Szervusztok!
Nekem az öt fiam közül a középsõvel van most gondom.
Teó 5 éves, korának megfelelõ fejlettségû gyerek. Kicsi korában kimondottan jólelkû, jószívû baba volt, testvéreitõl még a kedvenc falatját sem tagadta meg (persze jól vissza is éltek vele a kis disznók). Késõbb is nagyon könnyen kezelhetõ, kedves gyerek volt.
A gondok néhány hete kezdõdtek, és nem értem, mitõl. Nagyon dacos lett, mindig visszautasítja a kérést és megtagadja a parancsot. Csak akkor kezes, ha azonnal megkapja, amit szeretne. Már odáig jutottunk, hogy engem megüt, belém rúg, lehülyéz. Nagyon határozottan és következetesen tiltom ezeket a dolgokat neki, de semmibe veszi, legközelebb ugyanúgy nekem esik. Ami különösen veszélyes: napirenden vannak a sértõdései, amikor elbújik valahova, de ugyanezt az utcán is elõadja. Ilyenkor nem találjuk, mindenki õt keresi, majd közli, hogy õ nem jón velünk haza, és már olyan is volt, hogy nem találtuk, végül otthon, a ház elõtt várt: ötévesen egyedül hazament, forgalmas utakon átkelve! Pedig próbálok minden konfliktust elõször humorral, szeretettel, öleléssel elsimítani, de hatástalan vagyok rá.
Szerintetek mi történhetett, és mit tehetek?