Új privát üzeneted érkezett!

Meme!

Mennyivel tartjátok előbb?

Kata

Kép
kateduo

Kata!

2 hét. Miért?

Meme
szinta

Mert én is agyalok rajta...., hogy előbb. Még nem néztem meg a naptárt, hogy milyen napra esik, de 5 nappal előbb utaznak a rokonok.....Még nem tudom...

Kata

Kép
kateduo

Baba!

Csajokról fotó??? A tengerpartról?

Annát elképzelem, ahogy kukkol a karámból.... :D :D

Hogy megy a futkosás kétfelé???

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Megnyugtattatok :)
Valahogy míg nem volt gyerekem mindig úgy képzeltem, hogy nélkülük egy percet sem, meg hogy milyen jó is lesz itthon mesélni, együtt játszani... most meg örülök, ha szabadulok picit :oops:
De már nagyon várom .)
Ma meg "hirtelen felindulásból" vettem két színházjegyet jövő hétre, kipróbálhatják a nagyinál alvást :)

Hiszti nálunk csak mérsékelt, szerencsére olyan igazi nagyjelenetet amit néha a boltokban, játszin látok más gyereknél, nem produkálnak. A bezárás elég szokott lenni, néha már az is ha megemlítem. De ha levágnák magukat a földre vagy visítanának én is tuti hogy kiakadnék.

Babona: egyáltalán nem vagyok babonás, nem is szoktuk nagyon figyelni, hogy előtte agy utána pár nappal tartjuk. A család amikor ráér akkor van. Mi mindig aznap megköszöntjük őket, az egyéb rokonok meg amikor tudják. De szerintem az a lényeg, hogy Ti jól érezzétek magatokat, úgy igazítsátok.

Mennem kell, már megint veszekszebnek :( :evil:
Ditke
ditke62

Ditke!

Most fognak először máshol aludni a csajok?

Kata

Kép
kateduo

Kata!
Igen, eddig még csak úgy voltunk bárhol, hogy velünk együtt voltak.

Még annyit akartam írni délután, hogy azért azzal vigyázzatok, hogy "nem mehetsz oviba ha bepisilsz", mert fordítva is elsülhet. Van egy kislány aki már 4 éves, de nem tudják oviba vinni, mert bepisil. Otthon már majdnem 2 éve szobatiszta, csak mikor vitték 3 évesen oviba akkor rájött, hogy ott egyedül kell maradni, anya elmegy, stb., szóval nem akkora buli, és elkezdett bepisilni. Az oviban egyszer-kétszer tolerálták, aztán mikor egész nap ez ment akkor szóltak anyukának, hogy nem szobatiszta a gyerek, nem járhat. A kiscsaj meg kerek perec megmondta, hogy azért pisil be, mert akkor nem mehet oviba, marad anyával otthon. Próbáltak már mindent, ha otthon van sosem pisil be, de ha viszik oviba akkor kezdi előlről. Azt hitték a nyár most majd megoldja, de most szeptemberben minden ugyanúgy mint régen: az oviban direkt bepisil. Most pszichológust keresnek neki, mert ez már nem normális.

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Meggyőztél!Nem kell az óvoda és a bili párhuzam!Bár én azért nem így fogalmaztam!Hanem: oviba csak az mehet,aki a bilibe vagy a wc-be pisil!Mert ott nincs pelus,csak wc. Innen meg már jön egyenes a kérdés,hogy "ki próbál belepisilini a bilibe/wc-be?" Na erre meg csak röhögnek jókat és együtt kiabálják:"én nem,én nem,én nem!" :twisted: Na erre varrjon gombot,aki tud.
Én itt feladom és újra várok!(másnapig :wink: ).
Mit néztek meg a színházban?

Meme!
Anyás???Még sokszor alszik velem!Ha apa nincs vagy a tv miatt szobát cserélnek! :roll: :lol: Bár tanulásnál már nem igényli a társaságom.Én meg idén nem kérdezem úgy ki,mint tavaly.Ha apja van,akkor ő foglalkozik vele.Ha nincs,akkor megkérdem,mi a lecke.Abból eldöntöm,mit kell felmondania (töri,természetismeret)Rá szoktam kérdezni,hogy kikérdezzek-e még valamit.De ha nem akarja,akkor egyenlőre hagyom.Majd a jegyei eldöntik,hogy jó-e ez a rendszer. Ha így nem megy,akkor szorosabbra veszem az ellenőrzést! :wink: :D

Kata!
Nálunk mindezeken túl az is gond,hogy az anyu még nem fektette le őket.Így nekem legalább fürcsire,mesére (ha vacsira nem is) haza kell jönnöm!Különben üvöltés lesz.Főleg a Marci igényli.De ha egy elkezd bömbizni,akkor a többi is fog!
Ráadásul jönne a nővérem is segítségnek.De az apu meg sugárkezelésre jár,csak éppen most nagyon ingadozik a vérnyomása.Remélem,addig az is rendeződik,mert így nem szeretném.ha egyedül maradna otthon.
Épp ma rágódtunk a dolgon a férjemmel!Újfent!Most éppen az került szóba,hogy menjünk a szertartásra és a vacsira ne! De mi van,ha ez csak az öröm-anya egyéni akciója volt és a fiatalok nem is tudnak róla?Akkor viszont mi ok nélkül bátjuk meg őket!Viszont azt sem szeretném,ha azt hinnék,hogy minden érzésünkön átgázolva bármit mondhatnak,tehetnek.Csak azért,hogy nekik (vagy bárkinek) kénylemes legyen!Úgy gondolom (legalábbis engem erre neveltek),hogy a vendéglátó dolga a legmesszemenőbben alkalmazkodni a VENDÉGEKHEZ!
ÁÁÁ!Szar ez mindenhogyan!Engem mi a fenéért érdekel,hogy megbántok-e valakit???Mások se foglalkoznak ezzel! :evil:

Na kész a pöri,megyek aludni!
Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

Oktoberben kezdjük csak az ovit mert az utazás miatt nem akartuk megkavarni őket,de van néhány "utolsó pillanatos pelusos" is és igy csináltak egy okt.-ben induló csoportot is.

Maradt a teknös jel de a piros almát dinnyére cseréltük. :)
Az rg.edző hosszu ujju rózsaszin dreszt kért!
Annyira cukik lesznek!

Meme!

Tényleg nagyobbnak tünnek mint a koruk,de azt is szokták kérdezni hogy mennyi van a két lány között?Ilyen gyorsan jöttek egymás után?
(Dorka nagyobb,magasabb mint Sün)
Azt szoktam mondani:Csak 4 hónap!
Kis gondolkodás,majd csodálkozás! :lol:
Hihetetlenek!Elhiszik.

Antalyában voltunk,nagyon gyerek centrikus hely.Ajánlom mindenkinek!
Egy baráti családdal utaztunk,ott is van két kislány(5éves és 20 hós),jót bandáztak együtt.

Rita
bellissima75

Sziasztok!

Cat

Nálunk a Home Center előtt szokott lenni utazó cirkusz, bár mi eddig csak az állataikat simogattuk meg, nem tudom milyen színvonalú lehet. Én őszintén szólva utálom a cirkuszt. Azért az ő kedvükért lehet, hogy majd vmikor mi is elmegyünk. Amúgy a Nagycirkuszban arról a vízishow-ról rengeteg jót hallottam, állítólag az egész kicsik is tátott szájjal nézik, olyan jó.

Kirándulás: nem megyünk el valahova mostanában együtt?

Hú, a hideg zuhany durva lehetett- megnéztem volna a fejét utána. :shock: Majd javasolom a barátnőmnek, az ő kislánya már elmúlt 3 és most kezdte a jeleneteit. Pedig eddig egy angyal volt, most meg egy telefonbeszélgetés alatt 3 ordítás is volt (na jó, beszéltünk v másfél órát...)

Edit

Nem semmi, hogy másfél órát végigültek a srácok 1 szünettel! Főleg a te kis elevenségeid! Mindig a kerítésmászós kée jut eszembe rólatok. :wink: Na, most már az enyémek is megtalálták... :roll:

Ha nem vagytok benne biztosak, hogy a pár nevében is beszélt anyuka, ciki lenne megkérdezni őket? Én szeretem a tiszta helyzeteket. Így legalább ha úgy döntötök, hogy nem mentek, tudnák, hogy miért nem. Ti meg nem dédelgetnétek esetleg felesleges sérelmeket, vagy meglátnátok, hogy mit ér ez a kapcsolat. Ha ezt komolyan gondolták és ráadásul ilyen tapintatlanul adták a tudtotokra, én nem sietnék ápolni a rokoni szálakat... :?

A fiúk hogy állnak beszédileg? Mostnanában nem is mondtad, vagy csak én maradtam le róla?!

Kata

Éjjel mentünk Bibibe, végig aludtak. Hazafelé elvileg a délutáni alvásuk idején indultunk, de még vagy másfél órát elbogarásztak menet közben. De nem nyávogtak, így nem bántuk. Aztán a Ragga-szurdoktól kb este hétkor indultunk haza, ott volt egy kis ordítás Niki részéről, mert állandóan ledobta az alvós cumiját. Amúgy direkt, ezzel próbálgatta a hatalmát- Robinak állandóan meg kellett állnia és kivenni, mert nem bírta a hangerőt. TŐlem üvölthetett volna a drága... Végül kb 8-kor bealudtak és mikor 2-kor hazaértünk átpakoltuk őket az ágyukba. Ott még csörömpöltek egy fél órát, de nyikk nélkül tovább aludtak. :D

Sztem is keress egy mebízható dokit és járjatok a végére ennek a dolognak. Főleg, hogy akár a bölcsi terveidet is befolyásolhatja az eredmény

Meme

Bili: tudod, egész nyáron bugyiztunk és D nagyon ügyes volt. De most, gondolom, hogy hidegebb van, kint többször bepisilt a bugyiba- meg persze Bibiben nem bugyiban voltak, mert sose voltunk otthon. Amúgy a kommunikációval nincs gond, már egész mondtaokban beszél, elég helyesen is. Tegnap pl kiküldött a konyhába narancsléért. Ennyi erővel a biliért is küldhetne,nem?!! Most pl 3 napja!!! ugyanaz a bugyipelus van rajta nappal, mert visszatartja amíg bilire nem kerül. Néha azért már reagál igennel is, ha megkérdezem hogy kell-e. És Zsombinál hogy volt a váltás: egyik nap még te cipelted a bilire 10 percenként, másnap meg már szólt? Vagy volt vmi átmenet?
Sajnos nálunk egész nyáron ennyi az eredmény: tartja, de nem szól. És előtte nincs jó példa se, mert Niki még csak nem is tartja. :shock:

Szülinap: furi volna előre tartani, de azt hiszem, engem nem zavarna különösebben. Én amolyan fél-babonás vagyok. :wink: pl megfogadtam vmit a terhességem alatt, ha rendben lesz minden. De elég nehezen tudnám teljesíteni és kicsit rosszul is érzem magamat miatta, nehogy pont emiatt történjen velük vmi. :oops: elég irracionális, nem?
Ditke

Tök jó lesz Párizsban!!! Épp itt volt már az ideje. Ettől még nem vagy önző dög, nem adhatod fel teljesen önmagadat a gyerekek kedvéért sem. Cseni még most is annyira anyás vagy már edzett? Én két dolgot tapasztaltam London kapcsán:

1. mindenről ők jutottak az eszembe, főleg az első 2 napon. Komolyan, már bosszantott a dolog, hogy minden mondatom úgy hangzott, nézd ez hogy tetszene nekik....

2. hiába voltak istenien el nélkülünk, azért csak megszívattak mikor hazajöttünk.

De nem bánom, hogy elmentünk, sőt, még ősszel szeretnénk elmenni egy hétvégére motorozni, ha összejön.

Rita

Konkrétan Antalya-ban voltatok? Mi pár km-rel arrébb, Kemerben voltunk egyszer. Nagyon tetszett az egész rész, de Kemerben pl sehol nem volt homokos part. Nekem ez gyerekekkel nagyon fontos, de én sem szeretem a köveset. Kirándultatok is? Annyira gyönyörű helyek vannak arrafelé, de maga Antalya is szép, amennyit láttam belőle.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)
Én nagyon örülnék valami kirándulásnak, de a következö 3 hétvégénk foglalt. :( Esküvöre megyünk, aztán Szabolcsba a rokonokhoz, majd a fiúk szülinapja lesz. Csak valami szép öszi kirándulás lesz belöle.

Cirkusz: Én is baromira utálom, dehát a gyerekeknek élmény. Azóta is minden este a vidámparkról kell mesélni nekik. 8)
Ezen a 7végén meg állatkertezünk, mert van ingyen belépönk. :D

Na szaladok a bölibe a fiúkért. Képzeljétek Nettke 3-asai is most szoktak be oda. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lilla!
Képzeld,az én kis ördögeim a Süsü előtt is képesek elülni másfél órát is! (ha hagyom :lol: ).De azért minket is meglepett a dolog!Főleg,hogy hirtelen felindulásból történt a cirkuszosdi,így nem igazán tudtam elmesélni nekik,hogy milyen lesz,mit lehet és mit nem ott csinálni.Ezt (mármint a váratlan élethelyzeteket) pedig eddig nem igazán tolerálták!
Az az igazság,hogy az ifjú pár Pesten lakik,így az esküvőig már tuti nem találkozunk.Telefonon meg tényleg furi lenne ezt megbeszélni!Az örömanyával tartjuk (tartottuk) inkább a kapcsolatot kisebb-nagyobb rendszereséggel.Még rágódunk rajta az urammal!
Beszéd: Oli nagyon szépen,most már hosszú mondatokban beszél.Összefüggéseket lát és következtetéseket von le.Olyanokat,amiket előtte tőlünk nem hallhatott.Ma például kijött hozzám a konyhába és így panaszkodott: Apa jonda,kikapcsolta Süsüt.Megverem apát! :roll: :wink:
Benike meg a Marci is elkezdett 2-3hete beszélni.Ők sokkal kevesebbet beszélnek (Olinak egész nap be sem áll a szája),igaz már rövid mondatokat ők is használnak. De -főleg a Marci - fele annyira se érthetően,nem tisztán beszélnek.Úgy tűnik,hogy Oli lett a parancsnok,állandóan irányít.A másik kettő meg dolgozik.Helyette is Pl: bejövünk az udvarról,Oli kiabál:Bibi (ez a Beni) segíts!Nem tudom lehúzni a cipőt!(meg se próbálja :roll: ).Beni pedig megy,kiköti a cipőfüzőit és lehúzza a cipőit.Sokszor még a heylére is rakja az Oli cipőit! :twisted: :roll:
És nálatok?Ki a cserfesebb?Mozgásban hogy álltok?Van különbség a gyerkőcök között?

Cat!
Már akartam kérdezni,hogy te hogyan motíválod Olit?
Nekem semmit nem akar megcsinálni!Egyszerűen rámondja,hogy nem tudom!Meg se próbálja!Ettől meg sík ideg vagyok,mert így meg hogy tnulná meg!Pl.: a másik kettő már nem csak hogy egyedül vetkőzik (alulról),de fel is veszik a nacit,cipőt.Oli meg még vetkőzést se hajlandó megpróbálni.Hiába kérem,dicsérem,fenyegetem -semmi! :evil:

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)
Oli egyáltalán nem motiválható. Csak zsarolható, de az se mindig. Ő sem öltözik, vetkőzik, csak a cipőt, kabátot, zoknit veszi le, de a nadrágot, pólót nem. Meg sem próbálja, azt mondja, hogy nem tudja. A felöltözéssel meg sehol nem állunk vele. Egyébként Ő olyan, hogy egy darabig noszogatom, és azért sem csinálja a dolgokat, aztán egyszer amikor már feladom, akkor megcsinálja. Nagyon önfejű, öntörvényű. A "nem tudom" az nála is alapfogalom, de meg sem próbálja, vagy megcsinálom én vagy nyafog Samunak: "Samu segíts!" Viszont beszéd terén nagyon beindult, mondókázik, énekel mindent. Néha égnek áll a hajam annyit csacsog.

Nálatok mozgásban van különbség Oli és Beni, Marci között?

Találkoztam pénteken Nettkéékkel. Nagyon helyes család! Beni sokkal kisebb mint a csajok, szó szerint a fejére nőttek. :D Mindhárman tejfel szőkék, és a lányok nagyon nagyok és fejlettek. Szépen beszoktak, csak ketten sírnak reggelente Beni és Nati, Sári egyáltalán nem. Mentünk ketten a gyerekeinkért, és mondtuk, hogy elhozzuk a csoport 2/3-át, ketten 5 gyerkőcöt. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Azért ez számomra mindig félelmetes marad!!! :shock: Mintha a mi Olinkról beszélnél,amikor a tietekről mesélsz!!!
Igen,van mozgásban különbség.Olinak sokkal kevesebb a mozgásigénye,lassúbb,ügyetlenebb.Mind nagympzgásban,mind finom mozgásban.Neki inkább a beszélőkéje fejlődik! :twisted:
Ha viszont utánamegy a másik kettőnek,sokszor pórul jár.Szoktuk is mondani,hogy ő a csapatban az agy!!!Minden rosszat kitalál!A másik kettő meg végrehajtja.
Viszont ezzel együtt nagyon durva is!A "birkó" (birkózás)az számára tökéletes játék. Ráül a másik hátára és élvezi,hogy az meg vonyít!Persze ilyenkor is hiába szólok rá,hogy száljon le róla,fáj neki és ő sem szereti,ha valamelyik ráül.Vagy odamegyek hozzá és leszedem vagy hallgatom a vonyításukat.
Amúgy is sokszor üti-vágja őket.Csak úgy!Persze erről se lehet leszoktatni.Számomra érdekes a másik kettő mellett és sokszor okoz nekem fejtörést.
Nettkééknek akkor bejött a papírforma!Ő is arra számított,hogy Sárival nem lesz gond. Milyen érdekes,hogy a lányok mekkorák, Benike meg pont olyan picurka maradt,mint amilyen születéskor volt.
Nálatok nem okoz gondot Olinak a közösségben,hogy ilyen makacs,öntörvényű?Én ettől azért tartok!Mert úgy látom,hogy nem igazán változik ez az idővel sem!

Képzeld,voltunk ma Budakeszin a vadasparkban.Nagyon jó volt!!!!Meg is fogadtuk,hogy egyszer úgy jövünk,hogy piknikezni is tudjunk. Kb. 2órát voltunk bent a vadasparkban,a fiúk nagyon élvezték.Volt amit nem tudtunk megnézni,de hát ők még csak ennyire vannak limitálva! :wink: Utána kajáltunk ott nem messze valami Gesztenyekert étteremben.Szuperul elvoltak ott is.Beültek a székbe,elnézegettek,míg megkaptuk a kaját.Igaz,már kutya éhesek voltak,mert fél 12 helyett 1óra körül ettünk.Ebéd után vadgesztenyét szedtek a terazson,amíg mi kávéztunk.Hazafelé aludtak egyet,aztán itthon még levertük a diót a fáról délután.Azt segítették összeszedni,leveleket összeseperni. Szóval jó nap volt!!!

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)
Szerintem a Ti Olitok is csak otthon "nagyszájú". A miénk is a bölcsiben nagyon jól viselkedik. Itthon durva, verekszik, sokszor ok nélkül beleköt Samuba, de persze Samu erősebb, amikor elpüföli akkor meg bőg. A bölcsiben már többször mondták a gondozónők, hogy a legjobb gyerek, sőt túl engedékeny, sokszor bántják. Szerintem és szerintük is ez a feszültség jön ki otthon belőle.

Nettke ugye most szoktatta be a gyerkőceit és bent volt sokat velük. Mondta, hogy Oli mimóza bent, hagyja magát, tehát teljesen más mint itthon. :shock: :shock:

Mozgásában ugyanolyan mint a Ti Olitok. Nagymozgásban Samu sokkal ügyesebb, Oli mozgása darabosabb, kevesebb a mozgásigénye, szeret itthon molyolni. Bár ebben azért az évek alatt érzek változást, korábban büntetés volt neki a kertben kint lenni, ma már vágyik a játszóra, udvarra, és nagyon ügyes a nagymászókán, csúszdán, lengőhídon stb. Szerintem ez ad neki kedvet hozzá. Korábban az elvehette a kedvét, hogy nem volt olyan ügyes ezeken mint Samu.

Szuper programotok volt ma. Mi is voltunk nemrég a Vadasban, makkot gyűjtöttünk. Ma megint állatkertezünk, sosem unják meg. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!

Ma megnétük magunknak a vidámparkot.
Nem is olyan gagyi!
Na jó,a barlang vasut minimum 100 éves,mégis azt emlegettéklegjobban.
A kisdodzsemezésből sirás lett de atöbbi nagyon tetszett nekik.
Még belefértünk a 100cm-s limitbe,(Dorka éppenhogy),de igy is 2 felnöttre 7000Ft volt.
Meddig maradhattok a bölcsibe?A fiuk szülinapjáig vagy nyárig?
Nem tudod véletlenül hogy a GYES folyamatában jár az uj rendelet szerint az ikreseknek vagy külön kell igényelni?

Rita
bellissima75

Rita :)
Nem kell újból igényelni, jár folyamatosan. 8)

Hááát szerintem az a lovas-körhintás dolog meg a barlangvasút kb 50 éve is így nézett ki. :D A csajok egyedül mentek a kisdodgemmel? Az enyémek csak a nagyban ültek velünk, a kicsibe nem merném egyedül betenni még öket. Kell a gázpedált is nyomni?

Ditke :)
Voltam a c und a-ban. Volt olyan szett, de csak 104-es volt a legkisebb, pont 2 db volt belöle. Mivel nem tudtam a telcsiszámodat Lillával konzultáltam, hogy mekkorák a csajok. A 104-es szerintem nagy lett volna, így otthagytam. 3.490 Ft egy szett, és szuperül néz ki. Fehér kisblúzzal van, emblémákkal az ujján. A mellény sötétbarna és pink és rózsaszín apró kárókockás, a háta meg barna-drapp csíkos. Álmaim kiscsaj ruhája. :lol: Megyek 2 hét múlva Nyíregyre, ha ott látok kisebbet akkor megveszem neked.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Megint Kilimanné vagyok, mert a férjem egyszerűen nem ér rá, hogy leüljön, és írjon akár két sort is.

Én meg "itthon vagyok, úgysem csinálok semmit, mindenre ráérek" (idézet a férjtől), úgyhogy írok egy keveset.

Nem tudom már, hogy ki kérdezte, talán te, Cat, hogy milyen volt a szálloda:

Ez egy háromcsillagos szálloda volt, nem is nyújtott se többet, se kevesebbet. All inclusive ellátással voltunk, és így tényleg nem is kellett se kajára, se italra költenünk.
Béreltünk két napra autót, és azzal jártuk be a sziget egy részét - na, akkor persze étteremben ettünk, nagyon fini spanyol kajákat (én nagyon szeretem a spanyol konyhát, meg az országot, meg a nyelvet is).

Viszont - ha minden jól megy - az októberi hosszú hétvégén négy napra mi is elutazunk gyerekek nélkül. A cél Milánó (Bergamo, Como-i tó - hátha találkozom George Cloonyval :lol: ), fapadossal.

Ditke,

Nem tudom, hogy jártál-e már Párizsban, de nekem nagyon bejött, tök hangulatos, nagyon jó kaják vannak, és hát nem utolsó sorban: üzletek :D

A bölcsit ma kezdtük. Két órát voltunk bent, ott is ebédeltek. Nem akarok nagyképű lenni, de esküszöm az én gyerekeim ettek a legszebben!
Azért minden elismerésem a bölcsis-néniknek, mert én tuti, hogy egy nap után Lipóton kötnék ki (ha nem zárták volna be). Nagyon kemény munka szerintem, és kb. 5 ft fizetést kapnak mindezért. Persze vannak fenntartásaim, meg nem tetszik egy-két dolog, de hát sajnos anyának muszáj visszamennie dolgozni. Egyébként mától dolgozom újra, szabadsággal kezdtem, és ténylegesen október 15-én megyek vissza :cry: :cry: :cry:

Holnap már elvileg nem leszek végig mellettük, el kell majd vonulnom, de ott aludni majd csak a jövő héten fognak.

Kérdés: ki mit vett, vesz az ikrek 2. szülinapjára? Tudom, hogy jó néhányan most fogunk születésnapozni, hátha van egy-két ötlet. Már vettem nekik egy dolgot a hétvégén Ausztriában, de nagy a család, ki kell osztani a feladatokat...

Detti

KépKép
kiliman

Szia Detti!

Ajándékkal kapcsolatban még nekem sincs sok ötletem, viszont azt már tudom mit veszek a pénzből, amiket fogunk kapni. Dédik, nagyik pénzt adnak...., elletve az egyik nagyi. Abból veszem meg a téli cipőjüket és az overálokat. Az az igazság, hogy így elég sok pénzt kapunk, annyiért meg azért nem akarok játékot venni. Tavaly ia kaptunk majd 60.000,- Ft-ot...., azért elég sok, túl sok!!! A maradék meg játék, de nemtom még mi...

Elég gyorsan megy a bölcsi nálatok. Nekünk az első 3 nap az úgy lesz, hogy 1-1-1 órát töltünk ott úgy, hogy én is ott vagyok. Aztán a 4. nap kimehetek inni egy teát, vagy mondjuk wc-re.... és így tovább, szóval ez tetszik. A többi részét nem tudom, de majd kiderül....

Én még kérdeznék az utazással kapcsolatban, hátha még útra kelünk az idén... (Szerdán megyünk útlevelet csináltatni) Kérdés: Amikor kocsit béreltek, hogy van a gyereküléssel? Adnak azt is?

Brigi!

Merre jársz??? Csak nem most költöztök??? Ha igen, az tök jó!!!!

Kata

Kép
kateduo

Jut eszembe.... Anyutól diavetítőt kapnak, azt tuti imádni fogják....

Kata

Kép
kateduo

Kata

Kértünk gyerekülést, és adtak. Persze ennek is volt valami költsége, már nem emlékszem, hogy mennyi.

Egyébként sokkal olcsóbb, ha még itthonról foglaltok autót, a neten keresztül. Majd megkérdem, hogy pontosan hol érdemes. Spanyolországban és majd most, Olaszországban is tőlük fogunk bérelni.

Merre tervezitek? Arra azért készüljetek, hogy repülővel két gyerek-két felnőtt húzós is lehet akár :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Ne is mond!!!!!

nem tudom elképzelni, hogy tudnak majd ennyi ideig egy helyben maradni..... :shock: :shock: Szerintem nem menne....., nektek hogy volt..., hogy bírták.
Nálam még az is gond, hogy parázok a repülőtől. Mindig nyugtatóval repültem eddig és végigbőgtem a felszállást.... :oops: Ezt most már nem tehetem meg.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Hát nem tudták végigülni természetesen, főleg, hogy visszafelé Mallorcáról előbb még Ibizára mentünk, és így 4 óra volt az út... :evil:
Odafelé hajnal 4-kor repültünk, akkor nyugi volt.

Viszont rendes volt a csaj a beszállásnál, mert nekem is és Á-nak is adott egy egész sort, ahol csak mi voltunk (nem lehet egy sorban két két éven aluli gyerekkel ülni)

Egyébként én utálok repülni, minden leszállásnál fáj a fejem, a fülem, most is odafelé a leszállást végigbőgtem, olyan szarul voltam. Vissza meg ugye, két leszállás is volt :twisted:

:twisted:

KépKép
kiliman

Detti :)
Csak aztán kint ne maradj a comói tó partján Clooney-val, és Kiliman egyedül jön haza! :D :wink:

A 2 éves szülijükre a következöket kapták. Pont most szedtem össze egy másik topikban:

Lego vontató autó, konyhai kütyük, vágható gyümölcsök, Play Doh gyurma, mesekönyvek

Ebböl az adagból minden sikeres volt, a mai napig játszanak velük. :D

Mi az amit megvettetek már?

Hogy oldjátok meg végül a munkábajárásodat? Mikor érsz oda a gyerköcökért majd?

Cat
Kép
cateye

Cat!

Gyurma is jó ötlet..., könyvek is, imádják a könyveket. Autót biztos kapnak, mert megőrülnek értük. Autóval alszanak....

Na még gondolkodom, van 1 hónapom.

Detti!

Na akkor te sem úszod meg a sírást, csak te a rosszulléttől, én meg a félelelmtől....durva lehetett a két leszállás.

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Nekünk rettenetesen bejött a Bartos Erika: Anna és Peti. Mindkét részét minden nap!!!! el kell olvasni nekik. Baromi unalmas, de én nem gondoltam volna egy éve, hogy így leköti a könyv majd öket.

Üdv. a klubban. Az enyémek is autóval alszanak. :D A Lego autóvontató szett ezért volt nagy siker, na meg a Bruder munkagépek. Egyszerüen autóból mindenevök. :D

Cat
Kép
cateye

Cat,

Természetesen járművet vettem nekik szülinapjukra… egy teherautót, amit egy bácsi vezet (ilyeneket szeretnek), és a csomagtartón van egy helikopter. Ha megnyomom a bácsi fejét, akkor elindul az autó, meg világít meg zenél, a helikopter meg felszáll. Egy tűzoltóautó is van hozzácsomagolva, ami szintén megy magától, meg világít és szirénázik. 40 euróról volt 20-ra leárazva :lol:
Persze mind a kettő kap 1 teherautót és egy tűzoltót. Én meg nem győzöm már kerülgetni ezt a rengeteg játékot :evil:

Gyurma? Már tudnának vele játszani? Lehet, hogy kipróbálom.

Ismeri valaki az Aqua Doodle nevezetű játékot? Azt is ajánlották, szerintem karácsonyra azt fognak kapni.

Szerencsére 6 órában vettek vissza, úgyhogy 2-ig dolgozom, utána jövök haza, 3-kor legkésőbb már át is vehetem őket. Illetve majd meglátjuk, hogy meddig alszanak. Az még nincs tisztázva, hogy ki viszi majd reggel őket a bölcsibe.

KépKép
kiliman

Hello Mindenkinek!

Én is előkerültem...és győztem visszaolvasni. Klasszak vagytok!

Ami a kétéves szülinapi ajándékot illeti: nekem is téma. Szerencsére nekem azért vannak vállalkozó kedvű ajándékozók is, és elég jól el is találják a dolgot. Ami a többit illeti: IKEA-s asztal székekkel és plüss kisvakond lesz tőlünk, vagány melegítő a mamától (valahogy az én gyerkőceim a ruhának is örülnek), valami nagyobb játék Apukáméktól. Eddig ennyi. Épp a héten megyek majd játéknézőbe, mert nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni a beszerzést. Sikerült szereznem Gulliver nagyker kártyát, és gondoltam benézek oda. Valaki ismeri? Milyen?

Amúgy velünk minden Ok. Ma jöttünk haza Alsópáhokról. Most töltöm fel a képeket, majd teszek fel. Jelentem páhok még mindig jó!

Edit,
Örülök, hogy jól sikerült a vadaspark program. Képzeld mi 5 évig Budakeszin laktunk, de valahogy nem sikerült eljutnunk a vadasparkba. Most már persze bánom. ;-)

Na megyek, mert zajlik a szokásos pakolás...
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)

Megvagyunk, de hulla vagyok!

Mindenhez akarnék hozzászólni, de nincs energiám. Szobatisztaságban mi is visszaestünk, de lehet, hogy valami hurut van a dologban, holnap viszek pisimintát a laborba.
Ajándékokat össze kellene szednem, de tuti kaptak egy ikeás babaágyat, amit nagyon sokat használnak. Meg puzzle-ket, ami szintén nagy kedvenc, bár csak anya mellett használható, mert ezt is hámozzák. :roll:

Köszönjük az érdeklődést. Még mindig nem költözünk, bár ez a lakás már romokban, épp csak működik. De holnap jön a gázóra, szóval elvileg szerdán már jók vagyunk. (ujjaim keresztben, mert ez szinte hihetetlen).

Szőlőt szívesen, de el kell jönnöd érte. :wink: Mi biztos nem tudunk menni, mert a fejem búbjáig vagyok munkával.

Most megyek aludni. Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Köszi Cat az infót!
Akkor ülök tovább a babérjaimon és várom a nagy lét! :lol:

A dodzsembe nagyon lelkesen külön-külön ,egyedül ültek be,nyomták a pedált,tekerték a kormányt,ütköztek,és elkezdtek bőgni.Ennyi volt a történet és már ki is menekitettem őket.

Repülő:1 évesen -aranyosan kusztak a sorok közt
2 évesen -végig üvöltötték oda-vissza
3 évesen -végig aludták oda- vissza (persze napszak és bioritmus függő a dolog)
Esetleg lehet trükközni az alvás elhuzással,akár napokkal elötte!
Nem követendő,de a barátnőm a thaiföldi utra dedalonetta kupot adott be.(nyugtat.nagyon!)

Ajándék tipp.:Berchet kisházikó-akciozzák most!
vagy decathlonos sátor bujó helynek.

Detti!

Esetleg kaphatnék én is a bulis képekből?
Kimaradtam a szórásból.
Köszi

Mivel többen is utaztok mostanság gyerek nélkül,ezért halkan bevallom vasárnap indulunk egy hétre Egyiptomba kettesben barátokkal.
Ja és ezt már tavaly is megjátszottuk és nem volt egy csepp lelkifurdalásom se,igaz a szüleim vigyáztak rájuk akikkel napi kapcsolatban vannak.
Semmi gond nem volt elóre megbeszéltük és nagyon jól érezték magukat.
Remélem idén is igy lesz!
Amugy jót tett az idegeimnek,és a hangulatomnak.

Rita
bellissima75

Cat!

Köszi, a 104-es Csengének talán jó, de Pepének tuti nagy lenne. Nyíregyen nemrég voltam, ott nem volt, de persze heti 3x kapnak árut, szóval bármikor változhat.
Köszi ha megnézed, de csak ezért nem menjetek, majd keresgélek felénk is.

Detti!

Külön-külön már voltunk Párizsban, csak együtt még nem jött össze. Egyébként nekem is tetszett, de a favorit még mindig London nálam :)

2 éves ajándék: szülinapra baba, babakocsi, vasalódeszka vasalóval, Lego és Megabloks (ez utóbbit már azt hiszem nem lehet kapni, pedig szerintem van olyan jó mint a Lego, ráadásul nagyobb figurákkal, zenével, szóval szerintem jobb volt, nem tudom miért nem menő. Ebből volt zenélő kisvonat ami magától megy körbe és attól függően változik a zene, hogy melyik figura vezeti, ezt a mai napig imádják.) Jó még a gyurma és a mesekönyv is, azokat is kaptak. A karácsony majdnem a két éves szülinap után volt, arra meg Thomas vonatokat meg sineket kaptak, ez is nagyon menő a mai napig, most kapnak majd kiegészítőket hozzá. Kaptak kisházat (nem is olyan kicsi :wink: ) és játékkonyhát, ezek is jó ajándékok voltak.
Ja, idén meg már megmondják mit szeretnének, úgyhogy már el is kezdtük a vásárlást, nehogy véletlenül ne lehessen kapni :) A lista eddig: Thomas vasútállomás, alagút, kis piros autó (Verdákból) amiről nincs lekopva a festék (merthogy az itthoniról már lekopott :( ), Matuka, kék autó (ennek nem tudom a nevét :oops: ), kamion, rózsaszín pizsama amin Micimackó van a mézesköcsöggel és megkergetik a méhek :shock: :lol: , stb... szóval azért az enyémek is autófüggők :?

repülő: szerintem ők jól bírják, a környezet kevésbé :shock: :lol:
Folyton mászkáltak egyikünktől a másikig, de a kaja valamennyire lekötötte őket, meg vittünk gyurmát, ceruzát, azzal is elvoltak.

Bölcsi: gratulálok a szép evéshez, nálunk ez még most sem megy. De bízom az oviban :oops:
Sajnos az oviban már szűkebbre szabják a beszoktatást, azt mondták az első hét végére már ott is kell aludni. Hát majd meglátjuk... Mondjuk én úgy megyek vissza dolgozni - már ha addig kitalálják a nagyok, hogy mi is lesz a melóhelyemmel - hogy novembertől bölcsisek, én meg januártól veszem ki a szabit, tehát olyan február közepén mennék vissza valójában. Addig remélem beszoknak és a kezdeti kórságokon is túlesnek. Jó Nektek, hogy lehet 6 órában dolgozni... nálunk nem engedik meg. :(

Mindenkinek jó pihenést aki most készül valahová.

Ditke
ditke62

Megint Kilimanné :lol:

Meg volt a második nap is a bölcsiben... Most már bementem az udvarról, egyedül maradtak kint. Aztán amikor mentek ebédelni, Bernát észrevett, és elkezdtett sírni, meg Anyázni :(
Megnyugtattam, tisztába tettem őket, és egyedül mentek be a szobába játszani, majd ebédelni. Itt is Bernát csinálta a fesztivált, mert nem volt hajlandó enni (mondjuk itthon is elég rosszul eszik), és ordított.
Ambrusnak nem hiányoztam egyáltalán :lol:
Viszont mindent megevett megint, még tányért is kinyalta...

Bernáttal elég kemény lesz szerintem, már most minden bajom van, hogy mi lesz, ha egész nap, amíg nem megyek érte, sírni fog. Annyira sajnáltam :cry:

Van valaki még Ritán kiívül, aki nem kapta meg a talis CD-t? Rita, neked is már megírtam, de még nem volt időm postára adni, de a héten megteszem!

Detti

KépKép
kiliman

Én sem kaptam Cd-t, de én kicsit később írtam címet talán. Ha nincs meg, akkor küldöm még egyszer.

Köszi!

A bölcsihez meg kitartást! De biztos menni fog. Neked sztem még nehezebb lesz, mint nekik, legalábbis sztem. Én utálnám ott hagyni őket, mert nagyon hiányzonának, de gondolom ezt is meg lehet szokni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Edit

Írtam neked egy jó hosszút hétvégén és mikor elküldtem, láttam, hogy vmiért nem voltam kapcsolódva!!! :evil: :twisted: :x

Szóval a lényeg: beszédben most nagyjából egyformán állnak; nagyon szépen, olyanok számára is érthetően beszélnek, akik keveset találkoznak velük, mondatokban. Én azon szoktam meglepődni, hogy mot kimondanak olyan szavakat, amiket elég régen hallottak és akkor persze még nem tudták mondani. Most meg emlékeznek rá és magától értetődően használják!!!
Én mozgásban sem látok köztük különbséget, mindkettő hétördög. Inkább természetben van köztük különbség, Niki nyávogósabb, Dávid agresszívebb, de egyben kedveskedőbb, bújósabb is. Amúgy mindketten egyformán mozgékonyak, amit az egyik kitalál, a másik rögtön utána csinálja és még az sem egyértelmű, hogy melyik az ötletgazda- hol ez, hol az. :D Talán D egyensúlyérzéke jobb Nikiénél, de ez valszeg azért van, mert Nikinek rossz az egyik szeme. De gyakorol és néhány alkalom után már ő is csinálja amit Dá kitalál, szóval fejlődik nagyon. 8)
Az nálunk is nagyon megy, hogy egymás fejére hátára másszanak. De Dávid nagyon jól tűri, nevet, ha NIk csinálja, viszont Nini csak vonyít DÁ alatt.

Brigi

De jó! Harisnyáért cserébe szőlő! :wink: Nálatok ezek szerint nem ment tönkre. Anyóséknak idén alig lett szőlő, állítólag a nagy meleg+a sok eső. :roll: Van már 9 v 10 hari nektek és elég jók. Úh NE vegyél!!!! Találd ki, hogy és mikor adjam oda.

2 éves ajándékok: kerti házikó, játék konyha- néha rájuk jön és játszanak vele, de nem kedvencek. Először nagy sláger volt!
babzsák fotelek: imádják!!! minden nap abból nézik a mesét.
kicsiknek való szintetizátor, álltahangokat is ad, meg egyedül is zenél: minden zenélőt imádnak, ezt is.
Tesco-mosógép: szeretik, csak a mienknek mindig lejön az ajtaja és akkor nem forog. (de uncsitesóméknak jól működik)

A nyáron kaptak csak úgy fűzhető fa gyöngyöket: álltaok és gyümölcsök-zöldségek, elég nagy lyukkal, a zsinór végén műanyak bigyó, hogy könnyebb legyen vele fűzni. Elég sokáig leköti őket. Gyurma, zsírkréta is bejön két éveseknek már.

Niki most egy kb 60 cm-s hajas babát kapott anyutól- vele alszik, odaadja neki a cumiját, eteti. Nagyon édes. És Dávid is szeret tenni-venni vele. ÉN meg imádom öltöztetni, elraktam egy csomó pici ruhájukat és mind jók rá!

Rita

Van neked szived? :wink: :wink: 1 hét Egyiptomtól megfosztani a lányokat? Mi télen együtt voltunk és úúgy imádták! Most is megyünk majd tél végén, jaj, de várom már!!!! Üdv a tevéknek!!!

Repcsi: enyémek nagyon jól viselték, persze félúttól már fel-alá rohangáltak a gépen, de a nagyobb gyerekek vitték bűnbe őket. :D Visszafelé aludtak, hajnal volt. Most meg már állandóan mondják, hogy repülni szeretnének. (tavalyira nem hinném, hogy emlékeznek, de most mindig nézzük a repcsiket az égen. Már a hangjáról is megismerik és keresik)

CAt

Hú, azok a Bruder gépek naggyon jók!!! Mi most Bibiben néztük ki őket, de marha drága volt. Te hol vetted és mennyiért? Ezek is minden ilyenért oda vannak. Karira biztos bejönne nekik.

Detti

Tudsz képet rakni azokról a járgányokról? Leírás alapján jól hangzik...

Vikóka

Mi voltunk egyszer a Gulliverben, elég sok minden van, de én a Régiótól voltam elájulva, hogy ott mi minden van! És simán odamész és kapsz kártyát.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nálunk gyakorlatilag a fehér szőlők már régen leértek. Illetve ami van, az nagyon ramaty, mert csupa héj, meg mag. De nem is vártunk sokat, lévén, hogy se metszés, se kapálás, se kötözés, semmi. Ami lett az ajándék. Viszont rengeteg az otello. Valszeg sok eredetileg nem annak "készült", de visszavadult a gondozatlanságtól. Szóval kék szőlőnk van. De abból aztán mérhetetlen mennyiség. Ha szereted, jó sokat adok. Tegnap készült belőle körte-alma-szőlő lekvár, de tervben van a birs-otello is, de azért ennyit nem tudunk megfőzni. Bornak meg nem annyira jó (meg nem is szeretnék most borászatba beletanulni :wink: )
Jártok a városban valamikor? Csütörtök reggel megy Artúr a kazánossal ki, akkor esetleg szedetek vele Nektek is.

A harisnyákat meg köszi, majd elmegyek érte, ha ti nem jöttök a szőlőért, csak még nem tudom mikor. :lol:

Másoknak nem kell esetleg? Garantáltan bio kékszőlő?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Rita :)
Jó utat nektek! Szuper lesz az tuti, de belehalnék a kiölkök hiányába.

Nem lesz ott gond Bernáttal sem. Hidd el minden gyerek megszokja. Még az én érzékeny Olivérem is megszokta a bölcsit, pedig küszködtünk vele eleget. Most meg állandóan "ododába" akar menni. :D Kajálni is fog rendesen, mert eszi, nem eszi nem kap mást, és erre Ö is rá fog jönni. A szülönek sokkal rosszabb az elválás, majd megszakadt nekem is a szívem.

Sajnos a Bruderek baromi drágák, de iszonyú jó minöség. Egy apró darab sem törik le róla, pedig könnyü müanyag. Szóval ezt kell megfizetni. Mi tavaly kaptunk a szülijükre 2 munkagépet, és utána megkérdeztem, hogy hol vették, ezt mondták:

http://www.agrarkapu.hu/shop.php?bid=20&tfid=165

Cat
Kép
cateye

Lilla

Itt vannak az autók. Mondjuk élőben jobban néznek azért ki, mint így képen. Én mindennap bekapcsolom (amikor nem látják-hallják), mert nagyon tetszik :lol:

Kép

Kép

KépKép
kiliman

Ja, és a 19 eurót asszem bőven megérte :D

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Meme,
Anna barna még, bár már kicsit haloványabb. :wink:
Nálatok Zsófi? :)
Ami azt illeti, én nem tartanék előre szülinapot, még a sajátomat, vagy Laciét is inkább utólag ünnepeljük, de nem igazán babonából, inkább csak a "tisztesség kedvéért".
Nálunk meg párom idén is ragaszkodott hozzá, hogy aznap tartsuk a csajok szülijét, amikor van, igaz, hogy csütörtökre esett, de nem baj, "aki bújt, aki nem" alapon ment.

Kata,
teszek majd fel tengerpartos képeket, csak mindig rohanásban vagyok.
Amúgy szerencsére nem mindig kell kétfelé futnom, többnyire egyirányban rosszalkodnak! :lol: Sőt, ha valamelyikre rászólok valamiért, hogy nem szabad, abbahagyja, de a másik rögtön ott terem, és ő is kipróbálja, hogy neki sem szabad-e?? :shock: :roll:

Lilla,
nálunk is hasonlóan zajlott az utazás, éjszaka, alvással. Odafelé és visszafelé is megálltunk egyszer, mert Zsófi elgémberedhetett, nyöszörögni kezdett, fel-felsírt, látszott, hogy nagyon nyugtalanul alszik. Megálltunk, előre vettük egy kicsit mocorogni, nyomkodni a gombokat :lol: , aztán mentünk tovább, és szépen visszaaludtak.
Érkezéskor át az ágyba, alvás tovább. Örülök, hogy ezek szerint ezt nagyobb korban is meg lehet játszani. :wink:
A szurdokos képet Lacinak is mutattam, együtt csorgattuk a nyálunkat! Főleg, hogy mi is el akartunk menni a Krka nemzeti parkba az utolsó nap, de aznap egész délelőtt szakadt az eső, csak délutánra lett újra jó idő, ráadásul valami megcsíphette éjszaka a talpamat, mert bedagadt és menni sem bírtam... :twisted:

Edit,
láttátok menet közben a repteret? Ahogy Keszi felé mentek az 1-es felől, jobb oldalt van, kint is voltunk szombaton. :D
Jaj, a csajok nálunk is segítenek diót szedni, én szedem a földről a kosárba, ők meg szórják ki a kosárból a földre. :lol: :lol:

Na, most is csak eddig jutottam a visszaolvasásban, mennem kell velük ki a kertbe, majd még később próbálok jönni.

Kép
baba888

Baba

Hú, elfelejtettem képet csinálni a mellényről, bocs! És már akartam mondani, mikor betét nélküli szandit kerestél, hogy nekünk van 1 ciklámen Supy-nk 20-asban, jó állapotban. Nekünk tavaly télre volt, bentre. Nagyon nagy lenne?

Brigi

Imádom a kék szőlőt!!! Tényleg nem tudtok kijönni vmikor? Olyan jó lenne! Amúgy Robi van minden nap a Bosnyák tér környékén, én meg jövő kedd-szerdán leszek suliban. Azért a gyerekekkel jobb volna.... Naaaa.... lécciiii! :D

Cat

Itthon még olcsóbbak is a Bruder cuccok, mint Bibiben voltak- naná, nyaraló hely. :roll: De így is durva. Amúgy ezek tudnak is vmit vagy csak élethűek?

JA, ajándékötlet két éveseknek: azért lehet, hogy pont kétévesen még nem lenne jó, de karia már igen: távirányítós járgány. Mi most kaptunk egy megabloks példányt, 2 gomb van rajta, egyikkel egyenesen megy, másikkal forog. DÁvidnak nagyon tetszik. Chiccoban is láttam ilyen baba-kivitelt, ami ilyen kortól jó.

Detti

Jól néz ki az autóka. De hogy is van a helikopterrel? Mitől száll fel? :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Meme,
még azt kérdezném, hogy hol lehet ezt a flavin kids lekvárt beszerezni? Én rákerestem a neten, de ilyet nem találtam, csak Flavin7 nevű valamit...

Brigi,
megérkezett a gázóra?

Lilla,
valamikor a jövő héten kiugranék a lányokkal, és akkor megnézném a mellényeket, meg felpróbálnák a szandit. Végülis, ha most nagy, lehet, hogy tavaszra pont jó lesz...

És akkor néhány kép:
Kép

Kép

Kép

És egy a diószedésről :lol:
Kép

Kép
baba888

Baba

Gyertek csak, hétfő, csüt, péntek jó nekünk. Mekkorák lettek a lányok, hihetetlen!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Baba :)
Ez az utolsó kép zseniális. Annyira édes a kis ravasz, hogy fantasztikus. Az a nézés!!!!!

Gázóra tegnap jött, a tűzhely már használható. Holnap hajnalban kazános. Aztán uccu. Csak net nincs még, pedig az kellene a munkához, de majd meglátjuk mi lesz.

Azt hiszem tényleg nem fog menni, de azért ne tegyünk pontot a végére.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Baba :)
Az a diós kép az csúcs! Nagy sunyik! :lol:

Nem csinálnak semmit a Bruder autók, csak tökéletesen élethüek, és nem esnek szét semmilyen gyepálásra,dobálásra.

Nakünk nem jött be a távirányítós autó amit 2 évesen kaptak. Azt hiszem pont Chico. Addig nyomják a gombot, amíg ki nem fogy az elem. Márpedig marha gyorsan leszívja. Ráadásul direkt nekivezették a falnak, ajtónak, jó nagy sebeséggel. De lehet, hogy csak az enyémek ilyen hülyék, mások tudnak vele kultúráltan játszani. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönöm az ajándék ötleteket...., csemegézem belőle... :D

Cat!
Ezek a Bruder munkagépek nagyon jól néznek ki, gondolkodtam rajta, nálunk az a gond, hogy nemcsak dobálják, hanem megrágcsálják. Pl. minden autónak, aminek igazi gumi van a kerekén, azt lehámozzák a fogukkal. Ezeknek milyen a kerekük?

Lilla!
Én is mennék, de a világvégén vagyunk tőletek...... :cry: :cry: , na meg kocsi nélkül és vezetni tudás nélkül nem megy.... :( Na majd, ha Meme tart egy talit... :wink: :wink:

Meme!
Hol jársz??? Megy a suli?

Baba!
Csajok már megint nagyot nőttek!!! A diós kép csúcs!!! Ez a szem, arc Nagyon jó!!!

Vikóka!
Végül is vettél cipőt, milyet? Egyébként az enyémek is örülnek a ruháknak, mindig rögtön fel akarjáj venni, ha valami újat kapnak....

Detti!
Nekem nagyon tetszik a fiúk szülinapi ajándéka!!! Én is játszanék vele..... :oops: , de tényleg, mitől repül az a helikopter?

Kata

Kép
kateduo

Brigi!

Nem is írtam.., tök jó, hogy van energiád ilyen jó kis lekvárokat gyártani. Nekem tuti nem menne....biztos nagyon fini lehet.

Kata

Kép
kateduo

A lekvárokat anyukám csinálja. :) Én csak a recepteket keresem ki, meg besegítek az előkészítésben. Sajnos dolgozom. Most éppen a hócipőm is tele van, és szeretnék inkább megint babázi, és lekvárt főzni. De a piszkos anyagiak. :roll: :roll: :roll:
A boltban már kérdezték anyut, hogy mit csinál ennyi cukorral? :) Mondta, hogy minden nap lekvárt főz. :) :) :)

Amúgy nagyon élvezem, hogy van "termésünk"! Ez hiányzott már évek óta, hogy annyit egyek valamiből, amennyi belémfér, sőt meg is unjam!!!

Na puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csajok :)

Mit csináljak Bobóvak? Veri Rékát, de csak azért, hogy rá figyeljek! Nem azért, mert összevesztek vagy valami. Ha a figyelmemet akarja felkelteni, akkor egyszerűen odamegy és fejbe veri valamivel. Ha nem sikerül a célt elérni, akkor megy tovább és addig üti, amíg kénytelen vagyok beavatkozni. Tudom, hogy féltékeny, de egyszerűen nem tudom, hogy tudnék vele még többet foglalkozni, Rékával már így is alig csinálok valamit.
Az nem jött eddig be, hogy Ré adja vissza, mert nem adja, csak nyávog. Bó meg direkt még nyávogtatja is azzal, hogy elszedi a játékait, nem hagyja békén, stb. Amúgy meg egy kis angyal, ha más gyerek is van ott, akkor odaad minden játékot, még visz is másnak, hogy ő is játsszon!
Valamelyik nap elmentünk kettesben (Réka meg nézett utánunk - azt hittem visszafordulok :cry: ), de hazajöttünk és még azzal a lendülettel nekikezdett Ré bosszantásának. Persze fáradt volt, meg minden, de legalább egy kicsit lenyugodhatott volna.

Teljesen be vagyok sz-rva, hogy nem fogják egymást szeretni, mert úgy érzik, hogy a másikat jobban szeretem. Az sem dob a helyzeten, hogy kénytelen vagyok dolgozni. És hát a lelkiismeretfurdalás, hogy valamit elrontottam, mert az egyik gyerekem úgy érzi, hogy nem szeretem eléggé. :cry: :cry: :cry:

Adjatok ötletet!!! Légyszi, légyszi, légyszi!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

K-né újra

Kata, Lilla

Hogy mitől száll fel, azt nem tudom, mert még nem próbáltam, mert ezer db kapoccsal, csavarral és dróttal egymáshoz vannak kötözve, és még nem volt idegzetem szétszedni. Azt tudom, hogyha megnyomom a bácsi fejét, akkor a helikopter propellere működésbe lép, forog.

Ma már a negyedig napunkat töltjük a bölcsiben. Tegnap teljesen otthagytam őket, hazafelé az autóban bőgtem egy kicsit :cry: Az biztos, hogy nekem sokkal rosszabb lesz az elszakadás, mint nekik. Olyan fura itthon lenni egyedül (viszont tudok takarítani :D )

Ők meg tök jól elvoltak, csak Bernát csinálta a fesztivált, amikor be kellett jönni az udvarról és ebédelni kezdtek. Nem hajlandó enni
egyáltalán, nem tudom, hogy mit csináljak vele. Kíváncsi leszek, hogy ma hogy reagál az ebédre...

Baba,

A csajszik nagyon aranyosak, élvezték a tengert? Ha mi megkérdezzük Ambrustól, hogy milyen a tenger, a válasza: "Sós".

A nyaralásos képek nézegetésekor meg mindig azt mondják, hogy "oda, oda". Hát igen, én is szívesen visszamennék :lol:

D.

KépKép
kiliman

Nem gumi a Bruder autók kereke, nem tudják lerágni. Ilyen kemény müanyag. Az enyémek is leszedik ha gumi kerekü. :wink:

Brigi :)
Nálunk is állandó az egymás püfölése, de nem annyira egyoldalú mint nálatok. Én nagyon keményen fellépek ellene, ha tudom kia ahunyó. Elzárás és külön vonulás müködik.

K-né :D :D
Ügyesek a fiúk! Mikor fognak ott aludni? A gyümölcsöket sem eszi meg B? Hidd el késöbb enni fog, ha látja a többit. A nálunk nagyon rosszul evö gyerekek is evösek lettek pár hónap alatt. Igaz nem úgy mint az enyémek, de magukhoz képest.

Jópofa az a játék! Még az én kölkeceim is eljátszanának vele az tuti.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?