Új privát üzeneted érkezett!

Sharon,
először is nyugodj meg,mert az a legfontosabb.Szerencsére még nem akkora a baj,de tény,hogy pihenned kell,hogy el ne kezdjél görcsölni,mert az további táguláshoz vezet.Most még a külső méhszájad van nyitva 1cm-re,de a nyakcsatorna zárt,a leírt cg alapján.Ha megnyílt volna a nyakcsatorna akkor úgynevezett méhszájzáró műtéttet csinálnak,de a te esetedben ez még nem indokolt.Ha nem lesznek görcsök,akkor simán kihordhatod a babát a terminus végéig.Persze szigorú pihenés javasolt ilyenkor!Nem írtad most hova tartozol,és melyik kórház van hozzátok a legközelebb.Veszprémben is van PIC,ami nagyon jó,de nem tudom Somogy megyében merre laktok.HA már Pestet céloztad meg mindenképpen keress orvost,bár nem hiszem,ha beállítanál fenyegető koraszülés gyanújával kitennének az utcára.
Szerintem most a legfontosabb a pozitív gondolkodás,és arra koncentrálmi,hogy nem lesz koraszülött a baba.
Ez az első terhességed?Mert a méhszáj állapot miatt ez is fontos szempont lehet!
Nyugi,minden rendben lesz! :wink:

Timi
timiban

Tücsi,
nekünk is jó lenne egy ilyen ovi ahol van logopédiai csoport.De sajnos itt a falukban csak sima ovi van,persze logopédusuk az van.
Vannak alapítványi ovik,a legközelebbi Budán a Szilágyi E.fasoron,de az havi 65 ezer! :shock: Azt sajnos nem tudom megfizetni,pedig az lenne a legjobb a Zsoltinak!Mondjuk oda is be kéne hordanom,és hát busszal az sem lenne egyszerű!De momentán pénzem sincs rá!Talán majd a bizottságnál ajánlanak vmit.
Az Ágiboszi fia is hasonlóba jár,de az meg Nagytétényben van,igaz olcsóbb kb.28 ezer!
Szóval nekem nem nagyon van választásom itt!Lehet,hogy be kéne költöznöm Pestre,hogy a gyerekem jól járjon!Annyira nehéz,hogy nem tudok segíteni neki,úgy ahogy szeretnék!És még sima oviba sem tudom vinni,ez azért már tényleg felháborító!! :evil:
Nagyon bízom a védőnőben,remélem tud segíteni!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Sharon, szia! Nyugi! Hallgass Timire, szülésznö, tehat tudja miröl beszél! :wink: Pihenj sokat és vigyazz magadra!
Stzem korhazat kellene valasztanod (a II nöin és a Veszprémin kivül nem tudom hol van még PIC, de interneten biztos ki tudod deriteni) és utana dokit valasztani ott.
Egyébként a dokim sem abban a korhazban dolgozik ahova amugy tartoznék, szoval nem hiszem, h lenne ezzel gond (sztem igy is ugy is fizetni kell :? ).

Timmancs, szia :) honnan tudod, h alacsony a fajdalomküszöböd? Csak azért érdekel, mert én szülés elött egyszerüen nem tudtam eldönteni, h nalam mi a helyzet ilyen szempontbol :)

Timi, brutalis ez a 65 Ft/ho!! Remélem felveszik Zsoltit hamarosan, ez igy nem fair! Megtehetik egyaltalan, h nem veszik fel, mert csak késöbb fog suliba kerülni?

Lilla, Biiii, hihetetlen mennyit nöt! Nagyon megnyult az arca.

Moni, nem tudom mi lesz nalunk az allergiaval kapcs....
Nekem is ugy rémlik azt mondta doki, h 2 éves kor utan lesz majd valami teszt, de nem vagyok benne 100% biztos. Majd el kell menni a dokihoz valamikor. EGyelöre szigoruan tartjuk a diétat.
Amugy nem tudom mi pontosan ez a tejprovokacio, de ugy érzem nalunk nincs szükség tesztelésre.... Par honappal ezelött joghurt került V börére véletlenül (de nem is evett belöle) és rögtön vörös és kiütéses lett, szoval.... :roll:
Nekünk legutobb azt mondtak, h altalaban iskolas korukra kinövik, én ezzel "kalkulalok" aztan majd meglatjuk.
Kivancsi vagyok lesz-e ilyen gondunk a kistesonal is.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Sharon, tényleg nyugi, Timi nekem is sokat segít. :)
Mondjuk a Börzsönyivel összefutottam tegnap, hháááát, maradjunk annyiban, hogy sajátságos a stílusa és azt gyanítom, hogy még eléggé a pályája elején járhat. Lehet, hogy egy kicsit tapasztaltabb és megnyugtatóbb személyiséggel jobban jársz.

Persze nehéz ezt megmondani, hogy sem téged, és valójában őt sem ismerem.

Bár bevallom, a PIC-ről azt sem tudom, micsoda, de ha abba a kórházba akarsz menni, mindenképpen szerencsés lenne, ha ott egy orvost fognál magadnak, vagy lenne egy oda szóló beutalód.

Vidékieket tutira fogadnak, tegnap egy székesfehérvári anyukával együtt ültem sorban, de sajnos fogalmam nincs, hogy került oda.

Hirtelenjében, ha neked lennék, akkor itt a 333. oldalon levő táblázatban megnézném, hogy ki kinél szült, senki nem panaszkodott a dokijára, úgyhogy választanék azokból a nevekből és esetleg közvetlen elérést priviben attól kérnék, aki annál a dokinál szült.

Kitartás és nyugi!

Timi! Nem tudom, hogy merre laksz, de nem irigyellek, az biztos, hogy Pesten ezt-azt könnyebb elintézni, de pont ezek a dolgok itt is küszködve mennek, nagyon. Csak az biztos, hogy megközelíthető lehetőségek kicsit többen vannak.

Ezek az ovi árak elég horrorisztikusak, én is hatvanról hallottam Zuglóból, errefelé már harmincról is, de hát az is brutális. Reméljük, a bizttságban okosabbak lesznek... Mesélj majd!

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtatok!

Timiban!

Sajnos nagyon komlikált eset vagyok! Röviden: évekig meddőség, kivizsgálások sora, hsg: arcuált méhüreg. 1 éve inszemináció. sikeres, 6/7 héten vérzés, vetélés. Küret, nem sikerült, másnap újra. Ok: méhfejlődési rendellenesség: septum. Novemberben septum resekálás. Kötelező pihenőidő, egy totálisan rossz méhhel. Idén áprilisban Isten ajándéka a mostani spontán kisbabám! Hát ez a múltam, azt hiszem így már érthető, hogy miért félek ennyire! A rengeteg eddigi kínlódásról és fájdalomról nem is beszélve. Egyébként Balatonlellén lakom. Nem is tudtam, hogy Veszprémben van PIC, az interneten nem találtam róla eddig semmit, de most megnézem jobban! Próbálok hinni abban, hogy nem lesz baj, de nehezen megy! Eddig egyébként Kaposvárra jártam, de nagyon rossz a kórház, koszos, rettegtem a fertőzésektől, míg bennt feküdtem.

Mindenkinek köszönöm a válszokat! Nagyon aranyosak vagytok!!!

Kép

Kép
sharon

Szia Sharon!

Tényleg egy kis csodád van, tényleg próbálj megnyugodni, ez a baba ilyen előzmények után biztosan nagyon oda akar születni hozzátok, pihenj sokat, dolgoztass másokat! Akár az információ szerzéssel is!

Tücsi
20150827140659

Sharon, most latom, h pont egyidösek a babaink :)!

Timi biztos tud majd sok infot adni neked a Veszprémi korhazrol, elég jol ismeri, ugy tudom :) Lehet, hogy még dokit is tud ajanlani, stb.
Nyugi, vigyazz magatokra!

Sára

Kép

Kép
saara

Sharon,
tényleg sok mindenen végigmentél.Már csak az előzmények miatt is veszélyeztetett terhes vagy.Szóval eddig Kaposvárra jártál,hisz oda tartozol.Nem tudom pontosan,hogy a veszprémi pic-nek mennyi a vonzáskörzete,de Lelle kb.80 km,tehát közelebb van,mint Pest.A veszprémi kórházban csak a terhesgondozásra lehet orvost fogadni a szülésre nem.(ez hosszú történet,de évek óta már így van)
A mostani dokidban megbízol?Mert ez is fontos szempont!Ha mégis felkeresnéd a vp.-i kórházat,és a főorvost ajánlanám,mert a te eseted elég összetett.Egy beszélgetést megér a dolog,nagyon normális ember.Nem egy nyájaskodó,de őszinte!
Talán még azt kéne megérdeklődnöd a kaposvári kórházban,hogy a koraszülés gyanús kismamikat hova szállítják át!Mert azt tudnod kell,hogy minden olyan kórház ahol nincs PIC mindig megpróbálják még"egyben"átszállítani a kismamát olyan intézményba,ahol fel vannak készülve egy koraszülött fogadására!Ezért a vp-i PIC-nek is nagyobb a vonzáskörzete,mint magának a szülészeti osztálynak.Biztos érted mire gondolok.Tehát kerülhetnek oda csak azért kismamák,mert idő előtt beindult a szülés és a koraszülőtett a PIC fogadta.
Van egy történetem,amit már a többieknek is szerettem volna leírni,mert nagyon szép.Ez nem olyan régen történt,és az egyik szülésznő kolléganőm esete!
Elvált nőről van szó és évek múlván lett egy komoly kapcsolata,és terhes lett,36 éves.Nagyon örültek neki,és várták a baba érkezését.Egy darabig dolgozott,aztán félidőtől tp-re ment.Sajnos nagyon korán 23 hetesen el kezdett vizesedni és a vérnyomása is rendetlenkedett,ami napról napra kezedett kezelhetetlenné válni,mígnem már a fehérje is megjelen a vizeletében.Mindezt 24 hetesen produkálta(bocs Sharon és Sára tudom ti pont ebben az időben járok,de ti nem vagytok toxémiásak)be is fektették egyből és szoros megfigyelésen volt a babával együtt.Egy hétig tudták benntartani a babát,mert nagyon romlottak az eredmények és már a baba is veszélyben volt.A 25.héten megcsinálták a császárt,680gr lett a kislány!Szerencsére jól volt,még lélegeztető gépre se kellett tenni,csak pozitív nyomású oxigénre.Nem lett semmilyen szövődménye,minden lelete jó lett,már 2 hónapos és több,mint 1600gr!Már semmilyen segédlet nem kell a lélegzéséhez,infúziót sem kap és már cumisüvegből eszik.
Szóval sok hasonló eset van Veszprémben a PIC-ben!Nagyon profi gárda dolgozik ott,a főorvos asszony nemzetközileg elismert szaktekintély!

Tücsi,
jeleneleg Budajenőn lakom,és itt eléggé meg van kötve a kezem ovi ügyileg.

Sára,
sajnos megteheti,pont erre hivatkozva,de csak akkor,ha helyhiány van.Már pedig itt az van,jóval 100% felett van a létszám!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Timiban!

A mostani orvosom nagyon rendes, meg vagyok vele elégedve, csak a kórház nagyon gáz! Nem szeretem a rémtörténeteket, ezért csak annyit mondok, hogy rettegtem a fertőzésektől, míg bennt feküdtem. Sajnos úgy érzem, hiába jó a doki, ha a kórház nem az. Kaposvárról egyébként Pécsre a klinikára viszik a koraszülötteket. Megkérdeztem, Kaposváron csak betöltött 32. hét után lehet szülni, előtte rohammentő viszi le a kismamákat Pécsre, még egyben! Azért gondoltam inkább Pestre, mert oda jobb a közlekedés, végig van autópálya. Ha nagyon siet az ember egy óra alatt ott tudok lenni. Pécs szintén olyan messze van, mint Pest, de nincs autópálya és oda több, mint 2 óra az út! Veszprémbe szintén nehéz eljutni! Holnap délután megyek a dokimhoz, beszélek vele és meglátom ő mit mond. Bár Kaposvárra nem szeretnék mégegyszer befeküdni, nem vagyok kényes lány, de ez rettenetes volt. Az egész kórház gyönyörűen fel van újítva, csak a szülészet nincs! És pont ott, ahol a legnagyobb tisztaságra lenne szükség, ott van kosz és fertőzésveszély!Bár attól, hogy valami régi még lehetne tiszta!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Holnap doki után jövök, hogy mit mondott!

Kép

Kép
sharon

Sharon,
akkor most elég nehéz döntés előtt állsz!Sajnálom,hogy Kaposváron ilyenek a körülmények.De az jó,ha a dokidban tökéletesen megbízol.Több tanácsot nem igazán adhatok,kiváncsi vagyok mit mond a doki a PIC választásról.
Nagyon szorítok,hogy a várandóságod hetei boldogságban teljenek,és ne árnyákolja be semmilyen probléma!Biztos minden rendben lesz,jó egészséget kívánok hozzá!

Timi
timiban

Jó reggelt! :)

Alziza! Megszereznéd nekem ennek a magándokinak a számát, címét? Ilyen jó "hírek" hallatán tuti elviszem hozzá Sanyikát, merthogy az allergia mellett ekcémás is...
Előre is köszönöm!

Sára! Szóval te sem vagy túl optimista a 2 éves korra kinövi dumával kapcsolatban...

Sharon! Nagyon drukkolok nektek, hogy minél tovább benn maradjon a pici és szép, egészséges kisbaba legyen! Ilyen előzmények után teljesen érthető a félelmed!

Köszi a pisigyűjtési tanácsokat, egyenlőre a kádban állva nagyon keveset sikerült összegyűjteni, holnap újra próbálkozunk :)

Timi! Mikor mentek a bizottsághoz?

Szép napot mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Móni!

Persze megszerzem,még ma!

Egyébként van egy ismerősöm,az Ő kisfia a tejfehérjére allergiás,Ő csupa-csupa kiütés lesz!Nála kb. 1 évesen derült ki,most 4 éves és szigorú diétán van még mindíg!Semmi olyat nem ehet amiben tej van!A palacsintát,a tortát és minden ilyesmit neki külön kell készíteni!

A barátnőm kisfia,akitől megszerzem a doki számát,tejcukor érzékeny!Neki hónapokig hasmenése volt és nem hízott egy grammot sem,a hasa pedig fel volt puffadva!Szegény egy csomót szenvedett mire rájöttek,hogy mi van!Mióta diétán van semmi baja és már hízott is!Ő 3 éves és csak most pár hónapja derült ki ez az egész!

Valóban van olyan ami kinőhető!Nekem Zina tápszeres volt(ill. mindegyik) és 2 hónaposan rohantunk Vele az ügyeletre,mert tele lett foltokkal!Akkor azt mondták tejallergia!Kapott valami speckó tápszert ezt itta 1-1,5 éves koráig és utána el is múlt!
Ne,m tudom mitől függ!

Most Zalcsit figyelem mert egy csomószór van mostanában hasmenése(mondjuk nem folyamatosan,mint a barátnőm kisfiánál!Lehet,hogy csak a foga!) és több hónapja nem hízik!Ma viszem dokihoz aztán valószínűleg én is elviszem a maszekhoz!
Csak most a jövőheti kardiológián szeretnék vele túl lenni!
Remélem minden jól alakult!

Sziasztok
Vendég

Móni,
még nem tudom.Azt mondták levélben vagy telefonon értesítenek!
Nagyon kiváncsi vagyok mit fognak mondani és tudnak e majd segíteni!

Sajnos az allergia elhúzódó lehet.Rebi is tejallergiás volt,de a mai napig is kijön az ekcémája!Sőt pollen allergiás lett!Nálam még a mai napig is előfordul az ekcéma.(gyerekként tejallergiás voltam,felnőttként meg asztmás lettem,mondjuk nem vagyok súlyos eset)

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam, olvasgatni nem volt időm, mert annyi dolgom van - holnap utazunk Bível Balcsira a hugomékhoz, pakolni kell, stb. - szóval beugrottam, hogy közöljem, a hely le van foglalva a talira.

Tehát mostantól hivatalosan is kihirdetem:

A találkozó időpontja szept. 26. szerda, 15 óra, a budaörsi játszóházban.

Ha késnénk, mert a Fiatalember nem ébred fel időben, akkor a szokásos hátsó szoba le van nekünk foglalva a játszóházban, oda menjetek. Ott talizunk!

Ja, még annyit, hogy várunk mindenkit szeretettel, azokat is, akik nincsenek rajta az emiles listán, és csak itt értesülnek a találkozóról, ha érdekel Benneteket a pontos cím, akkor írjatok nyugodtan privit, hétvégén itthon leszünk már, akkor válaszolok mindenkinek!

Szép napot!
Lilla

lilló

Móni,
most hoztam be a levelet!Csak emlegetni kellett! :roll: Csütörtökön mehetünk 9 órára!Hát nagyon kiváncsi leszek a szakvéleményre!

Lilla,
kellemes kikapcsolódást a hétre!Akkor jövő hét szerdán találkozunk! :wink:

Pusz

Timi
timiban

szia Sára,

Csak azért gondoltam, hogy alacsony a fájdalomküszöböm, mert a menzes fájdalmaknál volt, hogy nem tudtam bejönni dolgozni, annyira nem bírtam elviselni. Meg a szurikat is nehezen viselem, pl a fogászaton az injekció nekem irtóra szokott fájni.
De lehet, hogy ezek hülyeségek és bírni fogom a fájdalmat, csak azért jó, ha tudom, hogy van más lehetőség is.
Üdv

Timmancs
timmancs

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Megvagyunk ám!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszönöm a biztatást, és sajnos valóban tele a padlás.(De nem baj,mert veszünk nagyobb házat és ha januárban újra folytatjuk.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Szóval nem adjuk fel,csak kicsit összeszedjük magunkat!

Talira megyünk!!!

Közben elkezdődött az egyetem, most finnül tanulok! :shock: :shock: :shock: A jövő félévben meg latinul :shock: :shock: :shock:
Hűűű,de okos leszek! :P :P :P :P

Most megyek,de délután elmesélem mi újs velünk!

Addigis pusszantás!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok!!

A II.számú Klinikán fognak császározni epiduláris érzéstelenítéssel!
Azt hallottam erről hogy a gerincnél hagyják a tűt 2 napig.
Nem tudom hogy igaz-e,én nem nagyon akarom elhinni!
Segítségeteket várom,egy kicsit meg vagyok ilyedve!!
Köszi!!
Ivett
ivett&fanni

Ivett,
nem tűt hanem kanült hagynak benn,de szerintem csak másnapig,mert utána már nem annyira kell a fájd.csillapító,mint a műtét után.Ez hasonló,mint amilyet infúzió bekötésénél a kezedbe raknak.Abban sincs tű,igaz azzal szúrják,de utána kihuzzák és egy puha csövecske marad ott.Ugyan ez történik az epidurálnál is.

Timi
timiban

Sziasztok!

Ivett: én spinálissal szültem, akkor nem volt semmi a hátamba, csak beszúrták ott a műtőben és kész. Ne aggódj, minden a legnagyobb rendben lesz, jó helyen vagy, jó kezekben.
Az örzőben velünk nem voltak annyira kedvesek, de nem is kell foglalkozni velük, a lényeg, már ott van a babácskád, és nemsokára láthatod! Kitartás, és ne félj!

Gondolom persze ez lehet a különbség az epidurális és a spinál között! Jól gondolom Timi?:-)

Áki náthás, szerencsére csak az orrán szorcsog, de elég az is.. Olyan borzalmas ez az orrszívás, anyai szívem beleszakad, de mindig arra gondolok, hogy muszáj, mert ha nem teszem meg, akkor akár az arcára, vagy a fülére is húzodhat, az meg kinek kell.

Ti ilyen idős korban adtatok valamit ősszel a gyereknek? (pl: Cebion, Oscillo...izé a homeopátiás kimondhatatlan gyógyszer)

Szép napot!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Szia B.Szilvia!!

Ugy halottam hogy a spinális császárnál sokkal többet kell feküdni mint az epidurálisnál!
Nekem azért fontos az epiduláris császár mert utánna 6 óra hosszára rá felkelhetek!A babát rögtön meg kell műteni mert van egy kis nyílás a köldöke mellett és a gyermek klinikán Verebély doktor úr végzi a műtétet és nekem oda minnél hamarabb át kell sétálnom!
Timi!
Akkor jol értelmezem,hogy nem tű marad a hátamba hanem ilyen vékony cső?
Epiduláris császár után kapunk infuziót?
Tényleg szülésznő vagy?Ugy olvastan a neten!!
ivett&fanni

Sziasztok

Ivett
epidurál: nekem tavaly januárban Ákosnál epi volt, és a csaszi péntek délután volt, és csak vasárnap vagy hétfőn vette ki a hátamból a doki a cuccost, addig minden délelőtt jött és nyomott belém egy kis fájdalomcsillapítót, remélem, hogy most is így lesz! Már csak azért is mert a dokim azt mondta, hogy ha a kistesó nem pottyan ki akkor csaszi, de én is inkább csaszit szeretnék + EDA-t.

Bocs ha félre ütöttem 1-2 betűt de az ujjaim már nagyon zsibbadnak, alig tudom lassan a kezeim valamire is használni! :cry: De a doki megnyugtatott, hogy lehet ez még rosszabb is, de majd elmúlik. Persze szerencsére már azért nem hánnyuk annyira a heteket, úgyhogy ahhoz képest már tényleg nincs sok!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Szia Ivett&Fanni!

12 órát kellett feküdni, de nekem az éjjel telt le, szóval másnap mehettem le a gyerekágyra. Nekem a babám nem tudott kibújni, és fenyegető oxigénhiányos állapot miatt császároztak így.
Remélem a babáddal minden rendben lesz, és minél hamarabb a kezedbe veheted Őt. Miért kell császárral szülnöd?

Mikor fogsz szülni?

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

B.Szilva!

Ilyen esetben sajnos csak császározni lehet!
November elejére vagyok kiírva!
Ivett
ivett&fanni

Ivett,
igen csak a cső marad benn.Ezekszerint pár napig,ahogy Erika írta.A spinálnál nincs cső,egyszeri érzéstelenítés és ott azért kell feküdni,mert fejfájást okozhat,mint szövődmény.Az eda ilyen szempontból sokkal jobb,meg a műtét utáni fájd.csillapítás is megoldott ez által.De sürgős császárnál nincs rá idő,mert tovább tart,mire kialakul a hatása.De neked programozott császárod lesz,ezért itt biztosan edát alkalmaznak!Infúziót biztos adnak,mert amíg nem iszol eleget addig így pótolják a folyadékot.De amint tudod elkezdheted az ivást!Nekem anno egy aneszteziológus azt mondta,hogy eda után bármikor fel lehet kellni,nyilván azért van egy időkorlát a műtét miatt!
(igen,szülésznő vagyok,de nem a sotén)
Minden jót kívánok nektek és,hogy a babádon sikeressen elvégezzék a műtétet!

Dina,
örülök,hogy jelentkeztél és,hogy jöttök a talira! :wink:
Most már nagyon okos leszel!Úgy hallottam,hogy a finn nem annyira nehéz nyelv!(nekem biztos az lenne)

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Timi!!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Láttál már ilyen esetet mint az enyém?
Tényleg műthető a gastroschisis?
Mennyi esély van rá hogy sikerüljön a műtét?
Ha tudsz nekem erről írni valamit nagyon megköszönném!!
Ivett
ivett&fanni

Ivett,
sajnos saját infóm nincs és nem is tanultam erről.Az már újszülött sebészet,az meg nem tartozik a munkámhoz,de szívesen utána nézek neked!
Timi
timiban

Találtam egy fórumot,ahol egy anyuka írt,akinak tavaly született ilyen betegséggel egy kislánya!Bemásolom pü-ben!Mert hosszú,de nem az egész!De ha beírod a keresősbe a betegséget akkor kiadja azt a fórumot is.A TAVAM-on belül van.
Timi
timiban

Timi!!

Köszönöm a segítégedet de akinek tavaly a kislánya született őt ismerem!
Te nem is láttál még olyan babát akinek ilyen problémája lett volna?
Ivett
ivett&fanni

Ivett,
nem láttam.De szerintem ahol én dolgozom ott,ha kiszűrnek egy ilyen betegséget,azt a kismamát Pestre irányítják,mert nálunk van egy nagyon szuper PIC,de újszülött sebészet nincs!Gondolom ezért nem találkoztam még ilyen babával.Sajnos olyan fejlődésirendellenességgel már igen,amit nem vettek észre.Volt,hogy menthető volt a gyermek és helikopterrel vitték Pestre műteni,volt,hogy sajnos az élettel összeegyeztetetlen.De a te esetedben,az írásokat olvasva szépen meg tudják oldani ezt!
És azóta minden rendben a kislánnyal?
Timi
timiban

Szia!!

Igen minden rendben a kislánnyal teljesen egészséges.Nem mondaná meg senki róla hogy neki ilyen baja volt!!
A hasán nem látszik semmi olyan profi modon a köldökzsinorral összenövesztették a hasán a nyilást!
Ivett
ivett&fanni

Sziasztok

Ivett
Te november hányadikára vagy kiírva? Mert én november 13., de szerintem Pici Bogárka (Áron) is hamarabb fog születni, úgy mint Ákos bátyókája. Csak attól félek, hogy lehet hogy jövő csütörtökön már haza sem fog engedni a dokim, hanem megint bérelhetek egy ágyat a patológián egy kisidőre.
EDA: szerintem azért is jobb mert a műtét után az őrzőben az ágyban már lehet forgolódni egyik oldaladról a másikra, vagyis mondják is hogy mocorogj, nem úgy a Spinálnál (ha jól tudom).
baba műtét: nálunk a sógoréknál volt 5 éve a legkisebbnek (ha jól tudom bélcsavarodása) 1-2 napon múlott az élete, mert itt a helyi kórházban nem vették észre RTG-n hogy mi baja, és a sógorék felhívták a nőgyógyászt (az enyém is) és ő ajánlott nekik pesten egy dokit, és olyan szépen megműtötték az 1-1,5 hónapos kislányt (köldökénél) hogy már nem is látszik belőlle semmi!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Hát lányok reménykedtem,hogy esetleg eltudok menni a talira,de sajna nem fog összejönni! :(
Pedig nagyon jó lett volna találkozni veletek!Mégis csak jobb úgy beszélgetni,hogy látok magam előtt egy arcot!
Na,majd legközelebb!

Móni!
Felhívtam a barátnőmet.de pont úton volt valahol!Ha hazaér küldi a számot én meg küldöm Neked!

Anid!
Jó Rólad hallani,és örülök,hogy nem adjátok fel!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szia Erika!

Én Okt.22-e körül fogok befeküdni a korházba,és Nov.19-edikei héten lesz valamelyik nap a császár!
Tényleg bent van a császár után a gerincednél még 1-2 napig a cső(tű)?Infuziót kaptál a császár után?
Egy kicsit megvagyok ilyedve!
A műtét óta teljesen jól érzi magát a kislány?
Nem tudod véletlen ki műtötte?
Az én babámat majd Verebély Professzor fogja műteni!!

Ivett
ivett&fanni

Sziasztok

Ivett
EDA: ha jól tudom tű segítségével juttatják be a hátadba az EDA-s kanült, de azt utána ki is húzzák, tehát tűt tuti nem hagynak a hátadba, és én utána még 2-3 napig kaptam rajta keresztül - vagyis jött délelőttönként a doki aki csinálta az EDA-t és belém nyomott egy kis fájdalom csillapítót, így hatásosabb mintha bogyót szednél, és utolsó nap a fájdalom csillapító után fogta és szépen kihúzta a hátamból a kanült. Infúziót nem kaptam a császár után, de be voltam vele fenyítve (mert hát míg mások már akár másnap is produkáltak székletet és vizeletet) addig én már dupla - tripla hashajtóért álltam sorba + kúpért és így is sokadik napra volt csak valami, de így legalább megúsztam, igaz hogy éjjszakánként a folyósot róttam oda-vissza. Infúziót már azért sem akartam, mert a csaszi előtt 3 hétig béreltem 1 ágyat a patológián és minden nap kaptam infúziót (hogy jó legyen az áramlás) és már pár helyen emiatt addigra teleszúrkáltak, és nem igazán akartam hogy tovább böködjenek! Mert mindegyiknek fájt a helye.
a keresztlányunknak a műtét óta semmi baja, sajna nem tudom hogy ki műtötte, de szombaton megyünk hozzájuk, és ha nem felejtem el akkor megkérdezem.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

UH megvolt, azt mondtak, hogy kislany :D :D :D

Sára

Kép

Kép
saara

Sára,
szupi :lol: gondolom minden rendben!

Pusz

Timi
timiban

Igen, azt is mondtak :)

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Saara! De jóóó! :D

Alziza! Előre is köszi!
Sajnálom, h nem tudtok jönni! :(

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Az én kérdésem az lenne, hogy a II.klinikán szült e már valaki
Dr. Paragi Péternél?[/url][/quote]
andi005

Sziasztok!

Sara!
De jo! A kislanyodnak lesz egy batyja, aki megvedi :D Sztem ez a legjobb sorrend, ha lehet ilyet mondani :) !
Orluok, h minden rendben, gratulalok!

Minden kismaminak szoritok, es jo egeszseget kivanok!

Lanyok!
Azt hiszem, elkovettem egy nagy hibat! Vagyis kettot...
1. Rajottem, h Lujzi csak cicvel tud elaludni... Ez nyilvan, amig itthon vagyunk, meg csak ritkan mozdulunk ki, nem nagy gond, de allitolag kesobb okozhat nehezsegeket...

Lujzi amugy is olyan baba, aki ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, es nagyon kizokkenti minden kimozdulas, igy probaljuk mertekkel beadagolni a nagyvilag uj dolgait..

2. Beleolvastam a Suttogoba, hatha talalok segitseget, de ehelyett tehetsegtelen balga anyanak erzem magam, akinek drakoi kemenyseggel at kell nevelnie a babajat a helyes uj rendszerre, barmennyire es barmennyit sir is. Megprobaltam, de nincs hozza szivem es lelki erom..

Van esetleg 1-2 tanacsotok szamomra??

Elore is koszi!

Kép
boga

Sziasztok!

Móni!
Megvan a telefonszám!
Valami mágneses "izével" vizsgálják!És külön mindent megnéznek!
Úgy külön,hogy nem csak azt nézik pl.,hogy gyümölcs,hanem külön alma,barack,paradicsom,stb.(Így derült ki,hogy a barátnőm kislánya a paradicsomra allergiás és azóta nem is voltekcémás!Kopp-kopp!A kisfiú pedig a tejfehérje +nem ehet marha húst sem!)Egy viszgálat kb.1,5 óra!És azt hiszem 10000 Ft körül van!
A szám:281-30-35

Boga!
Hát..,szükséges rossz a cumi!
Nálunk Alex egyáltalán nem cumizott!Mindegyik tápszeres volt én sajna nem tudtam szoptatni,(már egyszer írtam miért!)ezért Zina viszont állandóan a tápszeres üveggel aludt!De állandóan bukott!Mire rájöttünk,hogy nem éhes,csak cumizni szeretne! :roll:
Hát kapott cumit!A leszoktatással nem volt gond,mivel csak és kizárólag alváshoz kapta meg!E mellett még volt egy rongyi is!
A cumiról 1,5 évesen leszokott a rongyi maradt!
Zalánnál ugyanígy van!Alváshoz előkerül a cumi rongyi!
Hát nálunk ez van!

Sara!
Gratula! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Boga!
Nálam a suttogó a kukában kötött ki.
Suttogjon a szemétnek.
Komolyan, én nagyon nem értek egyet azzal amit ott leírnak. Szerintem egy gyerek mindig okkal sír. De ezt már egyszer leírtam.
A gyerek pont akkor fogja elveszteni az azt embert akit a legjobban szeret, amikor nem figyel arra hogy sír. Lehet hogy csak unatkozik, de mi van akkor ha éhes, vagy ha fél és ezt jelzi is Nekünk, mi meg nem is figyelünk rá... Szerintem egyértelmű hogy a gyerek jelzéseire mindig figyelni kell és reagálni.
De ez az én személyes véleményem.

Imit én ebben az elvben nevelem és semmi gondunk nincs.
Most már az éjszakákat is átalussza. 8-9 hónapos koráig Imi is cicin aludt el, még most is midig megszoptatom elalvás előtt, de már ritkán alszik el rajta, viszont megnyugszik és akkor berakom az ágyába és elaszik magától.

Andi005!
Sajnos nem ismerem az orvosodat.

Saara!
Gratula a kislányhoz. :lol: :lol: :lol:
Szerintem is ez a legjobb felállás. Mi is erre gyúrunk. 8)

Rávettem apát, hogy vegyen ki szabid a tali napjára, így mi is le tudunk menni. :D :D
Úgy várom már.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Boga!

Ez melyik alvást jelenti? A napközbeniket vagy az esti utolsót?
Nálunk el tud aludni napközben minden nélkül, este viszont cicin. De már volt olyan is, hogy egy kicsit megcsúsztunk egy vidéki látogatással és az úton hazafelé elaludt a kocsiban cici nélkül és fel sem ébredt reggelig, nem is volt éhes.

Tündével ellentétben nekem bejött a Suttogó, de csak a napirend kialakitásában ( erről már valóban beszéltünk). Természetesen ha sir a gyerek, akkor fel szoktam venni. Először próbálom megnevettetni és ha nem sikerül, akkor felveszem (ez nálam az jelenti, hogyha nevet, akkor csak uncsizik, de ha nem nevet, akkor valami más baja van).

Képzeljétek, mind a ketten náthásak vagyunk, Apa meg egy csapatépitő bizbaszon van két napja. Ma este fog hazajönni. Jókor jött ez a hülyeség. Jókedvű a kicsi, folyamatosan porszivózom az orrát. Sajnos már köhög is, délután lemegyünk a dokihoz egy csekkolásra.

Ja, és megdöntöttük a nem-kakilási rekordot, 9 nappal. :shock:

Szép napot mindenkinek.
Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Kép Kép

Na, most igy néz ki Bálint baba. Imád ülni, de persze még forogoni sem tud (vagy nem akar). Viszont sirva próbálj meg felhúzni a popiját.

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Köszi lanyok :lol:!

Boga, szerintem felejsd el a Suttogot! Az alvasrol szolo rész szerintem tele van baromsagokkal, ne foglalkozz vele! (a csucs a felvesz-letesz modszer sztem :roll:). Ami jo tanacs szted azt fogadd el, a többi meg le van tojva!
A masik, hogy ez a könyv a legtöbb anyabol azt az érzést hozza ki, hogy mindent rosszul csinal, ez meg csak hülyeség lehet!
Sztem inkabb Ranschburg Jenö, Vekerdy Tamas meg ilyen könyveket nézegess. Van még a Picik és kicsit (Penelope Leach), ami nagyon jo (de draga, 8500 Ft :shock: , lehet kérni karira vagy szülinapra :wink: Viszont jo dundi könyv). Ujabban ezzel viszem le a nyomast, ha sok a göz a fejemben :mrgreen: Elolvasom és rajövök, hogy nem egy ufoval van dolgom. :lol:

Vince olyan 6-8 honapos kora körül kezdett el cicin elaludni, ez egészen 18 honapos koraig tartott (amikor abba hagytuk a cicit). Teljesen meg voltam rémülve, h hogyan fogom erröl leszoktatni, össze-vissza paraztam. Mikor elöször kimaradt nem volt SEMMI! :lol: Leraktuk az agyba és kész!
Ugy elaludt, mint a sicc, gond nélkül, azota sem hianyolja. (Szerintem joval hamarabb is abbahagyta volna, de nem probaltam).
Annyibol béna, hogy nem tudsz elmenni este moziba, stb. Bar attol is függ, h mikor fekteted. De egyszer ugyis kinövi!

Vanda, kakilasi rekord :shock:

Andi005, én sem ismerem a dokidat, sajnalom! Nem lehet, h egy masik korhazbol került at a II. nöire? Sok ilyen van allitolag mostanaban. Akkor lehet érdemesebb a régi helyen érdeklödni (babaneten belül gondoltam :)).

Dina, remélem a talin beszélsz majd nekünk finnül egy kicsit, nekem nagyon tetszik, vicces nyelv :lol: sakkkapakkanak! (na jo megyek egyet pihenni, ram fér :wink:)

Sára

Kép

Kép
saara

Balint NAGYON pasis! :)
saara

Szia Saara!

Én meg gratulálok a kis nunishoz! :D

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Alziza!
Köszönöm szépen a telefonszámot, fel is hívtam őket, de azt mondják, hogy Sanyika még pici ehhez a vizsgálathoz, mert 1-1,5 órán keresztül a kezet vizsgálják egy műszerrel és azon keresztül az egész test reakcióit és ő valszeg nem fogja végigülni a másfél órát. Hát ebben igazuk van. Mindenesetre nagyon sajnálom, pedig már úgy beleéltem magam! Ennek ellenére köszi a segítségedet, elteszem a számot, lehet hogy pár év múlva is szükségünk lesz rá.

Tündi!
Lehet, hogy későn szólok, de mehetnénk együtt a talira és akkor apának nem kellene szabit kivennie! Mi úgyis kocsival megyünk és elvinnénk titeket is.

Könyvolvasás téren én vagyok a rosszabbik véglet: nem olvasom egyiket sem. Egyszer-egyszer beleolvastam pár könyvbe és egy konkrét problémával kapcsolatban totál ellenkezőket tanácsoltak. Akkor tettem le őket és megyek a józan eszem után és a tapasztalt anyuka ismerőseim tanácsára hallgatok csak :D

Vanda! Egy cipőben járunk: Sanyikának is folyik az orra, nyűgös, kicsit köhög és apa 3 napos akármin van vidéken! Ez általában így szokott lenni. :shock:
Bálint nagyon tündéri!

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sára

Csak neked: Kala on vedessa. (A hal a vízben van.)
Peter lukee kirjaa.(Péter olvas könyvet.)

Gratula a kiscsajhoz!!!!

Én már az ikeás katalóguson szétröhögtem magam, minden megnevezés olyan vicces, tök jó káromkodásnak mondjuk egy ágy név!:))))))))))))))))))

Könyv téma:
én nem olvastam semmit, nincsenek is meg ezek a könyvek!
Tök mindegy mit olvasol, úgyis a gyerek dönt!Ők meg ugye nem olvasnak szakirodalamt! :lol: :lol: :?

Kép
anid

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?