Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsuzsi!

Igen-igen, lesz nagy ünneplés! Tök jó, hogy az Unokaöcsétek napra pontosan egyidõs a lányokkal!Kép
Így, különbözõ hajjal meg tudják õket különböztetni, és a fülbevalójuk is más, Hannusnak delfin, Sárának cica. Ez a két megkülönböztetõ jegy, még egy darabig érvényes lesz!Kép

Vikics!

Tündéri a kép!Kép
Hát, én sem tudnám, mit találnék ki, ha fiúk lennének! A helyzet sokkal nehezebb. A különbözõ cipõ, és haj tuti lehet, és a jó óvónõ. Nem lehetne velük elõbb megismertetni a fiúkat? Hogy találkozzatok?? Én javaslom, hogy elõre tisztázz minden jellemzõt velük, ami az egyéniségüket illeti, hogy kire mely tulajdonságok jellemzõek.

B.
bogika

Ili!

Még neked akartam írni. Az én lányaim között is van 1kg, és általában akárhány petéjûek az ikrek, idõvel nõ a különbség. Nálunk is az van, hogy Hanna kevesebbet eszik, Sára többet, nem egyformák az ikrek ilyen szempontból sokszor!

B.
bogika

Sziasztok!

Cili!

Hát nem lehet egyszerü a dolgod! Különösen most ebben a szeles idõben. Legalább is az én kölkeim teljesen meggajdultak tõle. Én már a plafonon vagyon pedíg ez még csak a második nap! Ma reggel úgy ébresztettek, hogy a Levi tiszta erõbõl rámugrott és a térde érzésem szerint a medencém közepén állhatott meg. Ordítottam olyat.... Még most is érzem a becsapódás helyét.
A védõnéninkel összefutottam ma és õ is azt ajánlotta, hogy más legyen a frizurájuk. Most már csak azon tépelõdök kinek legyen golyó feje. Kép
A képen meg mikor alszanak tényleg nagyon egyformák. Még én is komolyan elgondolkodtam, hogy ki hol fekszik Kép, de éber állapotban nem. A Levinek olyan mosolygós szép nagy barna szemei vannak és ugyan a Nándusnak is de neki nincs benne az a nõcsábász huncutság. Kép
Ili!
Szeintem na aggódj! Az én védõnénim azt monja, hogy éhen még nem halt úgy gyerek, hogy elõtte volt az étel. Kép
Ja még valami. A soványabb az csak nem eszik sokat vagy fogy is a súlyából? Mert ha nem hízik az nem akkora baj, de ha fogy az már gáz. Manapság igen "divatos" betegség az anorexia. Arra azért figyelj oda, hogy nincs valami jele.
Remélhetõleg azért nincs efféle gond, de nem árt számítássba venni.
Rakhatnál róluk fel egy képet! Én annyira kíváncsi lettem rájuk.
Éva!
Megérkezett végre a pénz németországba. Ma este feladja a nõ a babkocsit. Szerintem kb 1 hét múlva itt lesz!!! Kép
Na megyek, mert mostanában rovid gatyákat varrok nagyüzemben a fiúkna, hogy legyen elég a szobatisztaság gyakorlására. Kép Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Jó régen jártam erre, de én is úgy jártam, mint Éva, elromlott a gépünk, párom próbálja javitgatni, ha van ideje. Már beszereztünk egy új winchestert, csak még nem volt idõ beszerelni.
Képzeljétek, pénteken derült ki egy barátnömröl, hogy ikerterhes. A baráti társaság négy családjából ö a harmadik!!! Hihetetlen!!!

Cili!
Nagyon jó, hogy idetetted azt a cikket a dupla ikrekröl. Eddig még gondolkodtam, hogy jó lenne még egy kislány, de most elbizonytalanodtam.Kép

Vikics!
Nagyon klassz babakocsit nyertél! Megkaptad már? Érdekelne, hogy hol licitáltál, mert a fent emlitett barátnõmnek kellhet. Írd meg légyszi a nevét is. Köszi.
A megkülönböztetésröl és a cipökröl egy törénet: Egy ismerösöm vigyázott kb fél éves egypetéjü ikerlányokra és azok iskoláskorú bátyjára. Neki is azt mondták, hogy a cipökröl tudja megkülönböztetni öket. Ö a cipö szerint fektette öket az ágyukba, de a lányoknak nem tetszett sehogy sem, nem találták a helyüket. Napokba telt, mire rájött, hogy a nagyfiu megtréfálta és kicserélte a cipöket, ezért volt a sirás-rivás alvásnál.Kép
Szerintem nálatok elég támpont lesz az, hogy mindig Nándit öltözteted élénkebb szinü ruhába, ahogy egyszer irtad. Persze az ovonöknek ezt meg kell jegyezniük. Ahova úszni járunk Gergövel, van egy egypetéjü lány ikerpár. Úgy próbáltam megjegyezni a nevüket, hogy valami azonosito jelet kerestem, ami rimel a nevükhöz: pl. Adél-a kék. Sajnos, pont a testvére jár kékben, de most hogy ezt tudom, már könnyen megismerem öket. (Próbáltam ezt kivülálloknak tanácsolni az én fiaimmal kapcsolatban-akik kétpetéjüek lévén egyáltalán nem hasonlitanak-, de nem járt eredménnyel.Kép) Bízzál az ovonökben!

Gabi
efgabi

Vikics!
Bocsi, egyszerre írtunk. Most olvasom, hogy csak most küldi a nö a babakocsit. A többi infora azért kiváncsi vagyok.
Köszi
Gabi
efgabi

Vikics

Nagyon édesek a fiúk! Én is készülök velük már régóta strandra, csak hárommal elég nehéz még ketten is. És még mindig taknyosak egy kicsit.
Azért nem írtam egy pár napig, mert telekvásárlási lázban égünk és állandóan úton vagyunk. Horányban néztünk ki egy szép saroktelket egy rokonunké, üdülõ övezet, de már sokan laknak ott állandóan. Építkezni szeretnénk szép lassan, mert ez a másfél szoba már elég kicsi nekünk. Ma megyünk az önkormányzathoz megtudakolni, hogy mekkora házat építhetünk rá. Annyira gyöngyörû az a hely! Volt már valaki arra?
És nagyon olcsó lenne a telek, az egészben ez a legjobb.

Megyek, mert indulunk lassan.

Éva
p.éva

Éva!

Megírnád (ha nem titok), hogy mennyi az a nagyon olcsó? Minket is érdelelne, és az a környék tényleg nagyon szép, én nagyon szeretem! De eddig eszembe sem jutott, mert úgy gondoltam, hogy csillagászatiak az árak...
Köszi
Zizi
debyand

Ezer kismama juthat ingyen Internethez, ha megfelel az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, a GTS-Datanet és az Erõforrás Alapítvány által kiírt pályázat feltételeinek. Azok a fiatal anyák részesülhetnek a szolgáltatásból, akiknek gyermeke 2001. október 15-e után született.
[url=http://velvet.hu/velvet/v-onleany/v-esely/mamanet/" TARGET="_top]http://velvet.hu/velvet/v-onleany/v-esely/mamanet/[/url]

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Lányok,

köszi a válaszokat.:-))

Vikics,

Én is gondoltam rá, hogy anorexiás lenne, de nem fogy. Keveset eszik, ráadásul abszólút semmit nem hízik. A testvére normálisan eszik, sõt kicsit többet, õ meg annál jobban hízik. Bizom benne, hogy minden rendben van, csak aggaszt, hogy egypetéjûek, és ennyi a különbség, pedig nagyjából(1-5 kg) egyforma súlyúnak kéne lenniük.

A megkülönböztetésrõl annyit, hogy õket még így sem tudják!!

Képet rakok fel, már megtalálta, hogy hogyan kell, csak a gépbe kell bevinnem még.

Ili
Névtelen

Sziasztok!

Tényleg jó ötlet még, ha nem akarod a hajukat megváltoztatni, hogy más színvilágot alakítassz ki nekik. Az végülis annyira nem változó, mint a különbözõ ruha, nem változik mindennap. Nálunk is bejött megkülönböztetés szempontjából a piros-kék variáció, igaz néha a debilek, akik nem tudják, hogy fiú-lány ikrek nem lehetnek egypetéjûek, azt hitték rólam, hogy fiú vagyok( nekem volt kék). Mondjuk nem mindig biztos annyira, mint a haj, mert van, hogy valami jó ruha csak egyféle színben van. Most már nem öltözünk piros-kékbe, de ha van lehetõség sokszor veszünk eltérõ színût, csak nálunk ez nem jön be megkülönböztetésre, mert nem állandóan ua. az színû az egyikünké, de ha állandóan ua. a színû a Nándusé, egy másik színû meg állandóan Levié, akkor ha megjegyzik az óvónõk, akkor tuti!Kép Mondjuk tényleg elõre meg kell velük beszélni!

Gabi!

Klassz a sztori, amit leírtál!Kép Jól megtréfálta a kissrác az ismerõsödet. Egy ikerpár ismerõsünket régebben én is a cipõjükrõl tudtam megkülönböztetni, egyiknek világodbarnabarna, a másiknak fekete volt. Most már a Márk kiszõkítette a haját, így már könnyû!
A télen nekünk is másszínû volt a bakacsunk, sokaknak volt ez nagy segítség!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Zizi

Az a telek, amit mi megszeretnénk venni 1,5 millió ft. Van rajta víz, villany és a gáz a telek elõtt van. Van a telken egy kis ház is, de az nagyon romos. Ma voltunk az önkormányzatnál és kiderült, hogy át lehet minõsíttetni , ha lebontottuk a házat és megcsináltattuk a tervrajzot és akkor átminõsítik lakóháznak és arra fel lehet venni a kedvezményes kamatú hitelt és a szoc.polt is.
Ez a telek a férjem unokatestvéréé, de néztünk egyet 3millióért, ahhoz már volt tervrajz és építési engedély is.
Elõször azt akartuk, de aztán kiderült, hogy van ez a telek és most már ezt szeretnénk, de nagyon megvenni. Ja, és kb. 160nöl a telek. Nagyon szép a környék, olyan jó csend van, hogy az megfizethetetlen és már egyre többen építkeznek arrafelé, bolt is van az utcánkban szóval minden szép és jó, már csak a pénz hiányzik.

Éva
p.éva

Sziasztok

Rég jártam erre, remélem mindenki egészséges és lubickol a jó idõben.
Tanácsot szeretnék kérni. Egy pár napja, Kristóf kitalálta, hogy milyen jó poén fejbevágni az Esztit és repetának egy kicsit megrángatni a haját. Rászóltam ugyan, meg is fogtam a kezét elhúztam onnan, mondván hogy nem szabad. A fiatalúr viccesnek találta ezt és visszament még egy sallert lenyomni a kislánynak. Na azért nem olyan durván de nem is szeretném ha ez kibontakozna náluk. Volt már fordítva is, de azzal a különbséggel, hogy Kristóf nem sír. Elég kemény legényke, ritkán esik kétségbe. Nem akarok rácsapni mert abból csak azt látja, hogy "ha anyának szabad akkor nekem miért nem"?
Van valami ötletetek, hogyan lehet az ilyen szitut kezelni a 16 hónapos gyereknél?

Köszönöm

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Ide nem tudok képet rakni, mert bmp-sek lettek.
Helyette csináltam ide a fotóalbumba, Viktória Auróra néven. Egy baba és egy friss képet. Látszik, ugye a 15 kg, de hasonlítanak is egy kicsit.

Ili
Névtelen

Sziasztok!

Ili!

Megnéztem a fotó, tényleg nagyon hasonlítanak-mint az egypetéjûek általában-, és tényleg látszik az a néhány kg.

Bogi!

Ünnepeltünk, gondolom Ti is!Kép
Felraktam rengeteg friss, mai képet ide az albumunkba (Ikrek és a tesók), rólunk, bátyánk gyerekeirõl (Fanniról, Balázsról), bátyánkról. Mert, ma tömeggyûlés volt itt. Elég gáz, ma tudtam meg, hogy az élettársa 40 éves, a bátyám pedig 26!

Mindenkinek további jó hétvégét!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Andi

Nekem is 16 hónaposak a fiúk és ugyanez megy nálunk is. Szórakozásból egymás fejét ütik, ha lehet valamilyen tárgyat is bevonnak, azzal még izgalmasabb. Én is mondom, hogy nem szabad és elhúzom, de egybõl folytatja. Végül átviszem a másik szobába és akkor meg õ kezd el sírni. Egyszer majd csak benõ a fejük és rájönnek, hogy tényleg nem szabad.

Éva
p.éva

Éva

Nem tudom mit tegyek. Az a helyzet, hogy sajnos már sokszor azt látom az Esztin, hogy fél a Kristóftól és nem is rajong érte. Annyira ellentétes a jellemük a fiatalúr igazi fiú, rosszcsont, a kislány meg egyszerûen csak "királykisasszony", mimóza. Annyira sajnálom szegényt mikor tépkedi a Kristóf a haját, úgy kétségbe tud esni. Nem tudom mikor növi ki a durvaságot, de ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem tudom õket magukra hagyni 1 percre sem.
Ma tényleg mérges lettem és annak ellenére, hogy megfogadtam, nálunk nem lesz még csak popsira ütés sem, rácsaptam a kezére. De szerintem ez nem jó megoldás. Gyûlölök fájdalamat okozni bárkinek is, nemhogy a saját babáimnak.
TI HOGY VAGYTOK EZZEL A KÉRDÉSSEL?

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Bogi!

Nem raksz fel képeket a szülinapról?? Boldog születésnapot Nekik!Kép

Andi!

Megkérdeztem anyámat róla, hogy õ mit csinált, ha vertük egymást. Õ sem szívesen csapott ránk. Leginkább a szétválasztás jött be. A verekedõsebbet, bezárta v.hová egyedül pl. konyha, gyerekszoba, míg le nem nyugodott. Persze minden verekedés ellenére ragaszkodtunk egymáshoz, így nem viseltük jól bezárva egyedül, egymás nélkül, és hamar leígétük a csillagokat az égrõl, és mikor kiengedtek lenyugodtunk, nehogy mégegyszer elkülönítsenek. Persze tudom, hogy 16 hónapos babával ez nem mûködik (bezárni valahová), mi ekkor már idõsebbek( 2 évesek) voltunk. Az sem jön be, ha pl. belerakod a kiságyába külön Esztitõl?? Nem hiányoznának egymásnak? És akkor lehet, hogy nem csinálná, hogy együtt lehessenek. Vagy valahová külön, amíg lenyugszik? Nem tudom, hogy mennyire értelmes már egy 1,5 éves, de nem lehet neki megmagyarázni, hogy ez mennyire fáj Esztinek? Gondolom szereti õt, és, ha megérti, hogy mennyire fáj neki...Kép Nálunk anyám elmondása alapján bejött a szétválasztás!

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi

Nem lehet neki még ebben a korban elmagyarázni ezeket, mert nem érti meg. Egy pár szót tudnak csak, azt is úgy hogy: tütü az autó, pampa a lámpa, ana, apa, kuku a kutya stb. Ha külön rakom Õt akkor visít de késõbb ha eszébe jut megint megpróbálja. Biztos vagyok benne, hogy ezt nem agrasszívitásból teszi, egyszerûen csak önmagát próbálgatja. De ez nem vígasztal sajnos. Hát, azt hiszem marad az õrködés.

Andi
Ambrosia

Andi

Nálunk is teljesen ez a helyzet. Mostanra már egy percre sem merem õket egyedül hagyni, mert a Zolika állandóan üti az Ádámot, ahol éri. De legtöbbször a fejét és mindig valami játékkal. Néha az Ádám is felülkerekedik és meggyepálja a Zolit, de ez ritkább. Én is próbálom ilyenkor tûrõztetni magamat, de ma már rácsaptam én is a kezére, mert úgy felidegesített, hogy miért bántja mindig a másikat. Általában a kiságyba szoktam ilyenkor rakni és aztán õ is folytatja ott, ahol elkezdte. Már megõrülök az állandó verekedéstõl. És most az az új szokása, hogy rámászik az Ádira és rugja , ahol éri, hát ilyenkor van csak nagy visítás. De nem csak az Ádit üti, hanem minket is. Aki útjába áll az kap egyet, már aki hagyja, mert én lefogom a kezét, hogy ne tudjon ütni. Jó lenne már, ha kinõné ezt a hobbiját! Én sem látok semmi megoldást az õrködésen kívül.

Ma nagyon elkeseredtem, mert már minden tuti volt a telekkel kapcsolatban, erre kiderült, hogy egy idõs néninek haszonélvezete van a telken és már szinte nem is tud magáról, idõsek otthonában van és ha õ nem írja alá a lemondó nyilatkozatot, akkor nem vehetjük meg. Egy világ omlott össze bennünk, már annyit tervezgettünk a férjemmel, majdnem mindennap elmentünk megnézni és álmodoztunk, hogy milyen szép lenne itt élni. Szerdán kapunk választ, de már csak egy kis reményünk maradt.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Andi!

Megint megkérdeztem anyámat az ütlegeléstõl, azt mondta, hogy "Ezt csak túlélni lehet, idõvel javul!"- ezt igazolhatom, igaz még most gyakran verekszünkKép, de nem komolyan. Szerintem ez a dolog nagyon sokaknál van, a múltokr a gyógyszertárban, a patikus, aki egyébként ismeri anyámat, tudja, hogy neki is ikeri vannak, megkérdezte, hogy mi is verekedtünk-e, és, hogy meddig tarott nálunk, neki 2 éves kétpetéjû lányai vannak. Gondolom ez nem azért nem vigasztal. Majd még megkérdezem, biztos volt még valamilyen módszere!

Vikics!

Ma, igaz egyformában voltunk, de én zöld felsõben, Dóri kékben, és, volt aki meg tudott különböztetni errõl!Kép Bár macerásabb, mint az eltérõ frizura, mert reggel azzal kezdték, hogy "beazonosítottak": Zsuzsi-zöld, Dóri-kék. De úgy vettem észre, hogy ment a dolog, igaz, nem mindenkinek. Volt egy csaj, akinek a tesóm odaadta a füzetét énekóra elõtt, és utána hozzám jött oda visszaadni! Na, mindegy! De, ha nem akarod a különbözõ hajat, a legjobb azon kívül szerintem még mindig a színKép

Éva,

Lemond róla a nénike? Nem tudjátok valahogy rávenni?

Zsuzsi
zsuzsi

Anyukám másik módszere volt: egy kicsit ugyan kegyetlenKép!
Valami olyan büntetést kell kilátásba helyezni, ami valóban az a gyereknek, amolyan valamit-valamiért módon. Szóval elvenni a játékát pl., vagy mást megvonni, amit szeret. Ha folytatja a dolgot, nem kapja vissza, míg le nem nyugszik. Ha visszakapja, és újból elkezdi, megint elvenni tõle, csak már kicsit szigórúbb büntivel.
Tudom, hogy kegyetlen...Kép Nálunk alkalmazta már 1,5 évesen, sikerrel. Ha ez sem.....akkor nem tudom mi..Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Éva

Hát úgy nézem teljesen egyforma helyzetben vagyunk. Bár nálam van egy pici különbség, mégpedig amit írtam, hogy Esztibaba igazi kislány, nagyon meg tud bántódni és kétségbeesik. Egy fiú másképp reagál, talán visszaüt vagy bekeményít, mindenesetre nem érzi meg annyira. Nagyon remélem hogy hamarosan elmúlik ez a hülyeség, mert én fogok bekeményíteni. Még jó, hogy kétszer alszanak naponta, különben arra sem lenne idõm, hogy vécére menjek. Kristóf mindent, de mindent szétszed. Nem tudom mi a jó megoldás. Kezdem már azt látni a fiamon, hogy ha rászólok valamiért szinte megijed és eldobja azt ami a kezében van. Látszik rajta, hogy tudja, rosszat csinált, ennek ellenére tovább kísérletezik. Tudom, hogy csak a világot fedezi fel, de azt ne a lakás üszkös romjain keresztül tegye. Ma épp a digitális videokamerát szedtem ki a kezébõl amit a földhöz ütögetett. Majdnem infarktust kaptam. Hogy hogy érte el? (1,5 méter magasan) Ez örök kérdés marad. Nem tudom.
Két ennyire különbözõ egyéniségû gyereket még nem láttam.
Nem lesz egyszerû.

Andi
Ambrosia

Zsuzsi

Biztos elmúlik, de attól félek, hogy nyomokat hagy a kislányban. Már most azt látom néha rajta, hogy látni nem bírja a testvérét. Ha csak hozzáér már menekül.
Ez az eltiltás nem jön be nálunk, mert nincs kedvenc játék. Illetve dehogynem: cipõrágás, tapétavakarás, garanciajegyek tépkedése, távirányító szopogatás elemmel együtt, padlószõnyeg felszakítása, a szekrény funér lemezének a fölpiszkálása, állólámpa megsemmisítése, ajtórágás, ablaküveg ütlegelése valami kemény tárggyal, csimpaszkodás a függönyön. Folytassam? Egy kevéske a repertoárból. A neki gyártott kedves gyermekjátékok nem jönnek be.

Andi
Ambrosia

Vikics

Hogy intézitek a strandot, valaki mindig ül a gyerekeken?
Vagy póráz? Nem tudom, ha mi kimennénk biztos, hogy egésznap õket kellene kergetni mert elszaladnának. Pedig nagyon vágyom egy kis ejtõzésre valami pocsolya mellett.

Andi

De jó, tele van a topic velem!!!Kép
Most már takarékra teszem magam.
Ambrosia

Sziasztok!

Andi!

Ne keseredj el szerintem máshol is ez van, vagy ha éppen nem ez akkor valami hasonló kaliberû. A tapéta és egyéb karirgálási lehetõségek elmulasztása nálunk sem szokás! At õ szobájuk már elég gáz! Édes kis álatkákkal tarkított tapétájukból már vajmi kevés látszik. Én ebben az esetben azt vezettem be, hogy lehet tépkedni, de csak a konyhában. És ez nagyjából mûködik is, ha mégis elfeledkeznének róla én szólok és szépen masíroznak ki a kapirgálandó dologgal.
A tükör és ablakütögetésnél egyszerûen elvettem amivel ütötte és kész! Ha nagyon ordított visszaadtam, de megmagyaráztam, hogy még 1 ilyen és integethet neki. És ha másodszor is megtette akkor helóka! Tárgy elvesz, ha kell az összeset. Ha már ideges vagyok akkor mehet a gondolkodó székbe!
Amúgy ne hogy azt hidd ám, hogy nem értik amit mondasz!!!! Mindent értenek! Csak szelektív a hallásuk! És ez kiskorra is érvényes ám! Én alapból úgy álltam hozzájuk mindíg, hogy mindent értenek és ez be is igazolódott. A mai napig is vannak rá példák. Rafkósak ám ezek a gyerekek. Kép

A strandon a nagyszülõkkel voltam és õk szépen elaltatták õket. Kép Amúgy sima ügy 2 embernek, egynek már rázósabb. De egyszer feltétlen kipróbálom egyedül is hátha mûködik.

Jaj nem is írtam! Megkopasztotta a párom a Dundit!! Szegényke. Olyan mint egy "pucútt nyúl Kép" Annyira kis rosszgyerekes lett a feje. Megnézem, hogy jó lett-e a képek közül valamelyik és felteszem ha igen.
Kép

Vikics

KépKép
vikics

Nem magasabb a Levi csak lábújjhegyen áll. Kép

KépKép
vikics

Vikics!
Édesek így is!

Zsuzsi!
Már korábban akartam ezt írni, de valahogy nem jött össze. Szóval annakidején, amikor elöször írtál, jól megijesztettél, szerintem a többieket is. Eléggé sokkoló volt, amiket írtál, és amilyen hevesen. Nekem úgy tünik, hogy sokat javult a helyzet és már sokkal pozitivabban éled meg az ikerséget (legalábbis túlnyomó részben). Az a másik része a dolognak, hogy egy csomó klassz, hasznos dolgot írtál és nagyon érett gondolatokat. Köszi! Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Vikics!
Nagyon jó a kép, és aranyos lett a frizura! Kép
Egyetértek Veled, hogy nagyon hamar mindent megértenek a gyerekek, csak nem mindig lehet rajtuk látni Kép Az én 10 hónapos Zsófi lányom is már megért egy csomó mindent, na persze ez nem azt jelenti, hogy meg is csinálja, de az biztos, hogy érti!

Nekem a fiam volt (néha még most is) elég verekedõs, és nála csak az jött be, hogy beküldtem a szobájába "gondolkodni", hogy mit szabad, és mit nem. Általában egy perc alatt "rájött", hogy nem szabad verekedni, megígérte, hogy nem fog többet, és akkor kijöhetett. Remélem Zsófi nem lesz ilyen, bár már most is sokmindenben utánozza a bátyját, és persze általában nem a jót lesi el, hanem rosszat.

Mostanában kezd már zavarni a hasam, és még három hónap hátravan! Na meg esténként már rendesen mozgolódnak, nem mindig tudok tõlük aludni Kép Gondolom ezt Ti is átéltétek, szinte már várom, hogy kijöjjenek, pedig akkor sem lesz egyszerûbb, sõt... Kép

Tegnap hívott egy volt gimis osztálytársam, hogy június 20-án lesz a 10 éves érettségi találkozóm! ÚGy örülök neki, kíváncsi vagyok, hogy mi lett a többiekkel! Kép 5 éve volt egy akkor voltam terhes Andrissal, most is nagy pocakkal megyek biztos azt fogják gondolni, hogy én állandóan terhes vagyok Kép

Zizi
debyand

Éva!

Köszi az infót a telekkel kapcsolatban, tényleg nagyon olcsó! Remélem meg tudjátok venni, amit szeretnétek, drukkolok, hogy sikerüljön! Kép

Zizi
debyand

Zizi!
találtam Neked egy képet! M.
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, kérlek segítsetek. A terhességem 6. és 8. hetében egy petezsákban 2 baba volt. Teljesen egyforma méretû. A 12. héten a petezsákot teljesen kitöltötte egy baba. A másik nem látszódott. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e, hogy felszívódott a másik baba (semmi jele nem volt), vagy a petezsákban az egyik baba elbújhat-e úgy, hogy a másik mellett ne látszódjon.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Fedra
Fedra

Marcsi!

Köszi!!!!!!! Kép)))))
debyand

Sziasztok!

Vikics!!Kép

Nagyon klassz lett Nándus haja!KépKépKép Bár még mindig nagyon hasonlítanak (azon csak plasztikai sebész tudna változtatniKép), már biztosan nem lesz kellemetlenségük a összekeverésbõl, biztosan meg fogják már tudni különböztetni õket!Kép Tényleg nem kérdezõsködtek? Levi, hogy neki miért nem? Ahogy elnézem a képet csibészek mindkettenKép!

Andi!

Hát nem irigyellek!KépKép Nehezebb a helyzet, mert fiú-lány ikrekrõl van szó, és a kislány természetesen érzékenyebb.Kép

Zizi!

Tök jó, hogy lesz osztálytalálkozótok!Kép Anyámnak is most lenne, de nics, aki megszervezze, én persze folyton nyúzon vele, hogy tegyen lépéseket feléje, mert ha csak ül és ábrándozik róla, nem lesz belõle semmi!

Marcsi!

Bocsika, nem akartam senkit megijeszteni, csak leírtam az igazat!Kép
A helyzet, az akkoihoz képest, azt kell hogy mondjam, változatlan, ugyanúgy nem tudnak megkülönböztetni, ugyanúgy nem tudunk elmenni s.hová egymás nélkül, ugyanúgy veszekszünk, ugyanúgy szívúnk az idétlen megjegyzések, stb....Kép
Csak talán amiatt tûnik jobbnak, hogy már nem panaszkodom ezek miatt!
Neked nincsenek új képek a babákról?Kép

Fedra!

Nekem nincsenek ikreim( ikrek vagyok), az emlékezetem elõtti idõkrõl csak anyukám tapasztalatai és elmondásai alapján tudok beszélni. Errõl azonban nem, mert õ csak a 16.héten tudta meg, hogy ikrek vagyunk!Kép
Amit leírtál, az alapján, kisértetiesen hasonlít a helyzet az volt ofõméhez( ennek 1 év kb.). A helyzet ott is az volt, hogy egy petezsák, ez alapján egypetéjû ikrek. Még gondoltak is ránk, hogy miylen klassz lesz két egyforma kis emberke.Kép Náluk sajnos az lett a vége, hogy a következõ uh-n már csak egy volt, az egyik baba felszívódott!KépKép
Drukkolok, hogy Nálad ne így legyen!

Zsuzsi
zsuzsi

Andi,

a Neked írt hozzászólásomban szomorú arcocskát akartam, csak béna voltam, és félre nyomtam, és így elég hülyén jött ki!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Fedra!
Én a 12. héten bekerültem a kórházba ahol megállapították, hogy 2 baba van a hasamban. De közölték, hogy ne élljem bele még magamat nagyon, mert megeshet, hogy az egyik elnyomja a másikat és felszívódik. Még azt is hallottam, hogy rengeteg nõnek csak a szülés után veszik észre, hogy a kezdeti szakaszban volt egy másik babája is csak elhalt. Ez egyáltalán nem ritka eset. Nekem szerencsére nem nyomta el egyik sem a másikat és ez mostanában sem nagyon jön össze. De a következõ vizsgálatnál szerintem már egészen biztosra meg tudják mondeni, mert ha a 14. hét környékén is kettõ van az már nagy valószínûséggel annyi is marad. Kép
Ja még valami! Nekem a 8-9. hét környékén a Nyírõben csak 1 babát láttak. A 12. hétben a Margitban meg már kettõt! Szóval az elbújás sem kizárt.

Zizi!

Én sosem affektáltam a fiúknak és mindíg felnõtt nyelven beszéltem velük. Eszembe sem jutott, hogy nem értik mit mondok. Ma is a Nándus nem akarta megcsinálni amit kértem tõle erre én közöltem, hogy ez nagyon csúnya dolog, mert én is mindíg megcsinálom amit õ kér, de ez a jövõben nem így lesz ha õ ennyire nem képes. Elszégyelte magát és megcsinálta. Jó, hogy õk már nagyobbak, de kisebbnek is így tettem. Letszteltem már régebben is, hogy valamit mondtam amit meg kellett volna csinálni és rám sem bagóztak aztán egész halkan mondtam, hogy van nálam fincsi. Hát ne tudd meg!! Mindent eldobtak és ott teremtek! Rafkós kis kölök az összes!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Fedra!

Egy kicsit kikérdeztem még anyukámat!Kép
Írtam, hogy a 16. héten derült ki, hogy ikrek vagyunk, de elõtte is volt uh-n az anyám, de neki is csak egyetlen babát mondtak, csak mi is takartuk egymást, vagyis õ engem, ezért én egészen addig nem látszódtam.
Egy másik, szomorú eset, a volt osztálytársamnak születése után, a placenta vizsgálatkor derült ki, hogy volt egy ikertesója, csak elhalt, felszívódott!KépKép
Minden esetre nagy drukk!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi!

Sajnos nem nagyon tudják megkülömböztetni õket még így sem, mert ragaszkodnak a sapkához télen-nyáron és így a kutya sem látja! Éppen me kérdezték meg, hogy mio a külömbség és mikor levettem a sapit egyértelmû volt. De ha csak fél percre nincs rajtuk sipákolnak, hogy saaapkaaa. Mókás nem? A gyerekek álltalában utálják a sapkát.
Na mindegy az oviban nem lesz rajtuk az biztos.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Az óvóda a lényeg, nem??KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Fedra

Az esetek többségében a terhességek kettõs, ritkábban többes magzatszámmal indulnak. Az orvosok ezért szokták a nyolc-kilencedik hetet a vízválasztónak mondani, mert ekkor derül ki az alaposabb UH vizsgálat alkalmával, hogy az ikerterhesség megmaradt-e. Sajnos 90%-ban az egyik embrió felszívódik,nyomtalanul eltûnik, vagy ritkább esetben a szülés alatt lelnek rá az orvosok az un. "papír magzatra". Ha tényleg alapos volt az UH vizsgálat, a 12. hét környékén azért valami erre utaló jelnek lennie kellett, ha ketten vannak. Számos más, szokásostól eltérõ paramétereket produkál az ikerterhesség (pl.: két szívhang, picit több magzatvíz, AFP, a méh nagysága, stb.)
Ha gondolod, próbáld meg a 4D ultrahangot is!

P.Éva

Légyszi írd le, hogy mikor esznek a babusaid! Hány foguk van és mit esznek vele? Köszi

Vikics

Kösz a vigaszt, rávettem magam és lelakatoltam mindent a szobában. Ezután már csak a kölkök maradnak.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Vikics! Tényleg vicces, hogy így odavannak a sapkáért! Kép Az én fiam is szereti, de õ már "divatból" hordja, mert ez a "menõ" az oviban. Kép Tényleg néha meglepõ, hogy mi mindent meghallanak, amit esetleg nem is neki mondok, hanem az apjával beszélgetek a konyhában, õ meg a szobában játszik, de amikor kijön, tisztában van vele, hogy mit beszélgettünk. Oda is kell figyelni, hogy mit mondunk! Kép

Mit terveztek hétvégére? Megy valaki erre a babanetes gyereknapra? Mi lehet, hogy kisétálunk, a férje úgyis a ligetben lesz, valamelyik színpadnál fog dolgozni, úgyhogy legalább õt is meglátogatjuk Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Zsuzsi!

Igen, ünnepeltünk!KépKép Nagyon klassz volt, volt külön kis tortájuk, nagyon hihetetlen, hogy már 4 évesek!! Olyan törékeny, picikék voltak, most meg már olyan "nagyok"!Kép
Majd megprobálom feltenni a képeket a születésnapjukról.

Vikics!

Nagyon klassz lett a Nándus hajacskájaKép! Nagyon tetszik, biztosan sok kellemetlen bonyodalomnak mentél elébe ezzel!Kép
Nálunk most más a lányok frizurája, de ha már ez túl dedós lesz, én is a néhány centi különbséget fogom választani!
Valahogy Õ hozzájuk hasonlóan:

[url=http://www.twinsworld.com/babytwins/images/Nikki&Belle_twins-joelle.jpg" TARGET="_top]http://www.twinsworld.com/babytwins/images/Nikki&Belle_twins-joelle.jpg[/url]

Szépek és egyformák, és mégis mások!Kép

Fedra!

Én is drukkolok, hogy 2 baba legyen! Sajnos, igaza van Andinak, az esetek nagy részében sajnso elhalKép Errõl az idõszakról én sem tudok beszélni, mert nálunk a 24.(!) héten vették észre a két babát, pedig külföldön születtek!

Bogi
bogika

Sziasztok!

Rég jártam erre, de mostmár itt vagyok!Kép

Vikics!

Nagyon klassz lett a haj!Kép Csatlakozom az elõttem szólókhoz....Kép
Nálunk rendezõdnek a dolgok a bölcsiben(ikernyelv terén is), igaz a megkülönböztetés még mindig nem megy igazán, én is gondoltam a néhány centire.Kép
Megprobálok feltenni egy friss fotótKép

Írik még majd, csak visszaolvaslak Benneteket!

Anna
anna35

Sziasztok!

Bogi, Anna!

Várom a fotókat!Kép

Zizi!

Én nem tudom, hogy megyünk-e, lehet, hogy meccsünk lesz, sajnos, jó lenne, ha nem akkorra raknák!

Képzeljétek, megint résztvettünk egy ikerkutatásban, ez most e-mailen keresztül volt, tesztet kellet kitölteni. A pszichológia tanszéken a boldogság öröklõdését kutatják, ha az egypetéjûeknél nagyobb az egyezés, akkor öröklõdik részben. Tök érdekes, hogy mire nem jók az ikrek! Meg, hívtak hipnózisos ikerkutatásra, csak abba nem egyezett bele anyánk!Kép Pedig érdekes lenne. Ide kétpetéjûeket is kerenek! Zizi?Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics,

egyébként bevál a hajacska?Kép

B.
bogika

Sziasztok!

Zsuzsi, köszi az ötletet, de azt hiszem, hogy kihagyjuk a hipnózist Kép

Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy-vagy kétpetéjûek lesznek-e, és hogy mennyire fognak egymásra hasonlítani! Mostanában annyit beszélgettünk itt a megkülönböztetésrõl, hogy már várom, hogy nekem is szükségem lesz-e ilyen praktikákra...

Képzeljétek, nyertem a Kismama magazintól egy Születéskalauzt! Egész érdekes, bár ettõl nem fogok máshol szülni, hogy elolvasom, mert nekem az orvosom a lényeg, de azért vannak benne megdöbbentõ dolgok.

Sajnos mind a két gyerekem taknyos lett, Andris már kezd túllenni rajta, Zsófi most éjszaka kezdte, nem sokat aludtunk Kép De nem lázasak, meg semmi egyéb, úgyhogy remélem csak egy kis megfázás, és hamar el fog mûlni.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Andi

Nálunk az Ádám szerintem kislánynak készült, mert õ is egy kis nebánts virág. Teljesen kikészül, ha a Zolika bántja.
De tegnap óta változott a helyzet. Zolikának jönnek fölül a rágófogai és teljesen kivan, egésznap rajtam lóg, értem üvölt, ha kimegyek a konyhába. És most Ádikám nyeregben érzi magát. Teljesen kinyílt és most õ gyepálja a Zolikát. És nagyon boldogan rohangál a lakásban , hogy õ is tud verekedni.
Amúgy 8 - 8 foguk van, Zolikának most jön felül még kettõ. Már mindent meg tudnak velük enni régóta. A ropitól kezdve mindent megrágnak. Nincs valami sok foguk, a kislányomnak ilyenkor már 18 foga volt, de õk ugyanolyan jól esznek ezzel a kevés fogukkal is. Nektek hány van?
Reggel esznek 7-8 között vajaskenyeret, szalámival, sajttal paradicsommal, vagy virslit vagy tojásrántottát stb. De a paradicsom nem maradhat el, azt követelik. 11körül esznek egy kis gyümölcsöt vagy joghurtot. Délben általában sosem akarnak enni inkább 1-2 körül. 4-5 körül esznek valami uzsit, sütit, vagy gyümölcsöt, joghurtot stb. és 7 körül vacsiznak, aztán nyomás aludni. Az az érdekes nálunk, hogy a tejet egyáltalán nem hajlandóak elfogadni, kakaót se. Pedig kéne nekik a kálcium miatt. Dehát nem akarom beléjüktömni.

Fedra

Errõl már én is hallottam, hogy nagyonsok terhesség az elején ikerterhességnek indul, de aztán csak egy baba marad meg. Szorítok neked, hogy a te esetedben ne így legyen! Ird meg azonnal, ha megtudtál valamit.

Zizi

Azt tudod már, hogy hány lepény van és hány burok? Én is így vagyok az orvossal, ahogy te. A dr.nõ a legfontosabb, szûlni bárhol lehet. Tudom milyen nehéz a hasaddal, és azt is, hogy nagyon lassan telik az idõ, de hamarosan megszületnek azok a kis drágák és el is felejted ezeket a nehézségeket. Majd jönnek újjabbak, de azok is megoldódnak egyszer. Megvannak már a nevek?

Vikics

Édes lett a NÁndus! Mikor kezdik az ovit? Szeptemberben? Nálatok beveszik 3 éves kor elõtt is? Nálunk csak januárban mehetett a Lora, amikor betöltötte a hármat.
Megjött már a kocsid?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Most voltam AFP vérvételen. Majd 2 hét múlva lesz eredmény, és akkor lesz ultrahang is. A 12. hetes ultrahangon sajnos 1 baba volt, valószínû, hogy a másik már nincs meg. Reménykedtem, hátha csak elbújt.
Köszönöm szépen a válaszokat és sok boldogságot kívánok mindenkinek!
Fedra
Fedra

Sziasztok!

Bevállt a hajacska csak akkor nem ha sapka van rajtuk, de egyébként tökéletesen mûködik.
Mi nem tudsom, hogy megyünk-e valahová gyereknapozni, mert szerintem nagyizni fognak a srácok és náluk mindíg gyereknap van. Szinte mindíg elviszik õket valahová mikor ott vannak. Csoda, hogy még nem nyafogtak, hogy ott akarnak maradni.
Annyira vacak, hogy ilyen az idõ. Bár tudom kellett az esõ nagyon de most már abbamaradhatna. Tegnap mentünk a szentendrein a barátnõmmel és egy akkora tengerbe sikrült belemennünk, hogy félrelökte az egész autót és még jó be is áztunk.
Ti mit csináltok ilyenkor?

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Berakom ide a lányok születésnapi képeit!Kép

Probálgatják a bicót!
KépKép
bogika

És a többi:

Hanna:Kép

KépKép

Sára:Kép

KépKép

Vikics, klassz, hogy bevált a hajacska, tényleg az oviban(is) lesz majd nagyon fontos!Kép
bogika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?