Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi még kettő, csak hamarabb elküldte!
Kép
Kép
Mára ennyi!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Szilvi! Gyönyörűek a srácaid!!!! :) Olyan büszke lehetsz rájuk! Ákos egy kis angyal! Imádnivaló!
Ilyenkor bizonytalanodok el, hogy mégiscak jó lenne Tareknak majd egy kistesó! :P :oops: :P

fatima

a nagy hétvégi pangásba én is teszek fel képet, nem is keveset.

samu a játszón.
az utolsó képen meg sírósan- a rágófoga jön és bizony sokszor fájdalmasan.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kerekpocak

SZONJA NAGYON CUKI!!!

ÁKOSOS GÁBOROS SZÜLINAPI KÉPEK CSÚCSSZUPIK! behaltam a 0.5ös gyertyán!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

fatima, ugye, ugye- először az ember nem érti miért is kellett neki az az egy... aztán ahogy belejön, gyorsan akar majd egy tucatot. nem lesz tarek sem egyke sztem...
kerekpocak

Na azért ne hamarkodjunk el semmit se Zsófi! Még nem mondtam, hogy LESZ kistesó, csak azt, hogy talán jó lenne. Ami ugye csak azt jelenti, hogy Tareknak lenne jó! :) De nem biztos, hogy nekem igen! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most nagyon határozottan érzem, hogy nem kell, aztán meg majd ki tudja!?! Az előző mondatomról is Szilvi tehet.... Csábítóak a fotók!!![/b]

fatima

Fatima, hát persze, h. nincs harag. :wink:

Szilvi, de jó nektek, komolyan én is irigykedem, jó nagy család, jó testvérek. Nagyon aranyos Ákos.

Zsófi, Samu milyen jó kis szerelésben nyomul, igazi kiscsákós. Nagyon édes. Jól bírod egyébként az emelgetést még? Vagy Samut nem is kell?

Kép
niki30

Fatima: nekünk még nagyok a 62-es bodyk, nem tudom hány centi lehet Szonika, mert mióta megszületett, még nem mérték. A doktor néni azt mondta, magas csajszi lesz, mert hosszú lábai vannak. Akkor tutita nem ránk ütött, mert mi Apával kis picokék vagyunk. :)

Zsófi: annyira édes Samu, meg kell zabálni, ilyen édes kis pasit szeretnék majd én is!

Nelly

Kép
breeki

picokék=picikék

Nelly

Kép
breeki

Szilvi: Mindhárom fiad annyira helyes!!! Ákos olyan kis cuki, minden képen olyan mosolygós az arca még amin konkrétan nem is mosolyog. Testvéri szeretet képek hasonlóan hatnak rám is, mint Fatimára :lol: Azt hittem a nagyok kényeztetik a legkisebbet, de ezeken a képeket Ákos kényezteti Gabót. :lol:

Zsófi: Samura minden képfelrakásodkor meg kell ismételnem, hogy gyönyörű szőke kisherceg és egyre nagyfiúsabb!! Ügyesen jár már. Fogacskák növekedéséhez kitartást nektek! De jó is ha anya megvigasztal.....

Fatima, Nelly: tényleg hosszú babáitok vannak, Beni még csak pár hete nőtte ki a 62-es méretet és még van ami rá megy belőle. Majd leméritek cm-re őket? Kiváncsi vagyok....

Kép
viky30

NAGYON BOLDOG 3. HÓFORDULÓT TAREKNEK!!!!
ÉLJEN A NEGYEDÉVES NAGYFIÚ!!!!

http://www.wondercliparts.com/congratulations/graphics/congratulation_graphics_6.gif

Kép
viky30

Kép

Kép
viky30

BOLDOG HÓFORDULÓT TAREKNAK!!!!!!!!!!!!!!

samudícséreteket köszönjük :) :) :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Tarek baba isten éltessen 3. hónapod alkalmából!

Kép
niki30

BOLDOG 3. HÓFORDULÓT TAREKNAK! Tegnap elmaradt. :(

Nelly

Kép
breeki

Lányok - baromira fáj a torkom, nyelni, beszélni alig tudok. Mit vehetek be amíg Szonja anyatejet kap? A sós vizes öblögetéssel próbálkozom, de sok hatása még nincs. :(

Nelly

Kép
breeki

Köszönjük a köszöntést Csajok! :)

Az én nagyfiam nemcsak gyönyörű, hanem egy igaz hős is! Képzeljétek most jöttünk haza a Bethesdából. A dokinénink elküldött bennünket vérvételre és vizeletvizsgálatra. Tarek ugyan sírt, de nagyon jól tűrte a vérvételt. Én persze most is majdnem elbőgtem magam! :oops: Szegénykémet még a héten meg fogják egyszer szúrni. Csütörtökön megyünk az első oltásra. :( Szerintem az kevésbé fog fájni neki! Legalábbis remélem!

Zsófi! Samu tényleg tündéri!!! Úgy bírom a kis stílusát. Jobban mondva a szülei stílusát, mert egyelőre még ti döntitek el, hogy mit vegyen fel. :) Nemsokára majd ő fog választani! Nem? :)
Sok gyógypuszit neki a fájós fognövekedésre! :P

Nelly, Viki Még nem tudom, hogy pontosan mekkora Tarek, mert még ő sem lett mérve amióta megszületett. Majd a csütörtöki oltáson megmérik és akkor megírom. Amúgy Tarekra az 56-os cuccok már 1.5 hónapja nem jók. Most a 62-eseket hordjuk, de szerintem azt is max még egy hónapig. És azon vagyok kiakadva, hogy alig lehet 68-as cuccokat kapni. Az valahogy mindenhol hiánycikk. :(

Nelly! Fogalmam sincsen, hogy mit vehetsz be ilyenkor. Szerintem hívd fel a gyerekdokit. Majd ő megmondja. Jobbulást neked!!! Mennek a ++++++++++++ energy-k!!! :) :) :)

fatima

Sziasztok!

TAREKNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Hát igen, mi már jól kinőttük a 62-es ruhákat, sőt van olyan 68-as ami már nem jó. :oops: :shock: :oops: Pedig 62 cm-nek mérték az oltáskor. Nő mint a bolondgomba. :roll:

Szilvi! Nagyon édesek a szülinapi képek! A 05-ös gyertya pedig egyszerűen csúcs!

Samu nagyon tündéri!

Teri

KépKépKép
pruci

Viki! Olyankor anyu vigyáz Petrára. Sajnos a tandíj miatt muszáj abbahagynom a sulit. Igaz, úgyis csak most kezdeném, de annyiért már Pesten is lehet egyetemet végezni...

Nelly! Nagyon szép kislány Szonja, majd jó apás lesz. 8)

Fatima! Én 68-as cuccokat a budaörsi Auchanban és Tescoban kaptam egy csomót, ja meg a budakalászi Corában is.

Teri

KépKépKép
pruci

Fatima: de jó ez a Tarek felirat!!!! Én a fóti Coraban voltam és én is 68-as cuccokat vettem, azaz ott az van ráírva, hogy 67 cm és 6 hó. Amúgy a C&A-ban is találtam rugikat az Árkádban.

Kép
viky30

Pár kép Beniről.

Tükröm tükröm mondd meg nékem!

Kép

Nagyfiús ruciban - eddig csak bodykat hordtunk

Kép

Repülőzés

Kép

Kép
viky30

Éljen éljen Tarek 3 hónapos hófordulója alkalmából!!!!

Csuda klassz a Tarek csillogós felirat Fatima!

Nem is hisszük el, hogy Laura jár, amíg nincs róla bizonyíték!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Viki: köszi, majd megnézzük. :lol:

Puszi, mos rohanok. :roll:

Ja, Zsóka: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Beni nagyfiús cuccban ennivaló. Látod anya milyen jól érzi magát benne. Hisz már tényleg nagyfiú. :wink:

Kép

Kép
b79andi

sziasztok!!!

először is SOK-SOK PUSZI A GYÖNYÖRŰ BABÁKNAK, akik csodálatosan fejlődnek!!!!!!! sajnos csak nagyon ritkán tudok jönni, mert annak ellenére, h szabi pocakfájása javult, egész nap a két kismanó kívánságait lesem és teljesítem :lol:
szerencsére kellőképpen erőszakosak voltunk a gyerekdrninénknél és kikönyörögtünk egy gasztroent. beutalót, aminek köszönhetően fény derült arra, h a hasfájás mögött 90%-ban tejcsukorérzékenység áll!!!! kaptunk új gyógytápit és azóta sokkalta de sokkalta jobban vagyunk!!!! ennyit a gyerekorvosokról.....akik egyből rávágják, h majd 3 hónapos kora után elmúlik.....

Gyorsan amíg mindketten alszanak, KÍVÁNOK SOK-SOK BOLDOG 3 HÓFORDULÓT TAREK BABÁNAK ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT ZSÓFINAK NÉVNAPJA ALKALMÁBÓL!!! (ugye ma ünnepeled?! :oops: )

felteszek néhány friss képet a két lurkóról! Kép a két kisangyalunk Kép imádjuk a babaúszást :) Kép zabálnivalók, ahogy ott csücsükélnek :) Kép anya ráncai kezdenek kisimulni, most már csak a derekát kellene rendbehozni :) Kép én fogadom anya hívásait Kép Teli pocival :)
Vendég

Nagyon vagány Beni gatyója, ez igen. Dehát ő már tényleg nagyfiú.

Hallod Viki, mindig nézem, h. nálatok ez az ágytakaró, h. ki van simítva. Mi ezen élünk (mármint az ágyon), és mindig összegyűrjük, összemaszatoljuk.

Kép
niki30

Stellina, mennyire jól nézel ki. Mint aki nem is most szült hallod.
Jajj, tényleg milyen cukik, ahogy ott csücsülnek a medence szélén.
Új tápi? Nah, jól van. Még jó, h. kiderült.

Kép
niki30

Mégegyszer köszönjük a jó kívánságokat!!! :)

Azért tettem fel a TAREK feliratot, mert én is akartam valamivel "ünnepelni". Szerintem is klassz lett! :)

Viki! Bewni imádnivalóan cukkancs! Nagyon nagyfiús már! Igazi kis rosszcsontnak tűnik! :) Több fotót kérünk!!!!

SNiki! Örülök, hogy jelentkeztél és hogy már nem olyan vészes Szabi hasfájása. Nagyon durva, hogy mik tudnak kiderülni. Hol voltatok gasztroenterológusnál? És milyen volt a vizsgálat? Mi alapján állapították meg, hogy talán tejcukorérzékeny??? Csak mert nekem is az volt kiskoromban, de én egyáltalán enm tudtam meginni az anyatejet. Tarek megissza, de még mindg fáj a hasa. Az Espumisan-t is abbahagytuk, mert úgy tűnt, hogy már nem használ. Most anélkül is feszeng egy bizonyos ml megivása után. Mi ma voltunk vérvételen, de állítólag azzal nem tudnak tejcukor érzékenységet nézni. Valami ki és belégzéses módszerrel lehet csak. Pedig 27 évvel ezelőtt engem folyton szúrtak, így derült ki hogy mi a bajom.
Na szóval mesélj plíz, hogy mi volt nálatok. Ha itt nem is, akkor priviben! OK?

A fiaid gyönyörűek. Tökre hasonlítanak egymásra! És te is szép vagy nagyon! Nem úgy nézel ki, mint aki fáradt a 2 gyerkőctől! :)

Na megyek fejni... :(

fatima

Lányok nagyon köszi a bókokat, de ha láttatok volna 2-3 héttel ezelőtt, hajjjaj........elég kemény időszak volt az, majdnem altatót kellett szednem, mert annyira kimerültem a két hónapig tartó nem alvástól. nagyrész a férjemnek köszönhető, h sikerült összeszednem magam, ui egy hétig itthon maradt segíteni nekem. persze az is sokat számít, h szabi is jobban van, már csak egyszer kér enni éjszaka. letesszük 8kor a kiságyba, és szépen alszik 6-8 órát egyhuzamban :lol: aztán persze jót tesznek a kis kiruccanások a kozmetikushoz, energiafeltöltések kézrátéttel......stb :lol: :lol: :lol: azt hiszem ennyire energikusnak még nem éreztem magam, mint az elmúlt egy hétben!

tanúlságképpen álljon itt ákos és szabi esete:

ákosnak születésétől kezdve kétoldali asszimetriája van, ami legfőképpen abban nyilvánul meg, h a bal popsija és lába vékonyabb, mint a jobboldali. az összes drnéni, szakorvos, akiknek ezt említettük, cska legyintettek, h "ne tessenek már annyira aggódni, ez normális, senki sem szimmetrikus!, jajj és biztosan első gyermek!" persze mi nem nyugodtunk bele, h ez igy normális, és amikor szabit vittük a hasfájása miatt kórházba, megemlítettük az ottani drnőnek is. Ő VOLT AZ ELSŐ 19 HÓNAP UTÁN , aki komolyan elgondolkodott....majd felmerült egy nagyon ritka betegségnek a gyanúja. mindez pont az én kimerültségemnek az időszakára esett, nem kell mondanom, h a poklok poklát éltük meg csabimmal, egy hétig minden nap kivizsgálások sorozata....volt olyan orvos, aki nem is ismerte ezt a betegséget, úgy nézett utána egy szakkönyvben. egy fantasztikus neuorologus drnő keze közé kerültünk, az ő és kollégái csodálatos emberi viselkedésének köszönhetően ákos élvezte a vizsgálatokat. szerencsére mindegyik fájdalommentes volt, csak nagy leleményességet és hozzáértést igényelt az orvosok részéről, h pl. egy eeg-t simán megtudjanak csinálni egy 1,5 éves örökmozgónál :lol:
kmegnyugodtunk, a betegségnek csak egészen kis fokozata alakult ki, és hála istennek nem fog rosszabbodni az állapota, viszont félévente szigorú kontroll!!!
FATIMA!!!! kérdésedre válaszolva: ákost vizsgáló egyik főorvosnak említettük szabi esetét és ő ajánlotta dr. polgár marianne főorvosnőt, aki állítólag a legjobb gasztroenterológus mo-n!!! a madarászban rendel, de sajnos csak 1 hónap múlva lett volna nála ipont, igy kénytelenek voltunk bejelentkezni hozzá a magánrendelőjébe, ahol 10.500,- ft az első alkalom utáni tarifa. ő egy allergiakp-ban rendel, ahol minden vizsgálatra ez az ár érvényes.
www.allergiakozpont.hu
itt találsz egy telszámot, ahol be tudsz jelentkezni!
alaposan végighallgatott bennünket, majd egyből a tejallergiára gyanakodott. állítólag ez a tápszer 1 hét múlva kezd hatni, de szabi már az első alkalom után jobban érezte magát, megszűnt az szinte szűnni nem akaró sírás és többet alszik napközben mint 20 perc:)
szóval a panaszok alapján felírta a gyógytápit, és egy hónap múlva megyünk vissza hozzá kontrollra. szóba sem jött egy komolyabb kivizsgálás. ami még érdekes, h a legújabb irányzatok szerint az ilyen érzékeny babáknál 6 hónapos korukig nem szabad elkezdeni a hozzátáplálást, csakis kizárólag anyatej + ez a spec. gyógytápi és utána is orvosi kontroll mellett ajánlatos elkezdeni a gyümik + főzelékek bevezetését. mi maximálisan elégedetten jöttünk haza, de majd meglátjuk hosszú távon hogy alakul a pocink.
majd mesélj, h nektek mit mondtak a dokik és hogy sikerültek a vizsgálatok!!!

olvasd el ezt a cikket, nagyon tanulságos!!!
http://www.allergiainfo.hu/inda17cs.html

NIKI,
hogy emma mennyit nőtt!!!! ész nagylány lett :lol: :lol:

sajna most a többieknek nincs időm írni, mert már kórusban sírnak....

pusssziiii
niki[/url]
Vendég

hú de durva a sztorid niki! milyen klassz h eljutottatok a dokitokhoz! szuperjó! figyu niki: GYÖNYÖRŰ VAGY A KÉPEKEN!!!!!!!!!!
ÉS A FIÚK IS GYÖNYÖRŰEK!!!!!!!!!!
névnapi köszöntést köszönöm!

millió puszi
kerekpocak

köszönöm a Laura dicséreteket !

Zsófi, boldog névnapot kívánok ! Samu eszméletlen kispasi ! nagyon jók a játszós képek !

Sniki, gyönyörüek vagytok ! te, biztos, h. szültél? nagyon csinos vagy ! NEM SEMMI A KÁLVÁRIÁTOK ! örülök, h. jól végződött, és h. kötöttétek az ebet a karóhoz. némely doki = :roll: :shock:
az első fotón tényleg nagyon-nagyon egyformák a fiúk !
Szabinak tetszik az úszás? jó korán belecsaptatok..

Szilvi, gyönyörü család vagytok ! éljenek a pasik ! Gabót kényezető Ákos :lol: a kockás ing észbontó ! :wink:
nagyon cuki a kakadu ! gondolom sokat foglalkozik vele Árpi, h. ilyen okos.

Fatima, Tareknak boldog hófordulót !
olyan jó olvasni a soraid, h. már jobb a kedved ! {gondolok a kezdetekre}.
megszúrt kezecskére sok puszi !

Viki, nagyon édes Beni ! annyira formás ! kedvencem a repülős kép.
múltkor kérdezted meddig volt hason Laura a babakocsiban. ha jól emlékszem :oops: csak egy pár hétig volt neki ez érdekes, max. 1 hónapig. aztán a felemelt ülőpóz jobban bejött, amikor már nem volt sláger, h. ő hason is tud feküdni.

Marcsi

KépKép
alon

Nelly, nagyon szép a kislányod. {és az apukája is jóképüü.. :oops:}

Andi, mi van a kanapé-kálváriátokkal?
MAJUSNAK NAGYON BOLDOG 5.HÓFORDULÓT KÍVÁNOK !

Emma, ez a kiscipő haláli !! Emma is már nagyon babás, nem az a pici kis csecsemő. nagyon szép !!

almalé: már lerágtátok ezt a csontot, de azért kikívánkozik belőlem, h. ej ráértek arra még. főleg, h. szoptatsz. de persze te vagy Emma anyája, nem belekotyogni szándéxom.. csak ha már fórum a fórum, tudod.. nnaaa. szal kommentálom.

sajnos nekem az a tapasztalatom, h. fórumokon meg klubokban, meg ahová jártunk mondókázni anyukák egymást próbálják nemcsak mozgásfejlődésben überelni, hanem abban is, h. ki mit adott előbb. nekem ez a fajta egymásra licitálás kínai, kb így :shock: nézek, amikor ezt olvasom-hallom, mert én pl. irtó büszke voltam magamra, h. 5,5 hónapig kizárólag szoptattam, és még ha lehetett volna továbbhúzom a csak anyatejet kb.2 hétig. de Laura nem hozta {már akkor sem,hehe} az "elvárt" kilókat és muszáj volt fokozatosan elkezdeni a gyümölcsöt.
de hobbiból, h.jajistenemdekiváncsi vagyok, h. mit szól - amiatt istenments.
a másik agyhalálom: "a mi gyerekkorunkban már 2 hónaposan tejbegrízt + almát + pörköltet + babgulyást stb-t adtak, és mi is felnőttünk vhogy" - szöveg.
naná, ilyen alapon mossunk kézzel, mert nagyanyáink is megbirkóztak vhogy. meg hát tudomásul kéne venni, h. az orvostudomány fejlődik, kutatnak, tapasztalnak.
na most úgy hangzottam, mint egy LLL-fanatikus. na nem.

a harmadik agyhalálom: szoktassuk az ízekhez hamar, mert semmit nem fog elfogadni később.
1. erre rácáfolt a lányom már kapásból
2.nem láttam még 5 éves {de még 1,5 éves} gyereket sem, h. nem evett volna meg semmit és nem szokta :!: meg az új ízeket.
a homo sapiens nem így van kódolva. szerintem.

Niki, kérlek ne vedd bántásnak, nem is annak szánom, meg kioktatásnak se - csak szimplán ennyi a véleményem és kikívánkozott. legyen annyira szabad ez a fórum, h. ellentétes vélemények esetén ne kelljen szabadkoznunk állandóan.

meg természetesen senki nem várja el, h. a másik véleményét elfogadja stb...
puszi nektek.

Marcsi

KépKép
alon

látszik nem olvastam vissza, elég zagyva és magyartalan - bocsánat.

EDUSÉKRÓL TUD VKI VMIT?????????????

Marcsi

KépKép
alon

niki: írtam privit!

laura hogy van marcsi? járás? nem is gartuláltam még hozzá! annyira jó! kérünk fotót!!!!
kerekpocak

már stellina nikinek írtam a privit. :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Marcsi, dehogy veszem bántásnak. És persze nem feltétlenül kell megegyezni a véleményünknek. Ezzel nincs semmi baj.
Ki így, ki úgy. Végülis a gyermekeink sem egyformák, nem? :D
Mi borzasztóan élvezzük az almalevet mindenesetre.

Kép
niki30

köszi Zsófi, naggggyon jól van, pörög ezerrel + rettentő zsivány. rengeteg szót tanult az utóbbi időben, pontosabban mindennek az első szótagját mondja. :lol:
amúgy tényleg igaz ez a napról napra változnak.
ja, és mostanában az étvágyára sincs panasz. még nekem sem !

kapott egy hintalovat, ez az új szerelem most.
a járás kezdete óta jobban szeret szó szerint sétálni-bóklászni az utcán, mint játszótéren lenni.

bölcsi miatt kicsit félek, plusz az egész októbertől, mert nem elég Laurával a változás, a cégnél is lesz {új számítógépes rendszer} + plusz visszaveszem a munkakörömet + felmondott az egyik közvetlen kolléganőm.

fotó sajnos nem készült az utóbbi pár hétben, mert tönkrement a gépünk - és elég szomorú, h lemarad egy csomó jó pillanat. új gép tervben !

Marcsi

KépKép
alon

[quote="niki30"] írta:niki30
Mi borzasztóan élvezzük az almalevet mindenesetre.

Ámen. :wink: :)

apropó Niki, megvolt a hármas talitok Andival + Fatimával?
majd képekkel árasszatok el minket légyszi !!

Marcsi

KépKép
alon

ja Zsófi, akartam kérdezni, h. ugye nincs semmi különös oka, h. eltüüntek a vonalzóid? ugye minden rendben veletek? gondolok én itt Samutesóra elsősorban.

Anzsiék? elutaztak, jól emlékszem?
Timi?
Mircike? elég a write-only magatokról ! Nóri? dettó !
Zsóka??? 2 napig nem írsz, már furcsa !
hogy van Marci?

Marcsi

KépKép
alon

ja, még egy, és utána dugulok:

SZÍNES TESCO-S PELENKA FUN-OK FIGYELEM: CSÜT-IG AKCIÓS A TESCOBAN {HOL MÁSHOL}, ezernyolcszázvhány ft kedvezményes áron kapható ! AMÍG A KÉSZLET TART !

Marcsi

KépKép
alon

lemaradt még az előbb: Kata, Klára ?? :?: - és vhány név a naptárban.

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

MINDEN BABA ÉS MAMA GYÖNYÖRŰ!!!

Egy elveszett Anyuci ad életjelet magáról és családjáról!
Zajlik az élet körülöttünk, rohanunk mindig valahova, s ingázunk a nagyik között. Egyre többet kell ténylegesen nekünk is tevékenykednünk az építkezésen, ha karácsonyra bent akarjuk tudni magunkat, úgyhogy a hétvégéink javarészt takarítással, pakolással, lomolással telnek. Két hete amikor csak tudok, kint vagyok a háznál és az összegányolt ablakokat, ajtókat pucolom. De szép lassan mindegyik teljes valójában pompázik. :) A burkoló végzi a teendőit már, így egyre pofásabb kezd lenni a dolog :) A héten valszeg már a fűtést is beüzemelik :)
Bala lelkesen mondja, s mutogatja mindenkinek, hogy "Megmutatom szobám!" :D

Mazsola tündéri, hatalmas nagy legény már! Bár néha kezdjük érezni: "Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond..." S még így is az elején járunk :lol: Minden korszaknak meg van a maga nehézsége.

A hajmosási problematikánk megoldódott :), bár azért még mindig nem tartozik a kedvenc esti programok közé, s néha elpityeredünk rajta.

Mostani nehézségünk a délutáni alvás elhagyása. Nem vagyunk hajlandóak aludni semmit. Pedig álmos és nyűgös. Dörzsöli a szemét és ásítva mondja: „Mem vagy ámos!” És akármilyen módszerrel próbáljuk rávenni az alvásra, nem megy. Se 5 percre, se egy fél órára … Az a fura, hogy egyik napról a másikra hagyta el, s ráadásul úgy, hogy 3 órákat aludt délutánonként. Úgyhogy most szokjuk az új napirendünket. Leginkább én, mert nekem nagyon hiányzik az a 3 óra alvás, amit délutánonként Balával aludtam. Ugyanis így bírtam fent lenni éjjel 2-3-ig, s ténykedni, amikor már teljesen nyugi van este. Így viszont a dolgokat ugyanúgy meg kell csinálni, csak hullafáradt vagyok. A másik fele, hogy Apa így kevesebbet tud Balázni. Hiszen így próbálunk előbb lefeküdni este, csak hát akkor még Apa sehol. Reggel meg már nem, amikor ébredünk. Úgyhogy jó lenne visszatérni a régi rendre, de nagyon úgy tűnik, hogy lőttek a délutáni alvásainknak.

Para-mama eset:
találtunk egy csomót Balázs nyakán. :( :?: Kb. egy lencse nagyságú, kemény, ide-oda mozgatható valami. Elvittem a dokihoz, aki közölte, hogy
- Semmi gond Anyuka.
- De hát csak nem normál dolog ez... :shock: (Mondtam én)
- Ha nem tetszik a diagnózis, fel lehet keresni más orvost is, ez csak egy megnagyobbodott nyirokcsomó, aminek az a dolga, hogy dolgozzon, s megnagyobbodjon, ha bacival találkozik a szervezet.
A beszélgetés úgy zajlott le, hogy a végére én éreztem földbe döngölve magamat, hogy miért aggodalmaskodok ilyeneken. S egyáltalán nem nyugodtam meg, hogyez csak egy nyirok csomó& :roll: Viszont gőzöm sincs, ha akarom is, hova, s kihez lehetne fordulni egy ilyen csomóval? Úgyhogy egyelőre lessük, s figyeljük, hogy eltűnik, nő, szaporodik. Hála Istennek fájni nem fáj Balának.

Bala nagy dumagép lett :lol: Mindent megért, s kommentál. :lol: Segétkezik mindenben, lelkesen 
Feloszt mindent, hogy mi kié, s kinek hova szabad ülnie. Egy nap kb. 50x hangzik el: "Ez Babáé!" :)
Hisztik vannak, leginkább a nem akarok felöltözni témakörben, meg nem ezt akarom felvenni, hanem azt + kutya-macska kergetés témakörében.

Elnézést, hogy most csak magunkról regéltem, de napközben a gép zárva, mert Bala teljesen rákattan, ha látja, hogy be van kapcsolva (egyszervolt.hu függő lenne, ha hagynánk, s már nem elég neki, hogy együtt leülünk, s Anya vagy Apa kattingat), s ilyenkor kő kemény viták, s hisztik vannak.

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

S hogy lássatok is minket:

Huncut Mazsola
Kép Kép

Teljesen egyedül kreálta :lol:
Kép

Imád építeni, bármi legyen is az alapanyag :lol: (No persze ezt Anya alkotta Mazsi köré, Ő meg élvezte, s kiolvasta a várat) :)
Kép Kép

Anya tervez, Bala végez: Kb. negyed órás késésünk volt már indulásilag otthonról elfele menet, amikoris közölte a Mackó, hogy "Anya! Kakini kell!" Anya füléről, s keziből cuccok le, futás a Wc-re! 8)
Kép

Kép

Kép
timtom

Sátraztunk, s Mackó velünk együtt nagyon élvezte az egészet!
Kép

"Lökd ide a sört..." 8)
Kép

Első bicózásunk is megvolt :lol: Ahogy megálltunk valahol szusszanni, közölte Bala: "Indulás!"
Kép Kép

Mazsi

Kép Kép

Puszi még1x mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!!!!

Most van egy kis időm írni, kihasználom. :lol: :lol:

SNiki: gyönyörűek vagytok. A két tesó, mint két tojás. És miről beszélsz??? Olyan vékony vagy, 2 gyerek után is, irigylésre méltó. És tényleg jól nézel ki, sugárzol. :lol: Ari ez a babaúszás. Mikor kezdtétek??

Azért milyen jó, hogy SNiki is és Szilvi is mindketten csodás jó orvosokat találtak. Ritka az ilyen, pedig hát....

Niki: ne hagyd magad. :wink: :wink: Viccelek. Vagyis nem is. Vagy mit tudom én. Ari az almalé ező kis Emmácska. És hát amíg van friss, finom alma, és ízlik is neki, addig miért ne.

Írtam, hogy mi is elkezdtük enni a gyümiket, és érdekes, hogy Majának először nagyon tetszik, aztán mikor másodjára kap belőle, akkor meg tolja ki a nyelvével. Fintorog és nem kell neki. :roll: Kis csalafinta. Néha már azt gondolom, hogy az én lányom bizony nem fog soha mást enni tejcin kívül. Aztán jön a remény:
[quote="alon"]n írta:alonem láttam még 5 éves {de még 1,5 éves} gyereket sem, h. nem evett volna meg semmit és nem szokta meg az új ízeket.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kanapénk: múlt héten végre kész lett!!!!!!!!! Lányok, ez nem semmi történet. A Kikának több mint 2 hónapra volt szüksége, hogy ezt megtegye. Mondjuk azt mondta a pasi, hogy ők alvállalkozói a Kikának, és jött amikor csak tudott, de eléggé későn szóltak neki a Kikások. És végül is rendes volt, hagyott telefonszámot, hogy ha legközelebb valami van, akkor tudjunk neki közvetlenül szólni. Remélem nem lesz már vele baj. De úgy megbántam, hogy a Kikától vásároltunk. :cry: :cry: :cry: És hozzá kell tenni, hogy marha drága volt a kanapé, és ilyen kiszolgálást...
Soha semmit onnan mégegyszer!!!!!

Marcsi: de kár, hogy nincs kép. De mérges lennék, ha elromlana a fényképezőnk. Bár ennek nagy a valószínűsége, ugyanis Maja előszeretettel szereti rágcsálni. Egy csomó kép készült a múltkor is úgy, hogy egy nagy nyálci folt volt a lencsén, és így a képeken is.

Majd gondolunk rátok sokat októberben. Bölcsi és munka ügyben szorítunk!!!! Jó kis hónapotok lesz akkor!!!!! De ne felejts el minket!!!!

No de amint lehet, kérünk ám fotót az "emberesen" járó Loloról ám, mert hiszi a piszi, hogy egyedül megy. :lol: :lol: :lol: :lol:

Fatima: jól megünnepelted Tarek hófordulóját. Kapott egy csili vili Tarek feliratot. :lol: :lol: :lol: Vagy mást is??? Nagy puszit!!!!

És mi van velünk???? Tegnap orvosnál voltunk. Maja popsiján pöttyök jelentek meg, és piros is. Nekem úgy tűnt, nem meleg kiütés, nézze meg a doki. És gombás fertőzést kapott. Azt mondta a doki néni, hogy valszeg attól lehet, hogy kapott valami más kaját a tejcin kívül, és a kakija megváltozott és ez okozta. Hát nem tudom! Pont most nem kapott semmit sem már hetek óta. Nem értem. Mndenesetre remélem pár nap alatt elmúlik, mert szerintem viszket is neki és biztosan fájhat is amikor tele a pelus.

Szeretnék Majával elmenni valami mondókázós vagy hasonló klubba, helyre. Tudtok ajánlani valamit??? Úgy vettem észre, hogy rettentően tetszenek neki más babák, érdeklődve nézi őket, és ezt szeretném kihasználni. És nekem sem ártana valami rendszeres eljárás. :wink:

Azt hiszem jó hosszúra sikeredtem, pótoltam az elmaradásom. :wink:

Edusékra sokat gondolunk!!!! Reméljük jól vannak, babáznak, pihennek, sokat alszanak. :D

Mindenkit üdvözlünk, használjátok még ki a jó időt, már megint rosszabbodást mond. :cry:

Puszi:

Kép

Kép
b79andi

S/Niki: Örülök hogy sikerült kideríteni miért fáj Szabi pocija és hogy Ákost is figyeli egy jó doki. Sajnálom hogy ez csak ilyen nehezen ment :cry: Szomorú, hogy az embernek utána kell járni (nem keveset) és még szerencse is kell, nem elég elmenni az illetékes rendelőbe. Kívánom hogy teljesen múljon el a pocakfájás! Ákosról nem is tudtam, hogy picit nem szimmetrius, mert annyira szééép minden képen és nem is látszik, de hát biztos kinövi. Mindkét srácod gyönyörűűűűséges! És te meg annyira szép vagy, hogy el sem hiszem hogy két pici babát látsz el egész nap! Pocak meg sehol. Hova jártok úszni? Mi most keresünk helyet, de lehet hogy inkább várok, jobb nem a hidegben kezdeni...

Marcsi: tök jó, hogy Laura már ennyit vándorol. Kilométerhiánya lett hirtelen :lol: Még szerencse hogy szép az idő, most tudtok sokat sétálni. Kár, hogy nem láthatjuk a képeket :cry: Kitartás a sok változáshoz!!! Nehéz napok jönnek, de remélem Laurának tetszeni fog a bölcsi.

Timi: Bala annyira helyes nagyfiú!!! Szuper az összes kép. Nagyon ari hogy ő is építkezik. Hisz ezt látja mos tőletek, nem csoda. :wink: Biztos nagy lesz az öröm ha kész lesz a házatok. Igazi szép ünnep lesz idén a karácsony. Ha ilyen kis segédetek van akkor el fogtok készülni, Bala mindenkinek elmondja mit kell csinálni. :lol:
(dokitokat jobb ha nem mindősítem.....)

Kép
viky30

Andi: Mi lesz ha Majácska majd nagyokat ugrál a kanapén??? Na jó nem viccelek evvel.... Szegény popójára gyógypuszikat küldök!!! Én úgy döntöttem mégsem adok kóstolgatni gyümit Beninek, mert neki sem izlik és csak azért akartam mert most még frissen tudnám adni. Lehet hogy még nem kell neki. Majd ha tud ülni és kap szép etetőszéket akkor fogunk belevágni és azt olvastam hogy nem muszáj gyümölccsel kezdeni, leht adni mondjuk alma-krumplit is és másokat, de még utána kell járnom. Mondokázós helyet nem tudok, én úszásra vagy baba-mama tornára szereték járni. Szerintem pici még a mondókákhoz Beni, viszont van ilyen piciknek való torna ahol emelgetni és "gyurmázni" kell a babákat és akkor ott lesz társaság, érdekesség. A Brendon elég drága, de ha nem találok mást akkor oda fogunk járni. Végülis egyszer egy héten belefér.

Milyen játékaitok vannak/voltak fél év körüli babáknál :?:
Nekünk vannak csörgők (játszószőnyegra akasztva is), szundikendők, zörgős és felhúzható zenélő plüssfigurák, rágókák. Már nem köti le Beni figyelmét úgy érzem, viszont a legtöbb játék (autó, építőkocka stb.) még korai. Tudtok ajánlani valamit vagy ennyi a választék???? Lehet hogy nem érdemes semmit venni? Egyszerűen adjak a kezébe mindenféle normál tárgyat?? Pl. műanyag pohár, dobozok etc.??

Kép
viky30

Sziasztok!

Marcsi, ez a találka egyelőre várat magára. De ami késik nem múlik.
Fel is hívom a csajokat, h. kinek mikor lenne jó.

Tesco színes pelusra esküsztök? Persze ti már nagy méretet használtok.

Timi, jó, h. írtál magatokról. Azt a csomót azért érdemes lenne mással is megnézetni, nem? Vagy egyelőre vártok?
Bala, milyen ügyesen épít, ügyes.
És jók ezek a fa kockák. Ilyen nekünk is kell majd:) Hol lehet jó áron beszerezni?

Andi, mondókázós helyet nem tudok, de mondókázós oldalt igen.
No.

http://mondokak.extra.hu/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

http://marci.co-net.hu/kedvenc/lepeg.htm

Most megyek, majd még jövök és reagálok, csak sajnos nem tudtam végigolvasni.
Puszi

Kép
niki30

MAJA POPSIJÁRA SOK-SOK GYÓGYPUSZI!
DRÁGA KICSI SZIVE, REMÉLJÜK HAMAR ELTÜNNEK A PÖTTYÖK RÓLA!

Kép
niki30

Képeket tegyetek fel, sokat, sokat!

Majácskát, Tarekot, Márkot, Julit, Bendét, Emmácskát olyan rég láttuk mááááár! És még biztos sokakat kihagytam, sorry. De gyertek képekkel, annak mindig mindenki örül.

Kép
niki30

Milyen jó, hogy ilyen orvosok vannak, csak azt tudnám, hogy miért praktizálnak?!

Ezekről a fránya csomókról olvastam, hogy sok esetben azért alakulnak ki, mert valamivel megnyomjuk a mellünket. Mikor először olvastam ezt, nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget, de később rájöttem nálam is mindkét esetben ez válthatta ki.
Fejés közben mocorogtam, és a mellszívóval megnyomtam a mellem, ami akkor nem is fájt, de 1-2 nap múlva jó kis csomóra ébredtem. Ezt csak érdekesség képpen írtam le, így talán még jobban tudunk rá figyelni, hogy elkerüljük az újabb gyötrelmet.

Nelly

Kép
breeki

VICKY30!!! deákné b. katalin: anya, taníts engem!!! c. könyvét érdemes megvenni. egyszerűen szuper, telis tele jobbnál jobb ötletekkel, a baba születésétől kezdve kisiskolás korig hónapokra lebontva. ákos 10 hónapos lehetett amikor megvettem, de szabinál már születésétől kezdve alkalmazom a "játékokat", ötleteket.
sztem ne drága játékokban gondolkodjál, amiket leírtál, azok bőven elegek + a könyv :lol: kérdezd anzsit is, nekik is nagyon bevált!!!
úszás: dunavarsányba visszük ákost, eddig kétszer voltunk. első alkalommal 5 perc visítás, aztán alig lehetett kirobbantani a medencéből. imádja a mondókázásokat, és a sok-sok vizijátékot :lol:
szabi még túl pici az úszáshoz, de majd őt is visszük később. azt hiszem nála sem siettetjük ezt az úszást, még annyira picike. mi egyelőre csak a két pasi csodálói maradunk a szárazföldről :lol: egyébként ahogy elnéztem a gyerkőcöket, igazán csak az 1 év felettiek élvezték. sztem az időjárás miatt ne aggódj, mert kényelmesen meg tudod szárítani a haját, nem fog megfázni!

MARCSI
de jó volt olvasni rólatok, sokat gondolok rátok!!!
tetszik, ahogy nyíltan megírod a véleményedet, igy is kell. és mellékesen totál egyetértek veled hozzátáplását és anyucik versengése témában :lol: laura mikor kezdi a bölcsit? jajj, annyira édesek, ahogy bóklásznak az utcán. mi is ilyenek vagyunk, igaz most a motorozás a favorit ákosnál. alig lehet leállítani, úgy teper. ben ta házban is van egy motora + kint a kertben is. nem semmi igényei vannak már most a kisrácnak....
elnézted a babaúszást, nem szabi úszik, hanem ákos :lol: :lol: :lol: és eddig kétszer voltunk, de igyekszünk minden héten menni.

ANDI majának jobbulást, múljanak el hamar azok a fránya piros pöttyök!!!! kika-s sztori....ismerős, nekünk is volt hasonló tapasztalatunk. :arrow: soha többé nem veszünk ott se bútort se semmit!

TIMI bala nagyon édes ,ügyes nagyfiú! lécci írd meg, h hol vettétek azokat a fa építőkockákat. ilyenekre vadászok ákosnak is.
tavaszra mi is tervezzük, h biciklire "dobjuk" ákost. bala hogy reagált? hol vettétek az ülést + satyit? tapasztalat?
na és mi a helyzet a hajmosással????? :oops: :oops: :oops:

NIKI annyira jók ezek a mondókás oldalak! kösziiiiiiii! ákos azóta hogy babaúszunk, él-hal a mondókákért. előtte én hiába jártattam pár hónapos korától a számat, max. a kerekecske dombocska, meg a ciróka maróka amik felvillanyozták :lol:

ZSÓFI küldtem privit!

ZSÓKA, EDUSÉK, SZILVI, ANZSI, FATIMA...........?????????

jajjj, SZILVI annyira jók a tesós képek!!! mivel csak most tudtam jobban visszalapozgatni, láttam h ÁRPI ÉS ÁKOS IS ÜNNEPELTEK!!! SOK-SOK BOLDOGSÁGOT ÁRPINAK 14. , ÁKOSNAK 0,5 SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL!!!!!

na mit szóltok, mennyi szabadidőt kaptam a két kis lurkótól?! :lol:
békésen aluszikálnak a kiságyukban egy órája. ne tudjátok meg milyen furcsa ilyenkor ez a síri csönd a házban.....már HIÁNYOZNAK IS :lol:

sok-sok pusziiiiiiiiiii
niki
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?