Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

DANINAK BOLDOG HÓFORDULÓT,
SÁRÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Dorka2
cipőben sajna nem tudok segíteni. Viszont Te vagy az első itt, aki dolgozik a Pici mellett. Mikor mentél vissza? Milyenek a tapasztalataid a bölcsivel? Hogy bírtad az első napokat?

B.Moni,
Nagy gratula a fogyásodhoz, igazán szép teljesítmény! Remélem, pár hónap, és én is beszámolhatok valami jó hírről. :lol:

Jaj, akartam még írni, asszem Pimpokának (de lehet, hogy Gigának? :oops: :oops: :oops: - bocsi, már régen volt), akinek rózsaszín Falcon cipője van, hogy nagyon édes!!!!!

Lányok, meg tudnátok írni, hogy hol van nagyobb választék Falcon/Elefanten/Paplosky cipőkből??? Én csak a Deichmann-ban jártam, ott voltak Elefanten-ek, de mindenhol máshol Baren-Schuhe, vagy no-name vagy Siersta/Super-Fit van.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Fogyáshoz csak annyit,hogy az tud lefogyni aki akar is! :wink: Nekem sikerült igaz 2 év allatt 24 fg,de szerintem ez tök egészséges!Nem jött vissza !Nem is volt annyira nehéz!Reggelire valami felvágott(töbnyire sonka)1 zsemlével!Tízorai-gyümi!Ebéd-ugyan az mint a család ebédje,csak 1x szedni nem púpos tányérral!Uzsi-nekem nincsen!Vacsira-alma v. joghurt 0%-os!elején nagyon nehéz,de amikor már belejön az ember akkor már nem is kívánja a kajcsit!Ja és a nasi TILOS!Vasárnaponként edtem mindég 1 szelet sütit!Csokit ehettek 1 kis kockát naponta!A gyerkőc maradég kajcsija pedig a szemetesben landoljon!!!!!!!!Nekem sikerűlt!!!!!!!Elhatározás kérdése az egész!Na de a 3-om gyerkőc az nagyon jó fogyokúra! :wink:

Pilla!
Laurának BOLDOG HÓFORDULÓT!

Katica!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT SÁRÁNAK!
Kép

kÖSZÖNJÜK A JÓKÍVÁNSÁGOKAT!rOLINAK TOROKGYULLADÁSA VAN,antibiotikumot kapott!Zsaninak hála az égnek semmi baja!Én meg nem számítok,nekem tartanom kell magam!

Jaj DANIKÁNAK IS BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!

Minden baba csodás!Most megyek,mert elfáradtam,még jó,hogy apa ithon van!Sziasztok!Jó hétvégét mindenkinek!
POCAKOSOK KITARTÁS!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Boldog szülinapot Sárának :!:

Daninak pedig boldog hófordulót :!:

Csajok!
Ti aztán jól belevágtatok ebbe a kaja témába. Nem is tudtam végigolvasni, csak átfutottam. :oops: :wink:

Verna!
Most akkor ez az üzlet nem a Corában van? Mármint ott az üzletsoron? Mert mi ott minden gyerekcipőt áruló üzletbe bementünk (2 van belőle), és ott a legkisebb méret 18-as volt, és nem volt 5000ért semmi, csak a nyári szandik. Ha nem ott van a bolt akkor bocsi, félreérthettem. :oops:

Kép
Kép
giga1

Bassz.s!
Most látom, hogy ez nem a Corában van... :oops:
Ezer millió bocs Verna! :oops:
Azért leírom a cipőbolt címét, akit érdekelne:
Fargo Bt.
Fót, Kinizsi u. 38.
06-30-391-0084

Tényleg-tényleg bocs! :(

Kép
Kép
giga1

Verna:
én nem csak végleteket írtam, mert megírtam, ha olvastad, hogy valóban van, akinek más az emésztése, nem olyan, mint pl. az enyém. De arra is van megoldás. Az én ismerősöm, akiről írtam, hogy 145 kg. volt, ő egészségügyi okokból volt annyi, meg idős is volt, de miután megműtötték, utána le tudott adni egy kicsit. Nem végletekben gondolkodom, csak azt mondom, hogy a legtöbb esetben meg lehet oldani a problémát egyszerűen csak azzal, hogy odafigyelsz. És én nem okoskodom, hanem csinálom, nem véletlenül nem szedtem fel a terhesség alatt sokat, pedig én eszek elég rendesen. Jó, én egy örökmozgó vagyok, nem bírok leülni hosszú időre, egyfolytában teszek-veszek, valamelyik nap is kint voltam gyomlálni, mert nem bírtam megállni, de ettől még azt mondom, hogy a legtöbb esetben megoldható csak odafigyeléssel. Ahogy a Jutta írta, akinek az emésztése nem olyan gyors, annak a citromos víz rásegít. Én azt gondolom, hogy az, ha én azt mondom, hogy érdemes odafigyelni az étkezésre, arra, hogy mit eszel, az NEM VÁD, HANEM VÉLEMÉNY. Ha te ezt rossz néven veszed, akkor azt nagyon sajnálom, eszemben sem volt megbántani sem téged, sem mást. Egyszerűen csak látom a környezetemben, miket esznek meg az emberek és sokszor tapasztalom, hogy nem is tudják, hogy az milyen káros. Egyébként meg nem csak azért kell odafigyelni az étkezésre, hogy ne hízzál, hanem azért is, hogy az egészségedet megtartsd és annak nem mindig van köze a kilókhoz. Van, aki gebe és nem eszik rendesen, az is le fog betegedni előbb-utóbb. Igaz, hogy nagyapáink megették a szalonnát, de kiizzadták, meg kaszáltak, meg dolgoztak és mellette megették a hagymát, fokhagymát, ami szintén nagyon jó antibiotikum. Az én apósom minden alkalommal, ha beteg voltam, elmondta, hogy melyik zöldség jó arra a betegségre, nem gyógyszert ajánlott. Nem azért, mert nem ért az orvosláshoz, hanem azért, mert ismeri a régi gyógymódokat is. Ha én beteg vagyok, általában megúszom egy kis mézes teával, hagymával, meg hasonlókkal. De ritkán vagyok beteg, mert sok zöldséget meg gyümölcsöt eszek. Ha nem szánok rá időt és beteg leszek, azzal nem hiszem, hogy a gyereknek tennék jót. Tudod, a férjem azért dolgozik a munkahelyén fele annyi pénzért, mert megmondtam neki, hogy inkább fele pénzből megélünk, de az egészsége fontosabb, ez egy nyugodt munkahely, itt nem kell nagyon sokat dolgoznia, az oktatatókat Hála Istennek nem dolgoztatják halálra, igaz, hogy sokszor hazahozza a munkát, de akkor legalább tudok neki egy teát adni, egy ételt, tudok rá figyelni. Én ezt értem azalatt, hogy az ember figyeljen oda magára. És ha te ezt támadásnak veszed, akkor nagyon sajnálom, egyáltalán nem volt szándékos. Én csak elmondtam a tapasztalataim, ahogy mindenki más, ha ez a véglet, akkor a végletet tapasztalom, olvasson mindenki a sorok között, mert sehol nem volt ott az, hogy itt bárki is szégyellje magát. Engem a jóindulat vezérelt és nem fogom azért megtartani magamnak ezeket a dolgokat, amik esetleg nagyon sokat segíthetnek másnak, mert valaki ezt félreérti.
Verna, még egyszer elmondom, hogy nem állt szándékomban téged megbántani. Meg mást sem. De én fontosnak tartom, hogy ha valamit tudok, ha valamiben segíthetek, akkor azt megtegyem. Tanácsot adni nem bűn, elfogadni meg nem kötelező. Mindenki eméssze meg, vagy ha nem akarja, ne is olvassa el, de légy szíves, ne várd el tőlem, hogy én, aki az egészségemet rendbetettem ezek az információk által, ne mondjam el másnak, mert szerintem igenis fontos, ha valamit megtapasztalsz és azzal segítesz, akkor azt el kell mondani, aztán vagy jól jön másnak vagy nem. De én legalább megtettem a magamét.
Ha a férjem is azt nézte volna, hogy nem mondja el nekem, hogy mit miért kell enni, akkor én még mindig szenvednék azzal, amitől nemrég szabadultam meg. Kérlek, próbálj meg megérteni!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Jaj azt még elfelejtettem írni,hogy nagyon sok zöldséget ettem!Reggelire is mindég felvágtam paradicsomot,paprikát,uborkát!Volt,hogy több volt a zöldség mint maga a reggeli!(zsömle+felvágott)Aztán nagyon sok folyadékot kell inni!Lehetőleg ásványvízet!amikor pedig megéhezel akkor egy szem alma v.bármilyen gyümölcs és rá egy pohár ásványvíz!

Piroska!
Én nagyon sok gyümölcsöt megeszem,és mégis elkapok nyavajákat!Sokszor nem elég a gyümi az immunrendszernek!Kell neki a zsír is(mértékkel)Nagyon fontos a fehérje,ami a halban és a csirke mellben megtalálható4Vacsorára egyépként csirkemellet salátával nyugodtan lehet enni!Ehhez hasonló ételeket!De gondolom ezt te tudod,mert ahogy leírtad ezt vettem ki a szavaidból!De lehet,hogy nem jól értelmeztem???? :cry: :? :oops: :wink:

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Az a baj, hogy én az almától, mandarintól, körtétől, stb gyümölcsöktől dupla olyan éhes leszek, mint előtte voltam. :lol: Én már csak ilyen félresikerült vagyok... :lol:
Vendég

Piroska: értem én, amit írsz, csak te meg azt nem érted meg, hogy vannak emberek, akik egyszerűen IMÁDNAK enni - finomat és sokat. És nekem pl. az egészségesnek kikiáltott dolgok egyszerűen nem ízlenek... (Pl. a húst nem tudom megenni csak salátával, stb.) Ez van.
Te azt írtad, megváltozik az ízlés: lehet, hogy ez Rád igaz, de sokakra nem... én soha nem fogom azt mondani a húsra vagy az édességre, hogy fúj, és nem is akarom... engem az evés boldogít, vagy mi. ;) A férjemtől is mindig megkapom, hogy nálam ez mennyire központi kérdés: hát az.
Élhetnék zöldségen, meg búzacsírán, meg baromi egészséges dolgokon, de én bizony szenvednék... egyszerűen nem érezném jól magam. Akkor meg minek?!
Akinek ez jólesik, annak egészségére...

Egyébként nem a te tanácsaidra orroltam meg, hanem amikor megkaptam, hogy ez elhatározás kérdése... Az, de én ismerem magam, és tudom, hogy nem kívánok lemondani az általam finomnak ítélt kajákról, ezért inkább mozgással oldom meg...

Na, a lényeg: voltunk Veresen a piacon, de nem találtuk meg a cipőst. :( Lolo kapott egy sapit, meg 2 könyvet, én meg 2 sportmelltartót...
Szerintem hétfőn én felhívom a cipőst és elmegyek... De csak ha van 17-es méret... ha nincs, megyek Mátyásföldre vagy a Sugárba, és lesz Siesta. Asso is jó lenne, de azt se láttam még 18-nál kisebben. :(
Vendég

Na, felhívtam a fóti cipőst, kint voltak a piacon, csak nem találtuk meg őket. :(
Mindenesetre VAN nekünk való 17-es, úgyhogy ha valaki innen a környékről el akar jönni mondjuk hétfőn, szívesen elviszem, akár gyerekestül. :)
Nincs kedvem egyedül menni! :)
Vendég

Sziasztok!

No szerintem meg mindenki másképp csinálja... én pl. majd szopinál próbálok figyelni, hogy ne a nasi, hanem gyümi, joghurt (ebből is diétás) és kefír menjen le...

Amúgy egyedül élve könnyebb fogyni... pl nekem nem volt otthon olyan kaja, ami kísértésbe ejtett volna... de ez gyerek és férj mellett nem kivitelezhető annyira...

Nomeg gondolom szopi mellett csak ésszel szabad fogyni, hogy legyen tejcsi és nehogy az legyen a vége, hogy a tejcsi apad el!!
Erről Ti mit tudtok???

Pilla, az alma nekem is savat csinál, de a szőlő, nektarin, dinnye és banán nem... mondjuk a banán nem túl fogyis, de egészségesebb és kevésbé kalóriadús mint a csoki!

Na és a folyadék mellett az a fontos, hogy NE este együnk sokat ez meg megoldható (ha nem is az első pár hétben, mert gondolom akkor az ember akkor eszik, amikor éhes, meg amikor éppen nem szoptat/altat/alszik).

A párom NAGYON elfoglalt és rengeteget dolgozik! De minden reggel reggelizik és minden délben 12 és 1 között főtt kaját ebédel. Most éppen fogyózik (84 kg és 186 cm, már fogyott 6 kg-ot - előtte se volt kövér csak rájött hogy régen kb 10 kg volt kevesebb mint a kiinduló súly) és csak annyi a "trükk" hogy nem vacsizik, csak ha éhes és akkor is inkább gyümit vagy joghurtot ill. heti 2x tornázik...
Amúgy jóízüen eszik reggel és délben, meg ha vendégség van akkor is... és nem agyalja túl a dolgot... no szerintem én is erre állok majd rá szülés után csak én nem hagyom ki a vacsit, hanem gyümire / joghurtra és kefírre korlátozom magam...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta: terhesen és szoptatás alatt TILOS fogyókúrázni. Kis odafigyelés nem árt. A tejtermékek meg szoktak gondot okozni, én el voltam tiltva tőle az első hetekben.
Vendég

hajaj... mármint a tejre! (imádom a tejet!!!)
Nem kifejezett fogyira gondolok, hanem süti/csoki stoppra és odafigyelésre... később, meg vacsi csökkentésre, de csak 3-4 hónap után és óvatosan, tehát ha kicsit is csökken a tejcsi akkor még véletlenül se!

Én azt tudtam, hogy tej max 1/2 l, de savanyított tejtermék már ok... nem így van? És a kefír meg a joghurt nem savanyított tejtermék???

Ja és találtam vmit:
http://velvet.hu/poronty/2007/09/15/szultort/
Kistarcsai a sztori! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Verna, pont ugyanolyan vagyok, mint Te. Nálam is központi téma a kaja. Azt hiszem a családomtól kaptam ezt a tulajdonságomat, mert anyuéknál is ugyanez megy. A párom meg pont az ellentétem, meg Sára is (furamód). Elélnének szendvicsen hónapokig. Simán nyomják kenyér nélkül a virslit is. Én meg imádom a még meleg, ropogós, friss kenyérkét. :oops:
Vendég

Pilla!

Mindig kérdezni akartam, hogy milyen a Saca és a Laura viszonya?
Gondolom tök jó, nem is ez érdekel...

Hanem hogy olyan tesós vagy inkább anyáskodós? Gondolom utóbbi!

De nagy lányod van kész felnőtt és mellette egy pici, szerintem ez nagyon jó, ha Saca kiröppen - ami még odébb van,de lassan gondolom eszedbe jut - akkor ott marad még egy pöttöm!

Nekem a nővérem csak 7 évvel idősebb, de nálunk is volt egy adag anyáskodás... kamasz koromban, meg jobban tudott fogni mint anya, mert több dolgot tudott rólam, és nem volt annyira szigorú, így ha valamit ő is rosszalt, akkor azon már tényleg elgondolkodtam, ha csak anya féltet vmitől az nem vettem komolyan, mert túl sok ilyen dolog volt... :lol: :lol:

Tehát Laurának lesz / van egy második mamája, és majd lesel, ha bizonyos dolgokat inkább vele beszél meg, főleg hogy mindketten lányok! De sose bánd!

Jutta

KépKép
jutta

Verna:
én megértem, hogy imádsz enni. Én is imádok. És hála anyukámnak, a legfinomabb kajákhoz szoktam, tehát nem maradt más választásom, mint az egészséges dolgokból megtanulni jót főzni. Ha lehet, én főzök meg mindent, ahogy írtam, a lekvárt is mi csináltuk, nem tettünk bele cukrot, de elmondom neked, hogy a szomszédasszonyok mind azt mondják, hogy az megszólal. Tettem el zakuszkát, nem tudom, ismeritek-e, olyasmi, mint a lecsó, de van benne padlizsán, télre el lehet tenni és kenyérre lehet kenni egész télen egy vitaminbomba és nagyon finom. A tésztákat én is szeretem, szoktam főzni paradicsomos tésztát vagy cukkinivel vagy egy csomó zöldséggel lehet, olivabogyóval, olivaolajjal, kakukkfűvel, bazsalikommal, ez is nagyon finom. Pl. múltkor voltunk mexikói étterembe, nagyon ízlett a fajitas, megcsináltam, mert nagyon finom, csak drága lenne minden nap mexikóiba menni. Én mondjuk nagyon szeretem a főzelékeket, azokat magyarosan szoktam olajon hagymát pirítok, rá a paprikát, aztán a zöldséget és habarom tejföllel. Persze a tökfőzeléket nem így, de a zöldbabot, borsót így szoktam, aztán mindegyiket másképp. A spenótot imádom, azt nem mindenki szereti, azt én csak egy kis olajjal, fokhagymával és tejjel szoktam, mert szeretem, ha híg, imádom mártogatni. Imádom a paprikás krumplit, de kolbászt csak egy keveset teszek bele, azt a férjem szokta megenni, de ő se eszik sok húst. Szeretem a bablevest, abba szoktam tenni vagy kolbászt vagy füstölt tarját, de azt is az ízéért. Van, amikor egy pici darabot megeszek a húsból, de általában nem. Ha valaki szereti a kínait, én nagyon szeretem a sült zöldséggel készített tésztát szójaszósszal. Megpirítom olivaolajon a zöldséget, teszek bele egy kis fokhagymakrémet, meg sót, ha kell, a végén szójaszószt, majd összekevetem a tűzön a tésztát a zöldséggel és teszek bele még egy kis szójaszószt és nagyon szokták szeretni a vendégek. Imádom a szilvásgombócot, szoktam is csinálni, de csak kettőt eszek meg egyszerre. És még millió kaját szoktam, mert én imádom a finom ízeket, de igyekszem úgy megoldani, hogy ne egyek sokat egyszerre, hanem keveset többször, olajat, ahol csak lehet, extraszűz olivaolajat használok, az telítetlen zsírsavat tartalmaz. Lisztet, ha lehet, akkor durumlisztet használok, vagy a tészta is durumtészta. Ezek mind elég fontos dolgok, de nem jelenti azt, hogy rossz ízűen kell főzni ahhoz, hogy ilyeneket egyél. Én megértem, hogy inkább tornázol, azzal semmi baj, csak akkor meg is kell enni mindig azt az adagot, amire a szervezetnek szüksége van, meg el is kell menni mindig tornázni, nem szabad kihagyni. Én tudom, hogy az mit jelent, mert a férjemmel kung-fu edzőtáborban ismerkedtem meg, én edzettem nagyon sokat, nem véletlen voltam 48 kg., amikor összejöttünk. Egyébként a mozgás az egyik legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni. De most mondd meg, hogy mondhatnám én ezt, amikor nem lenne tőlem hiteles, hiszen most nincs pénzünk edzeni, ezért max. a kertészkedés marad, meg a görkori lenne, de azt ekkora hassal nem merek :). Én ha tehetném, edzenék és mellette odafigyelnék arra, amit eszek. Ha lesz pénzünk, fogok is edzeni, de most nincs sajnos. Nem mondom, hogy a kertészkedéssel nem mozgok eleget, mert azért az sem kevés, de mégsem ér fel egy kung-fu edzéssel, amit egyébként imádtam és ami nincs a XVI ker-ben, de van thai chi és az jó lesz, majd ha egyszer lesz rá pénzünk :):). Amellett meg ha belegondolsz, a kínaiaknál nem nagyon van rákos beteg, mert sok zöldteát isznak, ami öli a rákos sejteket, az olaszoknál meg nem nagyon vannak érbetegek, mert az olivabogyó nagyon jót tesz az érrendszernek. Ezért mondom, hogy megenni az egészséges dolgokat, nem csak kiló kérdése, hanem fontos az egészséget addig megtartani, amíg még van.
Tiop:
aki eszik húst, annak ezek a saláta hússal fantasztikus megoldás. A barátnőm nagyon válogatós, de amikor én sütöttem neki fokhagymás, bazsalikomos, mustáros csirkemellet és csináltam mellé neki paradicsomsalátát olivabogyóval, olivaolajjal, póréhagymával és mozarellával, akkor ezerrel bevágta :). Sőőt, még az apukám is szerette, ő pedig nagy szó, mert neki csak a zsíros pörköltek, meg az ilyenek jönnek be. Jó, igaz, szereti a rántott gombát is, de általában húst hússal, Képesek reggelire sült gombát enni, szóval nesze neked egészség! De mondjuk nagyon sok gyümölcsöt megesznek, meg zöldséget, tehát el lehet nekik nézni :). Én nem halok meg a húsért, de azt még én is meg tudtam enni :), vagyis ettem belőle egy keveset.
Barna kenyér: régen mi sütöttük a barna kenyeret, tettünk bele sima lisztet, graham lisztet, rozslisztet, lenmagot, szezámmagot, tökmagot és egy kis gyömbért, hát azt én nagyon szerettem, csak elromlott a kenyérsütőnk, így most nem sütünk, csak majd ha megkapjuk az anyuékét. Ők lusták sütni :), inkább megveszik, de ők megtehetik, hogy megveszik azt a drága magos kenyeret, ami náluk van és nagyon finom. :) Hála Istennek, hogy megtehetik, legalább nekik legyen jó, azért egy életet ledolgoztak :).
Na, szóval kaja ennyi, lehetne még írni eleget, de minek? :)
Jutta:
a szoptatás alatt a gyerek kiszív belőled mindent, ha nem eszel rendesen, akkor majd ő fog felemészteni, ugyanúgy, mint a babavárás alatt. És ráadásul lehet, hogy nem kap meg mindent, amire szüksége van, mert a tejedben nem lesz benne. Az első félévben az immunrendszere nem fejlett, a te tejed fogja a védekezését nyújtani. Ha te nem eszel, ő nem lesz védett. De ha szopizik, akkor te nem fogsz hízni, csak ha édességeket eszel, vagy ha nagyon sokat eszel. Enni kell, csak sokszor kevesebbet, de éhes soha ne legyél, ha lehet, az nem jó. A gyereknek egyedül te vagy, akitől kaphat ennivalót, nem mindegy, hogy neked megvan-e mindened!
Verna:
a szoptatás alatt tiltott a tej??? Ezt még nem hallottam, de az nagy baj lehet, mert én sokféle tejterméket eszem, bár laktózmenteset, mert laktózérzékeny vagyok, de akkor is!!! Ez most komoly???
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja és Saca nagyon szép lány, lassan kergetni kell a fiúkat! :lol: :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
SZOPI ALATT TILOS A FOGYI!!!!!!!!A CSOKIT MEG EGYENESEN KÍVÁNNI FOGOD!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: HA MÉRTÉKKEL ESZEL ÉDESSÉGET AKKOR NEM LESSZ GOND!DE SEMMIT SE VONJ MEG MAGADTOL! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

jA HAMÁR KAJCSIRÓL VAN A SZÓ!zSANI ÍGY ESZIK,KANÁL ,VILLA NÉLKŰL!AKIT ÉRDEKEL!KUKK IDE BE!
http://www.youtube.com/watch?v=4u58Y5WiwlY

Kép
Kép
Kép
tiop

Jutta, Sára tényleg olyan anyáskodó. Néha... Néha meg rosszabb, mint a kicsi. Olyan játékokat talál ki Laurának, hogy égnek áll a hajam is. Imádja a picit, de azért elég hamar megunja ám. Ha van kedve hozzá, sokáig el van Vele.
Bizony, ha kiröppen, marad itt egy pöttöm, de lehet, hogy kettő, mert erősen gondolkozok még egy babán még 35 éves korom előtt.
A tesóm és köztem 9 év van, ami nem volt túl szerencsés, mert kicsinek nem igazán kedveltem a hugit. Mostanra persze ez teljesen megváltozott.
Sára szerencsére már elég nagy ahoz, hogy fel tudja fogni mi a helyzet és ne legyen féltékeny Laurára. De azért még így is észreveszem, hogy sokkal jobban vágyik rá, hogy ő legyen a középpontba. Gondolok itt olyasmire, hogyha jön hozzánk valaki, akkor jó hangosan beszél, hogy rá figyeljenek. Meg mindenbe beleszól, olyan dolgokba is amihez semmi köze. De csak jár a szája... Néha nagyon ki tud ám hozni a sodromból. :oops:
Vendég

A tej, tejtermék nem feltétlenül tilos szopi alatt, de vannak babák, akik érzékenyek rá. Lolo kiütéses volt a tejfehérjétől, mondjuk minden baba kiütéses, de nála egy hétig nagyon csúnya volt, teljesen ki is száradt a bőre tőle. Akkor még sajtot se nagyon ehettem (tejet egyébként sem iszom, max. túrót, tejfölt, joghurtot, sajtot fogyasztottam).
Általában érvényes, hogy nincs tiltott kaja a szopi alatt, mindent ki lehet próbálni, aztán úgyis kiderül, ha valami gondot okoz.
Vendég

Hát akkor kipróbáljuk, aztán majd kiderül. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

[quote="jutta"]
írta:
jutta
Ja és találtam vmit:
http://velvet.hu/poronty/2007/09/15/szultort/
Kistarcsai a sztori! :lol:

Ez Pimpoka, nem?! ;) A dátum és a fotó alapján... ;)
Vendég

Tiop, bocsi, de én akkorát nevettem azon, ahogy Zsani dobálja le a kaját a földre. :lol: :lol: :lol: :oops: Huncutka. :lol:
Vendég

Tiop én is megnéztem ám a videót, de a fürcsist is!! Aranyosak!!

Na pont kérdezni akartam, hogy nem valaki közüllünk írta meg a szülését. :wink:

Saca kiskamasz, még jó hogy beledumál mindenbe és próbálgatja határait, nomeg egy ilyen pöttöm kistesó mellett gondolom hajlamos magát néha a nagyok / felnőttek közé sorolni... és ennek megfelelően a nagyok dolgába beledumálni... Valami még rémlik ebből a korszakból... :lol: :lol: :lol:

A mi családunkban nem illik tejérzékenynek lenni! :wink:
Én egyedül 1 l tejet benyomok naponta és akkor még nem beszéltünk arról, ha itt vannak a tesómék a két lánnyal... Férjem szerint megérne egy tehénbe beruháznunk! :lol:
Ha annyit mondok hogy 8-10 évesen a húsleves mellé tejet ittam... (ezen azért még az én famíilám is kiakadt)
Na jó, mostmár azért ilyen szentségtöréseket nem követek el...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Nagyon szép volt a napunk, a kis ünnepelt már alszik, rendesen elfáradt. Köszönjük szépen a köszöntéseket, nagyon jól estek, aranyosak vagytok!!
Holnap teszek fel képeket.

Jutta, a túlzott tej fogyasztása tényleg árthat néhány babának. Én a szülés után nagyon kívántam a tejet, és minden reggel fél liter kakaót megittam, egészen addig, amíg Sárika kiütéses nem lett. Akkor leálltam vele. A feldolgozott tejtermék úgy tudom, nem árt, csak a tej. De ahogy Verna írta, az sem minden babának.

Tiop, cuki Zsani, ahogy eszik :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Tiop,
Zsani nagyon édesen eszik! :lol: Remélem, hamar meggyógyultok!!!!

Tej,
én allergiás vagyok rá, így eleve nem próbálkoztam az ivásával, eleinte a táp és a tejpép is HA volt. Úgy 5-6 hónapos kora körül kezdtem el tejes dolgokat adni Marcinak, és semmi baja nem lett tőle szerencsére. Egyébként csak a sima tejtől vagyok rosszul, a feldolgozottaktól nem.
Egyébként az, hogy volt-e tejallergia a családban, semmit nem jelent, mert a babák csak az első 1 évben hajlamosak a tejallergiára, aztán ez a hajlam fokozatosan csökken (vannak elméletek, melyek szerint 3 éves korig kell a tehéntejet mellőzni, de szerintem az már túlzás). Szóval ez nem a felnőttkori allergia, hanem a babák emésztőrendszere még nem képes feldolgozni az idegem fehérjét. Persze ahogy már írták, nem minden baba, tehát próbálkozzatok, aztán max. leálltok vele. Én nem akartam kísérletezni.

Csoki,
tényleg! Én a hús mellett a csokit is nagyon kívántam a szoptatás alatt, de abból is leginkább a túró rudit! Abból napi 2-3-at is bekapdostam! Szerintem ez azért van, mert könnyen leesik a vércukrunk (a rengeteg elfoglaltság mellett ugyebár nincs idő enni, kár is ezen vitatkozni, majd meglátjátok), és valami édes után vágyakozik a szervezet. És mi pótolja azonnal a cukrot??? Na???? :lol: Szerintem a szoptatás alatt és az első hónapokban lehetetlen odafigyelni a táplálkozásra, hanem inkább utána nem szabad jobban elszállni, és úgy a 6-7. hónap körül el kellene kezdeni tudatosabban étkezni és mozogni. Sajna én ezt nem tettem, és már bánom, a köv. terhességem után igyekszem majd jobban csinálni.
Ja, és amikor dolgoztam, alig ettem valamit egész nap, mert a munkahelyen nem volt rá időm, de itthon mindig tele a hűtő, és az ember csak odamegy és kikap valami harapnivalót (nem sokat: egy szelet sajtot pl.). Na, hát ettől is lehet ám hízni!!!!

Verna, Piroska,
nehogy egymás torkának essetek! :lol: :lol: :lol:

Egyébként örömmel jelentem, hogy holnap reggel ismét megyek edzésre!!! A csapat visszajött az edzőtáborból (jaj, de ott lettem volna velük!!!), kaptunk jégidőt, így megint vannak edzések. Eleinte heti 1x, majd talán 2x. Úgy örülök!!!!!

Kép
Kép
nircee

Katica!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok Sárikának!!!!!!!!!

Én egyáltalán nem iszom, eszem tejterméket, mert Sebinek nagyon fáj tőle a hasa. Olyannyira, hogy egy ideig nem is fogadta el esténként a szopizást, tápot kellett adnom neki, pedig már nagyon szépen van tejem. Most odáig jutottunk, hogy már csak esténként adok neki egy fél adagot, azt is az SNS-sel. Én úgy tudom, hogy nagyon sok baba érzékeny a tejszármazékokra, és 3 éves korra növik ki. Sebinél sajnos azt vettem észre, hogy ha kis mennyiséget fogyasztok el, akkor is megérzi a pocija.

Móni

Kép
móni30

Ezek szerint a 3 év a helyes???

Kép
Kép
nircee

Jaj, lányok, most jutott eszembe, hogy Tiop videóját néztem:
mivel jobb a csőrös pohár, mint a cumi??? Mert a cumit ugyebár nem ajánlják, mert a szénhidrát összegyűlik a nyílásnál, és az fogszuvasodást okozhat, ha sokáig a fogakkal érintkezik. No de a csőrös pohárnak is kicsi kis nyílásai vannak, amik ugyanúgy hosszan érintkezhetnek a fogakkal!!!! Ebből a szempontból szerintem tök mindegy! Az meg, hogy nem csöpög ki? A cumiból sem.
Egyébként megtaláltam azt a csőrös poharat, amiből Marci tud inni: Nuby pohár, a DM Babílove-ként árulja. De nem értem: ez is szilikon, és végülis ezt sem muszáj szívni, hanem ha Cica szopizza, akkor is jön a folyadék. Vagy azért van különbség? Az AVENT-tel még mindig nem tud mit kezdeni. :roll:

Kép
Kép
nircee

Feltettem egy témába vágó vonalzót. Ez talán ösztönözni fog a fogyásra. :oops: :lol: :oops: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sárának boldog szülinapot!

Ja, és Verna, ha te is elismered, hogy mindez elhatározás kérdése, miért is orroltál meg rám? Akaratgyengének pedig nem nyilvánított senki, visszaolvastam. :wink:

thenus

Első dokim nekem is mondta, hogy nem szabad tejet inni szoptatás alatt. Nem igazán értettem teljesen a magyarázatát, ezért ne kövezzetek meg, de valami olyasmi, hogy a felnőtt szervezet nem tudja a tejet megemészteni önmagában. A baba azért tudja, mert szopizás közben nyállal keveredik. Nekem is azt mondta, hogy akkor ihatom, ha jól megrágom. :D Én most a reggeli müzlimmel eszem (iszom) tejet és Enivel is minden rendben.

Kép
Kép
b.moni

Jutta:
én amikor nem voltam tejérzékeny, akkor mire hazaértem a közértből, egy liter tej lecsúszott :), de azért most is iszom tejet, csak laktózmenteset! :) Meg szeretem a tejtermékeket. Mindenhez azt eszek, tejfölt, joghurtot, esetleg kefírt, sajtot. Na, majd meglátjuk, mi lesz!
Nircee:
nem esünk egymásnak, csak nem értünk egyet. De milyen lenne a világ egyenruhában egyenvéleménnyel, nem igaz? :)
Egyébként milyen edzést kezdesz el? Úgy irigyellek! :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként a tejjel az van, hogy tartalmaz kazeint, amit az ember szervezete valóban nem tud megemészteni, hanem lerakódik. A kazeinből egyébként tudjátok, mit gyártanak? Enyvet. Akkor el tudjátok képzelni, milyen anyag az a kazein. Amúgy meg általában az izületre rakódik le, attól lesz valakinek olyan nagyon bütykös a keze öregkorára, ha sok tejet iszik. Gondoljatok bele, a tehén megeszi a füvet, az cellulózt tartalmaz, amiből a papírt gyártják (a fa is tartalmaz cellulózt, attól olyan erős), ő meg tudja emészteni, de mi, emberek nem. De neki más az emésztése.
Igaz, hogy a tehéntejet a természet nem nekünk, hanem a kis borjúnak találta ki, csak mi megesszük szegényke elől, ezért nem pont olyan összetételű, ami nekünk tökéletes lenne. De én is szeretem! :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Én se gondolom, hogy egymásnak estünk volna...
Thenus: nekem az esett sz*rul, mikor mindenki mással szolidaritást vállaltál, engem meg kiemeltél... na mindegy, hagyjuk.
Nem vagyok ám olyan sértődős, amilyennek látszom... ;)
(Egyébként továbbra is azt mondom, az, hogy mit szeretek, nem elhatározás kérdése... max. az, hogy megeszem-e, lemondok-e róla, stb. stb.)

Amúgy én is laktózérzékeny vagyok, pontosabban "határeset" - ami azt jelenti, hogy a tejcukros vizsgálaton határértéket produkáltam, de a "klinikai tünetek figyelembevételével" laktózérzékenynek nyilvánítottak. (Ez magyarán azt jelenti, hogy f*stam tőle, mint a liba... ;) ).

Tiop: édes Zsani, látszik, hogy próbálgatja, meddig mehet el! :) Sebaj, most tanulja meg, mit lehet és mit nem - majd legközelebb ő fogja megtiltani magának, hogy ledobja a kaját. (Igaz, attól még le fogja dobni... ;) ).

Hétfői fóti menetelre senki?! :roll:
Vendég

Verna, egyáltalán nem akartalak megbántani, de azért emeltelek ki, mert te vitatkoztál a legjobban Piroskával. Csak őt és téged emeltelek ki. Tényleg nem volt bennem semmi bántás jelleg.
:wink:

thenus

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára silka 2011.01.24 20:42-kor.
silka

Silka,
Nagyon gratulálok! Aranyos a kislányod!

Klmária,
Ne foglalkozz vele mit mondanak! Én, ha Sebi is úgy akarja szoptatni fogom 1 éves kora után is.

Lányok,
Ugye lehet szoptatás alatt mézet enni?

Móni

Kép
móni30

Sziasztok!

Silka nagy gratula a "pici" lányhoz! Nagyon szép, formás!

Tej,hát reménykedem... majd meglátjuk, ha kiütései lesznek tőle babónak, akkor szomorú szívvel, de leállok vele...

Na ha ennek a tejérzékenységnek a gyakorabbi Wc a jele, akkor nekem olyan nincs... görögdinnye után is képes vagyok tejes cuccot enni... nekem ilyenek nem ártanak... asszem az emésztésemre nem panaszkodhatom...

Jutta

KépKép
jutta

SILKA GRATULÁLUNK A KIS LIZÁHOZ!

Kép
Vendég

Csajok!!

Látjátok mi van a képes "vonalzóm" mellé írja? :shock: :wink:

I am ready to come out! - Hát akkor tessék, csak tessék! Anya nem fog vissza - lefelé van a kifelé! :lol: :lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Szép napot Mindenkinek!

Sárának én is nagyon boldog szülinapot kívánok! Hófordulósoknak pedig sok puszit küldök!

Silka, gratulálok Lizához, nagyon szép, formás baba és a neve is gyönyörű! Remélem jól vagytok, várjuk a szüléstörténetet is :)

Andi, tündériek a lányok együtt, Roni is olyan formás, husis - nem is tűnik újszülöttnek. Remélem jól vagy!

Jó sokat regéltetek, alig győztem, már két napja csak olvasok.. de nem baj, itt mindig történik valami, és szerintem nagyon jó, hogy mindenki leírhatja a véleményét, nincs sértődés!

Jutta, Piroska, remélem mostmár megnyugodtatok, emlékszem mennyit aggódtatok, nehogy idő előtt szülessen a pici. Mostmár csak az izgalommal teli várakozás van.. jujj de jó nektek!

Nekem elkezdődött a suli, egész jó, de mindig fáj a szívem, ha el kell indulnom, és otthon kell hagynom a Manót. Legszívesebben őt is vinném :roll: Szerencsére csak heti 2-szer kell bejárnom. Jó érzés kimozdulni egy kicsit, de mindig úgy vágyom vissza hozzá..

Linda - ha olvasol még bennünket - kitartás! Remélem jól haladsz a szakdolgozattal, és Natika is jól van!

Tiop, Zsani zabálnivaló a videón, nagyon édes ahogy dobálja le a kaját és közben figyeli, hogy hogyan reagálsz rá.

Bocs, hogy nem írtam mindenkinek külön, most ennyire futotta :oops:
Sziasztok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Dorka!
Tényleg visszamentél dolgozni?
Egy kicsit azért irigyellek! :wink:
Nekem Alexa szintén olyan ragaszkodós, mint Szonja és Lili 8)
Nekem a wc-n a földön lévő teli illatosítóval szokott játszani, vagy a wc-papírokat szedegeti ki a csomiból :lol: Egy tapottat sem hajlandó nélkülem tenni. Egy ideig elvan a mamával vagy apával, de egy negyed vagy fél óra és már keres :? Pedig szeretnék nyelvtanfolyamra menni és még továbbtanulni. Hiába 1 éves, még mindig a szoknyám mellett érzi csak jól magát :D

Silka!
Gratulálok és jó egészséget kívánok a kis Lizának!

A tejtől pedig amit ittam, nekem is kiütéses lett Alexa. Nem is merek neki még csak feldolgozott formában adni tejtermékeket.

Kép
klmaria

Sziasztok!
Silka:
Gratulálok és jó egészséget kívánok! Azért tényleg várjuk a történtet is, ha lesz rá időd meg energiád! :)
Szantre:
hát igen, jöhet már bármikor jöhet, most már minden rendben! :) Ma mostam ki neki a ruhácskáit, amiket kaptunk, aztán ha megszáradt, kimosom, amiket vettem. De azért jó sok van, mert a mosógép tele volt és még van két mosógépnyi. :)
Aztán a pelusok, meg az ágynemű, a fürdőlepedők, jajj, jó sok! :)
És tanulnom is kell! Most már tényleg belehúzok!
Jutta:
nyugi, majd jön! Én már felkészültem arra is, ha túlhordom. Max kétnaponta kell mennem CTG-re, aztán a 7-dik napon megindítják a szülést. Nem rajonganék ezért a megoldásért, de ez van...
Mosás:
anyósom hozott az FLP-ből aloe verás mosószert, de öblítőt nem mertem bele tenni. Kivasalom és akkor jó, nem?
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Pilla!
Semmi gond,örülök,hogy jót nevettél! :wink: :lol: Tényleg huncutkodik állandóan!De inkább ilyen legyen mint kis muja! :wink: :lol:

Jutta!
a fürcsit???????amikor Anettel van eggyütt? :?: :roll: Egyépként lehet tejterméket fogyasztani,csak mértékkel,és ha nincsen semmi baja a picinek tölle akkor,meg teljesen nyugodtan ihatsz-ehetsz bármilyen tejterméket!Nállunk Zsaninak volt véres széklete,azért mondták,hogy kerűljem a közvetlen tejtermékek fogyasztását!A savanyított tejtermékeket ehettem,de azt is módjával!Aztán kiderűlt,hogy nem is a tejtermékek okozták a véres székletet!Ugyanis elvittük allargia vizsgálatra és ott kiderűlt,hogy nem allargiás semmire! :wink: :D Azóta adok neki mindenféle joghurtot,pudingot stb...!De majd meglátod! :wink:

Katica!
Képeket várjuk!!!!!!!!!!! :D

Nircee!
Nekem azért volt jobb a csörös pohár,mert Zsani egyáltalán nem akart cumiból inni,és kipróbáltuk a csörös "cumit"!Azóta abból iszik!Nállunk nagyon jól bevált az AVENT!Lehet rá külön kapni csört,így ha nagyon elhasználódik (2-3 hónap)de van,hogy hamarabb lekell cserélni,akkor kicseréljük és kész!Igaz nem egy ólcsóság,de ha ebből hajlandó csak inni! :lol: :roll: :wink: Nekem Roli,Anett csak cumiból ivott! :) Úgyhogy ez is gyerkőc függő!!!!!Nekem nagyon sok mindent másképpen csinál ZSani ,mint Roli és Anett!
:D

Piroska!
Akkor nállad nem tejérzékenységről beszélünk,hanem Laktóz érzékenységről!A keresztfiam tejérzékeny(allergiás a tejre)ezért semmi féle tejterméket nem fogyaszthatott !Most 4 éves!Még most sem ehet közvetlen tejterméket!a joghúrtot túrórudi stb....már mértékkel eheti!

Verna!
Igen Zsani most van abban a korban,hogy mindent kipróbál,és közben fél szemmel engem néz,hogy szabad-e!Már sokminden után (amikor rosszat csinál)tudja és már ő mondja,hogy dá-dá!Mindég mondom neki,hogy dá-dá lessz!(persze nem bántom)A szemetesbe nagyon szeret kidobni mindent!Szó szerint! :lol: Állítólag hagyni kel nekik,hogy ledobálják a dolgokat,mert így is fejlesztik saját magukat!ez is a fejlődés egyik folyamata!Állítólag! :wink:

Silka!

Örülök,hogy neked is bevált Dr. Erdélyi Zsolt!
Gyönyörű a babócád!GRATULÁLOK!
Kép

sZANTRE!
Kitartás a sulihoz!!!!!!Becsüllek érte téged is! :wink: :P

Köszönöm a dicséreteket mindenkintől!(videó)Ja és már jobban vagyunk!Rolinak nincsen láza,de szednie kell az antibiotikumot!Kedden viszem vissza a dokihoz,remélem szerdán mehet suliba! :) :roll:

Szép napot mindenkinek!
Pocakosok kitartás!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Silka,
Nagy gratula Lizikéhez, jó egészséget mindkettőtöknek!!!

Szantre,
úgy irigyellek a suli miatt, én nem kezdtem bele, majd jövőre talán, bár még nem tudom, mennyire fognak igénybe venni a csajok itthon, lehet, hogy nem lesz rá már energiám.

Most csak ennyire futja, mert Bogi ugyan alszik, de Roni már ébredezik, és ha jól hallom, nagyon kajás! :lol: :wink:

Üdv mindenkinek!
andibab

Sziasztok!

SILKA, GRATULÁLOK LIZA BABÁHOZ!!!Gyönyörű kislány! Az én leánykámnak is ugyan ilyenek voltak a paraméterei születéskor :lol:

B. Móni, jó hallani felőletek. Lányok hogy vannak? Fogsz tudni jönni a suliba a gyerekek miatt? Enikő még nagyon pici, nem? Vagy el tudsz szabadulni pár órára?

Móni30, örülök, hogy már sok tejcsid lett, és hogy ennyire kevés pótlás kell, ez nagyon jó! Lassan összehozhatunk egy sétát, jó? :wink:

Klmaria, egy éve lassan ilyenkor vándoroltál át a szülőszobára, én meg ott izgultam értetek a szobában, míg Sárika aludt :D

Néhány kép a tegnapi napról:
Kép a két ünnepelt (hugommal egy napon született Sára)

Kép kicsit meglapogatom

Kép hmm, fincsi

Kép új játékaimmal

Kép Dédimmel az udvaron

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus!
Éppen mi is ezen nosztalgiáztunk a férjemmel egész nap! 8)
Nagyon szép nagylány lett Sárából!
Nekem már nem Sárika hanem SÁRA!!!!! Kész hölgy! :D

Kép
klmaria

Sziasztok,

Sárának boldog szülinapot! Nagyon édes!

Lajának boldog hófordulót!

Alexa, boldog szülninapot!

Elég mozgalmas hétvégénk volt, szüreteltünk is, vendégek jöttek-mentek. Már kissé fárasztó volt. Lelle élvezte nagyon. Néha kicsit bújós volt. De még a tokaji szüret hátra van, az húzósabb.
Képzeljétek, holnap megyek Lellével a paphoz, úgy döntöttünk, hogy megkeresztelkedünk. Négyes keresztelő lesz, Lelle, Én, Apa és a Keresztapa. Nekünk nem volt egyházi esküvőnk, pont emiatt, mert nem akartunk keresztelkedni,de most mégis, leginkább Lelle miatt.

A Porontyon a szüléstörténet posztot én írtam, pedig többször is átolvastam, de nem találtam benne sok szóismétlést, elírást...stb, erre tegnap, mielőtt a férjemnek adtam meglepiből, beleolvastam és telis-tele hibákkal...de nem baj, a férjem így is nagyon örült, még pityergett is.

Lelle etetőszéke 3 pontos övvel van, mondanom sem kell, hogy a csaj hipp-hopp feláll a székben, vagy pedig a hátán akar lefelé kicsúszni... keresek most 5 pontos etetőszéket, ha itt esetleg lenne valakinek vagy tudna eladót, megköszönném, ha értesítene.

Piroska, megvan már a mellszívód? Én teszek öblítőt Lelle ruháira, mert ha nem teszek, kemények. Szerintem használj nyugodtan sensitive öblítőt. Lelle a kórházi ruhától tele volt kiütéssel, otthon már nem, a tejcsitől pedig 5-6 hetes korában volt egy pár napig pöttyös, én is kakaóztam.

Andibab, hogy alakul a szopi? Nagyon aranyosak a lányok együtt!

Giga, na, mikor költöztök? Megvan már Dunakeszin a lakás? Nem irigyellek, költözni Lilivel és várandósan. Remélem lesz segítséged!!! Mi Gödöllőn belül költöztünk amikor én várandós voltam, de nem volt túl jó, meg akkor amikor Lelle 8 hetes volt, az kimondottan szar volt. Mi holnap megyünk bankba, aztán ha minden jól megy tavasszal kezdődik az építkezés. Kicsit várom, kicsit nem.

Na, most meg már megyek alszok, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

mondom, gyagya vagyok, bocs Alexa, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?