Új privát üzeneted érkezett!

Mariann!

Amit a súlyos melltartó-gondokról írtál: ezek után szoktam mindig azt gondolni, hogy mi mennyire el vagyunk már kényeztetve, hiszen ha meggondoljuk, hogy a melltartó tul. képpen csak egy néhány száz éves ruhadarab, meg hogy a természeti népeknél még most sem hordanak egyáltalán melltartót, hát nem is tudom, ok mit csinálnak a súlyos melleikkel. Nem lehet könnyu helyzetük nekik sem.

Eszter!

A hét végén mi is vásárolni voltunk a párommal. A Mega Toys-ban voltunk, ami egy hatalmas babaáruház a Soroksári út 160-ban. A párom eloször be sem akart jönni, mert utál vásárolni, de mire oda értünk, addigra megváltoztatta a véleményét. Két nadrágot vettünk nekem (még kicsit nagyok, de már hordom oket). De ami a lényeg, a párom olyan édes volt! Kép Én már felkészültem arra, hogy csak végigrohanunk az üzleten, de o minden kis vacakot végignézett, olyan lelkes lett, mint egy kisgyerek a játékboltban, és egy csomó dologra rámutatott, hogy majd ezt is megvesszük, azt is meg kell venni, stb.
Teljesen el voltam tole ájulva! Kép

Márti!

A Mega-Toys-ban voltak kismama fehérnemuk is.

Pocok!

Gyógyszertárban nem lehet szerinted kikevertetni valami krémet erre a célra? A popsikenocs, vagy valami hasonló gyógyszertári kence jót szokott tenni, szerintem kérdezd meg.

Évike!

Tartozom neked egy vallomással: csak pénteken jutottam el a körzeti dokimhoz, és ott kérdeztem meg, hogy hol találom a védonot. Nálunk (Árpádföldön) a gyermekorvosi rendeloben dolgoznak, tehát majd ott kell keresnem oket. Ma reggel el is mentem, de 1 héten csak egyszer rendelnek két órát, mert jönnek-mennek a kisbabákhoz.
Úgyhogy a te ügyedben csak annyit tudok sajnos segíteni, hogy a körzeti orvosod (akihez úgy is el kell valamikor menni) majd meg tudja mondani.

Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok lányok ! Eddig csak olvasgattalak benneteket, de most már irni is fogok a társaságból Coryval már leveleztem és chatteltem, de lassan majd a többieket is megismerem.
Eszter! A védõnéni csak a tanácsok miatt "fontos" ha nem akarsz a dokihoz rohangálni, én a fiammal talán a 7. hónapban ismertem meg és a szülésig csak kétszer láttam. Inkább akkor fontos ha hazajössz a kórházból.
Lara! A babáról általában 4-szer készül UH és ezek a fejlõdés és a te megnyugtatásod miatt fontos. legközelebb 28 hetesen kell menni majd ird fel elõre.
Cory! Te hogy vagy? Olvastam, hogy a nap nem tesz jót neked, de a BNV-s bababörze zárt helyen van ott kapsz minden a kicsire. Egyébként látták már hogy mi lesz?

Magamról csak annyit, hogy 23 hetes vagyok szept. 5-re irtak ki, már van egy õt éves kisfiam.
Most 27 éves vagyok és a nyirõben fogok szülni.

Sziasztok

Vica!
tvica

Sziasztok!

Az adataim a következők:
25 éves vagyok, az első babánkat várjuk.
Ha a szüléskalkulátor igazat mond, akkor márc. 29-én fogant a baba, és a kalkulátor szerint a szülés várható időpontja december 20. Ja, és 10-én leszek 8 hetes.

Azért írok ilyen összevissza, mert dolgozom; de majd talán este összejön. Addig is néha benézek, és puszi mindenkinek!
Szilvi

Laura,
Egy bökkenő van, mégpedig az, hogy az én körzeti dokim a 2. kerületben van mert 2 éve még ott laktunk és azóta nemigen sikerült átjelentkezni (időhiány és betegek sem voltunk).
Azt hiszem elmegyek a Jókai utcai rendelőbe és ott fogok érdeklődni.
Köszi mindent,
Évike
Évike

Lara!
Nagyon remélem, hogy nem fordul elõ többet,
igazán megnyugodnék.
Pihenni sajna nem tudok, mert melózni kell járni, és vonatozok napi 3-4 órát.
A m.helyemen persze még nem tudják a hírt...

Irigyellek benneteket, hogy már kismama-ruhára van szükségetekKép
Bár én is ott tartanék!

Mindenkinek ilyen lassan döcögnek a napok, hetek az elején?

Legyetek jók,

Ancsi
Ancsi

Ancsi,

Személy szerint megnyugtathatlak, nekem nagyon lassan telik. Talán azért mert annyira várom hogy már a 13. héten legyek...
Évike

Ui. Egyébként nekem is volthasonló problémám a 6. héten, kaptam gyógyszert meg pihenni kellett, de azért én dolgoztam közben. El is múltKép Vigyázz magatokra!Kép
Évike

Sziasztok lányok! Sajnos csak most tudtam írni mert oktatás volt egész nap. Nem tudom hogyan bírtam ki mert reggel ettem egy kis epret és banánt reggel és két részletben ki is jött belőlem aztán az ebédnél otthagytam az egészet. Szóval ma szarul vagyok de nagyon. Vettem a debreceni nagyvásárban egy aranyos kis ruhát ami nem igazán kismama ruha de annak is jó lesz. Holnap megyek a dokihoz és nagyon félek mert egyedül leszek és várom, hogy mi fog történni velem. Ez lesz a 12. hetes vizsgálat. Puszi mindenkinek és gondoljatok rám!
Mónika

Sziasztok csajok!!!

Kinga,
Rettenetesen sajnalom ami tortent. Kivanom, hogy minnel hamarabb ujra itt koszonthessunk!!!

Niki,
Amugy az en hasam most terhesseg alatt kezdett egy picit szorosodni. En amugy gyantat hasznalnenk a combomra. A hasamra meg talan kremet, mar vannak eleg jok. A multkor probaltam fazonra a Veet nevut es jonak talaltam.

Ancsi,
Nekem nem volt barna valadek, de ugy tudom, hogy ha akkor van amikor amugy meg kene jonnie az teljesen ok. Meg ha csak egyszer volt egy picike, az szerintem nem gond.

Szilvi, Vica,
Udv korunkben. Mindkettotoknek minden jot!

Lara,
Hu de jo Neked. Kép Kép Mar en is ugy varom, hogy megmozduljon!!!!!

Megegykata,
A parokrol: a parom most kapott ajandekba egy konyvet: Kispapa cimmel. O kapta szigoruan titkos, de par oldalt elolvastam es nagyon klassz. Javaslom, hogy a csalad lepje meg a parodat!!!!

Nalunk mar van pocak es elkezdodott a hizas is. Most plusz fel kilonal vagyok a kezdeti sulyomhoz kepest, de a legaljahoz kepest 3kilot hiztam.
Mar nem vagyok rosszul es rendesen eszem.
AFP jovo het kedden (18het elso napja)

Tovabbi kellemes hetet
PK
petrakovacs50

Szilvi, Vica!

Szeretettel köszöntelek benneteket körünkben. KépNagyon boldog terhességet és könnyu szülést kívánok nektek! Kép

Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok Anyucik!
Köszi Laura, remélem Õ vele nem fogok 24 órát vajudni mint a fiammal.
Elég jól viselem, föleg mert most itt van a fiam is aki nagyon várja a kistestvérét.
tvica

Sziasztok!

Én is vásárolni voltam pénteken. Én nem ruhát, hanem gyönyörű, könnyű ruhaanyagokat vettem. Ugyanis én alapban is elég nagy darab vagyok, nehezen találnék magamra ruhát. Kép Az anyagvásárlás legfőbb oka az volt, hogy jun.3-án keresztszülők leszünk és a kosztümjeimbe már most sem férek bele. Már ki is találtam valami jó kis szabásmintát ( persze nem fidres-fodros, mert azoktól rosszul vagyok).
Sziasztok
Katus
Katus27

Védőnőről annyi, hogy nem a bejelentett lakcím szerint kell keresni, hanem az a lényeg, hogy a tartózkodási helyedhez legyen közel. Tehát aszerint kell keresni. Kismama könyvet csak ott kaphatsz, ezért kötelezőnek is tekinthető, mert egy csomó dolgot csak ő ír bele, a kedvezményeket stb.. pedig arra kapod.
M-né
Névtelen

Tvica!
A második állítólag könnyebben megy.. remélem legalábbis, mert én is 28 órát vajúdtam a kisfiammal. Talán most majd hamarabb meg lesz a kicsi.. nálunk is várni fogja a nagy és okos bátyuskája, aki a lig lesz több másfél évesnél addigra.

Megyek eszek valamit... ha nincs hányingerem éppen(ami ritkán fordul elő) akkor állandóan éhes vagyok.. akkora leszek így mint egy ház. Bár az első babával 14 kg-ot híztam, az szerintem normális, főleg hogy nagyon magas és vékony vagyok alapjáraton, így elférnek a kilókKép
KATADanianyu

Sziasztok!

Beja!
Nekem a nögyogyászom mondta, hogy a babának be kell hoznia a lemaradást. Örvendeztem is, hogy az enyém behozta!Kép

Mégegykata!
Az én párom nagyon megértõ a rosszullétekkel kapcsolatban. Hányinger meg ilyesmi már elmúlt, de tegnap megtapasztalhatta az "érzelmi labilitást" is. MInden ok nélkül úgy sirtam, mint a záporesõ. De szerencsére nem esett kétségbe, mert elõre figyelmeztettem, hogy ilyesmi várhato!Kép

Móni!

Sajnos korábban nem tudtam fellépni (a gépünk még mindig fagyogat), de igy utólag is kivánok neked boldog névnapot!
Remélem hamar túlleszel a vizsgálatokon, rám majd szerdán vár a megpróbáltatás.
Van már kiskönyved?
HOzzátok is megy a védõnõ családlátogatásra?

Kinga!

Nagyon sajnálom, ami veled történt!Kép Ne add fel!

BGabi!

Mostanában nekem is sokat fájdogál a hasam. Azt hiszem azért, mert elkezdõdött a növekedési szakasz.

Niki!
Szerintem is a baba megszületéséig a gyantázást válaszd, az a legbiztosabb, hogy nem okoz gondot.
Amúgy meg érdemes lenne megkérdezni a nõgyógyászt!

Márti!
Én is vettem már terhes melltartót (a 8.héten már szükség volt rá) és a legjobban bevált számomra a Triumph Mamabel. Ebbõl többféle van (szoptatós, pamut és stech). Én a legutóbbit használom. Kellemes anyag és nyúlik.

Lara!
Gratulálok a babamozgáshoz!
Olyan irigy vagyok! Kép

Eszter!
A védõnõ tájékoztat a szülési lehetõségekrõl, elmondja a kapható támogatásokat és kiskönyvet is ad. Az enyém nagyon rendes, azt mondta, bármikor hivhatom.
Ha a pici meglesz, akkor pedig õ fog látogatni és segit a gondozási ápolási dolgokban.
Ugy tudom, még a terhesség elején kötelezõ neki a családlátogatás (mármint neki kell elmennie a kismamához). Kép

Tudtok arrol valamit, hogy szabad-e hasizomgyakorlatot végezni terhesség közben? Mikortól és milyen erõsségûeket?

Mindenkinek boldog babavárást kivánok!
Vigyázzatok magatokra!
helga (helga)

Valamit szertnék még kérdezni.
Mi a véleményetek a magzatvédõ vitaminokról?
Kinek ajánlják az orvosok?
En Elevitet szedek, de eléggé megkavarja a szervezetemet.
Régebben rosszul voltam tõle (hányinger éhség és émelygés együtt) ezért elkezdtem 2-szer felet szedni reggel és este. Viszont igy meg reggelre és délre farkaséhes vagyok, és szinte rosszul leszek, ha nem ehetek valamit. Ha meg eszem, akkor csak igen keveset tudok.

Nos...szerintetek?
helga (helga)

Én is elevitet szedek, de én anélkül is folyton rosszul vagyok... rám nincs hatással. Nekem a doki mondta, még az első babánál, hogy szedjem, hát most is vettem, pedig dokinál még nem voltam. Szerintem mindenkinek jó, egyes nálunk jóval fejlettebb országoknban támogatja is a társadalombiztosítás....bizonyítottan megvédi a magzatot bizonyos károsodásoktól. De én nem vagyok orvos, ezeket csak olvastam.
KATADanianyu

Sziasztok!
Teljesen új dolgokat mondotok nekem védõnõvel kapcsolatban. Én a 13. héten voltam elõször. Az tény, hogy a kiskönyvet õ adta, de semmi mást nem csinált. Semmilyen beutalót nem kaptam. És mi az a terhesgondozó?? Nem is hallottam róla! Ja, és a nõ 45 perc alatt annyit csinált, hogy megmérte a súlyomat, és hülyeségeket beszélt!
cory
cory (cory)

Sziasztok!
Hetvegen elfogott egy ellenallhatatlan vagy es vettem egy tunderi baba-halozsakot. Ferjem somolygott, hogy nem korai-e meg, de NEM BIRTAM ott hagyni! Miutan megvettem es a kezemben tartottam ereztem, hogy mindjart elsirom magam a meghatottsagtol...
Ti hogy vagytok ezzel? Babonabol megvarjatok a szuleteset a babocanak a vasarlassal?
(Eddig en igy gondoltam es meg mast nem is vettem, de most nem tudtam ellenallni! Kép

Jovo kedden megyek dokihoz! Ott meg nem lesz UH, csak legfeljebb beutal (remelem). Es legalabb pontositani tudom a datumomat...

Napocska!
Koszi a tanacsot arrol a szerrol; az a has- szurkalasra jo vagy a szorulasra?

Lara!
Szupi lehetett! Kép Jol idozitette az biztos! Kép

Szilvi, Vica!
En is koszontelek Titeket korunkben! Kép

Kinga!
Borzasztoan sajnalom ami Veled tortent! Kép
De tenyleg ne add fel es nem sokara ismet itt leszel!

A kavezasrol nekem azt mondta a dokim, hogy csokkentett mennyiseget ihatok. En eleve naponta egy kavet ittam, de most annak a mennyiseget lecsokkentettem es sok tejjel iszom... egyelore birom. Nekem is az a velemenyem, ha a szervezeted nem birja, jelez... kis adagban, meg elmeletileg nem okoz gondot...

Sziasztok, Picur
Picur

Mi a velemenyetek?
Most olvastam az interneten, kifejezetten kismamaknak szolo oldalon a taplakozasrol es ezt talaltam:
"Az A vitamin nem távozik a szervezetbõl a vizelettel, mert zsírban tárolódik, és felhalmozódik. Mivel folyamatosan jelen van eltárolva, vigyázni kell a túladagolással. A túl sok A vitamin ártalmas lehet a magzatra, szemészeti problémákat okozhat. A normális étrend elég A vitamint tartalmaz a magzat és a mama számára is, és az így bevitt vitamin mennyisége sosem lépi túl a megengedett határt. De terhesség alatt:
Ne egyél májat, illetve abból készült ételeket, pl. pástétom!
Ne szedj olyan vitaminkészítményeket, amiben A vitamin van (nézd meg az összetevõket!)"

Most ez nekem azert is ujdonsag. mert eleve a Materna (amik ugye kifejezetten terhesseg eseten szedendo vitamin) is tartalmaz A vitamint!
Es valoban nem lehetne majat enni? Ti errol hallottatok valamit?

Picur
Picur

Picur

A szorulasra.
Nekem Szabikaval pocak fajasra E vitamint adtak magyarorszagon. Annyira fajt gorcsolt, hogy konyhaig alig birtam kimenni, ha fekudtem semmi bajom nem volt. Egy-ket het szedes utan eltunt fajdalom. 7. honapba meg tapetazasba is bele tudtunk fogni es anelkul takaritottam ki utana, hogy fajt volna pocakom.

Napocska
napocska (napocska)

Sziasztok lányok!

Remélem jól vagytok, és nem kínoz túlságosan az émelygés.
Képzeljétek, tegnap hazafelé engem is utolért a hányinger! Kép
Csak enyhén, de szédelegtem is mellé.

Ma reggel nagyon éhes lettem, már be is faltam egy hatalmas sajtos rudat!

A vitaminokról:
Én azt hallottam, hogy fõleg azoknak tesz jót, akik gyakran fogyóztak, hiányosan táplálkoztak a bébi elõtt.
Én most Folsavat és Elevitet szedek.
Az Elevitet csak óvatosan, mert a tavalyi baba után szedtem, mintegy vitaminkúraként és babaelõzetesként.
Az eredménye: + 7 kiló! Kép
Nekem nagy étvágyat csinált, ami most meg is látszódik rajtam.

Lányok, Ti meddig szándékoztok dolgozni?

Mindenkinek további szép napot,
pussz,
Ancsi
Ancsi

Évike!
Ha másik háziorvoshoz szeretnél menni, akkor elég az új dokit felkeresni, aláírsz neki egy nyilatkozatot, a többit már ök intézik.

Helga!
Nekem azt mondta a doki, hogy haspréssel járó gyakorlatokat nem szabad végezni. Azt is mondta, hogy legalább az elsö harmadban fogjam vissza magam, és ne tornázzak csak esetleg terhes tornát. Nekem ez most komoly dilemmát okoz, mivel tegnap rááltam a mérlegre és majd frászt kaptam: a második hónapban 2 kg-t híztam. Ha optimista akarok lenni, akkor azt mondom, hogy csak 1 kg-val híztam többet, mint kellene, ha viszont pesszimista vagyok akkor kétszer annyit híztam! És nekem már nött a hasam is (persze lehet, hogy csak azért tünik úgy, mert nem tudom behúzni). Szóval én most egy kicsit magam alatt vagyok. De hát hogy lehet úgy vigyázni a súlyomra, ha folyton palacsintát és császármorzsát ennék?

Picur!
Én úgy terveztem, hogy az elsö harmad végéig nem vásáolok, de azért a baba megszületéséig nem akarok várni, akkor szerintem nem igen lesz rá idö! Az egészséges táplálkozásról én is olvasta a fenti irományt. Igyekszem kevés májat és májkészítményeket enni (mostanában nem is esik nehezemre), ha mégis megkívánom, akkor kihagyom a vitamint. Én már csak azt nem értem, hogy ahhoz, hogy a szervezet fel tudja dolgozni az A vitamint, szüksége van bevitt zsírra. Ha nem eszem az A vitaminnal együtt zsírt, akkor nem is szívódik fel?

A védönöhöz:
Nekem a nögyógyász azt mondta, hogy ök fognak minden vizsgálatot elvégeztetni, és ö adja a kiskönyvet is, de mindenképpen keressem fel a lakóhely szerint illetékes védönöt. Meg is kéredeztem, hogy mikor, azt mondta, hogy ráérek a 12. hét után.

Sziasztok!

Orsi
Orsi

Jó reggelt!

Helga,a Fitt Mama egyik számában(azt hiszem a bevezetoben) olvastam a hasizom-gyakorlatokról.Egészen nagy pocakos volt a bemutató kismama.Kállai Ildikó kazettáján is van hasizom-erosítés.

Picur,én is úgy hallottam,hogy kerülni kell a májas dolgokat az A vitamin-túladagolása miatt.

Mariann
Mariann

Szép jó reggelt mindenkinekKép

Hogy vagytok ma?Kép Nem tudom, de nekem elég kellemetlenül kezdődik a nap. Képzeljétek tegnap este lefekvés előtt valami fura méhösszehúzódás féléim voltak. De előtte az egész méhem keresztben mintha lejjebb akarnt volna szállni , utána meg ez a fura lüktető érzés úgy 1-2 percenként. Nem volt sok , úgy 8-10 aztán elmúlt. Ma meg fájdogál a hasam, de nem úgy ahogy mensi előtt szokott hanem szerintem a jobb oldali petefészek körül szurkál egyet egyet.
Nyugtassatok meg, ugye ez nem jelent bajt? Most vagyok a 10. hét elején, lehet csak a belsö berendezés alakul át?
Nem tudom miért vagyok ilyen aggódós, nem szoktam ilyen lenni, de most aggódom..
Pussz,
Évike
Évike

Még annyi,arra gondoltatok már,hogy a karácsonyi ajándékokat is hamarabb kell beszerezni?Nálunk legalábbis ez mindig az én dolgom volt a fejtöréstol kezdve a bevásárlásig.Ha dec.közepére vagyok kiírva,akkor már jóval elotte meg kell kezdeni a beszerzést...Kép

Mariann
Mariann

Helga!
A magzatvédo vitaminokról nekem a dokim azt mondta, hogy szerinte azoknak a hölgyeknek, akik egészségesen, sokoldalúan, rendszeresen táplálkoznak, azoknak szerinte fölösleges. Akiknek pedig nagyon kellene, mert nincs módjukban megfeleloen táplálkozni, azok sajnos ehhez sem férnek hozzá.
Így hát én nem szedtem semmit, de félig-meddig megbántam. Egyedül a folsav az, amit jó lett volna "kieroszakolni" a dokitól, a többi vitaminból és ásványi anyagból szerintem van nekünk boven.

Picur!
Szerintem nem lehet megvárni a babóca születését a vásárlással, de én babonából nem vennék neki most még semmit. Majd az utolsó hónapokban.
A-vitamin: látod, én ezért nem szedtem vitamint. (Bár a következto babánál a folsavat "kieroszakolom" a dokitól.

Ancsi!
Hogy meddig szándékozom dolgozni? Figyelembe vettem a következo két dolgot: 1. nem jó a munkahelyi légkör, 2. jön a nyár (kertes ház, telek), és arra a véleményre jutottam, hogy júniustól. (Én akkor majd 14 hetes leszek, ha megérjük.)
Lebonyolítani pedig úgy fogom, hogy jövo héttol elmegyek 2 hét szabira, majd visszajövök dolgozni, és 1-jén (pénteken) betelefonálok, hogy rosszul érzem magam, majd köv. héten bejövök, hogy hát sajna nem tudok tovább dolgozni. Inkább bejárok táppénzrol még néhány napig gratis, amíg át nem adom valakinek a munkámat, semmint hogy megérezzék, hogy terhes vagyok és kirúgjanak. Ezt a munkaügyis kolleganom javasolta!

O ugyanis tegnap nekem szegezte a kérdést: Laura, nem vagy te terhes? (Szerencsére eléggé bababarát és titoktartó.) Úgyhogy addig kell táppénzre elmennem, amíg a fonököm rá nem jön, hogy babát várok.

Mariann!
Ami a karácsonyi ajándékokat illeti, hát azokat én is legkésobb november elején-közepén meg kell, hogy vegyem és becsomagoljam, és mivel ez nálunk is többnyire rám hárul, már én is gondoltam ezekre. Nem beszélve a nagy vendégeskedésrol! Azt hiszem, ez az idén sajnos teljes mértékben az anyukámra fog hárulni, pedig a halászlét eddig mindig én foztem.

Laura
Laura

Mariann!
Ez nekem eszembe sem jutott! Lassan el kell kezdenem listát vezetni "Amit még szülés elött el kell intézzek" címmel Kép.

Évike!
Valószínüleg a méh növekedése és az alhasi szervek átrendezödése miatt fáj a hasad, de nem vagyok orvos, így biztosat nem tudok mondani!

Ancsi!
Én igazság szerint szeretnék minél elöbb otthon maradni. Bár nálunk jó a munkahelyi légkör, és szeretem is a munkám, de a barátnöim szerint (akik mostanában szültek) ez lesz az utolsó alkalom, hogy csak magammal foglalkozhassam és kényeztessem magam! Eredetileg azt terveztem, hogy a hó végén bejelentem a fönökömnek, és a féléves zárást még bevállalom, de augusztusban már szabin szeretnék lenni, és nem is áll szándékomban visszajönni dolgozni pár évig! Persze ha rosszabbul leszek egy kis táppénz közbe jöhet.

Lányok!
Kaptunk egy nagyon jó kis kiadványt, hogy mikor milyen ellátás, illetve kedvezmény jár. Ebben még a számomra is érthetöen vezették le a családi adókedvezményt, ami tényleg 3.000Ft - 1 gyerek, 4.000Ft/gyerek - 2 gyerek, és 10.000Ft/gyerek - 3 gyerek esetén (mivel az adójóváírást és a nyugdíjjárulék kedvezményével csökkenteni kell a gyerekkedvezményt, függetlenül attól, hogy azt az adózó igénybe tudja-e venniKép).

Sziasztok!
Orsi
Orsi

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Szilvi, Vica, sziasztok, üdv. a fedélzeten! Kép

Kedves Kinga! Nem is tudom, mit, illetve hogyan mondjak... Kép nagyon sajnálom a történteket, remélem, azért a körülményekhez képest jól vagy. Kívánom, hogy mielõbb ismét boldog légy egy picurkával a hasadban.

Terhesvitamin: Én is az Elevitet szedem, onnantól kezdve, hogy pozitív lett a tesztem. A dokim azt mondta, hogy a 20. hétig mindenképpen szedjem, utána csak esetleg vasat. Nekem az elsõ 2-3 hétben volt székrekedésem tõle, de már egy jó ideje elmult, már a szilvalekvárt sem eszem... (nem is tudnám, annyira édes és csak felkavarja a gyomrom).

Tegnap voltunk UH-n! Kép Jól számolhattam, hogy mikor is lehetett a fogantatás, mert azt mondta a doki, hogy a baba 6 hetes múlt pár nappal (én úgy számoltam, hogy ma 6 hetes és 3 napos, tehát jól saccoltam) és 21.4 mm magas KépKép Láttuk dobogni a picike szívét, annyira édes voltKépKépKép Videóra is felvettük. A doki mindent rendben talált, kérdezgetett, hogy érzem magam, mondtam, hogy nem tudok panaszkodni egy cseppet sem. Ellátott instrukciókkal a terhesgondozással kapcsolatban, úgyhogy jövõ héten elkezdem a terhesgondozásos út kitaposását én is. Legközelebb június 14-én kell menni hozzá a következõ UH-ra.
Ezek szerint tehát Gabival majd jövõ héten ki kell javíttatnom a táblázat-beli adataimat.

cuppantás mindenkinek,

Beja
Beja

Sziasztok, jó reggelt!
Hát én irtó rosszul vagyok. Nem hányok, de állandóan hányhatnékom van és a hasam is fájogat. nameg szédülök, és érzem, hogya vérnyomásom is a béka feneke alatt lehet, kerülget az ájulás, kiver a víz stb. Rémes. Itt ülök, körülvéve egy marék férfikollégával, és még csak nem is panaszkodhatom... Kép Persze ha nok lennének már biztosan rájöttek volna....

A másik: ma reggel hajmosáskor néztem, hogyhihetetlen mennyiségben el kezdett hullanio a hajam. Mit lehet ez ellen tenni szerintetek? Ez is a terhességtol van?

Dolgozás: nekem nem nagyon van kedvem olyan hamar itt hagyni a munkahelyemet. Szeptemberben vagy októberben fogunk költözni az új házba, talán majd akkor elbúcsúzom innen is, úgyis lesz ott a rendezkedéssel dolgom elég, meg onnan messze lesz bejárni is.

Hát legyetek jobban mint én, puszihegyek
mégegykata
mégegykata

Beja,

Akkor ezek szerint most mikorra vagy kiírva?
Évike
Évike

Sziasztok!

Köszönöm a kismama melltartókkal kapcsolatos tippeket, remélem hamarosan lesz idöm (és eröm) elmenni beszerezni néhányat.

A karácsonyi ajándékokat én is kénytelen leszek jó elöre beszerezni, hiszen papírforma szerint a mi babócánk éppen karácsonyra fog megszületni. Nem is baj, legalább elkerüljük a nagy tömeget! Kép

Kismamavitamint én sem szedek semmilyet. A növérem (három gyermek anyja + védönö) azt mondta, hogy az elsö három hónapban a folsavon kívül semmit ne vegyek be. Az egészséges táplálkozás mindenben kielégíti a babóca szükségleteit, és még a direkt kismamáknak fejlesztett készítmények is károsak lehetnek. Lehet, hogy ilyesmire gondolt, mint az A vitamin túladagolása, igazából nem részletezte, hogy miért, csak közölte, hogy ne szedjem, és meg mindenek feletti szaktekintélynek fogadom el a védönöi saját tapasztalatot, pláne, ha a tulajdon növéremé. Kép

Laura! Miért titok a munkahelyeden? Mi az hogy nehogy megérezzék és kirúgjanak?!?! Tényleg elküldenének a munkahelyedröl, ha megtudnák, hogy kisbabát vársz? Ezt meg lehet tenni egy kismamával???

Én tegnap lebuktam, amikor a reggeli kávém látványától és illatától öklendezni kezdtem, de a kolléganöim tündéri kedvesen kezelik a helyzetet. Nem akartam elmondani, amíg orvosi megerösítésem nincs róla, de csak azért, hogy nehogy elkiabáljam. Amióta rájöttek, mindenki engem kényeztet. Kép Késsek csak el nyugodtan reggel, nem zavar-e, ha kinyitják az ablakot, stb. tisztára zavarban vagyok ennyi törödéstöl, gondoskodástól. Kép

Azon még nem gondolkoztam, hogy meddig akarok dolgozni, majd attól függ, hogy hogy érzem magam. Mostanában ezek az émelygések, szédelgések és hányingerek eléggé kellemetlenek, különösen a reggeli tömegközlekedés alkalmából. Lehet, hogy néhány hétig otthon kellene maradnom, amíg el nem múlnak. De még nincs orvosi papírom arról se, hogy tényleg terhes vagyok, hogy menjek így oda a körzeti doktor bácsihoz, hogy vegyen engem táppénzre?!?! Tényleg, mi kell ahhoz, hogy táppénzre vegyenek a kismamasági tünetekkel?

Márti
Márti

Évike szija!

A jelenlegi állás szerint december 16. a szülés idõpontja, az eredeti december 3. helyett...
cupp, Beja
Beja

Beja,miért kell módosítani az adatokat?Én az Uh által mondottakat nem úgy értelmezem,hogy az módosítaná a menzesz utolsó napjától számítandó idopontot.Szerintem ennek csak akkor van jelentosége,ha valaki nem tudja az ut.mensi idopontját,vagy tiszta rendszertelen volt.
Nekem az elso babánál össze-vissza mondtak mindent.Január 13-ra voltam kiírva a naptár szerint,de a gép december elején azt mondta,hogy dec.31.(A dokim ezért nem is ment szilveszterezni...)Azt mondták,hogy a gép egy nagy átlag alapján számol,amihez képest a baba méreteibol kiszámítja az idopontot.De nem vagyunk egyformák már ekkor sem,így vannak méretbeli eltérések=más idopont.De ez jelentheti azt is,hogy a számított idopontban egy nagyobb baba,vagy egy kisebb baba fog születni,de nem biztos,hogy korábban,vagy késobben.De a méretei alapján annyi idosnek felel meg.

Én így értelmezem.Javítsatok ki.

Mariann
Mariann

Beja,nekem a doki dec.17-et mondott idopontkéntKép(Majd SMS-ezünk ezerrelKépKépKép)

Mariann
Mariann

A Kismamák nagykönyvében meg éppen az áll, hogy májat meg halat meg nem tudomm ég mit kell enni. Én még meg is örültem neki, mert nagyon szeretem a csirkemájat, de úgy látom, semmi nem biztos. Kép
mégegykata

Lányok,
Nekem ma valahogy baromira nincs kedvem dolgozni. Mindezt tetézi, hogy 10-re megyek a fönökömhöz személyes megbeszélésre...Közben émelygek meg minden bajom van. De tényleg a legkevésbé sincs kedvem az íróasztalomnál ülni és szerzödéseken szüttyögni. Na mindegyKép
Már alig várom, hogy délután legyen , elterveztem, hogy elmegyek usziba s úszom párszáz métert. Már alig várom, mert több mint két hónapja semmi különösebbet nem mozogtam és iszonyú tespedtnek érzem magam. Én nem tudom de a hasamat is akkorának látom..Kép Kifejezetten nött az alhasi rész. Persze lehet csak felpuffadt?

Laura,
Kiderítettem ám ki az a védönö akihez én tartozom, a Hösök terén lévő rendelöhöz tartozom. Még idöpontot ugyan nem adott...

Beja,
Hát lehet egyszerre fogunk szülni..Kép Bár ez a számolgatás a hetekkel szerintem is tök fölösleges és a babuci úgyis elindul, ha már nagyon úgy gondolja, függetlenül attól hogy 38 vagy 40. héten járunk...

A ruhákat illetően én most rendeltem az Otto-bol nagyon jó kis szetteket, gumis derék laza felső. Szerintem nyárra elég. Nekem a pocim úgyis majd szept vége felé kezd hatalmasodni, akkorra úgyis már inkább öszi ruhák kellenek.

Hát szívegelek itt ezerrel ahelyett, hogy a fönökömnél ülnék. Bocs a szómenésért, de tényleg nincs kedvem dolgozni..
Pussz,
Évike
Évike

Mariann, szija! Nekem a baba méreteibõl számította ki, hogy mennyi idõs a terhesség. Az utolsó ciklusom eléggé rendszertelennek volt mondható, ugyanis csak a 27. nap után ment fel a hõm ahhoz képest, hogy általában a 19. napon szokott! És mi pont a 27. napon voltunk együtt, azóta telt el pont 6 hét és 3 nap... ennyit állapított meg a doki is a baba korára tegnap. A könyvem is azt mondja, hogy egy 6 hetet már betöltött baba kb. 20 mm ... Tehát szerintem helyben vagyunk... Ha az utolsó mensimet nézném és aszerint számolnék, ami ugye azt feltételezi (mivel nagy átlagot néznek), hogy a 14. napon van az ovuláció, akkor dec. 3-ra lennék kiírva, de nekem az egész két hetet csúszott az ovulációm csúszása miatt... Na... nem akarok tovább okoskodni, mert még meguntok.

Mariann, egyébként mondtam én már Neked, hogy a babáink cakkra egy idõsek! KépKépKép Izgalmas leszKépKép

cupp, Beja
Beja

Évike, persze hogy akkor jön a baba, amikor õ akar, legyen az december 3 vagy december 16, ebben én nem akarom Õt megakadályozni, nem is errõl van szó. De még annyit hadd tegyek hozzá, hogy szerintem pl. azért is nagyon fontos, hogy hány hetes is a baba, mert ugye az AFP-t szigoruan a 16. héten kell levenni, nem? Szóval számomra ezért is fontos, hogy tudjam én is és a kiskönyvembe is normális idõpont legyen beírva, hogy ne adjon az AFP rossz értéket, mert túl korán vagy túl késõn vették le... nincs igazam?
Beja
Beja

Beja!
Akkor mi egyidösek vagyunk, feltéve, hogy én is jól számoltam (8 hetes és 3 napos vagyok, akkor elvileg a babócám 6 hetes és 3 napos). Én még nem voltam UH-on, majd csak a hó végén megyek, biztosat akkor tudok csak.

Mégegykata!
Én azt olvastam, hogy a terhesség alatt még az elöregedett haj sem hullik ki, ezzel magyarázható, a szülés után nagy hajveszteség. Persze lehet, hogy ez is alkati dolog.

Lányok!
Azt el is felejtettem írni, hogy mivel a párom tényleg folyamatosan kiszivárogtatja a nagy hírt, kénytelen voltam beavatni a nagy- és dédszülöket is. Anyáknapjára mindenki kapott egy kis képeslapot Manóka aláírással. Érdekes módon nálunk is a nagyapámnak tünt csak fel, hogy ki az a Manóka! Úgy látszik a férfiak jobban odafigyelnek a részletekre. Persze nagyon örültek, a nagymamám még sírt is.

Sziasztok!
Orsi
Orsi

Jó reggelt, sziasztok!
Ma reggel voltam EKG-n, nemsokára felhívom a védönöt, hogy idöpontot kérjek töle. Megvan minden leletem, végre kaphatok kiskönyvet!

Mégegykata!
Szerintem a Kismamák nagykönyvében is benne van, hogy lehetöleg ne együnk májat, az A vitamin miatt, nem emlékszem pontosan, majd otthon megnézem. Nekem szerencsém van, utálom a májat.

Karácsonyi bevásárlás? 2-3 hónappal elöre mégsem vásárolhatok, utána meg már nem nagyon lesz idöm, de majd megoldjuk valahogy. Ilyenkor mindenki megértö Kép!

Márti!
A táppénzhez vinned kell egy igazolást a háziorvosnak a nögyógyásztól, utána automatikusan kiír, ha kell.

Terhesvitamin: szedem a Maternát, a doki azt mondta, a legközelebbi találkozásunkig szedjem naponta (2 hétmúlva lesz, 14 hetesen), utána elég lesz ritkábban. Egyébként önhatalmúlag kezdtem el szedni, egy hónappal a fogamzás elött (ez azért mázli volt, tudom Kép ). Nekem nincs semmi panaszom töle.

Eszter
eszter

Márti!

Végre valaki, aki nem eszi a vitaminokat minden mennyiségben! Kép

A munkahelyem: ez inkább ilyen jobb félni, mint megijedni taktika a részemrol. Lehet, hogy nem lenne belole semmi gond, de az én fonököm teljesen meghülyült az utóbbi 1-1,5 évben, és én soha nem tartoztam a kedvencei közé. De eddig még egy táppénzesnek sem mondott fel, javára legyen írva. Csak tudod, nem szeretnék én az elso lenni.

Hogy mi kell ahhoz, hogy táppénzre vegyenek? Én egy munkahelyi konfliktus után felettéb zaklatottan elrohantam a körzeti orvoshoz ezzel a kérdéssel, aki megnyugtatott, hogy bármikor táppénzre vehet, bár ehhez jobb lenne a nonógyi ajánlása. De ha nem, az sem gond.

Mariann!

Végül is mikor született meg az elso babád? Milyen rendes a dokid, hogy nem ment el szilveszterezni!!!!!!!!!! Le a kalappal elotte!

Évike!

Örülök, hogy megtaláltad a védonot!

Laura
Laura

Hát, üdv. Mindenkinek!

Tegnap mégsem sikerült otthonról fellépnem, ezért ma a dolgozóból próbálkozom.

Én az első tesztet kb. 1 héttel azután csináltam, hogy nem jött meg. A munkahelyemen a vécén csináltam sutyiban, nehogy a kollégák észrevegyék. Amikor megláttam a két csíkot, hát bizony visszarogytam a vécére és vagy öt percig mukkanni sem bírtam az örömtől. Aztán felhívtam a páromat, hogy találkozzunk, és hogy elmondhassam neki a nagy örömöt, hogy "albérlőm" van. Ugyanis már ő is folyton kérdezte, hogy megjött-e, mert ha nem, akkor az nagyon jó. Szóval az első nagy öröm-sokkra rámjött, hogy mi van, ha csal a teszt? Ezen vagy 2-3napig rágódtam, majd vasárnap vettünk egy másik típusú tesztet, és azon is két csík lett!!!!! Április 23-án elmentem a dokihoz, aki azt mondta, hogy már kézzel is szépen érezhető, úgyhogy kaptam egy papírt, amivel a terhesrendelésen a kórházban jelentkezni kellett. Ott meg, miután felvették az adataimat, kaptam egy csomó papírt, hogy milyen vizsgálatokra kell elmennem, és miután megvannak a leletek, menjek el a körzeti védőnőhöz, aki odaadja a kiskönyvet. Aztán még a kórházba is el kellett vinni a leleteket. Szóval jó sok helyre kellett elmennem. Május 22-én megyek UH-ra! Már nagyon várom.

A védődnő a terhesrendelésen azt mondta, hogy szedjek vitamint (Multivitamin terheseknek, Materna, Elevit stb.; azt is mondta, hogy a Multivitamin terheseknek ugyanolyan jó, mint a többi, csak mivel magyar, nem olyan drága). Ugyanakkor a barátnőm azt mondta, hogy csak 3-4 naponta szedjem a vitamint.

Akkor most mi van? Szedjek, ne szedjek, ha igen mennyi időközönkét?

Laura! Én úgy tudom, hogy ha terhes az ember lánya, a munkahelyéről nem rúghatják ki.

Védőnő: Nekem a dokim azt mondta, hogy minden vizsgálatot ott a kórházban végeznek el. A védőnőhöz csak a kiskönyv miatt kellett mennem. Az elkövetkezendő időben elég csak úgy havonta elmenni hozzá (védőnő), azt is csak azért, hogy a leleteket ott is beírják a kartonomba. Szóval a kezelőorvostól kell min négy pecsétnek a könyvben lennie, az anyasági segélyhez, amit rögtön a szülés után kapunk.

Bocs a szómenésért, de olyan jó olyan közegben lenni, ahol hasonló "problémáink" vannak, és elmondani, ami bennem van, és talán nem is baj, ha a saját érzéseimet, gondjaimat megosztom valakivel.
Meg így azért egymásnak is sokat tudunk segíteni egy sor dologban.
Szilvi

Márti,engem úgy vett táppénzre a háziorvosom,hogy bejelentettem a terhességet-szóban-,kiírt,de azt mondta,a kezelo nógyógyászomtól azért hozzak valamit,hogy azt o eltehesse a papirokhoz.A dokim leírta,hogy hányok,mint a lakodalmas kutya,bevittem és kész.

Laura,végülis január 15-én született meg a baba.Lehet,hogy nem csak ezért nem ment el bulizni,de valóban rendes volt.Mindenesetre szilveszterkor éjfélkor felhívtam búékot kívánni.Azt hittem,beijed,hogy szülés lesz,de nem.Csalódott is voltamKép (Off:köszi a lapot,tényleg akkor tartottam,de alig tudja valaki,mert mindenkiben a nov.1.van.Ezért nagyon örültemKép)

Mariann
Mariann

Sziasztok!

Fogorvosfélõk: azt tudom javallani nektek, hogy menjetek el nyugodtan a legközelebbi, SZTK-s fogorvoshoz, mondjátok el neki, hogy jártok magándokihoz, így ha beavatkozást lát szükségesnek, majd elmentek hozzá, õ csak nézze meg az állapotot. Ezután már beírja a kiskönyvbe (tök mindegy egyebek végett, hogy itt mi szerepel, nyugodtan beírhatja, hogy vannak problémás fogak), és akkor nincs kezelés, de kész a kiskönyv rublikája. Ha nem talált problémát, megnyugszotok, ha igen, akkor meg tudjátok, hogy jobb mihamarabb felkeresni a sajátot.

Védõnõvel tényleg az a helyzet, hogy utána az elsõ idõkben ki-ki jár a babához, tanácsokat ad stb. Meg amikor egészséges rendelésre viszitek majd a doktornõhöz, ott is vele fogtok találkozni. Sajna nem választható, így akiknek nem szimpatikus, azok csak reménykedhetnek, hogy kibetegszik stb. Viszont ha szerencséd van, akkor sok jó tanácsot tud adni az elsõ idõkben! (védõnõ lelõhelye a körzetileg illetékes gyerekrendelõnél tipikus)

Ildi
Pethes Ildikó

Szia Laura!

Nekem óriási szerencsém van a fönökömmel, ebben az egy kérdésben, bár minden más témában azóta mászom falra töle, mióta csak ismerem. De, ami a mázlim, az az, hogy néhány hete született meg az unokája, így eléggé elfogult ebben a kérdésben. Kép
Mondjuk ha nem így lenne, akkor se tudnám elképzelni, hogy kirúgjanak azért, mert kisbabát várok. Lehet, hogy naiv vagyok?!?!
Mondjuk az tény, hogy amikor kb. 1,5 évvel ezelött munkahelyet akartam változtatni, akkor valahogy végül sehol sem feleltem meg. Megkérdezték, miért keresek szolnoki létemre budapesti munkahelyet, amikor erre azt feleltem, hogy Budapestre akarok költözni, azonnal jött a kérdés, hogy miért. Hát, én öszinte ember vagyok, nem kezdtem el mellébeszélni, szépen bevallottam, hogy egy budapesti pasival kívánom összekötni az életem. Erre az addig nagyon barátságos, és pozitív hozzámállású esetleges leendö fönökök arcára azonnal ráfagyott a mosoly. Vagy kínos mellébeszélésbe kezdtek, hogy hát, igazán jók a papírjaim és a gyakorlatom is optimális, de ..., és itt jött valami nagyon átlátszó kifogás, vagy azt mondták, majd értesítenek, és azóta is értesítenek... Kép
Végül cégen belül sikerült áthelyeztetnem magam egy újonnan induló csapatba, ahová nagyon kellettek az önként jelentkezök. Gondolom úgy voltak velem, hogy legalább a csapat beindulásában még közre fogok müködni... Kép
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam, csak azt akartam kihozni belöle, hogy új munkahelyre már eleve fel se vesznek, ha kinézik belöled, hogy hamarosan babát akarhatsz majd. Viszont a régi munkahelynek szerintem tudomásul kell vennie, hogy ha már egyszer alkalmazott egy fiatal nöt, akkor benne van a pakliban, hogy az esetleg szülni fog...

Márti
Márti

Sziasztok Lányok!

Nekem a fönököm nagyon megértõnek tünik,mert neki is van két kicsi. A személyzetis egybõl azt kérdezte: mikor jövök vissza?
Nem tudom, hogy ez jó vagy rosz, de úgy tünik a helyettesítésemet cégen belül akarják megoldani.

Vica
tvica

Sziasztok!
Nekem még nem tudják a munkahelyemen, csak egy-két közvetlen kollégám. Egyelöre nem is akarom elmondani, éppen átszervezés van, nem akarom, hogy hátrányosan érintsen a dolog. Nem attól félek, hogy kirúgnak, mert az nem fordulhat elö (most már törvényileg sem), hanem hogy kihagynak minden jutalomból, béremelésböl stb.

Eszter
eszter

Sziasztok!
Megjöttem az orvostól. 8-ra mentem és fél 11-kor végeztem. Azt hittem soha nem kerülök sorra. Voltam UH-on is ahol megnéztem a monitort és az orvos aranyosan megmutatta, hogy hol van a keze. Olyan megható volt látni. Egyébként férfi ököl nagyságú és a fejecskéje 25 mm.Aztán az orvos rákszűrést csinált. Azt mondta szépen fejlődik a baba és szép az UH is. Ezek után kiderült, hogy a sógórnőm aki pont mára van kiírva ma császárral fog szülni és bent is maradt. Ugyanahhoz a doktornőhöz járunk és a dokinő megkérdezte nem várom e meg amíg megszületik a baba.
Mónika

Sziasztok Lányok!

Találtam egy klassz honlapot védönö kérdésben: [url=http://www.mosoly.hu/gyerek/terhes.html" TARGET="_top]http://www.mosoly.hu/gyerek/terhes.html[/url]

E szerint az elsö terhes tanácsadás a terhesség 9-10. hetében ajánlatos, és klasszul részletesen leírja, hogy mikor milyen vizsgálat az esedékes. Érdemes megnézni szerintem!

Márti
Márti

Szia Helga!
Nekem van már kiskönyvem, mert elmentem a fogadóórára és akkor a védönö kiállította. Tanácsadásra csütörtökön megyek majd elöször. Nem tudom, hogy a védönö fog e kijárni lakásra látogatni de szerintem nekik ez kötelezö.

A vitaminokról: Én is az Elevitet szedem. Lehet, hogy ez is okoz egy kis hányingert de nekem csak a székletem fekete töle. Szerintem sok olyan vitamint pótol amit az anya nem vesz magához és a babának szüksége van rá.
Egyébként sajnos ma megint kétszer hánytam és tegnap este is nagyon rosszul voltam csak kovályogtam a lakásban és szédelegtem. Nem tudja valaki biztosan mikor mulik el ez a hányás?
Aki nincs rosszul csak azt tudom mondani nem tudja miröl marad le mert én szivesen cserélnék vele akár 1 napra is. Puszi (:
Mónika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?