Új privát üzeneted érkezett!

Cleo: Ahogy így leírod, te azért nagyon ügyes lehettél szüléskor. :wink:

Ez a visszaszólás ügy nálam csak pici önismeret dolga, mert ha elveszítem a fejem, bizony mondok olyanokat, amiket amúgy nem mondanék...Egy nagy nyúl vagyok orvosnál is általában, nade ha egyszer felidegesítenek.......akkor kinyitom a szám.

Ez a hangosan szülés....hááát most még azt gondolom, hogy ha valaki ordít, kiabál vagy énekel, az a szülő nő szíve joga, max. a kórház nincs erre felkészülve sokkal több elszeparált szülőszobával, hogy ne kelljen mindenkinek végighallgatni. Ha úgy könnyebb neki, miért fogná be a száját?

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Lizocska

Gratulálok!!!

Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Lizocska! Gratulálok és sok boldogságot kívánok!

Kép
judit_79

Sziasztok!

Cleo!
Örülök, hogy nálatok sem okoz gondot a váltás!!! :D 8)
Jól esik neki is a gyerektársaság... gondolom... :)

Rólunk
Leadtam Leventét a bölcsibe. Úgy lett volna, hogy 1 órát kint várakozok az előtérbe, hogy ha gond lenne akkor elérhető legyek... viszont olyan hévvel rohant be Levente az ajtón... épp hogy csak el tudtam neki mondani, hogy egy kicsit most távol leszek... Szerintem a gondozónőt is meglepte egy picikét. Mondjuk igyekeztem unalmasra venni a reggeli ceremóniát, hogy minnél szívesebben maradjon ott, de valszeg anélkül is simán ott maradt volna.
Persze ez még az egyszerűbb része volt.... majd holnap mit szól vajon... meg egy hét múlva, mikor elmúlik az újdonság varázsa... :roll: Remélem azt is ilyen szépen veszi majd!!!
No menek és lefoglalom magam, hogy ne ezen agyaljak állandóan!!
szilbee

Lizócska!!!
Gratulálok nektek nagyon sok boldogságot jó egészséget kívánok és sok-sok tejcsit!!!
Apának is nagy gratula!!!
Kép Kép

KépKép
diÁcska

Cleo,te tényleg ügyi lehettél a szülésnél :) Sziszike meg most angyon ügyes,hogy ilyen jól viseli az ovit :)

Szilbee,Levente is az, jövő héten is biztosan ilyen ügyes nagyfiú lesz :)

Én ma voltam reggel megint cukrot méretni,jelentem magas lett 8,0 :( Komolyan mondom nem értem,hogy egyik nap jó,másik nap nem. Utána mentem NST-re,ott minden rendben meg uh-n is :) azt mondta a doki,hogy kb3500g jó nagy baba lesz,remélem nincs semmi baja,és nem azért ekkora mert lenne vele vmi baj. Hétfőig kaptam haladékot,hogy beálljon a cukrom a diétától,akkor kell mennem nst-re is,és ha addig jó lesz akkor nem kell befeküdni,de ha nem akkor igen. Én mondjuk nem bánnám ha kijönne a kisasszony hamarosan :) De jelét eddig nem mutatja.

Meglátogattam Lizocskáékat is,jól vannak és nagyon édes szép és jó kisfiú Piti :) Holnap már jöhetnek is haza :) Csatolom aképet róla :) De égett a képemről a bőr,mert itthon hagytam a kis ajándékot :( De legközelebb ha talizunk oda adom :)

Kép

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Hűű, de édes ez a Pisti gyerek! :D :D

Évi: Merre jársz? Ivettékkel mi a helyzet?

jaimee

Sziasztok!

Jaimee, köszi az érdeklődést, vagyok, csak nem voltam mostanában írós hangulatban. Meg hát dolgozok is ezerrel, ugye Ivett :wink:

Akkor egy kicsit a "telelésünk"-ről:

Pénteken úgy indultunk, hogy a férjem azon gondolkodott vigyük-e előbb orvoshoz Csongit. Tiszta takony volt, de én mondtam, hogy a dokinéni sem tudna többet, viszek mindenféle gyógyszert majd meglátjuk.
A szállásunk klassz volt, bár fűtés nem volt, de készültem, vittem hősugárzót, amit alig kellett használni.
Szombaton mentünk a barlangfürdőbe, ami nagyon tetszett ....volna, ha valahogy nem éreztem volna, hogy nem esik jól a fürdőzés. Estére belázasodtam és annyira folyt az orrom, meg be volt dugulva, hogy majd meg őrültem. Vasárnap még megnéztük a Diósgyőri várat, de a bástyára már nem tudtam felmászni, mert tiszta láz voltam.
Egyébként az egész hétvége a pihenésről és az evésről szólt, nagyon jókat ettünk (Csongi békacombot!), dumáltunk, a gyerekek játszottak, szóval jó volt!

Képek itt: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=13112&page=2

Ivett jól van, bár most éppen fáj a foga. De a baba jól van, ő is energikus, jól érzi magát.

Lizocska, nagyon szép, formás baba Pisti!

Tündi, jó magas lett a cukrod :( Remélem nem kell befeküdnöd, max. azért mert megszületik a pici :wink:

Andi, tök jól veszi az ovit Sziszi, biztos sokat segít, hogy a bátyjától már látta, hogy jó buli ott lenni!

Vali, veletek mi újság? Hogy van a kis makrancos hölgyed? Ti elkezdtétek a bölcsit? Munka ügyben hogy állsz?

Judit79, Ti hogy vagytok?

Petri, meggyógyult Timi?

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Megvagyunk, csak mostanában nem voltam a legjobb hangulatban. :(
Évi, köszi az érdeklődést :) Jó lehetett a kirándulás, persze a betegség, gondolom, nem hiányzott! Remélem, már meggyógyultál!

Tündi! Remélem, veled is rendben lesz minden! Köszönjük a képet Lizocska babájáról, nagyon aranyos!!

Megint volt alkalmam megtapasztalni, hogy ez a kórház egy katasztrófa :( Kedden el kellett volna mennem a kézsebészetre, mert a csuklómon kiugrott egy csont. Bejelentkeztem, azt mondták, 11-re menjek be. Muszáj volt Marcit is vinnem magammal... Naiv voltam nagyon, azt hittem, ha be vagyok jelentkezve, csak nem tart sokáig... Hát soha még egyszer, majd megvárom, amíg lesz egy olyan kedd, hogy a férjem ki tud venni szabit, mert erre rá kell szánni az egész napot :evil:
Szóval fél 12-kor még sehol nem volt a doki, hanem egy egész más szakrendelés folyt abban a teremben javában, a folyosón ott áltak vagy 20-an... Szegény Marcinak is elfogyott a türelme. Úgyhogy azt mondtam, nem érdekel, hazamegyünk.
Úgyhogy kidobtam az ablakon 600 forintot, vizitdíj meg parkolás :twisted:
Ez az egészségügyi reform :? Ha egyszer ilyen sok beteg van, mért egy héten egyszer van ilyen rendelés, 11-13 óráig??
Nem tud valaki véletlenül egy magán kézsebészt??
Csak sztk-ba meg kórházba ne kelljen mennie az embernek.

Na, jól kimérgelődtem magam :)

A hét végén nem leszek, mert holnap elutazunk Békéscsabára rokonokhoz. Jó lesz egy kicsit kimozdulni.
Mindenkinek szép hétvégét!
judit_79

Judit: SZted az egészségügyi reform, ha 250 milliárdot kivonnak belőle??? Mert ezt hívják reformnak. Egészségünkre!

jaimee

Sziasztok.

Évi.de jó,hogy írtál.:).nagyon jók a képek.aztaa békacomb :shock: -nem semmi ez a CSongi :)
Mi is beleestünk a takonykórba.Zsolti már ma nem volt oviban (szerencsére),mert du-ra felment a láza is-majd most viszem dokihoz.
Sziszi is benne van,de lehet,hogy ő is lázas lesz.-Mondjuk nem is csodálom,mert minden gyerek taknyos a csoportjukban...
Hát szegény csajszim ma bele lett dobva a mély vízbe-mert ugye ma egyedül volt oviban.hát mondta is az óvonéni,hogy sírt-de úgy rendesen :cry: -de nagy nehezen megnyugtatták,sőt még az udvaron sem szeretett lenni.-Hát ennyit tesz a bátyó hiánya :wink:

Judit..nem semmi a Ti tortúrátok sem :evil: Szegény Marcika,el is hiszem,hogy nem bírta,hisz mi felnőttek sem tudjuk nagyon tolerálni a várakozást.

Tündi.drukkolok,hogy rendben legyen a cukrod.én amikor Zsoltit szültem-akkor ismiztem egy terhességi cukros kismamát-neki 5kg-os babája lett (igaz az anyuka is kb 130kg-os volt-nem túlzok)és a lényeg,hogy nem volt baja a kicsinek semmi.na igaz,hogy összeszedett benn vmi fertőzést,de annak nincs köze ahhoz...Rendben lesz a Te lurkód is.

Többi pocakosok,Jaimee,Szilvi Ti hogy vagytok?

Betti.Bettikének tetszik az ovi?És neked a suli milyen?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Judit hát jól megjártátok :( Borzalams ez az egészségügy.

Ma megint votlam cukrot m,éretni,elég vicces lett az eredmény.Kaja után 2,5 órával 2,7et mértek.Ez meg alacsony,de nem értem én ezt az egészet,mert ebédre egy kis túrós tésztát ettem,annyira nem sokat,de nem is keveset. Próbálom a 40g Ch-t betartani ebédre.Szerintem nem jól mér a doki mérőkéje,mert ki vette és bette a csíkot,majd kikapcsolta és bekapcsolta.és sztem akkor már nem úgy mér.Pedig sztem ez most jó lett volna.Na mindegy holnap tanácsadás után újra megyünk méretni :) Jó lenne végre már egy normálsi eredmény.

Na megint kipanaszkodtam magam,ne haragudjatok érte!!! Köszönöm mindnekinek a biztatást,aranyosak vagytok!!!

Kép
Kép
tundi24

Tündi.

Hát,hihetetlen eredményeket produkálsz :lol: ,amúgy meg nem panaszkodás ez,hisz megosztjuk valmennyire napjainkat egymással-ami nem mindíg pozitív :wink:

ELIN.
remélem most is bekukk ide :)

NAGYON ÖRÜLÖK,HOGY SZEMÉLYESEN IS ÖSSZEFUTOTTUNK.NAGYON TÜNDÉRI LILCSI,IGAZI NAGY CSAJSZI MÁR

Pusza.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Igen Cleo!!! :lol: Én is örülök, hogy találkoztunk! A kis betegeidnek gyógyulást kívánok!

Judit! Én is sajnálom ami a kórházban történt veletek! Elég elszomorító, hogy ilyen felelőtlen orvosok vannak! Bezzeg, ha egy egyszerű proli késne el a munkahelyéről, ki is rúgnák.
Nekünk meg a gyerekorvos szokott 0,5-1 órával később beesni. Szerencsére csak oltásokra szoktunk járni, de sajnos hamar kiismertem, hogy hiába megyünk oda 2 előtt, amikor is a tanácsadás kéne hogy kezdődjön, jó, ha 1/2 3-kor beesik. És ez nem a reformoktól van. :?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

És Cleo, azt meg elfelejtettem mondani, hogy a múltkor ugyanígy köszönt rám k78 és én ugyanilyen bambán néztem ki a fejemből... :shock: :oops: :lol: !

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Jó reggelt!

Végre péééntek! :D :D

Tündi: Alacsony is tud lenni a cukor? Mármint az is baj? :shock: Vagy rosszul mérték vagy túl jól tartod be a diétát...38. hétben vagy, de jó....

Szilbee: Hogy vagy? Mi újság veled?

Hétfőn terhesgondozó, 4. vizit. Nem tudom miért, de úgy útálok oda járni...Szerintetek írnak fel valamit, ha a vvt és a haemoglobin némileg alacsonyabb, mint kellene?

Még mindig nincs utódom, mi több, még mindig nem bontotta fel senki a pályázatokat. SZóval sztem október 5-re itt nem lesz munkába állni vágyó utód, de bár tévednék.... :cry: :cry:

jaimee

Sziasztok!

Végre itthon vagyunk :lol: Mindannyiótoknak köszönöm a sok-sok kedves gratulációt. A méreteinkben majdnem jól emlékezett Tündi 3200 g és pont a két szám között 52 cm 10/10-es Apgarral.
Na akkor neki fogok a mesélésnek.
Szóval ott hagytam ugye abba ,hogy hétfőn vissza kell menni a dokihoz pakkostól férjestől. Be is mentünk reggel fél nyolcra. Megvizsgált közölte két ujjnyira tág vagyok nincs értelme hazaküldenie megyünk a szülőszobára. Felmentünk átadott a szülésznőnek, aki minő véletlen az én nővérem barátnője (ismer engem még kiskoromtól) , emlékeztem is a nevére, és mint majd később is leírom hihetetlen szerencse,hogy ő volt velünk végig. És abban is biztos vagyok ,hogy ha még egyszer szülök akkor őt konkrétan is megfogadom nem bízom a véletlenre.
Előkészített, megkaptam a nagy félelmem a beöntést,de nem volt olyan szörnyű , mint vártam. Közben jól elbeszélgettünk. Miután kész voltam az előkészítéssel férjecském is beöltözött a csini zsilipruhába, és bejött. Kilenckor jött a doki megvizsgált, majd megrepesztette a burkot, hogy ugye majd jönni fognak a fájások. Elment, én még fél óráig fent feküdtem az ágyon, ugye mert burokrepesztés után ezt így kell. Aztán felkeltem a szülésznő odahozta a labdát és rácsüccsentem. Így jól elbeszélgettünk Pistivel , de a fájások nem jöttek. Visszajött a doki, ugyanúgy kétujjnyi voltam, fájás semmi. Elment, a szülésznő mondta,hogy szabad a zuhanyzó nyugodtan felfrissíthetem magam. Úgyhogy lezuhanyoztam. Majd vissza a labdára. Időközben bejött nővérem (az orvos nővérem, fogta magát felvett egy fehér pólót , nadrágot, papucsot és bejött :lol: :lol: Emma születésénél is ott volt), beszélgettünk egy kicsit, aztán elment mert látszott,hogy időnk az van még. Tehát beszélgettünk tovább Pistivel én meg szorgalmasan ültem a labdán. kb óránként benézett a doki , megvizsgált. Egy óra körül kezdtek megjönni a fájások, de már előtte mondta a doki,hogy kettőkor be kell kötni az infúziót. Így visszajött kettőkor megvizsgált , addigra már tágultam még egy picit, de hát sajna az infúziót nem úsztam meg. Na és ekkor kezdtek felerősődni a fájások. Először még csöndben voltam, na de később már nem birtam. Mondtam én mindent, de aztán mikor elmúlt a fájás mindig szabadkoztam, hogy én sajnálom nem akartam így kiabálni. Mire mindenki közölte (a szülésznő, a férjem és az időközben visszajött nővérem),hogy nyugodtan kiengedhetem a hangom és ,hogy ne zavartassam magam. Jött a doki megvizsgált és mondta,hogy három és négy óra között meglesz a baba. Ekkor még nem volt három óra, én ott imádkoztam ,hogy háromra legyen meg mert már iszonyúan fájt. Aztán jött a tolófájás, amikor két-három fájásnál nem volt szabad nyomni na hát az durva volt, alig birtam ki. Végül mikor már megjelent a fejecske gyorsan szólt a szülésznő a dokinak,hogy jöjjön. Innen már nem volt vészes,mert tudtam,hogy mindjárt kint van , gátmetszés utána még két nyomás és ki is csusszant. Ami ezután jött hát az fantasztikus élmény volt. Ugyanis nem vitték el a picit, hanem fogta a szülésznő és a hasamra tette. Édes kis magzatmázas formás babócát. Így voltunk jó pár percig, és csak gyöngyörködtünk benne. Ezután még egy meglepetés jött, megkérdezte a szülésznő Pistit,hogy el szeretné-e vágni a köldökzsinórt? Naná ,hogy szerette volna, félig meddig sikerült is neki, először majdnem a szülésznő ujját vágta el
:lol: :lol: :lol: Ezután vitték csak el a kis manót rendbeszedni , megvizsgálni. Pisti és a nővérem is mentek vele. Én még megszültem a méhlepényt, és itt megint volt egy meglepi: miután megvizsgálták a szülésznő felemelte és megmutogatta,hogy milyen és ,hogy melyik része hol volt odabent. Ezután már csak a varrogatás maradt, de eddigre a fáradtságtól, és lehet,hogy az infúziótól remegett mindenem. A meglepiknek még mindig nem volt vége, mert megérkezett anyukám és a szülésznőm adatott rá ilyen zöld köpenyt meg lábzsákot és becsempészte őt is a szülőszobára. Úgyhogy a nagymami is láthatta rögtön szülés után a kis jövevényt. Aki megjegyzem a kezdeti sirogatás után békésen elkezdte szopni a kis öklét és békésen elvolt, amig engem öltögettek.
Amikor kész lettem rendbeszedett a szülésznő, hozott ebédet (mert ugye egész nap nem ehettem), az megeszegettem, utána hozták Pistit hogy cicire tegyék. Na hát olyan ügyesen rácuppant,hogy csak na, és egy jó húsz percet így cicizgetett.
Aztán elvitték , én még maradtam egy kicsit, hat óra körül levittek a gyerekágyra, ahol a szülésznőm elintézte nekem a legszebb szobát (egyágyas , fürdő , wc a szobából nyílik). Levittek én pár perc után összeszedtem magam, lezuhanyoztam , felöltöztem és már mentem is Pistiért,hogy elhozzam magamhoz. A következő négy nap jól telt, egyedül az volt baj,hogy nem volt fűtés a szobákban így jól be volt Pisti bugyolálva. Pisti (az apuka) hozott nekem két szatyor ennivalót, s mivel hűtőm nem volt és hozott joghurtot benéztem a szomszéd szobába, és kicsit ott is ragadtam beszélgetni, s a következő pár napban ha nagyon egyedül voltunk átmentünk s jókat dumcsiztunk. A tejecske szépen megjött második nap éjszaka, Pisti ügyesen szopizott. Csütörtök reggelre produkál 3 dkg gyarapodást és anyatejrögös kakit így engedtek is haza minket. Fél tizenegykor már el is hagytuk a kórházat.
Az első napunk itthon jól telt, csak az éjszaka volt nehéz , szegény manókámnak megfájdult nagyon a pocija, de még szerencse,hogy még Emmától volt itthon édeskömény főztünk neki belőle teát ez szépen rendbe is szedte a fájós pocikát. Hatkor kelt szopizott és azóta békésen alszik a kiságyban.
Mégegyszer köszönjük a jókívánságokat, Tündinek meg külön köszönöm a látogatást. Annyira "nagy család" ez a csapat itt, ugyanis képzeljétek az egyetlen barátnőm azt mondta szerdán meglátogat de nem jött sőt még csak fel sem hívott, Tündi pedig ismeretlenül meglátogatott és egy órát beszélgettünk mintha ezer éve ismernénk egymást, ez nagyon jól esett, remélem ez a kapcsolat nem szakad meg később sem. Igaz novembertől már nem lesz internetünk, de ígérem anyukáméknál majd hetente utána olvasok(neki a fősuli miatt van internet), és írom majd a fejleményeket, mert nagyon örülök,hogy így befogadtatok és ismeretlenül is igazi barátok lettünk.
:lol:

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Liz: jót könnyeztem a sztorin.... :D :D Jó egészséget nektek és sok sok fincsi tejcsit!!! (Én is, én is ilyen szülésznőt szeretnéééék!)
Pussssz!

jaimee

Lizocska, üdv újra itthon! Nagyon szép szülésed volt, és látom jól alakultak a dolgok a gyermekágyas osztályon is! Még egyszer gratulálok az úrfihoz, jó egészséget, sok boldogságot, sok-sok anyatejcsit kívánok!

Évi és
Kép
csongianya

Na elveszett az előző :(

Lizocska,örülök,hogy otthon is vagytok már,és hogy jól telnek itthon is napok:) És még szép hogy megnéztelek benneteket :)

Jaimee,csak találnak vkit a helyedre.Tanácsadásra én is utálok járni,olyan sokat kell ott várakozni.Nekem jöv héten kellene mennem utoljára,de nem tudom,hogy megyek-e,mert hétfőn be kell feküdnöm. Megcsinálják a vércukor profilt,de azt mondták még hazajöhetek ha rendben lesz.De ezt hiszem ha látom ... A mai eredményem megint jó lett,ennek azért örülök.

Hazafele jövet találkoztam az SZTk előtt Ivettel,jól vannak ők is :)

Többiek, nektek hogy telnek a napok?Ovi,bölcsi? Hogy haladnak a gyerkőcök?

Kép
Kép
tundi24

Tündi: Biztosan találnak, csak az a kérdés, hogy mikor. Ugyanis be is kellene még tanítanom, és semmi kedvem betegszabiról bejárni majd... :twisted: :twisted: De ez persze senki mást nem zavar, csak engem. :lol:

Ma is voltál tanácsadáson és hétfőn is kellene?? AKkor nem csodálom, hogy nem csíped. :D :D Nem baj, közel a cééééél! :D

jaimee

Lizocska! Örülök, hogy újra otthon vagytok, mostmár négytagú családban! Szép volt a szüléstörténeted!
És annak is örülök, hogy kivételesen jó véleménnyel volt valaki a gyerekágyas osztályról. Kár, hogy ilyen kevesen vagytok....

És Emma???? Mit szól, mit csinál a kistesóval?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Tündi: remélem jó lesz az eredményed és nem kell befeküdni. Drukkolok majd.

Elin: Emma eddig nagyon örül a kistesónak, ügyesen simogatja a kezét pocakját, sőt ma amikor szoptattam puszikat adott a kis kezére. Biztos lesz majd féltékenység is de eddig semmi jele.

Na ma megvolt a nagy babaellenőrzés. Először a védőnő jött , aztán a gyerekorvos. Pisti nagyon jól viselte, sőt a doktornőnek ásított is pont amikor a torkát akarta megnézni. Aztán Emma még jót labdázott a doktornővel, produkálta magát rendesen.

Egyébként teljesen el vagyunk kényeztetve itthon. Ma elment Pisti(az apu) Emmával bevásárolni. Miután hazajöttek apu főzött finomat (tegnap is főzött isteni volt).

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Kölcsönadták anyukámék a digitális gépüket, így gondoltam rakok fel pár képet magunkról: Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Jó reggelt mindenkinek!!

Én nem tudom,hogy van ez de tele vagyok energiával. Hiába aludtunk el tegnap is (illetve ma) hajnali háromkor most egyszerűen kipattant a szemem és frissen fitten ébredtem. Kismamaként (de néha még a kismamaság előtt is) annyit aludtam mint egy mormota, most meg úgy végigviszem a napot,hogy még csak nem is jön rám az álmosság sőt épp az ellenkezője jellemző. Nem tudom,hogy lehet ez de baromi jó érzés ilyen energikusnak lenni. Na és persze a kedvem is teljesen rendben van. Emlékszem mikor Emmával hazajöttünk az istennek se akaródzott jó kedvem lenni (szerintem elkapott egy kis szülés utáni depi), s ráadásul alig birtam az éjszakázást. Pedig éjszakára Pistim egy kicsit kínlódik a pocijával, de jó kis pocakmasszázs (gyerekorvos mutatta), meg egy kevés édeskömény tea szépen rendbehozza a dolgokat. Annyira jó,hogy megint van a háznál egy csöppség , egy igazi babaillatú , rózsaszín kis emberke. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Kép

Lizocska!
Olyan jó olvasni, hogy ilyen jól vagytok!! Nekem is energiát adsz vele!! :lol:
Emma is ilyen kis szőke volt picinek? Nagyon édes Pistike!! :D

Tündi!
You're next!! :wink:

Jaimee!
Milyen munkakörbe kéne pontosan ember?
Jövő héten megyünk babalesre. Ti mikor mentek majd?

Judit!
Teljesen átérzem, hogy min mentél keresztül a kórházban... :( Én sem értem, hogy miért kell előre bejelentkezni, ha utána figyelembe sem veszik... :x Mi is így jártunk a múltkor...

Vali!
A gépetek műxik már vajon?? hogy megy a bölcsizés?

Rólunk:
Levente nagyon élvezi a bölcsit. Mikor megérkezünk, szalad a váltócipőjéért és sürget, hogy cseréljük át a cipőt, aztán már rohan is be a csoportjához... se pusszi, se semmi... :shock: :lol: (mondjuk sose volt az a pusziszkodós gyerek). Most már én is nyugodtabb vagyok. Csak első alkalommal volt az, hogy mikor megérkeztem, hogy elhozzám, percekig ölelgetett, de már ez sem jellemző, csak mosolyog mikor meglát. Jövő héttől már ott fog reggelizni is. Kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá. Szerintem tetszeni fog neki..., de majd meglátjuk Eddig még nem jött be az, hogy a gyerekek másként viselkednek bölcsis beszoktatáskor, mint otthon. Egy pár alkalommal ugyan keresett, de szépen elfogadta a gondozónőtől, hogy majd "jön anya" (anyukámnál is pont így reagált).
Sajna benáthásodott Levente, bár ez nem ért nagy meglepetésként, mert majd az összes gyerek a csoportban náthás... és hát Levente eddig eléggé elszeparáltan élt gyerekektől, így nem csoda, hogy ilyen gyorsan beleesett... Pedig nagyon régen volt már beteg.

No megyek, mert párom megint túlórázik és hát van dolog bőven idehaza... :( :roll:

Szép Napot Mindeninek!
szilbee

Sziasztok.

Lizocska.Nagyon jók a képek és tünemények a gyerekek.Tényleg,még az írásodból is sugárzik az energia :).És nagyon szép a szüléstörténeted.

Szilvi.Hát tényleg nem csodálom,hogy náthi lett Levi-tényleg mindenhol,mindenki az..:(.Szupi,hogy így élvezi a bölcsit.
Abban is biztos vagyok,hogy amelyik gyerek járt bölcsiba-azt oviba már alig (vagy egyáltalán nem) is kell szoktatni-hatalmas előnnyel indulnak.:)

Elin.Jó,hogy írsz ide is-jóhetnél gyakrabban
:wink:

Nekem is reggelre annyira megfájdult a torkom...brr..
Pedig holnap készülnénk búcsúba...a gyerekek nagy örömére. :)

Többiek merre vagytok,hogy vagytok? Vali,Letti,Szirén,Ildi,Petri,Betti,Kati.?

Évi,veletek mi újság,Csonginak hogy tetszik a nagycsoportos élet?Beindult már a fociszezon?

Szép hétvégét.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

szilbee: Emma pont az ellenkezője volt, sűrű fekete hajjal. Itt egy kép a kórházból való hazajövetel utánról:

Kép

Kép

Kép

Kép
lizocska82

ILDI.

IMIKÉNEK NAGYON SOK BOLDOG 3.SZÜLINAPOT KÍVÁNOK
Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Lányok!
Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni fülemelegítős sapit?
szilbee

Sziasztok!

Lizocska! Jó is az, ha energiabomba vagy! Én is ilyen voltam szülés után…mára már elmúlt… sajnos. Az unokanővérem volt itt segíteni szülés után, de én mindig ott sertepertéltem, ahol ő, nem feküdtem. Engem is kidobott az ágy. Szülés után sem éreztem magam annyira fáradtnak, gyalog mentem a gyerekágyas osztályra. Azért sokat számít az, ha kellemesen éli meg az ember lánya a szülést.

Cleo! Gyerkőcök jobban vannak már? Hova mentek búcsúba?
Halacska úszkál még? Mekkora akváriumotok van?

Szilbee! Jó lenne, ha Lilcsi is ilyen simán venné a bölcsis akadályokat, mint Levente. Bár a bajok akkor szoktak kezdődni, mikor már elveszti az újdonság varázsát a dolog….

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szilvi.

Erre a gyógy-sapira gondolsz?Én gyógyszertárban vettem.különböző méretekben volt.Zsoltira valót vettem-de tökéletes Sziszire is.és nagyon jó tényleg.

Elin.Megvan a halacska :lol: -kibírta az utat-igaz jól meg lett gyömöszölve,sőt a végén már kezében a halacskával aludt Sziszi :lol: -itthon meg felébredt és kiabált,hogy hol a halacskám???????????ami persze már úszkált.erre lett sírás :lol: :lol: .60l-es akvárium van.
Jászfényszarura megyünk-férjecském szülei ott laknak-Naa Apa kinyithatja a pénztárcáját :lol:

Mindjárt 1,5éves lesz Lilcsi :shock: aaztaa..

Képzeljétek-ma vagyunk 7éves házasok-meg kellett osztanom,mert hisz a hagyományok szerint ez a választovonal :lol: :lol: (még ha igaz is lenne :?)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo, gratula a házassági véfordulótokhoz :) Legyen még nagyon nagyon sok :)

Én most egy időre búcsozom tőletek,mert holnap ugye be kell feküdnöm. Remélem jó lesz a vizsgálat és még hazajöhetek szülésig.Ha nem akkor üzenek ha megszületett Luca :) Nem bánnám ha előbb kibújna.

Mindnekinek kellemes hetet,a gyerkőcöknek jó bölcsit,ovit.Akik betegek azok hamar gyógyuljanak meg!!

Kismamák vigyázzatok magatokra,és pihenjetek amennyit tudtok :)

Lizocska,neked pedig jó babázást :) Irigy vagyok,hogy te már babázhatsz,majd rajtad keresztül üzenek ide ha nem gond :)

Puszi mindenkinek!!!!

Kép
Kép
tundi24

Andi!
Házassági évfordulótok alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!Sok sok szép együtt töltött évet!
Kép

KépKép
diÁcska

Andi nagyon boldog házassági évfordulót kívánok nektek.

Tündi:remélem minden rendben lesz, persze majd közvetítem a többieknek az eseményeket.

Kép

Kép

Kép
lizocska82

LIzocska!

nagyon gratulálok pici fiad születéséhez:-)

gratulálok neki/ neked/ nektek sok boldogságot és örömet a kicsi jövevény felnevelésében

Andi boldog házassági évfordulót:D

Kép
kbernadett

Köszi csajok :D :D :D -nagyon rendik vagytok.

Nemrég értünk haza,úgyhogy tente..

Tündi,drukkolok,hogy minden oké legyen és alakuljon úgy,ahogy szeretnéd :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo!
Köszi az infót! :)
Én is gratulálok a házassági évfordulótokhoz!!! :D 8)
Nekünk is hamarosan esedékes lesz... bár én valahogy jobban észbentartom a találkozásunk dátumát (októberben lesz 12 éve :shock: )... néha meg is feledkezem a házassági évfordulónkról. :oops:

Tündi!
Neked is mindjárt itt az idő! :wink: :D Mindjárt 38 hetesek vagytok!! 8)
szilbee

Szilvi.

Amúgy, tán nem fáj Levinek a füle?
Szilvi.Te sem voltál "koros" mikor megismiztetek :D Mi jan 2-án lesz 10éve,hogy először tali :)

A búcsú jól sikerült,volt sergőzés,horgászás,Sziszi lovagolt...ettek vattacukit,vettek maguknak játékot (kaptak búcsúra pénzt mamáéktól+keresztszülőktől)-nem is mondom Zsolti robotot vett,Sziszi lovacskát.

Ma mentünk oviba---háát Sziszinek nem akaródzott :? .Szegénykém szorított magához és mondta,hogy haza akarok veled menni Anya :cry: -úgy sajnáltam.igértem én neki mindent-játszóteret,halacskát-de nem hatotta meg.utána,hogy látta,hogy Zsolti már játszik mi is bementün,adott puszit és jöttem el.
Most bezzeg parázok,hogy ugyan mi van vele.Bizti a csütörtöki nap is megviselte lelkileg,hogy Zsolti nem volt ott és sírt...na majd meglátjuk

Bölcsisekkel mi újság?Levi?Dius?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Megjöttem terhesgondozásról. Emődi flegmán lecseszett, (" Nagyon sokat tetszett hízni..." ) hogy sokat híztam, pedig most tartok +2 kilónál a fogantatáshoz képest. Piszok ideges lettem rá. Kioktatott, hogy diétázzak és előadta, mit kéne ennem, fehérje, gyümölcs, mintha valami idióta lennék, de legalább egy féreg.......Majdnem ráborítottam az asztalt...Aztán előszedte a belgyógyi leletem a 12. hétről és elküldött szív UH-ra. Merhogy annó mondta is a belgyógyász, hogy szép tiszták a szívhangok, de a magas pulzusszám miatt (orvosfóbiám van) nemtommá'hol van egy kis szívzörej, de nem kell vele foglalkozni....Erre elküld a kardiológiára. Nem szóltam semmit, mert őszintén szólva, örültem, hogy nem bőgtem, mint egy szaros gyerek ott helyben...Emődi olyan bunkó volt....Felálltam, otthagytam, amikor visszaadott minden papírt. Azóta csak bőgök és bőgök, bár már jobb. :cry: :cry:

Szilbee: Mosonyi mához egy hétre.

VIsszaolvasok, hátha felvidulok.

jaimee

Jaimee.

Először is nyugi és se sírj...légyszi.. :)
Na,tudod...írok Emődiről..hátha nem is kell visszaolvasni :lol:

Emődi mindíg eltúlozza kicsit a dolgokat és már az első pici jelnél küld tovább-hát mondjuk úgy elővigyázatosság.
Szerintem a hízásod az "0".
Engem is beutalt ugye kórházba,hogy nyitott méhszáj,kevés magzatvíz és mikor már benn feküdtem és ment szabira (ja,közben azért megállapította a többi doki,hogy okés a magzatvíz),hogy lehet,hogy már doki,ha megvízsgálna azt mondaná,hogy nem is annyira nyitott------hát köszi.Nekem is előírta a diétát is.
Orvosfóbia.NEKEM IS VAN-nekem meg úgy jön elő,hogy 150-160-as vérnyomást produkálok--na gondolhatod,hogy mennyit szívtam e miatt és miket hallgattam..de vettem itthonra vérnyomimérőt és írni kellett minden nap--és ezután már senki nem kötözködött.
Ha meg megprobáltak (pl EMődi)megmondtam,hogy szerintem én normális vagyok és nem akarom,hogy "feltételezett hazugságok miatt"a babának baja legyen.
Mikor befektetett is mondtam,hogy a vérnyomival mi lesz,mert benn tuti sok lesz és ugye a saját mérőmet nem vihetem.mondta is erre,hogy majd 3* mérik naponta és kapok gyógyit.(mellesleg 120körüli mindíg a vérnyomásom)-na,szerencsére elment szabira.
Szív -UH-ra ettől függetlenül elmehetsz,de amúgy meg 4-5-6hét a várakozási idő,ha nem maszekhoz mész.(én is voltam a 20.héten,de ez már másik történet .Ha belgyógyi azt mondta,hogy oké,akkor oké és kész--nincs filózás

:lol:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jaimee!
Emődi nem normális!! :shock: Azért gondolom kikéred majd Mosonyi véleményét is, ugye?
Egyébként ne foglalkozz ezzel az emberrel... nem ér annyit.

Cleo!

Igen megfájdult a füle Leventének. Félbe is hagytuk miatta a bölcsis beszoktatást. Hihetetlenül taknyos szegénykém.
Asszem még 17 se voltam mikor elkeztünk "járni". :lol:

No menek orrot szívni... :? :(
szilbee

Köszi, lányok! :)

A szív UH-van nem tudom még mit csinálok, majd megbeszélem Mosonyival. Már előre látom, hogy dührohamot fog kapni....Jellemző, azóta szúr a szívem... :lol: :lol: SZívesen elmegyek én, ha csak ezen múlik...

Ez a hízás ügy ütött jobban SZÍVEN, ha már szívnél tartunk, hiszen lehet, hogy 5 hét alatt sok a 4 kiló, de nézzen már rám!?!?! Ma azonban cserbenhagyott a talpraesettségem és csak hallgattam és durcás képet vágtam....

Az az igazság, hogy lehet, hogy nincs igazam, de én spec még örültem is neki, hogy gyarapszunk... :shock: :shock: Erre nagy ló betűkkel beírja a könyvembe, hogy DIÉTA.... Na gyorsan meg is ettem egy fincsi csokit....A Donna Tonnákat nem macerálja? Nem értem....

jaimee

Hát igen!!! Nem részletekben kell nézni, hanem egészében a gyarapodást. De gonolom nem vette a fáradtságot, hogy megnézze, mennyi volt a kezdő súlyod... :x a lényeg az, hogy már épp ideje volt, hogy gyarapodjál is!!! Mások (pl.: én) 26. hétre 8-10 kg-t híznak normál esetben... szóval neki egy szava sem lehetne. Szerintem minta értékű, amennyit te híztál!!! :) 8)
szilbee

Szilvi.

Gyógypusza Levinek.Vettetek végülis sapit?Voltatok fülészeten?
Ez a baj ezzel a takonykórral-hiába szívod,fújják, ha úgy van akkor is rámegy a fülükra ...sajna.Gyógyit kell szednie?

Menek oviba...

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Szombaton elvittük a fülészetre, mert délutánra már nagyon érzékeny lett a füle, előtte meg gőzöm se volt mi baja. Bár kétségtelen, hogy megfordult az agyamban, hogy mi van ha a füle fáj... nyomkodtam is neki, de semmi reakció nem volt még akkor. Aztán a kórházban a Baranya doktornő megvizsgálta és talált egy kis savas zacsit a dobhártyáján (ami vírusra utal). Azt mondta, nem szúrja fel, mert melegítéssel simán el fog tűnni. Egyenlőre nem fertőződött el bakteriálisan így nem kap antibigyót. Kedden kell majd mennünk kontrolra és akkor majd megmondják, hogy áll a füle és hogy van e további fertőzés.
Egyébként Nasivin gyerek orrspray-t javasolt, sterimart (de azt már addig is használtuk) és nurofent láz és fájdalomcsillapításra (de addigra már azt is bevetettük, mert belázasodott)... és önszorgalomból adom neki a Sinupret cseppeket teába vegyítve.
Ja és kérdezte, hogy tud e Levente orrot fújni... Mondtuk neki, hogy nem... hát ugye 15 hónapos volt kb., mikor utoljára náthás volt... nem volt alkalom rá, hogy megtanítsuk... egészen mostanáig...
Szegény egyébként alig eszik, mert nehéz nyelni a sok takony miatt... ami nem akar kijönni. Eddig megivott kb. 500 ml kakaót és kb. 250 ml teát és fél doboz joghurtot....
Délután ha Ádám tud hozni porszívóra szerelhető orrszívót, akkor kipróbáljuk azt is, mert ez az első alkalom, hogy nem szívja ki rendesen az elektromos... remélem a másik hatékonyabb lesz. A sapit is ma fogja megnézni Ádám, de azért melegtjük a fülét termo tasakkal, meg infrázzuk az orcáját.
Szegénykém egyre nehezebben veszi, hogy állandóan macerálom valamivel, de hát muszáj... :? :(
szilbee

Sziasztok.

Szilvi.El is hiszem,hogy nehezen viseli-az enyémek is utálták-még rosszabbul viselték a tortúrát,mint a fülfájást.Én sóval is melegítettem nekik-mert sokáig megtartja a hőt-és kényelmes nekik,mert zokniba volt töltve (+zacsi),sapka a fejre,fülre só és játszhatott is-szóval nem zavarta.Infrát viszont nem nagyon tűrték nappal-így csak mikor aludtak akkor csináltam.
Baranya dokinőt én is ismi "volt hozzá szerencsénk"-de nem volt túl kedves :?
Orrfújás--hát még Sziszi sem tudja-igaz a technikáját ismeri,de nem tudja erősen +kedve sincs=én is porszívóval szívom nekik.hidd el annál jobb nincs!!!
Mondjuk Baranya dokinő mondott egyszer egy nagyon igazat-az orrfújás csak akkor ér valamit,ha jó hosszan és erősen csinálja-ellenkező esetben és amíg nem tudja így kell az orszívás is.
Zsolti is kb 1-1,5éve fújja szépen az orrát.

Szóval,jobbulást a nagyfiúnak.MAjd lemegy ez a takonykór és jobban eszik-iszik.

pusza

andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Beszéltem Tündivel. Holnap csinálják meg neki a vizsgálatot(tokat?) aminek szerdán lesz meg az eredménye, amivel le kell menni a belgyógyászatra és majd ott megmondják hogyan tovább. Szerdán majd hívom és írom majd nektek a fejleményeket.

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Tündi!
Akkor drukkolunk nagyon!!! :) Kép
szilbee

Drukk, drukk Tündinek! :D

jaimee

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: