Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cat!
Boldog névnapot Samunak!

Vikóka!
Bencének is utológ sok boldogságot kívánunk!

Meme!
Várjátok már az ovit?És a sulit?
Én már egy frászban vagyok ettől az 5. osztálytól!Össze-vissza riasztgatnak,hogy milyen nehéz lesz! De előtte még elviszem a Dávidot egy homeopátiás gyerekorvoshoz,mert marokszám eszi a Cataflamot a migrénjénre!!!Itt irigykedtünk vele kettesben a habpartira!!!Neki is nagyon tetszett!
Gratula a cumi-nélküliséghez!!!Erre (Győzike show)szokták azt mondni,hogy minden rosszban van valami jó! :wink: :roll:

Brigi!
Szobatisztaság: na nálunk ugyanez van!Még az érdeklődés szikráját sem látom a szemükben,amikor a biliről beszélünk!Szóval - bármennyire erőlteti a mama -sztornózva a téma!Én nem engedem a nagyinak sem,hogy forszírozza ezt a témát!Majd ha itt az ideje,rohangálhat mér eleget a bilikkel! :roll: :lol:

Szép napot!Most mennem kell,mert a fiatalúr nem bírja a sz.gép nélkül!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Ahhoz képest, hogy milyen rég voltam, nem is olyan sok a termés, azt hittem, majd nem győzök visszaolvasni... :o
20-án a viharban valami rohadt közel csapott be a villám, és elszállt a gépünk. Aztán szerencsére csak a tápegységet kellett cserélni, a winyó nem ment tönkre, de a net valamiért nem akart működni. Mostanra végre ezt is megoldottuk. :P

Brigi,
szőlős receptem nincs, ha túl édes lett a körte, próbáljátok a következő adagot egy kicsit kevesebb cukorral, aztán jó étvágyat. :wink:

Kata,
kiakasztóak ezek az orvosok!!!!! :twisted: Asszem mondtam volna neki, hogy én örülök, hogy van még orvos, akit a gyerek is érdekel, nem csak a protokoll!!! :x

Edit,
nem tudom, miért kell várni a sérvvel, talán mert túl kicsi még az altatáshoz..?

Vikóka,
köszi a képeket!

Vadvirágnak gratulálunk, és minden jót kívánunk a legújabb jövevényeknek! :)

Kép
baba888

Sziasztok!

Baba!
Azt nem hiszem,már pár napos babát is altatnak ennél sokkal hosszabb és bonyolultab műtéthez!!!
Csak azért kérdeztem,mert engem ez tuti nem hagyna nyugodni.Ha én tavaly októberben erőszakosabb vagyok az Oli sérvével kapcsolatban,akkor most nem görcsölnék azon,hogy vajon okozott-e nála maradandó károsodás a vízsérv???! :( :?

Lányok!
Most már tuti biztos,hogy október 7-én lesz a fiúknak a keresztelője. Valami csini cuccost keresek nekik!(fekete naci,fehér ing,mellény+nyakkendő) Kb. 92-98-as a méretűk.Ha van valakinek eladó ünneplős rucija,szívesen megnézném!!!!

Szép (esőmentes) napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!

Húúú, komoly esemény elé néztek!
Ruha ügyileg nem tudok segíteni, mert van egy kis barát kissrác, most volt a keresztelője, s neki adtam mindent. De, kissebb méret is volt.
Szerintem a babaszobán találsz addig. :wink:
A suli témához annyit, hogy az, hogy kezdődik, teljesen lehangol. Tudod, mi későn fekvők, felkelők vagyunk. De, ennek vége.... :x
Ráadásul, Kristóf előtt sem mutathatom, hanem még őt is erősítenem kell.
Az óraszám emelések miatt, náluk ellenkezője lesz 4.-ben, a saját tanítónénijük visszakapott pár tárgyat, így új tanáruk nem lesz.
Viszont bejön nekik a német (ja, de ő lesz), bízom benne, hogy nem lesz nagy akadály számára.
Voltatok homeos orvosnál?
Pár szert használok csak ezekből, de az hatásos nálunk.
Az ovit én várom, az ikrek kevésbé...
De, most, hogy ilyen elevenek lettek, az a délelőtti pár óra csuda jó lesz...
Most önző anya vagyok, ugye?

Baba!

Mostmár - Vadvirág lánykáinak érkezésével- nem a tieid a legkisebbek.

:wink:
Anna bőre tartja a barnaságot?

Ditke!

Nektek van biciklis utánfutótok, ugye?
Mi is rendeltünk egyet, kiváncsian várom, hogy milyen lesz.
Ti használjátok, szeretitek?

Cat!

Meséltem, hogy Kristófnak említettem, hogy most volt Samu névnap ? Olyan fesztivált rendezett, hogy miért nem szóltam időben, ő is szerette volna megköszönteni, hiszen a barátja???!!!

Nálunk:

Ma olyan fesztivál volt, mert nem akartak aludni ebéd után. Én bolond meg bele is mentem. Erre, 1/2 óra múlva olyan nyígás ment, hogy minden szigoromat összeszedve ágyba parancsoltam őket.
Viszont végre süt a nap, így tudunk sétálni egy nagyot, ha felébrednek.
A hétvégén remélem jó idő lesz, mert ismét habparty-ra vagyunk hivatalosak!!!!

További szép napot!!

Meme
szinta

Még amit akartam:

A babaszobán árul egy csaj Ovisjeleket, amelyeket csak bele kell vasalni a ruhába.
Kérhető méretekkel.
Gondoltam szólok, én rendeltem tőle.

Meme
szinta

Meme :)
Igen, aug 21-én volt Sámuel. Samu is gyakran emlegeti kristófot, mert mindig meg kell nézni velük a Lilla partis képeket.:-)))))

Mi van, nálatok sok a hab, azért van mindig habparty? Milyen szerböl van a hab egyébként? :D

Láttam, hogy rendeltél jeleket Humitól, szívecskét és autót, ugye? :wink:

Edit :)
A Corában iskolakezdés kapcsán van sok ünneplö ruha, és elég olcsón. Szerintem ott kellene a fiúknak rucit venni. Mi esküvöre megyünk szeptember közepén, és én is hajtok ünneplöst, de én kötött mellény fan vagyok, és azt keresek inggel. :D

Azon az októberi 7végén mi is ünneplünk, amikor a keresztelö van, mert akkor lesznek a fiúk 3 évesek. :D

Mi a terv a keresztelöre? Éttermi vagy otthoni zaba? Kik lesznek a keresztszülök?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Meme!
Én a jeleket textil filctollal rajzolom bele a ruhákba és a cipőkbe. :)

Eri
simones

sziasztok!

Cat!

Samponból csinálják, s a tűzoltóknak van hozzá készülék.
A múltkori nem volt nagy, mert ide hozzánk Madocsára hívta ki az önkorm. falunap alkalmából a paksi városiakat. Ugye, mondanom sem kell, hogy mennyire nincs erre pénzük, csináltak egy kis adagot, aztán tovább álltak. Vagyis azután, miután Zsombikám az összes kitelepült autójukat végig ülte. :wink:
Most az erőműnél lesz családi nap, ahol az erőműves tűzoltók csinálják, s mondanom sem kell, itt sokkal nagyobb keret lesz rá.
Az meg külön szerencsénk, hogy mivel Apa is itt dolgozik, nem kell kérni, a beszállást, mehet Zsombesz autózni automatikusan.
Szóval ezután Samudnak bármi ünnepelni valója lesz, kristófom külön priviben köszönteni fogja, mert én kevés vagyok a család nevében.... Szerinte.... :wink:
Igen szívecske és autó.

Eri!

Kristófnál anno én is így csináltam. Most is így lett volna,ha nem találom ezt.
Azért duplán nagyobb dolog lesz bármelyik módszer..
:shock:

Meme
szinta

Edit,
hát majd ha megyünk a 15 hós oltásra, rákérdezek.
Vagy, ha előbb jutok el megnézetni a saját köldökömet, akkor ott...

Meme,
barnaságunk maradt, édes kis fehér seggű!! :lol: :lol: :lol:

Azt meg nem is írtam, hogy megyünk H.országba. Jövő pénteken este indulunk, és sajna rá kedden este indulunk is haza. :( De azért biztos jó lesz az a 4 nap, már nagyon várjuk! Kíváncsi vagyok csajok mit szólnak majd a nagy "medencéhez"! :lol:

Ja, és még egy fontos!
Olyan szandit keresek a csajoknak, aminek nincs harántemelője, és a bokát jól tartja, szóval kicsit olyan magasabb szárú. 12 cm belső hosszal (19-esek). Jól tudom, hogy az Elefanten cipőkben nincs harántemelő?
Cat,
te kened-vágod ezt a cipő témát, ötlet?

Köszi!

Kép
baba888

Sziasztok :)

Mi sem vesztünk el, de nagyon sokat dolgoztam. Már meg is ártott a lányoknak. Borka teljesen kezelhetetlen lett. Meg ugye ez az idő. :roll:

A gyerekeim pár napja állandóan az "odovát" emlegetik. Hogy honnan szedték, de nagyon lelkesek. :shock: Mindig mondják, hogy ha majd nagyok lesznek, akkor mennek odovába. Ma délutáni alvás után még feküdtek a kiságyban és ezt a témát tárgyalták. :) :) :) "szejintem nem megyünk még odoába, még pitcik vagyunk, majd megnövünk és mehetünk odoába" és láttam lelki szemeimmel, ahogy bölcsen bólogat hozzá. Azt hittem megzabálom.

Baba :)
Nekünk ilyen cipőnk van Borkánk. Salus márka, a Fehérvári úton lehet kapni. Olyan nagyon hagyományos, de eddig jól bírta. Nekünk olyan csámpás a lány, hogy ezt ajánlotta az ortopédos. Döntött talpa van, állítólag az tornáztatja a talpizmokat.
Én úgy tudom, hogy a köldöksérv semmilyen szövődménnyel nem jár, nem okoz panaszt, azért műtik, hogy később szülésnél ne legyen belőle gond.

Mostanában az enyémek is nyírják egymást. A harapás, és hajhúzás is beindult, meg a pofozkodás. Szépen megosztoznak, hogy ki milyen galádságot csinál a másikkal. Néha lopnak azért ötletet. De imádom őket, ahogy folyamatosan dumálnak, és állandóan meglepnek, hogy mi mindent tudnak már.

Na megyek, mert férjem sorban áll a gépért.

JÓ éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Baba :)
Én is a Salust és a Dr Leot ajánlom. Minden ortopédorvos ezt ajánlja, mert ebben tornázik legjobban a lábuk.

Cat
Kép
cateye

Brigi, Cat,
köszi! Épp ott voltam, a Salusban, mert ott van a gyerekkori dokinénim, mondta is az ottani szandálokat, csak 6300/pár... Gondoltam körbenézek jó állapotú használt után.. :?

Kép
baba888

Sziasztok!

Meme!
Ne is mond ezt az iskolát,én is be vagyok ...va!A Dávid már ötödikbe megy és hát a tankönyveit nézve,elég nehéz menet lesz.Nálunk az angol nem volt gond tavaly,szerintem Kristófnak is menni fog.Mi most majd a törivel fogunk birkózni.
Voltunk homeos dokinál,nagyon kedves volt és tök alaposnak tünt.1,5órát beszélgettünk,mindent kikérdezett a Dáviddal kapcsolatban.Kaptunk egy bogyót,heti 2szer kell szedni 4golyót (holnap kezdjük).1hónap múlva telózok neki,hogy van-e valami változás.Azt mondta,mivel régi gond,hosszú menet lesz,de homeopátiával a migrén nagyon jól gyógyítható.Reménykedünk!!!!

Cat!
Kösz a tippet!Majd megnézetem!
Kötött mellényünk van,de valahogy én azt kockás inggel meg farmer vagy bársony nacival tudom elképzelni. Te mivel adod rá a fiúkra?
Akkor ti is nagykanállal esztek,amikor mi!
Étterembe megyünk ebédelni,aztán süti,torta meg kávé már itthon lesz.Még pontos részleteket nem tudok,mert előtte hétvégén meg esküvő lesz (férjem uncsitesójáé).Így most arra van mindenki rázizzenve.majd közben ez is alakul.

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Tapasztalt IKRES MAMIK!

Egy kis segítséget kért tőlem egy ismerősöm.Nemrég születtek meg a hármasikreik,szerda óta vannak otthon.Egyetlen problémájuk,hogy a napközben áldott jó gyerekeik éjszaka egyfolytában üvöltenek. Ugyanis a kórházban hajnal 3-4között volt fürdetés. Így a gyerekek napirendje ehhez igazodott.És hát mint tudjuk:fürcsi előtt mindig van nyüszizés. Náluk ez este 10-től hajnal 3-4-ig tart.Felváltva csinálja a két kislány (a kisfiú nem). Ráadásul a kórházban éjszaka az egyik kislány sokat volt ölben,mert az ottani dolgozók szerint "hisztis" :roll: :cry: !
Ti mit tennétek,hogy ez az éáldatlan állapot változzon?

Kösz!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Ritkán érek rá benézni, de amint látom Ti is így vagytok ezzel, azt hittem végig sem birom majd olvasni. :)
Meme!
Van biciklis utánfutónk, tök jó, imádjuk. Mondjuk most a nagy melegben nem volt kedvem használni, de ahogy jönnek már a hűvösebb napok megint előkerül. Kicsit macera kanyarodni vele, de meg lehet szokni. Nekem különösen azért jó, mert végre mozgok vele, már nagyon elpuhultam az itthonlét alatt. De most nyáron edzettük a csajokat a nagyihoz, úgyhogy ha kezdődik szept., végén a sulim, akkor reggel egy jó órával korábban indulok, az egyetem mellett van az uszoda, elmegyek úszni reggelente :) Ha meg menenk oviba, veszek egy kondibérletet, hogy kicsit formába hozzam magam :)

A csajok lekopogom mostanában egész jók, bár most az apjuk 2 hónapig a gyerekseben van, ott meg nem olyan sok a munka, illetve az eddigihez képest halál laza, így többet tud itthon lenni, lehet, hogy ennek is köszönhető. No meg furcsa neki, hogy nem 100 kilós hasfalat kell elkampózni, hanem pl. a múlt héten egy 500 g-os koraszülött baba szívműtétjéhez aszisztált. Azon röhögött, hogy alig lehetett eldönteni, hogy azon a nagy asztalon hol is a gyerek :)

Cat!
Én a Tescoban láttam nagyon jó kötött mellényeket fiúknak, Cherokee-t. Én is nagyon szeretnék ilyet, de kék-barna volt, az meg nem túl lányos :( Pedig én is imádom a kötött mellényt.

Mennem kell, Pepe mostanában totál hadirokkant: néhány napja az asztal sarkát fejelte le, kicsattant a feje, aztán az uram, hogy ne kelljen varrni, beragasztotta olyan ragasztóval ami az öltést helyettesíti, erre allergiás lett, tiszta hólyagos lett a bőre meg bedagadt a szeméig, most meg jön be, hogy a kocsiajtót rácsapta az ujjára :shock: Még szerencse, hogy csak a bőr jött le az ujjáról :? De nem is sír, már harcedzett :D
Megyek, beragasztom :P

Ja, egy kérdés: volt valamelyikőtök a Titanic kiállításon? Tetszett? Elvileg 15-én megyünk az urammal :) Ha minden jól megy, kettesben :P

Ditke
ditke62

Hát erre sztem nem lehet mit mondani. Csak olyan "könnyű mondani, nehéz csinálni"-t.
Aludjanak ők is nappal, közben fokozatosan szoktassák a manókat a normális időbeosztáshoz. De gondolom férj dolgozik, nem aludhat nappal. :? Passz.

Ditke :)
Örülünk hogy írtál végre. Tényleg elég pangás van. A lányok készülnek az oviba? Azért már nem olyan sok idő.

MOst dicsekszem:
Borka teljesen megbízhatóan nem pisil be éjszaka sem, bár akkor még kap pelust. Viszont nem akar kakálni bilibe. Tartogatja, amíg nem adom rá este a pelust, aztán ha akkor nem sikerül, akkor másnapig, és utána meg szenved. Sztetek mit lehet tenni?

Most megyek, mert lefordulok a székről.
Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Elnézést az üzleti feeling-ért, régen én is idejártam, de megnőttek (sajnos). Hátha valakit érdekel az ajánlatom.
Eladó két darab egyforma Brevi autós gyerekülés 0-18 kg-ig.
Ára: együtt 30.000 Ft, külön 18.000 Ft/db.

T.: 06/30 317 5217
csandi9@t-online.hu

Kép brevi
ambrosia

Csak egy gyors kérdés: ismeri valaki a Linea, a Superfit na meg az ASSO cipőket? Vélemény?

Tudom már ezerszer átbeszéltük a jó cipőmárkákat (Salus, Dr. Leo, Supy, Siesta, Rikker, Falcon stb.), de mindig felbukkan valami
számomra ismeretlen.

Amúgy jól vagyunk. Éljük mindennapjainkat. Bence vasárnap esett motorral egy nagyot, de szerencsére megúszta néhány fülsebbel, meg két elég nagy sebbel a szeme körül. Ja, és olyan mintha lillára lenne sminkelve...eléggé megijedtünk, de miután nem azért kiabált mert megijedt vagy fájt neki, hanem hogy vissza akar ülni a motorra, így nem lett gond.

Köszi az infot, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Lilla :)
Turi? Kellene nekem lányos harisnya olyan 92 méret körüli. Talán 86 is jó, nem tudom. Ha esetleg találsz és nektek már túl sok van. :) :) :)
Merre vagy egyébként? Olaszországban? :wink:

Vikóka :)
Bencének jobbulást!
Én az Assoról tudom, hogy az kb. mint Siesta. Egy cég voltak korábban csak szétváltak. Egyik cipőboltos, akivel szóba elegyedtem állította, hogy ő már csak Assot rendel, mert a Siestában már alig van harántemelő. :roll: Hát kb. ennyit tudok én.

Mi egyelőre nem álltunk be a hadirokkantak közé, de ha ilyen marad az idő még minden meglehet, mert akkor idebent élik ki a mozgásigényüket és amennyi hely nálunk van. :roll: :roll: :roll:

Szép napot nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikóka!
Nekünk már több Assonk is volt, szerintem jó, most is olyat vettem Pepének. Csengének még megvárom mit mond kedden az orthoped dokinénink, olyan csámpás, hogy megkérdezem mit javasol :)
ditke62

Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak úszunk....Most csak rohamban, mert holnap korán kelünk...., (én megyek dokihoz)

Vikóka!
Nekünk Assonk is van és Superfit is. Mindkettő tök jó szerintem, az Asso súlyra nehezebb, a Superfit jó könnyű. A Superfit Brendonos ára kb. 10-12 e. Ft, máshol nem tudom, de a babaszobán kb. féláron adják. De az Assot is szeretjük.

Bencusnak Jobbulást!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

A héten jöttünk vissza a nyaralalásból. A srácok barnák, de annyira azért nem mint Baba a tieid ;) 29 fokból 9-be landoltunk :(

Brigi
Egy korábbi hozzászólásodhoz...
Szőlőből van néhány receptem: bor, törkölypálinka... :)
Ha kéred küldem...

Szinta
Te adtál flavin lekvárt(?) a gyerekeknek, ugye?
Emlékszel még a pontos nevére?

Csatolok néhány képet ízelítőnek
Kép Kép Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman!
Szuperek ezek a képek!Az pedig amikor a vízben hasalnak a fickók,hatalmas!Mint 2 sellő-fiú! :lol: :lol:

Csajok!Kiliman!

Én olyan mérges és szomorú is vagyok!Muszály leírnom!
Kaptunk nyár közepén egy esküvői meghívást.Akkor még szóban a leendő örömanyától.Ebben még nincs is semmi.Aztán nagy nehezen 1hete (kb. 3héttel az esküvő előtt) megjött a meghívó.Ezt csak a leendő menyasszony hozta,az ifjú férj nem is jött vele.Ráadásul csak úgy beállítottak,nem is egyeztettek előre időpontot.Na ezen már kicsit fenakadt a szemem.De gondoltam,nem kell mindenen megsértődni! :twisted:
Tegnap meg itt járt az örömanya.Hát amit mondott!!! :roll: :oops:
Elkezdte mesélni,hogy voltak egy esküvőn és mennyi kisbaba volt,milyen kellemetlen volt.Sírtak,ment a műsor,alig lehetett hallani az anyakönyvvezető szavát stb.Na és ezzel a levegővel megkérdezte,hogy meg tudom-e oldni,hogy a szüleim vigyázzanak a fiúkra??!!! :cry: Nem arra kérdezett rá,hogy hányan mennénk (merthogy az ültetésnél ugye nem mindegy -kör asztalok lesznek)!Na ezen már igencsak fentakadt a szemem!!! :oops: Az jött le a monológjából,hogy meghívtak bennünket ugyan,de csak a picik nélkül jöhetünk!!!!!
Ezek után mondtam neki,hogy én valszeg közben hazajövök (4kor lesz a szertartás) a fiúkat megfüröszteni meg lefektetni. Ugye,erre jó házigazda bólogat,mert mindent a vendégért.Legalábbis engem így neveltek!Elkezdett hebegni-habogni,hogy de a szertartás után közös fényképezés lesz,meg rögtön utána felszolgálják a vacsorát (na ja közben csak kb. 1óra szokott eltelni az aperitivezéssel).Na itt megint csak azt éreztem,hogy nehogymá miattam kelljen kétszer teríteni meg felszolgáni.Az kit érdekel,hogy a gyerekeimen átgázolok,az érdekeiket semmiben veszem!Örüljek,hogy meghívtak,menjünk el,oszt legyünk csöndben,nehogy elrontsuk a nagy napot. És persze az egy esküvőn nem is normális,hogy esetleg többször szolgálják fel a vacsit.Mert hát másnak nincs picije,nem fog esetleg szoptatni,fürdetni stb.
De mindezek közben azért elmesélte,hogy az ifjú férj bátyja ott lesz a családjával.Hozza a 1,5évesét meg a kb. 3hetes(!!!) picit.Merthogy ő a férj bátyja és hát hogy nézne ki,ha ők nem lennének ott!!!!

Lassan nem is tudom,hogy vegyek időt,pénzt és fáradtságot,hogy elmenjek erre az esküvőre.
Mellesleg nálam már csak a férjem jobban akadt ezen ki (az ő rokonai).Mert ő természetesnek gondolta az elején,hogy visszük a piciket. Még azt találta anno mondani,hogy nehogy megsértődjenek a rokonok azon,hogy a picik nem lesznek ott!!! :? He-he-he!

Edit

Kép

Kép
edit73

Ha rosszindulatú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy menjetek el a fiúkkal, be a szertartásra, hogy nem sikerült a felügyeletüket megoldani. :evil: :twisted:

Egyébként az miért nem megoldás, hogy szertartás alatt valamelyikötök kint marad a fiúkkal?

Mi 2 hét múlva megyünk esküvöre, a sógorom nösül, így a fiúk is jönnek. Ök nagyon várják, minden este el kell mondani, hogy kik lesznek ott, és hogy kell majd viselkedniük. Még az esti bulira is akarnak jönni. Ezen kicsit problémáztak a sógoromék, hogy nincsenek etetöszékek, aztán leintettük öket, hogy a mi fiainknak már nem is kell etetöszék, és azért is visszük öket. Ök hozzánk tartoznak!!!

Gyönyörü kislány mellénykéket láttam a C und A-ban. Drapp alapon rózsaszín és ciklámen káró kockákkal. Teljesen oda voltam érte!!!

Köszi az ötletet, a fiúknak vettem mellényt a Tescoban. :D

Kiliman :)
Szuperek a képek. Igazán klassz helyen voltatok! Milyen volt a szállás/ellátás?

Lassan Lilláék is jöhetnének már haza!

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nekem meg az fordult meg a fejemben,hogy el sem megyek az esküvőre! Most dobjak ki egy csomó pénzt (ruha+ajándék+menyasszony tánc),aztán még nem is látnak szívesen!Illetve csak hármunkat! :shock: :evil:
Én alapból nem is vittem volna őket.Enyémek nagyon antiszociálisak,ha idegenekről van szó. Ekkora tömeget meg tuti nem viselnének el. Főleg,hogy ezek az öregek mindig simogatni akarják őket.Azért egy idő után tuti belendülnének,de... Akkor meg az lenne a gond!Szóval tényleg nem is állt szándékunkban felfordulást csinálni.Ráadásul az étterem egy parkban van (nagyon szép hely),pár méterre egy tótól. Így azon is görcsölhetnék,hogy valamelyik kiszalad,kimegy valakivel és a sötétben eltűnik.ÁÁÁ,nem!Én is szeretnék nyugodtan leülni enni.Meg az enyém picik már fél 9kor aludni szoktak.
Szóval nem is ezzel van a baj!Hanem ahogyan rákérdeztek erre a dologra!Azért rokonság ide,barátság oda,az illemnek is van egy határa.Bármit is gondol,ne hozza már a tudomásomra ilyen nyíltan.Enyhén szóva is fel vagyunk háborodva.Így most nem tudom még mi lesz ezzel az esküvővel.
Meg hát engem arra neveltek,hogy mindent a vendégért!Ha nem vagyok olyan helyzetben,akkor nem hívjak,fogadjak vendéget.Ha viszont ezt megteszem,akkor viseljem el annak következményeit (lásd 3pici gyerek)!!!!
Hú akkor nektek is lesz nagykanál:először esküvő,aztán szülinap!
Jó bulizást!

Többiek merre vagytok???Ideje lenne már jelentkezni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kiliman :)
Ez nem fair! Hogy lehet ilyen képeket feltenni ilyen időben???
Nagyon szuper képek egyébként. Hogy tudjátok megoldani, hogy együtt fényképezitek őket? Nekem soha nem sikerül.

Szőlő: bor, pálinka, hmmm... még gondolkodom :)

:( :( :(
Nem érdemlik meg, hogy ott legyetek! Persze, ha akartok egy jót enni ..., bár az is elég rossz, ha ki lesztek nézve, mert nem az előírt időben akartok enni. :(

Cat :)
Sztem megoldás, amit írsz, csak nem ez a kérdés. Intelligens ember meg tudja oldani, hogy a gyereke ne zavarja (ténylegesen és lényegesen) a szertartást. Normális házigazda meg feltételezi, hogy a vendég intelligens!!! Na mindegy.

Kata :)
Mi van a gyerkőccel? Vérvétel? Eredmény?

Írjatok, mert kihalunk! :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Tegnap hajnalban megérkeztünk mi is. :) A fürdőszobát elárasztja a mosnivaló, be se lehet menni. :roll: Nagyon jó volt, bár azért nem volt az a kimondott kánikula, sőt. Az kicsit csalódás is volt, mert arra készültünk, hogy végig jó idő lesz- mikor régen anyuékkal voltam ugyanígy, szuper idő volt végig. Azért feltaláltuk magunkat, kirándulgattunk is kicsit, még Velencébe is elmerészkedtünk. Bibione iszonyú jó hely gyerekeknek, mindenkinek nagyon ajánlom. Hosszú, széles homokos part, minden szektorban játszótér, bicikliút végig a part mellett, na és persze a Luna park! Ez vidámpark, ami este nyit, rengeteg mindennel, piciknek és felnőtteknek is. Van olyan jó, mint a magyar vidámpark. Minden este ott lógtunk 10-ig, mert mellette volt ingyenes parkoló, ahol leraktuk a kocsit és nem lehetett kihagyni velük- szép lassan felültek mindenre.
Az éttermek is fel vannak készülve, mindenhol van etetőszék, és nem 2 db, hanem rengeteg, jut mindenkinek!

A szókincsünk gyarapodott rengeteget (pl bringóhintó, körhinta, óriáskerék :wink: ) elképesztő, hogy mi imndent tudnak már.

Brigi

De jó, akkor Borka bugyis már nappalra? Gratula!
Harisnyát megnézem, nekünk van elég sok, már nem akarok többet. Ha kicsit bolyhos, v foltos a talpa ahol nem látszik az még jó vagy extrábbat szeretnél?
Ha nem tudsz mit csiánlni a szőlővel, én szívesen besegítek az evésben. :wink:

Edit

Én tuti megsértődnék a helyedben és nem mennék. Mondjuk én nem is vagyok egy nagy esküvőre járós típus, még örülnék is ha lenne kifogás és nem kéne menni.

Kiliman

Jók a képek, úgy látom, hasonló dolgokat csináltatok mint mi. :wink:

Ezt persze előbb írtam és a végére akartam a képeket felrakni, de a hlye bbnet eltüntette a hsz-t. Még jó, hogy rutinosan lementettem előtte!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ha nem annyira fontos a párod rokoni szálai miatt elmenni az esküvöre, akkor ne menjetek el. Én azt hittem, hogy muszáj elmenni, erre tanácsoltam a dolgot. Ha nem mentek el, megmarad egy csomó pénzetek, és elmehettek a pároddal kettesben egy jót vacsizni.

Nagyon aranyosak a képek! Hogy bírták a pörcök az utat?
Velencét hogy viselték? 2 hetet voltatok kint?

Vidámpark: Tegnap voltunk a fiúkkal a Vidámparkban. Szerintem iszonyú gagyi, megrekedt a 20 évvel ezelötti színvonalon, de ahhoz képest marha drága, pedig nekik nem is kellett fizetni. Persze a fiúk marhára élvezték, de Ök még nem voltak Gardaland-ban, vagy más jobb helyen. Még elmentünk idén, mert jövöre már értük is fizetni kell, mert 100 cm felett lesznek. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Sajna,úgy néz ki,hogy kötelező ott lennünk.Az itthon maradás csak bennem fogalmazódott meg. A rokoni szál miatt is meg mert amúgy (eddig) tartottuk velük a kapcsolatot.Anyósom meg tuti kiakadna,ha nem mennénk.Meg a férjem olyan,hogyha megdobják kővel,tuti kenyérrel adja vissza!!!!Szóval ez nem igazán kivitelezhető.
Ha fiúkat elvinni az ő érdekükben nem akarom. Még bosszúból se tennék ilyet velük.Tudom,hogy ők ezt nem élveznék és mi sem. Alkalomadtán azért el fogom mondani az illetőnek a véleményem-ez tuti.A többit majd meglátom!!!!A férjemtől függ.

Brigi!
Eddig én is úgy gondoltam,hogy eszünk egy jót!Nyugodtan!!!!Mert hogy ezt itthon úgysem lehet.meg dumálunk azokkal az emberekkel -nyugodtan- akikkel az elmúlt 2évben nem nagyon tudtunk.De most?Már az étvágyam is elment.
Amúgy szívemből szóltál!Amit Catnak írtál,abban mindent nagyon jól összefoglaltál.

Lilla!
nagyon irigyellek!Így is!Szuper lehetett!Így hogy nem volt annyira jó idő,legalább kirándulni is mentetek.Bár ez 2picivel nem mindig olyan pihintető.De a képek alapján,tuti élvezték azt is! :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Akartam még képeket mutatni, de mindig hibát ír ki. Majd még próbálom.

Velencét kicsit elcsesztük, mert hülye fejemmel babakocsit vittünk be, nem hátihordit, hogy kényelmesebben tudjanak aludni. Na, alvásról szó se volt, annyira lekötötte őket a tömeg, meg a galambok, viszont így minden hídra cipelhettük fel őket. Így alig mentünk. :( A vaporettoért Dá totál odavolt, Nikinek meg a Gondolák tetszettek nagyon. Meg persze a galambok-erről akartam még képet rakni. A Szt Márk-téren szabadon eresztettük őket galambot kergetni- azt az őrjöngést képzelhetitek!

Igazából nagyon jól bírták az egészet, magát az utazás részét nem annyira jól ,amikor el kellett jutni velük vhová- itt is nikci volt a főkolompos, D elnézelődött. Az esti bulizást is jól bírták, átálltak egy órávla későbbi alvásra-kelésre délután. Persze azért étterembe ritkán mentünk... Összegezve elég kevés dologban akadályoztak. 8)

Visszafelé még tettünk is egy kis kitérőt Karintiában, megnéztük a Ragga-szurdokot, amit már évek óta meg akarok nézni. Gyönyörű volt!!! A nagy túrások csorgathatják majd a nyálukat ha sikerül képet mutatni. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Akkor nem is akarom látni! :wink: Amúgy nagyon jók a te képeid is!

Harisnyaügyben nincsenek aggályaim. Bármilyen jó. Most nincs ugyanis egy sem. Valahogy kinőtték.
Amúgy a hideg miatt Borci megint pelusos. :cry: Gondoltam, hogy nem lesz ez még ennyire stabil. De azért már ennek is örülök.

Cat :)
Ez a vidámpark olyan szomorú. Már kívülről sem annyira hívogató. De a gyerekek annyira másnak látnak mindent. Eleve egy nagyságrenddel nagyobbnak, és már ettől élménnyé válik. Most elgondolkodtam, hogy elmenjünk, de Ré annyira félős, hogy kizárt, hogy bármilyen forgó-mozgó-emelkedő-süllyedő dolgot élvezzen. De lehet, hogy tévedek. Csak ciki lenne az óriáskeréken rájönni, hogy nem bírja és végig üvölt. :oops:

Na mék, mert vár a munka.

JÓ éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nagyon jók a képek, mennyit nőttek a gyerekek! Nekem csak ilyenkor tűnik fel az idő múlása...

Edit!

Én biztos nem fogtam volna vissza magam és már akkor jól megkapta volna a véleményemet... Egy kollégám nyxáron kérdezte, hogy minek visszük a gyerekeket magunkkal nyaralni. Már akkor is megmondtam, hogy mert CSALÁD vagyunk. Ez minden más helyzetre is érvényes. Szerintem is meg lehet oldani normálisan, ha valaki akarja, nyilván nem az első sorba ülnék 3 gyerekkel, de ez a hozzáállás :twisted:
A kaja meg ne érdekeljen, én még csak egyszer voltam olyan esküvőn ahol "éhen maradtam", pedig én ott végig ott voltam. Nagyon puccos hely, különleges kaják, csak épp kb. ovodás adagokat hoztak ki, mindeni azt hitte, hogy kb. ez volt az előétel, mire kiderült, hogy nem :? De ez azért nem általános :)
Amúgy meg úgyis csúszik minden, a vendégek nem hiszem hogy katonás rendben masírozva menenk, mire mindenki elhelyezkedik, esetleg átöltözik, stb. úgyis csúszik a dolog. Na meg akkor mi van, ha szólsz a pincérnek, hogy legyen szives hozzon egy tál levest? Nem azért vannak????

Ma voltunk visszavinni a biztosításos papírokat az oviba, a csajoknak tetszett, azt mondták szeretnének menni, játszottunk is az udvaron kb. 1 órát. Viszont én észrevettem amit ők nem: egy kislány egész végig szorongatta az óvónéni kezét, egy könycsepp végig ott volt a szemében, egy kisfiú nagyon sírt, hogy miért nem jön érte az anyukája... Komolyan, majdnam megsirattam őket, pedig nem is az én gyerekeim. Mi lesz itt novemberben?? Pedig Pepe elmagyarázta az óvó néninek, hogy anya meg apa megy dolgozni, ők meg itt maradnak, amíg értük nem jövünk :)
Szerintetek így is gondolja? :lol:

Brigi!

Pepénél még most is fordul elő baleset. Bár pelust nem adok rá, remélem oviig alakul, különben maradhatunk itthon. :( Bár minden alvás előtt megígéri, hogy nem fog bepisilni, de szerintem ez csak akkor van, ha épp véletlenül nem kell neki. Ma vettem is néhány új lepedőt, ilyen hidegben már nem szárad elég gyorsan :(
Éjszakára meg még totál pelusos mindkettő. De ez már nem izgat, az oviban nem marad éjszakára.

Cat!
Sajna itt nincs C&A, Nyíregyen van legközelebb, ott a múlt héten voltam, de nem volt :( De örülök, hogy Nektek legalább sikerült venni. Annyira jó cuccok voltak kisfiúsban a múlkor is, tényleg jó lenne egy kisfiú is :)

Esetleg ha valamelyikőtök jár arra 92 vagy 98-asban venne nekem kettőt? Persze átutalom az árát meg a postáját, csak itt egyáltalán nem kapok :( Pedig ma több boltban is voltam, de valahogy nem divat a mellény, nem láttam ilyeneket.
Köszi!

Ezek a debreceni vidámparkban készültek még nyáron. Felnőtt szemmel nagyon gagyi, de gyerekként másképp látják a dolgot :)
Mondjuk azóta voltunk többször is, de Pepe elsőzör egészen élvezte, de legutóbb semmire nem akart felülni, csak nézni akarta. Mindenki gondolhatta, hogy milyen sóher szülők, csak az egyik gyereknek vesznek jegyet :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Mi is megjöttünk Törökországból!
Isteni jó volt,a lányok szuperül viselkedtek,pedig mindenre fel voltam készülve a tavalyi után!
Repülőt oda-vissza végig aludták,ettek!!!,nem volt egy bepisilés-bekakilás se!
Nagyon büszke voltam rájuk!
(Magamra kevésbé,elvesztettem a jegygyürümet :cry: .) Kép igy repülnek a nagylányok Kép reptéren a bocival Kép körhinta
bellissima75

Kép Kép Kép
bellissima75

Brigi :)
Érdemes elmenni a Vidámparkba velük, mert nekik nagy élmény volt. Csak nekünk felnötteknek tünt fel, hogy semmi nem változott 20 év alatt itt, csak az árak. 3500 Ft volt a jegy felnöttenként. Ezért karszalagot kapsz, amivel majdnem mindenre felülhetsz. De telenyomták a Vidámparkot 100 Ft-os ráülös gépekkel is, persze az én kölkeim azért is hisztiztek.

Ha megyek C und A-ba és látok, akkor megveszem a csajoknak a mellényeket. Nem baj ha egyformák?

Az ovis dolog sajnos nagyon szomorú. Szerintem mindenhol így van ez. Most ment kisbarátunk bölcsiböl oviba, és a bölcsiben nagyon szeretett lenni, az oviban nem. Rettentö talpraesett égedelem kiscsaj, már 1,5 évesen szobatiszta volt, és folyékonyan beszélt. Kérdeztem töle, hogy miért nem szereti az ovit, azt mondta, hogy mert az ovónéni sosem ölelgeti öt, és nem szól hozzá. :( :( Persze 25 gyerek mellett ez nehéz is lenne. A bölcsiben 6 gyerek mellett van egy gondozó. Ott van ölelgetés, bújás stb.

Rita :)
Mikor kezditek az ovit? Egy barátnöm is oda iratta be a lányát, jövö szeptembertöl, és már csak 8 hely volt!

Szuperek a képek, irigykedem!

Én is dobok pár vidámparki fotót, mert látom az most visszatérö motívum a fórumon. Persze a tenger hiányzik mögüle... :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Jó régen voltam, s tök jó, hogy elég sokat kellett vissza olvasnom!! :lol:
Az ovis téma bennünket is nagyon érint, hiszen 1 hónap , és kezdik.
Képzeljétek, az ovónénik vették a fáradtságot, s múlt héten családlátogatást tettek nálunk, ill. minden kicsi csoportosnál. :)
Megnézték őket itthoni környezetben, meg mindent, de mindent megbeszéltünk róluk. Olyan megnyugvás ez Nekem. Fel is írták az " extrémebb" dolgaikat.Volt mit.... :oops:
Talán annyi negatívumot hozztak, hogy ők is " vegyes" csoportba fogank járni, itt is így döntött az ovi vezetés, át álltak erre a formátumra.

A gyermekeim 2 hetes ideg-tépés után ismét kezelhetőek lettek, azóta is keresem, hogy mi lehetett a tényleges ok...

Cat!

Húúúú, Samu mennyit változott.
Vagyis mindkettő fiú sokat nőt, nagyfiúsodott, de Samunak az arca is változott.
Élveték ezt a vidámparkosdit, látszik.
:wink:

Rita!

A te csajaid meg kb. 4 évesnek néznek ki, és szerintem semmit nem túloztam.
Volt még veletek valaki, vagy ottani kislány van az " Apa-karavánban? " ?

Ditke!

Nálunk Zsombinál voltak éjszakai pisi gondok, de teljesen elmúltak. Szerintem nálatok is majd így lesz.
Egyszerűen nem foglalkoztam vele, ha baleset történt, de ritkán is volt.
amikor 3-an vannak a képen, férjed csak a fénykép kedvéért van ott, vagy ment egy kört ő is? :wink:
Miért nem akart felülni Pepe, mondta?

Lilla!

tegnap tartottátok Niki névnapját???
Mert akkor : NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk a kishölgynek!!!
Húú, de jó lehetett nektek, irigy vagyok ám!
A batikolt cucc isteni a gyerkőcökön. Hihetetlenül tetszik.
Galambos képet dobjál még légyszi. ( ha engedi a b.n)

Edit!

A rokonodhoz már megírtak mindent. Én személy szerint, biztosan helyben azonnal lereagáltam volna. Mert ha nem, utólag én is rágódnék rajta.
De, én biztosan elmennék, nem hagynám ki a vacsit.
Suli Dávidnak tetszik?
Kristóf egyenlőre nagyon lelkes.

Kiliman!

Igen, mi fogyasztottunk el tavasszal 1 üveg FLAVIN KIDS lekvárt.
Tervezem őszre is.
Fiúknak akarsz valami immunerősítőt őszre, télre?
Én is gondolkodom, most az ovi kezdés előtt újra egy adagon.

Brigi!

Nálunk Zsombi a mai napig nem WC-be, hanem csak a bilibe kakil. Tudom, hogy most Borka vissza szokott, csak írtad, hogy a kaki a pelusba ment. Ők elkülönítik, s nem tudom miért a pisit és a kakit.
Majd megérik mind a kettőre, csak szerintem a kakira nehezebb.

Húúúú, nagyon hosszú lettem, pedig csak egy Bekukk-ot akartam...

:roll:

Délután megyek angolra, s ahhoz készülnöm kellene még, úgyhogy megyek is.

Szép napot mindenkinek!

Meme
szinta

Kép Ragga-szurdok

Kép Rialto-Velence

Kép

Kép Meme kedvéért :wink:

Brigi

Holnap megyek remélhetőleg turizni, megnézem nektek a harit. Kijöttök vmikor érte? Múltkor is olyan jól elvoltak, nem?

Szobatisztaság: most panaszkodni fogok, hátha most is bejön.... :wink: Nikit hagyjuk, ő totál reménytelen újabban- Olaszban teljesen visszaszokott a pelusra, persze az nem tetszik neki, hogy állandóan piros a feneke. Nála totál semmi érdeklődést nem látok újabban, akkor szól, ha már pisilt-kakilt. Vicces, néha szól a pisinél akkor is ha pelus van rajta.
Azt nem tudom, hogy Dáviddal mihez kezdjek. Mikor pelus van rajta, képes egész délelőtt nem pisilni bele, ezt Olaszban is előadta párszor. Viszont itthon ha bugyit kap, van, hogy bepisil, szólni egyáltalán nem hajlandó. Legszívesebben hagynám már a fenábe az egészet, itt volt az egész nyár, ha 3 hónap alatt nem lettek szobatiszták, nem is lesznek egy ideig még. Az viszont nem jó, ha inkább nem pisil, utána meg egy hektót ereszt ki ha végre bilire kerül. És bosszant is, mert úgy gondolom, ha képes ennyi ideig visszatartani, szólhatna is és várhatna fél percig, amíg alá rakom a bilit.

Meme, Nálatok hogy alakult ez Zsombinál? Először ő se szólt, nem? Hogyan tudnám még magyarázni neki, már milliószor elmondtam.

Baba

Niki kinőtte a vastag mellényét, érdekel még? Megvan még a másik is, amelyik picit kisebb...

Rita

Merre voltatok Törökog-ban? Milyen szállodában?

A képek mint mindig, nagyon jók!

Cat, a kölkeceknek főleg a ti vidámparkozósaitok tetszettek, egész du azt nézték. És mutogatták, hogy ott van SAmu, autózik, vonatozik... Olira nem sikerült beidomítani őket. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Mi ma éjjel jöttünk haza, az idővel szerencsénk volt, mert előtte 15 fok, eső, azalatt a 4 nap alatt szép napos, 25 fok körül, mikor eljöttünk, megint elromlott... :D Mi még fürögtünk is a tengerben, bár nagyon hideg volt, a csajok csak az elejében pacsáltak, kavicsoztak, nagyon élvezték! :D

Nagyon jók a képek mindenkinél, most méginkább belelendültem, hogy jövőre homokos tengerpartra menjünk a csajokkal, asszem Görögország lesz belőle, Laci imádja, én meg még nem voltam. :wink:

Lilla,
épp a napokban gondoltam arra a mellényre, de csak az egyik dereng, a másik nem. Tudnál dobni egy képet?
Egy szerintem biztos fog kelleni, de egyet talán örökölünk most az uncsitesótól. :)

Már Anna is beindul ezekre a képekre, amikor olvasok és meglátja, itt áll a karámnál, és kurjongat, meg röhögcsél!!

Kép
baba888

Sziasztok!

Cat!

Köszi a mellényt, nem gond ha egyforma, sőt, legalább nincs vita. A ruhán folyton megy a veszekedés :(

Meme!

Hát, nálunk nincs családlátogatás, ráadásul az elő szülőire sem tudok menni, mert nem leszünk itthon :( Jó kis bemautatkozás, nem?
Egyébként lehet, hogy nem lesznek ovisak, Pepe totál visszaesett a szobatisztaságban :( Ma már nappal, ébren is bepisilt :( Nem tudom miért csinálja, periódusokban jön nála. Próbáltam észre sem venni, szépen megbeszélni, megfenyegetni :oops: de semmi hatása :( Néha azt hiszem direkt szivat :(
Szóval novemberig még van idő, várunk, legfelejbb fél napot megpróbálnak és akkor nem megyek vissza dolgozni, hanem az eredeti tervek szerint maradok itthon. Csak már olyan jól esne valamit csinálni. Úgy értem az itthoni kirakózáson, takarításon kívül. Hiába tanulok, estére ez a sok beszéd, hülyeség úgy lefáraszt, hogy már fel sem fogom mit olvasok :( Ha csak egy fél napra elmennének, szerintem az már maga lenne a menyország. Most szemét önző dög vagyok :oops: :?

Nem tudom írtam-e, szept. végén megyünk pár napra Párizsba :D Csak ketten :D A férjemtől kaptam a házassági évfordulónkra :) Most fogjuk először egyedül hagyni őket, de ha minden jól megy akkor nem utoljára. Mondjuk kicsit be vagyok tojva, de hát már nem olyan kicsik, megértik- remélem.
Ránk meg nagyon ránk fér egy kis kettesbenlét. :wink:

Olyan jók ezek a tengerpartos képek, most már ráparancsolok az uramra, hogy tegye már fel erre a gépre is a képeket (az ő laptopján vannak), hogy tudjak én is mutatni!

Meme!

A férjem is ment velük, 6 év alatt nem engedik őket egyedül. De a csajokra nem kell fizetni, csak a szülőre, 300 Ft egy kör. A belépő azt hiszem egy ezres, de mind lejátszható, 3 év alatt nem kell belépőjegy. Szóval 2000 Ft-ból egész sokat lehet menni, ezek a kis forgók 200 Forintosak. Gyertek ide :)

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Szuperek ezek a képek!!!!Irigykedem folyamatosan!

Meme,Lilla!
Ugye,milyen bonyolult egy (2,3) kisember lelke???? Én ezt a szobatisztaságot nem is igazán értem.Nálunk sincs semmi jele a dolognak,de ha arra gondolok,hogy egy kis kezdeti siker után még vissza is eshetnek???! Hát nektek se tudok semmi okosat mondani,csk amit a nagykönyvek:türelem,türelem és az idő majd meghozza a sikert.

Ditke!
Élvezd a párizsi napokat és ne agyalj sokat!Mások sokkal kisebbeket is itthon hagynak!A lányoknak meg így ovi előtt úgyis tanulniuk kell a bizalmat!!!

Meme!
A suli nem nagyon tetszik a Dávidnak.Én viszont totál le vagyok döbbenve!!!A fiam minden délután szó nélkül nekiáll tanulni.Nem kell rászólni,nem kell noszogatni.Fél 2körül megjön,picit tévézik,majd 2körül elkezd tanulni.Remélem, a sok "lelki-beszéd" hatott és lassn megérett az önálló tanulásra!!!!Csak maradjon így!!!

Képzeljétek,ma cirkuszban voltunk a fiúkkal.Nagyon jól bírták!!!Igaz,ez csak olyan utazó-cirkusz volt.A műsor 1,5órás volt.Az első egy órában mozdulatlanul ültek,majd volt egy kis szünet.Utána már csak részben kötötte le őket,de nem volt velük különösebb gond!Nagyon tetszett nekik a sok állat,zsonglőrök.Csak a Benike félt egy kicsit a bohóctól!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

A Ragga szurdokos képedért irigy-irigy. Nekem felülmúlja az összes tengerpartit. Hú de túráznék egy nagyot!

Oli a galambokért meg lenne örülve. Állandóan kergeti öket, és pöröl velük. El is döntöttük, hogy jövöre Olaszba megyünk, Velence közelébe. Minden adott ami nekik kell: galambok, homok, vidámparkok, na és a pizza. :lol:

Szuper lesz nektek Párizsban! Nagyon megérdemled már ezt a pihit.

Mi is e akarjuk vinni a fiúkat cirkuszba, de ez a mostani technos vizi csoda nem érdekelné öket a Fövárosi Nagycirkuszban. Klasszikus cirkuszt keresnék nekik, de Pesten nincs. :(

Szobatisztaság: Szerintem nálunk a legdurvább a dolog. Samunál egyik napról a másikra megoldódott, és azóta egy baleset sem volt, éjjelre is ágytiszta. Ellenben Oli hallani sem akar a dologról és mindjárt 3 éves. :shock: :shock: De már olyan okos, hogy meg is mondja, hogy Ö nem akar szobatiszta lenni, mert a pelus kényelmes. :?: :?: Amikor a bölcsiben a gondozónéni levette róla a pelust (nekünk nem is engedi), azonnal összepisilte magát, hogy adja rá vissza. :? Kérdeztem a dadust, hogy mit lehet ezzel kezdeni azt mondta semmit. Ha nincs meg benne az akarat erre, nem is érdekli, akkor a szülö tehetetlen. :cry:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!

Dehogy vagy önző!!! Te igazán tökéletes anya vagy. Mindent annyira jól csinálsz és olyan nagy türelmed van a lányokhoz. Természetes, hogy majdnem 3 év után már másra is vágysz. Én eddig sem bírtam, a fiaim okt. 8-án mennek bölcsibe beszokni, nekem is nagyon nagy dilemmám, de egyszerűen kipurcanok már. Családunkból mindenki mondja, hogy mennyire szükség van erre a fiúknak is ( csak délelőtt lesznek ott kb. 3 órát), kivéve anyós. Úgy értem a társaság, a játékok...az az igazság, hogy annyira jól elvannak, ha bárki van itt nálunk vagy ha mi megyünk valahova, a különbség az, hogy én is mindig ott vagyok. Itt más lenne, mert nem leszek ott. Viszont azt vettem észre, hogy egyre ragaszkodóbbak. Legyek én vagy az apjuk, az mindegy, csak mi legyünk azok. Régen anyósnál simán ott maradtak, most meg megy a zokogás mindketten egy-egy lábamat szorongatják. Na majd meglátjuk, ha szeretik maradnak, ha nem, nem.
De jó, hogy mentek Párizsba!!!!!! Én is voltam már régen és nagyon jól éreztem magam. Jót fog tenni nektek, már rátok fér. Hány napra mentek?

Brigi!
Ne is kérdezd a dokit!!! Olyan pipa vagyok. :twisted: :twisted: :twisted: Most megy szabira, csak tudnám akkor miért most kellett felhívnom??? Szóval azt mondta, hogy szept. végén hívjam, ez úgysem olyan akut vizsgálat és be kell kérezkedniük erre a vizsgálatra, mivel ők bőrgyógyászat. Most akkor keressek egy magándokit???? Hihetetlen ez az egész. lehet, hogy egyszerűbb lett volna a háziorvostól egy beutalót kérni és úgy elmenni??? Nem is tudom....

Cat!

A szomszédunk fia, ő is elég későn lett szobatiszta egyetlenegy okból, imádta a pelust. Nagyon okos kissrác, tök értelmes, mégis... Mondták neki, hogy megkapja az áhított pénztárgépet, amiért nagyon odavolt és nagyon szerette volna. Erre ő: Inkább peludt szeretne.... :shock: De aztán persze ő is szobatiszta lett. Csak a kakihoz kellett a végén ráadni, aztán az is elmaradt, szóval kitartás. Ja igen, még mondták neki, hogy oviba csak pelus nélkül mehet...., ez azért doppingolta. Bár most nem szeret ovodába járni. Decemberben lesz 5 éves.

Képzeljétek ikres barátnőm (velünk egyidős gyerkőcök) szobatiszták. Hát nem tudom.... Amikor nálunk voltak a kisfiú 2-szer is bepisilt, de állítólag már oké minden. Nappali alváshoz azért van még pelus. Persze az anyjuk kb. 5 percenként kérdezgeti, hogy kell pisilni?? Mondjuk nekem ehhez nem lenne türelmem. Én is várok, amig megérnek rá. Szerintem a jövő nyár pont jó lesz erre.

Délben majd írok a többieknek is, csak most mennem kell.
Szóval folyt. köv.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Olyan jót bicikliztünk, hogy totál elfáradtam, leroskadtam ide a gép elé... :wink:
Vettünk utánfutót, hát tényleg isteni - köszi Ditke, a tanácsot -, a gyerkőcök is élvezik.
Bár, mivel elég kis helyen élünk, mindenki ismer, s nem sok ilyen futkározik itt, van sikere... Néznek bennünket rendesen: :shock: :shock: :shock:

Csajok, van v.ki babonás köztetek?
Én aránylag az vagyok, és most bizony keményen le kell küzdenem...
A rokonság most jön össze hétvégén, s kérték, hogy az ikrek közelgő szülinapját ünnepeljük meg most, mivel akkor nem tudnak jönni. ( nővéremék és öcsém kislánya lakik messze)
Azt viszont tényleg én sem szeretném, ha nem lenne közös nagy ünneplés mint eddig.
Mi majd az aktuális napon is köszöntünk, de félre téve félelmeimet - amelyek, csak tényleg ilyen babonás agyszülemények- , belementem....
Szerintetek?

Kata!

Doki bácsika... :roll: :evil:
Én keresnék egy megbízható magán rendeléses dokit.
De, persze annak az anyagi vonzata több, de szerintem ér annyit.
Életkori dolog az erősebb kötődés. De, ez még rosszabb lesz.... Tehát, ha bölcsiben gondolkodsz - amit megértek - , akkor a helyzet miatt ne vacilálj, hiszen ez 1-1,5 évig sem lesz jobb, sőt.....
Nekem is égnek áll a hajam, az ilyen anyukáktól, mint a barátnőd- bocsi-, mivel tisztán látszik, hogy nem szobatiszta érettek a gyermekei. Még korilag sem. Tudod milyen kérdés fogalmazódik meg bennem ilyenkor?- Ugyan, kinek akar ő megfelelni, vagy a gyermekeit kinek,minek akarja megfeleltetni?

Cat!

Az a baj, hogy a klasszikus cirkuszok, gondolok itt az utazó cirkuszokra is, olyan mértékben leszegényedtek, hogy nagyon sok megszűnt sajnos.
Nálunk azért szokott néha lenni, de az meg már olyan, hogy csak lehangolna bennünket.
Talán néhány vidéki nagyvárosban szinten tudták magukat tartani.
Oli nem semmi.... Hihetetlen. Szerintem ez a nehezebb, amit választott, de ugye ő sem egy hétköznapi történet mint az én kis Zsombikám... :wink:
Bár, képzeld Zsófit is elérte a hisztis kor, így azt kell mondanom, hogy hogy most Zsombi a nyugodtabb, ő a " hiszti-produkció" kisebb művelője.
Zsófi igazi nő ebben is. Pillanatok alatt krokodil- könnyeket ereszt, sikit, visit... brrrrrrrr..
Lett bakancs?

Edit!

Cirkuszi figyelmhez gratula, ez hatalmas dolog náluk!
Még utóbb az esküvői szertartáson is rácáfolnának " kedves" rokonaitokra?!
Kristóf 80%-os önállósággal csinálja leckéit, tanulását, ez már nála nagy szó!
Viszont szereti a 4.-et, szeret suliba járni. Csak kellene korán kelni....
De, Dávid nagyon ügyes, bizony szépen betudhatod ezt magadnak, szép szavaidnak.

Ditke!

Majd megérik Pepe is. Cseni?
TE ÖNZŐ DÖG???????? Vicc lapba vele.
Természetesek az érzéseid, most nálam is nagyon így van. Pár hete írtam is.
Szerintem eddig is nagy mértékben alá rendelted magad a lányoknak.
Párizsban tessék kikapcsolódni, élvezni, hogy ilyen szép ajándékot kaptál!!!! A csajokat megoldják, nekik is kell néha más.

Baba!

Anna.....

:lol: :lol: :lol: Édeske lehet!!!!!
Barna még?
Képek vannak?

Lilla!

Tudod, nálunk Zsombiban az akarat volt meg előbb. Neki nem kell pelus, mert Zsófinak sincs, és nem engedte , hogy ráadjam. Aztán 1 hónap kemény időszak. kb. 20 percenként kérdeztem, vittem a bilire. Volt, hogy szerencsém volt, és pont akkor pisilt, kakilt, volt, hogy nem.... Aztán fokozatosan megtanulta, és egyszer csak ment.
Röviden ennyi.
Dávid mennyire kommunikál? Mert az nagyon kellett hozzá.
De, tényleg nem jó, hogy tartogatja.
Ha, bugyiban lenne, és te segítenél neki így?
Bár, ez tényleg kemény meló így.

További szép napot!

Meme
szinta

Kata :)
Már zsaroltuk ovival, de nem érdekli. Folyton mondja, hogy "megyek ododába pelusban". :D Az az igazság, hogy Ö igazi dacos gyerek. Mindenben ellenkezik velünk, szerintem a peslusozás is ilyen dolog. Már csak azért sem. Na meg látja Samun, hogy milyen macera a szobatisztaság, még este is le kell szállnia az ágyáról pisilni, segíteni kell neki, hogy ne lógjon ki a fütyije stb, és ezt Ö nem akarja. Sokkal egyszerübb becsurgatni. :shock: Szóval marad a kivárás nálunk is, de késöbb a zsarolás fog segíteni szerintem itt is.

Én elmennék egy maszek dokihoz, jobb a bizonyosság, mint a bizonytalan hónapokig.

Képzeld nálunk Oli már nem hisztizik annyira. Csúnya dolgot müveltünk vele, de már nem bírtuk tovább. Egyszerüen egy csúcshisztije közepén lezuhanyoztuk a fejét. Nem csak sima arcmosás volt, hanem benyomtuk a hideg zuhany alá. :oops: :oops: Baromi lelkiismeret furdalásunk volt utána, de hatásos volt. Azóta csak meg kell említeni neki a zuhanyt, már el is vágták a hisztijét. Szégyellem magam, de nem bírtuk tovább. :cry:

Cirkusz: A Fövárosi Nagycirkuszban állítólag most klasszikus cirkuszi társulat jön. Szerintem az nem lesz gagyi, oda nem engednek akárkiket, így kiviszem a fiúkat.

Babona: Én a szülinapjukat nem tartanám meg elöre. Bocsánat Meme, de ez nekem félelmem. Inkább utána pár héttel, mint elötte. De lehet csak én vagyok ilyen hülye. :?

Cat
Kép
cateye

Cat!

Zuhanyt a barátnőm is bevetette pár hónapja, azt mondja azóta tök jó, csak megkérdezi a gyerektől, hogy mész a zuhany alá??? Mondja , hogy nem és abbahagyja a hisztit. Ő is annyi idős, mint ti. Szóval nem kell szégyelni, egy idő után csinálni kell valamit....

Meme!

Én is ilyen helyzetben vagyok a szülinappal. 20- án van a fiúk szülinapja, rokonaink meg 15- én utaznak 2 hétre Amerikába. Jó lett volna ha ők is itt vannak, de én nem tartom meg előre. Annyira idegesítő helyzet. A maradékkal tartjuk, de hát úgy nem olyan jó...., de gyáva vagyok, előre nem merem.

Kata

Kép
kateduo

Cat!

Zuhany Kristófnál volt, tényleg hatásosan. A piciknél azért nem volt még, mert olyan " csúcshiszti " még nem volt.
Nálunk a bünti elég, egyenlőre.
Most is a barátaink itt voltak, Zsombi minősíthetetlen volt. (pont most dicsekedtem vele.... )
Beküldtem büntibe, amikor kijött, mintha kicserélték volna.
Oli miatt ne legyen lelkiismeret furdalásotok, jót tettetek vele. Neki is jobb lesz így.
Lehet, hogy nála az ilyen mértékű határozottság a hatásos?
Esetleg a szobatisztaágra is ilyen megoldás kell majd?

Kata, Cat!

Tudjátok én is sokat tépődtem, de végül is egy dolog volt ami nagyon segített.
Egyszer a mh-em bejött egy jós nő, én intézetem az ügyeit. Nem ismertem, nem tudtam ki, pedig országosan ismert, mint kiderült a rendőrségnek is dolgozik.
Sok mindent nekem is megmondott. Az ikreket nem....
Mert arról dönthettünk, hogy legyen-e második.(meg harmadik, bár erről nem...)
Ő mondta : A sorsunkat nem tudjuk írányítani. Kis mederben terelgetni lehet, de a fő irányvonal ki van mérve.
Azóta sokat javultam ilyen téren, mert számos példa meggyőzött ebben.

Meme
szinta

Sziasztok!

Babonásoktól elnézést,de én ebben totál nem hiszek!!!Így engem tuti nem zavarna,ha előre lennének megköszöntve!Ahogy volt is már rá példa!Viszont azt gondolom,hogy akit ez zavar,az nem is fogja magát jól érezni egy ilyen szülinapi bulin se!Így Meme szerintem te se tedd meg mások kedvéért!Mert milyen az a saját gyerekeidnek szervezett bulid,ahol te rosszul érzed magad?

Cirkusz: ez is elég gagyi volt -felnőtt szemmel nézve!De mivel a picik még ilyet nem láttak,nekik tetszett (és a Dávidnak is).Most pedig ez volt a lényeg. Minőségi előadás láthatnak még.Most nem utaztam volna el velük Pestre lutrira,mert nem tudtuk,hogy egyáltalán végig ülnék-e.Azért meg több ezret kiadni,hogy fél óra múlva ki keljen jönni,teljesen felesleges.Így legalább tudjuk,hogy élvezik.Aztán majd jövőre,ha lesz olyan elődás Pesten,akkor elmegyünk a nagycirkuszba!

Hiszti: nálunk is a víz segített!!!Igaz,én csak egy pohár vízzel öntöttem nyakon a Marcit,de azóta kordában tarthatóak a "műsorai"!Szégyen ide,szégyen oda,ha beindul a hiszti-gép,meg se hallja,amit mondok neki.

Szobatisztaság: inkább úgy,mint Cat Samuja!Később,de tutira!A "valakinek megfelelni" szobatisztaság nem az,mint aminek látszik.Én is ismerek ilyen anyukákat!Az hogy árthatnak is vele,eszükbe se jut.Szerintem egyszerűen tudomásul kell venni,hogy a mai gyerkőcök később érnek meg rá.Na és miért gond,ha tovább akarnak picik maradni?Ha egy kicsit még ragaszkodnak a baba-korszakhoz?Hiszen az első napokból,hetekből,hónapokból már csak ez maradt nekik!Se cici,se cumi,se cumisüveg,se babakocsi,öltözni is egyedül kell.Amíg pelenkázzuk őket,addig is csak egyedül velük foglalkozunk.Tuti ez is dimonál ebben!Bilinél ott lehet hagyni,a pelenkázón nem!!!!

Cat!
Mi is Olival az ellenkező irányba haladunk!Már nincs olyan éjszaka,hogy kibírná egy pelussal.Pedig most junior méretű Liberot kap!Így is legjobb esetben reggel az ébredésnél az első pisi már kifolyik,annyira teli van. Amúgy meg egyik gyerkőc se ül rá se bilire,se wc-re.Pedig én is elmondom nekik számtalanszor,hogy csak pelus nélkül mehetnek oviba!Mindegy!Ez is elmúlik egyszer!Lehet,hogy még vissza sírjuk ezeket az időket????

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Az esküvős dolgon total kibuktam....Nem részletezem, az előttem szólók már leírtak mindent. Mi most voltunk augusztusban az egyik legjobb barátnőm esküvőjén, koszoruslány voltam... :D Fel sem merült benne, hogy ő döntse el, hozzuk e a gyerekeket vagy sem. Teljesen ránk bizta. Erről csak a másik barátnőmmel volt szó, akinek szintén gyerekei vannak. Végülis nem vittük a fiúkat egyetelenegy ok miatt, hogy vidéken volt az esküvő. Ha itt lett volna Pesten, akkor vittük volna, max. a párom hazaugrott volna velük este és mondjuk anyu lefektette volna őket. Így anyu maradt itt velük, de mi hazajöttünk éjszaka, nem aludtunk ott.

Lilla, Kiliman!

Nagyon nagyon jók a nyarlós képek!!!

Lilla!

Bibionéig hogy bírták az utat? Éjszaka mentetek vagy időnként megálltatok futkározni? A Velencés képek nagyon szuperek! Ja és a batikolt ruha.... hmmm. szuper! Én is voltam egyszer Bibionéban még régen, de már akkor megállapítottam, hogy igazi gyerekparadicsom.

Kiliman!
Fiúk hogy bírták a repülőt, nyugton ültek vagy futkároztak? A sós víz hogy jött be nekik?
Bölcsit mikor kezditek?

Kata

Kép
kateduo

Edit!

Én mindenképpen azt szeretném, ha együtt ünnepelnénk.
Meg mindenképpen lenne buli, mert nővérem fiának ( Bence most lesz csak tarva...) névnapja, nővérem és férje szülinapja, valamint öcsém nagylányának szülinapja most lesz.
De, késve még jobban nem szeretném ünnepelni, mint előre.
Akkor meg pontosan nem tudnak jönni....
Na, jó mi?
Ja, és zsófikám imádja Grétát ( öcsém lánya), és repdesni fog az örömtől, hogy ő is ott ül az ünnepeltek között, Gréti mellett.
Most jövök rá, milyen sok torta lesz!!!!!!!
Tehát nincs más hátra, ezzel kell megbékélnem. De, végül is, nem olyan nehéz, mint gondoltam.
De, igazán örülök, hogy van egy nem-babonás is.
Bár biztos lesz még.
Tehát lehet, hogy nem is másnak a kedvéért kell ekkor szerveznem, hanem magam miatt????

Megyek, mert Kristóf itt ül és vár v.mi miatt... De, esküszöm, nem is kell neki segítenem, csak legyek ott.

Dávid is ennyire anyás???

Meme
szinta

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?