Új privát üzeneted érkezett!

Andi!
Hát ez nem semmi! :shock: Örülök, hogy végül minden jól alakult. Ezután a nagy rendrakás után , hogy érzed magad?? Bogi hogy viselte a távollétedet?

Ja, és a fejést és a szopit ne tessék feladni. Még túl korai lenne.. Kitartás!!! :wink:

KépKép
tüccs

Andibab!
Ez nagyon durva, ki cseszte el ennyire????!!! Ráadásul ez akkor szinte sebészeti műtét volt, nem, még csoda, hogy meg tudták csinálni.... :shock:
Ronika meg szegényke, ő is rosszul járt... hát igen, talán mégsem kéne lerövidíteni a kórházi tartózkodást szülés után... :roll: Lehet, hogy a mama már menne haza, de azért a baba csak nagyobb biztonságban van...

Ignáthné Évike jó választás, nekem is ő volt a szülésznőm. (Itt jegyzem meg, hogy Surányi is mindent maga csinált, csodálkoztam is, hogy pl. miért nem a szülésznő köt be infúziót, meg ilyenek, de ezeket mind a doki csinálta...)

Na megyek kajálni, jól elment az idő, délelőtt hazahoztam anyukámat a kórházból (visszértműtéte volt).
Vendég

Verna:
látod, ezt mondtam én is, hogy az a négy nap kell a babának. Nem azért, mert nem szeret az ember otthon lenni, hanem mert ki tudja, mi történik még ez idő alatt és akkor ott van minden kéznél, azonnal tudnak rajta segíteni. Azért nem mindegy.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andibab!
Hát ez nem lehetett semmi!
Hála az égnek, hogy minden rendben van veled és Ronival!
Nagyon nagy szerencséd van a dokiddal! Legalább, így most már minden rendben lesz!
A szopit pedig ne add fel, hátha belejön! 8)

Megvettük mi is az első cipőnket 8)
Elefanten 20-as méret.
Harántemelő nincs benne, igaz erről vitát lehetne kezdeni, hogy kell-e vagy sem.
Mindenesetre én már inkább a mezitlábaskodás és a harántemelő nélküliség mellett teszem le a voksomat, mert beszéltem egy gyógytornásznővel. Szerinte épp az a lényeg, hogy magától alakuljon ki, ne pedig erőltessük abba a pózba.
Na mindegy :roll:

Kép
klmaria

Más!
Nem tudjátok van-e véletlenül olyan zsírkréta vagy ceruza, amit nyugodtan rágcsálhat Alexa?
Imád firkálgatni, de a ceruza hegyét kiharapja, a toll pedig nem jön ki a ruhájából? :lol:

Kép
klmaria

klmaria: több száz oldalas vitákat találtam a harántemelő szükségességéről most, hogy utánaolvasgattam a témának. :)
A mezítlábasságra meg azt találtam mindenhol, hogy az a legjobb, de csak természetes talajon (fű, kavics, homok) - ez pedig ősztől kivitelezhetetlen sajnos. :(
Vendég

Andibab!
Őszintén örülök, hogy ezt így megúsztátok! Millió csók a dokidnak! :lol:
Szerintem se adjátok fel a szopit! Még vígan belejöhettek!!!
Boginak hogy tetszik Roni?

Klmaria!
Én sem igazán pártolom a harántemelős cipőket, de tény, hogy erről is mindenki mást mond. Pl. pont ma kérdeztem meg a gyerekdokinkat, aki azt mondta, hogy mindenképen betétes cipőt vegyünk a gyereknek.
A sógornőméknek 2 éves a kislánya. Ő viszont igazán szépen a sima talpú cipőkben tud menni, a betétesben kicsit csámpázik. :?
Szóval még nem tudom, hogy milyen cipő lesz...

Lili 8300 gramm, és még mindig 69 centi. Nem nőtt a legutóbbi méreckedés óta (hosszra legalábbis). Sebaj, legalább nem növi ki olyan gyorsan a rucijait.
Apropó! Milyen idős picurik hordanak nálunk 86-os ruhákat? Azért kérdezem, mert mostanság kaptunk egy csomó 80, ill. 86-os ruhákat a sógornőméktől, és csak kíváncsi vagyok, hogy Lili kb. mikor fogja hordani.

Kép
Kép
giga1

Laura az imént teljesen egyedül, kapaszkodás nélül állt. Majd Sára hivogatta és tett is egy jópár lépést, aztán fenékre pottyant. Olyan cuki volt.
Az utóbbi időben nagyon sokszor észrevettem, hogy elengedi a kapaszkodókat és próbálkozik. Ha fogtuk az egyik kezét szépen sétált is mellettünk. De azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mindezt önállóan is véghez viszi, ilyen hamar.

Itt a kép: Kép
Vendég

Pilla: nagy gratula Laurának! :)
Ma egyébként Lolo is megpróbált egyedül állni, de fenékre huppant! :) Azért ez még nem megy nekünk! :)

Giga: elvben 80-as: 9-12 hó, 86: 12-18 hó, de abszolút alkatfüggő. Szerintem nálatok nagyjából stimmel, Lolo kicsi, és ő inkább alatta van a méretezésnek.
Vendég

Én meg azt kérdezem, hogy kb. mennyi ideig jó egy cipő?! Tudom, hogy ezt sem lehet általánosítani, de úgy nagyjából...

Ja, és azt is olvastam, hogy cipőben van olyan is, ami kifelé dől, meg olyan is, ami befelé... na most akkor legyünk okosak! :)
Vendég

Giga Laja most hord 80-as ruhákat, de van néhány 86-os is ami jó rá. Minden márka más. A C&A-s ruhák pl. kisebbek. Abból már a 86-ost kell vennem.
Vendég

Pilla!
Gratula Lajának a lépegetéshez! Nem semmi a csaj!
Emlékszem, amikor még a négykézlábas fényképet tetted fel róla, én meg el se akartam hinni, hogy akkor annyi idősen már ilyen ügyes. És tessék, mindjárt szaladni fog... :lol:

Kép
Kép
giga1

sziasztok,
gratulálunk Ronihoz! nagyon szép nagy baba! Jó egészséget kívánunk!
Giga, Nándi 86, 92 ruhákat hord, most 13,5kg és 90cm.
Piroska, mi most az 526-os kétágyasban voltunk, és az esti fényt úgy oldottuk meg, hogy a fürdőszobában égve hagytuk a lámpát és résnyire hagytuk nyitva. igy botorkálni se kellett és a szopihoz is elég volt a fény.
jók legyetek Zsó

Kép
Kép
kispraga77

Uh, Andi, nagy-nagy szerencsétek volt!!!

Cipő témában: mi ma voltunk a gyógytronásznál, ő azt mondta, hogy az első cipő -jó cipő- az önálló kapaszkodással felálláskor szükséges. Zárt orrú, zárt sarkú, bőrből készült fűzős cipő legyen, a magas kérgű cipő stabil, tartja a bokát és a sarkat. Betét nélküli vagy rugalmas betéttel ellátott cipő legyen (nem lúdtalpas a csecsemő, a csecsemő láb zsír- és kötőszöveti- terhelékor alakul ki a hosszanti és haránt boltozat). Vékony, hajlítható (felnőtt kézzel) a bokaizület "átgördülésének" biztosítására, az inak, szalagok rugalmasító-, tartó-, támasztó szerepét a mezítláb terhelés biztosítja. Anatómilag jó cipő + mezítláb terhelés a nap folyamán javasolt. Szóval, amelyik baba még nem tud járni, ne legyen rajta egész nap. Falcon, Elefanten, Marci, Salus(omker-ben, orvosi műszerben) márkákat javasolta.
Hát ezeket mondta, hátha segít valakinek, mi is vettünk ma egy édes cipőt, 18-as Falcon márkájú. Nagyon sokfélét néztünk, de ez bizonyult a kínálat között a legjobbnak, 6000 Ft volt. A gyógytornász azt mondta, max 1,5 hónap, jöhet a következő...

Mi már régóta 80-86-os ruhákat hordunk, némely nadrágból(cora-s) nagyobbat. Lelle 8000 g és 72 cm.

Húha, Laja jól belehúzott!!! Nagyon ügyes!!! Én is emlékszem a képre, ahogy a pelenkázón pucsít :-).

Szép estét!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pilla! Mi van, nyúlcipőt vetettek Laurának? :D Gratulálok!
Voltunk ma mi is a Pólusban (bocsi az utánzásért)és vettünk mi is daninak cipőt. Lehet, hogy holnapután ő is elindul? Amúgy a világ legrendeseb eladóját fogtuk ki, tök sokat segített cipő ügyben.

Giga! Dani is most hordja a 80-as ruhákat és néhány 86-os jó rá is!

Verna! Hát Lolo sem a lustaságok közé tartozik!

Andi! Örülök, hogy végl jól alakultak a dolgok!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Andi,
Ez tényleg őrület, hihetetlen, hogy ilyenek történhetnek!!! Viszont örülök, hogy a dokibácsink ilyen ügyes volt!!! Ismét nem csalódtam Benne! :lol: Nem lehetett könnyű, de most már szerencsésen túl vagytok rajta, és szívből kívánom, hogy minden jól alakuljon, és szépek és egészségesek legyetek!!! A szopit tényleg ne add fel, lehet, hogy ha többször próbálkozol, akkor Roni előbb-utóbb elkezd szopizni, ha meg nem, akkor sem történik semmi. Fel a fejjel!

Cipő,
hát, tényleg nem könnyű a döntés. Pimpoka, az még ok, hogy betét nélküli, meg magas kérgű, de fűzős??? Te rá tudsz adni egy fűzőset Lellére???? Én próbáltam Marcira, de esélytelen, rögtön elkezdi lerugdosni magáról, nem beszélve arról, hogy befeszíti az ujjacskáit, így bele sem tudom erőltetni a lábacskáját a fűzős cipőkbe. Mi otthon maradunk a mezítlábnál (=tappancsos zokni), ha meg kimegyünk, még az Adidast vesszük fel, mert Marci még nem igazán járkál kint, max. néhány lépést. Az e havi keret lemerült, majd a jövő hónapban kap egy rendes bőrcipőt is.

Giga,
Marci is most kezdte a 86-osokat. A testére pont jók, de a kezén és a lábain még nagyon hosszúak. A 80-asok viszont már éppen, hogy jók hosszában. :roll: :?

Pilla,
Nagy gratula Laurának!!!!!! Nagyon ügyes!!!!!!

Jutta, Piroska,
NYUGI! Első szülés, de ha jól emlékszem, Andibab először nem a Flór-ban szült! Itt jó kezekben lesztek!

Kép
Kép
nircee

Nircee, nem okozott gondott a fűzős cipő, könnyű volt ráadni, nehezebb volt a teli orrú, több csatos szandált a lábára adni.
Meg az én cipőim is fűzősek, azok a kényelmesek, lehet ezért.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

:lol: Tök jó, hogy mindenkinél most aktuális a cipőtéma :lol: :lol: :lol:

Ruhákban mi is most hordjuk a 80-kat, de van, ami még 74-es. Viszont olyan póló is van, ami meg 98-as :lol: :lol: :lol:
Ez is annyira számozásfüggő. Sőt én vettem neki régebben 3 ASTI bodyt, 74-es méretben és mindhárom más nagyságú volt. 8)
Na ezt hogy hozták össze? :twisted:

Laurának nagy gratula!
Tényleg nyúlcipőt kapott 8)

Kép
klmaria

Sziasztok!

Nagy gratula Laurának!! Szerintem Lolo is lassan követi a példáját!

Cipő téma, jajaj - hát úgy látom ez is egy olyan téma, ami nem ám olyan egyszerű, mint ahogy elsőnek gondoljuk!

Ma voltam NST-n, minden OK, úgy kellett felkelteni Dorkát! Bezzeg előtte és utána magától is ment a Ramazuri...

Andiiii, nyugtass meg lszi, ha nem ebben a kórházban történt!!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Hogy a fenébe hordanak a nálunk fiatalabb babók nagyobb ruhákat, mint Szonja? :roll: :shock:
Szerintem márka, bolt, és számozásfüggő.
Pl, én pont ma selejteztem ki egy csomó H&M-es ruhát amik nagy része 68-as volt. ezeket még a nyáron hordta. Szonja mérete egyébként 74-80. Most kezdi a 80-asokat. Ha jól tudom 1 éves kor körül hordanak 80-ast átlag.
Mondjuk Szonja 10,5 kg, és 73 cm. Szóval nem túl magas. A lába is picike. De ránézésre teljesen átlagos. :shock:

Andibab, jó egészséget nektek, és szerencse, hogy így megúsztátok.
Nekem is Surányi csinált mindent. Szúrást, kenést, vágást. :wink:
Szopit pedig ne temesd el, még van lehetőség, hogy rákapjon! Egyre többször add a szájába a cicit, és egyre kevesebbszer a cumit! :wink:

Én már azt hiszem írtam, hogy Szonja az első cipijét kb 1 hónapig hordta :? :cry:

thenus

Pilla, nagyon édes Laura , hogy ilyen pöttöm, és így áll. :D

thenus

Henus,
nem semmi, hogy Szonjának milyen súlya van! :lol: :lol: :lol: Marci 72cm, de még csak 8kg!!! Viszont a teste nagyon hosszú a végtagjaihoz képest! Olyan vékonyka és törékeny! A csípőcsontjai simán kilátszanak! :roll: :shock: :?

Kép
Kép
nircee

Hát én ismerek olyan babót, aki 3 hónaposan volt akkora, mint most Lolo - és akkor hordott 74-es ruhákat... szóval tényleg teljesen gyerekfüggő. De a "hivatalos" számozás az az, amit írtam, aztán ehhez képest iszonyatosan nagy eltérések vannak, gyerekben is, márkákban is...
Ja, a kedvencem az Auchanos cuccok számozása, egy címkén szerepel a francia és az európai méretezés: a 74-es holmi francia méretezés szerint 9-12 hós, az európai szerint pedig 6-9 hós... nem tudom, a francia gyerekek kisebbek?! :roll:
Vendég

Sziasztok!

Andi! Gratulálok Roni babához, szerintem se add fel a szopit, főleg, ha van tejcsi. Próbáld akkor cicre tenni, amikor éber és nem túl éhes. Nagyon örülök, hogy sikersztori lett a műtét, tényleg fantasztikus a dokid!

Gratulálok Laurának az elképesztő teljesítményéhez! :shock: Nagyon ügyes lányka!

Giga, Márk már 68-74-es ruhákat hord (túl van a 8 kg-on, de pontosan nem tudom, a jövő héten viszem méretni). Tényleg teljesen alkatfüggő, mikor mekkora ruhákat hord, mi az Auchanos rugik közül a 6-9 hónaposat vesszük, mert az eggyel kisebben, nem tudja rendesen kinyújtani a lábát :?
Icuri-picuri rendben van? És Te? Lili már egyáltalán nem szopizik? Hogy viselte a hirtelen váltást a nagylány?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Köszönjük a gratulációkat! Sára 11 hónaposan indult el... Kíváncsi vagyok, hogy Laura mikor fog, de szerintem nem kell neki hozzá még egy hónap.
Mali, örülök, hogy tudtatok cipőt venni.
Vendég

Pilla, miért van két Laurás vonalzód???

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nemtom...
Vendég

Sziasztok!
Köszi a ruhaméretes adatokat. Hát nálunk szerintem a 80-as rucik tél körül lesznek aktuálisak. Tényleg elég nagy eltérések vannak gyerkőcök között. :shock:

Szantre!
Köszönjük érdeklődésed! Mind a hárman rendben vagyunk. Már érzem néha a pocaklakó ténykedését odabent. Azok a tipikus kis kapargászós rugdosások... :lol: Olyan jó!!!
Lili egyáltalán nem vette zokon, hogy nem kap már cicit. Sőőőt! Gondoltam, hogy amit még az elapasztásnál lefejek majd odaadom neki, de egészen egyszerűen nem issza meg. Kiköpi. Szerintem már nagyon megváltozott az íze a hormonok miatt.

Ja!
Akartam megint okos kérdést feltenni! Tápszeresek figyelem!!!
Nekem a Milupa Milumil 2-es tápszer van itthon. Ezt Lili simán meg is issza (hála a jó égnek!!!), viszont csak estére adhatom neki, mert az van rajta, hogy a napi adag 230 ml. De ő mostanában egyszer, sőt van olyan hogy kétszer is felkel, és nem elég neki ennyi. Kénytelen vagyok még gyártani neki, bár nem kell sokat. Más tápszernél is ennyi a limit? Mert ez így nekem eléggé kiszámolós. :?

És még egy kérdés. Szerintem nálunk valami nem okés az alvással. A csaj mostanság napközben 3-szor alszik. Délelőtt, ebéd után, meg este 6-7 felé is egyet. Viszont este meg felkel 1-2szer. Ezt valahogy meg kéne reformálni, nem? Nálatok ez hogyan működik?

Köszi a segítséget ismét.
És még valami. Mi ma megyünk cipőt venni, szerintem Fótra. Majd leírom, hogy találtunk-e valamit.

Mindjárt majd teszek fel 1-2 képet a csajról is, csak még le kell szedni a fotómasináról.

Kép
Kép
giga1

Giga, néha napközben nálunk is össze-vissza van alvás. Van, hogy egyszer egy óriási(2óra), kétszer közpeses(kétszer 0,5-1) vagy háromszor 15-20 perc, viszont én este már nem engedem, hogy elaludjon 6 után, mert akkor nem alszik el fürcsi, kaja után. Akkor játszás, olvasás van.
Mi tápszert eszünk, de ahogy egyszer Nircee is írta fél liter naponta és én is ezt olvastam, azt viszont nem tudom, hogy a Milupánál, hogy van. De szerintem nem lesz baja, ha kétszer is adsz neki. Én 3szor adok Lellének egy nap tápit, de ő keveset iszik egyszerre, 2×100 ml, meg este kb. 150 ml-re ment fel az adag, ez nincs meg fél liter, ezért a tízórai tejpép.

Én is teszek néhány képet:
majd cipiset is csinálok, csak most vastag harigatyó van rajta és nem akarom rátuszkolni.

Délelőtti szunya után, jöhet az olvasás...
Kép

Tartsuk tisztán a fogainkat...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga, nyugodtan adhatsz Lilinek többet is belőle. Ami a dobozon van az egy ajánlott mennyiség. Mi is ezt a tápszert vesszük. Laja reggelire 130 ml kakaót iszik belőle, este pedig 2,5 dl sima tápszert.
Vendég

Sziasztok!

Pilla, Gratulálok Laurának, eszméletlen hogy mennyire ügyes!!!

Kristófnál teljesen kimaradt az ülés és folyamatosan állni akar, az az érdekes, hogy a kiágyban nem akar felállni, de ha valakihez odakúszik és megtud kapaszkodni akkor azonnal feláll, eljárja a roggyantóst kétszer-háromszor és leül, de egyből elfekszik utána. És ha leültetem akkor se marad úgy, ma mondta a doktornő hogy ültessem fel a manót, de annyira kifeszítette a lábát, hogy csak felállítani tudtam, nem tudom miért nem szeret ülni???

Giga: Nálunk Kristóf 80-as ruhákat hord, mert a 74-esek nagy része már kicsi neki, de azért van még egy pár db, Ő most 73 cm, és 8600g.
De szerintem márka függő, a H&M ruhák szerintem kisebbek az átlagnál, az Auchanos ruhák pedig szélességben kisebbek.

Szerintetek mit csináljak? Kristóf egy hete minden nap felébred hajnal 3-kor és 6-ig nem akar elaludni, ja és éhen akar halni, de lefekvés előtt nem hajlandó többet enni. már próbáltam hogy nem tápszert hanem főzeléket adtam neki, de akkor is felkelt.

Kép
tami2900

Giga: Szonja abban a korában amiben most Lili van, pont ugyanígy aludt. Én nem tudtam kihúzni vele este, és letettem. Később aludt el ugyan; fürcsi után még volt játék, de nem volt gáz.
Az ébredések is gyakoriak voltak, de elmúltak. Ne aggódj, kialakul magától. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindig akartam manipulálni az alvással, de sosem sikerült, és mindig kialakult a korának megfelelő. MOst rátért a napi egyre, akkor alszik 2-3 órát, de van, hogy csak 1.5-t. Este 8-9 között alszik el. Persze ehhez közrejátszik, hogy bejött az ősz, nyomibb az idő, mi is. Nyáron mi is más napirenddel éltünk, és sokszor féltem, hogy mi lesz ha rosszabb idő lesz, mert volt, hogy este kint aludt el, és elég későn is. (1/2 11) Szóval nem kell aggódni! :wink:

thenus

Pimpoka, imádom a lányod huncut pofikáját. :oops: :lol: És milyen ügyesen mos fogat. :lol:
Tami, köszi! :D Nem tudom mi a megoldás, mert ha emlékszel egy pár hete még én is itt panaszkodtam, hogy nem alszik a lányom. Lehet, hogy ez valami életkori sajátosság náluk. Biztos, hogy éhes? Teát próbáltál neki adni?
Vendég

Sziasztok!
Pilla!
Gratulálok a csajszidnak!!!!!!!!!! :wink: Nagyon ügyi!!!! :D

Giga!
Írd majd meg,hogy Fóton hól vettetek cipőt!!!!!!! :wink: Én kérdeztem anyuékat,hogy ismerik -e azt az emberkét aki a cipőket késziti,de nem tudnak rola! :oops: :? :shock: De majd még utánna nézek!!!!! :wink: Vigyázz magatokra!!!!!!

andibab!
Pfuuuuuuuuuu!ez asztán a nem semmi!még jó,hogy itt vagytok!Terhesség allatt is történhetett volna veletek valami! :roll: :? :oops: Hála az orvosodnak,hogy minden rendben! :wink:

Nagyon édesek a babók!!!!szépek,és sokat nőtt minden picuri!!!!Zsanit Október 2-án viszem oltásra,majd ott mérik is!Kíváncsi vagyok,hogy mennyit hízott,mert enni nem nagyon akar csak cicizni,meg a krémtúró stb....!Főzeléket nem akarja megenni! :? :oops: :roll: :roll: Na mindegy,egyszer majd megjön az étvágya!!!!
Csajok,képzeljétek Anett otalszik az oviban!Olyan büszke vagyok rá!!!!!!!!!!!Van 3-om barátnője,így nem kérdés,hogy hol maradunk!Maradunk a régi helyünkön!Majd Zsanit kapásból a másik helyre íratom! :) Készítettem egy új Blogot,mivel a másik eltünt már 2X!ez máshól van!Folyamatosan csinosítom,de egyenlőre ennyi-mutatóba!!! :wink: Akit érdekel! :wink: :D
http://gyermekeim.freeweblog.hu/index.p ... 5312&cat=3
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Hi!

Jutta, nyugi, azt a bizonyos szülészetet már megszüntették!!! Itt a kórházban pedig nagyon gondos a hozzáállás, ezt most elsőkézből tapasztaltam! Igaz, egy-két csecsemős kissé "fura", de nem leszel valük túlzottan kapcsolatban, mert a normál szülés esetén 72 órával a szülés után hazaengednek (inkább zavarnak, mert kell a hely) mindenkit. Császár után 96 óra a minimum benttöltendő idő. Így elviselhetőek. Mondjuk az indiánokat engedik, ha menni akarnak, korábban is... no comment...
A hazaengedési időnél mindig a babát veszik figyelembe, ha délelőtt született, akkor általában 72 óra+dél körül elmehet, ha délután, akkor esetleg délután engedik, de inkább 72 óra+másnap reggel, az éjszakai babákat pedig mindig reggel engedik, ha minden oké velük. Mi is csak azért voltunk bent ennyit, mert Roni kezelést kapott, egyébként már szerda dél körül jöhettünk volna simán haza.

Giga, adj annyi tápszert, amennyit igényel a kiscsaj, én soha nem vettem figyelembe a dobozon írtakat Boginál, mert minden gyerek más-más, amit leírnak, az csak egy átlag irányelv. Attól még nem lett baja egy gyereknek sem, ha enni adtak neki! :lol:
Az öltöztetéshez sajna nem tudok hozzászólni érdemben, mert az én drága nagylányom elég "colos" és mindig nagyobb méretet hordtunk, mint amit általában szokás... :oops:

Itt egy kép a két csajról:

Kép

Bogi egyelőre imádja a "babát", már tudja a nevét is, "Joni"-nak ejti. Állandóan puszilgatja és simogatja, de nagyon oda kell figyelni rájuk, mert tegnap már meg akarta etetni chips-el, mert szerinte éhes volt a baba... :wink:

Most ennyi, mert valaki nyöszörög...

Sziasztok!
andibab

Ja, a nemsoká szülő mamiknak még annyit, míg el nem felejtem, hogy ha nem sikerül alapítványi szobába kerülni, akkor feltétlenül legyen nálatok valami fertőtlenítőszer (én Domestos törlőkendőt vittem be), mert a közös wc-ben és a zuhanyzóban kint az osztályon ISZONYATOS állapotok uralkodnak!!!! Én is előbb takarítottam, utána használtam a kishelységet... szörnyű, de igaz. :evil:
andibab

Köszi a tápos hozzászólásokat. Azért is kérdeztelek meg titeket, mert a védőnénink azt mondta, hogy annyit és ne többet. Persze nem feltétlen ilyen szigorral, csak azért ne a dupláját adjam neki. Akkor az lesz, hogy amennyit kér. Mert igazából csak este eszik tápszert, napközben tejpép, gyümölcs, főzelék...

Andibab!
Nem semmi Bogi! Nagyon törődik Ronival, nehogy éhen maradjon! :lol: Nagyot nevettem ahogy elképzeltem a szitut! :wink: :lol:
Gyönyörű a két gyerkőc együtt!!!

Tiop!
Okés megírom. Nekünk a sógornőmék is ott veszik mostanság a cipőket, és csak jót mondtak róla. Itt már nem is tudom, hogy ki ajánlotta. Mindjárt meg is keresem a linket!

Sajna nem tudtam feltenni képet, mert iszonyatosan belassult a netünk, és inkább nem szenvedtem vele. Majd legközelebb.

Kép
Kép
giga1

Ez a domestosos törlőkendő nagyon jó ötlet! Lili születésénél én is vittem be, és még a kétágyasban is hasznát vettük. Előre is bocsi, de volt, hogy összevérezte valamelyikünk a wc ülőkét, és ezzel teljesen jól le lehet fertőtleníteni. Ilyen sajna előfordul... :oops:
De a 6 ágyasban tutifix, hogy elkél :!: :!: :!:

Kép
Kép
giga1

Tiop!
Meg is van a cipőkészítő! Verna ajánlotta!
Ezt fogjuk mi is megnézni: http://fargo.boltaneten.hu/kinalat/

Kép
Kép
giga1

Giga: igen, én ajánlottam, de semmit nem tudok róluk, úgyhogy én is várom az infókat. :) Azt nézd már meg légyszi, hogy van-e 18-as méretnél kisebb cipő, ok?!

Egyébként Lolo is 3x alszik napközben, és mostanában éjszaka iszonyú, van, hogy 3-4-szer felkel és nem lehet visszaaltatni... bár most csak egyszer kelt, de a visszaaltatás zűrös volt. Azóta csinálja, mióta feláll.

Eleinte ő is csak rajtunk állt fel, most már bárhol. Kedvence a porszívó. :)

Pilla: vettél valamit a ruhavásáron? Fürdőgatyó nem volt, de rendeltem kettőt, 2 hét múlva hozzák Tarcsára. :)
Vendég

Vettem egy pár nadrágot meg vékony felsőt itthonra a lánynak. Még akartam pizsit is, de már nagyon unatkozott, úgyhogy azt majd legközelebb.
Vendég

Sziasztok!

Andi, akkor megnyugodtam, hogy nem itt barmoltak el mindent, bár csodálkoztam volna, mert tényleg dícséritek az orvosokat....

Domestosos kendő van valahol itthon, bevágom azt is...

Csajok a sok praktikus dolog (sok törcsi, textilpelus, pelus, popsitörlő, WC papír, evőeszköz stb.) miatt akkora a pakkom....
Normális az, hogy egy nagyobb fajta görgős koffer?

Nem ám az én cuccom sok, hanem az ilyenek meg a köntos, papucs ami fix...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Jutta:
nekem is van jó nagy pakkom: egy nagy szatyor meg egy kisebb táska. Ez van, sajnos ezek kellenek...
Textilpelus is kell?
Andi:
köszi a tippet, vetettem a férjecskémmel domestos törlőkendőt. Azért ez elég durva, hogy mikre kell odafigyelnünk :(.
Istenem, csak legyen alapítványi szoba!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, kell textilpelus is. Pelenkázó betétet is vigyetek, hogy ne az ágyneműn kelljen tisztába rakni a babát. 10 darabosak, de később is jó hasznát veszitek pl. az orvosi rendelőben, pelenkázókban. :) A wc papírt se hagyjátok otthon.
Most elkapott a nosztalgia. Amikor pakoltam össze a pakkom és egy bazinagy táska tele lett, utána apa még egy fél táskányi cuccot becipelt utánunk. :D
Vendég

Piroska, mittom én hogy kell-e? :lol: :lol:
Csak vki azt mondta, hogy jól jöhet (mondjuk szülés közben vizes pelussal törölgetni a fejed) meg bármi másra is jó lehet (hogy ez mi takar - fogalmam sincs :wink: )

Jutta

KépKép
jutta

Pelenkázóalátét is???? Jajaj, az még nincs... ne kíméljetek, mi kell még???? :shock: :shock: :lol: :lol:

Asszem viszem a fél házat! Biztos, ami biztos!!! 8)

Jutta

KépKép
jutta

Textilpelusból sosem elég! :) Baba feje alá, büfiztetéshez, stb. stb. stb.
Én vettem először 10-et, aztán még 10-et... most nem is tudom, mennyi van, de egyfolytában mosni kellett így is, mert Lolo nagyon bukós volt. Most már nem nagyon kell, szerencsére, bár még bukik, de csak kicsiket.

Hát csajok, hogy mi minden kell még: én még kempingszéket is hozattam be, mert a hatágyasban nem volt semmi szék, és én csak ülve tudtam szoptatni. Meg kispárna is jól jön az ülve szoptatáshoz.

És én még javaslom nagyon a bimbóvédő kenőcsöt (nekem Garmastan volt), mert az első napokban bizony nagyon meg tudja gyötörni a baba a cicit. A Garmastant egyébként nem kell letörölni sem, az azért jó.

Más most nem jut eszembe...
Vendég

Sziasztok!

Hát igen, a kórházi pakk... Egyszer egy óriási adag, majd még néhány kifelejtett cucc Apával... :oops: :lol:

Textilpelusból sosem elég, Verna jól leírta! Én még mostanában is szoktam venni, mert én előke helyett azt kötöm Marci nyakába etetéskor, és sajna a sütőtök és a sárgarépa nem igazán akar kijönni. Úgyhogy a nagyon foltosakat pótolom, a régiek meg szuperek pl. takarításkor.

Verna,
Marci is azóta ébred sokszor, mióta áll... És éjjel is mindig arra ébredek, hogy sír, és az ágy szélébe kapaszkodik. Őrület!!! Pedig korábban simán átaludta az éjszakákat, büszke is voltam rá! Ráadásul eddig 1/2 7-7-ig aludt, most meg már 5- 1/2 6-kor felébred, és nem alszik vissza. Mi a nyavalyát csináljak??? Már tiszta zombi vagyok.

Giga,
szerintem is adj nyugodtan annyi tápit, amennyit Lili kér. Nem fog úgysem többet enni, mint amennyire szüksége van!

Pimpoka,
Marcinak is muszáj délelőtt tejpépet adni, egyébként nagyon keveset enne tápiból. Lelle olyan kis huncut! És már tiszta "nagylány"! :lol: Nagyon szép! A kancsalsága meg szinte teljesen eltűnt!!!! :lol: 8)

Andi,
Bogi nagyon édes Ronival!

Kép
Kép
nircee

Nircee: Pilla szerint 2-3 hét. :) Annyit kibírunk - már kb. a fele le is telt.
Egyébként én visszaalatom, magam mellé fektetem, attól lecsendesedik, de bizony még így is fél-egy óra, mire tényleg visszaalszik és be tudom tenni a kiságyba... (nem tehetek róla, én nem tudok aludni jól, ha mellettem van...)
Vendég

Sziasztok!

Verna, atya gatya ennyi textilpelust!!!! :shock: Ha elmondom nekem mennyi van, Szonja születése óta, leugrik a hajatok. 5 db Csak a pelenkázóra használtam. Most nyáron meg néha azzal takartam. Mondjuk Szonja sosem bukott. Büfizéshez egy textil pelust vágtunk 4-be és azt szegtük. Az a kicsi pont jó volt.

Szonja továbbra is velünk alszik az éjszaka nagy részében, és én sem alszom ám jól már egy éve sajna, de ez van, ő meg igen. :lol: Egyik nap úgy néztem ki, mint egy pupos, egész éjjel csak az egyik felemen tudtam aludni, és a másik egy napig nem jött helyre annyira elgémberedett. Hát ez van, én nem bánom, majd alszok még jókat, ha nyugdíjas leszek. :wink: :lol:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?