Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hát a korházi pakk,az tényleg ilyen!De ne pakoljátok túl magatokat,mert ugyis tudtok behozatni bármit,és tényleg csak a legfontosabbat tegyétek be!Domestos kendő az tényleg jó,ha nem alapítványi szobába kerűltök!
Giga!
Okés,várom az infókat!!!!!!!!!! :wink: Köszi a linket,mindjárt utánna nézek! :wink: :)

Textilpelus!
Kb 5-6 db van ithon!Én csak törlésre használtam,meg büfihez!Mostmár nem is használom!!!!!! :D :oops: :? :roll: a popsitörlővel szoktam megtörölni a száját Zsaninak!

Heni!
Zsanit én hajnalban veszem magunk mellé!Nekem,hól jól alszik,hól felkel 2x3x!Már megszoktam,ez van!Előbb,utóbb ezt is kinövi!Másfél éves korukra állítólag elhadják az éjszakai keléseket!Már egy párszór írtam,hogy nekem Zsani 5 hónapos koráig,végig aludta az éjszakát!Aztán minden megváltozott,jöttek a gondok!De egyszer minden jó lessz,én már tudom!!!!!!!!! :lol: :lol: :wink: :wink:

Ahogy olvastam ,hogy miket kell vinni a korházba,teljesen elfogott engem is a nosztalgia!!!Olyan jó most (piroska,Jutta)nektek!Elsem tudjátok kébzelni,hogy mivár rátok!Élvezzétek ki nagyon amíg olyan cseppek a babók,mert írtó hamar elmegy az idő!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nem tudom, hogy emlékeztek-e rám... 34 hetesen jöttem ide tanácsot kérni, hogy melyik orvost válasszam, mivel az én szülészetemet bezárták. Végülis Erdélyi mellett döntöttem, és nem bántam meg. Azóta olvaslak titeket, és sok hasznos ötletet olvastam itt. :D

Ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok! :)

Nekem Tasnádiné Erzsike volt a szülésznőm (ő volt az ügyeletes akkor), és csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. :D Viszont a csecsemősökről túl jó véleményem nincs, engem teljesen kikészítettek. Egyedül Terike volt segítőkész. Mivel a tejem csak az utolsó éjszakán indult be, addig kapott pótlást Csenge. Persze mindegyik csecsemősnek más volt a véleménye arról, hogy mennyit is kell kapnia, vagy hogy egyáltalán kapjon-e...

Én csömörinek "vallom" magam, bár 2 éve elköltöztem, de heti 2szer visszaárok, mert a szüleim ott laknak, és mi is jövőre vissza akarunk kölltözni.

Szeretnék kérdezni a csömöri babaúszásról. Mennyibe kerül egy óra? Hogyan zajlik? Csak az egyik szülő mehet a babával? Mehetnek felváltva is a szülők? Van esetleg valami tanácsotok ezzel kapcsolatban? Októbertől szeretném vinni Csengét. Bármikor be lehet kapcsolódni? Vagy nincs kimondottan oktatás?

És még valami: Nagyon édes minden gyerkőc! :wink: :D

Jutta, Piroska! Olyan jó nektek hogy itt tartotok! Én is visszapörgetném egy kicsit az időt arra a pillanatra, amikor először kezembe adták Csengét. El sem tudom mondani mennyire boldogok voltunk akkor ( 17 órányi vajúdás után). Persze most is boldogok vagyunk vele, de egy kisbaba születése egy csoda! :wink: :D Nem kell izgulni! Minden rendben lesz!

Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett...

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!
Na, igen, ti nosztalgiáztok, mi meg be vagyunk tojva :). Ez van...
Már én is össze vagyok pakolva, de most már úgy vagyok vele, hogy még várjon a babó, mert haladok a tanulással. Legalább két-három tárgyat tudjak átnézni, már az is jó :).
Hát anyukák, nem tudom.... Várom a babót, de a szülést...
Nem, nem várom a szülést, jajj, nem...
Mindegy, elfogadtam, ez van, tudomásul vettem!
Juttaaa, nemsokára megyünk :(:).
Olyan vegyesek az érzelmeim :). Nem tudom elmondani.
Ma megyünk dokihoz, de addig tanulok egy kicsit. :)
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

angyalkrisz: Üdv a csömöriek táborában! :)
Babaúszásra tudomásom szerint csak mi járunk itt, úgyhogy máris mondom az infókat:
Heti 5x van: kedd-csütörtök de és du, illetve szombat délelőtt. 1-másfél óra egy "foglakozás", de igazából ez csak időkeret, amikor csak babák vannak és ott van az oktató. Csilla, az oktató egyénileg megy oda mindenkihez, úgyis általában egyszerre egy új dolgot tanultok, vagy csak a régieket gyakoroljátok: ez a rendszer szerintem nagyon jó, mert tényleg egyéni tempóban lehet haladni, és ha mondjuk hiányoztok, könnyű visszakapcsolódni.
Egy foglalkozás, hú, hogy is van? 1700 (vagy 1800?), ha egyedül mész a babával, azért nem tudom, mert mi mindig hármasban járunk, nálunk ez családi program. Úgy 2500 (ha mindenki bemegy a medencébe, de van "kísérőjegy" is, ha csak a medence széléről akar nézelődni valaki, fényképezni, stb. (Az 300 Ft.)

Mi nagyon imádjuk az úszást, nyáron csak azért hagytuk ki, mert akkor eleve sokat jártunk természetes vizekhez, és Lolo mindet ki is próbálta. Egyébként mindenhol csodájára jártak, hogy milyen pici és milyen ügyesen úszik - és ez a babúszásnak köszönhető!
Szóval hajrá! Mi 4 hónaposan vittük először, szerintem az egy elég jó időpont. Most is sok a pici baba, mi már "nagynak" számítunk. :)
(Egyébként azt veszem észre, hogy mindig több a kicsi, vajon kikopnak? Pedig olyan jó! Jár velünk együtt egy nagy baba, úgy másfél éves lehet, ő olyan dolgokat tud már, hogy csak lesünk - tök egyedül úszik, de hogy! :) Mi biztos nem fogjuk abbahagyni, járunk, amíg csak lehet, és visszük a következő gyereket is!!!)
Vendég

Sziasztok!

Na még 1-2 cucc bepottyant a kórházi pakkba, hát mintha 2 hétre mennék nyaralni! :lol: :lol:

Piroska, ne pörögj a szülésen!! Én csak Dorkára gondolok, hogy itt lesz, és hogy azért 1 hetet még bent maradhatna hogy nődögéljen, de a szülés nem izgat... nem is értem, hogy jutottam el eddig, alapból mindig paráztam a szülés miatt , de amióta terhes vagyok nem... én felnőtt - egészséges nőként csak átvészelem, a gyereknek legyen minél egyszerűbb.. őt féltem, mert élete első traumája és nem tudja mi vár rá! De biztos ő is ügyes lesz és segít!

Beszéld meg a babáddal, hogy ügyesek lesztek és szülés - vajúdás közben is vele foglalkozz - próbáld nyugtatgatni közben (na jó a végén már gondolom nem lesz erre se módod - se erőd... de az elején én tuti megpróbálok vele "kommunikálni")...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
na majd meglátom, szülés után :).
Szerintem örülni fogunk, ha élünk, nem hiszem, hogy nagyon meg fogunk beszélni bármit is :).
Nem baj, ez van ...
Miket raktál még be?
Ja, egyébként pénteken meglesz a mellszívóm. Avent, elektromos. Ha minden jól megy. :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nálunk szerencsére csak néha van korai kelés, legutóbb vasárnap volt, de tegnap pl. fél 8kor már aludt és ma reggel fél 7kor ébredezett. Reggelente magunkhoz tesszük bohóckodni, de aludni még nem aludt velünk csak 6 hetesen kétszer, amikor beteg volt. Se a férjem sem én nem aludnánk, ha ő ott lenne, de hétvégente összebújunk hárman délután egy alvásra, ebből az van, hogy Apa nagyon jól alszik, Lelle forgolódik, rugdos, én pedig bökdösöm a férjem, hogy ne horkoljon, tehát én egy percet sem pihenek. :-)
9 hetes kora óta átalussza az éjszakát, remélem ez így is marad!

Lellének még egy ici-pici foga sincs, de ez még nem baj szerintem, egy éves koráig normális. Csak az ínyecskéjét mosogatja...:) Meg sincs duzzadva, nem folyik a nyála, néha megdörzsölgeti, de ennyi. Meg pár napig piros pöttyös volt az álla és szája között, de más nem. Úgyhogy még nem is próbálkozik kifelé az a fránya fogacska.

Nekünk is van vagy 20 textil pelánk, használjuk is jó sokat, néha nálunk is az a szakálka, de bámelyiket kiszedi Lelle a nyakából, úgyhogy nálunk napi 3-4 ruhacsere van...

A kórházi pakkom nem volt semmi, egy nagy gurulós bőrönd, egy hátizsák, egy másik táska amiben Apa cuccai voltak, meg vittük a szülőszobára, meg még közben Apa is hozott ezt-azt. Hazafelé két bőrönd + Lelle :).
Még vigyetek a wc deszkára papírt és nedeves wc papírt vagy használjátok a baba popótörlőjét.

Szerintem nálunk is hamarosan járás lesz, Lelle nagyon próbálkozik egyedül állni, a járókában is folyton elengedi mindkét kezével a rácsokat és miután kiborította a játékos dobozából az összes mindenséget, akkor azon produkciózik.
Tegnap, amikor cipőben volt, koppant egyet-kettőt, mert ugye így már nem csúszik a lába és nagy erővel tud előre haladni bárhol.

Ma fogok először csirkemájat adni Lellének, még nem tudom mivel párosítsam, de szerintem alma+rizs lesz. Tegnap cukkinit kapott, nem nagyon tetszett neki... De remélem nem lesz olyan finnyás, válogatós, mint én.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: csirkemáj sütőtökkel! :) Nagyon fincsi - ma nálunk is ez lesz az ebéd, már régóta ebben a párosításban esszük! :) (Ehhez egyébként rendszerint üveges natúr sütőtökpürét használok).

Egyébként gyógyszertárban lehet kapni eldobható papír wc-ülőkét.

Tűrhető éjszakánk volt amúgy, Lolo kelt 3x, de most kivételesen nem volt gond a visszaaltatással! Már ez is haladás! Mondhatni kialudtam magam... :roll:

Pilla: akartam írni, hogy járóka ügyben még mindig agyalunk... majd szólok, ha döntöttünk... ;)

Piroska: ne aggódj!!!! Olvasd el a Gyengéd születés c. könyvet, én a szülésznőmtől, Évikétől kaptam kölcsön, nagyon hasznos olvasmány! Egész másképp fogsz a szülésre tekinteni - ugyanis nem az anya, hanem a gyerek szempontjából írja le a szülést! Nagy szerencse, hogy a tarcsai kórházban tényleg lehet is úgy szülni, ahogy ott le van írva! Bár nekem ugye császár lett, mégis azt mondom, hogy sokat merítettem a könyvből és a férjemet is arra biztattam, hogy alkalmazzuk az ott olvasottakat (pl. hogy ha én nem lehetek a babával, akkor legyen ő vele, beszéljen hozzá - és ez így is lett!)
Vendég

Sziasztok!
Angyalkrisz
Örülök,hogy jó véleménnyek vagy te is Erdélyi Zsoltról! :wink: Gratulálok a babódhoz!Nemtudom,hogy te tettél már fel képet róla! :roll: Kíváncsi lennék közelebről is a babódra!!! :wink: :P Én is Tasnádi Erzsikénél szültem!!!Gátvédelem volt????????Nekem nagyon jól megvédte a gátamat,nem is kellett vágni! :D :wink:

Piroska!
Ne gondold,hogy a szülés egy rém állom! :wink: Igen is tudsz majd beszélni a babaáddal közben,én végig(amíg bírtam)a babára koncentráltam,beszéltemhozzá,simogattam!Biztattam,hogy már nincsen sok hátra,nemsokára találkozunk!Na jó az utolsó fél órában már csak befeléfordúltam!!!!!!!!!! :wink: Ne parázz ennyire,mert nem fogsz tudni nyomni akkor amikor kell!Mert ha már most ennyire parázól akkor mi lessz ott és akkor!!! :roll: :? :oops: :wink: Nyugi!!!!!!Ezerszel nyugi!!!!!!!Olyan dolog miadt parázól amit nem is tudsz,hogy milyen???????????Én százszór megszülök egy gyereket,minthogy egyszer elmenjek fogászatra!!!!!!!Meséld majd ell,hogy mivolt a dokinál!!!!!!!!!!

Jutta!
Na ez a beszéd!!!!!!!!Így kell hozzáállni és akkor minden rendben lessz!Én az első babómnál,egyáltalán nem paráztam a szüléstől!!Másodjára,és harmadjára csak azért izgúltam,hogy minden rendben legyen,mert akkor már több mindent tudtam a szülésről!!!!Tapasztaltabb voltam! :wink:

Pimpo!
Kíváncsi leszek,hogy mit fog Lelle a májhoz szólni!!!!!!!Roli,és Anett nagyon szerette,de Zsani nem!Egyszer kétszer megette,de annyi! :? :oops: Szerintem Rizs helyett inkább krumplit tegyél hozzá!!!!!Úgy finomabb!Alma az jó ötlet,mert ad neki egy kis édes ízt! :wink: :D adhatod neki sárgarépával+krumpli!Vagy a husilevesbe tegyél májat!aztán a husilevesnek a levével higíthatod!Nagyon finom!Írd majd meg,hogy fogadta Lelle!!!!!! :wink: :)

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Verna!
Akkor megnézem majd, de sajna nem tudtunk tegnap menni, majd csak pénteken lesz esedékes. Akkor is jó még?
Lesz Tarcsán babaruhavásár 2 hét múlva? Sajna a legutóbbit ki kellett hagynom, mert pont előző este rohantunk be a kh-ba a vérzéssel. Remélem most majd el tudok menni.

Egyébként már nem vérzek. Nagyon-nagyon kevés halvány színű folyás van már csak! Annyira, de annyira örülök neki!!!
Most leginkább attól parázok, hogy ne nyíljon jobban ki a méhszájam. Néha érzek feszítő fájdalmat a szeméremcsontomban, szerintetek ennek van köze a méhszájhoz? Ugye ilyenkor nem nyílik ki még jobban :?: :!:

Textilpelus: nekünk is jó sok van. 20 tutira! De Lili is nagyon bukós volt. Először csak 10-et vettem, majd még 10-et. Most is használjuk, mert kaja után, ha nem maszatos nagyon, akkor azzal törlöm meg, plusz a teázásnál mindig a szájához teszem, mert van amikor egészen egyszerűen kiköpi azt ami már nem kell neki. Szóval szerintem egy 10 darabot vegyetek! Ha mást nem a feje alá alváskor, büfiztetéshez...

Garmastant én is vettem, de nekem a legjobb az anyatej volt a sebes cicire. Kicsit ki kell nyomni, és rákenni a fájó mellbimbóra, és csodákat tud tenni! :wink:

Angyalkrisz!
Üdv köztünk! Gyere gyakran!
Ja! És tegyél fel képet erről a nagylányról!

Jutta!
Nagyon jó, hogy így állsz hozzá a szüléshez! Nagyon fontos! Már most meg lehet beszélni a babáddal, hogy mi fog történni nemsokára, hogy ne érje váratlanul. Sokat segít! :D

Piroska!
Tényleg jó az a könyv, amit Verna ajánlott. Ha van még egy pici időd a tanulás mellett olvasgasd! Segíteni fog!

Kép
Kép
giga1

Verna!
Már régen akartam neked,írni,hogy köszönöm szépen a könyv ajánlást!Még aznap menéztem,és megfogom rendelni,valamelyiket!!!!!!Mégegyszer köszönöm!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tyű, ti aztán tudtok termelni!

Andi: nagyon szépek vagytok, örülök, hogy végül minden jól alakult!

Alvás: Lili is szörnyen alszik éjszakánként, jópárszor fölkel, és amikor már nem bírom az átjárkálást akkor magunk közé veszem. Az hogy mikor kel nagyon változó, egy csomószor van olyan h mozgolódik egy órát aztán visszaalszik. Ált. 8 körül kel.

Kórházi pakk: a csajok mindent leírtak. Ja Tena betétet és hálós, eldobható bugyit raktatok? Én használtam a vattát is amit adtak, de azért a betét jobb. És ásványvízről meg szőlőcukorról se feledkezzetek meg, jól jöhet vajúdás közben. Nekem is törölgettem a férjem a fejem vmi vizes dologgal de nem emlékszem rá mivel (kistörcsi, textilpelus). Ja és én vettem föl zoknit vajúdás közben mert remegtem végig szinte, fáztam pedig meleg volt bent.

Giga: én megnéztem a Mildibés dobozt és nem látom ráírva, hogy maximalizálva lenne a mennyiség. Nem értem ezt a 230 ml (ha jó jól emléxem ennyit írtál). Ez azt jelentené, h nagyjából csak egyszer adsz tápszert a babának. Én Lilinek 2x van hogy 3x adok. Reggel-este és néha délután is azt kap.

Textilpelus: mi is csak büfizéshez és pelenkázóra használjuk. Lili is sokat bukott régebben (még van hogy most is, de az már a földre megy ált. játék közben). Ja és én még arra használtam, hogy az elején mikor még folyt a tejem, azt raktam a póló alá és úgy aludtam (a régi szép idők :roll: )

Cipő: marha tanácstalan vagyok, nekem mindenképpen kell rá adnom idebent cipőt, mert hideg a padló.

mennem kell, hív a lányom...

szép napot

murphyke

Kép
murphyke

ja még annyit szerettem volna kérdezni, hogy a sütőtököt főzni vagy sütni kell a babának? én alapból sütném de valaki azt mondta főzni kell. és mivel nem vagyok egy konyhatündér fogalmam sincs :oops:

Kép
murphyke

Sziasztok!

Piroska tényleg ne parázz ennyire, nem mondom, hogy nem fáj, de ki lehet bírni és a végeredmény a lényeg, egy egészséges, gyönyörű babóca, ha elhagyod magad a szülés közben és csak magaddal foglalkozol nagyon megnehezíted a babád és a saját helyzetedet is, NYUGIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!

Angyalkrisz várjuk a képeket a babóról, egyébként én is a Tasnádi Erzsinél szűltem, ha még vállalnánk babód tuti őt választanám :D :wink: :wink:

Giga örülök, hogy jól vagytok, de azért pihengess, a tápi adag az nem egyszeri, mondjuk mi Bebát ettünk arra nincs ilyen ráírva csak ay, hogy egy.egy etetéskor mennyit kell bekeverni

Pimpoka a mi kisautónk is 30 éves, apukám most reparálta meg, én anno átfestettem kékre, mert az a csúnya libaf.s színe volt, de amire kell arra pont jó, Bence nagyon szereti, és hát a Dettinek is bejön :wink:

Andi ez azért elég durva volt, de örülök nektek is, hogy minden rendben, a szopit meg ne add fel, nekem a Bence volt így, higy egy kevés cici a többi tápi, a kevés tejcivel is magukba szívják azt ami kell nekik

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Murphyke én mindig főztem a Bencének is és most a Dettinek a sütőtököt egy kis kruplival, imádja két pofára zabálja :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

A sütés finomabb!Szerintem!aztán úgy pépesíted be neki!Mondjuk én nem csináltam,csak adtam abból amit magunknak megsütöttem!Kikapartam,és kész!De főzheted is!Próbáld ki! :wink: :? :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Piroska, tényleg nyugi.... Már mindegy! Ezt a legyet már bekaptuk! :lol: :lol: :lol:

És hát nem terhesek, hanem anyukák akartunk lenni, nem?
Már csak egy lépés van hátra, és már tényleg mindegy, hogy félsz -e tőle, vagy sem... meg fog történni!! Ezért jobb, ha nem félsz!
Szerintem én ezért nem parázom, mert ha paráznék se lenne máshogy, tehát felesleges.

Ráadásul voltam intim tornán és vmi nagyon érdekeset hallottam ott:

Az "alsó arc" - tehát a lenti záró izmok - a legőszintébb részek... ha félsz, akkor kb olyan lent, mintha citromba haraptál volna... azaz MINDEN záróizom összerándul és szorít, na ez NEM jó szülés közben, el kell lazulni, a legnagyobb fájdalom közben, ami a legnehezebb, de muszáj!!
Én még nem voltam ilyen papás-mamás légzőgyakorlatos dolgon, de hétvégén elmegyünk, legalább egyszer... vmi jógastúdiót ajánlottak az Örs környékén, majd utána nézek! Meg van a Váci úti Brendonban is!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Jó, hogy előjött a főzőcske téma, mert a múltkori kérdésemre senki sem válaszolt. :cry: Szóval, megint feltenném, hogy ti ízesítitek a kicsi főztjét?? Dóri nagyon nem eszi amit főzök neki, ezért gondolom vmit nagyon elronthatok benne. Nem tudom van-e vmi trükkje a dolognak, én már mindenfélét próbáltam, krumpli-alma-üveges-anyatej alapanyagokból, de semmi se jött be...

Zoknikat mindenképp vigyetek a szülőszobára, én rendesen megfagytam szülés alatt és után, apa pedig megfázott. Egy kispárna is nagyon jól tud jönni a szoptatáshoz. :wink:

KépKép
tüccs

Jaa! És az intimtorna csodákra képes! Szülés előtt, után , bármikor!! Aki még nem próbálta , próbálja ki. :)

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tüccs, én fűszereztem, fűszerezem Laura ételeit. Kezdetben só, bors, házi vegeta, petrezselyem, oregano, pirospaprika. Most meg már azt eszi amit mi, úgyhogy nagyjából megy bele minden.
Murphyke, sütni szoktam a sütőtököt. Tájékozatlan vagyok, mert a főzéséről még nem is hallottam. :oops:
Piroska, nyugi! A szülés a legcsodálatosabb élmény. Ne parázz már!
Lányok, van egy zacsi Mulupa HA tápszerem és egy rakat 4-6 hónapos korban adható babakajám. Mi már nem esszük meg, úgyhogy ha valakinek kell, szívesen elküldöm cserébe egy pár 8hó-tól 1-évig használható babakajáért.
Vendég

Megpróbálom feltenni a videót :?

http://videa.hu/play.php?v=XhH68zHRSu6PmuO2

sikerült, ügyi vagyok :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tüccs próbálj tenni bele egy kis sót vagy cukrot, én kezdettől sóztam neki mindent :oops: de meg is ette az üveges kajákat viszont kiköpte

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pilla kevés vízben szoktam megfőzni és ugyanolyan finom mint sütve, fűszerügyileg nálunk is ez a helyzet, amit a kaja megkíván az megy bele :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Czakoca!

A videó óriási, halálra röhögtem magam! Köszi, hogy megosztottad velünk!

Mali
Kép
Kép
mali

Czakoca nagyon jó a videó! Hogy a bánatba raktad fel? Nekem azt írja ki, hogy csak telefonról, vagy webkameráról tölthetek fel... A youtube is ezt írja...
Vendég

Sziasztok!
Jajj, nem parázok, hanem elfogadtam, hogy ez van, nincs mit tenni. Egyszerűen csak az a kettős érzés van bennem, hogy szeretnék már túl lenni rajta, de ugyanakkor meg a szülést nem várom. Ettől még nem változik semmi, szülni fogok, ha minden jól megy.
Egyébként nem csak a szülés miatt izgulok, hanem szeretném már látni, hogy a babó egészséges, minden rendben, hozhatom haza, aztán le van tudva :). Szóval csak kavarognak bennem a gondolatok, emiatt foglalom le magam, tanulok és nincs időm agyalni ezen.
Úgy fogom fel, hogy ez az élet rendje, de akkor leszek teljesen nyugodt, ha már itt lesz a karjaimban. Addig ezek a vegyes érzelmek vannak bennem. Megmondom őszintén, még most sem hiszem el, hogy anyuka leszek és még most sem merem beleélni magam. Annyira sokat vártunk a babóra, elég nehezen jött össze. Olyan ez, amikor a lakást vettük. Esélyünk nem volt lakást venni, 0 ft. önerőnk volt, semmi esély sehonnan segítségre és aztán hopp, már benne is laktunk. Olyan volt, mint a mesében. Hihetetlen, szép és olyan, amit az ember nagyon szeretne, de el se meri hinni, hogy vele megtörténhet. A férjhezmenetelem ugyanez. A férjem a világ legjobb embere, egy tündér, az, hogy még jól is néz ki, az csak a kamat :). Amikor összejöttünk, nem is mertem elhinni, hogy ez igaz. Nem mertem beleélni magam. Hát ezt érzem most is, inkább arra gondolok, mennyire fog fájni, meg ilyenek, mint azon agyaljak, hogy mi van, ha valami baja lesz a kicsinek. Nem olyan egyszerű ez, amióta összejöttem a férjemmel, azóta megtanultam, mit jelent aggódni (már írtam, hogy ő cukorbeteg) és azóta kicsit máshogy közelítek meg dolgokat. Azt mondom, hogy jobb félni, mint megijedni. Mert így jobban odafigyelek magamra, igyekszem kímélni magam, hogy a babucinak nehogy baja legyen. Ha úgy élnék, mint előtte, amikor éjjel-nappal dolgoztam, iskolába jártam, napi három órákat aludtam, kikészültem, ha volt időm, ettem, ha nem, akkor nem, akkor szegény babónak nem sok esélye lenne.
Na, mindegy, most olyan zagyvaságokat írok, hogy inkább abbahagyom, kimegyek a kertbe, megeszem az ebédet, aztán nekiállok tanulni :).
Szép napot nektek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop, Timi:
nem aggódom, a szülés közben biztos, hogy nagyon fegyelmezett leszek és azt teszem, amit kell, én ilyen vagyok. Előre aggódok, aztán mindent pikkpakk megcsinálok úgy, ahogy kell :).
Verna, Giga:
most már nem tudok olvasni, nem lesz rá időm, de minden esetre, ha a gyerek szempontjából nézem a szülést, akkor az egy teljesen más dolog. Nem is tudom, hogy mit gondoljak, olyan kegyetlen ez a világ és ez a kis drága ide jön szenvedni. Majd megteszek mindent, amit lehet, hogy neki ne legyen rossz. Na, neki lehet igazán horror a születés.
Azért nem beszéltem eddig hozzá, mert láttam egy ismeretterjesztő filmet, ahol mutatta, hogy hallja a baba a hangunkat. Olyan visszhangosan, mintha valami barlangból hallaná, vagy nem is tudom. Szegény, csak megrémülne tőle :), de símogatni szoktam sokat :).
Jutta:
nem fogok feszülni, mert tudom, hogy az fontos, a menszeszkor is nagy fájdalmaim szoktak lenni, de akkor is az az első, hogy ellazulok ott lent, mert már tapasztaltam, hogy az segít.
Na, tényleg megyek :)
Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna: Szerinted nagyon késő ha most kezdem el hordani a Kristófot babaúszásra?? Ha van egy kis időd megkérdeznéd az oktatót, hogy érdemes-e elkezdeni ilyenkor??
Köszönöm.

Kép
tami2900

Tüccs: én pl. szőlőt szoktam belerakni a kajába, ettől nagyon édes lesz. Most csináltam neki: krumpli, cukkini, szőlő, csirkemell, úgy ette, hogy nem tudtam elvenni tőle. De ha nem édes kaját csinálok akkor én pl. sót vagy vegetát használok a Kristófnál. De szerintem alapon a cukkini is édes, és hát ugye ebben a korban nagyon szeretik az édeset.
Most kap céklat krumplival és pulykamellel, ha nem elég édes rakok bele cukrot. Mondjuk nálunk semmit nem eszik meg amiben nincsen hús! Tipikus férfi.

Kép
tami2900

Piroska, ha ilyen jót tesz, csak tanulj!! Én már nem bírok semmire se odafigyelni... :oops: :oops:
Állandóan elbóklászik a figyelmem! :lol: :lol:

Kaja édesítésre meg állítólag a banán nagyon jó! No bár nekem még nem volt hozzá szerencsém...

Giga, örülök hogy már nem vérzel, de a méhszájra is csak egy "gyógyszer" van... a PIHI! Ez nem azt jelenti, hogy vigyázban kellene feküdnöd, de ne emelgess, ne utazz sokat kocsival - busszal és minél többet pihizzél... Lilinek se lesz egyszerű ez a kistesós buli, mert vele is máshogy kellene játszanod, együtt lenned, és őt is minél kevesebbet kellene emelgetned, persze ezt csak mondani könnyű... Emelett gondolom a magnéziumot mondta Szabó is.
Inkább kíméld magad most, mint befektessenek, ha romlik... szerintem az nagyon nem lenne jó Lilinek meg neked, erre gondolj, és akkor menni fog a kímélő üzemmód!!
Tuti nem lesz gond, ügyesek lesztek és megoldjátok!!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Én azt olvastam, hogy a piciknek az elején nem tanácsos sózni, cukrozni a kaját. Vagy ez olyasmi, amit nem kell szó szerint értelmezni?? Én eddig nem is raktam semmi "pluszt" a Márk kajájába (mondjuk még eléggé az elején járunk a hozzátápinak: az alapanyagok: répa, sütőtök, krumpli meg anyatej), de Márk zokszó nélkül bevágja, bármennyit kínáljak is neki. Közbe nevet, nyitja a száját, jár a keze-lába, nagyon édes :)

Piroska, szerintem a hangokat úgysem tudod kirekeszteni, a baba mindenképp hallja őket, a Te hangodat pedig erősebben, hiszen a csontok stb. felhangosítják. Az pedig ismerős érzés lesz neki, ha megérkezik ebbe a rideg új világba, és meghallja a Te hangodat! Szerintem beszélgess hozzá, esetleg énekelhetnél is valami kis dalt (akár minden esete), mert azt is felismeri, és megnyugtatja majd.

Czakóca, a videó fantasztikus, nagyon édes a babód, ahogy küzd az elalvás ellen :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, otthon voltunk anyukáméknál, tegnap jöttünk haza. Eddig csak visszaolvastam, de tökéletesen nem sikerült így sem, de gondoltam írok, mert ha mindig csak visszaolvasnék, írásra nem maradna idő :D

Andi, gratulálok Roni babához, gyönyörű lányaid vannak. :lol: Gondolom büszke is vagy rájuk :wink: Jól megrendített, ami veletek történt, hála Istennek, jól vagytok. Az előző orvosodnak hentesnek kellett volna mennie, nem szülésznek :?

Tüccs, Sára nekem ugyan azt csinálta, mint Dóri. Nem ette amit főztem neki, pedig a végén már fűszereztem is egy kicsit, a babakaját sem ette, 40 grammokat a főzelékből, és cici. Aztán akkor kezdett el enni, amikor már lett foga, ehetett darabos kaját, most aztán nincs baj az étvágyával. Mindent megeszik, ugyanolyan húsimádó, mint az apja :wink: Most már azt eszi, amit mi. Szóval ha van elég tejed, akkor nem gond, ha nem eszik sok szilárd ételt az elején. Sára is elvolt tejcsin+ kis szilárd kaján.

Czakoca, ez a videó nagyon csúcs!! Nagyon édes Detti!!!

Pelus nekünk legalább 30 db volt :oops: , kellett is, mert nagyon bukós volt Sára. Esti elalvás előtt legalább 5-öt elhasználtunk egy este a feje alá, mindet lebüfizte. Most már nagy része a padláson van, néhányat hagytam csak elöl, nyáron utazásnál használtuk az autósülésbe raktam, hogy felfogja a nedvességet.

Alvás: Sárika nyolc hetes korától hét hónapos koráig átaludta az éjszakát, onnantól csak egyet. Tegnap pl. 1,5 órát aludt a saját helyén, a többit velünk. Elaltattam este, betettem a kiságyba, mihelyt vízszintesbe került, felkelt, sírt. Meggint cici, alvás, kiságy, kelés, vissza nagyágy. Ezt meguntam, és ott maradt nálunk :roll: :lol: Különben estétől hajnalig a helyén alszik, hajnalban vándorol hozzánk, akkor sűrűbben szopik, de alszunk közben mindketten, és így ált. 8-fél 9-ig alszunk.

Én sem hallottam arról, hogy a sütőtököt főzni is szokták. Mindig sütöm.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket a videóval kapcs. annyira édes volt, hogy azt mondtam magamnak mégeggy ilyen lehetőség nem lesz fel kell venni.

Pilla a VIDEA-ra töltöttem fel, de előtte be kell regisztrálni a youtube-n nekem sem sikerült :oops: próbáld meg ezen

http://videa.hu/main.php

Piroska kitartás, valószínű, hogy mi is hasonlóan vegyes érzelmekkel voltunk a szülés előtti napokban :wink: meg mi már könnyen beszélünk túl vagyunk rajta, meglátod nemsokára te is babáyól és csak mosolyogni fogsz azon mit gondoltál előtte :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Hű, rengeteget termeltetek!!!

Azt sem tudom, mire válaszoljak.

Kaja,
mivel én csak üvegeseket adok, ezért sosem volt gond az ízesítés: ami a babakajában van, azt kapja. Eddig kivétel nélkül mindent megevett Marci, sosem volt ilyen gondunk. Nagyon jóízűen eszik, csak elég keveset. De ma voltunk bárányhimlő oltáson, megmérték, 8300g és 72cm! Ápr. 25-től kereken 1 kilót hízott! :roll: Mondtam én, hogy nagyon törékeny alkat, viszont makk egészséges, és nagyon szépen fejlődik, kiegyensúlyozott, úgyhogy ez van. Mondjuk nekem kimondottan tetszik, hogy ilyen kis vékonyka! Mert azért vannak hurkái is!
Ja, és a dokinénink azt mondta, hogy még a tél végégig csak üveges babakajákat adjak Marcinak, mert minden évben van néhány nitrát mérgezéses eset a sárgarépáktól és a cékláktól!

majd jövök, Marci sír

Kép
Kép
nircee

SziasztokT

Kaja: Én az elején nem sóztam nem cukroztam. Szonja mindent megevett. télen kezdődött a hozzátápi, így nagyrészt bébikaját evett azok meg nincsenek agyon fűszerezve.
Most már azt eszi amit mi. Ugyanúgy fűszerezek. Kivéve a csípőset, vagy a nagyon fűszerest.

Katica nálunk az alvás szinte pontosan ugyqanúgy van, mint nálatok. Van olyan, hogy már este,ha elalszik nem is teszem be Szonját az ágyába, ezzel is megkímélem magam, hogy 10 perc múlva nyöszörög, visszaveszem, elalszik, beteszem, 10 perc....Szóval inkább marad, és alszok legalább egyfolytában több órát.

A könyv amit Verna ajánlott tényleg nagyon jó, van egy másik kötete is a Szülés gyöngéden. Én csak a szülés előtt pár héttel mertem csak elolvasni, vmiért féltem tőle. :roll: :oops: De nagyon jó szemlélet formáló hatása van. Érdemes elolvasni még most az utolsó pillanatokban is.

thenus

Jaj lányok köszi a sok kajás tippet. Megmondom őszintén én először tartottam magam a szigorú "előíráshoz" és nem sóztam,cukroztam, de mára ezt feladtam mert így nem lesz nagykorú a lányzó sose.. Holnaptól megpróbáljuk az enyhe fűszerezést, aztán reménykedünk..
Tejci már csak reggel és este van, ezért is sürgetem én ezt a kajás dolgot.

Ma vendégeink jöttek, Dóri nem viselte valami jól. Még mindig megretten az idegen arcoktól. :(

Azért teszek fel néhány huncut képet.
Kép huncutka Kép zsiráfnak finom a füle

KépKép
tüccs

Piroska: a hangodat így is, úgy is hallja a picur, akkor is, ha nem hozzá beszélsz. ;) De ha születése után beszélsz hozzá, legalább ismerős lesz. (Egyébként a könyv kb. 2 óra, és szülés előtt érdemes olvasni...)
Egyébként az aggódás java csak most kezdődik, ha majd megszületik, úgyhogy jobban jársz, ha egy kicsit próbálsz leszokni a parákról...

Nircee: nálunk nagyon bébiétel-mániásak a doktor néni, meg a védőnők, de gondolod, hogy ezt tényleg mindenki betartja? Az, aki mondjuk 30.000 Ft gyesből él, megveszi az üvegeset?! Persze, vigyázni kell, de ha nem adsz primőrt, és nem nitrátos talajból, akkor nincs gáz! Egy éves korukra pedig a babák már teljesen megtanulják feldolgozni a nitrátot. Érdemes mirelitet adni, azt mindig főszezonban szedik, meg van bio-mirelit, én általában olyat keresek.

Pilla: te már nem adod oda a korábbi bébikaját? Mi még azt is esszük, vacsorára, uzsonnára... 4 hós gyümit uzsonnára (ha épp nem frisset), 5-6 hós bébiételeket pedig vacsorára, akkor elég a kisebb adag is. :)

Czakoca: haláli a videó! :)

Tami: persze, megkérdezem. :) Elvileg 6-7 hónapos korban még szokták kezdeni, azt hiszem, utána is meg lehet próbálni, majd kiderül, hogy megvan-e még a reflex... de szerintem akkor is lehet jönni, ha nem merültök, úgy is élvezetes! :)
Vendég

Na, jelentem a csirkemáj bement. Köszi Verna a sütőtökös tippet, pont volt itthon friss. Tiop, a rizs mostanság jobban csúszik nálunk, Lelle nem nagy krumpli párti, a levesben főtt dolgoktól pedig hányt. Kétszer próbáltam, mind a kétszer kihányta, nem bukott, hanem öklendezve hányt. A répát szintúgy, valamibe belecsempészem, sír.
És még azt is akartam írni, hogy azért nem hagyom én annyiban a krumpli utálást és ma azzal is próbálkoztam, tehát krumpli+sütőtök+csirkemáj volt, ahogy tumixoltam én mentem majdnem hányni, mert a főtt, turmixolt máj....fúúúúj, de lényeg, hogy Lelle akár két adagot is megevett volna... nagyon ízlett neki!!!!

Mi már 4 hónapja hozzátáplálunk, én most kezdtem el neki kicsit fűszerezni a kaját, megette fűszer nélkül is, de úgy tűnik így jobban csúszík, nálunk a fűszerezés icipici só, szőlőcukor és bazsalikom, petrezselyem az erkélyről, ha felépítkeztünk, akkor lesz más is, egyenlőre ennyi fűszernövénynek jut hely az erkélyen.
De lehet kapni só mentes vegetát is, én azt ki fogom próbálni.

Tami, szőlőt mindenféle ételhez teszel vagy csak gyümölcsöshöz, kiszeded a magját gondolom és milyen szőlőt teszel a kajcsikhoz?

Tüccs, nagyon aranyos Dóri, milyen kis szöszke!

Nircee, Lelle is ekkora kb. 200-300 grammal kevesebb, nem vékony egy kicsit sem, olyan pont jó.

Czakoca, nagyon kafi a videó!!!

Intim torna elég jó, csinálom már régóta, várandósan, szülés után a legtöbbet, de nem feledkezem meg róla soha, naponta csinálom. Sajnos kevesen ismerik, aki ismeri elfelejti csinálni, volt olyan kismamatársam, aki tőlem hallott erről először.

Még csak annyit, hogy a sütőtököt főzni, párolni és sütni is szokták! A sütéskor a legfinomabb, főzve a leggyorsabb, párolva meg időigényes. A krumplit is tanácsosabb héjában sütni a belsejét pépesíteni a kicsinek. De főzni megint csak gyorsabb.

Anyukám holnap és holnapután nálunk alszik, valami előadásra kell mennie, ígyhát mindkét este jól lelépünk!!! Éjjen, éjjen, éjjen....

Ma nálunk is vendégek voltak, Lelle kimondottan örül az embereknek, de most kicsit megijedt, mert a barátunk négykézláb odamászott hozzá a járókához és tök hangosan ráköszönt....aztán amikor elkezdett sírni, ugyan ilyen hangerővel nyugtatgatta volna...

Na jó éjt, mert 6kor ébresztő....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hozzám csak igen ritkán jön védőnő, ha jön, mindíg más, de már volt olyan, hogy az egyik kérdezte amikor 4 hós volt Lelle, hogy mit adok neki enni, mondtam, hogy tápot meg bébikaját, mert még nem adok neki import gyümit, zöldséget(május), erre közölte velem, hogy egy otthon ülő anyukának illene főznie a gyerekének... majd kérdezte, hogy járunk-e sétálni, mondtam, hogy igen, minden nap, de reméli, hogy nem babakocsiban viszem, kérdeztem, hogy mégis miben, mondta, hogy vigyem kengurúban, vagy olyan babakocsiban, ami magas, mert hogy így mérgezem a szmoggal, erre megkérdeztem, hogy amíg nem éri el a 150 centit hordozzam esetleg a nyakamban??? Aztán közöltem, hogy lejárt az ideje, nekem dolgom van, úgyhogy köszönjük a látogatást, amikor meg ment el, visszaszólt Lellének, hogy mondja meg az anyukájának, hogy legyen hajlandó főzni.... A védőnő kb. 22 éves volt, én meg mondtam neki a lépcsőházban, majd, ha saját tapasztaltból beszél, akkor jöjjön legközelebb...

Nem is vág a témába, csak úgy leírtam...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Verna, a gyümiket még megesszük, de a főziket már nem, mert kevés is, meg azt eszi amit mi. Uzsira nem akarok Lajának ilyesmit adni. Így is szép súlya van. :shock:
Elvigyem Neked holnap a főziket?
Vendég

18 üveg főzi van itthon. Ha kell, holnap elviszem és megbeszéljük a csereüzletet. :)

Pimpoka, Sára sem ette meg a húslevest (most viszont imádja, de csak a levét, húst, tésztával), öklendezett tőle. Bezzeg amikor a volt anyósom fél évesen megtömte a bablevesből kiszedett zöldségekkel azt megette. :shock: Üvöltött egy éjszakán keresztül, viszont a mai napig kedvence a bableves. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Verna! Köszi a babauszi infókat! :wink:

Tiop! Sajnos nem sikerült megvédeni a gátamat, elég nagyot vágtak... Szenvedtem tőle rendesen. Úgyhogy meg is fogadtam, hogy a következőnél mindent megteszek, hogy ne legyen gátmetszésem (intimtorna, gátmasszázs olaj stb.)

Babakaja: én is úgy hallottam, hogy az elején nem szabad sózni, cukrozni.

Textilpelus nálunk is sok fogy, pedig szinte egyáltalán nem szokott bukni Csenge.
Képzeljétek, tegnap fordult meg először a hátáról a hasára. Úgy örülök neki! :D

És íme a képek:
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Angyalkrisz, én először azt hittem a féjénél árnyék van valahogy :-)
jó nagy hajacsakája van!!! Gratula a forgáshoz!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Gratulálunk Csengének a forgolódáshoz! Mekkora haja van! :shock: Simán lehetne copfot csinálni Neki. :) Nagyon cuki jány... :lol:
Vendég

Nem semmi hajzata van Csengének! :)

Pilla: gondolkodtam rajta, de van még 5-6 hós főzink bőven, aztán lassan már én is szeretném arra szoktatni, amit mi eszünk (Lolo nem fogja bánni, nagyon érdekli a kajánk!). ;)
Pont tegnap vettem a Soroksári úti outletben egy karton 5 hós édesköményes krumplit nyúlhússal - 149 Ft-ért darabját. :) Vacsira azt adtam neki. :)

Jaj, nem is meséltem, milyen ügyi voltam: vettem használtan egy Kikás Roba rácsot, 85 cm-es, nyitható, és az otletben vettem hozzá 25 cm-es toldót, a Brendonhoz képest ötödáron: 990 Ft-ért! :) Így sikerült megoldani a problémás, 115 cm széles ajtónkat is!!! Önfeszítősen nem igazán lesz jó, úgyhogy felfúrjuk. A másik ajtóra meg veszünk Ikeásat.

Vettem még egy hálózsákot is, már abban aludt Lolo az éjjel!

Pimpoka: nem semmi a védőnőtök! Nekünk szerencsére aranyos a védőnőnk, és van 3 gyereke, úgyhogy még tapasztalt is - de nem nagyon szól bele semmibe, csak néha eljön "látogatóba". De inkább csak beszélgetünk, nyaralásról, Harry Potterről, ilyenek... ;)
Vendég

Pimpoka:
ne törődj vele, ez mindig így van, amikor valaki kikerül az iskolából, akkor nagyon tud és azt hiszi, megváltja a világot. :) Amikor régen nagyon nem volt pénzem fogorvosra, akkor volt egy ismerős, aki mondta, hogy menjek vele a gyakorlókhoz a Mikszáth térre, mert ott ingyen van, veszélye nincs, mert a gyakorlók munkáját folyamatosan orvosok ellenőrzik. Akkor történt egy olyan, hogy mondta az egyik orvostanhallgató, hogy hogy kell fogat mosni (a mostani fogorvosom nagyon profi, de teljesen mást mondott, na mindegy :)), és amikor odajött az orvos leellenőrizni a munkáját, amit megcsinált, akkor megszólalt olyan undorítóan gusztustalan hangon: Nem tudja, hogy kell fogat mosni! Utána meg állt felettem, mintha én lennék a viág hetedik csodája és bólogatott nagy szakértelemmel. Akkor csak néztem, hogy mit tettem én, te jó ég! Utána megkérdeztem pár ismerősöm, hogy mos fogat, kiderült, hogy mindenki másképp tudja. Szóval érdekes ez, akkora arccal tudták ott csóválni a fejüket az orvostanhallgatók, mintha már harminc éve a szakmában lennének. Így utólag nagyon vicces, de akkor nagyon ideges voltam. Az emberi gőg és butaság határtalan, azt egy egyetem vagy főiskola sem képes pótolni, sajnos.
Más:
tegnap csak egy db. magnéziumot ettem és nem voltak görcseim :). És még aludni is tudtam. Ennek most nagyon örülök. Ma megyünk vissza dokihoz, mert tegnap nem volt ott. Igaz, hogy volt időpontom hozzá, de nem volt ott, ez van...
Ez a sütőtök kérdés majd érdekes lesz, sajnálom, hogy mi pont akkor leszünk annyi idősek, amikor már nem lesz :(, ugyanis én imádom, minden nap szoktam enni. Ugye a szoptatás alatt lehet enni sütőtököt? Annyira szeretem, hogy minden nap képes vagyok megenni. :) Vagy nem tudjátok, lehet valahogy tartósítani? Széna közé tenni vagy ilyesmi? :):):)
Szép napot mindenkinek! :)
Tanulok bőszen :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

oh, kicsit számítóztam, ezért Lellét a nappaliban hagytam a járókájában, persze közben füleltem, hogy mit csinál, de amikor már gyanús volt a csönd bementem, hát ezt tette...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka! Édes Lelle! :)
Lolo is bealudt most. ;)

Piroska: szoptatás alatt a híresztelésekkel ellentétben mindent lehet, aztán úgyis látod, ha valami gondot okoz esetleg.
Sütőtököt én mindig bébiételben adtam eddig (van natúr sütőtökpüré, azt keverem mindenfélével).

Egyébként megjegyzem, a régi fogorvosom rendszerint a tanulójával csináltatta a fogamat, de teljes árat kért érte... :( Egyszer el is szúrta rendesen, gyökérkezelték egy fogamat, és még aznap szétessett - és pofátlanul még a javítást is kifizettették... na akkor mentem hozzájuk utoljára!!! :evil:
Vendég

Pimpóka: Igen én majdnem minden kajához teszek szőlőt, a nagyszeműt mert azt könnyű kimagozni, félbevágom kiszedem a magját és kinyomom a belét (na ez jól hangzik nem???), nem igazán érezni a szőlő ízt a kajában, csak édesebb lesz.

Hát hallod jó fej a védőnőtök, valószínűleg én is megmutattam volna neki az ajtót kívülről.

Én az Auchanban vettem céklát, odamerjem adni neki??????
Nem is hallottam még a nitrát mérgezésről!!!!!!
Hát komolyan már nem tudom mit főzzek neki, Kristóf rengeteg sárgarépát eszik, remélem nem lesz baja tőle.

Kép
tami2900

Tami: nyugi, most nem primőr szezon van! ;) Az az igazán veszélyes... (egyébként nem is csak a répa, cékla a veszélyes, hanem a krumpli, saláta, spenót is - a raktározó gyökerű és levelű növények általában - de csak akkor, ha nitrátos talajból származnak, és ez is főként a primőrökre igaz!)
Egyébként is, én a régi védőnőmmel (ugyanaz, aki Nircee, Pilla védőnője) "kialkudtam" a fél éves kort, azután már nem annyira veszélyes! ;)
Vendég

Sziasztok!
Czakoca!
Megnéztem a videótokat!Naaaaaagyon édes,végig mosojogtam az egészet!Köszi,hogy megmutattad!még-még.....! :wink: :D

Pilla!
Nem azért nemtudod feltölteni,mert túl nagy a file? :roll: :? Próbáld meg ide!
http://s183.photobucket.com/
http://yv.hu/index.php
http://www.videoplayer.hu/videos/
Valamelyik csak jó lessz! :wink:

Tüccs!
Dóri nagyon édes!!!!!!!!!! :wink: :D

Angyalkrisz!
Sajnálom,hogy nem tudtátok a gátat megvédeni!!!Majd a második babánál! :wink: Csange baba nagyon cuki!Mekkora nagy haja van!!!! :shock: :wink: :lol:

Pimpo!
Gratula a sikeres csirkemájhoz!Örülök,hogy ízlett Lellének!A krumpli nem mindennel finom,de a májjal nagyon jó!!Ezt láthattad te is!!!!! :wink: :D Lelle nagyon tüneményes ahogy elaludt!!!!!! :D :wink:

Csajok,mi kezdünk betegek lenni!Zsani kezd taknyosodni,Rolinak a torka fáj+feje,Anettnek hála az égnek még nincsen baja!Rolam már ne is beszéljünk!Kivagyok,fáj a torkom,trüsszögök,és hasonló nyavajáim vannak!most kúrálom magam,de nagyon nehéz a három gyerkőccel!Na de nem panaszkodok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?