Új privát üzeneted érkezett!

Niki! Már akartam írni, hogy jobbulást kívánok Emmácskának, aki gyönyörűűűűű! Iszonyat sokat nőtt és formálódott. Imádom a kis szöszi fejét! :) Szerintem tetszeni fog Tareknak! :) :wink: A babakocsi meg egy nagy mázli! Amúgy milyen típus??? Csak mert én nem értek hozzá! :) :oops:

Kata! Lizus a leglazább kiscsaj, akit ismerek! :) Simán be-fuck-ol a képen! :lol: :lol: :lol: A fogai meg nagyon cukik! :) Tényleg! Hogy bírja a kalózkodást???

Viki! Beni popsija ennivaló! Milyen kis hurkái vannak!! :) Tarek hozzá képest egy csontkolekció! Na de remélem hamarosan mi is jól meghusisodunk! :)

Andi! Maja napszemüvegben csúúúúúúcs! :) Micsoda őrültek vagytok ti! Tényleg kíváncsi leszek, hogy mit szól majd a fotóihoz, ha megnő! Biztosan sokat fogtok röhögni! :) Mint ahogy mi is! :lol:

Nelli! Szonja nagyon szépséges! Nagyon különleges arca van! Mintha nem is totál magyar lenne. Olyan kis egzotikus szépség!!! :)
Ja! Akartam már kérdezni tőled, hogy te mennyi tejcit vagy tápszert teszel az üvegbe? Mennyit eszik Szonja és hányszor?

Zsu! Igenis megnézünk téged is! Az egész család szép a fotón! De legfőképpen Emma! :) :wink:

fatima

Zsóka! Remélem Marci jobban van már! Sok gyógypuszit neki! Ja! És ha nálatok már kitakarított, akkor jöhet hozzánk is! :) :wink:

Zsófi! Még nem tudtam neked reagálni, pedig nagyon szeretem, amikor megírod a véleményedet. Sokat adok rá! Valahogy olyan jól megfogalmazol mindent! :)
Amúgy nekem is feltűnt, hogy sokban hasonlítunk egymásra. Pl én sem főzöm ki a cumit + cumisüveget, hanem a vízforralóban forralok vizet és azt öntöm rá. :) Ezenkívül a rendszerhez való viszonyunk is megegyezik! :) Szóval köszönöm a soraidat! Igazad van! Csak még szoknom kell a dolgokat. Sajnos tényleg nem lesz semmi egyforma örökké. Csak tudod én olyan vagyok, hogy mindig mindent tudok előre, hogy hogyan lesz. Szeretem a kiszámíthatóságot és talán mostanra tanulom meg, hogy egy kicsi babánál ez nem így működik. Majd belerázódok ebbe is! Hiába! Paramami vagyok és kész! De most próbálok egy kicsit lazítani!!! :)

fatima

Klári! Tudom, hogy most nem vagy egy darabig, de azért neked is köszi! :) Egyáltalán nem bántottál meg! :) Sokszor én is tudom, hogy mi miért van, csak kell a megerősítés is!

Andi! Neked is köszi! :) Tarek ugyan nem szólt, hogy éhezik (mert nyílván attók távol állunk), de mint kiderült több lenne az igénye. Mostmár ezt is tudom! :) :oops: :)

Amúgy most szerda délután óta 170 ml-t teszek az üvegbe és van úgy hogy benyomja, van úgy hogy csak 140-150-et kér. Nagyon figyelek arra, hogy "helyesen" büfiztessem és úgy tűnik most kevesebbet bukik. :):):)

fatima

Fatima, köszi. Igen, Emma tényleg szépen gyarapszik.
Bár ő inkább hosszra gyúr.:)
De Tarek is, ahogy olvasom.

A kis drága szépen kialakítja az igényét, mikor mennyit kíván.

Kép
niki30

hahó lányok!

túléltük a tegnapot, jó húzós nap volt samunak meg nekem is, de minden ok.
samu tegnap már egész sokáig ott volt a bölcsiben és nagyon jól viselte, teljesen el voltak ájulva tőle h milyen cuki. (én is) az alvás egyelőre a bölcsiben 1.5 óra, mondták, h ne aggódjak majd szépen kihúzódik. viszont ilyenkor már 7-kor leteszem annyira fáradt és van h másnap 8-9ig alszik!! és másnap du is min. 2.5 órát.
hihetetlen amúgy mennyit bír menni, a játszón vmi eszetlen sokat megy.

EMMÁNAK NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!

keresztelős képek nagyon jók zsu!!!!!!!!!

fatima: nekem is a mai napig nehéz, h a bevett szokások gyökeresen megváltoznak, de meg kell szokni, h csak a változás a biztos ha babákról van szó.

zsóka: én angyon sokáig balettoztam, kb 23 éves koromig (nyilván nem komolyan, csak hobbiból) és imádtam. sztem amúgy érdemes lenne borcsát járatni, nagyon jó dolog!

még este jövök.
kerekpocak

na de hülye vagyok, nem emmának hanem

MAJÁNAK BOLDOG 5. HÓFORDULÓT!!!!!

és kicsi szonja nagyon édes!
kerekpocak

Na ezt jól megmondtad Zsófi! :) És milyen igazad van!!! :) A megszokásokat elfelejteni, a változásokat megszokni! VICCES!!! :)

Csajok! Lenne egy kérdésem! Mikortól kezdenek el forgolódni a babák??? Most nem a túl korán és túl későn típusokra gondolok, hanem úgy általában!?!
Csak azért mert Tarek hasról már fordult meg hátra, de fordítva még nem. Szerintem az a bajunk, hogy ő vagy a kiságyában fekszik hason (ott fordult meg a hátára, amikor felébredt és dühös volt már :)) vagy kint a nappaliban van háton a kanapén. Na de miután napközben nem igazán szokott hason lenni hacsak nem az ágyában alszik, így nem tud "gyakorolni". Mit javasoltok??? A kanapéra nem tehetem hasra, mert az puha. Most elővettem neki a járókáját, de ott is csak háton van el egy darabig miközben nézegeti a játékait, amiket fellógattam neki. :)

Ja! Meg képzeljétek! Mostanában összeteszi a két kis kezét (mintha imádkozna) és a szemei előtt föl-le mozgatja. Azt nézi tök sokáig, aztán bealszik! :) Olyan mint egy kis imádkozó sáska!!! Majd lefotózom. :)

Na msot ennyi... Kár, hogy ma csak én vagyok aktív. Úgy látszik az én fiamnak nagyon más bioritmusa van. Amikor ő virgonc, ti akkor tudtok jönni és meg nem. :)

fatima

Fatima, nyugi itt vagyok, jövök:)

Voltunk lennt sétálni, meg néztem egy sorozatot, azért nem voltam.

Figyi, én le szoktam tenni Emmát a földre. Szőnyeg, pokróc, textilpelus és a játékai.
Van, h. az ágyon is hason van.
Egyébként még ő sem fordult meg hátról hasra, csak fordítva.
Hm, majd forgolódnak. Gondolom a 3. 4. 5. hónapban fordulnak meg. De talán fél évesen tuti.

Fotózd már le azt a kis imádkozó sáskát, had lássuk!

Képzeljétek, tegnap adtam Emmának először almalevet. Kanalazva. Cumisüvegből nem kéri, de nem is baj.
Tegnap még nehézkes volt, nem akarta kinyitni a száját.
Na de ma. Annyira édes volt és ízlett neki. Dobok is egy képet. Bár ez még tegnapi.
Kép Kép

Itt meg gondolom gyakorolja a hátról hasrafordulást. Ennyire meg egyelőre. De ez a csörgő mamusz segít, mert csak akkor produkált ilyen figurákat, amikor az rajta volt és nézegette.

Kép
niki30

samu 6 hetesen fordult a hátára. aztán 4 hónaposan befejezte és soha többet. 5.5 hónaposan fordult a hasára. sztem bőven ráér tarek.
kerekpocak

MAJÁCSKÁNAK BOLDOG 5. HÓFORDULÓT!

Fatima: mi 6x eszünk, és mostanában össze vissza. Van amikor (főleg éjjel, és reggel) 60-80-at, van amikor 140-150-et, de ált. 125-öt. Én addig szoktam mindig etetni, amíg már ő löki ki a szájából, hogy nem kell. Ezért van ez az össze vissza mennyiség, de ugye mi sem eszünk mindig ugyan annyit.
A felülésre nem reagált senki?!
Mikortól lehet ültetni a babákat?

Nelly

Kép
breeki

Niki! Közben meg nekem jött elaz etetés és fejés ideje, aztán meg voltunk egyet sétálni! :)
Én is azt tervezem amúgy, hogy kimosom a hétvégén a játszószőnyegét és leteszem arra hasra. Csak valahogy nem tudom elképzelni Tarekról, hogy el legyen hason. Azt szereti, ha látja a dolgokat. :) Na de majd kiderül. Kipróbáljuk majd! :)
Emma nagyon édes ahogy "gyakorol". Jó ez a csörgős zokni. Hol lehet ilyet szerezni! Csak ne mond azt, hogy a híres tatabányai turiban! :wink: Ezekszerint ízlett az almalé! Tök jó! Bocsi, ha olyat kérdezek Niki, ami esetleg bánt, de miért akarsz ilyen hamar hozzátáplálni? Valahogy úgy érzem, hogy ezt nagyon szeretnéd. Én nem vagyok ellene csak nem tudom a miértjét! Elmondod??? :)

Zsófi! Mi az hogy soha többet??? :shock: Csinálta egy párszor aztán nem?!? Azóta se???

Nelly! Köszi, hogy megírtad a ti étkezéseteket. És ti most mekkorák vagytok? Csak mert nekem úgy tűnik, hogy Szonja jó húsban van (így kell ezt mondani??? :oops: :P :oops: ) annak ellenére hogy kevesebbet eszik, mint Tarek.
Jaaaaaaaaaaaaaa! De hülye vagyok!!!! :oops: Ti 6X esztek ennyit. Mi meg csak 5X. Akkor kb ugyanaz! :) Tiszta zizi vagyok! :)

Felülésről nem tudok semmi konkrétat, de szerintem kb fél éves kortól! Vagy nem jól sejtem idősebb gyerkőcök anyukái?!?! :roll:

fatima

Sziasztok!

Majácskának boldog 5. hófordulót!

Csak gyorsan (este próbálok jönni...)

Ültetés - én úgy tudom, hogy nem szabad ülteti, amíg magától nem ül fel, mert nem jó a kis hátuknak. De szerintem a babakocsit egy fokozatot meg lehet dönteni, hogy jobban kilásson.

remélem tudtam egy picit segíteni.

Puszi mindenkinek!

Panni

Kép Kép
panni_30

fatima: gyakorlatilag soha többet. néha most látom, h megfodulgat, tehát tudja, de nem volt ilyen látványos gurulás v h kimegyek hason van, visszajövök háton. amióta felül, feláll azóta nyilván már tud hátára is fordulni, de alapvetően, mint vmi nagy ÁLLOMÁS nekünk ez kimaradt.

tényleg niki, már ezerszer megbeszéltük, így én nem hozom fel megint, de miért rohansz amúgy a hozzátápival ennyire? egyszer azt írtad, h nagyon várod, h új ízeket adhass emmának. de nem ér rá 6 hós koráig? hmm? na aztán részemről téma lezárva.
kerekpocak

én ültetten 7 hósan samut, mert imádta és tudott ülni. ha nem ültetem amíg egyedül nem tud felülni, akkor 9 hós koráig a hátán hever.

ja és fatima, samu gyűlölt hason lenni, amíg egyedül nem tudott hasra fordulni. minden nap egy kicsit hasra tettem, de sztem nagyon eröltetni nem kell. úgyis fog eleget hason feküdni, amikor majd odafordul. minden nap egy kicsit érdemes- egyre hosszabb időt lesz majd hason, meglátod.
kerekpocak

ja: és a közhiedemmel ellentétben, a mi DOKINK SZERINT, NEM KÁROS HA FELÜLTETED A BABÁT, MIELŐTT MAGÁTÓL FEL TUD ÜLNI. sőt erősödik tőle. na nyilván nem a 2 hónapos baba- hanem a 6-7 hónapos.
kerekpocak

Majácskának nagyon boldog 5. hófordulót kivánunk!!!!

Kép

Kép
viky30

Zsófi: én pont azért kérdeztem ezt az ültetés dolgot, mert a Szonja már most nagyon erölködik h. felüljön.

Nelly

Kép
breeki

Hát nem semmi az elmúlt napok termése! Nagyon ügyesek vagytok! Három napja csak megyünk Ákossal és nem érek rá semmire.

Majácskának nagyon boldog hófordulót kívánok!

Képekről:
A nap képei fantasztikusak!
Pózolós Emmácska Tünemény! :lol: :D
Lizus huncut fogacskás mosolyával zabálni való! :lol: :lol: :lol:
Marcit kölcsön fogom kérni, van nálunk is egy kis felmosnivaló. Jobbulást neki!!!!Gyógypuszik++++++++
Beni hurkácskái nagyon kívánatosak!!! :oops: :lol: :oops:
Jaj ,Andi! Majácska nagyon vagány!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Szonja-apa szerelem nagyon látványos! Az utolsó kép nagyon tetszik! :lol:
Zsu! Miért ne néznénk! Nagyon helyes család vagytok! :D :)
Látom Emmácska jól kézben tartja a dolgokat! Nagyon helyes! :lol: :D :lol: :D

Árpi ma lett 14 éves. Amit felrakok kép ma 14-én, 14 óra 14 perckor készült. Leálltunk az út szélére.Ilyen csak egyszer van az életben.
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

BOLDOG SZÜLINAPOT ÁRPINAK!!!!!!!!!!!!!!!!

nelly: sztem még korai.
kerekpocak

Köszönjük!
Mivel Árpi napja van, így megígértem neki, hogy teszek fel képeket a Kakadujáról.
A madárkáról tudni kell, hogy nagyon okos, írtó hangos és beszél.
Eduséknak is köszönt és megkérdezte, hogy +Na, mi van?"
Hangosan röhög, köhög, szirénázik. Kiabálja, hogy "Anya" régen még vissza is szóltam, hogy "Mondjad, mi van." Ordít, hogy "Árpi gyere!" Ja, és megkérdezi, hogy "Hogy vagy?" Ugat is és ezeért fél tőle a kutyánk. :? :roll:
Kép
Kép
Kép

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

hűűűűű de komoly madár! és ki tanította meg beszélni? árpi? nagyon szép nagy madár! szuperül néz ki ahogy repül! és árpihoz bújik a 2. képen?

de klassz!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Szilvi: Nagyon Boldog Szülinapot Árpinak!!! Szép nagyfiad van!! Már tudjátok hogy hova fog jelentkezni? Úgy rohan az idő... Ja, ezt Zsófitól is kérdezhetném :lol: Ez a 14-es fotó sok szerencsét fog neki hozni!!!

Nelly: Szonja nagyon szép kislány!!! Kitől örökölte ezeket a gyönyörű mandulavágású szemeket?

Zsu: Micsoda ruhaköltemény volt Emmácskán a keresztelőn!! Szépséges kisasszony!! Ja és nem kell aggódnod, bár nekem úgy tűnik fáradt vagy a képen, de szép!!!

Niki: Annyira de annyira cuki Emma!!! Megzabálom mindegyik képen!!! Hogy-hogy már esztek gyümit? Vagy csak kóstolgattok? Hogy csinálod és hogyhogy máris? Én eddig 3x próbáltam, de két-három naponta icipici kanállal (a többi turmix megy a mélyhűtőbe) nem is eszi meg Beni, mindig kaja után kap és fintorog nagyokat. Hát nem tudom, mert úgy érzem jó sokáig fog tartani mire megkedveli az új ízeket, de így legalább bőven van időnk.

Fatima: Ha jó értem amit írtál akkor nem is baj, ha többet adsz Tareknek, mert ő néha kevesebbet aszik amikor kevesebbre van szüksége. Ne aggódj majd lesz dagibb is! Ha nem nagyon sír és amúgy egészséges akkor semmi gond. Majd falja a gyümit és zöldségeket jövő tavasszal! Forogni harmadik hónapban kezdett el Beni, de úgy tudom hogy ha ötödig hónapig nem kezdi el csak akkor kell foglalkozni a dologgal.

Ültetés: Én kifaggattam az ordopédián a doktornőt és nekem azt modták a babakocsit 3 hósan már enyhén megdönthetem, hogy a baba tudjon nézelődni, de az ültetést nem szabad, nem kell erőltetni, hiába látszik úgy hogy már megtenné, az a jó ha magától csinál mindent a baba. Káros ha ültetjük, mert a háta elgörbül, hajlik egy idő után és a gerinc rosszul terhelődik és feleslegesen. Az izomzat és az idegrendszer erősödik meg először és ha már elég érett akkor következnek csak a mozgások szépen egymás után. Forgás, gurulás, kúszás, mászás, ülés, állás, járás.

Megkérzdeztem, hogy ölbe vehetem e ülve? Azt mondta, hogy rövid ideig lehet ölbe venni attól nem lesz baja ha jól megtámasztom, csak huzamosabb ideig ne.

Zsófi: Akkor most melyik dokinak van igaza és miért mondanak mást :?: :?: :?:

Benike most a gurulásnál tart. :wink:

Kép
viky30

bocs a hibákért de vakon írok és néha mellé megy egy-egy betű :oops:

Szilvi:
Árpi Kakaduja tök jó fej!!!!! Mi a neve?? Szép ahogy kitárja a szárnyait. Nem is gondoltam volna hogy egy madarat lehet így kézbe venni mint egy kiscicát. :roll:

Kép
viky30

Fatima: ja azt kihagytam, hogy ennyi idősen Beni is utált hason lenni, de egy idő után miután megtanult magától hasra fordulni, mindig úgy akar lenni és mindenhol, babakocsiban, pelenkázón, hordozóban. Még a kezemben is meg akar fordulni. Szerintem Tarek majd megunja a háton fekvést egy idő után és elkezd oldalra majd hasra forogni, de ha nem és úgy csinálja mint Samu és kihagy egy fázist az is jóóó!!! Ha nem a puha kanapén fekszik egész nap akkor valami lesz!!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
viky30

Jó a netünk azért írok ennyit, de eldugultam mára, mint ahogy Andi szokta mondani!!! :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!!! Sok és mély alvást minden anyucinak!!!

Kép
viky30

Sziasztok!!!

ÁRPIT ISTEN ÉLTESSE A 14.SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL!!!!!!
Kép

Háát ez a kakadu nagyon jó fej lehet.Olyan jót mulattam Szilvi,hogy visszaszóltál amikor azt mondta hogy "anya". :lol: :lol: :lol:
(Árpi naaagyon helyes pasi :shock: )

Üléssel kapcsolatban nekünk is ugyanazt mondta anno az ortopéd orvosunk,mint amit Viki is írt, én nem is ültettem Marcit, hiába erölködött. Jó, persze néha ült az ölemben megtámasztott háttal,de tényleg csak ritkán. A babakocsiban egy picit felemeltem a háttámlát, így tudott nézelődni. Itthon javarészt a földre tettem egy játszómatracra, ott nagyon jól elvolt.

Niki cukkancs kis gomszemű királylány:D .

Zsu,nagyon szépek vagytok a keresztelős fotón! Milyen kis csinike volt a kiscsaj. :wink:

MAJÁNAK BOLDOG 5.HÓFORDULÓT!!!!
Kép

KépKép
logi

Ákos ma 6 hónapos!!!
ISTEN ÉLTESSE A NAGYFIÚT! Kép

KépKép
logi

Boldog fél éves szülinapot Ákos!!!!!!!!!!!!

Utólag boldog szülinapot a tuti helyes Árpinak!!!

Micsoda madár!!! Én még nem is hallottam beszélni madarat. És mennyi mindent tud.

Köszönjük a hónapfordulós köszöntéseket. Aranyosak vagytok!

Igen Niki, tényleg röpül az idő. Látod, Emmácska is milyen nagy már. Forog pörög, olyan édes. Nyerő ez a cipő. :wink:

Hát lányok, mi ezért sétálunk ölben. Maja már régóta nem bírja a babakocsiban a fekvést. Ülni meg nem bírt még akkor, most is csak olyan kis bénán. Nem is erőltetjük, addig sétálunk ülve a kocsiban, amíg nem kezd el fészkelődni, vagy kicsit is nyüszögni.

Viki köszi a képet, ez tök jó! :wink:

Bocsi, akinek nem reagáltam, kicsit össze vissza vagyok ma is. Valahogy kevés az energiám, folyton csak aludnék.

Lányok, olyan lehet, hogy a múlt hónapban megjött nekem, és most meg nem??? Azt hittem, ha megjön, akkor rendesen visszaáll, nem ilyen hébe hóba lesz. Légyszi, írjatok erre valamit!!!!

Puszi, jó hétvégét Mindenkinek:

Kép

Kép
b79andi

[quote]B írta:ocsi, akinek nem reagáltam, kicsit össze vissza vagyok ma is. Valahogy kevés az energiám, folyton csak aludnék.

nana :idea: , csak nem egy újabb topikbébi készülődik?? :shock: :wink: :D

KépKép
logi

Éljen a féléves Ákos baba!!!!!

Kép

Kép
viky30

Azaz[color=red] FÉL SZÜLINAPOT![/color] Na kicsit megkavarodtam :oops: :oops:

Kép
viky30

ÁKOS FÉL ÉVES!!! ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN!!!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Fél éves Ákost isten éltesse!

Tegnap én is kipróbáltam, h. megdöntöm egy picit a babakocsit és tetszett Emmának, kilátott. Már teljes visszintben nem nagyon volt el.

Csak alma levét adok neki és nagyon ízlik neki.
Lehet, h. siettetem? Hm. Tudjátok, ebben is megoszlanak a vélemények, ki ezt tartja időszerűnek, ki azt.
Én úgy döntöttem, megpróbálkozunk az almalével és egyelőre semmi baja tőle. Remélem nem is lesz.
Fatima a hozzátáplálás miértje? Nincs miértje.
Nem én vagyok az egyedüli, aki ennyi idősen kipróbál valamit, mégis néha azt érzem, h. úgy meglepődtök, mintha valami különösen korai és rossz dolgot művelnék.

Pusssz

Kép
niki30

[quote]N írta:iki cukkancs kis gomszemű királylány

...természetesen Emmára gondoltam :oops:

KépKép
logi

niki: utolsó utáni gondolat: szerencsére semmi baja tőle emmának! de nem is minden étel-allergia most derül ki. a tudomány mai állása szerint, azért érdemes 6 hónapig várni a hozzátáplálással mert a kamasz és felonőttkorban kialakuló krónikus étel ill. más allergiák kialakulásának oka, a korai táplálékkiegészítés.
és amit bemásoltad abban is olvashattad, h sajnos hiába terjesztik, hirdetik, mondják mindenhol- még ma sem tudja minden doki/kismama h 6 hónapos korig- ha tehetik- táplálják csak anyatejjel a gyermeket h annak a bél/emésztő/immunrendszere kialakulhasson. egész hátralévő életében mást fog majd enni.

és akkor a témában az utolsó újságcikkem, aztán már én soha nem szólok bele, esküszöm:

"A korai hozzátáplálás hátránya, hogy megnő a bélfertőzés valószínűsége, hiszen az ételben és a tápláláshoz használt eszközökben is megtelepedhetnek a kórokozók. A szopott anyatej mindig csíramentes.
Az összes lehetséges táplálék közül egyedül az anyatej tartalmaz humán fehérjéket. A többi mind okozhat allergiás megbetegedést, ami ekcémával, asztmával, hasmenéssel, a fejlődés elmaradásával járhat. Ezért a korszerű ismeretekkel rendelkező szakemberek ma már nem ajánlják a korai hozzátáplálást, hanem kivárják, míg a csecsemő szervezete megérik erre a változásra. Ha hat hónapos kor előtt alakul ki „szoptatási válsághelyzet” (kevés anyatej, szopási sztrájk, éjszakai ébredések), akkor sem pótlást javasolnak, hanem a kizárólagos szoptatás fenntartására keresik a megoldást – esetleg szoptatási tanácsadó segítségével."

forrás: http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=10980
kerekpocak

u.i.: az h tetszik e neki, v nem, nem feltétlenül indok: samunak is tetszene a kávé, mindig nyúl utánna, mégsem adom neki, érthető okokból.
kerekpocak

de, niki: te vagy az anyukája, azt csinálsz, amit akarsz. minden terhes barátnőmnek azt szoktam mondani, h mindenki bele akar majd szólni a dolgodba, sose hagyd majd sekinek. csináld azt, amit a szíved diktál. szal niki: do what you want. ofkorsz.
kerekpocak

Szilvi! BOLDOG SZÜLINAPOT ÁRPI FIADNAK és BOLDOG 6. HÓFORDULÓT ÁKOSNAK!

fatima

Zsófi, Viki! Köszi a forgolódással kapcsolatos véleményeteket! Egyébként egyáltalán nem tartom elmaradottnak Tareket ezen a téren, csak kíváncsi voltam, hogy kb mikor és hogy jön az, hogy ide-oda forgolódnak a babák. Ahogy írtam Tarek nem igazán szeret hason lenni, kivéve, ha alszik és egyelőre nem nagyon tudom elképzelni, hogy egyszercsak megszeresse. De bizotosan úgy lesz, csak most még furi nekem. :) Pont azért mert ha háton van, akkor jobban tudja a kis kezeit, lábait mozgatni, emeli a lábait az égbe, nyúl dolgog után, sőt már meg is fog dolgokat stb. Ha hason lenne mindezt nem tudná megtenni. Jobban mondva csak fogdosni tudná a dolgokat. Az meg önmagában uncsi neki szerintem. :) De majd kiderül hamarosan! :)

Niki drága! Én egyáltalán nem akarlak piszkálni ezzel a hozzátáplálás dologgal, mert Zsófival ellentétben én nem feltétlenül hiszem 100%-osan, hogy a korai hozzátáplálás később allergiát okoz. Én tejcukorérzékeny voltam, így nagyon hamar kezdtem el enni mindenféléket. Semmilyen allergiám nincsen, SŐT (!!!) a tejcukor érzékenységemet is kinőttem! :) Szóval nem vagyok ellen, csak kíváncsi volétam, hogy miért kezditek el ilyen hamar. Mármint, hogy van-e bármilyen különösebb oka, vagy csak úgy. De akkor ezekszerint csak úgy! :) :wink: Tényleg te tudod, hogy mit miért csinálsz. És mondom én nem azért kérdeztem, mert ellene vagyok, csak azért mert kíváncsi voltam.

Na most mennem kell. Manócska felébredt!!! :)

fatima

fatima nem tuti, h okoz. de okozHAT.
kerekpocak

Sziasztok!

Minden babónak boldog hófordulót, a szülinaposokat isten éltesse sokáig!
A képek nagyon cukkancsok!
Hozzátáplálás: nekem a doki azt mondta, h ő fölöslegesnek tartja 6 hónapig kihúzni, ő már a 4. hónap után szokta ajánlani. Hát, majd meglátom.

Niki! A tesódat kölcsön lehetne kérni turizni?

Hazajöttem a 3 napos fősuliról. Na, azt hiszem többet se megyek oda.A gazdaságis szerint tandíjmentes vagyok, az TO-s szerint fizetős. Tök jó, 130000-et akarnak fizettetni! Ráadásul Kaposváron egy szimpla tanítóképző főisoklán! Minek nekem a gyógypedagógus papír, maradok mezei tanítónéni.

Képzeljétek el, milyen szörnyű dologban volt részem: az unokahúgom kisfia Siófokon született most 6 hetes, koraszülött volt. Szerdán amikor lementünk hozzájuk, nem voltak otthon, be kellett vinni a picit Kaposvárra a kórházba. A dokik először nem tudták mi a baj, csak azt h nagyon nagy baj van. Gondoltak agyvelőgyulladásra, vettek agyvizet a gerincén keresztül, egész éjszaka adták neki a vért, és közölték, max 30% esélye van h túléli. Aztán reggelre kiderült, h vérfertőzése van és vmi bakteriális fertőzést is összeszedett. De aztán szerencsére másnap reggelre túl volt az életveszélyen. Valószínű, hogy a szülésnél nem fertőtlenítettek valamit rendesen és szegényke így kaphatta ezt a fertőzést. Jó kis kórház.
Még most is futkos a hideg a hátamon, annyira ijesztő az egész.

Teri

KépKépKép
pruci

hú Teri ez durva sztori! szegény uokahúgod nem semmi időszakot élhetett át! abszolút együttérzek! még jó, h jó a vége! vérfertőzés ilyan picin! iszonyú.
kerekpocak

Fatima, oké:) Vettem:)
Én sem feltétlenül gondolom, h. Emma allergiás lehet később, azért, mert 4 hónapos kora előtt adok neki pici almalevet.

Köszi Zsófi, h. bemásoltad nekem a cikket.
El fogom olvasni.

Zsófi, de azért a kávét ne keverjük össze az almalével. Persze, h. nem adsz Samunak kávét.

Én nem pótolok vele egy etetést, tehát semmivel sem kap kevesebb anyatejet.

Teri, tesómat kölcsönadni? Várjál megbeszélem vele.:)
Na de várjál ám, őt minden nap meg lehet találni a túrkálóban, már törzsvásárló. Így könnyű kifogni a jó dolgokat.

Teri, ez tényleg borzasztó lehetett. Az unokahugod gondolom nem egyszer feltette magában azt a kérdést, miért épp velem történik ez?!
A lényeg, h. jól vannak, hála isten.

Kép
niki30

sziasztok

köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket, nagyon jól estek !

CSILLIK FIÚKAT ISTEN ÉLTESSE !!
{te jó ég, már fél éves Ákos.. :shock: }

MAJÁNAK BOLDOG 5.HÓFORDULÓT KÍVÁNOK !!

majd jövök vmikor a napokban bővebben, de most megyünk billiárdozni. :D

na azért egy gondolat: hivatalosan kijelenhetjük, h. Laura JÁR. már nem is megy 4kézláb.

Marcsi

KépKép
alon

De ügyes Laura! Ez jó hír! :wink:

Kép
niki30

s.o.s. vki írja meg nekem dr kovács elérhetőségét! pls! egy barátnőmnek kellene!!
kerekpocak

ÁRPINAK BOLDOG 14. SZÜLINAPOT!

ÁKOS BOLDOG 6. HÓFORDULÓT!

Fatima: tegnap elfelejtettem megírni neked... Hétfőn lesz 3 hete, hogy visszavittük a mérleget a kölcsönzőbe, így csak azt tudom, akkor mennyi volt a súlya, 4400 g. Nem vagyunk ám husik, csak mindig nagyon közelről fotózzuk a kis pofikáját, és ezért becsapós a kép. Keresek egy távolábbit.

Kép

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!
Úgy látszik hétvégenként mindenki apázik. :)
Fiúk nálunk most Forma1-et néznek és addig bekukucskáltam, de sehol senki. :cry:

Nelly: Szonja ezen a képen is szépséges! Látszik, hogy nagy a szerelem nálatok is apával.

Marcsi: Hatalamas GRATULA Laurának a járáshoz!!! Most már nem lesz gond a bölcsivel.

Andi: a Cora-ban tök édi méhecskés rugikat láttam, olyat is ami akciós és csak 799 ft. Rátok gondoltam egyből :lol: Persze mi kékmacisat és kékpingvinest vettünk. Szóval érdemes benézned és a többieknek is. Beni kapott még nagyfiús kockás inget! Ez lesz az első nagyfiús ruhánk, kiváncsi vagyok hogy fog állni neki....

Teri: mikor suliban vagy akkor ki vigyáz Petrára? Hát sajnálom ha nem sikerül elvégezned, azért ne add fel azonnal. Jobbulást az unakahúgod kisfiának!!!

SZÉP VASÁRNAP DÉLUTÁNT ÉS ESTÉT MINDENKINEK!

Nagyo szép idő van, megyünk is sétálni és ennek örömére fagyizunk is - azaz csak én, Benike majd a tejcsiből kapja. :lol: :lol: :lol:

Kép
viky30

Köszönjük a köszöntéseket! Nagyon aranyosak vagytok!

Teri! Az unokahúgodnak sok erőt kívánok!

Marcsi! Nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Laurának nagy gratula!! Ügyes nagy lány!

És most jöjjenek a szülinapi képek + muszáj veletek megosztani a testvéri szeretet Ákos féle megnyilvánulását!Bocsi sok lesz!
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Zsófi! Persze értem én, amit írtál. Még szerencse, hogy nem törvényszerűen von maga után allergiát a korai hozzátáplálás! :) :wink:

Niki! Akkor nincsen harag ugye? :) Puszik nektek! :wink:

Teri! Jobbulást a pici babánakés kitartást a szülőknek!!!

Marcsi! Gratula a nagylány járásához!!! Így tényleg nincsen akadálya a bölinek! :) Ügyes a csajod nagyon!!! :lol: :lol: :lol:

Nelly! Tényleg nem husi Szonja. :) De Tarek hozzá képest még mindig soványka! Mondjuk az is igaz, hogy Tarek szerintem sokat nyúlt az utóbbi időben. A 62-es rugik már "feszülnek" a lábújjainál. :) Lehet, hogy nem lesz olyan törpe mint én???? :lol:

Viki! Melyik Cora-ban voltatok???

fatima

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?