Új privát üzeneted érkezett!

Solya!

A kép címe alatt a kép nevét érted? Tehát nálam a bababutor.jpg -t?

BMárti

BMárti
bmárti

Kb. így csináltam elõször, csak azt nem értem, akkor miért tünt el az üzenetem, és miért csak a kép jelent meg az egészbõl. Kép Na mindegy, megyek, mert felébredt a gyerekem.

Bmárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Szila
Miután tegnap olvastalak ill. írtam, Peti is bemutatta a hátramenést.Kép Pár lépést elõre és vissza és közben jót mulatott magán.Kép

valamit még akartam, de elfelejtettem, Peti itt nyügizik mögöttem...

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

BMárti,
tök klassz a bútorotok!!Kép Hangána egy sima drewex kiságya van kivehetõ rácsokkal (2 db), a szekrénye meg a Brendonban kapható sarokszekrény, ami nagyon tuti. A pelenkázós szekrénye meg a Róka nevet viseli. Szóval jól össze van válogatva...de harmonizálnak azért egymássalKép.

GOrsi,
igaz, milyen viccesen csinálják a hátramenést? Hanga már a bevásárlókocsiját is hátrafelé húzzaKép.

Rebi, Bogancsi,
Nektek is kösziKép.

Zsuzsi,
és ha nem hálózsákban aludna? Hanga is kitakarja magát...
És dehogynem utánoz Hanga...Kép, amikor pl. iszom a kólát és utána sóhajtok, õ is csináljaKépKépKép. Múltkor ablakot pucoltam, és a spricni hangját is leutánozta simán...Kép.

Zafi,
érdekelnek még keresztszemes minták?

Zsuzsa,
Neked is küldök egy szuper mintát mailben! Az állad is le fog esni tõle.

Pusz
Szila
szila

Szila!
Köszi a leírást meg a képeket!!! Nagyon jók, egyelõre befejezem a bébi overállját, már csak a 2 ujja van vissza, és akkor indul a hímzés-projektKép Sajnos nem tudok szkennelni, de megkérdezem a párom, hogy munka után bent nem tudna-e egy-egy képet beszkennelni, és akkor el tudnám küldeni.

Még egy kérdés. Tud itt a topicunkban valaki zoknit kötni? Sajnos nagyon elakadtam a sarok készítésénélKép Segítség!!!!!!!!!!!

Ja, még egy kérdés. Donci továbbra sincs jól, mondjuk max. hõemelkedése van, de most észrevettem, hogy a jobb lábánál a hajlatában mintha meg lenne valami duzzadva. Ott is van nyirokcsomó???? Nem hiszem, hogy lágyéksérv, mert gondolom, az eddig is meglett volna, meg mondták volna a dokik már, nem?? Ma vettem észre. A másik oldalon is kissé duzzadt ott valamije, de ez eléggé kidudorodik. Lehet ez az oltástól, vagy vigyem holnap dokihoz?? Volt valakinek hasonló az ominózus 15 hónapos oltás után?

Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano

Nyuszimanó,
tuti nyirokcsomóduzzanat, de hogy oltás után lehet-e? Azt nem tudom.
Annyira ügyesek vagytok, hogy ilyeneket tudtok csinálni! Bárcsak tudnék segíteni a zoknikötésben! Kép

BMárti, tényleg itt a nagy próbálkozások közepette el is felejtettem megemlíteni, hogy nekem is teccik a kiságy! Kép

Solya
solya

Nyuszimanó
Úgy érted a here zacskója van megduzzadva, vagy mellette a combján, vagy hol?
Ha a herezacskója van megnagyobbodva esetleg pirosabb is mint szokott, az nem csak lágyéksérv lehet, de még az sem biztos hogy tutira kiderült volna eddig. Márknak volt ún. vízsérve, amikor a szövetek közt gyûlik fel folyadék ez ártalmatlan és többnyire magától felszívódik, de hogy mi a gond csak orvos tudja biztosan megmondani, õ is másfél éves volt és nagyon vizsgálták nehogy lágyéksérve legyen, még dokinak is nehéz kizárni. Most meg tavaly nyáron volt megint hogy betagadt a herezacskója most az egyik oldalon, fertõzéstõl, nekünk azt tanácsolták hogy ne sokat gondolkodjunk mutassuk meg orvosnak ha bármi miatt eltérést látunk majd õ eldönti mitõl lehet.

Én nem látom, meg szakember sem vagyok, és az is igaz hogy mumsz amire oltanak 15. hónaposan, felnõtt férfiaknál jelentkezhet így here zacskó duzzanattal, úgy tudom, de gyerekeknél nem igen.
Szóval nem riogatni akartalak te látod mi a helyzet csak tapasztalatom szerint a nemi szerveket vagy környékét érintõ dolgokban jó orvoshoz fordulni mindenképp, legfeljebb megnyugtatnak hogy semmi baj nincs, de ha mégis jobb idõben kezelni, annyi minden van amivel még nem találkoztunk.

Bízom benne hogy nem értetetted félre nem kioktatni akartalak, lehet hogy nem is jól is értettem és nem ez a gond, majd írd meg hogy alakul Donci egészsége!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Most értem haza az akupunktúráról. Kiderült, hogy az a bizonyos gyertek ide 1/4 4-re azt jelenti, hogy ha akkor már ott állunk kinn, az utcán, a rendelõ elõtt, akkor a 4 órai rendelés kezdéskor az elsõk között leszünk. Kép Hogy én milyen naív vagyok, simán azt hittem, hogy rendelési idõ elõtt leszünk megdöfködve, azért a legkésõbb fél4, hogy mire mások is jönnek, már el is menjünk. Kép El tudjátok képzelni?! Ebben a baromi kellemetlen idõjárásban ott álltunk az utcán a gyerekekkel, és még csak el se sétálgathattunk, mert akkor ugye oda a helyünk, nem állunk a sorban. Kép

Szila! Azt a sarokszekrényt én is nézegettem, nekem is nagyon tetszett! Tuti olyat vettünk volna, ha elférne Lacika szobájában.

BMárti

BMárti
bmárti

Dzsili!
Nem a herezacsijánál, hanem mondjuk kb csípõizületnél, szóval ahol a has végzõdik, kb, ahol nekünk a petefészek van. Szóval szerinted vigyem dokihoz?

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

Vagyis az ágyékánál, ott is vannak nyirokcsomok, de hogy mitõl lehet, hogy megdagad? Szerintem nézesd meg biztos ami biztos. Még a páromat is megkérdeztem õ is így gondolja, nehogy valami fertõzés legyen, a nyirokcsomok megnagyobbodása többnyire arra utal, de hát tényleg látod milyen. Más részt én inkább azt mondom inkább kétszer feleslegesen mint egyszer gond legyen.

dzsili

Nyuszimanó
Telefonon nem lehet konzultálni esetleg, nem tudom nálatok, hogy mûködik, még azt sem hány óra van?

BMárti
Hát, megszenvedsz a kilókért az már biztos, szerintem a fogyi lényege, hogy állandóan felbosszantanak és mint tudjuk, a stresztõl étvágytalan az ember ! Kép

Laura,Bogancsi
Köszi a gyógyikat!Kép

Zsuzsi
Napocska is maki, mindenkit utánoz, a tüsszentést, ásítást és egyebeket még a hanghordozást is próbálja, ha éppen leórdítom a fiúk fejét mert idétlenek õ is rögtön átmegy nevelõbe, de jól áll neki.
Egyébként pont ez a lényeg ebben a korban az utánzással tanulnak.

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili! Sajnos én ha dühös vagyok, attól is éhes leszek, ha meg szomorú vagyok, akkor kimondottan csokira éhezek. Kép

Ezer Kép, mostmár tuti, hogy Lacika megfázott. Óriásiakat trüsszent, és döl az orrából a lé... Kép Kedvem lenne a doktornõt hosszan és brutálisan rugdosni. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!
Itt az idõ, hogy igen lengõn beits a dokinõnek! Lacinak millió gyógyKépKépKépKép!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Dzsili!
KösziKép Holnap felhívom a dokinéninket, még azt se tudom, kicsoda, mivel december óta nem volt még beteg Donci, és azóta ugye felköltöztünk a fõvárosba. Mondjuk a védõnõnél rákérdeztem, hogy kihez tartozunk, legalább a neve megvanKép
Ja itt idõpontot kell kérni, remélem lesz a közeljövõben, mondjuk holnap-vagy holnapután. Addig is annyira nem izgulok, már most olyan, mintha húzódna vissza. Tényleg, a hugyholyag pl. hol van?

Puszi, jó éjszakát: Nyuszimanó
nyuszimano

beits=beints

Borcsa
KépKépKép
borsts

BMárti
Hát velem is ez a gond, ha bajban vagyok annál inkább vágyódom vigasz csokira!
Lacikának ezerrek mennek akkor a gyógyik KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nyuszimanó
Remélem, hogy tényleg minden rendben lesz magától is, de azért azt tudnod kell, hogy ezek a problémák pihenésre, alváskor kissé vissza húzódnak de aztán ha a gyerek mászkál, szaladgál megint jobban látszik.

Márkom tavalyi mellékhere gyulladásánál én úgy jártam hogy piros lett fejjebb az ágyéka és a heréje az egyik oldalán aztán lefeküdt és sokkal szebb lett,délután rendelt a doki gondoltam elviszem rá ér,nem fájt neki fõleg ha pihent csak hát zavarta, délelõtt is jobb volt mert csak üldögélt amikor elmentünk a dokihoz végre, akkor látszott megint.
Õ mondta hogy több esélyes a dolog irány a kórház UH és társai ott meg jól letoltak minket, hogy miért nem már este vittük és egy csomó dolgot felsoroltak mi lehetett volna, na ekkor megfogattam hogy ezentúl inkább viszem már ha csak gyanús is, ezért traktállak téged is látatlanban. Bent is fogták pár napra megfigyelésre meg kezelték is persze.
No majd holnapra meglátod, másnem telefonálsz és megnézeted, ha mégsem jobb reggelre. Esetleg Mentát talán megtalálod a szopis topicok valamelyikében hátha tud jótanácsot adni, mégis jobban otthon van a gyógyászatban.

Azért ne ijedj meg egyáltalán nem biztos hogy bármi baja van a kicsinek lehetséges hogy egy egyszerû magyarázata van a dolognak esetleg mégis csak ritkábban elõforduló mellékhatása az oltásnak stb. csak hát szerintem jobb félni mint mejidni.

dzsili

Sziasztok!

BMárti: Menjek rugdosni?!Kép Veled vagyunk Márti!!!!Kép
Ez azért túlzás, amit ez a dokinéni csinál, legalább lehetne tekintettel a gyerekekre! Tuti nincs gyereke vagy nem õ neveli! Az a baj, ha beolvasol neki, akkor tuti, hogy a további kezelésekkor le fog szarni (bocsi a kifejezésért). Tehát a legjobb viselkedés ilyenkor, az elméleti összerugdosás után és hogy 1000 -ig elszámoltál, hogy negédesen elmagyarázod neki, hogy milyen kellemetlen volt, hogy kint kellett állnotok és PiciLaci megfázott. Ha jól megalázkodsz, akkor tuti, hogy elõveszi az "én az ideális doktor" arcát!Kép Hátha végre elõrevesz benneteket a rendelésnél.
Máshoz nem járhattok ott, aki normálisabb?

Nyuszimanó: Nincs valami kiütése Doncinak? Lehet, hogy tényleg az oltástól van.

Szila: most csak betakartam egy takaróval, de már kitakarta magát...Kép és elég hideg van. Most mit csináljak, az állandó bejárással, csak felébresztem, így meg megfázik?! A takarót nem tudom rögzíteni, mert Dorka egész éjszaka fel és le mozog az ágyban.

borcsa: te sem vagy éppen bõbeszédû! Milyen volt Réka kirándulása? Nem tartotta hosszúnak? Luca hol tart a járásban?

Márti: mi volt a dokinál?

Üdv: zsuzsi
zsu26

sziasztok!

találtam egy babalexikont a neten, ha érdekel benneteket:
[url=http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/bla.htm" TARGET="_top]http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/bla.htm[/url]

Nyuszimanó:
ott ezt írják a nyirokcsomóduzzanatra:
A nyirokcsomók (= nyirokmirigyek) a szervezetbe jutott baktériumokat és káros termékeiket kiszûrõ védekezõ rendszer láncszemei.
Ha az ellátási területükbe esõ szervben gyulladás támad,mûködésbe lépnek, eközben jelentékenyen meg is duzzadnak. Kivált a nyakon dagadnak meg a nyirokcsomók. Ez nem is csoda, hiszen a fertõzéseknek leginkább kitett felületek, az orrüreg, a garat, a mandulák és a szájüreg nyiroknedve áramlik át rajtuk. Már az is, hogy a számos nyaki nyirokcsomócsoport közül melyik duzzad meg, elárulja, hogy hol lépett be a kórokozó eredetileg a szervezetbe.
Ha a duzzanat nagyfokú és fájdalmas, orvosi vizsgálat indokolt.*
A csecsemõ nyaki nyirokcsomó-gyulladását legtöbbször gennyesztõ kórokozó okozza, a duzzanat gyorsan alakul ki, a fájdalom nagy, a beteg nyirokcsomó hamar elgennyed, ha nem kezdik meg idejében a kezelést.
Bármely korban képes a torokgyulladás nyirokcsomó-gyulladást okozni.
Az alapbetegség gyógyulása után a nyirokcsomó duzzanata általában magától mérséklõdik. Régi, bevált segédeszköz a nyirokcsomóra helyezett párakötés.

hát nem tudom, mennyire nyugtatott meg.

üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi,
és ha melegebb cuccot adsz rá, és egyáltalán nem takarod be? Hanga most, hogy hûvösebb van egy melegebb rugiban és rövid ujjú badiban alszik, meg zokni is van a lábán. Takaró tul.képp csak az illúzió kedvéért van rajta, tudom, hogy a második fordulásánál úgyis lekerül rólaKép, bár elõfordul, hogy rajtamarad...Kb. 21-22 fok van most a lakásban amúgy, már nem fûtünk. És tök jól alszik most...nem akarom elkiabálni, de kb. 5-6 napja nincs már éjjeli cici, elég a simi neki és visszaalszik, aztán a hajnali cici (ami ma már 6-kor volt, eddig olyan 5 körül) után megint alszik még (kb 1/2 8-ig).

BMárti,
szerintem is vhogy finoman adagolni kéne a dokinõnek a dolgot. Nem lehet a pénzt visszakérni? Valahogy a szerzõdést, amit írtatok felbontani?

Szila
szila

Sziasztok!

BMárti!

Ki az orvosotok. Igazából én sem vagyok túlzottan elégedett a miénkkel, de még nemvolt Hannának komoly baja. Most viszont lebetegedett, tegnap csak folyt az orra, éjjel meg ugatott mint a kiskutya szegénykém, de ez csak száraz köhögés volt, nem a kruppja, na remélem az többet nem jön elõ.

Zsuzsi! Hanna detto mint Hanga, betakarom, de ha jó éjszakája van és alszik végig, akkor mielõtt lefekszek bemegyek hozzá betakarni, de már akkor sincs rajta sose, így aztán úgy öltöztetem, hogy ne fázzon. Lehet most meg eltaktikáztam??Kép

na szép napot nektek, nálunk biztos egész napos nyügi meg ölbenülés lesz.Kép

pussz

Tikk
tikk

.

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Borcsa, Dzsili! Köszönjük a gyógyokat és az együttérzést! Kép Szegény Lacika nagyon nehezen aludt el az éjjel, és bevallom, a második megébredésekor szépen átvittem magamhoz. Szinte hallom, az Apja mit szólna hozzá, de nincs itt, hogy hozzászólhasson. Kép

Nyuszimanó! Szorítunk nektek, hogy Doncinek semmi komoly baja ne legyen!

Zsuzsi! Köszi, nagyon jól esik, hogy így velem vagytok! Kép A Dr.nõnek 3 gyereke van, a legkisebb tán 2 év körül lehet. Kép Arra én sajnos képtelen vagyok, hogy negédesen, megalázkodva, vagy akár csak udvariasan fogalmazzam meg a véleményemet, amikor tele van a fejem üvöltéssel. KépKép (Az utóbbi szösszenet Életem Párjától származó szókép, de azt hiszem, nagyon rá sikerült tapintania a lényegre vele. Kép)
Kérdeztük, hogy nem lehetne-e, hogy soron kívül menjünk be, és akkor nem zavarnánk annyi ideig másokat, de arra meg azt mondta, hogy abból lenne ám csak a nagy felháborodás. Orvost váltani így, kúra közben nem hiszem, hogy szerencsés lenne. Az tuti, hogy ha ez a kúra letelik, ehhez a némberhez nem megyünk soha többé. Mondjuk, ha így haladok a fogyással, nem is fog kelleni. Kép
Én se tudom betakarni Lacikát, felébred rá, mert zavarja a forgolódásban. Lábnál zárt, rugi fazonú pizsamákat veszek neki, különbözõ vastagságúakat.

Szila! Ha kinyitom a számat, ki fog hallatszani az üvöltés a fejembõl, márpedig ha az elszabadul, nem állok jót magamért. KépKép Tegnap annyit beszéltem a Dr.nõvel én, hogy "jó napot kívánok", "71,5", "Jól", "Viszont látásra". Minden mást a Sógornõm tárgyalt, mert nekem még a hangom is remegett a dühtõl. Kép Pénzt visszakérni nem nagyon lehet, nem szerzõdést írtunk, hanem vettem egy bérletet. A BKV-t se érdekli, hogy utazol-e a bérleteddel. Kép Ha nem tetszik, ne menjek... Viszont félbehagyni a kúrát nem hiszem, hogy szerencsés lenne, ráadásul nem is szeretném, mert tényleg használ. Tegnap kipróbáltuk a délutáni idõpontot, holnap elmegyünk 11-re, amikor délelõtt szabad nekünk. Ha az az idõpont se lesz okés, akkor hétfõn odamegyek 10 órára, és ha bárki szólni mer érte egy szót is, akkor megfogalmazom a véleményem. Kép

Tikk! Dr. Nagy Erzsébet az orvosunk.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert most reggeliztem, aztán megyek melózni.

BMárti!
Kép Doktor néni miatt. Tudod, ha van 3 gyereke, és nem érti, hogy mi a problémátok, akkor nem tudom, hogy milyen anyjuk lehet a gyerekeinek. Na ennél bonyolultabban már nem tudtam volna megfogalmazni.

Alvás - betakarás:
Bea kiskora óta jól fel van öltöztetve, és soha nem takarom be, mert tudom, hogy csak dísznek tenném rá, mert a Beus is körbe jár az ágyában éjjel.

Ma délutánra várom doki bácsit, mert nem hogy javulna Beus, hanem csak romlik.Kép Ma éjjel szerencsésen elkezdett köhögni is Bea, a nátha nem szünik, úgy hogy doktor bácsit kihívtam, és majd õ megmondja mit csináljunk. Ráadásul az egész család kezd dögrováson lenni, mindenkinek folyik az orra, nekem szét robban a fejem, ráadásul a torkom is kapar rettentõen.KépKép

Ennyi volt a rövid bejelentkezés, most dolgom van.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

SZiasztok!
Na megjöttünk a dokinéninktõl, kutya baja DoncinakKépKépKépKép Bizony azok a kis gombócok nyirokcsomók, és az oltástól jöttek elõ. Mivel ma 8. napja kapta meg az oltást, tuti, hogy attól van. Rákérdeztem, hogy miért ott duzzadtak meg, miért nem pl. a fülnél. A válasz, mindig ott duzzad meg a nyirokcsomó, ahol a kórokozó bejutott a szervezetbe. Mivel Donci popóba kapta az oltást, a legközelebbi nyirokcsomók indultak beKép Szóval tök jóKépKép Azt mondta kb pár nap, és vége. Szerencsére már nincs is hõemelkedése Doncinak, szóval mi ennyivel megúsztuk a 15 hónapos oltástKép

Ja, és annyira jó benyomásom volt, szuper volt a szervezés, azt már nem mesélem el, hogy itt hogy néz ki a rendelõintézet, de gondolhatjátokKép Külön játszóhelyiség van a gyerkõcöknek ezernyi minõségi játékkal (lego, brio...) tisztán, vidáman berendezveKép Szóval megintcsak megállapítottam, hogy a lehetõ legjobb döntés volt részünkrõl, hogy kiköltöztünk ide gyereket vállalni.

Még egy szuper hír, képzeljétek itt van olyan rendszer, hogy külön pénzt kapsz a városi önkormányzattól, ha a gyerekedet 1 éves kora után nem adod bölcsibe, hanem otthon vagy vele. Most kaptam a határozatot, hogy így duplájára emelték a gyesemetKépKép Belegondoltam, hogy otthon 18000-et kapnék kézbe, mert a minimum járna, itt is a minimum jár, de az most így majd 90.000 lettKépKép Szóval minimum és minimum között milyen különbség van!! Pedig az árak szinte ugyanott vannak otthon isKép Ihaj-csuhaj de jó kedvem lett!!!!!!!!! Én ezt a sok jót el se hiszemKépKép

Na pussz, megyek valami ebédfélét kotyvasztani.
Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Zsuzsi: Szilához és Tikkhez hasonlóan én is úgy öltöztetem Romolát, hogy ha kitakaródzik, ne fázzon. (Mert szinte mindig kitakarózik.) Ez nálunk egy bodyt + egy lábfejes, rugi fazonú pizsamát jelent.

Nyuszimanó: örülök, hogy semmi baja nincs Doncinak! Kép

Magunkról: nem vagyok túl jól. El kellett altatni a szívemhez közelebb álló kutyusomat. Kép Kép Kép Már 12,5 éves volt, ez nagytestû kutyánál aggastyánkort jelent. Egy régebbi balasetbõl adódóan nagyon rosszak voltak a lábai, egyre nehezebben tudott felállni. Vasárnap még fel tudott állni, de este már nem jött vacsorázni, így levittem neki a vacsorát a garázsba. Hétfõn egész nap nem tudott felállni, maga alá pisilt, stb... Kép Kihívtam az orvost, kedden reggel el is altatta. Kép
Nagyon-nagyon hiányzik... Kép Kép Kép
Megpróbálok feltenni egy fiatalabb kori képet róla, talán sikerül...

Ez itt BUMI képe: [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/28/14145.jpg" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/28/14145.jpg[/url]

Sziasztok: szomorú Laura
p_laura

Végül is nem sikerült, pedig a Próba területen még mûködött a dolog, oda mutat a link.

Laura
p_laura

Laura Kép

nyuszimanó Kép Szerencsére jól tippeltem, bár amikor Dzsili elkezdte írni, mi minden lehetett volna... Kép Elkezdtem nagyon megijedni, hogy óristen, mi vár még rám Mátéval! Kép Így is azon tanakodom, hogyan szüntessem meg a fütyipirosságot. Nekem már ez is tól nagy feladat. A punci az OK, olyan nekem is van... Kép

Zsuzsa,
Beának és az egész családnak gyógyulást kívánok! Vigyázzatok magatokra!
Képzeld, most Sára tornázik alvás helyett! KépKép
Majd du-án a séta alatt lesz nemulass!

Bár lehet, hogy jobb is, ha nemalszik du-án, mert képzeljétek, a de-i séta nagyon jól indult! 1,5 óra tökörészés, öltözködés után elõször Máté dõlt hanyatt úgy, hogy irtó nagyot koppant a feje, majd Sára fogta magát és egy szempillantás alatt legurult fél emeletet a lépcsõn. Mondanom sem kell, kezem-lábam remegve hívtam Andrist, mit is tegyek, mert én ilyenkor, ha már baj van nem tudok gondolkodni. Amíg nincs, csak az elõszele, addig minden OK, szuper reflexeim vannak és ösztönösen mindig a jót teszem. De ha már megtörtént... Azóta figyelem, nem hányt, nem dezorientált, csak a füle nõtt nagyra, ahogy végigpattogtatta a lépcsõfokokon. Kép
Hát inkább nem erõltetem ezt az alvást. Ha nem megy magától, marad az esti nyûgi. Kép

BMárti,
még szerencse, hogy nem velem jársz a kezelésre! Kép Én már a megfázós átverés után tízre mentem volna és megpróbálhattak volna szóni... Elõször kedvesen, aztán kevésbé kedvesen küldtem volna el õket! Kép
Hogy vagytok?
Anyósom nem küldi a recepteket, rá sem merek kérdezni, mert építkeznek és nyakig állnak a melóban is, ráadásul az építõk ott próbálják meg befolyásolni õket, ahol nem szégyellik. Képzeld, olyan ötletet adtak nekik (faházat építtetnek a telekre.), hogy a régi házat, amit meg akarnak tartani, jobb lenne ha a bejárata a fészerbõl / fészer felé nyílna! Úgy lehetne megközelíteni a kert felõl, hogy egy kb. 1 m széles, 3,5 m hosszú folyosón kúszol át!!! Kép Brrrrrrr! Ugye megérted, hogy nem nyaggatom? Bocsi, nekem is jól jönne nagyon... Kép

Tikk,
lehet, hogy volt már róla szó, de Ti most Békásra költöztetek?

Zsuzsi,
az enyimek is állandóan kitakaróznak. Én drukkolok és én is jó melegen öltöztetem õket éjjelre. Nappalra elég egy body, mert az túl rövid alvásidõ arra, hogy kitakarózzanak. A derekánál legyen meleg, a többi nem számít.

Sziasztok!
Solya
solya

Zsuzsi,
Sáránál voltak ilyen kitakarózós problémák és amióta megkapta a pehelypaplanomat, azóta ez ritkábban fordul elõ. Lehet, hogy a takaró nem elég nagy, vagy túl kemény, vagy vmi ilyesmi?
Solya
solya

Sziasztok!

Nyuszimanó! Puszi Doncinak, örülök, hogy nincs semmi komoly gond.

Solya, igen békásra költöztünk, vagy élhetek Cory szavaival is, hogy a világvégére.KépKép

Laura! Nagyon sajnáltam a kutyádat, de amikor megláttam a fényképét még jobban. Hiszen ez egy bobtail volt!!! A kedvenc fajtám. Nekem is volt egy de magánéleti váltás miatt õt is elhagytam.Kép Nem vihettem magammal, azóta is sokat gondolok rá. Ennél butább és bohócabb kutya nincs még egy.Kép

Tikk
tikk

Tikk,
az a világ vége baromi jó hely! Kép Én éltem ott gyerekként és most is csak egy köpésre lakunk onnan, már amikor otthon lakunk. Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Zsuzsi: nekem az összes gyerekem hálózsákban aludt néhány éves korukig. Tominak is van két steppelt, bélelt hálózsákja. Télen sem volt probléma ill. amikor már nyitott ablaknál lehet aludni. Most anyósom varrt egy 2-rétegû pamut hálózsákot, steppelve, nyárra. Nekem bevált.

Laura: Sajnálom a kutyusodat Kép

Nyuszimanó: nyirokcsomó-ügyben még egy megjegyzés: sok csecsemõnél elõfordul, hogy kicsit nagyobb a kelleténél, de nem betegség. Tominál is ez van, de nem kell vele semmit csinálni, majd kinövik. KépA pénz mindig jó, ha jön Kép

cory: merre vagy????

Képzeljétek: kiderült, hogy összegyûlt 50 (!!!) szabadságnapom, mialatt itthon vagyok Tomival. Azaz július 21-gyel befejezem a GYED-et és jelentkezem a munkahelyemen. Kiveszem az 50 napot, október 1-vel megyek dolgozni és idénre még így is jár nekem 16 nap Kép Kép Kép Hát, ez tök jó!!! Végre én is keresek a családban, nemcsak költöm a pénzt, ahogy drágalátos férjecském szokta mondogatni Kép
Ja, és a munkahelyem új jogásza lehet, hogy elintézi a legnagyobbunk után szeptember óta nem küldött családi pótlékot. (na, ezt megmondtam Kép) Szóval én hiába próbálkoztam ezerszer, telefonon, faxon, levélben, semmi, még csak nem is válaszoltak, nemhogy a pénzt küldték volna. Reggel meg gondoltam, megírom a jogásznõnek, hátha tud csinálni valamit. Már válaszolt is, hogy neki sem találják az aktánkat Kép De kéne a férjem TAJ-száma. Hát, kíváncsi vagyok, mit tud intézni... Drukkoljatok, legyetek szívesek!

Zsuzsa: gyorsan gyógyuljon Beababa!!!

Na, megyek, pusz mindenkinek! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Nyuszimanó! Örülök, hogy Doncival minden rendben! Kép

Laura! Kép

Solya! Szegény Sára! Kép
Mi se vagyunk jól, Lacika egyre taknyosabb, lehet, hogy holnap el se indulok vele. Idõnként éles, kétségbeesett sírásba kezd, nekem meg a szívem szakad meg. Kép Cataflam cseppet adtam neki a délutáni alvás elõtt, de így is félóránként felsír. Kép Remélem, hogy csak egy kis taknyosság...
Anyósodat tényleg ne zaklasd a receptekért, ha ilyen nagy munkában vannak. Elhiszem, hogy most kisebb gondja is nagyobb az ilyesminél.

Tikk! Világvége?! Ugyan már! 23 perc alatt a belvárosban vagy a HÉV-vel! Kép

Bogancsi! Drukkolunk! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Jut eszembe!

Márti! MÁÁÁRTI!

Hol vagy elveszve?! Remélem jól vagytok!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bocs, hogy megint eltûntem Kép De nem szándékos! A frissekhez már írtam ma 2X néhány sort - ide meg hosszzabbat is szánnék, ha lenne egybe vagy 30 percem... De inkább írok több rövidet, nehogy aggódjatok KépKépKép

BMárti! KösziKépKépKép És olvasom folytamatosan ám - irígykedve a fogyás miatt Kép és dühöngve a doki miatt Kép - a sztoridat! KépKépKép

SZóval: CTG rendben, vérnyomás, pisi rendben Kép, a baba még nyugodtan üdülhet-nõhet a pocakban 2-3 hétig, mert jól érzi magát KépKépKép - és én sem bánnám cseppet sem Kép TEgnap elkezdtem a málnelavélteát inni, hátha könnyíti a szülést. A hasam egyébként elég nagy, néha kényelmetlen, de többnyire nem okoz gondot - persze, ha nem kell cipekednem. Meg ha épp nem metrózok: tegnap reggel, mikor a csúcsforgban dokihoz mentem, a metrón senki sem adta át a helyet. Kb 2 megálló múltán megürült egy hely, ott, ahol 3 ember fér el. Odaevickéltem, hogy leüljek. Ült egy kpkorú nõ meg egy hasonló korú ffi, a két szélén. A ffi ffimódra széttárt lábakkal, épp nagggggyon olvasta a fontos metroújságot. Mikor leültem, rámszólt, hogy " Nem látja, hogy ezt a helyet nmem magára méretezték? Itt nemfog elférni!" Hát, azt hittem, ott helyben leütöm az esernyõmmel KépKépKép Mondtam neki, hogy ha összébb csukná a lábait, vidáman elférnék és hogy nem gondolom fontosabbnak az õ olvasását, mint az én leülésemet - de sem õt nem érdekelte a dolog, sem mást KépKépKép Végül is a lehetõségekhez képest kényelmesen ültem, nem voltam hajlandó az ülés peremén szorongani, hanem összébb nyomtam a lábát az enyémmel - de magától egy centinyit nem engedett át a helybõl! Kép

Ármin: továbbra is édesdrága, mint mindig Kép, szerintem már nincs semmi baja (jártunk "gombológus"-nél Kép, bõrgyógyásznál: mindenhol mindent rendben találtak, csak a bõre nagyon érzékeny és ezért nagyon hamar csúnyán kiszárad, úgyhogy rendszeresen kell kenegetni. Egyre többet karattyol és beszél! Tnap mondtam, megyünk haza. Erre azt mondta: "haza" és miután majd leültem meglepetésemben, többször is elismételte, sõt, azt is mondta: "Haza, Apa!", majd itthon még Andrásnak is! Kép Valamint ilyeneket mond: "Hanga" "Zita" (ez esetleg "szita" is lehet, "Kata" - közelrõl nem ismer ilyen nevûeket!Kép Bár, lehet, hogy Hangára emlékszik! KépKépKép

SZila! Hanga nagy lehet a bilizéssel! Kép És én is mindig szívesen olvaslak benneteket KépKépKép - ha ronda módon nem is írok mostanában sokat Kép

ZSuzsa! Beusnak gyors gyógyulást! Kép

BMárti! Picilacinak is! Kép

Bogancsi! Hú, de jó sok szabi! Kép Tomi bölcsibe megy? És te? Mit fogsz dolgozni?

Akkor jöttök hétfõn Orczy-kertezni (avagy hozzánk, ha nincs kinti idõ)? Elméletileg még abszolút nagy hassal leszek látható! Kép

Alvás-pizsi: eddig Ármin hálózsákban aludt, de néhány hete nem hajlandó, csak szenved benne, úgyhogy most én is body+pizsi+zokni-ban teszem le, ha hûvösebb van, ha melegebb, akkor egyrészes bodyszerû izé+zokniban, a takaróval már nemigen próbáklozom, mert reménytelen, hogy rajta maradjon Kép Múltkor a zoknijait is lehúzta reggelre, jéghideg tappancsokkal találtam rá Kép

Andi! Mi van veletek? Ollllyan ritkán írsz, dacára a gyors netnek! Kép Pedig én is szeretlek ám titeket! KépKépKép

Cory! A másik topikban írtam AFP-ügyben, de itt is drukkolok! A pótzh-hoz is! KépKépKép

Laura! Kutyus miatt Kép Minden készen áll nálatko a babához? Romi mit szól? Te hogy vagy?

Na, most megint mennem kell, de jövök méééég KépKépKép

Márti+Ármin+Kép (37+2)
márti

Sziasztok!

Nyuszimanó
Örülök, hogy minden rendben van Doncival! KépKépKépKépKépKépKépKép
Nem gondoltam volna hogy ott popsiba adják az oltást,most már ennyivel is okosabbak vagyunk. Én most is azt mondom, hogy jól tetted, hogy elvitted hiszen, nem tudhatjuk míg meg nem vizsgálják.
Pénz miatt KépKépKépKép

Solya
Hidd el nem ijetszegetni akartalak benneteket de el a három gyerekkel már jópár dolgon túl vagyunk és tényleg sok minden elõfordulhat amire nem is gondolunk!
Sárának és Máténak gyógypuszik a kobakjukra és fülecskére! KépKépKépKép

Bogancsi
Szabadság Kép /most kicsit irígy vagyok ám, szerintem én sosem fogok normális munkát találni, már mint ami nem monoton idegölõ butaság nyamvadt fizetésért/
Drukkok mennek KépKépKépKépKépKépKépKép

Laura
Én is sajnálom a kutyusodat, tényleg szép állat volt! KépKépKép A link jó oda találtam!

BMárti
Gyógyik még mennek hozzátok! KépKépKépKépKépKépKép
Szerintem jobb ha az ember lánya tartja a száját ilyen esetben, nem hiszem hogy foglakoznának azzal, hogy hogyan oldod meg a kezelésekre jutást, és különösen mert használ is. Párszor már megjártam a nagy pofámmal.....hát csak ezért mondom, néha jobb nyelni, mint mindent félbe hagyni.
Esetleg nem lehetne hogy a sógornõddel más idõpontban mennyetek és egymás gyerkõceire vigyázzatok addig?
Ez csak javaslat, tudod innen könnyen ötletezek! KépKép

Zsuzsi
Én is ölteztetem a hõmérsékletnek megfelelõen aztán takaró, jó nagy beleburkolózik így ritkán mászik le róla álmában mert bármerre forog akkor is még benne van. Persze így sincs rajta mindíg a takaró azért.

Tikk
Hannának is mennek a gyógyik KépKépKépKépKépKép
Kruppos a lánykád? Mátém is az volt most idén már nem újjult ki úgy néz ki kinõtte.

Zsuzsa
Bea babának is gyógyikák röppennek! KépKépKépKépKépKép

Napocska is be áll a sorba az éjjel belázasodott, és egész délelõtt ez ment most hõemelkedése van, de nyafi megint lehet kúszik a láza feljebb. Volt már a doktor bácsink torokgyulladása van, hogy is gondolhattam, hogy ha a nagyobbak betegek õ majd pont kimarad!

dzsili

Márti,
de jó, hogy jól vagytokKép, már izgulunk ám nagyon értetek! És ha tudnád, hogy milyen öröm anyai füleimnek, hogy Ármin azt mondja "Hanga"Kép, mégha nem is tudatos...bár ezt csak õ tudja...Kép

Beteg babák: tessék meggyógyulni, nemsokára jön megint a jó idõ!!!KépKépKépKépKépKép

Laura,
kutyi miatt:KépKép

Majd jövök, megyünk fektetni...

Szila
Szila

Sziasztok!

Márti! Ezt nem is reméltem, hogy csak kiáltani kell érted, és már itt is vagy! KépKépKép Úgy örülök, hogy minden rendben van veletek. Már tényleg aggódtam! Ha nincs idõd válaszolni, akkor is tessék legalább 2-3 naponta egy jól vagyunkot írni! Kép

Dzsili! Az a baj, hogy az út háztól házig majdnem egy óra. Ott kell várni legalább egy órát, utána még fél óra a tûkkel, szóval rámegy a fél napunk. Ennyi ideig még sosem vigyáztunk egymás gyerekére, sõt, egyikünk se hagyta még ennyi idõre senki másra a gyerekét. Így aztán a kölkök nincsenek is hozzászokva, hogy akár csak 1-2 órát az anyuk nélkül töltsenek.
A nagy pofámmal én is jártam már pórul, ezért tartom most szorosan csukva, nehogy kihallatszon a fejembõl az üvöltözés. Végül is már csak 2 hét, majdcsak megoldjuk valahogy. Nem tudom, holnap el tudunk-e menni, ha Lacika nem lesz jobban, akkor inkább kihagyom ezt a kezelést. A gyógyokat köszönjük! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti: eszméletlen ez a metrós történet Kép Én, lehet, hogy valóban leütöttem volna a pacákot ... grrr....
Tomi pótnagyival lesz, akit már ismer/ünk és nagyon aranyos és jó. Én német nyelvû levelezõként dolgozom, plusz idõnként magyar és orosz is kell, egy nemzetközi szervezetben.

Dzsili: gyógyok mennek hosszú tömött sorban!!!

Megjött férj, mennem kell vacsit adni. pá bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Gyors leszek, mint a villám.

Köszönjük a gyógyokat, ránk férnek. Doktor bácsi mondta, hogy most megint sok kis beteg van, mindenkit valami vírus ver le a lábáról. Bea kapott gyógyszer kúpot, és orrcseppet, meg a száraz bõrére fürdetõ krémet. Tényleg, aki használt ilyet, hogy csináljátok? Rákenitek a babóra, mint a szappanat, és bõ vízzel lemossátok, vagy a fürdõvízben elkeveritek és abban fürdetik az alanyt. Mi most az elsõ variációt csináltuk, de elfelejtettem megkérdezni dokit, mert természetesen a kapuban, kifelé menet jutott eszembe, hogy megkérdezzem a kis bõrét a Beusnak. Akkor csak odaadta az elõre megírt receptet, de már nem mertem megkérdezni a részleteket, mert sietett a doki.
Sajnos én is dögrováson vagyok, egyszer ráz a hideg, egyszer meg melegem van. Nekem meg írt fel a Beus doki bácsija Summetrolimot. Meg sem vizsgált, csak rám nézett, de véleményt nem mondott az állaotomról, talán jobb is.Kép Hangom egy szál se, illetve ami van, azt is alig tudom kipréselni magamból.Kép Remélem hétvégére már el is felejtjük, hogy milyen pocsékul voltunk.

Márti!
Én tuti, hogy a krapek ölébe ültem volna. Nem tudom mit szólt volna, ha a 89 kg-mal az ölébe telepedek. Ugyanis ennyi voltam, amikor a Beával bementem szülni.

BMárti!
Fogyáshoz, és akkupunktúrához kitartást, és tényleg inkább nyeljél, mert nem biztos, hogy nyersz vele, ha kinyitod a szádat. Nagyon tetszett, az az üvöltök a fejembõl vélemény.

Laura!
Kutyus miatt.KépKépKép Nagyon aranyos kutyusnak néz ki.

Most ennyi, és elszáguldok.

Sziasztok!
Zsuzsa + Beababa, aki végre alszik, mert a délutáni alvás ismét kimaradt.Kép

beababa

Sziasztok!

Márti! Még azt akartam írni, hogy én megkérdeztem volna attól a bunkó pasitól a metrón, hogy világra segíti-e a gyerekedet, ha ott kezdessz el szülni. Lehet, hogy fel se nézett a tirpák abból a baromi fontos olvasnivalóból, és csak annyi jutott el a tudatáig, hogy nagy darab vagy, de az már nem, hogy miért és hogyan. Kép Emlékszem, amikor 2-3 hónapos terhes voltam, a 86-os buszon én voltam az egyetlen, akinek eszébe jutott átadnia a helyét egy nagypocakos kismamának. Megkérdeztem, mikorra van kiirva, szende mosollyal azt válaszolta: MÁRA! És mindenki tüntetõen másfelé nézett, amikor felszállt! Kép Bunkók tudnak lenni az emberek. Kép

Bogancsi! Pótnagyiért irígy-irígy! Kép

Zsuzsa! Köszi! Kép

Na, húzok aludni, amíg még lehet. Elláttam szegény Lackó baját úgy, hogy ihaj. Kép Kapott cataflámot, volt orrporszívózás, és Nasivin cseppek, utána még jól be is balzsamoztam, majd csak alszik így már valamicskét ! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti! De örülök, hogy jól vagytok.Kép

Zsuzsa! mi a múlt héten voltunk Hannával a bõrgyógyinál és szintén fürdetõkrémet rendelt el a száraz kiütésére. De mi eddig is azzal fürdettük, mert nem bírja nagyon az illatosakat. Be kell kenni a testét és lemosni a vízben róla, utána úgyis olyan lesz a víz, ha meg olyan Beababa mint Hanna, hogy szereti kenegetni magát, akkor tuti bejön a kezelés, mert mi 3x annyit használunk mint normálisan.KépKép

Jóéjt mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Solya: ezt még olvasni is rémes volt! Jobbulást kívánok a potyogós csapatnak!

Bogancsi: drukkok mennek a családi pótlékhoz!

Márti: ááááá, dehogy! Mármint hogy semmi sem áll készen még a babához. Jövõ héttõl apa itthon lesz egy jó hosszú szabin, majd akkor felfürgülünk. Kép
A metrós történeted egyáltalán nem lep meg. Én akkor buktam ki, amikor terhesrendelésen az apukák-nagymamák ültek a kismamáik mellett, én meg kb. 6-7 hónaposan állva, vállamon egy pelusozótáskával, ölemben Romolával szabadítottam meg õt a téli cuccaitól.

Dzsili: Napocskának gyógypuszik mennek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Zsuzsa: gyógyok mennek nektek is! Kép Kép Kép Kép Kép Mi fürdetõkrémet használunk, az 1. változat szerint. A baba bõrére viszonylag könnyû rákenni (majd lemosni róla). Amikor mi (mikróban) egy pohár vízben feloldottuk, akkor sajnos azonnal megdermedt, amint a fürdetõvízbe beleöntöttük. Kis darabokban úszkált a vízen, nem tudtuk használni.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Nem tudtalak végigolvasni titeket, csak beugrottam, hogy mi van a finises pocakosokal, látom jól vanank. Ha már bejöttem írok pár sort magunkról. Azért nem jelentkeztem, mert a héten anyukám szabin volt és segített nagytakarítani. Olyan tiszta a lakás mintha mi is babát várnánk, pedig csak az elsõ szülinap jön :
)
Köszönjük a gyógy Kép Kép -kat a derekam már újra a régi (egy jó hét kellett neki) én már nem vagyok taknyos, Vili még kicsit, szegénykém már magától mutogatja a porszívót és mondja , hogy "bu". Ezenkívül Vilinek áttört a 8. foga most jó passzban van és rengeteget eszik, éjjel tök jól alszik, viszont nappal nagyokat rosszcsontkodik. Mondtam neki, hogy most már "dá-dá" lesz, erre ez a szó annyira megtetszet neki, hogy utánozta és teljesen jól használja, vagyis havalami nem szabad dolgot csinál rögtön kiabál, hogy "dádá" Elég nehéz röhögés nélkül kibírni. Mai egyik alkotása megkaparintotta a popsitörlõs dobozt és az egészet darabonként szétszórta a szobájában, miután végzett szólt, hogy "dá-dá" . Egyre többet dumál, mjondja hogy "baba", a lábára, hogy "bába" , még tudja, hogy"vau-vau" "tente" , a cicire meg "titi2, néha "didi" most ennyi jut eszembe.

Off. Férjem nagymamája agyembóliát kapott ma, magatehetetlenül fekszik az intenzíven és nem ismer meg senkit. Kép Engem azért is érint nagyon, mert mikor terhes lettem az én nagymamám is u.így volt, sajan neki már azt em tudtam elmondani,h ogy úton van Vili.

Norci
norci

Sziasztok!

Norci!Férjed nagymamaja miatt.Kép
Vilike nagyon ügyi mar.

Marti!Nekem volt,amikor zsufolt metrora szalltam fel(otthon),senki "észre sem vett",csak egyetlen egy nô,aki egybôl felallitott egy fiatal sracot,hogy én leülhessek és még oda is tamogatott.A srac egyébként nem lathatott,mert takarasban voltam.
Azért jo bunko volt a pasas!
Örülök,hogy jol vagytok!Arminnak gratulalok a sok dumcsihoz!KépKép

BMarti!Kitartas,mar csak két hét!KépLacikanak gyogyi puszik!KépKépKépKép

Laura!Szegény kutyuska!KépNagyon szép kis joszag volt!Szegény biztos nagyon rosszul volt mar!

Solya!Gyerkôcöknek gyogyik mennek!KépKépKépKép

Zsuzsa!Tovabbi gyogyok Beusnak,meg hat akkor neked is!KépKépKépKépKép

Dzsili!Napocsnak is jobbulast!KépKépSzegény most gyogyult meg és mar megint beteg?Hogy birod,raadasul még a bratyok is betegek!!Jajjj!Nem irigyellek!

Bogancsi!Munka és szabadsag!KépKépDrukkolok a csaladi potlék miatt!Kép

Andysj!Mikor jössz közénk vissza???Mar elmentek a baratok,nem?Varjuk am a hireket rolatok és fôleg Madikérôl!!KépKép

Rolunk:
Hat én csak egy nagy panaszkodas vagyok!
Riki olyan furcsa dolgokat müvel mostanaban.KépPéldaul ha valami nem ugy történik,ahogy ô szeretné,akkor képes barmibe beleharapni.KépHa evés közben nem engedem,hogy szétdobalja a kenyeret,ami meg van kenve,akkor beleharap az etetôszék talcajaba.Ha a konyhaban allok és ô azt szeretné,ha felvenném,akkor dühében bele probal harapni a konyhaszekrénybe,vagy a hütôajtoba.Normalis ez a dolog nala?Harapja az éjjeliszekrényt,a fürdôkad szélét...!
Persze a fürdés.Nem és nem akar beleülni a kadba.All a vizben és nem lehet leültetni,mert akkor azzal a lendülettel mar all is fel,mintha félne valamitôl.KépNa,de mitôl?Ha beülök vele,akkor se.Mar nagyon el vagyok keseredve.KépKépLehet,hogy a hajmosastol fél?Csak ezt tudom elképzelni.Vagyis az öblitéstôl.Mert azt ugy szoktam,hogy hatradöntöm a kezembe,mint régen,amikor kicsibaba volt és ugy öblitem le rola vizet,hogy ne menjen a szemébe.

Van jo hir is.KépRiki mar gyalogolva közlekedik.KépPersze azért még biztonsagosabb a négykézlab,ha valahova nagyon sietve akar odaérni.KépDe olyan furcsa még,amikor sétalva közelit felém!KépKépAz utcan is mar sétalunk,nagyon élvezi!Altalaban kutyakat követünk,vagy galambokat!Kép
Egyenlôre amit probal kimondani,az a lampa,de ô pampa-nak ejti.Na és persze akaratos,hisztis,tipikus bika!Kép

Jo éjt mindenkinek!

Pusssz!
Edit
edith16

Sziasztok!

Szila, Tikk, Solya és bogancsi: köszönöm a kitakarozós tippeket! Dorka eddig hálózsákban aludt, ami azért volt, jó, mert nem kellett nagyon felöltöztetni és így nem izzadt meg annyira. Nagyon izzadós fajta és állandóan melege van, szerintem ezért van neki magasabb hõje. Szóval párnapja nem bírja elviselni a vállnál gombolós dolgokat, így a zsákot sem. Tegnap vékony paplannal volt betakarva egy darabig, amíg hagyta. Ma beerõszakoltam a hálózsákba, mert nem akarom, hogy megfázzon. Sírt egy ideig, de most már alszik rendesen.
Nálatok nem csinálnak a lányok hisztit, hogy melyik ruhában szeretnének lenni???? Az én lányom, olyan kényes kis dög, hogy nem hajlandó egyes ruhanemûket felvenni, vagy a színük miatt vagy mert egyszerûen nincs kedve. Öltöztetésnél meg kell gyõznöm a kisasszonyt, miért is olyan jó az a ruha (pl. zokninál, tapancsok vannak rajta, ruhánál, virág vagy csiga van rajta). Ha nem eléggé hatásos a szövegem nem veszi fel, amit arra a npra kinéztem, hanem szépen õ kiválasztja magának, amit akar! Borzasztóóóóó! Segítség!!! Szerintetek ezt mennyire hagyjam?

Na ezért is jöttem fel ilyen késõn, mert most láttuk az urammal a Mátrix 2.-öt és szerintem sokkal jobb, mint az elsõ! Nagyon látványos és teljesen kikapcsolja az embert.

Laura: mikor megláttam a kutyád képét, én is nagyon elszomorodtamKép Nagyon sajnálom, tudom, milyen egy kedvencet elveszíteni.

Nyuszimanó: örülök, hogy semmi baja Doncinak!

Solya: hogy van Sára?

Márti: esküszöm beszerzek egy vizipisztolyt, ezt a sok bunkó parasztot lekéne vizezni! ha már mást nem lehet velük csinálni! Kép Hihetetlen, hogy még neked kéne magyarázkodnod az ülõhelyért. Különben ilyen esetben én mint kivülálló, mindig megszólalok és általában ezek a möhönc bunkók jól meg is ijednekKép Múltkor kiránduláskor egy csapat részeg érkezett a rétre és én már kb. fél órája hallgattam a legocsmányabb dalaikat, amiket persze üvöltöttek. Több gyerek is volt, õk megijedtek tõlük. Nagyon mérges lettem, hogy nem azért utaztam ennyit, hogy ezeket hallgassam és a gyerek be legyen tojva. Elkezdtem hangosan énekelni a Süsüt, hogy vegyék észre magukat. Hát lett nagy csodálkozás! Kép Persze én tök égõnek éreztem magam és az egészet, de ilyenkor nem tudom lefékezni magam. Szerencsére Süsü és a "gyönyörû" hangom megtette hatását és csend lett a réten, lehetett végre pihenni. De én mekkorát ÉGTEM! Kép

Dzsili: egész családnak gyors gyógyulást!

BMárti, Zsuzsa: ti is gyógyuljatok gyorsan!

Norci: nagymama Kép

Edit: én minden babasampont kipróbálok, hogy tudjam milyen valójában. Eddig nekem mindegyik csípte a szememet, pedig írták, hogy ez nem! Azóta óvatosabb vagyok és nincs is gond fürdésnél. és minden alkalommal más állattal fürdünk.

Üdv: Zsuzsi, megyek, mert szegény Dóri felriadt
zsu26

Sziasztok!

Rég volt már, hogy ilyen korán írtam.KépKép Petivel nem lehet éjszaka bírni, csak cicivel hajlandó visszaaludni. Igaz, pár hete, mióta ilyen nyûgös, 2x-3x felébred éjjel, de meguntam, hogy már megint nem alusszuk ki magunkat. Mostanában apa kel fel hozzá, beszél vele, kap vizet, amit iszik is, a sírásból ítélve nem kifejezetten a fogával van a baj, szóval nem tudom. Ha én megyek be hozzá, akkor persze egybõl ham-ham-ozik és rángatja a pólómat.
NAp közben meg állandóan nyügizik. Régebben simán eljátszott 1-2 órát egyedül is, de most 10 percig nem bírja ki nélkülem. Ez vajon egy fejlõdési szakasz? Sokszor meg bármivel próbálom felvidítani, semmi nem jó neki. Szóval valahogy nagyon megfordultak nálunk a dolgok. Nem tudom elhinni, hogy a fogak miatt lenne folyamatosan ilyen. Mert amúgy be van dagadva rendesen az alsó rágó is, a felsõk meg olyan lassan bújnak ki teljesen, hogy az hihetetlen. Az alsó kettesünk is lesben áll már 1-2 hónapja, de nem akar kibújni. Á, nem tudom. Ne haragudjatok a panaszért, tudom, hogy sokaknak van hasonló problémája.

Hogy jót is írjak, 1-2 hete Peti kezd beszélni. Szavakat alig mond, de látszik, hogy próbálja utánozni, amit mondunk, és beszélget magában, amit korábban nem csinált. Az anya-apa-nem szavakon túl az elsõ "igazi" szava a lámpa, amit teljesen jól, szépen ki tud mondani.Kép Amellett nagyon ügyes is szerintem. Ha látja egyszer, hogy mit kell csinálni pl. egy szerszámmal vagy valamivel, amikor a kezébe kerül õ is úgy használja minden hezitálás nélkül.

Zsuzsa, Dzsili
Gyógyokat küldünk Beának és családjának KépKépKépKépKép, valamint Napocsnak is. KépKépKépKépKép

Laura
Kép
Hogy tudsz Romival rendelésre járni? Nem hangoskodik meg ilyenek?

Bogancsi
Drukk megy.Kép

Márti
Örülök, hogy jól vagytok!Kép
A metrós eset annyira jellemzõ. Ha nem akarok leülni, akkor is felháborít mindig, ahogy terpesztett lábakkal 2 helyet elfoglal valaki. Nem értem, miért nem lehet odafigyelni egy kicsit. Arról nem is beszélve, hogy kismamaként eleve járna a hely... Még Petivel a pocakomban néha úgy ki voltam akadva az emberekre, de ilyenkor mindig történt valami pozitív is, és akkor megnyugodtam, hogy rendes emberekkel is lehet találkozni. Volt olyan, hogy új pénztár nyitásánál külön szólt a boltos, hogy én menjek elsõnek, vagy a postán lobbyzott nekem egy néni, hogy elõre mehessek. Mikor meg Peti még picurka volt és kendõvel buszoztunk, odajött egy pasas, és dumáltunk vagy 5-6 percet, érdeklõdött a gyerekrõl meg ilyenek. De nem volt tolakodó, azt nem bírom. Kiderült, hogy ellenõr, de nem kérte a jegyemet, azt mondta, hogy tudja, hogy úgyis van, majd leszállt a buszról ahelyett, hogy ez idõ alatt bírságokat hajkurászott volna. Kép

Norci
Jó hallani rólatok is.Kép Vili már nagyon kis ügyes.Kép

Edit
Szerintem kinövi ezt a harapást, nyugi. Gyalogláshoz gratula!Kép

cory
Merre vagy? Jól vagytok?

Márti
A hétfõi talit már várjuk!Kép

Menta
Nagyon eltûntél.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Zsuzsa,
Beusnak mennek a gyógyok ezerrel!KépKépKépKép

Dzsili,
Napocsnak isKépKépKép!

Mi is úgy fürdettük Hangát, hogy bekentük a fürdetõkrémmel, aztán a vízben lemostuk.

NOrci,
Vili milyen kis ügyesKép. Didi?Kép

Menta,
igen, ahogy GOrsi is mondja, nagyon el vagy tûnve...

Zsuzsi,
Hanga azt vesz föl (mégKép), amit ráadok. Úgyhogy ebbõl nincs vita. Na azért elõfordul, hogy néha húzkodja lefelé magáról a gatyáját... Hány fok van nálatok este? Ha annyi, mint nálunk (20-21) akkor elég lenne szerintem egy vastagabb pizsi-rugi+badi+zokni. Hanga így alszik.

KÉpzeljétek, ma nem kelt fel éjjel! Csak fél hétkor, akkor egy kis cici után még fél órát szundizott. Este meg 8-kor hiába raktuk le, ki kellett venni, mert annyira sírt. Játszottunk még kicsit, aztán kb. 9-kor megint megismételtük az esti szertartást, és akkor már aludt is.

Mennem kell.

Puszi
Szila
szila

Jó reggelt !

Köszi mindenkinek a drukkokat a csal.pótlékhoz Kép
Tomi újabban imádja a Johnson's törlõkendõket - szopogatni. Alig tudom elvenni tõle, csak csellel, azaz mintha nem is érdekelne az egész. Elolvastam, miket tartalmaz... hát, eddig még nem lett tõle semmi baja, de azért mégse vagyok túl boldog...

Zsuzsa: akkor most már dupla gyógyokat küldök Kép Kép Kép

BMárti: micsoda szadista egy anya vagy Kép Szegény Lacikát kínozod különbözõ cataflamokkal Kép

Edit: szerintem ez csak egy korszak. Nálam egyik gyerek se harapott, de hallottam olyat, hogy ilyenkor - mármint, ha Téged harap meg - icipicit vissza kell harapni és elmondani, hogy ez bizony fáj. Tomi meg azt találta ki, ha nem tetszik neki valami, akkor rámcsap egy kicsit. Majd kinövik Kép Az én férjem is bika ... Kép Kép Kép

Zsuzsi: Dani épp ma délután nézi meg a barátaival a Mátrix2.-t. Szerintem a Süsüvel tök jól csináltad, egyáltalán nem Neked égõ!

Gorsi: szerintem elképzelhetõ, hogy mégis a fogaktól van. Mindenesetre drukkok mennek, hogy hamar kijöjjenek azok a fránya fogacskák Kép Kép KépNagyon ügyes Peti!

Szila: Még a végén mindig átalusszátok az éjszakákat Kép

Mi lehet vajon Andysj-val, olyan régen nem jelentkezett.
cory? Menta? Henke?

Ha nagyon unatkoztok Kép akkor gyertek ma és holnap Telkibe, mert most rendezik az elsõ telki fesztivált. Ma este pl. 20.45-kor kezdõdik egy régi zenei koncert Mandel Róbert zenekarával. Szóval van itt kultúra is Kép
Szépséges napot mindenkinek!
bogancsi és Tomi, aki épp egy könyvbõl lerágott papírdarabot eszik jó étvággyal reggelikiegészítésként Kép

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Ahhoz képest, hogy Hanna taknyos, meg köhög még mindig alszik és egész éjjel aludt.Kép Szila! Lehet valami volt a levegõben éjszaka.Kép

Edith! Megoldást nem tudok a harapásra, de te még mindig jobban jársz, hogy a hûtõt meg a szekrényt harapja, mert Hanna engem támad meg ilyenkor. Ha nem akarja megfogni az utcán a kezem mint egy kiskutya rámveti magát. Megoldást nem tudok, egyelpre elmagyarázom neki, hogy nem kicsit fáj.Kép

Gorsi! Szerintem korszak dolog. Hanna is kb ilyen idõsen fejezte be az önálló játszást és még mindig nem jött rá, csak naponta kb egy órát (összesen) tölt a játékokkal. De ha leülök hozzá akkoris többnyire én fejezem be az építést meg kirakózást.Kép

Norci!Kép

Bogancsi! Én kimennék, de nem unalom kérdése sajnos.Kép

Na felébredt megyek reggelit csinálni

pussz mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Tikk, Szila!
Csatlakozom a még alvó lányok közé. Illetve, látom Tikk Hannája már felébredt. Bea aránylag nyugisan átaludta az éjszakát, és most még horkol.KépKépKép Viszont, már nem szörcsög annyira a nózija.KépKépKép Úgy látszik, ha lassan is de érnek ide a gyógyok, amiket köszönünk szépen.

Gorsi!
Ez egy ilyen korszak, a Beus sem játszik el egymaga, ha én épp nem érek rá, akkor oda ül mellém, és megvája, hogy mikor szólok hozzá.KépKépKép

Zsuzsi!
A Bea egyenkõre azt veszi fel, amit ráadok, de ha kinnm arad egy-egy ruhadarabom, vagy az apja egyik pólója, akkor az nem menekül a Beus kezei közül, mert tuti, hogy megpróbálja felvenni.KépKépKép

Norci!
Kép Hogy van a dédi?

Nyuszimanó!
Én elsõsorban lágyéksérvre gondoltam a leírásod alapján, de örülök, hogy nem az, és biztos, hogy már majdnem el is múlt a duzzanat.

Dzsili!
Napocska hogy van? Lázasak is a gyerkõcök? Küldenék én gyógyokat, de nem biztos, hogy gyógyok mennének, és most nem akarlak tovább fertõzni Benneteket.Kép
Képzeljétek el, tegnap nálunk egész nap esett az esõ. Erre nem tudom milyen meggondolásból kimentek a Pityuék az udvarra esõben. Na jó, nem esett nagyon, csak ronda nyirkos volt az idõ. Amúgy is folyik az orra, nem tudom, hogy mi lesz ennek a következménye. Mondta is, hogy legalább 1 órát kinn voltak.KépKépKép Pedig pont ez a tanítónéni az, aki télen mindig megnézte, hogy van-e a gyereken sapka, sál, a kabátja be legyen gombolva. Erre kiviszi õket a nyirkos, szemerkélõs esõbe.

Felébredt Hétalvóm, és kiabál, hogy "anya", így vége a szabad reggelnek.

Sziasztok!
Zsuzsa + ébredezõ Beababa

beababa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?