Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Most csak egy gyors bekukkra van időm! a konyha szalad,délután szülőire megyek. Utálok mosogatni!!! :cry: :oops:

D. Andi!
Tiszta horror amit írtál! Szegény Lánykád elég nagyot eshetett, hogy ilyen sokat volt kórházban!!!
Levi esete meg elszomorító, hogy ott, ennyit ér egy ember élet!!! :evil:
De Én is csak azt tudom mondani, mint a többiek, hogy gyönyörűek a Gyermekeid!!! :lol:

Edit!

Gratula az új autóhoz, leljétek benne örömötöket! :lol:
A sógornőd miatt ne idegesítsd Magad! Jól tetted, hogy ott hagytad a rumliban. Egy percig se legyen e miatt lelki furdalásod!!!
Én is azt gondoltam, hogy előbb mentél orvoshoz, és megtudtad Mütyürke nemét! :cry: Na de nem baj, majd ma!!!! :lol: :lol: :lol:

Ritike, Zsuzsi!

Mostmár szerintem se variáljunk tovább, nagyon jól hangzik az az állatkerti játszóház! Csak azt bánom, hogy Áki nem tud jönni! Az apja sokat vitte oda, és nagyon szereti! Szerintetek ilyen kicsik is, mint Dávid, tudnak ott mivel játszani?
Mondjuk személy szerint Én nem szívesen mennék be az állatkertbe, ugyanis Mi előszőr mennénk, és ezt az alkalmat, meghagynám Apának, hogy Ő is lássa a Kisfiát, hogy mennyire tetszenek Neki az állatok! :oops:
Remélem ezzel nem sértek meg senkit, és ha a többség úgy dönt akkor természetesen Mi se fogunk kint maradni!!!! :oops:
Reméljük a maihoz hasonló idő lesz!!! :lol:

Zsuzsi!
Szerintem annak a kisbabának nikotin elvonási tünetei voltak, azért sírt annyira!!!!! :twisted:
Engem is felháborít a hasonló viselkedés!!! :twisted:

Rita!
Az azért jó, hogy kiderült miért merül le az aksi. Remélem sikerült kijavítani a hibát!!! Most legalább megtudtad, hogy multkor se Tomi volt aki elállított valamit! :lol:

Olive!
Remélem Lollinak hamar rendbejön a szeme!!!
Egyébként ehhez a nappali nem alváshoz, annyit tudnék szólni, hogy átérzem a helyzeted! Ugyanis Dávid mostmár kevesebbet alszik mint eddig, de napközben eljátszik egyedül, és Én így tudok mindent csinálni! Meg Apa is sokszor haza tud jönni napközben, és az is nagy segítség!!!

Mára azt hiszem ennyi voltam! Ha valaki kimaradt bocsika!!!

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Lenne nekem is egy javaslatom a találkozó helyére vonatkozóan, mert azt hiszem, az állatkert mégiscsak messze van innen Törökbálinttól. :( Szóval, amire én gondoltam, az a XI. kerületben a Feneketlen-tó. Nagyon szép a parkja és van bekerített játszótere is babyhintával, kis csúszdával, stb. Ma délelőtt be is mentünk Jocival, hogy még egyszer körülnézzek. Aztán hazafelé már elég nyugtalanul viselkedett a buszon, semmi sem volt jó neki, ezért elgondolkoztam rajta, hogy az állatkertig és vissza végképp nem bírnék vele. Olvastam, hogy az állatkert többeknek tetszene, de azért gondoljátok meg. :wink:

Jocinak napok óta elég híg a széklete, és a nyála teljesen kimarta a bőrét az állán és az arcán. Több foga is jön egyszerre. A gyógyszertárban ajánlották a Neogranormont, így vettem egyet, remélem, hogy használni fog.

Edith: Gratulálok a szép "új" autótokhoz! :D És nagyon várom, hogy mit mond az orvos! :wink:

Andrea: Örülök, hogy jelentkeztél, csodálkoztam is, hogy miért tűntél el olyan hirtelen. Nagyon sajnálom ami a gyermekeiddel történt, nehéz időszakat tudhattok magatok mögött! Egyébként nagyon édesek a kicsik a képeken! :D

Julcsi: Áki visszaszokott már a sulihoz?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Most csak röviden, este majd írok bővebebn is!
Enéhnek valami baja van. Lázas, reggel hányt (bocs) is. Voltunk dokinál, sokmindent nem tudott mondani, holnap kell visszmenni. Szerencsére van étvágya, és iszik is, és a legjobb, hogy már nem jön ki belőle.

Mielőtt el nem felejtem!
Szavaznátok rá?
http://www.babaholmi.hu/index.php?todo= ... rszam=1399

Köszi!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Most már szétrobbanok! Éppen harmadjára írom a hsz-omat! Kidob a netről a gép. Most lett felújítva, csak éppen még vírusirtó nincsen rajta, lehet, máris benyelt valamit????

Szóval…

Kati! Gratulálok a kistesóhoz! Kívánok neked is boldogságos babavárást!

Edit! Ti meg leljétek örömötöket az új verdában! És ki fogja használni? A férjed, vagy néha te is vezetheted majd?
Voltatok dokinál? Megmutatta a micsodáját Mütyürke? Nagyon kíváncsi vagyok én is!

Sancsi! Enéh jobban van már?
Néztem a filet, de nagyon nagy (6,4Mb, +a keretek)! Hogy tudnám elküldeni neked? Mekkora az email fiókod befogadóképessége? Mert akkor megpróbálnám freemailről elküldeni, az elvileg tud óriásfilet is küldeni.

Én meg dögrováson vagyok….először anyukám kapott be valami vírust, rekedt volt 3 napig és kész. Lilcsi nem kapta el.
Pénteken meg én izzadtam meg, aztán meg megfújhatott a szél, mert szombat este lázas voltam. Vasárnap délelőtt alig vonszoltam magam, de utána belejöttem. Iszom a hársteát ezerrel, javulok szépen, most már csak a zsebkendőket töltögetem. ÉS LILCSI MÉG EZT SEM KAPTA EL!!! Pedig ugye még egy ágyban is alszik az ellenséggel…..

Most csendesen telt a hétvégénk, csak vasárnap délután mentünk el a Corába. Igaz, egyből 2x is, mert a műanyag kisszék, amit vettem Lilcsinek, törött volt, visszavittem kicserélni. Vettem Lilcsinek egy csomó rucit. Amik majd javarészt csak jövőre lesznek jók rá, de hát 500 meg 1000 Ft-ért adták, csak nem hagyom ott!!!!

Na, sziasztok! Julcsi! Te se fogd vissza magad!!!! Jelentkezz!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Végre hazaérkeztünk (véglegesen), mert vagy 3x is elmentünk ma itthonról! :roll:

Számotokra a második hazatérésünk az érdekesebb, ugyanis akkor a dokitól jöttünk. :wink: Mütyürkével a lehető legnagyobb rendben van minden, két adatot említek, a BPD-je 62,1 mm, a combcsontja pedig 45,2 mm. MIndkét adat szerint 24-25 hetes terhességre lehet következtetni. :) Ezenkívül, mondom, minden, mi lehetséges, a legnagyobb rendben van. De most "okosabbak" lettünk valamivel, megtudtuk, kit rejteget a pocakom..........................: az orvos szerint 99,9 %-ban KISLÁNYUNK lesz!!!! :D :D :D :D :D :D :D Mindketten ott voltunk, mindketten láttunk mindent, és mindketten nagyon örültünk a hírnek. Persze, velünk együtt a család is nagyon örül. :)
Nekünk úgysem a neme a fontos, hanem az, hyog ép, egészséges legyen! :)

Ne haragudjatok, hogy most csak ennyi voltam, és csak magunkról írtam, de nehéz nap van mögöttem, így én is nyugovóra térek. Hátha éjjel megálmodom a lányom, az újabb lányom nevét! :D
Jó éjt! Holnap képeket i s teszek fel! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jajjjj! Edit De egyszerre írtunk!! :lol: :lol:
Ez tök jó! Én örülök nagyon a második kislánynak!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Edith:

Nagyon örülök, hogy szépen növekszik Mütyürke! Én valahogy megsejtettem, hogy kislányotok lesz! Majd egy harmadikra is beneveztek? Emlékszem annak idején, mikor az én szüleimnek egymás után születtek a lányaik, mindenki azt hitte, hogy addig próbálkoznak majd, amíg fiú lesz, csak aztán még az öcsém után is lett egy kishúg! Phenj sokat!

Kati:
Nekünk jó a Feneketlen tó! És állítólag az idô is szép lesz, reménykedjünk!

Nóri:
Jobbulást! Én is épp most szedtem össze valamit, eddig csak allergiám volt, de most már a torkom is kapar. Remélem holnap reggel azért be tudok menni az elsô órámra!

Sancsi:
Jobbulást Enéhnek! Remélem hamar elmúlik!

Ezt még le akartam írni! Alida a kislányt kisász-nak, és a kisfiút hihihú-nak mondja! :D
zsuzsi 81

Sziasztok!

Akkor részletesen a mai napunk!
Reggel 6-kor felsírt. Bementem, hogy visszaaltassam. Már akkor éreztem, hogy lázas, de gondoltam, inkább aludjon, ha tud. Hát szegény nem tudott, kb. negyed óra múlva újra felsírt. Sanya mondta, hogy hozzam át közénk. Persze köztünk se akart aludni, csináltam neki inni. Megitta, de ki is jött belőle. Utána még 2x hányt (bocs). Addig azt hittem, hogy a foga miatt lázasodott be, de így elvittük a dokihoz. Sokat nem tudott mondani, holnap kell visszamenni, hogy mi van-volt. Szegény! Dokinál úgy sírt! Nem igazán szereti ha molesztálják! Dokinéninek van valami kütyüje, amivel megnézet a fülét. Míg vizsgálta, úgy kellett lefogni, úgyhogy azóta nem tudom fülhőmérővel mérni a hőjét, mert amint közeledek felé, menekül.
Adtam neki kúpot, persze rögtön ki is jött, de azért valamennyire lement a láza. Szerencsére jó az étvágya, inni is hajlandó, és bent is maradt! Délutáni alvás alatt egyszer felsírt. Bementem hozzá, akkor éreztem, hogy megint felment a láza, de így is 3 és ½ órát aludt! Persze tök nyűgösen kelt. Nagynehezen megmértem a lázát, 38.7 Kapott megint egy kúpot, ami szintén kijött. Ezután úgy döntöttem, hogy inkább kap szirupot, bár dokinéni a kúp mellett voksolt, de ha az nem marad bent? Valamit csinálni kell. Persze csak az adag felét volt hajlandó meginni, azt is csak úgy, hogy gyümilébe kevertem. Mindegy! A lényeg, hogy lement a láza, de most megy a hasa, és picit folyik a nózija. Szerintem benyelhetett valami vírust. Holnap remélhetőleg többet tudunk majd.

Edith!
Gratula a kislányhoz!
Én ha egyszer valami csoda folytán bevállalom a 2. gyereket, akkor is kislányt szeretnék!

Elin!
Nagyon kedves vagy, hogy elküldöd!
Tudok óriás file-okat fogadni! ( csilla.rammer@gmail.com )
Jobbulást Neked!

Zsuzsi!
Nagyon üges Alida, hogy így beszél!

Huh! Nem is tudom, hogy mit kéne még írni, annyi minden kavarog a fejembe, de szerintem most inkább lefekszem, ki tudja mi vár ránk éjjel!

Jah! Hiába olvasok vissza, tuti marad benne 1-2 hiba, bocsi érte!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Edith, tok jo, hogy meg egy lanykatok lesz. En is osztom Sancsi velemenyet, szoval, ha veletlenul nekunk is lenne masodik, ismet lanyt szeretnek. Persze azert egy fiunak is orulnek.
Gondolom nagy orom, hogy lett egy jo kis kocsitok is. Opel? En nem sok kocsit ismerek fel ranezesre, de megmutattam a ferjemnek a kepet es o azt mondta, hogy Vauxhall, ami az europai Opel megfeleloje.

Rita, nagyon kedves vagy, hogy probalnal segiteni. Igen, voltunk mar otthon atmosatni a konnycsatornajat, de nem mult el. Akkor egy fokkal jobb volt, de csak visszajott. Meg is szondaztak akkor a szemet es mondta is a doktorno, hogy valoszinuleg meg nem fog elmulni, lehet, hogy egy ujabb atmosatasra lesz szukseg. Mondta, hogy majd Angliaban vigyuk el, ha szukseg lesz ra. En vinnem, de itt nem foglalkoznak ilyennel. Na, mindegy, majd otthon. Megkerem majd anyukamat, hogy hivja fel a szemeszetet es kerjen nekunk idopontot. Nalunk altalaban eleg 2 nappal elotte odaszolni.

Sancsi, ma mi is hajnali 6-kor keltunk. Az en leanyzom altalaban 9 elott nem ebred, de ma 6-kor kukorekolt. A szeme nem volt nyitva, csak meltatlankodott. Aztan rajottem, hogy az a baja, hogy a draga apucija fektette le elozo este es nem tett a feje ala pelenkat. Reggel, amikor felig felebred, azt szokta gyurkeszni es az arcahoz dorzsolgetni es igy meg vissza szokott aludni. Most nem volt pelus es igy kinlodott. Nalunk is volt ma hanyas, de szerencsere nem beteg, csak nem izlett neki az ebed. Lattam rajta, hogy nem izlik, mert fintorgott es forgatta a szajaban, de csak ette, ugyhogy azt hittem, minden rendben van. Na, a felenel megallt es kipakolt mindent. :roll:
Remelem Eneh hamar rendbe jon.

Nori, en is szoktam elore vasarolni ruhakat. En is ugy vagyok vele, hogyha eppen le van ertekelve es tetszik, akkor megveszem, ugyis beleno.

Tenyleg Julcsi, nem is irtad, hogy Aki mit szolt a sulihoz. Orommel ment vissza vagy azert jobban szeretett volna otthon maradni?

Zsuzsi, lehet, hogy kiprobalom az anyatejet Lolcsi szemere. Mar gondoltam ra, mert en is hallottam, hogy sok mindenre jo. Bar pont most kezdek leallni a szoptatassal, mivel mar nagyon keves tejem van. Azert 1-2 csepp meg akad. :lol:

D. Andi, nagyon megorultem, amikor lattam, hogy irtal. El se tudtam kepzelni, hogy miert tuntel el olyan hirtelen. Jo nehez idoszakod lehetett, de remelem most mar minden rendben lesz. Levi jol megnott, mar kesz nagyfiu! Norika is nagyon edes. Az a csirkecombos kep irto cuki.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Senki nem vette észre, hogy Dávid 9 hónapos lett!!! :cry: :cry: :cry: :oops:

Elin!
Én írtam tegnap, egy hosszú bejegyzést!!! :? Vagy Neked kevés volt belőlem??? 8)
Egyébként már régen jelentkeztél!!! Jobbulást kívánok Neked, és remélem később se kapja el a kisszépséged a nyavajádat!!! :lol:

Ami Ákit illeti, várta már a sulit a barátok miatt, de idén már nagyon sokat változott. Sokkal jobban vigyáz a dolgaira, mint tavaly! :lol:
Akkor például ilyenkorra szinte ujra kellett tölteni a tolltartóját, mert a 18 ceruzából kb 6 db volt meg! :? De idén, még csak egy grafit tünt el!
Mondjuk most már Én is okosabb voltam, és minden ceruzájára ráírtam a nevét!!! :lol:

Edit!
Szívből örülök Veletek, hogy ismét kislányotok lesz!!!! :lol:
Ahogy kiolvastam soraidból István se bánja a nőuralmat!!! :wink:

Sancsi!
Nagyon sajnálom amit olvastam!!! Jobbulást kívánok Enéhnek!!!
Reméljük hamar túl lesz rajta! Képzeld Én multkor az Auchanba vettem 1000 ft-ért cumi lázmérőt!!!!!
Ugyan hál istennek még nem kellett kiprobálni, hogy jól mér e, de szerintem jó lesz!!! Ha van nálatok is, lehet hogy érdemesebb azt kipróbálni, a fülbe helyezhetős helyett! Biztos Enéh szívesebben szopogat egy cumit, minthogy le kelljen fogni a lázméréshez!!! :roll:

Kati
Nekem is mindegy a találkozó helyszíne, de azért maradtunk az állatkertnél, hogy rossz idő esetén be tudjunk húzódni valahova!

Felkelt a Dávid!

Szép napot mindenkinek!!!

bogyo75

Jó reggelt!

Volt aktivitás még itt az éjjel! :)
Köszönöm, lányok, a gratulációkat! Tényleg nagyon örvendünk, hoyg ismét kislányunk lesz, mert elég sok előnnyel indulunk neki. (Ez a legkevesebb, de a ruhák legalább használhatók lesznek ismét. Voltak olyan cuki kis darabok, amik Krisztán egyszer vagy eyszer sem voltak!)

Zsuzsi, nem tudom, hogy lesz-e még babánk, eddig azt hittem, István nem zárkózik el egy harmadik baba gondolata elől, de tegnap, amikor majd viccesen megjegyeztem, majd a következő fiú lesz, akkor felhördült, hogy na, azt már nem! Szóval, nem tudom, de egyelőre mindenképpen tárgytalan lenne. Jópár évig úgysem vállalnék még babát, mert itthon megbolondulnék annyi ideig! :roll:
Érdekes, hoyg Alidának és Krisztának hasonlít a "beszédstílusa". Kriszta is sokat h-zik. Pl. orrszarvú: óhh-ha-hú, de következetesen így mondja. VAgy a zokni: ok-hi. Különben jót mosolyogtam a pi-hi-hász-on!
Ma reggel Krisztát átvittem magunkhoz az ágyba, megfogta a párnát és mondta: pááá. Én párna. Erre ő: páaaa. De rögtön hozzátette: má-na, azaz málna. Aztán meg Istvánon meglátta az izompólót, és leszögezte: metató. :D Mondjuk: majó (nálunk így hívják.) Erre ő: májó, de azt is hozzátette, hogy hajó. :shock:

Sancsi, sajnálom, kicsi Enéht, remélem, az éjszakátok jó volt, és mára már a láza is lement. És drukkolok, hoyg a dokinő is rendben találjon mindent. Szerintem ez a hirtelen lehűlés jól megtámadta az immunrendszerüket, így bármilyen más vírus, baci, könnyebben megtámadhatja őket! Én ezen a héten szándékszom megvenni az első doboz Oscillicoccinumot (homeós immunerősítő), amit megelőzésképpen hetente adnék Krisztának és magamnak is. Nekem nagyon jók a tapasztalataim a homeós bogyókkal kapcsolatban, bátran ajánlom bárkinek! :) (Tudom, Csilla, hoyg te nem vagy túlságosan oda értük. :) VAgy legalábbis nem tapasztaltad a hatásukat.)

D.Andi. Úgy örülök, hoyg végre te is jelentkeztél. Annyira sajnálom, hoyg miken mentetek keresztül, rémálomba illő, mindenesetre! Remélem, hoyg most már mindkét kicsed jól van, és hosszú időre, messze elkerülitek a kórházakat! :) Remélem azt is, hoyg hamarosan beköltöztök, és akkor rendszeresen tudsz írni! :)

Olive, képzeld, egész éjjel Angliában jártam. De annyi hülyeséget álmodtam össze-vissza, hoyg egyszer még Istvánt is hangosan kiáltottam. :P :oops: Pl. a királyi családdal ettünk, a hercegnek pedig három merítőkanál volt a lába alatt, hogy még evésnél is magasaabban legyen a lába, mint a többieknek. Nekünk csak 3 mokkáskanál jutott a lábunk alá. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Jó pihent az agyam, úgy látszik! :roll: :oops:
Remélem, hamarosan megoldódik a probléma Lolli szemével! :)
Különben igen, Opel a kocsink, tudtommal odaírtam, de az is meglehet, hoyg nem. Egy Opel Astra. NAgyon szeretjük. :)

Nóri, remélem, hamarosan rendbejössz, és Lilcsi nem kap el semmit sem tőled! Jó erős a szervezete, de ne is bánd, hoyg ilyen! Most nagyon sok gyereket levertek a bacik, vírusok, szerencsére azért mi is megúsztuk eddig! :) Mikor kezd Lilcsi a bölcsiben? :)

Kicsiand, gyere és mesélj, nem tudtuk elképzelni, hová tűntél iylen hirtelen! :) Várunk! :)

Kati, drukkolok, hoyg bárhol is legyen a tali, sikerüljön elmennetek, és főleg szép időt kapjatok! Én sokszor elmegyek Krisztával tömegközlekedéssel valahová, de persze, ezt nem lehet összetenni a bp-i többórás buszozásokkal! Remélem, jól vagytok! Nem írtál semmit magatokról! :(

Julcsi, szerintem nyugodtan viheted majd Dávidkát az állatkertbe is, a saját tapasztalatom (és másé is) az, hoyg ilyen korban még nem igazán élvezik az állatokat. Kriszta jó 10 hónapos volt, mégis alig kötötte le vagy két állat. A legközelebbi látogatáskor is "vadiúj" lesz számára minden állat. Persze, én nem szeretnék beleszólni, csak elmondtam, hoyg én hogyan látom. :)

Beuci, megint eltűntél, merre vagy?

Rita, szegény Tomi! Ártatlanul meggyanúsítottátok! Jó, hyog kiderült, mi a hiba! :)

Azt hiszem, kb. ennyi. Ha valaki mégis kimaradt, akkor bocsi. :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Julcsi, nem sokkal előttem írtál!
Hát valóban, István örül, hoyg ismét lánya lesz, azt mondja, azzal már tudja, hoygan kell viselkedni (persze, ha hasonlít majd természetében Krisztára :roll: ) stb. Tegnap viccesen azt mondta, mikor jöttünk haza, hoyg most már tényleg vennie kell egy puskát, mert ennyi nőre másképpen nem tud majd vigyázni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Itt vagy még?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

igen

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith: Gratulálok az újabb kislányhoz! :D Azzal akartam viccelődni, hogy majd a harmadik fiú lesz, de olvasom, hogy erre már te is gondoltál.....! :lol: Köszönöm, jól vagyunk, csak mostanában kevesebb időm volt a gép elé ülni. Joci már szalad, egyfolytában mutogat, de a beszéd terén még mindig ott tartunk, hogy a tessék a te-te, az add ide az ade, ezen kívül mondja, hogy baba és ezzel kész is. Sokat magyaráz, de egyéb értelmeset eddig nem sikerült felfedeznem nála. Viszont sok mindent megért. Például ha mondom neki, hogy jöjjön enni, már fut is fülig érő szájjal és kapaszkodik az etetőszékbe. Vagy ha kérdezem, hogy kér-e vizet, rázza a fejét, ha nem szomjas. Van két macskánk, nagyon szereti őket. Ha kérdezem tőle, hogy hol a cica, elkezdi keresni és utána elégedett arccal rámutat. Szóval ilyenek. Enni nem lehet előtte, mert hiába lakott jól előtte, akkor is kér. Képes lenne egész nap rágcsálni. :o :lol: Az arcát tegnap bekentem kétszer is a Neogranormonnal, szépen helyrehozta neki.

Sancsi: Igazán sajnálom Enéht! Remélem ma reggelre már sokkal jobban érzi magát!

Elin: Neked is jobbulást kívánok!

Olive: Mikorra tervezitek a hazalátogatást? Talán Karácsony-táján? (Te jó ég! Most volt szó róla, hogy ki hogyan készül az ünnepekre és ma-holnap megint itt van! :shock: ) Megint csak ledöbbentem az angol egészségügyön. Remélem beválik az anyatejes módszer! :)

Julcsi: Ne haragudj, tényleg figyelmetlen voltam tegnap! :oops: Utólag is boldog hófordulót Dávidnak! :D Megértem Ákost, hogy már hiányoztak neki a barátai és jól teszi, hogy vigyáz a cuccaira!

Lányok! Én tényleg nagyon örülnék, ha összejönne egy találkozó a tónál, mert szeretnélek megismerni benneteket személyesen is és péntekre tényleg jó időt jósolnak, de ha mégis maradnátok az állatkertnél, megértem. (Akkor majd máskor.)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Ne haragudj, többször is frissítettem, miközben írtam és mégsem látszott, hogy válaszoltál az előbbi kérdésemre! Nem értem, hogy miért?!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jo reggelt!
Edith:Gratulalok a masodik holgyikehez!Szerintem sem a neme fontos hanam hogy egesseges legyen.

Julcsi:Utolag is de nagyon boldog ho fordulot kivanok Davidkanak!

Sancsi:Enehnek gyors gyogyulast kivanok.

Rohanok mert most pakoljak kifele a szobakbol a butrot.
Meg kavet kell foznom a munkasoknak.
Szep napot mindenkinek.Nalunk mar megint esik az eso! :twisted: :evil: :twisted:
Ezer puszi mindenkinek!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Jo reggelt!
Edith:Gratulalok a masodik holgyikehez!Szerintem sem a neme fontos hanam hogy egesseges legyen.

Julcsi:Utolag is de nagyon boldog ho fordulot kivanok Davidkanak!

Sancsi:Enehnek gyors gyogyulast kivanok.

Rohanok mert most pakoljak kifele a szobakbol a butrot.
Meg kavet kell foznom a munkasoknak.
Szep napot mindenkinek.Nalunk mar megint esik az eso! :twisted: :evil: :twisted:
Ezer puszi mindenkinek!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

sziasztok!

Edit gratulálok amásodik kislánykádhóz!! :D :D :D
Kriszta nagyon aranyos lehetett amikor ilyeneket beszélt..Hogyan kombinál már...
Bogyó boldog hófordulót Dávidnak!
Sancsi mi újság Enéhvel?Jobban van már szegény?
Kati az én fiam is ilyen h nem lehet elötte enni mert egyböl kiabál h ő is kér hiába vna tele a pocija legalább egyszer meg kell kostólnia h mi mit eszünkDe örülök h az arca helyre jött Jocinak.
Nóri te rendba jöttél már,hihetetlen szervezete van a lányodnak.

Éjszaka nekünk se volt a legjobb hétvégén itt volt egy rokon kislány aki eléggé meg volt fázva és hiába probáltuk Dominiktól távol tartani elkapta.Rengetegszer felébredt éjjel mert köhögött de most nappal csak folyik az orra.Elég jól.Lekéne szivnom neki de nem merek egyedül neki állni mert annyira utálja h ordit és hátra vágja magát.meg is értem szegényt..Azt mondta avédönö mert pont ma jött h egyenlöre csak Kálciumot adjak neki.

A védönö beszélt két oltásról ami nem kötelezö az egyik vmi krokokusz a másik nevére nem emlékszem.az egyiket egy év alatt is belehet adni 16000ftba kerül a másikat egy év felett az 7000be.
Valaki adatott be a gyerekének ilyeneket?Mindkettö a tüdögyulladás meg agyhártyagyulladás ellen van?

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

KÖSZÖNÖM A JÓKÍVÁNSÁGOKAT!

Julcsi! Én olvastam a hozászólásodat, de szerintem te is gyakrabban írtál régen! Vagy nem? :shock:
Dávidnak így utólag is boldog hófordulót! Én nem is szoktam figyelni, bevallom őszintén :oops: !
Kép

Sancsi! El kezdtem küldözgetni a file-okat! Négyet fogsz kapni összesen. Ha mind meg van, légyszi, majd jelezz már vissza, hogy sikerült!!
Enéhvel mi van? Voltatok dokinál?

Ezen az Oscillimicsodán én is filóztam, hogy adni kéne majd Lilcsinek, ha megy bölcsibe. De majd megkérdem a dokinénit is. Ma volt itt a védőnő, kérdeztem tőle, kell-e valami igazolás, hogy mehet bölcsibe, és igen, kell. Még jó, hogy rákérdeztem. :?

Beuci! Én ezeket az oltásokat nem ismerem...

Én is szedtem ilyen homeós bogyót, tejcsire. Háááát, nekem se sokat ért. De ezt az immunerősítőt sokan dicsérik. Csak azt nem tudom, érdemes-e? Mert hát csak úgy lesz immunis egy bacival szemben, ha egyszer már legyőzte azt a szervezete. Vagy nem jól tudom?

Na, akkor most én is csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, ha még egyszer szülnék, én is kislányt szeretnék! Nekem már a név is megvan, de hát ez már csak így marad... :cry: :cry: .

Edit! Lilcsi decemberben kezdi a bölcsit. Télapóra :lol: . Amúgy befogott szjjal röhögtem, míg a hsz-od olvastam, nehogy áthallatszodjon a másik szobába, hogy Lilcsit nehogy feláébresszem :lol: :lol: :lol: ! Először a metatón röhögtem, utána meg a mokkáskanalakon. Hát te is tudsz kombinálni! :lol:
Amúgy barátnőm férje is elzárkózott még 2 éve a 3. gyerek elől, aztán már most 4 hónapos a baba... :wink: Úgyhogy lehet, még István is megpuhul.
Kriszta szeme rendbejött már?

Itt már süt a nap!!!! Ha felébred Lilcsi, megyünk a városba. Ma babakocsi nélkül mentünk el az ebédért, és hát az összes pocsolyát megtalálta. Venni kéne neki egy gumicsizmát is. :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Újra itt.

Mostam egy nagy adagot és voltam olyan merész, hogy ki is teregettem a teraszra. :shock: Most pedig itt állok, pontosabban ülök ugrásra készen, mert dörög az ég és be kell hoznom mindent, ha netán elered az eső.

Beuci: Én Jocinak három nem kötelező védőoltást adattam be: agyhártyagyulladás, bárányhimlő és kullancs ellen. A mi gyerekorvosunk ezeket tartotta fontosnak. Amit megneveztél, az szerintem az agyhártyagyulladás elleni lehet (meningococcus). Sajnos pontosan nem emlékszem rá, hogy melyik mennyibe került, a bárányhimlő elleni volt úgy 7000 Ft körül. (16.000 Ft egyik sem volt.) Jocinál egyik vakcina sem okozott mellékhatást. :) Dominiknak jobbulást kívánok!

Joci alszik. Ma többször is azon kaptam, hogy fel akart mászni az ágyra. Segítettem neki és végig ott álltam mellette, hogy aztán megmutathassam neki, hogy hogyan szálljon le róla. Remélem megtanulta! :lol:

Mire a fentieket megírtam, kitisztult az ég és még a nap is kisütött. Vaklárma volt az égdörgés. Még jó, hogy nem pakoltam be a teraszról! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Bocs, hogy nem írtam, de a hét végén apa is itthon volt, és inkább apával voltunk sokat. Tegnap meg nem volt netem.

Olive!

A baba szemét nem szabad kamillázni, mert a kamilla allergén!
A vízbe kioldódik a finom virágpor és ez okozhat allergiát.
Próbálj pici anyatejet csepegtetni a szemébe, mert az teljesen steril, és a maradékot steril vattával töröld le, úgy, hogy egy pici tejet teszel a vattára is. Ha nincs már tejed, akkor felforralt és lehűtött vízet használj. De semmi esetre sem kamillát.

Edith!

Gratula a kislányhoz!

Bogyó!

Boldog hófordulót!

Képzeljétek! Végre Reginám is elindult! Igaz csak 4 lépést tesz meg EGYEDÜL, de megteszi, és egymás után többször is!
Enéhtöl eltanulta a dobozra állást, és most mindenhova feláll! Székre, dobozra, még a bébitaxira is. Egy másodpercre sem vehetem le róla a szemem, mert rögtön v.mi rosszban sántikál, és persze jöhet az esés.

Délelőtt voltunk zenebölcsibe. Persze az én lányon pörgött ezerrel, mire az óvónő mondta, hogy ha nem tudom a gyereket lenyugtatni, akkor üljek vele félre. Ezen úgy felhúztam magan, olyan durván szóltam vissza, hogy így útolag szégyellem magam miatta. De azt gondolom, hogy nem azért fizetek, hogy a kispadról nézze a lányom, hogy a többi gyerek milyen jól játszik. Meg különben sem büntetem meg, amikor az ég világon semmi rosszat nem tett.
Mára ennyi, megyek duzzogok még egy kicsit.

szirwen1

Sziasztok!

Kitört rajtam valami nyavalya, láz, köhögés, takony stb. Elég pocsékul vagyok, de remélem, Alida nem kapja el. Pénteken csak akkor megyünk, ha teljesen egészségesek vagyunk! Egyébként Kati nem azt írta, hogy esô esetén van fedett tér is? A gond esetleg a kaja megmelegítése lehet azoknak, akik messzirôl jönnek (Eszter, Kati, Rita). Nem tudod Kati, hogy erre van-e ott lehetôség?
Na megyek pihenni, múlt éjjel szinte semmit nem aludtam.
zsuzsi 81

Julcsi:
utólag én is boldog hófordulót kívánok a nagyfiadnak!

Szirwen:
Teljesen igazad van! Mi is sok mindent megengedünk Alidának (azaz nem fogjuk "pórázra") és egy csomó helyen ezt nehezményezik is, de azt hiszem, ez a mi dolgunk. És a gyereknek jó, ha szabad! Ezt a kamillát nem is tudtam! Annak idején mi is borogattuk vele, de szerencsére semmi baja nem lett.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Hol is kezdjem!
Enéh éjjel jó párszor felsírt, de sikerült visszaaltatni. Éjjel megivott 3 dl teát is, pedig nem szokott, de lázas volt, biztos azért.
Reggel ¼ 11-kor Sanyával úgy döntöttünk, hogy felkeltjük! :shock: Persze ennek örömére délután nem aludt semmit. Elmentünk dokihoz. Amint beértünk a rendelőbe (váróba) éktelen ordításba kezdett. Nagy nehezen megnyugtattam, de ez csak addig tartott, míg be nem mentünk a dokihoz. Ott is elkezdett üvölteni, így a doki meg se vizsgálta, de nem is kellet, mert mára már semmi baja se volt. Igaz, kb. 1 nap alatt 4x kakilt, de azon kívül semmi. Mondta dokinéni, valószínű beszedett egy kósza vírust.
Este fél 7-kor már teljesen odavolt. Hisztizett, nyöszörgött, semmi se volt jó neki (fáradt volt), úgyhogy megfürdettem, és letettem aludni. ¼ 8-kor már aludt is.
Remélem ma már jó éjszakánk lesz.

Olive!
Nagyon rendes Lolli, hogy hagy téged is pihenni! :lol:
Általában Enéh is olyan 8 körül kel, csak most a vírus nem hagyta aludni.

Edit!
Szerintem múltkor valamit félreértettél, én nem ellenzem a homeos bogyókat, Enéh is szokott kapni 8eddig bevált), és anno én is szedtem, csak nekem rettentő gyomorégést okozott.
Már én is gondolkoztam ezen az immunerősítésen, de nem tudom szükséges-e.
Jah! Leírnád még 1x hogy hogy kell túrót csinálni? Van vagy másfél liter házi tejem, már kezd megsavanyodni, és gondoltam túrónak még jó lenne.

Bogyó!
Ez a ceruzás dolog tök jó ötlet! :lol: :lol: :lol:
Remélem eszembe lesz, mikor Enéh suliba megy!
Nekem ez a cumilázmérő eszembe se jutott! Most gondolkozom, hogy veszek egy homlok lázmérőt, azt tovább is tudjuk hazsnálni, mert ha leszokik a cumiról, lehet már nem szívesen dugom a szájába.

Beuci!
Az a bizonyos „kókusz” a pneumococcus! A www.pneumo.hu –n találsz róla jó sok infót!
Szerintem a másik az az agyhártya gyulladás elleni! Én mindkettőt beadattam, jobbanmondva a pneumot majd csak decemberbe kapja. Pneumot dokinéni kifejezetten javasolta, mert a kisasszony megy bölcsibe, és azoknak a gyerekeknek ajánlják, meg azoknak is, akik sokat vannak kapcsolatba idősekkel (nagyszülők). Asszem 65 év feletiekre ugyanolyan veszély, mint a kicsikre, de ez mind fent van az említett oldalon.

Elin!
Köszi, megkaptam mindent! Le is töltöttem, instalálltam is, de ezt már mailben is megírtam!
Enéh ha minden igaz, januárban kezdi a bölcsit!
Gumicsizma! Nem tudom nálatok van-e Auchan, én most láttam ott, de fogalmam sincs mennyi volt.

Nah! Most asszem húzok! Jóéjt mindenkinek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Zsuzsi: Hogy őszinte legyek, én úgy tervezem, hogy indulás előtt még itthon megetetem Jocit és utána majd ha hazajöttünk. A tóhoz pedig vinnék neki valami rágcsálnivalót arra az esetre, ha megéhezne. (pl. kiflit, esetleg banánt) Szóval én nem gondolkozom melegíteni való ételben. Egyébként biztos helyet nem tudok mondani, ahol erre lehetőség van, de közvetlenül a tó partján áll egy étterem, lehet, hogy ott megteszik. Fedett helynek ott van a Budai Parkszínpad előtere, de egyébként péntekre derűs időt jósolnak, úgyhogy nem hiszem, hogy szükség lenne menedékre. :)

Most én kérek mindenkit, hogy legkésőbb holnapra döntse el, hogy jön-e, hiszen mindjárt péntek.
Zsuzsi, Julcsi, Rita: nem sértődök meg, ha mégis inkább az állatkertet választjátok, csak sajnálnám, hogy akkor mi nem találkozhatunk veletek.

Sancsi: Örülök, hogy Enéh meggyógyult! :D A "cirkuszért" az orvosnál nem irígyellek, ahogy múltkor már meséltem, legutóbb nekem is kijutott belőle Jocikám jóvoltából. :(

Most megyek, de később még benézek.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Csak egy percem van most, jobban vagyok, láz lement, de randán köhögök. Nem tudom, hogy megyünk-e így pénteken, nem akarok senkit sem megfertôzni. :( Viszont ha megyünk, nekünk jó a Feneketlen tó. Esztert is meginterjúvolom ma és megírom késôbb.

Sancsi:
Örülök, hogy Enéh jobban van!

Puszi!
zsuzsi 81

Sziasztok Lányok!!!

Ha olyan jó idő lesz, ahogy a tv mondja, akkor mindenképp elmegyünk a talira! Nem hagyom ki Kati, hogy megismerjelek Benneteket!!! :lol: Na meg remélem a többieket is!!! :lol:
Bízom benne, hogy addig Zsuzsi is meggyógyul, és akkor esetleg valahol találkozhatnánk is útközbe!

Egyébként szombat reggel is arra lesz dolgunk! Megyünk a törökbálinti Mc Donalds' ba szülinapi zsúrra! Reggel 9 re! :roll:
Nem sok kedvem van, de Áki miatt elmegyek, Ő nagyon fogja élvezni az biztos! :lol:
Én egyébként nem vagyok ennek híve! Én biztos nem tartanám ott egyik gyerekem szülinapját se!!! De ez magánvélemény!

Most jöttünk a védőnőtől, meg a dokival is beszéltem! Ujjabban Dávid állandóan a torkát köszörüli, mintha valami zavarná, de egy idő után csak bohóckodásból csinálja. Azt mondta a doki, hogy azért csinálja, mert a bukás miatt marja a torkát a gyomorsav! Írt fel vaníliás tejpépet, amit a tápszerrel együtt is lehet neki adni! Remélem ez segíteni fog! :roll: Egyébként már 8650 g és 74cm! :lol:
A mostani éjszakánk egész jól alakult! Apa megetette 12-30-kor, és onnantól reggel 6-ig aludt!

Sancsi!
Örülök, hogy Enéh jobban van! :lol:

Szirwen!
Reginek gratula az első lépéseihez!!! :lol: Mindenki csak egy-két lépéssel kezdi, aztán pikk-pakk futnak!!! :lol:
A zenebölcsivel kapcsolatban meg teljesen igazad van!!! Szerintem mind így tettünk volna! 8)

Elin!
Azért írok keveset mostanában, mert délután alszunk, este pedig úgy elúszok a dolgaimmal, hogy csuda! Tegnap is, áthívtam a szomszéd kiscsajt, hogy foglalkozzon már Dáviddal amíg főzök, meg Ákinak füzetet kötök, meg meghúzom a javítás vonalakat, mert szegénykém nagyon sírt! De aztán, hogy volt aki pesztrálja, már semmi baja nem volt! Csak éppen elaludt a hintában, de amikor kiakartam venni, hogy lefektetem, kinyílt a szeme, és már nem aludt vissza! :roll:

Ma meg megyek cipőt venni Ákinak is, meg magamnak is! Úgyhogy ma hideg vacsi lesz!!!

Azt hiszem mára ennyi

Köszi mindenkinek a köszöntést, és bocsi hogy szóvá tettem a dolgot!!! :oops: :oops: :oops:

Puszi Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Edit, gratulálok a kislányodhoz!!!!

Tali:

Kati, sajnos nekem ugyanolyan okból nem jó a Feneketlen tó, mint Neked az Állatkert. Az már nagyon messze van, át kell menni Budára, és amúgy sem vagyok a toppon a pesti vezetésben, Budán meg még bonyolultabb, ezért nem vállalom. Pedig szívesen megismernélek már személyesen.
Mivel mindenkinek jó a tó, ezérzt menjetek oda, majd egy későbbi időpontban találkozunk. Csak Eszternek tényleg szóljatok, meg Szirween is menne, ha jól tudom.

Őszintén szólva, kicsit örülök is, hogy "megoldódott" a részvételem, mert pillanatnyilag anyagi helyzetünk nem túl rózsás, -fizi nem érkezett meg, úgy, ahogy számoltuk, vagy kellett volna, és most ráadásul pont sz*r hónap van, sokkal több a befizetnivaló, mert negyedév, kötelező, házbiztosítás, stb.
Jelenleg 3200 Ft-om van, és úgy nem lett volna túl jó menni, ha kölcsön kell rá kérnem.... :(

Jó találkozót! Fényképezőt vigyetek!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Cs. Kati!

Én sajnos nem tudok menni a Feneketlen- tóhoz, mert az nekünk nagyon kiesik. Nagyon sokat kéne utaznunk hozzá, 4 átszállással. Még ha prima idő is lesz, Reginek nagyon sok lenne. Pláne, hogy ritkán visszük a városba, akkor is többnyire kocsival. De azért kivánom, hogy jó időtök legyen, és nagyon jól sikerüljön!

Beuci!
Én beadattam mindkét agyhártya elleni oltást a Reginek. De az egyik, a Pneumococcus, valóban 16ezer, és 2 éves kor alatt 2 kell belőle. A másik viszont 1-2 ezer volt. 7ezres oltás szerintem a bárányhimlő. Azt majd a jővő hónapban kapja a Regi.
Viszont mindkét agyhártya ellenivel megküzdöttünk. Mind a 3 alkalommal nagyon magas volt Regi láza, 1-2 napig nyüglödtünk. Az utolsót pedig a 15hós oltással együtt kapta, és ott majdnem másfél hétig volt láza.
Nekünk még a nyirkos idő elött be kellet adatni a Pneumot, mert rondán penészedik a lakás, ás az előhozhatja a bacit. Ezért kapott Regi kettőt. De a kolléganőim is azt javasolták, hogy minnél hamarabb adassam be az oltásokat, mert a magyobb gyerekeket jobban megviseli. De szerintem pont két éves kor után, ha beadatod, akkor még nincs gond. És mégse 32ezer Ft. csak 16. Persze csak ha szeretnéd beadatni.
Szociális alapon csak 4ezer, deakkor az önkormányzatnál kell kérni igazolást, hogy rászoruló vagy. Bevallom, én még sosem találkoztam ilyen recepttel. Úgy látszik mifelénk senki sem szorul rá.
:lol:

Bogyó!

Köszi, remélm most már tényleg rendesen fog járni!

Zsuzsi !

Jobbulást kivánok neked!

szirwen1

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a segitséget az oltásokról.szerintem be adatom nekiés kész...
Most nem irok sokat mert túl jó kedvem van..Ma mire felkeltem két csekk várt:kijött az illeték:összesen 102200ft.Amit 2héten! belül fel kell adni különben még teszenek rá elég szép kamatokat.Ezt oldjuk meg havi 120ezer ft jövedelemböl...Szerintem ez egy kicsit durva..
Mindegy mindenkinek szebb napot kivánok mind az enyém.Sziasztok!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Sziasztok!

Bocs', hoyg én sem írtam még ma, de a tesóm tegnap hozott egy jó adag zöldbabot, ma azt teszem el (csak egy icipicit párolom, majd lefagyasztom), és még egy kis körtét is hozott, ami befőttnek nagyon kevés, de gondoltam azt is lefagyasztom. Úgyhogy most ezzel ténykedek... :roll: Kriszta alszik, de már vagy kétszer felsírt álmában, fogalmam sincs miért, napközben iylet nem szokott. :roll: Megyek, mert megint felsírt... :cry:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Beszéltem Eszterrel és ôk jönnek! Már nagyon várja, hogy találkozzon a fórum tagjaival! Különben jól vannak, már 31 hetes, de nagyon aktív és jól van. Mi viszont tényleg csak akkor megyünk, hogyha én teljesen meggyógyulok, amire most kevés esélyt látok, mert ez a fránya köhögés és takonykór elég makacsnak t?nik. :( Sajnálom, hogy Ritáék nem tudnak jönni.

Beuci:
Az illetéket lehet részletben is fizetni, ha kérvényezitek! Legalábbis néhány éve nekünk még sikerült.

Edith:
Megint csak csodálni tudlak, hogy ennyi energia van Benned! Azért ugye tudod, hogy mikor kell pihenni?

Megyek, iszom a jó meleg mézes rooibush teámat!
zsuzsi 81

Zsuzsi, igyad bizony, gyógyulj meg! Péntekig még sok van, meggyógyulhatsz még! :) Kriszta mai szava: ha-hi-ha (azaz harisnya. Mondtam, hoyg ő is h-zik! :D )
És persze, hoyg tudom, hol az állj! Ezt a két dolgot szinte egész nap csináltam! :P :roll:

Szilvi hatalmas gratula a járó csajszidnak! :D :D :D Így kezdődik: először néhány lépés, majd egyre több, aztán meg már szaladnak is egyből! :) Látod, fölösleges volt az aggodalmad! :)

A talizós csajoknak és babáknak jó összejövetelt, szép időt, kellemes időtöltést! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy azért leszünk egy páran holnap! :D Remélem Zsuzsi, hogy hat az a mézes tea! :wink:
Azt kéne még megbeszélnünk, hogy a tónál pontosan hol találkozzunk. A játszótér a Villányi út felőli oldalán van a parknak, majdnem szemben a templommal. Talán ez lenne a legjobb. És ugye marad a 10 óra?
(Zsuzsi, Julcsi: Azért talán nem ártana priviben telefonszámot cserélnünk a biztonság kedvéért. :) )

Edith: A napokban én is vettem 2 kg zöldbabot, egy részéből főztem levest, a többit én is betettem a fagyasztóba, igaz, nem pároltam meg előtte. De gondolom az csak azért jó, mert utána gyorsabban fő. :roll:

Már régóta el akartam újságolni, csak mindig elfelejtettem, hogy Joci issza tejet! :D Néhányszor csináltam neki karamellásat minimális cukorral, de már jóideje "magában" is elfogadja.

Olyan szépen süt a nap! Ez biztató! 8)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jó reggelt!

Én vagyok az elsô???? :shock: Azt hiszem, ilyen még sosem fordult elô!

Szerencsére javulgatok, de a takony és a köhögés még sokáig meglesz szerintem, de még meglátom holnapig. Mindenesetre nagyon szeretnék elmenni, de a babák és Eszter miatt tényleg csak akkor megyek, ha már semmi bajom.

Szirwen:
Még nem is gratuláltam Reginek a járáshoz! Biztos akkor indult el, mikor már teljesen biztos volt a dolgában! :wink:

Edith:
Nálunk a harisnya as, elég hasonlatos a hashoz. Dehát a kontextusból kell megérteni! :lol:

Megyek, mert Gyula és Alida nemdokára indulnak Almádiba (Amámima) és elôkészítem ôket.
zsuzsi 81

A keddre beígért képek! :roll: :oops: :oops: :oops:
Mütyürke arca homloknézetből:
Kép
És a bizonyíték, hoyg nunis! :oops:
Kép (Bal oldalon, fenn látszika két szeméremajak. :) )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a gratulát!

Edith!

Ez a baba bisztos, hogy kislány???:lol:

Beuci!
Mi is hasonló helyzetben vagyunk, csak nekünk súlyadónk van.
Ez a hónap amúgy is nehéz, mert tönkrement a pórszívó, a gáztűzhely sütő része, és a bejárati ajtó. Ajtót újat kell venni, mert már nem lehet megjavitani. 3 éve vettük.:evil:

Ráadásul Regi kinőtte a kiságyat, kellene neki másik.

Tényleg!
Mit gondoltok, mikortól lehet a gyereket "nagy" ágyba tenni? Mert ha már lehetne, akkor mielőbb megvennénk neki, mert a rácsosba mindig összeveri magát, és nem tud kényelmesen aludni.

CS. Kati!
Az tök jó, hogy Joci issza a tejet. Nem próbáltál neki banánosat adni?
Reginánál bevállt, igaz Ö még nagyon kevés tejet kap, és az újdonság erejével hat.:P

szirwen1

Edith: Még jó, hogy a képek mellé odaírtad, hogy mit kell nézni! :lol: Ezeken az UH-képeken nem könnyű kiigazodni.

Szilvi: Ha jól emlékszem, egyszer azt mondta a védőnőnk, hogy 2 éves kortól lehet a kicsiket rács nélküli ágyban altatni. :roll:
A banános tej jól hangzik, de azt hiszem, hogy most hogy már megissza magában is a tejet, nem variálok. A banánt szereti, de egye csak továbbra is "szárazon". :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Sajnos Én mégsem tudok menni, a talira, mert jött anyósom, és csak péntek délután megy haza!!! :cry: :cry: :cry:
Annyira sajnálom, mert szívesen mentem volna én is! De talán a legközelebbi már tényleg összejön!

Most csak ennyi voltam, mert sietünk egy hivatalos helyre időre!

Mindenkinek szép napot, és a többieknek jó találkozást kívánok!

bogyo75

Sziasztok!

Edit! Jók az UH képek!
És a körtét csak simán lefagyasztod? Nem lesz löttyedt, amikor kienged? Én is akarok majd eltenni, de befőttnek. Lilcsi nagyon szereti.
Almát is nézegetem, de még nem vettem. Én nem tudom, de olyan kis semmik…az áruk bezzeg!

Szilvi! Barátnőm lánya 1,5 éves korától alszik úgy a kiságyában, hogy annak ki van szedve a rácsa. Egy szivacsot szokott az ágy elé tenni estére az anyja, hogyha mégis legurulna, de még nem volt olyan. Szerintem ha Regi nyugodtan alszik, ti is nyugodtan kipróbálhatjátok. Árulnak olyan gyerekágyat is, aminek meg van magasítva az ágykerete, és akkor nem esik le olyan könnyen róla.
Én is nagyon szeretném már, ha Lilcsi külön aludna, mert sokszor a számból szedegetem ki vmelyik végtagját.
Lépeget már Regi többet? Mostmár csak a lendület hiányzik neki szerintem. Aztán majd meg sem tudod állítani.

Kati! Ugye, milyen jó, hogy mostmár issza a tejet is Joci, és nem kell a táppal pepecselni? Vagy azt is adsz még neki azért?

Zsuzsi! Kívánom, hogy gyógyulj meg valamelyest holnapra! Jó az a roibus vagy milyen tea? Én mézes hársteát ittam. Szerencsére már kilábaltam a takonykórból.

Ma meg bementem egy kis méterárú boltba. Bejött egy szomszéd is utánam. Persze oda akart menni, ahol a babakocsi állt. Arrébb húztam. Akkor meg arra jött volna. Onnan már nem nagyon akarózott eltolni a gyereket. Erre megállt mögötte, el kezdett köhögni a vén banya, anélkül, hogy a kezét a szája elé tette volna. Na, akkor megfogtam a gyereket és kitoltam a boltból. Még meg is kérdezte, hogy „na nem vásárol?” Mondtam, hogy nem, ahol leköhögik a gyerekemet. És kimentem.. Gyerekkorom óta ismerem, de sose szerettem ezt a nőt, olyan „túlokos” a lelkem.
Majd még biztosan „kapok” a beszólásomért, ha találkozunk, de nem érdekel! Ha ennyi esze van…

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Bocsanat, hogy igy eltuntem nehany napra. Egyre tobb a tennivalo hazautazas elott. Ma meg beindult a zenebolcsi is. Nagyon elvezte Lolli.

Szirwen gondoltam ma rad, amikor a zenebolcsiben voltunk. Nagyon kiaakadtam azon, amit irtal, hogy ratok szoltak. En azt hittem, hogy pont azert mennek oda a babak, hogy jol erezzek magukat es porogjenek. Vigyazban allni meg szekhez szegezve ulni eleg lesz majd az iskolaban. Mi nagyon meg vagyunk elegedve a "tanitonenivel". Igaz regrol ismerjuk, mivel a ferjem haverjanak a felesege.

Kepzeljetek, talalkoztunk a zenebolcsiben egy olyan kislannyal, aki egy napon szuletett Lollival! Egy masik meg 3 nappal fiatalabb nala.

Du. meg elmentunk a haziorvosi rendelobe, mert kaptunk egy levelet a dokitol, hogy a csipo UH eredmenyunk jo, ugyhogy nem kell hordani tovabb a terpeszpelenkat es foglaljak egy idopontot, hogy atbeszeljuk a dolgokat. Nem egeszen ertem, hogy ezen mit kell atbeszelni, amikor mar a korhazban is mondtak, hogy minden ok. Na, mindegy, elmentem a rendelobe, ugyis setaltunk, mert nagyon szep ido volt. A legkorabbi szabad idopont 1 het mulva lenne, akkor meg mar regen nem vagyunk itt, ugyhogy hagytam a francba. Otthon is elore be kell jelentkezni a haziorvosnal? Nekem nem remlik. Vegulis nem mentunk teljesen hiaba, mert bejelentkeztem oltasra. Ezt szept. 20 korul kene kapnia, de csak okt. 5. utan leszunk itthon. Vegul okt. 9.-re kaptunk idopontot. Ez a Pneumococcus oltas, amit itt ingyen adnak be. Elvileg az angol babak mar hamarabb megkapjak, csak ugye mi otthon kezdtuk az oltasokat es itt mas az oltasi rend. Hat, nem semmi, hogy otthon 16 ezer Ft! :shock: Jo sokat keresnek a gyogyszergyarak. :twisted:
Elnezest, hogy nem reagaltam a hozzaszolasokra, de nagyon faradt vagyok es holnap is porgos napunk lesz.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!
Mi van Veletek??? :shock:

Nagyon sajnálom, hogy mégsem jött össze a tali. Nekem sajnos már sem idôm, sem energiám nem lesz egy újabbat megszervezni, mert kezdôdik a tanítás. Nagyon meg kell szervezni az életünket, hogy mindketten tudjunk dolgozni és Alidának is jó legyen. Remélem sikerülni fog. Mindenesetre ha szerveztek valamit, írjátok meg és hátha mi is tudunk menni.

Mi vasárnap tartunk egy kis házavatót Almádiban, bár, ahogy a napokban megtudtuk, a konyhabútor csak hétfôre lesz kész, de azon kívül már majdnem minden kész van, kivéve a tetôt, ami miatt a frissen vakolt fal beázott és bepenészedett! :evil: Vettünk egy kályhakandallót is, úgyhogy Gyula egész télen le fog tudni járni alkotni. Bocs hogy csak magunkról írok, csak most kicsit elegem van, meg persze fáradt is vagyok.

Mindenkinek szép napot és hétvégét!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Nem sokkal ezelőtt jöttünk be az udvarról Jocival, megebédelt és most talán el is alszik, mivel a reggeli után már nem akart szundikálni. Gyönyörű idő van, ideális lett volna a találkozóhoz, sajnálom, hogy végül elmaradt. :cry:

Mindjárt folytatom.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Újra itt.

Zsuzsi: Gyerekkoromban két nyáron is nyaraltam Almádiban, nagyon kellemes emlék. :) Az a beázás valóban nagyon bosszantó lehet, rizikós dolog a tetőfelújítás. A mi házunk tavaly októberben lett átfedve, de szerencsénkre az alatt a néhány nap alatt nem esett eső.

Olive: Gondolom ezúttal hármasban jöttök haza. Mennyi ideig maradtok? A mi háziorvosunkhoz nem kell bejelentkezni.

Nóri: Amióta elkezdtem Jocinak tejet adni (kb. 1 hónapja), azóta elhagytuk a tápszert. Tényleg nem hiányzik a pepecselés vele. A tejet csak meglangyosítom és már kész is. :D Jól tetted, hogy ott hagytad a köhögős szomszédasszonyt! :wink:

Megyek mosogatni.

További szép napot mindenkinek és kellemes hétvégét. Az én férjem szokás szerint szombaton is dolgozik, vasárnap pedig szüretre megy a sógoromhoz. :(

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

otthagytad :oops:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Elin!
Azon, hogy leköhögik a gyereket én is borzasztóan ki tudok akadni!
Nálam az öreglány nem uszta volna meg ennyivel!
Még ha ismerős is. Bár azok tudják, hogy nagy a szám!:lol:Nekem is kéne menni méteráruba, kellene anyag az ágytakaróhóz (patchwork
-özöm).
Nagyon lassan és bizonytalanul lépeget még Regi, de azért lépeget.:lol:

Olive!
Kiváncsi leszek, hogy a következő alkalommal mi lesz, mert akkor jönnek a Csilláék is, és Enéhvel ketten elég virgoncok.
Majd akkor mondja azt, hogy neveletlen a 17 hónapos gyerek.:lol:

Lehet, hogy hülye vagyok, de én már annyira várom a Karácsonyt!
A tavalyi nem sikerült v.mi fényesen, nem volt időm se sütni, se fözni, a bolti süti száraz, a kaja ízetlen volt. A lakás csak kicsit volt kidíszitve, nem is volt ünnepi hangulatom. Azt remélem az idei jobb lesz. Regi nagyobb, többet hagy majd
dolgozni, és több időm lesz ajándékokra is . Talán!
Na ezért várom annyira!

szirwen1

Sziasztok!

Gyors bejelntkezés, helyzetjelentés! :P
Jelentem jól vagyunk, csak kisasszony nem akar enni. Tegnap a babapiskóta savanyú uborkával, ma a tejszelet paradicsommal :shock: :shock: :shock: volt a nyerő nála.
Aszem vega lett, mert húst nem nagyon hajlandó enni! :? :P :?

Sajnálom hogy nem jött össze a tali!
Mi holnap nyárbúcsúztatóra megyünk! Itt a másik utcába van egy ovi, az tartja. Ilyen utcai-óvodai-játszótéri (hi-hi, annak nme envezném, de remélem kitakarítják) rendezvény lesz.

Ma meg alíg várom, hogy Enéh felkeljen! Annyira szép az idő, hogyha felkel megetetem (ha hajlandó lesz), és megyünk ki!

Beszéltem a melóhelyemmel. Kiszámolták a szabimat, febr.13.-ig vagyok már csak itthon, és utána jöhet a munkahelyi robot!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Tegnap ritka sz.r éjszakánk volt, és a mai sem volt sokkal jobb, talán csak egy fokkal. Fogalmam sincs, miért ébredezik Kriszta állandóan. A naplóban leírtam részletesen, hoyg miylenek voltak, és miken morfondírozok. :roll:

Csilla, örülök, hoyg Enéh jól van! :) Az evése miatt ne parázz, tudják ők, mennyi kell nekik. persze, ezt én mondom, akinek a lánya sem eszik rendesen napok óta, és állandóan parázok miatta. :roll: :oops: tegnapelőtt este Kriszta is csak uborkát evett (friss uborkasalátából), először azt hittem, az bántotta a pociját és azért nem alszik. No de az éjjel? :shock:
Ja, és ma felkelés után nem ebédelt. Egyszerűen nem kellett neki. Ki se tátotta A SZÁJÁT. aZT MONDTAM, ESZIK, AMIKOR MEGÉHEZIK!!! (Bocs' véletlenül nyomtam meg a Caps Lock-ot, de már nem írtam újra! )
Érezzétek jól magatokat a nyárbúcsúztatón!

Szilvi, ha elég érett a baba rá, szerintem 2 éves kora előrtt is már lehet nagyágyban altatni. Egy másik topikban már két kislány alszik rács nélküli ágyban, pedig ők is csak tavaly márciusiak! kriszta még nem tud elaludni egyedül csak a kiságyban, bár mamáknál vagy máshol látogatóban napközben ő is aludt nagyágyon. Még sosem esett le. Sőt, az éjszaka itthon is átpakoltam, mert azt hittem a rácsok zavarják. De nem, itt is felsírt.
Én is kiakadtam a sztoridon, hisz én úgy gondolom, ilyen helyen a felszabadult játéknak van helye és nem a vasfegyelemnek. Hogy mellesleg még mondókát-éneket tanulnak, az már másodlagos! Szerinem nincs miért szégyenkezned!

Nóri, neked sem. Jó bunkó lehetett az a nőszemély, ha ráköhögött Lilcsire. remélem, azóta nem ütött ki semmi nyavalya a kis drágán! :)

Zsuzsi, te hogy vagy?

Én is sajnálom, hoyg elmaradt a találkozás! Hátha össze tudjátok hozni egy másik alkalommal. :)

Kati, szerintem se variálj már a tejjel, ha Joci elfogadta így. Örülök, hoyg most már ízlik neki. :)
Sajnálom, hoyg Józsi szinte minden hétvégén dolgozik, dehát ez van, valamit valamiért. Ha szép idő lesz ti nem mentek ki a szőlősbe? :)

Andrák, veletek mi van? Írjatok!!!! "Amerikai" Andreára is vonatkozik ez!!!!! :)

D.Kati, te is írj ha tudsz! :)
És a többiek, akik rég nem írtak, de nem említem név szerint, nehogy valaki kimaradjon!!!!

Julcsi, elég rosszkorra időzített anyósod! nem lehetett volna lemondani? :roll: :oops:

Krisztának az imént elővettem egy adag építőkockát. Teljesen odavan. Az előbb épített tornyomat földig rombolta. :roll: :lol: Ott ül a rumli közepén, tesz-vesz, rakosgat, 2-3 darabot összeilleszt, szétszedi, és állandóan mondja: ülle, ülle, azaz, hoyg ül. HA elvontam onnan, pl. elbúcsúzni az apukűjától (hazajött ebédelni) máris kérezett vissza: ülle, ülle. :D :D :D

Na, puszi, és szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Az elején kezdem, mert erre még emlékszem! :oops:

Edit!
Sajnálom a rossz éjszakátokat!!! Nem lehet hogy ujjabb foga jön Krisztának????

Anyóst Mi kértük meg, hogy jöjjön hozzánk, ugyanis nekünk olyan helyre kellett menni tegnap Gyurival, hogy Dávidot nem tudtuk vinni, és másra nem igazán merném bízni! Az Én anyukám ugyan itt van , de Ő már idős, és el se bírná Dávidot! Szóval ez tervezett ideutazás volt, csak azt nem gondoltam, hogy itt marad még egy napot! :oops: De az az igazság, hogy addig is távol van apósomtól!!! :? ( ezt nem részletezem) Na meg amúgy is el kellett vinnem vásárolni Magának alkalmi ruhát, ugyanis előléptették, és ott vidéken nem túl nagy a választék a ruha üzletekbe!
Nemrég értünk haza! Most épp készíti elő az oldalast a sütésre, kéne segítenem neki :oops: De ahogy Pató Pál Úr mondta; ejj ráérünk arra még!!!! :oops: De kihasználva az alkalmat, hogy volt éjszakai pesztra, elmentünk arra a szórakozó helyre, ahova multkor nem sikerült eljutnunk, és igaz a mondás, hogy a spontán buli, a legjobb buli!!! :lol:
Nagyon jól éreztük magunkat, csak az a baj, hogy nagyon vizezték a piákat, és meg se ártott nagyon!!! :oops: Ami azért furcsa, mert Én nagyon ritkán iszom, és akkor elég 2 pohár martini, és kész vagyok, most meg 5 pohár után alig éreztem valami kis zsibbadást! :oops:

Na ennyit az alkohol problémáimról!!! :lol:

Elin!
Azon csodálkozom, hogy ennyivel megúszta a vén banyája a dolgot!!! :oops: Én a helyedben biztos nem hagytam volna szó nélkül! 8)

Sancsi!
Örülök, hogy Enéh meggyógyult! Február még nagyon messze van!!! Hány évnyi szabid maradt benn!?!! :roll:

Kati:
Nagyon sajnálom a találkozó elmaradását!!! Ha gondolod szombat délelőtt gyere oda a Mc donaldshoz amit írtam!!! Ha a párod ugyse lesz otthon.....

Bocsi de most meyek segíteni főzni, a többieknek, még később válaszolok!

Puszi Mindenkinek, És jó hétvégét!

Jaj ezt a képet muszály megmutatnom!!! Szerintetek mit csinál Dávid??? :lol: Kép

bogyo75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?