Sziasztok!
Mese!
Nekünk Cybex solution van. Háttámla nélkül, ülésmagasítóként is használható. Vállát, csípőjét, de még a fejét is védi oldalról. Ha elalszk, akkor a fejrész enyhén dönthető, épp csak,hogy ne előre dőljön a feje. Van lábtámasz is, de azt még annyira nem használtuk, hogy értékeljem. Ez a méret már nem dönthető, vagy oly kis mértékben, hogy észre sem vehető. Az ülés dőlészögét veszi fel, így ha hosszabb útra megyünk, akkor Olivér előre ül, és akkor ott megdöntjük egy kicsit az ülést, ha elalszik. Brendonban vettük, a honlapon meg is találod szerintem!
Folyt.
Az említett 45-50km, mindössze két óránkba tellett. Hogyan sikerült 130km/óra mellett? Rejtéj. Tér-idő kontínium meghajlás vagy valami hasonló zagyvaság, de biztosan semmi köze az autópályáról lehajtó sáv melletti Burger K-nek, főleg nem este 10-kor sült hagymával, burgerrel, fagyival, kv-val!!!!
Az egyébként 12 órás utat, és akkor már kényelmes voltam, röpke 26 és 1/4 óra alatt sikerült megtennem. Igaz, van magyarázat, hiszen kitértem Magyaratádnak, aztán megnéztük azt a sok szép Tunnelt, és Passau is kapott két órát az életünkből, no és 45perc alvás is járt nekem, de akkor is mókás volt, hiszen jónéhányszor jártam már arra, de sosem került ennyi időmbe!
Mivel Németországban is igaz, hogy este 8-9 után már nincs felvétel a campingbe, így nem tudtam meg, milyen a wertheim-i camping. Ellenben jót aludtunk a temető parkolójában.
Reggelre az izzadtra szuszogott ablakok mögül kémleltem az eget, vajon csak ideben, vagy odakinn is esik-e. Szerencsére kinn szárazság volt.
Némi kóválygás után újra elfogyasztottuk a legjobb ébresztő italt, 3in1 instant kv harmadáig oldva hideg vízben, kettévágott 1,5l-es vizesflakonban szervírozva! Mennyei! Ettől még egy analfabéta nyelvbimbó is sikítva szaladna világgá, nemhogy egy gurmand nyelve!
Akkor irány Wertheim óvárosa!
Wertheim egy középkori város, aminek megtartották épületeit a belvárosban. Érdekes ezt így írni, hiszen nem nagyobb az egész mint Göd, de annál szebb!
Egy helyi conditoreiben reggeliztünk egy kiadósat. Pamacs addig meg volt kötve egy oszlopnál, rajongókat gyüjtött, én meg szemrehányásokat. Merthogy arrafelé egyáltalán nem megszokott egy kikötött kutya látványa, annál felháborítóbb. Sajnos nem tudtam magunkhoz vinni, mert e téren még határozottan neveletlen
saját műsorszámmal oldottuk a környék hangulatát, amikor a bolt eladójával rápróbáltuk az ebre a kutya biztonsági övet! Ezt az atrakciót három felnőtt nő és egy nyolc hónapos kutya előadásában lehetett megtekinteni. Egy áll pórázzal, sűrűn sisseg, hogy nyugi Pamacs, egy karattyol németül és birkózik négykézláb, egy magyarul szabadkozik, és igyekszik grabancon fogni a nyerésre álló ebet. Csak 15perc, és már sikerült is!
Azóta sem volt rajta.....
Majd ha gyerekek mellé ül, akkor jól jön majd.
Ezután két órát úszott Pamacs a wertheim-i kis folyóban, incselkedett valami cickány félével (nem merem lepatkányozni, ki tudja), az összes vizet ránk rázta, így mire visszaindultunk az autóhoz a központba, volt egy száraz kutyánk két ázott, iszapbírkózó társaságában. Jelzem, ruhánk tisztán nem maradt.
Autóba be, autópályára fel, irány Chiemsee. ~450Km.
München körüli komlómezöket is megnéztük út közben. Érdekesek, ahogy fel vannak futtatva jó két méteren, ha nem több, mint a bab, és hatalmas területeket borítanak be!
Chiemsee megközelítése kicsit kalandos lett. utitársam zokon is vette kissé, hogy 10óra, és még nem ettünk semmit, reggeli óta, hogy tán.... Hogy lássa milyen gavallér vagyok, a környék leg elhagyatottabb útján egy óriási rét és erdősáv mentén álltam meg, közvilágításmentes területen. Csak vagizni akartam az elemlámpámmal!
Estebédünket fogyasztva nyüsszögésre lettünk figyelmesek. valami rágcsálóféle adta elő esti szerenádját. lassan elcsendesedett, mi is a vacsi elköltével, de még alvóhelyet kellett szerezni, és a maradék kissé poshadt paradicsomtól is meg kellett válni. Oh, mit nekem, fogtam és úgy hajította a bokrosba, hogy csak na! Szegény nyüsszögő jószág kárára. Felháborodott lármájából ítélve a vak sötét közepén egy dzsundzsás erdősávban sikerült úgy hókon lőnöm, hogy ugrottunk a kocsiba és szaladtunk, nehogy összecsődítse a familit, és sok lúdként...na.
Chiemsee
Folyt köv.