Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Norci: ha jól olvastam régebben, nektek van felesleges költözködésre jó dobozaitok???? Mert, ha igen, mi nekünk nagy szükségünk lenne pár dobozra. Azért haladunk lassan a pakolással, mert nincs dobozunk.
Én a játszón általában teljesen megrökönyödök, ha valaki bunkó és az elsõ pillanatban nem is tudom, hogy reagáljak, aztán, mikor nagyon eldurvul a helyzet közbelépek, egy egyszerû, határozott: na ezt légy szíves ne csináld!-dal helyre teszem a gyereket. Általában az anyukák is idõben rászólnak a gyerekekre, ha mégsem én sajnos gyáván inkább elmegyek máshová, nem szeretek konfliktus közelben lenni, mert nagyon csúnyán tudok veszekedni és nem áll jól nekemKép Én is észrevettem, hogy a legtöbb probléma a pados anyukákkal van, akik nem játszanak a gyerekeikkel. Ami a legviccesebb, ha a játszón van pár jó fej apuka, és néhány pados anyuka és pl. te, aki ugyancsak játszik a homokzóban. Húúú, azok a megvetõ pillantásokKépKép, amiket ilyenkor kapunk!Kép Én nem bírom ki, mindig elkezdek dumálni valakivel, a legszórakoztatóbb, mikor a büszke apuka számol be a gyermekérõl és én konkrét adatokat kérdezek (hány kiló, mikor eszik, mennyit, mit, hány oltáson van túl), na ilyenkor nagy szemekkel válaszolnak vissza: jaj ilyeneket én nem tudok, csak az apja vagyok! Kép Úgy irigylem ezeket a pasikat! Az én férjem sosem megy sétálni DórivalKép

Ma rizses lecsót fõztem, Dóri imádja, ajánlom mindenkinek!

bogancsi: mi van Tomival?

Márti: ugye ez a hidegfront nem inditotta el Vilkát?

Talihelynek tavaly is ajánlottam a Hegyalja út melletti (8-as busz vonalán, a Erzsébet-hídtól 10 perc busszal) kis strandot, 28 fokos viz, kis büfé, zöld-árnyékos terület, belépõ egész napra felnõttnek 750,-Ft. Ha nagy meleg lesz, egyszer szervezhetnénk oda a talit. Na van kedvetek?Kép

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Beugrottam, hogy elmondjam, hogy VÉÉÉÉÉÉGRE valahára van egy új fogunk! KépKépKép Immáron a hetedik, így, 17 hónaposanKép A várakozással ellentétben nem az alsó 2-es metszõk közül jött ki valamelyik (ami most kerülne sorra), hanem a bal fölsõ rágó... illetve csak a külsõ fele, a belsõ felét még homály fedi...
Ezek szerint Csengét utánozza le Bácu fogzásban, mert Õ is kihagyta a 2-es alsó metszõketKépKépKép

Zsu, részemrõl a strandos tali mehetKép!

A játszótereket, a hozzájuk tartozó vadorzó gyerekekkel és szüleikkel ne is mondjátok, ma egy kölyök úgy nekiment motorral az én békésen bébitaxizó gyerekemnek, hogy az beborult a bokrosba... A kölyök anyja persze sehol, úgyhogy nevelõ jelleggel elmondtam az egyébként legalább 4 éves gyereknek, hogy ne lökdösse fel a nála sokkal kisebb gyereket, mert nem leszünk jóban...

Laura, Kép, a fodrász elmehet a sunyiba... mondanám, hogy gyere az én fodrászomhoz, de tudom, Neked az messze lenne...

Cory, hajrá, még nincs minden veszve!!!

Na megyek, játszani kellKép

Cupp mindenkinek,
Beja
beja

Andi!
Kép azért volt, mert u.olyan babakocsijuk van.

Solya!
Nem bántottál. Azóta ma azaz anyuka látta, hogy lehet a gyerekkel játszani, és beült a homokozó szélére, onnan dirigált. Mikor Vili meg rángatni kezdte a pólomat, meg ütni a mellemet, akkor "így követeli, már ideje lenne leszoktatni, hány éves?" erre én "szerintem majd õ leszokik ha leakar", erre már csak azt mondta, hogy "de mi lesz ha lesz foga", mondom 7 foga van, na itt befejezte a beszélgetést.

Zsuzsi!
Igen nekünk vannak dobozaink! Sõt ha meg lesz a polcozás a dolgozóba és végre kicsomagolunk teljesen (igaz több mint egy éve költöztünk) akkor két jó nagy dobozfelszabadul.

Szerintem a strandos tali szup ötlet, én benne vagyok!

A derekam megint megroppant Kép Kép alig tudok mozogni és a sírógörcs kerülget, minden mozdulatnál és egyedül vagyok Vilivel, szerencsére elaludt!

Ma jó sokat írtam, úgy hogy befogom.

Norci
norci

Ja még annyit!
Zsuzsi!
Vitya ritkán de szokott kettesben játszóterezni Vilivel, ill. hétvégén hármasban megyünk és õ még az adatokat is tudja! É méri mindig Kép

Norci
norci

Sziasztok!!!

na, csak megkerültem. Solya bíztatott, dugjam már ide az orrom.
Ne haragudjatok, de annyi minden történt velünk, hogy nem nagyon tudtam követni a dolgokat. Ígérem, behozom most már a lemaradást, és visszaolvasok majd mindentKép

Szóval: voltunk vírusos torokgyulladásban, az épp elmúlt, jött a 3 hét karantén, mert voltunk egy bárányhimlõs gyereknél (Õ is másnapra lett az), aztán Apukám nagyon - nagyon beteg lett, naponta izgultunk hol ezért hol azért. Most az eredeti betegségbõl (súlyos tüdõgyuszi) kigyógyították, de sajnos találtak nála egíy nagyon csúnya élethosszig tartó vírusos betegséget amit gyógyszerszedés mellett ugyan évekig tartani lehet, úgy, hogy semmi baja, de nagyon pontos gyógyszerbevételt, immunrendszer védelmet követel. Szegény Apu 60!!!! Kg. Egyébként a diós hízókûúrát én(is) írtam, Anyu ettõl hízott 8 kg-tKép Sajnos Apu ezt nem eheti, mert cukros.
Na, aztán most meg Peti megint összeszedett valamit, a bárányveszély lejárta után másnapKép Köhög, folyik (nem nagyon) az orra, hõemelkedéses. Erre én is elkaptam a köhögést + elõjött az alergiám. (már bocs a csúnya kifejezésért, de taknyom-nyálam összefojik).
Peti még mindig nem beszél, legújabb, hogy mindenre (autó, madár, - mi ez?, stb-re az mondja: Attta. Nameg megtanult édesen bólogatni. Igaz, mindenre. Kép Tudom, nagyon kicsik csinálják ezt, hát az enyém most. Szerintetek beszélni fog valaha is??????
Más: Képzeljétek, a PG/53 tesztem már 2 hónapja mindig nem jelzett peteérést, erre ebben a hóban nyálból csináltam, és pénteken gyönyörû páfrányos lett. El is kaptam Apát. persze elõtte megmutattam neki, hogy:-Na, ráérsz ma este Lucát gyártani? Örülök, mert késõbb akart, de most teljesen áment mondott ráKépKép
Szóval 13 nap és kiderülKép pici drukkot jóóó???????????

Ne haragudjatok, hogy eltûntem, de lelkileg kivoltam Apu miatt az elmúlt hetekbenKép

Puszi, és mindenkinek minden jót!

Az eltûnt Ladányi Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Köszi a játszóteres válaszokat.Kép Nyilván az a problémám, hogy amikor mi megyünk játszózni délelõtt, akkor 90%-ban egyedül vagyunk, ismerõsöm, barátnõm nincs a közelben,mások meg nem tudom hol vannak. Néhány babakocsissal össe lehet futni a lakótelepen, de alapból unszimpik. Szóval késõ délután kéne lemenni még egyet játszani, akkor szoktak is lenni, de én olyankor már tök hulla vagyok és nagyon antiszociális az idegenekkel. Úgyhogy ideje ráncba szedni magam!

BMárti
-4 kg az tök jó! Én még a nagy kánikulában sem veszítem el azt a fene nagy étvágyamat, akaraterõ meg nuku.Kép Ezen a téren is változtatnom kéne...

Norci
Gyógyokat küldök a derekadra KépKép, az ember nem is gondolná, hogy mennyire tud fájni.Kép

Laura
Én mindig úgy megyek fodrászhoz, hogy eszembe jut, és addig megyek, míg valaki el nem vállal rögtön. Egész életemben egyszer volt jó fodrászom, még Veszprémben a fõsuli alatt. Egy fiatal pasi volt és mindig nagyon meg voltam elégedve vele. Azóta is visszasírom. Ma kondi után voltam én is vágatni, ott helyben megkérdeztem a fodrászt, éppen szabad volt, és még tetszett is, amit mûvelt, így talán elhagyom ezt az ad hoc módszert.Kép

Zsuzsi
Strandban benne vagyunk, de nem 35 fokban, inkább kevesebben. Azt még szemrevételeznem kell, hogy melyik fürdõruhámban merjek megjelenni.KépKép Gyanítom, hogy a bikinibõl kibugyanna a cickóm.Kép
Azt hiszem Peti is AB vércsoportú, de nem gondolom,hogy ezért nem eszik bizonyos dolgokat, mást meg nagyon.
Játszóterezést illetõen irigyellek, hogy annyi barátnõd van, hogy neked kell beosztanod õket. Mi nem vagyunk pestiek, csak a párom tanult itt, így a régi jó barátok szépen eltûntek, nekem meg sok idõ kell, hogy barátként kezeljek valakit. Akik vannak is, azok ált. este érnek rá, már amikor ráérnek úgy havonta egyszer. Olyankor meg végképp nem játszóterezni hívom õket.Kép Barát témában nagyon kemény dió tudok lenni.Kép Nem sajnáltatni akarom magam, csak úgy kijött.
MOst nehogy tanácsokat adjatok, hogy hogy kell barátokat szerezni!Kép

Andi
A babakocsiban Peti sem marad meg sokáig. Ó, régi szép idõk!Kép

Norci, Beja
Gratula a fogakhoz!Kép

Márti
Mi volt a dokinál?

Edit
Nem irigyellek a hízókúráért, még akkor sem, ha lenne mit leadnom. Volt gimiben 2 olyan osztálytársam, hogy már gyógyszert szedtek, hogy legyen étvágyuk, tisztára csont és bõr voltak.Kép Egyébként egy kilót sem szedtek fel az alatt a 4 év alatt. A lány reggelire 6 zsömlét evett, mindig tömte magát, mégsem tudott hízni. Te is alapból vagy ilyen vékony, vagy most lefogytál? EZ a diós kúra keménynek tûnik...

Bocs a hosszért.
Üdv: Gorsi
gorsi

Kata
Apukád miatt:Kép
Gyógyok mennek ezerrel.Kép És persze a drukkok is!Kép)

Egyébként az én Petim sem bólogat és nem is beszél, bár az utóbbi napokban mintha próbálkozna.Kép Egyszer majd csak megszólalnak. Megkérdeztem a szülõket, hogy mi mikor kezdtünk el beszélni. Apa 2 évesen, én meg még késõbb. A tanulással meg sosem volt gondunk, ha esteleg ilyen aggodalmaid is lennének.Kép

gorsi

Sziasztok!

Gorsi: Köszi a gyógyokat, meg a drukkot, aranyos vagy!

A beszédrõl: Az vígasztal, hogy korán járt. De azóta "aggódom" amióta találkoztunk a homokozóban egy 22 hónapos leányzóval. A csajszi a Peti elé állt, és közölte: -"Tudom, hogy ez a Te lapátod, Peti, de most add ide, én akarok ásni vele" - lementem hídba. Odahajolok, mondom: -"Tessék, mit mondtál? - "süket vagy néni? Most minek mondjam el még egyszer???"
El se hittem. Kérdem az anyját, biztos 22 hónapos? (annyinak látszott egyébként, sõt, Petinél fél fejjel alacsonyabb) Kérdem, mióta beszél. Hát, már régóta, de egy évesen is már tõmondatokban.........

Tudom, hogy ez kirívó eset, de ledöbbentem....

Megyek, mert Peti hiányol az altatásnálKép

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Laura!Köszi az ötletet és a leirast,még gyüjtöm hozza az erôt!KépNem tünik olyan keménynek,de lehet,hogy a diot egy életre meg fogom utalni?!

Solya!Az az igazsag,hogy én mindig ilyen vékony voltam,most is csak 41 kilot nyomok.(160 cm)De amig nem volt Riki,ezt teljesen normalisnak tekintettem,vagyis ugy voltam vele,hogy ilyen vagyok,kész ez van,a munkamhoz ez még elônyös is.Viszont szülés utan par honappal megéreztem,milyen jo is az a par kilo plusz.Teljesen mas embernek éreztem magam!A tükörben végre egy normalis alkatot lattam,nem egy gebét!Sokan mondtak is,hogy milyen jol all az a par megmaradt kilo.Na,de aztan az is lement gyorsan!KépMost aztan tényleg csontvaz vagyok,mert az izmaim is eltüntek.Nem is csodalom,mivel egyaltalan nem hasznalom ôket,ahhoz képest,hogy elôtte mindennap mindenem at volt mozgatva.Szo szerint kint vannak a csontjaim.Borzalom.Kép
Nem beszélve arrol,hogy ugy kell kutatnom,keresnem,hogy itt holmit talaljak magamra.Végre kaptam fürdôruhat,amde bele gondoltam,hogy kimerek e igy menni emberek közé.Biztos mar kilométerekrôl lehetne hallani,hogy jövök,mert ugy zörögnek a csontjaim.
Raadasul itt ugy megbamulnak!Biztos gondolkodnak,hogy kije lehetek Rikinek,mert hogy az anyja nem,az tuti fix.Talan egy diak,aki szabadidejében bébiszitterkedik.
Persze,hogy nem érdekel,hogy mit gondolnak masok,de a lényeg,hogy én nem érzem igy jol magam.

Bocsi mindenkitôl,de most aztan kijött belôlem!

A kezemen nem hiszem,hogy elszurtak valamit,csak talan annyit,hogy egy szoval nem emlitette a doki,hogy tornaztassam e vagy sem,mennyire hasznalhatom,milyen mértékben fog gyogyulni.Szoval nem tudom,hogy ez most gyogyult e vagy sem.Gyanitom,hogy nem,mert ratamaszkodni egyaltalan nem tudok.

Bmarti!Igen,nekem igérted a kézsebészetrôl az infot!Kép
Remélem azért a szemedet nem csipte a sampon.KépGratula a -4 kilohoz!

Andi!Huuu,köszönjük az alommanokat,remélem hamar ideérnek.Kép

Laura!Ezért hagytam ott mar két fodraszt is,de az utolso alkalom volt a legdurvabb.Miutan nem az festett,akihez mentem,mert nem ért ra(övé volt a bolt és egy alkalmazott festett),ezek utan az alkalmazottak elmentek ebédelni és elfelejtettek visszajönni és én több,mint egy orat ültem festékes hajjal.Na,akkor betelt a pohar.
Az elôzô fodraszom pedig utalt délnél elôbb felkelni,ezért sokszor még az 1-re beirt vendégeihez se ért be.

Beja,Norci!Gratula az uj fogacskakhoz!KépKép

Kata!Apukad miatt.KépPetinek gyogyok mennek!KépKépKépKép
Kell valamit még tudni errôl a hizokurarol?Vagy ugy,ahogy leirta Laura,ugy minden stimmel?Anyukad meg tudta tartani utana azt a 8 kilot?

GOrsi!Alapbol ilyen vékony vagyok,de ez a 41 még nekem is durva!De nem igaz,hogy pont nekem nem maradt semmi fölösleg a szülés utan!Nekem van étvagyam,valamit mégis rosszul csinalhatok,ha igy lefogytam.

Marti!Hogy vagy?

Edit
edith16

Sziasztok!

Edit! A FocusMedtõl kaptam postán prospektust, de a konkrét kérdésemre még nem jött válasz.Kép
Pont azt akartam javasolni, hogy próbálj meg erõsíteni, hogy izmosodj! De persze gyerek mellett erre igen nehéz elég idõt keríteni.Kép
A viszketésgátlást köszönjük, szegénykém már szokta kérni, hogy hintõporozzam be neki.Kép Bár ma nem is volt vészes, mivel egész jó hõmérséklet volt!

Andi! Nõvérem is hasonló helyzetben volt pár éve, és szintén nagyon lefogyott. Azóta szült még egy gyereket és továbbra is írtó vékony, pedig kettõnk közül mindig õ volt az "erõsebb". De ilyen áron inkább maradok dagadt....KépKépKép

Laura! FodrászKép

Ma már a 44-dik napon jártam, párom úgy döntött, vesz egy tesztet. Persze negatív lett és a jó öreg Murphy rögtön mûködésbe is lépett, és délután megjött.KépKépKép
De így legalább rá tudok készülni a fiúgyártásra!Kép Hogy is voltak azok a praktikák?KépKépKép

Tényleg, nem láttátok véletlenül a Jakupcsek mai mûsorát? Az õssejtek levételérõl volt benne szó és ha jól értettem, tulajdonképpen mindenkinek jogában áll kérni, hogy levegyék, de mégsem lehet megcsinálni, mert nem megoldott sem a levétel, sem a tárolás. 300e Ft-ért Svájcban vagy Belgiumban tárolják 20 évig.

Zafi
zafi

Sziasztok!

Zafi, Laura, Zsuzsi, Andi: köszönjük a kérdéseket! Már 2 kencézéstõl is javult Tomi bõre, de a lényeg, hogy már szinte nem is viszket neki, pedig csak tegnapelõtt este adtam neki 1x Fenistilt. Persze jó radikális ez a kence: van benne Elocom és Burov Kép

Edit: akkor most nehezen fogsz hízni, ha folyton Riki után kell majd rohangálnod Kép Egyébként szívesen küldök kilókat magamról, csak nehéz postázni Kép Kép Kép

Laura: apa Kép Kép Kép fodrász Kép Kép

norci, Beja: gratulálunk a 7. fogacskához!!!

Ladányi Kata: Papádnak jobbulást kívánok! És persze Nektek si. És drukkok mennek ... Kép

Márti: mi van Veled??????????

Tomi annyira imádja a mobilomat, hogy már kezdett "szétfolyni" benne a nyál (bocs Kép ). Szóval felhajtottam neki egy mobilt, ami egyébként véletlenül pont úgy néz ki, mint az enyém, fekete-sárga. Kivettem belõle az elemeket (én gonosz anya) és most folyton telefonál Tomi. A füléhez teszi, mondja "halló". Amikor kérdezem tõle, hogy kivel beszél, azt mondja, papa Kép Kép Kép
Most épp a földön hasal és autózik berregve Kép

Juli tegnap reggel elutazott Mindszentpusztára, erdõ közepe, villany aggregátorral, víz kútból, õk fõznek... Remélem, túléli... Dani tegnap totál berekedve megjött a Balatonról, viszont nagyon jól érezték magukat. Zsófi ma reggel utazott el Sikondára, na ott legalább "emberi" körülmények vannak Kép
Apa viszont meglepetésként tegnap este hazajött!!! Ma van a 42. szülinapja KépEste felköszöntjük a fiúkkal! Csak még ki kell találnom valamit, ami finom, de fogyókúrás Kép Kép Kép

puszi: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Zafi, Beja: Tök jó volt olvasni, hogy ti is kisteót terveztek. Én tegnap voltam dokinál, de sajnos uh-ot nem csináltKép( De a 8. hétben vagyok, és decemberben fogok szülni, ha minden igaz!
Zafi:azt hiszem kajaban a fiuhoz lugos ételeket kell enni. Citromot es paradicsomot, de a babapont.hu -n jol le van irva.En is ott olvastam meg regebben.

Én egyébként kislányt szeretnék megint.
Sok sikert a probálkozáshoz, mikor mi elkezdtünk próbálkozni ,nekem is rögtön 35 napra jöt meg ,és a 3. hónapban jött össze.Kép

Tiduj
tiduj

SZiasztok!

Bocs, hogy mindig eltûnök, nem szándékos, csak annyit kell folyton rohangálni, hogy nem jut idõ a géphez ülni Kép az alvásigényem ugyanis újból nõtt - kb, napi 24 órára Kép

Doki: minden OK, azt mondta, még 1-2 hétig ne számítsak szülésre Kép, mikor kérdeztem, hogy ez lehet-e akár egy hónap is, azt mondta, lehet KépKépKép Én örülök neki, mert ugyan nehéz már a pocakom, de annyi mindent kell még csinálnom és annira nem vagyok még ráhangolódva, mintha csak az ötödik hónap környékén járnék Kép A baba még mindig lánynak tûnik, még mindig 2800 gr körüli (ez most másik UH gép volt), a combja 7 cm - nem rövidke ez nagyon??? - szóval, a doki szerint 3200 körül lesz, ha kb 2 hét múlva jön, 3400-3500, ha egy hónap, de szinte mindenképp kisebb lesz Árminnál (3650 volt)

Laura! A ruhák miatt ne irígykedj - már harmadjára mosom ki õket, de a vasalásig és az elrakásig nem jutok el Kép, így aztán Ármin jól megvizsgálja õket Kép - és mehet mind a mosásba megint Kép

Edit! De jó lenne, ha feltalálnák a zsírátültetést! KépKépKép Pompás donor lennék KépKép Az nem jó, ha sok vajat, tejszínt, édességet eszel? MOndjuk, nekem sajna a hideg víz is elég a hízáshoz Kép De jó, hogy jöttök sok idõre! Kép

Gorsi! Játszóterezés ügyben nagyon is megértelek - itt sincsenek túl sokan szimpatikus anyukák, kettõvel vagyok jóban - mindkettõ elköltözik még ehónapban Kép Golyók: nincs kedvetek jövõ héten nálunk ill. az Orczy kertben talizni? Akkor még én is láõthtnálak titeket szüólés elõtt - nekem naggyon jót tenne KépKépKép Naaaaa, léccilécci! KépKépKép

Cory! Van vmi új fejlemény? Azóta is nagyon drukkolok! És Csala munkája? Megoldódott, van már vmi?

Andi! Én is szívesen látnálak már titeket, meg meghallgatnám, hogy vagytok, stb - szóval, legyen taliiii! KépKépKép De tali nélkül is szívesen látlak titeket - és a többieket is! KépKépKép

Bogancsi! Férjednek boldog szülinapot! Kép Jó mozgalmas nálatok az élet! KépKépKép

Na, majd még folyt. köv., mert Ármin unja, hogy írok, inkább énekeltetni akar Kép Pedig róla is akarok még írni, olyan okos Kép egyre többet beszél és nagyon büszke vagyok rá! KépKépKép

Márti+Ármin+egyre inkább Vilka
márti

tiduj, Kép
gratulálok! Bár mi nem ismerjük egymást, én "új" vagyok itt! Kép

Kata, nektek drukkolok ezerrel. Én is lassan a középidõ felé járok, kérdeztem is apát, nem szeretne õ is egy Lucát? Kép
De nem Kép Ez van. Kép
nyugi: Mátém sem nem jár, sem nem beszél. Anyósom megnyugtatott: a párom 18 hónaposan kezdett járni és 2 évesen beszélni... Kép

bogancsi,
Tomi lehet, hogy Mátémmal is telcsizik néha? Akkor legalább tudnám, miért olyan magas a telefonszámlánk! Kép

Zafi,
fiúgyártáshoz: valami olyasmit hallottam valahol, hogy a fiúk pont középidõben, a lányok pedig korábban fogannak. ?! Mi csak gyermeket szerettünk volna, azt meg tudom hogyan kell. Kép

Edit,
hát. Nem akarok avatatlan prókátor lenni, de nem lehet, hogy tényleg tornáznod kellene inkább, mint hízókúrázni? Én pont az ellenkezõjével küzdök, bár már kezdem megszokni ezt a "nõies" formámat. Kép Szívesen küldenék én is neked. Mi közelebb is vagyunk egymáshoz! Kép Képzeld, a múltkor felpróbáltam egy 40-es nadrágot és nagy volt rám! Kép De tutira el volt méretezve! Kép
A kezednek gyógyulást. De nem azt írtad, hogy ez csak egy sima megerõltetés volt? Muszáj volt mûteni akkor? Bár mostmár tökmindegy. Kép Nem irigyellek! Tényleg, Te hogy fogsz tudni visszamenni dolgozni? Kép

BMárti,
hogy vagy?

Márti,
tényleg, hol vagy? Ne ijesztgesd itt a jó népet!

Sziasztok:
Solya
solya

MártiKép
solya

Sziasztok!

LadányiKata, szia! Tényleg, rémlik, mintha te írtad volna a méz-dió hízókúrát... Kép

Tiduj, szia neked is! Emlékszem ám rád régebbrõl! Kép Múltkor, amikor bejelentkeztél, annyira a magam bajaival voltam elfoglalva, hogy nem is írtam neked semmit.
Pocaklakóhoz gratula!!!!! Kép Kép Kép És gyere gyakrabban!

Andi: Zsófinak boldog névnapot kívánok! Kép Kép Kép

Nyuszimanó: neked is sok-sok boldog névnapot kívánok! Kép Kép Kép

Dzsili: mi van veled? Nem is olyan rég még minden este írtál!

Márti: örülök, hogy megkerültél, már én is kezdtem azt hinni, benntartottak a kórházban. (Én is krónikus alváshiányban szenvedek. Kép Apa édesen közölte, hogy nem baj, majd kialszom magam a kórházban. Kép Kép)

Sziasztok: Lauráék
p_laura

Sziasztok!

Beja!
Gratula az új fogacskához!Kép Ne is töröldj a rendhagyó sorrenddel, tudod Õk még nem olvasták a "nagykönyvet"!Kép

Norci!
Derekad miattKép, sajna egy rossz mozdulat és kész a baj. Tavaly óta nekem is elég gyakran van, mivel a párommal ketten cipeltük be az utcáról 2-300 db egyenként 18kg-os téglát az új házikónkhoz. Szerencsére másnapra a kedves szomszédaink 6-7 fõs brigádot szerveztek, így "pillanatok alatt" behordták a maradék kb. 1000 db-ot. Akkor a dokim nekem a FLECTOR gélt írta fel és elég jól bevált(bár szoptatás mellett teszt hiányában nem ajánlják).

Edit!
Sok sikert a hízókúrához, remélem sikerül valamennyit felszedned, hogy jobban érezhesd magad.Kép Az anyósom hasonló alkat mint te(jelenleg akár a 43kg-ot is eléri!), de párom is ilyen felépítésû. Rengeteg evés mellett alig marad rajtuk valami, sõt anyósomat már gyógyszerrel is próbálták hizlalni, aminek 1 hónap alatt mindössze 60dkg!!! lett az eredmény.
Bárcsak kivitelezhetõ lenne az, hogy "összedobjunk" neked néhány felesleges kilót...Kép

Kata!
De jó, hogy megint itt vagy!Kép Gyere gyakrabban! Drukkkkkkk a Lucához!Kép

Laura!
KialvatlanságKép azért remélem sikerül néha legalább jókat pihizned az is sokat számít.

Tiduj!
KépDecember!KépGratulálok!Kép

Zafi!
Drukk a kisöcsihez!Kép

Minden pocakodni vágyónak!(Látom egyre többen szeretnének kistesót.Kép)

Kistesó-project-hez a legtöbb orvos szerint:
KépKislány valószínû, ha
- a peteérést követõ napon vagytok együtt, mivel ilyenkor lassabb lányoknak több esélyük van
- viszont aznap érdemes többször együtt lenni, mielõtt tényleg "akcióztok". Mivel a fiúk gyorsabbak, így a tényleges "akcióra" már elfogynak és csak a lányok maradnak. Nálunk pont, így volt és Zsanink van!Kép

KépKisfiú valószínû, ha
- a peteéréskor (mensitõl függ, általában a 14. nap körül, de nálunk ez mindig a 16. nap) együtt vagytok
- de elõtte kb. 4 napig nem (de 4-nél több ne legyen, mivel ennyi idõ alatt lesznek a legfittebbek a fiúk, lányok)
Ez azért van így, mivel a fiúk gyorsabbak és, ha pont érett a pete, akkor õk érnek oda hamarabb. A következõ babucit, így tervezzük meg és meglátjuk bejön-e ez is? Ha mégsem, akkor lesz egy Lauránk is.
Hallottam gey diétás verzióról is de errõl nincs tapasztalatom. Összegezve a dolgot ez a módszer sem 100%-os, hiszen itt vagyunk mi is, akik ugyancsak beleszólunk a dologba. pl.: vannak olyan nõk, akiknek a PH-juk mindig olyan, hogy a fiúknak esélyük sincs a cél közelébe érni. Szerintem egy próbát még így is megér a dolog, de nem szabad nagyon komolyan venni! A "technikák"-on is múlik, de ott inkább a biztos célbajutás a lényeg.
Egy link, akit érdekel: Fiú vagy Lány?

Pussz
Szilvi + Zsani
sztigris

Konyhatündérek és mûszaki zsenik jelentkezését várom! Kép

már 2,5 éve megvan a robotgépünk, de eddig nem tudtam rávenni magam, hogy használjam. (Már tudom, miértKép) Most azonban Máténak már 4. napja nagyon laza a széklete. Mondhatnám hasmenésnek is, de mivel csak max. 3x van egy nap, és vasárnap usziban voltunk, ezért nem aggasztom magam. Kép
de a lényeg, hogy megpróbáltam használni a gyümölcscentrit, sárgarépalé végett. Mert azért mégiscsak próbáljuk meg megfogni azt a hasikát. Kép elõször lereszeltem. Hát, mire összeraktam... Megtaláltam a C-t, ráhelyeztem A1-et, vigyázva, nehogy B2 sérüljön és rájöttem egy csalafintaságra is, nevezetesen B3 és B4 ugyanazt takarja! Kép Persze ez még nem minden, mert a gyümölcscentrihez tök mások kellenek, de nem csüggedtem! Megtaláltam H szettet, kiválasztottam H1 szitát, H2 csavarnyát, öszeraktam, összenyomtam, ráhelyeztem, kattanásig betoltam... nem megy rá B2! Na mégegyszer! És mégegyszer! Kb. másfél órai sz*rakodás szült majdnem 1DL répalét! Kép

Na, mûszaki zsenik, eddig tartott az elõadás! Kép
Konyhatündérek: Hogy csináltok sárgarépalét????????????? Kép

Arra gondoltam megfõzöm a répát. De akkor nem szalad ki belõle a vitamin és az íze? Attól még jó lesz a lé?

Arra gondoltam, holnap kipróbálom a narancslé készítését is! Kép

Tényleg segítsetek, ha tudtok! :o
Köszi:
Solya

Ja és még valami! Mit lehet csinálni fél kg lé nélküli sárgarépa reszelékkel? Kép
solya

Sziasztok!
Hú, nem is tudom, hol kezdjem. Szóval nálunk jelenleg paradicsomi állapotok vannak, semmilyen gondom, problémám, negatív érzésem nincsen. Egyszerûen hihetetlenül boldog vagyok, imádok mindenkit és mindent. Normális ez??

Szóval akkor sorjában.
1. Tegnap voltunk az MMR oltáson meg itt HIB II-et is adtak (agyhártyagyull. ellen?) és megvolt a másfél éves státuszvizsgálat. Donci 81 cm (! csupán 5 cm-et nõtt 4 hónap alatt) és 10500 gramm (éhgyomorra, kaki utánKép). Az eredmény, hogy testileg totál a másfél évesek szintjén van, állítólag a cm alapján még nagyobb is, az apját örökölte, aki 196 cm magasKép Értelmileg, logikailag is másfél éves, sõt azt mondták a dokik, hogy sok tekintetben meghaladja a másfél éveseket. Szóval nemcsak én, meg a család gondolja, hogy szuper értelmes kissrácKép Hihetetlen tempóban tanul beszélni, összeírtam a szókincsét, ledöbbentem. Eddig nem is gondoltam, hogy kb 20-30 szót használ, ja és két színt felismer és megnevez: a pirosat és a zöldet, ismeri a testrészeket magán és rajtunk is megmutatja. Magát Dodónak hívja, apát már kb. 4 hónapja mondja, de végre én is nevet kaptam 2 hete: mammunak hívKép Ja kijött a 7. foga és most készülõdk a 8.-9. Játszóra már gyalogolva megyünkKép, kb egy hete megtanult futni, minden ülõalkalmatosságra megtanult felmászni és lejönni. A legfurább, hogy van, amikor keresem, és naná, hogy a földön, õ meg ül a fotelben, háta mögött egy kispárnával, kezében a távirányító és mesét nézKép, a kedvence a Pom Pom. Eszméletlen érzés.
Hú, nem akarok tovább itt ömlengeni, de hihetetlenül büszke vagyok rá!
Nos ennyi. AZ alvási gondunk megoldódott, csak akkor volt egyszer, már utólag rájöttem, hogy megijedt aznap este a bevásárlóközpontban, mert beszorult az autós bevásárlókocsiba. Azóta is alszunk rendesen, le se merem írni, hogy tegnap fél10-kor úgy kellett felébreszteni, hogy odaérjünk a dokihoz fél11-re. Eszik is, most tartunk ott, hogy maga is kanalazza az ételt, elég jól megy neki. Szóval nem vesszük észre a fogak jövésétKép

2. Bébirõl
Mi is jól vagyunk, hatalmas a pocakom, nagyokat rugdos már a bébi, holnap töltjük be a 21. hetet. Szerencsére minden eredményem tökéletes, remélem, így tényleg normál terhesség lesz ez a 2.Kép és idõre fog születni a babó.

Akkor most egy pár névreszóló dolog:

Laura!
Köszi a névnapi gratutKép (bár én szeptemberben tartom.., de azért jól esettKép)

Norci!
Én itt Finno.-ban tanultam meg, hogy semmilyen körülmények között nem szólok rá egy gyerekre, ha a közelben (látótérben) van az anyukája, nem az én feladatom. Itt szinte tilos a máséra rászólni. És bocs, ha bárkit ezzel megbántok most, de szerintem ez a normális.

Gorsi!
Miért nem mentek le többet a játszóra? Mi délelõtt is kimegyünk, délután pedig hármasban a párommal, de van, hogy csak õ megy ki Doncival. Párod nem tud lemenni, amikor már te fáradt vagy??

Beja!
Gratula Bálint 7. fogához! Mi is itt tartunkKép

Tiduj!
Hát így kell megtudni, hogy jön a kistesó?? Irgum-burgum. Semmi titokzatosság stb... Na jó, szívbõl gratula hozzáKép

Na mára ennyi, megyek kötniKép mindjárt kész a bébi overállja.
Pussz, Nyuszimanóék
nyuszimano

Solya!
Csak a "felesleges répához" van ötletem: joghurt(kefir) + ízetéssel fincsi salátát csinálhatnál belõle.
Vagy reszelhetnél hozzá almát + citromot facsarva hozzá jól összekeverve szerintem ehetõ kajcsi válna. Nekem sokáig ilyet kellett ennem a betegségem miatt és így a végén sikerült az általam úgy úúúúúútált nyersrépát letuszkolnom.

Szilvi
sztigris

.. ezt most találtam:
[url=http://www.korridor.hu/cikk.php?cikk=100000059543" TARGET="_top]http://www.korridor.hu/cikk.php?cikk=100000059543[/url]

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Beja! Gratula a fogacskához!Kép

Norci! Értettem ám!Kép De Luca babakocsiján már nincs játék, azért tetszett neki jobban Vilié.Kép

Laura! FodrászKép Nem véletlenül jutokén el olyan ritkán fodrászhoz...
Zsófi nevében köszi a névnapi jókívánságokat!

Bogancsi! Örülök, hogy Tomi pocakja javul.Kép
Zsófidnak boldog névnapot!Kép Párodnak boldog születésnapot!Kép

Tiduj! Még egyszer gratula a kistesóhoz!Kép

Márti! Örülök, hogy minden rendben a babával. Nem baj, ha kisebb, mint Ármin volt, majd megnõ idekint.Kép Az utolsó pár hétben még nagyot tudnak ám nõni!
Ha ráértek jövõ héten, szívesen meglátogatunk! Szólj, hogy melyik nap jó Nektek!

Nyuszimanó! Jó volt Téged olvasni, nagyon örülök, hogy ilyen boldog vagy!Kép Donci nagyon ügyes már!
Azért én is boldog névnapot kívánok, nem baj, ha szeptemberben tartod.Kép
Más gyerekét én sem nevelem a játszón, elég az én kettõm.Kép

Solya! RépaléKép A maradékból egyet nem csinálnék, az a répefõzelék, azzal ki lehet üldözni a világból.....
Ami eszembe jutott: mi nagyon szeretjük a reszelt alma-cékla-répa keveréket kicsi citrommal, esetleg mézzel.

Zafi! TesztKép Kistesóhoz nagyon drukkolok!KépKép

Ladányi Kata! Neked is drukkok Lucához!Kép

Mennem kell, megkelt a tésztám...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat.Kép
Próbállak titeket olvasni, de eszméletlen milyen sok olvasnivaló gyülik itt össze!

Solya:miért nem veszel kubu-t? Bocs nem tudom mekkora a babád, de Tildus imádja. Hasfogásra pont jó a banános. Vagy sima sütötöklé az is jó és lehet kapni.

Nyuszimanó: olvastalak a friss kismamában is. Örülök ,hogy jól vagytok! A távirányító-t nálunk is tildus kezeli, sõt ha nem találom, akkor vele kerestetem meg, mert tuti õ teszi el. Fõleg a konyhaszekrénybe szokta pakolni a telefonommal eggyütt.

Ha hétfõn estleg kint taliztok valahol, akkor lehet hogy csatlakozom hozzátok!

Tiduj
Tiduj

Nyuszimanó!
De épp az anyukáját kerestem. Amúgy tökéletesen egyetértünk.
Örülök, hogy jól vagytok

Tiduj!
Gratuls itt is.

Többit majd késõbb
Norci
norci

Tiduj,
Máté már elmúlt egy éves és imádja a Kubut, de azt itt Németországban még nem láttam. Ill. a Hipp és egyéb bébiitalokból nem találtam sem csak sárgarépást, sem csak sütõtökös ízût. És mostanában iszonyú rossz idõ van, 10-12 fok, állandóan esik, így még el sem tudok indulni a két gyerekkel a városba, ami innen, ahol lakunk egy kisebb túra, vagy busszal kell menni. Hát ezért. Kép
Egyébként semmi baj! Kép
Solya
Sára

Még véletlenül sem Sára vagyok, csak valami idétlen gondolat vezérelt, mikor Sára nevét írtam az azonosító helyére! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

bogancsi: Boldog szülinapot a férjednek Kép

Márti: játszótér ügyben nálunk is az van, hogy akivel végre jóban leszek, azok elköltöznek Kép
Csalának állása még nincs, de végre vannak interjúk. Egyetemen egyenlõre semmi új.

Nyuszimanó: én sem szoktam más gyerekére rászólni, de a fickómat nehéz visszatartani Kép Na, jó, múltkor rászóltam egy kissrácra, mert a csúszda tetejérõl szórta a homokot a Balu meg a Luca fejére. Ja, mindezt szélben, anyuka a világ végén volt.

Márti: mi is szivesen meglátogatunk Kép A csütörtök necces, meg egy kicsit a kedd, de az megoldható.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

"Kedves" volt tegnap az akupunktúrás doktornéni, minden gondunkat vállrándítással megoldotta. A vegetáriánus Unoka-Sógornõmmel közölte, hogy egyen húst, annyit (amennyi a 600 kcal-ba belefér) nyugodtan megehet. Õ szegény próbálta magyarázni, hogy de õ nem szereti a húst, mire a Doktornõ közölte vele, hogy sebaj, attól csak hatékonyabb lesz a fogyókúra. Kép Utána bementem én, elmondtam a gondom a kalóriák számolgatásával. Azt felelte rá, hogy csak az alapanyagokat kell megmérni, utána a kész kajamennyiségbõl már ránézésre meg lehet saccolni, hogy hány százaléknyit ettem meg én. Mindezt olyan kis kioktató hangnemben, mint aki már rohadtul bele van fáradva, hogy mindenki a kifogásokkal jön. Kép Az meg fel se tünt neki, hogy a papíron, amit odaadtam, hogy mit és mennyit ettem az elõzõ 2 napban, én kéttizedes pontossággal számoltam. Kép Ja, ha saccolni elég... Az bezzeg feltûnt neki, hogy Nestlé Fitnest reggeliztem, rögtön le is szúrt érte. Mit képzelek, mûzlit tilos. Néztem bután, hogy a gabonapehely mióta mûzli?! Hiszen ezt a terméket ugye pont azzal reklámozzák, hogy simán karcsú maradok! De a Dr.nõ szerint majd ehetek ilyet, ha már karcsú leszek, és az akarok maradni. Kép Ja, és ami tilos, az azért tilos, mert nem mindegy, hogy mit mivel eszünk, vagyis akkor is tilos, ha beleférne a 600 kcal-ba. Kép Tele van a szamóca mintás napozóm! Laura, ha nem fogyok ettõl a kúrától a 3,5 hét alatt legalább 10 kg.-ot, a következõre tényleg hozzád nevezek be! Te ugye legalább majd megértõen bólogatsz, ha panaszkodok?! Kép

Bocs a panaszáradatért, tudom én, hogy senki se állt fegyverrel a kezében a hátam mögött, és nem kényszerített a nagy tábla csokik befalására. Szóval a magam hájának voltam a kovácsa, most meg itt a fekete leves. Kép Csak jól esik panaszkodni...

Na, húzok olvasni, jó sokat írtatok tegnap délelõtt óta! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Andi! Hát igen, nagyon nem mindegy, mitõl fogy az ember. Kép
Zsófinak mi is boldog névnapot kívánunk! Kép

Bogancsi! A te Zsófidnak is boldog névnapot kívánunk! Kép

Norci! Megkaptam az e-mail-edet igen, nagyon köszi az infókat és 5leteket! Kép
Vilinek gratula az új fogacskához, és giga-gratula az átaludt éjszakához! Hogy én milyen irígy vagyok érte... Kép Na meg a még ültödben is leesõ nadrágért is... Kép

Laura! dehogy sértõdtem meg! Csak azt furcsáltam kicsit, hogy pont azt írtad, amit én saját véleményemként a doktornõ válaszával együtt leírtam korábban. Persze amennyit én írok, nem csoda, ha egy-két infó elsikkad belõle. Kép Életem Párja azt mondta a minap, hogy dagályos vagyok, és azért nem figyel oda rám, mert annyit beszélek, hogy képtelenség mindenre odafigyelni, amit mondok. KépKépKép Lehet, hogy igaza van... KépKépKép
Az akupunktúráról még annyit, hogy amikor az Unoka-Sógornõm jött az 5lettel, akkor még nem tudtam, hogy önerõbõl is menni fog a fogyás. Akkoriban valahogy olyan reménytelennek tûnt a helyzet. Aztán mire idõpontot kaptunk, és járni kezdtünk, én már leadtam a 4 kg.-ot. Ha akkor kellett volna dönteni, már nem kezdtem volna el a kúrát, de addigra ugye már megígértem, hogy megyek vele, és így felváltva tudunk vigyázni egymás gyerekére, amíg a másik benn van.
Tényleg 15 kiló volt a kitûzött cél, jól emlékszel. Kép Abból 5 már lement, ha ez a kúra jól sikerülne, akkor nem is maradna túl sok.
A fodrászon nem csodálom, hogy felhúztad magad, én se mennék oda többet, az tuti. Kép

Zsuzsi! Az én párom mindet tud Lacikáról. Kép Lehet, hogy tényleg túl sokat jár a szám?! Kép

Ladányi Kata! Jó, hogy újra itt vagy! Kép Hajrá Luca! Kép

GOrsi! Az étvágyamat én se veszítettem el, még így, a szurkálás hatására se. Kép Persze csak a 3. szúrástól ígérték, hogy tuti lesz a hatás, úgyhogy nagyon várom már a holnapot.

Edit! Kézsebészrõl küldtem mailt! Bocs, hogy csak most...
Nem csípett a sempon, csak valahogy fura szaga volt... Kép

Solya! Jól vagyok, köszönöm. Szédelgek az éhségtõl, a délelõtti nagy sétálásból azt hittem, haza se tudok vánszorogni, akupunktúra RULEZ... KépKépKép Na mndegy, három hetet fél lábon is kibírok, utána meg irány a strand! Kép
Sárgarépalét én még soha nem csináltam, de ha kedvem támadna hozzá, azt hiszem, húznék a boltba Kubu-ért. Kép Persze nem is vagyok konyhatündér... Kép Nekem is volt gyümölcscentrifugám, nem volt vele gond, néhány óra alatt össze lehetett rakni, de elmosogatni... Egyszer használtam csak életemben. Váláskor nagylelkûen a volt férjemnél hagytam... Kép

Nyuszimanó! Gratulálok Doncihez! Tényleg nem semmi, amiket tud! Ismerem az érzést, amirõl írtál. Amikor jön Lacika szépen kétlábon be a konyhába, mindig elkap valami furcsa, torokszorító boldogság, hogy Istenem, milyen nagy és ügyes már az én fiam! Kép

Pont végig értem, mire Lacika felébredt! Hû, mekkorát aludt ez a gyerek! Kép Éjszaka aludna ilyen mindenre elszántan!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

De jól esik, hogy ilyen kedvesen fogadtatok (vissza)Kép
Hûûû de sok mindent írtatok...
Az egyik, amin nagyon meglepõdtem, hogy Nyuszimanó Doncija milyen ügyes már! Nem csoda, hogy büszke vagy rá ! Lehetsz is!
A fodrász dologhoz hozzászólva, hááát nagyon felháborítónak tartom. Pocakos koromban én nem tudom miért, de vonzottam a dilis öregeket. 8-9 hónapos várandós voltam, a 99A busszal jártam dolgozni szinte végállomástól végállomásig (25-35 perc) Kispesttõl megy át a Blahára végig kanyargós, macskaköves utakon. Meg hát ugye, bár nem vagyok fajgyûlölõ, de hát etnikus környéken. Na, mondani se kell, az összes öreglány engem szúrt ki, és b*szogatott, hogy adjam már át a helyemet....de hányszor!!!!!! Egész addigi életem alatt mindig átadtam, hát várandósan ülni merészeltem !!!!!!!!!!!!!!! Volt hogy tele volt két kezem virágokkal (Vittem be a lányoknak az asztalokra 10 csokor mezei virág, - amit a nénik árulnak az aluljáróban), + a kajásszatyrom + a táskám (amire nem árt vigyázni ugye ezen a buszon), és akkor felrángat az öreglány, körülöttem meg békés tizenévesek fapofával üldögélnek tovább....na nekem ez tett be.
Játszótér: Itt elég lepárk a játszóterek, azaz idétlenül vannak megcsinálva, mert mindegyik homokozó beton lapokkal van körbevéve, és persze a csúszdáról ha leesik a létráról egy gyerek, pontosan oda veri be a nyakátKép Nem tudom, miért nem lehet gumiabroncsokal körbevenni....
Egy jó játszótér van viszonylag, de az meg szintén nem az igazi, mivel tartozik hozzá egy nagy fobcipála, ahová a játszótérrõl vezet le egy széles lépcsõsor. Persze, közte kerítés nincs. 1.) a motorozó, rohangáló "korunkbéli" picik egy pillanat alatt leesnek azon a lépcsõn. 2.) nem egy alkalommal, a homokozó picik füle mellett süvített el a focilabda. Na, az anyukáklról ne is beszéljünk, szörnyû sznobok. Kialakult ott egy klikk még a múlt évrõl, amikor még babakocsiban "szellõztették" a kölköket, és dumáltak. Na én már kívülállónak számítok, hogy idén mentem elõször. Volt, hogy oda merészeltem melléjük ülni a homokozó szélére, abbahagyták a beszélgetést, és csak néztek ki a fejükbõl. Ha kérdeztem, igen-nemmel elintézték. Ha Peti ráült a gyerekük motorjára, én direkt megkérdeztem szabad-e hát nem azt mondtákl volna, hogy igen, hanem húzták a szájukat. Igaz, kezdenek beletörõdni, hogy ott vagyunk, mert szerencsére a gyerekek nagyon szeretik Petit. Megjelenünk, és rohannak, hogy Peti!! Peti!!!!! Érdekes, fõleg a nagyobb kislányok, de már sok barátja van. Azok az anyukák már kezdenek megszokni.

Jajj, de elszaladtam, Csabi magának kapcsolta be a gépet, most morog, hogy mi lesz már?????

Puszi, jövök még!!!!

Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Mindenek elõtt köszi-köszi a gratulákat a 7. foghoz, de már gratulálhattok a 8.-hoz isKépKépKépKépKép Ugyanis kijött a jobb fölsõ rágó egyik pici csücske isKépKépKép Véééégre, vééégreKépKépKép

Márti, de jó, hogy megvagy, örülök, hogy minden okés, és hogy még kapsz pár hetet a bébitõlKépKépKép

Cory, ugye jól vagy ebben a nagy sürgés-forgásban?

Laura, Apuka nagyon kedves...Kép Ha tudnáKép Nem? Kép

Nyuszimanó, de jó, hogy írtál Te is írtál már végre, Donci irtó édes és okos nagyfiúKép Nyáron jöttök haza?

Tiduj, attól függetlenül, hogy a dokid nem csinált UH-t, máshova nem kell UH-ra menned? Több kórházban úgy szokták, hogy UH-ra külön berendelnek... Maradtál egyébként a Kútvölgyiben? És tornázni fogsz járni a MÁV-ba? Zafival mi járunk még mindig, és olyan anyukák is járnak, akiknek már van bébijük és várják a következõt! Gondold megKép

Lányok, hogy én ezeket a pocakokat hogy irigylem! Kép

Zafi, én úgy tudom, hogy a fiúhoz sósan kell enni, ezen kívül semmi tej, tejtermék, igyál sok teát, ne egyél tojást, egyél sok banánt és gombát, ne egyél diót, mogyorót, mandulát, egyél mézet, ne egyél csokitKépKépKép Ezt most hirtelen a Nõk Egészségkönyve c. mûbõl vettem, de oda van írva, hogy azért ez nem garantált... ja és hogy miért Te egyed és ne egyed mindezeket és nem a párod, azt nem tudomKép Biztos a táptalajt alapozod meg így fiúpártiraKép

Na megyek, vacsi-time...

cupp mindenkinek,
Beja + Bácu
beja

SZiasztok!

Ezt már nem hiszem el KépKépKépKépKép András 39 fokos lázzal, szinte ájultan fekszik és halálán van, + hasmenésKép Árminnak (egyelõre) "csak" hasmenése van - én meg halálosan álmos és fáradt vagyok, de hát nem lehet nem ápolni õket... kérek tõletek egy nagyon nagy hegynyi gyógydrukkot! Szeretném, ha õk mihamarabb meggyógyulnának Kép és azt is, hogy én ne kapjam el Kép

Egyébként ma ismét nagyon "kismamásan" viselkedtem: összetörtem véletlenül a fél konyhát (bögre, üvegreszelõ, pohár, tányér KépKépKép)

Volt itt egy barátnõm a 3 hónapos babájával: Ármin kishíján "kidobta" õket: topogott, a fejével és a karjaival integetett, hogy a baba persona non grata nálunk Kép, aztán, mikor mutattam, hogy a mi kisbabánk a pocakomban lakik, de hamarosan megszületik, szopizni fog, stb - na, akkor uolyan hevesen ellenezve a dolgot mutogatott a hasamra is. Mikor a barátnõmék elmentek, vigyorogva széttárta a karjait és azt mondta: "hááát???!" KépKép

Egyébként nagyon szépen mondja, hogy autó Kép, tudja, mit mond a cica, kutya, tyúkocska, kacsa, elefánt, hal, Árminka (ezt András tanította neki anyák napjára, hogy Árminka azt mondja: mamama KépKépKép), tudja, hogy kell szimatolni, hogy zúg a mosógép, hogy borotválkozik Apa, hogy megy a vonat, hogy szirénázik a mentõ... KépKépKép Nagyon élvezem, hogy ilyen édes! KépKépKép

Tiduj! Ismeretlenül is gratula a decemberi babához! Kép

Márti+a rokkant banda
márti

Sziasztok!

Márti
Szívesen megyünk.Kép A szerda és péntek délelõttöt leszámítva ráérünk.

Nyuszimanó
Apa este 7-fél8-ig dolgozik, de hétvégén is elég nehéz rávenni a sétára, a játszóra meg végképp nem.Kép Mondjuk a minap beszéltük, hogy néha igenis menjenek le kettesben, elvégre õ még nem is látta Petit homokozni meg ilyesmi.
Örülök, hogy jól érzed magad!Kép Doncinak pedig gratula, hogy ilyen ügyes, nagy, szép, stb.Kép

Tiduj
Ez tök jó! Boldog terhességet kívánok!Kép

Beja
Gratula a nyolcadikhoz is!Kép

Henke
Hol vagytok?

Kétségbe ejtetek ezzekkel a fiús-lányos kajákkal.Kép Én mondjuk nem hiszek ezekben. Inkább nem is nézek utána, hogy mit kéne ennem, hogy lány legyen, mert aztán csak magamat okolhatnám, hogy megint fiú lett. Én egyszerûen csak bízom benne, hogy leányzó lesz és kész!Kép

gorsi

Márti
Nagyon nagy adag gyógy a családnak!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Gorsi
gorsi

Márti!
Extra gyógyok a fiúknak!KépKépKép Drukkolok, hogy Te ne szedj össze semmit!
Okos Árminkának nagy puszi a kobakjára! Kép

Beja! Újabb foghoz gratula!Kép Holnap jön a következõ?Kép

Luca ma csokistejet vacsorázott, sógornõm hozott csokit a lányoknak. Azóta is ragad a cicim.Kép

Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Derakam, ill. a keresztcsontom miatt még mindig kripli vagyok Kép valamit javult mivel itthon volt Vitya, így nekem nem kellett megemelnem egyszer sem.Valamit javult de katasztrófa, reggel a sírás is rámtört, hogy képtelen vagyok így ellátni a családomat Kép

Márti!
Extra gyógypuszik és extra gyors gyógyulást! Nem tudsz valkait beszervezni, hogy ápolja a fiúkat? Drukkolok, hogy ne kapd el!

Andi!
Csokis tej Kép itt röhögök. A játékot kölcsön adjuk Lucának, Vili úgy sem játszik vele, csak a fél játszótérb Kép .

Beja!
Gratulálok az új fogakhoz.

LadányiKata!
Nektek is drukkok és gyógyulást!

Ma itt volt barátnõm a 3 és fél hónapos kisfiával, Vili meg kiabálta neki végig, hogy "baba".

BMárti!
Akkor nem is idegesítelek hogy megint átaludta az éjszakát (4. éjszaka) és u.an felkelt reggel 1/4 7 - kor szopizott, de aztán fél kilencig aludt Kép (este valamivel 9 után aludt el) és emellett napközbn is aludt 2 órát + egy felet!
Fogyokúrához drukk!

Solya!
Reszelt répához: én saláttának szoktam felhasználni: répa, fejes saláta, párolt morzsolt kukorica, apróra vágott hagyma, kockára vágott hámozott alma, és zöldség még amit szeretek meg épp találok itthon, pici salátafûzer (mostanában leginkább görögsaláta fûszer) olivaolaj, mustár citromlé ezekkel összekeverem tálaláskor tejföl rá és sült húsokhoz nagyon jó kis köret pl. a rizs mellé (bár nálunk van, hogy a rizs el is marad).
Gyümölcscentrifugám még nincs, mert még nem hoztam el a tesómtól.

Cory!
Játszótér. Mi mostanában már kora délelõtt megyünk és késõ délután, Vili is kezd csak dél körül kidõlni, mehetünk együtt és mi nem költözünk el mostanában.

Lányok!
Ti mit adtok a picurnak vacsorára? Kb hétfõ délután óta Vili eszik egy csomót megint, csak a pépeset nem. Így utólag már tudom, hogy Vilinél a pocakfájás okozta az éjszakai cirkuszok zömét, így elég bátortalan vagyok. Nem szívesen terhelem le a pociját, így csak tejpépet mertem neki adni (azt szívesen is eszi), de van valami ötletetek?
Elõre is köszi.

Norci
norci

Solya saláttának=salátának
meg bocs mindenkitõl a sok hibáért

Norci
norci

Annyit írtatok, hogy nem tudtalak elolvasni benneteket! Kép

Márti: sok-sok drukk, nehogy elkapd! Gyógyítgasd õket, aztéán mikor tudsz, pihenj!

Lányok, egy kérdésem lenne. Úgy látszik ez a mai nekem a kérdések napja! Kép Nektek is szokott fájni a peteérés? Mert most másodszor érzem, de nagyon.

köszi
Solya

És ha már nem tudom töltögetni az albumokat, hát frissítettem a profilt. A múlt héten egy Affenberg nevû helyen voltunk - németesek elõnyben Kép - ahol szabadon mászkáltak a majmok. Ott készült. Én idétlenül vigyorgok, Sára kissé lelohadt, Máté arca pedig nem látszik, de azért jó a kép. Kép
solya

Sziasztok!

Solya! Igen, Nekem szokott fájni.

Norci: virsli, tejbegríz, bundáskenyér, vajas-lekváros kenyér. ezek a menõk nálunk vacsira.

Puszi: LadányiKata

ui: Olvastátok, mi van Dorkával, miért nincs napló? Az "észrevételek Dorka naplójához"-ban találhatóKép
LadányiKata (ladán

Kata, lehet, hogy ez a közös dokinak köszönhetõ? Mindenesetre megnyugtató, mert az elmúlt 15 évben 2x történt velem ilyen. A múlt hónapban és most. Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Gyors leszek, remélem, el tudom küldeni.

Andi! Holnap és vasárnap is bent van Andris egész nap a boltban, emlékszel, hol van? Eddig nem tudtam volna semmi konkrétat mondani, mert írta a szakdoliját, és elég rapszodikusan bukkant fel ott, de ez a két nap tuti!!! Reggel 10-tõl este kb 1/2 10-ig bent van. De jobb, ha még holnap de. mész, mert hétvégén nincs ötvös.
De remélem, tudsz jönni holnap! Nekem nem is volt kétséges, hogy Ronan visszaenged! Kép
Apropó, Bogancsi: tessék inkább minket reklámozni Kép Mi is helyes fiatal pár vagyunk, és kedvezményt is kapnak a babanetesek KépKépKép

Zsófiknak nagyon boldog névnapot kívánok!!!Kép

Múltkor írtam ám tök hosszú levelet nektek, de persze akkor nem tudtam kapcsolódni, igaz, elmentettem, de már nem is aktuális. Kép

Tiduj! Gratulálok!!! Hogy érzed magad? mi lesz a neve?

Kata! Szia! Ne aggódj, amiért nem beszél még Peti, elképzelhetõ, hogy ha elkezd majd, akkor rögtön nagyon szépen ejti majd a szavakat. Barni rengeteget dumál, de idegenek nem nagyon értik! Kép (Na, azt sikeresen elértem nála, hogy a "Hogy hívnak?" kérdésre azt válaszolja: "Puki manó!" Kép)

Beja! Nehéz szülés volt nálatok ez a két fogacska!!! Gratulálok! Most talán begyorsulnak!

Edit! Azt hiszem, nem irigyellek! Amúgy én is arra bíztatnálak, hogy kezdj el intenzíven mozogni, ha módod van rá, úszni, futni, táncolni, ilyesmit, ezek után mindig borzalmasan megéhezik az ember (legalábbis én Kép) És gondolom nem háj, hanem inkább izom formájában szeretnél hízni! Kép Amúgy küldeni én is tudnék pár kilót! Kép Képzeljétek, tegnap egy lány megkérdezte a buszon, hogy leülök-e!!! Pedig még csak 3 hónapos vagyok! Kép De a hasam kinéz 7-8 hónaposnak. Kép
Hétfõn voltunk UH-n, minden rendben van a babával! Úgy szaltózott!!! Ugyanúgy meghatódtam, mint Barninál!

Nekem is nagyon hiányoztok, szívesen benne lennék egy szabadtéri taliban, különösen, ha marad ez a hûvösebb idõ, mert 30 fok fölött nem szívesen cígölöm be Barnit a városba a légkondi nélküli, fekete kocsival...

Márti! Laura! Nagyon a finisben vagytok már! Nekem még olyan távolinak tûnik! Ármin kistesós reakciója csúcs! De azért ne szomorodj el, teljesen normális reakció!!! Csomó történet kering, hogy kérdezi a nagytestvér, hogy nem lehet a kisbabát visszavinni? Majd megszokják! Kép

Nyuszimanó! Csak nem te is Zsófi vagy? Ha igen, Isten éltessen! Vagy félreértettem valamit? Doncira tényleg büszke lehetsz! Én is mindig rácsodálkozom Barnira! Csak azt nem tudom, milyen lesz a kistesó egy ilyen tökéletes elsõszülött után ??? Kép
Danimama, a te keresztnevedet is rég meg akartam kérdezni!

Mentáékról tudtok valamit?

Norci! Ha egy évvel a költözés után is vannak bedobozolt cuccaitok, mire számítsak? Az az érzésem, hogy ez nálunk örökre így marad... Kép

Cory! Drukkolok, hogy kapj haladékot/engedélyt az egyetemen! Csak meg kell érteniük ezt a speciális helyzetet! De azért nem idegeskedsz túlzottan, ugye? Kép

Játszótér: sajnos én örököltem anyukám óvónõi stílusát, de nagyon igyekszem visszafogni magam! Kép Bár játszóra nem nagyon járunk még, egyelõre a homokozás a kedvenc, abból van bõven itthon is Kép

Minden babára vágyónak szorítok, és ne tessék nagyon görcsölni ám! El is kellene felejteni, hogy valójában babát akartok, úgy könnyebb Kép

Na ennyit a gyorsaságról, ma sem írtam a házidolgozataimat, és fele emberkének sem írtam, mint akinek szerettem volna Kép És Barnikáról megint nagyon kevés szó esett, pedig õ se pitty-putty! (Azt is mondja, hogy "csupa homok", "csupa piti", "várjál, any(nem anya!)/apa!papa/nani" stb, csúszik, hideg/meleg, nanané(=narancslé), és ha megkérdezem, mint ennél?, mindig azt feleli: "dudi!" (=túrórudi) "a-pite!" (=almáspite).

Sziasztok, megyek!

Puszi:
Heni+Barni+Kép
gesztenye

Sziasztok!

Nyuszimanó: boldogság: de jó ezt hallani! Kép Kívánom, hogy maradjon mindig így!!!
Hát, lehet, hogy Finnországban mintamamák vannak, és nem kell rászólni egymás gyerekére... Múltkor vásárolni voltunk az anyuval és Romival, egyszer csak odajön hozzánk egy 3 év körüli kisfiú, és elkezdi rugdosni a babakocsink kerekét (majdnem Romola lábát). Rászóltunk, erre még erõsebben kezdte rugdosni (anyja kb. 2 méterre). Hát, persze, hogy újra rászóltunk és határozottan megkértük, menjen vissza az anyukájához.
Ebbõl a történetbõl csak az szerettem volna kihozni, hogy azért vannak olyan helyzetek, amikor igenis rá fogok szólni egy-egy gyerekre.

Bogancsi: Zsófi lányodnak is boldog névnapot kívánok! Kép

BMárti: figyu, ez már nagyon jó!!! Kép Kép Kép 15 kilóból 5 lement... Kitartás, nemsokára több lesz mögötted, mint elõtted!
Eszembe jutott egy picit gyerekesnek tûnõ ötlet (hátha segít, egy testépítõ bajnok alkalmazta): minden falat "kérjen engedélyt", hogy bemehet-e a szádba. Pl. én vagyok egy keksz, ennyi és ennyi kalóriával, ennyi és ennyi szénhidráttal, bemehetek a szádba? És te el tudod küldeni õt jó messzire... Kép

Játszótér: érdekes, nálunk is meglepõen zárkózottak az anyukák. Persze, hál' Istennek mindig van 1-2, akikkel lehet beszélgetni, és tényleg szívesen állnak szóba az emberrel, de legalább a felének rá van írva az arcára, hogy oda ne merjek menni hozzá beszélgetni. Kép

Márti: gyógydrukkok mennek! Kép Kép Kép Kép Kép

Magunkról: voltunk ma UH-n. Hát, ez a babóka is kisebb lesz az átlagosnál. Romola 2370-nel született, Toncsi most 2150 gr.
Érdekesek az adatok összehasonlítva Mártiék adataival: az õ babája most 2800 gr. (Toncsi 2150), a combcsont náluk 7 cm, amit Márti picit kicsinek talált. (Nálunk 6,3 cm.) Becsült születési súlya Vilkának pedig 3400-3500 gr. lesz, a mi dokink nagyon örülne egy 2500 grammos babának...
Én Romolánál rengeteget idegeskedtem, hogy egészséges lesz-e, most azért nyugodtabb vagyok. Tény, hogy a méhlepény most is nagyon satnya, de nem elöregedett és nem meszes, tehát ennyire visszafogott növekedést nem indokolna. A doktorbácsi nem érti, hogy egy "ilyen szép, nagy darab asszony" (- ez volnék én Kép) miért nem tud egészséges méretû babákat kihordani. Hát, biztos genetikailag hibás vagyok... Kép Lehet, hogy apa született ilyen pici súllyal? Ha az anyukája nem halt volna meg Tóni 6. szülinapján, most biztosan elmondaná... Kép
Most majd hetente kell menni UH-ra, hogy ellenõrizzük, növekszik-e egyáltalán. Ha igen, bármennyire keveset is nõ, nem gond.
Azért kérek szépen drukkokat... köszönöm.

Megyek aludni, sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Laura, drukk-drukk-drukkKépKépKép Biztos, hogy nem lesz semmi gond most sem, úgy, ahogy Rominál sem voltKép Én úgy örülnék egy picike babának, nem pedig egy 4 kilós pacinak, mint amilyen az én kisfiam voltKép
Mi vagy Te, nagydarab???? Kép Vak ez az orvosKép Magasnak magas, de hogy nagydarab???

Heni, szija, jó hogy írtálKép Barni nagyon édi lehetKép Jó lenne már talizni Veletek isKép Remélem, egy szabadtéri összejön hamarosan Veletek is!

Márti, sok-sok gyógyKépKépKépKép a családnak, és igyekezz Te nem elkapni ezt a hasmars-dolgotKép!

Ma még nem néztem bele a fiam szájába, lehet hogy azóta már tele van a szája foggalKépKépKép

Pussz,
Beja
beja

Sziasztok!

Márti: gyógyKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép mennek

Norci: mi a kora délelõtt? Mert Balu speciel még mindig alszik Kép És mi a késõ délután? Az az igazság, hogy mostanában nehezebben indulok át oda, mert Balut visszafelé sokszor cipelni kell, és arra nem vagyok hajlandó. De mostanság muszáj lesz, mert virágzik a vattafa Kép

Henke: nektek van már nevetek? Mi még mindig ott állunk, hogy fiú nevünk nincs Kép, pedig lassan én is félidõnél tartok Kép
Ja, dobozok: nálunk 1,5 után még mindig vannak Kép

Laura: a méreteken ne aggódj! Én is szép nagy darab vagyok, Balu még is 2900-zal született, és szépen megnõtt idekint, mint Romola is Kép

Tegnap néztük a híradót, a végén elköszöntek a mûsorvezetõk, erre Balu odanéz: "szia" és ment játszani Kép Egyre többet beszél, lassan már nem is tudom leírni, hogy mi mindent mond. Idõnként már összerak szavakat egymás után.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Hatalmas hírem van! Méghogy én mondtam, hogy a 15 hónapos fiam nem jár?!

Képzeljétek, MÁTÉ TEGNAP MEGTETT 3 LÉPÉST TELJESEN EGYEDÜL! Kép

Hívtam magamhoz és eddig állásból mindig letérdelt, de tegnap elfelejtett! Annyira jó! Kép Mire hazamegyünk nyáron, már tutira stabilan fog járni. Kép

Sziasztok:
Solya
solya

Sziasztok!

KépKépKép Zsófiknak boldog névnapot! KépKépKép

Máténak nagy gratula az elsõ három lépéshez!
Bácunak a 7-8 fogacskához!
Tiduj! Jó pocakosodást!

BMárti! Ez az akupunktúrás fogyókúra elég horror! Kalóriaszámlálgatáshoz, ha elég nagy a konyhai mérleg, tárázd a kedvenc fazekaidat, és mérd meg a teljes elkészült kajcsimennyiséget. Abból számolhatsz veszteséget, amit vetíthetsz egy adagra. Ez azért is jó, mert a végére tuti elmegy az étvágyad!Kép
Megy a drukk, hogy ennyi szenvedés eredménnyel is járjon!

Edit! Az jutott eszembe, hogy tuti rendben van a pajzsmirigyed?
Esetleg lehet nem többet, csak kalóriadúsabbat enni. Mondjuk kávé tej helyett tejszínnel, 2 helyett 3 cukorral. Finom tejszínes zöldségkrémleveske, és hasonló bûnös dolgokKép. Én persze könnyen írom innen, hogy járj el úszni, szerintem remek étvágyat és izomzatot csinál. Kiviteelzési ötletem viszont nem nagyon van.

Az elõbb parajelenségek után nyomoztam!!!KépKép Gyanús zajok szivárogtak a beépített szekrénybõl. De nem kopogószellemünk vanKép, csak Réka bezárta Cirmincit a ruhái közé.KépKép

Luca legújabb tudományai: egy labda segítségével bárhol feláll, egyre többet gyalogol kapaszkodás nélkül, és eszi a salátafõzit!KépKép

Márti! GyógyKépKépKépKépKépKépKépok mennek a fiúknak, nekedmeg védõKépKépKépKépKépKépKép, hogy ki ne dõlj.
Cory! További drukkok, hogy meglágyuljon a dékáni kõfeje!!
Nyuszimanó!Ezt jó volt olvasni, ne hagyjátok abba!! Mármint a boldogságot!KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Edit, jártam Rikinél! Kép
Apa izmai nem semmik! Gondoltam, hogy ilyesmi kell legyen... Nagyon ügyesek a fiúk! Kép
hogy állsz a kilókkal való küzdelem elkezdõdött már?
Solya
solya

Sziasztok!

tiduj: gratulálok a babócához!!!

Márti: köszi a férj nevében Kép Gyógyok mennek ezerrel Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép ...

Solya: robotgép Kép Lépésekhez gratulák!!!

Nyuszimanó: Donci, bébi Kép

cory, Borcsa, Andi és mindenki: köszi a név+szülnapi gratulációkat.

BMárti: jaj, ez a fogyó Kép Bocs, de képtelen vagyok rájönni, kid az unoka-sógornõd Kép Mert ugye az unokád sógornõje nem lehet Kép

norci: remélem, aludtál 1 jót és javult a derekad!!!

Henke: bocs! Nem tudtam, hogy Ti is ötvösök vagytok. Baba Kép

Laura: Ne izgulj a méretek miatt, majd kint megnõ Toncsi Kép Drukkok mennek egyébként!

Tomival ma szemészeten voltunk a Heim Pálban: semmi kancsalság, teljesen normális, jó nézés Kép De azért figyeljük Kép

Tegnap este a két itthonlévõ fiúval felköszöntöttük apát, de ajándékot csak vasárnap kap Kép Azt kérte még elõzõleg, hogy ne legyen hízós a kaja. Kapott salátát, sajtos-sonkás-tekercset és piskótás gyümölcstortát Kép Ízlett!!!

pusz mindenkinek! bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Tikk üzijét tolmácsolnám a hétfõi talival kapcsolatban:

Akkor hétfõn tali kb. 11-tõl a békásmegyeri egyik játszótéren (Máltai Játszótér), ami a Gyûrû u. 2. sz. (ez Tikkék címe) ház mögött van (10 emeletes panelház).
Nagyjából, hogy hogyan is találunk oda: A HÉV-megállóban állva jobbra (tehát a Duna felé) kell elindulni (át kell menni a Szentendrei út alatt), itt találunk egy piacteret. Ezen keresztülhaladva tovább kell menni északnak, tehát a Szentendre felé menõ HÉV menetirányába, ugyancsak kicsit jobbra tartva, és keresztben lesz a Gyûrû utca.
Hát köbö ennyi, amúgy pedig engem bárki felhívhat (0670/2684049), aki eltéved.

BMárti, a tali hozzátok való közelségére tekintettel kérjük megjelenésetektKépKépKép

Szila, Tõletek sincs olyan messze!KépKépKép

Ki békási (és környéki) még? Tessék jönniKép

Cupp mindenkinek,
Beja
beja

Jajaj, fontos még: a játszótér apró murvás, viszont nagyon árnyékos, mindenhol naptetõk vannak, meg minden. A csúszó-mászó apróságoknak esetleg vastagabb pokrócra van szükségük a murva miatt, de szerintem nem gázos...

cupp,
B.
beja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?