Új privát üzeneted érkezett!

Sára,
én annyit tudok,ha gyeden vagyakkornem rúghatnak ki.De ha felveszed a munkát akkor már igen.És ,ha jól sejtem,amikor kiveszed a szabit az már munkaviszony,így akkor kirúghatnak.Talán most nálad nem lenne jó,ha szabira mennél.Maradj gyeden amíg V 2 éves nem lesz,utána menjél tp-re,mert asszem akkor sem rúghat ki.Mondjuk,ha megszűnik egy cég és nem lesz jogutódja,akkor jár a végkielégítés,csak azt nem tudom,hogy a tp-t és a gyedet kitől kapod majd megint. :shock:
De nézd meg a magyarország.hu-n talán ott lesz vmi erről.

Pusz

Timi
timiban

Látom közben beszéltél az Ágival.Ezek szerint van megoldás! :roll:
timiban

(bocs az egybe szavakért de a space-m sz@rakodik)
timiban

Dina,
pontosan mire vagy kiváncsi a sulival kapcsolatban?Sajnos nem tudom milyen elvek szerint tanítanak ott.A szülőin elmondta a tanító néni,hogy a matekot a magyart hogyan tanítja majd.De hogy ennek szakmailag mi a neve nem tudom! :oops: :oops: :oops: Számonra elég meggyőző volt,ahogy elmondta!
Remélem a gyerekeknek is az lesz.Állítólag nem gyenge suli és jó a középiskolai felvételi arányuk is.De van honlapjuk,hátha neked többet mondanak az ott leírtak is.(Telki Iskola)

sára,
röviden megírod majd mit mondott az Ági?Hátha valakinek szüksége lesz rá! :wink: (ha nem gond)

Brik,
elhiszem,hogy rossz napjaid voltak,de új élet növekszik a pocidban,aki majd nagyon fog titeket szeretni!Tudom,hogy Ákos örökre a szívetekben élni fog,de szerencsére nemsokára egy kis babának újra életet adsz!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Iminek en is Boldog Szulit kivanok!!!!!

Sara!
Mi ugyanigy jartunk, torokulesben ult a kislany a genetikain, es mivel nem tunt tul alaposnak a vizsgalat sem, ezert mentunk el 4D-sre, ott megmutatta magat a kiscsaj :wink:

Egyszer csak hagy betekintest a pocaklakod :)

Jo ejt mindenkinek!

Kép
boga

Sziasztok!

Már ennyi az idő és még senki sem irt???

Ma voltunk a vadonatúj lakásunk műszaki bejárásán. Jól sikerült! Képzeljétek, hogy az üres lakás közepén, egy festékesvödör tetején ülve szoptattam, mert ott jött rá Bálint babára az evés. Na ja, miután 45 percet durmolt anyjára kötve a kendőben.
Jó a kendő, de azért igy is majdnem leszakadt a derekam a 8 kilója alatt.

Iminek BOLDOG SZÜLINAPOT kivánunk sok szeretettel!

Szép napot mindenkinek!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Boldog szülinapot Iminek - némi késéssel.

Lilló: gratulálok neked is.

Anid: drukk még hétfőig!

Saara: tényleg jó ötlet lenne leírni, hogy mit tudtál meg Ágitól, másnak is jól jöhet.

Amennyit én kibogarásztam magamnak korábban, az annyi, hogy gyed, gyes alatt felmondási védelem alatt állsz, utána is még egy ideig (azt hiszem, egy hónap). Táppénz alatt is igaz ez a dolog és utána is egy ideig (táppénz hosszától függ). Felmondani bármikor felmondhatnak, de a felmondási idő kezdete ezen határidők lejárta.

Más a helyzet, ha megszűnik a cég, átszervezik, arról már nem tudok semmit, az speciális eset. Mondjuk elvben mivel a gyedet, gyest nem ők fizetik (legfeljebb kifizetik), a jogosultságodat meg már megszerezted, a már meglevő gyedet, illetve gyest nem érinti, úgy tudom.

Ha valaki gyed/gyes után visszamegy dolgozni, akkor először ki kell adni a bent lévő szabadnapjait. Ha terhes, amikor visszamegy, akkor ezzel újra felmondási védelem alá került.

Szóval, ennyit értettem meg az egészből, de nekem az tiszta homály mindig, hogy mikor mi alapján fizetnek és mennyit... A magyarorszag.hu mellett a www.szmm.gov.hu-n vannak tájékoztatók, meg ha valakinek gondja van, akkor a családineten és az indexen érdemes a Szakbarbárnak korábban feltett kérdéseket átbogarászni (a családineten kezelhetőbb ez a visszaolvasgatás, szerintem).

Azért is ihletett meg ez a kérdés ennyire :) mert néhány hónapja én is ilyeneken tipródtam...

Jó éjszakát!
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Köszi Timi, Tücsi és mindenki az infokat!

Agi azt mondta kirakni nem tudnak, mert a gyed is és a terhesség is védettséget ad.
elsösorban ki kellene deriteni, hogy mikor fog megszünni a cég, mert ez nem egy par napos procedura.
Az is fontos, h lesz-e jogutoda vagy nem.

Hétfön remélem sikerült erröl infot szereznem, nem lesz egy egyszerü menet, mert az (al)cég igazgatoja (ahova tartozom)teljesen bekrepalt agyilag. Akkor sem volt komplett mikor ott voltam, de azota allitolag leirhatatlan... Tagadja, h barmi is lenne, tehat a nagy céggel kell majd beszélnem (de ott meg allitolag nem akarjak atvenni a gyeseseket, mert nem kötelesek ra, tehat kérdés, h mennyire fognak igazat mondani).
A lényeg, h folyamatos legyen a jogviszonyom. Vagy lemondok a gyesröl és elmegyek munkanélkülire aztan onnan vissza gyesre (vagy gyedre - attol függ mikor következik be), de akkor mar semmi közöm nem lesz a régi cégemhez.
Vagy kiiratom magam most (Agi ezutobbit javasolta, mert igy jarok a legjobban). Es utana mehetek munkanélkülire, ha ugy alakul a helyzet.
Most azon parazok, h a dokim nem fog kiirni (miért irna ki, ha mar gyeden vagyok? elég "gyanus" a dolog). Nagy paragép vagyok :oops: . Agi szerint nem kell emiatt izgulnom, ki fog irni. Csak nem tudom mivel indokoljam (azért ciki azt mondani, h azért mert igy jarok anyagilag a legjobban, nem?). Oké, h nem ezt fogom mondani, de akkor is...

MIT GONDOLTOK? :(

Sára

Kép

Kép
saara

Vanda, akartam irni, hogy csak 4 honapos korig javasolt elöl hordani aztan most latom, h Balint baba nincs is még 4 és mar 8 kilo!! :shock: :shock: :)
V kb 10 honaposan volt ennyi!

Nem semmi :)!

Haton nem szoktad hordozni?

En most fogok menni tanlyamra, nem érdekel?

Sára

Kép

Kép
saara

Hát, a nőgyógyásszal esetleg nyugisabban tudsz beszélni, az ő ajánlása alapján meg kiír a háziorvos. De ehhez nem kell megszakítani a gyedet? Esetleg ezt érdemes lenne tisztáznod Ágival, gondolom az új infók birtokában úgyis beszéltek.

Tücsi
20150827140659

Szia Saara!

De igen, szeretnék menni tanfolyamra. Amit kinéztem magamnak, az itt van a II. kerületben, egy lány tartja kedden és pénteken. Még nem jelentkeztem be.
A tiéd merre van?

Egyébként kendőt is kéne venni, egy hosszabbat, mert ez nincs 4 méter és lehetetlen egy rendes kötést megcsinálni, igy pl. a hátamra való kötéshez sincs megfelelő hossza.

Érdekel a tanfolyam.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sára,
csak akkor tud kiírni a háziorvos,ha munkaviszonyban állsz.Gyed alatt nem,a kettő együtt nem jár.De neked nemsokára lejár a gyeded,nem?
Utána meg beszéd meg a nőgyógyásszal,hogy a gyed után tp-t szeretnél,és a háziorvos szó nélkül kiír,ha van nőgyógy papírod.A nődokidnak meg nyugodtan mondd meg mi az ábra a munkahelyeden.Ő biztosan nem fog közekedni emiatt.A terhesek állományba vételét senki nem ellenőrzi.(legalább is ahol én dolgoztam háziorvos mellett,ott a kutya sem volt kiváncsi arra,hogy a kismama miért van tp-en.Mindig beírtunk vmit,de nem ellenőrizték,a kismamákat a diagnózis kódja alapján azonosítják,így a tp ellenőrök nem is foglalkoznak vele.)
Akkor ezekszerint terhessen is védett vagy a tp alatt,ezt nem tudtam.
Ha elmész munkanélkülire akkor a következő gyeded nem lesz sokkal kevesebb?Szerintem addíg maradj ennél a cégnél ameddíg lehet.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

beszéld,kötekedni :oops: (gondolom a hibákkal is érthető vagyok :lol: )
timiban

Sziasztok!

Timi, Tücsi, lehet, h nem voltam vilagos. :oops:

Persze, ha kiiratom magam elötte lemondok a gyedröl (ez az, ami engem kicsit zavar a dokira nézve, cikinek érzem). A 2 együtt nem megy. Holnap mondjuk elmegyek a Teve utcaba, leadok egy nyilatkozatot, h köszi mar nem igénylem és a következö naptol tp-en vagyok (ugy hogy mar megvan a papir a nögyogyasztol és "csak" a haziorvoshoz kell mennem).

Timi, igen nem sokara lejar a gyedem. Még 1,5 honap kb. De addig lehet, h pont megszünik a cég. :evil:
Ha most megyek tp-re jobban jarok anyagilag.

Igen varandosan védve van az ember. Tp-nél is azt hiszem, ezt is megkérdezem ujra. :oops:

Persze mindenképp megprobalok minél tovabb ennél a cégnél maradni, nekem ez a legegyszerübb, utaaalom ezt a mostani helyzetet :evil:, baromira hianyzott :evil: .
A munkanélkülisdit megkérdezem ujra Agitol (pénz szempontjabol). Erröl nem beszéltünk olyan sokat, mert egyböl mondta a tp-t.

Nekem kinai ez az egész. Utaaaaalom. Agi meg csak keni vagja :). Milyen jo, h van!
Nekem valahogy nem tud erre raallni az agyam.
Z most Londonban van, csütörtökön jön haza akkor meg/atbeszéljük az egészet. Esetleg Agival is telefonon keresztül.

Vanda, ide fogok menni szept 28-an: http://www.hordozo.hu/
A lany, aki tartja a babaneten is megtalalhato a hordozokendös topikban. Lehet töle kérdezni, ha a tanfolyam utan nem "müködik" otthon valami. :) Vagy, ha akarmi van. Nekem ez tetszik, sztem praktikus. Meg amugy is szimpatikus. :)

Es lesz egy hordozos séta szept 22-én, gyertek el! Nem kötelezö a kendö, mindenki mehet, akit érdekel a téma! (ezt is babanetes lanyos szervezik egyébként :))
http://www.hordozas.naplopok.hu/

4Ds-re azt hiszem arra a helyre megyünk, amit ajanlottal, közel van hozzank és egész normalis az ar is. A hely is jonak tünik, majd beszamolok!

Mindenki mastol még egyszer nagyon köszönöm a cimeket, tanacsokat!! :)
saara

Vincus belazasodott :( 39,5-röl levittük 38,8-ra a lazat. Olyan kis kokadt volt szegénykém, alig birt ülni meg allni. :(
Még sosem volt ilyen lazas. Ez is pont akkor történik, amikor egyedül vagyok vele, edzett kiscsapat leszünk! :roll:

Sára

Kép

Kép
saara

Ó te szegény, ezeket nagyon rossz egyedül csinálni. Jobbulást Vincének, olyan elesett kis madárkák betegen. Van más gond is, vagy csak a láz?

Azért az jobb, ha 38 alá sikerül letornázni, a tartós 38 fölötti is sok még. Nálunk a hűtőfürdő+paracetamol duó működik ilyenkor.

A doki előtt ne érezd cikinek a dolgot, attól, hogy gyereked van, hülyének még nem kell lenned, sőt gondolnod kell arra, hogy a gyereket el is kell tartani. Az orvosok sem a levegőből élnek, és tisztelet a nagyon kevés kivételnek, még nem nagyon láttam, hogy a borítékot cikinek érezték volna. (És akkor most ne is menjünk bele ebbe a témába, mélységeiben.)

Kitartást!
Tücsi
20150827140659

Szia Saara!

Jobbulást kivánok V-nek, remélem, hogy mostanra már sokkal jobban van.

Megnéztem a tanfolyamot, a XIII. kerületi cim nincs nagyon messze tőlünk, el tudok oda menni villamossal. DE melyik időpont? Mert engem az elöl hordozás már nem érint, igy én a délutánira mennék, a hát és csipőhordozásra.

Neked van kendőd?

A szeptember 22-e miatt már én is akartam nektek szólni, én szeretnék kimenni a kicsivel, mert Pesten elég szar helyzete van a kismamáknak közlekedés szempontjából. Hátha benne leszünk a hiradóban és egy kicsit nagyobb fórumot kap a dolog.

Képzeljétek, még péntek este elkezdett begyulladni a jobb mellem, szombat reggel pedig dupla akkora volt, mint a másik. Iszonyú fájdalom, főleg, mikor anyósom elkezdte masszirozni meg fejni kézzel, potyogtak a könnyeim. Nem sokat tudott sajnos segiteni, úgyhogy délután bementem a klinikára, de Zsuzsika sajnos már nem volt ott. Azért volt egy nagyon kedves nővér, aki nem zavart el, hogy "Anyuka majd holnap jöjjön vissza", hanem leültetett és adott egy elektromos fejőgépet. Azzal sikerült valamennyit lefejni, de addigra már égő vörös volt és ha szoptattam belőle, akkor mondanom kellett a Bálintnak, hogy lassabban szivjad, lassabban,de persze nem hallgatott rám. :(

Kentem valami krémmel, meg este még kézi fejővel szivtam, massziroztam, és csodák csodája, a kicsinek - bár éjszaka nem szoktam neki enni adni - sikerült kiszivnia éjjel kettőkor. Még ma is érzékeny, és egy kicsit gyulladt, de már közel sem annyira és termel tejet rendesen.

Nem gondoltam volna, hogy 4 hónapnyi gondtalan szoptatás után be fog gyulladni a cickó.

A másik, hogy Bálint baba még a 4. hónap betöltése előtt megduplázta a születési súlyát, immár 7830 g. Hihetetlen, hogy milyen ütemben gyarapodik.

Szép napot mindenkinek.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Most olvastam, hogy mennyibe kerül egy ilyen LANA hordozókendő. Döbbenet! Ebből a pénzből veszek egy szövőszéket és anyagot is talán.....
Tényleg szükség van ilyen drága kendőre?

Valaki adjon tanácsot!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Valaki szült,vagy császározott mostanában Gidai Jánosnál a II. számú Klinikán?
Segítségeteket köszönöm!!
ivett&fanni

Sziasztok!

Dina????

Felhivtam reggel a cég igazgatojat, megnyugtatott, h még kb fél év mire megszünik az alcég. 20-an lesz vmi ülés, utana talan többet tudnak mondani. Arra viszont nem nagyon valaszolt, h ök atveszik -e a gyed-eseket. (Mindenki menekült onnan az örült fönök miatt, szinte az összes csaj GYES-en van :lol:).

Tücsi, köszi, nekem is ez jutott eszembe tegnap este, hogy a boriték egy bö fokkal cikisebb...
Bizom benne, h Z-vel talalunk vmi jo megoldast erre a helyzetre. nalunk ö az "adminisztrator/ügyintézö" pont azért, mert kiütést kapok az ilyenektöl. :oops:

Vincus még mindig lazas, megint 39,5 (most alszik), reggel 38,5 volt. Dokinal is voltunk. Mas tünet nincs ugyhogy valszeg 3 napos laz. Majd meglatjuk hogy alakul...
Remélem a derekam is birni fogja, mert ha 39 fölé megy a laza csak kézben akar lenni. :roll:
Nalatok is ilyen lazas volt a gyereketek, mikor ezt elkapta?
A szobafogsag huzos lesz, de majd elleszünk valahogy. Kis tréning lesz a tél elött. :lol:

Vanda, mellgyulladas, brrrr :( ! Mindig rettegtem töle. Volt vmi nagyobb szopi kimaradas, attol alakult ki? Jobbulast, de azt hiszem mar tul vagy a nehezén.

Nem KELL ilyen draga kendö (tényleg huzos). Ez mondjuk total kézzel gyartott termék, biopamutbol, Europaban csinaljak, sztem azért annyi.
Nekem ilyenem van: www.didymos.de (meg egy rugalmas kendöm is).
Ez is biopamut és draga, de gyönyörü és nagyon jo az anyaga. Hasznaltan vettem 50 euroért az e-bay-n, olyan mintha uj lenne. Ez volt a szülinapi ajandékom :)

szerintem egy Nandu is siman elmegy. A tapasztalt hordozok szerint sokat szamit, h milyen kendöt hasznalsz. Ha sokaig akarod hordozni Balintot lehet érdemes egy tuti kendöt venned? :? Milyened van egyébként?
Nekem Vincénél egy Bobita nevü volt, 3000 Ft-ért vettem, nagyon vékony az anyaga, mindig összegyürödött és vagta a vallamat, mikor mar nagyobb volt. Igazabol ezért hagytuk abba a hordozast, mert nem volt mar kényelmes.

28-an elölhordozasra megyek. Ugy voltam vele, h hamar megyek akkor megcsinalom az egész tanfolyamot szépen. Csipön és haton hordozasra késöbb fogok menni, mert allitolag sok 2 alkalom egyszerre (info tarolas szempontjabol :)).
Ettöl függetlenül összefuthatunk ott par percre. Es 22-én akkor jöttök? Masok esetleg???

V közben felébredt, most lement a laza kicsit (megint 38,5). Hurra!

Na aztan DUGULOK mostmar, bocs a(z) (ujabb) litaniaért, de kellett a lelkemnek :lol:

Sára

Kép

Kép
saara

Szia Ivett (vagy Fanni? :)). Ugy rémlik szültek néhanyan Gidainal, talan benéznek vmikor.
Az elözö oldalon van egy tablazat, h ki kinél szült, ott megnézheted, esetleg privit vagy mailt is küldhetsz nekik, ha nem kerülnek elö.

Sára

Kép

Kép
saara

Ja és Vanda, sztem kendö ügyben a legjobb tanacsokat a hordozos topikban kapod!
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=1900
saara

Sziasztok!

Nekem kismamás kendőm van, teljesen jól működött, ma mostam ki a következő babának. :)

Adnak hozzá leírást, mi prímán elboldogultunk vele, masszív az anyaga, nekem tetszik a színe (natúr + kék, de van más is).

Most 6600-7500 között van újonnan (méretfüggő), de nem tudom, hogy a többihez hogyan viszonyul árban.

Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a kendő mérete számít, nem jó, ha túl sok lóg le, nekem sajnos eggyel nagyobbat vett apósom, de azért elboldogultunk, csak kényelmesebb lett volna. (De így is egy drága volt, hogy szaladt az unokájának - még pocaklakó volt - kendőt venni, ahogy kértem. :) ) Viszont annyira jól egyben van, hogy nem volt szívem nekiesni ollóval-géppel.

Szerintem érdemes itt körbenézni: www.babaapro.hu, sokan szokták eladni a kendőjüket használatival együtt, gyakran használatlanul.

Meg mostanában nagy vatera (és kevésbé) teszvesz rajongó lettem, sikerült néhány dolgot beszerezni ott olcsón; van külön baba-mama rovat.

Egyébként gratulálok Vanda, jó nagy a baba, ügyesek vagytok. A legjobb fejőgép a gyerek :) . Vigyázz magadra, szoptass sokat!

Az ovisom remekül beszokott három nap alatt. Ugyan a negyedikre beteg is lett, de őrült meglepetést azért nem okozott ezzel. Remélem, kivételesen hamarabb gyógyul, mint két hét. :(

Saara, háromnapos lázunk nem volt, csak felsőlégúti vírusok, abból jó sok, mióta félnapos bölcsis volt, szerencsére ritkán volt ennyire lázas, mint Vince. Azt hiszem, ez alkat kérdése is, nem vagyunk igazán lázasodósak, de egy sima vírussal sem végzünk a standard 4 nap alatt, sem a gyerek, sem én.

Dina, mi a helyzet veled, drukkolunk neked nagyon!

Akkor most nyugis estét-éjszakát kívánok mindenkinek!
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Hat jol eltuntem, es most is csak beugrok. Jo sokat termel a topik, alig gyozok visszaolvasni..

Sok szulinap volt, ISTEN ELTESSE MINDEN MOSTANABAN VOLT SZULINAPOS BABAT!!!

Mi jol vagyunk, Lacko ovis lett, egyelore imadja. Reggel 1/2-9-tol van 1/2-1-1-ig, de jovo honaptol mar benn is alszik. Mokus csoportban van, es kisvodor a jele. Elegge aggodtam, hogy milyen lesz az elso nap, de olyan ugyes volt! Beszaladt, es mar el is vegyult, ugy kellett kicsabitani puszira. Persze a dolog meg fordulhat rosszra, mikor majd rajon egy ket het alatt, hogy ez mostantol minden nap igy lesz.. :roll: De lekopogom, eddig jol mennek a dolgok.

Mici mar felall, ramol, pakol, dumcsizik a kis babanyelven, nagyon edes. Mar feleri az also szekrenyeket, semmi sincs biztonsagban. Ja es ami nagy ujsag, hogy hihetetlen mennyisegeket eszik. Egesz allo nap ragcsal valamit, hiaba ovatoskodtam, asszem tulestunk az osszes letezo allergenen par het alatt...

Atvettuk amugy az uj lakas kulcsait, kezdodhet a felujitas, elegge kivagyunk tole mar elore. Az egesz futest fel kell ujitani, falakat akarunk tologatni... Eleg maceras lesz, drukkoljatok legyszi, hogy ne verjenek at minket nagyon!

Latom, vannak uj kismamak, nagyon orulok, es paran a regiek kozul is visszaneztek, jo hallani mindenkirol.

Sari, nalunk is mindket gyerek tulesett a haromnapos lazon, ijeszto, amilyen kis elesettek, de szerencsere nem tart sokaig. Figyeld majd Vince boret, lehet, hogy kis piros pottyok lesznek rajta, ez neha vele jar a betegseggel. Hogy van a pocaklakod? Latom, meg nem tudjatok, hogy vannak-e copfjai? :)

Dina, en is nagyon szurkolok, remelem jol alakulnak a dolgok.

A hordozokendot en is lelkesen megvettem, de nekem nagyon fajt a hatam, mikor a hasamon hordtam benne a Lackot, ugyhogy alig hasznaltam. Foleg a ferjem kotozgette magara benne a gyerekeket..

Na mennem kell, kiveszem a Lackot a kadbol, remelem mar kiazott a kosz belole.

Jo ejszakat mindenkinek!
Anita

Kép
Kép
panzej

Szia Saara!

Jó ötlet az internetes árusitás, megnézem, hátha találok én is ilyen olcsón egyet.

Nem tudom, hogy miért lett a cici gyulladás, de ahogy irtam pénteken az új lakásunkban szoptattam meg a Bálintot, pont abból a cicimből. Lehet, hogy aztán piszkos kézzel nyúltam hozzá, vagy a Bálint szájából került oda valami baci. Még mindig fáj a sok kézzelfejéstől, és ha eszik belőle, akkor legszivesebben sirnék.

V-nek még mindig jobbulást kivánok.

Köszönom szépen a kendős hozzászólásokat, és ha 22-én nem is kendőben, de gyerekkocsival mi ott leszünk. Lehet, hogy még Apát is lecsábitjuk. Nemár, hogy mindig csak focimeccsre járjunk.... :lol:

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Szisztok!

Megvolt a hétvégi köszöntés. Lufi sajnos nem volt, mert két évvel ezelőtti lufit akartam felfújni. Hát nem jött össze. Azt nem mondták, hogy a lufinak is van szavatossága.
Kicsit sokan voltunk, de elfértünk pici kis otthonunkban. És a legnagyobb dolog: IMI ELFÚJTA A GYERTYÁT A TORTÁN!
Nem hittem a szememnek!!!!!!! Mondtuk Neki hogy mit csináljon, meg mutattuk, és vett egy nagy levegőt és elfújta. :P :D :D :D :D :D

Olyan nagy fiú már. Jaj... stabilan jár már vagy két hete.
Jah és a legújabb tudománya hogy a kukából eszik. :twisted: :twisted: :twisted: Kidobta a babapiskótáját a kukába. Golndoltam biztos nem kell már neki. Erre fél óra múlva kiment a konyhába és bejött a kávézaccos babapiskótával,amit a kukából vett ki.
Tegnap meg az apaj du. kidobott egy félig megevett banánt, mert már túlérett volt. Este párom kikiabált nekem a fürdőbe hogy Drágám, Te adtál a gyereknek banánt? Én nem, mondtam .
Hát persze hogy kivette a kukából a Drága Kisfiam. :roll:

Na ennyit rólunk.

Dináról olvastam a Kaális topikban, hogy vasárnap meglátogatta a Mikulás. :( De majd remélem jön és elmondja...

I&F! Már írtunk Gidairól egy kb 10 oldallal ezelőtt.
Én csak futólag egy vizsgálat alatt találkoztam Vele.
Nagyon éti a dolgát. Az én dokim Tőle kért szakmai tanácsot.Csak egy kicsit csendes volt.

Sára!
Reméljük Vince hamar túl lesz ezen a lázon.
Nem csodálom hogy nem érted, meg nem érdekel ez a sok hülyeség a gyed-del, gyes-sel kapcsolatban. Én közgazdász informatikus leszek (januárban) és én sem tudok kiigazodni rajtuk.
Ezt tényleg csak az tudja aki szereti.
A hordozás engem is érdekel nagyon. Főleg a háton, merthogy Imit elől már nem tudom hordozni.
Viszont háton meg ha jól tudom úgy lehet csak ha le van kötve a pci lába, de azt Imi nem viseli el. :(

Ma megyünk menjugate oltásra... :? :? :? :? Utálom.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Kaptam ma egy mailt kismama bérletről, amit alá kellene írni minél többen, hogy megkapjuk a kedvezményes bérletet ami olyan árban lenne, mint a tanulóknak és a nyugdijasoknak. Akinek tudtam elküldetem a mailt, ha valaki nem kapott kérlek szóljatok. Kösszi!!!:-)

Remélem nem baj hogy elküldtem ezt a mailt nektek, de szerintem sok kismama közlekedik Bkv járművel, és jól jönne neki a kedvezményes bérlet.

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Íme egy kis ilyen volt, ilyen lett.

Ezen a képen apukájával látható a fiatalember éppen formula 1-et néznek. :lol: A csöpséget aznap hoztuk haza a kórházból, látszik is mert még a csuklóján van az "azonosítója". :lol: :lol: Ahhh a régi szép idők!
Kép

Itt pedig már majdnem egy éves. A horvát tengeből nézett bele a napba a drágám.
Kép

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Tündi!

Nagyon édes Imi, igazi vagány srác lett belőle. Jó nagy lett, szalad az idő!
Mégegyszer sok boldog Szülinapot Neki!!!

Hozzátápláláshoz lenne kérdésem: Áki csak azokat a főzelékeket eszi meg, amiben van gyümi, tehát saláta, répa és társai szóba sem jöhetnek. Változni fog ez? Mert azért hetente újra rápróbálok ezekre az ízekre, de a helyzet nem javul... Nem hízik, a doki tápszert írt, én meg nem adom neki, mert van bőven tejem,azt gondolom, hogy akkor felesleges, mellesleg meg sem eszi azt sem.. Már 3hónapja szinte semmit nem hízott, de nincs baj a kedvével, jön megy a maga módján. Van valami jó recept, trükk, hogy lehetne a zöldségeket is megkedveltetni vele?

Ma voltunk zenebölcsiben, imádta, olyan tündér volt, majdnem elsirtam magam, ahogy nézte a többi babát, és élvezte az éneklést, mondókázást.

Dina, tényleg mi a helyzet?
Sára, mikor költöztök ide kis városunkba? (én most a Keszisek táborát gyarapítom, de hétvégén Gödöt:-)

Szép napot Mindenkinek!

Puszi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Szia Szilvi,

bár nem ismerem az előzményeket, de gondolom oka van, hogy még csak most hathónapos a baba és már hetek óta próbálkozol.

Ennek ellenére szerintem még bőven ráér megszeretni az új ízeket, még csak most kezdődik igazán a hozzátáplálás időszaka. Próbáld keverni a gyümis és zöldséges pépeket. Ha krumpli alappal csinálod, akkor hízlal, erősít is.

Próbálkozz először édesebbekkel: krumpli + répa, sütőtök, ezek almával finom édeskések. Lehet, hogy hosszú időn át csak ezeket fogja enni, de mondom, van ideje. Egy-egy újabb étel és egyúttal íz bevezetése között úgyis több napnak kell eltelnie, hogy kiderüljön, nem okoz-e gondot.

Ha valami nem megy, ne erőltesd, csináld, ahogy eddig: néha próbálkozz rá.

Ha van elég tejed, akkor szerintem sem a tápszer a megoldás, de ha tartósan nem hízik a baba, akkor érdemes odafigyelni rá és megtalálni az okát.

Nem tudom már, mikor próbálkoztunk vele, de nekünk is javasoltak (a tápszer+tejcsi páros mellett) grízeket, hát, egyáltalán nem ette a gyerek az első pár alkalom után, dobáltam ki. De lehet, hogy nálatok az viszont jobban lecsúszna, ha már kaphat olyat.

Imi nagyon édes pici volt és még helyesebb kisfiú lett, jó szórakozást az újabb és újabb csínytevésekhez. :)

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Manó gyönyörűű kisfiad van:-) Nagyon aranyos!!!

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!
Manó!
Szép a kisfiad!

Végre sikerült kicsinyítenem a keresztelős képekből!
Teszek fel belőle ha nem baj!

Kép Kép Kép
Vendég

Szia Tücsi!

Nem olyan rég óta, két hete kezdtük ezt az egész hozzátáplálást, illetve ez a harmadik hetünk. De tegnap valami csoda történt: megette a sárgarépát!!!! :lol: :lol: Úgy örültem, nagyon jó volt látni, hogy végre nem csak a gyümis krumplikat falja be. Tejpépet is ehet már uzsira, abból a Sinlacot kaptuk meg a milupa vaniliásat, azt még nem adtam neki. Sinlac meg olyan semmilyen ízű, azt gyümivel adom neki. Tényleg nem erőltetek semmit, kitartóan próbálkozom, bár azt hittem, hogy könnyebb lesz:-) :roll: :roll:
Most majd mérem hetente, hogy mi a helyzet a gyarapodással, remélem megindul valamennyire. Nagyon sokat mozog napközben, és nagyon nagyot is nőtt ( egy hónap alatt 5cm-t), valószínű azért ez is közrejátszik abban, hogy nem hízott szinte semmit.
De köszönöm a bíztató szavakat, valóban szükségem is van rá, aranyos vagy!

Alziza: nagyon édi Zalán, fini lehetett a tortácskája:-) Jó nagyfiú már Ő is!

Megyek, főzők a kis Uraságra ma céklás krumplit, hát kiváncsi leszek:-)

Szép napot Mindenkinek!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Dina, remélem azért megvagytok és be is nézel ide valamikor. Nagy ölelés neked és sok-sok eröt, energiat (nyisd ki az ablakot néha, mert mar megy :)!)

Tündi, nagyon szépek a fiuk!

Szilvi, költözés talan novemberben lesz, de még nagyon sok minden van hatra!
En sem eröltetném a hozzatapit, raértek még böven, Tücsi jokat irt.
Majd ha nagyobbak lesztek és ehettek mar banant sokat fog segiteni, én honapokig az kevertem mindenhez, mert édesit és tompitja a zöldséget izét (V a mai napig nem egy nagy zöldség evö...). No de a krumplit mostmar megeszi legalabb.

Panzej, jo, hogy benéztél végre! Olyan kivancsi vagyok mar Lackora, nagyon nyugis, békés kisfiunak tünik!
A felujitashoz meg vegyetek be egy NAGY levegöt! Elöbb-utobb elkészültök, én ezzel nyugtatom magam :)!
Hihetetlen, hogy Mici mar ilyen nagy, repül az idö!

Talira jöttök?

Mar akartam mondani, Vince Micinek titulalja magat :)
saara

Alziza, édi a nyakkendös kép :)!
saara

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást, de most maradok egy kicsit olvasó üzemmódban!

Pusszantás mindenkinek!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Jó reggelt mindenkinek!

Dina,
nagyon sajnálom! :cry: (gondolom most ezt hallod mindenkitől)De azért megpróbáljátok még?

Panzej,
jó,hogy jelentkeztél!Látom nálatok is zajlik az élet.Gyere gyakrabban!

Manó,
tényleg tündéri Imike!Igazán aranyos kisfickó lett!

Alziza,
Zalán is nagyon helyes az ünneplőben,és a tortája is remek!(biztos fini volt)

Brik,
aláírtam a bérletet!Remélem lesz is belőle vmi!Minden oké nálatok?Pocaklakó növöget?Meddig dolgozol még?

Sára,
akkor egyenlőre nincs gáz a malóhelyen!Legalább is annyira,hogy nem rúgnak ki most azonnal!Picilakó jól van?

Remélem sokan el tudunk menni a talira!Olyan jó lenne már mindenkivel beszélgetni egy kicsit! :wink:

Prücs,
nagyon eltüntél!Jelentkezz!Ugye tudtok jönni a talira?

A többiek is néha bejelentkezhetnének egy rövid helyzetjelentésre! :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Timi én is remélem, hogy sikerül ezzel a sok aláírással elérni valamit.
Jól vagyunk habár néha fáj a pocim, de ez természetes, mozog a drágám, korán kelő a kis krapek!!:-)
Hétfőn megyek dokihoz, remélem ott is minden oké lesz utána uh, vérvétel. Novemberig dolgozok, aztán pihizek:-)Már alig várom. Nem tudom miért, de sokszor elfáradok.

Timi ti jól vagytok? Gyerekek? Iskolát, ovit várták?

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik,
örülök,hogy minden rendben.Nálunk nem sok új helyzet van.Rebi imádja a sulit.Ma el kezd táncra járni,na ennek kifejezetten örül.
A ZSoltikát még nem vették fel az oviba,mert túljelentkezés van.Most éppen próbálom kiharcolni,hogy felvégyék,mert idén lesz 5 éves és elviekben kötelező is lenne neki az ovi,másrészről meg a beszédfejlődése érdekében kellene a közösség.Ma beszéltem a védőnővel(most lett itt új,egy fiatal csajszi,aki gyógypedagógus is)hétfőn kijön hozzánk és megbeszéljük mit tud ő hivatalból intézni.Sajnos már így kell hozzáállnom,mert nekem igencsak nem mindegy hogy fejlődik tovább a gyerekem.Már ez a pár hónap is iszonyatosan meglátszik rajta,mert az kevés amit én "tanítok"neki.Meg a viselkedésén is látszik,mert pénteken behívatott az ovi vezető az itteni logopédushoz,és abszolult nem volt közreműködő a gyerek.Mondtam is neki,hogy ez a közösség hiánya miatt van,mert ilyen gondunk nem volt soha.
Kértem időpontot az Országos Beszédképesség vizsgáló bizottsághot is,talán egy hónap múlva be is hívnak majd minket!

Hanna jól van,bár ma voltunk orvosnál,megkapta végre a 18 hós oltását,és 3 hónap alatt semmit sem hízott.erre mondta a doki néni,hogy figyeljem eszik e rendesen és adjak neki vitamint,majd 2 hónap múlva ismét lemérjük. Mondjuk én nem aggódok,mert jól van Hanna és nem úgy néz ki,mint aki éhen akar halni. :wink: Csak eddig még egyik gyerekenél sem hívták fel a figyelmemet,hogy esetleg nem úgy gyarapszik ahogy kéne!Pedig ilyen korban már nem szárnyal a súlyuk felfelé,ami nem is baj,hisz senki sem akar elhízott gyereket,hogy a későbbiekben meg diétáztatni kelljen.Szerintem azért nem látványos a gyarapodása,mert amikor ideköltöztünk igazából akkor kezdett járni egyedül(akkor voltunk tanácsadáson is)most pedig rengeteget megy!Egyszerűen lemozogja a kaját!Na mindegy majd figyelem és el kezdem adni a vitamint,úgyis kezd esedékessé válni a tél miatt!

"Dióhéjban"ennyi a jelenlegi helyzetünk! :roll:

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok!

Dina! Én is nagyon sajnálom ami történt (tele van már vele a padlás? :) ), nagyon szurkolok nektek, hogy a következő összejöjjön!!!

Mi is megyünk a talira, már beírtam a naptárba, hogy tutira el ne felejtsük és ne időzítsünk arra a napra semmit. :)
Már nagyon várom! :D

Imi és Zalán is nagyon tündéri! :)
Alziza! Hol csináltattátok a tortát? Nekem nagyon tetszik!

Velünk nincs nagy újdonság, voltunk allergia vizsgálaton és nem sok jóval biztatott a doktornő, szerinte Sanyika nem fogja kinőni a tejallergiáját. Vizsgálatot csak két éves korában fognak csinálni (tojás- és tejprovokációt - Sára! nálatok is ez lesz? ), addig legyünk türelemmel...
Most vizeletet kellene leadni, de abba a hülye zacskóba egyik éjszaka sem megy bele a pisi, csak mellé :shock: Nincs valami ötletetek, hogyan tegyem fel neki, hogy ott is maradjon? Már több mint egy hete próbálkozunk minden este... ez tök gáz, de egyszerűen nem sikerül. Jó bénák vagyunk, mi? :D

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Móni!

Vanilin cukrászda!
Szuper tortáik vannak,meg lehet nézni a neten is!

Allergia!
A barátnőm kisfia is tejallergiás!
Ő is hordta mindenféle orvoshoz a kisfiút,de konkrét dolgot nem mondtak nekik sehol!
Aztán valahol voltak valami maszek dokinál aki összeállít diétát is azt hiszem,és azóta jól van a gyerek!A kislánya pedig állandóan ekcémás volt,de senki nem mondott rá semmit!Szintén ez a maszek doki állapította meg,hogy a paradicsomra allargiás!
Ha gondolod megkérdezem a telefonszámát!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok

Huncut
pisi zacsi= hát érdekes egy dolog, 1x nekünk is kellett volna Ákosnak vizeletet produkálni, de a zacsi mellé ment minden, így másnap reggel fogtam egy tormás üveget+ gyerek az ölembe + fütyi az üvegbe, és így is csak 2x-ra sikerült az üvegbe produkálni, mert elsőre felállt és az ölembe sikeredett :lol: !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok,

Ne haragudjatok, hogy csak így berontok hozzátok, de sehol nem láttam, hogy ezt megkérdezte volna valaki, szóval tudtok abban segíteni, hogy a II-es Klinikán van-e 24 órás EDA?
VAgyis van 24 órás aneszteziológia, bármikor be tudják adni az EDA-t?
Előre is köszi
Timmancs

Timmancs
timmancs

Szia Timmancs!

Egy évvel ezelőtt még nem volt 24 órás EDA. Szerintem még most sincs, de a frissebben szült anyuka cáfoljon meg ha nem így lenne.

Alziza!
Zalán nagyon édes!

Köszönjük mi is a sok bókot :D

Dina!
Talin azért ott lesztek, ugye????
Már úgy meggyöntölném a szép kis Katát!!!!! :lol: :lol: :lol:

Megyek megetetem a fiúkat.
:P :P :P

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Hát lányok, én el se hiszem, hogy végre összejön ez a tali :) Eddig az alábbi csajok jeleztek vissza:

Jönnek: Timiban, Gabek, Muzsu, Prücsök, Dorka, Angyalka, Joe, Sára, Dina, Manó, Precious, Huncut, mi (természetesen a hozzánk tartozó gyerekekkel)

Nem jönnek:( : Ágiboszi, Rita, Toreau

A többiek még nem jeleztek vissza. Gyorsan le is foglalom holnap a helyet, nehogy a végén rajtam múljon. :wink:

Timmancs: Nekünk annak idején a felkészítőn azt mondták, hogy egyetlen egy műszak van a klinikán, amelyikben nincs EDA. Aztán lehet ez azóta változott. Ki a dokid?

Szilvi: Bálint egy időben csak a sütőtököt falta, én is kétségbe voltam esve, hogy csak egyfélét eszik, de sütőtökkel mindent megevett, és ezért azt kevertem a kajájába. Aztán lett zeller-almával korszakunk, aztán cékla korszak. Ez változik. Próbáld az édesebb zöldségeket, ha ilyen édesszájú a pasikád. :) A sárgarépa már komoly siker.

Imi mekkorát nőtt. Cuki pasi.
Blanka csodálatos szép lett (mondjuk mindig is az volt) ezek után dupla stipistopi rá. :wink:
Zalán nyakkendőben a templomban imádnivaló. Egyébként is. :D

Én is jó régen raktam fel képet az Úrfiról, de mivel nem mindenki jön a talira, és nem mindenki láthatja mekkorát nőtt, ezért most rakok:
Kép

A többi rég nem látott gyerkőcről is látnék szívesen képet! Gyerünk anyukák!

Szép estét!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Szilvi, örülök, hogy alakul. Nem kell izgulni, ahogy mások is írták, lehet, hogy most hetekig meg csak a répa fog menni, majd változik, nyugi, előbb-utóbb mindenevő lesz. (Vagy nem, de addigra megszokod. :) )

Viccet félretéve, ebben is saját ütemük és (gyorsan változó) ízlésük van a babáknak.

Az összes gyerkőc gyönyörű, vidám, gratula minden anyukának.

Ha nem kell kifejezetten éjszaka gyűjteni a pisit, akkor nálunk a gyerek reggel kádba állít, víz kinyit, zacsi/edény fütyi alá tart módszer működött.

Sziasztok!
Tücsi

Dina, neked ismeretlenül is egy ölelés!

Timi - nemcsak elvben, gyakorlatban is fel kell venniük a gyereket a kerületben (ha Bp.), még ha nem is a körzeti oviban, ehhez ragaszkodj, sajnos lehet, hogy neked kell kikönyökölni, de ez komoly jogalap. Ugyanis te szülőként köteles vagy egy évvel iskolakezdés előtt óvodába járatni a gyerekedet.
20150827140659

Tücsi,
én tisztában vagyok vele,de tudja a vezetőnő,hogy a Zsolti nem megy még jövőre suliba,hiába lesz most 5 éves.A beszédzavara miatt még plusz egy évet is ráhúzunk,tehát majdnem 8 évesen lesz iskolás!De pont ezért kéne neki már most az ovi,hogy mire iskolás lesz normális osztályba tudjam íratni,mert kb.3 éves lemaradása van.Most olyan 2-2.5 éves szinten van a beszéde,mondjuk az értelme fejlettebb,de majd a bizottság megállapítja pontosan!

Lilla,
de jó,hogy összejön a tali!És milyen cuki Bí!(már írtam ám mailt :roll: )

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Köszi szépen lányok az infókat. Az a baj, hogy elég alacsony a fájdalomküszöböm és ha már végképp nem bírom tovább, szeretném tudni, hogy van még éegy lehetőségem, ami segíthet és enyhítheti a fájdalmakat. Ezért kérdeztem az EDÁ-t.

Köszi még egyszer

Timmancs
timmancs

Sziasztok!

Timi, szerintem esetleg annak próbálj utánajárni, hogy ott a környéken nincs-e olyan ovi, mint ahová az én fiam jár. Itt logopédiai foglalkozás csak a nagycsoportos korúaknak van, de ha valaki nagyon súlyos eset, akkor középsős korában már átteszik a logopédiai csoportba, ami egy kisebb létszámú csoport, ahol kiemelten foglalkoznak a beszédfejlesztéssel.

Amennyire tudom, ez a kerületben az egyetlen ilyen ovi, lehet, hogy felétek is van egy ilyen, csak nem nagyon reklámozzák valamiért, itt sem kap ez kiemelt figyelmet a tájékoztatókban...

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni! Azt hiszem nagyon nagy bajban vagyok! 23 hetes terhes vagyok és kicsit kinyílt a méhszáj és rövidebb már a nyakcsatorna is. c=2100. Vidéken lakom, de itt a környéken 150 km-es körzetben sehol sincs PIC. Sajnos többet most nem írhatok, mert szigorúan feküdnöm kell, rettenetesen félek, még olyan kis picúrka! A kérdésem, hogy vidékieket fogadnak-e a sote-n? És hogyan tudnék oda bekerülni, csak fogom magam és beállítok??? Vagy dokit kell keresnem? Nekem a Börzyönyi Balázst ajánlották, tudtok róla valamit? Előre is köszönöm!!!! Szorítsatok, hogy ne legyen baj!!!

Kép

Kép
sharon

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?