Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lányok!

Oltári gondom van, szeretném, ha segítenétek, a rendelöben ugyanis már két emilemre nem válaszoltak. Roppant ciki kérdés, és nem tudom, hogy az én cipömbe jártok-e, de hátha van okos tippetek. A fogamzásgátlotol, amit két évig szedtem, szépen kiszörösödtem a pocakon, és a belső combrészemen. Ez még a doki elött is ciki, nemhogy a párom elött. Eddig az erre valo krémekkel manipuláltam, ami sürün használva megoldást jelent a problémára. Borotválni nem kivánom, mert még erösebb lenne. A gyantától félek, olyan kényszerképzetem van, hogy a babát is kirántom vele a helyéröl. Meg nehogy neki is fájjon.
Szoval, lehet-e a krémet továbbra is használni, vagy olyan vegyszert tartalmaz, ami árthat a babának. Mit tudtok erröl?

Kösz, ha van tippetek, jo hétvégét kivánok mindenkinek,

Niki
Niki

Szija lányok!

Látom Pocok és Cory beelözött a listában :-)))
BGabi! Egy picit elcsuszhatott a lista, mert ma én a 16 hét 4 napnál
tartok.

Ma voltam AFP-n, hát levettek pár csepp vért és kész. Az eredmény 10
nap mulva lesz. Pedig ugy készültem rá, aztán csak ennyivel elintézték.
Eszter! Nem tudom milyen értékhatárok között a normális. Pocok, Cory, tudjátok?

Eztán nem mondogatom nektek, hogy olyan rossz, hogy nem láccik a hasam,
mert két hete hatalmas elörelépést tettem méretileg. Már reggel is láccik
valami, de leginkább akkor, ha eszem valamit. Mostmár csak kizárolag kismama
ruhákat tudok felvenni :-))) pedig még mindig 54 kg vagyok.
Jaaaaaa, és képzeljétek, tegnap voltam dokinál és meghallgattuk a baba
szivhangját! Fantasztikus volt :-))) kb. 120-130 dobbanás/perc.

Ancsi! Nekem még nem akart megmozdulni, pedig már annyira készülök rá,
minden nap figyelek ezerrel befelé. Olyat is hallottam, hogy a 20. hétig
is halogathatja a baba a mocorgást. Remélem azért addig nem kell várni!

Laura! Nekem sem nött, hanem inkább teltebb lett a cicim, olyan kis kerek lett, meg nehéz,
és ezért nagyobbnak láccik, szinte az elejétöl és azota is folyamatosan..
De nem nött nekem sem duplájára, szoval szerintem ne aggodj, majd folyamatosan
növexik az! Egyébként nekem a régi melltartok még tökéletesen jok.

Eszter! Én ugy tudom, hogy nem kötelezö a fogorvos, csak ajánlják.
Én sem merek elmenni, mert félek, nehogy az érzéstelenitö ártson a babának,
bár állitolag ártalmatlan, de akkoris féltem, nameg én is félek, mert utálom
a fogfurást :-(

Szijasztok, Lara
Lara

Sziasztok!

Én ide kicsit "öreg" vagyok a magam 31. hetével. De az AFP-re vonatkozólag azt tudom mondani, hogy nekem 1,3 volt és az jó, az unokatesómnak 2,2 és az nem jó, de ennek ellenére nincs semmi rendellenesség nála sem, úgyhogy nyugi!
Manó

Lara!

Furi, de én a szuritol félek. Ezért gyerekkorom ota a fogorvost érzéstelenítö nélkül szenvedem végig, mert teljesen be vagyok rezonálva a szuritol. Hát mi lesz velem vérvételen????

Niki
Niki

SZiasztok,
hát elkiabáltam itt tegnap, hogy nekem semmi bajom sincsen, mert ma aztán egész nap úúúúúúúgy émelyegtem, hogy borzasztó...
Viszont két barátnomet is meglátogattam ma, ahol pici baba van, és olyan édesek voltak, olyan jó volt megfogdosni oket, és arra gondolni, hogy jövo ilyenkorra már nekem is ilyenforma kisbékám lesz Kép
Kata, végre egy Kútvölgyis! Ez az Attila nevu doki nem erdélyi? Mert hallottam, hogy van ott egy erdélyi doki, aki Attila és állítólag szuper fej. Közben nekem is ajánlottak ott doktort, úgyhogy most már mindenképpen oda megyek. Talomban tartom a te dokidat is, rendben?
Figyusztok, a kávé nagyon rossz a gyerkocnek? Én nagy kávés vagyok, mondjuk most csökkentettem az adagot kettore egy nap - de attól nem lehet nagy gond, ugye?
Jó hétvégét mindnekinek
mégegykata
mégegykata

Sziasztok!

Lányok!
Nagyon köszönöm nektek a kisfiamnak szóló gratulációkat, és az egészsége utáni érdeklödéseteket. Voltunk ma orvosnál, és megállapította, hogy nincsen semmi gond, ez csak az oltás hatása. Én meg bár voltam már rubeolás, csináltatunk nekem ellenagyag vizsgálatot, biztos ami biztos. Ma vették le az elsö vért, és egy hónap múlva vesznek megint. Remélem, rendben lesz.

Magzatmozgásról. Az elözö terhességemnél 17 hetesen éreztem meg az elsö mozgást. De azt is hason fekve, és még vagy 1-2 hétig csak hasonfekve éreztem. Szuper volt. Szülés után rendesen hiányom volt, hogy hol a pocakom Kép

Lara!
Köszi a javítást. Sajna valamelyik nap egy kicsit elcsúsztam, gondoltam, hogy majd szól az, akinek elrontottam. Még egyszer bocs.

Kellemes hétvégét!
Sziasztok!
BGabi
Bánhidi

Mégegykata!
Fogalmam sincs, erdélyi-e.
KATA

Lányok!
Nekem állandóan fáj a hasam, az első terhességnél ilyen nem volt. NORMÁLIS EZ???
KATA

SZiasztok!

Eszter: nekem az AFP: 0,9. Valahol azt olvastam, hogy 0,7-2,5 jó. De minden doki mást mond!
Ancsi: az enyém már nagyon mozog. Idõnként már az apukája is érzi.
Laura: az én mellem az elején megduzzadt, mint amikor meg akar jönni, és azóta sem változott a helyzet. Nõni szerencsére nem nõtt (95 G).
cory
cory (cory)

Kedves Banhidi Gabi!
Kérlek törölj engem a nagyon szép, okos, ügyes tablazatodból.Köszi, hogy eddig görgetted az adataimat, igyekszem majd újra visszamászni, de most az ez alatti topic táblázatához fogok visszacsatlakozni. Sajnos.
Kinga
Kinga

KingaKépKépKépKépKépKépKép

Cory,szerinted lehetne még hová nonieKép?(nekem 75 F,úgyhogy ez sem nagyon tud,de nem is kell...)

Mariann
Mariann

Kinga!
KépKépKépKépKépRettentően sajnálomKépKépKépKépKép

BGabi
Bánhidi

Pocok!
Sajna igaz. Nálunk is probléma volt, de nekünk Bt-nk van. Én voltam a beltag. MOst kellett keresni egy másik beltagot is, mert különben nem működhetne a cég vagy én nem kaphatnék gyest.
Kiszúrás, de így van!
Pussz, Dorka
Dorka

A fogorvosról...
senki nem tilthatja meg Nektek, hogy fogorvosi igazolás nélkül szüljetek Kép Kép Kép
Azon kívül, én csak akkor mentem fogorvoshoz, amikor fájni kezdett az egyik fogam úgy a negyedik hónap környékén. Sajnos ki is kellett húzni, de előtte érzéstelenítő nélkül megfurkálták, hátha segít...hát nem segített, estére sírtam a fájdalomtól, így újra nekem esett a doki. Röntgenezni nem engedtem, így "vakon" húzták, de nem volt gond. Persze erre már kaptam érzéstelenítőt, de semmi bajt nem okozott.
Szóval ne aggódjatok, sem az érzéstelenítő nem árt, de állítólag a második harmadtól a röntgen is veszélytelen, persze adnak kötényt.
Sziasztok, Dorka
Dorka

Sziasztok!

Fogorvosról annyit, hogy nekem csak annyit mondtak (védõnõ, nõgyógyász), hogy örülnének, ha elmennék, de igazolásról senki sem beszélt. Voltam is, és visszarendelt a 8. hónapra.
Mariann! Olyan nincs! Nem nõhet! Nem engedem! Kép Kép

cory
cory (cory)

Ancsi!
Látom, "egyidősek" vagyunk, te mit tapasztalsz? Én sokat émelygek, szédülök, állandóan álmos és fáradt vagyok, nagyon sokat fáj a hasam. Utóbbi remélem normális. Voltál már dokinál? Én még nem. Jövő hét vége felé megyek.
KATA

Kedves Katák!
Bár én általában csak olvasni szoktam ezt a topicot, mert már a 35. hetünket tapossuk Kingával, hozzászólni nem sűrűn, de voltam olyan balga tavaly ilyenkor, amikor indult a Babanet, hogy a roppant "egyedi" Kata nevet választottam... Azt szeretném kérni, hopgy a keveredések elkerülése érdekében jelöljétek valahogy a kataságotokat. A Mégegykata pl. nagyon jó, másik KATA, te is kitalálnál valami hasonlót? Előre is köszönöm és továbbra is boldog babavárást kívánok minden Katának és nemkatának is!
Kata
kata (kata)

Sziasztok!

Nem tudok Nektek hétföi táblázatot csinálni, mert felutaztunk Pestre, és a párom még nem rakta bele ebbe a gépbe a rekket. De holnap estétöl már fogom csinálni a táblázatot.

Hogy telt a hétvégétek? Ki hogy van?

Nekem mostanában eléggé fájdogál már megint a hasam, remélem, hogy abbahagyja, és minden rendben lesz. Orvoshoz jövö szerdán (16-án) megyek legközelebb, már alig bírom kivárni.
Sziasztok!
Mindenkinek jó hetet
BGabi
Bánhidi

Jó reggelt, szép hetet mindenkinek!

Kata!
A tüneteim szinte még mindig azok ("csak" mellfeszülés), de mintha annyiban fokozódott volna, hogy már a mellbimbó akkor is érzékeny és fáj, ha a póló hozzáér.

Tiszta hülye vagyok, én azt várom, mikor lesz hányingerem, hogy "tudjam", hogy tényleg terhes vagyok, más meg éppen ettõl szenved.

UH-ra lehet, hogy a héten megyek, de éppen ma beszéltek le arról a dokiról, akit kiszemeltem magamnak.
Úgyhogy új doki választása még hátra van.

Képzeljétek, szombaton a frász jött rám, mert volt egy kis barna csíkom a tiszt.betéten. Kép
Szerencsére egyetlen alkalommal, azóta semmi!

Most megint aggódom, hogy rendben van-e minden.

Volt valakinek ilyen barna váladék??

Ancsi
Ancsi

Sziasztok!

Hát, ma utolért engem is az elsö reggeli rosszullét, pedig én igazán nem vártam. Söt, tartottam töle... Kép

Rutinos rosszul levök! Ti hogyan tudtok így tömegközlekedni, dolgozni járni? Fél óra késéssel mertem elindulni, de még így is tartottam töle, hogy mi lesz velem, ha a metrón jön rám a nagytaccs. Ti hogyan szoktátok megoldani? Nem szeretnék hetekig táppénzen lenni, és otthon ülni egyedül... Kép

Cici ügyben az enyém nem sokat nött, de olyan nehéz lett, hogy majdnem leszakítja a saját súlya. Egyszerüen nem tudok meglenni melltartó nélkül, tusolás után alig várom, hogy végre megtörölközzek (legalább derékig Kép ) és felvegyem, söt már a melltartóban alvást is fontolgatom. Kép

Mégegykata! Én is nagy kávés voltam, eddig... Kép Az optimális családtervezésen nekem azt mondták, nem jó a babának a sok kávézás, legalább csökkentsem a napi 4-6 kávémat 2-re. Én meg berzenkedtem, hogy nekem annyira alacsony a vérnyomásom, hogy a napi 4-6 kávé nélkül nem fogok tudni ébren maradni! Elöször, mikor megtudtam, hogy babát várok, próbáltam ellenállni a kísértésnek, napi 3-4 kávéig sikerült lemennem, de nagyon nehezemre esett. Aztán elkezdett égni a gyomrom a kávé puszta gondolatától, és a korábban imádott méregerös kávékra már egy bö hete rá se tudok nézni. Sok tej - pici kávé, apró kortyok, két korty között hosszú szünet. A reggeli (munkahelyi elsö) kávémból néha még 10 órakor is volt egy kicsi (akkor szoktam a munkahelyi másodiknál tartani). Ezek után ma reggel az elsö (ágyba kapott Kép ) kávémat nagy ívben kihánytam... azt hiszem, mostanában nem kérek másikat... Kép
Szóval müködik itt valami titokzatos mechanizmus, ami a baba igényeihez igazítja a mama viselkedését, akár tetszik ez a mamának, akár nem... Kép

Márti
Márti

A fizikai problémák után áttérve a lelkiekre is:
a párotok hogy honorálja a rosszulléteket? Az enyém nem bir mit kezdeni vele. Látom, hogy irtóra zavarja, hogy az egyébként nagyon stramm kis felesége most támolyog meg émelyeg, meg nyafog. Igyekszem irto fegyelmezett lenni, meg mosolyogni de hát ugye nem mindig lehet.
Általában o is igyekszik pátyolgatni engem, de néha meg pont engem az zavar, hogy minek pátyolgat, nem szorulok rá - máskor erre nem pátyolgat, akkor meg hiányzik. Jaj, lehet hogy hiszti is jár a terhességgel?
mégegykata

Szia Lányok!

Nem ment át pénteken a nekem iszonyatos lelki stresszt okozo problémámra a segitségkérés, ezért nekiveselkedek ismét:

Szoval, a fogamzásgátlo szedése után nálam elég jelentös (fogalmazzunk ugy, hogy) pihésedés indult el a pocakomon, és a combjaimon 1 éve. Ez a doki elött is ciki, a párom elött meg nagyon. Eddig szörtelenitö krémmel orvosoltam a problémát, de most nem merem használni a 9. hetes terhességem miatt. A gyantát, meg a szörkitépö gépet ennyire érzékeny helyen nem merem használni, borotválni azért nem akarom, mert csak erösödne töle.

Szoval szerintetek mi van a krémmel? Lehet alkalmazni, vagy nem? A Babanet orvosai szora sem méltatták az emilemet, pedig már kétszer irtam miatta. Légyszi irjatok valamit!!!

Kösz,

Niki
Niki

Sziasztok!
Úgy néz ki újra tudok netezni Kép!

Mégegykata!
Az én párom már többször megkérdezte, hogy tényleg normálisak-e ilyenkor a rosszullétek, pedig nálam nem is jelentkeznek túl gyakran (egyenlöre). Április 30-án voltam rosszul elöször, igaz akkor egész nap, azóta csak néha esténként vagyok rosszul, de ilyenkor szinte fel sem tudok kelni, annyira szédülök. Most vasárnap is igencsak szenvedtem, de mára megint semmi. Szóval én még igazán nem is panaszkodhatom.

Niki!
Én a gyantázást ajánlanám, bár nem tudok sokat (igazából még sosem használtam) a krémekröl. Én kozmetikushoz szoktam menni, mert ezeken a részeken tényleg baromira fáj, de ök sokkal gyorsabban csinálják (mint pl. az epilátor), így hamar túl vagyok rajta, és a rendszeres gyantázás egyik kedvezö mellékhatása, hogy idövel nem nö ki a ször. Nálam már szemmel láthatóan csökkent a mennyisége is(kb. 1 éve, 2-3 havonta járok).

Megyek olvasni, hogy behozzam a lemaradásom!

Orsi
Orsi

Márti,az elso terhességemnél nekem sem nott meg a cicim(így is elég nagy),viszont nagyon súlyos lett.Nekem éjszaka is fájt,ezért melltartóban aludtam.Nagyon kényelmes speciális terhes melltartót vettem,ami teljesen rugalmas anyagú,követi a mell formáját és nem nyomja.Annyira "súlyos" volt a helyzet,hogy ébredés után,amikor levettem az alvós melltartót,addig,amíg mentem a másik melltartót felvenni,kézzel kellett emelni,hogy ne fájjon.Azátn késobb normalizálódott a helyzet,de végig melltartóban aludtam,a szülés után meg a tejtermelodés miatt kellett abban aludnom.
Kitartás.

Mariann
Mariann

Sziasztok!

Kinga!
Borzasztóan sajnálom és nagyon szorítok neked a továbbiakban Kép Kép Kép Kép.

Képzeljétek, egész hétvégén ruhákat vásároltam, úgyhogy kezdek egyre felkészültebb lenni.
A Westendben van egy klassz kismamabolt, ott vettem nadrágot és blúzt is, ezen kívül még nyári ruhát, kötényruhát (de ezeket normál boltokban). A nadrág baromi jó, csak a férjem röhögött, amikor meglátta a pocitartó rész az elején. Egyébként teljesen normális, modern szabású naci. Igaz, egy kicsit még bö, de nagyon kényelmes!

Én mostanában a vérnyomásommal küzdök, már félek felszállni a metróra, mert pillanatok alatt rosszul leszek. Eddig sem kávéztam, de még a teáról is lemondtam, mert mindenhol azt olvastam, hogy a koffein nem jó a babának. Na most visszaállok rá, mert szerintem az sem jó, ha az alacsony vérnyomástól elájulok.

Lara!
A fogorvossal pontosan úgy vagyok mint te! Ezért halogatom is rendesen...

Eszter
eszter

Sziasztok!

Mégegykata! Az én Párom is elég rosszul viseli, ha rosszul vagyok. Rettentöen aggódik, és segíteni akar rajtam bármi áron. Csakhogy nem tud segíteni, söt, néha a segíteni akarása kifejezetten a terhemre van. Ettöl tiszta ideg, szabályosan szteppel körülöttem, félpercenként megkérdezi, hogy jobban vagyok-e, nem tudna-e segíteni valahogyan, stb. És persze vérig sértödik, ha azt a választ kapja, hogy a legtöbbet azzal segítene, ha egy kicsit békén hagyna, hogy pihizhessek. Éppen ezért tartok az apás szüléstöl (még nem döntöttük el, hogy az lesz-e), mert be fog dilizni attól, hogy szenvedni lát, és nem tud segíteni rajtam.

Mariann! Köszi az ötletet, a speciális terhes melltartóról még nem is hallottam. Hol lehet ilyet kapni?

Márti
Márti

Eszter, most eszembe juttattad ezt a ruha-rérdést, lehet hogy hülye vagyok, de nektek leírom: szerintetek is borzasztóak ezek ak lasszikus nagyzseb, fodor, masni kismamauhák? Mintha még jobban hangsúlyozni akarnák a nagy pocakot. Én például ugye dolgozom, tárgyalásaim vannak, nem akarok ilyen bohócruhákban megjelenni. Ugyanakkor viszont muszáj találnom valami normális megoldást, mert már most minden szorít egy kicsit, és félek, hogy ez nem túl jó a babának. Mindig úgy képzelem, hogy ot szorítja.
Azt gondoltam, veszek két kismama nadrágot meg bovebb kényelmes de szép blúzokat, és megpróbálom egyelore azzal kihúzni a dolgot. Nyáron biztos nem lesz még gond - igaz, mi a decemberi szülésünkkel kénytelenek leszünk komolyabb cuccokról is gondoskodn. Bár a férjem már rámkényszerítette tegnapelott a télikabátomat, hogy nagy pocakkal is jó lesz-e majd. Kép
Az a abaj, egyelore minden fillérünk cementre, meg csövekre meg vakolatokra megy el Kép, de hát csak vge lesz végre az építkezésnek is. Igaz?
mégegykata

Szia lányok!
Képzeljétek tegnap, anyák napján, úgy döntött a pici magzatunk, hogy tudtomra adja jelenlétét egy kis mozgolódássalKép
Profi időzítés, nem?

Ancsi! Ha a barna váladék többet nem fordul elő, szerintem ne foglalkozz vele. Egyébként nem ártana most egy kicsit pihengetni. Nekem is volt ilyen, én kaptam gyógyszert, de szerintem, ha pihengettem volna, elmúlt volna magától.

Niki! Meg kéne nézni a krém vegyi összetételét, hogy káros-e vagy sem.

Szijasztok, Lara
Lara

Lara,ez egy kis tündér,már most láthatóKép.

Márti,az Anita terhes és szoptatós melltartók a legjobbak szerintem.(Bár nekem 75 G méret kellett,ami elég speciális,és G csak nekik van,ha jól tudom).A Kékgolyó utcában van ketto boltjuk,az egyik direkt kismama bolt:haskötok,bugyik,melltartók,harisnyák.Ja,szuper harisnyájuk van:nagyon szép,vastagabb szálú,gombos derekú,szóval jó.Vannak ruhák,fürdoruhák is.A másik bolt emellett van,gyógyászati segédeszköz bolt.

Mariann
Mariann

Sziasztok,

ugye Lara, hogy mozoghat baba hamarabb is, mint azt "elvárják" töle?!?! Nekem se hitte el senki, mikor eköször éreztem, söt a védönö kis fintorral közölte, hogy hát igen, elsö babánál hajlamosak az anyukák minden bélmozgását a babának tulajdonítani... nem tudom, ti hogy vagytok vele, egyelöre nem vagyok kibékülve a védönökkel. Az AFP eredményemre pl. (amit már orvos látott és teljesen jónak talált) elkezdett hümmögni meg homlokráncolni, hogy szerinte alacsony. Kérdeztem töle, hogy mondja el, az mit jelent, mert azt értem, hogy mi van, ha magas, de csak tovább hümmögött nagyon tudományos arccal és nem mondott semmit. Hát jó az neki, hogy idegesít?
Pocok

Abban a faluban, ahol a szüleim laknak és mi is építkezünk, és ahová én hivatalosan be vagyok jelentve, egy irtó hülye, utálatos, undok szatyor védono van. Már anyukám is nagyon utálta a kisebb testvéreimmel, nekem meg egyszeruennincs is kedvem felkeresni. Pedig asszem nincs más választásom, hozzá tartozom. De igyekszem húzni, halasztani - végülis megszületik az a gyerek védono nélkül is, nem?
mégegykata

Mégegykata!
Én is utálom a fidres-fodros kismamaruhákat, viszont amiket most vettem, egyáltalán nem ilyenek. A nadrág látszólag ugyanolyan mint egy normál, elegáns naci, csak a pocakrésze van más anyagból és bövebb, illetve a dereka állítható. A blúz pedig kifejezetten elegáns, szerintem a terhesség után is hordható fazon.

Lara!
Gratulálok! Fantasztikus érzés lehetett! És az idözítés ... Kép

Eszter
eszter

Szia mégegykata!

A kismamaruhák ügyében egyetértek veled, a fodros-masnis típusok nekem se tetszenek. De sok klassz, vagány darabot is lehet látni már az üzletekben.
Viszont a védönö elkerülésével vigyázz! Van rá valami szabály, hogy kötelezö legkésöbb a valahanyadik héten elmenni hozzá, mert különben nem fogsz kapni valamit. Na, ezt most jól megmagyaráztam... Kép Szóval igazából nem tudom, hogy hányadik hét a határidö, és azt sem, hogy GYES-t nem kap, vagy már GYED-et sem, aki nem megy el idöben, csak azt tudom, hogy menni _kell_ a védönöhöz. Ha valaki tud valami pontosat, én is nagyon örülnék az infónak!

Márti
Márti

Kata, megszületik a baba védönö nélkül, csak az a sok papírmunka, ami miatt (legalábbis nálunk) nem lehet kikerülni... majdnem mindenre ö adja a beutalót, terheskönyvet is ö adott. A fogorvost is nagyon komolyan vette. Biztosan nagyon jó, hogy ilyen gondos, meg havonta 1x ki lehet bírni.
Pocok

Márti!
Én úgy tudom (javítsatok ki, ha tévedek), hogy a védönö nem kötelezö, csak a terhesgondozó, ahová min. 4-szer el kell menni (koraszülés esetén 1-szer) ahhoz, hogy megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. A védönöt azért nem célszerü kihagyni, mert nekem pl. ö adja a kiskönyvet, tehát így megkerülhetetlen. De én sem akarom túl sürün látogatni. Úgy tervezem, a héten elmegyek EKG-ra, és utána a védönöhöz, hogy mire 22-én visszamegyek a dokihoz, minden rendben legyen.

Eszter
eszter

Szia Mariann!

A terhes és a szoptatós melltartó ugyanaz, vagy két különbözö dolog? Szoptatós melltartót már láttam, a tesómnak voltak ilyenek (talán Felina?), le lehetett nyitni az elejét, és tudott szoptatni anélkül, hogy levetette volna. A kismama melltartó ugye még nem ilyen?
75G az tényleg nem semmi. Én meg itt aggódok a 80D méretemmel, hogy eddig is alig kaptam megfelelö melltartót, mi lesz velem most, hogy lassan inkább az 80E-t kellene megcélozni. Kép
Köszi a tippet és a címet, este térképet ragadok, és megkeresem, hogy hogyan jutok el oda!

Márti
Márti

Mostanra sikerült végigolvasni a pénteket és a hétvégét. Csak annyit a cicinövekedéshez, hogy nekem a 90-es mellböségem ugrott 98-ra és tényleg jobb melltartóban aludni. Viszont amire nem figyeltem eleinte, hogy hónaljban teljesen szétszakadozott a böröm. ELöször azt hittem, hogy a dezodor nem jó (bár krémes Niveát használok már nagyon rég), aztán rájöttem, hogy csak kevés a böröm a mellemnek. Most kenem szorgalmasan, naponta sokszor, de elég csúnyán hámlik még mindig. Anyósom szerint disznózsírral kéne kennem, de azt meghagyom utolsó segítségnek. A férjem így is halálra röhögte magát, ahogy elképzelte, hogy zsírral kenegetem magam. Bár többen mondták, hogy az a legjobb börápoló szer.
Pocok

Hol lehet szerintetek utánanézni ennek, hogy hányadik héten és hova muszáj elmenni? Úgy értem terhesgondozásra meg védonohöz? Esetleg van itt a babaneten valami erre vonatkozó infó-gyujtemény?
mégegykata

Mégegykata!
Nem tudom, van-e ilyen összesítés, de alapvetöen logikusan következnek egymás után az események. A dokid ad papírt a terhesgondozóba, ott pedig elmondják, hová kell még menned és adnak beutalókat. Eleinte nekem is nagyon misztikus volt az egész, de már kezdem érezni. Fix dátum egyébként kevés van (mint az AFP a 16. héten), a többit csak bizonyos idön belül kell lerendezni.

Eszter
eszter

Niki!

a kozmetikusommal értekeztem még régebben ilyen ügyekben, és szerinte a Veet Sensitiv-et nyugodtan használhatom. Amit szerinte nem szabad: hasat napoztatni, szoláriumba menni, elektromos arcápolást alkalmazni, tetováltatni.
A fodrászom szerint meg a mezei szinezösampon (nem hajfesték!) sem ártalmas.
Én most úgy barnítom a lábam, hogy reggel 9-töl 10-ig süt az erkélyre a nap, addig kidugom oda, a többi részem meg árnyékban van a szobában.
Pocok

+1Kata, a 18. heti ultrahang is fontos, hogy ne csússzon; én nem jelentkeztem be idöben és a dokim jól leszurt, meg 1/2 órát telefonálgatott, hogy szerezzen idöpontot, mert ez az UH fontos a baba csontjai épségének megvizsgálásához (gondolom késöbb már túl nagy hozzá?), meg hogy megnézzék, hogy megvan-e minden fontos része.
Pocok

Sziasztok,

rülök, hogy mindenki jól van. Nem tudom de nekem ezek a rosszullétek hál istennek nemigen jönnek elő, néha néha émelygek de akkor is csak este.

Védőnő...
A héten tervezem a menetet, most töltöm be a 9. hetet. De a laboreredményeim és az KKG-m már megvan, a doki csinálta, azokat viszem. Mi van ezzel az anyasági segéllyel? Én úgy tudtam, hogy a védőnő kötelező, a terhesgondozás nem.

Laura,

Rég láttalak,bár én is már aránylag rég írtam, csak olvasgatokKép Lehet kezdek "öregedő" kismama lenni?Kép Voltál már védőnőnél? Meg tudod mondani ki az? És hol van a terhesgondozás a XVI kerületben, és egyáltalán kell oda menni? Teljesen hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz...

Köszi,

Évike
Évike

Pocok,úgy hallottam,van aki az olajra esküszik,mint borápolóra.Étolaj elott próbáld meg babaolajjal.Nehogy a férjed kimúljon a nagy röhögésbenKépKép

Márti,a terhes melltartót direkt a növekvo mell igényeihez igazították:rugalmas anyag,mellemelo rész,meg hasonlók.Ez nem lekapcsolható még,mint a szoptatós.A Kékgolyó u.a Délinél van.

Mariann
Mariann

Hát én is friss kismama vagyok, ha minden oké, akkor most kb. 7,5 hetes vagyok.

Képzeljétek, egyáltalán nem vagyok rosszul (most hármat kopogtam az asztalon), csak nagyon álmos vagyok és rengeteget járok vécére. A párom csak törpe vízeromunek hív.

Szilvi
(hogy csináljak azonosítót?)
Névtelen

Szilvi!Csak egyszerűen írd be az azonosítohoz a nevedetKép
Ancsi4 Irigyellek, amiért még semmit sem érzel. Hidd el, attól, hogy hányingered lesz, még semmivel se fogod jobban terhesnek érezni!
A terhesruhákról: én első terhességemkor csak a hatodik hónap után kezdtem terhesruhákat hordani, addig belefértem a régiekbe. Úgy tudom, ez másodszor aligha lesz így.. mondhatnátok pár jó boltot.
KATADanianyu

Szija lányok!
Pocok! Végülis már idöben volt, hogy megmozduljon, hiszen ez a 17. héten
történt. A könyvek is igy irják, hogy a 16 és a 20. hét között.
A védönöd tényleg elég idegesitö lehet, föleg, ha nem mond el semmit :-(
A 18. heti UH, az a genetikai UH? És azt tényleg fontos a 18. héten megejteni?

Mariann, Eszter! KöszönömKép és mindez reggel 7-kor történt, még fel is ébresztett :-))

Végülis normális védönöt tényleg ugy kell kifogni, bár szerintem azt a havi
egy alkalmat ki lehet vele birni, mégha bun*o is. Egyébként csak a legelsö
találkozás hosszu.

Szijasztok, Lara
Lara

Kata (Danianyu)!
Te aztán szerencsés voltál! Nem mondom, még én sem vagyok terhesruha méretü, de a régi ruháimat már nem tudom hordani. Pedig ez még csak a 12. hét! A Westendben van egy jó kismamabolt, egy picit drága, de jópofa cuccaik vannak. Nekem pl. tetszett, hogy nemcsak kantáros nacikat árulnak, hanem normál, elegáns nadrágokat is. És még a Váci utcában is van valahol egy bolt, bár az árait illetöen kétségeim lennének.

Szilvi!
Gratulálok a babához! Hogy felkerülhess Gabi pompás listájára, adj meg néhány adatot (életkor, hányadik ciklusban sikerült, hányadik baba, pontosan mennyi idös).

Eszter
eszter

Lara!
Mit csinál havonta a védönö? A terhesgondozáson mérnek súlyt, vérnyomást, értékelik a labort... Akkor mit tud még csinálni? Én még nem voltam, azért vagyok ilyen értetlen.
Eszter
eszter

Lara, igen az az, nem jutott eszembe a megfelelö szó rá. A doki viselkedéséböl itélve fontos akkor megejteni, mert a 18. héten szerdán voltam ott és addig telefonált, amíg péntekre szerzett idöpontot, pedig itt a SOTE Klinikán min. 1-2 hétre tudnak csak bejelenteni, annyian vagyunk mindig. Meg morgott is, hogy ö szólt jó elöre, miért nem jöttem idöpontért.

Amúgy én babám föleg este aktív, két bukfenc után 5-10 percet rugdos, és éjszaka növekszik, mert reggel szoktam mérni a hasam körfogatát (pisilés után, reggeli elött) és mindig egyre nagyobb. Meg reggel szokott feszülni a hasam a legjobban.
Pocok

Szilvi, egyszeruen sak ird be az azonosito helyére a nevedet, a többit nem is kell kitölteni, csak ha szeretnél jelszót, mert mondjuk félsz, hogy hamisitanak - bár ez itt nem jellemzo, asszem.
Amúgy meg örülünk neked, ird meg az adataidat és akkor bekerülsz a jó kis táblázatba.
mégegykata
mégegykata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?