Új privát üzeneted érkezett!

Építkezéshez kértük.
Vendég

Ichtus!
Igen kiszőkült Alexa is rendesen :lol: Mi a férjemmel sötétbarna hajúak vagyunk, így viccesen közli mindig, hogy a postástól van a gyerek (női postásunk volt) :lol:

Tüccs!
Mellettünk van egy kisbolt és minden reggel oda hozzák frissen, még az autót is hallom, ha akkor épp fent vagyok Alexával 8)
Na meg az újságkihordót is :D a közelben nincs újságos, így megrendeltük.

Kép
klmaria

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Kép
Czakoca!
Bernadettnek BOLDOG HÓFORDULÓT!
jÓ búlást nektek is!

Klmaria!
Nagyon édes Alexa!Akkorát nőt már ő is!Nemrég még mindenki azon agyalt,hogy mikor fog az ő babója is járni stb...!Tessék már nagyon sokan 1 éves szülinapjukat ünepelték!Megy az idő nagyon!

Szocpól!
Mi annak ideén (2002-ben),2 gyerekre igényeltük meg az OTP Banknál!Nállunk vedtük fel a lakáshitelt is,és összevonták a kettőt!Nem adnak ki előre semmit,csak úgy ha előre felmérik a háznak a készenlétetségét!A szocpólhoz is kellett aszem 40-50%-nak meglenni!Aztán nekünk nagyon elhúzodott,mert amikor az utolsó papírt alákellett volna írni anyós meghalt!Kezdődött előlről az egész herce húrca!Új házfelmérés stb..!Dupla fizetés volt mindenből! :evil: :cry: Aztán megkaptuk egy részét,és ahogy épűlt a ház úgy kaptuk meg a többi részletet!A papírmunka a sok idő,maga az építkezés ,ha van segítség gyorsanmegy!Aztán a Bank szólt,hogy a harmadik gyerkőcre is megigényelhetjük a szocpólt(ezt nem is tudtuk)Tegnap kaptam meg a Tanácstól az Igazolást(Jegyzői),hogy három gyerkőcöm van már!Evvel a papírral kel menni a Bankhoz!Remélem tényleg összejön,mert akkor már nem kell olyan sokat visszafizetni,és hamarabb letelik a kölcsön!Ja és csak úgy kaptunk szocpólt,ha teljesen külön bejáratú szintráépítéses tetőteret építünk!Akinek esetleg tulajdonrésze van az nem kap szocpólt! :evil: :? :(
Sok sikert mindenkinek!!!!!!Kitartást,mert az kell hozzá! :!: :!:

Pilla!
Köszi a linket!A Nők Lapja Cafén én is ott vagyok,csak nem látogatom naponta,így a Blogot sem vedtem észre!De már csináltam ,hála neked! :D :wink:

A betegeskedőknek,jó búlást kívánok!
Pocakosok KITARTÁS!
Sziasztok,szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnél nálatok a kórházról! Most hogy újra van lehetőség kórházat választani, körbekérdezgetek, hogy hol mi a helyzet. :)

Kistarcsán van koraszülött intenzív (vagy hogyishívják :))? Szülés után 24 órában velem lehet a babám, vagy 3 óránként hozzák szopizni? Annyit már megtudtam, hogy van alternatív szülőszoba, ez naggggyon jó! Bővebbet tudtok róla? Lehet vajúdás ill. szülés közben zenét hallgatni? (persze ez nem olyan fontos, csak érdekel)

Minden segítséget köszönök!
tabati

Sziasztok!

Tabati: 24 órás rooming-in van, és nagyon jó a kórház, csak most sajnos tömeg van (mindenhol). Érdemes alapítványi szobát igényelni, de nem biztos, hogy ebben a tömegnyomorban kapsz... :( És igen, van koraszülött intenzív.

Szocpol: a Babafalván van hitelügyintéző szakértő, érdemes neki feltenni kérdéseket! Szocpolt csak építésre van új építésű lakásvásárlásra adnak, de csak ha nincs a felek nevén ingatlan (asszem 50%-nál kisebb tulajdonrész nem számít). De erre azt mondta a hitelintéző, hogy ha eladod, és utána igényled a szocpolt, akkor ok. :)

Na megyek, mert Lolo bűzlik, aztán beszámolok a cipővásárlásról...
Vendég

Klmaria!
És merre laktok??? Helyileg merre van a pékség Hatvanban?

Tabati!
A kórház felszereltsége kitűnő, alternatív szülőszobák vannak mindennel felszerelve (kád, szülőkerék, bordásfal , labda), lehet zenét hallgatni, sőt még tévézni is. Valaki biztos tud pár képet felrakni a szülőszobákról. Roomin-in van, tehát a baba kezdettől veled van. Nagyon klassz minden, jó választás ez a kórház.

Jutta pár napja nem jelentkezett, talán csak nem ???? :roll:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Henus, jobbulást!

Babati, igen, van koraszülött intenzív osztály a kórházban. A baba végig veled van 24 órán keresztül. 3 nagyon jól felszerelt és hangulatos szülőszoba van, mindegyikben van kád a vajúdáshoz, labda, bordásfal, az egyikben van szülőkerék is. Szóval a felszereltsége nagyon jó. És hallgathatsz zenét is :wink: A szülésznők is kedvesek, szakmailag jók. Azt hiszem, itt mindannyin meg voltunk elégedve a kórházzal. Ha valaki nem, az javítson ki :wink:

Már pocakodban van a csöppség? Ha igen, hány hetes vagy?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Köszi a válaszokat! Közben már megtaláltam a kórház honlapját, és tényleg szuperül néz ki minden!! Még van időm választani, mert még csak most tervezzük a babát, de először akartam a kórházakról érdeklődni, és mivel ide tartozom először itt kezdtem. Szerintem itt is ragadok, mert ki tudja, hogy Ágica mikor talál ki megint valami hülyeséget... :evil: , és nagyon tetszik, ahogy olvastam teljesen bababarát. Ha van intenzív, és a babám is velem lehet 24 órán át, akkor a többi már nem is számít.
Nézegettem az orvosokat is, de ugyebár ismeretlenül nem tudnék dönteni. Ebben kérném még a segítségeteket. Kit ajánlotok? Nekem fontos, hogy egy picit lelkizzen is velem a doki (tudom, hogy ez nem elvárható, de csak egy icipicit :lol: ), de legalább ne legyen nagyon rideg. A pénzügyekkel kapcsolatban is az az elvem, hogy nyilván adok, de azért a doki ne legyen pénzéhes. Nálam elvész a bizalom, ha állandóan a markát látom csak. :lol:
Ja! És szeretném, ha törekednénk a gátvédelemre, és legyen nyitottabb az alternatív dolgok felé.

Remélem nincsenek túl nagy igényeim... :oops: De hátha így könnyebben tudtok segíteni. :D
Köszi!
tabati

Sziasztok!

Gyógyulást a betegeknek!
Alexának boldog szülinapot!

Ichtus, nagyon édi Sára, ahogy a tortát lapogatja! :-)

Tiop, igen a fürcsit láttam, miért nem kellett volna? :lol:

Nircee, korizás? Az tök ritka és érdkes. Lehet, hogy baromságot kérdezek, de a görkori nem tetszik? Ja és akkor te tudsz síelni is!
Próbáltad már? Én amikor először síeltem, volt egy srác, aki elsőnap jött a full kezdő csoportba, mivel még nem síelt soha... hát második nap már nem jött mert délutánra rájött, hogy tud síelni, mert hasonló a mozgás, 2 nap már a fekete pályáról érkezve úgy húzott el mellettünk....
Ja és látom mennek ezek a kilók!!

Kenyérsütő: nekem nincs, de anyósnak igen és tök fincsi kenyeret süt vele. Csajok, akkor is megéri, ha ketten kétféle (én magos és teljeskiörlésű, párom fehér) kenyeret eszünk? Kicsit is lehet vele sütni, vagy sokáig jó az otthoni kenyér?

Pilla - és mindenki más akihitelben érintett -, szerintem NE egy banknál próbálkozzatok, mert mindegyik más és más... Ja és szerintem vegyétek fel a kapcsolatot egy hitelközvetítő céggel, mert ők pontosan tudják melyik banknál mi szokott probléma lenni! (és nyugi úgy sem drágább,mert a jutalékát a bank fizeti az ügynöknek)
Ja én CIB Banknál vettem fel 2x is hitelet lakáshoz ill. most házhoz, nekünk jó tapasztaltunk van velük.
De ha vkinek a családban a fő bevétel vállakozásból van az mindig bonyolultabb, ilyenkor érdemes körbenézni, hogy melyik bank a rugalmasabb ilyenkor... (ebben nincs tapasztalatom, mert ugyan van egy Kft-nk, de mindketten teljes állásnál lévő fizuval normálisan bejelentve dolgozunk és ez alapján kértük a hitelt)

Piroska, olvastam a gyógyszertári történeted. Szerintem ilyenkor csak a pozitív dolgokra kell figyelni, arra, hogy a néni előreengedett, ja és a másik nőn röhögni! Én inkább pozitív tapasztalatokat szereztem, gondolom azért mert az utolsó 2-3 hónapban inkább itt Veresen és Gödöllőn járkáltam, Bp-en és BKV.n tuti más tapasztalatokat gyűjtöttem volna...

Tücs, még nem! :lol: :lol:
De már nem félek a hidegfronttól, sőőőt... :wink:
Tegnap voltam dokinál, elvéknyult, de még mindig teljesen zárt a méhszáj (gyakorlatilag ua. mint 2 hete) gyerkőc kb 3.3 kg és CTG alapján nagyon jól érzi magát (szülésznő és doki is vigyorogva mondta). Jól megvizsgált alul :shock: :shock: ... gondlom mostmár nem olyan óvatos.. de nem volt vérzésem tőle (hallottam, hogy vkinek még az is van), az UH közben meg gyakorlatilag bírkózott a hasammal, mert a kiscsajnak nem akaródzott a lábiját megmutatni, illetve akkor is egyfolytában mozgott! :lol: :lol: :lol:
Már majdnem röhögtem!

Tabati, pár nap - max. 2 hét múlva friss élményekkel és naprakész infókkal jövünk ketten is! :lol: :lol:
Azt én is hallom, hogy lassan sajnos teltház van, de ez sajna általános a szülészetek bezárása óta... valószínüleg stat átlaggal számolva van bőven férőhely, csak azzal nem számoltak, hogy a gyerkpcök szeretnek tömegesen érkezni frontoknál! :shock: :shock:

Na most jól bepótoltam a 2 napos lemaradásomat!! :lol: :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Tabati: nagyon sok jó doki van, mindenki a sajátját fogja ajánlani, és nem igazán jellemző a pénzéhség. :) Mondjuk általában úgyis a magánrendelésüket szorgalmazzák, a szülésért meg többnyire szabott tarifát kérnek (utólag), de én sosem éreztem, hogy a dokim pénzéhes lenne...
Első gyereknél a gátvédelem nem nagyon valószínű, nekem a szülésznő azt mondta, kár a gátmasszázsolajért, tegyem el a következő gyerekhez. ;) Monjuk nekem amúgy is császár lett...
De jobb, ha vágnak, mint ha repedsz...
Egyébként a kórház hivatalosan nem "bababarát", mert teáztatnak, ami szerintem nem nagy tragédia, nekünk bizony jól jött... tápszert tudtommal csak orvosi utasításra adnak.

Na szóval cipő: már éppen indultam anyukámért, amikor jött a szomszédasszonyom, hogy az Ecseri-Üllői sarkon nagy akció van Siestából, 5000 Ft minden Siesta cipő. Na mondom, ezt akkor megnézzük. Hát, nagy csalódás volt, alig volt egy-két cipő, inkább csak szandik, és persze egyik sem Lolo mérete... még 18-asból sem találtam kedvemre valót, ami tetszett, az tépőzáras volt, azt meg nem akarok...
Úgyhogy mentünk Fótra... ajánlom ám mindenkinek, pici családi vállalkozás, a műhely mellett van egy kis "üzlet", de inkább raktár szerűség, viszont nagyon aranyosak a cipőcskék! Mondjuk cipőből 1 fazon van, több színben, de ránézésre nagyon strapabíró, kívül-belül bőr, magas kérgű, erős orrú, kis harántemelős, a talpa kellőképpen rugalmas (de nem nagyon!), kellemes, pasztell színekben van. Van szandi és szandicipő is. Mint kiderült, 17-est elvileg nem is gyártanak, de pont volt nekik egy szandicipő meg egy cipő, utóbbi rendelésre készült, de nem vitték el: mi elvittük. :) Még egy 18-ast is vettem, annyira megtetszett. :)
Lolo már próbálgatja, egyelőre még összeakad néha a lába, mikor mászik, de fel tud benne állni, úgyhogy elkezdjük használni. Nem folyamatosan, de azt olvastam, hogy jó váltogatni a mezítláb és a cipőben járást...
Vendég

Teszek fel képet a cipikről, a beige a 17-es, a beige-narancs a 18-as méret. :)

Kép

Kép

Tami, megkérdeztem, csinálnak nektek méretre is!!! Menjetek el, ha Kristóf meggyógyul! :)
Ja, és 5000 a cipő, 4500 a szandicipő. A szandi meg azt hiszem 2500.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap sajna szegény gépecském benyelt valami iszonyat kacifántos kis vírust, és nem volt hajlandó semmit sem csinálni. De szerencsére az én okos kis férjecském este megoldotta a problémát. :wink:

Silka!
Hatalmas gratula Lizához. Gyönyörű neve van!!!

Majd ha lesz egy picike időd írd meg a történetet, meg tegyél fel képet is erről a leányzóról!
Egyébként mikor van a névnapja? Tényleg nagyon tetszik ez a név!!! :wink: :lol:

Alexának nagggyon boldog szülinapot így utólag is!

Pimpoka!
Majd október végén költözünk, még nem tudjuk pontosan hogy mikor. Függ attól, hogy a bank mennyit sz.rakszik velünk, meg hogy mikorra lesz beköltözhető állapotban a kecó. Én egy fűszálat sem fogok keresztbetenni a költözéskor. Legalábbis most így tervezem. Annyit fogok csinálni, hogy előtte elkezdem már a bedobozolást, mert azt nem szívesen bízom másra, de az nem is egy nagyon nehéz munka. Csak az apróbb dolgokat kell becsomagolni majd. A nagy és nehéz cuccokhoz én nem nyúlok. Lehet, hogy azt fogom csinálni, hogy aznapra Lilivel kitalálunk valami jó kis programot magunknak valamelyik barátnőmmel... :wink: :lol:
Dolgozzon a költöztető brigád, no meg az erős férfirokonság. :P

Most csütörtökön megyek a dokimhoz. Remélem az afp-m addigra készen lesz, mert akkor lesz pont 2 hete, hogy levették, és telefonban azt mondták, hogy 10 nap-2 hét amíg elkészül. Eléggé gázos lenne, ha nem lenne készen... :roll:

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nem győzök visszaolvasni.

SÁRÁNAL kicsit megkésve BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
ALEXÁNAK is BOLDOG SZÜLINAPOT!

És az összes hófordulós babának sok boldogságot!!!

Szilka: Gratulálok Lizához!!!

Piroska: Tudnál segíteni szocpol ügyben??? Mi az anyósom házában élünk (100%-os tulajdona) hozzá szeretnénk építeni egy szobát semmi esélyünk hogy megkapjuk a félszocpolt????

CIB hitel: Vigyázzatok, mert a CIB-nél ha nem kéred külön akkor az éves kamatfordulónál számolják a kezelési költséget és akár 120.000 forint is lehet, nagyon oda kell figyelni!!!!
Mert hát ugye ha a törlesztő részlet mellé hirtelen bejön egy 100-120.000.- forintos befizetendő összeg az nagyon kellemetlen. Nekem a bátyámék így jártak, FIGYELJETEK!! Apróbetűs részeket elolvasni!!!!

Tabati: ugyan van a korházban koraszülött részleg, de ha egy picit nagyobb baj van a babával akkor elviszik máshova. Sajnos nálunk Kristófot elvitték a Tűzoltó utcába, mert szabálytalan volt a légzése, és kiderült hogy tüdőgyulladása volt. Sajnos 5 napig nem láthattam.

Verna: És mennyibe kerülnek a cipők?????
Sajnálom hogy nem tudtam elmenni, jó lett volna. Hála istennek Kristóf már jobban van, de képzeljétek kiderült hogy penicilin érzékeny!!!! Mondjuk a családunkban rajtam kívül mindenki az!!! Pontosabban én nem tudom hogy az vagyok-e, mert még soha nem szedtem semmilyen antibiotikumot.

Kép
tami2900

Verna!
Remélem nem mentél egyedül! Kicsit később gondolkoztam, hogy csak úgy is elmehettünk volna, de egyik szomszédot vártam, hogy mikor jön át, mert nem volt megbeszélve, és így necces lett volna... Meg délutánra megbeszéltük a párocskámmal, hogy ha hazaért elmegyünk az Ikeába, megnézni a kiválasztott bútorokat, és nem akartalak volna azzal terhelni, hogy miattam rohanjunk...
Jó kis cipők a kép alapján. Szerintem a következőt már mi is ott fogjuk megvenni.
Napközben is ráadod a cipőcskét? Mármint úgy értem, hogy amikor a lakásban vagytok? Mert én eddig Lilire csak akkor adtam, ha mentünk valahova. De akkor is leginkább csak a babakocsiban ül. Szóval nekünk eddig csak lábmelegítésre szolgál. Mivel még úgy állni sem hajlandó, hogy fogom a kezét, mert akkor rögtön le is ül. Valamiben muszáj kapaszkodnia.
Szóval nem tudom, hogy mi legyen. Adjam rá itthon is a járókában??? :? :?:

Kép
Kép
giga1

Tami: írtam az árat, a képek alatt! :) Menjetek, nagyon jó, ha akarod, elmagyarázom, hogy találtok oda! :)

Giga: Nem tudom, Lolo már mindenhol feláll a lakásban, ha valami támasztékot vagy kapaszkodót talál, sőt, elkezdett a bútorok mentén lépkedni. Azt olvastam, hogy ilyenkor már kell a cipő, és főleg bent, ahol többet áll. Én megmondom őszintén, kintre valami használtat akarok venni, mert ott keveset áll, és valóban, inkább csak mászkáláshoz meg lábmelegítéshez kell. Arra meg jó valami 2000 Ft-os használt cipő is (főleg, hogy ebben a korban még nem taposta ki az előző "tulaj", most pont egy olyat tervezek venni, amit kizárólag babakocsiban használtak). Éppen azért akartam bentre a jó cipőt, mert itt áll sokat. A szakemberek szerint az a legjobb, ha cipőben is van, meg mezítláb is, így fejlődik a láb meg a gerinc. Egyébként tényleg látható, hogy szépen tartja a lábát, talpát, amikor cipőben áll fel. :)
Vendég

Jutta, köszi a segítséget. Mi is egy ilyen hitelközvetítő céghez mentünk, ahol ráadásul ismerős dolgozik. Mi lenne, ha ismerős sem lenne? :x
Tabati, üdv köztünk. Csak ajánlani tudom a kórházat, mint az előttem szólók.
Verna, a narancssárga cipitek nekem nagyon tetszik. Pénteken ugy ebben jön Flóra? Megkukkolnám benne.
Köszönöm még egyszer a kenyérsütős hozzászólásaitokat! :D
Vendég

*ugye
Vendég

Tegnap felraktam egy avatar képet, de csak egy X-et látok ott. Ti mit láttok? Ichtus-nál is csak egy X van.
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket :D :D

Klmaria, nagyon édi a lánykád a képeken, hihetetlen, hogy mekkora már, igaz mi is lassan ünnepelünk :wink:
a receptet meg előre is köszi :D

Pilla, nem látszik semmi X legalábbis én nem látok semmit

Tabati, üdv köztünk, a kórházról és az ott dolgozó orvosokról csak jó véleménye van mindenkinek, nem lesz rossz döntés ha a kórházat választod majd :lol: :lol: :wink:

Verna, nagyon édik a cipők és árban is elfogadhatóak, nekünk mondjuk megvannak a Bencéről és azokat hordjuk most még :wink:

Na mára már apa is dögrováson van, nemrég jött vissza a gyógyszertárból, otthagyott 6000 Ft-ot.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Verna!
Nagyon jók a kiscipők!
Pontosan hól is van ez Fóton?????????Nekem is a narancssárga tetszik jobban,de jó a másik is! :wink: :D

Pimpo!
Küldtem privit!

A bEtegeskedőknek JOBBULÁST!!!!!!!!!!

tABATI!
üDV közöttünk!Erdélyi dokit tudom ajánlani!Mind a három gyerkőcöt nálla szültem!Képeket küldök szívesen,ha érdekel!Doki+szülőszoba! :wink:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Na, Hála Istennek én is megfáztam. Fáj a torkom vadul és folyik az orrom, nagyon jó :(. Egész éjjel mézes negrót ettem, reggelire fokhagymás piritóst margarinnal és hagymával. Folyt a könnyem, annyira csípett, de megtette hatását, mert már egy kicsit jobban vagyok. Bár egyész nap csipkebogyó teát iszom mézzel és mézes negrót eszem. Csak most ne szüljek, Istenem! Most már várja meg, míg meggyógyulok! :) Szerintem tegnap kicsit túlhatjottam magam, attól lettem beteg. Amióta babát várok, már kétszer kellett ápolni a férjecskémet, ahelyett, hogy pihentem volna. Na, mindegy, nem panaszkodom...
Ma kivasaltam a következő adag ruhát, volt benne ágynemű is, meg fürdőlepedő. Szerintetek vigyek be hálózsákot a kórházba? Meg fürdőlepedőt? Beraktam két body-t, egy rugdalózót, három zoknit, mert nem tudom, melyiket fogom ráadni, két pár cipőcskét, egy sapit. Még ki kell mosnom a takarót és akkor azt is teszek be. Meg a kardigánt is ki kellene mosni, de majd ráér az szerintem, nem? Tettem be pelust, popsitörlőt, meg akkor még viszek pelenkázáshoz alátétet meg textilpelenkát, azt most fogom kimosni meg kivasalni.
Jutta:
a kenyérsütő mindenképpen megéri, mert lehet vele kis adagokat is sütni. De akkor egyrészt tudod, mi van benne, másrészt azt az ízt eszed, amit szeretnél. A gyógyszertári sztorival kapcsolatban nem érdekelt különösebben, mert tudom, hogy mindig vannak rendes emberek. A babavárásom alatt talán kétszer fordult elő, hogy nem volt helyem a buszon, tehát nem vészes. :)
Tami:
szocpolt adnak hozzáépítéshez, de meg van határozva, hogy három gyerekhez mekkora lakásnak kell lennie. De ha nem a ti neveteken van a lakás, akkor nem adnak szocpolt, mert akkor nem magadnak építesz, hanem másnak. Sajnos :(
Giga:
ha rám hallgatsz, mindent írj rá a dobozra, hogy mi van benne. Én a mai napig sokmindent nem találok és szerintem nem is fogom már megtalálni, csak ha rendet rakunk a tárolóban, de kinek van kedve ekkora munkának nekifogni? A kolleganőm azt csinálta, hogy a dobozra azt írta fel, hogy melyik szekrényből melyik polc tartalma van benne. Amúgy meg ne sokat pakolgass, pihenj, mert most ez fontos neked! Most az egyszer hagyj mást is a munkához férni. Kérj segítséget a családtól, barátoktól, közben meg jól elbeszélgettek, teáztok, meg ilyenek. Elég lesz neked a költözés, nem kell, hogy még megemeld magad, nehogy bajod essen.
Hitel:
Mi az OTP-nél vettünk fel hitelt, egy hónap alatt megvolt. Az OTP-nél nagyon fontos, hogy melyik fiókban veszed fel a hitelt, mert ahol sok hitelt csinálnak, ott gyorsabbak, mert jobban tisztában vannak a szabályokkal. Ha hitelt vesztek fel, akkor a Semmelweis u-i fiókba menjetek, az egy központi fiók, nagyon rugalmasak a kollegák és képben vannak, ott elég hamar megy a hitelügyintézés. De kérjetek elérhetőséget és időnként hívjátok fel őket, hogy kell-e még valami papír vagy ilyesmi.
Verna:
nagyon tetszenek a cipők! :) És nem is vészesen drágák!
Na, most már kellene tanulnom, de szét vagyok esve, most ittam kávét, de álmos vagyok, folyik a trutyi, meg a könnyem, áááá...
Na, mindegy!
Ha valakinek a kérdésére nem válaszoltam volna, írjon privit, mert nem direkt volt, bocsi!
Szép napot mindenkinek!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, még szocpol:
új építésű lakásra vagy építkezésre adnak szocpolt. Félszocpolt akkor, ha bővítesz, meg talán használt lakásra is, de ez bonyolultabb sokkal. Ha az elején veszed fel a szocpol-t, vagyis megelőlegező szocpolt veszel fel, nem veszik olyan szigorúan a lakásméretet, de ha utána, akkor igen. Két gyerekhez, azt hiszem 2-2,5 szobás lakás kell. Az együtt költözők számát veszik figyelembe. De tudjátok mit? Belinkelem, olvassátok el.
A szocpolt leírja, ki veheti fel, a méltányolható lakásigény azt jelenti, hogy mekkora lakás kell ahhoz, hogy a szocpol-t megkapjátok. Ott van olyan, hogy együttköltözők száma: az a két szülő meg a gyerekek. Ha megelőlegező szocpolt vesz fel valaki, akkor mondjuk két gyerekre 4 fő az együttköltözők száma. Ha két gyerekkel költözik két szülő, szintén 4 fő.
Ha valami nem egyértelmű, akkor kérdezzetek!
https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/onlin ... 070100.jsp
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tami, itt ír a ti esetetekről:
Bővítésre abban az esetben igényelhető a kedvezmény a legalább 50% -ot elérő arányban az igénylő tulajdonában lévő lakás esetén, ha

az legalább egy lakószobával való bővítést jelent az épület alapterületének növelésével, és az építési engedély kiállításának dátuma 1999. január 1-je utáni.

Ha kettő vagy több gyermeket tart el, a kedvezményt az új lakás építésének nem minősülő tetőtér beépítéséhez és emeletráépítéshez is igénybe veheti.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:
ha nem boldogultok még beköltözés előtt, akkor úgy emlékszem, hogy utólag is igényelhetitek a szocpolt:

Utólagos lakásépítési kedvezmény

Ha új lakásuk építéséhez / vásárlásához lakáskölcsönt vesznek igénybe, de gyermekük a költözést követően (még a törlesztési időszak alatt) születik meg, a kedvezmény utólag is megilleti Önöket, ha a hitelszerződés aláírásakor megfeleltek az akkor érvényben volt feltételeknek. Ebben az esetben a gyermek megszületésekor a kedvezményt a bank jóváírja hiteltartozásuk csökkentésére, vagy ha a 12/2001. (I.31.) Korm. rendeletben meghatározott határidőn belül igénylik a kedvezményt, akkor az Ön választása szerint az építési költség/vételár megfizetésére is felhasználható.
Én úgy tudom, hogy ha már megvan a babó, akkor is lehet utólag igényelni. Ezt csak azért írom, hogy ne idegeskedj, hanem kérdezd meg, max. lesz rá időd, hogy utólag elintézd, mert most van, mivel foglalkoznotok gondolom.

Tanácsadó:

Nem tudom, ki írta, de ha javasolhatom, szerintem is érdemes segítséget igénybevenni, van egy csomó pénzügyi tanácsadó, ők nagyon sokat tudnak a bankokról. Az egyik barátnőm is azt csinálja és csak nézek, hogy mióta már nem vagyok OTP-s, sokkal többet tud a hitelekről, mint én. Sokszor tőle kérdezek. És ráadásul akkor ők fognak a ti papírjaitokkal rohangálni, nem ti. Minek álljatok sorba napokat meg órákat, aztán elhajtanak, hogy még kell egy papír, meg még kell ez meg az. Ráadául az ilyen tanácsadóknak fontos, hogy ti megkapjátok a hitelt, ezért ők rákérdeznek az ügyetekre, utánajárnak, nem rázzák le őket, mert nekik külön van mindenhol kapcsolatuk. Én csak javasolni tudom, hogy ne önállósuljatok, hanem kérjetek segítséget! És nem kell érte fizetni, mert a bankok fizetik az ilyen emberkéket! Sok szenvedéstől kímélitek meg magatokat!

Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A narancsárga cipi a nagyobb, azt azért vettem meg, mert nekem is nagyon tetszett. :) 17-esből csak az az egy db. beige volt. :)
Pilla, ha akarod, elviszem pénteken a narancsot, felpróbálhatjátok! :)
Egyébként itt a honlap újra, hívjátok fel őket, kérdezzetek! :)

http://fargo.boltaneten.hu/kinalat/

Délelőttönként úgy tudom, piacoznak, délután érdemes menni az üzletbe. Szombat délelőtt a veresi piacon árulnak, de mi nem találtuk meg őket. :(
Vendég

Piroska, a picinek csak olyan ruhát tegyél be, amiben hazahozod vagyis azt nekünk Apa hozta be, amikro mentünk haza. A kórházban adnak ruhát a picire, amikor még én szültem kising+angolpólya volt, most meg már talán rendes kis tipiket adnak rájuk, de lehet sajátot is vinni, de szerintem felesleges. Mondjuk én picit bántam, hogy nem vittem, mert Lelle bőre a kórházi ruhától volt foltos.

Gyakorlott köldözőként :-) én is az tudom tanácsolni, hogy címkézd fel a dobozokat, talán így gyorsabb a kipakolás, de 100 %ék, hogy valami úgyis eltűnik....

Verna, jók a cipik, ha arra járok, én is elmennék oda, majd megkérdezem tőled akkor a pontos címet. Voltak téli cipik is?

Giga, én úgy szoktam, hogy délelőtt délután 2-3 órát van a lábán, a többi mezítláb. Sétára nem veszünk cipőt, csak kis tutyikát, vagy mit, ami jó meleg.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ja, amúgy hogy lehet odajutni: itt van Fót térképe

http://www.terkepcentrum.hu/index.asp?g ... &tid=32610

Van az az út, ami Csomád felé megy (Dózsa György út), arról balra le kell kanyarodni a Móricz Zsigmond útra (elég egyértelmű, mert ott van kanyarodósáv. A Móriczon el kell menni a Csaba vagy a Hargita utcáig, elkanyarodni balra, és ott lesz a Móriczcal párhuzamosan a Kinizsi utca. A 38-as szám, ki is van írva, hogy Fargo Bt., meg hogy cipőkészítő, vagy ilyesmi. :) A csengőre is ki van írva, hogy cipő. :)
Vendég

Pimpoka: a honlap szerint vannak bakancsok, bár én nem láttam, de az nem jelent semmit, pár cipő volt csak kirakva, a többi dobozokban. :)

Ja, és Piroska: hálózsákot, fürdőlepedőt vinni felesleges, nem te fürdeted, a csecsemősöknél van van törülköző. Takarót adnak, de vihetsz is, nekem pl. arra jó volt, hogy összetekerve azzal támasztottam ki Lolot oldalfekvésben, aztán még itthon is nagyon sokáig, amíg meg nem tanult forgolódni. Ruhát csak annyit, amennyiben hazahozod, bár én is a végén már öltöztettem sajátba, de csak úgy kedvtelésből. :)
Amit mindenképp vigyél, az sapi (zokni se muszáj, gondolom, talpas rugit adnak), esetleg kis kesztyű, ha hosszú lenne a körme és karmolászná magát. Körmöt vágni nem nagyon engednek, én mondjuk levágtam Lolonak...
Vendég

Verna:
ja, olyan kis kesztyűt már kaptam a bababoltos barátosnémtól. Csak ki kell mosni és kivasalni. Jó, hogy mondod, most elő is készítem.
Jutta:
te is vegyél olyan kis kesztyűt, amit ráadsz a kórházban, hogy ne karmolássza össze magát.
Pimpoka:
hát tudod, ez nehéz, mert lehet, hogy visz az ember saját ruhát, de azért nem szívesen szállnék szembe a csecsemősökkel, hogy márpedig én a sajátot szeretném ráadni. Én úgy vagyok vele, hogy jobb a békesség. De annak nem örülnék, ha kiütéses lenne az ő ruhájuktól :(. Na, most légy okos, Domokos! :(
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: ráadják a sajátot is. Én fürdetésnél mellétettem a kis kocsiba és szó nélkül ráadták. Max. akkor nem, ha valamiért nem ítélték jónak (pl. túl vastagnak találták, vagy ilyesmi), de akkor szóltak, hogy bocs, hogy nem azt adták rá, de szerintük túl meleg, stb. stb. Nem volt belőle gond. :)
Amúgy nagyon ritka, hogy kiütéses lesz a gyerek a kórházi cucctól.
Vendég

Sziasztok!

Vasárnapról hétfőre megvolt az első totálisan átvirrasztott éjszakánk. Roni kezdte, aztán Bogi is bekapcsolódott, vagyis nem aludt senki. Apa is zombi módra ment munkába reggel, én meg alig léteztem egész nap. Bogi tiszta ütődött volt, úgy viselkedett, mint egy félőrült - tépte volna ki a picit a kezemből, ő is cumisüvegezni akart állandóan, földhözverte magát, stb. mind csak azért, mert kialvatlan volt. Aztán már 3/4 11-kor lefeküdt aludni, és háromig fel se kelt. Utána tök vigyor volt az egész gyerek. Anyu rábeszélésére itthon hagytuk neki Ronit délután (mondjuk könnyű dolga volt, egyszer evett a pici, amúgy csak aludt), és elmentünk megnézni Apa és a haverok focimeccsét, ahogy tavasszal is csináltuk. Tiszta boldog volt a kiscsaj, hogy focizhat a haverok gyerekeivel, és szurkolhat Apának - persze jól kikaptak, de kit érdekel. Ráadásul megint hármasban voltunk, és ennek nagyon örült. Azt hiszem, kezd rájönni, hogy a "baba" maradni fog, és így neki is változik a státusza... :shock: Pedig tényleg szereti a picit, állandóan babusgatná, meg puszilgatja, segít tisztába tenni és megetetni is, meg jelenti, ha kiesett a cumi a szájából, és szól, hogy felébredt, és menjek be a kiságyhoz: olyan édesen csinálja a "felvigyázást". :D

Viszont tegnapról mára Roni 6 órát aludt egyhuzamban éjjel, így végre én is pihenhettem éjszaka! :D :D :D Olyan jól esett!!!

A szopizásnak sajna végérvényesen lőttek - Roninak abszolút nem kell a cici, iszonyú üvöltéssel tiltakozik ellene, mostmár oda jutottunk, hogy ráharapni sem hajlandó, akár éhes, akár nem... A fejéssel meg egyre kevesebb tejcsi termelődik, ami nem meglepő számomra, Boginál is ugyanígy volt, csak ő még kevesebb tejcsit kapott, mint Roni. Mindegy, az immunanyagokat megkapta, lgefeljebb ő is tápszerezik, mint a nővérkéje. Már 3 napja muszáj pótlást adnom neki, mert nagyon éhes - volt, hogy 120-140 ml -t is megevett egyszerre... De szerencsére a gyerekorvosunk és a védőnőnk sem kezeli tragédiaként az ügyet, mindketten azt mondták, hogy legalább eddig anyatejet kapott a csajszi.

Ja, és megint "közbotrányt" okoztam a családban, ugyanis úgy döntöttem, hogy a két kicsi mellett nem vagyok hajlandó főzőcskézni minden nap, és újra rendelni fogom és házhoz hozatom az ebédet. Most az Egészségkonyhát próbálom ki, nagyon szimpatikus a menüsoruk és jók az áraik is. Amikor Bogi pici volt, kábé 5 hónapos koráig a Foodexpresszel hozattam az ebédet, akkor is ki volt akadva mindenki (főleg anyósom). Pedig akkor is főztem hétközben is - csak épp vacsira valami egytálételt, amikor Apa már itthon volt. Most is így lesz, nem érdekel senki véleménye, hiába mondogatják, hogy még arra is képtelen vagyok, hogy enni adjak a gyerekeimnek, bár ebbe szerintem a fő hangadó bele sem gondolt, hogy mit jelent...

Így eteti Bogi a kistesót:

Kép

Üdv mindenkinek!
andibab

Verna: Bocsi, csak előbb nem jöttek be a képek!!!!
Annyira jó mind a két cipő. Valamelyik nap kinézek én is.

Kép
tami2900

Andibab: az ilyen hisztiktől tartok én is, mert mi is kb. ekkora korkülönbséget tervezünk a tesók között.
Ahhoz meg senkinek nincs köze, hogy mit esztek... most én is tervezem, hogy rendelni fogok, mert a férjem eszik bent a suliban, 200 Ft-ért kap tök jó kaját, hülye lenne kihagyni, én meg hülye lennék magamnak főzőcskézni. :)
Most is itt állok, hogy ennék, de mit? Semmi olyan nincs itthon, ami egy adagnak való... Lehet, csinálok egy tejberizst, azt a féjrem értékelni fogja vacsira is...

Ja, tegnap megkaptam a tűimet, és reggelre lement 1 kiló! :) Úgy, hogy már hetek óta állt a fogyásom, de tényleg kevesebbet eszem a tűktől, a reggelit alig tudtam legyűrni, pedig ez igazán nem jellemző rám... :roll:
20 alkalom lesz, 2 naponta megyek, akkor kapok 10 tűt a két fülembe, ez ilyen méregtelenítés, aztán 2-2 állandó tűt a gyomorpontba meg az éhségközpontba. Mellette meg persze megy az aerobik és a cardio is...
Vendég

Piroska, Jutta:

Nekem nagyon friss élményeim vannak a kórházi babaöltöztetésről, íme: :lol:

1. minden babára "egyenrugdalózót" adnak, alatta vagy body vagy rékli, ahogy jut, sajátot nem engedtek, még takarót se nagyon, csak ha baromira ragaszkodott hozzá az anyuka - de igazán nem is kellett, mert eléggé meleg volt bent.
2. a kiskesztyű miatt majdnem letépék a fejünket, mondván, hogy így nem tudják érzékelni a babák a körülötte lévő környezetet, azonnal vegyük le róluk. (Boginál 2 éve meg egyenesen parancsba adták, hogy adjam rá a kesztyűcskét - de hát változik a világ :roll: )
3. amelyik babának hosszú a körme, annak levágják a csecsemősök, ahogy Roninál is megtették 1 napos korában, hogy ne karmolássza ki magát.
4. semmi sem indokolja, hogy pont a benti ruháktól legyen pöttyös a baba, és azokat ráadásul megfelelően fertőtlenítve, kimosva stb. kapják meg. Gondolom, ezért is nem szeretik a sajátot (meg talán azért, hogy így "egyenlőbbek" a babák, hiszen nem mindenki engedhati meg a legújabb, legszebb, legdrágább babadivatot magának...

Hát ennyi...
andibab

Andibab, nem is kell ezen izgatni Magadat. Mi is rendeltük a kaját egészen a suli nyári szünetéig, mert akkor Sára megígérte, hogy lefoglalja addig a lányt amíg én megfőzök. Mert a drágalátos HP kislányom szerint az összes ilyen rendelős kaja "moslék". Nekünk semmi bajunk nem volt vele, csak őnagysága válogat. Úgyhogy sajna most újra főznöm kell, de szerintem nemsokára felhúzom magam és nem érdekel mit mond Sára, rendelni fogok. Ennyi... Aztán gondoljon mindenki azt amit akar. Azt az időt amit a konyhában délelőtt eltöltök, tölthetném Laurával is. Ráadásul nekünk úgy olcsóbb is volt.
Vendég

Andibab: ennyit változott 8 hónap alatt a rendszer?! :shock: Akkor még a körömvágást egyenesen tiltották, a saját ruháért egy szót nem szóltak (igaz, én csak az alapítványi szobában kezdtem el öltöztetni, ott meg ugye fel sem merül, hogy valakinek nincs pénze ruhára...)
Vendég

Andibab, aranyos a kép, és ne fogalkozz azzal, hogy ki mit mond kaja és egyéb ügyben. Amikor Lelle is olyan csepp volt én is rendelgettem a kaját és este főztem, amikor már a férjem is otthon volt, ha valamiért nem tudott Lellével lenni, akkor ettünk hideget. Persze, most, hogy már nagyobb és van járóka így minden nap főzök, kivéve a vasárnapot, mert akkor mindíg anyósékhoz megyünk.
A testvérféltékenység várható volt szerintem, én nem hiszem, hogy olyan nem létezik, igenis mindegyik gyerek kiakad, ha van egy kisebb, akivel anya többet foglalkozik. Át kell vészelni ezt az időszakot is.
Nővérem és köztem 22 hónap van, ő olyan kis gondoskodó volt, hogy megetett az első héten túrós sütivel, majd a csörgő is bekerült valahogy a toromba.
De Boginak nemsokára szülinapja lesz és akkor mindenki vele fog foglalkozni.
És most ott van az anyukád veletek? Meg anyósod is, vagy ő csak a távolból dirigál?

Piroska, fürdetni nem fürdethetsz, de nézheted. Én egyszer sem engedtem Lellét egyedül, a fürdetés nem túl barátságos a kórházban, de én úgy voltam vele, hogy szeretném látni, mit csinálnak vele. Én akkor zuhanyoztam, amikor látogatóink voltak vagy ha Lelle bekajált. Naponta 5-6 alkalommal is víz alá álltam, a gátsebnek nagyon jót tett a hideg zuhany, meg nekem is, mert én imádom a meleget, de ami a kórházban volt, úgy, hogy az erkélyajtó feletti kisablak nyitva volt, olyan dög meleg volt, hogy csak izzadtam. Lelle hátamögé bölcsőpárnát tettem, de kispléd is ugyan olyan jó szolgálatot tesz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Én egy éve szültem, és lehetett saját ruha is, meg a csecsemősök levágták a körmét.

Egyébként én már 10 éve azt tanultam a szakközépben, hogy nem szabad kesztyűt adni rájuk, mert gátolod az érzékelésben, úgyhogy ez nem olyan újkeletű. Csak bizonyos kórházakban elfeljtettek fejlődeni. :wink:

thenus

A körömvágást az anyukáknak tiltják, a csecsemősök levágják

thenus

A kaját egyébként mi is rendeljük edőnként, heti váltásban, mert szeretünk főzni. De most nagyon jól jön, hogy még mindig lázas vagyok, és dög, nem volnék képes főzni.

thenus

Thenus: hát én amikor mondtam, hogy levágom a körmét, egy szóval nem mondták, hogy majd ők... :? Azt mondták, hogy előfordult, hogy azért nem engedték haza a gyereket, mert az anyuka levágta a körmét és begyulladt a körömágy, valami fertőzést is összeszedett ezáltal... de otthon úgyis le kell vágni, szóval szerintem tök mindegy...

Kesztyű: azért télen muszáj, kintre, márpedig babára csak egyujjasat tudsz adni, az meg pont olyan, mint a bébikesztyű. :) Amúgy én is körömvágás-párti vagyok. :)
Vendég

kintre persze muszáj, a nap többi részére gondoltam
:wink:

thenus

Sziasztok!

Andi, főzés témában igazad van! Ne foglalkozz vele mások mit mondanak!!

Piroska, nekem egy szülésznő azt mondta, hogy 1-2 váltás ruhát vigyek be, ha véletlen kakis-pisis a csaj és nincs tiszta kórházi ruha kéznél, de többet felesleges. Ilyennel én nem is akarok különcködni, max. ha véletlen kiütéses a gyerek.
Tudom, hogy Te nem különcködés miatt vinnéd, hanem ha jólértem a higénia miatt, de szerintem ne vidd, minél több tiszta ruha legyen otthonra kimosva-kivasalva! :lol: Kistakarót én viszek, ha véletlen fázna, de valószínüleg feleslegesen, ha jól tudom eléggé fűtenek bent!

Giga, pihizz és ne pakolj sokat... még az apróságokat se nagyon! Jó ötlet, hogy a kiscsajjal elmentek valahova!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
hát én csak azért szeretném vinni, hogy ha szükség van rá, akkor legyen. Meg hazahozni is kell, tehát vinni mindenképp kell.
Andi:
szerintem mindenki a saját főztjét szereti enni, de azért egy frissen született babával, meg egy kistesóval nem könnyű, meg van más dolgod is, tehát ne foglalkozz senkivel. Én is szoktam főzni, de a férjemnek a munkahelyére rendelünk, mert akkor nem kell neki cipelni és frissen kapja, meg nem melegszik a táskájában, míg beér a munkahelyre, nekem meg néha szoktunk rendelni, hetente egyszer-kétszer, ha látom, hogy finom a kajájuk. Én a Joker Food-tól meg a Gastroyal-tól szoktam rendelni, egész jó a kajájuk. Remélhetőleg a másik is be fog válni. A legfontosabb a gyerek, azzal foglalkozz. Egyébként meg hétvégén úgyis te főzöl, meg esténként is csinálsz valami kaját, tehát akkor meg tudjátok enni, amit meg akartok!
Pimpoka:
szerintem én is nézni fogom, míg fürdetik. Abból is tanulok valamit, ha mást nem, azt, hogy ne csináljam :).
Egy szó, mint száz, még most sem hiszem el, hogy babánk lesz, az egész olyan hihetetlen és távoli. Érzem, amikor rúg és mosolygok, amikor vasalom a kisruhácskáit, de valahogy olyan nem kézzelfogható az egész. Na, mindegy, három hét múlva már remélem, túl leszünk ezeken a gondolatokon, csak már legyen a kezemben a kis drága! :)
Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

nekünk nem vágták le Lili körmét. ráadásul egy csomó helyen olvastam/hallottam, h az első kb két hétben nem is kell vágni (mintha ott is azt mondta volna vmelyik csecsemős). Lili persze frankón kikarmolta magát, de nála ez a szokás később is megmaradt.

Kép
murphyke

Hű de jó, mindenki nagy költözésben, építkezésben van.. bár mi is itt tartanánk már.. :roll:

Ma voltunk doktor néninél, Márk 8400 gramm és 70cm :!:
A doki néni hallott egy kis zörejt, úgyhogy kaptunk beutalót kardiológiára :( remélem rosszul hallotta, bár engem is egy csomót hordtak anyuék - pont szívzörejjel - vizsgálatokra, de végül semmit nem találtak. Remélem Márknál is minden rendben lesz.

Andi, olyan édesek a lányaid.. Boginak most biztos nem könnyű, gondolom neked sem :? De két ilyen tündéri lányka biztos kárpótol :lol: :lol:

Verna, nagyon céltudatosan dolgozol az alakodért. Minden elismerésem a tiéd, főleg Loló mellett.. bár lehet hogy ő is felér egy edzéssel :wink:
Nagyon jók a kiscipők és szerintem az ára is elfogadható.

Finiselőknek megy a drukk!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Hát képzeljétek el, hogy megszívtam: a lábam bedagadt, mint állat, tanulnom kell, de nem bírom tartani a billentyűzetet, mert ha felteszem a lábam másik székre, akkor nem bírok írni a nagy hasamtól. Kimentem, hogy majd írok a laptop-on, de az meg más office, amit írnék, újra kellene szerkeszteni, úgyhogy visszajöttem a géphez. Ráadásul annyira folyik az orrom, hogy alig jutok el a papírzsebkendőig. Szétrobbanok a méregtől!! :evil:
Na, mindegy! Csak panaszkodtam egyet!
Mindjárt rendbejövök!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Jaj, mennyit termeltetek, alig győztem olvasni!!!

Kesztyű,
hát, én néhányszor próbáltam itthon, de Marci szinte azonnal letornázta valahogy magáról. Így maradt szép emlék. A körmét eleinte a férjem vágta, mert én egyszerűen nem mertem azt a picurka ujjacskáját megfogni. Ő meg egy határozott mozdulattal lenyesegette őket. :lol: Most is van, hogy néha megkarmolja magát, pedig 3 naponta vágom, de a szélein hihetetlen élesek tudnak lenni! :roll:

Piroska,
remélem, hamar meggyógyulsz!!! Pihenj sokat, tedd magasra a lábadat, és ne foglalkozz már semmivel! Nemsokára Anyuka leszel!!!

Verna,
édesek a kiscipők! Én meg nemrég épp azt olvastam, hogy az a legjobb, ha 3 éves korig bent nem is hordanak cipőt a gyerekek, kintre meg a minőségnél sokkal fontosabb a méret, mert úgysem hordják olyan sokáig. Ráadásul a bokának semmi szüksége a támasztásra, ha megfelelően tud erősödni, így a magasszárú cipő csak divat, no meg télen melegít, egyéb funciója nincs. Végül is, ha belegondolunk, régen a parasztgyerekek csak akkor kaptak cipőt, ha iskolába mentek, az ősembernek meg nemigen volt cipője. Én is a mezítláb híve vagyok!
Ja, és mi az a szandicipő? Akkor mi a szandi???

Tabati,
üdv köztünk! A kórház tényleg szuper, az orvosok és a szülésznők egytől egyig jók, az orvosok szakmailag nem, csak emberileg különböznek egymástól, kinek ez, kinek az jön be. Az enyémet nem ajánlom Neked, mert egyáltalán nem lelkizős. Igaz viszont, hogy megmentette a Fiam életét, és legutóbb Andibab életét is.

Andibab,
nagyon édesen etet Bogi! Szerintem se foglalkozz senkivel, én míg dolgoztam, mindig rendeltem kaját, és épp a múltkor gondoltam rá, hogy mennyire hiányoznak azok az ízek. Én kimondottan szerettem őket, és élveztem, hogy milyen különleges kajákat is ehetek. Sajna nálunk Anyós főz, így a rendelésnek lőttek, de már nagyon unom, mert összesen kb. 10 félét tud főzni, és már nagyon unom. Egyébként finomak.

Jutta,
hát igen, imádom, hogy nem hagyományos sportot űzök. :lol: A görkori tetszik, csak ócskát nem akarok venni, a drágára meg nincs pénz... A kori önmagában is rengeteg pénzt elvisz. Igen, tudok síelni, minden télen megyünk a férjemmel. Az sem egy olcsó sport, nyáron meg néha teniszezünk, úgyhogy jól beválasztottunk. Az örök szerelmem azonban a korcsolya marad!!! :lol: :lol: :lol:

Verna, Pilla,
annyira ég a fejem, de most pénteken 9-től jönnek itt az összes házban ellenőrizni télre a kazánokat, és itt kell lennem. Így megint nem tudok menni, pedig már nagyon készültem rá!!!! :oops: :oops: :oops: Nagyon remélem, hogy jövő héttől már összejön végre!

Bocs, ha valakit / valamit kihagytam, de most sietek. Pocakosoknak kitartás!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Piroska, jobbulást!
Nircee, el is felejtettem gratulálni a fogacskához! :) Gratulálok Marcinak az első fogacskához!
Vendég

Én is gratulálok Marcinak a foghoz! :) A mezítláb járást a cipő-párti ortopéd orvosok is szorgalmazzák, DE csak természetes talajon: füvön, homokon, kavicson. A járólap meg a parketta azért nem jó, mert szétterül a gyerek lába, ami nagyon egészségtelen. Ezért inkább a cipőt javasolják.

Jaj, hogy jártunk tegnap: vettem Lolonak használtan egy Fisher Price játékasztalt, hogy valami lekösse, ha feláll (ne Apa laptopjával játsszon), aztán úgy terveztük anyukámmal, hogy elmegyünk unokatesómhoz, akinek 1 éves múlt a kisfia, hogy játsszanak a gyerkőcök. A játékasztalt megvettük Angyalföldön, indultunk tovább Újpestre, és az egyik lámpánál egyszerűen nem tudtam sebességbe tenni a kocsit, elszakadt a kuplungbowden. Nagy nehezen félretoltuk (belső sávból), persze senki nem segített, de még át sem engedtek, úgy szóltam egy fickónak, hogy engedjen már el legalább.
Aztán jött a felmentő sereg: apukám meg a férjem, én hazahoztam Lolot meg anyut a férjem kocsijával, apukám meg elvontatta az én autómat, amit a férjem vezetett. (Nem mertük gyerekkel vontatni, ezért kellett a plusz autó.)
Úgyhogy most az autóm szervizben, nekem meg jól meghúzódott a derekam a kocsitolástól. :(
Mondtam Lolonak, hogy most már játsszon sokat azzal a játékkal, mert így jó drága volt... :(

Ő nagyon jól viselte a viszontagságokat, és el se hiszem, de este kimonta első szavát: cica. Játszott a macskánkkal, és szokás szerint nyúzta, mire rászóltam, hogy Lolo, ne ülj rá a cicára - erre tisztán és érthetően kimondta, hogy CICA. Úgy meglepődtünk a férjemmel, hogy csak egymásra néztünk, hogy "te is hallottad?". Ma reggel már csak "ca" lett. :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?