Én is idekeveredek lassan. Vasárnap akartam írni, vagyis írtam is, de mire kész voltam vagy 20 sorral, kidobott az Explorer. Már nem egyszer csinálta ezt velem. Most már megírom először Wordben.

EDIT! BOLDOG NÉVNAPOT UTÓLAG IS!
Krisztának meg jobbulást. Reméljük, hogy csak a foga bántja. Lilcsi is belázasodott a 2. szemfogával, de az szerencsére csak 1 éjszakás volt.

Eszter! Én is várom a képeket! Pocakosat is, meg Rékáról is. Vagy a fotóalbumba is tehetsz.

Edit+Sancsi! Egyezzetek meg, mert én meg tőletek tanulom a homeós okosságokat! Amúgy nekem is volt egy ilyen homeós füzetem (lehet, kidobtam, mert nem találom :oops: ), és abban az volt, hogy nagyon ügyelni kell a ch-ra is, meg a mennyiségre is, mert ellenkező hatást is kiválthat. Pl. amit a tejserkentésre kellett szedni, abból 5-öt kellett enni, de elapasztásra ugyanezt kellett, csak többet.
De mondom, én nem értek hozzá, csak ezt az egyet ismerem….tök hülye vagyok hozzá!!!!

Julcsi! Nagyon édesen vigyorog Dávid! Csupaszáj….megint jó nagy a haja.

Olivék is utaznak azóta.

Annyit beszéltek itt a túróról, hogy lehet, hétvégén Vargabélest csinálok.

Én meg próbálnám intézni a gyesemet meg a szabadságomat, de az adminisztrátorok nem állnak a helyzet magaslatán :evil: ….direkt felhívtam, hogy ugyan kérdezze már meg, milyen papírokat kell bemutatnom, hogy mindent elvigyek, ne 8x kelljen kimennem a melóhelyre. Erre azt mondja, hogy semmit nem tudok még egyenlőre tenni, mert jan.1-gyel változni fog. De mondom, én még az idén kiveszem a szabimat, tehát a gyest már most meg kell igényelni. És erre is csak annyit tudott kideríteni, hogy egy gyedről lemondó nyilatkozatot kell írnom :roll: . Na, én meg utánanéztem a neten, mert nem hittem el, hogy mást nem kell kitölteni, és hát persze, 2 nyomtatvány is kell. Szóval nem tudom, mi lesz, ha ezek elcs€szik nekem a gyesemet!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Igen, most már végleg hazaköltöztönk Madridból, lejárt a férjem szerződése. Rékának sok barátja van itt és én is élvezem a társaságot, sokat vagyunk kint, ha az időjárás engedi. Képeket teszek majd fel persze, de erre még nem volt érkezésem, hiszen tegnap óta van net. Segítségem a család részéről van, ha orvoshoz kell mennem, akkor vigyáz valaki Rékára és szülés után a nagymamák is jönnek majd segíteni. A szüleim a közelben laknak, de dolgoznak, max hetente találkozunk velük.

Mi is boldog névnapot kívánunk Edithnek!

Szirwen: Remélem Regi jobban van már és Te is gyógyulgatsz! Elég ijesztő volt a történeted! Ne okold magad! Én is végigbőgtem volna az utat a kórházig. Azért szörnyű, hogy 1 órát kellett utaznotok!

Sancsi: A védő néni szerint is 3 hónapos házassági anyakönyvi kivonat kell. Már megcsináltattam, remélem valóban nem kell újra menni a hivatalba.
Én is most a Kolos név felé hajlok, hát ebből is látszik, hogy még bizonytalan vagyok.

Edit: Nálatok már van döntés a névről?
Én is gondoltam a 3 napos lázra, de emlékeztem, hogy volt Krisztának. A foga miatt is lehet lázas, de én megnézetném a dokival a torkát és annak megfelelően kezelném. Az Os..... bogyót lázcsillapításra használtam Rékánál nyaraláskor mert belázasodott a 15 hós szuri után, de semmit sem ért.

Kati: Réka széklete is megváltozik, ha jön a foga. Hígabb és más a szaga, csak fogas kakinak hívom és valóban kipirosodik a popsija tőle. Nálunk a Neogranormon és a gyógyszertári kevert popsi krém vált be. Persze lehet a tej miatt is, de talán akkor a test más részén is megjelent volna valamilyen allergiás tünet, próbáld kizárni egyiket-másikat. Az is különös, hogy csak ennél a fogánál változik meg a széklete :roll:

Erről jut eszembe a szobatisztaság témája Rékánál. Én nyáron nem próbálkoztam vele, korainak tartom. Ha pelus nélkül volt a kertben nyáron, medencében a nagy melegben, akkor meglepődött a pisin, de csak megdícsértem, hogy pisilt és mondtam, hogy semmi baj. Amióta itthon vagyunk mindig szól ha kaki van vagy ha sok a pisi a pelusban. Egyik éjjel is felébredt, sírt és mutatta, hogy cseréljem ki a pelust. Olyan kis ügyi! Persze pisilni mindig együtt megyünk, de még nem kérte, hogy ültessem a WC-re, de most nem akarom az egész témát próbálni nála, mert a kistesó érkezése elég nagy esemény és változás lesz számára, majd nyáron.

Kati28: Most is lesz genetikai vizsgálat, ahol kiderül a baba neme?

Arról tud valaki infot, hogy ha jön a kistesó a gyed alatt, akkor újra elmehetek gyásra a kistesóval és újra gyedre vagy a gyed folytatódik automatikusan?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Eszter, jó, hogy újra van netetek.

Szerintem újra kapod a tgyást, csak kell igényelned, az egyszeri anyaságit is, azt is újra kell igényelni, és a csp-hez pedig ki kell szintén töltened a bejelentés gyerekszám változásról c. űrlapot.

Mindenkinek puszi, bocs, hogy nem írok, csak el vagyok havazva.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Szilvi!
Jobbulást Nektek!

Elin!
Szerintem ne tőlünk tanuld, mi sem vagyunk szakemberek, inkább kérdezz rá a gyógyszertárban.
És akit még érdekel, javaslom mindenkinek a homeos kiadványokat, + ha van szakértő a környéken, vele konzultálni.

Szabi!
Nem tudom hol tartasz, de ne lepődj majd meg, csak másfél évre jár a szabi, :? + a 2 napok, és ha volt bentmaradt szabid, akkor az is.

Eszter!
Szerintem nem kell újra menned! Tudtam hogy friss kell, csak abban nem voltam biztos, hogy 1, vagy 3 hónaposnál nem lehet régebbi.

Én is úgy tudom, hogy újra jár a tgyás, de ebben Rita informáltabb!

Nah! Megyek, Enéh felébredt!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Sancsi, előszöris neked írok. Végülis mindkettőnknek és egyikünknek sem volt igaza. :roll: Tegnap felhívtam a homeopata dokit, mert már nem hagyott nyugodni a gondolat, hoyg talán rosszat teszek Krisztának! :roll: :oops: Azt mondta, hyog ki kell választani egy napot egy héten, és mindig azon a napon adni, DE nem szükséges egy egész tubus, hanem elég egy kis kupaknyi is. Nekem két kupaknyit kell szednem.
Szerinte az a kis mennyiség is töményen tartalmaz hatóanyagot, és csak "üzleti" fogás, hoyg egy tubussal kellene beszedni. Persze, a gyártónak, gyógyszertáraknak az a lényeg, hoyg minél gyorsabban fogyjon! Különben a szervezet elraktározza és akkor veszi elő, amikor szüksége van rá. De azért azt is mondta, hoyg az égvilágon semmi baj nem származik abból, hoyg beadtam az egy tubust egyszerre hétfőn.

Nóri, most már akkor remélem, neked is sikerül eligazodni! :D Krisztának már csak a leghátsó rágófogai vannak hátra. A 2. szemfoga viszont Krisztát is szörnyen megviselte, akkor is 39 fölé kúszott a láza. Pedig nem szokott a fogaitól addig belázasodni! :roll: De most is a fog a ludas. Az éjjel velem aludt, mert IStván elutazott, és gondoltam, ne sétálgassak annyit egyik szobából a másikba! Háááát... az a helyzet, hoyg szokatlan nekem a velealvás, állandóan lestem, hyog nincs-e kitakarózva, nem lázas-e, vigyáztam, nehoyg megnyomjam... Szóval, nem is tudom, hoyg jobb: sétálni vagy csak fél szemmel aludni? Különben kétóránként voltak mocorgós időszakai, ilyenkor kapott 5 bogyó chamomillát és aludt tovább. Szóval, nálunk tutti, hoyg bejönnek a homeós bogyók.

Etterke, Az Oscillo... tudtommal nem jó kimondottan lázcsillapításra, bár influenza esetén a többi mellett a lázcsökkentésben is szerepet játszhat. Így olvastam.
Kriszta szokott néha bilizni, van, hoyg ő kéri, van, hoyg csak simán ráül ruhástól vagy fürdés előtt meztelenül is, van, hoyg belepisil vagy kakál, de van, hoyg csak vaklárma volt a buzgósága. Ő is jön velem, ha én vécézek. És rá is ültetem, de csak addig, amíg szívesen ül rajta. Ami általában hamarabb lejár, mintsem én végeznék. :D Szóval még nem állunk sehogy, de én sem erőltetem. Azért nagy haladásnak tekintem azt, hoyg ha belement is valami a pelusba, ő mondja (általában így, hoyg pipitá :D ). Mert ezek szerint már érzékeli, hogy vele történik valami.

Szép napot mindenkinek! itt esett az eső az ájszaka, pedig tegnap olyan gyönyörű idő volt! :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit, Sancsi!
Örülök, hogy végre megtudtatok egyezni! :lol:

Edit!
Dávid is köztünk aludt ma, nagyon nyugtalan volt éjszaka! Én is alig aludtam! Csak azt nem tudom, hogy miért nem adtam be neki kúpot! Ez is homeós szer és az a neve hogy VIBURCOL direkt fogzásos állapotokra való! Fájdalom, és lázcsillapító és enyhe nyugtató hatású! De ma adok neki az biztos!

Sancsi!
Köszi a gyógyszer nevét, azóta én is megnéztem a boiron oldalát!
De nem Dávidnak akarom ezt adni, hanem a nagyfiamnak Ákosnak!

Elin
Sajnálom, hogy vasárnap elszállt az írásod! :( Egyébként hogy telt a hétvégétek, merre jártatok?

Nekem nagyon szerencsém van a munkahelyemmel. Nekem mindent Ők intéztek profi módon! Sőt még beiskolázási utalványt is kaptam Ákira 20 e ft értékben! Igaz hogy mult hét pénteken kaptam meg, de jó lesz téli kabátra, meg cipőre! :lol: Talált pénz!!!! :lol:

Szirwen!
Nektek jobbulást kívánok! Most van ilyen hányásos hasmenéses nyárvány, úgyhogy nem csoda ha a hosszú úton elkaptatok valamit! :cry:

Kati!
Jocikának szerintem a foga miatt olyan a popsija! Mert ha a tejtől lenne, máshol is lenne kiütés! Gondolom most a rágófogak jönnek nem??? Mert az azért sokkal jobban megterheli az ínyt mire kibújik, mint az első fogak!!! :roll:

Edit még Neked akartam írni, ide is megérkezett a rossz idő! Tegnaphoz képest 10 c fokot esett a hőmérséklet! Este úgy fájt a fejem, hogy be kellett vennem egy Advilt!

Szép napot Mindenkinek!

bogyo75

Kati!
Nagyon jó volt a Mc donald's buli! Ákit alig láttam! Dávidka még annyira nem élvezte. Ha beraktam a kicsiknek való játszóba, egyből kifelé indult! :lol: Jövőre már Ő is biztos fogja élvezni!!! :lol:

bogyo75

Szép jó napot mindenkinek!

Lányok, köszönöm, most már meg vagyok okosodva… :lol: :lol: !De azt hiszem, ha legközelebb annál a gyógyszertárnál járok, kérek megint olyan infofüzetet a homeós bogyókról. Hogy lehettem olyan hülye, hogy kidobtam!!!???? :roll:

Sancsi! Én 45 nappal számolok, ennyi van feltüntetve a fizetési papíron, amit minden hónapban megkapok… Aztán majd meglátjuk…

Mikor voltunk a bölcsiben, beszélgettem a bilizésről a dadussal. Ő is azt mondta, értelmetlen erőltetni, mert ellenkezőleg is elsülhet. És rengeteg jele van neki, általában egyik napról a másikra szoknak le a pelenkáról a gyerekek, amikor meg vannak érve rá. Jel például, ha félrevonul és úgy kakil a pelusba. Ha szól, hogy pisilt vagy kakilt (Edit!), vagy ha száraz a pelus 1-1 alvás után. Általában az utóbbi után szokták levenni a pelust és előkapni a gumilepedőt.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

A tegnapi rákszűrés elmaradt, ugyanis a doki azt mondta, hogy mivel még 1 hónap (!) híján nem telt le az 1 év az előző óta, így nem tudja megcsinálni. (Nem gondoltam, hogy 1 hónap ennyire számít.) Kaptam receptet 3 hónapra való gyógyszerről és majd a következő alkalommal, decemberben elvégzi a vizsgálatot is.

Beszéltem a védőnővel. Azt mondta, hogy szerinte is inkább a fogacskákra fogható a széklet megváltozása, de a későbbiekben, ha a fogzás szünetel és a tünetek továbbra is fennállnak, széklet-vizsgálatot lehet csináltatni.

Julcsi: Tegnap délelőtt nekem is be kellett vennem egy Advilt! Valami front lehetett. :evil: Jocinak most a szemfogai is jönnek, meg az alattuk lévők is alul, sőt a rágók is. Nagyon sok egyszerre. Szerencsére éjjel jól alszik ennek ellenére is. :D

Szilvi: Gyógyuljatok meg hamar!

Megyek főzni.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Rengeteget irtatok,alig birtalak benneteket visszaolvasni.

Szirwen:Örülök,hogy semmi komoly nem lett a renni bevételéből,viszont az a csunya nátha ,jobbulást nektek!

Edit!Kriszta remélem sokkal jobban van,hála Istnnek én nem tudom milyen az amikor 38 meg 39 a láza a gyereknek,eddig megfázva sem volt,pedig én semmilyen gyógyszert nem adok neki megelőzésre.
Remélem ez még sokáig igy is marad.
A fogak azzal szenvedtünk ill szenvedünk a mai napig,de csak annyi,hogy fáj neki és amiatt nem alszik,láz vagy hőmelkedés nem kiséri.
Köszönöm a vonalzók dicséretét:-)

s.né Kati,Hát kész vagyok,hogy nem csinálta meg a dokid a rákszürést,az én orvosom ilyenekkel nem szarozik,amikor kértem akkor csinálta,hiszen fizetek neki érte,nehogy már Ő mondja meg hogy jövőhónapban érjek rá.Tudják,hogy egy kisgyerekkel nem olyan könnyű nőgyógyászhoz menni azt olyankor le kell passzolni.
Vagy van kinek vagy nincs.Szegénykém mehetsz majd ujra:-(

Etterke!Én ugy tudom minden megy előről onnan,hogy megszülsz,mivel az előző gyermek nem töltötte be a 2.évet.
Csak mindent ujra meg kell igényelned.
Legalábbis nekem a munkahelyemen ezt mondta a könyvelő csaj.Még a szülési szabadságot is elszámolják ugyanugy mint az elsőnél.Nagyon remélem,hogy ez igy is fog történni.
Nekem az összes papiromat a munkahelyemen kelett intézni,mert családtámogatási kifizetőhely is egyben,ezért gondolom,hogy tudják mit beszélnek.
Most nem lesz genetikai vizsgálat,mert mivel nem mentem visza dolgozni igy a szervezetem tiszta nincs tele vegyszerrel.
Egyszer ha megmutatja magát akkor megtudjuk a nemét.Zsákbamacska lesz a kis csipetkém :lol:
Majd meglátod mennyivel jobb hogy a család itt lesz a közeledben nálunk is ugy volt,hogy csak hétvégén jöttek,mert mindkét részről dolgoznak a mai napig a nagyszülők.
Kell is a segitség mert 2 gyermekkel biztos nehéz lesz,én már próbálok felkézülni rá testileg,lekileg.

Puszi mindenkinek

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Ime 2 közeli képe,többet nincs időm kicsinyiteni,mert ébredezik a lány.

Kép Kép

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Kati: Mira nagyon édes a képeken! Jó volt ez a kis nyáridézés! :lol: Joci is imádott az udvaron pancsolni, amíg az időjárás engedte. Én nem magánrendelésre járok, így nem ért anyagi veszteség, meg aztán recept mindenképpen kellett volna és legközelebb sem külön a szűrés miatt megyek, hanem ugyancsak receptért. Csak annyi, hogy fel voltam készülve a vizsgálatra, másfelől pedig nem kellett volna egy csomót ott ülnöm a váróban, mert a receptet soron kívül kiadják. Akkor sem értem, hogy mennyivel jobb, ha 2 hónappal a lejárt 1 év után csinálja, mintha 1 hónappal előtte. És ha pont ez a késlekedés számít?! :roll:

Képzeljétek! Joci az előbb az ujjával kitekerte a konyhaszekrény egyik ajtaján lévő felső pántnak a csavarját, így az ajtó félig "leszakadt"! :shock: Mindez egy pillanat alatt történt. Visszaraktam, de azért este megmutatom a férjemnek. :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm, az együttérzést!

Regina állapota nem javult, ezért délelőtt az apósommal elvittük orvoshoz. Kiderült, hogy fülgyulladása van, ezért nem megy le a láza. Most kapott szegény egy csomó antibioticumot, de csak este tudok neki adni, mert délben elaludt, és későn kelt. Akkor meg már késő lett volna a reggelit beadni neki. Most persze nagyon nyügős, mindenért sír. De talán már lesz egy nyyugodtabb éjszakánk.

szirwen1

Szilvi, nagyon sajnálom! Hű, nagyon rátok jár a rúd mostanában! :( :( :( kívánom, hoyg minél hamarabb meggyógyuljon a kis drága! :)

Kriszta ma már láztalan volt. Hál' istennek!
de most én vagyok dögrováson: megerőltettem a jobb lábamat (azt nem írom le, hoyg hogyan, mert azt mondjátok hülye vagyok - és joggal lenne :oops: :P ) és azóta görcsöl vagy mia fene, de alig tudok ráálni. Annyira sántítok, hoyg sokszor már majdnem elesek. :roll:

Bocs', hoyg most csak ennyit írok, de már nem emlékszem, mit írtak a Katik, és nem is tudom pillanatnyilag visszaolvasni. Bonyodalmas, lenne elmagyarázni, de nálam sokszor nem nyitja meg a hozzászólásablakot, és akkor cselhez kell folyamodnom, hoyg mégis írni tudjak. Úgyhogy, most a legeslegelső topikhozzászólások vannak előttem! :roll: :P

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hali!
Szegény Regi :cry: ! Jobbulást neki! Akkor most ti is melegítősapkát használtok? Vagy sót?

Edit! Mit csináltál, TE??? :lol: :lol: :lol:

Julcsi! Én meg most láttam, hogy te felőlünk is érdeklődtél… :oops: .
Sajnos most elég csendes volt a hétvége. Szombaton voltunk egy nagyot sétálni egy kismama ismerősünkkel. Mikor pocakosak voltunk, a doki rendelőjében ismerkedtünk össze, meg még a kórházban is egyszerre voltunk, mert ő 1 nappal szült korábban, mint én.
Csak sajnos hamarosan elköltöznek Ceglédre. Ott van a munkahelye, és a bejárást nem tudja megoldani a bölcsi mellett. Így ők mennek oda. :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Riti, Kati28, Sancsi: Köszi a válaszokat a gyeddel kapcsolatosan. Bíztam benne, hogy valóban újra meg tudom igényelni a tgyást és a gyedet. Sikerült beszélnem egy segítőkész hölggyel az OEP-nél és elmondta, hogy ha megszületetik a kistesó, akkor küldjek egy faxot, hogy azon dátummal lemondok a gyedről és igényelem a tgyást. Az egyszeri anyasági segély is jár újra. A munkahelyem nem kifizető hely, a könyvelő mondta hívjam az OEP-et fel, szóval azt hiszem majd én illetve meghatalmazással a férjem intézi majd ezen ügyeket.

Mindenki megggyógyult már? Jobbulást!

Küldtem képeket emailen, illetve a babaszoba oldalon is meg tudjátok nézni! Pocakos képre még picit várni kell :(

Kép
Kép
etterke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?