Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Verna: hát remélem nem lesz baj, de azaz igazság, hogy ha mindentől óvnám, akkor nem is ehetne!!!!!
A csirke, pulyka: madárinfluenza, marha: szivacsos agyhártya, Disznó: sertéspestis, hal: olmos vizek, növények: nitrát.

Hát mit együnk????

Képzeljétek, Kristóf egész éjszaka nem aludt, szerintem jön a 6. és a 7. foga, felment a láza és egész éjszaka üvöltött hiába kentem neki, dentinoxal, és csak akkor hagyta abba, mikor kapott egy hűtött rágókát.

Kép
tami2900

Tami:
ez aranyos :). Én ha nem fogok babát várni, meg szoptatni, akkor újra vegetáriánus leszek, ugyanis előtte az voltam. Bár a tojást meg a tejet nem zártam ki az étrendemből. A zöldséget, meg a gyümölcsöt meg lehet oldani bio növényekkel, de azért az nem olcsó. Az az igazság, hogy ebben a fenenagy technológiai tejlődésben tönkretesszük a természetet (arról most nem is szólok, hogy az ember milyen szinten alulmarad), így most ez az eredménye.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

fejlődésben, bocsi :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, hogy lehet valaki vegetáriánus, ha egyszer az, majd nem az, majd megint az?
Én pl. már azt sem tudom mióta nem eszek csirkén és halon kívül más húst, mert egyszerűen nem szeretem a többi fajta húst és nem azért, mert arca, meg szeme, meg lába...stb van, hanem mert nem ízlik, fura szagú meg ilyenek. Nem tudnám elképzelni, hogy egy piros sült-ropogós csülköt majszoljak, ami nagyon jól néz ki, meg a férjem imádja, de helyette inkább egy jó rakott krumpli, vagy grízes tészta.
A várandósság, szoptatás nem zárja ki a vegetarianizmust, a hús helyettesíthető mással.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
tudod, amikor elkezdtem babát várni, akkor megígértem magamnak, hogy ha megkívánom a húst, enni fogok, mert a babónak kellhet. Ugyanis előtte nem tudtam megenni a húst, nem szerettem, már kb. három éve voltam vegetáriánus. Aztán kb, négy vagy öt hónaposan megkívántam a gyros-t. Vártam egy hetet, mert gondoltam, hogy lehet múló szeszély, de amikor egy hét után megettem, akkor nagyon jól esett. Azóta eszegetek, de nagyon keveset. Tehát egy egész süt csirkecombot nem bírok megenni, vagy rántott húst vagy ilyesmit. Nem tudok enni színtiszta húst, csak sonkát vagy szalámit a szendvicsre, pulykából leginkább, de azt is csak egy-két napig tudom enni egy héten, mert utána már nem csúszik le. Tehát heti max. három napig tudok enni húsos ételt, de nem sokat és nem sokszor. Tehát így van, hogy én most nem vagyok vegetáriánus. :) De vissza fogok állni, mert szerintem utána megint nem fogom kívánni. Ráadásul amikor nem ettem húst, akkor is tökéletes volt a vérképem, tehát sikerült pótolnom, akkor meg miért kínozzam magam. Amúgy ha húst eszek, akkor azért megérzem, nehezebben emésztem, meg ilyenek. Tehát megvan a hátulütője, de a babáért megteszem még ezalatt a kis idő alatt :). Ha szoptatás alatt nem kell, akkor inkább nem ennék akkor sem. Akkor már nem kell szerintetek?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sült csirkecomb, bocsi :). Talán el kellene olvasnom, mielőltt elküldöm :).

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

hmmm...most egy gyrost én is ennék..... :D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tudod, mi az érdekes? Hogy nem mindenhol ettem meg. Az Örsön van egy hely, az ízlett, de máshol nem volt jó. Az Árkádban is ettem, de az nagyon rossz volt, pedig szép volt a hús is meg a zöldség is. Nem tudom, miért...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

mi itthon szoktuk csinálni, veszünk pitát, csirkemellet, gyros fűszersót, és sok sali, paradicsom, káposzta, paprika, uborka, egy csípős és egy fokhagyás szósz. Összepakoljuk, aztán mehet befelé...:-) nyami

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Na köszi szépen! :lol:

Idejövök, leülök a gép elé amíg csend van itthon, hogy most majd jól utánaolvasok a kihagyott dolgoknak, erre gyros meg egyéb kaják a téma... Mindjárt éhenhalok!!!! Megyek is kajálni, és megpróbálom anyukámat rávenni, hogy süssünk palacsintát! :P

Ja, így fürdeti Bogi a hugicát (apa csak asszisztál):

Kép

Sziasztok! :lol: :lol: :lol:
andibab

Én kismamakoromban egyszer nagyon megkívántam a hamburgert. Nem vagyok egy hamburgeres, de akkor nagyon jól esett.

Piroska, nem tudom, én nem vagyok vegetáriánus, de szerintem úgy is érezni fogod, hogy ha kell a hús a szpotatás alatt. Az eleén én még biztos, hogy ennék, hagy induljon be az a tejcsi. De mint mondtad, hús nélkül is jó a vérképed, szóval nem tudom...

Tiop, jobbulást nektek!!!!

Angyalkrisz, Csenge nagyon édes, szép nagy haja van. Az én leánykámnak is ilyesmi haja volt ennyi idősen, na jó, lehet, hogy nem volt ekkora :lol:

Andi, Bogi édes kis gondoskodó leányzó :D Egyáltalán nincs féltékenység?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Na, voltunk dokinál. A külső méhszáj már nyitott, de a belső még zárt, úgyhogy nincs vész. A doki felkészített, hogy azért legyünk készenlétben, ha netán elfolyna a magzatvíz, akkor azonnal futás be a kórházba. Remélem, hogy erre nem kerül sor!
Lehet, hogy tegnap nem kellett volna nagyon gyomlálni? Hát, nem tudom...
De mondtam a dokinak, hogy aktív vagyok azért, azt mondta, hogy nem baj az, jól teszem. :)
Szóval ennyi! Most már várunk. Jövő héten újra NST, addig nekiállok most egy kicsit gyorsan tanulni.
Ichtus:
Szerintem az elején enni fogok, de az annyira nem lényeges, mert úgyis elég keveset eszek. De a tej a lényeg, az fontos, hogy beinduljon. :)
Andi,
jajj, de fürdetném már én is a babót! :)
Csók mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Hát kezd izgi lenni a dolog nálatok is és persze Juttáéknál is. :D 8)

Tiop!
Jobbulást a családnak! Egyetek sok c-vitamint!

Ma nagy sikerélményem volt, főztem a csajszinak krumplit-almát és pici sóval és kölespehellyel. Kb. 10 kanál lement neki és ez már nálunk nagy haladás ám! :D

Tusi veletek miújság ?? Régen jelentkeztetek! :roll:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Andi, nagyon szépek a csajok!!!

Piroska, lassan akkor lenne vész ha tök zárt lennél és mondjuk jó vastag méhnyakkal!! :lol: :lol:
No és tanulj, mert nemsoká nem lesz rá módod! :wink:

Vega cucc, na én nagy anti-vegás vagyok - de ebből nehogy olyan vitát nyissunk mint a macsekokból - pusztán azért mert az ember biológiailag mindenevő, tehát vegyes étrendes. Bár az is tény, hogy ez biológiailag heti 1-2x jelentene husit, manapság meg egyfolytában azt nyomunk... Persze akinek a hasa nem bírja az más, nekem se esik jól a zsíros hús... meg ha vki világnézeti okokból tőlem az is rendben, csak szerintem alapból (azaz biológiailag) nem erre vagyunk berendezve...
Persze a húst-hússal sem egy egészséges dolog!! Mert az tényleg megterheli a gyomrot...

Remélem nem tapostam lelkekbe, mindenki azt tesz amit akar. A vega cucc is OK, csak akkor sokkal jobban oda kell figyelni, hogy a fehérjét mivel lehet pótolni, de gondolom aki erre adta fejét pontosan tudja ezt és odafigyel.

Jutta

KépKép
jutta

Piroska!
Tudod mi az érdekes?
Én a terhességem előtt fogytam le nem sokkal 26kg-ot a 90 napos diétával. Utána csak úgy tömtem végre magamba a husit, igaz előtte is nagyon szerettem. Viszont, amikor terhes lettem már nem kívántam :oops: Alig bírták belémszuszakolni, hogy azt is kell ennem :shock: Egy fél szeletet ha meg tudtam enni, az már nagy szó volt. Viszont a gyümölcsökből rettentő sokat ettem, napi 2 kg-ot biztos elrágcsáltam a melóhelyen. :lol:

Kép
klmaria

Sziasztok!

Érdekes, én sem eszem sok húst, és akkor is dőleg szárnyasokat, de hetekig is kibírom nélküle. Mégis, a szoptatás alatt szinte csak húst hússal kívántam, eszméletlen mennyiséget tudtam belőle enni! :roll:

Angyalkrisz,
Naggyon édes Csenge!!! Micsoda haja van!!! Gyere most már sűrűbben, ha tudsz!

Andibab,
milyen ügyesen fürdet Bogi! :lol:

Verna,
teljesen igaz, hogy aki havi 30e Ft-ból neveli a gyerkőcöt, az nem fog 25-30e-ért üveges kaját venni, de az még nagyon sok minden egyebet sem fog venni, amit mi itt a fórumon megveszünk. De az is igaz, hogy manapság, hacsak nem a saját kertedben termelsz, amiről TUTI tudod, hogy 1:nem nitrátos, 2:nincs benne egyéb, már beleivódott növényvédő szer, akkor sajna nem lehetsz 100%-an biztos abban, hogy amit veszel, az nem lett mindenféle vegyszerrel kezelve!!! Nincs a zöldségekre és a gyümölcsökre ráírva, hogy mivel és mikor kezelték. Persze bio-t lehet venni aranyárért. Egyébként a bio-ról is megvan a véleményem: pont múltkor néztem egy műsort, amiben az volt, hogy még a bio-hoz is adnak adalékokat, mint pl. guargumi. No comment... Na mindegy, ez most nem is lényeges, persze én is adok Marcinak kóstolót mindenből, amit mi eszünk, és most már egyre többet adok ezekből, de amíg megengedhetjük magunknak, addig nagy mennyiségben inkább az ellenőrzött kaját adom neki. Aztán ha vége a télnek, akkor már mehet a "felnőtt" kaja minden mennyiségben!

Lányok, a múltkor téma volt a cipő, és hogy az Elefanten milyen jó. Hát, én ma néztem néhányat, és amik jó puha talpúak, az csak 18-19-ben vannak, ráadásul nagyon vékonykák, amik meg igazi őszi-téli cipők, azoknak eléggé kemény a talpuk. Csak erővel tudtam őket meghajlítani. Ez normális? Persze télre nem lehet papírvékony a cipő talpa, de akkor most milyen a jó cipő????

Kép
Kép
nircee

Klmaria,
sokat hallottam már erről a diétáról, nem tudsz segíteni, hogy hol van egy jó leírás róla? Nekem sürgősen le kellene fogynom 12kilót. :oops:

Kép
Kép
nircee

Nekem bejött, csak az első hét volt rossz, aztán teljesen átálltam.
Itt találod a leírását, ha valami kérdésed lenne, akkor ne kímélj! :lol:
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=74&cid=22684
http://www.wellnesscafe.hu/reform_90.ph ... 4a8d21018a
Ha már nem szoptatok én is elkezdem. Végigcsináltam a 90 napot és csak 2-3 kg jött rám vissza addig, a szervezetem is átállt, most már csak a plusszoktól szeretnék megszabadulni.
Először csak kevés megy le, aztán hirtelen megindul, majd a végére megint lelassul a fogyás. :P

Kép
klmaria

Hi!

Nircee:

http://90naposdieta.lap.hu/

Itt csomó minden van róla! Az egyik barátnőm is szülés után kezdett hozzá kábé 1 évvel, és fogyott is 15 kilót. Én még nem próbáltam, de tervezem, bár a férjem szerint csak a sport segíthet fogyni, és hagyjam abba a csokizabálást. :oops:
Igaz, én a versenysúlyomat (54 kg) már soha nem fogom elérni - de nem is akarom - de azért úgy 6-8 kiló mínuszt el tudnék képzelni, bár most a terhességem kezdetéhez képest csak 3 kiló pluszban vagyok. :wink:

Üdv!
andibab

Nircee, a 90 napost én is csináltam, meg a párom is. Többször is. Nekem nem volt olyan sikeres, de TAmásnak igen. Aki többet szeretne fogyni annak nagyon jó. A párom a 90 nap alatt 12 kg-t fogyott. Úgy hogy a végén már csalogattunk. :oops: Nekem olyan 5-6 kg-t kellett volna de az nagyon nehezen szivárgott... :evil:
Itt van az oldal ami erről szól. A párom csinálta egyébként. :oops:

http://www.90napos.hu/

thenus

Ez az oldal elvileg a biochef-re juttat ahol le van róla írva minden, de most nekem nem akar működni :shock:
Itt egy másik link:

http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12381

thenus

Csajok!

Tudom most marhára nem ezen kellene gondolkoznom, de lenne 3 kérdésem:
- mennyit "fogyok" magától a szüléstől?
- a szopi alatt akkor most hízik vagy fogy az ember?
- lehet tornázni, ha már bírok?

17 kg-ot híztam, szerintem marad rajtam éppen elég... :oops:
És nem vizesedtem nagyon - jó egy kicsi az is van... :?

Mostmár mindegy, következő terhességnél majd az elején jobban figyelek... akkor még nem gondoltam, hogy a vége ennyi lesz...

A 90 naposhoz kitartás kell, ha vki már abszolút nem szoptat 5-6 kg-ra van gyorsabb módszerem - Amerikai diéta + citromlé evés előtt. Nekem heti 2-3 kg volt az eredmény és bírható... persze ha vki 10-15 kg-ot akar leadni, akkor jobb a lassabb és tartósabb módszer, ami a 90 napos!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, én szülés után rögtön 10 kg fogytam, utána még 5-öt. De így is van még kb 5 kg fölösleg. Terhesség alatt én is 17-et híztam. A szopi elején én fogytam, de nem volt étvágyam nagyon keveset ettem. Változó, ki hogyan...
Én még szoptatok, de utána szándékomban áll vmilyen diéta. :roll:

thenus

Jutta!
A kórházból én -8kg-val jöttem haza, utána csak fogytam és fogytam. Jelenleg +2kg van rajtam. Az első hónapokban annyit ettem, mint egy egész család egyszerre, mégis fogytam. Persze ez leginkább alkati dolog lehet, mert én elég vékonyka vagyok/voltam. A kilókkal nem érdemes most foglalkozni! :wink:

Andi!
Fain-ok a csajok! :D

KépKép
tüccs

Köszi csajok!!!!!
Holnap elolvasom a linkeket, ma már nem akarom elrontani az álmomat! :lol: :lol: :lol:
Mindenképpen neki kell állnom, mert ez így nem állapot, semmilyen ruhám nem jön rám, vagy úgy nézek ki benne, mint egy kötözött sonka... :cry: :oops:
Én egyébként a szoptatás alatt egyre csak híztam. :oops: Szülés után -8kg ment le, összesen 12-t szedtem fel, így maradt 4. Azóta még feljött 4, az 8, és a terhességet 6kg plusszal kezdtem, de én már nagyon örülnék, ha 10-12kg-t le tudnék adni a köv. terhesség előtt, hgy ne erre jöjjenek rá a plusz kilók. Na meg, mint korábbi sportember, nehezen viselem ezt az új alakot... :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Csak gyorsan benézek,mert látom, a fogyás a téma.
Rám is rám férne még 2-3 kiló mínusz. :wink:
Pont múltkor,hogy Toldi dokinál voltam nézegettünk ezt-azt ,megtaláltuk,hogy 82 kiló voltam a szülés előtt 1 héttel! :oops: és 48 kilóval kezdtem a terhességem! :oops:
Szóval akárhogy is nézem,az +34 kiló! :wink:

Szerencsére mára már ennek csak 5-10 kiló felesleg a nyoma,mert jelenleg 60 kiló vagyok,még szeretnék fogyni,de semmiképp sem szeretnék 55 kiló alá menni,mert akkor nagyon vékonyka lennék újra,holott évekig azért imádkoztam,hogy legalább 2-3 kilót hízzak.
Azért nem vagyok elkeseredve,igaz,új ruhatáram van,de szerencsére a régi S-es ruhákból is fel tudok már venni egyet-kettőt.

Andi,
Nagyon édes a két leányzó!!! :D

Ja,akartam kérdezni,hogy nálatok is sz@arakszik az iwiw?

Mennem kell,Levi hangjával most gyilkolni lehetne.... :wink:

Kép
mano83

Jó reggelt!

Köszi lányok, akkor szülés után 8-10 kg lepottyan, utána meg lutri, hogy hízás vagy fogyás...
Hát a fogyásnak jobban örülnék, akkor is kb 10 kg lesz + meg még az a 2 kg ami terhesség előtt is rajtam volt...

Na majd helyzetjelentek szülés után és pár hónap múlva!!

Piroska! Most jött egy sms, hogy megszületett a kolleganőm lánya. Ugyanarra a napra volt kiírva mint mi!!! :shock: :shock: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Mindjárt megyünk Zenebölcsibe! :)

Jutta: 17 kg?! Én 30 felett híztam. :( 15 lement a szüléssel, utána semmi! Most fogytam kb. 3-4 kilót, de azóta megállt... szerencsére ma hazajön a szomszédom Amerikából és megszurkál, az rásegít!
(Nircee: Neked is ajánlom, önmagában nem tudom, mennyit ér az akupunktúra, de mással (fogyókúrával, tornával) együtt sokat.) Én amúgy semmilyen fogyókúrában nem hiszek (mert nem tudom betartani ;) ), csak a mozgásban.

Kaja: én csak azt akartam érzékeltetni, hogy nálunk valamiért nagyon félnek a védőnők meg a doki... ez a mániájuk. Én még sehol máshol nem hallottam, hogy kizárólag üvegeset engedtek volna etetni a gyerekkel (sőt, van, aki meg tiltja, na ezen igazodj el). Nekem Gizike még azt is kifejtette, hogy még a saját kertemben termelt zöldség sem biztonságos, mert átjön a szomszédtól a műtrágya...
Én is nagyon paráztam a nitráttól, meg a dokinéniék rá is tettek, de aztán rájöttem, hogy korántsem olyan nagy a veszély - végigolvastam mindent, amit találtam, és csak a primőröktől óvnak mindenhol! Sehol nem találtam olyat, hogy ha nem adunk drága bébiételt a gyereknek, akkor tuti nitrátmérgezéses lesz... ;)

Nincs Elefantenben 17-es puha talpú? Ez elkeserítő. :( Én csak puhát akarok - főleg bentre kell!
Giga: remélem, ma mentek! Ha igen, és azt mondod, jó, akkor holnap elmegyünk a veresi piacra, ott is a fótiak árulnak!

Tami: nem volt az oktatónk tegnap úszáson, de az uszoda vezetőjét kérdeztem, azt mondta, nem késő, gyertek! :) Egy próbát megér!

Lolo már a medence szélén elkezdett sikongatni és járt a lába ezerrel, mikor meg vízbe tettük, elalélt a gyönyörűségtől! :) Imádja a vizet a csajszi!
Vendég

Köszönjük a dícséreteket!

Kilók: és 20 kilót híztam terhesség alatt, ebből szülés után 2 héttel még 7 kiló volt rajtam, most meg 4 hónap elteltével még 3 van. Szerintem én fogynék a szopival, csak az a baj, hogy nagyon sok édességet eszek... :oops: Viszont pont a napokban határoztam el, hogy leállok az édességről, és elkezdek mozogni. Van a Béres Alexandrának egy dvd-je (Détár Enikővel csinálták együtt), amin direkt így szülés után végezhető gyakorlatok vannak.

Andi! nagyon édes a 2 gyerkőc!

Pimpoka! Lelle is nagyon aranyos, ahogy elaludt! Nekünk is olyan pelenkázófeltétünk van, mint ami a járókátok aljában! :D

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!
Én 58 kb-val kezdtem a babavárást és most vagyok 70. Szerintem az a lényeg, hogy ne egyen az ember sok édességet. Én ha édeset kívánok, akkor gyümölcsöt eszek, ezt az első perctől így vezettem be. Csak a kv mellé eszem csokis croissant (minit :)). De szerintem szoptatás alatt fogyni szoktak az anyukák, legalábbis én azt hallottam. Tudjátok, szerintem az a lényeg, hogy mindenki a saját súlyát megtalálja. Amikor a férjemmel összejöttem, akkor 48 kg. voltam, és 167 cm. magas vagyok. De akkor jöttünk haza edzőtáborból :). Na, azóta fel is szedtem 10 kg-t, de rájöttem, hogy nekem ez a normális súlyom, tehát nem érdekel. Inkább arra figyelek oda, hogy ne egyek édességeket, mert az csak fölösleg, nincs benne vitamin, tele lesz tőle az ember gombával, meg egyáltalán, minek?
Andi:
én a férjem mellett szoktam le a csokizásról, mert a férjem mindig rágcsált egy kis répát, vagy almát vagy banánt vagy valamilyen gyümölcsöt. Ha egy-két hétig kibírod, hogy amikor csokit ennél, akkor ezeket rágcsálod, akkor át fog állni az ízlésed. És ráadásul tele leszel vitaminnal. A csoki nagyon egészségtelen. Mondjuk nekem más is volt, a férjem nem ehet cukrosat, ezért ha valamilyen sütit akarok enni, sütni kell édesítőset vagy fruktózosat. A lustaság ennél erősebb :). Inkább sütök egy kis tököt vagy eszek egy almát! :)
Na, megyek tanulni, mert tényleg kevés az idő! :)
Jutta:
megszült és akkor volt kiírva, mint mi??? Jaaajj!!! :):):) Egyébként már nem eszek magnéziumot. :)
Na, szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt Mindnekinek,

hát én elég hízós típus vagyok és tökre örültem, hogy 14 kg-ot híztam terhesség alatt, szülés után, szoptatás alatt fogytam 16 kg-ot és amikor leátt a szopi híztam 20 kg-ot, na most igaz nincs akkora a hasam, mint amikor szülni mentem, de súlyosabb vagyok.... De, mint ahogy Andibab férje is javasolja, nem kell tömni a csokit... :-) imádom sajna, és leginkább tészta, kenyér párti vagyok, a hús nem érdekel.
De, már ez engem rettenetesen zavar, úgyhogy most el is kezdtem fogyókúrzázni, én is csináltam már a 90 napos diétát a férjemmel együtt, ő majdnem 20 kg-ot fogyott én 8 kg-ot, de meg kell jegyeznem, hogy gyümölcs napkor is lecsúszott egy óriás rudi.... :-)
Na, de most komolyan veszem, mert már azt is elhatároztam, hogy visszállok a sportra, csak az olyan nagy organizációt kíván, hogy ki vigyázzon akkor Lellére, de véleményem szerint a sikeres fogyáshoz a sport is hozzátartozik.

Én nem ismerem az Elefanten cipőket, csak a gyógytornász javasolta, nekünk a Falcon márkájú van, nagyon elégedett vagyok vele és Lelle is szívesen hordja, ja Nircee, a kötős hátránya, hogy Lelle néha sitty-sutty kiköti és szívogatja a cipőfűzőt.... :-) A téli bakija is ilyen lesz szerintem, és ez még a megfizethető kategóriába tartozik.

Tegnap a borkkolinak nem volt sikere, ma pedig a patiszont próbáljuk ki, hát, kíváncsi leszek.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nekem sem kéne édességet ennem,de imádom,főleg,hogy az öcsém barátnője cukrász,itt van a termelő üzemük 2 házzal arrébb tőlünk,mindíg van valami süti itthon. :wink:
Szerencsére azért fogyogatok,igaz lassan,de biztosan. :wink:

Angyalkrisz,
Gyönyörű a kislányod,és mekkora haja van! :shock: :D

Katica,
Még múltkor akartam írni Neked,hogy Levi hisztijeivel nem sokat tudok csinálni,csak annyit,amennyit itt többen is javasoltak,hogy tereljem el a figyelmét.
Most a legújjabb az,hogy odamegy a TV-hez és kinyomja....és amikor elhozom onnan,hátra dobja magát és üvölt.
Amúgy én is elég nagy teret adok neki,hagyom,hogy megfogdosson mindent,de ami veszélyt jelent rá nézve,azt elrakom.
Holnap szerintem nem tudok jönni így BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK SÁRIKÁNAK!!!!

És persze ALEXÁNAK IS BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK,ÍGY ELŐRE,mert szerintem a hétvégén nem leszek.é

Kaja:
Levi tegnap tarhonyát evett krumplival meg karfiol levest délelőtt,szóval már mindent kap abból amit mi eszünk,és nincs tőle semmi baja,a bébiételt egyáltalán nem eszi meg.

Kép
mano83

A mi cipink ilyen:

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Köszönjük a jókívánságokat!A c vitamin csúszik ezerrel!!!! :wink: A helyzet sajna rosszabb lett!Rolinak felment a láza tegnap este!Délután apa viszi a dokihoz!Torokfájás,fejfájás,végtagfájdalom! :( :cry: Nállam ugyan ez a helyzet,most is kínlódok megyek is ledőlök egy picit,ha Zsani engedi!

Andibab!
Aranyosak a gyerkőcök ,látszik a nagylányon,hogy szereti a tesót! :wink: :P

Kajcsi!
Tegnap én pon Gyrost csináltam!A párom szokott igazi
Török pitát hozni!Isteni finom!Sőt előfüszerezett csirke husit is szokott hozni egyenesen a gyártótól!Szokott neki dolgozni és gratis kapja ezeket!Nekem csak a zöldséget és az öntetet kell megcsinálnom!Egyépként mi minden evők vagyunk,de husi mellé mindég sok zöldfélét eszünk!Halat is szeretjük!Mindenevőkhöz tartozunk!De a sajtos tejfölös tésztát is imádjuk! :lol:

Fogyi!
Húha!Rolival keztem a terhességemet 48 kg-val fejeztem 82-vel!Na de én nagyon sok édességet ettem,tudom,hogy hól rontottam ell!aztán a szülés után egyből lemegy -10,ha össze adjuk a baba sújja ,lepény,magzatvíz,stb..!aztán a szopi allatt azt mondják,hogy fogyni lehet!(na ja,ha nem eszel édességet ezerrel)Odafigyelsz,hogy miket eszel akkor tök jól lelehet fogyni!Magátol a szopitól nuku! :?
Én nem is akartam nagyon fogyni Roli után csak annyit,hogy a második terhességemet ne kezdjem jelentős súly töblettel!Hát nem jött össze,mert amikor visszafogytam 65kg-ra akkor elkeztem fogamzásgátlót szedni,(ez voltnyáron)és decemberre visszahíztam 82 kg-ra! :? :oops: Aztán a terhességemet már eleve 82-ről keztem és 94 -ell fejeztem! :oops: :oops: :oops: :shock: Amikor Anett megszületett rá 1 évre elhatároztam,hogy lefogyok!2 év allatt sikerűlt 24 kg-ot leadnom!Aztán terhes lettem Zsanival!Már nagyon vigyáztam ,hogy 10-13 kg-nál ne hízzak többet!Sikerűlt is!Most 65-66 kg között mozgok!Még nem fogyozok mert szopizunk!Még nem jött ell az ideje,de azért odafigyelek,hogy mit- mennyit eszem!Vacsora az mindég "lájtos"! :lol: :wink: Upsz ez hosszúra sikeredett!Megyek is lepihenek,mert elfáradtam!
szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Czakócza!
Fantasztikus ez a videó. Akkorákat nevettem, hogy Lili csak nézett nagyokat, hogy mi ilyen vicces... :lol:

Jutta!
Köszi a támogatást, a bíztató szavakat. Hát igen, egy ekkora gyerkőc mellett nem igazán lehet annyit pihenni amennyit kéne. :?
Tegnap előtt ráadásul Lili úgy ráült a hasamra, hogy én csillagokat láttam. Mondtam is neki, hogy azért ilyen korán még nem kell elkezdeni edzeni a tesót. :wink:

Angyalkrisz!
Eszméletlen Csenge haja! Nagyon aranyos ahogy nagyokat mosolyog! :lol:

Piroska!
Tök jó, hogy le tudtál állni a magnéziummal. Ez segíteni fog! Gratulálok!!!

Tiop!
Ejha! Gyorsan gyógyuljatok meg! Nem jó az, ha a család lebetegszik!

Kép
Kép
giga1

Tiop!
Ez nagyon nem hangzik jól! Gyógyuljatok meg mihamarabb!

Fogyás-hízás:
Én 48 kilóval kezdtem Lilivel a terhességet, erről lefogytam az elején a sok hányás miatt 45 körülire. Iszonyatosan néztem ki! :shock: Utána 14-et szedtem fel összesen. A szülésnél 8 kiló hopp leugrott. Utána a többi. Most megint lefogytam egy kicsit. De már elkezdtem visszaszedni. Most is ilyesmi körül szeretnék hízni, többet nem mert én eléggé alacsony vagyok (161 cm), vékony csontozatú, és nem igazán bírnám el ha több jönne fel rám. Szopi alatt egyébként én is úgy tudom, hogy fogyni szokott az ember többnyire.

Verna!
Megpróbálunk ma mindenképen elmenni Fótra! Majd este megírom, hogy mi volt :!:

Kép
Kép
giga1

Giga:
majd meglátod, ahogy nő a pici, úgy nem fog tudni ráülni. Nekem a macsek mászott rá egyegyetlenegyszer a hasamra, a babó olyat döngölt kifelé, hogy a macska majdnem felborult. :) Igaz, hogy utána én kaptam, mert fél órán keresztül balhézott ez a kis ballépés miatt :). Na, ez van...
Magnézium: hát igen, most, hogy bírom nélküle, leálltam, bár tegnap egy kicsit görcsölt a lábam. De annyira nem szeretném túlhordani, ha nem muszáj, mert az a két naponta NST annyira nem szimpi. Ráadásul a 92-es buszra 20 perceket kell várni, mert időnként egy-egy kimarad, katasztrófa. Megbeszéltük a párocskámmal, hogy a következő babónál muszáj vennünk valahogy autót. Valami használtat. De nagyon nehéz, mert most még kajára sem jut mindig, sokszor az anyuék segítenek. Hát nem véletlen, aki lakást vesz, az bizony le kell mondjon sokmindenről. Ez van... De Hála Istennek, azért a szülők meg a testvéremék támogatnak, így valahogy átvészeljük ezt is :).
Na, megyek tanulni, most már bekávéztam, meg megittam a C-vitamin adagom :).
Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Andi: gyönyörűek a csajok, Ronin nem is látszik, hogy újszülött, olyan formás!

Angyalkrisz: nem semmi haja van Csengének, nagyon édi!

Hízás: én 53-al kezdtem a terhességet és 67-el fejeztem be. Most 56 vagyok, sztem nagy a hasam, de mindenki azt mondja, hogy rámfér ez a pár kiló, én is gebe típus vagyok. Ja és sajna a csoki megy ezerrel, van hogy egész nap csak azt eszem :shock: Amúgy is nagyon válogatós vagyok, csak melle húsát eszem, meg max szűzérmét :oops: viszont a férjem mindenevő. ja és szopi alatt én is durván sokat ettem és mindenfélét amit addig nem.

Tiop: jobbulást nektek!

megyek, fölébredt őnagysága

murphyke

Kép
murphyke

No aki ilyen 4-essel és 5-össel kezdődő számokat ír, annak ez tuti nem gond!!

Én 63-ról indítottam (60 kg vagy az alatt lenne szupi :? ) erről mentem fel 80-ra, ami ha jól értem szülés után 70 körülre megy le... hát az bárhogy is nézem 10 kg felesleg... ja 170 vagyok mindehez!

Jutta

KépKép
jutta

Murphyke:
szerintem a te súlyod teljesen jó.
Jutta:
a 170-hez a 63 egész jó volt, ha azt tudod tartani majd, az teljesen jó lesz. De mondom, szerintem az a lényeg, hogy édességet ne egyen az ember, a többi meg rendben lesz. Meglátod, hogy a szopizás mit hoz neked, akkor még ráérsz ezen agyalni. :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Olyan jó nektek, ahogy olvasom itt mindenkin alig van plusz kiló.
Én le se merem írni hogy mennyiről indultam és mennyivel szültem,! :oops:

Én is próbáltam a 90 napos kúrát 68 napig bírtam, szerintem nagyon nagy kitartás kell hozzá. (legalábbis én így éreztem)
Az a baj hogy hazajövök és a párom (vékony alkat) megeszik egy fél tehenet előttem, nagyon nehéz megállni!!!!!!!
Utána jön a párom lánya és megeszik előttem egy tábla csokit!!!!!
És ezek után állhatok neki főzni (családnak) ami persze nem lehet ugyanaz amit nekem kell ennem.

De most kénytelen leszek nekileselkedni újra a 90 napnak, mert sajna most is 80 kg vagyok és nagyon nem érzem jól magam, mondjuk egy 65-tel kiegyeznék.
Egyébként pont tegnap néztem hogy a www.Beres Alexandra.lap.hu-n vannak receptek is a kúrához, meg van vagy 40 féle más diéta is.

Ja és a www.mindmegette.hu honlapon is találtok róla sokmindent.

Szerintem egyébként a gyümölcs nap a leghúzósabb, én 68 nap után rá se bírtam nézni a gyümölcsre. de akkor lement 10 kiló, (de sajna vissza is jött (a mértéktelen zabállásnak köszönhetően))

Verna: Elmegyünk majd úszni, de most jöttünk a dokitól: Fogzik a drágam, ezért meggyengült a nyálkahártyája amin megültek a bacik ezért torokgyulladást kapott, ami ráhúzódott a fülére. Úgyhogy 2 napja nem alszunk, lázasak vagyunk.

Remélem hamar rendbejön a picurkám, és akkor elmegyünk.

Kép
tami2900

Tami, tudom, hogy nem segít rajtad, de én még dagadtabb vagyok, mint amikor szülni mentem....
Férjem szerint innen szép nyerni, úgyhogy belekezdek megint valamibe, leginkább mozogni kellene... pedig minimum két órát sétálunk naponta, reméltem, hátha azzal mozdul valami, jah :-), de néha séta alatt is bemegy egy bohóc, vagy lottó csoki...
Nagyon muszáj, az izületeim kezdenek fájni, túlsúly, 2.5 emelet naponta le-fel babakocsival+ Lelle+ dolgok.... néha, ha leguggolok, alig bírok feltápászkodni....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
a mozgás nagyon jó, ha van hozzá kitartásod. De szerintem az édesség elhagyása is nagyon sokat segítene.
Diéta:
ezekkel az a gond, hogy az ember egyfolytában lemond és amikor már nem bírja tovább, besokall, akkor bezabál, mert elege van a nélkülözésből. Holott ha minden nap arra figyelünk, hogy ne éhezzünk, de mindig egy keveset együnk és sok-sok zöldséget meg gyümölcsöt együnk, ne rántott húst együnk, meg pörköltet, hanem natúr sült dolgokat, meg főzeléket, barna kenyeret, gyümölcsöket, akkor nem éheznénk és nem sokallnánk be. Ráadásul, higgyétek el nekem, az ember ízlése megváltozik, itt csak addig kell a kitartás, míg az ízlésed átáll. Én a férjem mellett megszerettem a barna kenyeret, mert ő mindig azt evett. Most már azt szeretem jobban. Megszerettem a magokat, a sárgarépát rágcsálni imádom, almát, körtét, lekvárt is cukor nélkül tettünk el, már kifejlesztettük a módszert, hogy lehet nagyon finom lekvárt csinálni cukor nélkül. Annyi megoldás van, nem kell egyből kínozni magatokat kaja nélkül. Ja, és húst ne sokat, hamburger, pizza, meg ilyenek, ááá, azt nem szabad, csak nagyon ritkán, mert ezek úgy hízlalnak, hogy nagyon. Esténként sokszor paradicsomsalátát eszünk olivaolajjal, meg olivabogyóval, mozarellával, barna kenyérrel. Utána éhes szoktam lenni, akkor eszek egy kis banánt. És ezek nem hízlalnak, ráadásul tele vannak vitaminnal. Ne kínozzátok magatokat szerintem, nem ér annyit az egész. De persze mindenki maga dönti el :).
Na, tanulok, mert soha nem tudom meg, milyen a jó vezető :). Egyébként jó dolgokat tanulunk vezetéselméletből, de a pszichológia jobban tetszik :).
Akkor csók mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta,
Az nem biztos,hogy szülés után lemegy 10 kiló.
Nekem például csak 5 ment le,abból 3130 volt Levi. :wink:

Kép
mano83

Manó:
és a magzatvíz, a magzatburok? Ezek elég nehezek, nem? Én 12 kg-ot szedtem fel a babával és ez mind a hasamon van.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

De jü Nektek, hogy így tudtok fogyni... Rajtam még mindig van a terhesség előtti állapothoz képest 12 kiló. :cry: Mondjuk 25-öt híztam. Egyszerűen nem bírok itthon lefogyni. Pedig én nem is eszem édességet. A régi ruháimból egy sem jön rám, de még a melltartóim sem, mert 1 számmal nagyobb így a mellméretem is. Rettentően kövérnek és gusztustalannak érzem magam. :cry:
A zeneház nagyon jó volt Verna. Megyünk jövő héten is.
Vendég

Piroska,
a magzatvíz meg a többi volt 1870 gramm,nekem nem volt nagy hasam sem,nem hasra híztam azt a 34 kilót hanem arányosan mindenhová.
De az tény,hogy amikor kijöttem a kórházból szombaton,hétfőn 79 kilót mutatott a gyógyszertári mérleg. :roll:
Volt oylan ismerősöm,akinek a szüléssel majdnem 15!kiló ment le. :shock:

Pilla,
BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK LAURÁNAK!
A súlyod miatt meg ne aggódj,én is hasonlóképp éreztem,mint te,de a lényeg,hogy van két szép lányod! :D

Kép
mano83

Na jó, akkot következtetések:

Szüléskor tuti, hogy fogy az ember ált. 8-10 kg-ot, de legalább a gyerek súlyát! :lol:

Utána jön aminek jönnie kell....

Azaz garantált 3 kg fogyás de max 15 kg szüléskor.
Utána vagy fogyás, vagy hízás!

És persze ez alkat függő!!

Okosabb az nem lettem, max annyira, hogy nincs 2 egyforma terhesség ebből a szempontból sem!!

Jutta

KépKép
jutta

Hát igen, ezek a fránya kilók 8)
Rajtam is szépen megszaporodtak, de a mértéktelen kajának, édességnek köszönhetően :evil:
Meddig szoptattok?
Én még szeretnék legalább egy fél évig, de már kérdezgetik, hogy minek szoptatok még :evil: Szerintem ez mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy meddig esik jól neki.
Alexának ha fáj a foga, akkor inkább szopizik, mint a főtt kajcsi.
Esténként pedig elengedhetetlen.
Képzeljétek!
Pár napja áttértünk a napi 1 alvásra! Igaz estére a fürdés és vacsi után már zuhan is az ágyba, a játék Apával elmarad. :roll:
Viszont megcsinálta első kártevését :twisted: Az autó mellett játszottunk a homokban a kavicsokkal és nem vettem észre, hogy amikor felállt mellette, véletlenül beledobhatott egy kavicsot a kipufogóba :? 20eFt a leszerelés és a kavics kiszedése, mert macerás, a férjem, meg nem akarja benne hagyni, mert csörög és zavarja.
A szervízben jót nevettek rajtunk, nem akarták elhinni, hogy csak 1 gyerekünk van és az is még csak 1 éves :lol:

Kép
klmaria

Mano, köszönjük a köszöntést!
Tényleg az a lényeg, hogy van 2 szép lányom, de... Jó lenne visszanyerni a régi formámat, de sajna egyelőre nem megy. :cry: Majd egyszer... Talán... :shock: :lol: :cry:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?