Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pilla,
BOLDOG HÓFORDULÓT LAJÁNAK!!!!!!!

hát igen, az édességet el kellene hagyni... Ezt könnyű mondani! Én a szoptatáskor azért híztam meg, mert 1: iszonyatosan kívántam mindenféle tejes dolgot, de főleg a túrórudit!!! 2: mivel nem volt elég tejem, hogy legyen, minden nap megittam egy üveg alkoholmentes sört... Na, az aztán csinált sörhasat rendesen, most pont úgy nézek ki, mint 5 hónapos terhesen. :oops: :oops: :oops: És EZ AZ, amit nem tudok leadni. Mármint a hasam. Persze van a csípőmön és a fenekemen is, de a legtöbb a derekamon és a hasamon. Így rohadt aránytalan lettem. :cry: :cry: :cry:
Mondjuk mostanában már egyáltalán nem eszem édességet, meg kenyérfélét is nagyon keveset, de amit nagyon imádok, az a tészta tésztával, (a férjem ráadásul heti 2x csinál spagettit, mert imádja, és akkor megfőz fél kiló tésztát!!! Na ennek aztán semmivel nem tudok ellenállni :oops:) a natúr húsoktól kiver a víz, mivel a húsokat úgy általában sem szeretem. És persze imádom a gyümölcsöket is, amiknek egy része azért hizlal, pl. a banán kifejezetten. Na mindegy, egyszer majd csak lemegy.
A mozgás lenne az egyetlen megoldás, de sajna azt tényleg nagyon nehéz megszervezni. Még itt a házban is, egyszerűen nem akad egyszerre 1-1,5 órám, amikor nyugodtan tornázhatnék, hiszen nappal Marci nem alszik 10-15 perceknél többet, este meg a férjem nézi a tv-t, és arról nem akar lemondani. Sokan mondják, hogy akkor sokszor tornázzak 10-15 percet. Aki sportolt valaha az életében, az tudja, hogy bemelegítés nélkül mozogni elég veszélyes. Na mindegy, majd megoldom valahogy. Persze nem örülök, hogy mindenki ezzel küzd, de azért valahol megnyugtat, hogynem én vagyok az egyetlen.

Verna,
nagyon édes vagy, de én tű közelébe nem igazán megyek, hacsak le nem fognak! Az azonban igaz, hogy sokan dícsérik, de én nem hiszem, hogy valaha önként rá tudnám venni magam, hogy összeszurkáljanak. Így is elég trauma volt a terhesség alatti rengeteg vérvétel, meg most a fogorvos. :oops: :oops: :oops:
Az Elefanten-ből szerintem van 17-es is, én úgy értettem, hogy nekünk 20-as kellene, de a puha talpúból akkora már nincs!

Kép
Kép
nircee

Mano!
Köszönjük a köszöntést!
Hétfőn lesz nálunk a nagy nap!
Sárikának pedig szombaton 8) De előre is boldog születésnapot kívánok neki!!!! Gyönyörű nagylányka! :wink:

Tüccs!
Mi voltunk a legfiatalabbak, az első alkalom ingyenes volt. Nekem tetszett, Alexának viszont mindig az a játék kellett, amivel a másik gyerek játszott :oops: Aztán, ha nem kapta meg, jött a hiszti :shock: Aranyos mondókákat, verseket tanultam, igaz még gyakorolni kell. A gyerekekkel együtt ismételtük őket, Alexa nagyon élvezte! Viszont jövő héten megkérdezem neked, hogy ő mikortól ajánlja a foglalkozásait és a belvárosiban vannak-e fiatalabbak!

Kép
klmaria

Jaj, ez lemaradt!
Boldog hófordulót a nyúlcipőt húzott kis hölgynek, Laurának!

Kép
klmaria

Pilla: Lajosnak boldog hófordulót ezúton is! ;) Képzeld, Lolo bealudt, ahogy eljöttünk! Most is alszik... nem tudom, mi van ma vele... :shock:

Nircee: fülbevalóbelövés? Mert ez olyan! Van olyan is, amikor tűk állnak ki belőlem, de az nem muszáj, a pici fülbevalók a fontosak (amik bent is maradnak egy hétig).
Amúgy zeneházilag marad a péntek de., jövő héten gyertek, tök jó volt! Én még itthon is énekeltem a dalokat.

Én a terhesség végén már a levegőtől is híztam, amikor a legjobban figyeltem, mit eszem, akkor a legtöbbet (7 kilót egy héten). Ez a toxémia... nem nagyon tudtam ellene semmit tenni.

Tami: Kristófnak jobbulást!!!! Remélem, jövő héten már tudtok jönni úszni (nekünk általában egy hét a nátha).
Vendég

Köszönjük a köszöntéseket!
Laura is aludt majdnem 2 és fél órát. :shock: Ahogy fölkelt nekiállt táncolni, valami mese zenéjére. :lol:
Vendég

Lolo meg énekelt a labdájának, úgyhogy biztos hagyott bennük nyomot a foglalkozás! :)
De amúgy elképesztő Laja, ahogy nyomja... a többieknek mondom: ez a csajszi még ülve is tud táncolni, de álva meg egyszerűen haláli! :)
Vendég

Pilla:
ha nem eszel édességet, akkor mitől hízol? Nem lehet, hogy túl nagy adagokat eszel? Meg még valami:zsíros ételek, mint pörkölt, hamburger, szalonnás dolgok, sok olajos, rántott cucc? Azok is hízlalnak. A tésztát lehet enni, ha durumlisztből van és ha sima olaj helyett extra szűz oliva olajat használsz. Meg ha nem eszel hatalmas adagot :). Meg még valami: azért érdemes sokat rágcsálni napközben gyümölcsöket, zöldségeket, mert akkor nem vagy annyira éhes. Ráadásul érdemes naponta többször enni kevesebbet, mert akkor van ideje a gyomrodnak emészteni. Amellett meg nem az történik, hogy a reggeli 8 órakor van, az ebéd délután egykor és addigra már annyira éhes vagy, hogy mindent fel tudnál falni. Érdemes tízóraizni. Ugyanis ha az ember éhes, elkezd enni, akkor még nem múlik el az éhségérzet, hanem kb. háromnegyed óra múlva. Tehát te elkezdesz enni, amikor nagyon éhes vagy és megeszel egy nagyobb mennyiséget mondjuk negyed óra alatt, ráadásul mivel éhes vagy, hamar betermeled és az éhséged még csak fél óra múlva múlik el teljesen. Addig csak egy kicsit csillapodik. Tehát nem addig kell enni, amíg éhes vagy, mert akkor nagyon sokat meg tudsz enni. Aztán majd beáll a gyomrod a kisebb mennyiségre. Vagy ez is rendben van nálad?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: ez így elvben nagyon szépen hangzik, de majd meglátod, hogy egy örökmozgó mellett nagyon nehéz még a főétkezéseket is beikatni, nemhogy tízóraizni... ;) Én is sokszor állva kapok be valamit, ami a kezembe kerül...

A fogyózással meg az a baj, hogy én speciel imádok enni, imádom az egészségtelen kajákat, imádom az édességeket (bár ez utóbbi visszafogva mostanában) - ezért mondtam, hogy csakis a mozgásban hiszek! ;) Én már fogytam úgy 12 kilót, hogy közben szinte bármit ehettem, nassoltam is...
Vendég

Öööö... Hát... Igazából nagy kajás vagyok. Nem az a fajta aki azért eszik, mert éhes, hanem az aki azért eszik, mert imád enni és imádja az ízeket.
Zsírt egyáltalán nem használok a főzéshez, csak olajat. Eléggé változó az is, hogy mikor mennyit eszek. Van, hogy egy nap csak kétszer alig valamit, de van olyan is, hogy egy nap négyszer. Szerintem nem túl nagy adagokat. Reggelim pl. 1 zsemle felvágottal, ebéd 1 - 2 szelet hús körettel, vacsi szintén egy zsemle. Tésztát sem főzök túl gyakran, mert utálom, hogy fél óra múlva újra éhes vagyok tőle.
Megpróbálom rávenni magam, hogy elhagyjam a vacsorát. Kezdetnek...
Verna, Flóra is nagyon cuki volt ám. A hangszereket végigkóstolták mindeketten. :lol:
Vendég

Verna:
egy gyümit kikapni a hűtőből vagy elővenni nem sok idő. Az, hogy menet közben eszel, azt ismerem, mert amióta magamat tudom, mindig feszített tempóban éltem, vagy munka vagy tanulás közben ettem, nagyon ritka volt, hogy leültem simán és megettem egy ételt. A mozgás kell, az nagyon jó, nagyon fontos, ebben egyetértünk, de azért nem baj, ha odafigyel az ember, hogy mit eszik.
Pilla:
a rendszertelenség sem nagyon jó, ugyanis ha te sokszor éhezteted a szervezeted, akkor beáll gyűjtő üzemmódra :), azt csinálja, hogy nem ürít, hanem tartalékol vadul, tehát amit megeszel, azt nagyon durván megtartja, és felgyűjti, mert nem tudja, mikor kap legközelebb. Úgyhogy enni kell reggel is, délben is, este is. Közötte meg egy alma, banán, répa, körte vagy ilyesmi. Ilyenkor még egy fél banán is elég, hamar jóllaksz, ha két étkezés között eszed. Egyébként reggel a legjobb jóllakni, mert akkor a gyomrodnak van energiája emészteni. Reggel lazán ehetsz két szelet kenyeret vagy zsömlét, bár én továbbra is azt mondom, hogy barna kenyeret lenne érdemes enni. Én felvágott helyett paradicsomot és paprikát, vagy retket, vagy ami zöldség van, azt szoktam enni a vajas kenyérhez. Max. egy kevés sajtot, de azt sem mindig. Ha eszek is felvágottat, keveset, a döntő inkább a zöldség. A felvágottakba amúgy mindent beletesznek, abban is van zsír is meg minden, jobb egy paradicsom vagy valami zöldség. De ha te nem szereted, akkor mindegy, mit dumálok én itt :).
A vacsit nem érdemes elhagyni, mert nem éhezni kell, hanem kevesebbecskét enni és azt rendszeresen. Egyél salátákat vacsira. Ne éheztesd a szervezeted, mert akkor komolyan minden le fog rakódni. De remélem, nem veszed úgy, mintha én itt nekiállnék okoskodni, mert csak elmondom a saját tapasztalataimat, meg mondjuk az apósom magyarázgatta el a férjecskémnek, hogy minek mi a biológiai, vagy anatómiai háttere, tőle tudok sokat. Meg tanultam is, de azért az elég kevéske, amit én tanultam anatómiából .:) Ne vedd rossz néven, légy szíves, csak segíteni szeretnék! :)
Ja, és ne mondd, hogy gusztustalan vagy, mert nem lehetsz az! :):):)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska! És egy javíthatatlan édesszájúnak mit mondasz???
Jó tudom én elvben, csakhát.... :oops: :oops: :oops:

Remélem a gyerek mellett nem lesz ennyi időm a kajáláson agyalni (mert ez a hosszas itthonlét pont ezt hozta ki belőlem) és sikerül visszább fognom magam!
Amúgy arra is rájöttem, hogy azért is volt ez most, mert nekem az átlag terhesekkel szemben ALACSONY a vércukorszintem! És nagyon hamar bezuhan (pl. terheléskor 3.0 előtte és 3.0 utána), ilynkor meg édességet kíván az ember, pedig pont nem azt kellene ennie, mert az megnyomja, de utána megint lezuhan...
No tehát elméletben tudom, hogy a lassan felszívódó szénhidrát (teljeskiörlésű kenyér meg zabpehely stb.) lenne a megoldás, de a túrórudi az vonzóbb... :shock: :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Piroska, köszi, hogy segítesz! Én pont az ellentéted vagyok és imádom a húst. Húst-hússal.
Jó, hogy ezt így leírtad, mert akkor inkább este megpróbálok valami salit enni. Hússal. :lol:
Elég csúnyán elzsírosodtam, úgyhogy ez számomra gusztustalan. Főleg, ha azt nézem, hogy amikor a páromat megismertem 7 éve 50 kiló sem voltam. Most meg 72 vagyok... :shock: A régi nadrágjaimat Sára hordja... Fúúú... Nem is írom tovább...
Persze ennek ellenére jókedvű vagyok, meg azt mondom nem érdekel, de belül azért nagyon bánt. Főleg amikor a tükör elé állok, vagy mennénk valahova és szó szerint nincs mit felvennem.
Na megyek húst rántani... :lol: :roll:
Vendég

Pilla: BOLDOG HÓFORDULÓT LAURÁNAK!!!

Verna: Mi ez a zeneház????
Ha tudsz írnál nekem valamit erről az akupunktúráról??? Mennyibe kerül lehet-e vele fogyni stb...

Egyébként sajnos én is az a kategória vagyok aki nem azért eszik, mert éhes hanem azért, mert IMÁDOK ENNI!!!!!
Ráadásul ha a párom megeszik 2 zsömlét nem hízik semmit, én ha csak ránézek hízok 2 kilót ha meg is eszem akkor 4-et.
Ez van, a családomban mindenki nagy darab én sem vagyok kivétel.
De azért megkéne próbálni a fogyást.

Csömörön a művházban van aerobik elkéne járni, olcsó, jó és este tartják!!

Kép
tami2900

Jutta:
mondom, egyél gyümölcsöt. Abból ehetsz, amennyit akarsz. Ha lemegy a cukrod (az nekem is szokott), egyél szőlőt egy kicsit és utána egy fél banánt. De ezeket csak két étkezés közt, mert ha étkezési idő van, akkor rendesen enni kell, csak az a lényeg, hogy ne túl zsírosakat, meg ha esetleg zsírosat ennél, egyél hozzá savanyúságot, hogy az segítsen emészteni. A nasik nagyon nem jók, a sok édesség, chips, meg ilyenek.
Pilla:
ha salit eszel hússal, akkor kevés húst egyél és az legyen sovány hús, ne legyen zsíros. Ugyanis a sok hússal az a baj, hogy a gyomor a fehérjéknek ad egy savfürdőt és amíg a fehérje nem lett feldolgozva, addig nem megy tovább a többi sem. Ott áll a sok étel a gyomrodban, pedig nem a gyomrodban kerül feldolgozásra, hanem majd később, a belekben. Ilyenkor sokáig nem emésztesz, minél több húst eszel, annál tovább van a gyomrodban és egy csomó méreganyag szabadul fel emiatt. Ezért fontos, hogy ne sok húst együnk. Elvileg ha jól akarsz étkezni, hetente kb. háromszor ehetnél húst, ebbe beleszámít a vacsi, ebéd, reggeli is. Tehát nem jó sok húst enni, mert lelassul az emésztésed és akkor kezdődik a lerakódás. Ráadásul ellustul az emésztőrendszered, az meg külön nem jó. A rántott dolgok a leghízlalóbbak, ráadásul a kínai bölcsek szerint attól öregszik a bőr a legjobban :). Jajj, Pilla, nagyon meg kellene változtatni az étrended! :)
Amúgy meg nem lehetsz gusztustalan, nem vagy az, csak van egy kis felesleged. Tudod, én ismertem egy 145 kg-os nőt, akit imádtam, tanárom volt és ő volt a legszebb. :) Nem volt gusztustalan. Egyébként egészségügyi oka volt a sok kilójának. :(
De tudod mit? Ha nem akarsz étrendet változtatni, akkor mozogj többet. Mennyit mozogsz?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tudjátok, nem azért érdemes fogyni, mert szép, hanem azért, mert nem egészséges, ha elhízik az ember. És sok betegsége lesz, utána meg ápolásra szorul öregkorára. Az én szüleim sem nagyon soványak, anyu kb. 70 kg, de sokat mozog, meg szerintem 60 éves kor körül az már nem annyira sok, de mégis a cukra elkezdett magas lenni. Azóta már elkezdett odafigyelni arra, mit eszik, így most már kicsit jobb a helyzet.
Ja, még valami:
ki mit iszik? Mert nagyon sok múlik azon is. Ezek a cukros löttyök, Cola, Fanta, stb. naggggyon hízlalnak, mert tiszta cukor és mivel vízben van, hamar oldódik, tehát tuti beépülés van. :(
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
előre is leszögezem, hogy TELJESEN IGAZAD VAN MINDENBEN!!!!!
DE:hidd el ezt nekünk, hogy a gyerek mellett sokszor pisilni sem lesz időd, nem hogy kiemnni a hűtőig! Főleg az első hetekben-hónapokban sokszor azon fogod kapni magad, hogy du. 1 óra van, még a pizsamádban vagy, nem ettél semmit, a gyerek ordít az éhségtől, tehát még legalább 1-1,5 óráig nem fogsz semmit. Aztán, ha végre ehetsz valamit, akkor hidd el, nem fogsz válogatni!!! Aztán persze a helyzet jobb lesz, de addigra már elromlott az egész, nehéz visszaállni a régi menetbe.
Azért szívből kívánom, hogy Neked ne így legyen!!!
Még valami: a 2 gyermekes barátnőm soha életében nem diétázott, és érettségi óta nem tornázott. Egyszer tett erre kísérletet, elment karatézni, a 2. alkalommal ki is ment a nyaka, köszönte szépen, abbahagyta. Nomármost, Ő 175cm és 58kg, amióta az eszét tudja, 2 gyerek előtt és után is!!! A hasa lapos és izmos, ráadásul éjjel 11-kor megeszik 2 tányér töltött káposztát, majd levezetésként egy tábla (!) csokit!!!! No comment.... Napi 4-5x megy wc-re. (nem hányni!!!) A Nagypapája ugyanez az alkat, egy jó kiadós vacsi és 3-4 szelet csokitorta után megkérdezi, hogy hol van a desszert? :roll: :roll: :roll:
Úgyhogy ez alkati kérdés is. Van, aki bármit és bármennyit eszik, nem fog hízni, és fordítva. Szerintem itt sokan nem direkt akarnak hízni, és azt sem hiszem, hogy 2 pofára zabálunk, hanem csak azt, hogy nem akarunk és nem tudunk koplalni a gyerek mellett, mozogni meg nincs idő. És természetesen nem vagyunk 100%-an tudatosak az étkezésekben, ez is igaz. Azért a szándék megvan, látod! :wink: :lol:
Csak hogy érzékeltessem: ezt a hozzászólást épp 3x-i nekifutásra sikerült leírnom. :?

Kép
Kép
nircee

Valóban igaza van Nircee-nek. Idő az nincs. Konkrétan szinte semmire.
Mozgásra meg se időm, se energiám. Este örülök, ha bezuhanok az ágyba. Napközben néha azon veszem észre magam, hogy az ágyamra gondolok, meg a jó puha takarómra és, hogy de jó lenne már lefeküdni. :lol:
Vendég

látom a kaja téma nem tud kimerülni :lol:
ennek örömére be is vágtam két szelet fokhagymás-ketchupos pirítóst a kedvencemet. igaz előtte megettem egy tábla milkát :oops: amúgy én egy csomószor azért nem eszem, mert utálok egyedül enni. ezért van, hogy este kajálok be, mikor itthon van a férjem, addig meg szinte semmit.

én ált. vizet, teát, 100%os üccsit iszom. néha viszont nagyon megkívánom a colát, kb fél évben egyszer.

olyan szupi lehet ez a zenebölcsi, kár hogy nálunk nincs, olyan gáz hely ez a Szigethalom :(
ja és voltunk úszni a Camponában, nem volt nagy sikere, de sztem csak azért mert apa ment vele a vízbe és nem én. Eredmény: szinte végigüvöltötte az egészet. Kíváncsi vagyok holnap mi lesz. Kicsit el vagyok kenődve, hogy ennyire anyás Lili, ma-holnap suliban kéne lennem, de oda se tudok elmenni, senkivel nem marad meg egy percre sem. Lehet vinnem kell magammal Debrecenbe, még az órákra is? :shock:

ja amúgy én is zsíros vagyok, pedig nem vagyok kövér. ezt én is utálom, az idén nem sűrűn volt rajtam fürdőruha. Kéne nagyon mozogni, de mikor és hogy? senkire nem tudom ráhagyni a kisasszonyt.

mostmár nem vagyok hajlandó leülni :lol:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

üdv
murphyke

Kép
murphyke

Csajok teljesen igaza van mindenkinek. Pirpska azt írja amit mindannyian tudunk, de rajta kívül úgy látom egyikünk se gyakoroljuk... Többiek (én is) bűneinket és bánatainak....
Persze van olyan alkat, aki konkrétan zabálhat bármit és semmi "eredménye" és van aki tényleg bármitől képes hízni....

De van két tippem:
- kaja előtt 1 nagy pohár víz!
- és citrom vagy almaecet... elvileg ez gyorsítja az emésztést

Én amikor már nagyon elszálltam terhesség alatt ezzel fogtam vissza a folyamatokat és hatott.

Pl. készíts magadnak citromos vizet egy kancsóval minden reggel 1 litert (fél citrommal) és idd meg délig, délután mégegyet...
Akkor legalább látod, hogy le megy -e a minimum 2 liter folyadék és a citrom valamennyire meggyorsítja az emésztést...
Enélkül szerintem még 5 kg lenne rajtam...

Este én mostantól szentül fogadom, hogy csak gyümit, joghurtot és kefírt fogyasztok! Miért várjak a gyerek megszületéséig MA kezdem... délelőtt és mondjuk 2-ig nem korlátozom magam! :lol: :lol:

Úgy látom örök témára találtunk!!

Jutta

KépKép
jutta

Pilla, az előbb mikor altattam Lilit én is arra gondoltam, hogy milyen jó lenne befeküdni az ágyba egy fél órára :lol:

én mostanában már reggelizem, Lili ott ül mellettem az etetőszékben és van mikor elvan, van mikor fölháborodva adja a tudtomra, hogy ő már evett, szóval menjünk játszani. De tényleg sokáig úgy volt, hogy du. jutott eszembe, hogy még egy falatott sem ettem és igen pizsiben nyomtam :oops: a régi szép idők, kicsit nosztalgiáztam is, a postásunk reggel 9-kor jött ált. és sose mert csöngetni :lol:

Kép
murphyke

Lilinek is milyen nagy már a haja. Nagyon édes ahogy ácsorog. Látom Nálatok egyben van a habtapi. Nálunk, ha rájön a kisasszonyra az öt perc, pikk-pakk szétkapja az egészet. Szerencsére már számos, betűs van, azt viszonylag egyszerűbb összerakni. Bár egy-két apróbb betű már hiányzik és nem is tudom, hogy hol lehet.
Vendég

Sziasztok!

Lányok, aki fogyni szeretne, kölcsönadom Bogit pár napra (csak vicc!!!) és garantált a napi 1 kiló mínusz! Annyit kell rohanni utána, hogy az eszméletlen. Szegény anyukám meggondolatlanul levitte egy "kicsit" motorozni a csajt kábé 2,5 órája és nem bírja felcsalogatni, pedig ő már teljesen kivan.

Amúgy szerintem Ronival azért is nem híztam annyit a terhesség alatt, mint Bogival anno, mert mindig menni kellett a csajszi után, és nem volt időm eleget enni. Bogival kábé 15-16 kiló jött föl, amit nagyon éreztem az ízületeimen, Ronival pedig 11. Ezért is van most csak kevés plusszom, és annak a nagy része még a Bogi "öröksége".

Piroska, majd meglátod, nem lesz olyan kiegyensúlyozott a napirended, ha meg lesz a baba, mert garantáltan felborít mindent! Hegyekben fog állni a vasalnivaló, lebüfizett pólóban fogsz létezni akár 3 napig is, mert nem lesz időd lecserélni, már ha egyáltalán át tudsz öltözni pizsiből... Én pl. kifejezetten örültem, amikor hazaesett a párom munkából, mert a kezébe nyomtam a gyereket, hogy 5 percig tartsa életben, és az alatt az 5 perc alatt zuhanyoztam, lábat borotváltam, kerestem "kábétiszta" ruhát magamra, töltöttem be a mosógépet, stb. És még a páromnak is kellett valamit kitalálni vacsira... Nem olyan rózsaszín egy pici babával az élet, ahogy azt pocakosan elképzeltük... Pláne nem úgy, hogy van egy másik kicsi is jelen. Én konkrétan rettegek a naptól, amikor anyu hazamegy, és egyedül maradok kora reggeltől késő délutánig a csajokkal. :shock:

Nircee, esetleg próbáld meg abban a 15 percben valamelyik kismama-torna dvd-t, úgy tudom, elég rövidek a gyakorlatok. De én is alig várom már, hogy majd elkezdhessek edzeni rendesen, bár én kikötöttem, hogy januártól már Roni is elég nagy lesz, és kibír apával nélkülem heti kétszer 1,5 órát, amíg a konditeremben leszek. Nálam ráadásul létkérdés a fittség visszaszerzése, munkaköri kötelesség, és évente van fizikai állapotfelmérő, amin ha nem felel meg valaki, akár a munkahelyébe is kerülhet. Szerencsére engem a párom is támogat, titokban ő is vissza szeretné kapni azt a csajt, aki voltam pár éve... :wink: :D

De a Jutta által leírt citromos megoldás is baromi hatásos a kilók ellen!!! Ráadásul a folyadékháztartás is rendben lesz tőle, és nem bír az ember annyit zabálni, ha sokat ivott előtte!

Itt vannak a csajaim:

Kép

Sziasztok!
andibab

Nircee:
persze, ebben neked is igazad van, egyrészt alkat kérdése, másrészt, a gyerek mellett nincs rá idő. De ha nem eszel és elájulsz (történetesen én olyan vagyok), akkor megtanulod, hogy van időd enni. Az a kár, hogy nem mindenkinek van ilyen szervezete, hogy jelzi, ha baj van. Én ha nem ennék semmit délig, akkor a székek között kötnék ki, mert a vércukrom a béka feneke alatt lenne. Amellett meg van nekem egy férjecském is, aki Hála Istennek, nem dolgozik nagyon sokat és rá fog érni a gyerekkel foglalkozni, ha én nem érek rá. Ha az sincs, akkor az anyuékat fogom szekálni, hogy segítsenek ebben a nehezebb időszakban, de tuti, hogy enni fogok reggel. Mert én nem tehetem meg, hogy nem eszek. Életemben egyszer tettem meg, hogy délután vettem észre, hogy aznap még csak két kiflit ettem és akkor a székeket borogattam, ahogy borultam. Nálam ez nem működik. Tehát meg kell oldani valahogy. Én már mindenhogy képes vagyok enni, akár kézen állva is, annyiszor megy le a vércukrom. :) Majd kiderül egyébként. De ha belegondolsz, nagyon sokan már babaváráskor híznak sokat és azokban az esetekben sokat jelent, ha odafigyel az ember. Mert ha nem kell utána leadni, akkor mindegy, hogy van gyerek vagy nincs, nem?
Azt nem mondom, hogy én egyébként hízós alkat vagyok, mert nem, de azért én is szedtem már fel. Azóta arra figyelek oda, mit eszek, mert tudom, hogy az mennyire fontos. Az én férjecském nagyon sok beteg embert látott már, mert apósom mindig dolgozott és mindig magával cipelte és mindig magyarázott neki. Tudod, hogy a betegségek legalább felét el lehetne kerülni azzal, ha odafigyelsz, mit eszel? Tehát itt nem csak arról van szó, hogy valaki hízik vagy nem, de annyira kell önzőnek lenni, hogy tudd, mit eszel és edd meg, amire a szervezetednek szüksége lesz, mert különben utána leszel önző, ha téged kell ápolni idős korodban, vagy ha nem, akkor meg elvisz egy betegség és utána a családod itt marad nélküled a fájdalommal.
Nircee, nem azért írtam ezeket a dolgokat, mert azt hiszem, hogy mindent lehet, hanem azért, hogy tudja, aki esetleg még nincs vele tisztában, mert a helyes étkezés életeket menthet. És ez nem súly kérdése. Én eddig odafigyeltem, mert fontosnak tartom, hogy egészséges legyek és ezután is oda fogok figyelni. A férjemtől tanultam, mert előtte nem foglalkoztam vele, hogy mit eszek és egészségileg meg is tette hatását. Hát most 35 évesen nem szeretnék lerobbanni, inkább most figyelek oda. Na, már megint litániát írtam, bocsi! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi:
fel fog borulni a napirendem, az igaz, de van nekem egy férjecském is. Amellett már leírtam az okot, miért, de enni fogok, az biztos.
Andi, Jutta:
igen, van, akinek az emésztése olyan, mint az enyém, gyors, mint a villám. De van, aki nehezebben emészt, az hamarabb is hízik. Abban az esetben ez a citromos megoldás nagyon jól jöhet.
De tudjátok, én látom például a sógorom: szenved a gyomrával, mert sok a sava, de minden nap húst hússal eszik, pedig attól lesz sok sava igazán. Tehát sokszor van olyan, amikor egyszerűen kényelemből nem figyel oda az ember. Ő ilyen, sajnos :(. És hiába mondom neki, mert nem érdekli. Pedig nem igaz, hogy nincs rá ideje, csak nem érdekli.
A másik: idő. Ha már bevásárolok a közértbe, akkor ugyanannyi idő a zöldséges pulthoz menni, mint az édességeshez. Ha már megfőzök, ugyanannyi idő a főzelék, mint a pörkölt. Én ilyen megoldásokra gondolok.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Aszta lányok, mi ez a szófo'''ás???? :shock:
:D

Konkrétan nekem nemcsak enni, de végigolvasni sincs időm a napi termést...

Klmaria!
Köszi, hogy megkérdezed nekem a dolgokat, még nagyon tanakodok rajta. Lehet, hogy még korai ez nekünk..

Piroska!!
Irigylem a hozzáállásodat és kitartásodat a helyes étkezéssel kapcsolatban. Kívánom, hogy tudd is betartani ezeket a dolgokat anyukaként is. Akarat kell hozzá nagyon sok, sokszor könnyebb a szalámit kivenni a hűtőből , mint csinálni egy padlizsánkrémet. Az időnk az sosincs elég, talán csak este 8 után ha lefeküdt a pici, akkor meg örülök, ha ágyba teszem magam.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Látom, megy a téma rendesen :D Én régebben a főiskolsa alatt nagyon rendszertelenül ettem, volt, hogy kettőkor jutottam először kajához...aztán mikor kismama lettem, ezt nem tehettem meg, mert a pocaklakóm követelte magának rendszeres időközönként a kaját, szó szerint azt éreztem, ha nem eszek, akkor itt és most éhen fogok halni. Szóval akkor napi 5X kis mennyiséget, és így nem is híztam sokat szerencsére. (most hat kilóval kevesebb vagyok, mint terhességem előtt-akkor sok felesleg volt rajtam) Aztán szülés után mikor anyukám, aztán anyósom itt volt, ők mindig figyelmeztettek, hogy ennem kell, etem e már. Aranyosak voltak nagyon, hogy törődtek velem. De tény és való, hogy újszülöttel a házban kincs az az idő is, amikor el tudsz menni zuhanyozni. Milyen rég volt és milyen szép és visszahozhatatlan az az idő :D :( :wink:
Most meg szintén rendszeresen eszem, mert Sárikának ennie kell, és én is mindig vele eszem.

Klmaria, Kati, köszönjük a köszöntést Sárika nevében is!!

Ma a leendő sógornőm diplomaosztóján voltunk a Műegyetemen. Egyszer majd az enyém is eljön talán... :wink:

Na, megyek tortát sütni a kicsi leánykámnak, hogy holnap ne kelljen ezzel foglalkoznom, csak a kis ünnepelttel :wink: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Piroska: én csak annyit mondok, hogy amikor annakidején "fogyóztam" és húsmentes napokat iktattam be, egyszerűen felére, harmadára csökkent a teljesítőképességem. Pocsékul éreztem magam. Úgyhogy hidd el, attól, hogy vannak, akik elvannak hús nélkül, vannak olyanok is, akik nem... és itt napi szinten értem!

Egyébként nekem is alacsony volt a cukrom terhesen, ájuldoztam is párszor, úgyhogy muszáj volt reggelizni... de hogy tízórai meg uzsonna? Gyümölcsöt akkor eszem, amikor Lolonak készítem az uzsonnát, és lecsippentek egy-egy darabot, vagy megeszem a héját...

De ahogy itt is kiderült, mindannyian másképp működünk, egyszerűen nem lehet általánosítani...
Vendég

Pilla: ja egyben van a habtapi, mert szépen összeragasztgattam a hátulján az összeset vastag ragasztóval. ugyanis az első dolga az volt Lilinek, hogy kikapkodta a kis részeket. :lol:
Boldog hófordulót Laurának!

murphyke

Kép
murphyke

Andi: Lilinek is nagyon tetszenek a csajok, nagyokat vigyorgott rájuk :lol:

Kép
murphyke

Andi, édesek a csajok, így együtt!
Ichtus, mi is pont ma beszélgettünk Sárával, hogy nem is olyan rég volt amikor jött be hozzánk a kórházba látogatni. Most meg mekkora csaj lett Laja. Már pakol, rámol, mászik, áll, megy. Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő. Nemsokára pont olyan nagy cula lesz, mint Sára. Még egy pár év és lehet, hogy nagymama leszek. :shock:
Vendég

Köszönjük szépen a köszöntéseket!
Vendég

Pilla:
Boldog hófordulót Laurának!
Ichtus:
Most lesz a szülinapja Sárának, ugye? Mert akkor boldog szülinapot!
Kaja:
még ez a pár sor és többé nem hozom szóba. :)
Verna:
Tényleg van, aki gyenge, ha csak zöldségeket eszik, annak kell enni húst vagy pótlókat, van arra is sok megoldás. De egy almát megenni nem idő és az már elég tízórainak, a hús mellé meg zöldséget kell enni és akkor az is megvan. Ezt azért mondom, mert látom, hogy a férjem, aki cukorbeteg, ha nem eszik minden nap rendszeresen, akkor gáz van, tehát megoldja és kész! És meg is fogja, különben a mentő viszi el vagy én öntöm a szájába a cukros vizet. Nála ez központi kérdés, tehát megoldja. Ez olyan, mintha kellene menned pisilni és nem mész. Bepisilnél. Tartogatni lehet, de van, amikor már nem megy tovább. Ezért mondom, hogy van, amikor hozzáálláson is múlik. Mivel egészségesek vagyunk, nem ez a központi kérdés. De ha cukorbeteg lennél, mint a férjem, hidd el, hogy meg tudnád oldani. Azért, mert nem lenne más választásod.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Más téma:
Megvan a mellszívóm!!! :):):) Meg a sterilizálóm. És tisztára be vagyok izgulva, mert olyan kíváncsi vagyok, hogy kell használni! :) Na, majd kiderül, de olyan aranyos kis táskában van, kis hűtőtáska, jégakkuval meg mindenfélével :). Nagyon kíváncsi vagyok már, alig várom, hogy kipróbáljam :).

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, igen, holnap lesz a szülinapja :D

Klmaria, még neked akartam írni, hogy ne is foglalkozz az ilyen meddig akarsz szoptatni beszólásokkal, senkinek semmi köze hozzá, hogy meddig szoptatsz. Azt teszed, ami Alexának a legjobb. Én biztos nem fogom kezdeményezni Sára elválasztását, majd abbahagyja a szopizást, ha felkészült rá lelkileg. :wink:

szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Na jó van csajok! Hát én ennyit nem tudok most visszaolvasni... :P

Pilla!
Boldog hófordulót Laurának :!:

Verna!
Megnéztem a Coránál 2 cipőboltot is, de egyikben sem volt 18-asnál kisebb cipő. :(
Mi tudtunk venni Lilinek 5900-ért. De olcsóbbak csak a nyári szandálok voltak, azt meg vegyen most az akinek kell... :evil:

Majd holnap visszaolvasok, és majd írok is.
Szép estét Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Ja, igen, Klmaria:
addig szoptatsz, amíg jólesik. Ismertem olyan anyukát, aki a gyerek két éves koráig szoptatott. Nehogy már más mondja meg neked, mit tegyél! Na! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga: akkor ezek szerint a cipőkészítőhöz nem is mentetek el?!
Pedig én arra lettem volna kíváncsi...

A kajához még annyit, hogy én valószínűleg valami mutáns géneket örököltem, mert a felmenőim a mai nézetek szerint hihetetlenül egészségtelenül étkeztek, zsírt koleszterinnel, és mégis szinte kivétel nélkül elég magas kort értek meg... élen a nagypapámmal, aki pár évvel ezelőttig zsírban tocsogó szalonnán élt, napi 2 liter borral leöblítve, és köszöni szépen, jól van... 86 éves elmúlt, kicsit magas a ugyan a vérnyomása, de ha ennyi idősen csak ennyi bajom lesz, akkor boldog leszek... :wink:

Piroska: nyilvánvaló, hogy a férjed speciális elbánást igényel. Éppen ezért az ő igényeit nem lehet "ráhúzni" más esetekre...

Egyébként én is eszem rendszeresen: reggelizem, ebédelek, vacsorázok - igaz, néha este 11-kor, mert Lolo akkor alszik el, de amikor elkezdtem szoptatni, emlékszem, az egész éjszakai szoptatás után hajnal 5-kor álltam neki reggelit csinálni, mert Lolo szó szerint kiszívta minden energiámat... Egyébként a zöldségek egy részére allergiás vagyok, a másik felét meg egyszerűen nem szeretem. Szoktam ugyan húst salátával, de ha rendszeresen azt tálalnám fel, a férjem valószínűleg beadná a válópert... ;)
Barna kenyeret eszem már hetek óta, de azért ha véletlenül pont nincs a boltban, akkor kifejezetten élvezettel eszem a finom, puha fehér kenyeret... Én azt szeretem. Meg a sült oldalast, meg a lasagne-t, meg a bolognai spagettit... meg a csokit! ;) Ízlésekről pedig teljesen felesleges vitatkozni... Ja, és az alma ezerszer jobban savasít, mint a hús! ;)

Azért az mókás, hogy mi itt arról beszélünk, hogy mit NE együnk, a gyerekeinktől meg pont azt várjuk, hogy egyenek meg mindent, és hízzanak sokat! :)

Még az előzőekhez akartam írni, hogy Lolonak is szemmel láthatóan gyors az emésztése (napi 3-7 kakis pelusból ítélve), úgyhogy szerintem ez a magyarázata annak, hogy nem hízik sokat... na meg az, hogy hihetetlenül sokat mozog. :)
Vendég

Hát, asszem kiveséztük ezt is. :lol:

Én is csak egy utolsót tennék hozzá: nálunk a családban senki nem támogatja, ha fogyni akarok, csak szóban. Mit értek ez alatt? Mindenkinek határozottan kijelentem, hogy FOGYÓZOM, erre a Nagymamám, amikor heti 1x jön, vajon mit hoz? Egy nagy rakás sütit. :roll: :? Mondom Neki, ne tegye, meg hogy kértem, hogy ne hozzon semmi ilyet, erre megsértődik, hogy márpedig mennyit dolgozott vele, és hogy ne most fogyózzak, hanem, ha majd ő elmegy. Erre most mit mondjak??? És hiába, annyira nem vagyok erős, hogy ha itt van előttem, akkor meg sem kóstolom! Persze igyekszem úgy csinálni, hogy a férjem sokkal többet egyen, de hát az a pár falat is hizlal! Anyu detto: hozza a csokikat, hogy ő úgysem szereti, és kapta, és hát nesze!!! Persze szóban mindegyik mondogatja, hogy le kellene fogynom! Paradox módon egyedül az anyósom figyel oda, ő ilyenkor veszi nekem a diétás és nem hizlaló cuccokat, mert ugyebár nálunk ő a kajafelelős.Fura. No, mindegy, csak elmondtam, hogy így nehéz.

Ja, és elmondom, hogy 2 éve, az esküvőnkre hogyan adtam le 5 kilót 3 hónap alatt (így lettem akkor 55!!!):
2,5 hónapig kizárólag saláta + natúr hús (akkor utáltam meg teljesen), csak ásványvíz, nagyon kevés gyümölcs.
Az utolsó 2 hétben káposztaleves kúra, aminek a végén már semmit nem ettem szó szerint, mert már rá sem bírtam nézni.
Ezzel párhuzamosan hetente hashajtó. Mindemellett heti 3x1,5 óra tenisz, és 2x 1 óra tánc.
Ez így szép és jó, de ezt nem lehet a végtelenségig csinálni, mert a végén bár minden ruhám leesett, és a 36-os menyecskeruhám tökéletesen állt rajtam (előtte 40-es volt a méretem, most 42-44 :oops: ), de nagyon megéreztem a végén.

Piroska, az alma nekem gyomorsavat csinál, és ettől csak megéhezek. Egyébként én is rengeteg gyümölcsöt eszem, de nagyon rendszertelenül. Nálam most már drasztikusabb megoldás kell! :lol:

Ja, és én jó, ha 2-3 naponta tudok wc-re menni. De amikor "elememben" vagyok, akkor 4-5-naponta. Hashajtó nem megoldás, mert ahhoz hozzászokik a szervezet. És jelentem, rengeteg rostosat (zöldséget, gyümölcsöt) eszem, és kevés húst!!!

Kép
Kép
nircee

Murphyke,

Lili nagyon édes!!! Nekünk is ugyanilyen habtapint van! Én hiába ragasztottam össze pillanatragasztóval ÉS vastag cellux-szal, Marcika szépen módszeresen kibelezte a nagy részét. :lol: :roll:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Látom a téma a fogyózás. :D
Én most egy 2 hetes kúrát csináltam, és lement 4 kiló.
Elég türhető nem kell nagyon nélkülözni, csak keveset kell enni.
Akit érdekel elküldöm a listát.
Van a házipatikának egy könyve 5 hét 5 kiló. Ez is nagyon szimpi, ezzel fogom folytatni, este kell csak főzni hozzá.
Akit érdekel írjon.
Az a helyzet dolgozom, és alig marad valamire időm, korán kelek és 10-ig általában fent vagyok, és már 7vége felé kezdek fáradt lenni.
Lidike nő mint a gomba, még mindig nem tud üllni :D .
A nagy lányom meg nem hajlandó aludni az oviban, és újra előjött a testvérféltékenység, elég nehéz Vele.
Na meg a dac korszak hisztizik, meg ilyenek.

Ti mit adtok a kicsinek rágcsálni 6 fogunk van, 4 felül 2 alul.
Nincs tippem.

Jó éjszakát mindenkinek
Dorka2

Kép
Kép
dorka2

Sziasztok!

Lányok néztem a Fóti cipőgyártót honlapját, valaki már vett cipőt onnan?
Nekem kell utcai cipő is és váltó cipó a bölcsibe.
Így elég sokba kerül ha siestát vennék, a doki azt javasolt, és olyan hamar kinövi. :o
Dorkának maradt meg 20 cipője az szieszta (kini) beni 19 van az nem sziesta de neki még csak 18 kell :(
Elég nehéz ügy.

Van valakinek valami tippje?
Sziasztok
Dorka

Kép
Kép
dorka2

Sziasztok!

Nircee: Olvastam a WC "problémádat": vegyél leavolac szirupot, nem gyógyszer!!!! Nem szokik hozzá a szervezet, annyi a szerepe, hogy nem engedi kiürülni a folyadékot a székletből így sokkal rendszeresebb lesz. Van egy barátnőm akinek hasonló problémája volt 3 hétig naponta itta, 3 hét után abbahagyta és azóta (1 éve) naponta, de legkésőbb 2 naponta megy WC-re.
Próbáld ki.

Vettünk ma a Kristófnak, fülmelegítős gyógysapit, ajánlom mindenkinek akinek fülfájós a manója, Kristófra ráadtuk és 3 napja először nem sírt mikor ráfeküdt a fülére.

Kép
tami2900

Tami,
köszi a tippet, próbáltam már, de meg sem mozdította. (bocsi) :oops: . A kórházban is adtak a szülés után, mondanom sem kell, 2 napig semmi nem történt... Pedig dupla adagot ittam.
Én ezzel kamaszkorom óta szenvedek, és már ezer dolgot kipróbáltam, de a vége az lett, hogy semmi nem segített. Pedig régebben sportoltam is, heti 5-6x, nyomtam magamba az egészséges kajákat, de nem sok változás volt, max. annyi, hogy 2-3 napra lement az a korábbi 4-5. A "csúcsom" 6 nap volt eddig! :roll: :? :cry:
Én már beletörődtem, az egész családban ilyenek a nők, csak sajna így nehéz a fogyás. Persze nem lehetetlen, voltam én évekig 58 kiló, csak most szaladt el velem a ló szülés után. :cry:
Csak akkor normalizálódik a helyzet, ha elrontom a gyomrom. Sokszor direkt összeeszem mindent, de persze olyankor sem történik semmi. Bezzeg, ha mennem kell valahova!!! :roll:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pilla! Boldog hófordulót Laurának!

Ichtus! Boldog szülinapot kívánok Sárikának!

Hízás-kaja: én 72 kilóval kezdtem a terhességet és 80-nal fejeztem be. 69 voltam, amikor hazajöttünk a kórházból, majd 76 lettem csak úgy ripsz-ropsz.
Valószínűleg a terhességi cukorbetegség miatti nagyon szigorú diétának köszönhetően nem híztam többet a terhesség alatt, viszont hiába diétáztam 3 hónapig, szülés után állandóan zabáltam, egyáltalán nem változott meg az ízlésem-sajnos. Viszont most sikerült 11 kilót leadnom, de le sem merem írni, hogy mit eszek (epediéta Mali módra). Én azt hiszem egy kicsit selejtes vagyok, mert először ez a hülye cukorbetegség, most meg ez az epebaj…Na nem panaszkodom. Egyébként ma kivették a varratokat, úgyhogy holnap végre rendesen zuhanyozhatok!!!! Kicsi örömök az életben.

Dani egy kicsit taknyos lett, remélem, hamar túlleszünk rajta, mert már 2 napja nem nagyon alszunk, sem napközben, sem éjszaka.

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Hát tényleg nem semmi ez a sok hozzászólás. Két vagy három napja nem olvastalak titeket, de alig győzök visszaolvasni.

Tüccs,
Köszi a hiányolást! :) Minden OK velünk. Leszámítva, hogy borzasztóan ÁLMOS vagyok!!! :shock:
Zsófi nagyon rosszul alszik. De ahogy olvasom, nem ő az egyetlen. Szinte óránként felsír. Van, hogy elég neki a cumi és visszaalszik, de van, hogy tea is kell. A héten éjszakás a férjem így magam mellé vettem Zsófit. Már nem tudtam mit kitaláni, így pár napja éjszaka is megszoptatom, így legalább szopi közben visszalszik. Nem tudom, hogy mi lesz így velünk. Már annyira kimerült és egyben feszült is vagyok. Nem tudom, hogy a foga miatt van-e (még egy sem bújt ki), vagy csak egyszerűen életkori sajátosság. Már mondtam a férjemnek, hogy a hétvégén el kellene vinnie Zsófit sétálni, vagy a keresztszüleihez, csak annyira kellene már, hogy aludjak egy egészségeset anélkül, hogy rá kelljen figyelnem és készenlétben állnom.
Na jól kipanaszkodtam magam.

Kaja,
Hát, szégyen-nem szégyen, én eddig csak üveges kaját adtam Zsófinak. Egyszerűen nincs kedvem azokkal a kis adagokkal pepecselni. Van, hogy még magunknak sincs időm kaját csinálni. Meg én is félek a nitráttól.

Az embernek tényleg alig van ideje magára a baby mellett. Én is sokszor kihagyom a reggelit, pedig mindíg is fontosnak tartottam. Van, hogy csak pár kekszet dobok be, aztán már csak azt veszem észre, hogy fáj a gyomrom az éhségtől.
Olyan is előfordult már, hogy amikor Zsófi végre elaludt és ehettem volna, akkor azon gondolkodtam, hogy most nekiálljak kaját csinálni és enni vagy aludjak. Hát sokszor az alvás győz! Főleg mostanában.

Naccempilla,
Jót nevettem azon amit írtál, hogy az ágyadról álmodozol! :D Hát lassan én is oda jutok.

Utólag is gratulálok a gyönyörű Ronihoz!!!

A hófordulósoknak minden jót!!!

Jutta, Piroska!
Szorítok értetek! Biztosan minden rendben lesz! Észre sem veszitek majd, és már ti is egy gyönyörű babó fényképével és a szüléstörténettel dicsekedtek majd nekünk! :D

Na megyek alszom, amíg hagynak.

Sziasztok
Márti Kép

Zsófi baba már egyedül ül, de azért még kapaszkodik kicsit anyába! :)
Vendég

Sziasztok, már nagyon rég jutottam ide, és amikor sikerül, akkor is ezerrel olvasgatok.
Szépen növögetünk, Enikő nyugodt jó baba, de a nővére kész rosszcsont, minden lépését figyelni kell.

Fogyi témához, hadd írjam le én is örömömet. Mindig is túlsúllyal küzködtem, eddig kétszer sikerült évekkel ezelőtt lefogynom, de nem sokáig sikerült megtartani.
Mikor terhes lettem rám úgy látszik fordítva hatnak a hormonok, mert nem voltam éhes, kevés kaja is elég volt, és így 6 kg-ot híztam, igaz az 79-ről 85-re volt. Szülés után 80 lettem, majd a császár utáni méhgyulladásommal egy hét alatt 72. De a szoptatás alatt visszajött minden, ismét 80-ra.
Ekkor elhatároztam, hogy fogyok, és sikerült is 2 hónap alatt 74-re lefogyni. Aztán teherbe estem Enikővel, és akkor tudatosan leálltam a fogyókúrával, de ez a terhességem is szuper volt, szintén 6 kg. 80kg-mal mentem szülni, és 72-vel jöttem haza, kevesebbel, mint amivel terhes lettem.
Nem akartam újra visszahízni, így elkezdtem nagyon vigyázni mit eszek. Először mindenből a mennyiségeket csökkentettem, aztán a reggelig lecseréltem müzlire (csak mert szeretem, és nem kínzásképpen). Maradt az ebéd és a vacsi, később pedig a vacsit is lecseréltem egy pohár joghurtra és egy csomag Győri jó reggelt-re. Most 62 kg vagyok, nagyon jól érzem magam, végre elővehettem évekkel ezelőtti ruháimat.
És ami nagyon fontos, min. napi 3 l ásványvíz. Én mást egyáltalán nem iszom a szülés óta, de van, hogy napi 5 l is. Ez az éhségérzetet is csökkenti.
Most már csak azt szeretném, hogy ne jöjjenek vissza azok a fránya kilók.

Bocsi, ha hosszú lettem,
mindenkinek sok sikert a fogyózáshoz.

Kép
Kép
b.moni

Sziasztok!

Hát nagyon érdekes amiket itt egy nap alatt összeírogattatok a kajáról. :lol:

Piroska írja a frankót, az volna a helyes. Ezt meg mindannyian tudjuk.
Verna, az étkezésnek is vannak szokásai, amiken lehet változtatni, csak és kizárólag akarat kérdése. Ebben megintcsak Piroskának volt igaza. :wink: :lol:
A többiekkel szolidálok. Hasam, mint még soha, zsírpárna!!! :oops: :cry: , derekam alig-alig. Nem ehhez szoktam az elmúlt 27 évben. Az utolsó egy meg nem volt elég, hogy ehhez hosszászokjak. :D

Én millió fogyit kipróbáltam. Volt, hogy reggel fél 7-re mentem dolgozni, és fél 5-kor keltem, hogy tornázhassak. Közben diéta. Volt, hogy minden este körbefutottam a kolléganőmmel a falut. ( 10 km) közben diéta. Jártam akupunktúrára is. Még az első ilyen helyre a Jászai Mari térre, heti 3x. Na az volt a legtartósabb.
A baj az volt, hogy nekem mindig csak 5-6 kg-t kellett leadni, és az nagyon nehezen ment. Most is így vagyok, csak ennek a nagy része a hasamon van. :x

Murphyke: Szonja detto, mint Lili. PIsilni is jön velem a slózira, mert egyébként azt sem tudnék ugyanis odajön az ajtóhoz, és sírva dörömböl, meg kiabál, hogy "aja". Na ilyenkor inkább beengedem, és pisilek nyugodtan, mert ezt hallgatva megáll bennem a pisi. Ő meg addig a wc kefével hadonászik, meg leteker fél tekercs slózipapírt. Így szép az élet. :lol:
Ja és az elmúlt 2 hétben 3x kellett úgy elmennünk, hogy itthon volt 2 órát anyósommal. Na azóta nagyon figyel, az udvarra sem megy ki mással, ha nem lát. Csak még nagyobb ragacs lett. :roll:

thenus

Mali, Boldog Hófordulót Daninak! Jobbulást kívánunk Neki!

Sárának Boldog Szülinapot!
Kép

Tusi, Zsófi milyen ügyesen ücsörög. Gratula!
Vendég

Sziasztok!

Ichtus boldog szülinapot Sárának!!
Majd mesélj milyen volt, és mit szólt hozzá a kis ünnepelt!

Andi a két csaj nagyon édi együtt!! :lol:

Hogy ehhez a fogyás - hízás témához mindenkinek van vmi saját élménye! :shock: :D :D
Na nem is csoda nők vagyunk, mégha kismamák / anyák is!!

Jajaj, Dorka tegnap kitalálta, hogy odabent hogyan lehet biciklizni... és 10 percen keresztül csinálta!! Csak úgy pörgött a két lába!

Jutta

KépKép
jutta

Sárának boldog szülinapot!!! :)

Thenus: nem értünk egyet, Piroska végleteket ír (nincs szükség húsra, stb.). Sok mindenben igaza van, de azt próbálom érzékeltetni, hogy vannak emberek, akiknek nem központi kérdés az evés, vannak, akiknek viszont igen... (közéjük tartozom).
Lehet változtatni, persze - ha figyeltél, írtam is, hogy barna kenyeret eszem, stb. stb. De attól még hadd ne szeressem...
(Egyébként az is akarat kérdése, hogy bár megeszem a pluszt, heti háromszor megyek 1 órát edzeni - csak mielőtt bárki elkönyvelne akaratgyengének... ;) ).

Mi ma elmegyünk a veresi piacra, ott árul a fóti cipős. Majd beszámolok...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?