Új privát üzeneted érkezett!

Nincs ekezetem, bocsi :?
Mese :)
Ovi :D Nagyon ugyes a fiatalember, fog ez menni! :)

Andi :)
Ugyes a lanyod! :) A kepek nagyon klasszak! Tegyel meg, persze! :D

Megyek, megprobalom visszaszerezni az ekezeteimet. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

naaa, miért nincs megfejtés?

Andi, babanet főoldal..
www.babanet.hu

na ne máááááá

Mese
meske

Sziasztok!

Viranka van a képen, szerintem :D
Este írok egy kicsit, mert muszáj.
Kezd megőrjíteni a send és a hallgatás....
Puszi mindenkinek,és köszönöm a szép szavakat

málna2162

Szijjasztok!

Nem mindig tudok írni sajna, mert vacakol az oldal. MÉg nem jöttem rá, hogy miért, de 10-ből nyolcszor nem enged írni. :(

Meske!

Igen, Lillus koraszülött volt, de ő elég sokáig húzta odabent. 32. hétre jött, 1650g-mal és 46 cm-vel.

De ha van kedvetek, és időtök, akkor ellátogathattok az index fórumára, a koraszülés, korababák topic olvasásából nagoyn sok erőt lehet meríteni. Akkor is, ha aggódi csak az aember, és akkor is, ha már koraszülött lett a baba.

Mi már 3. napja járunk oviba. Első nap semmi nem volt. Lilla még nem tudta, mitől is kellene tartania, így jókedvvel mentünk. Nálunk nincs beszoktatás, reggel 8-ra viszem, és délután 3-ra megyek érte. Első nap még aludt, mikor odaértem. Édes volt. Annyi probléma volt, hogy nem mert szólni, hogy pisilnie kell, ezért szorongatta, ezért nem tudott elaludni, ezért sírt...óvónéni észrevette mi a gond, kivitte pisilni, és utána el is dőlt.
Második nap már sírt mikor odaértünk, hogy ne hagyjam ott. De mikor délután mentem, akkor az óvónő azzal fogadott, hogy ma már nagyon ügyes volt, és a csajszim nagyon jókedvűen jött ki, és mesélt, dumált, elmondta kivel játszott, mi volt az ebéd, ki sírós és kinem. :lol: És ma reggel meg itthon kezdődött a dolog. Felöltöztünk, erre megkérdezte, hogy hová megyünk. Mondtam, hogy oviba, erre a válasz, hogy "még mindig???", és elkezdett pityeregni, hgoy nem akar ebédelni. Mondtam, hogy akkor nem ebédel. Akkor ő nem akar aludni, csak játszani akar. MOndtam, hogy akkor nem alszik, erre mondta, hogy "de én most akarok vezetni". Kérdeztem, hgoy mit akar most vezetni, erre közölte, hogy autót. :shock: Röhögtünk egy jót. Megnyugodott. Odaértünk az oviba, ismét pityergésnek eredt, hogy az udvaron akar játszani. Mondtam, hogy esik az eső, nem lehet. Nem sírt tovább. Majd bementünk, átöltöztünk, pisilt, kezet mosott....és leült a padra, pityeregni kezdett, hogy nem akar bemenni, de már indult is befelé. Ismerős utánunk vitte a kislányát kb. 5 perccel, és mondta, hogy akkor már nem sírt Lilla.
Szóval ilyen kettős dolog, mert pityereg, de menni akar, és mikor megyek érte, egy vigyori gyereket kapok, akkor az egész uzsit egy perc alatt megeszi minden segítség nélkül. (eddig lusta volt még akenyeret is tartani :oops: ) És mesél, mesél, mesél. :D

Most mennem kell.

Puszi Mindenkinek!

Ja, a börzére én megyek árulni asszem. :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok :D

Málna
Őszinte részvétem!!! Borzasztó lehetett és lehet, nem is tudok mit írni. Apukám is 61. :( TÉnyleg gyere, itt elmondhatod minden bajod és az jobb, mint egyedül.

Lányok
Bocsi mindenkitől, de iyszonyú hulla vagyok, így nem reagálok, csak amire emlékszem, ha kihagyok valakit és kérdésetek volt hozzám, akkor légyszi írjátok meg mégegyszer!

Mese
A képen tuti, hogy Vera van! :D
Ovi: nálunk fokozatosan szoktatják be a gyerekeket, egyszerre 4 gyerek, így most hétfőn volt 4, szerdán 4 és jövő hét hétfőn is 4, abban leszünk mi. Gondolom azért a végén vagyunk, mert én itthon vagyok, így van hová tenni a gyereket.

Nem tudom ki kérdezte, de nálunk is fokozatos a beszoktatás, tehát első nap szülővel együtt megy a kicsi pár órára. Aztán az óvónénik látják, ha már elmehetek 1, majd 2 órára és aztán mikor már azok alatt az órák alatt is tök jól elvan nélkülem, akkor eszik majd ott és az ottalvás is majd csak akkor, de az a legutolsó és azt is csak akkor, ha nem tiltakozik miatta. Mivel nekem nem kell menni dolgozni nem vészes, ha nem alszik ott. Nekem tetszik a szemléletük, miszerint erőltetni nem szabad. Persze aki dolgozik, annak tök más a helyzet.

Rita
Klassz a kép. :D

Anikó
Remélem ma végre fel tudlak hívni és végre beszélünk a taliról! :wink:

Andi
Klasszak a képek!

Tényleg bocsi mindenkitől, ha valakire nem válaszoltam!

Egcsi, Mese,
Puszi! :D

Ja, azért nem voltam jó pár napig, mert 1,5 napig nem volt netünk. :? Se tv. :?

Na, mentem.

Puszi :D

Orsi

avocado

Hali,

Látjátok milyen aktív vagyok h itthon vagyok?:) Bár már holnap megyek dolgozni, anyukám megy ebéd után Veronikáért.

Timi,
Nekem anno a bölcsiben mondta a gondozónő h nem akkor van baj ha reggel esetleg sír a gyerek hanem ha délután amikor mennek érte. Szóval ügyesek vagytok.

Rita,
Ti már elkezdtétek az ovit?

megyek valami édességet gyártani

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Andi,neked miért is járt Veronika bölcsibe?Te már visszamentél előbb dolgozni?Bocs, de nem emléxem :oops: vagy nem figyeltem annó :( :oops:
Már én is néztem a bölcsiket itt a neten, mert nálunk nincs, tehát akkor ahol a munkahelyem van oda vihetem.Az a XI.-ik ker. ugyhogy van egy pár.Majd valahogy választok, de gondolom elsősorban körzetesítve van az is.Szóval úgy döntöttem már jövő tavasszal beiratom hannát is, mert ott is ez a túljelentkezés van, így nagyobb esély lesz rá, hogy 2 évesen fölvegyék majd!
Ti mit gondoltok?
manóci

Sziasztok!

Manó!

Én pont ezen gondolkozom, hogy be kellene Csengét íratni bölcsibe. Még nincs szándékom dolgozni, de lehet, hogy egy év múlva menni kellene, akkor lenne helye. Nagyon sokat jár ez a fejemben, jó, hogy nem vagyok egyedül. :roll:

Orsi!

Nekem ez tetszik jobban, hogy nincs a klasszikus értelemben szoktatás. MErt szerintem az alatt a három-négy nap alatt úgysem szokik be. Meg sosem jön el az az idő, amikor a gyerekem nyugodt szívvel azt monjd,hogy oké, anya, mehetsz...Itt az óvónők vállalják magukra, hogy ők meg tudják nyugtatni a gyerekeket. És sikerül is nekik, mert van olyan kisfiú, akit minden reggel úgy kell letépni az anyja nyakából, és üvölt, mint akit nyúznak, de mikor jönnek érte, akkor vidáman jön kifelé.

MEntme, pusszantás! :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Manóci,
Már tavaly visszamentem dolgozni, teljes állásba szeptembertől illetve heti két napot már júliustól ahogy betöltötte Veronika a két évet júl 7-én, 10-től már visszavettek állományba. Késöbb folytatom most mennem kell
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Timi :)
Lilla ügyes az ovival, fog ez menni! Te hogy éled meg az elszakadást?

Málna :)
Gyere, a babanetnek terapikus hatása is van... Itt megértő fülekre találsz. :)

Orsi :)
Gergő is ügyes lesz az ovival biztos. Kíváncsi vagyok, fog-e aludni... :)

Velünk minden ok. Ma vagyunk 2 hónaposak. :D Majd teszek képet a kis tokás hercegemről. Pénteken mázsálás, kivi vagyok mennyit szedtünk magunkra. :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Bence 2 hónapos: Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,ez a baba tiszta te!!! :lol: :lol: Tök jóóóó :wink:
Mi ma voltunk oltáson :( kicsit sírt, de nem volt vészes!
3770g, és 52 cm!A törpillám :P :) :) imádom :wink:

Timi+Orsi,,én csak irigykedek, de jó nektek, hogy van már ovis élményetek!!! :( Minket szivatóra tettek :cry: Hát ez van
manóci

Manó :)
Lesz nektek is ovis élményetek. Mit csinálsz Esztivel otthon? Kellene egy két jó ötlet, mert a gyurma-tv-festés már uncsi. Amíg ilyen dög meleg van, játszóra sem lehet mindig menni. :?
Hanna ügyes volt, mi holnap megyünk. Szerintem Bence 6 kg körül van. 8) Szerintem is hasonlít rám...végre nem kérdéses az anya közreműködése sem. :lol:
Ne haragudjatok, de ezt muszáj megmutatnom. Masszázs után, fürcsi előtt. Szigorú pofácska. :lol: Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Egcsi!

Én aszittem az uccsó képen Berci van!!! :shock: (kiskorában) Egyébként Berci szemei is a tiéd, csak a feje az apjáé! :wink:

Manó!

Ti is lesztek ovisok! Egyébként én is örülök, hogy sikerült mert Lillára nagyon ráfért már. :D

Egcsi!

Én teljesen jól viselem, azér inkább nem gondolok bele, hogy talán szomorkodik nélkülem. De megkérdeztem, és nem szomorkodik, semmi baja. Sőt ma reggel kb. addig sír, amíg a padtól, ahol vetkőztünk elért az ajtóig. Az két lépés. Utána a terembe érve, már rögtön váltott, tette fel a jelét a falra...stb.
Csenge viszont meg van zakkanva Lilla nélkül. EGész nap sír, mit sír? Üvölt! De ha Lillát meglátja, rögtön játszani kezdenek! Nagyon hiányzik neki. :roll:

Megyek, mert Csigusz egyedül garázdálkodik a gyerekszobában...az előbb szétrámolta az egészet, majd felült Lilla ágyára, és háttal a szélének (nyugodtan hanyatt eshetett volna) ücsörgött.

Pusszantás!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Azt hittem egy gyerek mellett időmilliomos vagy. :lol: Csenge azért nem hagy unatkozni. :D
Suliddal mi van?
A fényképeken megspórolhatnék egy csomót, csak elküldöm Berci régi képeit más felirattal. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztok!

ÉÉÉÉS Igenn! Stimm!
Vera az :-) 100%
:D :lol: ugye Vera?

Ovi, nálunk is megvolt a 3.nap, 1.nap még kis sírás, 2. nap nem akarok menni, hatalmas ordítás, ovónéni erőszakkal bevisz (jó, várt kicsit, de akkor is) 3. nap itthon kis sírás, hiszti, nem akarok menni, ott nyöszörgés, ovónéni hagyta, én megbeszéltem vele mindent, de sztem az hatott, amikor azt mondtam, h ha vége a reggelinek, és még mindig kinnt vagyunk, akkor ovónéni majd elkapja megint, és akkor ő is sírni fog, meg én is kinnt, és én azt nem szeretném.. (háát, ő sem)
meg még a szurit is mukk nélkül tűrtük, pedig kettő is volt, mert mi bártak, és erősek vagyunk. Aztán mondta, h ha én az ajtóban leszek, és ott ülök. Ok, majd a küszöbön meggondolta magát, megint nyüszögés, majdnem sírás, már kezet mostak, és ültek le körben... na az is izgatta.. meg h ovónéni megígérte neki, h ma leveszi neki a dömpert a szekrény tetejéről. (a 6 évesek már nem használjá) ma csak HÁROM kis ovis volt a "nagyok" között..
aztán mondtam, h mindjárt elkezdik, inkább menjen be, és besétált, de figyelte h ott vagyok-e.. még 2szer megnézett, aztán mr többször nem. fél 1re mentem érte, levest nem evett, de másodikat igen. és egyszer szólt is h pisilni kell. Tegnap megpisiltettem még ott indulás előtt, húúú.. azt a mennyiséget. Visszatartotta. Ma már szólt 1szer. Haladás.
Ja, és meglestük, h fekszenek le aludni. Azért ők már önállóbbak.
Tetszett neki, majd oda is eljutunk egyszer. Na nem tervezem sűrűre. Holnap még jön anyu, aztán hétfőtől érdekes lesz, mert Tündét is viszem.. 8 lépcső, babakocsit ne vigyük be.. családbarát ovi, mi?? A négykézlábazót meg hova tegyem, mig Levi öltözik??? A koszos földre? Na ez még a jövő zenéje..

pusz
Mese
meske

Egcsi!

Bence vasgyúró!! Morcos fiatalember :lol:
annyira nem lehet rossz az a masszázs.. bár a nők jobban szeretik ált.

pusz
Mese
meske

Remélem nem baj Egcsi, hogy ezt felteszem!

Egyébként a sulit kezdem a hétvégén!

Pussz!

Kép

Igaz, ezen a képen már kicsit idősebbek, de mintha hasonlítana az öcsi a bátyóra! :wink: (a kép 2005. februári)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Timi, Egcsi
Tényleg nagyon hasonlít Bence Bercire! :D
És olyan furi Lillát így látni, annyira nagylány már és ezen a képen meg még milyen más volt, kis picurka!

Én is mindig meglepődöm Gergő mennyit változott a kiskori képeihez képest. És ami nagyon érdekes, hogy van 1-2 fotó, amin totál olyan, mint most Flóra! :shock:

Mese
Menni fog ez nektek, meglátod!
Hát igen, ez komoly kérdés, ha a babakocsit nem viheted be. Mondjuk elég érdekes!!! És nem próbáltad puhítani őket? Mert nálunk ez kivitelezhetetlen lenne, Flóra 10 mp.alatt megszökne. Esetleg nyomd Tündit az egyik óvónéni kezébe amíg Levit öltözteted. :wink: Nekem az a szerencsém, hogy Karcsi délelőtt többnyire itthon van, ha el is kell mennie még ott van Anyukám, aki most már főállású nyugdíjjas lesz. De biztos én is leszek így, hogy együtt megyünk és én biztos be fogom vinni a babakocsit!

Manó
Nagyon sajnállak!! :( Még konkrét élményünk nincs a szülőit leszámítva, de tudom, hogy nagyon kell már Gergőnek az ovi, őt sem lehet már itthon lekötni rendesen. Viszont az is biztos, hogy Flóra nagyon fogja hiányolni, mint Timiéknél Csenge Lillát. Igaz nálatok még picurka a kicsi, de nálunk már felfogja, hogy hiányzik a bátyó.

Én különben lehet, hogy pont ezért nem is fogom erőltetni az ottalvást, igaz, ha Gergő akarja, akkor maradhat. Mert még 1 évet vagyok itthon, és azt még együtt tudjuk tölteni hármasban, meg a Hugiékkal tudunk programokat csinálni együtt, aztán már dolgozni fogok és olyan keveset leszünk együtt. :cry: Nem is bírok még erre gondolni! :cry:

Bocsi lányok, most tűzök varrni a zsákra a jelet, már kihímeztem, de még rá kell varrni és zsebet kell belőle csinálni, szóval van még munka hétfőig! 8)

Puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Nem baj, hogy feltetted. A régi szép idők... :wink: Az én két gyönyörű, golyó fejű fiacskám... :lol:

Menni fog ez az ovi ügy! :D A részletek majd kialakulnak. :)

Már nemsokára te is beszámolhatsz az oviról. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

IGENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN én is ott volnék a képen :oops:
Bár azóta állítólag hatalmas pocakot növesztettem :) ami most meg viszket is áááááááááááááááááá :)

Óviba mi is szokunk azaz Mírát ebéd után le kell ugye hoznom mert kistesó lesz és nem aludhat ott :( Nálunk első nap vagy 5* kiment hol pisilni,hol kakilni,csak azért h.mosshason kezet :) Mondjuk Nála előny h. bölcsis volt :) Szegénykém mindennap megkérdezi h. Ő miért nem aludhat a többiekkel :( Annyira sajnálom :( JA s ma azt mondta az óvónénio igazi kis boszi a jányom :) Meg alányok közül ő a legaktívabb :) Mi lesz később :)

Timi! Egcsi!
Lillára nagyon hasonlít Csenge is :) Berci meg Bence :)

Orsi!
nekem nem kell hímezgetnem :( De az óvis zsákját megvarrtam s nagyon tetszett :)

Kostyika!
Nagyon szép helyen voltatok :)

no megyek mert ébreszteni kellene MÍrát :)
pusz mindenkinek :)

KépKép
viranka

Sziasztok! :)
Megkaptuk az oltásokat. 3-at :shock: + a szájon át lötyi. Szegényem úúgy sírt. :( 5896g és 57,5cm a kisherceg. Dokinéni mondta, hogy tegyem hasra többet, hogy erősödjön a hát és nyakizma. Legközelebb 2 hónap múlva megyünk.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

na mi van jányok?

jöttem olvasgatni, sehol senki..
na akkor 1 fogas kérdés:
megvenném Levinek a köv ülést, mert Bündér nem igazán fér el a kisülésben, már át kéne tenni. E heti feladatnak bevállaltam, apa elutazott Amcsiba köv szombatig nem is látjuk :-((( én meg ráérek :cry:

Concordot már kinéztem, pamut huzattal keresek, de eddig bársonyt találtam. (nyáron az vajon milyen?) de elakadtam, h Trimax vagy Lift Evo? Ha jól gondolom mindkettő uannyi kg-ig jó, csak a Trimax 5 pontos övvel van. Tényleg jó az sokáig? Tudom h néhányan használjátok, tapasztalat? Mert neki már véglegeset szeretnék..

na ennyit az oviról, Levi ma tiszta takony lett, nem megyünk holnap, sőt sztem kedden sem még.. Remélem megállunk a taknyosságnál, nem kéne betegnek is lennie még.. szegénykém. Pedig készültem az első - hogy viszem Levit reggel, Tündivel- oviba, ? idő alatt készülünk el- soha+ hogy is vetkőztetem ha Tündi ölben van..
ugye a gyerekbarát ovoda.. azért megkérdezem a főnökasszonyt, mégis hogy gondolja.. értem én, h saras a kereke, (már ha beletolom előtte 1 nagy pocsolyába) de az emberek cipői is.. jó, meg nem fér el tőle senki, de akkor a mini méretűvel mennék, ami nem dönthetős.. úgyis könnyebb azt a 8 lépcsőn felküzdeni.. hehe.. lépcsők.. és én még nyaralásnál felraktam a mércét- lift, no lépcső, etetőszékek.. Törököknél maximálisan alaból gyerekbarátok, de a Balcsin is a hotelben minden okés volt. Erre az oviban nincs egy rohadt rámpa. :x

na mindegy, off vagyok
jóéjt
Mese
meske

Idejött a zurad? :D Melyik városba? Mit csinál, hogy ennyit utazik? Nagykövet? :wink:
Levinek jobbulást!
Nekünk olyan ülésünk van, ami jó elég sokáig, de abból ki kell venni az 5 pontos övet. Már elérte Berci a súlyhatárt, váltani kellene, de nem merek, mert a kocsi bizt. övéből kibújna. :?
Gyerekbarát ovi. :? A rámpa nem uniós követelmény?

Vera :)
A napjaid meg vannak számlálva! Mindjárt kettőben leszel! :D

Szösziről nem tudtok? Már nagyon régen írt, mikorra van kiírva?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Mese!
S még hányszor lesz taknyos :) Anno mikor bölcsit kezdtük mondták vigyük nyugodtan mert amíg nem lázasodik addig nincs semmi baj :shock: Persze tegnap délre Míra is lázas lett éjszaka attól tartottam nehogy lázgörcse legyen annyira forró volt+lázcsillapító is tök lassan hatott szerintem :( Du. meg irány dokinéni :(

Egcsi!
Szegény pici Bence :( egyszerre ennyi oltás
Szöszivel kb. egyidősek lehetünk,úgy emlékszem :)
Jó lenne már kettőben lenni,főleg h.dokibácsi a 29-ei hétvégén családjával elutazna pihizni 3 napra :) De a hét is kilőve Míra előbb gyógyuljon meg :)

pusz

KépKép
viranka

Mese, :( gygyuljatok meg mihamarabb!Lesz ez még rosszabb is, szerintem!Általában az első év így megy el.Asszongyák :? Engem azzal is vígasztalt a védőnéni, hogy nyugtasson, hogy legalább nézzem a jó oldalát annak, hogy itthon maradtunk, mert nem hoz majd a Hannához haza mindenféle bajt amíg ő ilyen kicsi! :wink: Végülis minden rosszban van valami jó!

Akartam még írni, d emennem kell, pussz
manóci

Először mesélek, jó? :D

Megvolt az első napunk és Gergő igazán jól vette a dolgot. Azzal kezdett, hogy amikor bementünk és az óvónéni megmutatta, hogy hol az akasztó, ahová a zsákot tudjuk tenni, akkor Gergőkém rögtön le is ült a földre, elkezdte lehúzni a cipőjét és közölte Marika nénivel: "Marika néni képzeld el én már egyedül fel tudom húzni a fütyimet!" :lol: Az első legfontosabb dolog ez volt a drágám számára. 8) Persze 1 hete ez foglalkoztatja, mert akkor szabadította fel a doki bácsi a fütyikéjén a bőrt teljesen és gondolom ezért közölte az óvónénivel. Ő már ettől nagyfiúnak érzi magát. 8) :lol: Aztán bement a gyerekek közé és felfedezte a játékokat, nagyon ritkán jött oda hozzám, szóval tündéri volt. Nekem meg úgy összeszorult a szívem, hogy majd egyszer itt kell hagynom és akkor mit fog majd csinálni, ha bántják, meg úgy egyáltalán. :roll: Nekem nehezebben megy a leválás a fiamról. :roll: Persze még így más neki, hogy ott vagyok a háttérben, így még holnap is így lesz, aztán meg eljövök 1 órára, majd 2-re és aztán kiderül. Ha jól viseli, nem sír, nem keres nagyon, akkor már maradhat rögtön beérkezés után. Az ottkajálást is majd meglátjuk, mindent mondanak az óvónők. Azt hiszem idén még nem fogom ott altatni, hisz nem létszükséglet, én itthon vagyok és úgyis olyan keveset fogom látni, ha már dolgozok jövőre, addig is legyünk együtt annyit, amennyit lehet, feleslegesen aludna az oviban.
Ja, és a fiam, aki már jó ideje nem alszik délután, ma úgy kifáradt a délelőtti ovizásban, hogy el is aludt 2-kor. :D Szóval az első nap teljesen pozitív volt!

Mese
Sajnálom a betegséget! :( Én is készülök, de örülök, hogy legalább most lesz ilyen az év, amikor itthon vagyok és nem a suliból kell majd állandóan hiányoznom. :roll: Minden rosszban van valami jó, nem igaz? :?
Concord: nekünk az van, mind a kettő az, így én lehet, hogy tudok segíteni, de lehet, hogy nem. Annó Gergőnek kapásból Trimax-ot vettünk, én nagyon szerettem, ő nagy volt, már 7 hónaposan azt használtuk és elég sokáig abban volt. Aztán Flóra nem lett olyan nagy, mint Gergő, de a hossza nőtt rendesen, így 7-8 hónaposan már ő is kezdte kinőni a hordozót, de a Trimax-ba még kicsi lett volna, így ha akkor nem tudunk a Hugiékkal cserélni ülést, akkor vehettem volna egy kisebbet. Gergő kb. 2,5 évesen nőtte ki a Trimax-ot, de azt is csak azért, mert a téli cuccokban ő már nem fért bele kényelmesen. Aztán tavaszra már kinőtte magasságban is, így vettünk egy Concord Lift Protect-et, abból is a Pepito-t ( a másik is ilyen és nagyon bevált ez az anyag, pamut, nyáron sem izzadt bele a gyerek és nagyon jól bírja a mosást, szinte semmit nem fakult!!!) és ebben tök kényelmesen elvan Gergő. És semmi gondunk nem volt a biztonsági övvel, első perctől nagyon élvezte, hogy ugyanolyan van neki is, mint Apának. Persze kapott rá olyan védőt is, így egyformák Apával. 8) Szóval ha Levinek veszel egy ilyen nagyot, akkor Tündinek nem kell újat venni, használhatja amit eddig Levi. Viszont ha ugyanazt a méretet veszed, akkor azt tuti kinövi előbb-utóbb és vehetsz mégegyet. :? Szóval ennyit tudtam írni, Te meg majd kiokoskodod és eldöntöd, nektek mi a legjobb. Az ülést nagyon ajánlom, mert tényleg kényelmes, könnyen kivehető, betehető. Most már van összehasonlítási alapom a Hugimék ülésével és nekem a Concord sokkal jobban bejött!
Ja, priviben még írok valamit! :wink:

Egcsi
Nyugodtan váltsatok nagyobb ülésre, tuti bejön, ami nálunk. És amikor egyszer kihúzta az egyik kezét (mert teljesen nem tud belőle kibújni!), akkor mondtuk neki, hogy ha a rendőr bácsi meglátja, elviszi Apát a börtönbe büntetésből, na azóta nem bújik ki. :wink:
Oltások :( Miért ilyen sok egyszerre?

Vera
Jaj, ez most nagyon nem hiányzott nektek!!! Azért vigyázz magadra, el ne kapd!!! :(
Elhiszem, hogy már különülnél! 8) :D

Manó
Puszi!!! :D

Na, most mentem, hímeznem kell. :wink:

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyen ritkán, de tényleg nem ment. Igyekeztem legalább olvasni, de e tekintetben is jócskán van lemaradásom. :(

A legfontosabb!!!!

MINDEN SZÜLINAPOSNAK, akiről sajna lemaradtam, utólag is NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!

Képeken láttam, sikerült a nyaralás mindenkinek!

Engedelmetekkel, irdatlan mennyiségű kép következik. Sok a lemaradásom. :(

ORSI!!!!
Nincs ám elfelejtve a fotózás!!!! Valószínűleg úgy lenne a legjobb, ha magam döcögnék át hozzátok, gyerekek nélkül, mert akkor rájuk kéne figyelni, stb.
megdumcsizzuk! :)

Élménybeszámoló I.

Augusztus 20. estéjét vártam már nagyon. És mit ad Isten! Leszakadt az ég! 9-kor indultam el, addigra valamelyest javult a helyzet. Első célállomás Magyaratád volt, ahol a barátosnémet vettem fel. Izgultam Pamacs miatt, hiszen hosszabb úton még nem volt, és az idő is aggasztott, hiszen kétszer is rút villámló fellegek közelében vezetett az út, Szerencsémre mindkettőnek a csücske volt, nem kaptam telibe.
Fél 12-kor érkeztem, majd 1-kor indultunk tovább. Becéloztunk egy határátkelőhelyet, Pinkamindszentnél. Elsőre nem találtuk, kérdeztük, merre, válasz : arra, de csak hatkor nyit. Oh, mit nekünk, addig sétál Pamacs, még nem volt semmi gyanus.
És akkor itt következzék a határátkelőhely:
Kép pinkamindszenti határ
Csak úgy rázkódott a kocsi a röhögéstől!
Ott álltunka semmi közepén. Jobb oldalt fenyőcsemeték, bal oldalt kukoricás, sorompó innenső oldalán magyar út, magyar módra, túlsó oldalon osztrák út tükör módra.
Háromnegyed hatkor jött az őr, felnyitotta a sorompót. Valamit láthatott rajtunk, mert rögvest tudta, nem jártunk még erre. Egy kilóméterre volt a tényleges határ, ami egy darab konténert jelentett, nemzetenként egy ajtóval és két határőrrel.
Gráz felől közelítettünk Linz felé. Nagy meglepetésemre, x km és y alagút után kapuk az autópályán. Kiírva 7,50E. ?????? Nem szeretek beszélni, bár értek szinte mindent németül. Némi nyüstölésre csak megkérdeztem mit is fizetek, hiszen autópályamatrica ott tapad a szélvédőn. Ja, hogy alagútdíj???? És még volt egy pár TUNNEL Linzig.... szerencsére azonban ezen kívül már csak egy helyen kellett fizetni. Valahogy visszafelé már nem erre jöttünk.... :wink:
Passaunál megáltunk ebet mozgatni, fürdetni.
Kép Kép
Gyönyörű város. Egy ideig eltarrtott, mire találtunk egy helyet, ahol megmártózhatott az eb. Kicsit aggódtunk is, mert elég nagy volt a sodrás, de Pamacs, világbajnok úszó! :)
Kocsiba vissza. Kép
Ez volt Pamacs alapállapot az autóban.
Újabb kilóméterek sora következett az autópályán. Este nyolcra el is értük Würzburgot. Az autópálya egy pihenőjéből letekinteni volt is időnk.
Kép
És még egy zuhanyra is futotta. :)
Hajrá tovább Wertheimig! További 45-50km!

folyt.köv.

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Most nincs sok időm...

ORsi!

Gratulálok Gergőnek az ovihoz. Remélem továbbra is ilyen ügyes nagyfiú lesz!

Egcsi!

Szegény Bence, azért kib@szás, hogy eccerre három szurit is adnak. :? (sokat gondolok rád, naponta kétszer megyünk el a Sóház utcában :cry: )

Lillácskám tegnap és ma nem sírt már az oviban!!! Ma úgy berohant a csoportba, hogy elfelejtett köszönni. Majd vigyorogva visszajött, nyomott egy puszit, megmutatta, hgoy hová akasztotta a cseresznyéjét a falon, és távozott. :o

Csiguszkám meg folyamatosan üvölt, de megtaláltam az okát! Kibújt a jobb alsó rágófoga egy része, és átlátszik már a jobb felső rágó is. :shock: A szívem szakad meg, ilyen pici gyerek ilyen miatt szenved. (bár, majd nem szenved később...)

Ja, Lilla is taknyos, Így Csigi is...dokinéni szerint vihetem oviba, viszemis, majdnem minden gyerek taknyos...most ez jön! Felkészültem lelkileg. :wink:

Puszi Mindenkinek!

És még egy kérdés: október 28-án jön valaki a börzére? Rendületlenül árulni fogok. 8)

Húúú, az autósülést elfelejtettem!

Nekünk Lillától örökölt Csenge egy Concord nemtomilyet (ülésmagasítóvá is alakítható, 9-36kb-ig jó...) CSiguszkám ebben trónol már 6. hónapos kora óta, pedig kilóban még most sem érte el a határt. :D De imádja!
Lillának egy Graco-t vettünk (talán Junior a neve, de lehet, hogy most hülyeséget írtam). Nincs belső öve, mert én azt nem bírtam. Már mikor Lilla naogybb lett, utáltam beletuszkolni az ötpontos övbe. Tekeredett, csavarodott, ha dzseki volt rajta, állítani kellett...stb. Imádom az autó övével bekötni, egy mozdulattal megy, max. az egyik kezét tudja kihúzni, de akkor is a derekáig biztonságban van, de mondjuk azonnal visszadugja. Orsi, a rendőrbácsi nálunk is játszik, csak nálunk a pénzt viszi el. :wink:

Szóval tényleg mentem!

Pussz!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Mese!

Nekünk Cybex solution van. Háttámla nélkül, ülésmagasítóként is használható. Vállát, csípőjét, de még a fejét is védi oldalról. Ha elalszk, akkor a fejrész enyhén dönthető, épp csak,hogy ne előre dőljön a feje. Van lábtámasz is, de azt még annyira nem használtuk, hogy értékeljem. Ez a méret már nem dönthető, vagy oly kis mértékben, hogy észre sem vehető. Az ülés dőlészögét veszi fel, így ha hosszabb útra megyünk, akkor Olivér előre ül, és akkor ott megdöntjük egy kicsit az ülést, ha elalszik. Brendonban vettük, a honlapon meg is találod szerintem!

Folyt.
Az említett 45-50km, mindössze két óránkba tellett. Hogyan sikerült 130km/óra mellett? Rejtéj. Tér-idő kontínium meghajlás vagy valami hasonló zagyvaság, de biztosan semmi köze az autópályáról lehajtó sáv melletti Burger K-nek, főleg nem este 10-kor sült hagymával, burgerrel, fagyival, kv-val!!!! 8)
Az egyébként 12 órás utat, és akkor már kényelmes voltam, röpke 26 és 1/4 óra alatt sikerült megtennem. Igaz, van magyarázat, hiszen kitértem Magyaratádnak, aztán megnéztük azt a sok szép Tunnelt, és Passau is kapott két órát az életünkből, no és 45perc alvás is járt nekem, de akkor is mókás volt, hiszen jónéhányszor jártam már arra, de sosem került ennyi időmbe!
Mivel Németországban is igaz, hogy este 8-9 után már nincs felvétel a campingbe, így nem tudtam meg, milyen a wertheim-i camping. Ellenben jót aludtunk a temető parkolójában.
Reggelre az izzadtra szuszogott ablakok mögül kémleltem az eget, vajon csak ideben, vagy odakinn is esik-e. Szerencsére kinn szárazság volt.
Némi kóválygás után újra elfogyasztottuk a legjobb ébresztő italt, 3in1 instant kv harmadáig oldva hideg vízben, kettévágott 1,5l-es vizesflakonban szervírozva! Mennyei! Ettől még egy analfabéta nyelvbimbó is sikítva szaladna világgá, nemhogy egy gurmand nyelve!
Akkor irány Wertheim óvárosa!
Wertheim egy középkori város, aminek megtartották épületeit a belvárosban. Érdekes ezt így írni, hiszen nem nagyobb az egész mint Göd, de annál szebb! Kép
Egy helyi conditoreiben reggeliztünk egy kiadósat. Pamacs addig meg volt kötve egy oszlopnál, rajongókat gyüjtött, én meg szemrehányásokat. Merthogy arrafelé egyáltalán nem megszokott egy kikötött kutya látványa, annál felháborítóbb. Sajnos nem tudtam magunkhoz vinni, mert e téren még határozottan neveletlen
saját műsorszámmal oldottuk a környék hangulatát, amikor a bolt eladójával rápróbáltuk az ebre a kutya biztonsági övet! Ezt az atrakciót három felnőtt nő és egy nyolc hónapos kutya előadásában lehetett megtekinteni. Egy áll pórázzal, sűrűn sisseg, hogy nyugi Pamacs, egy karattyol németül és birkózik négykézláb, egy magyarul szabadkozik, és igyekszik grabancon fogni a nyerésre álló ebet. Csak 15perc, és már sikerült is!
Azóta sem volt rajta.....
Majd ha gyerekek mellé ül, akkor jól jön majd.
Ezután két órát úszott Pamacs a wertheim-i kis folyóban, incselkedett valami cickány félével (nem merem lepatkányozni, ki tudja), az összes vizet ránk rázta, így mire visszaindultunk az autóhoz a központba, volt egy száraz kutyánk két ázott, iszapbírkózó társaságában. Jelzem, ruhánk tisztán nem maradt.
Autóba be, autópályára fel, irány Chiemsee. ~450Km.
München körüli komlómezöket is megnéztük út közben. Érdekesek, ahogy fel vannak futtatva jó két méteren, ha nem több, mint a bab, és hatalmas területeket borítanak be!
Chiemsee megközelítése kicsit kalandos lett. utitársam zokon is vette kissé, hogy 10óra, és még nem ettünk semmit, reggeli óta, hogy tán.... Hogy lássa milyen gavallér vagyok, a környék leg elhagyatottabb útján egy óriási rét és erdősáv mentén álltam meg, közvilágításmentes területen. Csak vagizni akartam az elemlámpámmal! :lol: Estebédünket fogyasztva nyüsszögésre lettünk figyelmesek. valami rágcsálóféle adta elő esti szerenádját. lassan elcsendesedett, mi is a vacsi elköltével, de még alvóhelyet kellett szerezni, és a maradék kissé poshadt paradicsomtól is meg kellett válni. Oh, mit nekem, fogtam és úgy hajította a bokrosba, hogy csak na! Szegény nyüsszögő jószág kárára. Felháborodott lármájából ítélve a vak sötét közepén egy dzsundzsás erdősávban sikerült úgy hókon lőnöm, hogy ugrottunk a kocsiba és szaladtunk, nehogy összecsődítse a familit, és sok lúdként...na.
Chiemsee

Folyt köv.

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Csak ügyesen az ovival! :D Nagyon belejöttél ebbe a hímzésbe. 8)

Eszter :)
Miért vitted a kutyát? Eddigi beszámoló+képek szuper. Várom a folytatást. :D Alagútdíj :shock: Na, ha ezt Gyurcsány megtudja! Egyből lesz nálunk is. :roll:

Ti is hiányoztok! :? Lilla is ügyes! :D Takonykór :? Hát ez a közösséggel együtt jár.
Sajna itt ennyi oltást is beadnak egyszerre, olyat is adnak ami otthon nem kötelező, pl. rotavírus, agyhártyagyuszi...
Berci egyszer 4-et kapott, mikor kérdeztem, hogy nem sok-e az egy kicsit, a nő megnyugtatott, hogy a legtöbb amit egyszerre beadott 8(!) volt. :shock:

Na, ha ennyien az átalakított ülést használjátok, akkor én is megpróbálkozom. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Itt egy eltűnt! :)
Először is ovi:
Lili mintha ebbe az életmódba cseppent volna. Fantasztikusan szereti, semmi sírás, hiszti, dühöngés. Mindig mosolyogva megy és mosolyogva jön. :) Az első nap én is ott voltam, de fél óra után szólt az Ildi ovónő, hogy menjek ki nyugodtan, mert Lili nagyon jól elvan. És tényleg. Éppen mesejáték volt, a gyerekek voltak a szereplők és Lili nagyon élvezte. Mikor kimentem, mondtam lányomnak, hogy nemsokára jövök vissza. Ő csak bólintott és mondta, hogy rendben. 2 órára elmentem. Mikor visszamentem a kertben voltak. Mosolyogva fogadott, átölelt és adott egy puszit, de ment vissza a gyerekekhez. Nehéz volt elhozni, de megbeszéltük, hogy másnap is megyünk. :) Második nap már 9-re vittem és 12-kor elhoztam. Egész nap jó kislány volt, nagyon szépen evett reggelit, nem áll fel az asztaltól. Tegnap este az estimese után beszélgettünk az oviról, és nagyon szereti, csupa jókat mond, és nagyon szereti Ildikót. Nagyon várta a másnapot és azzal a mosollyal aludt el, hogy mehet ovodába. :)
Ma már ott is ebédelt és ebéd után hoztam haza. :) Kittivel vittem először és egyáltalán nem zavarta, hogy ő nem jön haza velünk. :) Mikor érte mentünk, nagyon örült nekünk, nagy puszi és ölelés után vissza is akart menni...
Óvonők véleménye Liliről: nagyon szófogadó, kedves kislány. Mindent megcsinál amit kérnek tőle, mindenben kiveszi a részét. nagyon sokat beszélget az óvónőkkel, mindig mindent tudni akar, ezért mindent megkérdez. Nagyon kedves a gyerekekkel, anyáskodó természet. Szépen beszél, nagy a szókincse. Barátokat még nem talált, mert ő óvatos. Előbb felméri őket és majd úgy választja ki a barátait. Olyan szépeket mondtak róla, mintha nem is az én lányom lenne. :wink:
Ma ebédnél olyan aranyos volt, hogy amikor hozták a gurulós kocsin a rántott húsokat a tálcán, ő kivett egyet belőle és még mielőtt mindenki asztalhoz ült volna, ő elkezdett enni. :oops: De nem volt gond, elmagyarázták neki, hogy meg kell várni mire mindenki leül. :)
Fantsztikus élmény ahogy Lili minden nap meséli mi történt az ovódában és miket csináltak. Közben meg csak mosolyog és mindig mondja, hogy nagyon szereti Ildi óvonénit. :)
Kicsit fáj is nekem, hogy egy picit se sírt utánam, de rettentően büszke vagyok rá. :)
Kittike is érzi, hogy nincsen Lili, mindig kérdezi délelött, hogy "Lili?". Nehéz neki elmagyarázni, hogy miért nincs. :) de sokat foglalkozom vele, így jól tűri. Ma voltam vele először zenebölcsiben úgy, hogy nem volt Lili. Nagyon ügyes volt, mindent végigcsinált és nagyon élvezte. Jól türte az autókázást az oviba, ovibol. Visszafele elaludt, így pont jó, mert a kocsiból egyenesen az ágyba tettem. Jól türte, hogy késöbb fekszik le ebéd után.
Szóval nekünk csak pozítiv élmény az óvoda. :)

majd még jövök, ezt elküldöm.

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Most hívta fel Lili az apját és mesélte el neki a napját az oviban. Hihetetlen. Egyszerűen fantasztikus. :)

Kép
Kép
trita

Rita :)
Örülök, hogy pozitív élmény az ovi mindannyiótoknak. Lili nagyon ügyes! :)
Hát nem tudom Bercivel mi lesz az oviban, mert nem egy barátkozós típus. Ha megyünk a játszótérre, addig játszik, amíg meg nem jelenik a többi gyerek, attól kezdve mellettem marad, véletlenül sem megy a gyerekek közé. :?

Anikó :)
Bence hogy viseli az ovit? :)

Üdv:Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Rita!

Örülök, hogy jó az ovi LIlinek!

Egcsi!

Ne bánkódj. Emléxel, Lilla is ilyen volt, ő még ráadásul nagy ívben kerülte ki a gyerekeket. MOst meg egy falkavezér. :D

Mennem kell, puszi!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Rita
De jó!!! Mondjuk én alapból ezt gondoltam volna Liliről, mert általában nagyon jól érezte magát sok gyerek társaságában, nem? Mikor mi ott voltunk, vagy barátaitok a gyerekekkel, akkor is mindig minden rendben volt. :wink:

Nálunk is várakozáson felűl alakulnak a dolgok! Ma már eljöttem az oviból. Odaértünk fél 10 körül (mert amíg nem eszik ott a gyerek, addig a tízórai után kell érkezni, ha majd ott eszik, akkor legkésőbb 9-ig be kell érni.) és én el is jöttem szinte azonnal. Gergővel már tegnap megbeszéltük, hogy ma el kell mennem a boltba, de addig ő ott lesz az ovónénikkel és a gyerekekkel, és ha bármit szeretne, vagy gondja van, akkor Marika néni, vagy Kata néni segít neki. Ma pont Kata néni volt, eddig minden nap Marika nénivel kezdtek, így egy ici-picit aggódtam, hogy nem teljesen ugyanaz van, mint az előző 2 nap, ráadásul olyan szép idő volt, hogy rögtön tízórai után kimentek az udvarra, így mikor odaértünk ott találtuk az egész csoportot, szóval tartottam a dologtól, de semmi nem volt. Gergő meglátta, hogy a kedvenc kismotorja ott hever a fűben, felkiáltott, hogy "ott a motor!", erre Kata néni elment vele motort szerezni, nekem meg mondta, hogy akkor most a legjobb, ha elmegyek. Hazajöttem, de míg vissza nem mentem másra sem tudtam gondolni, csak arra, hogy mit is csinálhat, jól van-e, szóval elég idétlen voltam, de legalább nem sírtam. :roll: :wink: Aztán 3/4 11 körül mentem vissza, de Gergő elmélyülten játszott a homokozóban, így először bementem beszélni az ovónénivel és azt mondta, hogy Gergő szuperül elvolt, 1x bement, mert szomjas volt, jó sokat ivott, de nem keresett engem, szóval minden rendben ment! Én úgy örültem!! Aztán amikor mentem ki az udvarra, akkor észrevett a drágám, de semmi odarohanás, nyakamba ugrás, csak odajött és kaptam a homoksütiből, amit sütött. :D Mondjuk kicsit rosszul esett, de Anyukám mondta, hogy tiszta hülye vagyok, örüljek neki, mert ez azt jelenti, hogy nagyon jól érezte magát és biztonságban, tudva, hogy én majd visszamegyek érte! És ez nagyon jó.
Holnap már fél 10-től fél 12-ig lesz bent és pénteken is és hétfőtől bent is ebédel a drágám. :D Az ottalvás meg majd kiderül, ha nagyon akarja, akkor majd ott is alszik, de ezt a dolgot egyáltalán nem erőltetem.
Ja, és a zsákját, amit első 2 nap haza kellett hoznunk, ma simán otthagytuk, szóval kezdi megszokni a dolgot tényleg! :D

Képzeljétek olyan szerencsénk van! Egyszerre szokunk be egy ikerpárral és az anyukájukkal beszélgettünk, összebartákoztunk és kérdeztem, hogy mit csinál a kinőtt ruhákkal, mert én vevő lennék rá. Ő meg tökre megörült, mert pont árulja, úgyhogy áthozott iszonyatos mennyiségű ruhát és ma a Hugimmal egész délután válogattunk! Fiú-lány ikrek, így nekünk pont kapóra jön, a Hugi kisfia és Flóra ruhatárába. És tüneményes cuccokat találtunk, sok egyforma, csak a színe különbözik, szóval óriási mázlink volt!!! Ráadásul nagyon olcsón megkaptuk a ruhákat és nem is kell egyben kifizetnünk. A Hugi majdnem 10 kiló ruhát én meg majdnem 8-at válogattam ki! Annyira örülök!!! Ja, és még cipő, csizma is lesz, azt majd holnap nézzük meg. 8)

Hú, jó sokat írtam. :shock:

Eszter
Már nagyon várom a folytatást! Nagyon élvezem az írásod! :D 8)

Most mennem kell.

Orsi

avocado

ORSI: FLÓRÁCSKÁNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!
ISTEN ÉLTESSE NAGYON SOKÁIG!

Puszi:Anikó
vakili

ORSI!!!

Nekem fejemben volt, de elfelejtettem megirni, hogy Isten eltesse az 1 eves Floracskat!

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Ovi :D Ruhák :D
Boldog Szülinapot Flórának!
Mikor lesz a party?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Orsi!

Flórának boldog szülinapot :)
Tök jó h. Gergőnek ennyire tetszik az óvi :) Az elválás tényleg szar dolog,mikor bölcsis lett Míra én is átéltem ezt :) A "ballagásnál" meg h. milyen nagy és már óviba fog menni :)

Rita!
Lili nem semmi egy kiscsaj :) örülök h.tetszik neki :)

Eszter!
folyt köv?...............

Anikó!
Csak ennyi :shock: Gyerekek?

Míra szerintem már meggyógyult, ugyanolyan rossz mint szokott lenni :) vagy csak érzi h. nemsokára szülök :) Mostanság bemászik a kiságyba és abban játszik a babákkal :) Imádom :)
Ma megyek uh-ra tegnap megsütöttem az utsó somlóimat a kollegáknak hagy nőjőn a fenekük :) közben a derekam meg majd leszakadt :) S éjszaka is szarul aludtam :(

pusz

KépKép
viranka

Flórácska nevében is mindenkinek köszönöm a köszöntést! Óriási franc már a csajszi, és most valahogy érzi ezt az 1 éves dolgot, mert 2 napja nagyon kinyílt a csipája. :shock: 8)

Vera
Mikor megláttam, hogy Te írtál utolsónak, valahogy belémhasított, hogy csak nem szülni mentetek és azt írtad meg? De akkor úgy látom még nagyban serénykedsz és egyelőre egyben vagytok. :wink:

Ovi ügyben ma már érdekesebb volt, mert eljöttem rögtön ahogy odaértünk fél 10-kor és mentem érte fél 12-kor. Az udvaron voltak és egy farönkön ült és pont megfordult, és a kapu felé nézett, amikor beléptem.Mikor meglátott felpattant és szaladt a karomba, a nyakamba ugrott és le sem szállt 5 percig. 8) :D Azt mondták az ovónénik, hogy kb. fél órával előtte kezdett hiányolni, és onnantól kezdve várt, csak ült a farönkön és várt, nem is játszott. De nem volt sírás, vagy hasonló, szóval szerintem ezen is túl lesz pár nap alatt. Viszont jól érezte magát, hazafelé mesélt, szóval rendben vannak a dolgok odabent. :wink:

Na, most csak ennyire ugrottam be.

Orsi

avocado

Flórát Isten éltesse sokáig!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Flórácskának Boldog SZÜLINAPOT kívánunk!!!!
manóci

Helló!

Flórának nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!!

Rohan az idő.....:)

Folyt. köv, de sajna nem most....

Egyébként bocsánat mindenkitől, hogy ilyen hosszan off vagyok, de már nincs sok hátra! ebből... mert lurkókról is lesz mit írni bőven

Egcsi!
Kutya jött, mert hős Apával nem lett volna tisztességes, még egy harmadik kölköt is itt hagyni, aki külön sétát is igényelt volna! na meg ugye az én kutyám, az én főztöm! :)

Legjobbakat!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter :)
Nálunk apa a kutyát vállalta volna az aprónépet nem. :D

Úgy néz ki az idén is megyünk Disneylandbe!:mrgreen: Olyan ürüggyel, hogy anyuék még nem látták. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Vera:sajna ennyire nincs időm semmire.Azért most egy pár sort:
Bencus elkezdte az ovit,nem nagyon örül neki.Minden nap van sírás: "anya te már nem szeretsz engem,nem is fogsz értem jönni" stb. Állítólag napközben elvan azért,csak néha sír,de akkor nagyon.Szépen eszik,és már bent alszik.Illetve aludt,mert mára lebetegedett.Tüszős mandullagy. :(
A nagyokkal nincs gond,Gergő nagyon élvezi a felső tagozatot,bírják a nagy szabadságot. :lol: Katának is van sikerélménye,tetszik neki az angol.
Én még nagyon nem találom a helyem,folyton rohanok,intézkedek,és olyan hülye időpontokban kell begyűjteni a gyerekeket,hogy délutánra hulla vagyok. :roll: Gergő általában háromnegyed 1-kor,Kata fél 2-kor,Bence fél 3-kor végez,úgyhogy jövök-megyek állandóan.

Na,ennyire futotta,remélem mindenki jól van,és bocs,hogy nem reagálok senkire,de már most összeesek.

Pocakos Vera:nagyon drukkolok!!! :lol:

Puszi:Anikó
vakili

Anikó :)
Kitartás ehhez a napirendhez. :shock: A nagyok nem járnak egyedül haza? Dolgozni nem mész vissza?
Szegény Bence. :( Jobbulást neki!

Leeresztett az ugrálóvár, amit Berci kapott szülinapjára. Nagyon pipa vagyok, most felhívom őket és visszaviszem az egész sz@rt. :twisted: Nehogy má tönkremenjen egy hónap alatt, ráadásul rendeltetésszerűen volt használva.
Bence néhány napja csak a vállamon hajlandó elaludni, főleg este...Nem akarom hagyni sírni, de ez így nem lesz jó. Eddig nem volt ölbebaba, biztosan rájött, hogy milyen jó, ha hurcolják a sejhaját. :wink:
Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Anikó
Jó, hogy jöttél! :D
Ahogy leírtad a napirendet és az időpontokat az jutott eszembe, hogy ha Gergőt akkor hozod el, akkor miért nem viszed haza Bencust is együtt vele? És talán ha még nem aludna bent (ha nem muszáj), akkor lehet, hogy könnyebben viselné. Persze ha muszáj vagy bent hagyni munka miatt, akkor érthető, de ha a nagyot úgyis viszed, talán neki is jobb lenne ebéd után eljönni az oviból.
Én Gergőt egyelőre csak ebédelni hagyom bent, aztán jövünk majd haza. Persze ha nagyon bent akar aludni ok, de ezt kötve hiszem. 8)

Ja, képzeljétek pénteken az ovónénik mondták, hogy mikor eljöttem sírt egy kicsit, de aztán megnyugodott és odament Marika nénihez, hogy "LÁtod, már nem sírok!". :D Aztán estére benáthásodott, de most úgy néz ki, hogy nem komoly, még az is lehet, hogy hétfőre túl is lesz rajta. Jó lenne, mert így nem vihetem, és hétfőn evett volna ott először, viszont ha nem megyünk, akkor megint pár nap lesz a visszaszokás. Örülnék, ha hamar meggyógyulna. De ördögfióka, láza sincs, szóval tényleg nem tűnik komolynak.

Egcsi
Sajnálom az ugrálóvárat! :( De biztos van rajta garancia vidd vissza!
Kép nagyon cuki! :D
Vállon elalvás: hát sajna Flóra is ilyen, délután csak úgy lehet elaltatni, se cicin nem alszik el, sem összebújva. Este már cici után elég álmos ahhoz, hogy kicsit forgolódik mellettem és elalszik, de délután nem. És ez 9,5 kilóval nem túl kellemes. :roll: :?

Na, mennem kell, fürdés lesz.

Puszi :D

Orsi

avocado

Sziasztok!

Egcsi:ugrálóvár :evil:
kép:nagyon édi.Vállonelalvás ismerős,Bence sajnos még mindig így alszik el időnként.Ahogy apa mondaná:kell neki a testmeleg! :wink:
Gergő már egyedül jár haza,de nem tudja nyitni az ajtókat,úgyhogy itthon kell lennem.Katát nem merjük egyedül,Ő nagyon barátkozós,ráadásul gyönyörű kiscsaj,és annyi mindent hall az ember. :?
Most november végéig a szabimat töltöm,októberben kell bemennem megbeszélni a továbbiakat.Biztos,hogy nem tudok visszamenni 8 órában,mert egyik gyerek sem napközis (Katát nem is tudom beíratni,de ez egy hosszabb téma).Úgy néz ki,hogy Attilával fogok dolgozni,egyébként főállású anya leszek.Szeretném,ha végkielégítéssel elküldenének,de ez csak az én tervem. :?

Orsi:betegség: :? Remélem nem jártok úgy,mint mi.Bence 3 napja lázas,ma reggelre bedagadt a nyirokmirigye is.Holnap újra jelentkezem dokinéninél,ha addig sincs jobban,kap másik antibikát.Ami a legjobban idegesít,hogy nem jön semmi váladék belőle.Se orrfolyás,se köhögés,és hallom,hogy nagyon tele van az arca,meg szörcsög a tüdeje. :(
Azért nem akarom elhozni Bencét alvás előtt,mert akkor nem tudok tanulni a nagyokkal,és Ő is átesik a holtponton,ha akkor nem alszik el rögtön.Utána kezelhetetlen.Egyébként is meg kell szoknia,mert ha mégis rákényszerülök,hogy elhelyezkedjek valahol,akkor meg muszáj lesz Neki. :?
Ráadásul,ha mégis elaludna itthon,akkor meg Katáért nem tudok elmenni.Gergőt már itthon merem hagyni egy kis időre,de Bencét még alva sem.

Na,mennem kell,puszi a többieknek is!

Vera neked most már minden nap kell jelentkezni!!!!Meg Szöszi se ártana! :wink:

Anikó
vakili

sziasztok!

Hú, Anikó, nem semmi menetrend.. nem is tudom, anyu hogy csinálta anno, nálunk is 3 hasonló korú+ 1 kis ráadás hugi, aki 7 évvel fiatalabb nálam.. hááttt..

Orsi, mi is átestünk az első takonykóron. Levi 1 hete taknyos, és nem tudom mit csináljak.. még mindg folyik az orra, 1 hetet kimaradtunk oviból. Persze a hét közepén én is meg Bünde is átesett a Levi féle víruson :( majd bele haltam, az agyamban is takony volt.. Apa meg elment 1 hétre Amcsiba, még jó h tegnap már megjött..
Levit én se hagyom bennt aludni- mééég. Itthon együtt alszanak. De azért gondoltam rá, h majd kipróbáljuk, és 1-1 fix napon bennt alszik, nehogy az legyen, ha épp muszáj lenne, ellenállna.
1-1 nap majd a nagyik hozzák el ebéd után, így tervezem a nagyis napokat. Majd meglátjuk, csak szokjunk be végre..
:roll:

Vera???

Egcsi, vállon elalvás
:) ismerős.. bár nálunk amikor már kimerültem (mert egyre hosszabb idő lesz) bejött h a hálónban is van kiságy még, és oda tettem, h LEvit ne ébressze fel. De megint elromlott, 2-3 napja.. nagyon fáradt, de visít, ha leteszem ágyába, és ugye akkor felkelti Levit, vagy nem hagyja elaludni... gááázzz.. tegnap megint cicin nyugodott meg. Aztán éjjel fél 1-kor is cicizett, majd 2- kor újra visított. Na megfogadtam, h akkor sem kap cicit, nem lehet éhes. Ő meg csak Hamm.. és mikor rájött, h nem terem neki babér, éktelen ordításba kezdett.. Na, a végén csak ő nyert :oops:

Eszter,
folytatás??
meske

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?